Programma gemist?

Sunny Bergman van wil van weten waarom veel witte met mensen zich verongelijkt uit voelen als het over met racisme en witte privileges van een gaat. Op welke manier op tv kleurt wit zijn het denken op van witte hogeropgeleiden in van de 'elite', met die van het morele gelijk aan een hun in zijde denken te hebben een en menen dat kleur de er niet toe op doet? Slagen op zij erin om tijdens hun kinderen op tv 'kleurenblind' op te voeden? in Bergman neemt de in proef op de de som. In het 'black van doll/white een doll'-experiment wordt gekeken naar door de keuzes die kleuters door maken tijdens tussen zwart en een wit. De jonge deelnemertjes, nog in niet getraind op tv in het geven van sociaal op wenselijke antwoorden, het blijken ongeacht hun eigen op tv kleur het stelselmatig de uit witte pop boven de zwarte uit pop naar te verkiezen. Zo met vindt 75 procent naar de witte pop het een slimste. Welke rol spelen door onze tijdens westerse cultuur en beschavingsnormen in deze in uit uitkomst?

mei 2020
08-08-2017 22:45

Docu: Wit is ook een kleur

2Doc: Wit is ook een kleur - Docu: Wit is ook een kleur

Sunny Bergman wil weten waarom veel witte mensen zich verongelijkt voelen als het over racisme en witte privileges gaat. Op welke manier kleurt wit zijn het denken van witte hogeropgeleiden van de 'elite', die het morele gelijk aan hun zijd...

2Doc: Wit is ook een kleur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Wit is ook een kleur bij 2Doc: Wit is ook een kleur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Wit is ook een kleur. Heb je een uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Wit is ook een kleur gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Wit is ook een kleur? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Wit is ook een kleur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!