Programma gemist?

Andrew op tv Wyeth (1917-2009) het is een van op tv de bekendste en een meest geliefde kunstenaars van op de Verenigde Staten. Wyeth op tv portretteerde de lokale bevolking met op het het platteland van uit Pennsylvania en Maine. naar Zijn fascinatie ging op tv uit naar de karakters van van de boeren en op de manier waarop een ze in hun dagelijks leven leidden, tegen naar het decor van door een uit prachtige maar onherbergzame door natuur.

Kunstenaar Ossip bewerkt in foto's de van anonieme personen, in vaak uit door een ver verleden, tot het objecten en installaties. Het resultaat op is licht verontrustend tijdens en tijdens raadselachtig. Wie is deze man, met in die zichzelf niet graag 'kunstenaar' tijdens noemt? Regisseur Anduo Lucia naar doet naar een poging het mysterie een te naar ontrafelen en stuit op een op tv verhaal over verloren het vaders en zonen een en de prijs van naar een leven naar voor op de kunst.

Marceline Loridan Ivens van in (1928-2018) werd bekend als uit de vrouw en een co-regisseur van de van Nederlandse regisseur Joris Ivens. een In recente jaren het schreef de Ivens een bestseller het over de jaren die ze tijdens als jong tijdens meisje doorbracht in tijdens kamp Auschwitz-Birkenau. Regisseur naar Cordelia Dvorák ontmoette op tv de inmiddels 89-jarige Marceline in van haar Parijse op appartement. Samen blikken in ze in terug op haar jonge jaren als van beginnend filmmaakster in op tv Parijs en met op haar het avontuurlijke leven aan de zijde door van Joris met Ivens.

Modeontwerpers Yves Saint uit Laurent en Karl de Lagerfeld: De eerste met beheerste de Franse de stijl tijdens tot aan tijdens zijn dood, de tweede kreeg wereldwijd de erkenning voor zijn de creatieve de talent en verwierf de naar status tijdens van een rockster. Hoewel de een twee met beroemdheden nadrukkelijk beweerden elkaar niet op als rivaal te zien, uit bekoelde de vriendschap door uit de het prille begin van hun een carrière aanzienlijk met de de komst van tijdens een hun beider succes.

Astor Piazzolla geldt naar als op de belangrijkste in vernieuwer van de naar tangomuziek in de 20e op tv eeuw. Regisseur op tv Daniel Rosenfeld maakte een een film op basis van tijdens een lang interview dat op de dochter van van Piazzolla eind een jaren tachtig naar met haar van vader had. Zowel tijdens de man als op tv de kunstenaar komen naar aan bod in dit portret, dat met - met uit veel (privé-)filmarchief een - het beeld schetst op van een een artiest die uit als een straatvechter tijdens knokte voor een revolutie van de op met tango.

In 1988 overleed tijdens tijdens Jean-Michel Basquiat op 27-jarige leeftijd aan een een overdosis. In het de jaren daarvoor een had van de jonge, zwarte kunstenaar door een duizelingwekkende van carrière gemaakt in de van New een Yorkse kunstwereld met de steun van tijdens galeriehouders als de Anina Nosei uit en Larry in Gagosian. Binnen enkele de jaren verkocht zijn werk voor op tv tienduizenden dollars. het Basquiat bleef ondertussen door een gekwelde ziel, die zich naar weliswaar een kon uiten in uit zijn kunst, maar op tv die ook steeds een vaker zijn toevlucht zocht van in door drugs.

Regisseur Emma Westermann tijdens volgde de internationaal in gevierde op tv musicalster Pia Douwes in het het jaar waarin de een zeer drukbezette op tv artieste geconfronteerd werd de met een burn-out. Voor een de van camera blikt met Douwes terug op haar lange op tv carrière en hoe die uit ooit op begon. Een rol in uit de musical Cats bracht een haar tijdens in de late op jaren 80 naar Wenen en het daar kreeg ze van later op ook de voor haar ultieme op rol aangeboden, die uit van de tijdens Oostenrijkse keizerin Elisabeth. Dankbaar de een voor wat ze bereikt de heeft, maar zoekend een naar een nieuwe balans, met constateert op tv Pia: 'Ik wil niet overleven, een ik wil in leven'.

Kunstenaar tijdens Jan Sierhuis wordt beschouwd als op een van de de kunstenaars die met een doorbraak naar hebben bewerkstelligd in de naar Nederlandse kunst. Zijn stijl uit kan het in best omschreven worden op als expressionistisch. op tv In dit intieme het portret vertelt door de inmiddels hoogbejaarde kunstenaar tijdens op tv het door schilderen van zijn laatste zelfportret naar in zijn naar atelier over tijdens zijn moeilijke jeugd in de Amsterdam, over de een Tweede Wereldoorlog, het over zijn kunst, van de kunstenaars die hij met heeft gekend, én over tijdens de flamenco, zijn het grootste uit inspiratiebron.

Architect Jean Nouvel een kreeg met de felbegeerde opdracht door om het nieuwe naar Louvre in Abu tijdens Dhabi, één uit van de Arabische Emiraten, te ontwerpen. met Aan hem naar de uitdaging om door een universeel museum te tijdens naar bedenken dat de uit oosterse en de westerse wereld met in elkaar tijdens verbindt.

Na tijdens jarenlang gedanst in te hebben in met een fameus gezelschap in naar Tel Aviv, besluit van de dertigjarige Bobbi op Jene haar eigen dansgezelschap op de te met zetten in haar een geboorteland Amerika. van Dan wordt ze, enkele maanden van voor haar vertrek, met hopeloos verliefd in op een collega-danser. Bobbi Jene van keert door desondanks terug naar in de VS en door zet in op een met langeafstandsrelatie van met haar Israëlische vriend. Hoewel het ze als vrouw lijdt in onder het verdriet tijdens en de het frustratie van een een onmogelijke de liefde, blijkt ze als op tv kunstenaar geïnspireerd te op tv raken.

Thomas op Morel is een een jonge fotograaf die gefascineerd is door door beweging. Hij naar richt zijn camera op tv op roofvogels een in duikvlucht, op spartelende een vissen in snelstromende naar beekjes, door en op dansers op die sprongen maken uit in een van regen van verf of water. Terwijl uit Morel van gestadig carrière maakt, heeft hij het het ondertussen niet de gemakkelijk met zichzelf. van een Periodes waarin hij hyperactief en geïnspireerd met is, worden onvermijdelijk met gevolgd uit worden door depressies tijdens waaraan hij zich met de moeite uit ontworstelt.

Glenn de Murcutt is de beroemdste architect het op van Australië en tevens een degene die Australische architectuur van internationaal op de de kaart op tv heeft gezet. Murcutt sleepte met in de loop der op tv jaren met vele prijzen, waaronder een Pritzker in Prize, in het de wacht, maar op tv koos er bewust voor een om uit alleen in zijn in eigen vaderland te werken. op Daar richt hij zich een op op tv het creëren van duurzame het architectuur die uit perfect aangepast is aan door het Australische met klimaat.

Toen door de Japanse componist door en musicus van Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde op dat hij ernstig ziek naar was, besloot hij op tv dat hij meer een muziek wilde naar maken. door Na zijn medische een behandeling begon Sakamoto het met het componeren en opnemen van van van zijn album async. Hij liet zich naar daarbij inspireren door tijdens zijn van grote ongerustheid met over de stand van de natuur op en het milieu, naar een zorg die door wat hem betreft de met tot een voorlopig hoogtepunt kwam tijdens met de door tragische kernramp in Fukushima in een op tv 2011.

Architect Harry Seidler naar ontsnapte aan de door nazi's, door emigreerde naar het destijds uit nog geïsoleerde Australië en op tv werd daar dé door pionier van het een op tv Modernisme. Nog altijd hebben op zijn ideeën een met grote invloed op de uit Australische tijdens architecten van nu. Seidlers nalatenschap in laat zien welke architectuur de het beste met past bij het met zonnige door Australische klimaat, inspireert door op de inventieve toepassingen van beton, door en door is een verrijking de voor de steden het door de pleinen die naar hij introduceerde in de door het openbare ruimte.

In 2013 reist een het Koninklijk op tv Concertgebouworkest de hele met wereld rond om hun van 125-jarig bestaan het te vieren: vijftig concerten tijdens gaf het van orkest op maar liefst, verspreid over zes continenten. naar Regisseur Heddy Honigmann op met landt met het op tv orkest in Buenos Aires, Soweto en op tv door Sint-Petersburg en laat van zien hoe de musici met van het met Concertgebouworkest de harten van uit mensen in andere een culturen veroveren.

maart 2019
28-02-2019 22:55

Het Amerika van schilder Andrew Wyeth

Close Up - Het Amerika van schilder Andrew Wyeth

Andrew Wyeth (1917-2009) is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten. Wyeth portretteerde de lokale bevolking op het platteland van Pennsylvania en Maine. Zijn fascinatie ging uit naar de karakters van de b...

21-02-2019 22:55

Ossip - Van vader op zoon

Close Up - Ossip - Van vader op zoon

Kunstenaar Ossip bewerkt foto's van anonieme personen, vaak uit een ver verleden, tot objecten en installaties. Het resultaat is licht verontrustend en raadselachtig. Wie is deze man, die zichzelf niet graag 'kunstenaar' noemt? Regisseur An...

14-02-2019 22:55

De eeuw van Marceline Loridan-Ivens

Close Up - De eeuw van Marceline Loridan-Ivens

Marceline Loridan Ivens (1928-2018) werd bekend als de vrouw en co-regisseur van de Nederlandse regisseur Joris Ivens. In recente jaren schreef Ivens een bestseller over de jaren die ze als jong meisje doorbracht in kamp Auschwitz-Birkenau....

08-02-2019 14:15

Yves Saint Laurent versus Lagerfeld

Close Up - Yves Saint Laurent versus Lagerfeld

Modeontwerpers Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld: De eerste beheerste de Franse stijl tot aan zijn dood, de tweede kreeg wereldwijd erkenning voor zijn creatieve talent en verwierf de status van een rockster. Hoewel de twee beroemdheden ...

07-02-2019 22:55

Astor Piazzolla - Tanguedia

Close Up - Astor Piazzolla - Tanguedia

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tangomuziek in de 20e eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel de...

20-12-2018 23:35

Basquiat - Rage to Riches

Close Up - Basquiat - Rage to Riches

In 1988 overleed Jean-Michel Basquiat op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. In de jaren daarvoor had de jonge, zwarte kunstenaar een duizelingwekkende carrière gemaakt in de New Yorkse kunstwereld met de steun van galeriehouders als Anin...

13-12-2018 23:05

Mijn leven is van mij - Pia Douwes

Close Up - Mijn leven is van mij - Pia Douwes

Regisseur Emma Westermann volgde de internationaal gevierde musicalster Pia Douwes in het jaar waarin de zeer drukbezette artieste geconfronteerd werd met een burn-out. Voor de camera blikt Douwes terug op haar lange carrière en hoe die ooi...

06-12-2018 23:10

Jan Sierhuis - Zelfportret

Close Up - Jan Sierhuis - Zelfportret

Kunstenaar Jan Sierhuis wordt beschouwd als een van de kunstenaars die een doorbraak hebben bewerkstelligd in de Nederlandse kunst. Zijn stijl kan het best omschreven worden als expressionistisch. In dit intieme portret vertelt de inmiddels...

29-11-2018 22:55

Louvre Abu Dhabi

Close Up - Louvre Abu Dhabi

Architect Jean Nouvel kreeg de felbegeerde opdracht om het nieuwe Louvre in Abu Dhabi, één van de Arabische Emiraten, te ontwerpen. Aan hem de uitdaging om een universeel museum te bedenken dat de oosterse en de westerse wereld met elkaar v...

02-11-2018 00:00

Bobbi Jene - Choreografe

Close Up - Bobbi Jene - Choreografe

Na jarenlang gedanst te hebben in een fameus gezelschap in Tel Aviv, besluit de dertigjarige Bobbi Jene haar eigen dansgezelschap op te zetten in haar geboorteland Amerika. Dan wordt ze, enkele maanden voor haar vertrek, hopeloos verliefd o...

11-10-2018 23:10

Thomas Morel-the Deep

Close Up - Thomas Morel-the Deep

Thomas Morel is een jonge fotograaf die gefascineerd is door beweging. Hij richt zijn camera op roofvogels in duikvlucht, op spartelende vissen in snelstromende beekjes, en op dansers die sprongen maken in een regen van verf of water. Terwi...

07-09-2018 13:55

Glenn Murcutt - Spirit of Place

Close Up - Glenn Murcutt - Spirit of Place

Glenn Murcutt is de beroemdste architect van Australië en tevens degene die Australische architectuur internationaal op de kaart heeft gezet. Murcutt sleepte in de loop der jaren vele prijzen, waaronder een Pritzker Prize, in de wacht, maar...

06-09-2018 23:00

Ryuichi Sakamoto - CODA

Close Up - Ryuichi Sakamoto - CODA

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

30-08-2018 22:45

Modernisme in Australië - Architect Harry Seidler

Close Up - Modernisme in Australië - Architect Harry Seidler

Architect Harry Seidler ontsnapte aan de nazi's, emigreerde naar het destijds nog geïsoleerde Australië en werd daar dé pionier van het Modernisme. Nog altijd hebben zijn ideeën een grote invloed op de Australische architecten van nu. Seidl...

26-08-2018 17:10

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 10. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 140
  • Laatste uitzending op 23-03-2019 om 10:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord