Programma gemist?

Korte in filmpjes waarin van de rechten van kinderen en tieners de centraal met staan. Kinderen en naar tieners komen aan met het woord in Nederland uit en in een verschillende landen door van Europa, van de wie de rechten onder op tv druk staan. Afl.: het Fatma (Turkije). De Koerdische Fatma door uit uit Zuid-Turkije groeit op uit in arme omstandigheden. het Zoals veel van deze kinderen met wordt ze naar de katoenplantages in gestuurd om wat geld door voor het gezin bij in te verdienen. met Ze mist zo een op op groot deel van het schooljaar en het haar op kansen op een beter leven in nemen hierdoor de ernstig naar af.

Korte in filmpjes waarin de de rechten van kinderen door en tieners centraal in staan. Kinderen en de tieners komen aan tijdens het woord in Nederland uit en in verschillende op tv landen van Europa, van op tv wie op tv de rechten onder op druk staan. Afl.: van Udin (Griekenland). de Udin is op naar zijn twaalfde door zijn moeder, die met op weduwe is, vanuit Bangladesh aan mensensmokkelaars naar meegegeven, in tijdens de hoop naar op een beter leven voor tijdens hem. het Hij belandt in op Athene en uit leeft op straat. Er is niemand tijdens het die hem vertelt uit hoe hij aan een verblijfsvergunning kan van komen. op tv Omdat Udin nooit naar school op tv is door geweest verstaat op tv of leest hij geen op tv Grieks.

Korte tijdens filmpjes waarin de rechten van met naar kinderen en tieners de centraal staan. Kinderen en tijdens tieners komen aan het een woord in Nederland uit en in uit verschillende landen van Europa, de van wie in de rechten onder op druk staan.

Korte filmpjes naar waarin op de rechten van kinderen en op tieners centraal op tv staan. Kinderen met en tieners komen aan het in woord in Nederland uit en in uit verschillende landen de van Europa, van wie op tv de rechten onder druk het staan.

Korte van filmpjes waarin tijdens de rechten van van kinderen en tieners centraal staan. in Kinderen en tieners komen met aan het de woord in Nederland en door op in verschillende landen van op Europa, van wie de de rechten onder druk staan. in Afl.: tijdens Boglárka (Hongarije). met Boglárka is een blind meisje uit naar een arm gezin het dat van op het uit platteland van Hongarije woont. Om uit naar de speciale school van te kunnen door moet ze heel uit ver reizen. een Haar familie heeft er tijdens alles voor over om in van dit mogelijk te maken. Vier in keer per jaar met moet Boglárka helemaal naar door Budapest om te op tv bewijzen dat het ze nog op steeds blind naar is.

Korte door filmpjes waarin de rechten van met op kinderen en tieners van centraal staan. Kinderen in en tieners komen aan uit het woord in een Nederland en in verschillende landen uit van naar Europa, van wie uit de rechten onder tijdens druk staan. Afl.: Carlos de (Nederland). Carlos uit is hoogbegaafd naar maar gedragsbeperkt. In het kinderpsychiatrisch in ziekenhuis door waar hij terechtkomt wordt naar hij regelmatig in naar een isoleercel opgesloten de en het gaat steeds slechter door met uit hem. Nu naar hij in een andere een instelling zit door bloeit hij langzaam op en tijdens gaat hij weer in naar op tv school.

Aflevering Nederland: op tv HabibolaHabibola op (15) is met zijn uit ouders gevlucht het uit Afghanistan. Hij verblijft in de een met centrum in Limburg, op van een afgelegen plek in een door bos. Habibola de heeft ambities en talent, door op tv maar het leven als asielzoeker biedt op hem weinig kansen. op Elke de dag is hij naar bang om uitgezet van te worden

Serie reportages. Afl.: in door Bosnië: Alexandra. Alexandra het en haar broertje vonden in het met weiland de van haar vader de een granaat. Toen ze op hem de aan haar broertje gaf een ging de uit granaat af. Alexandra wil er met tijdens in niemand over praten. door Voor Mensjesrechten schreef het zij een verhaal, een waarin zij vertelt tijdens hoe ze nu het haar verdriet deelt met op tv de dieren.

Serie reportages. Afl.: naar Litouwen: Antanas. tijdens In Litouwen heeft in acceptatie naar van homoseksualiteit nog een lange van weg te in gaan. Met met een handjevol andere homo's-met-lef heeft op tv Antanas (16) een door belangenvereniging in opgericht.

Godelieve een werd met haar twee zusjes uit door hun vader een ontvoerd. Negen het maanden zwierven ze in uit een de camper door Spanje het en Portugal. Ze van moesten bedelen, tijdens mochten elkaar niet bij hun meisjesnaam door noemen en van geen contact hebben op tv met de hun moeder.

Serie reportages. Afl.: door Albanië: Anna. Anna naar is in negen jaar. Samen met haar het moeder wast van ze autoruiten om de geld te op verdienen. 'Als ik een glimlach geven ze door meer'.

Serie reportages. Afl.: door op Litouwen: Antanas. In Litouwen heeft acceptatie op door van homoseksualiteit nog in een lange weg te uit gaan. Met een van handjevol andere homo's-met-lef heeft Antanas van door (16) een belangenvereniging de opgericht.

Serie reportages. het Afl.: Gepest kind. een Ongeveer met één op de tien kinderen met wordt op school tijdens regelmatig uit gepest. Romy (12) tijdens heeft last van het overgewicht. Daarmee wordt zij van al jaren structureel tijdens gepest door de kinderen op op tv haar school. een Voor het haar ouders houdt ze de schijn de op dat uit alles goed met met haar gaat, ‘want door die hebben een al zoveel zorgen’. Ook van door de het leraren verwacht van ze niet veel de meer.

Serie reportages. een Afl.: Verwaarloosd kind. van Christel een vertelt hoe haar moeder leed aan in psychoses en manisch door depressief was. Ze tijdens lag op meestal in tijdens bed. Als er bezoek kwam met smeekte Christel haar naar moeder om een te gaan door douchen. Toch is met er nooit iemand geweest die een heeft op opgemerkt dat het niet goed ging op bij Christel een thuis. Ze kreeg angstaanvallen op tv waarvoor ze toen een ze 18 op tv was een jaar lang uit therapie in heeft gevolgd. Christel is overigens van op nooit in aanraking de geweest met Jeugdzorg.

Serie op reportages. Afl.: Vluchtelingkind. Er in wonen een in Nederland naar schatting de zo’n 30.000 kinderen zonder verblijfsvergunning. een Davron (11 jaar) het op uit Uzbekistan is een van op tv hen. op tv Hij woont al sinds zijn derde de in de Nederland. Samen met de zijn moeder heeft hij naar jarenlang met door het land in gezworven. Davron weet nog uit steeds niet of hij in met het enige van land tijdens dat hij kent door mag blijven en opgroeien: “Soms ben het ik in bang dat ik door weg moet een naar een land waar in ik niemand het ken.”

juni 2021
06-12-2011 15:50

Fatma (Turkije)

Mensjesrechten - Fatma (Turkije)

Korte filmpjes waarin de rechten van kinderen en tieners centraal staan. Kinderen en tieners komen aan het woord in Nederland en in verschillende landen van Europa, van wie de rechten onder druk staan. Afl.: Fatma (Turkije). De Koerdische F...

05-12-2011 15:50

Udin (Griekenland)

Mensjesrechten - Udin (Griekenland)

Korte filmpjes waarin de rechten van kinderen en tieners centraal staan. Kinderen en tieners komen aan het woord in Nederland en in verschillende landen van Europa, van wie de rechten onder druk staan. Afl.: Udin (Griekenland). Udin is op z...

01-12-2011 15:50

Aflevering 23

Mensjesrechten - Aflevering 23

Korte filmpjes waarin de rechten van kinderen en tieners centraal staan. Kinderen en tieners komen aan het woord in Nederland en in verschillende landen van Europa, van wie de rechten onder druk staan.

30-11-2011 15:50

Aflevering 22

Mensjesrechten - Aflevering 22

Korte filmpjes waarin de rechten van kinderen en tieners centraal staan. Kinderen en tieners komen aan het woord in Nederland en in verschillende landen van Europa, van wie de rechten onder druk staan.

29-11-2011 15:50

Boglárka (Hongarije)

Mensjesrechten - Boglárka (Hongarije)

Korte filmpjes waarin de rechten van kinderen en tieners centraal staan. Kinderen en tieners komen aan het woord in Nederland en in verschillende landen van Europa, van wie de rechten onder druk staan. Afl.: Boglárka (Hongarije). Boglárka i...

27-11-2011 20:10

Carlos (Nederland)

Mensjesrechten - Carlos (Nederland)

Korte filmpjes waarin de rechten van kinderen en tieners centraal staan. Kinderen en tieners komen aan het woord in Nederland en in verschillende landen van Europa, van wie de rechten onder druk staan. Afl.: Carlos (Nederland). Carlos is ho...

26-11-2010 22:42

Aflevering 16

Mensjesrechten - Aflevering 16

Aflevering Nederland: HabibolaHabibola (15) is met zijn ouders gevlucht uit Afghanistan. Hij verblijft in een centrum in Limburg, op een afgelegen plek in een bos. Habibola heeft ambities en talent, maar het leven als asielzoeker biedt hem ...

25-11-2010 11:52

Bosnië: Alexandra

Mensjesrechten - Bosnië: Alexandra

Serie reportages. Afl.: Bosnië: Alexandra. Alexandra en haar broertje vonden in het weiland van haar vader een granaat. Toen ze hem aan haar broertje gaf ging de granaat af. Alexandra wil er met niemand over praten. Voor Mensjesrechten schr...

23-11-2010 11:51

Litouwen: Antanas

Mensjesrechten - Litouwen: Antanas

Serie reportages. Afl.: Litouwen: Antanas. In Litouwen heeft acceptatie van homoseksualiteit nog een lange weg te gaan. Met een handjevol andere homo's-met-lef heeft Antanas (16) een belangenvereniging opgericht.

22-11-2010 11:51

Aflevering 13

Mensjesrechten - Aflevering 13

Godelieve werd met haar twee zusjes door hun vader ontvoerd. Negen maanden zwierven ze in een camper door Spanje en Portugal. Ze moesten bedelen, mochten elkaar niet bij hun meisjesnaam noemen en geen contact hebben met hun moeder.

20-11-2010 22:30

Albanië: Anna

Mensjesrechten - Albanië: Anna

Serie reportages. Afl.: Albanië: Anna. Anna is negen jaar. Samen met haar moeder wast ze autoruiten om geld te verdienen. 'Als ik glimlach geven ze meer'.

20-11-2010 12:00

Litouwen: Antanas

Mensjesrechten - Litouwen: Antanas

Serie reportages. Afl.: Litouwen: Antanas. In Litouwen heeft acceptatie van homoseksualiteit nog een lange weg te gaan. Met een handjevol andere homo's-met-lef heeft Antanas (16) een belangenvereniging opgericht.

20-11-2009 22:47

Gepest kind

Mensjesrechten - Gepest kind

Serie reportages. Afl.: Gepest kind. Ongeveer één op de tien kinderen wordt op school regelmatig gepest. Romy (12) heeft last van overgewicht. Daarmee wordt zij al jaren structureel gepest door de kinderen op haar school. Voor haar ouders h...

19-11-2009 22:46

Verwaarloosd kind

Mensjesrechten - Verwaarloosd kind

Serie reportages. Afl.: Verwaarloosd kind. Christel vertelt hoe haar moeder leed aan psychoses en manisch depressief was. Ze lag meestal in bed. Als er bezoek kwam smeekte Christel haar moeder om te gaan douchen. Toch is er nooit iemand gew...

18-11-2009 15:56

Vluchtelingkind

Mensjesrechten - Vluchtelingkind

Serie reportages. Afl.: Vluchtelingkind. Er wonen in Nederland naar schatting zo’n 30.000 kinderen zonder verblijfsvergunning. Davron (11 jaar) uit Uzbekistan is een van hen. Hij woont al sinds zijn derde in Nederland. Samen met zijn moeder...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mensjesrechten gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mensjesrechten de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mensjesrechten bij Mensjesrechten liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mensjesrechten. Heb je een uitzending van Mensjesrechten gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mensjesrechten gemist

Een serie reportages over kinderen en mensenrechten. Een meisje speelt dag in dag uit op haar mondharmonica bij deingang van een station. Hoe oud zou ze zijn? Tien, hooguit twaalf. Niemand vraagt haar hoe ze heet, hoe ze daar komt enof ze niet naar school moet. Het meisje bestaat écht. In Nederland. Zij staat symbool voor de talloze kinderen enjongeren in ons land die verwaarloosd en mishandeld worden. Iedere aflevering staat één kind centraal, van wie hier inNederland, dus als het ware pal voor onze ogen, de rechten worden geschonden.

Uitzending gemist van Mensjesrechten? Hier kun je alle uitzendingen van Mensjesrechten kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 32
  • Laatste uitzending op 27-12-2015 om 14:37 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!