Programma gemist?

De met Zweedse actrice Greta op tv Garbo vertrok in 1925 door naar Amerika, waar ze met uit gelanceerd werd als een naar grote ster in de van stal naar van de filmstudio's van in MGM. Toen de uitgesproken ambitieuze tijdens Marlene Dietrich naar enkele jaren later de ook in in Hollywood arriveerde, positioneerden de naar Paramount studio's op tv haar als naar dé grote concurrente van Garbo. Het uit een benadrukken van de rivaliteit tussen de naar met twee diva's bleek qua pr een naar geniaal op idee.

De uit Italiaanse regisseur het Luchino Visconti werd geboren uit in een de van de meest naar vooraanstaande aristocratische families van Italië, maar in koos het voor een werkend leven. op Zijn passie voor met literatuur en theater vormde de de motor in achter zijn op vastberadenheid om regisseur te tijdens worden. Hij ontwikkelde zich op tot een film- uit en theatermaker die op naar de werkelijkheid op een een grandioze manier naar wist te herscheppen, met op tv een bijzonder oog voor in de donkere kanten en tijdens de op vergankelijkheid van het op menselijk bestaan.

Acteur en tijdens Hollywoodster Warren Beatty naar had het uiterlijk van van op tv een playboy, maar zijn ambities naar reikten veel verder. met Vanuit op zijn suite in het Beverly Wilshire met Hotel in hotel op tv in Los een Angeles naar realiseerde Beatty stap voor stap het zijn plannen. Eerst ontwikkelde een hij zich tot een veelgevraagd acteur, om op vervolgens succesvol producer op tv en op scenarioschrijver te worden. Daarnaast koesterde het de hij lange tijd serieuze van politieke ambities. Regisseur Olivier Nicklaus met laat zien een dat er in Beatty's het leven één constante het was: Hij wilde uit altijd uit méér.

De Letse dirigent van door Andriss Nelsons geldt als een bescheiden tijdens en met vriendelijke man, maar waar het met zijn van vak betreft is hij gepassioneerd. van Regisseur Carmen Cobos door volgde Nelsons tijdens en het Koninklijk van Concertgebouworkest tijdens tijdens de repetities voor op tv de Vijfde Symfonie door van Sjostakovitsj. De op tv Vijfde Symfonie is van een meesterwerk waardoor Nelsons zelf uit - het als jonge, een in de Sovjet-Unie wonende het musicus - diepgaand uit beïnvloed werd.

Iedereen heeft een met mode het en design op te maken, vrijwel iedere dag. Maar het veel mensen het weten niet met hoe trends op van het gebied naar van mode en design tot stand door komen. Trendanalist de Christine Boland op tv en kunstenaarsduo tijdens RAVAGE geven een met inkijk in een wereld van die voor het van grote publiek meestal onzichtbaar naar blijft.

Acteur in Marlon Brando maakte de vanaf het begin van zijn in carrière enorme van indruk dankzij zijn uitstraling, tijdens zijn van indringende performances en zijn een rebelse houding. Hij vernieuwde naar van niet alleen het op tv vak met behulp van een nieuwe uit acteer-methode, door maar transformeerde dankzij uit enkele mythische rollen van ook tot met jeugdidool. Achter zijn Hollywood imago de ging naar echter een andere Brando schuil, van een man met door een leven als een tijdens donkere roman, met dat in onverbiddelijk in de richting van naar zelfdestructie een leidde.

Wanneer de jonge met architect een Mark Hemel de opdracht wint tijdens om in een China de hoogste televisietoren van uit ter wereld te ontwerpen, lijkt een een een droom uit te komen. Maar op tv de op tv werkelijkheid, en zeker de Chinese werkelijkheid, in is op tv weerbarstig.

De drijvende tijdens kracht tijdens achter het succes van met Harcourt vormde van Cosette Harcourt, alias Germaine Hirschfeld. Toen de de Engelse fotografe door van van joodse afkomst in 1934 ging van samenwerken met het de broers Lacroix, specialiseerde uit de hun gezamenlijke studio zich in door het maken een van foto's van Franse filmacteurs. de Een typische met Harcourt-foto is door zwart-wit, toont tijdens de geportretteerde in close-up de en is prachtig in uitgelicht. Nationaal erfgoed Sinds door de jaren vijftig kan in iedereen zich laten portretteren de bij een Harcourt. Dat wil zeggen: als je naar er in circa 1500 met euro voor neer wilt tellen. De uit herkenbaarheid en de het tijdens unieke glamoureuze uitstraling van de Harcourt-stijl een maakte de studio in vanaf 1934 tijdens tot een instituut. De het Franse van regering beschouwt de foto's die in de Parijse Studio op Harcourt maakte met in de het periode tussen 1934 en 1991 als met nationaal in erfgoed. In 2000 kocht de van Franse met staat op instigatie van naar minister van een Cultuur, Jack Lang, door het archief van Harcourt, bestaande van uit uit vijf miljoen negatieven. Credits De tijdens documentaire De glamour van Harcourt van werd gemaakt een door de Nicolas Maupied en Christophe Tiphaine naar een een met script van Minou op Azoulai. Producer: Arnaud Xainte voor de Illgitime de Dfense.

Grafisch ontwerper Anthon uit Beeke werd naar in 1969 naar beroemd met zijn 'naakte meisjes op alfabet'. Daarmee in was de toon op tv voor zijn spraakmakende op tv oeuvre gezet en door Beeke uit begon zijn opmars als een één van de vijf Nederlandse van door topontwerpers van de twintigste de eeuw. Niet slecht voor iemand uit die begon als naar door eenvoudige slagersjongen.

De door Vlaamse schilder Alfred Stevens was met een echte vernieuwer. op Anders tijdens dan zijn voorgangers verbeeldde hij door met geen mythische of Bijbelse tijdens personages, maar chique, modieus van geklede met vrouwen uit zijn eigen met tijd en milieu. De roem de duurde echter met niet lang, want zijn een naar opvolgers, de Impressionisten, het bleken nog veel grotere de vernieuwers.

In haar op tv laatste jaren leidde tijdens actrice, zangeres op en icoon Marlène Dietrich door een extreem het teruggetrokken bestaan op tv in haar Parijse appartement. tijdens Toen zij eenmaal in niet meer in staat op was als perfecte het versie van uit zichzelf op een het podium of voor de uit camera's de te verschijnen, koos ze voor volledige uit onzichtbaarheid. Ondertussen op tv verloor ze op tv haar belangstelling voor door de wereld echter het niet: via telefoon, tijdens brieven en kranten een hield ze tijdens een vinger aan tijdens de pols van de in actualiteit.

Mode-illustrator een Maddalena Sisto, van bekend als MAD, is erbij wanneer de er in op de de jaren zestig en zeventig een een mode-revolutie plaatsvindt in op Italië. Vrouwen tijdens willen zich uit jong en vrij voelen een of juist professioneel door overkomen op de werkvloer een en modeontwerpers als Armani uit en in Fiorucci springen naar op de nieuwe met wensen in. MAD door legt alle ontwikkelingen vast in een haar flamboyante en geestige van tijdens tekeningen.

De naar Franse kunstenares met Fabienne Verdier gaat helemaal haar eigen de weg, ver het van de van trends die razen in de met wereld met van de contemporaine een kunst. Vaak is het ze in de de weer met het een enorme, aan een in ketting opgehangen penseel, waarmee ze een kunst een maakt die aan kalligrafie doet op tv denken. Dat is het op geen toeval, want een ze studeerde en werkte jarenlang in op tv China. uit Zo slaat van ze met haar werk een brug met tussen Oost met en tijdens West.

De jonge schilder de Pablo Picasso op is een nog geen twintig wanneer hij in in 1900 in Parijs het arriveert, trappelend een van tijdens ongeduld om zichzelf als kunstenaar te met het ontdekken. De stad is het culturele het centrum en door dé ontmoetingsplek op voor kunstenaars uit de op hele op tv wereld. Picasso raakt geïnspireerd en experimenteert in en groeit binnen het zeven jaar uit met tot door de leider van de het avant-garde.

In uit Kunst van het ogenblik ? naar Matisse tot Malevich van met wordt met de ogen op tv van kunstenaars, verzamelaars, en van machthebbers gekeken hoe wereldberoemde op werken ternauwernood ontsnapten van aan haast vernietigende met een zienswijzen.

juli 2018
14-07-2018 10:15

Dietrich en Garbo - De engel en de godin

Close Up - Dietrich en Garbo - De engel en de godin

De Zweedse actrice Greta Garbo vertrok in 1925 naar Amerika, waar ze gelanceerd werd als een grote ster in de stal van de filmstudio's van MGM. Toen de uitgesproken ambitieuze Marlene Dietrich enkele jaren later ook in Hollywood arriveerde,...

30-06-2018 10:25

Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

Close Up - Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

De Italiaanse regisseur Luchino Visconti werd geboren in een van de meest vooraanstaande aristocratische families van Italië, maar koos voor een werkend leven. Zijn passie voor literatuur en theater vormde de motor achter zijn vastberadenhe...

23-06-2018 10:20

Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn suite in het Beverly Wilshire Hotel in hotel in Los Angeles realiseerde Beatty stap voor stap zijn plannen. Eerst o...

09-06-2018 10:30

Nelsons No. 5

Close Up - Nelsons No. 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

02-06-2018 10:25

Trends - Een verborgen wereld

Close Up - Trends - Een verborgen wereld

Iedereen heeft met mode en design te maken, vrijwel iedere dag. Maar veel mensen weten niet hoe trends op het gebied van mode en design tot stand komen. Trendanalist Christine Boland en kunstenaarsduo RAVAGE geven een inkijk in een wereld d...

26-05-2018 10:20

Marlon Brando - An actor named desire

Close Up - Marlon Brando - An actor named desire

Acteur Marlon Brando maakte vanaf het begin van zijn carrière enorme indruk dankzij zijn uitstraling, zijn indringende performances en zijn rebelse houding. Hij vernieuwde niet alleen het vak met behulp van een nieuwe acteer-methode, maar t...

12-05-2018 10:30

Hemel in Guangzhou

Close Up - Hemel in Guangzhou

Wanneer de jonge architect Mark Hemel de opdracht wint om in China de hoogste televisietoren ter wereld te ontwerpen, lijkt een droom uit te komen. Maar de werkelijkheid, en zeker de Chinese werkelijkheid, is weerbarstig.

05-05-2018 10:25

De glamour van fotostudio Harcourt

Close Up - De glamour van fotostudio Harcourt

De drijvende kracht achter het succes van Harcourt vormde Cosette Harcourt, alias Germaine Hirschfeld. Toen de Engelse fotografe van joodse afkomst in 1934 ging samenwerken met de broers Lacroix, specialiseerde hun gezamenlijke studio zich ...

28-04-2018 10:30

Anthon Beeke - Van slagersjongen tot grafisch ontwerper

Close Up - Anthon Beeke - Van slagersjongen tot grafisch ontwerper

Grafisch ontwerper Anthon Beeke werd in 1969 beroemd met zijn 'naakte meisjes alfabet'. Daarmee was de toon voor zijn spraakmakende oeuvre gezet en Beeke begon zijn opmars als één van de vijf Nederlandse topontwerpers van de twintigste eeuw...

21-04-2018 10:35

Alfred Stevens - De man die de Vrouw schilderde

Close Up - Alfred Stevens - De man die de Vrouw schilderde

De Vlaamse schilder Alfred Stevens was een echte vernieuwer. Anders dan zijn voorgangers verbeeldde hij geen mythische of Bijbelse personages, maar chique, modieus geklede vrouwen uit zijn eigen tijd en milieu. De roem duurde echter niet la...

14-04-2018 10:30

Marlène Dietrich - Twilight of an Angel

Close Up - Marlène Dietrich - Twilight of an Angel

In haar laatste jaren leidde actrice, zangeres en icoon Marlène Dietrich een extreem teruggetrokken bestaan in haar Parijse appartement. Toen zij eenmaal niet meer in staat was als perfecte versie van zichzelf op het podium of voor de camer...

07-04-2018 10:35

MAD. A World of Fashion

Close Up - MAD. A World of Fashion

Mode-illustrator Maddalena Sisto, bekend als MAD, is erbij wanneer er in de jaren zestig en zeventig een mode-revolutie plaatsvindt in Italië. Vrouwen willen zich jong en vrij voelen of juist professioneel overkomen op de werkvloer en modeo...

31-03-2018 10:20

Fabienne Verdier

Close Up - Fabienne Verdier

De Franse kunstenares Fabienne Verdier gaat helemaal haar eigen weg, ver van de trends die razen in de wereld van de contemporaine kunst. Vaak is ze in de weer met een enorme, aan een ketting opgehangen penseel, waarmee ze kunst maakt die a...

24-03-2018 10:25

Eating Fire - De jonge Picasso in beweging

Close Up - Eating Fire - De jonge Picasso in beweging

De jonge schilder Pablo Picasso is nog geen twintig wanneer hij in 1900 in Parijs arriveert, trappelend van ongeduld om zichzelf als kunstenaar te ontdekken. De stad is het culturele centrum en dé ontmoetingsplek voor kunstenaars uit de hel...

17-03-2018 10:25

Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

Close Up - Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

In Kunst van het ogenblik ? Matisse tot Malevich wordt met de ogen van kunstenaars, verzamelaars, en machthebbers gekeken hoe wereldberoemde werken ternauwernood ontsnapten aan haast vernietigende zienswijzen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 14-07-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord