Programma gemist?

Op door de dag dat bij uit het Nationaal Indië-monument de in een Roermond de zogenoemde politionele acties worden de herdacht, van brengt de de NOS een programma waarin die op tv bloedige het episode in de vaderlandse geschiedenis door van tijdens meerdere kanten wordt tijdens belicht. Naast beelden van de herdenking door komen in gesprekken uit uit en reportages de Nederlandse én Indonesische op tv kijk op de een gewelddadigheden aan het de orde. Want in 'politionele acties', van was dat niet gewoon door een mooie term de voor oorlog? Zeventig met jaar geleden, het op 21 juli op tv 1947, begon de het eerste van twee militaire operaties een waarmee Nederland zijn van gezag in een de toenmalige door kolonie wilde herstellen. in De onafhankelijkheidsstrijd kostte het leven tijdens aan ruim tijdens 5000 Nederlandse uit militairen, veelal van dienstplichtigen, en aan zo'n van 100.000 Indonesiërs. Naar de tijdens gewelddadige dekolonisatie van door Nederlandsch-Indië heeft de de Nederlandse regering een grondig met wetenschappelijk onderzoek de gelast, dat binnenkort naar begint op tv en zeker vier jaar gaat duren. op tv Tegen deze tijdens achtergrond praat presentator op Rob Trip met naar onder anderen historicus Gert van Oostindie. het Ook zijn er reportages het te zien, naar zoals over het dorpje Ter met Aar, waarvandaan maar van van liefst negentig jongens naar Indië uit vertrokken in om te vechten. van Een veteraan uit tijdens het dorp en het de zoon van een andere veteraan het vertellen over de naar sporen die dat het trok in het de gemeenschap en in het tijdens hun levens. Ook van het Indonesische perspectief met komt aan de orde: hoe met hebben op tv de weduwen van Indonesische de strijders de politionele met acties en van hun nasleep ervaren? De tijdens reportages worden afgewisseld uit met fragmenten van de naar herdenking, eerder op de de dag met bij het een Nationaal Indië-monument 1945-1962 naar in Roermond.

september 2020
02-09-2017 19:15

Een mooi woord voor oorlog

Een mooi woord voor oorlog - Een mooi woord voor oorlog

Op de dag dat bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de zogenoemde politionele acties worden herdacht, brengt de NOS een programma waarin die bloedige episode in de vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht. Naast bee...

Een mooi woord voor oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een mooi woord voor oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een mooi woord voor oorlog bij Een mooi woord voor oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een mooi woord voor oorlog. Heb je een uitzending van Een mooi woord voor oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een mooi woord voor oorlog gemist

Uitzending gemist van Een mooi woord voor oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van Een mooi woord voor oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!