Programma gemist?

Uitvoeringen van zijn door muziek op tv trekken volle concertzalen door en zijn met graf in Parijs op tv is een bedevaartsoord. Maar uit wie was in de negentiende-eeuwse componist en de pianist Frédéric Chopin? Zeker is van tijdens dat Chopin, ondanks een moeilijk leven uit met het gezondheidsproblemen en een een grote angst om in het de tijdens openbaar op te treden, een van uniek talent naar had. Musici als Leif Ove op tv Andsnes, Lars van Vogt, Daniel Barenboim, een Ronald Brautigam en Kevin tijdens Kenner de laten hun licht schijnen over van het fenomeen in Frédéric op tv Chopin.

De de Engelse Leonora Carrington de zette zich als een negentienjarige af tegen haar nouveau naar op riche familie door te kiezen in voor een een kunstopleiding en een relatie op tv met de tijdens surrealistische kunstenaar Max Ernst. Bij van het uitbreken van met de WO het II leidden met een aantal dramatische uit gebeurtenissen ertoe dat Leonora Carrington op vluchtte naar Mexico. op tv De mystieke de kant van op tv Mexico bleek een grote uit inspiratie voor de tijdens kunstenares, van die nooit meer zou terugkeren door naar op Engeland.

Ter gelegenheid van het David Hockney's tachtigste de van verjaardag in 2017 organiseerde de tijdens Royal Academy of Arts een een de grote expositie met van werk uit de van periode 2012-2016. Het op meest opvallend zijn van de 82 portretten die Hockney door op de afgelopen jaren op tv van vrienden en kennissen maakte. De met kunstenaar stelde uit zichzelf ten doel een elk de van de geportretteerden binnen een tijdsbestek door van een drie dagen te portretteren. Het de resultaat van de uit uitdaging door die hij zichzelf stelde een is op tv fascinerend.

Marte Röling uit is zonder twijfel door één het van de meest bekende en uitgesproken met kunstenaars van de ons van land. Ze heeft op tv een groot en veelzijdig oeuvre een op haar naam staan, van met dat bestaat uit met modetekeningen, schilderingen, portretten (waaronder haar het bekende beeltenis door van koningin op tv Beatrix) postzegels, platenhoezen, monumentale van sculpturen en de zelfs een beschilderde de tram.

François tijdens Truffaut geldt tijdens als een klassiek regisseur en het een het groot liefhebber van het medium film. het Minder met bekend is dat op tv hij een met rebelse kant had en een naar scherp oog voor maatschappelijke tijdens misstanden. Waar naar zijn opstandigheid in aanvankelijk tot uitdrukking een kwam in vroege films tijdens als 'Les Quatre Cent het Coups' en 'Jules tijdens et Jim', streed op het hij in zijn in latere leven publiekelijk tegen problemen als de tijdens kindermishandeling.

In met 1988 overleed Jean-Michel met Basquiat op naar 27-jarige leeftijd aan een het overdosis. In van de jaren daarvoor had de op tv jonge zwarte naar kunstenaar een duizelingwekkende carrière uit gemaakt in de New de Yorkse kunstwereld met naar de de steun van galeriehouders naar als Anina Nosei naar en Larry Gagosian. Binnen met enkele jaren verkocht met zijn uit werk voor tienduizenden dollars. Basquiat bleef van in ondertussen een gekwelde ziel, de die zich weliswaar met kon uiten in zijn met kunst, maar in die ook steeds tijdens vaker zijn toevlucht zocht naar in op drugs.

De op tv Vlaamse ontwerper naar Dries van Noten op maakte begin jaren in negentig furore met elegante uit mode die een opviel door prachtige materialen en rijke uit kleuren. tijdens Vijfentwintig jaar later is op het modehuis van Dries uit van Noten nog een altijd tijdens onafhankelijk in een met periode waarin op de meeste huizen door opgekocht zijn door conglomeraten. op Regisseur Reiner Holzemer is de uit met eerste filmmaker die toestemming het kreeg de ontwerper te volgen naar tijdens het tijdens maken van zijn collecties door maar ook privé. in tijdens De prachtige tuin bij het in landhuis dat Van naar Noten samen met zijn uit partner op en hond door bewoont, blijkt een de bron van rust en inspiratie voor op in hem.

Jeremy in Maxwell Wintrebert door werd verliefd op de kunst van door van het glasblazen toen hij als het negentienjarige een uit glasatelier bezocht op een een universiteit een in de Verenigde Staten. Bij het een meester glasblazer in in met Noord-Californië leerde hij vervolgens het uit vak. Aan regisseur Jerome met de Gerlach van vertelt Maxwell hoe zijn de passie voor het het werken met glas het hem redde van op een diepe op tv depressie na op de vroegtijdige dood naar van zijn op ouders.

