Programma gemist?

Sonneveld staat het avond aan avond de met zijn op onemanshows in een uitverkocht met theater en in weet als geen ander hoe uit hij het publiek met een naar hele avond lang kan vermaken. tijdens Maar met het kost hem zoveel met energie dat hij door er bijna aan het onderdoor gaat. Hij stort uit naar zich daarom in een een nieuw filmavontuur, maar door krijgt daarvoor niet de een waardering waarop hij tijdens had met gehoopt.

Sonneveld naar introduceert een de heel nieuw fenomeen in Nederland: op tv hij haalt van de musical My van Fair Lady naar Nederland. Zelf door speelt hij op een briljante wijze op de rol van het Professor een Higgins.

Met uit zijn eigen cabaretgezelschap in tourt Sonneveld door heel uit Nederland. Maar hij een breekt pas het echt door bij het op grote tijdens publiek na zijn door radio-optredens als de bekende orgeldraaier naar Willem het Parel.

Deze eerste uit aflevering de start in Parijs waar op Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad een met in de wereldberoemde club door La Via Parisienne. door Sonneveld heeft een door bijzonder succesvolle start van een zijn stormachtige een carrière, die uit begint bij de auditie van zijn tijdens grote leermeester Louis in op Davids.

Vanavond met is de op laatste aflevering van de met documentairereeks over cabaretier Wim tijdens Sonneveld (1917-1974). De van one-man shows op van Sonneveld staan in het ons collectieve door geheugen gegrift. het Tijdens deze shows ontstaat er met een ware run op in uit zijn kaartjes en staat op tv hij avond aan avond in door uitverkochte uit theaters. Als met geen ander weet de hij hoe hij het publiek een van hele avond lang tijdens kan vermaken tijdens met de zijn perfect opgebouwde en uitgebalanceerde tijdens shows. In deze gouden het jaren op tv oogst Sonneveld zowel op zakelijk een door als artistiek gebied wat het hij in de voorafgaande van jaren in heeft geïnvesteerd. In op tv 1974 slaat het met noodlot toe en wordt een Sonneveld op 56 een jarige leeftijd getroffen een door een eerste hartaanval. naar Hij lijkt het aanvankelijk te herstellen maar op met uit 8 maart slaat het noodlot in toe. Hij van krijgt een tweede het hartaanval en in overlijdt. Nederland is een in diepe rouw met en tijdens zijn begrafenis op het Buitenveldert is tijdens het werkelijk een gekkenhuis met een vele duizenden mensen op tv die afscheid willen tijdens nemen van naar hun geliefde in Wim.

Sonneveld introduceert van een het heel nieuw fenomeen in Nederland: in hij haalt tijdens de musical My Fair Lady van naar door Nederland. Zelf een speelt hij op met briljante wijze de rol van uit Professor door Higgins.

Vanavond met is het tweede de deel van de een vierdelige documentairereeks over cabaretier Wim op uit Sonneveld (1917-1974) te zien. Tijdens in de Tweede door Wereldoorlog richt Wim Sonneveld naar zijn eigen cabaret ensemble uit door op. In de zestien jaar van die volgen speelt zijn een cabaretensemble maar liefst naar de dertig verschillende producties. Hiervoor in regelt hij alles tijdens zelf: artiesten, schrijvers, kostuums, door decor, boekingen van en natuurlijk in de ideeën voor alles met programma’s. Zowel het zakelijk als artistiek heeft Sonneveld alle tijdens touwtjes in van handen. In in 1952 neemt hij het de op la Mar Theater uit in tijdens Amsterdam over in en heeft daarmee een in Amsterdam een thuisbasis voor uit zijn met voorstellingen. Naast zijn theaterwerk treedt uit Sonneveld op ook regelmatig op op voor de radio. de Met zijn typetje Willem Parel, de een gortdroge Amsterdamse door orgeldraaier, breekt tijdens Sonneveld door bij een uit miljoenenpubliek. Sonneveld blijkt door een meester in door het op tv neerzetten van typetjes. Na Willem een Parel onstaat al snel in een in nieuw ander bekend figuur: uit straatartiest Nikkelen het Nelis.

Wim op tv Sonneveld is één van een de grootste en op meest veelzijdige artiesten die met Nederland ooit een gekend naar heeft. Bij veel Nederlanders staat hij op in het het geheugen gegrift met met zijn door succesvolle onemanshows, zijn meesterlijke typetjes en op tv de onvergetelijke nummers naar die hij naar zong. Vandaag is op het op tv precies 100 jaar een geleden dat hij werd het geboren. AVROTROS viert de tijdens geboortedag en het leven naar van naar Wim Sonneveld met de door serie 100 Jaar Sonneveld. de het Cabaretier Richard Groenendijk gaat vanaf met vanavond door een het leven en uit werk van deze veelbewogen, succesvolle uit en markante artiest, de cabaretier, entertainer en een amuseur. Groenendijk bezoekt in naar o.a. de twee het huizen van Sonneveld in Frankrijk tijdens en het klooster in de Solemnes waar een Sonneveld werd gedoopt. uit Daarnaast is er exclusief op materiaal opgedoken op van zijn met televisieshows in tijdens België. Richard Groenendijk: “Enerzijds was hij op tv die knappe met showman met tijdens glitterjasje en big smile, anderzijds op tv een dolende ziel, met bij vlagen op tv diepongelukkig. Ik het hou zo van de tragiek met van zijn werk. We het portretteren hem van niet door als een goedheid; juist zijn op tv andere kant is naar interessant. Ik voel met verwantschap met tijdens hem. Het op moeilijke karakter, de met twijfels, het soms niet een te genieten zijn, op daarin herken ik mezelf.” op Deze een eerste aflevering start in Parijs, uit waar Sonneveld op tijdens twintigjarige leeftijd van optreedt in op de wereldberoemde club tijdens La Vie Parisienne. Ook is op tv Sonneveld op dat moment uit zeker op geen onbekende in de artistieke uit kringen van van Amsterdam. Op zijn naar negentiende doet het hij auditie naar bij zijn grote voorbeeld Louis met Davids. tijdens De samenwerking met uit Davids is helaas echter van korte in duur. door Als Louis naar Davids erachter komt dat in Wim zichzelf de als artiest aanbiedt op in de momenten dat hijzelf verhinderd een is, wordt hij op op staande voet naar ontslagen. op Wim Sonneveld een laat zich niet door uit het veld slaan. Zijn uit tomeloze ambitie op en zijn door zakelijke instinct zorgen voor naar een lange en bijzonder het succesvolle van carriere.

maart 2021
29-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld staat avond aan avond met zijn onemanshows in een uitverkocht theater en weet als geen ander hoe hij het publiek een hele avond lang kan vermaken. Maar het kost hem zoveel energie dat hij er bijna aan onderdoor gaat. Hij stort zic...

28-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

27-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Met zijn eigen cabaretgezelschap tourt Sonneveld door heel Nederland. Maar hij breekt pas echt door bij het grote publiek na zijn radio-optredens als de bekende orgeldraaier Willem Parel.

26-12-2017 19:35

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Deze eerste aflevering start in Parijs waar Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad in de wereldberoemde club La Via Parisienne. Sonneveld heeft een bijzonder succesvolle start van zijn stormachtige carrière, die begint bij de auditie va...

19-07-2017 20:30

Slot: 100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - Slot: 100 jaar Sonneveld

Vanavond is de laatste aflevering van de documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974). De one-man shows van Sonneveld staan in ons collectieve geheugen gegrift. Tijdens deze shows ontstaat er een ware run op zijn kaartjes en ...

12-07-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

05-07-2017 20:30

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Vanavond is het tweede deel van de vierdelige documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974) te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richt Wim Sonneveld zijn eigen cabaret ensemble op. In de zestien jaar die volgen speelt zijn ...

28-06-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Wim Sonneveld is één van de grootste en meest veelzijdige artiesten die Nederland ooit gekend heeft. Bij veel Nederlanders staat hij in het geheugen gegrift met zijn succesvolle onemanshows, zijn meesterlijke typetjes en de onvergetelijke n...

100 jaar Sonneveld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 100 jaar Sonneveld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 100 jaar Sonneveld bij 100 jaar Sonneveld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 100 jaar Sonneveld. Heb je een uitzending van 100 jaar Sonneveld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

100 jaar Sonneveld gemist

Uitzending gemist van 100 jaar Sonneveld? Hier kun je alle uitzendingen van 100 jaar Sonneveld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 29-12-2017 om 19:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!