Programma gemist?

Fotografen het hebben het in het de Islamitische door Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur tijdens de is er alomtegenwoordig. het Toch is er in in hedendaags Iran een uit generatie jonge fotografen opgestaan op tv die de wereld een tijdens nieuwe kijk op op het land naar wil geven. een Fotografen als Newsha een Tavakolian, Solmaz de Daryani en Tamineh Monzavi nemen tijdens de uit kijker mee op reis door een met Iran, naar dat niet door alleen een rijke culturele van geschiedenis heeft, maar dat een ook naar volop in ontwikkeling een is.

De uit Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho tijdens Suh is een gefascineerd door de het thema's 'thuis' de en 'huis'. Een van grote inspiratiebron voor de in New op door York wonende en werkende Do Ho de naar Suh is het traditionele in huis van zijn tijdens ouders in in Zuid-Korea. Van dit huis maakte hij een in een driedimensionale replica, de volledig uitgevoerd in zijde. Voor door een ander op kunstwerk beklede Do Ho Suh door het op tv appartement in New uit York - waar hij vele tijdens jaren woonde door - helemaal met papier, in dat hij vervolgens een met een de hand met door potlood inkleurde.

Matthijs Röling is uit een van onze van bekendste figuratieve kunstenaars. tijdens uit Het landgoed dat op tv hij in het het noorden van het land naar bewoont, transformeerde hij de uit afgelopen van decennia tot een op geheel eigen universum. uit Terwijl op de tuinen op tv van zijn landgoed de door lente overgaat in de van zomer, en tijdens het vervolgens herfst in en dan de winter wordt, blikt Matthijs door Röling in terug op een lange, van artistieke carrière.

Astor in Piazzolla geldt uit als de belangrijkste vernieuwer van door de uit tango muziek in de 20ste uit eeuw. Regisseur Daniel met Rosenfeld door maakte een film op op tv basis van een lang interview het dat de het dochter van in Piazzolla eind jaren tachtig met tijdens haar vader had. in Zowel de naar man als door de kunstenaar komen aan bod tijdens het in dit portret, in dat - met veel (privé-)filmarchief uit - tijdens het beeld schetst van de een artiest die van als een straatvechter naar knokte voor een revolutie van het tijdens de tango.

Jacqueline de naar Jong is kunstenaar én tijdens een rebel van in hart en nieren. door een Ze is inmiddels van de tachtig gepasseerd, maar nog even de dwars en een sprankelend met als altijd. In het Parijs uit van de de jaren zestig had zij een het een relatie met de Deense kunstenaar Asger het een Jorn en maakte in ze deel uit van de revolutionaire door artistiek-politieke beweging van op het op situationisme. Eind van jaren zestig verhuisde door De Jong naar de Amsterdam, waar ze zich verder ontwikkelde met op tv als autodidactisch kunstschilder.

Vliegtuigen, uit auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. door Als het van ontworpen kon worden, het stond Raymond Loewy het vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel het ontwerper uit werd in de de jaren veertig, vijftig en van zestig naar wereldberoemd door zijn werk voor het merken als Coca-Cola, met Greyhound, Studebaker en Nasa. op Hij door was de koning in van het streamline een design en bijna al zijn in ontwerpen tijdens hebben de meest de mooie, aerodynamische van rondingen.

Toen de in Japanse componist en het musicus Ryuichi op tv Sakamoto in 2014 uit hoorde dat in hij ernstig ziek was, op tv besloot hij dat hij meer tijdens muziek wilde maken. op Na zijn medische tijdens behandeling begon Sakamoto op tv met van het componeren en naar opnemen van zijn album async. door tijdens Hij liet zich in daarbij inspireren door zijn in grote ongerustheid over op de stand van de natuur van een en het milieu, een in zorg die naar wat hem betreft tot een voorlopig op een hoogtepunt kwam met de met tragische kernramp door in Fukushima in op 2011.

Vanaf het moment een dat Rob uit de Nijs en zijn de band The Lords uit in 1962 een de in platencontract wonnen met op een talentenjacht, is de de zanger niet weg het te denken geweest uit door het met Nederlandse muzikale landschap. De Nijs uit is tijdens niet alleen een performer de pur sang, op tv maar heeft ook op tv het unieke talent om de tijdens teksten van zijn schrijvers door te vertolken alsof op tijdens ze voortkomen uit uit het diepst van zijn eigen in ziel. Regisseur door Leon Verdonschot uit volgde de artiest in het met jaar nadat hij 75 van werd. Het met resultaat is een een portret een waarin De Nijs en naar zijn dierbaren de balans naar opmaken van een uit leven het volledig gewijd aan het podium naar én de van de offers die daarvoor door gebracht naar zijn.

In 2013 reist uit het uit Koninklijk Concertgebouworkest de hele het wereld met rond om hun 125-jarig de bestaan te vieren: vijftig concerten in van gaf het orkest maar liefst, met verspreid over zes van continenten. uit Regisseur Heddy Honigmann van landt met het op orkest in Buenos Aires, Soweto en het Sint-Petersburg en laat uit de zien hoe de musici van in het Concertgebouworkest de het harten van mensen de in op tv andere culturen veroveren.

Het het werk van de Catalaanse kunstenaar in Joan Miró bestaat naar uit kleurrijke, op tv speels aandoende abstracte schilderijen met en sculpturen. een Minder bekend is tijdens dat Miró de in karakter en door werk sterke tegendraadse, zelfs revolutionaire in door trekken vertoonde. En verrassend genoeg leken uit op tv deze karaktertrekken met het in vorderen van de het jaren eerder sterker dan zwakker het te worden. Kleinzoon uit Joan Punyet, van die de nalatenschap in van zijn door grootvader beheert, werpt met een nieuw licht op tijdens Miró, een man op tv die onvermoeibaar naar op tv artistieke het vrijheid streefde.

De Chinese uit modeontwerpster Guo Pei werd met wereldberoemd met de het door extravagante, goudgele jurk die zangeres met Rihanna een in 2015 droeg op een een modegala. op Vervolgens kreeg Pei als eerste Chinese het ontwerper het officieel toestemming om uit haute couture te op maken in Parijs. Pietra Brettkelly in volgde Guo Pei op in de een periode waarin op ze Europa met en Amerika veroverde. met De regisseur schetst door een intrigerend beeld op van vaak botsende door culturen én van Guo door Pei's missie naar om het imago van de Chinese de mode-industrie de te verbeteren.

Andrew een Wyeth (1917-2009) is een op van de bekendste en op tv meest geliefde kunstenaars in van de Verenigde het een Staten. Wyeth portretteerde de tijdens lokale bevolking op het platteland tijdens van Pennsylvania en tijdens Maine. Zijn fascinatie een ging uit naar op in de karakters van de tijdens boeren en de manier de waarop ze hun op tv dagelijks door leven leidden, tegen het decor van een een prachtige de maar onherbergzame met natuur.

Kunstenaar Ossip bewerkt het foto's in van anonieme tijdens personen, vaak uit een ver verleden, naar tot een objecten en installaties. Het op tv resultaat is licht met verontrustend en raadselachtig. naar Wie is deze uit man, die zichzelf tijdens niet in graag 'kunstenaar' noemt? op Regisseur Anduo Lucia doet een de poging het met mysterie te ontrafelen op en stuit op een het verhaal over verloren vaders uit en zonen op en de prijs met van een de leven voor de de kunst.

Marceline op Loridan Ivens (1928-2018) in werd bekend een als de vrouw en co-regisseur van de de door Nederlandse regisseur Joris Ivens. In naar recente jaren een schreef Ivens in een bestseller uit over de jaren die ze met als uit jong meisje doorbracht in kamp Auschwitz-Birkenau. met op Regisseur Cordelia Dvorák ontmoette de in inmiddels uit 89-jarige Marceline in door haar Parijse appartement. Samen blikken ze een terug op haar de met jonge jaren als beginnend filmmaakster in uit door Parijs en op van haar avontuurlijke leven aan op tv de zijde van Joris van Ivens.

Modeontwerpers Yves met Saint Laurent uit en Karl Lagerfeld: tijdens De eerste uit beheerste de Franse stijl tot aan uit zijn dood, door de tweede kreeg met wereldwijd op erkenning voor zijn creatieve met talent en verwierf de in status van een tijdens rockster. Hoewel naar de twee beroemdheden nadrukkelijk met beweerden een elkaar niet als rivaal door te zien, in bekoelde de vriendschap uit het het prille door begin van hun op carrière aanzienlijk met de komst van naar hun van beider succes.

juli 2019
04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

18-04-2019 22:05

Joan Miró - The inner fire

Close Up - Joan Miró - The inner fire

Het werk van de Catalaanse kunstenaar Joan Miró bestaat uit kleurrijke, speels aandoende abstracte schilderijen en sculpturen. Minder bekend is dat Miró in karakter en werk sterke tegendraadse, zelfs revolutionaire trekken vertoonde. En ver...

04-04-2019 21:55

Yellow is forbidden - Modeontwerpster Guo Pei

Close Up - Yellow is forbidden - Modeontwerpster Guo Pei

De Chinese modeontwerpster Guo Pei werd wereldberoemd met de extravagante, goudgele jurk die zangeres Rihanna in 2015 droeg op een modegala. Vervolgens kreeg Pei als eerste Chinese ontwerper officieel toestemming om haute couture te maken i...

28-02-2019 22:55

Het Amerika van schilder Andrew Wyeth

Close Up - Het Amerika van schilder Andrew Wyeth

Andrew Wyeth (1917-2009) is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten. Wyeth portretteerde de lokale bevolking op het platteland van Pennsylvania en Maine. Zijn fascinatie ging uit naar de karakters van de b...

21-02-2019 22:55

Ossip - Van vader op zoon

Close Up - Ossip - Van vader op zoon

Kunstenaar Ossip bewerkt foto's van anonieme personen, vaak uit een ver verleden, tot objecten en installaties. Het resultaat is licht verontrustend en raadselachtig. Wie is deze man, die zichzelf niet graag 'kunstenaar' noemt? Regisseur An...

14-02-2019 22:55

De eeuw van Marceline Loridan-Ivens

Close Up - De eeuw van Marceline Loridan-Ivens

Marceline Loridan Ivens (1928-2018) werd bekend als de vrouw en co-regisseur van de Nederlandse regisseur Joris Ivens. In recente jaren schreef Ivens een bestseller over de jaren die ze als jong meisje doorbracht in kamp Auschwitz-Birkenau....

08-02-2019 14:15

Yves Saint Laurent versus Lagerfeld

Close Up - Yves Saint Laurent versus Lagerfeld

Modeontwerpers Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld: De eerste beheerste de Franse stijl tot aan zijn dood, de tweede kreeg wereldwijd erkenning voor zijn creatieve talent en verwierf de status van een rockster. Hoewel de twee beroemdheden ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 151
  • Laatste uitzending op 20-07-2019 om 09:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord