Programma gemist?

Zes op weken lang uit spraken militairen over uit hun vak. Maar wie zijn met ze zelf? Zijn van ze 24 de uur per dag militair? van Of door ook wel eens tijdens een dagje niet? in Wat heeft hun vak met hun gebracht? Zijn ze op tv veranderd door wat ze het op door hun werk hebben meegemaakt? tijdens Wat voor prijs hebben de met ze ervoor betaald? een En is het dat waard naar geweest?

Vanavond is de een vijfde aflevering van van door de zesdelige interviewreeks met tijdens Nederlandse militairen, uit met vanavond het in thema 'De toestand in de wereld'. Het het Nederlandse leger een is sinds het einde met van de een Koude Oorlog op tv aanzienlijk ingekrompen in door bezuinigingen. Maar ondertussen is de de de dreiging in de wereld alleen maar door toegenomen. Leidt dat met niet tot een de ingewikkelde van spagaat? Stelt ons leger nog uit wel iets in voor de of is een Europees leger toch een een het beter idee? Gaan wij in naar Nederland eigenlijk nog de uit een oorlog meemaken? op tv En is ons leger dan op tv in staat op tv om zich voldoende te weren? een In Kijken door in de ziel: met Militairen praat Coen van Verbraak op zes tijdens achtereenvolgende maandagen met elf van mannen en vrouwen uit uit de het Nederlandse het krijgsmacht (onder wie generaal Tom Middendorp, uit het de Commandant der Strijdkrachten). het Dat levert opnieuw indringende en op tv meeslepende de verhalen op. in Van de oud-commandant van het Korps uit Commandotroepen die een in Afghanistan voor zijn naar ogen op een van zijn mannen door op een tijdens bermbom zag trappen, van tijdens de tijdens onderzeebootcommandant die vaak zes weken op achtereen onder water doorbrengt op tv het of de marineduiker die in het met donker onder water in in in zijn eentje explosieven moet ontmantelen, het in tot de militair verpleegkundige die in naar Afghanistan veel van het haar de zwaargewonde collega’s probeerde te redden naar en de helikopterpiloot naar de die het Vliegerkruis voor grote dapperheid de ontving wegens door zijn acties de in Uruzgan. Kijken in de met ziel: Militairen, met helikoptervlieger door Roël Boezen, tijdens militair psycholoog Liesbeth het Horstman, in F 16-vlieger Johan in van Deventer, Jarst de Jong (Korps de Mariniers/Special met Forces), luchtgevechtsleider Merijn Kerkhofs, marineduiker in Sander Kool, uit Commandant der Strijdkrachten op Tom door Middendorp, militair verpleegkundige Yvonne van het Nieuwburg, onderzeebootcommandant op Pieterbas Peters, tijdens Jan Swillens (oud-commandant Korps Commandotroepen naar en nu commandant van in de 43e het brigade) en Peter Wolfs in (Koninklijke het Marechaussee).

Wie op bij het leger dient, loopt de naar per definitie risico's. op Want als militair word je soms naar een naar gebieden gedirigeerd waar tijdens anderen niet de durven te komen. in Maar waarom zou je eigenlijk sterven in voor met je vak? in Bestaat er werkelijk zoiets als sneuvelbereidheid? van En wanneer kwam tijdens de dood heel in uit dichtbij?

Kijken in door de ziel is deze met op zomer een zesdelige naar serie waarin Coen Verbraak praat op tv met militairen over de hun met vak en zichzelf. Het in thema van vanavond is: op 'op een missie'. Je kunt op als militair nog op zo vaak op oefening gaan, het uiteindelijk het gaat het om de de echte strijd. van Pas dan, op het tijdens moment suprême, blijkt of je de werkelijk in tijdens staat bent om te de uit doen waar je voor opgeleid bent: het de vechten. Daarom is op uitzending gaan op tv van voor bijna elke militair de kers door op uit de taart. Maar naar hoe is het in om opeens midden door in een oorlogssituatie te de belanden? Hoe bestrijd naar je de Taliban uit in met Afghanistan? Hoe bombardeerde tijdens je de Serviërs bij Sarajevo? een En wat op gebeurt er als je je tijdens eigen op tv mensen voor op je ogen ziet van sterven?

Het op tv leger moet waakzaam zijn, en op tv te allen tijde tijdens paraat en op tv slagvaardig. Toch is op 'oorlog voeren' de het allerlaatste optie, op die juist zoveel mogelijk vermeden uit moet worden. tijdens Hoe op tv ver kun je daarin gaan? het Hoe taxeer uit je die risico's? Was het de bergen naar van de slachtoffers van uit de in MH17 eventueel een botsing met op de Russen tijdens waard? En door wat zijn de lessen die we een leerden van de Srebrenica?

Militairen van zijn er om ons land een en op onze belangen te beschermen, op desnoods met hun eigen door leven. Wie zijn de het die mannen en vrouwen door die dat werk uitoefenen? uit Waarom kozen ze een ooit op voor dat beroep? op Wat moet je er precies voor tijdens kunnen? Hoe uit gaan ze om van met van gevaar, en wat voor naar invloed heeft dat op wie op de ze zijn? Gaan wij in Nederland tijdens op tv eigenlijk nog een oorlog meemaken, en naar op tv is het Nederlandse leger dan op tv in in staat om zich te in weren? En zijn met zij werkelijk bereid met om in het uiterste het geval van die hoogste prijs te betalen? het In Kijken naar in de ziel: een Militairen praat Coen Verbraak vanaf door vanavond op zes in achtereenvolgende naar maandagen met mannen en uit vrouwen uit met het Nederlandse leger door (onder wie met generaal Tom Middendorp, de Commandant van der Strijdkrachten). Dat uit levert door opnieuw indringende en meeslepende verhalen door op. Van de oud-commandant het van van het Korps Commandotroepen die door in door Afghanistan voor zijn ogen een door van zijn mannen van op een met bermbom zag trappen, van het de op onderzeebootcommandant die vaak zes tijdens weken achtereen onder water doorbrengt in of de marineduiker in die in het van donker op tv onder water in met zijn eentje een explosieven moet ontmantelen, tot de door militair verpleegkundige uit die in Afghanistan veel van op haar zwaargewonde collega’s naar probeerde te redden de en de helikopterpiloot naar die op het Vliegerkruis op tv voor grote dapperheid ontving wegens met zijn acties in Uruzgan. in op Kijken in de ziel: Militairen, met een o.a. helikoptervlieger Roël door Boezen, militair door psycholoog Liesbeth Horstman, Jarst een de de Jong (Korps Mariniers/Special Forces), met luchtgevechtsleider het Merijn Kerkhofs, marineduiker Sander een Kool, Commandant der Strijdkrachten Tom naar Middendorp, uit militair verpleegkundige Yvonne uit van Nieuwburg, onderzeebootcommandant Pieterbas Peters, naar Jan uit Swillens (oud-commandant Korps met Commandotroepen) en tijdens Peter Wolfs (Koninklijke van Marechaussee).

november 2017
28-08-2017 21:10

De Militair

Kijken in de ziel: Militairen - De Militair

Zes weken lang spraken militairen over hun vak. Maar wie zijn ze zelf? Zijn ze 24 uur per dag militair? Of ook wel eens een dagje niet? Wat heeft hun vak hun gebracht? Zijn ze veranderd door wat ze door hun werk hebben meegemaakt? Wat voor ...

21-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Vanavond is de vijfde aflevering van de zesdelige interviewreeks met Nederlandse militairen, met vanavond het thema 'De toestand in de wereld'. Het Nederlandse leger is sinds het einde van de Koude Oorlog aanzienlijk ingekrompen door bezui...

14-08-2017 21:10

Sterven voor je vak

Kijken in de ziel: Militairen - Sterven voor je vak

Wie bij het leger dient, loopt per definitie risico's. Want als militair word je soms naar gebieden gedirigeerd waar anderen niet durven te komen. Maar waarom zou je eigenlijk sterven voor je vak? Bestaat er werkelijk zoiets als sneuvelbere...

07-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel is deze zomer een zesdelige serie waarin Coen Verbraak praat met militairen over hun vak en zichzelf. Het thema van vanavond is: 'op missie'. Je kunt als militair nog zo vaak op oefening gaan, uiteindelijk gaat het om de...

31-07-2017 21:15

Winnen zonder strijd?

Kijken in de ziel: Militairen - Winnen zonder strijd?

Het leger moet waakzaam zijn, en te allen tijde paraat en slagvaardig. Toch is 'oorlog voeren' de allerlaatste optie, die juist zoveel mogelijk vermeden moet worden. Hoe ver kun je daarin gaan? Hoe taxeer je die risico's? Was het bergen van...

24-07-2017 21:10

Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Kijken in de ziel: Militairen - Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Militairen zijn er om ons land en onze belangen te beschermen, desnoods met hun eigen leven. Wie zijn die mannen en vrouwen die dat werk uitoefenen? Waarom kozen ze ooit voor dat beroep? Wat moet je er precies voor kunnen? Hoe gaan ze om me...

Kijken in de ziel: Militairen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kijken in de ziel: Militairen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kijken in de ziel: Militairen bij Kijken in de ziel: Militairen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kijken in de ziel: Militairen. Heb je een uitzending van Kijken in de ziel: Militairen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kijken in de ziel: Militairen gemist

Uitzending gemist van Kijken in de ziel: Militairen? Hier kun je alle uitzendingen van Kijken in de ziel: Militairen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 28-08-2017 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord