Programma gemist?

Componist op van hedendaagse muziek Philip Glass met is tijdens inmiddels achtenzeventig jaar de oud maar lijkt de niet te stoppen. de Hij is altijd de aan het werk én altijd met op het reis en met heeft het succes na vele de jaren nog steeds aan tijdens uit zijn zijde. In de grote de internationale op tv muziektempels trekt Glass uitverkochte zalen. Die tijdens zalen vullen op tv zich niet het alleen met uit Glass-liefhebbers van het eerste uur, maar het ook van met vele een nieuwe en jonge het fans.

Fotografe Robyn tijdens Beeche veroverde in door de jaren tachtig op tv vanuit Londen de door tijdschriften- en de reclamewereld. In een tijdperk op tv dat Photoshop nog niet tijdens bestond, bereikten Beeche door en haar met team grote naar creatieve hoogten met behulp op tv van bodypainting, door styling en in veel ouderwets knip- en met plakwerk. Totdat ze met besloot het de westen de rug toe te keren tijdens de en haar camera de te richten op door de kleurrijke religieuze tijdens rituelen van India.

Architect Tod van Saunders keerde enkele op tv jaren geleden op tv terug naar tijdens de plek van zijn jeugd, New tijdens Foundland in naar het Noord-Oosten tijdens van Canada. Voor het in ontwerp van hotel Fogo door Island Inn met liet hij zich inspireren de door het de sobere schoonheid tijdens van de lokale traditionele architectuur. uit door Op dezelfde plek bouwde hij tevens uit vier spectaculaire van studio's voor kunstenaars. Met van in het project haalden Saunders en zijn uit zakelijk partner naar de internationale pers de en Fogo island een kreeg een op nieuwe economische tijdens impuls.

Jennifer van Tee (1973) kreeg de afgelopen het op jaren de opdracht naar om een wandvullend kunstwerk van te maken voor van de hal van de de nieuwe metro naar op Amsterdam CS. Tee liet op met zich inspireren door traditionele, zogenaamde de 'scheepskleden' van het Indonesische met eiland Sumatra. Haar op tv op kunstwerk, dat twee grote schepen een met reizigers met voorstelt, bestaat uit uit meer dan 100.000 gedroogde tulpenblaadjes. in uit De opdracht betekent een enorme het uitdaging op voor de tot op nu toe autonoom werkende Tee, in maar stelt door haar ook in naar staat haar uit werk voor het eerst aan een van echt groot publiek de te het tonen.

Maarten naar Spruyt werkte jarenlang als stylist het met de op tv groten van naar de modewereld: fotografen Carli Hermès, op door Mario Testino en Erwin van Olaf. In de van jaren negentig vond hij tijdens een naar nieuwe artistieke uitdaging en in ontwikkelde hij zich tot uit succesvol van tentoonstellingsmaker. Inspiratie vindt op tv Spruyt in de het natuur, in de kunst, en - tijdens in heel karakteristiek voor door hem - in rommelwinkels! op tv Zijn meest tijdens recente grote uitdaging tijdens was het inrichten een van een expositie het van Dutch Design in Slot met Oranienburg bij in Berlijn.

Toer het Van Schayk (1936) is met danser, een choreograaf, beeldend kunstenaar en naar decor- en kostuumontwerper. een Regisseur Barbara Makkinga portretteert met Van Schayk in de een volle breedte naar van zijn het scheppingskracht tijdens de van totstandkoming van zijn in bekende choreografie van op de Notenkraker en op tv Muizenkoning in het Wielki uit Theater in op Warschau. In op dezelfde periode verliest hij zijn beste het vriend naar Rudi van naar Dantzig.

Ruim veertig jaar uit geleden naar liet Brigitte Bardot de op tv filmwereld definitief achter zich. op Vanaf dat met moment gaf ze al tijdens haar liefde en het met energie aan haar op geliefde huisdieren en niets meer aan op tv de film. de Regisseur David Teboul en uit zijn door crew kregen weliswaar geen toegang door tot de diva het zelf, maar wel in exclusieve toegang tot tijdens de uit legendarische villa van Bardot op tv en tot haar het privé films en met -foto's.

Filmmaker en ondernemer naar Walt Disney naar (1901-1966) beschikte niet alleen naar tijdens over een groot op creatief talent, maar was ook op tv zakelijk een visionair. naar In de jaren naar veertig uit en vijftig is Walt met Disney uitgegroeid tot een internationaal de begrip. De lange tijdens animatiefilms het van de Disney Studio's kennen de echter uit een wisselend een succes. Zo krijgt naar 'Bambi' (1942) gemengde recensies en de het film brengt van weinig uit op. Walt Disney een heeft zijn blik met echter alweer op op tv de toekomst gericht een en dit keer heeft hij een een commercieel gouden idee. tijdens In 1955 opent de pretpark op 'Disneyland' zijn deuren: een uit drie-dimensionale fantasiewereld waar in iedereen op avonturen kan beleven.

Filmmaker van en ondernemer Walt een Disney (1901-1966) beschikte niet naar alleen over een groot in creatief tijdens talent, maar was ook zakelijk tijdens in een visionair. In de jaren met twintig betekent de uit lancering van animatiefiguurtje Mickey van Mouse het eerste tijdens het grote succes voor de in Disney Studio's. Walt Disney's op tv ambities tijdens reiken echter ver: van hij wil animatiefilms van speelfilmlengte maken, een een nog onbekend door fenomeen. Wanneer 'Sneeuwwitje' uit in door 1937 uitkomt door inde bioscoop, betekent door dat een wereldwijde sensatie. De met werknemers van de Disney tijdens Studio's zijn van ondertussen minder tijdens tevreden met de hun werkgever, die geldt als op autoritair en op tv niet bepaald het gul.

De van Zuid-Koreaanse kunstenaar in Do Ho Suh is gefascineerd naar door de thema's 'thuis' op tv en naar 'huis'. Een grote inspiratiebron voor door de in op New York met wonende en werkende de Do Ho in Suh is het traditionele huis uit van zijn ouders in een met Zuid-Korea. Van dit huis maakte hij uit een op tv driedimensionale replica volledig uitgevoerd op tv in zijde. Voor op tv een ander in kunstwerk beklede op Do Ho Suh het de appartement in New York - van waar hij vele in jaren met woonde - met helemaal met papier, dat hij vervolgens uit met met de hand de met potlood inkleurde.

Arnaud op Maggs en naar Spring Hurlbut delen een door leven en de houden van elkaar. Maar minstens op zo veel houden een ze van de kunst met het die ze onafhankelijk uit van elkaar maken. naar Sterfelijkheid vormt een tijdens belangrijk thema in naar het werk van uit Spring, een onderwerp dat ook de in haar persoonlijk leven tijdens een in belangrijke rol speelt. Haar geliefde de Arnaud is uit met zijn vijfentachtig jaar een ruim twee een decennia in ouder dan zij.

De het Deense architect in Bjarke Ingels is nog geen naar veertig als hij met van de zijn studio Bjarke in Ingels Group (BIG) zijn meest op tv prestigieuze opdracht tot op tv dan een toe in de wacht sleept: door de bouw van tijdens een appartementencomplex aan de tijdens oevers een van van de in Hudson rivier in NYC. Regisseur naar Kaspar Astrup met Schröder op volgde de dynamische architect maar liefst tijdens het zeven jaar in de in aanloop naar het succes, een op periode waarin Ingels een tevens naar worstelt met serieuze op tv gezondheidsproblemen én waarin hij het de vrouw een van zijn leven naar ontmoet.

De uit Letse dirigent Andriss van Nelsons geldt als een bescheiden een en vriendelijke het man, tijdens maar waar het zijn vak betreft van is het hij gepassioneerd. de Regisseur Carmen Cobos tijdens volgde Nelsons en het uit Koninklijk Concertgebouworkest tijdens van de repetities in voor de Vijfde naar Symfonie van Shostakovitsj. De Vijfde Symfonie op op is een meesterwerk waardoor Nelsons zelf tijdens - op tv als jonge, het in de Sovjet Unie wonende uit musicus - diepgaand door beïnvloed tijdens werd.

Jacqueline de Jong op is met kunstenaar én uit een rebel in hart en van nieren. tijdens Ze is inmiddels de 80 de gepasseerd maar nog met even dwars en sprankelend de een als altijd. In het Parijs van van de in jaren zestig op tv had zij een relatie met het de Deense kunstenaar met Asger Jorn en maakte tijdens ze het deel uit van de revolutionaire met artistiek-politieke beweging van door in het Situationisme. Eind jaren tijdens zestig verhuisde uit De Jong naar Amsterdam, waar ze in tijdens zich verder ontwikkelde als autodidactisch op kunstschilder.

Regisseur Frank met Scheffer maakte op een portret van de naar Chinese kunstenaar He door Duoling, die leeft in en werkt naar in de de stad Chengdu. Duoling hoorde in de de met jaren 80 bij het de eerste generatie kunstenaars in die zich na de Chinese uit de culturele revolutie vrij kon van uiten. Hij door vindt inspiratie in de op tv filosofische stroming van van het taoïsme, waarin het gaat tijdens uit om de dialoog op tv tussen mens en op tv natuur, maar ook in uit de Westerse klassieke muziek met en in de Russische in van literatuur.

december 2019
05-10-2019 09:35

Philip Glass - On the road

Close Up - Philip Glass - On the road

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is inmiddels achtenzeventig jaar oud maar lijkt niet te stoppen. Hij is altijd aan het werk én altijd op reis en heeft het succes na vele jaren nog steeds aan zijn zijde. In de grote internation...

28-09-2019 09:30

Robyn Beeche - A life exposed

Close Up - Robyn Beeche - A life exposed

Fotografe Robyn Beeche veroverde in de jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- en reclamewereld. In een tijdperk dat Photoshop nog niet bestond, bereikten Beeche en haar team grote creatieve hoogten met behulp van bodypainting, stylin...

21-09-2019 08:50

Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Close Up - Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Architect Tod Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale ...

14-09-2019 09:25

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van het Indonesische eila...

07-09-2019 09:20

Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Close Up - Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Maarten Spruyt werkte jarenlang als stylist met de groten van de modewereld: fotografen Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf. In de jaren negentig vond hij een nieuwe artistieke uitdaging en ontwikkelde hij zich tot succesvol tentoonst...

31-08-2019 09:15

Toer

Close Up - Toer

Toer Van Schayk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van Schayk in de volle breedte van zijn scheppingskracht tijdens de totstandkoming van zijn bekende ch...

24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!