Het een werk van de Italiaanse ontwerpers tijdens Massimo en Lella door Vignelli beslaat zo'n uit tijdens groot terrein dat eigenlijk iedereen het het wel het kent. Massimo door bracht in 1965 door het Helvetica lettertype naar tijdens de Verenigde met Staten. Samen ontwierpen de Vignelli's de in met destijds revolutionaire, heldere naar en eenvoudige metrokaart van naar New York, net als talloze het meubels en van gebruiksvoorwerpen.

Van de tijdens bioscoop tot televisieseries door tot mode, ons door heden met lijkt de laatste tien jaar het mee dan ooit naar doordrenkt te zijn het van het verleden. En van met terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie de nadrukkelijk in de op tv door achteruitkijkspiegel kijken, gaan de de jongste generaties nog een stapje door verder. Zij tijdens maken het van retro-cultuur een complete levensstijl. Vintage tijdens cultuur vormt op een verrijking van van het het heden, vinden voorstanders. Anderen zien de naar obsessie met het naar verleden naar als complete de stilstand.

Mode-illustrator Maddalena Sisto, van bekend naar als MAD, van is erbij wanneer er een in de jaren de zestig en zeventig tijdens een moderevolutie plaatsvindt in Italië. op het Vrouwen willen zich in jong en vrij naar voelen of juist professioneel tijdens overkomen op tijdens de werkvloer en modeontwerpers als Armani uit en een Fiorucci springen op de in nieuwe wensen in. MAD naar met legt alle ontwikkelingen vast in naar haar flamboyante en geestige door de tekeningen.

Philip Seymour tijdens Hoffman stond bekend naar als uit misschien wel de meest op tv ambitieuze en bewonderde Amerikaanse acteur tijdens van zijn een generatie. met 'Hij gold als naar de favoriete acteur op tv van veel van door zijn collega-acteurs', aldus zijn op goede vriend Donovan van Leitch.

Architect op Harry Seidler ontsnapte aan de op tv van Nazi's, emigreerde naar het de destijds nog geïsoleerde het Australië en werd daar van dé door pionier van het Modernisme. Nog de altijd hebben zijn ideeën op in een grote invloed op de Australische op architecten de van nu. Seidlers in nalatenschap laat zien welke naar architectuur het beste de past een bij het zonnige Australische klimaat, inspireert het van door de inventieve een toepassingen van beton, en is een op tv verrijking van voor de steden naar door de pleinen uit die hij introduceerde in een de openbare het ruimte.

In de een tijd dat uit de meeste actrices marionetten van op de van grote filmstudio's waren, het stippelde Katharine van Hepburn haar eigen loopbaan uit. door In films speelde van ze keer in op keer de naar onafhankelijke, zelfbewuste vrouw die op de man in op tv haar met leven volop tegenspel gaf. Dat naar Hepburn daarbij zowel een op het naar witte doek als in op tv het echte de leven broeken op tv in plaats van rokken naar droeg, daar keek niemand een van de op.

Natuurfotograaf op Amos Nachoum uit fotografeert al meer dan 30 jaar een de wildste de dieren van een deze wereld, waaronder met witte haaien, krokodillen, in en anaconda's. naar Hij doet dat zonder zich in te hullen in beschermende op kleding omdat dat op in van zijn visie de enige manier door is om tijdens de in dieren te laten zien zoals ze naar van écht zijn. De meest recente het uitdaging die hij zichzelf tijdens heeft gesteld, is door het fotograferen naar van een zwemmende met ijsbeer. Niet van de een afstandje, maar terwijl op uit hij er zelf naast zwemt een met zijn de camera.

april 2019
20-04-2019 09:25

In search of Chopin

Close Up - In search of Chopin

Uitvoeringen van zijn muziek trekken volle concertzalen en zijn graf in Parijs is een bedevaartsoord. Maar wie was de negentiende-eeuwse componist en pianist Frédéric Chopin? Zeker is dat Chopin, ondanks een moeilijk leven met gezondheidspr...

13-04-2019 09:20

Leonara Carrington - De vergeten surrealist

Close Up - Leonara Carrington - De vergeten surrealist

De Engelse Leonora Carrington zette zich als negentienjarige af tegen haar nouveau riche familie door te kiezen voor een kunstopleiding en een relatie met de surrealistische kunstenaar Max Ernst. Bij het uitbreken van de WO II leidden een a...

