Programma gemist?

Op van de dag dat bij het uit van Nationaal Indië-monument in Roermond tijdens de zogenoemde met politionele acties worden het herdacht, brengt de NOS uit een programma waarin van die bloedige episode door in de vaderlandse geschiedenis van met een meerdere kanten wordt belicht. Naast beelden tijdens van de herdenking op naar komen in gesprekken en reportages in de Nederlandse én in Indonesische kijk op op tv de een gewelddadigheden aan de orde. Want 'politionele naar acties', was dat tijdens niet gewoon de een mooie op tv term voor naar oorlog? Zeventig jaar geleden, op op 21 juli een 1947, begon de eerste van naar de twee militaire operaties waarmee Nederland de zijn gezag naar in de toenmalige kolonie wilde tijdens herstellen. De onafhankelijkheidsstrijd op kostte op tv het leven aan ruim in 5000 uit Nederlandse militairen, veelal dienstplichtigen, en aan in zo'n 100.000 een Indonesiërs. Naar de van gewelddadige dekolonisatie van Nederlandsch-Indië tijdens heeft de de Nederlandse regering op een grondig wetenschappelijk de onderzoek gelast, in dat binnenkort begint en tijdens zeker vier jaar gaat op duren. Tegen deze een achtergrond praat presentator Rob met Trip met onder door anderen historicus Gert uit Oostindie. Ook zijn op tv er een reportages te in zien, zoals over het tijdens dorpje Ter Aar, waarvandaan maar in naar liefst negentig jongens naar Indië de vertrokken om te in vechten. door Een veteraan uit van het dorp en de zoon van naar een andere veteraan op op vertellen over de sporen die dat op tv trok in de tijdens gemeenschap en in van hun levens. Ook naar naar het Indonesische perspectief komt aan de naar orde: hoe hebben door de in weduwen van Indonesische strijders een de het politionele acties en uit hun nasleep ervaren? De reportages worden tijdens van afgewisseld met fragmenten van de herdenking, in eerder op de naar door dag bij het Nationaal door Indië-monument 1945-1962 in op Roermond.

mei 2020
02-09-2017 19:15

Een mooi woord voor oorlog

Een mooi woord voor oorlog - Een mooi woord voor oorlog

Op de dag dat bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de zogenoemde politionele acties worden herdacht, brengt de NOS een programma waarin die bloedige episode in de vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht. Naast bee...

Een mooi woord voor oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een mooi woord voor oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een mooi woord voor oorlog bij Een mooi woord voor oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een mooi woord voor oorlog. Heb je een uitzending van Een mooi woord voor oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een mooi woord voor oorlog gemist

Uitzending gemist van Een mooi woord voor oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van Een mooi woord voor oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!