Programma gemist?

Op het 1 juli, naar de dag waarop de slavernij wordt het herdacht en door de afschaffing wordt een gevierd, zendt de tijdens NTR de documentaire ‘Amsterdam, in sporen van suiker’ van van regisseur de Ida Does uit. op Oud-nieuwslezer Noraly Beyer naar op tv en zanger Typhoon (Glenn de uit Randamie) ontrafelen hierin tijdens hun met door slavernij getekende familiegeschiedenissen, uit terwijl kunstenaar naar en cultureel activist Patricia door Kaersenhout door haar werk de aanzet tot de nadenken over dit slavernijverleden. de Amsterdam blijkt van in het Nederlands op tv slavernijverleden een de knooppunt, waar veel sporen terug op tv te door vinden zijn. Onze hoofdstad speelde een naar dominante rol in op tv het bestuur de van de met kolonies en het in de handel van van tot slaafgemaakte Afrikanen, via de tijdens WIC (West-Indische op tv Compagnie). door Als tiener al verbaasde op tv Noraly op tv Beyer zich over uit het feit dat haar door meisjesnaam Oostvriesland te een lezen is op uit een Amsterdams pakhuis op door het Damrak. Wat door is het verhaal door daarachter? Ze gaat uit in Suriname op zoek door en tijdens ontdekt de de oorsprong van haar familienaam. De suiker die op tv met gewonnen werd op de met Surinaamse plantages was op voor Amsterdam eeuwenlang het met ‘witte goud’. naar Kunstenaar en met cultureel activist Patricia Kaersenhout door heeft ontdekt dat in suiker en naar bloed veel met elkaar in te maken hebben. Zij door heeft door dat verwerkt tot het een aangrijpend kunstwerk. Typhoon een (Glenn de Randamie) voelt een diepe naar de verbondenheid met zijn voorouders. Bij tijdens het onderzoeken van in zijn stamboom door stuit hij op een bijzonder met naar verhaal. Zijn voorvader Cornelis een Abraham de Randamie wordt een in het slavernij verliefd op een ‘vrije naar vrouw’. Een het onmogelijke liefde met ingrijpende een gevolgen, uit zo blijkt. Door deze op verhalen onderzoekt de documentaire de het gedeelde uit geschiedenis van een Suriname en Nederland en met de wijze een waarop de trans-Atlantische uit slavenhandel en de slavernij in het van hedendaagse een historisch verhaal in zijn verwerkt. Wat het is de erfenis in van deze periode en hoe met gaan op tv wij ermee om? Wat betekent door het het voor de nakomelingen uit van de mensen van die eens onder de in driekleur in slavernij leefden? Hoe met ver is een het in met tijd? Hoe naar ver in beleving?

mei 2020
01-07-2017 20:20

Docu: Amsterdam, Sporen van suiker

Amsterdam, Sporen van suiker - Amsterdam, Sporen van suiker

Op 1 juli, de dag waarop de slavernij wordt herdacht en de afschaffing wordt gevierd, zendt de NTR de documentaire ‘Amsterdam, sporen van suiker’ van regisseur Ida Does uit. Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en zanger Typhoon (Glenn de Randamie...

Amsterdam, Sporen van suiker gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Amsterdam, Sporen van suiker bij Amsterdam, Sporen van suiker liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Amsterdam, Sporen van suiker. Heb je een uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Amsterdam, Sporen van suiker gemist

Uitzending gemist van Amsterdam, Sporen van suiker? Hier kun je alle uitzendingen van Amsterdam, Sporen van suiker kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!