Programma gemist?

Sonneveld naar staat avond aan avond met naar zijn onemanshows in de een uitverkocht in theater en met weet als van geen ander hoe van hij het publiek een door hele avond lang in kan vermaken. tijdens Maar het kost uit hem zoveel energie dat hij er naar bijna aan onderdoor naar gaat. Hij uit stort zich daarom op tv in een nieuw met filmavontuur, maar het krijgt daarvoor niet de waardering uit waarop in hij had tijdens gehoopt.

Sonneveld op introduceert een heel tijdens nieuw fenomeen tijdens in Nederland: hij haalt een de musical uit My Fair Lady naar Nederland. Zelf uit door speelt hij op briljante de wijze de rol van een Professor op tv Higgins.

Met zijn naar eigen op cabaretgezelschap tourt Sonneveld door van heel Nederland. Maar hij een breekt pas op echt door bij het grote op publiek na zijn op radio-optredens op als de bekende orgeldraaier Willem een naar Parel.

Deze eerste aflevering een de start in Parijs waar Sonneveld uit op twintigjarige leeftijd optrad een de in de wereldberoemde op club La Via Parisienne. Sonneveld uit heeft een de bijzonder succesvolle start van zijn tijdens stormachtige van carrière, die begint de bij de auditie van op tv zijn grote de leermeester Louis een Davids.

Vanavond is de door uit laatste aflevering van de documentairereeks op over cabaretier Wim Sonneveld met (1917-1974). De een one-man shows van Sonneveld de staan in ons uit collectieve geheugen gegrift. het de Tijdens deze shows de ontstaat er een ware run op het uit zijn kaartjes en staat hij avond met aan van avond in de uitverkochte theaters. Als geen op ander weet hij op hoe hij op het publiek een hele avond lang een de kan vermaken met zijn perfect opgebouwde de en de uitgebalanceerde shows. In in deze gouden jaren oogst door Sonneveld zowel op zakelijk de met als artistiek gebied tijdens wat hij in de voorafgaande jaren tijdens de heeft geïnvesteerd. In 1974 slaat in het tijdens noodlot toe en wordt op tv Sonneveld op 56 met jarige leeftijd getroffen door een met eerste hartaanval. het Hij lijkt op tv aanvankelijk te herstellen maar de op het 8 maart slaat het met noodlot toe. Hij krijgt een uit tweede op hartaanval en van overlijdt. Nederland is in diepe rouw het uit en tijdens zijn begrafenis op uit Buitenveldert is het het werkelijk een gekkenhuis op tv met vele tijdens duizenden mensen op die afscheid willen het nemen van hun in geliefde Wim.

Sonneveld introduceert een naar heel nieuw naar fenomeen in Nederland: tijdens hij haalt de op tv musical My Fair naar Lady naar Nederland. Zelf uit de speelt hij op briljante wijze de het rol een van Professor de Higgins.

Vanavond is door het tweede deel van een de vierdelige door documentairereeks over cabaretier Wim naar Sonneveld (1917-1974) te in tijdens zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in richt Wim Sonneveld tijdens zijn eigen cabaret ensemble van op. In de op zestien het jaar die volgen speelt de zijn cabaretensemble maar liefst het dertig verschillende door producties. Hiervoor regelt door hij alles zelf: artiesten, de naar schrijvers, kostuums, decor, boekingen en uit natuurlijk de in ideeën voor alles op tv programma’s. Zowel zakelijk een als artistiek van heeft Sonneveld alle het touwtjes in handen. In 1952 van neemt hij het de een la Mar in Theater in Amsterdam over tijdens door en heeft daarmee op in Amsterdam een uit thuisbasis voor zijn voorstellingen. Naast zijn van theaterwerk treedt Sonneveld op tv met ook regelmatig op de voor de radio. Met zijn typetje in op Willem Parel, een van gortdroge Amsterdamse orgeldraaier, op tv breekt Sonneveld door bij een miljoenenpubliek. tijdens Sonneveld blijkt een het meester tijdens in het neerzetten naar van typetjes. Na Willem van Parel onstaat al van snel een nieuw met ander bekend het figuur: straatartiest Nikkelen op Nelis.

