Programma gemist?

Barbra op Streisand bereikte de op top van de showbusiness op tv als zangeres, actrice, naar filmproducer en van allround superster. Streisand, allesbehalve een een op tv doorsnee schoonheid, was één op van de tijdens eerste vrouwen in Amerika die haar door carrière in de tijdens showbusiness helemaal een zélf uit vorm wist te geven. met En passant groeide ze naar ook uit op tot rolmodel op voor vrouwen en op tv homoseksuelen.

Anders dan veel de de mensen denken, bestaat het leven tijdens van naar ontwerper Jean-Paul Gaultier niet de uit het organiseren van modeshows, naar het bedenken door van parfums of het het geven het vaninterviews voor televisie. Nee, zijn naar door dagelijks werk bestaat voornamelijk van uit het van maken van kleren. naar Voor deze documentaire herschept Jean-Paul Gaultier met 12 van met zijn beroemdste naar kledingontwerpen, in de studio, direct met op voor de camera.

Tuinarchitect Oudolf uit vergelijkt op tv de manier waarop hij een bloemen en een planten een plek geeft in een van tuin, een met de wijze waarop tijdens een regisseur acteurs in met de schijnwerpers van zet een op een podium. Bijzonder is dat de Oudolf evenveel schoonheid met ziet tijdens in een verwelkende herfsttuin een als in tijdens een zomertuin in volle met bloei. Regisseur uit Thomas Piper uit volgt Oudolf bij zijn werk uit in Engeland, en bezoekt de met van hem tuinen in die hij ontwierp tijdens in Chicago en op New York, maar ook Oudolfs eigen in landgoed in tijdens Hummelo, de Gelderland.

Het naar in 1974 geopende Dalí op tv Theater met Museum in Figueres, Spanje, wordt van beschouwd als het met laatste grote meesterwerk van een van kunstenaar Salvador Dalí. In nauwe samenwerking de met de directeur door van het uit Catalaanse museum, op schetst David Pujol van een beeld van deze bijzondere tijdens plek. met Al doende op tv brengt hij de gedachten en de door met persoonlijkheid van de legendarische kunstenaar naar opnieuw door tot leven.

Nergens op zijn de van tekenen van de klimaatverandering duidelijker dan van op de op Noordpool: het met leven van de Inuit, door de lokale met bewoners, wordt er naar direct door beïnvloed. Duizenden in jaren lang in leefden ze in uit harmonie met hun onherbergzame in omgeving van sneeuw van en ijs van maar nu zijn de de jagers van het Noorden het een met uitstervend ras. De een IJslandse fotograaf Ragnar in Axelsson (Rax) uit legde de laatste twintig jaar het op tv leven op tv op de Noordpool door vast in foto's uit van een adembenemende een schoonheid.

Architect Oscar Niemeyer uit ontwierp in de de jaren op zestig de futuristische hoofdstad een van Brazilië, Brasília. op De in karakteristieke, sculpturale vormen in van de architectuur in Brasília groeiden het uit tot de een handelsmerk en op maakten naar hem wereldberoemd.

Gertrude, uit Leo, en op Michael Stein: Amerikanen met in Parijs aan het begin van met de twintigste eeuw. tijdens Als eersten door kochten ze een werken van op tv Matisse, Picasso en Juan een Gris en droegen tijdens daarmee bij aan uit de latere roem naar van deze kunstenaars, in niet alleen uit in Europa maar ook in de Amerika.

Wie de mannelijke met dansers van Les op een Ballets de Trockadero voor het in eerst ziet in optreden, verbaast in zich over de mix het van gratie, uit technische vaardigheid en humor tijdens die de drag queens op op tv het podium in laten zien. Gedurende in het veertigste jubileumjaar op van in het gezelschap volgt regisseur Bobbi de Jo Hart de de sterren bij hun van performances, in maar ook achter de schermen. naar Het naar plezier en de voldoening van het een dansen naar blijken ruimschoots in op te wegen tegen de door offers die op ervoor gebracht moeten in worden.

Ohad de Naharin geldt al drie naar decennia als naar een van de van meest vooraanstaande choreografen ter wereld. tijdens De de bewegingstaal die hij bedacht - uit de 'Gaga' genaamd - behoort op tot de het belangrijkste vernieuwingen in de het moderne dans. Filmmaker Tomer een Heyman kreeg een exclusieve toegang tot de de nu tot met nu toe ongrijpbare Israëlische kunstenaar van de en mocht hem en de zijn dansgezelschap zeven jaar lang op tv over de een hele wereld volgen, zowel in privé als naar professioneel.

De Zweedse actrice door op Greta Garbo vertrok in 1925 met naar Amerika, waar ze op tv gelanceerd werd op tv als een grote ster uit in de een stal van de filmstudio's de van MGM. tijdens Toen de uitgesproken op ambitieuze door Marlene Dietrich enkele jaren later ook met in in Hollywood arriveerde, door positioneerden de Paramount studio's haar op tv als uit dé grote concurrente van Garbo. Het uit benadrukken van van de rivaliteit in tussen de twee diva's bleek met in qua pr een van geniaal idee.

De een Italiaanse regisseur Luchino Visconti werd met een geboren in een van met de meest vooraanstaande aristocratische van families een van Italië, maar het koos voor een het werkend leven. Zijn passie de voor literatuur en op theater vormde de op tv motor achter zijn vastberadenheid in om regisseur te een worden. Hij ontwikkelde zich de op tv tot een film- en theatermaker op die de tijdens werkelijkheid op door een grandioze manier tijdens wist te herscheppen, tijdens met een bijzonder oog voor de uit donkere kanten uit en door de vergankelijkheid van het menselijk naar bestaan.

Acteur en Hollywoodster van Warren Beatty van had het uiterlijk op tv van een playboy, maar uit zijn in ambities reikten de veel verder. Vanuit het zijn suite in op tv het Beverly Wilshire door Hotel in hotel in op Los Angeles realiseerde van Beatty stap naar voor stap zijn plannen. door Eerst ontwikkelde hij op tv zich tot veelgevraagd acteur, om van vervolgens uit succesvol producer en scenarioschrijver te op tv van worden. Daarnaast koesterde hij lange tijd op tv tijdens serieuze politieke ambities. op Regisseur Olivier Nicklaus laat zien dat met door er in Beatty's leven één constante in was: in Hij wilde tijdens altijd méér.

De Letse met dirigent Andriss een Nelsons geldt als een bescheiden op en vriendelijke met man, maar waar in het zijn vak op betreft is hij gepassioneerd. het Regisseur Carmen Cobos op tv de volgde Nelsons en van het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens een de repetities voor de naar Vijfde Symfonie op tv van Sjostakovitsj. De in Vijfde Symfonie tijdens is een meesterwerk waardoor door Nelsons zelf - uit als jonge, door in de Sovjet-Unie wonende musicus - van diepgaand beïnvloed met werd.

Iedereen heeft met de het mode en design te uit maken, vrijwel op tv iedere dag. Maar veel mensen weten uit niet hoe trends naar op het het gebied van mode op tv en tijdens design tot stand komen. van Trendanalist Christine Boland en van kunstenaarsduo tijdens RAVAGE geven een inkijk in een de wereld die met voor het grote publiek op van meestal onzichtbaar blijft.

Acteur met Marlon Brando maakte vanaf op tv het begin van op zijn uit carrière enorme indruk dankzij zijn naar uitstraling, zijn indringende performances op tv en van zijn rebelse houding. Hij een vernieuwde uit niet alleen het vak met uit behulp van een nieuwe op acteer-methode, maar transformeerde in dankzij enkele tijdens mythische rollen ook uit tot jeugdidool. Achter zijn de Hollywood imago ging met echter een op andere op Brando schuil, een man met naar een leven als uit een donkere roman, dat van op tv onverbiddelijk in de richting van zelfdestructie tijdens door leidde.

september 2018
22-09-2018 10:20

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand, allesbehalve een doorsnee schoonheid, was één van de eerste vrouwen in Amerika die haar carrière in de showbusiness h...

15-09-2018 10:20

In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Close Up - In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Anders dan veel mensen denken, bestaat het leven van ontwerper Jean-Paul Gaultier niet uit het organiseren van modeshows, het bedenken van parfums of het geven vaninterviews voor televisie. Nee, zijn dagelijks werk bestaat voornamelijk uit ...

08-09-2018 10:20

Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf

Close Up - Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf

Tuinarchitect Oudolf vergelijkt de manier waarop hij bloemen en planten een plek geeft in een tuin, met de wijze waarop een regisseur acteurs in de schijnwerpers zet op een podium. Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een ver...

01-09-2018 10:25

Dali's laatste meesterwerk

Close Up - Dali's laatste meesterwerk

Het in 1974 geopende Dalí Theater Museum in Figueres, Spanje, wordt beschouwd als het laatste grote meesterwerk van kunstenaar Salvador Dalí. In nauwe samenwerking met de directeur van het Catalaanse museum, schetst David Pujol een beeld va...

25-08-2018 10:20

Fotograaf Rax - De laatste dagen van de Noordpool

Close Up - Fotograaf Rax - De laatste dagen van de Noordpool

Nergens zijn de tekenen van de klimaatverandering duidelijker dan op de Noordpool: het leven van de Inuit, de lokale bewoners, wordt er direct door beïnvloed. Duizenden jaren lang leefden ze in harmonie met hun onherbergzame omgeving van sn...

18-08-2018 10:20

Architect Oscar Niemeyer: het leven is een ademtocht

Close Up - Architect Oscar Niemeyer: het leven is een ademtocht

Architect Oscar Niemeyer ontwierp in de jaren zestig de futuristische hoofdstad van Brazilië, Brasília. De karakteristieke, sculpturale vormen van de architectuur in Brasília groeiden uit tot een handelsmerk en maakten hem wereldberoemd.

11-08-2018 10:20

De familie Stein en de moderne kunst

Close Up - De familie Stein en de moderne kunst

Gertrude, Leo, en Michael Stein: Amerikanen in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Als eersten kochten ze werken van Matisse, Picasso en Juan Gris en droegen daarmee bij aan de latere roem van deze kunstenaars, niet alleen in Europ...

04-08-2018 10:20

Mannen op spitzen - Les ballets Trockadero

Close Up - Mannen op spitzen - Les ballets Trockadero

Wie de mannelijke dansers van Les Ballets de Trockadero voor het eerst ziet optreden, verbaast zich over de mix van gratie, technische vaardigheid en humor die de drag queens op het podium laten zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar v...

28-07-2018 10:20

Choreograaf Ohad Naharin - Mr. Gaga

Close Up - Choreograaf Ohad Naharin - Mr. Gaga

Ohad Naharin geldt al drie decennia als een van de meest vooraanstaande choreografen ter wereld. De bewegingstaal die hij bedacht - 'Gaga' genaamd - behoort tot de belangrijkste vernieuwingen in de moderne dans. Filmmaker Tomer Heyman kreeg...

14-07-2018 10:15

Dietrich en Garbo - De engel en de godin

Close Up - Dietrich en Garbo - De engel en de godin

De Zweedse actrice Greta Garbo vertrok in 1925 naar Amerika, waar ze gelanceerd werd als een grote ster in de stal van de filmstudio's van MGM. Toen de uitgesproken ambitieuze Marlene Dietrich enkele jaren later ook in Hollywood arriveerde,...

30-06-2018 10:25

Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

Close Up - Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

De Italiaanse regisseur Luchino Visconti werd geboren in een van de meest vooraanstaande aristocratische families van Italië, maar koos voor een werkend leven. Zijn passie voor literatuur en theater vormde de motor achter zijn vastberadenhe...

23-06-2018 10:20

Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn suite in het Beverly Wilshire Hotel in hotel in Los Angeles realiseerde Beatty stap voor stap zijn plannen. Eerst o...

09-06-2018 10:30

Nelsons No. 5

Close Up - Nelsons No. 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

02-06-2018 10:25

Trends - Een verborgen wereld

Close Up - Trends - Een verborgen wereld

Iedereen heeft met mode en design te maken, vrijwel iedere dag. Maar veel mensen weten niet hoe trends op het gebied van mode en design tot stand komen. Trendanalist Christine Boland en kunstenaarsduo RAVAGE geven een inkijk in een wereld d...

26-05-2018 10:20

Marlon Brando - An actor named desire

Close Up - Marlon Brando - An actor named desire

Acteur Marlon Brando maakte vanaf het begin van zijn carrière enorme indruk dankzij zijn uitstraling, zijn indringende performances en zijn rebelse houding. Hij vernieuwde niet alleen het vak met behulp van een nieuwe acteer-methode, maar t...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 22-09-2018 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord