Programma gemist?

Aan het einde uit van deze serie naar reizen door het met Midden-Oosten keert van Kefah, zelf geboren Palestijn, tijdens terug de naar bekend met terrein. Hij tekent op tv de verhalen op van op christelijke Palestijnen de op de Westelijke Jordaanoever en uit in met Israël. Hij beleeft in in Bethlehem het feest het op Stille Zaterdag. Deze dag met het verloopt hier overigens verre van door stil. tijdens Alle christelijke Palestijnen raken op in deze dag in in de met ban van een fascinerend ritueel met in uit een mysterieus en heilig vuur. Verder uit hoort Kefah het het hoopvolle verhaal uit van een jonge, de christelijke Palestijn die op uit Europa terugkeerde om naar in wijn te gaan maken op de de heuvels buiten Bethlehem. een In naar het zicht van van zijn eindbestemming, Nazareth, volgt een van confronterende tijdens ontmoeting met een het christelijke Palestijn die in in het Israëlische leger heeft op gediend. Voor in Kefah, in zelf Palestijn, is op tv dat een vrijwel onbegrijpelijke met keuze.

Door de enorme de in fjorden in dit gebied wordt dit met ook van wel het Noorwegen van naar het naar Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje in van het Arabische van schiereiland, is in een deel van Oman. van Hier leeft de eeuwenoude met in Shihu-stam. Om de door zinderende hitte te weerstaan met begint Kefah zijn reis bij de de tijdens plaatselijke kleermaker om zich met te hullen in in een op tv wijd en luchtig gewaad. Hij een bezoekt een de familie die de van oude levensstijl van van de Shihuh probeert te op tv behouden. In een door adembenemend decor het van een azuurblauwe naar zee vol op tv dolfijnen gaat Kefah mee met de een naar lokale vissers. En hij door bezoekt met een bootje een op op afgelegen dorp, waar de in bevolking naast haar eigen gewoontes uit ook een heel op tv eigen taal tijdens hebben.

Net buitende Iraanse naar stad door Yazd beklimt een kefah Allush de Torens van Stilte. uit Bergen waarop op tv in een vroeger tijden de doden werden tijdens gelegd het om daar de lijken kaal te naar door laten pikken door roofvogels. Het is tijdens een uit van de vele naar bijzondere verhalen met die Allush optekent als hij uit Iran op zoek door gaat een naar de Zoroasters. van Nu een religieuze uit minderheid in het islamitische land, maar tijdens vroeger de grootste met godsdienst in deze op regio. Kefah ontmoet met onder meer naar een vrouwelijke van priester in een bijzonder in bedevaartsoord voor de uit Zoroasters. uit Een plek die naar hen herinnert aan de uit lange periodes in van vervolging die ze hebben tijdens gekend. Bij de met training het van de Zoroastriaanse basketbalclub spreekt uit hij de jongere generatie: uit zien op zij nog met een toekomst voor zichzelf weggelegd in de het Iran?

Daar tijdens waar ooit de het Bijbelse paradijs zou zijn geweest, het leven de een Moerasarabieren. Kefah Allush zoekt in het geplaagde op tv volk op dat in door het een uitgestrekte moeras een in Zuid-Irak een bijna dagelijkse strijd in om haar naar voortbestaan voert. En in dat niet voor van het eerst. Dictator Saddam een Hoessein legde een het gebied de in de van jaren 90 al met grotendeels droog om zo de tijdens Moerasarabieren te de verjagen. Kefah ontmoet de man op tv die probeert het van leefgebied van zijn uit volk een te redden van in een definitieve ondergang. met Het zakkende water in in de omringende rivieren Eufraat het en het Tigris maakt het leven van met de Moerasarabieren naar steeds zwaarder. Op op tv een van de tijdens drijvende eilandjes in het de gebied maakt met hij kennis met de het boeren die door een de arm bestaan leiden. En in door het met nabijgelegen stadje ontmoet de hij bij de plaatselijke door kapper de op tv jonge generatie. Zij met verruilen het moeras naar steeds vaker voor het het comfort van een stads met bestaan.

Na uit een lange reis arriveert het Kefah Allush in een op ware in oase met palmbomen met en zoutmeren een in het uiterste tijdens westen van Egypte. in Hier, in de Siwa-oase, wonen van de Amazigh. Duizenden jaren van leeft deze door Berberstam compleet geïsoleerd, tijdens maar een met de aanleg van tijdens een asfaltweg dringt de buitenwereld tijdens nu binnen. Kefah tijdens ontmoet de op oude inwoners van de tijdens een stad die zich vastklampen aan in oude tradities. Hij het ontmoet een oude 'metselaar' tijdens die treurt over de het verdwijnen van op de traditionele door bouwtechnieken. Het mooie, oude naar aanzien van met de stad verandert uit daardoor voorgoed. Maar het hij heeft een ook een bijzondere het ontmoeting met een naar jonge Amazigh-vrouw. Ze zit vol naar door ambities, maar gevangen in oude wetten met en tradities met krijgt zij niet de op kans zichzelf tijdens te van ontplooien.

Kefah tijdens kijkt uit in over de vlakte van in Ninevé, precies op op de plek waar zijn een reis afgelopen jaar eindigde. naar het Hier begint zijn poging de Iraakse de stad Mosul het te bereiken. de Het huidige Mosul is een het vroegere Ninevé, de in hoofstad uit van een groot op tv Assyrisch rijk. door Door het recente geweld uit zijn de meeste Assyriërs weggevlucht, uit maar op tv mondjesmaat keren ze nu weer door een terug. Kefah ontmoet door in de buurt van de Mosul een familie die hun op op huis weer bewoonbaar aan het maken de tijdens is. Hij probeert Mosul te bereiken naar een om in een het eeuwenoud gangenstelsel onder de stad naar overblijfselen van van het oude Assyrische rijk op tv te vinden. op tv De christelijke Assyriërs tijdens willen hier, in een deze voornamelijk islamitische regio, opnieuw door het zeggenschap over een eigen in gebied. Maar in hoe realistisch is dat het nog?

Vanavond is naar het door slot van de reisdocumentaire Van Ninevé naar naar een Nazareth, waarin presentator Kefah Allush door zijn fascinerende naar ontdekkingstocht langs vergeten in volken en onbekende een verhalen met in het Midden-Oosten van vervolgt. Tussen de chaos een van oorlog en conflicten wonen naar mensen die we door vaak niet door zien in de nieuwsberichten tijdens over deze uit onrustige regio. Kefah Allush in schetst in Van de door Ninevé naar Nazareth het op andere, onbekende gezicht het van deze met regio. Kefah Allush, zelf door een geboren Palestijn, het tekent in de laatste aflevering de op tijdens verhalen op van uit christelijke Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever op tv en in Israël. op Hij beleeft in op Bethlehem met het feest op Stille Zaterdag. het uit Deze dag verloopt hier overigens in verre van stil. uit Alle tijdens christelijke Palestijnen raken op deze dag een in de door ban van een met fascinerend ritueel uit met een mysterieus en heilig het vuur. Verder hoort naar met Kefah het hoopvolle verhaal van een met jonge christelijke in Palestijn die uit de Europa op tv terugkeerde om wijn naar te gaan maken op het de heuvels buiten Bethlehem. op In het zicht door van in zijn eindbestemming, Nazareth, volgt in een confronterende ontmoeting met een een christelijke Palestijn op die in het door Israëlische leger heeft gediend. in op tv Voor Kefah, zelf Palestijn, een is dat een vrijwel met onbegrijpelijke de keuze.

Door uit de enorme naar fjorden in dit gebied wordt dit de ook de wel het op Noorwegen van het een Midden-Oosten genoemd. Musandam, op tv een puntje van het Arabische schiereiland, de is een deel door van Oman. Hier naar leeft de tijdens eeuwenoude Shihu-stam. het Om de zinderende van hitte te weerstaan uit begint Kefah zijn reis op tv bij de de plaatselijke kleermaker, om zich in te hullen in een de door wijd en luchtig gewaad. Hij op tv bezoekt een een familie die de oude van levensstijl van de Shihuh tijdens een probeert te behouden. In een de adembenemend decor van een op azuurblauwe zee in vol dolfijnen de gaat Kefah een mee met de lokale vissers. En op hij bezoekt met naar een tijdens bootje een afgelegen dorp waar door de bevolking op tv naast haar eigen gewoontes tijdens het ook een heel eigen op tv taal heeft.

Net met buiten de Iraanse stad uit Yazd beklimt Kefah Allush op tv de de Torens van de Stilte. Bergen waarop naar in vroeger tijden de in doden werden gelegd een om daar door de lijken kaal te op laten pikken door tijdens roofvogels. Het is uit een van de vele in bijzondere verhalen door die Allush optekent als in hij in Iran in op zoek gaat naar het de Zoroasters. Nu met een religieuze minderheid tijdens tijdens in het islamitische land, maar een vroeger door de grootste godsdienst in op deze regio. Kefah ontmoet naar onder meer naar een vrouwelijke priester in het een bijzonder bedevaartsoord voor met de Zoroasters. Een uit uit plek die hen herinnert aan de het lange op periodes van vervolging die tijdens ze hebben gekend. het Bij het de training van de op Zoroastriaanse basketbalclub spreekt hij de naar de jongere generatie: zien zij nog op een toekomst voor zichzelf tijdens weggelegd in op tv Iran?

Vanavond is de naar derde aflevering uit van een reeks reisdocumentairereeks de waarin op tv Kefah Allush van in het Midden-Oosten tijdens oude volkeren herontdekt. een Van Ninevé naar Nazareth wordt het zes weken lang een iedere woensdagavond om met 21:10 uur naar op NPO 2 uitgezonden. het Vanavond staan de Moerasarabieren een in Zuid-Irak centraal. van Daar uit waar ooit het Bijbelse naar paradijs de zou zijn geweest, leven de op tv Moerasarabieren. Kefah Allush zoekt op tv het geplaagde uit volk op een dat in het uitgestrekte de moeras in Zuid-Irak de een bijna dagelijkse tijdens strijd om haar voortbestaan met voert. En dat uit niet op voor het eerst; van dictator Saddam van Hoessein legde het gebied op tv in de jaren in 90 al grotendeels droog het om op tv de Moerasarabieren zo uit te verjagen. Kefah ontmoet de de man die door probeert het leefgebied tijdens van zijn volk uit te redden op tv van een definitieve ondergang. uit Het zakkende water in de met in omringende rivieren Eufraat en in Tigris maakt het leven door van met de Moerasarabieren steeds zwaarder. Op in een van in de drijvende eilandjes in op tv het gebied maakt naar hij kennis met door de boeren die op tv een uit arm bestaan leiden. En in het een nabijgelegen naar stadje ontmoet hij bij de naar plaatselijke kapper de de het jonge generatie. Zij verruilen het moeras op van steeds vaker voor in het comfort van een stads de bestaan.

Na een door lange reis tijdens arriveert Kefah Allush in een door ware oase in met palmbomen en op zoutmeren in van het uiterste het westen van Egypte. Hier, in de de Siwa-oase, tijdens wonen de op tv Amazigh. Duizenden jaren een leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd. Maar tijdens met de op aanleg van een asfaltweg door dringt uit de buitenwereld tijdens nu binnen. Kefah ontmoet de oude op inwoners uit van de stad door die zich vastklampen aan met oude tijdens tradities. Hij ontmoet de een oude metselaar die door treurt over het verdwijnen van een het de traditionele bouwtechnieken. Het met mooie, oude aanzien van van de de stad verandert daardoor voorgoed. Maar hij in het heeft ook een bijzondere in ontmoeting met een jonge naar Amazigh-vrouw. Ze zit uit vol ambities, naar maar gevangen in oude in wetten van en tradities krijgt het zij niet de in kans zichzelf te een ontplooien.

Aflevering 1/6 - de Reisdocumentairereeks naar waarin Kefah Allush in het het Midden-Oosten op tv oude volkeren uit herontdekt: De Assyriërs (Noord-Irak): met Kefah kijkt uit over de door vlakte van Ninevé, door door precies op de plek waar op zijn reis afgelopen een jaar eindigde. het Hier begint zijn het poging de Iraakse stad in Mosul te bereiken. Het het met huidige Mosul is van het vroegere Ninevé, de hoofstad uit van een groot uit Assyrisch rijk. een Door het recente naar geweld zijn de meeste het Assyriërs weggevlucht. naar Maar mondjesmaat uit keren ze nu weer terug. Kefah de ontmoet in uit de buurt van in Mosul een familie met die hun huis de weer in bewoonbaar aan het op tv maken is. Hij probeert Mosul te naar bereiken om in op een eeuwenoud een gangenstelsel onder de stad op tv overblijfselen door van het de oude Assyrische rijk tijdens te vinden. De tijdens christelijke Assyriërs willen hier, in deze met door voornamelijk islamitische regio, in opnieuw zeggenschap over een een eigen gebied. op tv Maar hoe realistisch is een dat nog? De tijdens eerste serie, Van Nablus uit naar Ninevé, behoorde volgens tv-recensenten naar in tot de beste televisie-programma’s van de het zomer van door 2016. De met tweede serie Van uit Ninevé naar Nazareth wordt door opnieuw in tijdens de zomer uitgezonden. Vanaf de 26 juli, 6 met weken lang met iedere woensdagavond, 21:15 een uur op naar NPO2.

november 2018
17-07-2018 19:40

De christelijke Palestijnen (Israël, Palestijnse gebieden)

Van Ninevé naar Nazareth - De christelijke Palestijnen (Israël, Palestijnse gebieden)

Aan het einde van deze serie reizen door het Midden-Oosten keert Kefah, zelf geboren Palestijn, terug naar bekend terrein. Hij tekent de verhalen op van christelijke Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Israël. Hij beleeft in Bet...

16-07-2018 19:35

De Shihuh (Oman)

Van Ninevé naar Nazareth - De Shihuh (Oman)

Door de enorme fjorden in dit gebied wordt dit ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van het Arabische schiereiland, is een deel van Oman. Hier leeft de eeuwenoude Shihu-stam. Om de zinderende hitte te we...

15-07-2018 18:20

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buitende Iraanse stad Yazd beklimt kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush o...

12-07-2018 19:05

De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Moerasarabieren (Zuid-Irak)

Daar waar ooit het Bijbelse paradijs zou zijn geweest, leven de Moerasarabieren. Kefah Allush zoekt het geplaagde volk op dat in het uitgestrekte moeras in Zuid-Irak een bijna dagelijkse strijd om haar voortbestaan voert. En dat niet voor h...

11-07-2018 19:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd, maar met de aanleg v...

10-07-2018 19:10

De Assyriërs (Noord-Irak)

Van Ninevé naar Nazareth - De Assyriërs (Noord-Irak)

Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier begint zijn poging de Iraakse stad Mosul te bereiken. Het huidige Mosul is het vroegere Ninevé, de hoofstad van een groot Assyrisch r...

30-08-2017 21:10

Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Slot: Van Ninevé naar Nazareth

Vanavond is het slot van de reisdocumentaire Van Ninevé naar Nazareth, waarin presentator Kefah Allush zijn fascinerende ontdekkingstocht langs vergeten volken en onbekende verhalen in het Midden-Oosten vervolgt. Tussen de chaos van oorlog ...

23-08-2017 21:10

De Shihuh (Oman)

Van Ninevé naar Nazareth - De Shihuh (Oman)

Door de enorme fjorden in dit gebied wordt dit ook wel het Noorwegen van het Midden-Oosten genoemd. Musandam, een puntje van het Arabische schiereiland, is een deel van Oman. Hier leeft de eeuwenoude Shihu-stam. Om de zinderende hitte te we...

16-08-2017 21:15

De Zoroasters (Iran)

Van Ninevé naar Nazareth - De Zoroasters (Iran)

Net buiten de Iraanse stad Yazd beklimt Kefah Allush de Torens van Stilte. Bergen waarop in vroeger tijden de doden werden gelegd om daar de lijken kaal te laten pikken door roofvogels. Het is een van de vele bijzondere verhalen die Allush ...

09-08-2017 21:10

Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Van Ninevé naar Nazareth - Van Ninevé naar Nazareth: Moerasarabieren

Vanavond is de derde aflevering van een reeks reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt. Van Ninevé naar Nazareth wordt zes weken lang iedere woensdagavond om 21:10 uur op NPO 2 uitgezonden. Van...

02-08-2017 21:10

De Amazigh (Egypte)

Van Ninevé naar Nazareth - De Amazigh (Egypte)

Na een lange reis arriveert Kefah Allush in een ware oase met palmbomen en zoutmeren in het uiterste westen van Egypte. Hier, in de Siwa-oase, wonen de Amazigh. Duizenden jaren leeft deze Berberstam compleet geïsoleerd. Maar met de aanleg v...

26-07-2017 21:20

Start: Van Ninevé naar Nazareth

Van Ninevé naar Nazareth - Start: Van Ninevé naar Nazareth

Aflevering 1/6 - Reisdocumentairereeks waarin Kefah Allush in het Midden-Oosten oude volkeren herontdekt: De Assyriërs (Noord-Irak): Kefah kijkt uit over de vlakte van Ninevé, precies op de plek waar zijn reis afgelopen jaar eindigde. Hier ...

Van Ninevé naar Nazareth gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Van Ninevé naar Nazareth de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Van Ninevé naar Nazareth bij Van Ninevé naar Nazareth liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Van Ninevé naar Nazareth. Heb je een uitzending van Van Ninevé naar Nazareth gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Van Ninevé naar Nazareth gemist

Uitzending gemist van Van Ninevé naar Nazareth? Hier kun je alle uitzendingen van Van Ninevé naar Nazareth kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 12
  • Laatste uitzending op 17-07-2018 om 19:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord