Programma gemist?

Sonneveld staat avond met een aan avond met de zijn onemanshows in tijdens een uitverkocht theater in en weet als geen met ander hoe het hij het publiek een hele avond op tv lang kan tijdens vermaken. Maar door het kost hem zoveel de energie dat tijdens hij er bijna op tv aan onderdoor de gaat. Hij stort zich daarom van in een de nieuw filmavontuur, maar krijgt daarvoor door met niet de waardering waarop hij had het van gehoopt.

Sonneveld introduceert de een heel nieuw uit fenomeen uit in Nederland: hij haalt naar de musical naar My Fair Lady naar tijdens Nederland. Zelf speelt een hij op het briljante wijze de rol van Professor op tv tijdens Higgins.

Met op zijn eigen cabaretgezelschap tourt een Sonneveld door heel uit Nederland. Maar hij op tv breekt de pas echt door in bij het grote publiek na de zijn radio-optredens als tijdens de bekende orgeldraaier door Willem met Parel.

Deze eerste aflevering in start in in Parijs in waar Sonneveld op met twintigjarige leeftijd optrad in op tv de wereldberoemde op club La Via Parisienne. de Sonneveld heeft een een bijzonder succesvolle start in van zijn stormachtige carrière, een die begint de bij de naar auditie van zijn grote in leermeester Louis op tv Davids.

Vanavond uit is de laatste aflevering met van de documentairereeks over van cabaretier Wim in Sonneveld van (1917-1974). De one-man shows op van Sonneveld staan in ons het collectieve geheugen van gegrift. Tijdens met deze shows ontstaat er een met ware run naar op zijn kaartjes het en staat met hij avond aan avond in op naar uitverkochte theaters. Als een geen ander weet hij hoe een hij het publiek uit een hele avond lang in kan vermaken op tv met zijn op tv perfect opgebouwde en uitgebalanceerde shows. in In deze gouden door op jaren oogst Sonneveld uit zowel op zakelijk uit als artistiek gebied wat de hij in de voorafgaande jaren door tijdens heeft geïnvesteerd. In in 1974 slaat het noodlot toe door en wordt Sonneveld op tijdens het 56 jarige leeftijd getroffen door door een eerste uit hartaanval. Hij lijkt aanvankelijk te door van herstellen maar op 8 maart tijdens slaat de het noodlot toe. Hij het krijgt een tweede hartaanval van en overlijdt. het Nederland is in het diepe rouw in en tijdens zijn de begrafenis op Buitenveldert uit is het werkelijk een een gekkenhuis met vele duizenden tijdens mensen die door afscheid willen nemen in van hun geliefde de Wim.

Sonneveld op tv introduceert een heel van nieuw fenomeen in Nederland: hij een haalt de tijdens musical op tv My Fair Lady naar Nederland. naar Zelf speelt hij op met briljante wijze de door uit rol van Professor uit Higgins.

Vanavond is het het tweede deel naar van de uit vierdelige documentairereeks in over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974) een te zien. naar Tijdens de Tweede een Wereldoorlog richt Wim Sonneveld zijn in eigen op tv cabaret ensemble op. In de tijdens zestien jaar tijdens die op volgen speelt zijn cabaretensemble maar op liefst de dertig verschillende producties. Hiervoor regelt hij een op alles zelf: artiesten, schrijvers, een kostuums, decor, boekingen en natuurlijk uit de ideeën voor uit alles programma’s. het Zowel zakelijk als artistiek in de heeft Sonneveld alle touwtjes het in handen. In 1952 neemt uit hij uit het de la Mar Theater van het in Amsterdam over en de heeft daarmee in Amsterdam een in een thuisbasis voor zijn voorstellingen. Naast de zijn theaterwerk treedt Sonneveld met ook regelmatig op het voor in de radio. Met zijn het typetje op tv Willem Parel, een gortdroge Amsterdamse orgeldraaier, op tv breekt Sonneveld de door bij een miljoenenpubliek. uit een Sonneveld blijkt een een meester in het de neerzetten van typetjes. Na Willem Parel van onstaat met al snel een naar nieuw ander bekend figuur: van straatartiest Nikkelen van Nelis.

Wim een Sonneveld is één van op de de grootste en meest op veelzijdige artiesten die Nederland ooit gekend door heeft. Bij veel in Nederlanders op staat hij in het geheugen uit gegrift van met zijn succesvolle onemanshows, van zijn op tv meesterlijke typetjes en de een onvergetelijke nummers die op hij zong. van Vandaag is het van precies 100 jaar geleden dat door hij werd geboren. uit AVROTROS viert de naar geboortedag en het leven een van van Wim Sonneveld met de serie door 100 Jaar Sonneveld. de Cabaretier het Richard Groenendijk gaat van vanaf vanavond door het een leven en van werk van deze veelbewogen, naar succesvolle en markante van artiest, cabaretier, entertainer en naar amuseur. Groenendijk bezoekt op tv o.a. tijdens de twee huizen in van Sonneveld het in Frankrijk en het klooster in in Solemnes waar een Sonneveld werd gedoopt. tijdens Daarnaast van is er exclusief materiaal opgedoken van door zijn televisieshows de in België. Richard Groenendijk: door “Enerzijds op was hij die knappe showman met met glitterjasje en de big smile, anderzijds een op tv dolende ziel, bij het vlagen diepongelukkig. Ik een hou zo naar van een de tragiek van zijn op tv werk. We portretteren een hem niet als een goedheid; naar het juist zijn andere kant is de interessant. Ik voel verwantschap met een met hem. Het moeilijke naar karakter, de van twijfels, het soms het niet te genieten zijn, daarin op tv herken door ik mezelf.” Deze eerste door aflevering start van in Parijs, waar Sonneveld op van twintigjarige op tv leeftijd optreedt in de op tv wereldberoemde club La Vie naar Parisienne. Ook is op Sonneveld op met dat moment zeker geen onbekende met in de de artistieke kringen tijdens van Amsterdam. Op zijn uit negentiende doet op tv hij auditie door bij zijn grote voorbeeld Louis met Davids. De samenwerking het met Davids is helaas naar het echter van korte op duur. Als Louis Davids op erachter komt naar dat Wim zichzelf als artiest uit aanbiedt op de momenten op dat hijzelf verhinderd met is, wordt hij uit het op staande voet op tv ontslagen. Wim Sonneveld een laat zich niet uit in het veld de slaan. Zijn tomeloze naar ambitie en zijn zakelijke in instinct zorgen voor uit een lange op tv en bijzonder succesvolle op tv carriere.

oktober 2020
29-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld staat avond aan avond met zijn onemanshows in een uitverkocht theater en weet als geen ander hoe hij het publiek een hele avond lang kan vermaken. Maar het kost hem zoveel energie dat hij er bijna aan onderdoor gaat. Hij stort zic...

28-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

27-12-2017 19:30

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Met zijn eigen cabaretgezelschap tourt Sonneveld door heel Nederland. Maar hij breekt pas echt door bij het grote publiek na zijn radio-optredens als de bekende orgeldraaier Willem Parel.

26-12-2017 19:35

100 Jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 Jaar Sonneveld

Deze eerste aflevering start in Parijs waar Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad in de wereldberoemde club La Via Parisienne. Sonneveld heeft een bijzonder succesvolle start van zijn stormachtige carrière, die begint bij de auditie va...

19-07-2017 20:30

Slot: 100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - Slot: 100 jaar Sonneveld

Vanavond is de laatste aflevering van de documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974). De one-man shows van Sonneveld staan in ons collectieve geheugen gegrift. Tijdens deze shows ontstaat er een ware run op zijn kaartjes en ...

12-07-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Sonneveld introduceert een heel nieuw fenomeen in Nederland: hij haalt de musical My Fair Lady naar Nederland. Zelf speelt hij op briljante wijze de rol van Professor Higgins.

05-07-2017 20:30

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Vanavond is het tweede deel van de vierdelige documentairereeks over cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974) te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richt Wim Sonneveld zijn eigen cabaret ensemble op. In de zestien jaar die volgen speelt zijn ...

28-06-2017 20:35

100 jaar Sonneveld

100 jaar Sonneveld - 100 jaar Sonneveld

Wim Sonneveld is één van de grootste en meest veelzijdige artiesten die Nederland ooit gekend heeft. Bij veel Nederlanders staat hij in het geheugen gegrift met zijn succesvolle onemanshows, zijn meesterlijke typetjes en de onvergetelijke n...

100 jaar Sonneveld gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 100 jaar Sonneveld de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 100 jaar Sonneveld bij 100 jaar Sonneveld liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 100 jaar Sonneveld. Heb je een uitzending van 100 jaar Sonneveld gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

100 jaar Sonneveld gemist

Uitzending gemist van 100 jaar Sonneveld? Hier kun je alle uitzendingen van 100 jaar Sonneveld kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 29-12-2017 om 19:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!