Programma gemist?

In 'De strijd een uit om het Srebrenica Museum' uit volgt documentairemaker in Kay Mastenbroek gedurende tijdens drie jaar de op tv pogingen om tot een permanente expositie het over de de val van Srebrenica de te komen. van In 2014 krijgt vredesorganisatie op tv PAX naar van de Nederlandse regering de in opdracht om in een expositie in te tijdens richten over uit de rol van Dutchbat met en de VN tijdens uit de Bosnische burgeroorlog in en de een val van in Srebrenica in het bijzonder. uit De expositie in wordt onderdeel van een herdenkingscentrum, het waar de slachtoffers op tv van uit de Srebrenica een genocide worden begraven. PAX huurt een met uit groep experts van Herinneringscentrum Kamp Westerbork door in om de op tentoonstelling te maken. door het Omdat de Bosniërs door de officiële opdrachtgevers zijn, een moet alles een wat de Nederlanders doen door worden geaccordeerd door verschillende van groepen nabestaanden in Bosnië-Herzegovina. tijdens Met name de met ‘weduwen van de Srebrenica’ uit staan vijandig ten door opzichte van de Dutchbat-veteranen. van Daarmee wordt door het maken van een op tv objectieve en historische verantwoorde uit tentoonstelling een lastige opgave. uit Al naar snel merken de de makers van exposities dat in hun door pogingen om deze recente geschiedenis te op beschrijven bijna automatisch naar tot tijdens controverses leidt. Vrijwel iedereen van heeft een tijdens eigen visie op de van gebeurtenissen. De Nederlandse het ambassadeur heeft op vooral haast het boek Srebrenica naar te sluiten en de de Dutchbat-veteranen in willen voorkomen de dat ze opnieuw als medeplichtigen het aan genocide worden naar neergezet met Tijdens uit de tientallen vergaderingen en presentaties in door Sarajevo lijkt uit het er het op dat een de betrokkenen elkaar vooral door in de weg willen zitten. het Ondanks alle in problemen in is er na drie jaar uit een museum. het De strijd om de het Srebrenica Museum is het naar op tv verslag van een proces door dat soms stuitend is, de maar vaak ook met tragi-komisch op tv en ontroerend. Uiteindelijk op tv is het bevredigend met omdat het lukt door alle een tegenstellingen en door uiteenlopende visies heen de geschiedenis tijdens weer van te geven. De enige een die door ontbreken zijn door de Bosnische Serviërs, verantwoordelijk voor naar de grootste genocide het na de Tweede een Wereldoorlog.

juni 2020
10-07-2017 20:25

Docu: De strijd om het Srebrenica museum

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum - De strijd om het Srebrenica museum

In 'De strijd om het Srebrenica Museum' volgt documentairemaker Kay Mastenbroek gedurende drie jaar de pogingen om tot een permanente expositie over de val van Srebrenica te komen. In 2014 krijgt vredesorganisatie PAX van de Nederlandse r...

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum bij 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-07-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!