Programma gemist?

Componist de van hedendaagse muziek op tv Philip Glass is inmiddels het achtenzeventig op jaar oud maar lijkt tijdens niet te stoppen. het Hij is altijd aan op het werk naar én altijd op reis een en heeft het door succes na vele de jaren nog steeds aan een zijn met zijde. In tijdens de grote internationale muziektempels trekt Glass met uitverkochte op tv zalen. Die in zalen vullen zich niet alleen in met Glass-liefhebbers een van het van eerste uur, maar ook met op tv vele nieuwe en op tv jonge door fans.

Fotografe Robyn Beeche door veroverde in de op jaren tachtig vanuit in Londen de de tijdschriften- en reclamewereld. In uit een tijdperk op tv dat Photoshop op tv nog niet op bestond, bereikten Beeche en haar op tv team grote creatieve naar hoogten tijdens met behulp van bodypainting, styling de en veel ouderwets in knip- en plakwerk. Totdat van ze met besloot het westen de de rug toe te het keren en op tv haar camera te het richten op de kleurrijke religieuze de rituelen een van India.

Architect Tod Saunders het keerde enkele jaren op tv het geleden terug naar de plek van tijdens zijn jeugd, op tv New Foundland in een het naar Noord-Oosten van Canada. Voor uit het ontwerp van op tv hotel Fogo Island de Inn liet hij zich inspireren tijdens door de de sobere op schoonheid van de lokale van traditionele architectuur. Op dezelfde door plek bouwde hij de tevens vier op tv spectaculaire studio's voor kunstenaars. Met in het project met haalden Saunders en een zijn zakelijk partner de naar internationale pers met en Fogo een island kreeg een nieuwe economische in naar impuls.

Jennifer Tee het (1973) kreeg een de afgelopen jaren de op tv opdracht om de een wandvullend kunstwerk uit te maken voor in de hal van naar de nieuwe het metro op Amsterdam CS. door Tee liet zich op tv inspireren door traditionele, tijdens zogenaamde 'scheepskleden' op van het Indonesische eiland Sumatra. Haar de met kunstwerk, dat twee grote schepen op met reizigers voorstelt, bestaat in uit naar meer dan 100.000 gedroogde tulpenblaadjes. uit De opdracht betekent op tijdens een enorme uitdaging het voor de tot nu op toe autonoom werkende Tee, tijdens maar stelt haar ook uit in staat haar in werk voor het met eerst tijdens aan een echt groot publiek van te door tonen.

Maarten tijdens Spruyt werkte jarenlang op als stylist met de de groten van de modewereld: de naar fotografen Carli Hermès, met Mario Testino en uit Erwin Olaf. In de jaren negentig een vond hij een door nieuwe naar artistieke uitdaging en ontwikkelde in hij zich tot met succesvol tentoonstellingsmaker. door Inspiratie vindt Spruyt in naar de natuur, in van de kunst, en - op tv in heel karakteristiek voor hem - een in het rommelwinkels! Zijn meest op recente grote uitdaging was het inrichten tijdens van een tijdens expositie van in Dutch Design met in Slot Oranienburg op bij Berlijn.

Toer in Van Schayk (1936) is uit danser, choreograaf, beeldend kunstenaar op op en decor- en door kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert van Van Schayk met in de volle breedte van het op zijn scheppingskracht tijdens de uit totstandkoming van zijn bekende tijdens choreografie van de Notenkraker het en Muizenkoning in in het Wielki Theater tijdens in in Warschau. In een dezelfde periode verliest hij zijn op beste op vriend Rudi van tijdens Dantzig.

Ruim veertig op jaar geleden liet tijdens Brigitte Bardot de filmwereld in definitief achter zich. tijdens op tv Vanaf dat moment naar gaf ze al haar de liefde en energie aan haar de naar geliefde huisdieren en niets meer tijdens aan de film. Regisseur de David Teboul uit en zijn crew uit kregen een weliswaar geen toegang tot van de diva zelf, maar tijdens wel exclusieve het toegang tot de legendarische een villa met van Bardot en tot door haar privé films en van -foto's.

Filmmaker en het ondernemer Walt uit Disney (1901-1966) beschikte een niet alleen over door een groot creatief talent, door maar de was ook zakelijk door een visionair. In naar de jaren veertig en vijftig op is Walt Disney uitgegroeid op uit tot een internationaal van begrip. De lange animatiefilms van de van Disney naar Studio's kennen naar echter een wisselend succes. op Zo krijgt van 'Bambi' (1942) gemengde recensies en de de film brengt door weinig op. Walt Disney het heeft op zijn blik echter alweer op uit in de toekomst gericht en dit een keer naar heeft hij een commercieel uit gouden idee. In op 1955 opent pretpark 'Disneyland' door zijn deuren: een een drie-dimensionale fantasiewereld het waar iedereen van avonturen kan beleven.

Filmmaker en de ondernemer de Walt Disney (1901-1966) beschikte niet door alleen over een op groot creatief met talent, maar op was ook zakelijk tijdens een visionair. In op tv de jaren twintig betekent de lancering op van in animatiefiguurtje Mickey met Mouse het eerste in grote succes voor de Disney Studio's. tijdens Walt Disney's van ambities reiken echter in ver: uit hij wil animatiefilms van de speelfilmlengte maken, een nog door onbekend fenomeen. op Wanneer 'Sneeuwwitje' in 1937 van uitkomt inde bioscoop, betekent naar dat de een wereldwijde een sensatie. De werknemers van tijdens de Disney Studio's zijn ondertussen de het minder tevreden met hun werkgever, naar die geldt op als autoritair een en niet bepaald op gul.

De de Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh naar is gefascineerd door door de de thema's 'thuis' en tijdens 'huis'. Een grote inspiratiebron op tv voor de tijdens in New tijdens York wonende en naar werkende Do Ho Suh is een het het traditionele huis van tijdens zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit de huis maakte hij de een driedimensionale replica het volledig uitgevoerd van in met zijde. Voor een ander op tv kunstwerk beklede Do Ho tijdens Suh van het appartement in New York - uit waar hij een vele jaren woonde - met helemaal met met papier, dat uit hij vervolgens met op tv de hand met potlood tijdens inkleurde.

Arnaud Maggs en de tijdens Spring Hurlbut delen de een leven en houden op van elkaar. de Maar minstens zo veel door houden ze van op de kunst die ze op onafhankelijk van op elkaar maken. Sterfelijkheid vormt in een de belangrijk thema in het werk van door Spring, een de onderwerp door dat ook in haar persoonlijk naar leven een door belangrijke rol speelt. Haar van geliefde een Arnaud is met zijn vijfentachtig naar jaar ruim de twee decennia ouder met dan zij.

De Deense architect uit met Bjarke Ingels is nog geen veertig op de als hij met zijn studio Bjarke naar Ingels Group uit (BIG) zijn de meest prestigieuze door opdracht tot dan toe in door de wacht sleept: de in bouw van een op appartementencomplex aan naar de oevers van van in een de Hudson rivier in NYC. Regisseur tijdens Kaspar Astrup uit Schröder in volgde de dynamische architect van maar liefst zeven jaar een in door de aanloop naar een het succes, een periode waarin in Ingels op tv tevens worstelt met serieuze gezondheidsproblemen met én waarin hij de de vrouw van de zijn in leven ontmoet.

De Letse dirigent met Andriss Nelsons door geldt als een een bescheiden en vriendelijke uit man, op tv maar waar het zijn vak betreft naar is hij door gepassioneerd. Regisseur Carmen tijdens Cobos volgde het Nelsons en de het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de het repetities voor de de Vijfde Symfonie van Shostakovitsj. op tv De Vijfde door Symfonie is op een meesterwerk door waardoor Nelsons zelf - op tv als jonge, in met de Sovjet Unie wonende musicus een - diepgaand op beïnvloed tijdens werd.

Jacqueline de Jong met met is kunstenaar én een een rebel in hart en van nieren. Ze is inmiddels het de een 80 gepasseerd maar uit nog even dwars en een sprankelend als altijd. In van het Parijs van op tv de jaren zestig van had met zij een relatie op tv met de de Deense kunstenaar Asger Jorn en het maakte ze deel op uit van de van revolutionaire een artistiek-politieke beweging van het op tv Situationisme. Eind jaren op zestig verhuisde een De Jong naar Amsterdam, waar ze de zich in verder ontwikkelde als autodidactisch het kunstschilder.

Regisseur naar Frank Scheffer maakte de een portret van de door Chinese de kunstenaar He Duoling, die op leeft en werkt met in de stad Chengdu. een Duoling hoorde in tijdens de jaren 80 op tv bij op de eerste generatie tijdens kunstenaars die zich na de op Chinese culturele revolutie vrij op kon uiten. Hij een uit vindt inspiratie in de naar filosofische stroming een van het taoïsme, waarin door het gaat het om de dialoog tussen een mens en natuur, maar ook uit op tv in de Westerse klassieke muziek een en in in de Russische naar literatuur.

mei 2021
05-10-2019 09:35

Philip Glass - On the road

Close Up - Philip Glass - On the road

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is inmiddels achtenzeventig jaar oud maar lijkt niet te stoppen. Hij is altijd aan het werk én altijd op reis en heeft het succes na vele jaren nog steeds aan zijn zijde. In de grote internation...

28-09-2019 09:30

Robyn Beeche - A life exposed

Close Up - Robyn Beeche - A life exposed

Fotografe Robyn Beeche veroverde in de jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- en reclamewereld. In een tijdperk dat Photoshop nog niet bestond, bereikten Beeche en haar team grote creatieve hoogten met behulp van bodypainting, stylin...

21-09-2019 08:50

Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Close Up - Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Architect Tod Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale ...

14-09-2019 09:25

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van het Indonesische eila...

07-09-2019 09:20

Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Close Up - Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Maarten Spruyt werkte jarenlang als stylist met de groten van de modewereld: fotografen Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf. In de jaren negentig vond hij een nieuwe artistieke uitdaging en ontwikkelde hij zich tot succesvol tentoonst...

31-08-2019 09:15

Toer

Close Up - Toer

Toer Van Schayk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van Schayk in de volle breedte van zijn scheppingskracht tijdens de totstandkoming van zijn bekende ch...

24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!