Programma gemist?

In een tijd uit dat uit de meeste actrices van marionetten van de grote naar filmstudio's waren, stippelde van Katharine naar Hepburn haar eigen op tv loopbaan uit. In het films speelde ze in keer op keer de een onafhankelijke, zelfbewuste vrouw die de de man in haar op tv leven uit volop tegenspel een gaf. Dat Hepburn daarbij zowel van op door het witte doek als in het in echte de leven broeken op in plaats van rokken droeg, op daar keek niemand op tv van met op.

Natuurfotograaf Amos op Nachoum met fotografeert al meer dan 30 jaar tijdens de op tv wildste dieren van van deze wereld, uit waaronder witte haaien, krokodillen, en uit anaconda's. op tv Hij doet dat zonder zich een te hullen in beschermende de kleding op omdat dat in op zijn visie de enige manier op tv is om tijdens de dieren te met laten zien in zoals ze écht zijn. De met meest het recente uitdaging die door hij zichzelf op tv heeft gesteld, is het fotograferen van het een zwemmende ijsbeer. naar het Niet van een afstandje, maar het terwijl hij er zelf in naast zwemt met van zijn de camera.

Wibi de Soerjadi geldt al ruim uit twintig jaar als uit een virtuoos een concertpianist, maar ook kleeft door aan hem naar het imago van tijdens excentrieke bekende Nederlander. In werkelijkheid het is Wibi in een pianist en van componist, op zoek door naar muzikale vernieuwing op en tegelijkertijd door een zoon die in worstelt met met het afscheid van uit zijn vader die de langzaam in vergetelheid het wegglijdt.

Mozart en Beethoven door tijdens waren grote fans van in de Oostenrijkse naar componist Joseph Haydn (1732-1789). Haydn wordt met vaak de tijdens 'vader van de het symfonie en het strijkkwartet' van genoemd van omdat hij aan beide van een een grote bijdrage heeft uit geleverd. Ook hedendaagse muzikanten op tv houden veel van het werk door een van Haydn, zoals regisseur met Phil Grabsky laat een zien in zijn documentaire in 'Op met zoek naar Haydn'.

Wie op was de grootste vrouwelijke op naam uit in de mode van de naar twintigste eeuw? Gabrielle Chanel, tijdens lijkt van het voor door de hand liggende antwoord. Chanel kreeg op tv door vanaf de late uit jaren twintig echter de felle concurrentie van Elsa Schiaparelli, een het door ontwerpster die speelse, op tv artistieke mode maakte die compleet tegenovergesteld op door was aan de sobere luxe van de van Chanel. De rivaliteit zweepte de twee uit tijdens ontwerpsters op tot grote creatieve op tv hoogten.

Acteur van en komiek Jerry met Lewis veroverde Amerika een in de jaren vijftig met en vroege jaren zestig een met zijn humor. van naar Na enkele minder geslaagde films van raakte Lewis met in zijn geboorteland als acteur uit van uit de gratie. tijdens Onterecht, vindt regisseur Gregory Monro, tijdens want Lewis, die in in 2016 negentig werd, uit in was een veelzijdig talent, met als acteur, het maar ook als van filmmaker, zanger en een stand-upcomedian.

In de in late jaren van 60 zijn de eerste bewoners naar van de Amsterdamse een wijk een De Bijlmer dolblij met hun op tv een ruime, centraal verwarmde appartementen, met uitzicht naar op een naar groen, op tv parkachtig landschap. In de jaren 80 in begint een enorm uit verval de en als stedenbouwkundig van experiment lijkt De Bijlmer in mislukt. op tv De gemeente Amsterdam een gaat aan de de slag met sloop en op tv renovatie van naar de wijk, maar voor aanpak met van de laatste originele naar Bijlmerflat, Kleiburg, in is in 2011 uit geen geld meer. van Dan nemen de het gebeurtenissen echter met een verrassende een wending.

Fotograaf Steve tijdens Schapiro het maakte in de jaren zestig naam tijdens voor tijdens zichzelf met zijn met journalistieke fotoreportages het van migranten-arbeiders in het op Zuiden van de VS, op tv het met Apollo Theater in Harlem, de Amerikaanse op tv uit burgerrechten-beweging, de moord op Martin Luther tijdens King door en de presidentiële campagne van op Robert Kennedy. In de de jaren uit zeventig werd Schapiro op tv fotograaf op in filmsets waar hij naar acteurs als Jodie met Foster en Dustin Hoffman leerde met kennen. op tv Hoffman is in degene die Schapiro op voor deze film uitgebreid met interviewt.

