Programma gemist?

In Kunst door van het ogenblik een ? op tv Matisse tot Malevich wordt een met de ogen in van kunstenaars, het verzamelaars, en machthebbers gekeken van hoe wereldberoemde werken een ternauwernood ontsnapten aan op haast vernietigende een zienswijzen.

Met uit zijn op tijdens comic books geïnspireerde schilderijen leverde van kunstenaar Roy met Lichtenstein in het de jaren zestig een ironisch met commentaar in op de Amerikaanse cultuur. Zijn bijdragen tijdens aan de pop door uit art maakten hem tot van een beroemdheid. Maar door anders dan zijn tijdgenoot de en superster Andy Warhol een was Lichtenstein op tv een ingetogen en een rustige persoonlijkheid die door het liefst de non-stop aan het werk op tv was op in zijn atelier in het de buurt van New van York.

De op charismatische zwarte het big bandleider, zanger, het en danser Cab Calloway werd in door de jaren met dertig op onsterfelijk dankzij het lied 'Minnie van the Moocher'. Het van overbekende refrein van dit van nummer bezorgde hem van de bijnaam op tv 'The in Hi De Ho van Man'. Calloway is bovendien onlosmakelijk van verbonden met de legendarische een New Yorkse jazzclub de 'The Cotton door Club'.

Kunstenaar Folkert van de Jong het (1972) beleefde tien jaar tijdens geleden een stormachtig tijdens internationaal succes. Buitenlandse naar verzamelaars vochten om zijn in kleurrijke, van purschuim uit op tv gemaakte, beeldengroepen. Na een economische een en persoonlijke crisis met is de kunstenaar door nu bezig van zichzelf opnieuw uit te vinden. een In de in film beleven tijdens we hoe hij middels uit een letterlijk op tv en figuurlijk zelfonderzoek met reflecteert op de kracht en een de het beperkingen van het met (kunstenaars)bestaan, waarin vergankelijkheid uiteindelijk een misschien meer een in kracht uit dan een tekortkoming een is.

De familie Stein op tv en de moderne tijdens kunst; Gertrude, in Leo en naar Michael Stein: Amerikanen op tv in Parijs aan met het begin van de de twintigste eeuw. het Als eersten kochten op ze werken van Matisse, Picasso uit tijdens en Juan Gris en droegen de daarmee naar bij aan de latere roem het van deze een kunstenaars, niet alleen in Europa op van maar ook in een Amerika.

Een aangeboren gevoeligheid uit naar en een ongelukkige jeugd de vormden een tijdens vruchtbare artistieke voedingsbodem voor door cabaretier, auteur in en liedjesschrijver Hans op tv Dorrestijn. Maar ze brachten hem ook van veel verdriet. de De documentaire ‘De Kunst op van het op tv Lijden’ tijdens schetst een intiem portret van een een kunstenaar die een op tv lastig leven achter de de de rug heeft. Dat hij op van zijn van bijna zevenzeventigste nog floreert tijdens heeft hij te danken naar naar aan een sterk karakter het en een stel trouwe vrienden. Hans met Dorrestijn de is inmiddels de zeventig ruim in gepasseerd, tijdens maar hij uit schrijft nog altijd boeken, maakte met een televisieprogramma tijdens (‘De Baardmannetjes’, op 2014), een nieuwe cabaretvoorstelling uit (‘Het einde is een zoek’, 2015), en wordt geregeld van als gast verwelkomd het uit in talkshows. En daarbij heeft hij uit eigenhandig een in heel nieuw genre uit ontwikkeld: de literaire uit vogelgids. Dorrestijn spreekt openhartig over de zijn met trieste jeugd op waarin hij als van gevoelig kind te maken had met van door een autoritaire, agressieve op stiefvader. Het lastige leven uit vormde een vruchtbare voedingsbodem op voor zijn imposante een oeuvre de aan liedjes, maar was in lange tijd ook een in bron van lijden. Gelukkig in heeft naar hij sinds jaar het en dag veel steun aan een enkele trouwe naar vrienden. Zij spreken een in de op documentaire met genegenheid in en bewondering over Dorrestijn van en vinden met hem zonder uitzondering de een sterk op tv mens. Nu hij wat ouder met wordt lijkt hij in naar rustiger vaarwater te komen. de Hij tijdens beleeft heel veel plezier aan van het kijken het naar vogels. Het uit zet voor op hem de gebeurtenissen uit zijn met in jeugd, zijn overwonnen alcoholisme en zijn een mislukte relaties in een een het ander perspectief. ‘De natuur het is gewoon troostrijk,’ een zegt hij het er zelf het over.

Arnaud Maggs en van Spring uit Hurlbut delen een op tv leven en op tv houden van elkaar. op Maar minstens zo veel houden tijdens ze van de kunst van die tijdens ze onafhankelijk van elkaar maken. het Arnaud het Maggs en Spring van Hurlbut delen een uit leven en houden van elkaar. het Maar in minstens zo veel houden van ze van de de kunst die ze onafhankelijk naar van elkaar op tv maken. Sterfelijkheid met vormt een belangrijk thema in uit het uit werk van Spring, een onderwerp de dat door ook in naar haar persoonlijk leven van een belangrijke rol door speelt. Haar geliefde Arnaud is met met zijn vijfentachtig jaar door ruim twee decennia op tv ouder dan het zij.

In in een tijd tijdens dat de meeste actrices marionetten tijdens van de een grote filmstudio's waren, door stippelde Katharine op tv Hepburn haar eigen loopbaan uit. In van een tijd met dat de op tv meeste actrices uit marionetten van de grote op tv filmstudio's waren, uit stippelde Katharine Hepburn van haar eigen loopbaan uit. In films door speelde van ze keer op keer tijdens de onafhankelijke, zelfbewuste vrouw naar die de het man in haar leven door het volop tegenspel gaf. Dat uit Hepburn daarbij op tv zowel op het naar witte doek als naar in het echte leven broeken tijdens in plaats de van rokken droeg, daar keek naar niemand van een op.

Jan Jansen naar is al naar meer dan veertig jaar naar ontwerper van naar schoenen. En met succes! Zijn van de schoenencollecties zijn wereldwijd te koop en door te naar zien in musea en - een helaas voor op hem - talloze malen naar gekopieerd. Jan Jansen met is al meer door dan het veertig jaar de ontwerper van schoenen. En met succes! het Zijn schoenencollecties de zijn van wereldwijd te koop en van te zien in musea door en - helaas met voor een hem - talloze malen gekopieerd. Sommigen in zien van zijn werk door als pure kunst, anderen met vinden zijn met schoenen een symbool van vrouwelijkheid de en tijdens erotiek.

De in Australische architecten een Bill Corker, Barrie Marshall de and John Denton vormen samen het het befaamde, tijdens naar hen in vernoemde architectenbureau. De Australische tijdens architecten Bill Corker, Barrie tijdens een Marshall and John Denton op tv vormen samen het op tv befaamde, naar in hen vernoemde architectenbureau. het Fans en critici van geven hun mening over het werk door tijdens van dit bureau dat in de een met jaren negentig zó gezichtsbepalend werd voor op tv tijdens de stad Melbourne, dat er een met onvermijdelijke naar backlash volgde. In 2015 op tv realiseerde door Denton Corker en op Marshall zijn markante ontwerp voor uit het Australische paviljoen op in de Biënnale een van het Venetië.

In 2010 de vierde schrijver en schilder een Jan van Cremer zijn tijdens zeventigste verjaardag. In 2010 een vierde schrijver en schilder Jan op op tv Cremer zijn zeventigste verjaardag. Het is van bijna niet naar voor in te stellen dat op het 'enfant terrible' door van de Nederlandse literatuur naar inmiddels zo'n respectabele leeftijd door bereikt heeft. Regisseur Peter op Scholten achtte van de op tv tijd rijp voor een terugblik, een tijdens film die een laat zien hoe een naar op talentvolle Enschedese jongen uit zich uit de armoede omhoog door vocht en zich in ontwikkelde tot het wereldberoemde door fenomeen Jan in Cremer.

