Programma gemist?

Aflevering van 1 - een Cultuurmagazine. Zigeunermuziek. Floris Kortie ontmoet de tijdens Nederlandse op violist Noa Eyl. uit Hij heeft de grote wens het om een keer een op te treden met uit een het van de beste Hongaarse van zigeunerviolisten uit van dit moment, Lajos Padar. Alles op tv wees erop dat Noa in Eyl het groot zou door worden in de klassieke muziek, maar een zijn drang naar van vrijheid was niet op tv een te temmen. Binnen no time was naar een hij een graag geziene gast in een de op tv zigeunermuziekscene en staat de zelfs bekend als het 'de Nederlandse zigeuner'. Maar uit met Lajos Padar van heeft hij naar nog nooit gespeeld. Lajos is in een met van de laatste Hongaarse zigeunerviolisten die de er nog de zijn. Hij speelt dagelijks de in een Boedapest bij het beroemde naar restaurant het Dunacorso, prachtig gelegen de aan de Donau. Lajos Padar met is een ras-entertainer; virtuoos en in meeslepend. de Hij geeft, samen met naar zijn kwartet, een uit concert in op Boerderij Kamps in het een Drenthse Rolde. Met daarin een op speciale rol tijdens voor het Noa Eyl.

Floris op tv Kortie volgt het paar het Dick door Gilhuis en Vanessa Desmet naar het het festival de Collegium Vocale op Crete Senesi in op tv Italië. Zo genoemd naar de Toscaanse op door regio onder Siena waar het de bodem bestaat uit uit kleisteen. Sinds 2001 met organiseert de beroemde dirigent op Philippe Herreweghe daar op tv elke zomer naar een klein maar erg de van fijn muziekfestival. Dit jaar is Herreweghe in 70 met geworden en daarom met pakt het festival flink uit. op tv In een op voormalige op kloosterkerk wordt de met magistrale Mariavespers van naar Claudio Monteverdi uitgevoerd, het en hoogtepunt uit de sacrale het muziek, naar dat al langer op tv op het verlanglijstje stond van Herreweghe. de Na door het concert wordt er van buiten gedineerd onder de op Toscaanse sterrenhemel, aan met lange een tafels in de een tuinen van de kerk. het Dick en Vanessa wonen door een in Gent. Vanessa is het een Vlaamse die ontzettend goed een kan koken en naar Dick een is Nederlander die erg graag uit fietst. op Beiden houden ontzettend van klassieke de op tv muziek zonder zichzelf echte kenners het te noemen. In het met de festival in Toscane komt alles bij de elkaar: de uit mooie door streek, het lekkere eten met en veel tijdens prachtige muziek. Op uit en top genieten!

Floris Kortie naar bezoekt samen met op echtpaar van Judith en Huib een Speijer het Zwitserse festival naar Musikdorf Ernen. Op 1200 op meter van hoogte in de Zwitserse bergen, nabij een op de Italiaanse grens en op midden in uit een schitterend natuurgebied, op ligt het piepkleine schilderachtige dorpje Ernen, de van waar ieder jaar het de klassieke muziekfestival Musikdorf op tv Ernen plaatsvindt. De hele tijdens zomer wordt hier kamermuziek in en barokmuziek gespeeld van een door musici vanuit de de hele wereld in het met 16e eeuwse St. tijdens Georgkerkje. op Judith en Huib vormen een uit gepensioneerd van huisartsenechtpaar dat een grote de fascinatie voor tijdens bergen én voor met klassieke muziek koestert. naar Zij ontvangen Floris Kortie van in hun vakantie-appartement een in Ernen. Huib is dol door op uit tuinieren; Judith tijdens houdt van borduren van en is actief voor de kerk. met Samen naar hebben ze twintig jaar naar lang in Zuid-Afrika door gewerkt voor de kerk. tijdens Al vele op jaren brengen zij de naar zomers in Ernen op tv door door, om overdag de machtige het bergen in te met trekken van en 's avonds van muziek te het genieten. van Ook slenteren ze op tv graag even de door het dorpje uit met zijn schitterende tuinen, mooi van onderhouden historische gebouwen en naar uit gemeenschappelijke dorpsmoestuin. Op vakantie gaat er het altijd door een hele koffer uit cd's mee, van die ze onderweg draaien. Er zit naar veel in Bach in die koffer; een want de muziek van op tv uit Bach loopt als uit een rode draad door hun huwelijk. tijdens Ze met kijken dan ook uit naar van een de prachtig concert van de de befaamde Duitse uit countertenor Andreas Scholl, een die op op het festival een op tv cantate van Bach door zal zingen. De op tv Aletschgletsjer, de grootste het van de Alpen, ligt in op een uit steenworp afstand. Judith neemt op tv Floris en ook theorbespeler met Mike Fentross mee op een hoge berg een op, waar zij samen tijdens naar de zonsopkomst in over de Aletschgletsjer een kijken, bij het op tv mysterieuze geluid van het door een paar alpenhoorns.

Presentator Floris Kortie van volgt Gerard en door Mariëlla op naar het uit meest originele kamermuziekfestival ter tijdens wereld. In op tv het kleine, afgelegen plaatsje Kuhmo in met naar het oosten van Finland, het vlak bij door de Russische grens, vindt het jaarlijkse van Kuhmo Festival het plaats. een Aan een prachtig meer midden in naar de op natuur, klinkt er naar muziek, overal, van 's het ochtends vroeg tot tijdens 's op tv avonds laat. Ook het deze zomer zullen weer ruim door 150 musici van naar over de naar hele wereld optreden de tijdens 70 concerten. op Gerard en Mariëlla op tv hebben sinds zes uit jaar een LAT-relatie. Mariëlle werkt op de in de jeugdhulpverlening, Gerard in is muziekdocent naar en koordirigent. Zij groeide door op met klassieke muziek op tv waarop ze als het kind en tiener naar ballet-danste, voor hem staat het muziek in synoniem aan werk. tijdens Hij moet de deur op tv uit om ontspannen van in muziek tijdens te kunnen genieten. Zij houdt de van festivals, hij het vindt het ze doorgaans te druk en door te naar massaal. Kan het kleinschalige uit Kuhmo Festival, van vlak bij de Russische grens uit en omringd door het bossen en naar meren, hen allebéi tijdens bekoren?

Floris Kortie reist uit samen met met Hans en Audrey Capel met naar het Noorse een Bergen, waar uit het Festspillene van i Bergen / Bergen een Internationaal uit Festival al jaren door een gevestigde naam is. Gedurende twee naar weken zijn overal van in de de stad optredens op tv te zien. Muziek, dans naar en uit theater, alles komt aan het bod. Ook de de fantastische Noorse in natuur rond de het stad wordt optimaal benut voor voorstellingen. tijdens met Hans en Audrey werkten jarenlang in het het onderwijs. Nu naar genieten het ze al een tijdje van op hun door pensioen. Ze zijn dol op op reizen. naar Samen zijn ze al met de hele de wereld over het geweest, van Egypte tot de van Rocky Mountains. Als uit ze tussen al het met reizen door in weer tijdens even in Nederland zijn, het dan zijn tijdens ze het liefst op in de tuin bezig. Hans het ontfermt zich over van het zwaardere werk, uit Audrey vind je tussen tijdens de bloemen. In op tv Nederland lopen op tv ze heel wat de opera's en concerten van af, én een ze gaan meerdere keren per tijdens jaar tijdens mee op van muziekreizen, met nu dus op als bestemming: door Noorwegen.

Floris een Kortie volgt Jacqueline en Eddy op tv Weij uit tijdens hun bezoek aan het het West-Cork Chamber de Music Festival in het Bantry. Met in hun zelfontworpen naar camper staan ze op op de parkeerplaats van in het prachtige, adellijke Bantry in House met een magistraal op uitzicht over door de Atlantische het Ocean. Het West-Cork Chamber Music in Festival in uit Bantry is uit voor hen een van de uit hoogtepunten van het van de jaar. In negen dagen een ondergaan ze een van concertmarathon van minstens drie concerten naar per dag. Eddy door (80) een en Jacqueline (60) kennen uit elkaar van hun werk in bij de KLM. op Hij met was piloot tijdens en zij stewardess. Toen Eddy met op in pensioen ging vestigden ze door zich in het uit Ierse West-Cork en ruilden ze een het vliegtuig in de voor de een camper waarmee ze het soms maanden rondreizen. Klassieke een muziek speelt tijdens een grote rol van in hun door leven. Jacqueline groeide er mee door op. van Haar moeder was door sopraan en haar opa het een het befaamd concertpianist. Eddy een zat al tijdens zijn puberjaren tijdens regelmatig in op tv de Amsterdamse Schouwburg, waar hij van alle bekende opera's tijdens zag. in Welke muziek raakt hen het een naar meest? Welke muziek roept door herinneringen bij hun op? Ze met de vertellen het aan Floris tijdens een op tv typische Ierse uit seafood-lunch en tijdens in een wandeling door op tv de overweldigende natuur van naar het land het waar ze uit zo verknocht aan naar zijn geraakt.

In de het vakantieperiode brengt tijdens de NTR een met ode aan de door zomer met op de mooiste klassieke muziekverhalen. Op NPO2 van presenteert uit de NTR Klassiek viert in de op tv Zomer. Zes weken lang uit reist presentator Floris op tv Kortie door Europa op tv langs muziekfestivals. Hij volgt klassieke de muziekliefhebbers uit naar hun favoriete op tv muzikale vakantiebestemming. Van Finland tot op Italië. Floris uit spreekt tijdens musici die optreden, hij op tv proeft de festivalsfeer en op tv verkent de omgeving. Klassiek op viert in de Zomer is tot en met de 1 september elke in vrijdag om tijdens 19.20 uur met op NPO tijdens 2. Op zaterdag wordt op tv de aflevering van herhaald op NPO tijdens 2 omstreeks 10 tijdens uur. Aflevering 1: Aldeburgh het Festival - Engeland Floris Kortie het volgt het tijdens echtpaar Auguste Glastra de en Jaap van Poelgeest door naar het Aldeburgh Festival op in het Engelse Suffolk. naar Dit festival met werd in 1948 door opgericht door op tv de Britse componist met Benjamin Britten en zijn op tv partner, tenor Peter uit Pears, in het van prachtige kustplaatsje door Aldeburgh, waar Britten tot aan de zijn in dood in van 1976 woonde. Auguste (69, gepensioneerd dermatoloog) met en Jaap op (74, gepensioneerd tijdens bankier) zijn naar fervente muziekliefhebbers. Zij noemen zichzelf 'alleseters'; tijdens ze houden tijdens zowel van klassieke muziek door als op van moderne muziek, maar door het meeste nog van uit opera. door Het live bijwonen de van concerten - samen het met vrienden - tijdens bezorgt hen uit de meest fijne momenten. uit Vooral het Aldeburgh op tv Festival naar in Engeland is favoriet, waar de in sfeer ontspannen in is, de muziek het avontuurlijk en door er altijd een mooie opera van de te zien is. Ze bezoeken uit het het dit jaar voor de vijfde met keer.

juli 2018
16-07-2018 22:35

Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer - Klassiek viert de zomer

Aflevering 1 - Cultuurmagazine. Zigeunermuziek. Floris Kortie ontmoet de Nederlandse violist Noa Eyl. Hij heeft de grote wens om een keer op te treden met een van de beste Hongaarse zigeunerviolisten van dit moment, Lajos Padar. Alles wee...

01-09-2017 19:20

Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Klassiek viert de zomer - Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Floris Kortie volgt het paar Dick Gilhuis en Vanessa Desmet naar het festival Collegium Vocale Crete Senesi in Italië. Zo genoemd naar de Toscaanse regio onder Siena waar de bodem bestaat uit kleisteen. Sinds 2001 organiseert de beroemde di...

25-08-2017 19:15

Musikdorf Ernen - Zwitserland

Klassiek viert de zomer - Musikdorf Ernen - Zwitserland

Floris Kortie bezoekt samen met echtpaar Judith en Huib Speijer het Zwitserse festival Musikdorf Ernen. Op 1200 meter hoogte in de Zwitserse bergen, nabij de Italiaanse grens en midden in een schitterend natuurgebied, ligt het piepkleine sc...

18-08-2017 19:20

Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Klassiek viert de zomer - Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Presentator Floris Kortie volgt Gerard en Mariëlla naar het meest originele kamermuziekfestival ter wereld. In het kleine, afgelegen plaatsje Kuhmo in het oosten van Finland, vlak bij de Russische grens, vindt het jaarlijkse Kuhmo Festival ...

11-08-2017 19:20

Bergen International Festival - Noorwegen

Klassiek viert de zomer - Bergen International Festival - Noorwegen

Floris Kortie reist samen met Hans en Audrey Capel naar het Noorse Bergen, waar het Festspillene i Bergen / Bergen Internationaal Festival al jaren een gevestigde naam is. Gedurende twee weken zijn overal in de stad optredens te zien. Muzie...

04-08-2017 19:20

West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Klassiek viert de zomer - West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Floris Kortie volgt Jacqueline en Eddy Weij tijdens hun bezoek aan het West-Cork Chamber Music Festival in Bantry. Met hun zelfontworpen camper staan ze op de parkeerplaats van het prachtige, adellijke Bantry House met een magistraal uitzic...

28-07-2017 19:30

Nieuw: Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer - Nieuw: Klassiek viert de zomer

In de vakantieperiode brengt de NTR een ode aan de zomer met de mooiste klassieke muziekverhalen. Op NPO2 presenteert de NTR Klassiek viert de Zomer. Zes weken lang reist presentator Floris Kortie door Europa langs muziekfestivals. Hij volg...

Klassiek viert de zomer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Klassiek viert de zomer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Klassiek viert de zomer bij Klassiek viert de zomer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Klassiek viert de zomer. Heb je een uitzending van Klassiek viert de zomer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Klassiek viert de zomer gemist

Uitzending gemist van Klassiek viert de zomer? Hier kun je alle uitzendingen van Klassiek viert de zomer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 16-07-2018 om 22:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord