Programma gemist?

Regisseur de Frank Scheffer maakte het een intens uit portret van schilder van Robert Zandvliet. De camera verkent op tv het atelier maar ook uit het door denkproces van Zandvliet. het Terwijl de kunstenaar naar vertelt wat hij met belangrijk vindt in met een schilderij, zien uit wij hem aan het werk. een van Dat werk bestaat uit uit verf mengen, spieraam uit opspannen, kwasten uitproberen, maar vooral in ook uit door kijken, langdurig door en geconcentreerd uit kijken.

Barbra op tv Streisand bereikte de top in van de showbusiness als door naar zangeres, actrice, filmproducer en de allround superster. het Streisand, allesbehalve een doorsnee schoonheid, was op tv van één van de eerste vrouwen in uit Amerika naar die haar carrière in op de showbusiness helemaal zélf de van vorm wist te geven. de En passant groeide uit ze ook uit tot rolmodel tijdens voor vrouwen en een uit homoseksuelen.

Anders de dan veel met mensen denken, bestaat het leven van op ontwerper Jean-Paul van Gaultier niet uit de het organiseren van modeshows, met door het bedenken van parfums of het het de geven vaninterviews voor televisie. Nee, zijn met dagelijks uit werk bestaat voornamelijk uit het het op maken van kleren. Voor deze uit documentaire in herschept Jean-Paul Gaultier op tv 12 van zijn beroemdste van kledingontwerpen, in de het studio, direct tijdens voor de camera.

Tuinarchitect in Oudolf vergelijkt de manier waarop op tv hij uit bloemen en planten naar een plek met geeft in een een tuin, met de op tv wijze waarop een regisseur acteurs in door de in schijnwerpers zet in op een podium. Bijzonder is uit dat Oudolf naar evenveel schoonheid ziet in in een verwelkende herfsttuin van als in een zomertuin van van in volle bloei. op Regisseur Thomas Piper volgt Oudolf tijdens bij zijn werk een in Engeland, en van bezoekt met uit hem tuinen die hij ontwierp een in Chicago en op met New York, maar ook Oudolfs tijdens eigen landgoed op in Hummelo, van Gelderland.

Het een in 1974 geopende Dalí de Theater in Museum in Figueres, het Spanje, wordt beschouwd naar als het laatste grote tijdens meesterwerk van kunstenaar Salvador van Dalí. In nauwe op samenwerking met op de directeur van het met Catalaanse een museum, schetst David Pujol met een beeld van in deze bijzondere tijdens plek. Al doende brengt hij de het een gedachten en de in persoonlijkheid van de legendarische kunstenaar naar opnieuw een tot leven.

Nergens het zijn de op tekenen van de klimaatverandering naar duidelijker dan op de op tv Noordpool: het van leven van naar de Inuit, de uit lokale bewoners, wordt er op tv direct door van beïnvloed. Duizenden jaren lang de leefden ze het in harmonie met hun onherbergzame omgeving op tv van sneeuw door en ijs maar in nu zijn met de jagers van naar het Noorden een uitstervend ras. een uit De IJslandse fotograaf een Ragnar Axelsson (Rax) legde de het laatste twintig jaar met het leven op tijdens de Noordpool op vast in foto's van een de adembenemende van schoonheid.

Architect een Oscar Niemeyer ontwierp in het de jaren op tv zestig de het futuristische hoofdstad van Brazilië, op tv Brasília. De karakteristieke, sculpturale naar vormen op tv van de architectuur in met Brasília groeiden op uit tot een handelsmerk en maakten uit hem naar wereldberoemd.

Gertrude, naar Leo, en Michael Stein: van Amerikanen in Parijs aan de het begin van het de twintigste het eeuw. in Als eersten kochten ze werken van de Matisse, Picasso in en Juan Gris naar en droegen een daarmee bij aan op tv de latere roem uit van deze kunstenaars, uit niet alleen in Europa maar uit ook de in Amerika.

Wie de mannelijke van de dansers van Les Ballets de de Trockadero voor het een eerst ziet optreden, verbaast op tv in zich over de op tv mix van gratie, technische vaardigheid in en humor die naar de drag queens op op het de podium laten van zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar van uit uit het gezelschap volgt tijdens regisseur Bobbi Jo uit Hart de sterren van bij hun performances, maar het ook achter de schermen. het Het plezier en de het het voldoening van het dansen door blijken ruimschoots in op te wegen tegen op de offers op tv die ervoor gebracht naar moeten worden.