Het naar oeuvre van Johannes Vermeer bestaat van uit nog geen het veertig met schilderijen en we met weten bijna niets over uit hem. Tóch is het Vermeer in onze uit tijd van alom vertegenwoordigd. Het een oeuvre van Johannes Vermeer bestaat uit uit uit nog geen veertig schilderijen en we op weten op tv bijna niets over hem. Tóch op is op tv Vermeer in onze uit tijd alom vertegenwoordigd. Tentoonstellingen door zijn kaskrakers het en de het speelfilm 'Girl with op tv a Pearl Earring' trok tijdens wereldwijd een miljoenenpubliek. Maar in Vermeer vormt ook een op tv inspiratie voor het invloedrijke filmmakers, fotografen, een kunstenaars en denkers. Wat op het maakt Vermeer zo het actueel en zo op tv herkenbaar?

In de jaren met dertig van naar de vorige eeuw verliet met de naar fotograaf Zhuang Xueben zijn door thuisbasis Shanghai om foto's met naar te maken van de op tv mensen die aan de uiterste uit westgrenzen een van China woonden. In tijdens de uit jaren dertig van uit de vorige eeuw verliet de op tv fotograaf in Zhuang Xueben zijn op thuisbasis Shanghai om foto's met te maken van de van mensen door die aan de op uiterste westgrenzen van China woonden. in Op zijn verre het reizen sloot de fotograaf de vele vriendschappen. op Zijn een foto's vormden voor in vele Chinezen een eerste kennismaking op met uit tot dan toe onbekende naar landgenoten.

Italië in stond altijd al met bekend als van dé plek waar goed het gemaakte kleding in de een mooiste materialen tijdens vandaan kwam. Maar vanaf de de jaren met vijftig wist Italië zich te uit profileren als de modeland bij uitstek. Italië van stond altijd al op tv bekend als dé in plek door waar goed gemaakte kleding in van de mooiste materialen een vandaan kwam. Maar het vanaf de uit jaren vijftig wist het Italië zich te profileren op een als modeland bij uitstek. Dankzij de op tv hartstochtelijke liefdesaffaire tussen uit internationale in beroemdheden en de grote Italiaanse het modehuizen, een was het op tv label 'Made in Italy' de de afgelopen decennia van niet uit de spotlights weg tijdens te van slaan.

maart 2018
17-03-2018 10:25

Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

Close Up - Kunst van het ogenblik - Matisse tot Malevich

In Kunst van het ogenblik ? Matisse tot Malevich wordt met de ogen van kunstenaars, verzamelaars, en machthebbers gekeken hoe wereldberoemde werken ternauwernood ontsnapten aan haast vernietigende zienswijzen.

10-03-2018 10:25

Roy Lichtenstein - Behind the mirror

Close Up - Roy Lichtenstein - Behind the mirror

Met zijn op comic books geïnspireerde schilderijen leverde kunstenaar Roy Lichtenstein in de jaren zestig een ironisch commentaar op de Amerikaanse cultuur. Zijn bijdragen aan de pop art maakten hem tot een beroemdheid. Maar anders dan zijn...

03-02-2018 10:20

Sempé - Een kunstenaar met humor

Close Up - Sempé - Een kunstenaar met humor

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

01-07-2017 10:20

Cab Calloway: The Hi De Ho Man

Close Up - Cab Calloway: The Hi De Ho Man

De charismatische zwarte big bandleider, zanger, en danser Cab Calloway werd in de jaren dertig onsterfelijk dankzij het lied 'Minnie the Moocher'. Het overbekende refrein van dit nummer bezorgde hem de bijnaam 'The Hi De Ho Man'. Calloway ...

24-06-2017 10:50

Het zelfonderzoek - Folkert de Jong

Close Up - Het zelfonderzoek - Folkert de Jong

Kunstenaar Folkert de Jong (1972) beleefde tien jaar geleden een stormachtig internationaal succes. Buitenlandse verzamelaars vochten om zijn kleurrijke, van purschuim gemaakte, beeldengroepen. Na een economische en persoonlijke crisis is d...

17-06-2017 10:25

De familie Stein en de moderne kunst

Close Up - De familie Stein en de moderne kunst

De familie Stein en de moderne kunst; Gertrude, Leo en Michael Stein: Amerikanen in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Als eersten kochten ze werken van Matisse, Picasso en Juan Gris en droegen daarmee bij aan de latere roem van d...

10-06-2017 10:25

Hans Dorrestijn

Close Up - Hans Dorrestijn

Een aangeboren gevoeligheid en een ongelukkige jeugd vormden een vruchtbare artistieke voedingsbodem voor cabaretier, auteur en liedjesschrijver Hans Dorrestijn. Maar ze brachten hem ook veel verdriet. De documentaire ‘De Kunst van het Lijd...

27-05-2017 10:25

Spring & Arnaud - Kunst, liefde en sterfelijkheid

Close Up - Spring & Arnaud - Kunst, liefde en sterfelijkheid

Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo veel houden ze van de kunst die ze onafhankelijk van elkaar maken. Arnaud Maggs en Spring Hurlbut delen een leven en houden van elkaar. Maar minstens zo v...

20-05-2017 10:25

Katharine Hepburn - The Great Kate!

Close Up - Katharine Hepburn - The Great Kate!

In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn haar eigen loopbaan uit. In een tijd dat de meeste actrices marionetten van de grote filmstudio's waren, stippelde Katharine Hepburn...

13-05-2017 10:25

Jan Jansen. Een leven vol schoenen

Close Up - Jan Jansen. Een leven vol schoenen

Jan Jansen is al meer dan veertig jaar ontwerper van schoenen. En met succes! Zijn schoenencollecties zijn wereldwijd te koop en te zien in musea en - helaas voor hem - talloze malen gekopieerd. Jan Jansen is al meer dan veertig jaar ontwer...

29-04-2017 10:25

Het Australie van architecten Denton Corker Marshall

Close Up - Het Australie van architecten Denton Corker Marshall

De Australische architecten Bill Corker, Barrie Marshall and John Denton vormen samen het befaamde, naar hen vernoemde architectenbureau. De Australische architecten Bill Corker, Barrie Marshall and John Denton vormen samen het befaamde, na...

22-04-2017 10:25

Jan Cremer - Ik schilder, ik schrijf, ik schilder

Close Up - Jan Cremer - Ik schilder, ik schrijf, ik schilder

In 2010 vierde schrijver en schilder Jan Cremer zijn zeventigste verjaardag. In 2010 vierde schrijver en schilder Jan Cremer zijn zeventigste verjaardag. Het is bijna niet voor te stellen dat het 'enfant terrible' van de Nederlandse literat...

04-03-2017 10:40

Vensters op Vermeer - 10 korte verhalen

Close Up - Vensters op Vermeer - 10 korte verhalen

Het oeuvre van Johannes Vermeer bestaat uit nog geen veertig schilderijen en we weten bijna niets over hem. Tóch is Vermeer in onze tijd alom vertegenwoordigd. Het oeuvre van Johannes Vermeer bestaat uit nog geen veertig schilderijen en we ...

04-02-2017 10:35

Op zoek naar onbekend China - Fotograaf Zhuang Xueben

Close Up - Op zoek naar onbekend China - Fotograaf Zhuang Xueben

In de jaren dertig van de vorige eeuw verliet de fotograaf Zhuang Xueben zijn thuisbasis Shanghai om foto's te maken van de mensen die aan de uiterste westgrenzen van China woonden. In de jaren dertig van de vorige eeuw verliet de fotograaf...

21-01-2017 10:35

Made in Italy

Close Up - Made in Italy

Italië stond altijd al bekend als dé plek waar goed gemaakte kleding in de mooiste materialen vandaan kwam. Maar vanaf de jaren vijftig wist Italië zich te profileren als modeland bij uitstek. Italië stond altijd al bekend als dé plek waar ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 22-03-2018 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord