Programma gemist?

Zes op weken lang spraken militairen het over op tv hun vak. Maar wie zijn door ze in zelf? Zijn ze 24 naar uur per naar dag militair? Of van ook wel eens een dagje met niet? Wat heeft naar hun van vak hun gebracht? Zijn het ze veranderd door wat ze naar door door hun werk hebben uit meegemaakt? Wat voor met prijs hebben met ze ervoor betaald? En uit is het dat waard het geweest?

Vanavond is de tijdens vijfde aflevering van het de met zesdelige interviewreeks met Nederlandse militairen, op tv met in vanavond het thema het 'De toestand in met de wereld'. Het Nederlandse leger is op sinds uit het einde van uit de Koude Oorlog aanzienlijk het ingekrompen door een bezuinigingen. Maar ondertussen is de uit dreiging een in de wereld alleen door maar toegenomen. Leidt dat van op tv niet tot een ingewikkelde spagaat? Stelt uit op ons leger nog wel iets van voor of naar is een Europees leger uit toch een beter het idee? op Gaan wij in Nederland eigenlijk nog uit een oorlog meemaken? het naar En is ons leger naar dan in staat door om zich het voldoende te weren? van In Kijken in naar de ziel: Militairen praat Coen Verbraak van de op zes achtereenvolgende maandagen op met elf mannen en vrouwen naar uit op de Nederlandse krijgsmacht (onder op wie generaal een Tom Middendorp, de Commandant der het Strijdkrachten). het Dat levert opnieuw een indringende en op meeslepende verhalen op. Van de oud-commandant tijdens het van het Korps door Commandotroepen die in Afghanistan voor zijn een ogen tijdens een van zijn mannen op op een bermbom zag van trappen, van de de onderzeebootcommandant die vaak uit tijdens zes weken achtereen onder op tv water doorbrengt of de de marineduiker de die in het donker onder water tijdens in zijn eentje naar explosieven moet ontmantelen, in tijdens tot de militair verpleegkundige tijdens die in Afghanistan naar veel van haar zwaargewonde collega’s op tv probeerde in te redden en de helikopterpiloot tijdens die het uit Vliegerkruis in voor grote dapperheid ontving wegens zijn met het acties in Uruzgan. Kijken in op tv de ziel: Militairen, met van helikoptervlieger Roël Boezen, militair van psycholoog Liesbeth in Horstman, op F 16-vlieger Johan van de Deventer, Jarst de op tv Jong (Korps Mariniers/Special Forces), luchtgevechtsleider van Merijn Kerkhofs, de marineduiker Sander Kool, een Commandant der in Strijdkrachten Tom Middendorp, op militair verpleegkundige Yvonne van Nieuwburg, de onderzeebootcommandant Pieterbas op Peters, Jan Swillens op (oud-commandant Korps Commandotroepen en het nu commandant van uit de naar 43e brigade) en Peter Wolfs op tv (Koninklijke met Marechaussee).

Wie tijdens bij het leger tijdens dient, loopt in per definitie risico's. Want tijdens als militair word je het soms naar naar gebieden gedirigeerd waar anderen naar niet durven te met komen. Maar waarom zou uit je eigenlijk van sterven voor je de vak? Bestaat een er werkelijk zoiets als tijdens sneuvelbereidheid? En de wanneer kwam de dood van heel op dichtbij?

Kijken tijdens in de ziel een is deze zomer een de zesdelige serie waarin in Coen Verbraak praat met naar militairen over het hun de vak en zichzelf. tijdens Het thema van tijdens vanavond is: 'op missie'. Je kunt op als militair nog met zo vaak een op oefening gaan, uiteindelijk door tijdens gaat het om op tv de echte strijd. Pas de dan, op het moment suprême, uit blijkt of tijdens je werkelijk in staat door bent om te naar doen op waar je voor opgeleid door bent: vechten. Daarom is met door op uitzending gaan voor op tv bijna elke militair de kers tijdens op de taart. door Maar hoe is tijdens het van om opeens in midden in een oorlogssituatie tijdens te belanden? Hoe bestrijd je naar de Taliban het in Afghanistan? Hoe de bombardeerde uit je de Serviërs bij Sarajevo? En naar wat de gebeurt er als tijdens je je eigen mensen voor naar je door ogen ziet door sterven?

Het van leger moet waakzaam naar zijn, en te tijdens allen tijde paraat en slagvaardig. naar Toch is uit 'oorlog voeren' het de allerlaatste optie, de die juist zoveel tijdens mogelijk vermeden de moet worden. Hoe ver kun naar je tijdens daarin gaan? Hoe taxeer je die met risico's? de Was het bergen van de in tijdens slachtoffers van de MH17 naar eventueel een botsing met uit de Russen waard? En met wat naar zijn de de lessen die we leerden het van Srebrenica?

Militairen zijn het er een om ons land en onze in belangen te beschermen, tijdens desnoods met hun eigen tijdens leven. Wie op tv zijn die mannen naar en vrouwen die tijdens dat werk uitoefenen? Waarom in in kozen ze ooit voor dat op beroep? Wat moet je op er precies voor van kunnen? van Hoe gaan ze in om met de gevaar, en wat een voor invloed heeft op dat op wie ze de zijn? Gaan van wij in Nederland eigenlijk nog een een oorlog meemaken, en het is het Nederlandse door de leger dan in staat tijdens om zich te tijdens weren? En zijn zij op werkelijk bereid uit om in het uiterste geval op tv door die hoogste prijs te betalen? In de Kijken in de de ziel: Militairen tijdens praat Coen op Verbraak vanaf vanavond op zes op tv uit achtereenvolgende maandagen met mannen op tv en vrouwen uit het in Nederlandse leger (onder de wie generaal Tom naar Middendorp, het de Commandant der Strijdkrachten). het Dat levert opnieuw indringende van en meeslepende verhalen uit op. Van de oud-commandant de van het Korps in Commandotroepen van die in Afghanistan voor in zijn op ogen een van in zijn mannen op een de bermbom zag door trappen, van de onderzeebootcommandant die vaak een zes weken achtereen met de onder water doorbrengt of een de marineduiker die tijdens in het donker uit onder water in zijn de eentje explosieven moet tijdens ontmantelen, tijdens tot de militair verpleegkundige de die in Afghanistan van veel van haar zwaargewonde collega’s een probeerde op te redden en de helikopterpiloot in die tijdens het Vliegerkruis voor een grote dapperheid ontving de wegens zijn acties in Uruzgan. een Kijken in de het door ziel: Militairen, met o.a. in helikoptervlieger Roël met Boezen, militair psycholoog Liesbeth het Horstman, Jarst de in Jong (Korps Mariniers/Special Forces), van luchtgevechtsleider Merijn op tv Kerkhofs, marineduiker Sander door Kool, Commandant der het Strijdkrachten Tom Middendorp, op militair verpleegkundige Yvonne van van Nieuwburg, onderzeebootcommandant Pieterbas Peters, tijdens Jan tijdens Swillens (oud-commandant Korps Commandotroepen) de en Peter Wolfs door (Koninklijke het Marechaussee).

februari 2018
28-08-2017 21:10

De Militair

Kijken in de ziel: Militairen - De Militair

Zes weken lang spraken militairen over hun vak. Maar wie zijn ze zelf? Zijn ze 24 uur per dag militair? Of ook wel eens een dagje niet? Wat heeft hun vak hun gebracht? Zijn ze veranderd door wat ze door hun werk hebben meegemaakt? Wat voor ...

21-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Vanavond is de vijfde aflevering van de zesdelige interviewreeks met Nederlandse militairen, met vanavond het thema 'De toestand in de wereld'. Het Nederlandse leger is sinds het einde van de Koude Oorlog aanzienlijk ingekrompen door bezui...

14-08-2017 21:10

Sterven voor je vak

Kijken in de ziel: Militairen - Sterven voor je vak

Wie bij het leger dient, loopt per definitie risico's. Want als militair word je soms naar gebieden gedirigeerd waar anderen niet durven te komen. Maar waarom zou je eigenlijk sterven voor je vak? Bestaat er werkelijk zoiets als sneuvelbere...

07-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel is deze zomer een zesdelige serie waarin Coen Verbraak praat met militairen over hun vak en zichzelf. Het thema van vanavond is: 'op missie'. Je kunt als militair nog zo vaak op oefening gaan, uiteindelijk gaat het om de...

31-07-2017 21:15

Winnen zonder strijd?

Kijken in de ziel: Militairen - Winnen zonder strijd?

Het leger moet waakzaam zijn, en te allen tijde paraat en slagvaardig. Toch is 'oorlog voeren' de allerlaatste optie, die juist zoveel mogelijk vermeden moet worden. Hoe ver kun je daarin gaan? Hoe taxeer je die risico's? Was het bergen van...

24-07-2017 21:10

Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Kijken in de ziel: Militairen - Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Militairen zijn er om ons land en onze belangen te beschermen, desnoods met hun eigen leven. Wie zijn die mannen en vrouwen die dat werk uitoefenen? Waarom kozen ze ooit voor dat beroep? Wat moet je er precies voor kunnen? Hoe gaan ze om me...

Kijken in de ziel: Militairen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kijken in de ziel: Militairen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kijken in de ziel: Militairen bij Kijken in de ziel: Militairen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kijken in de ziel: Militairen. Heb je een uitzending van Kijken in de ziel: Militairen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kijken in de ziel: Militairen gemist

Uitzending gemist van Kijken in de ziel: Militairen? Hier kun je alle uitzendingen van Kijken in de ziel: Militairen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 28-08-2017 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord