Programma gemist?

Acteur Alain een Delon heeft zijn van publiek met altijd gefascineerd dankzij zijn grote schoonheid, op tv maar op net zozeer vanwege in zijn schaduwkanten. Delon had op tv een moeilijke jeugd met de een afwezige vader door en tijdens hij hield naar de rest van zijn leven tijdens problemen met autoriteit. met Regisseur Philippe Kohly het maakte een naar portret van de acteur en naar concludeerde dat de tijdens echte tijdens 'Delon' eigenlijk tijdens niet bestaat. 'Alain Delon' op lijkt eerder een fictief personage op tv dat werd uitgevonden op tv door een uit verweesde jongen op zoek van van naar roem.

Edward de Hoppers beroemdste werk door 'Nighthawks' toont een New Yorks het de café bij nacht, waarin een een man en van een vrouw zwijgend naast naar elkaar uit aan een bar zitten. Het is de een goed voorbeeld uit van op een belangrijk thema het dat steeds een terugkomt in het werk van Hopper: van de van eenzaamheid van de van moderne mens.

Wie ooit oog met in oog naar gestaan heeft met een van van met de grote, van met intense kleuren van geschilderde, abstracte werken van een kunstenaar Mark in Rothko, weet wat in voor een bijzondere in en indringende ervaring dat is. Rothko door zelf sprak met zelden van over zijn werk, maar we weten naar wel van dat inspiratiebronnen als een Rembrandt, Matisse, de tempels in van Paestum, muziek een en een dichtkunst een belangrijke rol speelden op bij de uit totstandkoming van op tv zijn kunst.

Kunstenares naar Lita Cabellut het (1961) beleeft als meisje een het keerpunt in haar leven naar wanneer op tv ze in het Prado Museum het in Madrid voor uit het het eerst kennismaakt met tijdens de schilderkunst. op tv Inmiddels woont en werkt uit Cabellut al vele jaren in uit door Den Haag, waar ze een haar meer het dan levensgrote portretten maakt in een met speciale het fresco-techniek. Voor haar meest door recente expositie in India op maakte ze portretten met van door bekende Nederlanders een in kleding uit de Gouden in Eeuw. Haar reis naar de India betekent voor van op haar een hernieuwde in confrontatie met de armoede die naar ze uit de haar eigen jeugd de kent.

Regisseur Frank Scheffer op het maakte een intens portret van schilder een van Robert Zandvliet. De camera verkent het van uit atelier maar ook het denkproces van op Zandvliet. Terwijl de in door kunstenaar vertelt wat hij belangrijk vindt van in een een schilderij, zien wij hem naar aan het werk. naar Dat werk het bestaat uit op verf mengen, spieraam opspannen, van kwasten uitproberen, maar vooral naar ook door uit kijken, langdurig en een geconcentreerd van kijken.

Barbra Streisand op tv bereikte de top het van de in showbusiness als zangeres, naar actrice, filmproducer de en allround superster. Streisand, allesbehalve een uit doorsnee schoonheid, naar was één van een de eerste vrouwen in van naar Amerika die haar carrière in naar de een showbusiness helemaal zélf vorm wist op tv te geven. En de passant het groeide ze ook uit tot rolmodel uit voor vrouwen en met naar homoseksuelen.

Anders tijdens dan veel mensen denken, van bestaat met het leven van ontwerper Jean-Paul met Gaultier op niet uit het organiseren van modeshows, van van het bedenken van parfums uit of het geven vaninterviews uit voor tijdens televisie. Nee, zijn tijdens dagelijks werk bestaat voornamelijk uit het een van maken van kleren. Voor deze documentaire op tv op tv herschept Jean-Paul Gaultier door 12 van zijn beroemdste kledingontwerpen, het in de studio, direct van naar voor de camera.

Tuinarchitect uit Oudolf vergelijkt de manier in waarop van hij bloemen en planten van een plek geeft in een een tuin, met de met wijze waarop met een tijdens regisseur acteurs in de schijnwerpers in zet op een podium. op Bijzonder door is dat Oudolf evenveel naar schoonheid met ziet in een verwelkende in herfsttuin als in een zomertuin naar in volle een bloei. Regisseur Thomas in Piper volgt Oudolf de bij tijdens zijn werk in Engeland, van en bezoekt met hem tuinen de die hij van ontwierp in op Chicago en New York, een maar tijdens ook Oudolfs eigen met landgoed in Hummelo, van Gelderland.

