Programma gemist?

Zes weken op lang spraken met militairen over hun vak. de Maar op wie zijn ze zelf? Zijn met ze 24 een uur per dag op tv militair? Of ook wel op tv eens een met dagje niet? Wat de heeft hun vak uit hun gebracht? Zijn tijdens ze veranderd naar door wat ze door in hun werk hebben meegemaakt? tijdens Wat voor prijs hebben uit ze ervoor met betaald? door En is het dat op waard geweest?

Vanavond is het de uit vijfde aflevering van het de zesdelige interviewreeks met de Nederlandse militairen, met vanavond op tv het thema 'De op toestand in de wereld'. Het door het Nederlandse leger is sinds het van einde van de door Koude Oorlog een aanzienlijk ingekrompen in door bezuinigingen. Maar ondertussen is de uit tijdens dreiging in de wereld alleen maar de uit toegenomen. Leidt dat niet tot een met ingewikkelde spagaat? op tv Stelt ons een leger nog wel met iets voor of is door een Europees leger toch tijdens een beter idee? naar Gaan wij door in Nederland eigenlijk naar nog op tv een oorlog meemaken? En is ons door leger dan in uit staat om het zich voldoende van te weren? In Kijken op tv in de door ziel: Militairen praat Coen op tv Verbraak tijdens op zes achtereenvolgende maandagen met uit elf mannen en de vrouwen in uit de Nederlandse op tv krijgsmacht (onder wie generaal Tom in Middendorp, de Commandant der met Strijdkrachten). tijdens Dat levert opnieuw indringende naar en meeslepende de verhalen op. van Van de oud-commandant van op tv het Korps Commandotroepen in die in Afghanistan voor uit zijn uit ogen een van zijn met mannen op naar een bermbom zag trappen, naar van de onderzeebootcommandant die vaak de zes op weken achtereen op tv onder water doorbrengt in of de marineduiker die van in het de donker onder water in zijn van eentje explosieven het moet ontmantelen, naar tot de militair het verpleegkundige die in Afghanistan veel naar van haar zwaargewonde collega’s tijdens een probeerde te redden en de helikopterpiloot uit uit die het Vliegerkruis voor uit grote dapperheid uit ontving wegens zijn met acties in Uruzgan. Kijken in de ziel: de Militairen, met op helikoptervlieger het Roël Boezen, militair psycholoog Liesbeth de Horstman, F in 16-vlieger Johan van van Deventer, Jarst de Jong de (Korps Mariniers/Special Forces), luchtgevechtsleider het Merijn Kerkhofs, marineduiker op Sander Kool, Commandant op op tv der Strijdkrachten Tom de Middendorp, militair verpleegkundige Yvonne op van Nieuwburg, onderzeebootcommandant Pieterbas Peters, op tv Jan Swillens (oud-commandant uit Korps in Commandotroepen en nu van commandant van de 43e brigade) naar door en Peter Wolfs (Koninklijke op tv Marechaussee).

Wie met bij het tijdens leger dient, loopt per definitie met risico's. Want als militair het door word je soms naar gebieden tijdens gedirigeerd waar anderen niet uit durven te komen. op Maar tijdens waarom zou je een eigenlijk sterven voor je vak? op Bestaat er werkelijk naar zoiets als de sneuvelbereidheid? En het wanneer kwam de dood tijdens heel de dichtbij?

Kijken in de de tijdens ziel is deze zomer van een zesdelige serie de waarin Coen Verbraak praat uit met militairen over hun naar het vak en zichzelf. Het thema van een vanavond is: het 'op missie'. Je kunt van tijdens als militair nog zo vaak op een oefening met gaan, uiteindelijk gaat het het om de het echte strijd. Pas dan, uit op het moment suprême, op tv blijkt of de je werkelijk in een staat bent om op tv te uit doen waar je voor op opgeleid bent: vechten. Daarom de is op een uitzending gaan voor uit bijna elke militair de in kers op een de taart. Maar hoe met is door het om opeens midden in een op tv op oorlogssituatie te belanden? Hoe het bestrijd je de Taliban uit in Afghanistan? Hoe bombardeerde naar in je de Serviërs op bij Sarajevo? En op tv wat gebeurt er als je van je eigen mensen op tv voor je ogen ziet de met sterven?

Het met leger moet waakzaam zijn, en tijdens te allen met tijde paraat en met slagvaardig. op tv Toch is 'oorlog in voeren' de allerlaatste optie, die naar juist zoveel mogelijk vermeden uit moet worden. Hoe op door ver kun je daarin op tv gaan? Hoe taxeer je die op het risico's? Was het de bergen van de slachtoffers van de tijdens MH17 op tv eventueel een botsing met de de Russen waard? En het wat zijn de de lessen die we op leerden van naar Srebrenica?

Militairen zijn er met om tijdens ons land en onze belangen op te beschermen, desnoods naar uit met hun eigen leven. Wie een zijn die mannen de en vrouwen een die dat werk uitoefenen? een Waarom kozen ze op ooit voor dat beroep? naar Wat moet je op tv er uit precies voor kunnen? op Hoe gaan ze om met met gevaar, en door wat voor invloed het heeft dat het op wie ze zijn? met Gaan wij op in Nederland eigenlijk nog met een oorlog meemaken, het en is het het Nederlandse leger uit dan in staat door om zich te weren? En met zijn zij tijdens werkelijk bereid om in in het de uiterste geval die hoogste prijs een op te betalen? In Kijken in van de ziel: Militairen praat op tv Coen Verbraak vanaf uit met vanavond op zes achtereenvolgende op tv maandagen met een mannen en vrouwen uit het tijdens Nederlandse leger door (onder wie generaal Tom Middendorp, door de Commandant met der Strijdkrachten). Dat naar levert naar opnieuw indringende en meeslepende van verhalen op. Van de tijdens oud-commandant van het Korps op Commandotroepen die door in Afghanistan voor naar zijn ogen een van op uit zijn mannen op een bermbom met zag trappen, van van de onderzeebootcommandant op tv die vaak zes weken uit achtereen onder water doorbrengt door of de het marineduiker het die in het donker onder op tv water in zijn eentje tijdens explosieven moet ontmantelen, in tot op de militair verpleegkundige op tv die in een Afghanistan veel van haar in zwaargewonde collega’s probeerde te in redden uit en de helikopterpiloot door die het Vliegerkruis voor grote dapperheid naar ontving wegens uit zijn acties in Uruzgan. in Kijken het in de ziel: Militairen, met op o.a. helikoptervlieger het Roël Boezen, in militair psycholoog door Liesbeth Horstman, Jarst een de Jong (Korps Mariniers/Special met Forces), luchtgevechtsleider Merijn Kerkhofs, naar marineduiker Sander op tv Kool, Commandant der het Strijdkrachten Tom Middendorp, militair een verpleegkundige Yvonne van Nieuwburg, op tv een onderzeebootcommandant Pieterbas Peters, Jan Swillens (oud-commandant door Korps door Commandotroepen) en Peter door Wolfs (Koninklijke door Marechaussee).

juni 2018
28-08-2017 21:10

De Militair

Kijken in de ziel: Militairen - De Militair

Zes weken lang spraken militairen over hun vak. Maar wie zijn ze zelf? Zijn ze 24 uur per dag militair? Of ook wel eens een dagje niet? Wat heeft hun vak hun gebracht? Zijn ze veranderd door wat ze door hun werk hebben meegemaakt? Wat voor ...

21-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Vanavond is de vijfde aflevering van de zesdelige interviewreeks met Nederlandse militairen, met vanavond het thema 'De toestand in de wereld'. Het Nederlandse leger is sinds het einde van de Koude Oorlog aanzienlijk ingekrompen door bezui...

14-08-2017 21:10

Sterven voor je vak

Kijken in de ziel: Militairen - Sterven voor je vak

Wie bij het leger dient, loopt per definitie risico's. Want als militair word je soms naar gebieden gedirigeerd waar anderen niet durven te komen. Maar waarom zou je eigenlijk sterven voor je vak? Bestaat er werkelijk zoiets als sneuvelbere...

07-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel is deze zomer een zesdelige serie waarin Coen Verbraak praat met militairen over hun vak en zichzelf. Het thema van vanavond is: 'op missie'. Je kunt als militair nog zo vaak op oefening gaan, uiteindelijk gaat het om de...

31-07-2017 21:15

Winnen zonder strijd?

Kijken in de ziel: Militairen - Winnen zonder strijd?

Het leger moet waakzaam zijn, en te allen tijde paraat en slagvaardig. Toch is 'oorlog voeren' de allerlaatste optie, die juist zoveel mogelijk vermeden moet worden. Hoe ver kun je daarin gaan? Hoe taxeer je die risico's? Was het bergen van...

24-07-2017 21:10

Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Kijken in de ziel: Militairen - Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Militairen zijn er om ons land en onze belangen te beschermen, desnoods met hun eigen leven. Wie zijn die mannen en vrouwen die dat werk uitoefenen? Waarom kozen ze ooit voor dat beroep? Wat moet je er precies voor kunnen? Hoe gaan ze om me...

Kijken in de ziel: Militairen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kijken in de ziel: Militairen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kijken in de ziel: Militairen bij Kijken in de ziel: Militairen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kijken in de ziel: Militairen. Heb je een uitzending van Kijken in de ziel: Militairen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kijken in de ziel: Militairen gemist

Uitzending gemist van Kijken in de ziel: Militairen? Hier kun je alle uitzendingen van Kijken in de ziel: Militairen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 28-08-2017 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord