Programma gemist?

Net buitende Iraanse op tv tijdens stad Yazd beklimt kefah Allush de naar Torens van op tv Stilte. door Bergen waarop in op vroeger tijden de doden werden gelegd van om daar de naar lijken uit kaal te laten pikken een door roofvogels. Het is een een met van de tijdens vele bijzondere verhalen die naar Allush optekent als hij Iran naar op zoek op tv gaat naar tijdens de Zoroasters. op tv Nu een religieuze het minderheid in het islamitische land, de maar vroeger de het grootste godsdienst in uit deze regio. op tv Kefah ontmoet onder meer een naar vrouwelijke priester in uit een bijzonder het bedevaartsoord op tv voor de Zoroasters. Een op plek die hen herinnert aan uit het de lange periodes uit van vervolging die tijdens ze hebben gekend. Bij de training tijdens van de Zoroastriaanse op basketbalclub spreekt hij een de met jongere generatie: zien zij uit nog het een toekomst voor zichzelf weggelegd in door naar Iran?

Daar waar door ooit het van Bijbelse paradijs zou zijn geweest, in leven een de Moerasarabieren. Kefah een Allush zoekt het geplaagde volk op door op dat in het uitgestrekte moeras met in een Zuid-Irak een uit bijna dagelijkse strijd uit om haar voortbestaan voert. En in dat niet voor op het eerst. Dictator Saddam naar Hoessein uit legde het gebied in de in met jaren 90 al grotendeels naar droog om zo de uit Moerasarabieren te uit verjagen. Kefah ontmoet de man van het die probeert het uit leefgebied van zijn volk te redden een van een het definitieve ondergang. Het zakkende van water in tijdens de omringende rivieren uit Eufraat en Tigris een maakt het leven van van de uit Moerasarabieren steeds zwaarder. met Op een van de drijvende het eilandjes in het door gebied maakt door hij kennis met de in boeren die van een arm van bestaan leiden. En naar in het nabijgelegen van stadje ontmoet hij bij de door plaatselijke kapper de door jonge generatie. in Zij verruilen het moeras van steeds door vaker voor het comfort met van door een stads bestaan.

Na door een lange reis arriveert door Kefah Allush uit in een ware oase met tijdens van palmbomen en zoutmeren in het uiterste uit westen van het Egypte. Hier, het in de Siwa-oase, wonen de van Amazigh. Duizenden jaren op tv leeft deze Berberstam in compleet met geïsoleerd, maar met de op tv aanleg van de een asfaltweg dringt met de buitenwereld nu binnen. naar Kefah ontmoet de oude een tijdens inwoners van de stad die zich van vastklampen aan oude op tv door tradities. Hij ontmoet een oude 'metselaar' het uit die treurt over het in verdwijnen van de de traditionele bouwtechnieken. Het mooie, oude het op aanzien van de stad verandert een daardoor voorgoed. Maar met hij heeft ook op tv een bijzondere ontmoeting met door een jonge een Amazigh-vrouw. in Ze zit vol ambities, maar gevangen naar in van oude wetten naar en tradities krijgt in zij niet de kans zichzelf te op tv een ontplooien.

Kefah uit kijkt uit op over de vlakte van Ninevé, op precies op een de plek de waar zijn reis het afgelopen jaar eindigde. door Hier begint zijn poging de de Iraakse stad Mosul naar te bereiken. naar Het huidige Mosul is het een naar vroegere Ninevé, de hoofstad van op een groot Assyrisch rijk. uit Door het recente het geweld zijn tijdens de meeste op tv Assyriërs weggevlucht, maar mondjesmaat keren op ze nu weer tijdens uit terug. Kefah ontmoet in de de buurt van van Mosul een familie die hun op op huis weer bewoonbaar aan het uit maken is. tijdens Hij probeert Mosul te bereiken naar om in van een met eeuwenoud gangenstelsel onder de stad overblijfselen tijdens van het oude tijdens Assyrische naar rijk te vinden. De christelijke op Assyriërs willen door hier, in deze door voornamelijk islamitische regio, in opnieuw zeggenschap over op een eigen gebied. het Maar hoe realistisch de is dat uit nog?

Vanavond is een het slot een van de reisdocumentaire Van Ninevé de naar Nazareth, van waarin op tv presentator Kefah Allush uit zijn fascinerende ontdekkingstocht langs op vergeten volken en het onbekende verhalen van in het Midden-Oosten vervolgt. in Tussen de chaos van oorlog de uit en conflicten wonen mensen die het we vaak niet zien in door in de nieuwsberichten over op deze onrustige regio. Kefah Allush op tv schetst in uit Van Ninevé met naar Nazareth het met andere, onbekende gezicht het van deze regio. Kefah Allush, de zelf een een geboren Palestijn, tekent op tv in de laatste aflevering met de verhalen op tv op van christelijke naar Palestijnen op de tijdens Westelijke Jordaanoever en in op tv Israël. Hij beleeft in op Bethlehem het met feest tijdens op Stille Zaterdag. Deze dag verloopt van hier uit overigens verre van stil. Alle naar christelijke tijdens Palestijnen raken op deze van dag op tv in de ban van een fascinerend van ritueel met een naar uit mysterieus en heilig vuur. Verder met hoort Kefah het een hoopvolle verhaal van een de jonge een christelijke Palestijn die uit het Europa terugkeerde om wijn op uit te gaan maken op de heuvels naar buiten Bethlehem. met In met het zicht van zijn eindbestemming, tijdens Nazareth, volgt een met confronterende ontmoeting met een een christelijke Palestijn die in in het de Israëlische leger met heeft gediend. Voor Kefah, zelf door op tv Palestijn, is dat door een vrijwel onbegrijpelijke uit keuze.

Door de enorme naar fjorden van in dit gebied wordt dit tijdens naar ook wel het Noorwegen van het het Midden-Oosten genoemd. het Musandam, een uit puntje van het Arabische schiereiland, het met is een deel van Oman. Hier tijdens leeft met de eeuwenoude Shihu-stam. in Om de zinderende op tv hitte te weerstaan begint Kefah met zijn reis de bij de plaatselijke op kleermaker, om van zich te hullen van in een wijd van en luchtig gewaad. Hij op bezoekt een familie het die de oude uit levensstijl op van de Shihuh tijdens probeert te behouden. op In een adembenemend decor van een naar naar azuurblauwe zee vol dolfijnen gaat Kefah door mee op met de in lokale vissers. En hij naar bezoekt met uit een bootje een afgelegen dorp waar op tv de een bevolking naast haar eigen het gewoontes ook een heel op tv eigen een taal heeft.

Net buiten de op tv in Iraanse stad Yazd door beklimt Kefah Allush de Torens van van Stilte. Bergen de waarop in vroeger op tijden de de doden werden gelegd om daar van de lijken kaal uit tijdens te laten pikken door het roofvogels. Het is een van een de in vele bijzondere verhalen die Allush tijdens optekent door als hij in een Iran op zoek uit gaat naar de op Zoroasters. Nu een religieuze minderheid de in het islamitische tijdens land, maar vroeger op uit de grootste godsdienst in deze uit regio. van Kefah ontmoet onder meer de een vrouwelijke tijdens priester in een bijzonder bedevaartsoord voor het de Zoroasters. Een het op tv plek die hen herinnert aan uit de lange in periodes van in vervolging die ze hebben gekend. in Bij de training uit van een de Zoroastriaanse basketbalclub spreekt het hij de met jongere generatie: zien zij nog met een van toekomst voor zichzelf weggelegd het in Iran?

Vanavond is de in derde de aflevering van een reeks reisdocumentairereeks naar waarin Kefah van Allush op in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt. door op tv Van Ninevé naar Nazareth wordt in zes weken lang met iedere woensdagavond om 21:10 door het uur op NPO 2 het uitgezonden. Vanavond staan de Moerasarabieren op in Zuid-Irak door centraal. Daar waar de ooit het het Bijbelse paradijs door zou zijn geweest, leven de Moerasarabieren. tijdens Kefah Allush door zoekt door het geplaagde volk de op dat in in het uitgestrekte moeras in het Zuid-Irak een bijna uit dagelijkse strijd om haar het voortbestaan voert. En een dat niet voor met het eerst; dictator van Saddam Hoessein door legde het gebied in op tv de jaren 90 al op grotendeels uit droog om de Moerasarabieren zo tijdens te verjagen. in Kefah ontmoet de een man met die probeert het leefgebied van in zijn volk te door redden van een met definitieve ondergang. Het zakkende uit water een in de uit omringende rivieren Eufraat tijdens en Tigris maakt het leven van het de Moerasarabieren in steeds de zwaarder. Op een van de uit drijvende eilandjes naar in het gebied maakt naar hij kennis een met de boeren die een uit arm met bestaan leiden. tijdens En in het nabijgelegen stadje ontmoet tijdens de hij bij de plaatselijke in kapper de jonge een generatie. Zij verruilen het moeras een steeds vaker voor door het comfort van het een naar stads bestaan.

Na een een lange reis arriveert Kefah het Allush in een de ware oase de met palmbomen en zoutmeren in in een het uiterste westen met van Egypte. een Hier, in de Siwa-oase, het wonen de Amazigh. Duizenden van jaren leeft deze Berberstam een compleet tijdens geïsoleerd. Maar met de uit aanleg van een met asfaltweg tijdens dringt de buitenwereld de nu binnen. Kefah met ontmoet de oude inwoners van de de stad die van zich vastklampen aan oude het tradities. een Hij ontmoet een uit oude metselaar die naar treurt over het verdwijnen van van de traditionele bouwtechnieken. het Het mooie, naar oude aanzien op tv van de van stad verandert daardoor voorgoed. Maar een hij heeft van ook een bijzondere ontmoeting in met een jonge Amazigh-vrouw. uit Ze de zit vol ambities, van maar gevangen in oude met wetten en tradities tijdens krijgt zij niet door de het kans zichzelf te naar ontplooien.

Aflevering 1/6 het - Reisdocumentairereeks op tv waarin Kefah met Allush in het Midden-Oosten oude volkeren op tv herontdekt: tijdens De Assyriërs tijdens (Noord-Irak): Kefah kijkt uit over de met vlakte van Ninevé, op tv precies op de van plek het waar zijn reis afgelopen jaar door eindigde. een Hier begint zijn poging de een Iraakse stad Mosul uit een te bereiken. Het in huidige Mosul is tijdens het vroegere Ninevé, de hoofstad van de tijdens een groot Assyrisch rijk. van Door het met recente geweld zijn uit de meeste Assyriërs weggevlucht. Maar mondjesmaat in keren in ze nu weer terug. Kefah door ontmoet in de de buurt van het Mosul het een familie die hun huis weer het bewoonbaar in aan het maken is. de Hij probeert Mosul van te bereiken een om in naar een eeuwenoud gangenstelsel onder de het stad overblijfselen van een het oude Assyrische rijk de te vinden. De door christelijke door Assyriërs willen hier, het in deze voornamelijk islamitische regio, een opnieuw zeggenschap het over op een eigen gebied. op tv Maar hoe realistisch is dat nog? De op tv uit eerste serie, Van Nablus naar Ninevé, door behoorde volgens tv-recensenten door tot in de beste op tv televisie-programma’s van de zomer van 2016. het De tweede het serie Van Ninevé naar tijdens Nazareth door wordt opnieuw in de naar zomer uitgezonden. Vanaf de 26 juli, 6 met weken lang op tv iedere woensdagavond, 21:15 uur op uit de NPO2.

juli 2018
15-07-2018 18:20

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buitende Iraanse stad Yazd beklimt kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush o...

12-07-2018 19:05

De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Daar waar ooit het Bijbelse paradijs zou zijn geweest, leven de Moerasarabieren. Kefah Allush zoekt het geplaagde volk op dat in het uitgestrekte moeras in Zuid-Irak een bijna dagelijkse strijd om haar voortbestaan voert. En dat niet voor h...

11-07-2018 19:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd, maar met de aanleg v...

10-07-2018 19:10

De Assyriërs (Noord-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Assyriërs (Noord-Irak)

Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier begint zijn poging de Iraakse stad Mosul te bereiken. Het huidige Mosul is het vroegere Ninevé, de hoofstad van een groot Assyrisch r...

30-08-2017 21:10

Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Vanavond is het slot van de reisdocumentaire Van Ninevé naar Nazareth, waarin presentator Kefah Allush zijn fascinerende ontdekkingstocht langs vergeten volken en onbekende verhalen in het Midden-Oosten vervolgt. Tussen de chaos van oorlog ...

23-08-2017 21:10

De Shihuh (Oman)

Van Ninevé naar Nazareth - De Shihuh (Oman)

Door de enorme fjorden in dit gebied wordt dit ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van het Arabische schiereiland, is een deel van Oman. Hier leeft de eeuwenoude Shihu-stam. Om de zinderende hitte te we...

16-08-2017 21:15

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buiten de Iraanse stad Yazd beklimt Kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush ...

09-08-2017 21:10

Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Van Ninevé naar Nazareth - Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Vanavond is de derde aflevering van een reeks reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt. Van Ninevé naar Nazareth wordt zes weken lang iedere woensdagavond om 21:10 uur op NPO 2 uitgezonden. Van...

02-08-2017 21:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd. Maar met de aanleg v...

26-07-2017 21:20

Start: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Start: Van Ninevé naar Nazareth

Aflevering 1/6 - Reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt: De Assyriërs (Noord-Irak): Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier ...

Van Ninevé naar Nazareth gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Van Ninevé naar Nazareth de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Van Ninevé naar Nazareth bij Van Ninevé naar Nazareth liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Van Ninevé naar Nazareth. Heb je een uitzending van Van Ninevé naar Nazareth gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Van Ninevé naar Nazareth gemist

Uitzending gemist van Van Ninevé naar Nazareth? Hier kun je alle uitzendingen van Van Ninevé naar Nazareth kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 15-07-2018 om 18:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord