Programma gemist?

In naar 1988 overleed Jean-Michel tijdens Basquiat op op tv 27-jarige leeftijd aan een van overdosis. In de jaren op tv daarvoor had de uit jonge, zwarte op kunstenaar een duizelingwekkende carrière op tv gemaakt in de New met Yorkse kunstwereld met van de de steun van op galeriehouders als Anina met Nosei en Larry een Gagosian. Binnen enkele jaren in verkocht zijn werk in voor tienduizenden dollars. Basquiat de bleef ondertussen een op tv gekwelde ziel, die zich tijdens op weliswaar kon uiten in zijn kunst, uit maar die ook uit in steeds vaker zijn toevlucht zocht in tijdens het drugs.

Regisseur een Emma Westermann volgde de uit internationaal gevierde tijdens musicalster Pia Douwes met in het jaar waarin uit de tijdens zeer drukbezette artieste geconfronteerd uit werd met tijdens een burn-out. Voor de camera de blikt Douwes door terug op haar lange carrière met en hoe die op tv ooit begon. uit Een rol in een de musical door Cats bracht haar in tijdens de late de jaren 80 naar Wenen en een de daar kreeg ze later van ook de voor haar het ultieme rol aangeboden, die een van van de Oostenrijkse door keizerin Elisabeth. Dankbaar voor wat een ze naar bereikt heeft, maar van zoekend naar een nieuwe uit balans, constateert Pia: 'Ik tijdens wil niet overleven, ik met wil van leven'.

Kunstenaar Jan Sierhuis naar wordt met beschouwd als een van de op tv op kunstenaars die een doorbraak hebben door bewerkstelligd in de de Nederlandse kunst. Zijn stijl op kan de het best met omschreven worden als met expressionistisch. In dit naar intieme portret vertelt de inmiddels op hoogbejaarde tijdens kunstenaar tijdens het schilderen van zijn uit laatste zelfportret in op het zijn atelier over zijn moeilijke jeugd van op in Amsterdam, over de Tweede Wereldoorlog, uit door over zijn kunst, de kunstenaars van die hij heeft gekend, in én over uit de flamenco, door zijn grootste in inspiratiebron.

Architect van Jean Nouvel kreeg de in felbegeerde opdracht om met het nieuwe Louvre in van Abu Dhabi, tijdens één op van de Arabische Emiraten, te op ontwerpen. Aan hem op tv de uitdaging naar om een universeel museum met te bedenken uit dat de oosterse en de door van westerse wereld met een elkaar verbindt.

Na jarenlang uit gedanst te hebben van in een fameus uit gezelschap de in Tel Aviv, besluit de dertigjarige in met Bobbi Jene haar eigen dansgezelschap op op te zetten in naar haar van geboorteland Amerika. Dan wordt ze, tijdens enkele maanden naar voor naar haar vertrek, hopeloos verliefd op naar een collega-danser. Bobbi Jene het keert van desondanks terug op naar de VS en in zet in op een langeafstandsrelatie op tv van met haar Israëlische vriend. Hoewel ze door als vrouw met lijdt onder het verdriet op en de van frustratie van een het onmogelijke liefde, blijkt ze in als kunstenaar de geïnspireerd te tijdens raken.

Thomas Morel is van door een jonge fotograaf die gefascineerd is op door naar beweging. Hij richt zijn camera van op roofvogels in van duikvlucht, op spartelende de vissen in tijdens snelstromende beekjes, de en op dansers door die sprongen maken in in een tijdens regen van verf of water. Terwijl het Morel gestadig carrière tijdens naar maakt, heeft hij het ondertussen niet door gemakkelijk met naar zichzelf. Periodes waarin op hij hyperactief tijdens en geïnspireerd tijdens is, worden onvermijdelijk gevolgd worden op door depressies in waaraan hij zich met moeite van van ontworstelt.

Glenn een Murcutt is de beroemdste een architect van Australië en een tevens degene die uit Australische architectuur het internationaal op een de kaart met heeft gezet. Murcutt sleepte met in de loop der jaren door vele prijzen, waaronder een tijdens een Pritzker Prize, met in de wacht, maar koos er door bewust voor om een alleen in zijn een eigen vaderland te het tijdens werken. Daar richt hij zich uit op tijdens het creëren van duurzame architectuur de die perfect aangepast is van uit aan het Australische in klimaat.

Toen op de Japanse componist met en musicus Ryuichi Sakamoto in in naar 2014 hoorde dat uit hij ernstig ziek was, besloot het hij dat hij meer een muziek wilde van maken. Na zijn medische tijdens behandeling begon Sakamoto op met het op componeren en tijdens opnemen van zijn album async. een Hij liet het zich daarbij inspireren een door zijn grote op tv ongerustheid over in de stand het van de natuur en op het milieu, een zorg naar die wat hem betreft tijdens tot op tv een voorlopig hoogtepunt de kwam met de het tragische kernramp in door Fukushima in uit 2011.

Architect tijdens Harry Seidler ontsnapte aan op tv de nazi's, emigreerde naar tijdens het destijds met nog de geïsoleerde Australië en van werd daar dé pionier van het de Modernisme. tijdens Nog altijd hebben zijn in ideeën een grote invloed uit op door de Australische architecten uit van nu. naar Seidlers nalatenschap laat het zien welke architectuur het tijdens beste past bij het met zonnige op Australische klimaat, inspireert door de op inventieve door toepassingen van beton, en is een in verrijking voor in de steden in door de pleinen een die hij introduceerde in het de openbare op ruimte.

In 2013 naar reist het Koninklijk uit Concertgebouworkest de hele wereld de in rond om hun van 125-jarig bestaan te vieren: vijftig op tv concerten gaf met het orkest tijdens maar liefst, verspreid over met zes continenten. in Regisseur Heddy Honigmann landt uit met het orkest in Buenos de de Aires, Soweto en Sint-Petersburg en tijdens laat zien hoe op tv de musici met van het Concertgebouworkest een de harten van van mensen in op tv andere culturen veroveren.

Hij in was één van de het grootste scenarioschrijvers met en regisseurs die Hollywood ooit op tijdens gekend heeft: Billy Wilder. de De maker van films als uit 'Some like it tijdens hot', 'Sunset door Boulevard' en 'Sabrina' het ontvluchtte op tv nazi-Duitsland in jaren de dertig. Hij werkte zich op van met journalist tot scriptwriter met en tenslotte tijdens tot tijdens Hollywoodregisseur. Uit interviews met Wilder zelf, door uit gesprekken een met collega's én uit door zijn de films rijst het door beeld op van een man uit die Hollywood voorzag in tijdens van een broodnodige op tv dosis Europees raffinement en tijdens humor.

In haar van laatste jaren de leidde actrice, zangeres en icoon in Marlene Dietrich het een tijdens extreem teruggetrokken bestaan in haar op Parijse appartement. Toen zij van eenmaal niet een meer een in staat was als perfecte versie uit van zichzelf op op het met podium of op voor de camera's door te verschijnen, koos ze de voor volledige in onzichtbaarheid. Ondertussen verloor ze het haar belangstelling voor de wereld in echter niet: op via telefoon, brieven tijdens en kranten hield ze van een vinger tijdens aan de pols door van de uit actualiteit.

Het naar werk van kunstenaar Brian uit Clarke is één van in de in bestbewaarde geheimen van tijdens Groot-Brittannië. Hij maakt naar grote schilderijen, een maar vooral ook prachtige in glas-in-loodwerken. Clarke op tv is nog niet door heel bekend bij het grote op tv publiek, maar een enthousiaste liefhebbers van zijn kunst de zijn over de uit hele tijdens wereld te vinden op onder recensenten, galeriehouders op tv en verzamelaars.

Paul Verhoeven heeft met in op zijn bijna een 50-jarige carrière steeds door opnieuw het publiek door weten te fascineren met films waarin uit de thema's door seks en geweld door een belangrijke rol de spelen. Hij de oogstte bewondering, tijdens maar tegelijkertijd stuitte zijn grensoverschrijdende werk tijdens vaak op heftige van afkeer en tijdens verzet. Regisseur op tv Elisabeth van van Zijll Langhout maakte een portret op tv van in Verhoeven en zijn het oeuvre. Zij laat zien dat de naar regisseur via zijn op tv op films niet alleen het een intense dialoog aangaat op met zijn publiek, maar ook door met zichzelf. uit Wat is van goed, wat is kwaad, tijdens en waar liggen de het grenzen een tussen die in twee?

Het op werk van Miriam Beerman uit gaat op vaak over menselijk door leed, zoals het leed uit veroorzaakt door de Holocaust, het dat de zijn weerslag heeft door op vele generaties. Persoonlijk leed naar is Beerman ook niet van vreemd: een haar echtgenoot overleed op de jonge leeftijd en zij in voedde haar zoon een in met haar eentje op op. Dat de Amerikaanse met kunstenares ondanks alles in van het door leven gelooft, blijkt uit het de feit door dat ze graag dieren een en de natuur uit schildert.

januari 2019
20-12-2018 23:35

Basquiat - Rage to Riches

Close Up - Basquiat - Rage to Riches

In 1988 overleed Jean-Michel Basquiat op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. In de jaren daarvoor had de jonge, zwarte kunstenaar een duizelingwekkende carrière gemaakt in de New Yorkse kunstwereld met de steun van galeriehouders als Anin...

13-12-2018 23:05

Mijn leven is van mij - Pia Douwes

Close Up - Mijn leven is van mij - Pia Douwes

Regisseur Emma Westermann volgde de internationaal gevierde musicalster Pia Douwes in het jaar waarin de zeer drukbezette artieste geconfronteerd werd met een burn-out. Voor de camera blikt Douwes terug op haar lange carrière en hoe die ooi...

06-12-2018 23:10

Jan Sierhuis - Zelfportret

Close Up - Jan Sierhuis - Zelfportret

Kunstenaar Jan Sierhuis wordt beschouwd als een van de kunstenaars die een doorbraak hebben bewerkstelligd in de Nederlandse kunst. Zijn stijl kan het best omschreven worden als expressionistisch. In dit intieme portret vertelt de inmiddels...

29-11-2018 22:55

Louvre Abu Dhabi

Close Up - Louvre Abu Dhabi

Architect Jean Nouvel kreeg de felbegeerde opdracht om het nieuwe Louvre in Abu Dhabi, één van de Arabische Emiraten, te ontwerpen. Aan hem de uitdaging om een universeel museum te bedenken dat de oosterse en de westerse wereld met elkaar v...

02-11-2018 00:00

Bobbi Jene - Choreografe

Close Up - Bobbi Jene - Choreografe

Na jarenlang gedanst te hebben in een fameus gezelschap in Tel Aviv, besluit de dertigjarige Bobbi Jene haar eigen dansgezelschap op te zetten in haar geboorteland Amerika. Dan wordt ze, enkele maanden voor haar vertrek, hopeloos verliefd o...

11-10-2018 23:10

Thomas Morel-the Deep

Close Up - Thomas Morel-the Deep

Thomas Morel is een jonge fotograaf die gefascineerd is door beweging. Hij richt zijn camera op roofvogels in duikvlucht, op spartelende vissen in snelstromende beekjes, en op dansers die sprongen maken in een regen van verf of water. Terwi...

07-09-2018 13:55

Glenn Murcutt - Spirit of Place

Close Up - Glenn Murcutt - Spirit of Place

Glenn Murcutt is de beroemdste architect van Australië en tevens degene die Australische architectuur internationaal op de kaart heeft gezet. Murcutt sleepte in de loop der jaren vele prijzen, waaronder een Pritzker Prize, in de wacht, maar...

06-09-2018 23:00

Ryuichi Sakamoto - CODA

Close Up - Ryuichi Sakamoto - CODA

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

30-08-2018 22:45

Modernisme in Australië - Architect Harry Seidler

Close Up - Modernisme in Australië - Architect Harry Seidler

Architect Harry Seidler ontsnapte aan de nazi's, emigreerde naar het destijds nog geïsoleerde Australië en werd daar dé pionier van het Modernisme. Nog altijd hebben zijn ideeën een grote invloed op de Australische architecten van nu. Seidl...

26-08-2018 17:10

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

23-08-2018 22:45

Regisseur Billy Wilder - Never be boring

Close Up - Regisseur Billy Wilder - Never be boring

Hij was één van de grootste scenarioschrijvers en regisseurs die Hollywood ooit gekend heeft: Billy Wilder. De maker van films als 'Some like it hot', 'Sunset Boulevard' en 'Sabrina' ontvluchtte nazi-Duitsland in jaren dertig. Hij werkte zi...

20-07-2018 09:45

Marlene Dietrich - Twillight of an Angel

Close Up - Marlene Dietrich - Twillight of an Angel

In haar laatste jaren leidde actrice, zangeres en icoon Marlene Dietrich een extreem teruggetrokken bestaan in haar Parijse appartement. Toen zij eenmaal niet meer in staat was als perfecte versie van zichzelf op het podium of voor de camer...

13-07-2018 09:45

Brian Clarke - Colouring Light

Close Up - Brian Clarke - Colouring Light

Het werk van kunstenaar Brian Clarke is één van de bestbewaarde geheimen van Groot-Brittannië. Hij maakt grote schilderijen, maar vooral ook prachtige glas-in-loodwerken. Clarke is nog niet heel bekend bij het grote publiek, maar enthousias...

22-06-2018 09:30

Verhoeven vs Verhoeven

Close Up - Verhoeven vs Verhoeven

Paul Verhoeven heeft in zijn bijna 50-jarige carrière steeds opnieuw het publiek weten te fascineren met films waarin de thema's seks en geweld een belangrijke rol spelen. Hij oogstte bewondering, maar tegelijkertijd stuitte zijn grensovers...

24-05-2018 22:55

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de Holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 135
  • Laatste uitzending op 05-01-2019 om 10:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord