Programma gemist?

In op tv 'De strijd om het het Srebrenica Museum' volgt documentairemaker uit met Kay Mastenbroek gedurende drie op tv jaar de pogingen om uit tot een permanente expositie uit de over de val van Srebrenica op te komen. In een 2014 krijgt vredesorganisatie PAX van van de Nederlandse op regering de opdracht met om een expositie met in te tijdens richten over de de rol van de Dutchbat en de in VN tijdens de de Bosnische burgeroorlog in en de val van met Srebrenica in een het bijzonder. De naar expositie wordt onderdeel van een naar herdenkingscentrum, waar de slachtoffers tijdens van de Srebrenica tijdens genocide worden begraven. het PAX tijdens huurt een groep op experts van Herinneringscentrum Kamp van Westerbork in om de van tentoonstelling te maken. met naar Omdat de Bosniërs met de officiële opdrachtgevers zijn, moet op alles een wat de Nederlanders tijdens doen worden geaccordeerd door een verschillende groepen op nabestaanden in Bosnië-Herzegovina. Met op tv name de ‘weduwen van tijdens Srebrenica’ staan naar vijandig ten op tv opzichte van de Dutchbat-veteranen. naar Daarmee wordt op het maken van een objectieve en op historische verantwoorde tentoonstelling op een de lastige opgave. het Al snel merken de makers door van exposities dat hun tijdens pogingen een om deze recente geschiedenis door te beschrijven bijna tijdens automatisch van tot controverses leidt. Vrijwel iedereen naar heeft op tv een eigen visie het op de gebeurtenissen. De Nederlandse ambassadeur naar heeft vooral haast naar het boek op tv Srebrenica op te sluiten en het de Dutchbat-veteranen willen voorkomen dat ze in opnieuw van als medeplichtigen door aan genocide worden tijdens neergezet Tijdens de de tientallen vergaderingen en presentaties in een Sarajevo lijkt het door tijdens er op dat in de betrokkenen elkaar vooral in de in weg willen zitten. door Ondanks alle problemen een is er in na drie van jaar een tijdens museum. De strijd om op het Srebrenica het Museum is het verslag van een naar een proces dat soms stuitend is, een maar vaak het ook tragi-komisch en op tv ontroerend. Uiteindelijk is door het bevredigend omdat naar het lukt op tv door alle tegenstellingen en uiteenlopende op tv visies heen de het geschiedenis van weer te geven. De in enige die door ontbreken zijn de Bosnische Serviërs, met van verantwoordelijk voor de grootste genocide het na de van Tweede Wereldoorlog.

september 2020
10-07-2017 20:25

Docu: De strijd om het Srebrenica museum

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum - De strijd om het Srebrenica museum

In 'De strijd om het Srebrenica Museum' volgt documentairemaker Kay Mastenbroek gedurende drie jaar de pogingen om tot een permanente expositie over de val van Srebrenica te komen. In 2014 krijgt vredesorganisatie PAX van de Nederlandse r...

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum bij 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-07-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!