Programma gemist?

Op met 1 juli, de dag door waarop de slavernij wordt met herdacht en in de afschaffing uit wordt gevierd, in zendt de NTR de documentaire ‘Amsterdam, de sporen van op tv suiker’ van regisseur met Ida Does uit. door met Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en uit zanger Typhoon uit (Glenn de Randamie) op tv ontrafelen hierin hun door slavernij door getekende familiegeschiedenissen, terwijl kunstenaar een en cultureel activist van de Patricia Kaersenhout door haar werk aanzet uit door tot nadenken over met dit slavernijverleden. Amsterdam blijkt in het naar Nederlands slavernijverleden een naar knooppunt, waar veel met een sporen terug te vinden uit zijn. Onze hoofdstad in speelde een een dominante rol in het naar bestuur van de kolonies op tv en in de handel op tv van op tot slaafgemaakte in Afrikanen, via de WIC (West-Indische Compagnie). in Als het tiener in al verbaasde Noraly Beyer zich het over het feit met dat haar meisjesnaam Oostvriesland op te op lezen is op een Amsterdams door pakhuis op het door de Damrak. Wat is in het verhaal daarachter? Ze in gaat in Suriname op een zoek met en ontdekt de oorsprong op tv van haar familienaam. De door suiker die naar gewonnen werd op de in Surinaamse plantages was met voor Amsterdam eeuwenlang het uit ‘witte goud’. Kunstenaar met en op cultureel activist Patricia Kaersenhout door heeft ontdekt dat suiker het en bloed veel met in elkaar tijdens te maken hebben. door Zij heeft dat verwerkt tot een een aangrijpend kunstwerk. Typhoon met (Glenn de Randamie) uit naar voelt een diepe in verbondenheid met zijn voorouders. Bij een het onderzoeken van in zijn stamboom met stuit hij op een bijzonder de verhaal. Zijn voorvader naar Cornelis Abraham de op de Randamie wordt in slavernij verliefd met op een ‘vrije tijdens op vrouw’. Een onmogelijke liefde met ingrijpende door gevolgen, het zo blijkt. Door deze uit verhalen onderzoekt de documentaire uit de in gedeelde geschiedenis van een Suriname en Nederland en met de wijze een waarop de trans-Atlantische een slavenhandel en de slavernij in het uit hedendaagse in historisch verhaal zijn met verwerkt. Wat door is de erfenis van het deze periode en tijdens hoe gaan wij ermee om? in op tv Wat betekent het voor de tijdens nakomelingen van de mensen door op tv die eens onder de driekleur in een slavernij op leefden? Hoe ver uit is het in tijd? Hoe tijdens met ver in beleving?

juli 2021
01-07-2017 20:20

Docu: Amsterdam, Sporen van suiker

Amsterdam, Sporen van suiker - Amsterdam, Sporen van suiker

Op 1 juli, de dag waarop de slavernij wordt herdacht en de afschaffing wordt gevierd, zendt de NTR de documentaire ‘Amsterdam, sporen van suiker’ van regisseur Ida Does uit. Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en zanger Typhoon (Glenn de Randamie...

Amsterdam, Sporen van suiker gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Amsterdam, Sporen van suiker bij Amsterdam, Sporen van suiker liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Amsterdam, Sporen van suiker. Heb je een uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Amsterdam, Sporen van suiker gemist

Uitzending gemist van Amsterdam, Sporen van suiker? Hier kun je alle uitzendingen van Amsterdam, Sporen van suiker kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!