Programma gemist?

Op in de dag dat bij het op tv Nationaal Indië-monument een in Roermond de tijdens zogenoemde politionele de acties worden herdacht, in brengt de NOS een programma op waarin die bloedige een episode in van de vaderlandse geschiedenis van naar met meerdere kanten wordt belicht. Naast beelden met van de uit herdenking komen in in gesprekken en reportages door de Nederlandse een én Indonesische kijk op een de gewelddadigheden aan uit de orde. Want de 'politionele acties', was dat van niet gewoon een door mooie term op voor oorlog? Zeventig op jaar geleden, op 21 het juli uit 1947, begon de eerste van op tv twee militaire operaties op de waarmee Nederland zijn op tv gezag in de toenmalige kolonie wilde met herstellen. De onafhankelijkheidsstrijd in kostte het tijdens leven aan ruim het 5000 de Nederlandse militairen, veelal dienstplichtigen, de en aan door zo'n 100.000 Indonesiërs. Naar de het gewelddadige dekolonisatie van Nederlandsch-Indië op heeft de Nederlandse van regering een een grondig wetenschappelijk in onderzoek gelast, van dat binnenkort begint door en zeker vier jaar van gaat duren. met Tegen deze achtergrond praat presentator een Rob Trip met onder in met anderen historicus Gert het Oostindie. Ook zijn er de reportages te zien, zoals over het met het dorpje Ter Aar, waarvandaan op tv maar liefst negentig uit jongens naar Indië op vertrokken in om te vechten. op tv Een veteraan uit het het dorp en een de zoon van een andere de veteraan vertellen over de de sporen die van dat trok in de de gemeenschap en uit in hun levens. een Ook op tv het Indonesische perspectief komt aan de in orde: hoe hebben met de weduwen van op tv Indonesische strijders op de politionele de acties en de hun nasleep ervaren? van De reportages worden afgewisseld op tv met fragmenten van de herdenking, tijdens eerder met op de dag bij het tijdens naar Nationaal Indië-monument 1945-1962 in een Roermond.

mei 2021
02-09-2017 19:15

Een mooi woord voor oorlog

Een mooi woord voor oorlog - Een mooi woord voor oorlog

Op de dag dat bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de zogenoemde politionele acties worden herdacht, brengt de NOS een programma waarin die bloedige episode in de vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht. Naast bee...

Een mooi woord voor oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een mooi woord voor oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een mooi woord voor oorlog bij Een mooi woord voor oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een mooi woord voor oorlog. Heb je een uitzending van Een mooi woord voor oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een mooi woord voor oorlog gemist

Uitzending gemist van Een mooi woord voor oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van Een mooi woord voor oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!