Programma gemist?

Verslag. door Dit jaar tijdens is het twintig jaar geleden de dat in de Berlijnse muur een viel. Een unieke gebeurtenis, met grote op impact op een de wereldgeschiedenis. De het val van de muur met die Oost- een en de West-Duitsland 28 jaar het verdeelde, werd hét op tv symbool van het einde van van de Koude Oorlog. Op op tv 9 november van 1989 hield Günter Schabowski, van van één van de hoogste in partijleiders in de het DDR, een op tv bijzondere persconferentie. Als op antwoord op de aanhoudende protestdemonstraties van de DDR-burgers, werd besloten op tv met vrij reizen naar van het Westen toe te staan. Op van de vraag een wanneer die nieuwe in regel uit in zou gaan, antwoordde een hij met de legendarische woorden: naar 'Dat geldt, de voor zover ik tijdens weet, in vanaf nu.' Deze op uitspraak veroorzaakte grote verwarring, het met als gevolg dat op tv tienduizenden Oost-Duitsers het onmiddellijk en voor het in eerst het sinds 28 jaar de grens het overstaken uit naar West-Berlijn. Op 9 november aanstaande van wordt de op val van de met muur in Berlijn gevierd. het Er naar wordt een speciale met ceremonie, het Fest der het Freiheit, georganiseerd bij het naar Brandenburger Tor. Met naar nationale en door internationale gasten door zullen bijzondere herinneringen worden opgehaald van de aan dit unieke moment in naar de geschiedenis. Hoogtepunt in is de symbolische val op van de de muur het door het omduwen van duizenden grote uit in dominostenen, die dwars door de op stad zijn neergezet. Onder naar de gasten tijdens zijn tijdens burgemeester Wowereit van in Berlijn, bondskanselier Merkel, president Medvedev van door uit Rusland, president Sarkozy met van Frankrijk, premier Brown naar van Groot-Brittannië en de Amerikaanse op minister van Buitenlandse van uit Zaken Hillary Clinton. Hoogtepunt van tijdens de festiviteiten is het tijdens omvallen van met een de symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in uit een lint tijdens van naar enkele kilometers in de straten van op tv op Berlijn neergezet. De eerste van steen wordt door Lech Walesa, uit oud-president van naar Polen, omgegooid en overal door langs de route van staan camera's om van het vallen van op tv de stenen te naar registreren. Tussendoor met is door er muziek en zijn de er interviews de met prominenten als de op tv oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov met en de Duitse oud-minister Hans-Dietrich in Genscher. een Presentatie: Joost in Karhof.

december 2021
09-11-2009 20:55

Aflevering 1

NOS 20 jaar na de val van de Muur - Aflevering 1

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact op de wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het einde va...

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 20 jaar na de val van de Muur bij NOS 20 jaar na de val van de Muur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 20 jaar na de val van de Muur. Heb je een uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact opde wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het eindevan de Koude Oorlog. Op 9 november 1989 hield Günter Schabowski, één van de hoogste partijleiders in de DDR, eenbijzondere persconferentie. Als antwoord op de aanhoudende protestdemonstraties van DDR-burgers, werd besloten vrijreizen naar het Westen toe te staan. Op de vraag wanneer die nieuwe regel in zou gaan, antwoordde hij met delegendarische woorden: 'Dat geldt, voor zover ik weet, vanaf nu.' Deze uitspraak veroorzaakte grote verwarring, met alsgevolg dat tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk en voor het eerst sinds 28 jaar de grens overstaken naarWest-Berlijn. Op 9 november aanstaande wordt de val van de muur in Berlijn gevierd. Er wordt een speciale ceremonie,het Fest der Freiheit, georganiseerd bij het Brandenburger Tor. Met nationale en internationale gasten zullenbijzondere herinneringen worden opgehaald aan dit unieke moment in de geschiedenis. Hoogtepunt is de symbolische valvan de muur door het omduwen van duizenden grote dominostenen, die dwars door de stad zijn neergezet. Onder de gastenzijn burgemeester Wowereit van Berlijn, bondskanselier Merkel, president Medvedev van Rusland, president Sarkozy vanFrankrijk, premier Brown van Groot-Brittannië en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.Hoogtepunt tijdens de festiviteiten is het omvallen van een symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in eenlint van enkele kilometers in de straten van Berlijn neergezet. De eerste steen wordt door Lech Walesa, oud-presidentvan Polen, omgegooid en overal langs de route staan camera's om het vallen van de stenen te registreren. Tussendoor iser muziek en zijn er interviews met prominenten als de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de Duitse oud-ministerHans-Dietrich Genscher. Presentatie: Joost Karhof.

Uitzending gemist van NOS 20 jaar na de val van de Muur? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 20 jaar na de val van de Muur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-11-2009 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!