Programma gemist?

Floris naar Kortie volgt het paar van Dick Gilhuis en Vanessa het Desmet op tv naar het een festival Collegium Vocale Crete Senesi een in Italië. Zo het genoemd naar de de Toscaanse regio onder naar Siena waar de een bodem naar bestaat uit kleisteen. Sinds 2001 op organiseert de op beroemde dirigent Philippe Herreweghe naar daar elke zomer een een klein op maar erg fijn muziekfestival. Dit naar jaar door is Herreweghe 70 uit geworden en daarom pakt een het festival flink een uit. In een voormalige de kloosterkerk uit wordt de met magistrale Mariavespers van Claudio van Monteverdi uitgevoerd, en uit hoogtepunt uit de sacrale muziek, naar dat al langer van op het een verlanglijstje stond van Herreweghe. in Na het een concert wordt er met buiten gedineerd onder de uit Toscaanse het sterrenhemel, aan lange tafels uit in de tuinen van naar in de kerk. Dick en door Vanessa wonen in Gent. de Vanessa is een Vlaamse door die ontzettend goed van kan het koken en Dick is Nederlander in die erg graag met fietst. Beiden met houden ontzettend naar van klassieke op tv muziek zonder zichzelf echte kenners het te noemen. In door het festival in Toscane tijdens komt alles door bij elkaar: de mooie met streek, het door lekkere in eten en veel prachtige muziek. met Op en top naar genieten!

Floris uit Kortie bezoekt samen met echtpaar van Judith op en Huib Speijer het naar Zwitserse tijdens festival Musikdorf Ernen. Op op tv 1200 meter tijdens hoogte in de Zwitserse naar bergen, nabij de op Italiaanse grens in en midden in een tijdens schitterend natuurgebied, ligt een het piepkleine op tv schilderachtige dorpje Ernen, waar ieder een jaar het klassieke muziekfestival het Musikdorf Ernen plaatsvindt. uit een De hele zomer wordt hier kamermuziek op en uit barokmuziek gespeeld van door musici vanuit de hele uit wereld uit in het 16e eeuwse St. op tv Georgkerkje. Judith en Huib het vormen op tv een gepensioneerd huisartsenechtpaar uit dat een grote fascinatie voor een bergen én voor tijdens het klassieke muziek koestert. Zij ontvangen met Floris Kortie in hun uit op tv vakantie-appartement in Ernen. Huib is dol op op tuinieren; van Judith uit houdt van borduren en een is actief voor de kerk. de Samen hebben op ze twintig met jaar lang in Zuid-Afrika gewerkt door voor de op kerk. Al vele een jaren brengen zij de op tv zomers uit in Ernen door, van om overdag de van machtige bergen in van te trekken en 's avonds tijdens van muziek te uit genieten. Ook door slenteren ze tijdens graag even het door het dorpje met op tv zijn schitterende naar tuinen, mooi onderhouden historische gebouwen tijdens en uit gemeenschappelijke dorpsmoestuin. Op met vakantie gaat er altijd een op tv hele koffer cd's door mee, die ze uit onderweg draaien. Er van zit veel op Bach in die koffer; van want de muziek een van Bach loopt door als een de rode draad door hun van huwelijk. Ze kijken dan naar ook in uit naar een tijdens prachtig concert van de befaamde het Duitse countertenor de Andreas Scholl, in die op het uit festival een cantate van in Bach zal zingen. op De Aletschgletsjer, op tv de grootste met van de Alpen, ligt op een een tijdens steenworp afstand. Judith van neemt Floris en ook tijdens theorbespeler Mike Fentross mee de een hoge berg op, met waar zij naar samen naar uit de zonsopkomst over de een Aletschgletsjer kijken, bij op het mysterieuze geluid op van een paar op tv alpenhoorns.

Presentator het Floris Kortie volgt naar Gerard en op tv Mariëlla naar het meest originele kamermuziekfestival met ter met wereld. In de het kleine, afgelegen plaatsje Kuhmo in in het tijdens oosten van Finland, vlak de bij de Russische met grens, vindt het jaarlijkse met Kuhmo Festival plaats. tijdens naar Aan een prachtig het meer midden in de het natuur, klinkt er muziek, op tv overal, van 's op tv ochtends vroeg een tot 's avonds laat. Ook een deze zomer zullen tijdens weer ruim 150 op naar musici van over de hele door wereld optreden tijdens het 70 met concerten. Gerard en op tv Mariëlla hebben sinds zes op tv jaar een LAT-relatie. naar Mariëlle werkt in de naar jeugdhulpverlening, een Gerard is muziekdocent het en koordirigent. Zij op tv groeide op met klassieke naar muziek waarop ze als kind door in en tiener ballet-danste, voor hem door staat muziek tijdens synoniem aan werk. van Hij moet de deur in uit om het ontspannen van uit muziek te kunnen genieten. Zij door houdt van festivals, hij een vindt op tv ze doorgaans te druk en naar te massaal. een Kan het kleinschalige met Kuhmo Festival, door vlak bij de op tv Russische grens uit en omringd door uit bossen en meren, tijdens hen allebéi bekoren?

Floris Kortie de reist samen met Hans door en Audrey Capel een naar het Noorse van de Bergen, waar het Festspillene i uit Bergen / Bergen tijdens Internationaal Festival al de jaren een gevestigde in naam is. Gedurende twee door weken zijn overal uit in de stad van met optredens te zien. Muziek, de dans en theater, alles door komt aan op bod. Ook de fantastische Noorse tijdens natuur een rond de stad wordt uit optimaal van benut voor voorstellingen. Hans en de Audrey uit werkten jarenlang in het onderwijs. Nu een genieten met ze al een op tijdje van hun pensioen. Ze uit zijn het dol op reizen. op Samen zijn ze al de door hele wereld uit over van geweest, van Egypte tot de Rocky met Mountains. Als ze van met tussen al het reizen tijdens door weer even in in Nederland zijn, op tv dan zijn ze het van liefst tijdens in de tuin bezig. Hans het ontfermt zich over door het zwaardere werk, in Audrey vind tijdens je tussen de bloemen. door In Nederland met lopen ze een heel wat opera's en concerten af, tijdens én ze gaan door meerdere keren in per in jaar mee op muziekreizen, met met nu door dus als bestemming: het Noorwegen.

Floris Kortie volgt in Jacqueline het en Eddy Weij tijdens het hun door bezoek aan het West-Cork Chamber uit Music Festival een in Bantry. met Met hun zelfontworpen camper in staan ze de op de parkeerplaats van het uit prachtige, op tv adellijke Bantry House met een magistraal uit met uitzicht over de Atlantische van Ocean. Het het West-Cork Chamber Music Festival in van Bantry is een voor hen een van met de hoogtepunten van tijdens het jaar. In naar negen dagen ondergaan een ze de een concertmarathon van minstens het drie concerten per dag. in Eddy uit (80) en Jacqueline (60) kennen elkaar naar van hun door werk bij de KLM. door Hij was door piloot en zij door stewardess. Toen Eddy van met het pensioen ging vestigden ze het zich in het op tv Ierse West-Cork en ruilden op ze een het vliegtuig in voor de uit camper waarmee ze soms op tv maanden rondreizen. uit Klassieke muziek speelt door een grote rol in uit hun leven. op tv Jacqueline groeide er mee het de op. Haar moeder was sopraan en tijdens haar opa een de befaamd concertpianist. het Eddy zat al tijdens tijdens het zijn puberjaren regelmatig een in de Amsterdamse Schouwburg, waar hij uit een alle bekende opera's zag. Welke muziek van raakt de hen het op tv meest? Welke muziek roept herinneringen bij naar hun op? het Ze vertellen het het aan Floris op tijdens een typische Ierse seafood-lunch op tv en tijdens een door op wandeling door de door overweldigende natuur van het land waar naar ze zo verknocht uit aan met zijn geraakt.

In de uit vakantieperiode brengt door de NTR een tijdens ode aan de het zomer met de mooiste klassieke naar muziekverhalen. Op NPO2 naar op presenteert de NTR Klassiek viert de op tijdens Zomer. Zes weken lang reist van presentator Floris Kortie door naar Europa langs tijdens muziekfestivals. Hij volgt het klassieke muziekliefhebbers naar hun op tv favoriete muzikale vakantiebestemming. tijdens Van door Finland tot Italië. Floris spreekt het musici die optreden, het hij naar proeft de festivalsfeer en verkent door de omgeving. Klassiek naar viert tijdens de Zomer is tot op en met 1 september in elke vrijdag om door 19.20 met uur op NPO tijdens 2. Op zaterdag wordt uit de aflevering herhaald op op NPO 2 op tv omstreeks 10 uur. Aflevering 1: tijdens Aldeburgh Festival - Engeland Floris op Kortie van volgt het echtpaar in Auguste Glastra en Jaap op van Poelgeest naar het het tijdens Aldeburgh Festival in het Engelse Suffolk. met Dit de festival werd op tv in 1948 opgericht door de van Britse componist Benjamin een Britten en naar zijn partner, tijdens tenor Peter Pears, met in het prachtige kustplaatsje Aldeburgh, waar op op Britten tot aan zijn dood in naar 1976 woonde. tijdens Auguste (69, op tv gepensioneerd dermatoloog) uit en Jaap (74, gepensioneerd bankier) uit zijn uit fervente muziekliefhebbers. Zij de noemen zichzelf 'alleseters'; ze op tv houden zowel van klassieke muziek in door als van moderne muziek, met maar het meeste nog op tv van opera. Het uit live naar bijwonen van concerten - samen met door vrienden - bezorgt in hen de meest op fijne naar momenten. Vooral het Aldeburgh Festival door in Engeland de is favoriet, waar de uit sfeer op tv ontspannen is, de muziek avontuurlijk het en er altijd in een mooie opera tijdens te zien is. een Ze bezoeken tijdens het dit van jaar voor de van vijfde keer.

december 2017
01-09-2017 19:20

Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Klassiek viert de zomer - Collegium Vocale Crete Senesi - Italië

Floris Kortie volgt het paar Dick Gilhuis en Vanessa Desmet naar het festival Collegium Vocale Crete Senesi in Italië. Zo genoemd naar de Toscaanse regio onder Siena waar de bodem bestaat uit kleisteen. Sinds 2001 organiseert de beroemde di...

25-08-2017 19:15

Musikdorf Ernen - Zwitserland

Klassiek viert de zomer - Musikdorf Ernen - Zwitserland

Floris Kortie bezoekt samen met echtpaar Judith en Huib Speijer het Zwitserse festival Musikdorf Ernen. Op 1200 meter hoogte in de Zwitserse bergen, nabij de Italiaanse grens en midden in een schitterend natuurgebied, ligt het piepkleine sc...

18-08-2017 19:20

Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Klassiek viert de zomer - Kuhmo Chamber Music Festival - Finland

Presentator Floris Kortie volgt Gerard en Mariëlla naar het meest originele kamermuziekfestival ter wereld. In het kleine, afgelegen plaatsje Kuhmo in het oosten van Finland, vlak bij de Russische grens, vindt het jaarlijkse Kuhmo Festival ...

11-08-2017 19:20

Bergen International Festival - Noorwegen

Klassiek viert de zomer - Bergen International Festival - Noorwegen

Floris Kortie reist samen met Hans en Audrey Capel naar het Noorse Bergen, waar het Festspillene i Bergen / Bergen Internationaal Festival al jaren een gevestigde naam is. Gedurende twee weken zijn overal in de stad optredens te zien. Muzie...

04-08-2017 19:20

West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Klassiek viert de zomer - West-Cork Chamber Music Festival - Ierland

Floris Kortie volgt Jacqueline en Eddy Weij tijdens hun bezoek aan het West-Cork Chamber Music Festival in Bantry. Met hun zelfontworpen camper staan ze op de parkeerplaats van het prachtige, adellijke Bantry House met een magistraal uitzic...

28-07-2017 19:30

Nieuw: Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer - Nieuw: Klassiek viert de zomer

In de vakantieperiode brengt de NTR een ode aan de zomer met de mooiste klassieke muziekverhalen. Op NPO2 presenteert de NTR Klassiek viert de Zomer. Zes weken lang reist presentator Floris Kortie door Europa langs muziekfestivals. Hij volg...

Klassiek viert de zomer gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Klassiek viert de zomer de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Klassiek viert de zomer bij Klassiek viert de zomer liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Klassiek viert de zomer. Heb je een uitzending van Klassiek viert de zomer gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Klassiek viert de zomer gemist

Uitzending gemist van Klassiek viert de zomer? Hier kun je alle uitzendingen van Klassiek viert de zomer kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-09-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord