Programma gemist?

Op 1 het juli, naar de dag waarop de slavernij wordt met herdacht en door de afschaffing wordt gevierd, uit tijdens zendt de NTR de een documentaire ‘Amsterdam, de sporen van suiker’ van regisseur Ida tijdens Does uit. van uit Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en in zanger Typhoon tijdens (Glenn de Randamie) ontrafelen op hierin hun door slavernij getekende naar familiegeschiedenissen, op tv terwijl kunstenaar en cultureel activist met Patricia Kaersenhout het door haar werk aanzet naar tijdens tot nadenken over naar dit slavernijverleden. Amsterdam blijkt in het in Nederlands slavernijverleden naar een knooppunt, waar veel in sporen terug op tv te vinden zijn. door Onze hoofdstad speelde een de dominante rol de in het bestuur in van de kolonies naar en in de op handel van tot door slaafgemaakte Afrikanen, via de tijdens WIC (West-Indische Compagnie). op tv Als tiener een al door verbaasde Noraly Beyer zich over in het in feit dat haar meisjesnaam Oostvriesland de door te lezen is op een Amsterdams van uit pakhuis op het Damrak. Wat is van het verhaal door daarachter? Ze gaat uit in Suriname op zoek tijdens op tv en ontdekt de oorsprong van tijdens haar de familienaam. De suiker die gewonnen werd van op van de Surinaamse plantages tijdens was voor Amsterdam eeuwenlang het tijdens ‘witte de goud’. Kunstenaar en cultureel door activist Patricia Kaersenhout heeft met ontdekt dat suiker in en de bloed veel met elkaar te maken van met hebben. Zij heeft tijdens dat verwerkt tot een aangrijpend kunstwerk. Typhoon op naar (Glenn de Randamie) van voelt een diepe verbondenheid met zijn op het voorouders. Bij het door onderzoeken van zijn stamboom stuit hij op op een tijdens bijzonder verhaal. Zijn van voorvader tijdens Cornelis Abraham de Randamie wordt op tv in slavernij naar verliefd door op een ‘vrije een vrouw’. Een onmogelijke liefde met van ingrijpende gevolgen, zo van blijkt. Door deze met verhalen onderzoekt de documentaire de van uit gedeelde geschiedenis van naar Suriname en Nederland en de wijze naar naar waarop de trans-Atlantische slavenhandel en het de slavernij in uit het hedendaagse naar historisch verhaal naar zijn verwerkt. Wat is de van erfenis van deze periode door en hoe op gaan wij door ermee om? Wat betekent met het uit voor de nakomelingen tijdens van de mensen die in eens onder de driekleur in het slavernij leefden? uit Hoe ver is de het in de tijd? Hoe ver op tv in beleving?

april 2021
01-07-2017 20:20

Docu: Amsterdam, Sporen van suiker

Amsterdam, Sporen van suiker - Amsterdam, Sporen van suiker

Op 1 juli, de dag waarop de slavernij wordt herdacht en de afschaffing wordt gevierd, zendt de NTR de documentaire ‘Amsterdam, sporen van suiker’ van regisseur Ida Does uit. Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en zanger Typhoon (Glenn de Randamie...

Amsterdam, Sporen van suiker gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Amsterdam, Sporen van suiker bij Amsterdam, Sporen van suiker liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Amsterdam, Sporen van suiker. Heb je een uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Amsterdam, Sporen van suiker gemist

Uitzending gemist van Amsterdam, Sporen van suiker? Hier kun je alle uitzendingen van Amsterdam, Sporen van suiker kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!