Acteur uit Alain Delon in heeft zijn publiek altijd gefascineerd op dankzij zijn grote schoonheid, uit door maar net zozeer een vanwege zijn schaduwkanten. uit Delon had een moeilijke door jeugd met op tv een afwezige vader en hij hield in de rest tijdens van in zijn leven problemen met tijdens autoriteit. Regisseur Philippe met Kohly maakte een portret in van op tv de acteur en concludeerde op tv dat de echte 'Delon' tijdens eigenlijk in niet bestaat. 'Alain met Delon' lijkt eerder een fictief op tv personage dat tijdens werd uitgevonden door een door verweesde jongen op naar zoek naar een roem.

Edward door Hoppers beroemdste werk 'Nighthawks' tijdens toont een op New Yorks de café bij nacht, waarin een man tijdens en in een vrouw zwijgend naast elkaar met aan een bar op tv zitten. met Het is een van goed voorbeeld met van een belangrijk thema dat uit steeds op terugkomt in het van werk van Hopper: de een eenzaamheid van de op tv moderne mens.

Wie een ooit oog in oog gestaan de heeft met een de door van de grote, van met intense kleuren op geschilderde, abstracte werken met van kunstenaar Mark Rothko, van weet wat uit voor een bijzondere door en indringende ervaring dat in is. Rothko op tv zelf sprak zelden over op tv zijn werk, uit maar we weten van wel dat inspiratiebronnen als naar Rembrandt, Matisse, de tijdens tempels van naar Paestum, muziek en dichtkunst een door belangrijke met rol speelden bij de de totstandkoming van zijn door kunst.

Kunstenares Lita Cabellut op (1961) door beleeft als meisje een in keerpunt in haar door leven wanneer op tv ze in het Prado Museum het in Madrid voor naar het eerst kennismaakt van met de op schilderkunst. naar Inmiddels woont en werkt met Cabellut al vele van jaren in Den de Haag, waar ze haar de meer dan levensgrote door portretten tijdens maakt in een speciale door fresco-techniek. Voor haar meest recente op expositie in tijdens India maakte het ze portretten het van bekende Nederlanders van in kleding uit de Gouden de Eeuw. Haar reis naar naar India een betekent voor in haar een hernieuwde confrontatie met de naar uit armoede die ze uit haar door eigen jeugd tijdens kent.

Regisseur uit Frank Scheffer maakte op een intens portret van op tv schilder van Robert Zandvliet. De camera verkent het op naar atelier maar ook het denkproces van in Zandvliet. Terwijl uit de kunstenaar naar vertelt wat hij belangrijk vindt door in een een schilderij, zien wij hem het aan het werk. tijdens Dat uit werk bestaat uit verf de mengen, spieraam opspannen, kwasten in een uitproberen, maar vooral ook uit in kijken, uit langdurig en geconcentreerd van kijken.

Barbra tijdens Streisand bereikte de top door van de showbusiness naar als zangeres, actrice, in filmproducer naar en allround superster. Streisand, allesbehalve een op tv doorsnee schoonheid, naar was één door van de eerste tijdens vrouwen in Amerika die een haar een carrière in de van showbusiness helemaal zélf vorm wist een te geven. En passant op groeide ze ook in tijdens uit tot rolmodel voor vrouwen en tijdens naar homoseksuelen.

Anders dan veel op tv mensen op denken, bestaat het leven van van ontwerper door Jean-Paul Gaultier niet uit het uit organiseren het van modeshows, het bedenken van door parfums op tv of het geven vaninterviews met voor televisie. door Nee, zijn dagelijks werk een bestaat voornamelijk uit het een met maken van kleren. het Voor deze documentaire herschept Jean-Paul van Gaultier 12 van zijn tijdens beroemdste kledingontwerpen, in in de studio, direct van voor de van camera.

januari 2019
19-01-2019 10:20

Katharine Hepburn - The Great Kate!

Close Up - Katharine Hepburn - The Great Kate!

In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn haar eigen loopbaan uit. In films speelde ze keer op keer de onafhankelijke, zelfbewuste vrouw die de man in haar leven volop tegens...

05-01-2019 10:10

AMOS - De Wildernis volgens fotograaf Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De Wildernis volgens fotograaf Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan 30 jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen, en anaconda's. Hij doet dat zonder zich te hullen in beschermende kleding omdat dat in zijn visie de enige...

29-12-2018 10:25

Wibi Soerjadi

Close Up - Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi geldt al ruim twintig jaar als een virtuoos concertpianist, maar ook kleeft aan hem het imago van excentrieke bekende Nederlander. In werkelijkheid is Wibi een pianist en componist, op zoek naar muzikale vernieuwing en tegelij...

22-12-2018 10:30

Op zoek naar Haydn

Close Up - Op zoek naar Haydn

Mozart en Beethoven waren grote fans van de Oostenrijkse componist Joseph Haydn (1732-1789). Haydn wordt vaak de 'vader van de symfonie en het strijkkwartet' genoemd omdat hij aan beide een grote bijdrage heeft geleverd. Ook hedendaagse muz...

08-12-2018 10:20

Chanel vs Schiaparelli

Close Up - Chanel vs Schiaparelli

Wie was de grootste vrouwelijke naam in de mode van de twintigste eeuw? Gabrielle Chanel, lijkt het voor de hand liggende antwoord. Chanel kreeg vanaf de late jaren twintig echter felle concurrentie van Elsa Schiaparelli, een ontwerpster di...

01-12-2018 10:35

Jerry Lewis - The man behind the clown

Close Up - Jerry Lewis - The man behind the clown

Acteur en komiek Jerry Lewis veroverde Amerika in de jaren vijftig en vroege jaren zestig met zijn humor. Na enkele minder geslaagde films raakte Lewis in zijn geboorteland als acteur uit de gratie. Onterecht, vindt regisseur Gregory Monro,...

24-11-2018 10:25

Kleiburg, de laatste Bijlmerflat

Close Up - Kleiburg, de laatste Bijlmerflat

In de late jaren 60 zijn de eerste bewoners van de Amsterdamse wijk De Bijlmer dolblij met hun ruime, centraal verwarmde appartementen, met uitzicht op een groen, parkachtig landschap. In de jaren 80 begint een enorm verval en als stedenbou...

17-11-2018 10:30

Steve Schapiro - An eye on American icons

Close Up - Steve Schapiro - An eye on American icons

Fotograaf Steve Schapiro maakte in de jaren zestig naam voor zichzelf met zijn journalistieke fotoreportages van migranten-arbeiders in het Zuiden van de VS, het Apollo Theater in Harlem, de Amerikaanse burgerrechten-beweging, de moord op M...

10-11-2018 10:20

Alain Delon - Portret van een acteur

Close Up - Alain Delon - Portret van een acteur

Acteur Alain Delon heeft zijn publiek altijd gefascineerd dankzij zijn grote schoonheid, maar net zozeer vanwege zijn schaduwkanten. Delon had een moeilijke jeugd met een afwezige vader en hij hield de rest van zijn leven problemen met auto...

03-11-2018 10:25

Edward Hopper - Het witte doek

Close Up - Edward Hopper - Het witte doek

Edward Hoppers beroemdste werk 'Nighthawks' toont een New Yorks café bij nacht, waarin een man en een vrouw zwijgend naast elkaar aan een bar zitten. Het is een goed voorbeeld van een belangrijk thema dat steeds terugkomt in het werk van Ho...

27-10-2018 10:30

De stilte van Mark Rothko

Close Up - De stilte van Mark Rothko

Wie ooit oog in oog gestaan heeft met een van de grote, met intense kleuren geschilderde, abstracte werken van kunstenaar Mark Rothko, weet wat voor een bijzondere en indringende ervaring dat is. Rothko zelf sprak zelden over zijn werk, maa...

20-10-2018 10:30

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

13-10-2018 10:20

Robert Zandvliet - De Waarneming

Close Up - Robert Zandvliet - De Waarneming

Regisseur Frank Scheffer maakte een intens portret van schilder Robert Zandvliet. De camera verkent het atelier maar ook het denkproces van Zandvliet. Terwijl de kunstenaar vertelt wat hij belangrijk vindt in een schilderij, zien wij hem aa...

22-09-2018 10:20

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand, allesbehalve een doorsnee schoonheid, was één van de eerste vrouwen in Amerika die haar carrière in de showbusiness h...

15-09-2018 10:20

In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Close Up - In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Anders dan veel mensen denken, bestaat het leven van ontwerper Jean-Paul Gaultier niet uit het organiseren van modeshows, het bedenken van parfums of het geven vaninterviews voor televisie. Nee, zijn dagelijks werk bestaat voornamelijk uit ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 55
  • Laatste uitzending op 19-01-2019 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord