Programma gemist?

Sonneveld staat avond de aan avond met de zijn op onemanshows in met een uitverkocht theater en weet als in geen ander hoe naar hij het tijdens publiek door een hele avond van lang kan vermaken. van Maar het kost hem zoveel energie op tv dat een hij er bijna een aan onderdoor gaat. Hij uit stort zich daarom in naar een nieuw filmavontuur, uit maar krijgt daarvoor de een niet de waardering waarop hij had op met gehoopt.

Sonneveld op tv introduceert een heel een nieuw fenomeen in Nederland: van hij haalt uit de musical My Fair Lady met met naar Nederland. Zelf speelt de hij op briljante wijze het de rol van van Professor in Higgins.

Met op tv zijn eigen cabaretgezelschap tijdens tourt Sonneveld door heel met Nederland. Maar hij breekt de pas echt door door met bij het grote publiek uit na zijn radio-optredens het als de bekende de orgeldraaier Willem tijdens Parel.

Deze tijdens eerste aflevering start tijdens in Parijs tijdens waar Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad door het in de wereldberoemde club La het Via Parisienne. een Sonneveld heeft een door bijzonder succesvolle start van in zijn het stormachtige carrière, die begint bij de met auditie tijdens van zijn grote leermeester een Louis tijdens Davids.

Vanavond is op de laatste aflevering door van de de documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld op tv (1917-1974). op tv De one-man de shows van Sonneveld staan in het ons collectieve geheugen met gegrift. Tijdens met deze shows ontstaat op tv er een ware run op op het zijn kaartjes en de staat hij avond aan de avond in uitverkochte theaters. Als op tv met geen ander weet een hij hoe hij het publiek een van het hele avond lang kan een vermaken met zijn perfect opgebouwde in en met uitgebalanceerde shows. in In deze gouden jaren oogst Sonneveld in zowel op zakelijk door als artistiek gebied tijdens wat hij in een naar de voorafgaande jaren heeft geïnvesteerd. op In 1974 slaat het door noodlot toe op en wordt Sonneveld een op 56 op tv jarige leeftijd getroffen van door een eerste hartaanval. tijdens Hij lijkt aanvankelijk te door herstellen maar op tijdens 8 maart met slaat het tijdens noodlot toe. Hij in krijgt een tweede hartaanval in en overlijdt. Nederland is de met in diepe rouw en op tijdens zijn begrafenis op door Buitenveldert is naar het werkelijk een gekkenhuis in met vele duizenden mensen het uit die afscheid willen nemen van door hun geliefde naar Wim.

Sonneveld een introduceert een heel nieuw fenomeen een in Nederland: hij de haalt de het musical My door Fair Lady tijdens naar Nederland. Zelf speelt hij een op op briljante wijze de rol van van Professor door Higgins.

Vanavond is het op tv tweede deel van een de vierdelige documentairereeks tijdens over cabaretier uit Wim in Sonneveld (1917-1974) te zien. Tijdens in de Tweede Wereldoorlog richt met Wim door Sonneveld zijn het eigen cabaret ensemble op. In de de zestien jaar die in volgen speelt zijn van cabaretensemble maar liefst tijdens dertig de verschillende producties. de Hiervoor regelt hij alles zelf: op tv artiesten, schrijvers, op kostuums, decor, tijdens boekingen en natuurlijk de ideeën uit voor alles programma’s. Zowel door zakelijk als artistiek de heeft Sonneveld alle van op touwtjes in handen. In 1952 neemt naar hij het de uit de la Mar Theater in Amsterdam over van en heeft op daarmee in van Amsterdam een thuisbasis door voor zijn voorstellingen. Naast zijn van theaterwerk treedt Sonneveld door door ook regelmatig op voor de radio. in Met zijn typetje op tv Willem het Parel, een gortdroge het Amsterdamse orgeldraaier, breekt Sonneveld door uit van bij een miljoenenpubliek. Sonneveld blijkt een van meester van in het neerzetten van typetjes. de Na Willem Parel door met onstaat al snel een nieuw ander door bekend figuur: het straatartiest op tv Nikkelen Nelis.

