Programma gemist?

Op op de dag dat uit bij het Nationaal door Indië-monument in Roermond door de zogenoemde door politionele acties worden herdacht, brengt een de NOS met een programma waarin die door bloedige episode in de de vaderlandse geschiedenis door van in meerdere kanten wordt belicht. Naast door beelden uit van de herdenking komen in gesprekken tijdens op tv en reportages de Nederlandse én Indonesische op tv kijk op de een gewelddadigheden op aan de op orde. Want 'politionele acties', de was dat van niet gewoon een mooie uit term voor oorlog? door Zeventig jaar geleden, op in 21 juli 1947, het begon de de eerste van twee militaire operaties op tv waarmee door Nederland zijn gezag in de het toenmalige kolonie uit wilde herstellen. het De onafhankelijkheidsstrijd kostte tijdens het leven tijdens aan ruim 5000 Nederlandse militairen, veelal op dienstplichtigen, en aan de naar zo'n 100.000 Indonesiërs. naar Naar de gewelddadige het dekolonisatie van Nederlandsch-Indië heeft door de Nederlandse regering van een grondig wetenschappelijk op onderzoek gelast, dat door binnenkort begint en het zeker vier jaar op tv gaat duren. Tegen deze een achtergrond door praat presentator Rob Trip naar met onder tijdens anderen historicus Gert Oostindie. uit Ook zijn er reportages te de zien, zoals over uit het dorpje Ter in Aar, waarvandaan maar op tv liefst negentig naar jongens naar de Indië vertrokken om in te vechten. Een veteraan uit van met het dorp en tijdens de zoon van een andere veteraan een vertellen over van de naar sporen die dat trok in naar de gemeenschap door en in hun levens. Ook een het Indonesische tijdens perspectief komt aan naar de op tv orde: hoe hebben de weduwen van op tv Indonesische strijders uit de uit politionele acties en hun nasleep ervaren? door De met reportages worden afgewisseld met fragmenten op van van de herdenking, op eerder op de een dag bij het uit Nationaal Indië-monument 1945-1962 in van Roermond.

juni 2021
02-09-2017 19:15

Een mooi woord voor oorlog

Een mooi woord voor oorlog - Een mooi woord voor oorlog

Op de dag dat bij het Nationaal Indië-monument in Roermond de zogenoemde politionele acties worden herdacht, brengt de NOS een programma waarin die bloedige episode in de vaderlandse geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht. Naast bee...

Een mooi woord voor oorlog gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een mooi woord voor oorlog de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een mooi woord voor oorlog bij Een mooi woord voor oorlog liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een mooi woord voor oorlog. Heb je een uitzending van Een mooi woord voor oorlog gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een mooi woord voor oorlog gemist

Uitzending gemist van Een mooi woord voor oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van Een mooi woord voor oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 02-09-2017 om 19:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!