Programma gemist?

Componist op tv van hedendaagse muziek Philip de Glass is inmiddels achtenzeventig met met jaar oud maar lijkt op niet te stoppen. uit Hij is altijd aan het het werk én altijd een op reis tijdens en heeft tijdens het succes na uit vele jaren nog in steeds aan zijn zijde. In naar de grote een internationale muziektempels trekt Glass op uitverkochte zalen. Die met zalen vullen met zich in niet alleen met Glass-liefhebbers een van het eerste uur, maar tijdens met ook met vele nieuwe en jonge van door fans.

Fotografe Robyn van Beeche veroverde in op de naar jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- de door en reclamewereld. In een tijdperk de dat Photoshop nog niet door bestond, bereikten het Beeche en haar team tijdens grote creatieve hoogten op tv met tijdens behulp van bodypainting, styling en op tv veel ouderwets knip- op tv op en plakwerk. Totdat ze besloot het de westen op de rug toe te keren naar en haar camera op te richten op een in de kleurrijke religieuze rituelen met van India.

Architect uit Tod Saunders keerde enkele jaren op naar geleden terug naar met de plek van zijn op tv jeugd, New Foundland op tv in het Noord-Oosten van op Canada. in Voor het ontwerp op tv van hotel Fogo Island Inn liet tijdens hij zich inspireren met met door de sobere schoonheid van de met lokale in traditionele architectuur. Op dezelfde op plek bouwde hij door tevens vier door spectaculaire studio's voor kunstenaars. het Met het project haalden met Saunders en zijn met zakelijk partner de de uit internationale pers en uit Fogo island kreeg een nieuwe economische het het impuls.

Jennifer een Tee (1973) kreeg de de afgelopen jaren het de opdracht om een tijdens wandvullend kunstwerk op te maken voor uit de hal in van de nieuwe metro het op Amsterdam CS. Tee liet uit zich inspireren tijdens door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' met van het Indonesische uit eiland Sumatra. Haar van kunstwerk, dat door twee de grote schepen met reizigers voorstelt, bestaat tijdens door uit meer dan 100.000 een gedroogde tulpenblaadjes. De opdracht op betekent een enorme naar uitdaging op tv voor de tot nu met toe autonoom van werkende Tee, maar uit stelt haar ook in staat haar van werk op voor het eerst aan door een echt de groot publiek te van tonen.

Maarten tijdens Spruyt werkte jarenlang als uit stylist met naar de groten van de een modewereld: in fotografen Carli Hermès, Mario Testino en van Erwin op tv Olaf. In de jaren tijdens negentig vond naar hij een nieuwe het artistieke uitdaging en ontwikkelde met hij zich tot succesvol uit tentoonstellingsmaker. Inspiratie vindt uit Spruyt in de op tv op tv natuur, in de kunst, en - met heel karakteristiek voor op hem - van in rommelwinkels! Zijn door meest op recente grote uitdaging was het op inrichten van een expositie een van door Dutch Design in Slot Oranienburg op van bij Berlijn.

Toer Van Schayk van door (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar op tv en decor- tijdens en kostuumontwerper. Regisseur Barbara naar Makkinga portretteert Van van Schayk tijdens in de volle breedte van de op tv zijn scheppingskracht tijdens de uit totstandkoming van zijn bekende choreografie een van de Notenkraker op van en Muizenkoning in het Wielki Theater tijdens in Warschau. tijdens In met dezelfde periode verliest hij zijn uit beste vriend Rudi van op tv op Dantzig.

Ruim veertig op tv jaar geleden liet de Brigitte tijdens Bardot de filmwereld definitief van achter zich. Vanaf dat moment naar gaf het ze al haar uit liefde en het energie aan haar met geliefde huisdieren en niets meer van aan de door film. Regisseur David een Teboul en zijn crew naar kregen het weliswaar geen toegang tot de de diva zelf, op maar wel exclusieve toegang tot naar door de legendarische villa uit van Bardot en tot haar op privé films naar en -foto's.

Filmmaker door en ondernemer Walt Disney op (1901-1966) naar beschikte niet alleen over een groot naar creatief met talent, maar was ook zakelijk tijdens het een visionair. In de jaren tijdens veertig door en vijftig is Walt het Disney uitgegroeid tot door een internationaal in begrip. De lange animatiefilms uit van de Disney Studio's kennen tijdens echter een een wisselend succes. Zo krijgt van door 'Bambi' (1942) gemengde recensies door en de tijdens film brengt weinig uit op. Walt Disney door heeft zijn blik echter alweer tijdens op tijdens de toekomst gericht en dit door keer met heeft hij een op tv commercieel gouden idee. met In 1955 opent pretpark het 'Disneyland' zijn in deuren: een drie-dimensionale fantasiewereld waar met iedereen avonturen kan het beleven.

Filmmaker en uit ondernemer Walt Disney in (1901-1966) beschikte niet de alleen over een groot het creatief talent, maar naar het was ook zakelijk een visionair. van In door de jaren twintig betekent de lancering op uit van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste op tv grote tijdens succes voor door de Disney Studio's. Walt Disney's ambities van van reiken echter ver: hij wil animatiefilms de van op tv speelfilmlengte maken, een nog onbekend op fenomeen. Wanneer tijdens 'Sneeuwwitje' in de 1937 uitkomt van inde bioscoop, betekent dat een wereldwijde een sensatie. De een werknemers van van de Disney Studio's zijn ondertussen door minder tevreden de met hun werkgever, die met geldt als autoritair van en van niet bepaald uit gul.

De op Zuid-Koreaanse kunstenaar Do op Ho Suh is gefascineerd door van de thema's het 'thuis' een en 'huis'. Een uit grote inspiratiebron voor een de in New York een wonende en werkende Do in Ho Suh is het in traditionele huis van op de zijn ouders in Zuid-Korea. Van door dit huis het maakte hij een driedimensionale een replica volledig uitgevoerd in in zijde. van Voor een ander uit kunstwerk beklede Do Ho Suh op het appartement van in door New York - waar hij vele tijdens jaren woonde - in helemaal met papier, van dat hij met vervolgens met de hand het met met potlood inkleurde.

Arnaud Maggs naar en Spring Hurlbut delen het een leven uit en een houden van elkaar. Maar uit minstens zo uit veel houden ze op tv van de kunst die door ze onafhankelijk van met elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een het belangrijk thema in het het werk van op tv een Spring, een onderwerp dat ook van in haar door persoonlijk leven een belangrijke rol tijdens speelt. Haar op tv geliefde Arnaud door is met zijn vijfentachtig uit jaar ruim twee met decennia ouder van dan zij.

De Deense naar architect een Bjarke Ingels is nog geen in veertig als van hij met zijn het studio Bjarke Ingels Group tijdens (BIG) zijn meest het prestigieuze de opdracht tot dan toe in de een wacht sleept: de tijdens bouw uit van een appartementencomplex aan de door oevers op tv van van met de Hudson rivier het in NYC. Regisseur Kaspar met Astrup Schröder volgde de dynamische de architect maar liefst naar uit zeven jaar in de aanloop naar in het een succes, een periode waarin uit Ingels tevens met worstelt met serieuze gezondheidsproblemen op tv én waarin hij in de vrouw van in zijn uit leven ontmoet.

De door Letse dirigent Andriss Nelsons geldt de als een van bescheiden en vriendelijke een man, door maar waar het zijn vak naar betreft is hij gepassioneerd. de uit Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons op tv en het het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de de repetities op voor de Vijfde Symfonie van door Shostakovitsj. De Vijfde met Symfonie is met een meesterwerk waardoor Nelsons zelf met - als op tv jonge, het in de Sovjet Unie op tv wonende musicus - diepgaand beïnvloed de het werd.

Jacqueline op de Jong is kunstenaar én op tv een door rebel in hart naar en nieren. Ze is inmiddels het de 80 gepasseerd op maar op tv nog even van dwars en sprankelend als altijd. In naar in het Parijs van de tijdens jaren zestig een had zij een relatie met de door tijdens Deense kunstenaar Asger Jorn en tijdens maakte ze op deel uit van op tv de revolutionaire het artistiek-politieke beweging van het Situationisme. het Eind jaren zestig tijdens verhuisde De Jong naar het de Amsterdam, waar ze zich verder ontwikkelde naar als autodidactisch het kunstschilder.

Regisseur Frank Scheffer naar het maakte een portret van de de Chinese kunstenaar in He Duoling, die leeft op tv en werkt op tv in de stad Chengdu. Duoling op tv hoorde in de tijdens door jaren 80 bij de eerste op generatie kunstenaars die op tv zich na de het Chinese culturele revolutie vrij het kon uiten. op tv Hij vindt inspiratie op tv in de door filosofische stroming van van het taoïsme, waarin door het gaat de om de dialoog tussen mens tijdens en natuur, maar ook een in de Westerse met klassieke het muziek en in de Russische het tijdens literatuur.

januari 2020
05-10-2019 09:35

Philip Glass - On the road

Close Up - Philip Glass - On the road

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is inmiddels achtenzeventig jaar oud maar lijkt niet te stoppen. Hij is altijd aan het werk én altijd op reis en heeft het succes na vele jaren nog steeds aan zijn zijde. In de grote internation...

28-09-2019 09:30

Robyn Beeche - A life exposed

Close Up - Robyn Beeche - A life exposed

Fotografe Robyn Beeche veroverde in de jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- en reclamewereld. In een tijdperk dat Photoshop nog niet bestond, bereikten Beeche en haar team grote creatieve hoogten met behulp van bodypainting, stylin...

21-09-2019 08:50

Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Close Up - Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Architect Tod Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale ...

14-09-2019 09:25

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van het Indonesische eila...

07-09-2019 09:20

Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Close Up - Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Maarten Spruyt werkte jarenlang als stylist met de groten van de modewereld: fotografen Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf. In de jaren negentig vond hij een nieuwe artistieke uitdaging en ontwikkelde hij zich tot succesvol tentoonst...

31-08-2019 09:15

Toer

Close Up - Toer

Toer Van Schayk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van Schayk in de volle breedte van zijn scheppingskracht tijdens de totstandkoming van zijn bekende ch...

24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!