Programma gemist?

Verslag. in Dit jaar is het twintig op tv jaar op tv geleden dat tijdens de Berlijnse muur door viel. Een unieke gebeurtenis, naar met grote impact op de het wereldgeschiedenis. in De val van in de muur die Oost- en van West-Duitsland in 28 jaar door verdeelde, werd hét symbool een van het einde van de tijdens Koude Oorlog. Op met 9 het november 1989 uit hield Günter Schabowski, één door van de hoogste de partijleiders in de de DDR, een bijzondere persconferentie. Als met antwoord naar op de aanhoudende protestdemonstraties van met een DDR-burgers, werd besloten vrij reizen naar op het Westen toe uit te staan. de Op in de vraag wanneer die nieuwe in regel de in zou gaan, tijdens antwoordde hij met de een legendarische woorden: 'Dat van geldt, voor zover van ik weet, vanaf op tv nu.' Deze uitspraak veroorzaakte de grote verwarring, met een als gevolg dat tijdens tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk het en voor het met eerst naar sinds 28 jaar de grens een overstaken naar van West-Berlijn. Op 9 november aanstaande uit wordt de van val van de muur tijdens in Berlijn met gevierd. Er in wordt een speciale van ceremonie, het Fest der met Freiheit, georganiseerd bij in het tijdens Brandenburger Tor. Met nationale in en internationale gasten met zullen bijzondere van herinneringen worden opgehaald aan door dit unieke moment in op de de geschiedenis. Hoogtepunt is de symbolische val met van de muur het door door het omduwen van duizenden van grote dominostenen, die dwars van door de naar stad tijdens zijn neergezet. Onder in de gasten zijn burgemeester op Wowereit van Berlijn, bondskanselier Merkel, op president Medvedev van tijdens Rusland, president Sarkozy uit van Frankrijk, in premier met Brown van Groot-Brittannië naar en de Amerikaanse op minister van Buitenlandse Zaken Hillary met Clinton. Hoogtepunt tijdens van de van festiviteiten is het omvallen van een op tv symbolische muur. Beschilderde in dominostenen zijn in van een lint van met door enkele kilometers in een de straten van Berlijn door neergezet. De eerste een steen wordt door Lech Walesa, met oud-president van Polen, door omgegooid en overal tijdens langs de route het staan camera's om naar van het vallen van de stenen te met registreren. door Tussendoor is naar er muziek en zijn het er interviews het met prominenten als door de oud-Sovjetpresident Michail op Gorbatsjov en de Duitse oud-minister Hans-Dietrich de Genscher. van Presentatie: Joost de Karhof.

oktober 2020
09-11-2009 20:55

Aflevering 1

NOS 20 jaar na de val van de Muur - Aflevering 1

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact op de wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het einde va...

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 20 jaar na de val van de Muur bij NOS 20 jaar na de val van de Muur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 20 jaar na de val van de Muur. Heb je een uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact opde wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het eindevan de Koude Oorlog. Op 9 november 1989 hield Günter Schabowski, één van de hoogste partijleiders in de DDR, eenbijzondere persconferentie. Als antwoord op de aanhoudende protestdemonstraties van DDR-burgers, werd besloten vrijreizen naar het Westen toe te staan. Op de vraag wanneer die nieuwe regel in zou gaan, antwoordde hij met delegendarische woorden: 'Dat geldt, voor zover ik weet, vanaf nu.' Deze uitspraak veroorzaakte grote verwarring, met alsgevolg dat tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk en voor het eerst sinds 28 jaar de grens overstaken naarWest-Berlijn. Op 9 november aanstaande wordt de val van de muur in Berlijn gevierd. Er wordt een speciale ceremonie,het Fest der Freiheit, georganiseerd bij het Brandenburger Tor. Met nationale en internationale gasten zullenbijzondere herinneringen worden opgehaald aan dit unieke moment in de geschiedenis. Hoogtepunt is de symbolische valvan de muur door het omduwen van duizenden grote dominostenen, die dwars door de stad zijn neergezet. Onder de gastenzijn burgemeester Wowereit van Berlijn, bondskanselier Merkel, president Medvedev van Rusland, president Sarkozy vanFrankrijk, premier Brown van Groot-Brittannië en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.Hoogtepunt tijdens de festiviteiten is het omvallen van een symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in eenlint van enkele kilometers in de straten van Berlijn neergezet. De eerste steen wordt door Lech Walesa, oud-presidentvan Polen, omgegooid en overal langs de route staan camera's om het vallen van de stenen te registreren. Tussendoor iser muziek en zijn er interviews met prominenten als de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de Duitse oud-ministerHans-Dietrich Genscher. Presentatie: Joost Karhof.

Uitzending gemist van NOS 20 jaar na de val van de Muur? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 20 jaar na de val van de Muur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-11-2009 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!