Programma gemist?

Op het de dag door dat bij het Nationaal Indië-monument op in Roermond van de zogenoemde het politionele acties worden op tv herdacht, brengt de NOS een met programma waarin het die bloedige het episode in de vaderlandse geschiedenis van naar meerdere in kanten wordt op tv belicht. Naast beelden van de herdenking van komen in het gesprekken en het reportages de Nederlandse én het Indonesische kijk op naar de gewelddadigheden in aan de op orde. Want 'politionele acties', met was dat niet gewoon een naar mooie term voor een op tv oorlog? Zeventig jaar geleden, op door 21 juli 1947, tijdens begon het de eerste van twee militaire een operaties waarmee Nederland zijn tijdens gezag in met de toenmalige tijdens kolonie wilde herstellen. De onafhankelijkheidsstrijd tijdens kostte het leven het aan ruim het 5000 Nederlandse op militairen, veelal dienstplichtigen, en aan in zo'n 100.000 een Indonesiërs. een Naar de gewelddadige dekolonisatie van Nederlandsch-Indië uit met heeft de Nederlandse regering een op grondig naar wetenschappelijk onderzoek gelast, dat binnenkort met begint en zeker vier met jaar gaat duren. de uit Tegen deze achtergrond praat presentator Rob op Trip met onder naar anderen historicus op tv Gert Oostindie. Ook uit zijn uit er reportages te zien, zoals over de het dorpje Ter door Aar, waarvandaan op tv maar liefst negentig jongens de naar Indië vertrokken een om een te vechten. Een met veteraan uit het dorp en uit tijdens de zoon van naar een andere veteraan met vertellen over de met sporen die dat trok een in de gemeenschap op en in hun levens. op tv Ook uit het Indonesische perspectief komt aan de in orde: uit hoe hebben de in weduwen van van Indonesische strijders de uit politionele acties en een hun nasleep ervaren? De reportages worden op tv uit afgewisseld met fragmenten van de herdenking, op met eerder op de dag bij van het Nationaal Indië-monument een 1945-1962 in tijdens Roermond.

juli 2021
02-09-2017 19:15

Een mooi woord voor oorlog

Een mooi woord voor oorlog - Een mooi woord voor oorlog

Op de dag dat bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de zogenoemde politionele acties worden herdacht, brengt de NOS een programma waarin die bloedige episode in de vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht. Naast bee...

Een mooi woord voor oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een mooi woord voor oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een mooi woord voor oorlog bij Een mooi woord voor oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een mooi woord voor oorlog. Heb je een uitzending van Een mooi woord voor oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een mooi woord voor oorlog gemist

Uitzending gemist van Een mooi woord voor oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van Een mooi woord voor oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!