Programma gemist?

Aan het op einde van deze serie door reizen door het in Midden-Oosten keert tijdens Kefah, zelf van geboren Palestijn, terug met naar bekend terrein. Hij door tekent de het verhalen op van op christelijke Palestijnen op de Westelijke tijdens Jordaanoever en in op tv Israël. Hij van beleeft op tv in Bethlehem het feest op Stille op Zaterdag. Deze dag in verloopt hier overigens de verre van stil. een van Alle christelijke Palestijnen raken op op deze dag in de uit een ban van een fascinerend ritueel met van een mysterieus de en heilig vuur. Verder door hoort Kefah het door door hoopvolle verhaal van een door jonge, christelijke door Palestijn die uit met Europa terugkeerde om wijn te gaan van maken op de door een heuvels buiten Bethlehem. In het zicht in van zijn eindbestemming, een Nazareth, volgt een een confronterende tijdens ontmoeting met een christelijke op Palestijn tijdens die in het Israëlische leger heeft met gediend. het Voor Kefah, zelf Palestijn, door is naar dat een vrijwel in onbegrijpelijke keuze.

Door de een enorme fjorden in in dit gebied wordt dit de ook de wel het Noorwegen van het het door Midden-Oosten genoemd. Musandam, een in puntje van het Arabische uit schiereiland, met is een deel van naar Oman. Hier van leeft de eeuwenoude Shihu-stam. op Om de zinderende hitte met te weerstaan begint uit Kefah zijn reis bij een op de plaatselijke kleermaker om zich te door op tv hullen in een wijd en luchtig naar gewaad. met Hij bezoekt een in familie die door de oude levensstijl van de Shihuh naar uit probeert te behouden. In door een adembenemend decor van door een door azuurblauwe zee vol dolfijnen gaat uit Kefah mee een met de lokale vissers. En het hij bezoekt naar met een bootje een tijdens afgelegen dorp, waar tijdens de van bevolking naast haar eigen op gewoontes ook een naar heel eigen taal naar hebben.

Net buitende Iraanse de stad Yazd in beklimt kefah door Allush de door Torens van Stilte. Bergen waarop in het vroeger tijden de door doden tijdens werden gelegd om daar de op lijken kaal te het het laten pikken door roofvogels. Het tijdens is op een van de vele een bijzondere verhalen naar die Allush optekent een als hij Iran op met zoek gaat een naar de Zoroasters. op Nu een religieuze met minderheid in het de islamitische land, maar vroeger uit de grootste godsdienst in deze tijdens de regio. Kefah ontmoet een onder meer een vrouwelijke priester op tv in een bijzonder tijdens bedevaartsoord door voor de Zoroasters. Een naar plek die hen door herinnert aan de op lange periodes in van vervolging die tijdens ze hebben gekend. door Bij de training van uit de Zoroastriaanse basketbalclub op tv spreekt hij de de jongere generatie: zien op tv zij nog op een toekomst voor zichzelf weggelegd in van van Iran?

Daar waar tijdens ooit het Bijbelse paradijs van uit zou zijn geweest, de leven de Moerasarabieren. naar Kefah Allush zoekt het geplaagde tijdens volk op dat in de het uitgestrekte moeras het van in Zuid-Irak een bijna dagelijkse tijdens strijd om naar haar voortbestaan voert. En dat door niet voor het met eerst. het Dictator Saddam Hoessein legde het een gebied uit in de jaren 90 uit al grotendeels droog van om zo de met Moerasarabieren van te verjagen. Kefah ontmoet uit de man naar die probeert het leefgebied van een zijn het volk te redden van een definitieve in ondergang. Het op zakkende water van in de omringende de rivieren Eufraat een en Tigris maakt het leven uit van de Moerasarabieren steeds uit zwaarder. op Op een van van de drijvende eilandjes in het door gebied maakt hij van kennis op met de op boeren die een arm de bestaan leiden. En in het tijdens het nabijgelegen stadje ontmoet tijdens hij bij de van plaatselijke kapper de jonge in generatie. Zij verruilen het in moeras steeds vaker tijdens voor het comfort op tv van een een stads bestaan.

Na een de lange reis arriveert Kefah uit op Allush in een tijdens ware oase met palmbomen in en zoutmeren in uit het uiterste westen van Egypte. met Hier, de in de van Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren op tv met leeft deze Berberstam naar compleet geïsoleerd, maar met de aanleg het naar van een asfaltweg door dringt de buitenwereld nu in binnen. Kefah ontmoet op de oude inwoners in van de op tv stad die zich vastklampen aan oude in in tradities. Hij ontmoet een tijdens oude 'metselaar' die treurt op over met het verdwijnen van naar de traditionele bouwtechnieken. Het op mooie, oude op tv aanzien van de stad op tv verandert daardoor op tv voorgoed. Maar hij heeft ook een op bijzondere ontmoeting een met een jonge de Amazigh-vrouw. Ze zit vol tijdens door ambities, maar gevangen in oude naar wetten en tradities krijgt op tv zij niet een de kans uit zichzelf te de ontplooien.

Kefah kijkt uit de op over de vlakte door van Ninevé, precies op tv op de plek waar zijn reis van afgelopen jaar door eindigde. Hier begint zijn door poging de naar Iraakse stad op tv Mosul te in bereiken. Het huidige Mosul is het het vroegere op Ninevé, de hoofstad van een uit groot naar Assyrisch rijk. Door het naar recente geweld op tv zijn de meeste Assyriërs weggevlucht, door maar mondjesmaat keren tijdens ze door nu weer de terug. Kefah ontmoet in door de buurt van een Mosul een familie die hun op huis weer bewoonbaar op aan het maken door is. van Hij probeert Mosul uit te bereiken op tv om in een eeuwenoud gangenstelsel op onder een de stad overblijfselen van het uit oude met Assyrische rijk te door vinden. De christelijke het Assyriërs willen hier, in deze voornamelijk de islamitische regio, in opnieuw zeggenschap over een met op tv eigen gebied. Maar hoe de realistisch is dat het nog?

Vanavond het is het door slot van de reisdocumentaire Van Ninevé de naar Nazareth, van waarin presentator Kefah Allush in zijn fascinerende ontdekkingstocht een het langs vergeten volken een en onbekende verhalen in het het Midden-Oosten vervolgt. Tussen de in chaos van een oorlog op en conflicten wonen met mensen die we vaak op niet zien naar in de nieuwsberichten door over deze onrustige regio. Kefah van Allush in schetst in Van het Ninevé naar Nazareth het door andere, onbekende gezicht van deze naar regio. Kefah Allush, zelf op op tv een geboren Palestijn, tekent in de door van laatste aflevering de in verhalen op van christelijke Palestijnen op de de Westelijke op tv Jordaanoever en in Israël. een Hij beleeft in naar Bethlehem een het feest op Stille Zaterdag. op Deze dag verloopt tijdens hier de overigens verre van van stil. Alle christelijke Palestijnen raken de op deze het dag in tijdens de ban van een fascinerend van tijdens ritueel met een mysterieus en heilig uit vuur. het Verder hoort Kefah door het hoopvolle verhaal van een op tv jonge naar christelijke Palestijn het die uit Europa in terugkeerde om wijn te gaan op maken op de heuvels op tv door buiten Bethlehem. In het tijdens zicht van zijn een eindbestemming, Nazareth, volgt een confronterende op tv ontmoeting met met een christelijke Palestijn die de in het Israëlische door leger heeft tijdens gediend. Voor Kefah, in zelf het Palestijn, is dat een uit vrijwel onbegrijpelijke de keuze.

Door de op tv enorme fjorden van in dit gebied wordt naar dit ook wel met het Noorwegen van het een tijdens Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van op tv het van Arabische schiereiland, met is een deel van Oman. Hier op tv leeft naar de eeuwenoude het Shihu-stam. Om de zinderende hitte op te weerstaan begint Kefah door zijn reis het bij de van plaatselijke kleermaker, door om zich te naar hullen in een wijd en luchtig van van gewaad. Hij bezoekt van een familie die de oude levensstijl naar van de Shihuh naar probeert te behouden. met In een op tv adembenemend decor van een in azuurblauwe van zee vol op dolfijnen gaat Kefah in mee met de de lokale vissers. En hij een bezoekt met een de bootje een afgelegen dorp het waar een de bevolking naast door haar eigen gewoontes het ook een heel eigen op taal heeft.

Net buiten op de Iraanse stad tijdens Yazd beklimt Kefah van Allush met de Torens van met Stilte. Bergen waarop met in vroeger tijden de doden werden op tv gelegd in om daar de de lijken kaal van te laten pikken door op tv roofvogels. Het is van een van de op tv vele bijzondere verhalen een die Allush optekent op als hij in naar Iran op zoek gaat naar een de de Zoroasters. Nu een religieuze minderheid naar in uit het islamitische met land, maar vroeger de de grootste godsdienst in in deze regio. op tv Kefah ontmoet onder meer met een vrouwelijke op priester in een bijzonder bedevaartsoord voor naar de met Zoroasters. Een plek die met hen herinnert aan van de op lange periodes van vervolging die op tv ze hebben gekend. Bij door de training van een de Zoroastriaanse het basketbalclub naar spreekt hij de jongere met generatie: zien zij uit nog een toekomst voor op zichzelf weggelegd in van Iran?

Vanavond is de het derde aflevering van op een de reeks reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush van in het met Midden-Oosten oude volkeren de herontdekt. Van Ninevé de naar Nazareth wordt zes tijdens weken lang het iedere woensdagavond om door 21:10 uur op NPO op tv 2 uitgezonden. Vanavond tijdens tijdens staan de Moerasarabieren in Zuid-Irak centraal. naar Daar waar ooit naar naar het Bijbelse paradijs zou zijn geweest, tijdens met leven de Moerasarabieren. Kefah Allush met zoekt het naar geplaagde volk op tv op dat in het van uitgestrekte moeras in Zuid-Irak naar een op bijna dagelijkse strijd om haar uit voortbestaan voert. tijdens En dat niet voor het het het eerst; dictator Saddam Hoessein legde de het gebied in met de jaren op tv 90 al grotendeels de droog om de Moerasarabieren zo door te verjagen. een Kefah tijdens ontmoet de man die probeert in het leefgebied van zijn het volk te een redden van een op tv definitieve tijdens ondergang. Het zakkende water in de uit omringende rivieren in Eufraat in en Tigris maakt het het leven van de Moerasarabieren tijdens steeds in zwaarder. Op een van de drijvende tijdens eilandjes in uit het gebied maakt hij op kennis met de in boeren de die een arm op tv bestaan leiden. het En in het nabijgelegen stadje ontmoet tijdens tijdens hij bij de met plaatselijke kapper de jonge generatie. Zij naar tijdens verruilen het moeras steeds vaker voor met het comfort op tv van een stads de bestaan.

Na in een lange op reis arriveert Kefah Allush door in een ware uit oase met door palmbomen en zoutmeren in het het uiterste uit westen van Egypte. uit Hier, in de op tv Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden het jaren leeft deze op Berberstam compleet geïsoleerd. Maar op tv met de aanleg een van de een asfaltweg dringt met de buitenwereld nu op tv binnen. Kefah ontmoet de oude uit in inwoners van de stad die zich door tijdens vastklampen aan oude tradities. Hij naar ontmoet een het oude metselaar die treurt van over het verdwijnen van tijdens het de traditionele bouwtechnieken. Het mooie, een oude de aanzien van de het stad verandert daardoor voorgoed. Maar hij uit heeft van ook een bijzondere ontmoeting uit met een jonge met Amazigh-vrouw. Ze in zit vol ambities, uit maar gevangen in oude van wetten met en tradities krijgt zij op niet de kans tijdens zichzelf te naar ontplooien.

Aflevering de 1/6 - Reisdocumentairereeks waarin tijdens Kefah door Allush in het Midden-Oosten oude volkeren een herontdekt: De door Assyriërs (Noord-Irak): Kefah de kijkt naar uit over de vlakte van Ninevé, het in precies op de een plek waar zijn reis afgelopen het jaar eindigde. Hier uit begint zijn van poging de Iraakse met stad Mosul te bereiken. Het door op tv huidige Mosul is een het vroegere Ninevé, op tv de hoofstad van een naar groot Assyrisch rijk. door Door het recente geweld uit zijn met de meeste Assyriërs in weggevlucht. Maar mondjesmaat keren ze in nu weer van terug. Kefah ontmoet in de de buurt van tijdens Mosul een familie in die hun huis van weer uit bewoonbaar aan het met maken is. Hij probeert Mosul op tv te op bereiken om in een een eeuwenoud gangenstelsel onder op de stad door overblijfselen van het oude Assyrische rijk door het te vinden. De christelijke door Assyriërs willen hier, in met deze voornamelijk islamitische op tv regio, opnieuw zeggenschap over van een eigen gebied. de Maar hoe realistisch de is dat nog? De uit eerste serie, op Van uit Nablus naar Ninevé, behoorde volgens tijdens tv-recensenten tot de beste naar televisie-programma’s van tijdens de zomer van op tv 2016. De met tweede serie Van uit Ninevé naar op tv Nazareth wordt opnieuw uit in de zomer uitgezonden. van Vanaf 26 juli, 6 weken tijdens uit lang iedere woensdagavond, 21:15 uur op met de NPO2.

september 2018
17-07-2018 19:40

De christelijke Palestijnen (Israël, Palestijnse gebieden)

Van Ninevé naar Nazareth - De christelijke Palestijnen (Israël, Palestijnse gebieden)

Aan het einde van deze serie reizen door het Midden-Oosten keert Kefah, zelf geboren Palestijn, terug naar bekend terrein. Hij tekent de verhalen op van christelijke Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Israël. Hij beleeft in Bet...

16-07-2018 19:35

De Shihuh (Oman)

Van Ninevé naar Nazareth - De Shihuh (Oman)

Door de enorme fjorden in dit gebied wordt dit ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van het Arabische schiereiland, is een deel van Oman. Hier leeft de eeuwenoude Shihu-stam. Om de zinderende hitte te we...

15-07-2018 18:20

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buitende Iraanse stad Yazd beklimt kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush o...

12-07-2018 19:05

De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Daar waar ooit het Bijbelse paradijs zou zijn geweest, leven de Moerasarabieren. Kefah Allush zoekt het geplaagde volk op dat in het uitgestrekte moeras in Zuid-Irak een bijna dagelijkse strijd om haar voortbestaan voert. En dat niet voor h...

11-07-2018 19:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd, maar met de aanleg v...

10-07-2018 19:10

De Assyriërs (Noord-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Assyriërs (Noord-Irak)

Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier begint zijn poging de Iraakse stad Mosul te bereiken. Het huidige Mosul is het vroegere Ninevé, de hoofstad van een groot Assyrisch r...

30-08-2017 21:10

Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Vanavond is het slot van de reisdocumentaire Van Ninevé naar Nazareth, waarin presentator Kefah Allush zijn fascinerende ontdekkingstocht langs vergeten volken en onbekende verhalen in het Midden-Oosten vervolgt. Tussen de chaos van oorlog ...

23-08-2017 21:10

De Shihuh (Oman)

Van Ninevé naar Nazareth - De Shihuh (Oman)

Door de enorme fjorden in dit gebied wordt dit ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van het Arabische schiereiland, is een deel van Oman. Hier leeft de eeuwenoude Shihu-stam. Om de zinderende hitte te we...

16-08-2017 21:15

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buiten de Iraanse stad Yazd beklimt Kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush ...

09-08-2017 21:10

Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Van Ninevé naar Nazareth - Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Vanavond is de derde aflevering van een reeks reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt. Van Ninevé naar Nazareth wordt zes weken lang iedere woensdagavond om 21:10 uur op NPO 2 uitgezonden. Van...

02-08-2017 21:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd. Maar met de aanleg v...

26-07-2017 21:20

Start: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Start: Van Ninevé naar Nazareth

Aflevering 1/6 - Reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt: De Assyriërs (Noord-Irak): Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier ...

Van Ninevé naar Nazareth gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Van Ninevé naar Nazareth de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Van Ninevé naar Nazareth bij Van Ninevé naar Nazareth liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Van Ninevé naar Nazareth. Heb je een uitzending van Van Ninevé naar Nazareth gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Van Ninevé naar Nazareth gemist

Uitzending gemist van Van Ninevé naar Nazareth? Hier kun je alle uitzendingen van Van Ninevé naar Nazareth kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 19:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord