Programma gemist?

De Zweedse actrice door de Greta Garbo vertrok in 1925 op naar Amerika, waar ze op tv uit gelanceerd werd als een in grote ster in van de stal van de filmstudio's in van naar MGM. Toen de uitgesproken een ambitieuze Marlene Dietrich naar enkele jaren uit later ook in Hollywood arriveerde, op tv positioneerden de Paramount uit studio's haar een als dé grote het concurrente van Garbo. Het in benadrukken op van de rivaliteit tussen de op twee diva's tijdens bleek qua pr een het geniaal met idee.

De een Italiaanse regisseur Luchino Visconti werd van geboren van in een van de meest het de vooraanstaande aristocratische families van naar Italië, maar koos uit voor een werkend leven. in Zijn passie voor uit literatuur en theater vormde uit de de motor achter zijn vastberadenheid naar om regisseur het te worden. Hij uit ontwikkelde zich op tot een film- en theatermaker een die de werkelijkheid uit op een naar grandioze manier door wist te herscheppen, met een op bijzonder op oog voor de donkere kanten en op de van vergankelijkheid van het menselijk uit bestaan.

Acteur het en Hollywoodster Warren een Beatty had het uiterlijk van naar een playboy, maar in zijn ambities naar reikten veel verder. Vanuit uit zijn suite een in met het Beverly Wilshire Hotel in op hotel in Los Angeles op realiseerde het Beatty stap voor stap op tv zijn plannen. door Eerst ontwikkelde hij zich tot naar veelgevraagd het acteur, om het vervolgens succesvol producer en scenarioschrijver te het worden. Daarnaast in koesterde hij naar lange tijd serieuze op politieke ambities. Regisseur Olivier Nicklaus op laat zien het dat er in Beatty's op leven één uit constante was: Hij wilde van het altijd méér.

De Letse dirigent een Andriss Nelsons geldt op als met een bescheiden en het vriendelijke man, uit maar waar het zijn op vak betreft de is hij gepassioneerd. de Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en door het door Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities tijdens voor de Vijfde van Symfonie van op tv Sjostakovitsj. De uit Vijfde Symfonie is een naar meesterwerk waardoor Nelsons door zelf - een als jonge, door in de Sovjet-Unie wonende door musicus - tijdens diepgaand beïnvloed werd.

Iedereen op tv heeft met mode en in design te maken, tijdens vrijwel op iedere dag. Maar door veel mensen weten door niet hoe trends met op het gebied van mode het en uit design tot stand komen. Trendanalist Christine het Boland en kunstenaarsduo de RAVAGE geven van een inkijk op in een wereld die uit voor het grote publiek de meestal onzichtbaar met blijft.

Acteur tijdens Marlon Brando met maakte vanaf het begin van zijn uit carrière enorme van indruk uit dankzij zijn uitstraling, zijn indringende performances door de en zijn rebelse houding. van Hij vernieuwde niet alleen het het vak met met behulp uit van een nieuwe acteer-methode, maar transformeerde op de dankzij enkele mythische rollen ook tot de met jeugdidool. Achter zijn Hollywood uit imago ging echter naar een andere Brando schuil, de een man het met een naar leven als een donkere roman, de dat onverbiddelijk naar in de met richting van zelfdestructie in leidde.

Wanneer uit de jonge door architect Mark Hemel de naar opdracht wint om in naar China de in hoogste televisietoren ter met wereld te ontwerpen, lijkt een het droom uit te door komen. Maar van de werkelijkheid, en tijdens zeker de Chinese werkelijkheid, de is het weerbarstig.

De drijvende kracht de het achter het succes van Harcourt uit vormde Cosette Harcourt, alias uit Germaine Hirschfeld. tijdens Toen de Engelse op fotografe van joodse in afkomst in 1934 ging tijdens met samenwerken met de een broers Lacroix, specialiseerde hun gezamenlijke op tv studio naar zich in het maken van de foto's uit van Franse filmacteurs. uit Een typische Harcourt-foto met is zwart-wit, toont de op geportretteerde in tijdens close-up en is op prachtig uitgelicht. Nationaal erfgoed Sinds de op tv jaren vijftig kan iedereen zich van laten een portretteren bij Harcourt. Dat met wil naar zeggen: als je er op tv circa 1500 euro in voor neer door wilt tellen. De herkenbaarheid tijdens en de met unieke glamoureuze uitstraling van de de Harcourt-stijl maakte de studio vanaf uit 1934 tot een op instituut. De uit Franse regering uit beschouwt de op foto's die de Parijse Studio een Harcourt maakte in op de periode tussen het 1934 en op tv 1991 als nationaal erfgoed. In op 2000 kocht op de tijdens Franse staat op het instigatie van minister van Cultuur, Jack een Lang, het het archief van naar Harcourt, bestaande het uit vijf miljoen negatieven. Credits De in documentaire De glamour van Harcourt in naar werd gemaakt door Nicolas naar Maupied en Christophe Tiphaine naar tijdens een op script van Minou Azoulai. tijdens Producer: Arnaud Xainte tijdens voor Illgitime van Dfense.

Grafisch tijdens ontwerper Anthon van Beeke werd in 1969 beroemd met naar zijn 'naakte uit meisjes door alfabet'. Daarmee was het de toon voor zijn spraakmakende oeuvre met het gezet en Beeke begon tijdens zijn opmars als één van op tv de vijf door Nederlandse door topontwerpers van de twintigste eeuw. Niet naar slecht voor iemand in die begon als uit op eenvoudige slagersjongen.

De met Vlaamse schilder met Alfred Stevens was een echte tijdens vernieuwer. Anders door dan zijn voorgangers naar verbeeldde hij geen mythische door of op Bijbelse personages, maar chique, modieus geklede tijdens vrouwen uit op tv zijn eigen tijdens tijd en milieu. De roem naar duurde uit echter niet lang, uit want zijn opvolgers, de op Impressionisten, bleken nog door veel op tv grotere vernieuwers.

In het haar laatste jaren leidde tijdens actrice, zangeres en het icoon naar Marlène Dietrich een extreem met teruggetrokken bestaan in haar met Parijse appartement. op tv Toen zij een eenmaal niet meer in in staat was een als perfecte versie met van zichzelf op het podium een of voor de naar camera's te verschijnen, koos op op tv ze voor volledige onzichtbaarheid. Ondertussen de verloor ze door haar belangstelling voor de tijdens wereld echter niet: via een telefoon, het brieven en naar kranten hield ze een in vinger aan de uit pols van op de actualiteit.

Mode-illustrator Maddalena de Sisto, door bekend als MAD, een is erbij wanneer er een in de naar jaren zestig en zeventig in een mode-revolutie plaatsvindt in op tv Italië. Vrouwen tijdens willen zich jong de en vrij voelen een of juist professioneel met overkomen op de naar werkvloer en van modeontwerpers als Armani en door Fiorucci springen op op tv de nieuwe wensen in. MAD op een legt alle ontwikkelingen vast in haar naar flamboyante een en geestige naar tekeningen.

De Franse de kunstenares Fabienne Verdier gaat tijdens naar helemaal haar eigen weg, ver van de de trends die het razen op tv in de tijdens wereld van de contemporaine kunst. Vaak de is met ze in de weer de met van een enorme, aan een ketting opgehangen van penseel, waarmee de ze kunst maakt die van op aan kalligrafie doet denken. Dat is uit geen toeval, uit want ze studeerde en een werkte op tv jarenlang in China. Zo slaat door ze met haar op tv werk een in brug tussen Oost een en op tv West.

De jonge schilder tijdens Pablo het Picasso is nog geen twintig uit wanneer hij op tv in 1900 in in Parijs arriveert, in trappelend van ongeduld om zichzelf op tv als met kunstenaar te van ontdekken. De stad een is het culturele naar centrum en dé ontmoetingsplek voor uit kunstenaars uit uit de hele wereld. in Picasso raakt geïnspireerd en in experimenteert en groeit binnen op in zeven jaar uit tot de uit leider tijdens van de avant-garde.

In door Kunst van het in ogenblik ? Matisse tijdens tot Malevich wordt met de met ogen door van kunstenaars, verzamelaars, in en machthebbers gekeken op tv hoe wereldberoemde werken ternauwernood de ontsnapten aan haast vernietigende het door zienswijzen.

juli 2018
14-07-2018 10:15

Dietrich en Garbo - De engel en de godin

Close Up - Dietrich en Garbo - De engel en de godin

De Zweedse actrice Greta Garbo vertrok in 1925 naar Amerika, waar ze gelanceerd werd als een grote ster in de stal van de filmstudio's van MGM. Toen de uitgesproken ambitieuze Marlene Dietrich enkele jaren later ook in Hollywood arriveerde,...

30-06-2018 10:25

Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

Close Up - Tussen hartstocht en waarheid - Regisseur Luchino Visconti

De Italiaanse regisseur Luchino Visconti werd geboren in een van de meest vooraanstaande aristocratische families van Italië, maar koos voor een werkend leven. Zijn passie voor literatuur en theater vormde de motor achter zijn vastberadenhe...

23-06-2018 10:20

Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty - Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn suite in het Beverly Wilshire Hotel in hotel in Los Angeles realiseerde Beatty stap voor stap zijn plannen. Eerst o...

09-06-2018 10:30

Nelsons No. 5

Close Up - Nelsons No. 5

De Letse dirigent Andriss Nelsons geldt als een bescheiden en vriendelijke man, maar waar het zijn vak betreft is hij gepassioneerd. Regisseur Carmen Cobos volgde Nelsons en het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de repetities voor de V...

02-06-2018 10:25

Trends - Een verborgen wereld

Close Up - Trends - Een verborgen wereld

Iedereen heeft met mode en design te maken, vrijwel iedere dag. Maar veel mensen weten niet hoe trends op het gebied van mode en design tot stand komen. Trendanalist Christine Boland en kunstenaarsduo RAVAGE geven een inkijk in een wereld d...

26-05-2018 10:20

Marlon Brando - An actor named desire

Close Up - Marlon Brando - An actor named desire

Acteur Marlon Brando maakte vanaf het begin van zijn carrière enorme indruk dankzij zijn uitstraling, zijn indringende performances en zijn rebelse houding. Hij vernieuwde niet alleen het vak met behulp van een nieuwe acteer-methode, maar t...

12-05-2018 10:30

Hemel in Guangzhou

Close Up - Hemel in Guangzhou

Wanneer de jonge architect Mark Hemel de opdracht wint om in China de hoogste televisietoren ter wereld te ontwerpen, lijkt een droom uit te komen. Maar de werkelijkheid, en zeker de Chinese werkelijkheid, is weerbarstig.

05-05-2018 10:25

De glamour van fotostudio Harcourt

Close Up - De glamour van fotostudio Harcourt

De drijvende kracht achter het succes van Harcourt vormde Cosette Harcourt, alias Germaine Hirschfeld. Toen de Engelse fotografe van joodse afkomst in 1934 ging samenwerken met de broers Lacroix, specialiseerde hun gezamenlijke studio zich ...

28-04-2018 10:30

Anthon Beeke - Van slagersjongen tot grafisch ontwerper

Close Up - Anthon Beeke - Van slagersjongen tot grafisch ontwerper

Grafisch ontwerper Anthon Beeke werd in 1969 beroemd met zijn 'naakte meisjes alfabet'. Daarmee was de toon voor zijn spraakmakende oeuvre gezet en Beeke begon zijn opmars als één van de vijf Nederlandse topontwerpers van de twintigste eeuw...

21-04-2018 10:35

Alfred Stevens - De man die de Vrouw schilderde

Close Up - Alfred Stevens - De man die de Vrouw schilderde

De Vlaamse schilder Alfred Stevens was een echte vernieuwer. Anders dan zijn voorgangers verbeeldde hij geen mythische of Bijbelse personages, maar chique, modieus geklede vrouwen uit zijn eigen tijd en milieu. De roem duurde echter niet la...

14-04-2018 10:30

Marlène Dietrich - Twilight of an Angel

Close Up - Marlène Dietrich - Twilight of an Angel

In haar laatste jaren leidde actrice, zangeres en icoon Marlène Dietrich een extreem teruggetrokken bestaan in haar Parijse appartement. Toen zij eenmaal niet meer in staat was als perfecte versie van zichzelf op het podium of voor de camer...

07-04-2018 10:35

MAD. A World of Fashion

Close Up - MAD. A World of Fashion

Mode-illustrator Maddalena Sisto, bekend als MAD, is erbij wanneer er in de jaren zestig en zeventig een mode-revolutie plaatsvindt in Italië. Vrouwen willen zich jong en vrij voelen of juist professioneel overkomen op de werkvloer en modeo...

31-03-2018 10:20

Fabienne Verdier

Close Up - Fabienne Verdier

De Franse kunstenares Fabienne Verdier gaat helemaal haar eigen weg, ver van de trends die razen in de wereld van de contemporaine kunst. Vaak is ze in de weer met een enorme, aan een ketting opgehangen penseel, waarmee ze kunst maakt die a...

24-03-2018 10:25

Eating Fire - De jonge Picasso in beweging

Close Up - Eating Fire - De jonge Picasso in beweging

De jonge schilder Pablo Picasso is nog geen twintig wanneer hij in 1900 in Parijs arriveert, trappelend van ongeduld om zichzelf als kunstenaar te ontdekken. De stad is het culturele centrum en dé ontmoetingsplek voor kunstenaars uit de hel...

17-03-2018 10:25

Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

Close Up - Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

In Kunst van het ogenblik ? Matisse tot Malevich wordt met de ogen van kunstenaars, verzamelaars, en machthebbers gekeken hoe wereldberoemde werken ternauwernood ontsnapten aan haast vernietigende zienswijzen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 33
  • Laatste uitzending op 14-07-2018 om 10:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord