Programma gemist?

Ruim veertig op jaar geleden liet in Brigitte Bardot de filmwereld een definitief achter uit zich. Vanaf dat een moment gaf ze al tijdens haar liefde en tijdens van energie aan haar geliefde in huisdieren en niets meer naar aan van de film. Regisseur door David Teboul en zijn crew kregen naar weliswaar met geen toegang tot de diva met zelf, maar een wel een exclusieve toegang tot de legendarische op villa van Bardot en in tot haar privé tijdens films en met -foto's.

Filmmaker en naar ondernemer Walt uit Disney (1901-1966) beschikte van niet alleen over een van groot naar creatief talent, maar was op tv ook zakelijk uit een visionair. In de jaren veertig uit en vijftig met is met Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal met begrip. het De lange animatiefilms van de de uit Disney Studio's kennen tijdens echter een wisselend succes. Zo krijgt de 'Bambi' (1942) in gemengde recensies een en de een film brengt weinig op. Walt Disney van tijdens heeft zijn blik echter de alweer op de toekomst op tv gericht en dit op tv keer heeft van hij een commercieel gouden in idee. In 1955 opent op tv pretpark de 'Disneyland' zijn deuren: een met drie-dimensionale fantasiewereld op tv waar iedereen tijdens avonturen kan beleven.

Filmmaker van en ondernemer Walt Disney door (1901-1966) beschikte de niet alleen over een een groot creatief talent, maar naar was ook zakelijk een een een visionair. In de jaren op tv twintig betekent tijdens de lancering tijdens van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste door grote succes met voor door de Disney Studio's. Walt Disney's het ambities reiken op echter ver: hij wil animatiefilms uit van speelfilmlengte maken, op een nog op tv onbekend fenomeen. Wanneer 'Sneeuwwitje' een met in 1937 uitkomt inde bioscoop, betekent op dat in een wereldwijde sensatie. De werknemers met van tijdens de Disney Studio's zijn ondertussen de minder tevreden met door hun naar werkgever, die geldt door als autoritair en niet van bepaald de gul.

De uit Zuid-Koreaanse kunstenaar Do door Ho Suh van is gefascineerd door de thema's 'thuis' tijdens en met 'huis'. Een grote inspiratiebron voor naar de in New op York wonende op en werkende van Do Ho Suh is het een traditionele huis uit van zijn ouders tijdens in Zuid-Korea. Van dit in huis maakte hij naar het een driedimensionale replica op tv volledig uitgevoerd in zijde. Voor een naar ander kunstwerk beklede met Do Ho Suh de het appartement op tv in New York - tijdens waar hij op tv vele jaren woonde met - helemaal tijdens met papier, dat uit hij vervolgens met de naar hand met in potlood inkleurde.

Arnaud naar Maggs en Spring Hurlbut delen uit op tv een leven en houden naar van elkaar. Maar door minstens zo veel houden het ze van het de kunst die met ze onafhankelijk van elkaar naar maken. Sterfelijkheid vormt tijdens een belangrijk met thema in een het werk van Spring, een onderwerp het in dat ook in haar persoonlijk tijdens leven een op tv belangrijke rol speelt. een Haar geliefde Arnaud uit is met op zijn vijfentachtig jaar ruim op tv twee decennia ouder dan het zij.

De op Deense architect Bjarke Ingels door is nog door geen veertig als hij met in zijn studio Bjarke op tv het Ingels Group (BIG) zijn meest van prestigieuze opdracht tot dan op toe met in de wacht sleept: de met bouw tijdens van een door appartementencomplex aan de oevers naar van van op tv de Hudson rivier op in NYC. Regisseur Kaspar Astrup in Schröder volgde de van dynamische architect maar liefst op tv zeven jaar in op tv de aanloop naar met het van succes, een periode waarin Ingels uit tevens worstelt met de serieuze gezondheidsproblemen én de in waarin hij de vrouw van zijn door leven het ontmoet.

De Letse dirigent een Andriss Nelsons op tv geldt als een een bescheiden uit en vriendelijke man, maar waar het van zijn naar vak betreft het is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen uit Cobos een volgde Nelsons en uit het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens in de repetities van voor de Vijfde Symfonie van op Shostakovitsj. De naar Vijfde Symfonie is een naar meesterwerk waardoor Nelsons zelf de op tv - als jonge, in de uit Sovjet op tv Unie wonende musicus - diepgaand uit beïnvloed de werd.

Jacqueline de met Jong is kunstenaar in én een in rebel in hart en nieren. op tv Ze is op inmiddels de 80 tijdens gepasseerd maar nog van even dwars de en sprankelend als altijd. op In het Parijs het van de jaren zestig tijdens had zij een uit relatie op tv met de Deense kunstenaar Asger op tv Jorn een en maakte in ze deel uit van tijdens de revolutionaire op artistiek-politieke beweging van het Situationisme. Eind op jaren op tv zestig verhuisde op De Jong naar Amsterdam, waar de ze zich van verder ontwikkelde als autodidactisch op tv kunstschilder.

Regisseur Frank Scheffer uit uit maakte een portret van de het Chinese kunstenaar He uit Duoling, die op tv leeft en door werkt in de stad Chengdu. op Duoling hoorde in van de in jaren 80 bij de met eerste generatie uit kunstenaars die zich na naar de Chinese culturele revolutie tijdens vrij door kon uiten. Hij vindt de inspiratie in de door filosofische stroming van het door taoïsme, tijdens waarin het gaat om de de dialoog tussen mens en door natuur, maar ook door in de op tv Westerse klassieke naar muziek en in de Russische de met literatuur.

In augustus 2014 naar overleed de Amerikaanse in acteur en komiek met Robin Williams. Williams op tv tijdens gold bij publiek en een collega's als een van de met meest op geliefde persoonlijkheden uit de filmwereld. de Hij speelde heel in uiteenlopende rollen, van variërend van het hilarisch het het grappige buitenaardse wezen Mork op tv tot de heroïsche het universiteitsprofessor John in Keating in Dead Poets' Society. In van tijdens de documentaire komt Williams zelf met uitgebreid aan op tv het woord tijdens in een van zijn laatste op interviews.

De Britse door kunstenares Paula uit Rego (1935) groeide tijdens op in Portugal, een een 'verschrikkelijk land voor vrouwen', met zoals haar vader de haar vertelde in toen ze nog een in meisje op was. In uit weerwil van moeilijke omstandigheden, waarin van ook haar persoonlijke naar strijd van met depressie een van rol speelde, wist Rego naar zich te uit ontwikkelen tot een begaafd kunstenares. in Haar figuratieve werk een geeft een met blik in een de wereld van persoonlijke tragedie, in perverse fantasieën en uit ongemakkelijke van waarheden.

Glenn Murcutt het is de het beroemdste architect het van Australië en tevens degene die het Australische architectuur naar internationaal op op de kaart heeft gezet. Murcutt door sleepte door in de loop der jaren op een vele prijzen - waaronder een tijdens Pritzker Prize - in een wacht, maar koos uit in er bewust voor om alleen naar in zijn eigen tijdens vaderland in te werken. Daar richt hij zich een de op het creëren van duurzame met architectuur die perfect uit aangepast is aan tijdens het Australische met klimaat.

De indrukwekkende op tv gratie en durf die van op tv acrobaten laten zien in hun acts, naar de zijn het resultaat van de jaren studie, tijdens oefening en een ijzeren het discipline. Werken als acrobaat betekent door een leven ver tijdens van huis en het uit de constante dreiging de van ernstige blessures. op tv Regisseur Horacio Alcalá volgt in op zijn film acht acrobaten tijdens over een de hele met wereld en ontdekt dat de een artiesten hun de vak tegenwoordig op door speciale scholen kunnen leren in uit plaats van in in een uit circusfamilie, zoals vroeger in gebruikelijk.

Regisseur uit Richard Linklater uit maakte in 2015 furore met het zijn film de 'Boyhood'. Het verhaal op tv van de op film volgt de tijdens opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde de jaar tot in aan zijn naar eindexamen. De film betekende op een bijzonder experiment, want uit naar hij werd opgenomen de over een periode van twaalf op jaar, een tijdsbestek uit waarin uit de acteur die Mason uit speelde zelf de ook volwassen werd. De film naar won net de geen Oscar maar vormde uit een voorlopig hoogtepunt op in het oeuvre naar van met Linklater.

Acteurs, artiesten een en andere bekende met Nederlanders, ze uit laten zich de graag fotograferen door in Mark Uyl. Uyl weet de vaak bijzonder aspect met van hun persoonlijkheid te een vangen in door zijn werk, van dat een dromerige verstilde sfeer heeft. in In op tv de documentaire 'Midlife' maakt de autodidact het Mark Uyl de door balans op van zijn ruim twintig het jaar durende carrière. naar met Hij laat daarbij ook een enkele van de persoonlijkheden die op hij vaak in fotografeerde aan het woord, met onder tijdens wie Huub op tv Stapel, Marlies Dekkers naar en Egbert Jan van Weeber.

augustus 2019
24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

22-06-2019 09:25

Robin Williams Remembered

Close Up - Robin Williams Remembered

In augustus 2014 overleed de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams. Williams gold bij publiek en collega's als een van de meest geliefde persoonlijkheden uit de filmwereld. Hij speelde heel uiteenlopende rollen, variërend van het hila...

15-06-2019 09:30

Kunstenaar Paula Rego - Secrets & Stories

Close Up - Kunstenaar Paula Rego - Secrets & Stories

De Britse kunstenares Paula Rego (1935) groeide op in Portugal, een 'verschrikkelijk land voor vrouwen', zoals haar vader haar vertelde toen ze nog een meisje was. In weerwil van moeilijke omstandigheden, waarin ook haar persoonlijke strijd...

08-06-2019 09:20

Glenn Murcutt - Spirit of Place

Close Up - Glenn Murcutt - Spirit of Place

Glenn Murcutt is de beroemdste architect van Australië en tevens degene die Australische architectuur internationaal op de kaart heeft gezet. Murcutt sleepte in de loop der jaren vele prijzen - waaronder een Pritzker Prize - in wacht, maar ...

02-06-2019 06:55

Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

Close Up - Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

De indrukwekkende gratie en durf die acrobaten laten zien in hun acts, zijn het resultaat van jaren studie, oefening en een ijzeren discipline. Werken als acrobaat betekent een leven ver van huis en de constante dreiging van ernstige blessu...

01-06-2019 09:25

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film 'Boyhood'. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. De film betekende een bijzonder experiment, want hij werd op...

26-05-2019 07:20

Midlife - Fotograaf Mark Uyl

Close Up - Midlife - Fotograaf Mark Uyl

Acteurs, artiesten en andere bekende Nederlanders, ze laten zich graag fotograferen door Mark Uyl. Uyl weet vaak bijzonder aspect van hun persoonlijkheid te vangen in zijn werk, dat een dromerige verstilde sfeer heeft. In de documentaire 'M...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 87
  • Laatste uitzending op 24-08-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord