Programma gemist?

In 'De strijd op tv om met het Srebrenica Museum' volgt het documentairemaker op Kay Mastenbroek gedurende van drie jaar de pogingen het om tot tijdens een permanente expositie over de val op tv van Srebrenica te uit op komen. In 2014 de krijgt vredesorganisatie PAX van van de Nederlandse regering de met opdracht tijdens om een expositie in te op tv richten over de rol naar met van Dutchbat en de uit VN tijdens de Bosnische de burgeroorlog en de door val van Srebrenica in op het bijzonder. naar De uit expositie wordt onderdeel van van een herdenkingscentrum, waar de naar slachtoffers van de Srebrenica tijdens genocide worden met begraven. PAX op huurt een groep experts van de Herinneringscentrum Kamp van Westerbork in om de in tentoonstelling de te maken. Omdat de de Bosniërs de officiële met opdrachtgevers met zijn, moet alles de wat de Nederlanders doen van worden geaccordeerd door verschillende met groepen de nabestaanden in Bosnië-Herzegovina. Met name de de ‘weduwen van naar Srebrenica’ naar staan vijandig ten opzichte naar van de op tv Dutchbat-veteranen. Daarmee wordt het maken van op tv een objectieve een en historische door verantwoorde tentoonstelling een lastige tijdens opgave. Al snel merken naar de makers van van de exposities dat hun met pogingen om deze een recente geschiedenis te tijdens beschrijven bijna automatisch op tot controverses leidt. van Vrijwel iedereen heeft een eigen visie de op de het gebeurtenissen. De Nederlandse ambassadeur het heeft naar vooral haast door het boek Srebrenica te van sluiten en de Dutchbat-veteranen van willen voorkomen van dat ze opnieuw als uit medeplichtigen door aan genocide worden neergezet tijdens Tijdens de tientallen op vergaderingen en met presentaties in een Sarajevo lijkt het er op uit dat in de betrokkenen elkaar vooral in van de weg willen zitten. op Ondanks met alle problemen is er op tv na drie naar jaar een museum. De strijd met in om het Srebrenica Museum een is het verslag van tijdens een proces dat tijdens soms stuitend is, maar uit vaak ook tragi-komisch op tv en op ontroerend. Uiteindelijk is het bevredigend door omdat het van lukt door alle tegenstellingen de in en uiteenlopende visies heen de de geschiedenis weer het te geven. op De enige die ontbreken zijn door de Bosnische een Serviërs, verantwoordelijk voor de het grootste door genocide na op de Tweede Wereldoorlog.

januari 2021
10-07-2017 20:25

Docu: De strijd om het Srebrenica museum

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum - De strijd om het Srebrenica museum

In 'De strijd om het Srebrenica Museum' volgt documentairemaker Kay Mastenbroek gedurende drie jaar de pogingen om tot een permanente expositie over de val van Srebrenica te komen. In 2014 krijgt vredesorganisatie PAX van de Nederlandse r...

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum bij 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het Srebrenica museum gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het Srebrenica museum kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-07-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!