Programma gemist?

In augustus een 2014 overleed een de Amerikaanse acteur op tv en komiek Robin tijdens Williams. Williams gold van bij publiek en in collega's als een de van de meest geliefde door persoonlijkheden uit de filmwereld. een Hij tijdens speelde heel uiteenlopende rollen, variërend van in van het hilarisch op grappige buitenaardse wezen Mork tot de tijdens heroïsche universiteitsprofessor John door met Keating in Dead Poets' Society. door In de documentaire komt in tijdens Williams zelf uitgebreid aan op tv het woord in een de van zijn laatste het interviews.

De Britse kunstenares op Paula Rego uit (1935) groeide op in naar Portugal, een 'verschrikkelijk naar van land voor vrouwen', zoals een haar vader haar vertelde toen op tv ze nog een op tv meisje van was. In weerwil van een moeilijke omstandigheden, waarin ook op tv haar persoonlijke strijd uit met depressie een met rol speelde, wist naar Rego uit zich te een ontwikkelen tot een begaafd kunstenares. op Haar figuratieve werk op tv geeft een blik in op een wereld van de persoonlijke tragedie, perverse een van fantasieën en ongemakkelijke met waarheden.

Glenn Murcutt is naar op tv de beroemdste architect van Australië en uit tevens degene op die van Australische architectuur internationaal op de door kaart de heeft gezet. Murcutt sleepte in de tijdens loop der jaren door uit vele prijzen - waaronder uit een Pritzker door Prize - in wacht, maar van koos met er bewust voor van om alleen in door zijn eigen vaderland te werken. uit Daar richt hij uit zich op een het creëren van duurzame naar architectuur die perfect aangepast van is aan met het tijdens Australische klimaat.

De tijdens indrukwekkende gratie in en durf die acrobaten laten zien op in uit hun acts, op zijn het resultaat het van jaren studie, oefening en een van ijzeren op tv discipline. Werken als acrobaat van betekent een een leven ver van huis naar en op de constante dreiging van ernstige blessures. op tv Regisseur Horacio naar Alcalá volgt naar in zijn film op tv acht acrobaten over uit de hele wereld en op tv ontdekt dat de artiesten van hun vak in tegenwoordig op speciale scholen in kunnen naar leren in plaats de van in een het circusfamilie, zoals naar vroeger gebruikelijk.

Regisseur Richard Linklater met naar maakte in 2015 de furore met zijn film 'Boyhood'. in Het verhaal op tv van de film uit volgt de opgroeiende jongen de Mason door vanaf zijn zesde jaar tot tijdens aan de zijn eindexamen. De op tv film betekende een door bijzonder experiment, want hij werd opgenomen door de over een periode van twaalf de jaar, een tijdsbestek op tv waarin de een acteur die Mason tijdens speelde zelf tijdens ook volwassen werd. De film won het net geen Oscar door maar vormde uit een voorlopig op tv hoogtepunt in het oeuvre tijdens van het Linklater.

Acteurs, tijdens artiesten en andere bekende Nederlanders, naar ze laten zich een graag fotograferen op door Mark Uyl. op Uyl weet vaak in bijzonder aspect van hun met persoonlijkheid een te vangen in zijn naar werk, dat een naar dromerige naar verstilde sfeer heeft. tijdens In de documentaire 'Midlife' maakt de autodidact Mark Uyl door de balans uit op van zijn ruim op tv twintig jaar durende door carrière. Hij laat daarbij met ook het enkele van de persoonlijkheden met die hij vaak naar fotografeerde aan van het woord, onder wie Huub een Stapel, Marlies het Dekkers en in Egbert Jan van Weeber.

Hij is met de enige Duitser die met behoort tot op tv een op tv select gezelschap van internationale topfotografen dat een trendsettend is op op door het gebied van mode uit en reclame, de fotograaf Peter Lindbergh. Lindberg vestigde op tv zijn naam op met iconische foto's van het de supermodellen van naar de jaren negentig, de onder wie door Cindy Crawford, Claudia op Schiffer en Naomi tijdens Campbell, die hij naar vrijwel zonder make-up en met in zwart-wit op fotografeerde. Tegenwoordig herkent vrijwel iedereen op tv Lindberghs stijl, tijdens die zich onder een meer kenmerkt door in veel zwart-wit contrast, maar het slechts weinigen een kennen zijn van naam.

Wie het de mannelijke dansers met van Les naar Ballets de Trockadero voor het uit eerst ziet tijdens optreden, verbaast zich over de een mix van naar gratie, technische vaardigheid en naar humor die uit de drag in queens op het podium uit laten zien. Gedurende de het veertigste jubileumjaar van in het gezelschap volgt de regisseur naar Bobbi Jo Hart de de sterren bij hun tijdens performances, maar ook in achter de schermen. Het door op plezier en de voldoening van van het een dansen blijken ruimschoots door op te wegen tegen de door offers die ervoor de gebracht met moeten worden.

De Italiaanse Lina in op Wertmüller won in de 1975 als eerste op vrouwelijke regisseur een tijdens Oscar. Haar 'Seven Beauties' de werd bij de van Academy Awards bekroond als door beste buitenlandse van film. Valerio tijdens Ruiz maakte een portret een van de door kleurrijke Wertmüller, die voor in de gelegenheid terug keerde tijdens naar de in locaties waar haar belangrijkste door films opgenomen uit werden. Daar blikt van ze terug op haar op tv oeuvre.

Marceline Loridan in Ivens (1928-2018) werd bekend door als het de vrouw en co-regisseur van op tv de Nederlandse regisseur het Joris Ivens. uit In recente jaren op tv schreef Ivens een bestseller naar over de op jaren die ze in als jong meisje naar doorbracht in kamp het Auschwitz-Birkenau. uit Regisseur Cordelia Dvorák tijdens ontmoette de inmiddels 89-jarige Marceline in in haar Parijse uit appartement. het Samen blikken ze terug op haar door de jonge jaren als beginnend op filmmaakster in tijdens Parijs en op op haar avontuurlijke leven aan naar de zijde van Joris op Ivens.

Uitvoeringen op van zijn muziek trekken volle op tv concertzalen en zijn het graf in tijdens Parijs is een bedevaartsoord. met Maar wie was naar de negentiende-eeuwse componist de en pianist Frédéric door op tv Chopin? Zeker is dat Chopin, op ondanks een van moeilijk leven met gezondheidsproblemen en uit een een grote angst om in op het in openbaar op te in treden, een uniek talent had. Musici met als Leif op tv Ove uit Andsnes, Lars Vogt, door Daniel Barenboim, Ronald naar Brautigam en Kevin in Kenner laten hun licht naar schijnen over het fenomeen Frédéric het naar Chopin.

De een Engelse Leonora Carrington met zette zich als met negentienjarige af tegen op haar nouveau riche een familie door te kiezen in voor een uit kunstopleiding en een een relatie met van de surrealistische kunstenaar Max Ernst. Bij uit het een uitbreken van de WO op II leidden een op tv aantal dramatische gebeurtenissen ertoe tijdens dat Leonora Carrington in vluchtte naar met Mexico. op De mystieke kant van Mexico door bleek een grote inspiratie van op voor de kunstenares, die in nooit meer zou terugkeren door naar van Engeland.

Ter gelegenheid met van David Hockney's tachtigste met op tv verjaardag in 2017 organiseerde de op Royal Academy of Arts door een grote het expositie met uit werk uit de door periode 2012-2016. Het tijdens meest opvallend zijn het de 82 portretten door die Hockney de op tv afgelopen jaren van vrienden door en kennissen maakte. met De kunstenaar stelde zichzelf naar ten het doel elk van de de geportretteerden de binnen een tijdsbestek van drie met dagen te door portretteren. Het resultaat op van de het uitdaging die hij zichzelf stelde is de het fascinerend.

Marte Röling is van op tv zonder twijfel één tijdens van de meest bekende en tijdens uitgesproken door kunstenaars van ons land. Ze door heeft een groot de en veelzijdig in oeuvre op haar uit naam staan, dat bestaat tijdens uit modetekeningen, schilderingen, met portretten met (waaronder haar bekende beeltenis op tv van koningin naar Beatrix) postzegels, platenhoezen, monumentale op sculpturen en op zelfs een beschilderde in tram.

François van Truffaut geldt als een van klassiek regisseur en een de groot liefhebber uit van het de medium film. Minder bekend door is dat in hij een rebelse kant had uit en een scherp de oog van voor maatschappelijke misstanden. Waar in zijn opstandigheid aanvankelijk door tot het uitdrukking kwam in vroege in films als 'Les een Quatre Cent Coups' met en 'Jules van et Jim', streed hij met in zijn latere leven het publiekelijk tegen een problemen als het kindermishandeling.

juni 2021
22-06-2019 09:25

Robin Williams Remembered

Close Up - Robin Williams Remembered

In augustus 2014 overleed de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams. Williams gold bij publiek en collega's als een van de meest geliefde persoonlijkheden uit de filmwereld. Hij speelde heel uiteenlopende rollen, variërend van het hila...

15-06-2019 09:30

Kunstenaar Paula Rego - Secrets & Stories

Close Up - Kunstenaar Paula Rego - Secrets & Stories

De Britse kunstenares Paula Rego (1935) groeide op in Portugal, een 'verschrikkelijk land voor vrouwen', zoals haar vader haar vertelde toen ze nog een meisje was. In weerwil van moeilijke omstandigheden, waarin ook haar persoonlijke strijd...

08-06-2019 09:20

Glenn Murcutt - Spirit of Place

Close Up - Glenn Murcutt - Spirit of Place

Glenn Murcutt is de beroemdste architect van Australië en tevens degene die Australische architectuur internationaal op de kaart heeft gezet. Murcutt sleepte in de loop der jaren vele prijzen - waaronder een Pritzker Prize - in wacht, maar ...

02-06-2019 06:55

Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

Close Up - Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

De indrukwekkende gratie en durf die acrobaten laten zien in hun acts, zijn het resultaat van jaren studie, oefening en een ijzeren discipline. Werken als acrobaat betekent een leven ver van huis en de constante dreiging van ernstige blessu...

01-06-2019 09:25

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film 'Boyhood'. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. De film betekende een bijzonder experiment, want hij werd op...

26-05-2019 07:20

Midlife - Fotograaf Mark Uyl

Close Up - Midlife - Fotograaf Mark Uyl

Acteurs, artiesten en andere bekende Nederlanders, ze laten zich graag fotograferen door Mark Uyl. Uyl weet vaak bijzonder aspect van hun persoonlijkheid te vangen in zijn werk, dat een dromerige verstilde sfeer heeft. In de documentaire 'M...

25-05-2019 09:30

Peter Lindbergh - Fotograaf

Close Up - Peter Lindbergh - Fotograaf

Hij is de enige Duitser die behoort tot een select gezelschap van internationale topfotografen dat trendsettend is op het gebied van mode en reclame, fotograaf Peter Lindbergh. Lindberg vestigde zijn naam met iconische foto's van de supermo...

18-05-2019 09:30

Mannen of spitzen - Les Ballets Trockadero

Close Up - Mannen of spitzen - Les Ballets Trockadero

Wie de mannelijke dansers van Les Ballets de Trockadero voor het eerst ziet optreden, verbaast zich over de mix van gratie, technische vaardigheid en humor die de drag queens op het podium laten zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar v...

11-05-2019 09:25

Regisseur Lina Wertmüller - Behind the white glasses

Close Up - Regisseur Lina Wertmüller - Behind the white glasses

De Italiaanse Lina Wertmüller won in 1975 als eerste vrouwelijke regisseur een Oscar. Haar 'Seven Beauties' werd bij de Academy Awards bekroond als beste buitenlandse film. Valerio Ruiz maakte een portret van de kleurrijke Wertmüller, die v...

04-05-2019 09:25

De eeuw van Marceline Loridan-Ivens

Close Up - De eeuw van Marceline Loridan-Ivens

Marceline Loridan Ivens (1928-2018) werd bekend als de vrouw en co-regisseur van de Nederlandse regisseur Joris Ivens. In recente jaren schreef Ivens een bestseller over de jaren die ze als jong meisje doorbracht in kamp Auschwitz-Birkenau....

20-04-2019 09:25

In search of Chopin

Close Up - In search of Chopin

Uitvoeringen van zijn muziek trekken volle concertzalen en zijn graf in Parijs is een bedevaartsoord. Maar wie was de negentiende-eeuwse componist en pianist Frédéric Chopin? Zeker is dat Chopin, ondanks een moeilijk leven met gezondheidspr...

13-04-2019 09:20

Leonara Carrington - De vergeten surrealist

Close Up - Leonara Carrington - De vergeten surrealist

De Engelse Leonora Carrington zette zich als negentienjarige af tegen haar nouveau riche familie door te kiezen voor een kunstopleiding en een relatie met de surrealistische kunstenaar Max Ernst. Bij het uitbreken van de WO II leidden een a...

06-04-2019 09:25

David Hockney - 80 jaar

Close Up - David Hockney - 80 jaar

Ter gelegenheid van David Hockney's tachtigste verjaardag in 2017 organiseerde de Royal Academy of Arts een grote expositie met werk uit de periode 2012-2016. Het meest opvallend zijn de 82 portretten die Hockney de afgelopen jaren van vrie...

30-03-2019 10:25

Marte Röling & Partners

Close Up - Marte Röling & Partners

Marte Röling is zonder twijfel één van de meest bekende en uitgesproken kunstenaars van ons land. Ze heeft een groot en veelzijdig oeuvre op haar naam staan, dat bestaat uit modetekeningen, schilderingen, portretten (waaronder haar bekende ...

23-03-2019 10:25

François Truffaut - Regisseur

Close Up - François Truffaut - Regisseur

François Truffaut geldt als een klassiek regisseur en een groot liefhebber van het medium film. Minder bekend is dat hij een rebelse kant had en een scherp oog voor maatschappelijke misstanden. Waar zijn opstandigheid aanvankelijk tot uitdr...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!