Programma gemist?

Sunny Bergman wil het weten met waarom veel witte mensen zich met verongelijkt voelen op tv als een het over racisme en witte met privileges door gaat. Op welke manier met kleurt wit het zijn het denken met van witte hogeropgeleiden van van de 'elite', die het morele naar gelijk van aan hun zijde denken tijdens te hebben en menen naar op dat kleur er niet toe van doet? Slagen van zij erin om hun kinderen op tv 'kleurenblind' op door te voeden? Bergman neemt door de het proef op het de som. In het 'black met doll/white door doll'-experiment wordt gekeken naar de in keuzes op tv die kleuters maken naar tussen zwart en wit. de De jonge met deelnemertjes, nog niet getraind door in het geven van het sociaal wenselijke op antwoorden, blijken met ongeacht hun eigen kleur op tv stelselmatig de witte pop boven van de zwarte pop op tv het te verkiezen. Zo vindt een 75 procent de witte pop de door het slimste. Welke rol spelen in onze door westerse cultuur en de beschavingsnormen in deze tijdens uitkomst?

september 2020
08-08-2017 22:45

Docu: Wit is ook een kleur

2Doc: Wit is ook een kleur - Docu: Wit is ook een kleur

Sunny Bergman wil weten waarom veel witte mensen zich verongelijkt voelen als het over racisme en witte privileges gaat. Op welke manier kleurt wit zijn het denken van witte hogeropgeleiden van de 'elite', die het morele gelijk aan hun zijd...

2Doc: Wit is ook een kleur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Wit is ook een kleur bij 2Doc: Wit is ook een kleur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Wit is ook een kleur. Heb je een uitzending van 2Doc: Wit is ook een kleur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Wit is ook een kleur gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Wit is ook een kleur? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Wit is ook een kleur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-08-2017 om 22:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!