Programma gemist?

Verslag. Dit het jaar is het de twintig jaar het geleden dat de door Berlijnse muur viel. Een in unieke tijdens gebeurtenis, met grote impact op tv op de wereldgeschiedenis. in De val door van de muur die de Oost- en West-Duitsland 28 jaar door verdeelde, de werd hét de symbool van het einde van op de in Koude Oorlog. Op 9 november van 1989 hield op tv Günter Schabowski, één uit van de uit hoogste partijleiders in de DDR, met een van bijzondere persconferentie. Als antwoord op de op aanhoudende protestdemonstraties van in DDR-burgers, werd besloten in vrij reizen naar op tv van het Westen toe te door staan. Op tijdens de vraag wanneer die naar nieuwe regel in zou een gaan, antwoordde hij met een de de legendarische woorden: 'Dat geldt, door voor zover op ik weet, tijdens vanaf nu.' Deze naar uitspraak veroorzaakte grote verwarring, met als uit door gevolg dat tienduizenden naar Oost-Duitsers onmiddellijk en voor het het eerst sinds 28 jaar het de grens overstaken met tijdens naar West-Berlijn. Op 9 november met aanstaande wordt de val het van de uit muur een in Berlijn gevierd. Er wordt een op tv uit speciale ceremonie, het Fest uit der Freiheit, georganiseerd bij de het Brandenburger Tor. uit Met nationale en internationale op met gasten zullen bijzondere tijdens herinneringen worden opgehaald aan dit met unieke moment in in de geschiedenis. met Hoogtepunt is de van symbolische val op tv van de muur door het omduwen een van naar duizenden grote naar dominostenen, die dwars door de tijdens stad zijn door neergezet. Onder de gasten op tv zijn burgemeester van Wowereit van Berlijn, uit bondskanselier Merkel, president Medvedev van op tv Rusland, president van Sarkozy van Frankrijk, het premier Brown van Groot-Brittannië een en de op tv Amerikaanse minister van Buitenlandse naar op tv Zaken Hillary Clinton. Hoogtepunt tijdens de naar festiviteiten is het tijdens omvallen op tv van een symbolische van muur. Beschilderde door dominostenen zijn in een lint een van enkele een kilometers in de straten van de op Berlijn neergezet. De eerste steen wordt het door in Lech Walesa, oud-president van Polen, een omgegooid in en overal langs op de route staan camera's op om het op tv vallen van het de stenen te registreren. de Tussendoor is er muziek en het zijn in er interviews met op tv prominenten als van de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en met de Duitse oud-minister Hans-Dietrich naar op Genscher. Presentatie: Joost de Karhof.

januari 2020
09-11-2009 20:55

Aflevering 1

NOS 20 jaar na de val van de Muur - Aflevering 1

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact op de wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het einde va...

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 20 jaar na de val van de Muur bij NOS 20 jaar na de val van de Muur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 20 jaar na de val van de Muur. Heb je een uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact opde wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het eindevan de Koude Oorlog. Op 9 november 1989 hield Günter Schabowski, één van de hoogste partijleiders in de DDR, eenbijzondere persconferentie. Als antwoord op de aanhoudende protestdemonstraties van DDR-burgers, werd besloten vrijreizen naar het Westen toe te staan. Op de vraag wanneer die nieuwe regel in zou gaan, antwoordde hij met delegendarische woorden: 'Dat geldt, voor zover ik weet, vanaf nu.' Deze uitspraak veroorzaakte grote verwarring, met alsgevolg dat tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk en voor het eerst sinds 28 jaar de grens overstaken naarWest-Berlijn. Op 9 november aanstaande wordt de val van de muur in Berlijn gevierd. Er wordt een speciale ceremonie,het Fest der Freiheit, georganiseerd bij het Brandenburger Tor. Met nationale en internationale gasten zullenbijzondere herinneringen worden opgehaald aan dit unieke moment in de geschiedenis. Hoogtepunt is de symbolische valvan de muur door het omduwen van duizenden grote dominostenen, die dwars door de stad zijn neergezet. Onder de gastenzijn burgemeester Wowereit van Berlijn, bondskanselier Merkel, president Medvedev van Rusland, president Sarkozy vanFrankrijk, premier Brown van Groot-Brittannië en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.Hoogtepunt tijdens de festiviteiten is het omvallen van een symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in eenlint van enkele kilometers in de straten van Berlijn neergezet. De eerste steen wordt door Lech Walesa, oud-presidentvan Polen, omgegooid en overal langs de route staan camera's om het vallen van de stenen te registreren. Tussendoor iser muziek en zijn er interviews met prominenten als de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de Duitse oud-ministerHans-Dietrich Genscher. Presentatie: Joost Karhof.

Uitzending gemist van NOS 20 jaar na de val van de Muur? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 20 jaar na de val van de Muur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-11-2009 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!