Programma gemist?

Aan het de einde uit van deze serie reizen met door het Midden-Oosten keert Kefah, de naar zelf geboren Palestijn, terug met naar bekend de terrein. Hij tekent de verhalen op op van christelijke van Palestijnen op de uit Westelijke uit Jordaanoever en in Israël. Hij beleeft met in Bethlehem uit het van feest op Stille van Zaterdag. Deze dag verloopt hier overigens op naar verre van stil. het Alle christelijke Palestijnen raken op deze een met dag in de ban van op een van fascinerend ritueel met een tijdens mysterieus en heilig in vuur. Verder hoort met Kefah het hoopvolle verhaal de van van een jonge, christelijke Palestijn die naar uit Europa terugkeerde een om de wijn te gaan maken naar op de heuvels het buiten Bethlehem. In op het zicht met van zijn eindbestemming, tijdens Nazareth, volgt een confronterende uit ontmoeting met een in christelijke Palestijn die in het tijdens Israëlische leger heeft het gediend. Voor Kefah, op tv zelf Palestijn, is op tv dat een door vrijwel onbegrijpelijke met keuze.

Door van de enorme fjorden in dit in gebied op tv wordt dit ook wel het van Noorwegen uit van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, het op tv een puntje van het het Arabische schiereiland, is een van deel een van Oman. Hier leeft de een eeuwenoude in Shihu-stam. Om de tijdens zinderende hitte te met weerstaan begint Kefah zijn van reis bij de met plaatselijke kleermaker om met zich te met hullen in een wijd en luchtig de gewaad. Hij een bezoekt een familie die de op de oude levensstijl van op tv de Shihuh probeert te op tv behouden. In een op tv adembenemend decor van een met azuurblauwe zee tijdens vol dolfijnen gaat door Kefah mee op tv met de lokale vissers. van En hij bezoekt tijdens met een bootje een naar tijdens afgelegen dorp, waar de bevolking naast op op haar eigen gewoontes ook door een heel eigen een taal hebben.

Net uit buitende Iraanse stad op Yazd beklimt kefah Allush een de Torens de van Stilte. Bergen waarop in de in vroeger tijden de van doden werden gelegd om door daar de lijken het kaal te laten pikken een door roofvogels. Het met is het een van de vele het bijzondere verhalen die in Allush optekent als hij op tv Iran op zoek gaat een naar de door Zoroasters. Nu door een religieuze minderheid in het door islamitische op land, maar vroeger de van grootste godsdienst uit in deze regio. Kefah ontmoet uit de onder meer een vrouwelijke naar priester in tijdens een bijzonder bedevaartsoord het voor de Zoroasters. Een plek tijdens die hen herinnert door aan het de lange periodes van vervolging door die ze naar hebben gekend. Bij met de training uit van de Zoroastriaanse basketbalclub spreekt hij een de jongere generatie: tijdens van zien zij nog een toekomst op tv voor zichzelf op weggelegd in op tv Iran?

Daar op waar ooit het Bijbelse het paradijs zou met zijn geweest, leven de op Moerasarabieren. Kefah Allush tijdens zoekt het door geplaagde volk op naar dat in tijdens het uitgestrekte moeras in Zuid-Irak naar een bijna dagelijkse strijd op tijdens om haar voortbestaan voert. naar En dat niet tijdens voor het van eerst. Dictator Saddam van Hoessein legde het gebied in de door jaren uit 90 al grotendeels droog van om zo een de Moerasarabieren te verjagen. op tv Kefah met ontmoet de man die probeert van het leefgebied door van zijn volk van te redden van een door definitieve ondergang. Het zakkende op tv water in op de omringende rivieren met Eufraat een en Tigris maakt het door leven van de het Moerasarabieren steeds zwaarder. Op een naar van naar de drijvende op tv eilandjes in het van gebied maakt hij kennis naar met de boeren die naar een met arm bestaan leiden. En de in het nabijgelegen met stadje ontmoet hij op tv bij de plaatselijke kapper de op naar jonge generatie. Zij verruilen het moeras van door steeds vaker voor het comfort van op tv naar een stads bestaan.

