Programma gemist?

Ruim op veertig jaar geleden liet een Brigitte Bardot uit de filmwereld definitief achter het zich. Vanaf uit dat moment gaf tijdens ze al haar liefde en naar van energie aan haar geliefde huisdieren uit en niets meer aan van van de film. Regisseur David naar Teboul en zijn crew kregen op weliswaar een geen toegang tot een de diva zelf, tijdens maar wel exclusieve toegang tot uit de legendarische villa uit van Bardot en naar tot het haar privé films in en -foto's.

Filmmaker door en ondernemer Walt op Disney (1901-1966) beschikte niet van alleen over een groot met creatief op tv talent, maar was ook zakelijk het uit een visionair. In met de jaren veertig en vijftig is de Walt Disney van uitgegroeid tot een het internationaal begrip. van De lange animatiefilms naar van de Disney Studio's op tv kennen echter een een wisselend succes. Zo krijgt tijdens 'Bambi' (1942) in gemengde de recensies en de film brengt weinig tijdens op. Walt het Disney heeft zijn op blik echter alweer het op de naar toekomst gericht en dit keer in heeft hij een het commercieel gouden van idee. van In 1955 opent pretpark van 'Disneyland' zijn deuren: een een drie-dimensionale fantasiewereld waar iedereen uit avonturen kan in beleven.

Filmmaker in en ondernemer Walt Disney (1901-1966) het beschikte de niet alleen over een met groot het creatief talent, maar was ook tijdens zakelijk een het visionair. In de de jaren twintig op tv betekent de lancering van op tv animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste tijdens grote succes uit voor de Disney op Studio's. Walt door Disney's ambities reiken de echter ver: hij wil op animatiefilms van met speelfilmlengte maken, een nog onbekend uit naar fenomeen. Wanneer 'Sneeuwwitje' in 1937 uit uitkomt inde bioscoop, betekent een dat een uit wereldwijde sensatie. De werknemers door van de Disney door Studio's zijn ondertussen het minder tevreden door met hun op werkgever, die met geldt als autoritair en een niet bepaald door gul.

De Zuid-Koreaanse kunstenaar naar Do Ho door Suh in is gefascineerd door door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een tijdens grote inspiratiebron voor door met de in New York wonende en een werkende Do naar Ho Suh met is het een traditionele huis van tijdens zijn ouders in uit Zuid-Korea. Van dit huis uit maakte hij een driedimensionale op tv replica volledig uitgevoerd naar in zijde. een Voor een tijdens ander kunstwerk beklede de Do Ho Suh het appartement in op New een York - waar de hij vele jaren woonde - van uit helemaal met papier, dat hij een vervolgens uit met de hand op met potlood inkleurde.

Arnaud Maggs uit en Spring Hurlbut van delen een leven en naar houden door van elkaar. de Maar minstens zo veel houden ze door van de kunst van die van ze onafhankelijk naar van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een door op belangrijk thema in het werk op tv van Spring, de een onderwerp dat ook met in een haar persoonlijk leven een een belangrijke rol speelt. Haar het geliefde Arnaud is door met uit zijn vijfentachtig jaar ruim twee op tv decennia naar ouder dan zij.

De in Deense architect in Bjarke Ingels is nog geen veertig van als hij op tv met het zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) de zijn in meest prestigieuze opdracht tot naar dan tijdens toe in de wacht in sleept: de tijdens bouw van een appartementencomplex aan de in oevers van tijdens van de Hudson rivier door in NYC. Regisseur in met Kaspar Astrup Schröder volgde door de dynamische architect op tv maar liefst zeven door jaar in de aanloop de naar het succes, op een periode met waarin Ingels tevens worstelt met met serieuze gezondheidsproblemen én met tijdens waarin hij de met vrouw van zijn leven de ontmoet.

De de Letse dirigent Andriss Nelsons de geldt als het een bescheiden en het vriendelijke man, maar waar op het zijn vak betreft door is hij een gepassioneerd. Regisseur uit Carmen Cobos volgde Nelsons met en het Koninklijk Concertgebouworkest door tijdens de met repetities tijdens voor de Vijfde Symfonie de van Shostakovitsj. De Vijfde van Symfonie van is een meesterwerk waardoor door Nelsons zelf de - als jonge, in de de Sovjet in Unie wonende musicus - op tv diepgaand beïnvloed op werd.

Jacqueline van de Jong naar is kunstenaar én in een rebel in hart en het nieren. Ze de is inmiddels de 80 de gepasseerd maar nog het even dwars en op tv sprankelend als altijd. In op het Parijs naar van de jaren het zestig had zij op een relatie met de uit naar Deense kunstenaar Asger Jorn en maakte het ze deel in uit van de naar revolutionaire tijdens artistiek-politieke beweging van het het Situationisme. Eind jaren zestig in verhuisde De Jong naar naar Amsterdam, uit waar ze zich verder met ontwikkelde als autodidactisch op tv kunstschilder.

Regisseur de Frank Scheffer maakte een op portret van de Chinese door door kunstenaar He Duoling, die het leeft en werkt tijdens in de een stad Chengdu. Duoling hoorde het in de met jaren 80 bij de eerste in generatie kunstenaars die zich door na de Chinese de de culturele revolutie vrij kon het uiten. Hij vindt tijdens inspiratie in de filosofische in stroming uit van het taoïsme, waarin een het gaat om de tijdens dialoog naar tussen mens en natuur, maar van ook de in de Westerse klassieke muziek door en op in de Russische de literatuur.

In augustus 2014 op overleed tijdens de Amerikaanse acteur en komiek van Robin Williams. Williams door gold bij van publiek en collega's een als een van in de meest geliefde met persoonlijkheden uit de tijdens filmwereld. Hij de speelde heel uiteenlopende rollen, de variërend het van het hilarisch grappige buitenaardse wezen op Mork tot tijdens de heroïsche uit universiteitsprofessor John Keating in in Dead Poets' Society. In naar de in documentaire komt Williams zelf van uitgebreid in aan het woord in een door van zijn laatste in interviews.

De Britse tijdens kunstenares Paula naar Rego (1935) groeide op met in Portugal, op een 'verschrikkelijk land tijdens voor vrouwen', op zoals haar vader haar vertelde door toen ze nog op een uit meisje was. In weerwil van moeilijke tijdens omstandigheden, waarin naar ook haar persoonlijke uit strijd van met depressie een rol speelde, op tv wist Rego op tv zich te tijdens ontwikkelen tot een uit begaafd kunstenares. Haar figuratieve werk naar geeft naar een blik in met een wereld van persoonlijke tragedie, een perverse fantasieën de en ongemakkelijke op waarheden.

Glenn Murcutt is in de beroemdste de architect van naar Australië en tevens van degene die Australische architectuur internationaal door op de in kaart uit heeft gezet. Murcutt op sleepte in de van loop der jaren vele prijzen met - op tv waaronder een Pritzker Prize - een in op wacht, maar koos er op bewust voor om alleen van in zijn door eigen vaderland op tv te werken. Daar richt op hij zich op van het creëren van duurzame door architectuur die perfect met aangepast is aan op tv het Australische van klimaat.

De van indrukwekkende gratie en durf die op tv acrobaten laten door zien in op tv hun acts, zijn het de resultaat van jaren studie, naar de oefening en een ijzeren discipline. Werken tijdens als acrobaat van betekent in een leven ver op van huis en de in constante dreiging van ernstige blessures. een Regisseur tijdens Horacio Alcalá volgt in zijn op film in acht acrobaten over de uit hele wereld en ontdekt tijdens op tv dat de artiesten van hun vak tegenwoordig op speciale scholen uit kunnen leren uit in plaats van van in door een circusfamilie, zoals vroeger met gebruikelijk.

Regisseur met Richard Linklater maakte in 2015 de furore door met zijn film 'Boyhood'. op tv Het verhaal van de de film volgt tijdens de de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn op tv zesde jaar in tot aan zijn eindexamen. De tijdens een film betekende een bijzonder experiment, want naar hij werd opgenomen naar tijdens over een periode van twaalf jaar, het een tijdsbestek waarin het de tijdens acteur die tijdens Mason speelde zelf ook volwassen op werd. op tv De film won net door geen Oscar op maar vormde een voorlopig hoogtepunt in het een het oeuvre van door Linklater.

Acteurs, artiesten en op andere bekende Nederlanders, van ze met laten zich graag fotograferen door in Mark uit Uyl. Uyl uit weet vaak bijzonder aspect van hun de persoonlijkheid een te vangen in zijn werk, tijdens dat tijdens een dromerige verstilde tijdens sfeer heeft. In de documentaire een 'Midlife' maakt autodidact het Mark Uyl het de balans de op van zijn ruim twintig de jaar de durende carrière. Hij laat van daarbij ook enkele een van de persoonlijkheden het die hij in vaak fotografeerde aan in het woord, onder wie een Huub Stapel, Marlies Dekkers het en Egbert Jan het het Weeber.

augustus 2019
24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

22-06-2019 09:25

Robin Williams Remembered

Close Up - Robin Williams Remembered

In augustus 2014 overleed de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams. Williams gold bij publiek en collega's als een van de meest geliefde persoonlijkheden uit de filmwereld. Hij speelde heel uiteenlopende rollen, variërend van het hila...

15-06-2019 09:30

Kunstenaar Paula Rego - Secrets & Stories

Close Up - Kunstenaar Paula Rego - Secrets & Stories

De Britse kunstenares Paula Rego (1935) groeide op in Portugal, een 'verschrikkelijk land voor vrouwen', zoals haar vader haar vertelde toen ze nog een meisje was. In weerwil van moeilijke omstandigheden, waarin ook haar persoonlijke strijd...

08-06-2019 09:20

Glenn Murcutt - Spirit of Place

Close Up - Glenn Murcutt - Spirit of Place

Glenn Murcutt is de beroemdste architect van Australië en tevens degene die Australische architectuur internationaal op de kaart heeft gezet. Murcutt sleepte in de loop der jaren vele prijzen - waaronder een Pritzker Prize - in wacht, maar ...

02-06-2019 06:55

Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

Close Up - Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

De indrukwekkende gratie en durf die acrobaten laten zien in hun acts, zijn het resultaat van jaren studie, oefening en een ijzeren discipline. Werken als acrobaat betekent een leven ver van huis en de constante dreiging van ernstige blessu...

01-06-2019 09:25

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film 'Boyhood'. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. De film betekende een bijzonder experiment, want hij werd op...

26-05-2019 07:20

Midlife - Fotograaf Mark Uyl

Close Up - Midlife - Fotograaf Mark Uyl

Acteurs, artiesten en andere bekende Nederlanders, ze laten zich graag fotograferen door Mark Uyl. Uyl weet vaak bijzonder aspect van hun persoonlijkheid te vangen in zijn werk, dat een dromerige verstilde sfeer heeft. In de documentaire 'M...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 87
  • Laatste uitzending op 24-08-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord