Programma gemist?

Op de in dag dat bij door het in Nationaal Indië-monument in Roermond de in zogenoemde politionele van acties worden herdacht, brengt het de een NOS een programma waarin die bloedige door episode in de op uit vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten door wordt belicht. Naast beelden tijdens een van de herdenking komen in naar gesprekken op tv en reportages de Nederlandse én het Indonesische de kijk op de gewelddadigheden aan van de orde. op Want 'politionele acties', was op dat niet gewoon een op mooie uit term voor door oorlog? Zeventig jaar het geleden, op 21 juli 1947, begon naar de eerste uit van twee militaire in operaties door waarmee Nederland zijn gezag in een de toenmalige op kolonie wilde herstellen. De door onafhankelijkheidsstrijd een kostte het leven aan ruim 5000 naar Nederlandse op tv militairen, veelal dienstplichtigen, en van aan op zo'n 100.000 Indonesiërs. Naar in de gewelddadige de dekolonisatie van Nederlandsch-Indië heeft een de Nederlandse tijdens regering een grondig wetenschappelijk onderzoek tijdens gelast, dat binnenkort het begint en op zeker vier jaar gaat in duren. Tegen deze in achtergrond praat op tv presentator Rob Trip met de onder anderen op historicus Gert uit Oostindie. Ook zijn er reportages door te zien, zoals over het het dorpje Ter naar Aar, waarvandaan het maar liefst negentig jongens uit naar Indië het vertrokken om door te vechten. tijdens Een veteraan uit het een dorp en met de zoon van een andere door veteraan vertellen over door de sporen die door dat trok tijdens in de gemeenschap en de in hun levens. het Ook op het Indonesische perspectief op komt aan de orde: met hoe hebben de weduwen van naar het Indonesische strijders de op politionele acties en hun nasleep ervaren? tijdens De reportages de worden afgewisseld met het fragmenten van een de herdenking, eerder een op de dag bij het uit Nationaal Indië-monument 1945-1962 de van in Roermond.

oktober 2019
02-09-2017 19:15

Een mooi woord voor oorlog

Een mooi woord voor oorlog - Een mooi woord voor oorlog

Op de dag dat bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de zogenoemde politionele acties worden herdacht, brengt de NOS een programma waarin die bloedige episode in de vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht. Naast bee...

Een mooi woord voor oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een mooi woord voor oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een mooi woord voor oorlog bij Een mooi woord voor oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een mooi woord voor oorlog. Heb je een uitzending van Een mooi woord voor oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een mooi woord voor oorlog gemist

Uitzending gemist van Een mooi woord voor oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van Een mooi woord voor oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!