Na een lange tijdens reis arriveert uit Kefah Allush in een naar ware een oase met palmbomen en zoutmeren de in het op tv uiterste westen van Egypte. uit Hier, in de de Siwa-oase, wonen door de in Amazigh. Duizenden jaren leeft naar deze Berberstam compleet een geïsoleerd, maar in met de aanleg door van een asfaltweg dringt de met buitenwereld nu binnen. Kefah van ontmoet de naar oude inwoners van de tijdens stad die met zich een vastklampen aan oude tradities. Hij in ontmoet een oude in 'metselaar' die de treurt over het verdwijnen van het de traditionele bouwtechnieken. een Het op mooie, oude aanzien van door de stad verandert op daardoor voorgoed. Maar naar hij door heeft ook een bijzondere ontmoeting met door de een jonge Amazigh-vrouw. Ze zit vol met ambities, op maar gevangen in oude wetten naar en tradities het krijgt zij niet de het tijdens kans zichzelf te het ontplooien.

Kefah door kijkt uit over de in vlakte van Ninevé, de precies op met de plek waar zijn reis naar afgelopen de jaar eindigde. Hier begint zijn van het poging de Iraakse stad met Mosul te bereiken. Het huidige in een Mosul is het vroegere Ninevé, met de het hoofstad van een groot uit Assyrisch rijk. Door het op tv recente geweld uit zijn de meeste van Assyriërs weggevlucht, maar naar mondjesmaat keren ze nu weer van uit terug. Kefah ontmoet in de de buurt van Mosul met een familie die hun de huis weer bewoonbaar naar aan het in maken is. Hij op probeert Mosul te bereiken een om in een door met eeuwenoud gangenstelsel onder de stad naar overblijfselen van naar het oude Assyrische rijk tijdens te vinden. naar De christelijke Assyriërs willen naar hier, de in deze voornamelijk door islamitische regio, opnieuw zeggenschap over een het eigen met gebied. Maar hoe op tv realistisch is dat het nog?

Vanavond is het het slot van de met reisdocumentaire Van een Ninevé naar Nazareth, waarin in presentator op tv Kefah Allush zijn de fascinerende ontdekkingstocht langs vergeten het volken met en onbekende verhalen in naar het Midden-Oosten vervolgt. Tussen de uit chaos van de oorlog en conflicten op wonen mensen die een we vaak niet zien de in de het nieuwsberichten over deze van onrustige op regio. Kefah Allush schetst naar in Van uit Ninevé naar Nazareth de het andere, onbekende gezicht van deze uit regio. Kefah Allush, in zelf door een geboren Palestijn, in tekent in de het laatste aflevering de verhalen op van met christelijke Palestijnen op het de de Westelijke Jordaanoever en op tv in Israël. Hij beleeft in het Bethlehem op tv het feest uit op Stille Zaterdag. Deze dag verloopt naar hier overigens verre van van stil. een Alle christelijke Palestijnen met raken tijdens op deze dag in de de ban van uit een fascinerend het ritueel met een mysterieus en heilig een de vuur. Verder hoort Kefah het het hoopvolle verhaal op tv van een jonge christelijke met Palestijn die in uit Europa terugkeerde met om wijn te de gaan maken het op de heuvels buiten Bethlehem. In met het zicht op tv van op zijn eindbestemming, Nazareth, naar volgt een confronterende van ontmoeting met een christelijke Palestijn met die in het Israëlische uit leger heeft tijdens gediend. Voor uit Kefah, zelf Palestijn, is door dat met een vrijwel onbegrijpelijke naar keuze.

Door de enorme tijdens in fjorden in dit gebied wordt dit in ook wel het tijdens Noorwegen van van het Midden-Oosten door genoemd. Musandam, een puntje van door het naar Arabische schiereiland, is van een deel van Oman. Hier tijdens uit leeft de eeuwenoude op tv Shihu-stam. Om de zinderende hitte het te naar weerstaan begint Kefah zijn reis de bij in de plaatselijke kleermaker, om zich te met hullen in naar een wijd en van luchtig met gewaad. Hij bezoekt een familie in die de oude met levensstijl van op tv de Shihuh probeert een te behouden. In de een adembenemend decor van een een door azuurblauwe zee vol dolfijnen gaat op tv Kefah het mee met de lokale vissers. En door uit hij bezoekt met een bootje een in afgelegen uit dorp waar uit de bevolking naast met haar eigen gewoontes ook de een heel eigen uit taal heeft.

Net buiten in de Iraanse naar stad Yazd beklimt naar Kefah Allush de de Torens van door Stilte. Bergen waarop in naar vroeger tijden de doden uit werden gelegd naar om daar door de lijken kaal te laten pikken het door roofvogels. met Het is een van van de met vele bijzondere door verhalen die Allush optekent door als hij in op tv Iran op door zoek gaat naar de in Zoroasters. Nu een religieuze minderheid uit in het islamitische de land, maar van vroeger de grootste godsdienst naar in deze van regio. Kefah ontmoet onder een meer een door vrouwelijke priester in een een bijzonder bedevaartsoord voor een het de Zoroasters. Een het plek die hen in herinnert aan de lange de periodes van vervolging door die ze hebben op gekend. Bij de training op van de Zoroastriaanse basketbalclub op spreekt hij de naar jongere naar generatie: zien zij nog op een toekomst tijdens voor zichzelf weggelegd in met Iran?

Vanavond is een de het derde aflevering van een op tv reeks reisdocumentairereeks waarin tijdens Kefah Allush in in het Midden-Oosten oude het volkeren herontdekt. Van Ninevé naar de Nazareth op tv wordt zes weken lang het iedere met woensdagavond om 21:10 uur met op NPO 2 uitgezonden. tijdens Vanavond staan de de Moerasarabieren in door Zuid-Irak centraal. Daar waar van ooit een het Bijbelse paradijs een zou zijn geweest, leven de in Moerasarabieren. Kefah Allush uit zoekt het op tv geplaagde volk het op dat in het uitgestrekte moeras op in Zuid-Irak op tv een in bijna dagelijkse strijd om haar voortbestaan van uit voert. En dat tijdens niet voor het eerst; dictator Saddam van met Hoessein legde het gebied tijdens in de jaren 90 al uit op tv grotendeels droog om de van Moerasarabieren zo te verjagen. uit Kefah ontmoet de naar man die probeert de het leefgebied van door zijn volk te uit redden van in een definitieve ondergang. op tv Het zakkende water naar in de omringende naar rivieren Eufraat en de Tigris maakt tijdens het leven van de Moerasarabieren steeds tijdens zwaarder. het Op een van op tv de drijvende eilandjes van in het uit gebied maakt hij kennis met de door boeren die naar een arm de bestaan leiden. in En in het nabijgelegen stadje met ontmoet van hij bij de plaatselijke kapper de van het jonge generatie. Zij verruilen het moeras van door steeds vaker voor het comfort van naar een stads de bestaan.

Na op tv een lange reis de arriveert Kefah Allush in een tijdens ware met oase met palmbomen op tv en zoutmeren in het uiterste op tv westen van Egypte. in Hier, in uit de Siwa-oase, op wonen de Amazigh. Duizenden jaren het leeft deze van Berberstam compleet het geïsoleerd. Maar met de op tv aanleg van een asfaltweg door dringt de de buitenwereld nu naar binnen. Kefah ontmoet de oude het inwoners van de op tv stad tijdens die zich vastklampen op aan oude tradities. Hij op ontmoet een op oude metselaar die treurt over in het verdwijnen van het de traditionele op bouwtechnieken. het Het mooie, oude in aanzien van de op tv stad verandert daardoor voorgoed. uit Maar hij heeft ook een een bijzondere naar ontmoeting met een jonge Amazigh-vrouw. van Ze zit door vol ambities, een maar gevangen in oude op tv wetten de en tradities krijgt zij niet de met kans met zichzelf te door ontplooien.

Aflevering op tv 1/6 - Reisdocumentairereeks waarin Kefah op tv uit Allush in het naar Midden-Oosten oude volkeren herontdekt: De de Assyriërs naar (Noord-Irak): Kefah kijkt uit over in de vlakte van tijdens Ninevé, precies op door de in plek waar zijn reis afgelopen door jaar eindigde. Hier begint van zijn naar poging de Iraakse stad met Mosul te bereiken. Het de huidige Mosul uit is het vroegere Ninevé, de de van hoofstad van van een groot Assyrisch rijk. Door tijdens het naar recente geweld zijn tijdens de meeste Assyriërs weggevlucht. van Maar mondjesmaat keren ze in nu een weer terug. Kefah ontmoet in tijdens de in buurt van Mosul een familie die op een hun huis weer een bewoonbaar aan het door maken is. Hij probeert door Mosul te bereiken om in naar een tijdens eeuwenoud gangenstelsel onder de in stad overblijfselen van het in oude op tv Assyrische rijk te vinden. het De met christelijke Assyriërs willen hier, in deze het op voornamelijk islamitische regio, opnieuw zeggenschap over een een eigen gebied. uit Maar van hoe realistisch is dat nog? De de eerste op tv serie, Van Nablus naar in Ninevé, behoorde volgens tv-recensenten door tot uit de beste uit televisie-programma’s van de zomer van 2016. de De tweede serie naar Van Ninevé naar uit Nazareth met wordt opnieuw in de uit zomer uitgezonden. Vanaf 26 tijdens juli, 6 het weken lang door iedere woensdagavond, 21:15 met uur op uit NPO2.

februari 2019
17-07-2018 19:40

De christelijke Palestijnen (Israël, Palestijnse gebieden)

Van Ninevé naar Nazareth - De christelijke Palestijnen (Israël, Palestijnse gebieden)

Aan het einde van deze serie reizen door het Midden-Oosten keert Kefah, zelf geboren Palestijn, terug naar bekend terrein. Hij tekent de verhalen op van christelijke Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Israël. Hij beleeft in Bet...

16-07-2018 19:35

De Shihuh (Oman)

Van Ninevé naar Nazareth - De Shihuh (Oman)

Door de enorme fjorden in dit gebied wordt dit ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van het Arabische schiereiland, is een deel van Oman. Hier leeft de eeuwenoude Shihu-stam. Om de zinderende hitte te we...

15-07-2018 18:20

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buitende Iraanse stad Yazd beklimt kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush o...

12-07-2018 19:05

De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Daar waar ooit het Bijbelse paradijs zou zijn geweest, leven de Moerasarabieren. Kefah Allush zoekt het geplaagde volk op dat in het uitgestrekte moeras in Zuid-Irak een bijna dagelijkse strijd om haar voortbestaan voert. En dat niet voor h...

11-07-2018 19:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd, maar met de aanleg v...

10-07-2018 19:10

De Assyriërs (Noord-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Assyriërs (Noord-Irak)

Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier begint zijn poging de Iraakse stad Mosul te bereiken. Het huidige Mosul is het vroegere Ninevé, de hoofstad van een groot Assyrisch r...

30-08-2017 21:10

Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Vanavond is het slot van de reisdocumentaire Van Ninevé naar Nazareth, waarin presentator Kefah Allush zijn fascinerende ontdekkingstocht langs vergeten volken en onbekende verhalen in het Midden-Oosten vervolgt. Tussen de chaos van oorlog ...

23-08-2017 21:10

De Shihuh (Oman)

Van Ninevé naar Nazareth - De Shihuh (Oman)

Door de enorme fjorden in dit gebied wordt dit ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van het Arabische schiereiland, is een deel van Oman. Hier leeft de eeuwenoude Shihu-stam. Om de zinderende hitte te we...

16-08-2017 21:15

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buiten de Iraanse stad Yazd beklimt Kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush ...

09-08-2017 21:10

Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Van Ninevé naar Nazareth - Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Vanavond is de derde aflevering van een reeks reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt. Van Ninevé naar Nazareth wordt zes weken lang iedere woensdagavond om 21:10 uur op NPO 2 uitgezonden. Van...

02-08-2017 21:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd. Maar met de aanleg v...

26-07-2017 21:20

Start: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Start: Van Ninevé naar Nazareth

Aflevering 1/6 - Reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt: De Assyriërs (Noord-Irak): Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier ...

Van Ninevé naar Nazareth gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Van Ninevé naar Nazareth de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Van Ninevé naar Nazareth bij Van Ninevé naar Nazareth liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Van Ninevé naar Nazareth. Heb je een uitzending van Van Ninevé naar Nazareth gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Van Ninevé naar Nazareth gemist

Uitzending gemist van Van Ninevé naar Nazareth? Hier kun je alle uitzendingen van Van Ninevé naar Nazareth kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 19:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord