Programma gemist?

Verslag. Dit op tv jaar is uit het twintig jaar geleden op tv dat een de Berlijnse muur viel. Een de unieke een gebeurtenis, met grote impact op de uit wereldgeschiedenis. De het val van de muur de die Oost- in en West-Duitsland 28 van jaar verdeelde, werd door hét door symbool van het einde uit van de Koude op Oorlog. Op 9 november 1989 naar op hield Günter Schabowski, één van de uit hoogste partijleiders in in de met DDR, een uit bijzondere persconferentie. Als antwoord van op de aanhoudende in protestdemonstraties van DDR-burgers, werd door besloten vrij reizen naar in het het Westen toe te staan. door Op op tv de vraag wanneer die nieuwe regel de in naar zou gaan, antwoordde hij uit met de legendarische woorden: door 'Dat geldt, van voor in zover ik weet, vanaf de nu.' Deze uitspraak veroorzaakte de grote verwarring, met op tv als gevolg dat in tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk en met voor door het eerst sinds 28 op jaar op tv de grens overstaken naar West-Berlijn. Op met 9 met november aanstaande wordt de val de van de muur tijdens in in Berlijn gevierd. Er wordt op een speciale van ceremonie, het een Fest der Freiheit, door georganiseerd bij het tijdens Brandenburger Tor. Met nationale van en internationale gasten zullen bijzondere van herinneringen worden opgehaald een aan dit unieke naar met moment in de geschiedenis. Hoogtepunt de is de het symbolische val van de door muur het door het omduwen van in duizenden grote dominostenen, die in dwars door de stad uit zijn uit neergezet. Onder de gasten op tv zijn burgemeester Wowereit van op tv het Berlijn, bondskanselier Merkel, op tv president Medvedev van Rusland, van president Sarkozy van met Frankrijk, premier van Brown van Groot-Brittannië en de Amerikaanse in minister op van Buitenlandse Zaken op Hillary Clinton. Hoogtepunt in tijdens de festiviteiten de is het omvallen van het een symbolische muur. met Beschilderde dominostenen zijn in van een met lint van door enkele kilometers in de straten uit van Berlijn op tv neergezet. De eerste steen wordt een door Lech Walesa, op oud-president uit van Polen, tijdens omgegooid en overal langs de route een een staan camera's om het in vallen van de stenen door te met registreren. Tussendoor is door er muziek en uit zijn er interviews met prominenten als op uit de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de de het Duitse oud-minister Hans-Dietrich Genscher. met Presentatie: Joost een Karhof.

juni 2021
09-11-2009 20:55

Aflevering 1

NOS 20 jaar na de val van de Muur - Aflevering 1

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact op de wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het einde va...

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 20 jaar na de val van de Muur bij NOS 20 jaar na de val van de Muur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 20 jaar na de val van de Muur. Heb je een uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact opde wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het eindevan de Koude Oorlog. Op 9 november 1989 hield Günter Schabowski, één van de hoogste partijleiders in de DDR, eenbijzondere persconferentie. Als antwoord op de aanhoudende protestdemonstraties van DDR-burgers, werd besloten vrijreizen naar het Westen toe te staan. Op de vraag wanneer die nieuwe regel in zou gaan, antwoordde hij met delegendarische woorden: 'Dat geldt, voor zover ik weet, vanaf nu.' Deze uitspraak veroorzaakte grote verwarring, met alsgevolg dat tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk en voor het eerst sinds 28 jaar de grens overstaken naarWest-Berlijn. Op 9 november aanstaande wordt de val van de muur in Berlijn gevierd. Er wordt een speciale ceremonie,het Fest der Freiheit, georganiseerd bij het Brandenburger Tor. Met nationale en internationale gasten zullenbijzondere herinneringen worden opgehaald aan dit unieke moment in de geschiedenis. Hoogtepunt is de symbolische valvan de muur door het omduwen van duizenden grote dominostenen, die dwars door de stad zijn neergezet. Onder de gastenzijn burgemeester Wowereit van Berlijn, bondskanselier Merkel, president Medvedev van Rusland, president Sarkozy vanFrankrijk, premier Brown van Groot-Brittannië en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.Hoogtepunt tijdens de festiviteiten is het omvallen van een symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in eenlint van enkele kilometers in de straten van Berlijn neergezet. De eerste steen wordt door Lech Walesa, oud-presidentvan Polen, omgegooid en overal langs de route staan camera's om het vallen van de stenen te registreren. Tussendoor iser muziek en zijn er interviews met prominenten als de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de Duitse oud-ministerHans-Dietrich Genscher. Presentatie: Joost Karhof.

Uitzending gemist van NOS 20 jaar na de val van de Muur? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 20 jaar na de val van de Muur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-11-2009 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!