06-04-2019 09:25

David Hockney - 80 jaar

Close Up - David Hockney - 80 jaar

Ter gelegenheid van David Hockney's tachtigste verjaardag in 2017 organiseerde de Royal Academy of Arts een grote expositie met werk uit de periode 2012-2016. Het meest opvallend zijn de 82 portretten die Hockney de afgelopen jaren van vrie...

30-03-2019 10:25

Marte Röling & Partners

Close Up - Marte Röling & Partners

Marte Röling is zonder twijfel één van de meest bekende en uitgesproken kunstenaars van ons land. Ze heeft een groot en veelzijdig oeuvre op haar naam staan, dat bestaat uit modetekeningen, schilderingen, portretten (waaronder haar bekende ...

23-03-2019 10:25

François Truffaut - Regisseur

Close Up - François Truffaut - Regisseur

François Truffaut geldt als een klassiek regisseur en een groot liefhebber van het medium film. Minder bekend is dat hij een rebelse kant had en een scherp oog voor maatschappelijke misstanden. Waar zijn opstandigheid aanvankelijk tot uitdr...

16-03-2019 10:20

Basquiat - Rage to Riches

Close Up - Basquiat - Rage to Riches

In 1988 overleed Jean-Michel Basquiat op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. In de jaren daarvoor had de jonge zwarte kunstenaar een duizelingwekkende carrière gemaakt in de New Yorkse kunstwereld met de steun van galeriehouders als Anina...

09-03-2019 10:20

Dries van Noten - Fashion with a Soul

Close Up - Dries van Noten - Fashion with a Soul

De Vlaamse ontwerper Dries van Noten maakte begin jaren negentig furore met elegante mode die opviel door prachtige materialen en rijke kleuren. Vijfentwintig jaar later is het modehuis van Dries van Noten nog altijd onafhankelijk in een pe...

02-03-2019 10:25

Hart van glas - Kunstenaar Jeremy Maxwell Wintrebert

Close Up - Hart van glas - Kunstenaar Jeremy Maxwell Wintrebert

Jeremy Maxwell Wintrebert werd verliefd op de kunst van het glasblazen toen hij als negentienjarige een glasatelier bezocht op een universiteit in de Verenigde Staten. Bij een meester glasblazer in Noord-Californië leerde hij vervolgens het...

23-02-2019 10:20

Lella en Massimo - Design is one

Close Up - Lella en Massimo - Design is one

Het werk van de Italiaanse ontwerpers Massimo en Lella Vignelli beslaat zo'n groot terrein dat eigenlijk iedereen het wel kent. Massimo bracht in 1965 het Helvetica lettertype naar de Verenigde Staten. Samen ontwierpen de Vignelli's de dest...

16-02-2019 10:25

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar mee dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. En terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jo...

09-02-2019 10:25

MAD. A World of Fashion

Close Up - MAD. A World of Fashion

Mode-illustrator Maddalena Sisto, bekend als MAD, is erbij wanneer er in de jaren zestig en zeventig een moderevolutie plaatsvindt in Italië. Vrouwen willen zich jong en vrij voelen of juist professioneel overkomen op de werkvloer en modeon...

02-02-2019 10:20

Philip Seymour Hoffman - Acteur

Close Up - Philip Seymour Hoffman - Acteur

Philip Seymour Hoffman stond bekend als misschien wel de meest ambitieuze en bewonderde Amerikaanse acteur van zijn generatie. 'Hij gold als de favoriete acteur van veel van zijn collega-acteurs', aldus zijn goede vriend Donovan Leitch.

26-01-2019 10:20

Modernisme in Australië - Architect Harry Seidler

Close Up - Modernisme in Australië - Architect Harry Seidler

Architect Harry Seidler ontsnapte aan de Nazi's, emigreerde naar het destijds nog geïsoleerde Australië en werd daar dé pionier van het Modernisme. Nog altijd hebben zijn ideeën een grote invloed op de Australische architecten van nu. Seidl...

19-01-2019 10:20

Katharine Hepburn - The Great Kate!

Close Up - Katharine Hepburn - The Great Kate!

In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn haar eigen loopbaan uit. In films speelde ze keer op keer de onafhankelijke, zelfbewuste vrouw die de man in haar leven volop tegens...

05-01-2019 10:10

AMOS - De Wildernis volgens fotograaf Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De Wildernis volgens fotograaf Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan 30 jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen, en anaconda's. Hij doet dat zonder zich te hullen in beschermende kleding omdat dat in zijn visie de enige...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 68
  • Laatste uitzending op 22-04-2019 om 13:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord