Programma gemist?

Componist van op hedendaagse muziek het Philip Glass op tv is inmiddels achtenzeventig de jaar oud maar lijkt een niet te stoppen. Hij van is op altijd aan het tijdens werk én altijd uit op reis en heeft het succes in na vele jaren de nog steeds aan op tv zijn tijdens zijde. In de grote door internationale de muziektempels trekt Glass uitverkochte van zalen. Die zalen vullen met zich niet alleen op tv met Glass-liefhebbers tijdens van het eerste uur, maar de ook met een vele nieuwe en jonge van de fans.

Fotografe in Robyn Beeche tijdens veroverde in de jaren op tachtig vanuit Londen de tijdschriften- door en reclamewereld. In op tv een uit tijdperk dat een Photoshop nog niet bestond, bereikten op tv Beeche en haar van team grote creatieve hoogten in met behulp op tv van bodypainting, styling op tv en veel ouderwets op tv knip- en plakwerk. Totdat uit ze besloot het een een westen de rug toe uit te keren en haar camera tijdens door te richten op de kleurrijke naar religieuze rituelen van het India.

Architect tijdens Tod Saunders keerde van enkele jaren geleden terug naar op de het plek van zijn een jeugd, New Foundland in op tv het met Noord-Oosten van Canada. Voor tijdens het ontwerp van hotel Fogo op tv het Island Inn liet tijdens hij zich inspireren door door de sobere van schoonheid van de lokale traditionele architectuur. het Op op tv dezelfde plek tijdens bouwde hij tevens vier spectaculaire met studio's voor kunstenaars. de Met het project haalden op tv Saunders en door zijn zakelijk de partner de internationale op pers en Fogo de island kreeg een nieuwe een economische een impuls.

Jennifer op Tee (1973) kreeg een de afgelopen jaren de opdracht van om in een wandvullend kunstwerk te in maken met voor de hal van de nieuwe naar metro een op Amsterdam CS. naar Tee liet op tv zich inspireren door traditionele, zogenaamde de 'scheepskleden' met van het Indonesische eiland uit Sumatra. Haar kunstwerk, dat door twee grote schepen met van reizigers uit voorstelt, bestaat uit meer dan door 100.000 door gedroogde tulpenblaadjes. De opdracht betekent tijdens de een enorme uitdaging voor de tot in nu toe autonoom op tv werkende Tee, naar maar stelt haar de ook in staat het haar werk op tv voor het eerst aan een van echt groot publiek een te uit tonen.

Maarten Spruyt van werkte op tv jarenlang als stylist met de groten het van de door modewereld: fotografen Carli Hermès, het Mario Testino tijdens en Erwin de Olaf. In de jaren tijdens negentig vond hij tijdens een nieuwe tijdens artistieke uitdaging en naar ontwikkelde hij zich naar tot succesvol tentoonstellingsmaker. tijdens Inspiratie vindt Spruyt in met de natuur, in met de op tv kunst, en - heel karakteristiek op voor uit hem - in door rommelwinkels! Zijn meest in recente grote uitdaging was het op tv inrichten van een expositie het van Dutch uit Design in Slot Oranienburg op bij het Berlijn.

Toer Van van Schayk het (1936) is danser, een choreograaf, beeldend kunstenaar en uit decor- en kostuumontwerper. tijdens Regisseur Barbara Makkinga portretteert met Van het Schayk in de volle breedte van een zijn uit scheppingskracht tijdens de totstandkoming met van zijn naar bekende choreografie met van de Notenkraker en Muizenkoning in door in het Wielki Theater in Warschau. In van tijdens dezelfde periode verliest hij zijn de beste op vriend Rudi van de Dantzig.

Ruim in veertig jaar geleden liet op tv Brigitte Bardot de filmwereld door definitief met achter zich. Vanaf met dat moment gaf ze al tijdens haar een liefde en energie aan tijdens haar naar geliefde huisdieren en niets door meer aan een de film. Regisseur door David Teboul en zijn in crew kregen weliswaar de geen toegang van tot de diva zelf, door maar wel van exclusieve toegang tot met de legendarische villa van Bardot de en tot haar in privé films en op tv -foto's.

Filmmaker uit en ondernemer Walt Disney tijdens (1901-1966) beschikte niet van alleen over op tv een groot creatief talent, maar met van was ook zakelijk een naar visionair. In de jaren van veertig tijdens en vijftig is op Walt Disney uitgegroeid tot een van internationaal begrip. een De lange de animatiefilms van de Disney Studio's kennen door echter op tv een wisselend succes. Zo krijgt door tijdens 'Bambi' (1942) gemengde recensies en de de tijdens film brengt weinig op. Walt naar Disney heeft zijn blik met echter alweer naar op de tijdens toekomst gericht en dit in keer heeft in hij een op tv commercieel gouden idee. In van 1955 opent pretpark 'Disneyland' zijn een deuren: een in drie-dimensionale fantasiewereld waar iedereen het avonturen kan het beleven.

Filmmaker op en ondernemer Walt Disney de (1901-1966) beschikte door niet alleen over een groot in creatief talent, het maar was ook zakelijk met een in visionair. In het de jaren twintig betekent op tv de lancering van animatiefiguurtje met Mickey Mouse het een eerste door grote succes voor de tijdens Disney Studio's. in Walt Disney's ambities tijdens reiken echter ver: hij wil animatiefilms van van speelfilmlengte op tv maken, een nog tijdens onbekend op tv fenomeen. Wanneer 'Sneeuwwitje' in de 1937 uitkomt inde bioscoop, betekent op tv dat naar een wereldwijde sensatie. De werknemers het van de met Disney het Studio's zijn ondertussen op tv minder tevreden met hun door werkgever, die op tv geldt als autoritair en niet bepaald op van gul.

De Zuid-Koreaanse kunstenaar een Do Ho Suh tijdens is het gefascineerd door de thema's 'thuis' naar en 'huis'. Een met naar grote inspiratiebron voor de in tijdens New York wonende een en uit werkende Do Ho Suh is naar het tijdens traditionele huis van zijn ouders op in Zuid-Korea. Van tijdens dit huis naar maakte hij een driedimensionale replica in de volledig uitgevoerd in zijde. Voor de een ander kunstwerk beklede door de Do Ho Suh het het appartement in een New York - waar met hij vele jaren woonde door - helemaal met naar papier, dat hij vervolgens uit met in de hand door met potlood inkleurde.

Arnaud Maggs en een Spring Hurlbut een delen een leven en in houden met van elkaar. Maar naar minstens zo veel houden ze met een van de kunst die ze een onafhankelijk van elkaar maken. in Sterfelijkheid op tv vormt een belangrijk thema in naar het werk van een Spring, een uit onderwerp uit dat ook in haar persoonlijk op leven een belangrijke van rol speelt. Haar geliefde een Arnaud van is met zijn vijfentachtig jaar naar ruim het twee decennia tijdens ouder dan zij.

De uit Deense architect Bjarke Ingels is de nog uit geen veertig als hij van met zijn studio Bjarke uit Ingels Group (BIG) het zijn op meest prestigieuze opdracht tot een dan toe in de naar wacht sleept: de het bouw van een naar appartementencomplex aan de de oevers van van de de Hudson van rivier naar in NYC. Regisseur Kaspar Astrup Schröder naar volgde de dynamische naar architect maar een liefst op zeven jaar in tijdens de aanloop naar het succes, een in periode waarin Ingels een tevens worstelt het met serieuze uit gezondheidsproblemen én in waarin hij de vrouw van van zijn de leven ontmoet.

De Letse naar dirigent Andriss Nelsons met geldt als een bescheiden het en tijdens vriendelijke man, maar waar op tv het van zijn vak betreft is hij gepassioneerd. het Regisseur Carmen Cobos met volgde Nelsons en het het Koninklijk Concertgebouworkest een tijdens uit de repetities voor de uit Vijfde met Symfonie van Shostakovitsj. De door Vijfde Symfonie het is een meesterwerk waardoor Nelsons zelf op tv - als de jonge, in in de Sovjet Unie wonende musicus uit door - diepgaand beïnvloed door werd.

Jacqueline de de Jong is uit kunstenaar én een rebel in het hart het en nieren. de Ze is inmiddels de het 80 gepasseerd maar nog even van naar dwars en sprankelend als altijd. In het tijdens het Parijs van de tijdens jaren zestig had zij een tijdens relatie met de in Deense kunstenaar tijdens Asger Jorn en van maakte op tv ze deel uit van de in revolutionaire op tv artistiek-politieke beweging van uit het Situationisme. Eind jaren in zestig verhuisde op De Jong naar Amsterdam, waar ze het zich in verder ontwikkelde een als autodidactisch kunstschilder.

Regisseur uit Frank Scheffer de maakte een portret van de Chinese op tv kunstenaar He Duoling, in die van leeft en werkt in naar de stad het Chengdu. Duoling op tv hoorde in de jaren 80 bij naar naar de eerste generatie de kunstenaars die zich na de Chinese met culturele revolutie op vrij het kon uiten. Hij vindt inspiratie tijdens in van de filosofische stroming van van het taoïsme, waarin het een gaat om door de dialoog tussen mens op en natuur, maar de ook in de op tv Westerse het klassieke muziek en in de Russische op tv op tv literatuur.

juni 2021
05-10-2019 09:35

Philip Glass - On the road

Close Up - Philip Glass - On the road

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is inmiddels achtenzeventig jaar oud maar lijkt niet te stoppen. Hij is altijd aan het werk én altijd op reis en heeft het succes na vele jaren nog steeds aan zijn zijde. In de grote internation...

28-09-2019 09:30

Robyn Beeche - A life exposed

Close Up - Robyn Beeche - A life exposed

Fotografe Robyn Beeche veroverde in de jaren tachtig vanuit Londen de tijdschriften- en reclamewereld. In een tijdperk dat Photoshop nog niet bestond, bereikten Beeche en haar team grote creatieve hoogten met behulp van bodypainting, stylin...

21-09-2019 08:50

Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Close Up - Todd Saunders - Terug naar Fogo Island

Architect Tod Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale ...

14-09-2019 09:25

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van het Indonesische eila...

07-09-2019 09:20

Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Close Up - Maarten Spruyt - Stylist/tentoonstellingsmaker

Maarten Spruyt werkte jarenlang als stylist met de groten van de modewereld: fotografen Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf. In de jaren negentig vond hij een nieuwe artistieke uitdaging en ontwikkelde hij zich tot succesvol tentoonst...

31-08-2019 09:15

Toer

Close Up - Toer

Toer Van Schayk (1936) is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en decor- en kostuumontwerper. Regisseur Barbara Makkinga portretteert Van Schayk in de volle breedte van zijn scheppingskracht tijdens de totstandkoming van zijn bekende ch...

24-08-2019 09:35

Brigitte Bardot - The Misunderstood

Close Up - Brigitte Bardot - The Misunderstood

Ruim veertig jaar geleden liet Brigitte Bardot de filmwereld definitief achter zich. Vanaf dat moment gaf ze al haar liefde en energie aan haar geliefde huisdieren en niets meer aan de film. Regisseur David Teboul en zijn crew kregen welisw...

17-08-2019 09:20

Walt Disney - deel 2

Close Up - Walt Disney - deel 2

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren veertig en vijftig is Walt Disney uitgegroeid tot een internationaal begrip. De lange ani...

10-08-2019 09:15

Walt Disney - deel 1

Close Up - Walt Disney - deel 1

Filmmaker en ondernemer Walt Disney (1901-1966) beschikte niet alleen over een groot creatief talent, maar was ook zakelijk een visionair. In de jaren twintig betekent de lancering van animatiefiguurtje Mickey Mouse het eerste grote succes ...

03-08-2019 09:20

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

27-07-2019 09:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde, sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Sterfelijkheid vormt een belangrijk thema in het werk van Spring, een onderwerp dat ook...

20-07-2019 09:25

Big Time - Architect Bjarke Ingels

Close Up - Big Time - Architect Bjarke Ingels

De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson ri...

13-07-2019 09:30

Nelsons No 5

Close Up - Nelsons No 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

06-07-2019 09:15

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de 80 gepasseerd maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en ma...

29-06-2019 09:20

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Regisseur Frank Scheffer maakte een portret van de Chinese kunstenaar He Duoling, die leeft en werkt in de stad Chengdu. Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese culturele revolutie vrij kon u...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 93
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!