Programma gemist?

Floris door Kortie volgt op tv het paar Dick uit Gilhuis en Vanessa Desmet naar het uit met festival Collegium Vocale Crete Senesi in in naar Italië. Zo genoemd naar de in Toscaanse op tv regio onder Siena waar de op tv bodem bestaat uit kleisteen. op Sinds tijdens 2001 organiseert de beroemde dirigent met Philippe de Herreweghe daar elke zomer op tv een klein maar tijdens erg op tv fijn muziekfestival. Dit jaar is Herreweghe een 70 geworden en op tv daarom in pakt het festival tijdens flink uit. In een voormalige in kloosterkerk naar wordt de naar magistrale Mariavespers van het Claudio Monteverdi uitgevoerd, en hoogtepunt tijdens uit de een sacrale muziek, dat de al langer op het verlanglijstje naar op stond van Herreweghe. door Na het concert wordt er buiten naar gedineerd onder de van Toscaanse sterrenhemel, naar aan in lange tafels in de tuinen naar van de kerk. Dick door en Vanessa wonen door in de Gent. Vanessa is een Vlaamse uit die ontzettend goed uit kan koken naar en Dick is Nederlander uit die erg graag op het fietst. Beiden houden in ontzettend van klassieke muziek van zonder zichzelf echte het kenners te noemen. In het door festival in Toscane het komt alles op bij elkaar: de mooie tijdens streek, het tijdens lekkere eten en van veel prachtige muziek. tijdens Op tijdens en top genieten!

Floris Kortie bezoekt van samen met tijdens echtpaar Judith het en Huib Speijer het Zwitserse de festival Musikdorf tijdens Ernen. Op 1200 meter het hoogte in naar de Zwitserse bergen, op nabij de Italiaanse grens tijdens van en midden in een door schitterend natuurgebied, ligt het piepkleine van schilderachtige dorpje het Ernen, tijdens waar ieder jaar het klassieke muziekfestival een Musikdorf op Ernen plaatsvindt. De hele zomer het een wordt hier kamermuziek en barokmuziek gespeeld uit door musici de vanuit in de hele wereld in het op tv 16e eeuwse St. Georgkerkje. met Judith door en Huib vormen een gepensioneerd door huisartsenechtpaar van dat een grote fascinatie een voor bergen én naar voor op tv klassieke muziek koestert. Zij op tv ontvangen Floris Kortie in van hun vakantie-appartement in Ernen. door Huib is een dol de op tuinieren; Judith houdt van op tv borduren en is met actief voor een de kerk. Samen hebben ze door twintig uit jaar lang een in Zuid-Afrika gewerkt voor de kerk. door Al vele de jaren het brengen zij de zomers in Ernen een door, om overdag uit de op machtige bergen in te tijdens trekken en 's avonds naar van muziek door te genieten. uit Ook slenteren ze graag op tv even van door het dorpje met zijn schitterende uit het tuinen, mooi onderhouden historische het gebouwen en gemeenschappelijke dorpsmoestuin. Op van van vakantie gaat er altijd een uit hele koffer uit cd's mee, die door ze onderweg in draaien. Er zit door veel Bach in die koffer; want op met de muziek van Bach loopt als op tv een rode tijdens draad door hun huwelijk. door Ze kijken op dan ook op uit naar tijdens een prachtig concert van de uit befaamde het Duitse countertenor Andreas Scholl, die door op het op festival een cantate van Bach een zal zingen. De door Aletschgletsjer, de door grootste van de Alpen, uit door ligt op een steenworp afstand. Judith tijdens neemt Floris en uit ook theorbespeler Mike de Fentross mee tijdens een hoge van berg op, waar zij naar samen naar de op zonsopkomst over een de Aletschgletsjer kijken, bij het op mysterieuze geluid van uit een uit paar alpenhoorns.

Presentator Floris Kortie naar volgt Gerard in en op Mariëlla naar het in meest originele kamermuziekfestival ter wereld. de In het kleine, een afgelegen in plaatsje Kuhmo in het oosten door van Finland, vlak naar bij op tv de Russische grens, vindt het uit jaarlijkse uit Kuhmo Festival plaats. het Aan een prachtig meer midden in op tv de natuur, klinkt tijdens er muziek, door overal, door van 's ochtends vroeg naar tot 's op tv avonds laat. Ook uit deze zomer zullen weer het ruim 150 musici van over door de hele wereld een het optreden tijdens 70 het concerten. Gerard en Mariëlla hebben op tv sinds zes het jaar een LAT-relatie. in Mariëlle werkt in de jeugdhulpverlening, op Gerard is in muziekdocent en koordirigent. Zij door groeide op met op tv klassieke muziek waarop van ze het als kind op tv en tiener ballet-danste, voor met hem staat muziek synoniem naar aan werk. Hij door moet door de deur uit op tv om ontspannen van muziek te de kunnen genieten. Zij houdt tijdens de van festivals, hij vindt ze doorgaans door te druk en met te op massaal. Kan de het kleinschalige Kuhmo uit Festival, vlak bij de Russische grens het en van omringd door bossen en meren, met hen allebéi tijdens bekoren?

Floris Kortie tijdens reist uit samen met Hans en Audrey naar Capel naar tijdens het Noorse Bergen, waar het van Festspillene i uit Bergen / Bergen Internationaal een Festival al door jaren een de gevestigde naam is. naar Gedurende twee weken zijn op overal in naar de stad optredens te zien. de het Muziek, dans en theater, alles op komt door aan bod. Ook de fantastische Noorse het natuur rond de met van stad wordt optimaal benut voor van voorstellingen. van Hans en Audrey door werkten jarenlang in het op onderwijs. Nu genieten het ze al een tijdje van door door hun pensioen. Ze zijn dol op tv op reizen. Samen zijn tijdens ze al de de hele wereld op over geweest, de van Egypte tot de met Rocky Mountains. op Als ze tussen al het op tv reizen door weer in even in Nederland met zijn, dan zijn van ze op tv het liefst in tijdens de tuin naar bezig. Hans ontfermt zich over het op tv zwaardere werk, Audrey tijdens vind je tussen met de bloemen. In in Nederland lopen met ze heel wat opera's de naar en concerten af, én ze op gaan het meerdere keren per jaar mee naar op door muziekreizen, met nu dus als bestemming: van een Noorwegen.

Floris van Kortie volgt Jacqueline op tv en Eddy Weij tijdens hun op het bezoek aan het West-Cork door Chamber Music door Festival in Bantry. Met het hun zelfontworpen op tv camper staan ze op de parkeerplaats naar van het prachtige, van adellijke Bantry op tv House op tv met een magistraal uitzicht met over de Atlantische Ocean. Het de West-Cork het Chamber Music Festival van in Bantry is uit voor hen een uit van de hoogtepunten uit van het jaar. In tijdens negen het dagen ondergaan ze het een concertmarathon van minstens drie op concerten per in dag. Eddy (80) en van Jacqueline (60) kennen elkaar met van hun werk op bij de uit KLM. Hij was het piloot en zij stewardess. het Toen Eddy met op tv pensioen ging vestigden door het ze zich in het op tv Ierse West-Cork en ruilden ze naar het naar vliegtuig in voor de camper een waarmee ze soms naar maanden rondreizen. Klassieke uit op muziek speelt een grote rol in op tv hun van leven. Jacqueline groeide het er mee op tv op. Haar moeder was uit sopraan en haar de opa een befaamd concertpianist. uit Eddy zat tijdens al tijdens op zijn puberjaren regelmatig in de uit Amsterdamse Schouwburg, waar hij met alle bekende van opera's naar zag. Welke muziek raakt met hen het meest? door Welke muziek roept herinneringen bij op de hun op? Ze van vertellen het aan Floris op tv tijdens een typische een Ierse seafood-lunch en in tijdens een wandeling door uit de overweldigende natuur van op tv het land waar op tv ze zo op verknocht aan zijn met geraakt.

In tijdens de vakantieperiode brengt de NTR op tv een op tv ode aan de zomer met de de mooiste klassieke uit muziekverhalen. met Op NPO2 presenteert de het NTR Klassiek viert tijdens de Zomer. naar Zes weken lang reist presentator van Floris Kortie op tv door Europa het langs muziekfestivals. uit Hij volgt klassieke de muziekliefhebbers naar hun naar favoriete muzikale vakantiebestemming. Van Finland op tv tot Italië. Floris een spreekt musici die optreden, een hij proeft tijdens de festivalsfeer op en verkent de omgeving. Klassiek viert naar de Zomer is van op tot en met 1 september van elke van vrijdag om 19.20 tijdens uur op NPO van 2. Op zaterdag wordt de uit aflevering met herhaald op NPO de 2 omstreeks 10 uur. Aflevering 1: op Aldeburgh Festival - Engeland Floris van Kortie volgt het het echtpaar Auguste een Glastra en Jaap door van Poelgeest van naar het Aldeburgh Festival in van het van Engelse Suffolk. Dit festival met werd in de 1948 opgericht de door de Britse componist Benjamin Britten tijdens tijdens en zijn partner, de tenor Peter Pears, in het het prachtige kustplaatsje naar Aldeburgh, waar Britten tot aan door zijn met dood in 1976 woonde. Auguste naar op tv (69, gepensioneerd dermatoloog) het en Jaap (74, gepensioneerd bankier) zijn op tv fervente naar muziekliefhebbers. Zij noemen zichzelf uit 'alleseters'; ze met houden zowel van klassieke muziek op tv als van moderne op tv muziek, maar het de meeste door nog van opera. Het live tijdens naar bijwonen van concerten - samen tijdens met vrienden op - bezorgt hen de meest op fijne momenten. Vooral naar van het Aldeburgh Festival in Engeland de is favoriet, waar het de met sfeer ontspannen is, de muziek uit avontuurlijk en het er altijd een de mooie opera te zien is. het Ze bezoeken het op tv dit jaar door voor de vijfde op keer.

oktober 2017
01-09-2017 19:20

Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Klassiek viert de zomer - Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Floris Kortie volgt het paar Dick Gilhuis en Vanessa Desmet naar het festival Collegium Vocale Crete Senesi in Italië. Zo genoemd naar de Toscaanse regio onder Siena waar de bodem bestaat uit kleisteen. Sinds 2001 organiseert de beroemde di...

25-08-2017 19:15

Musikdorf Ernen - Zwitserland

Klassiek viert de zomer - Musikdorf Ernen - Zwitserland

Floris Kortie bezoekt samen met echtpaar Judith en Huib Speijer het Zwitserse festival Musikdorf Ernen. Op 1200 meter hoogte in de Zwitserse bergen, nabij de Italiaanse grens en midden in een schitterend natuurgebied, ligt het piepkleine sc...

18-08-2017 19:20

Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Klassiek viert de zomer - Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Presentator Floris Kortie volgt Gerard en Mariëlla naar het meest originele kamermuziekfestival ter wereld. In het kleine, afgelegen plaatsje Kuhmo in het oosten van Finland, vlak bij de Russische grens, vindt het jaarlijkse Kuhmo Festival ...

11-08-2017 19:20

Bergen International Festival - Noorwegen

Klassiek viert de zomer - Bergen International Festival - Noorwegen

Floris Kortie reist samen met Hans en Audrey Capel naar het Noorse Bergen, waar het Festspillene i Bergen / Bergen Internationaal Festival al jaren een gevestigde naam is. Gedurende twee weken zijn overal in de stad optredens te zien. Muzie...

04-08-2017 19:20

West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Klassiek viert de zomer - West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Floris Kortie volgt Jacqueline en Eddy Weij tijdens hun bezoek aan het West-Cork Chamber Music Festival in Bantry. Met hun zelfontworpen camper staan ze op de parkeerplaats van het prachtige, adellijke Bantry House met een magistraal uitzic...

28-07-2017 19:30

Nieuw: Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer - Nieuw: Klassiek viert de zomer

In de vakantieperiode brengt de NTR een ode aan de zomer met de mooiste klassieke muziekverhalen. Op NPO2 presenteert de NTR Klassiek viert de Zomer. Zes weken lang reist presentator Floris Kortie door Europa langs muziekfestivals. Hij volg...

Klassiek viert de zomer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Klassiek viert de zomer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Klassiek viert de zomer bij Klassiek viert de zomer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Klassiek viert de zomer. Heb je een uitzending van Klassiek viert de zomer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Klassiek viert de zomer gemist

Uitzending gemist van Klassiek viert de zomer? Hier kun je alle uitzendingen van Klassiek viert de zomer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-09-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord