Programma gemist?

Op 1 op tv juli, de met dag waarop de slavernij naar wordt het herdacht en de afschaffing in wordt gevierd, zendt op tv de NTR de documentaire op tv ‘Amsterdam, sporen van suiker’ in van regisseur Ida naar Does het uit. Oud-nieuwslezer Noraly uit Beyer en zanger Typhoon van in (Glenn de Randamie) ontrafelen de hierin hun met door slavernij getekende familiegeschiedenissen, een terwijl kunstenaar en cultureel uit activist uit Patricia Kaersenhout door haar door werk aanzet tot nadenken over op tv dit slavernijverleden. met Amsterdam blijkt in tijdens het Nederlands op slavernijverleden een van knooppunt, waar veel uit sporen terug te vinden zijn. Onze de hoofdstad het speelde een dominante rol in uit het bestuur op van tijdens de kolonies en in de handel van van tot het slaafgemaakte Afrikanen, in via de WIC tijdens (West-Indische Compagnie). Als het tiener al het verbaasde Noraly Beyer zich tijdens over het feit uit dat op haar meisjesnaam Oostvriesland te naar lezen is op tv op een Amsterdams op pakhuis op het Damrak. Wat het is het verhaal de daarachter? op tv Ze gaat in Suriname in op zoek en tijdens ontdekt de oorsprong van haar van familienaam. De suiker die door gewonnen werd op in de Surinaamse plantages op tv het was voor Amsterdam eeuwenlang het ‘witte door goud’. Kunstenaar op tv en cultureel activist de Patricia Kaersenhout heeft ontdekt het dat de suiker en bloed door veel met elkaar te in maken hebben. met Zij heeft uit dat verwerkt tot een aangrijpend in kunstwerk. Typhoon (Glenn in de Randamie) voelt een van diepe verbondenheid met zijn naar in voorouders. Bij het naar onderzoeken van zijn stamboom stuit een hij op een bijzonder een verhaal. Zijn uit voorvader Cornelis Abraham de de Randamie uit wordt in slavernij de verliefd op een ‘vrije in vrouw’. door Een onmogelijke liefde op tv met ingrijpende gevolgen, zo blijkt. Door met deze verhalen naar onderzoekt de documentaire in de gedeelde de geschiedenis van Suriname en Nederland in en de het wijze waarop de trans-Atlantische van slavenhandel en de van slavernij naar in het hedendaagse historisch uit verhaal zijn op tv verwerkt. Wat is met de erfenis van deze periode tijdens en hoe de gaan wij ermee om? in op tv Wat betekent het voor de nakomelingen naar van de naar mensen die eens uit onder de driekleur in naar slavernij leefden? van Hoe ver door is het in van tijd? Hoe ver in de beleving?

september 2020
01-07-2017 20:20

Docu: Amsterdam, Sporen van suiker

Amsterdam, Sporen van suiker - Amsterdam, Sporen van suiker

Op 1 juli, de dag waarop de slavernij wordt herdacht en de afschaffing wordt gevierd, zendt de NTR de documentaire ‘Amsterdam, sporen van suiker’ van regisseur Ida Does uit. Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en zanger Typhoon (Glenn de Randamie...

Amsterdam, Sporen van suiker gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Amsterdam, Sporen van suiker bij Amsterdam, Sporen van suiker liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Amsterdam, Sporen van suiker. Heb je een uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Amsterdam, Sporen van suiker gemist

Uitzending gemist van Amsterdam, Sporen van suiker? Hier kun je alle uitzendingen van Amsterdam, Sporen van suiker kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!