Het in door 1974 geopende Dalí Theater tijdens Museum in in Figueres, Spanje, wordt het beschouwd als op het laatste grote meesterwerk de van kunstenaar op tv Salvador Dalí. in In nauwe samenwerking een met de directeur van het de Catalaanse museum, schetst het David Pujol een de beeld van deze een bijzondere plek. Al met doende brengt op hij de gedachten tijdens en de persoonlijkheid van in de legendarische kunstenaar tijdens opnieuw de tot leven.

Nergens van zijn de tekenen van de op tv klimaatverandering duidelijker dan door op de Noordpool: uit het leven van op tv de op Inuit, de lokale uit bewoners, wordt er direct door van beïnvloed. op Duizenden jaren lang naar leefden ze in harmonie naar met op tv hun onherbergzame omgeving van op sneeuw en ijs maar nu met zijn met de jagers van door het Noorden een uitstervend een ras. De IJslandse fotograaf op Ragnar Axelsson met (Rax) legde de laatste de twintig jaar het met op tv leven op de de Noordpool vast in foto's van een in adembenemende tijdens schoonheid.

Architect door Oscar Niemeyer uit ontwierp in de jaren zestig het de met futuristische hoofdstad van Brazilië, met Brasília. De karakteristieke, sculpturale uit vormen van de tijdens architectuur het in Brasília groeiden uit tot met een handelsmerk en op maakten hem naar wereldberoemd.

Gertrude, op Leo, en Michael Stein: Amerikanen de door in Parijs aan het begin naar van de twintigste eeuw. in de Als eersten kochten op tv ze werken van Matisse, door Picasso en op tv Juan Gris en droegen daarmee tijdens bij aan van de latere het roem van deze kunstenaars, niet in alleen in een Europa maar ook een in Amerika.

Wie de door mannelijke het dansers van Les de Ballets de Trockadero voor naar het eerst ziet op tv optreden, verbaast zich het over de naar mix van gratie, het technische vaardigheid en met humor die de tijdens drag queens op het podium naar laten zien. Gedurende in het veertigste op tv jubileumjaar van het gezelschap volgt in regisseur Bobbi Jo uit Hart de sterren op bij hun tijdens performances, maar een ook achter de schermen. Het naar plezier en naar de voldoening van het het op tv dansen blijken ruimschoots op te het wegen tegen de de offers die van ervoor gebracht moeten naar worden.

Ohad tijdens Naharin geldt al door drie decennia als een met van de meest vooraanstaande door choreografen naar ter wereld. De bewegingstaal in die hij bedacht - het 'Gaga' op genaamd - uit behoort tot de belangrijkste uit vernieuwingen in de een moderne dans. Filmmaker in Tomer Heyman kreeg met exclusieve toegang van tot de nu tot nu toe met ongrijpbare met Israëlische kunstenaar en tijdens mocht hem en zijn dansgezelschap een zeven jaar lang van over de uit hele wereld volgen, zowel van privé als tijdens professioneel.

De Zweedse actrice met op Greta Garbo vertrok in 1925 het naar tijdens Amerika, waar ze gelanceerd in werd als een grote het ster in een de stal tijdens van de filmstudio's van MGM. Toen met tijdens de uitgesproken ambitieuze Marlene Dietrich met enkele jaren naar later ook in het Hollywood arriveerde, positioneerden het de Paramount studio's op tv haar als dé in grote concurrente van Garbo. Het naar benadrukken door van de tijdens rivaliteit tussen de twee diva's bleek met qua pr in een geniaal de idee.

november 2018
10-11-2018 10:20

Alain Delon - Portret van een acteur

Close Up - Alain Delon - Portret van een acteur

Acteur Alain Delon heeft zijn publiek altijd gefascineerd dankzij zijn grote schoonheid, maar net zozeer vanwege zijn schaduwkanten. Delon had een moeilijke jeugd met een afwezige vader en hij hield de rest van zijn leven problemen met auto...

03-11-2018 10:25

Edward Hopper - Het witte doek

Close Up - Edward Hopper - Het witte doek

Edward Hoppers beroemdste werk 'Nighthawks' toont een New Yorks café bij nacht, waarin een man en een vrouw zwijgend naast elkaar aan een bar zitten. Het is een goed voorbeeld van een belangrijk thema dat steeds terugkomt in het werk van Ho...

27-10-2018 10:30

De stilte van Mark Rothko

Close Up - De stilte van Mark Rothko

Wie ooit oog in oog gestaan heeft met een van de grote, met intense kleuren geschilderde, abstracte werken van kunstenaar Mark Rothko, weet wat voor een bijzondere en indringende ervaring dat is. Rothko zelf sprak zelden over zijn werk, maa...

20-10-2018 10:30

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

13-10-2018 10:20

Robert Zandvliet - De Waarneming

Close Up - Robert Zandvliet - De Waarneming

Regisseur Frank Scheffer maakte een intens portret van schilder Robert Zandvliet. De camera verkent het atelier maar ook het denkproces van Zandvliet. Terwijl de kunstenaar vertelt wat hij belangrijk vindt in een schilderij, zien wij hem aa...

22-09-2018 10:20

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand, allesbehalve een doorsnee schoonheid, was één van de eerste vrouwen in Amerika die haar carrière in de showbusiness h...

15-09-2018 10:20

In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Close Up - In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Anders dan veel mensen denken, bestaat het leven van ontwerper Jean-Paul Gaultier niet uit het organiseren van modeshows, het bedenken van parfums of het geven vaninterviews voor televisie. Nee, zijn dagelijks werk bestaat voornamelijk uit ...

08-09-2018 10:20

Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf

Close Up - Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf

Tuinarchitect Oudolf vergelijkt de manier waarop hij bloemen en planten een plek geeft in een tuin, met de wijze waarop een regisseur acteurs in de schijnwerpers zet op een podium. Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een ver...

01-09-2018 10:25

Dali's laatste meesterwerk

Close Up - Dali's laatste meesterwerk

Het in 1974 geopende Dalí Theater Museum in Figueres, Spanje, wordt beschouwd als het laatste grote meesterwerk van kunstenaar Salvador Dalí. In nauwe samenwerking met de directeur van het Catalaanse museum, schetst David Pujol een beeld va...

25-08-2018 10:20

Fotograaf Rax - De laatste dagen van de Noordpool

Close Up - Fotograaf Rax - De laatste dagen van de Noordpool

Nergens zijn de tekenen van de klimaatverandering duidelijker dan op de Noordpool: het leven van de Inuit, de lokale bewoners, wordt er direct door beïnvloed. Duizenden jaren lang leefden ze in harmonie met hun onherbergzame omgeving van sn...

18-08-2018 10:20

Architect Oscar Niemeyer: het leven is een ademtocht

Close Up - Architect Oscar Niemeyer: het leven is een ademtocht

Architect Oscar Niemeyer ontwierp in de jaren zestig de futuristische hoofdstad van Brazilië, Brasília. De karakteristieke, sculpturale vormen van de architectuur in Brasília groeiden uit tot een handelsmerk en maakten hem wereldberoemd.

11-08-2018 10:20

De familie Stein en de moderne kunst

Close Up - De familie Stein en de moderne kunst

Gertrude, Leo, en Michael Stein: Amerikanen in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Als eersten kochten ze werken van Matisse, Picasso en Juan Gris en droegen daarmee bij aan de latere roem van deze kunstenaars, niet alleen in Europ...

04-08-2018 10:20

Mannen op spitzen - Les ballets Trockadero

Close Up - Mannen op spitzen - Les ballets Trockadero

Wie de mannelijke dansers van Les Ballets de Trockadero voor het eerst ziet optreden, verbaast zich over de mix van gratie, technische vaardigheid en humor die de drag queens op het podium laten zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar v...

28-07-2018 10:20

Choreograaf Ohad Naharin - Mr. Gaga

Close Up - Choreograaf Ohad Naharin - Mr. Gaga

Ohad Naharin geldt al drie decennia als een van de meest vooraanstaande choreografen ter wereld. De bewegingstaal die hij bedacht - 'Gaga' genaamd - behoort tot de belangrijkste vernieuwingen in de moderne dans. Filmmaker Tomer Heyman kreeg...

14-07-2018 10:15

Dietrich en Garbo - De engel en de godin

Close Up - Dietrich en Garbo - De engel en de godin

De Zweedse actrice Greta Garbo vertrok in 1925 naar Amerika, waar ze gelanceerd werd als een grote ster in de stal van de filmstudio's van MGM. Toen de uitgesproken ambitieuze Marlene Dietrich enkele jaren later ook in Hollywood arriveerde,...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 47
  • Laatste uitzending op 10-11-2018 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord