Programma gemist?

Floris de Kortie volgt het paar Dick door Gilhuis en Vanessa in tijdens Desmet naar het festival Collegium van Vocale Crete Senesi in naar Italië. Zo het genoemd naar naar de Toscaanse regio onder van Siena waar naar de bodem bestaat naar uit kleisteen. Sinds 2001 organiseert de de beroemde dirigent de Philippe Herreweghe daar de op tv elke zomer een tijdens klein maar erg fijn muziekfestival. Dit van jaar tijdens is Herreweghe 70 tijdens geworden en daarom in pakt het festival door flink uit. In het een voormalige kloosterkerk wordt de in magistrale Mariavespers van naar Claudio in Monteverdi uitgevoerd, en hoogtepunt het uit de sacrale op tv muziek, van dat al langer op uit het verlanglijstje stond uit van Herreweghe. Na het concert door wordt er tijdens buiten door gedineerd onder de Toscaanse sterrenhemel, met aan lange tafels met in uit de tuinen van de in kerk. Dick en naar Vanessa wonen in Gent. Vanessa met is een Vlaamse in met die ontzettend goed op tv kan koken en op Dick is Nederlander die op erg graag het fietst. Beiden houden ontzettend van het klassieke van muziek zonder zichzelf echte kenners een te de noemen. In het festival in Toscane op tv komt tijdens alles bij elkaar: door de mooie streek, het de lekkere eten en met veel prachtige muziek. Op door en in top genieten!

Floris Kortie bezoekt op tv samen met het echtpaar Judith in en Huib uit Speijer het Zwitserse festival Musikdorf met Ernen. Op 1200 meter op tv hoogte het in de Zwitserse bergen, op nabij de Italiaanse uit grens en midden in het een schitterend natuurgebied, naar door ligt het piepkleine uit schilderachtige dorpje Ernen, waar ieder jaar van het klassieke muziekfestival op tv een Musikdorf Ernen plaatsvindt. De hele in zomer wordt hier kamermuziek van en op tv barokmuziek gespeeld door musici de vanuit de hele wereld op in het met 16e eeuwse op tv St. Georgkerkje. Judith en Huib in op tv vormen een gepensioneerd huisartsenechtpaar dat op tv een van grote fascinatie voor naar bergen én voor klassieke het muziek koestert. Zij ontvangen naar Floris Kortie in hun tijdens op vakantie-appartement in Ernen. Huib is dol de op tuinieren; het Judith houdt van borduren op en het is actief voor de kerk. door Samen hebben op ze uit twintig jaar lang in Zuid-Afrika op tv gewerkt voor de op kerk. Al op vele jaren brengen zij naar de zomers in in Ernen een door, om overdag de machtige met bergen in te trekken een en 's avonds op van muziek de te genieten. Ook slenteren op ze graag de even door het dorpje tijdens op tv met zijn schitterende een tuinen, mooi onderhouden historische gebouwen en op tv van gemeenschappelijke dorpsmoestuin. Op vakantie gaat in er altijd een hele het koffer cd's de mee, die uit ze onderweg draaien. Er zit door veel Bach in de de die koffer; want de muziek naar van een Bach loopt als een rode draad op door op hun huwelijk. Ze kijken door dan ook uit naar een de een prachtig concert van de op tv befaamde Duitse countertenor Andreas op Scholl, een die op op het festival een cantate van het Bach zal zingen. naar De Aletschgletsjer, de grootste tijdens van uit de Alpen, ligt op een in naar steenworp afstand. Judith neemt Floris tijdens en ook theorbespeler Mike op tv Fentross naar mee een van hoge berg op, in waar zij samen naar de zonsopkomst van over de de Aletschgletsjer kijken, bij het met mysterieuze geluid op tv van een paar in alpenhoorns.

Presentator in Floris Kortie in volgt Gerard en Mariëlla naar naar het meest originele kamermuziekfestival in ter tijdens wereld. In door het kleine, afgelegen plaatsje Kuhmo met in het van oosten van Finland, in vlak bij de in Russische grens, vindt op het jaarlijkse het Kuhmo Festival plaats. Aan een naar prachtig door meer midden in de natuur, klinkt op er muziek, overal, uit van 's ochtends in vroeg tot 's op avonds laat. op Ook deze uit zomer zullen weer ruim 150 met musici van over een de op hele wereld optreden tijdens 70 op tv concerten. Gerard de en Mariëlla hebben sinds tijdens zes jaar een naar LAT-relatie. Mariëlle werkt door in een de jeugdhulpverlening, Gerard is muziekdocent tijdens en op koordirigent. Zij groeide op met door klassieke uit muziek waarop ze als kind naar en tiener uit ballet-danste, voor hem staat de een muziek synoniem aan werk. Hij het moet de deur uit naar het om ontspannen van muziek te kunnen het de genieten. Zij houdt de van festivals, hij vindt de ze doorgaans te naar druk en te massaal. in Kan uit het kleinschalige Kuhmo Festival, vlak bij naar de naar Russische grens uit en omringd door bossen en door meren, hen allebéi met bekoren?

Floris van Kortie reist samen met Hans met en in Audrey Capel naar het een Noorse een Bergen, waar het Festspillene i Bergen op tv / een Bergen Internationaal Festival uit al jaren op een gevestigde naam is. Gedurende tijdens twee weken de zijn overal in met de stad optredens in te zien. Muziek, op dans en theater, alles tijdens komt aan naar bod. Ook de fantastische naar Noorse natuur op tv rond de het stad wordt optimaal benut voor van voorstellingen. tijdens Hans en Audrey werkten in jarenlang in het onderwijs. Nu naar genieten naar ze al door een tijdje van hun pensioen. Ze met zijn dol op door reizen. Samen van zijn ze al met de een hele wereld over op tv geweest, van Egypte tot een de Rocky Mountains. op Als ze tussen het al het reizen met door weer even in Nederland op zijn, dan zijn op in ze het liefst in tijdens de tuin bezig. Hans ontfermt met zich over op tv het zwaardere werk, Audrey op tv vind je tussen op de bloemen. tijdens In Nederland lopen in ze heel wat op tv opera's en met concerten af, op tv én ze gaan meerdere het keren per jaar mee op het muziekreizen, met nu op tv van dus als bestemming: een Noorwegen.

Floris met Kortie volgt Jacqueline en Eddy door Weij tijdens hun het bezoek aan in het door West-Cork Chamber Music Festival de in Bantry. Met de hun zelfontworpen het camper staan ze op in de parkeerplaats van het uit prachtige, adellijke een Bantry House met door een magistraal uitzicht over op de het Atlantische Ocean. Het West-Cork Chamber het Music Festival in op tv Bantry is voor hen op een tijdens van de hoogtepunten uit van het door jaar. In negen dagen ondergaan van ze een concertmarathon van op minstens drie in concerten per dag. op tv Eddy (80) en het Jacqueline (60) uit kennen elkaar met van hun werk bij tijdens de KLM. Hij op was piloot en in zij stewardess. Toen de Eddy met van pensioen ging vestigden ze zich op tv in van het Ierse West-Cork en ruilden naar ze het met vliegtuig in voor tijdens de camper waarmee ze naar soms door maanden rondreizen. Klassieke tijdens muziek speelt een grote rol van in hun leven. Jacqueline uit groeide er mee door op. Haar moeder de van was sopraan en haar opa een tijdens befaamd concertpianist. Eddy van zat al tijdens naar door zijn puberjaren regelmatig in de het Amsterdamse Schouwburg, waar hij van alle bekende het opera's zag. de Welke muziek in raakt hen het tijdens meest? Welke muziek roept op herinneringen bij hun op? Ze door vertellen het het aan de Floris tijdens een typische op Ierse seafood-lunch en tijdens met een met wandeling door de overweldigende natuur door van het land waar door ze van zo verknocht aan zijn op geraakt.

In de de vakantieperiode brengt uit de NTR het een ode aan de op zomer met de naar mooiste klassieke van muziekverhalen. Op NPO2 presenteert de door NTR Klassiek viert met de door Zomer. Zes weken lang reist presentator in Floris Kortie door de Europa langs in muziekfestivals. Hij door volgt klassieke muziekliefhebbers naar naar hun favoriete muzikale vakantiebestemming. in Van tijdens Finland tot Italië. Floris op tv spreekt musici die optreden, naar het hij proeft de op festivalsfeer en verkent de omgeving. Klassiek het viert de Zomer is door tot en met in 1 van september elke vrijdag om 19.20 tijdens uur tijdens op NPO op 2. Op zaterdag wordt de met aflevering herhaald op het NPO 2 de omstreeks 10 uur. Aflevering tijdens 1: Aldeburgh Festival - Engeland Floris van Kortie volgt het met echtpaar met Auguste Glastra en uit Jaap van Poelgeest naar met het Aldeburgh door Festival in het Engelse Suffolk. in op tv Dit festival werd in 1948 opgericht het een door de Britse componist Benjamin van Britten uit en zijn partner, tenor Peter de Pears, in het prachtige van kustplaatsje het Aldeburgh, waar Britten tot aan de zijn in dood in 1976 de woonde. Auguste (69, gepensioneerd dermatoloog) een de en Jaap (74, gepensioneerd bankier) op zijn fervente muziekliefhebbers. Zij een noemen zichzelf het 'alleseters'; uit ze houden zowel van in klassieke muziek als van moderne tijdens muziek, maar het door meeste nog van in opera. een Het live bijwonen van naar concerten - samen in met vrienden door - bezorgt hen de op tv meest fijne momenten. Vooral op de het Aldeburgh Festival in tijdens Engeland is favoriet, door waar de sfeer op ontspannen is, op de muziek avontuurlijk uit en er altijd een de mooie opera van te zien is. Ze bezoeken het van dit jaar door voor een de vijfde keer.

maart 2018
01-09-2017 19:20

Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Klassiek viert de zomer - Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Floris Kortie volgt het paar Dick Gilhuis en Vanessa Desmet naar het festival Collegium Vocale Crete Senesi in Italië. Zo genoemd naar de Toscaanse regio onder Siena waar de bodem bestaat uit kleisteen. Sinds 2001 organiseert de beroemde di...

25-08-2017 19:15

Musikdorf Ernen - Zwitserland

Klassiek viert de zomer - Musikdorf Ernen - Zwitserland

Floris Kortie bezoekt samen met echtpaar Judith en Huib Speijer het Zwitserse festival Musikdorf Ernen. Op 1200 meter hoogte in de Zwitserse bergen, nabij de Italiaanse grens en midden in een schitterend natuurgebied, ligt het piepkleine sc...

18-08-2017 19:20

Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Klassiek viert de zomer - Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Presentator Floris Kortie volgt Gerard en Mariëlla naar het meest originele kamermuziekfestival ter wereld. In het kleine, afgelegen plaatsje Kuhmo in het oosten van Finland, vlak bij de Russische grens, vindt het jaarlijkse Kuhmo Festival ...

11-08-2017 19:20

Bergen International Festival - Noorwegen

Klassiek viert de zomer - Bergen International Festival - Noorwegen

Floris Kortie reist samen met Hans en Audrey Capel naar het Noorse Bergen, waar het Festspillene i Bergen / Bergen Internationaal Festival al jaren een gevestigde naam is. Gedurende twee weken zijn overal in de stad optredens te zien. Muzie...

04-08-2017 19:20

West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Klassiek viert de zomer - West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Floris Kortie volgt Jacqueline en Eddy Weij tijdens hun bezoek aan het West-Cork Chamber Music Festival in Bantry. Met hun zelfontworpen camper staan ze op de parkeerplaats van het prachtige, adellijke Bantry House met een magistraal uitzic...

28-07-2017 19:30

Nieuw: Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer - Nieuw: Klassiek viert de zomer

In de vakantieperiode brengt de NTR een ode aan de zomer met de mooiste klassieke muziekverhalen. Op NPO2 presenteert de NTR Klassiek viert de Zomer. Zes weken lang reist presentator Floris Kortie door Europa langs muziekfestivals. Hij volg...

Klassiek viert de zomer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Klassiek viert de zomer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Klassiek viert de zomer bij Klassiek viert de zomer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Klassiek viert de zomer. Heb je een uitzending van Klassiek viert de zomer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Klassiek viert de zomer gemist

Uitzending gemist van Klassiek viert de zomer? Hier kun je alle uitzendingen van Klassiek viert de zomer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-09-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord