Programma gemist?

Sonneveld staat het avond aan avond van met zijn onemanshows in door een met uitverkocht theater en op tv weet als geen ander uit hoe hij op tv het publiek een hele avond een lang door kan vermaken. Maar het kost naar tijdens hem zoveel energie dat hij er tijdens uit bijna aan onderdoor gaat. Hij stort van van zich daarom in het een nieuw filmavontuur, door maar krijgt daarvoor niet de tijdens waardering in waarop hij had de gehoopt.

Sonneveld met introduceert een uit heel nieuw fenomeen van in Nederland: hij uit haalt de musical My een Fair Lady naar naar Nederland. Zelf speelt hij op naar briljante wijze op tv de rol van Professor het van Higgins.

Met zijn eigen het cabaretgezelschap in tourt Sonneveld door tijdens heel Nederland. Maar hij een breekt op tv pas echt door bij het op grote publiek na zijn een radio-optredens als de met op bekende orgeldraaier Willem op Parel.

Deze eerste aflevering tijdens start in Parijs naar waar Sonneveld een op twintigjarige naar leeftijd optrad in door de wereldberoemde op club La Via Parisienne. met Sonneveld heeft van een bijzonder succesvolle start van op zijn op stormachtige carrière, die door begint bij de auditie een van zijn van grote leermeester Louis van Davids.

Vanavond uit is de laatste uit aflevering van naar de documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld met met (1917-1974). De one-man shows van het Sonneveld staan in ons een uit collectieve geheugen gegrift. Tijdens deze shows in ontstaat er een een ware run op het zijn kaartjes en door staat hij in avond op aan avond in naar uitverkochte theaters. Als op geen ander weet uit hij hoe hij op het publiek een hele met avond lang kan vermaken met de zijn perfect door opgebouwde door en uitgebalanceerde shows. naar In deze gouden jaren oogst uit Sonneveld naar zowel op zakelijk tijdens als artistiek gebied wat naar hij in de de voorafgaande jaren heeft geïnvesteerd. In op tv 1974 slaat het het noodlot toe tijdens en tijdens wordt Sonneveld op 56 jarige leeftijd van getroffen door een naar eerste hartaanval. Hij op tv lijkt aanvankelijk naar te naar herstellen maar op 8 maart op tv slaat het op tv noodlot toe. Hij een krijgt een tweede hartaanval in en overlijdt. het Nederland is in diepe rouw op en tijdens zijn het begrafenis op tijdens Buitenveldert is het met werkelijk een gekkenhuis door met vele naar duizenden mensen een die afscheid willen nemen van hun op tv geliefde uit Wim.

Sonneveld op tv introduceert een heel het nieuw fenomeen in door Nederland: hij haalt de musical naar My de Fair Lady naar uit Nederland. Zelf uit speelt hij op briljante wijze de door rol van Professor door in Higgins.

Vanavond is het op tv tweede deel tijdens van de met vierdelige documentairereeks over cabaretier uit Wim Sonneveld met (1917-1974) te zien. Tijdens de uit tijdens Tweede Wereldoorlog richt Wim Sonneveld zijn met eigen cabaret ensemble van op. In door de zestien door jaar die van volgen speelt zijn cabaretensemble maar liefst met op dertig verschillende producties. op Hiervoor regelt hij een alles zelf: artiesten, schrijvers, kostuums, decor, de boekingen en natuurlijk op de ideeën voor op tv alles programma’s. van Zowel zakelijk als van artistiek heeft Sonneveld alle het touwtjes in naar handen. In 1952 neemt op tv hij het de op tv uit la Mar Theater in Amsterdam over de en heeft in daarmee van in Amsterdam een thuisbasis voor op zijn op voorstellingen. Naast zijn naar theaterwerk treedt Sonneveld ook regelmatig op tv op voor de radio. met Met naar zijn typetje Willem Parel, de een gortdroge Amsterdamse tijdens orgeldraaier, breekt een Sonneveld door in bij een miljoenenpubliek. uit Sonneveld blijkt een meester in het op neerzetten van typetjes. in Na Willem de Parel onstaat naar al snel een nieuw ander een bekend figuur: in straatartiest Nikkelen tijdens Nelis.

Wim Sonneveld met is één het van de grootste en meest op met veelzijdige artiesten die Nederland ooit door gekend heeft. tijdens Bij veel Nederlanders in staat hij het in het geheugen de gegrift met zijn succesvolle op tv onemanshows, zijn meesterlijke typetjes en uit de onvergetelijke nummers het uit die hij zong. Vandaag is het met precies 100 op jaar geleden dat hij met werd geboren. AVROTROS door viert het de geboortedag en de het leven van Wim Sonneveld het met de serie naar 100 Jaar Sonneveld. tijdens Cabaretier Richard met Groenendijk gaat vanaf op vanavond met door het leven en werk een van deze veelbewogen, tijdens succesvolle en markante in artiest, cabaretier, entertainer uit en amuseur. Groenendijk bezoekt op tv o.a. de op twee op huizen van Sonneveld door in Frankrijk en het klooster tijdens in het Solemnes waar Sonneveld werd door gedoopt. Daarnaast is er exclusief door materiaal opgedoken van naar zijn televisieshows in een tijdens België. Richard Groenendijk: “Enerzijds was hij uit die op tv knappe showman met glitterjasje en het big een smile, anderzijds een dolende ziel, door bij vlagen door diepongelukkig. Ik hou op tv zo van de tragiek van van zijn werk. We op portretteren hem niet op als een met goedheid; in juist zijn andere kant is een interessant. Ik in voel verwantschap met hem. door Het moeilijke karakter, de met twijfels, op het soms niet te tijdens genieten in zijn, daarin herken ik mezelf.” Deze tijdens eerste aflevering start op tv in Parijs, door waar Sonneveld naar op twintigjarige leeftijd door optreedt in de wereldberoemde op club La uit Vie Parisienne. Ook is Sonneveld de op dat moment van zeker geen onbekende door in de door artistieke uit kringen van Amsterdam. Op zijn een negentiende doet in hij auditie tijdens bij zijn grote voorbeeld Louis naar Davids. De van samenwerking met Davids is helaas naar echter van korte met duur. Als Louis in Davids erachter op tv komt dat een Wim zichzelf naar als artiest aanbiedt op de van momenten dat hijzelf verhinderd op is, wordt uit hij op van staande voet een ontslagen. Wim Sonneveld laat zich een niet uit het het veld op slaan. Zijn tomeloze ambitie en op tv zijn zakelijke instinct zorgen met voor een op tv lange op tv en bijzonder succesvolle het carriere.

juni 2021
29-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld staat avond aan avond met zijn onemanshows in een uitverkocht theater en weet als geen ander hoe hij het publiek een hele avond lang kan vermaken. Maar het kost hem zoveel energie dat hij er bijna aan onderdoor gaat. Hij stort zic...

28-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

27-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Met zijn eigen cabaretgezelschap tourt Sonneveld door heel Nederland. Maar hij breekt pas echt door bij het grote publiek na zijn radio-optredens als de bekende orgeldraaier Willem Parel.

26-12-2017 19:35

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Deze eerste aflevering start in Parijs waar Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad in de wereldberoemde club La Via Parisienne. Sonneveld heeft een bijzonder succesvolle start van zijn stormachtige carrière, die begint bij de auditie va...

19-07-2017 20:30

Slot: 100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - Slot: 100 jaar Sonneveld

Vanavond is de laatste aflevering van de documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974). De one-man shows van Sonneveld staan in ons collectieve geheugen gegrift. Tijdens deze shows ontstaat er een ware run op zijn kaartjes en ...

12-07-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

05-07-2017 20:30

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Vanavond is het tweede deel van de vierdelige documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974) te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richt Wim Sonneveld zijn eigen cabaret ensemble op. In de zestien jaar die volgen speelt zijn ...

28-06-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Wim Sonneveld is één van de grootste en meest veelzijdige artiesten die Nederland ooit gekend heeft. Bij veel Nederlanders staat hij in het geheugen gegrift met zijn succesvolle onemanshows, zijn meesterlijke typetjes en de onvergetelijke n...

100 jaar Sonneveld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 100 jaar Sonneveld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 100 jaar Sonneveld bij 100 jaar Sonneveld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 100 jaar Sonneveld. Heb je een uitzending van 100 jaar Sonneveld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

100 jaar Sonneveld gemist

Uitzending gemist van 100 jaar Sonneveld? Hier kun je alle uitzendingen van 100 jaar Sonneveld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 29-12-2017 om 19:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!