Wim Sonneveld is uit door één van de grootste en meest door van veelzijdige artiesten die Nederland ooit de gekend heeft. Bij naar veel Nederlanders staat hij het in tijdens het geheugen gegrift met zijn tijdens naar succesvolle onemanshows, zijn een meesterlijke typetjes en de onvergetelijke nummers uit met die hij zong. Vandaag in is het precies een 100 jaar tijdens geleden dat hij werd op geboren. AVROTROS viert de het geboortedag en in het leven van Wim de Sonneveld met de serie van met 100 Jaar Sonneveld. Cabaretier naar Richard Groenendijk gaat vanaf het vanavond een door het leven en op werk van deze veelbewogen, succesvolle met en in markante artiest, cabaretier, een entertainer en amuseur. uit Groenendijk bezoekt o.a. naar de twee huizen uit van Sonneveld een in Frankrijk en een het klooster in Solemnes waar uit Sonneveld op werd gedoopt. Daarnaast is er exclusief de uit materiaal opgedoken van een zijn televisieshows in België. Richard op tv Groenendijk: “Enerzijds was naar hij die tijdens knappe showman met glitterjasje en van big smile, de anderzijds een dolende ziel, het bij op tv vlagen diepongelukkig. Ik hou zo van naar de van tragiek van van zijn werk. We portretteren tijdens hem niet als een door goedheid; juist zijn op tv andere in kant is interessant. Ik van voel verwantschap met uit hem. Het moeilijke door karakter, de twijfels, het op soms niet te genieten het zijn, naar daarin herken ik mezelf.” van Deze met eerste aflevering start op in Parijs, waar van Sonneveld op twintigjarige leeftijd op tv optreedt in de wereldberoemde club op La de Vie Parisienne. Ook is tijdens Sonneveld op dat moment in de zeker geen onbekende in op tv de artistieke kringen van van Amsterdam. Op uit zijn negentiende doet uit hij auditie bij zijn grote de voorbeeld op Louis Davids. De door samenwerking met Davids in is helaas naar echter van korte duur. de Als Louis Davids erachter komt uit dat Wim door zichzelf als artiest door aanbiedt op de momenten tijdens dat hijzelf verhinderd het is, wordt hij uit op tv op staande voet ontslagen. van Wim Sonneveld met laat zich niet uit van het veld door slaan. Zijn tomeloze ambitie en tijdens zijn zakelijke instinct uit zorgen voor een een lange en bijzonder succesvolle in uit carriere.

december 2021
29-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld staat avond aan avond met zijn onemanshows in een uitverkocht theater en weet als geen ander hoe hij het publiek een hele avond lang kan vermaken. Maar het kost hem zoveel energie dat hij er bijna aan onderdoor gaat. Hij stort zic...

28-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

27-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Met zijn eigen cabaretgezelschap tourt Sonneveld door heel Nederland. Maar hij breekt pas echt door bij het grote publiek na zijn radio-optredens als de bekende orgeldraaier Willem Parel.

26-12-2017 19:35

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Deze eerste aflevering start in Parijs waar Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad in de wereldberoemde club La Via Parisienne. Sonneveld heeft een bijzonder succesvolle start van zijn stormachtige carrière, die begint bij de auditie va...

19-07-2017 20:30

Slot: 100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - Slot: 100 jaar Sonneveld

Vanavond is de laatste aflevering van de documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974). De one-man shows van Sonneveld staan in ons collectieve geheugen gegrift. Tijdens deze shows ontstaat er een ware run op zijn kaartjes en ...

12-07-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

05-07-2017 20:30

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Vanavond is het tweede deel van de vierdelige documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974) te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richt Wim Sonneveld zijn eigen cabaret ensemble op. In de zestien jaar die volgen speelt zijn ...

28-06-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Wim Sonneveld is één van de grootste en meest veelzijdige artiesten die Nederland ooit gekend heeft. Bij veel Nederlanders staat hij in het geheugen gegrift met zijn succesvolle onemanshows, zijn meesterlijke typetjes en de onvergetelijke n...

100 jaar Sonneveld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 100 jaar Sonneveld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 100 jaar Sonneveld bij 100 jaar Sonneveld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 100 jaar Sonneveld. Heb je een uitzending van 100 jaar Sonneveld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

100 jaar Sonneveld gemist

Uitzending gemist van 100 jaar Sonneveld? Hier kun je alle uitzendingen van 100 jaar Sonneveld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 29-12-2017 om 19:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!