Programma gemist?

Componist in van hedendaagse muziek uit Philip Glass is inmiddels achtenzeventig van jaar oud naar maar in lijkt niet te stoppen. Hij de is met altijd aan het werk én altijd een op uit reis en heeft door het succes op na vele jaren nog steeds aan met zijn tijdens zijde. In de grote internationale het op muziektempels trekt Glass uitverkochte zalen. uit Die tijdens zalen vullen zich op tv niet alleen met Glass-liefhebbers tijdens van het het eerste uur, maar ook uit met vele nieuwe en jonge de door fans.

Fotografe Robyn het Beeche veroverde het in de jaren tachtig de vanuit tijdens Londen de tijdschriften- naar en reclamewereld. In een een tijdperk dat Photoshop door nog niet bestond, door bereikten Beeche in en haar team grote in creatieve hoogten van met behulp van bodypainting, styling van en veel ouderwets knip- van uit en plakwerk. Totdat ze besloot door het westen de rug op naar toe te keren en haar camera de te richten tijdens op een de kleurrijke religieuze rituelen een van India.

Architect een Tod Saunders keerde het enkele jaren geleden terug naar een de plek van van zijn van jeugd, New een Foundland in het met Noord-Oosten van Canada. Voor het een ontwerp op tv van hotel Fogo van Island Inn liet naar hij zich inspireren door de sobere de schoonheid van naar de lokale traditionele met architectuur. Op dezelfde plek het bouwde hij tijdens tevens in vier spectaculaire studio's voor tijdens kunstenaars. Met het project haalden in van Saunders en zijn op zakelijk partner de de internationale pers en Fogo island kreeg van een het nieuwe economische op impuls.

Jennifer Tee van (1973) kreeg de met afgelopen in jaren de opdracht om een het wandvullend naar kunstwerk te maken voor de hal door uit van de nieuwe metro op Amsterdam tijdens CS. Tee het liet zich inspireren door naar traditionele, in zogenaamde 'scheepskleden' van het op Indonesische eiland Sumatra. van Haar in kunstwerk, dat twee het grote schepen met reizigers voorstelt, bestaat tijdens uit meer dan naar in 100.000 gedroogde tulpenblaadjes. De op opdracht betekent een een enorme uitdaging voor de tot met nu met toe autonoom door werkende Tee, maar stelt haar ook de tijdens in staat haar werk van voor het op tv eerst aan een echt groot een publiek te het tonen.

Maarten een Spruyt werkte in jarenlang als stylist een met de groten van de het modewereld: fotografen Carli Hermès, de een Mario Testino en Erwin op tv Olaf. In de jaren op negentig vond tijdens hij een nieuwe artistieke uitdaging op en op ontwikkelde hij zich een tot succesvol tentoonstellingsmaker. op Inspiratie vindt Spruyt in met de natuur, met in de kunst, en het - met heel karakteristiek voor hem - in naar uit rommelwinkels! Zijn meest recente grote van uitdaging het was het inrichten van een expositie op tv van op Dutch Design in naar Slot Oranienburg het bij Berlijn.

Toer Van op tv Schayk (1936) is het danser, choreograaf, in beeldend kunstenaar tijdens en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara op Makkinga portretteert op tv Van Schayk door in de volle uit breedte van zijn in scheppingskracht tijdens op de totstandkoming van zijn bekende van choreografie van op tv de Notenkraker en Muizenkoning in met het tijdens Wielki Theater in Warschau. In van dezelfde periode naar verliest het hij zijn beste naar vriend Rudi van naar Dantzig.

Ruim veertig van jaar geleden de liet Brigitte met Bardot de filmwereld definitief achter zich. met door Vanaf dat moment op gaf ze al haar liefde het en energie aan op haar geliefde huisdieren in en tijdens niets meer aan de film. van Regisseur in David Teboul en de zijn crew kregen met weliswaar geen toegang tot met de diva zelf, maar naar wel de exclusieve toegang tot de legendarische villa tijdens van door Bardot en tot haar privé met films en het -foto's.

Filmmaker en door ondernemer Walt op tv Disney (1901-1966) beschikte met niet alleen over op tv een groot een creatief talent, maar de was ook zakelijk door een visionair. In de jaren met veertig en vijftig is in op tv Walt Disney uitgegroeid door tot een internationaal begrip. De uit lange animatiefilms tijdens van de Disney Studio's op kennen tijdens echter een wisselend op tv succes. Zo krijgt 'Bambi' (1942) gemengde uit recensies en de het met film brengt weinig van op. Walt Disney op tv heeft zijn blik echter uit alweer op naar de toekomst gericht en dit keer het op tv heeft hij een commercieel gouden op idee. met In 1955 opent pretpark 'Disneyland' zijn met door deuren: een drie-dimensionale fantasiewereld het waar iedereen avonturen kan tijdens beleven.

Filmmaker van en ondernemer Walt naar Disney (1901-1966) tijdens beschikte niet alleen over een van groot creatief talent, op maar was ook zakelijk met een visionair. In van in de jaren twintig betekent de tijdens lancering van animatiefiguurtje uit Mickey Mouse met het eerste grote tijdens succes voor op tv de Disney Studio's. van Walt Disney's ambities op reiken echter ver: hij uit wil animatiefilms van in speelfilmlengte maken, een nog een onbekend op tv fenomeen. Wanneer 'Sneeuwwitje' in 1937 een uitkomt inde bioscoop, betekent tijdens dat een wereldwijde op sensatie. De werknemers uit van de Disney naar Studio's zijn ondertussen een minder tevreden met uit hun werkgever, die in geldt het als autoritair de en niet bepaald op tv gul.

De uit Zuid-Koreaanse kunstenaar naar Do Ho Suh in is gefascineerd door de thema's 'thuis' van en op 'huis'. Een grote inspiratiebron met voor de in New een York wonende en naar op werkende Do Ho Suh uit is het tijdens traditionele huis van zijn naar ouders in Zuid-Korea. Van de dit huis naar maakte hij een driedimensionale naar replica volledig uitgevoerd in op tv zijde. uit Voor een ander kunstwerk beklede van in Do Ho Suh door het appartement in New York - het waar hij naar vele jaren naar woonde - helemaal met uit papier, dat hij op tv vervolgens met op de hand met potlood op tv inkleurde.

Arnaud Maggs en van Spring Hurlbut tijdens delen een leven door en houden naar van elkaar. tijdens Maar minstens zo veel op tv houden ze door van de kunst die tijdens ze onafhankelijk van elkaar de maken. Sterfelijkheid op vormt een belangrijk van thema in het werk van met Spring, een onderwerp een dat ook in uit haar persoonlijk leven in een belangrijke een rol het speelt. Haar geliefde Arnaud is door met zijn vijfentachtig van jaar ruim de twee decennia op tv ouder dan zij.

De Deense door architect op Bjarke Ingels is nog geen veertig in als hij met uit uit zijn studio Bjarke Ingels het Group (BIG) zijn meest prestigieuze met opdracht tot uit dan toe op in de wacht het sleept: de bouw van een in appartementencomplex aan de naar het oevers van van de tijdens Hudson rivier in van NYC. Regisseur Kaspar een Astrup Schröder volgde de in dynamische architect maar liefst van zeven jaar in met de aanloop in naar het van succes, een periode waarin met Ingels tevens worstelt met in serieuze tijdens gezondheidsproblemen én waarin hij de op vrouw van zijn uit leven in ontmoet.

De Letse dirigent door Andriss Nelsons van geldt als een bescheiden met en vriendelijke het man, maar waar het naar zijn de vak betreft is een hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos in volgde Nelsons van en het Koninklijk in Concertgebouworkest tijdens de repetities het uit voor de Vijfde Symfonie van Shostakovitsj. naar op De Vijfde Symfonie is een meesterwerk op tv waardoor Nelsons zelf van tijdens - als jonge, in uit de Sovjet in Unie wonende musicus met - diepgaand beïnvloed van werd.

Jacqueline uit de Jong uit is kunstenaar én een door rebel in op hart en nieren. Ze is inmiddels uit van de 80 gepasseerd maar nog even van dwars het en sprankelend als altijd. In van het Parijs van het een de jaren zestig had van zij een relatie op tv met de Deense van kunstenaar Asger Jorn uit en maakte ze in deel uit van de revolutionaire een artistiek-politieke door beweging van het naar Situationisme. Eind jaren zestig verhuisde van De Jong op naar tijdens Amsterdam, waar ze zich verder ontwikkelde naar als autodidactisch het kunstschilder.

Regisseur Frank Scheffer uit maakte het een portret van de Chinese een kunstenaar He op tv Duoling, die leeft de en werkt in het de stad van Chengdu. Duoling in hoorde in de jaren 80 op bij de eerste generatie van naar kunstenaars die zich na de Chinese op culturele revolutie een vrij kon uiten. Hij op tv vindt inspiratie in naar de een filosofische stroming van het op tv taoïsme, waarin de het gaat om de dialoog door op tussen mens en natuur, maar ook de in de Westerse in door klassieke muziek en in tijdens de Russische door literatuur.

mei 2020
05-10-2019 09:35

Philip Glass - On the road

Close Up - Philip Glass - On the road

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is inmiddels achtenzeventig jaar oud maar lijkt niet te stoppen. Hij is altijd aan het werk én altijd op reis en heeft het succes na vele jaren nog steeds aan zijn zijde. In de grote internation...

28-09-2019 09:30

Robyn Beeche - A life exposed

Close Up - Robyn Beeche - A life exposed

Fotografe Robyn Beeche veroverde in de jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- en reclamewereld. In een tijdperk dat Photoshop nog niet bestond, bereikten Beeche en haar team grote creatieve hoogten met behulp van bodypainting, stylin...

21-09-2019 08:50

Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Close Up - Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Architect Tod Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale ...

14-09-2019 09:25

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van het Indonesische eila...

07-09-2019 09:20

Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Close Up - Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Maarten Spruyt werkte jarenlang als stylist met de groten van de modewereld: fotografen Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf. In de jaren negentig vond hij een nieuwe artistieke uitdaging en ontwikkelde hij zich tot succesvol tentoonst...

31-08-2019 09:15

Toer

Close Up - Toer

Toer Van Schayk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van Schayk in de volle breedte van zijn scheppingskracht tijdens de totstandkoming van zijn bekende ch...

24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!