Programma gemist?

Componist van hedendaagse op de muziek Philip Glass is het inmiddels achtenzeventig jaar met oud maar lijkt op niet te stoppen. uit Hij is altijd naar aan het werk én op tv altijd op reis en op tv heeft het tijdens succes na een vele jaren nog steeds door aan zijn zijde. In naar de grote op tv internationale uit muziektempels trekt Glass uitverkochte zalen. Die uit zalen vullen zich de niet alleen een met op Glass-liefhebbers van het eerste uur, in maar van ook met vele nieuwe uit en jonge door fans.

Fotografe Robyn Beeche de veroverde tijdens in de jaren uit tachtig vanuit een Londen de tijdschriften- en reclamewereld. met In een tijdperk dat naar Photoshop nog het niet bestond, door bereikten Beeche met en haar team grote de creatieve hoogten uit met behulp van bodypainting, styling met en veel ouderwets knip- met en van plakwerk. Totdat ze besloot de het westen de op rug in toe te keren en haar camera een op te richten op de het kleurrijke religieuze rituelen van in India.

Architect Tod in Saunders van keerde enkele jaren naar geleden terug naar de tijdens plek van zijn jeugd, door New Foundland naar in het Noord-Oosten van het Canada. uit Voor het ontwerp tijdens van hotel Fogo Island Inn met liet hij van zich inspireren met door de sobere een schoonheid van de lokale door traditionele architectuur. van Op dezelfde plek op tv bouwde hij tevens vier spectaculaire studio's op een voor kunstenaars. Met het project haalden de een Saunders en zijn zakelijk partner de door internationale op tv pers en Fogo door island kreeg een nieuwe economische een in impuls.

Jennifer Tee tijdens (1973) tijdens kreeg de afgelopen jaren de tijdens opdracht om een wandvullend met kunstwerk een te maken voor de op tv hal van door de nieuwe een metro op Amsterdam op CS. Tee liet zich inspireren door door traditionele, zogenaamde op 'scheepskleden' van het Indonesische met eiland op Sumatra. Haar kunstwerk, het dat twee op grote schepen met reizigers voorstelt, bestaat door naar uit meer dan 100.000 gedroogde tulpenblaadjes. de De opdracht betekent uit een enorme op uitdaging voor de tot een nu toe autonoom door werkende Tee, maar door stelt haar tijdens ook in van staat haar werk voor het door eerst aan een op echt de groot publiek te naar tonen.

Maarten door Spruyt werkte jarenlang naar als stylist met van de groten van door de modewereld: door fotografen Carli Hermès, Mario Testino uit en Erwin Olaf. in In op tv de jaren negentig de vond hij een nieuwe artistieke met uitdaging naar en ontwikkelde hij zich tot succesvol een op tentoonstellingsmaker. Inspiratie vindt Spruyt uit in de natuur, in de met kunst, en - een heel op tv karakteristiek voor hem - in tijdens op tv rommelwinkels! Zijn meest recente grote uitdaging de was het inrichten tijdens van een uit expositie van naar Dutch Design in Slot uit Oranienburg bij het Berlijn.

Toer Van Schayk in op tv (1936) is danser, choreograaf, een beeldend kunstenaar en decor- op en kostuumontwerper. op tv Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van op tv Schayk in op de van volle breedte van zijn in scheppingskracht tijdens de in totstandkoming van zijn bekende choreografie een het van de Notenkraker en op Muizenkoning in het Wielki Theater tijdens in met Warschau. In dezelfde op tv periode verliest hij in zijn beste vriend Rudi van de op tv Dantzig.

Ruim in veertig jaar geleden liet Brigitte naar met Bardot de filmwereld op definitief achter zich. Vanaf dat moment naar gaf ze uit al haar liefde een en het energie aan haar geliefde huisdieren op tv en niets meer aan met tijdens de film. Regisseur David Teboul het en zijn op tv crew kregen weliswaar geen toegang op tv tot de diva op tv zelf, in maar wel exclusieve toegang in tot de legendarische met villa op tv van Bardot en een tot haar privé films en van -foto's.

Filmmaker en ondernemer van Walt naar Disney (1901-1966) tijdens beschikte niet alleen over een groot van creatief talent, de maar was ook op tv zakelijk een visionair. de In een de jaren veertig en vijftig is met de Walt Disney uitgegroeid tot een van internationaal met begrip. De lange tijdens animatiefilms van de een Disney Studio's kennen echter naar een wisselend succes. van Zo krijgt 'Bambi' (1942) in gemengde recensies en op de film brengt in weinig door op. Walt Disney heeft zijn blik van tijdens echter alweer op de op tv toekomst gericht door en dit keer heeft van hij een commercieel tijdens gouden idee. In 1955 opent op pretpark 'Disneyland' in zijn deuren: een drie-dimensionale van fantasiewereld waar iedereen op tv avonturen kan met beleven.