Wim Sonneveld is door één van de door grootste naar en meest in veelzijdige artiesten die Nederland een ooit gekend heeft. Bij door veel Nederlanders op tv staat hij met in het geheugen gegrift met met zijn met succesvolle onemanshows, zijn uit meesterlijke typetjes en de tijdens onvergetelijke nummers die uit hij zong. Vandaag is de het uit precies 100 jaar geleden dat met hij werd geboren. AVROTROS de viert door de geboortedag en het een leven van Wim de Sonneveld met de door serie 100 Jaar Sonneveld. uit Cabaretier Richard Groenendijk uit gaat vanaf een vanavond door in het leven een en werk van deze veelbewogen, succesvolle het op en markante artiest, uit cabaretier, entertainer en op tv amuseur. Groenendijk bezoekt de o.a. de twee huizen een van Sonneveld in op Frankrijk en het van klooster in Solemnes waar Sonneveld tijdens het werd gedoopt. Daarnaast is er exclusief naar materiaal opgedoken van een de zijn televisieshows in België. Richard Groenendijk: een “Enerzijds was hij met die uit knappe showman met naar glitterjasje en big smile, anderzijds een in dolende het ziel, bij vlagen de diepongelukkig. Ik tijdens hou zo van uit de tragiek van het zijn werk. We portretteren hem niet tijdens als een goedheid; op juist van zijn andere kant is interessant. door van Ik voel verwantschap met hem. op tv Het moeilijke karakter, op tv de twijfels, het in soms niet een te genieten zijn, tijdens daarin herken ik mezelf.” het Deze eerste aflevering start in in op tv Parijs, waar Sonneveld op van twintigjarige leeftijd optreedt in door de wereldberoemde club in een La Vie Parisienne. Ook is tijdens Sonneveld op dat in moment van zeker geen onbekende op in de artistieke kringen van Amsterdam. door Op zijn tijdens negentiende doet op tv hij auditie bij naar zijn grote voorbeeld Louis een Davids. De samenwerking met tijdens op tv Davids is helaas echter van met korte duur. in Als Louis Davids erachter door komt dat door Wim zichzelf als artiest aanbiedt in op de momenten met dat op tv hijzelf verhinderd is, wordt door hij op staande voet op tv ontslagen. Wim naar Sonneveld laat het zich niet uit met het veld slaan. Zijn tomeloze de ambitie en het zijn zakelijke instinct op tv zorgen voor een op tv lange en bijzonder succesvolle met van carriere.

juli 2020
29-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld staat avond aan avond met zijn onemanshows in een uitverkocht theater en weet als geen ander hoe hij het publiek een hele avond lang kan vermaken. Maar het kost hem zoveel energie dat hij er bijna aan onderdoor gaat. Hij stort zic...

28-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

27-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Met zijn eigen cabaretgezelschap tourt Sonneveld door heel Nederland. Maar hij breekt pas echt door bij het grote publiek na zijn radio-optredens als de bekende orgeldraaier Willem Parel.

26-12-2017 19:35

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Deze eerste aflevering start in Parijs waar Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad in de wereldberoemde club La Via Parisienne. Sonneveld heeft een bijzonder succesvolle start van zijn stormachtige carrière, die begint bij de auditie va...

19-07-2017 20:30

Slot: 100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - Slot: 100 jaar Sonneveld

Vanavond is de laatste aflevering van de documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974). De one-man shows van Sonneveld staan in ons collectieve geheugen gegrift. Tijdens deze shows ontstaat er een ware run op zijn kaartjes en ...

12-07-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

05-07-2017 20:30

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Vanavond is het tweede deel van de vierdelige documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974) te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richt Wim Sonneveld zijn eigen cabaret ensemble op. In de zestien jaar die volgen speelt zijn ...

28-06-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Wim Sonneveld is één van de grootste en meest veelzijdige artiesten die Nederland ooit gekend heeft. Bij veel Nederlanders staat hij in het geheugen gegrift met zijn succesvolle onemanshows, zijn meesterlijke typetjes en de onvergetelijke n...

100 jaar Sonneveld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 100 jaar Sonneveld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 100 jaar Sonneveld bij 100 jaar Sonneveld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 100 jaar Sonneveld. Heb je een uitzending van 100 jaar Sonneveld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

100 jaar Sonneveld gemist

Uitzending gemist van 100 jaar Sonneveld? Hier kun je alle uitzendingen van 100 jaar Sonneveld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 29-12-2017 om 19:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!