Programma gemist?

Verslag. Dit jaar met is het twintig op tv jaar tijdens geleden dat met de Berlijnse muur viel. door Een unieke gebeurtenis, met grote naar op tv impact op de wereldgeschiedenis. De val met van de met muur die Oost- naar en West-Duitsland 28 van jaar verdeelde, werd het hét symbool van door het einde in van de uit Koude Oorlog. Op op 9 november 1989 in hield Günter Schabowski, één van de uit hoogste partijleiders op in tijdens de DDR, een bijzondere met persconferentie. Als uit antwoord op de aanhoudende protestdemonstraties uit van DDR-burgers, op tv werd besloten vrij reizen naar met het Westen door toe te staan. Op de de door vraag wanneer die nieuwe regel van in zou op gaan, antwoordde met hij met de legendarische in woorden: 'Dat geldt, voor door zover ik de weet, vanaf nu.' Deze tijdens uitspraak op veroorzaakte grote verwarring, met tijdens als gevolg dat op tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk en met voor het eerst een sinds in 28 jaar de grens het overstaken naar West-Berlijn. Op een 9 tijdens november aanstaande wordt tijdens de val van op de muur met in Berlijn gevierd. Er wordt een naar een speciale ceremonie, het Fest der Freiheit, een georganiseerd bij het op tv Brandenburger de Tor. Met nationale en internationale op gasten in zullen bijzondere herinneringen naar worden opgehaald aan dit op unieke moment in de van geschiedenis. Hoogtepunt op tv is de op symbolische val door van de muur door op het omduwen van duizenden grote in dominostenen, die dwars de in door de stad zijn neergezet. Onder op tv de gasten zijn naar burgemeester Wowereit van uit Berlijn, bondskanselier met Merkel, uit president Medvedev van Rusland, met president Sarkozy van Frankrijk, in premier met Brown van Groot-Brittannië en de Amerikaanse naar minister van op Buitenlandse een Zaken Hillary Clinton. van Hoogtepunt tijdens de festiviteiten de is het het omvallen van een van symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in op een lint van uit enkele kilometers in in naar de straten van het Berlijn neergezet. De eerste steen van wordt uit door Lech Walesa, oud-president van Polen, op uit omgegooid en overal langs de naar route in staan camera's om het vallen in van de stenen een te registreren. Tussendoor in is er muziek het en zijn er interviews door met uit prominenten als de oud-Sovjetpresident Michail op Gorbatsjov en naar de van Duitse oud-minister Hans-Dietrich op tv Genscher. Presentatie: Joost met Karhof.

november 2019
09-11-2009 20:55

Aflevering 1

NOS 20 jaar na de val van de Muur - Aflevering 1

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact op de wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het einde va...

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 20 jaar na de val van de Muur bij NOS 20 jaar na de val van de Muur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 20 jaar na de val van de Muur. Heb je een uitzending van NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 20 jaar na de val van de Muur gemist

Verslag. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een unieke gebeurtenis, met grote impact opde wereldgeschiedenis. De val van de muur die Oost- en West-Duitsland 28 jaar verdeelde, werd hét symbool van het eindevan de Koude Oorlog. Op 9 november 1989 hield Günter Schabowski, één van de hoogste partijleiders in de DDR, eenbijzondere persconferentie. Als antwoord op de aanhoudende protestdemonstraties van DDR-burgers, werd besloten vrijreizen naar het Westen toe te staan. Op de vraag wanneer die nieuwe regel in zou gaan, antwoordde hij met delegendarische woorden: 'Dat geldt, voor zover ik weet, vanaf nu.' Deze uitspraak veroorzaakte grote verwarring, met alsgevolg dat tienduizenden Oost-Duitsers onmiddellijk en voor het eerst sinds 28 jaar de grens overstaken naarWest-Berlijn. Op 9 november aanstaande wordt de val van de muur in Berlijn gevierd. Er wordt een speciale ceremonie,het Fest der Freiheit, georganiseerd bij het Brandenburger Tor. Met nationale en internationale gasten zullenbijzondere herinneringen worden opgehaald aan dit unieke moment in de geschiedenis. Hoogtepunt is de symbolische valvan de muur door het omduwen van duizenden grote dominostenen, die dwars door de stad zijn neergezet. Onder de gastenzijn burgemeester Wowereit van Berlijn, bondskanselier Merkel, president Medvedev van Rusland, president Sarkozy vanFrankrijk, premier Brown van Groot-Brittannië en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.Hoogtepunt tijdens de festiviteiten is het omvallen van een symbolische muur. Beschilderde dominostenen zijn in eenlint van enkele kilometers in de straten van Berlijn neergezet. De eerste steen wordt door Lech Walesa, oud-presidentvan Polen, omgegooid en overal langs de route staan camera's om het vallen van de stenen te registreren. Tussendoor iser muziek en zijn er interviews met prominenten als de oud-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de Duitse oud-ministerHans-Dietrich Genscher. Presentatie: Joost Karhof.

Uitzending gemist van NOS 20 jaar na de val van de Muur? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 20 jaar na de val van de Muur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 09-11-2009 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!