Programma gemist?

Op op tv 1 juli, de dag van waarop de slavernij wordt tijdens uit herdacht en de afschaffing wordt gevierd, de zendt het de NTR de documentaire in ‘Amsterdam, sporen van suiker’ naar van regisseur op tv Ida Does de uit. de Oud-nieuwslezer Noraly Beyer tijdens en zanger Typhoon (Glenn de tijdens Randamie) op ontrafelen hierin hun door slavernij met getekende een familiegeschiedenissen, terwijl kunstenaar en cultureel activist met Patricia op tv Kaersenhout door haar op tv werk aanzet tot nadenken door over tijdens dit slavernijverleden. Amsterdam naar blijkt in het Nederlands slavernijverleden een door knooppunt, waar in veel sporen terug naar te vinden zijn. Onze een een hoofdstad speelde een dominante rol op in het met bestuur van het de kolonies en in de door handel van van tot slaafgemaakte Afrikanen, een via de WIC (West-Indische Compagnie). een een Als tiener al verbaasde naar Noraly Beyer zich over op door het feit dat haar meisjesnaam door Oostvriesland te op tv lezen is op een door Amsterdams pakhuis op het in een Damrak. Wat is op het verhaal daarachter? Ze gaat naar in Suriname op zoek de met en ontdekt de oorsprong van haar tijdens familienaam. De door suiker die gewonnen werd op tv op de uit Surinaamse plantages was voor een Amsterdam naar eeuwenlang het ‘witte in goud’. Kunstenaar en cultureel een activist Patricia Kaersenhout naar heeft ontdekt dat suiker het en bloed veel met de elkaar uit te maken naar hebben. Zij heeft dat verwerkt tot van door een aangrijpend kunstwerk. Typhoon in (Glenn de Randamie) voelt een diepe op tv verbondenheid met op zijn tijdens voorouders. Bij het uit onderzoeken van zijn stamboom het stuit hij op een bijzonder uit verhaal. Zijn voorvader een Cornelis Abraham de een met Randamie wordt in op tv slavernij verliefd op een ‘vrije tijdens naar vrouw’. Een onmogelijke liefde met met ingrijpende gevolgen, zo blijkt. Door door door deze verhalen onderzoekt de documentaire de in gedeelde op geschiedenis van Suriname en de Nederland en uit de wijze waarop de een trans-Atlantische slavenhandel en de uit slavernij in het de hedendaagse op tv historisch verhaal zijn de verwerkt. Wat is de in erfenis van deze naar periode en van hoe gaan wij ermee door om? door Wat betekent het voor door de nakomelingen van de naar mensen die eens de onder van de driekleur in slavernij van leefden? Hoe ver van is het in de tijd? Hoe ver in in beleving?

januari 2021
01-07-2017 20:20

Docu: Amsterdam, Sporen van suiker

Amsterdam, Sporen van suiker - Amsterdam, Sporen van suiker

Op 1 juli, de dag waarop de slavernij wordt herdacht en de afschaffing wordt gevierd, zendt de NTR de documentaire ‘Amsterdam, sporen van suiker’ van regisseur Ida Does uit. Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en zanger Typhoon (Glenn de Randamie...

Amsterdam, Sporen van suiker gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Amsterdam, Sporen van suiker bij Amsterdam, Sporen van suiker liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Amsterdam, Sporen van suiker. Heb je een uitzending van Amsterdam, Sporen van suiker gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Amsterdam, Sporen van suiker gemist

Uitzending gemist van Amsterdam, Sporen van suiker? Hier kun je alle uitzendingen van Amsterdam, Sporen van suiker kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!