Programma gemist?

In 'De het strijd om op tv het Srebrenica Museum' de volgt documentairemaker uit Kay Mastenbroek gedurende drie jaar met de een pogingen om tot een met permanente expositie over de door val van Srebrenica te naar komen. van In 2014 op tv krijgt vredesorganisatie PAX van de in Nederlandse regering de een opdracht om een expositie uit in te van richten over door de rol van Dutchbat in en tijdens de VN tijdens de Bosnische naar burgeroorlog en de de val van Srebrenica in in het bijzonder. De door expositie wordt onderdeel op uit van een herdenkingscentrum, waar de slachtoffers tijdens van de Srebrenica op tv genocide naar worden begraven. PAX huurt het een groep experts van op tv Herinneringscentrum tijdens Kamp Westerbork in om de naar tentoonstelling te maken. in Omdat van de Bosniërs een de officiële opdrachtgevers zijn, moet een alles wat de door Nederlanders uit doen worden geaccordeerd door verschillende groepen door nabestaanden in op Bosnië-Herzegovina. Met name de de ‘weduwen op van Srebrenica’ staan op tv vijandig ten opzichte van de van Dutchbat-veteranen. met Daarmee wordt in het maken van een objectieve en het historische verantwoorde tentoonstelling de een lastige uit opgave. Al snel merken een de een makers van exposities dat door hun pogingen om deze door recente geschiedenis te van beschrijven bijna automatisch in met tot controverses leidt. tijdens Vrijwel iedereen heeft een uit eigen visie de op de gebeurtenissen. naar De Nederlandse ambassadeur de heeft vooral haast het boek de Srebrenica te sluiten met en de Dutchbat-veteranen het willen uit voorkomen dat ze opnieuw als naar medeplichtigen aan met genocide worden op tv neergezet Tijdens de het tientallen vergaderingen en presentaties in tijdens in Sarajevo lijkt het er het op dat de op betrokkenen elkaar uit vooral in de door weg willen zitten. een Ondanks alle problemen is er na door een drie jaar een museum. op tv De strijd om een het Srebrenica Museum is door het verslag op van een op proces dat soms stuitend is, maar naar vaak op tv ook tragi-komisch en ontroerend. de Uiteindelijk is het van bevredigend omdat het naar lukt door alle de tegenstellingen van en uiteenlopende visies heen de geschiedenis op weer op te geven. De enige tijdens die ontbreken op zijn de Bosnische de Serviërs, uit verantwoordelijk voor de grootste genocide de na de Tweede het Wereldoorlog.

mei 2021
10-07-2017 20:25

Docu: De strijd om het Srebrenica museum

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum - De strijd om het Srebrenica museum

In 'De strijd om het Srebrenica Museum' volgt documentairemaker Kay Mastenbroek gedurende drie jaar de pogingen om tot een permanente expositie over de val van Srebrenica te komen. In 2014 krijgt vredesorganisatie PAX van de Nederlandse r...

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum bij 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-07-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!