Programma gemist?

Sunny met Bergman wil weten waarom veel door witte mensen door zich verongelijkt met voelen als het van over racisme en witte privileges naar tijdens gaat. Op welke met manier kleurt wit zijn het denken op tv van witte hogeropgeleiden door van de het 'elite', die het tijdens morele gelijk aan hun van zijde denken te op tv hebben en menen het dat kleur er de niet toe een doet? Slagen zij erin op tv om naar hun kinderen 'kleurenblind' op te een voeden? Bergman neemt naar de proef tijdens op de som. In het het op tv 'black doll/white doll'-experiment wordt gekeken met naar naar de keuzes die kleuters maken in tussen zwart van en wit. een De jonge het deelnemertjes, nog niet getraind in op het op geven van sociaal in wenselijke antwoorden, blijken ongeacht hun eigen met kleur stelselmatig de uit witte pop uit boven met de zwarte pop naar te verkiezen. Zo vindt 75 de procent uit de witte pop op het slimste. Welke rol spelen de onze westerse in cultuur en beschavingsnormen in van deze het uitkomst?

december 2019
08-08-2017 22:45

Docu: Wit is ook een kleur

2Doc: Wit is ook een kleur - Docu: Wit is ook een kleur

Sunny Bergman wil weten waarom veel witte mensen zich verongelijkt voelen als het over racisme en witte privileges gaat. Op welke manier kleurt wit zijn het denken van witte hogeropgeleiden van de 'elite', die het morele gelijk aan hun zijd...

2Doc: Wit is ook een kleur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Wit is ook een kleur bij 2Doc: Wit is ook een kleur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Wit is ook een kleur. Heb je een uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Wit is ook een kleur gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Wit is ook een kleur? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Wit is ook een kleur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!