Programma gemist?

Op op de dag dat bij naar het Nationaal Indië-monument in uit Roermond een de zogenoemde het politionele acties worden door herdacht, brengt de NOS een een programma op tv waarin die bloedige uit episode in de vaderlandse naar geschiedenis van meerdere kanten door wordt belicht. op tv Naast beelden uit van de herdenking komen in van gesprekken en reportages het de door Nederlandse én Indonesische kijk op de het op tv gewelddadigheden aan de orde. met Want 'politionele acties', was dat een niet gewoon een een van mooie term voor op oorlog? Zeventig jaar geleden, op 21 uit juli 1947, tijdens begon tijdens de eerste van twee tijdens militaire operaties waarmee Nederland zijn naar gezag in uit de toenmalige kolonie wilde tijdens uit herstellen. De onafhankelijkheidsstrijd op tv kostte het leven aan ruim 5000 op tv Nederlandse militairen, veelal door uit dienstplichtigen, en aan zo'n 100.000 Indonesiërs. met met Naar de gewelddadige dekolonisatie van op tv Nederlandsch-Indië met heeft de Nederlandse regering een naar grondig wetenschappelijk onderzoek gelast, met dat binnenkort met begint en zeker vier op tv jaar gaat naar duren. Tegen van deze achtergrond praat presentator Rob een Trip op tv met onder anderen historicus tijdens Gert Oostindie. Ook zijn tijdens een er reportages te zien, uit zoals over het dorpje tijdens Ter de Aar, waarvandaan maar liefst negentig naar jongens naar Indië op vertrokken om te vechten. het Een veteraan op tv uit het dorp met en de in zoon van tijdens een andere veteraan vertellen over de uit sporen door die dat de trok in de met gemeenschap en in hun levens. Ook op de het Indonesische perspectief komt aan de de orde: hoe van hebben naar de weduwen van Indonesische strijders van de politionele acties met en hun nasleep de ervaren? De reportages worden de een afgewisseld met fragmenten van de het herdenking, eerder op de in dag van bij het een Nationaal Indië-monument 1945-1962 in naar Roermond.

januari 2021
02-09-2017 19:15

Een mooi woord voor oorlog

Een mooi woord voor oorlog - Een mooi woord voor oorlog

Op de dag dat bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de zogenoemde politionele acties worden herdacht, brengt de NOS een programma waarin die bloedige episode in de vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht. Naast bee...

Een mooi woord voor oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een mooi woord voor oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een mooi woord voor oorlog bij Een mooi woord voor oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een mooi woord voor oorlog. Heb je een uitzending van Een mooi woord voor oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een mooi woord voor oorlog gemist

Uitzending gemist van Een mooi woord voor oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van Een mooi woord voor oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!