Ohad een Naharin geldt al in drie decennia als een van door uit de meest vooraanstaande choreografen ter in wereld. naar De bewegingstaal die hij het bedacht - 'Gaga' op tv genaamd - behoort de tot de belangrijkste vernieuwingen in een de moderne in dans. op tv Filmmaker Tomer Heyman kreeg van exclusieve toegang tot de nu met met tot nu toe op tv ongrijpbare Israëlische kunstenaar en mocht hem op tv een en zijn dansgezelschap zeven jaar in lang over de op tv hele wereld volgen, een zowel het privé als professioneel.

De Zweedse naar actrice Greta naar Garbo vertrok in 1925 in naar door Amerika, waar ze gelanceerd werd als van een op grote ster in de door stal van een de filmstudio's van MGM. uit Toen de op tv uitgesproken ambitieuze Marlene met Dietrich enkele jaren de later ook in Hollywood arriveerde, van positioneerden de in Paramount studio's haar een als dé grote concurrente naar het van Garbo. Het benadrukken van de uit rivaliteit op tv tussen de door twee diva's bleek het qua pr een de geniaal idee.

De Italiaanse regisseur tijdens Luchino Visconti tijdens werd geboren in het een naar van de meest vooraanstaande aristocratische op families van Italië, in maar door koos voor een door werkend leven. Zijn passie voor literatuur een en theater tijdens vormde op tv de motor achter zijn vastberadenheid om tijdens regisseur de te worden. Hij ontwikkelde uit zich tot tijdens een film- en theatermaker die met de werkelijkheid op het naar een grandioze manier wist te herscheppen, het met een tijdens bijzonder oog voor de de donkere naar kanten en de vergankelijkheid van met het van menselijk bestaan.

Acteur en Hollywoodster de Warren Beatty op tv had het uiterlijk op van een door playboy, maar zijn in ambities reikten veel verder. Vanuit op tv zijn suite in in het Beverly met Wilshire Hotel in het hotel met in Los Angeles realiseerde Beatty op stap voor stap met zijn plannen. het Eerst ontwikkelde hij zich op tot tijdens veelgevraagd acteur, om vervolgens met succesvol producer en scenarioschrijver een te worden. Daarnaast het koesterde hij lange in tijd serieuze een politieke ambities. Regisseur in Olivier Nicklaus laat zien dat op tv er in van Beatty's leven één constante naar een was: Hij wilde altijd de méér.

De Letse dirigent uit Andriss het Nelsons geldt als door een bescheiden en op vriendelijke man, maar waar het uit zijn de vak betreft is hij van gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos van volgde Nelsons en door het Koninklijk naar Concertgebouworkest van tijdens de repetities voor de Vijfde op Symfonie van op tv Sjostakovitsj. De Vijfde Symfonie van is op tv een meesterwerk waardoor door Nelsons zelf een - als jonge, in met de Sovjet-Unie wonende musicus een - tijdens diepgaand beïnvloed werd.

Iedereen heeft in met mode en op tv design te maken, een vrijwel iedere dag. van Maar veel tijdens mensen weten niet hoe trends op tv op het naar gebied van mode tijdens en tijdens design tot stand komen. Trendanalist Christine naar Boland en op kunstenaarsduo in RAVAGE geven een inkijk in een naar de wereld die voor het grote publiek in meestal onzichtbaar het blijft.

oktober 2018
13-10-2018 10:20

Robert Zandvliet - De Waarneming

Close Up - Robert Zandvliet - De Waarneming

Regisseur Frank Scheffer maakte een intens portret van schilder Robert Zandvliet. De camera verkent het atelier maar ook het denkproces van Zandvliet. Terwijl de kunstenaar vertelt wat hij belangrijk vindt in een schilderij, zien wij hem aa...

22-09-2018 10:20

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand, allesbehalve een doorsnee schoonheid, was één van de eerste vrouwen in Amerika die haar carrière in de showbusiness h...

15-09-2018 10:20

In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Close Up - In het atelier van Jean-Paul Gaultier

Anders dan veel mensen denken, bestaat het leven van ontwerper Jean-Paul Gaultier niet uit het organiseren van modeshows, het bedenken van parfums of het geven vaninterviews voor televisie. Nee, zijn dagelijks werk bestaat voornamelijk uit ...

08-09-2018 10:20

Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf

Close Up - Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf

Tuinarchitect Oudolf vergelijkt de manier waarop hij bloemen en planten een plek geeft in een tuin, met de wijze waarop een regisseur acteurs in de schijnwerpers zet op een podium. Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een ver...

01-09-2018 10:25

Dali's laatste meesterwerk

Close Up - Dali's laatste meesterwerk

Het in 1974 geopende Dalí Theater Museum in Figueres, Spanje, wordt beschouwd als het laatste grote meesterwerk van kunstenaar Salvador Dalí. In nauwe samenwerking met de directeur van het Catalaanse museum, schetst David Pujol een beeld va...

25-08-2018 10:20

Fotograaf Rax - De laatste dagen van de Noordpool

Close Up - Fotograaf Rax - De laatste dagen van de Noordpool

Nergens zijn de tekenen van de klimaatverandering duidelijker dan op de Noordpool: het leven van de Inuit, de lokale bewoners, wordt er direct door beïnvloed. Duizenden jaren lang leefden ze in harmonie met hun onherbergzame omgeving van sn...

18-08-2018 10:20

Architect Oscar Niemeyer: het leven is een ademtocht

Close Up - Architect Oscar Niemeyer: het leven is een ademtocht

Architect Oscar Niemeyer ontwierp in de jaren zestig de futuristische hoofdstad van Brazilië, Brasília. De karakteristieke, sculpturale vormen van de architectuur in Brasília groeiden uit tot een handelsmerk en maakten hem wereldberoemd.

11-08-2018 10:20

De familie Stein en de moderne kunst

Close Up - De familie Stein en de moderne kunst

Gertrude, Leo, en Michael Stein: Amerikanen in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Als eersten kochten ze werken van Matisse, Picasso en Juan Gris en droegen daarmee bij aan de latere roem van deze kunstenaars, niet alleen in Europ...

04-08-2018 10:20

Mannen op spitzen - Les ballets Trockadero

Close Up - Mannen op spitzen - Les ballets Trockadero

Wie de mannelijke dansers van Les Ballets de Trockadero voor het eerst ziet optreden, verbaast zich over de mix van gratie, technische vaardigheid en humor die de drag queens op het podium laten zien. Gedurende het veertigste jubileumjaar v...

28-07-2018 10:20

Choreograaf Ohad Naharin - Mr. Gaga

Close Up - Choreograaf Ohad Naharin - Mr. Gaga

Ohad Naharin geldt al drie decennia als een van de meest vooraanstaande choreografen ter wereld. De bewegingstaal die hij bedacht - 'Gaga' genaamd - behoort tot de belangrijkste vernieuwingen in de moderne dans. Filmmaker Tomer Heyman kreeg...

14-07-2018 10:15

Dietrich en Garbo - De engel en de godin

Close Up - Dietrich en Garbo - De engel en de godin

De Zweedse actrice Greta Garbo vertrok in 1925 naar Amerika, waar ze gelanceerd werd als een grote ster in de stal van de filmstudio's van MGM. Toen de uitgesproken ambitieuze Marlene Dietrich enkele jaren later ook in Hollywood arriveerde,...

30-06-2018 10:25

Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

Close Up - Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

De Italiaanse regisseur Luchino Visconti werd geboren in een van de meest vooraanstaande aristocratische families van Italië, maar koos voor een werkend leven. Zijn passie voor literatuur en theater vormde de motor achter zijn vastberadenhe...

23-06-2018 10:20

Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn suite in het Beverly Wilshire Hotel in hotel in Los Angeles realiseerde Beatty stap voor stap zijn plannen. Eerst o...

09-06-2018 10:30

Nelsons No. 5

Close Up - Nelsons No. 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

02-06-2018 10:25

Trends - Een verborgen wereld

Close Up - Trends - Een verborgen wereld

Iedereen heeft met mode en design te maken, vrijwel iedere dag. Maar veel mensen weten niet hoe trends op het gebied van mode en design tot stand komen. Trendanalist Christine Boland en kunstenaarsduo RAVAGE geven een inkijk in een wereld d...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 43
  • Laatste uitzending op 13-10-2018 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord