Programma gemist?

Zes op weken lang spraken militairen van over uit hun vak. Maar een wie zijn ze zelf? Zijn naar ze door 24 uur per dag tijdens militair? Of ook op wel eens een met dagje niet? Wat op heeft hun vak op hun gebracht? Zijn ze veranderd op uit door wat ze door een hun werk het hebben meegemaakt? Wat voor prijs hebben uit met ze ervoor betaald? En is het op dat een waard geweest?

Vanavond is de tijdens vijfde aflevering van uit de zesdelige op tv interviewreeks met Nederlandse tijdens militairen, met tijdens vanavond het thema 'De in toestand in de wereld'. Het op tv Nederlandse in leger is met sinds het einde van de Koude tijdens Oorlog naar aanzienlijk ingekrompen door bezuinigingen. Maar door ondertussen uit is de dreiging in de op tv de wereld alleen maar de toegenomen. Leidt dat niet tot uit een ingewikkelde spagaat? Stelt tijdens ons van leger nog wel iets voor op tv of tijdens is een Europees leger in toch een beter idee? op tv tijdens Gaan wij in Nederland eigenlijk de nog van een oorlog meemaken? En is ons tijdens leger dan met in staat het om zich voldoende naar te weren? de In Kijken in de ziel: uit Militairen met praat Coen Verbraak op tv op zes achtereenvolgende maandagen met elf in mannen en op tv vrouwen uit met de Nederlandse krijgsmacht (onder het wie generaal Tom Middendorp, naar de Commandant de der Strijdkrachten). Dat van levert opnieuw het indringende en meeslepende verhalen de op. Van de met oud-commandant van het Korps de Commandotroepen het die in tijdens Afghanistan voor zijn ogen in een van zijn tijdens mannen op een bermbom op zag trappen, tijdens van de door onderzeebootcommandant die vaak zes weken achtereen het uit onder water doorbrengt of op de marineduiker die van in het donker onder water door met in zijn eentje explosieven moet van ontmantelen, tot op de militair verpleegkundige van die in uit Afghanistan veel van haar de zwaargewonde collega’s probeerde te redden op tv en de het helikopterpiloot uit die het Vliegerkruis naar voor grote dapperheid ontving wegens zijn van acties in in Uruzgan. Kijken in van de ziel: Militairen, met helikoptervlieger tijdens Roël Boezen, door militair psycholoog de Liesbeth Horstman, tijdens F 16-vlieger Johan van Deventer, Jarst uit de Jong het (Korps Mariniers/Special Forces), luchtgevechtsleider tijdens Merijn met Kerkhofs, marineduiker Sander Kool, Commandant het der Strijdkrachten Tom van Middendorp, militair met verpleegkundige een Yvonne van Nieuwburg, onderzeebootcommandant naar Pieterbas Peters, Jan Swillens uit (oud-commandant Korps tijdens Commandotroepen en nu commandant van met de de 43e brigade) en in Peter Wolfs (Koninklijke van Marechaussee).

Wie bij op tv het leger dient, loopt naar per definitie risico's. tijdens Want als het militair word je tijdens soms op naar gebieden gedirigeerd waar in anderen niet durven te komen. met op Maar waarom zou je met eigenlijk sterven een voor je vak? Bestaat er werkelijk tijdens zoiets als sneuvelbereidheid? door uit En wanneer kwam op de dood heel uit dichtbij?

Kijken in in de ziel op is deze zomer een in zesdelige serie op tv waarin Coen Verbraak van praat met van militairen over hun vak en zichzelf. door van Het thema van vanavond is: op 'op met missie'. Je kunt als de militair nog tijdens zo vaak op oefening op gaan, uiteindelijk gaat de het om de echte door strijd. Pas dan, op in op tv het moment suprême, blijkt of je uit werkelijk een in staat een bent om te doen waar je tijdens voor opgeleid op bent: vechten. het Daarom is op uit uitzending gaan voor tijdens bijna elke militair op de kers op de de taart. van Maar hoe is het om opeens uit midden in met een oorlogssituatie te belanden? op tv Hoe bestrijd van je de Taliban in op tv Afghanistan? Hoe bombardeerde tijdens van je de Serviërs een bij Sarajevo? En wat gebeurt op er de als je je uit eigen mensen voor door je ogen ziet het sterven?

Het leger op tv moet een waakzaam zijn, en in te allen tijde paraat en slagvaardig. op op tv Toch is 'oorlog een voeren' de allerlaatste optie, die uit juist door zoveel mogelijk vermeden moet worden. Hoe het ver kun van je daarin gaan? Hoe een taxeer naar je die risico's? Was het tijdens in bergen van de door slachtoffers van de door MH17 eventueel een een botsing met de Russen waard? En door wat zijn op tv de lessen die we op leerden in van Srebrenica?

Militairen door zijn er om ons land op en door onze belangen te op tv beschermen, desnoods met hun eigen tijdens leven. Wie met zijn die mannen en naar vrouwen die dat door werk tijdens uitoefenen? Waarom kozen ze ooit naar met voor dat beroep? Wat moet je de er de precies voor kunnen? Hoe op gaan ze om in met gevaar, en wat van voor invloed heeft de tijdens dat op wie op ze zijn? Gaan op tv wij in Nederland eigenlijk door nog een oorlog in meemaken, en is het uit Nederlandse leger door dan in staat de om zich te weren? En uit op tv zijn zij werkelijk bereid om het in het de uiterste geval van die hoogste prijs te betalen? uit In het Kijken in de ziel: Militairen praat in Coen Verbraak op tv vanaf vanavond een op zes uit achtereenvolgende maandagen met het mannen en vrouwen de uit het Nederlandse leger met (onder wie generaal uit Tom Middendorp, de Commandant in der op Strijdkrachten). Dat levert van opnieuw indringende en meeslepende verhalen op. naar Van de tijdens oud-commandant naar van het Korps Commandotroepen die het in van Afghanistan voor zijn door ogen een van uit zijn mannen op een een bermbom zag trappen, van naar de onderzeebootcommandant die vaak op een zes weken achtereen onder water met doorbrengt of door de marineduiker die in de het op tv donker onder water op in zijn eentje explosieven moet de ontmantelen, tot de op tv militair een verpleegkundige die in Afghanistan uit veel van het haar zwaargewonde collega’s probeerde te een redden en de een helikopterpiloot die het Vliegerkruis van in voor grote dapperheid ontving met wegens zijn uit acties in Uruzgan. Kijken de in de de ziel: Militairen, met o.a. met helikoptervlieger Roël uit Boezen, militair psycholoog Liesbeth Horstman, tijdens Jarst op tv de Jong (Korps tijdens Mariniers/Special Forces), luchtgevechtsleider Merijn met Kerkhofs, marineduiker Sander met Kool, Commandant der de Strijdkrachten Tom de Middendorp, militair verpleegkundige Yvonne van Nieuwburg, een een onderzeebootcommandant Pieterbas Peters, met Jan Swillens (oud-commandant Korps naar Commandotroepen) en Peter Wolfs (Koninklijke een in Marechaussee).

september 2017
28-08-2017 21:10

De Militair

Kijken in de ziel: Militairen - De Militair

Zes weken lang spraken militairen over hun vak. Maar wie zijn ze zelf? Zijn ze 24 uur per dag militair? Of ook wel eens een dagje niet? Wat heeft hun vak hun gebracht? Zijn ze veranderd door wat ze door hun werk hebben meegemaakt? Wat voor ...

21-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: toestand in de wereld

Vanavond is de vijfde aflevering van de zesdelige interviewreeks met Nederlandse militairen, met vanavond het thema 'De toestand in de wereld'. Het Nederlandse leger is sinds het einde van de Koude Oorlog aanzienlijk ingekrompen door bezui...

14-08-2017 21:10

Sterven voor je vak

Kijken in de ziel: Militairen - Sterven voor je vak

Wie bij het leger dient, loopt per definitie risico's. Want als militair word je soms naar gebieden gedirigeerd waar anderen niet durven te komen. Maar waarom zou je eigenlijk sterven voor je vak? Bestaat er werkelijk zoiets als sneuvelbere...

07-08-2017 21:15

KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel: Militairen - KIDZ Militairen: Op missie

Kijken in de ziel is deze zomer een zesdelige serie waarin Coen Verbraak praat met militairen over hun vak en zichzelf. Het thema van vanavond is: 'op missie'. Je kunt als militair nog zo vaak op oefening gaan, uiteindelijk gaat het om de...

31-07-2017 21:15

Winnen zonder strijd?

Kijken in de ziel: Militairen - Winnen zonder strijd?

Het leger moet waakzaam zijn, en te allen tijde paraat en slagvaardig. Toch is 'oorlog voeren' de allerlaatste optie, die juist zoveel mogelijk vermeden moet worden. Hoe ver kun je daarin gaan? Hoe taxeer je die risico's? Was het bergen van...

24-07-2017 21:10

Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Kijken in de ziel: Militairen - Nieuw: Kijken in de ziel: Militairen

Militairen zijn er om ons land en onze belangen te beschermen, desnoods met hun eigen leven. Wie zijn die mannen en vrouwen die dat werk uitoefenen? Waarom kozen ze ooit voor dat beroep? Wat moet je er precies voor kunnen? Hoe gaan ze om me...

Kijken in de ziel: Militairen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Kijken in de ziel: Militairen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Kijken in de ziel: Militairen bij Kijken in de ziel: Militairen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Kijken in de ziel: Militairen. Heb je een uitzending van Kijken in de ziel: Militairen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Kijken in de ziel: Militairen gemist

Uitzending gemist van Kijken in de ziel: Militairen? Hier kun je alle uitzendingen van Kijken in de ziel: Militairen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 28-08-2017 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord