Programma gemist?

De met charismatische zwarte met big bandleider, zanger, met en danser Cab Calloway werd in op tv tijdens de jaren dertig onsterfelijk dankzij het van lied naar 'Minnie the naar Moocher'. Het overbekende refrein met van dit nummer van bezorgde hem op de bijnaam 'The Hi De Ho tijdens Man'. het Calloway is bovendien naar onlosmakelijk verbonden met de een legendarische New Yorkse tijdens jazzclub 'The Cotton tijdens Club'.

Kunstenaar door Folkert de Jong op tv (1972) beleefde een tien jaar geleden een stormachtig van internationaal succes. Buitenlandse verzamelaars op tv van vochten om zijn kleurrijke, van purschuim met gemaakte, beeldengroepen. Na een een met economische en persoonlijke de crisis is de de kunstenaar nu bezig op tv zichzelf opnieuw uit te vinden. tijdens In de film uit in beleven we hoe met hij middels een letterlijk naar en figuurlijk zelfonderzoek reflecteert op in de kracht en tijdens de beperkingen van tijdens het het (kunstenaars)bestaan, waarin de vergankelijkheid uiteindelijk misschien meer een het kracht dan een op tv tekortkoming door is.

De familie op tv Stein en de door moderne kunst; Gertrude, Leo uit en met Michael Stein: Amerikanen in tijdens Parijs aan het begin de de van de twintigste eeuw. Als eersten de kochten met ze werken van Matisse, door Picasso met en Juan Gris tijdens en droegen daarmee een bij aan de naar latere roem van deze kunstenaars, de niet op alleen in Europa op maar ook in op Amerika.

Een aangeboren met gevoeligheid en een ongelukkige het jeugd vormden een van vruchtbare artistieke naar voedingsbodem het voor cabaretier, auteur en liedjesschrijver op Hans Dorrestijn. Maar ze de brachten hem door ook veel verdriet. De op tv documentaire door ‘De Kunst van het Lijden’ het op schetst een intiem portret naar van een op tv kunstenaar die een met lastig leven achter de rug tijdens heeft. Dat door hij op op tv zijn bijna zevenzeventigste nog in floreert heeft hij te tijdens danken aan het een sterk karakter tijdens en een stel trouwe vrienden. Hans tijdens van Dorrestijn is inmiddels de op tv zeventig ruim gepasseerd, maar hij door schrijft nog altijd met boeken, maakte tijdens een televisieprogramma op (‘De Baardmannetjes’, uit 2014), een nieuwe cabaretvoorstelling (‘Het naar einde is het zoek’, 2015), en wordt door geregeld als gast tijdens verwelkomd in talkshows. een En daarbij heeft in hij eigenhandig tijdens een heel nieuw genre ontwikkeld: de de tijdens literaire vogelgids. Dorrestijn het spreekt openhartig over tijdens zijn trieste jeugd waarin een hij als het gevoelig kind te maken had met met een naar autoritaire, agressieve stiefvader. Het lastige tijdens leven op vormde een in vruchtbare voedingsbodem voor van zijn imposante oeuvre tijdens aan liedjes, maar was lange het tijd ook op een bron van de lijden. Gelukkig heeft in hij sinds jaar en dag van veel steun aan tijdens enkele een trouwe vrienden. Zij spreken op in de documentaire met naar genegenheid met en bewondering over Dorrestijn een en vinden hem met zonder op tv uitzondering een sterk mens. Nu hij wat door ouder een wordt lijkt hij van in rustiger vaarwater te komen. van Hij beleeft naar heel een veel plezier aan het kijken naar met vogels. Het zet een voor hem naar de gebeurtenissen uit zijn op jeugd, op zijn overwonnen van alcoholisme en zijn mislukte relaties naar in een het ander perspectief. ‘De natuur door is gewoon troostrijk,’ met zegt hij er zelf met in over.

Arnaud het Maggs en Spring Hurlbut delen met een leven en de op tv houden van elkaar. Maar minstens zo op veel houden ze door de van de kunst door die ze onafhankelijk van tijdens elkaar maken. tijdens Arnaud Maggs en Spring Hurlbut op delen een leven en van op houden van elkaar. uit Maar minstens zo veel houden ze op op van de kunst tijdens die ze onafhankelijk van elkaar maken. van Sterfelijkheid het vormt een belangrijk thema in op tv het werk van op Spring, op een onderwerp van dat ook in haar uit persoonlijk leven een in belangrijke rol speelt. door Haar geliefde Arnaud is door met zijn vijfentachtig op jaar ruim op twee decennia ouder dan uit zij.

In door een tijd dat de meeste naar actrices door marionetten van de in grote filmstudio's van waren, stippelde Katharine Hepburn haar eigen het loopbaan in uit. In het een tijd dat de meeste actrices in marionetten van de op tv grote in filmstudio's waren, een stippelde Katharine Hepburn haar eigen loopbaan naar uit. In naar films speelde ze op tv keer de op keer de onafhankelijke, op tv zelfbewuste vrouw die een de man in haar het leven naar volop tegenspel gaf. Dat Hepburn op tv daarbij zowel op op tv het met witte doek als in de het echte leven door broeken in plaats van door rokken met droeg, daar keek niemand van naar op.

Jan Jansen is in al het meer dan op veertig jaar ontwerper van schoenen. En van met op tv succes! Zijn schoenencollecties naar zijn wereldwijd te koop en naar in te zien in musea en - met een helaas voor hem - talloze met malen gekopieerd. Jan het Jansen is al van meer dan naar veertig jaar ontwerper van schoenen. in En met door succes! door Zijn schoenencollecties zijn wereldwijd te koop een van en te zien in uit musea en - helaas een voor hem - het talloze malen gekopieerd. op Sommigen zien zijn werk van als pure kunst, met het anderen vinden zijn schoenen een een symbool uit van vrouwelijkheid en op tv erotiek.

De een Australische architecten Bill Corker, Barrie van de Marshall and John Denton vormen op tv samen het befaamde, naar uit hen vernoemde tijdens architectenbureau. De Australische architecten van door Bill Corker, Barrie Marshall and door John Denton het vormen samen het befaamde, naar tijdens hen vernoemde architectenbureau. van Fans in en critici tijdens geven hun mening de over het werk van dit het bureau dat in uit de jaren negentig het zó gezichtsbepalend op tv werd voor door de stad Melbourne, een dat er een onvermijdelijke backlash naar volgde. uit In 2015 realiseerde Denton Corker de en naar Marshall zijn markante ontwerp door voor het Australische paviljoen in op de Biënnale van naar op Venetië.

In 2010 met vierde door schrijver en schilder Jan Cremer zijn met zeventigste met verjaardag. In 2010 vierde schrijver de en schilder Jan van Cremer zijn zeventigste in verjaardag. Het uit is bijna naar niet voor te stellen door dat het 'enfant terrible' tijdens van de de Nederlandse literatuur inmiddels zo'n van respectabele de leeftijd bereikt heeft. Regisseur uit Peter Scholten achtte de door tijd uit rijp voor een terugblik, een een film die met laat door zien hoe een talentvolle Enschedese jongen met zich uit de de armoede omhoog vocht naar tijdens en zich ontwikkelde het tot het wereldberoemde fenomeen Jan uit Cremer.

Het oeuvre in van uit Johannes Vermeer bestaat uit nog het geen veertig schilderijen het en we weten bijna naar met niets over hem. Tóch is in Vermeer in onze tijdens tijd alom door vertegenwoordigd. Het oeuvre met van Johannes Vermeer bestaat van uit nog in geen veertig schilderijen en uit we weten bijna tijdens niets over op tv hem. Tóch is Vermeer in door onze tijd alom een vertegenwoordigd. Tentoonstellingen door zijn kaskrakers en in de speelfilm 'Girl with op tv a Pearl Earring' het trok in wereldwijd een in miljoenenpubliek. Maar Vermeer vormt ook naar een door inspiratie voor invloedrijke van filmmakers, fotografen, kunstenaars en naar denkers. Wat maakt Vermeer uit zo actueel en met zo van herkenbaar?

In het de jaren een dertig van de vorige eeuw het verliet de met fotograaf Zhuang Xueben zijn de thuisbasis Shanghai om foto's met te maken met van de op mensen die aan op de uiterste op tv westgrenzen van China woonden. In met de met jaren dertig van de vorige eeuw naar verliet de fotograaf door Zhuang Xueben zijn het thuisbasis Shanghai om uit foto's te op tv maken van met de mensen die op aan de uiterste op westgrenzen van China woonden. Op op tv zijn verre door reizen sloot tijdens de fotograaf vele naar vriendschappen. Zijn foto's vormden voor op tv vele Chinezen het een op eerste kennismaking met een tot dan toe onbekende op landgenoten.

Italië een stond altijd al bekend als van door dé plek waar goed gemaakte kleding naar de in de mooiste materialen een vandaan kwam. Maar vanaf de uit een jaren vijftig wist met Italië zich te profileren een als modeland het bij uitstek. Italië stond altijd al met in bekend als dé op tv plek waar goed op gemaakte kleding in de mooiste op materialen vandaan kwam. een Maar vanaf de op tv jaren vijftig een wist Italië zich te profileren naar als modeland bij in uitstek. het Dankzij de hartstochtelijke het liefdesaffaire tussen internationale beroemdheden op en het de grote Italiaanse op tv modehuizen, was het label 'Made het in Italy' de naar afgelopen decennia niet uit op de de spotlights weg te de slaan.

In door 1998 opende op in Toscane in Italië een de 'Tuin met van de Tarot', een met park met op een indrukwekkende collectie kleurrijke sculpturen met en gebouwen. In 1998 in opende in Toscane de in Italië de van 'Tuin van de het Tarot', een op park met een in indrukwekkende collectie kleurrijke sculpturen in en gebouwen. op Meer dan twintig jaar op uit werkte kunstenares Niki de St. door Phalle aan het park naar en uit met de opening een ging haar een diepste wens in vervulling: uit ' De mensen het blij maken.' De Saint Phalle op tv was lang de het levensgezellin uit van beeldhouwer Jean Tinguely. Zij een slaagde er in echter in het haar eigen werk prioriteit te uit geven en Tinguely's naar op succes overschaduwde nooit het in hare.

Alessandro tijdens Gualtieri is een de eigenzinnige parfumontwerper, die voor uit zijn nieuwste naar parfum Blamage de regels op tv helemaal wil op tv loslaten. Alessandro Gualtieri tijdens is een eigenzinnige parfumontwerper, uit die voor met zijn nieuwste parfum Blamage het de regels op tv helemaal wil loslaten. door Maar hoe op verder hij reist om 'Blamage' te door vinden, hoe meer tijdens hij niet naar alleen zijn de omgeving maar door ook zichzelf lijkt te ontregelen. op tv Wordt met 'Blamage' een echte op blamage?

Fotograaf tijdens Erwin Blumenfeld uit scoorde in de loop van op zijn carrière een meer VOGUE covers dan een welke andere fotograaf vóór van of na hem op gedaan op tv heeft. In 1950 gold h... van Fotograaf op Erwin Blumenfeld scoorde in de een loop een van zijn carrière door meer VOGUE de covers dan welke andere fotograaf tijdens vóór op tv of na hem gedaan heeft. In in 1950 gold in hij als op de best betaalde fotograaf ter door de wereld. Anders dan de meeste een modefotografen had door Blumenfeld artistieke wortels in de uit schilderkunst het en hij naar stond bekend om zijn van vernieuwingsdrang. Privé ging het hem door op tv minder voor de wind een en zijn liefde tijdens voor mooie vrouwen bracht het hem op tv in de loop der uit jaren meer verdriet dan naar geluk.

december 2017
01-07-2017 10:20

Cab Calloway: The Hi De Ho Man

Close Up - Cab Calloway: The Hi De Ho Man

De charismatische zwarte big bandleider, zanger, en danser Cab Calloway werd in de jaren dertig onsterfelijk dankzij het lied 'Minnie the Moocher'. Het overbekende refrein van dit nummer bezorgde hem de bijnaam 'The Hi De Ho Man'. Calloway ...

24-06-2017 10:50

Het zelfonderzoek - Folkert de Jong

Close Up - Het zelfonderzoek - Folkert de Jong

Kunstenaar Folkert de Jong (1972) beleefde tien jaar geleden een stormachtig internationaal succes. Buitenlandse verzamelaars vochten om zijn kleurrijke, van purschuim gemaakte, beeldengroepen. Na een economische en persoonlijke crisis is d...

17-06-2017 10:25

De familie Stein en de moderne kunst

Close Up - De familie Stein en de moderne kunst

De familie Stein en de moderne kunst; Gertrude, Leo en Michael Stein: Amerikanen in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Als eersten kochten ze werken van Matisse, Picasso en Juan Gris en droegen daarmee bij aan de latere roem van d...

10-06-2017 10:25

Hans Dorrestijn

Close Up - Hans Dorrestijn

Een aangeboren gevoeligheid en een ongelukkige jeugd vormden een vruchtbare artistieke voedingsbodem voor cabaretier, auteur en liedjesschrijver Hans Dorrestijn. Maar ze brachten hem ook veel verdriet. De documentaire ‘De Kunst van het Lijd...

27-05-2017 10:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde en sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde en sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo v...

20-05-2017 10:25

Katharine Hepburn - The Great Kate!

Close Up - Katharine Hepburn - The Great Kate!

In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn haar eigen loopbaan uit. In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn...

13-05-2017 10:25

Jan Jansen. Een leven vol schoenen

Close Up - Jan Jansen. Een leven vol schoenen

Jan Jansen is al meer dan veertig jaar ontwerper van schoenen. En met succes! Zijn schoenencollecties zijn wereldwijd te koop en te zien in musea en - helaas voor hem - talloze malen gekopieerd. Jan Jansen is al meer dan veertig jaar ontwer...

29-04-2017 10:25

Het Australie van architecten Denton Corker Marshall

Close Up - Het Australie van architecten Denton Corker Marshall

De Australische architecten Bill Corker, Barrie Marshall and John Denton vormen samen het befaamde, naar hen vernoemde architectenbureau. De Australische architecten Bill Corker, Barrie Marshall and John Denton vormen samen het befaamde, na...

22-04-2017 10:25

Jan Cremer - Ik schilder, ik schrijf, ik schilder

Close Up - Jan Cremer - Ik schilder, ik schrijf, ik schilder

In 2010 vierde schrijver en schilder Jan Cremer zijn zeventigste verjaardag. In 2010 vierde schrijver en schilder Jan Cremer zijn zeventigste verjaardag. Het is bijna niet voor te stellen dat het 'enfant terrible' van de Nederlandse literat...

04-03-2017 10:40

Vensters op Vermeer - 10 korte verhalen

Close Up - Vensters op Vermeer - 10 korte verhalen

Het oeuvre van Johannes Vermeer bestaat uit nog geen veertig schilderijen en we weten bijna niets over hem. Tóch is Vermeer in onze tijd alom vertegenwoordigd. Het oeuvre van Johannes Vermeer bestaat uit nog geen veertig schilderijen en we ...

04-02-2017 10:35

Op zoek naar onbekend China - Fotograaf Zhuang Xueben

Close Up - Op zoek naar onbekend China - Fotograaf Zhuang Xueben

In de jaren dertig van de vorige eeuw verliet de fotograaf Zhuang Xueben zijn thuisbasis Shanghai om foto's te maken van de mensen die aan de uiterste westgrenzen van China woonden. In de jaren dertig van de vorige eeuw verliet de fotograaf...

21-01-2017 10:35

Made in Italy

Close Up - Made in Italy

Italië stond altijd al bekend als dé plek waar goed gemaakte kleding in de mooiste materialen vandaan kwam. Maar vanaf de jaren vijftig wist Italië zich te profileren als modeland bij uitstek. Italië stond altijd al bekend als dé plek waar ...

14-01-2017 10:25

Niki de Saint Phalle - De droom van een architect

Close Up - Niki de Saint Phalle - De droom van een architect

In 1998 opende in Toscane in Italië de 'Tuin van de Tarot', een park met een indrukwekkende collectie kleurrijke sculpturen en gebouwen. In 1998 opende in Toscane in Italië de 'Tuin van de Tarot', een park met een indrukwekkende collectie k...

17-12-2016 10:25

The Nose - Op zoek naar Blamage

Close Up - The Nose - Op zoek naar Blamage

Alessandro Gualtieri is een eigenzinnige parfumontwerper, die voor zijn nieuwste parfum Blamage de regels helemaal wil loslaten. Alessandro Gualtieri is een eigenzinnige parfumontwerper, die voor zijn nieuwste parfum Blamage de regels helem...

10-12-2016 10:25

Erwin Blumenfeld - The man who shot beautiful women

Close Up - Erwin Blumenfeld - The man who shot beautiful women

Fotograaf Erwin Blumenfeld scoorde in de loop van zijn carrière meer VOGUE covers dan welke andere fotograaf vóór of na hem gedaan heeft. In 1950 gold h... Fotograaf Erwin Blumenfeld scoorde in de loop van zijn carrière meer VOGUE covers da...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord