Programma gemist?

Sunny Bergman wil de de weten waarom veel witte van mensen zich verongelijkt voelen als van het in over racisme en witte uit privileges gaat. tijdens Op welke manier kleurt door wit zijn het denken op tv van witte hogeropgeleiden van van de de 'elite', die van het morele naar gelijk aan hun zijde denken te door hebben en menen op dat kleur er in niet toe tijdens doet? Slagen zij op tv erin om hun kinderen een door 'kleurenblind' op te voeden? Bergman neemt de de proef op op tv de op som. In in het 'black doll/white doll'-experiment wordt gekeken met naar de naar keuzes die kleuters maken door tussen op zwart en op tv wit. De jonge een deelnemertjes, nog niet getraind in het op geven van sociaal naar uit wenselijke antwoorden, blijken ongeacht hun eigen op kleur op tv stelselmatig de witte pop boven naar tijdens de zwarte pop te verkiezen. Zo op vindt 75 het procent de met witte pop het uit slimste. Welke met rol spelen onze westerse cultuur en naar beschavingsnormen in de deze van uitkomst?

mei 2021
08-08-2017 22:45

Docu: Wit is ook een kleur

2Doc: Wit is ook een kleur - Docu: Wit is ook een kleur

Sunny Bergman wil weten waarom veel witte mensen zich verongelijkt voelen als het over racisme en witte privileges gaat. Op welke manier kleurt wit zijn het denken van witte hogeropgeleiden van de 'elite', die het morele gelijk aan hun zijd...

2Doc: Wit is ook een kleur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Wit is ook een kleur bij 2Doc: Wit is ook een kleur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Wit is ook een kleur. Heb je een uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Wit is ook een kleur gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Wit is ook een kleur? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Wit is ook een kleur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!