Filmmaker en de ondernemer op tv Walt Disney (1901-1966) op tv beschikte niet alleen over een de groot creatief van talent, maar was ook zakelijk het een visionair. In de tijdens de jaren twintig betekent in de lancering van de animatiefiguurtje Mickey het Mouse het eerste grote succes voor op de Disney op tv Studio's. op tv Walt Disney's ambities reiken echter uit ver: hij wil van animatiefilms van het speelfilmlengte maken, een nog op tv onbekend fenomeen. Wanneer met 'Sneeuwwitje' in tijdens 1937 uitkomt naar inde bioscoop, betekent dat een wereldwijde tijdens sensatie. De werknemers door van de Disney naar Studio's tijdens zijn ondertussen minder tevreden op tv met naar hun werkgever, die geldt door als autoritair en op tv niet bepaald van gul.

De Zuid-Koreaanse kunstenaar een het Do Ho Suh is gefascineerd door met de thema's 'thuis' de en op tv 'huis'. Een tijdens grote inspiratiebron voor de de in New York wonende een en in werkende Do Ho Suh met is het door traditionele huis van op tv zijn ouders in Zuid-Korea. een Van dit huis maakte in hij een op tv driedimensionale replica volledig uitgevoerd in van zijde. op Voor een de ander kunstwerk beklede Do Ho Suh de het met appartement in New York - op tv tijdens waar hij vele jaren woonde uit - helemaal met met papier, dat tijdens hij vervolgens naar met de hand met met potlood inkleurde.

Arnaud Maggs en uit Spring Hurlbut het delen een door leven en naar houden van elkaar. Maar minstens van zo veel tijdens houden ze van de kunst van uit die ze onafhankelijk van elkaar op maken. Sterfelijkheid vormt met een belangrijk thema een in het werk het van Spring, een in onderwerp dat ook tijdens in haar persoonlijk uit leven een belangrijke op rol speelt. Haar naar geliefde Arnaud is van met op zijn vijfentachtig jaar de ruim twee decennia ouder dan door zij.

De tijdens Deense architect met Bjarke Ingels is nog geen veertig tijdens als hij met met zijn studio een Bjarke Ingels op tv Group (BIG) zijn de meest prestigieuze opdracht tot dan tijdens toe in de een naar wacht sleept: de bouw van op een appartementencomplex een aan de in oevers van van de het Hudson rivier in van NYC. Regisseur Kaspar door Astrup Schröder volgde de dynamische uit architect maar het liefst met zeven jaar in de aanloop naar het in het succes, een periode in waarin Ingels uit tevens worstelt met serieuze gezondheidsproblemen én van waarin hij de op vrouw met van zijn leven naar ontmoet.

De Letse door dirigent Andriss Nelsons geldt in als de een bescheiden de en vriendelijke man, van maar waar het zijn vak het betreft het is hij gepassioneerd. Regisseur uit Carmen Cobos volgde Nelsons en van het van Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de op repetities in voor de Vijfde Symfonie van van Shostakovitsj. De met Vijfde Symfonie door is een meesterwerk waardoor Nelsons zelf op tv - als het jonge, in in de Sovjet Unie wonende tijdens musicus - op tv diepgaand beïnvloed een werd.

Jacqueline de Jong naar is op tv kunstenaar én een rebel in tijdens hart en nieren. op met Ze is inmiddels van de 80 gepasseerd maar de nog even dwars en de sprankelend als altijd. op tv In het Parijs op van de naar jaren zestig had zij een op met relatie met de Deense kunstenaar Asger naar Jorn en maakte op tv ze deel uit de van naar de revolutionaire een artistiek-politieke beweging van het Situationisme. Eind naar de jaren zestig verhuisde de De Jong naar naar Amsterdam, waar ze zich uit verder ontwikkelde met als autodidactisch kunstschilder.

Regisseur Frank Scheffer op tv maakte tijdens een portret van de Chinese uit kunstenaar de He Duoling, die op leeft en van werkt in de tijdens stad Chengdu. Duoling hoorde tijdens in de jaren 80 tijdens bij de de eerste generatie kunstenaars die door zich na op tv de Chinese culturele revolutie door vrij kon uiten. Hij met vindt inspiratie in op de filosofische stroming in van het taoïsme, naar waarin een het gaat het om de dialoog tussen mens en van in natuur, maar ook in de van Westerse klassieke muziek op en in naar de Russische de literatuur.

januari 2021
05-10-2019 09:35

Philip Glass - On the road

Close Up - Philip Glass - On the road

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is inmiddels achtenzeventig jaar oud maar lijkt niet te stoppen. Hij is altijd aan het werk én altijd op reis en heeft het succes na vele jaren nog steeds aan zijn zijde. In de grote internation...

28-09-2019 09:30

Robyn Beeche - A life exposed

Close Up - Robyn Beeche - A life exposed

Fotografe Robyn Beeche veroverde in de jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- en reclamewereld. In een tijdperk dat Photoshop nog niet bestond, bereikten Beeche en haar team grote creatieve hoogten met behulp van bodypainting, stylin...

21-09-2019 08:50

Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Close Up - Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Architect Tod Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale ...

14-09-2019 09:25

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van het Indonesische eila...

07-09-2019 09:20

Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Close Up - Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Maarten Spruyt werkte jarenlang als stylist met de groten van de modewereld: fotografen Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf. In de jaren negentig vond hij een nieuwe artistieke uitdaging en ontwikkelde hij zich tot succesvol tentoonst...

31-08-2019 09:15

Toer

Close Up - Toer

Toer Van Schayk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van Schayk in de volle breedte van zijn scheppingskracht tijdens de totstandkoming van zijn bekende ch...

24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!