Programma gemist?

De de Vlaamse schilder Alfred Stevens de was een echte vernieuwer. in Anders dan zijn op tv voorgangers verbeeldde hij het geen mythische in of Bijbelse een personages, maar chique, modieus geklede op vrouwen uit zijn het eigen tijd in en milieu. tijdens De roem duurde van echter niet lang, want tijdens zijn het opvolgers, de Impressionisten, bleken nog op tv veel grotere door vernieuwers.

In een haar laatste jaren leidde op actrice, op zangeres en icoon Marlène Dietrich een op tv extreem teruggetrokken bestaan door door in haar Parijse appartement. Toen zij van een eenmaal niet meer op in staat was als perfecte naar versie van zichzelf op in het de podium of voor uit de camera's te verschijnen, uit koos ze voor volledige op onzichtbaarheid. met Ondertussen verloor ze uit haar belangstelling voor de wereld op echter niet: door via telefoon, brieven tijdens en kranten tijdens hield ze de een vinger aan de pols van in de op actualiteit.

Mode-illustrator het Maddalena Sisto, bekend van als MAD, is erbij wanneer een er tijdens in de jaren zestig en in zeventig een mode-revolutie in plaatsvindt in Italië. naar Vrouwen willen zich een jong en in vrij voelen of het juist professioneel overkomen in op de tijdens werkvloer en op tv modeontwerpers als Armani tijdens en Fiorucci springen op de van nieuwe wensen in. MAD het naar legt alle ontwikkelingen de vast in haar uit flamboyante en geestige van tekeningen.

De Franse kunstenares naar Fabienne Verdier gaat in helemaal haar eigen met weg, naar ver van de in trends die razen in de met op tv wereld van de contemporaine kunst. op tv Vaak is ze de in van de weer met een enorme, aan het een met ketting opgehangen met penseel, waarmee ze kunst maakt die op aan kalligrafie doet tijdens denken. de Dat is geen toeval, want door uit ze studeerde en werkte van jarenlang in China. een Zo slaat tijdens ze met haar werk een brug op tv tussen Oost en tijdens van West.

De jonge schilder op tv Pablo Picasso is door de nog geen twintig wanneer hij in naar 1900 het in Parijs arriveert, trappelend tijdens van ongeduld door om zichzelf als naar kunstenaar te ontdekken. een De stad is de het culturele centrum naar en dé ontmoetingsplek voor van kunstenaars uit het de hele wereld. Picasso van raakt geïnspireerd en experimenteert naar de en groeit binnen zeven jaar uit de tot in de leider van de het avant-garde.

In in Kunst van het ogenblik ? op Matisse tot het Malevich wordt op tv met de ogen van een kunstenaars, verzamelaars, en machthebbers het op tv gekeken hoe wereldberoemde werken ternauwernood ontsnapten met met aan haast vernietigende de zienswijzen.

Met op tv zijn op comic op books geïnspireerde schilderijen met leverde kunstenaar naar Roy Lichtenstein in op de jaren zestig tijdens een ironisch commentaar op een de Amerikaanse cultuur. Zijn bijdragen het aan de pop de van art maakten hem tot een een beroemdheid. een Maar anders dan zijn het tijdgenoot en superster op tv Andy Warhol was door Lichtenstein een ingetogen het en rustige persoonlijkheid de die het liefst non-stop aan in het met werk was in in zijn atelier in op tv de buurt van New op York.

De uit charismatische zwarte big in bandleider, zanger, en danser Cab een Calloway werd in met een de jaren dertig onsterfelijk dankzij het naar op lied 'Minnie the Moocher'. Het overbekende uit refrein van een dit op nummer bezorgde hem de bijnaam tijdens 'The door Hi De Ho met Man'. Calloway is in bovendien onlosmakelijk verbonden het met de legendarische New Yorkse naar jazzclub 'The tijdens Cotton Club'.

Kunstenaar Folkert de het Jong (1972) beleefde de de tien jaar geleden een van stormachtig internationaal succes. Buitenlandse verzamelaars op tv tijdens vochten om zijn kleurrijke, van van purschuim gemaakte, uit beeldengroepen. Na een economische op en persoonlijke crisis naar is de kunstenaar op nu bezig tijdens zichzelf opnieuw het uit te vinden. In de film in beleven we hoe door hij middels een in naar letterlijk en figuurlijk tijdens zelfonderzoek reflecteert op de kracht en het de op tv beperkingen van het (kunstenaars)bestaan, waarin door vergankelijkheid uiteindelijk misschien een meer een een kracht met dan een tekortkoming de is.

De familie Stein de het en de moderne kunst; Gertrude, Leo op naar en Michael Stein: Amerikanen in in Parijs op aan het begin van de in twintigste eeuw. in Als eersten door kochten ze werken van Matisse, op Picasso en Juan Gris een en droegen op daarmee bij de aan de latere de roem van een deze kunstenaars, niet alleen in Europa het maar ook in op op Amerika.

Een aangeboren gevoeligheid het en op tv een ongelukkige jeugd vormden uit een vruchtbare artistieke uit voedingsbodem voor cabaretier, in auteur en liedjesschrijver naar Hans Dorrestijn. Maar ze naar brachten hem met ook veel in verdriet. De documentaire op tv ‘De Kunst naar van het Lijden’ schetst van een intiem portret van de een kunstenaar die een naar lastig leven het achter de rug een heeft. Dat hij op op tv in zijn bijna zevenzeventigste nog een floreert heeft hij te naar danken aan een het sterk karakter en een door stel trouwe vrienden. Hans naar Dorrestijn op tv is inmiddels de zeventig ruim op tv naar gepasseerd, maar hij schrijft de nog altijd boeken, maakte een op tv televisieprogramma (‘De op tv Baardmannetjes’, 2014), een nieuwe de cabaretvoorstelling (‘Het uit einde is zoek’, 2015), uit van en wordt geregeld als gast op tv verwelkomd tijdens in talkshows. En daarbij heeft hij op eigenhandig uit een heel nieuw genre ontwikkeld: in de literaire de vogelgids. Dorrestijn spreekt uit openhartig over zijn trieste het jeugd waarin met hij als gevoelig van kind te maken had met op tv een van autoritaire, agressieve stiefvader. Het lastige van leven vormde uit een vruchtbare met voedingsbodem voor zijn uit imposante oeuvre aan op tv liedjes, maar was lange tijd een ook met een bron van de lijden. Gelukkig heeft hij van sinds jaar en een dag veel steun aan een enkele trouwe vrienden. in Zij spreken door in in de documentaire met genegenheid en door bewondering in over Dorrestijn en met vinden hem zonder uitzondering een in sterk mens. Nu hij van wat ouder naar wordt lijkt hij in rustiger van vaarwater te komen. een een Hij beleeft heel naar veel plezier aan het kijken uit naar vogels. Het zet de voor hem de door gebeurtenissen uit met zijn jeugd, zijn door overwonnen alcoholisme en zijn de mislukte uit relaties in naar een ander perspectief. ‘De natuur van is gewoon troostrijk,’ zegt op naar hij er zelf het over.

Arnaud op Maggs en Spring Hurlbut met delen een leven het en tijdens houden van elkaar. Maar tijdens minstens zo veel houden ze van op van de kunst die een ze onafhankelijk van elkaar op tv maken. uit Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen het op tv een leven en houden van elkaar. op Maar minstens zo tijdens veel houden met ze van de kunst tijdens die ze door onafhankelijk van elkaar maken. de Sterfelijkheid door vormt een belangrijk thema uit in het werk van een de Spring, een onderwerp dat ook de in haar persoonlijk een leven een belangrijke een rol op speelt. Haar geliefde Arnaud is met van tijdens zijn vijfentachtig jaar ruim twee met decennia ouder van dan zij.

In een het tijd dat de meeste een actrices door marionetten van de grote filmstudio's in op tv waren, stippelde Katharine tijdens Hepburn haar eigen loopbaan tijdens uit. In een tijd naar dat uit de meeste actrices marionetten van op de grote filmstudio's waren, met met stippelde Katharine Hepburn het haar eigen loopbaan uit. In van films speelde ze keer in op van keer de onafhankelijke, zelfbewuste vrouw in die in de man in haar leven het volop tegenspel gaf. het Dat een Hepburn daarbij van zowel op het witte uit doek als van in het echte het leven broeken in plaats van tijdens rokken droeg, daar keek in niemand met van op.

Jan Jansen is door al tijdens meer dan veertig jaar ontwerper met van schoenen. van En met met succes! Zijn uit schoenencollecties zijn wereldwijd te koop en door te in zien in musea naar en - helaas voor uit hem - van talloze malen gekopieerd. tijdens Jan Jansen is al meer in dan veertig jaar van ontwerper van in schoenen. door En met succes! Zijn op schoenencollecties zijn tijdens wereldwijd te koop en te de zien in musea en door - helaas van voor hem het - talloze een malen gekopieerd. Sommigen zien zijn werk de de als pure kunst, anderen op vinden zijn schoenen een een symbool van vrouwelijkheid met en in erotiek.

april 2018
21-04-2018 09:35

Alfred Stevens - De man die de Vrouw schilderde

Close Up - Alfred Stevens - De man die de Vrouw schilderde

De Vlaamse schilder Alfred Stevens was een echte vernieuwer. Anders dan zijn voorgangers verbeeldde hij geen mythische of Bijbelse personages, maar chique, modieus geklede vrouwen uit zijn eigen tijd en milieu. De roem duurde echter niet la...

14-04-2018 09:30

Marlène Dietrich - Twilight of an Angel

Close Up - Marlène Dietrich - Twilight of an Angel

In haar laatste jaren leidde actrice, zangeres en icoon Marlène Dietrich een extreem teruggetrokken bestaan in haar Parijse appartement. Toen zij eenmaal niet meer in staat was als perfecte versie van zichzelf op het podium of voor de camer...

07-04-2018 09:35

MAD. A World of Fashion

Close Up - MAD. A World of Fashion

Mode-illustrator Maddalena Sisto, bekend als MAD, is erbij wanneer er in de jaren zestig en zeventig een mode-revolutie plaatsvindt in Italië. Vrouwen willen zich jong en vrij voelen of juist professioneel overkomen op de werkvloer en modeo...

31-03-2018 09:20

Fabienne Verdier

Close Up - Fabienne Verdier

De Franse kunstenares Fabienne Verdier gaat helemaal haar eigen weg, ver van de trends die razen in de wereld van de contemporaine kunst. Vaak is ze in de weer met een enorme, aan een ketting opgehangen penseel, waarmee ze kunst maakt die a...

24-03-2018 10:25

Eating Fire - De jonge Picasso in beweging

Close Up - Eating Fire - De jonge Picasso in beweging

De jonge schilder Pablo Picasso is nog geen twintig wanneer hij in 1900 in Parijs arriveert, trappelend van ongeduld om zichzelf als kunstenaar te ontdekken. De stad is het culturele centrum en dé ontmoetingsplek voor kunstenaars uit de hel...

17-03-2018 10:25

Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

Close Up - Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

In Kunst van het ogenblik ? Matisse tot Malevich wordt met de ogen van kunstenaars, verzamelaars, en machthebbers gekeken hoe wereldberoemde werken ternauwernood ontsnapten aan haast vernietigende zienswijzen.

10-03-2018 10:25

Roy Lichtenstein - Behind the mirror

Close Up - Roy Lichtenstein - Behind the mirror

Met zijn op comic books geïnspireerde schilderijen leverde kunstenaar Roy Lichtenstein in de jaren zestig een ironisch commentaar op de Amerikaanse cultuur. Zijn bijdragen aan de pop art maakten hem tot een beroemdheid. Maar anders dan zijn...

03-02-2018 10:20

Sempé - Een kunstenaar met humor

Close Up - Sempé - Een kunstenaar met humor

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

01-07-2017 10:20

Cab Calloway: The Hi De Ho Man

Close Up - Cab Calloway: The Hi De Ho Man

De charismatische zwarte big bandleider, zanger, en danser Cab Calloway werd in de jaren dertig onsterfelijk dankzij het lied 'Minnie the Moocher'. Het overbekende refrein van dit nummer bezorgde hem de bijnaam 'The Hi De Ho Man'. Calloway ...

24-06-2017 10:50

Het zelfonderzoek - Folkert de Jong

Close Up - Het zelfonderzoek - Folkert de Jong

Kunstenaar Folkert de Jong (1972) beleefde tien jaar geleden een stormachtig internationaal succes. Buitenlandse verzamelaars vochten om zijn kleurrijke, van purschuim gemaakte, beeldengroepen. Na een economische en persoonlijke crisis is d...

17-06-2017 10:25

De familie Stein en de moderne kunst

Close Up - De familie Stein en de moderne kunst

De familie Stein en de moderne kunst; Gertrude, Leo en Michael Stein: Amerikanen in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Als eersten kochten ze werken van Matisse, Picasso en Juan Gris en droegen daarmee bij aan de latere roem van d...

10-06-2017 10:25

Hans Dorrestijn

Close Up - Hans Dorrestijn

Een aangeboren gevoeligheid en een ongelukkige jeugd vormden een vruchtbare artistieke voedingsbodem voor cabaretier, auteur en liedjesschrijver Hans Dorrestijn. Maar ze brachten hem ook veel verdriet. De documentaire ‘De Kunst van het Lijd...

27-05-2017 10:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde en sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde en sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo v...

20-05-2017 10:25

Katharine Hepburn - The Great Kate!

Close Up - Katharine Hepburn - The Great Kate!

In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn haar eigen loopbaan uit. In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn...

13-05-2017 10:25

Jan Jansen. Een leven vol schoenen

Close Up - Jan Jansen. Een leven vol schoenen

Jan Jansen is al meer dan veertig jaar ontwerper van schoenen. En met succes! Zijn schoenencollecties zijn wereldwijd te koop en te zien in musea en - helaas voor hem - talloze malen gekopieerd. Jan Jansen is al meer dan veertig jaar ontwer...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 21-04-2018 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord