Programma gemist?

Componist uit van hedendaagse muziek Philip Glass met is inmiddels achtenzeventig een jaar oud door maar lijkt niet van te stoppen. met Hij is altijd aan het met werk én op tv altijd op reis op en heeft het het succes na vele jaren door tijdens nog steeds aan op zijn zijde. In de in grote internationale muziektempels trekt van Glass naar uitverkochte zalen. Die met zalen vullen zich niet door alleen met Glass-liefhebbers van het het eerste uur, van maar ook met een vele nieuwe naar en jonge met fans.

Fotografe Robyn door Beeche veroverde in de door op jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- tijdens en reclamewereld. naar In op een tijdperk dat Photoshop op nog niet bestond, bereikten naar Beeche en haar door team het grote creatieve hoogten met behulp het van bodypainting, styling in en veel de ouderwets knip- en plakwerk. het Totdat uit ze besloot het westen door de rug toe tijdens te keren het en haar camera het te richten op uit de kleurrijke religieuze rituelen van van India.

Architect Tod de Saunders met keerde enkele jaren geleden terug op tv naar de op plek van in zijn jeugd, New Foundland in het een Noord-Oosten van van Canada. Voor een het ontwerp van hotel Fogo in de Island Inn liet hij zich op tv inspireren in door de sobere met schoonheid van de lokale traditionele het architectuur. met Op dezelfde plek door bouwde hij tevens vier naar spectaculaire studio's voor kunstenaars. Met het het tijdens project haalden Saunders en een zijn uit zakelijk partner de uit internationale pers en Fogo island kreeg het een nieuwe economische van naar impuls.

Jennifer een Tee (1973) kreeg van de afgelopen jaren de opdracht op tv om een naar wandvullend kunstwerk te maken het de voor de hal van de nieuwe in het metro op Amsterdam CS. Tee uit liet zich inspireren naar door traditionele, zogenaamde naar 'scheepskleden' van de het Indonesische eiland Sumatra. Haar op kunstwerk, het dat twee grote schepen door met reizigers voorstelt, de bestaat uit meer dan door een 100.000 gedroogde tulpenblaadjes. De opdracht op tv betekent uit een enorme uitdaging voor de op tv tot nu tijdens toe autonoom werkende naar Tee, maar stelt haar ook de in de staat haar werk voor met het eerst van aan een op tv echt groot publiek tijdens te tonen.

Maarten de Spruyt werkte jarenlang als stylist met met de groten uit van op de modewereld: fotografen Carli tijdens Hermès, tijdens Mario Testino en Erwin uit Olaf. In de jaren negentig uit op vond hij een nieuwe artistieke uit uitdaging op tv en ontwikkelde hij zich een tot succesvol tentoonstellingsmaker. Inspiratie naar vindt Spruyt in het de natuur, in de de het kunst, en - heel het karakteristiek voor van hem - in door rommelwinkels! Zijn meest recente grote van uitdaging was een het inrichten van een expositie door van op tv Dutch Design tijdens in Slot Oranienburg bij een Berlijn.

Toer door Van Schayk (1936) is van danser, choreograaf, beeldend kunstenaar het met en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara met Makkinga met portretteert Van Schayk in de naar volle breedte van naar de zijn scheppingskracht tijdens het de totstandkoming van zijn de bekende choreografie van de van Notenkraker op tv en Muizenkoning in het in Wielki Theater in in Warschau. In dezelfde periode door verliest hij van zijn beste vriend Rudi het van tijdens Dantzig.

Ruim veertig van jaar geleden liet Brigitte het Bardot de in filmwereld definitief uit achter zich. Vanaf dat moment uit gaf van ze al in haar liefde en energie door aan haar geliefde in huisdieren en een niets meer aan de op tv film. Regisseur David het Teboul en het zijn crew kregen weliswaar door geen toegang tot de met diva in zelf, maar wel exclusieve toegang door tot de een legendarische villa van Bardot het en tot haar privé de uit films en -foto's.

Filmmaker met en ondernemer Walt Disney (1901-1966) in beschikte niet van alleen over met een groot creatief talent, maar de was ook door zakelijk een in visionair. In het de jaren veertig en uit vijftig is naar Walt Disney uitgegroeid tot een door internationaal een begrip. De lange naar animatiefilms van de in Disney Studio's kennen echter van een wisselend succes. Zo krijgt de 'Bambi' in (1942) gemengde recensies en uit de van film brengt weinig de op. Walt Disney naar heeft zijn blik echter alweer door op de toekomst uit gericht op en dit keer heeft hij naar een commercieel gouden van idee. naar In 1955 opent pretpark 'Disneyland' zijn op tv een deuren: een drie-dimensionale fantasiewereld waar iedereen het avonturen kan in beleven.

Filmmaker op tv en ondernemer Walt Disney door (1901-1966) beschikte niet door alleen over door een groot met creatief talent, maar was ook zakelijk in een in visionair. In de jaren twintig het betekent de door lancering van animatiefiguurtje Mickey tijdens van Mouse het eerste grote op tv succes voor de Disney op Studio's. Walt Disney's ambities in reiken echter de ver: hij wil van animatiefilms van speelfilmlengte met maken, een nog onbekend in van fenomeen. Wanneer 'Sneeuwwitje' in 1937 uitkomt in inde op tv bioscoop, betekent in dat een wereldwijde sensatie. De naar werknemers van de Disney uit Studio's zijn naar ondertussen minder tevreden naar met hun werkgever, het die op geldt als autoritair en op tv niet bepaald in gul.

De Zuid-Koreaanse tijdens kunstenaar Do Ho op Suh is gefascineerd door met uit de thema's 'thuis' en uit 'huis'. Een tijdens grote inspiratiebron voor de in New op York wonende en van werkende Do Ho op tv Suh op tv is het traditionele huis op van in zijn ouders in tijdens Zuid-Korea. Van dit op tv huis maakte hij een driedimensionale door replica door volledig uitgevoerd in een zijde. Voor een ander kunstwerk in beklede Do op tv Ho Suh het appartement tijdens in de New York - een waar hij vele jaren woonde - een uit helemaal met papier, dat hij van vervolgens met de tijdens hand uit met potlood inkleurde.

Arnaud uit Maggs en Spring Hurlbut naar delen van een leven en houden van elkaar. naar van Maar minstens zo veel houden ze van van de kunst van met die ze onafhankelijk van elkaar naar maken. Sterfelijkheid vormt in een belangrijk thema in in het werk door van naar Spring, een onderwerp een dat ook in haar persoonlijk leven tijdens door een belangrijke rol speelt. Haar geliefde in Arnaud het is met zijn vijfentachtig naar jaar de ruim twee decennia ouder uit dan zij.

De een Deense architect Bjarke Ingels is het nog geen veertig met als hij naar met op zijn studio Bjarke Ingels Group het (BIG) zijn de meest prestigieuze de opdracht tot dan toe in het de van wacht sleept: de bouw van in een appartementencomplex naar aan de oevers naar van van de Hudson naar rivier in NYC. Regisseur uit Kaspar Astrup Schröder het volgde de tijdens dynamische architect maar liefst op zeven tijdens jaar in de aanloop een naar het succes, op een periode waarin Ingels van tevens worstelt een met serieuze gezondheidsproblemen op tv én met waarin hij de vrouw van zijn naar leven in ontmoet.

De Letse de dirigent op Andriss Nelsons geldt als met een bescheiden en vriendelijke van man, maar de waar het zijn vak betreft op tv naar is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos door tijdens volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest het van tijdens de repetities voor de het Vijfde Symfonie van Shostakovitsj. door De de Vijfde Symfonie is een een meesterwerk waardoor Nelsons uit zelf - als jonge, in in de de Sovjet Unie van wonende musicus van - diepgaand beïnvloed door werd.

Jacqueline een de Jong is kunstenaar tijdens én van een rebel in hart en nieren. een Ze is inmiddels door de 80 op tv gepasseerd de maar nog even dwars en sprankelend door als in altijd. In het Parijs door van de jaren zestig uit tijdens had zij een relatie op tv met de een Deense kunstenaar Asger van Jorn en maakte tijdens ze deel uit van de met revolutionaire artistiek-politieke door beweging van het op Situationisme. Eind jaren zestig door verhuisde De Jong de naar Amsterdam, uit waar ze zich door verder ontwikkelde als autodidactisch de kunstschilder.

Regisseur tijdens Frank Scheffer maakte de een portret van de in Chinese kunstenaar van He Duoling, met die leeft en werkt in de met stad Chengdu. in Duoling tijdens hoorde in de jaren 80 bij van op de eerste generatie kunstenaars die naar zich het na de Chinese culturele revolutie vrij de met kon uiten. Hij op tv vindt inspiratie in naar de filosofische stroming van het in taoïsme, waarin door het gaat om de dialoog naar tussen mens met en natuur, een maar ook in de uit Westerse de klassieke muziek en in de Russische met op literatuur.

september 2020
05-10-2019 09:35

Philip Glass - On the road

Close Up - Philip Glass - On the road

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is inmiddels achtenzeventig jaar oud maar lijkt niet te stoppen. Hij is altijd aan het werk én altijd op reis en heeft het succes na vele jaren nog steeds aan zijn zijde. In de grote internation...

28-09-2019 09:30

Robyn Beeche - A life exposed

Close Up - Robyn Beeche - A life exposed

Fotografe Robyn Beeche veroverde in de jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- en reclamewereld. In een tijdperk dat Photoshop nog niet bestond, bereikten Beeche en haar team grote creatieve hoogten met behulp van bodypainting, stylin...

21-09-2019 08:50

Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Close Up - Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Architect Tod Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale ...

14-09-2019 09:25

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van het Indonesische eila...

07-09-2019 09:20

Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Close Up - Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Maarten Spruyt werkte jarenlang als stylist met de groten van de modewereld: fotografen Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf. In de jaren negentig vond hij een nieuwe artistieke uitdaging en ontwikkelde hij zich tot succesvol tentoonst...

31-08-2019 09:15

Toer

Close Up - Toer

Toer Van Schayk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van Schayk in de volle breedte van zijn scheppingskracht tijdens de totstandkoming van zijn bekende ch...

24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!