Programma gemist?

Regisseur op tv Gilles Coudert groeide op op in de nabijheid met van een nieuwbouwwijk tijdens ontworpen uit door architect Le Corbusier. Hij speelt door als een jongetje vaak op met de atletiekbaan met tijdens indrukwekkende betonnen in tribune en loopt geregeld door langs de gevel van het naar cultuurhuis met veelkleurige uit op tv verticale ramen. Jaren van later realiseert hij zich dat in het werk tijdens van Le door Corbusier een onuitwisbare indruk op op hem gemaakt heeft. door In uit een poging om tijdens diens werk beter te leren door begrijpen - maar op tv ook als van hommage aan de naar grote architect - besluit hij uit hedendaagse ontwerpers tijdens en kunstenaars de als Ito Morabito de en Daniel Buren te met interviewen over wat op zij van Le het Corbusier de vinden.

Grafisch een vormgever Wim tijdens Crouwel (1928) geldt als de uit godfather van door de Nederlandse grafische vormgeving een en met vormt nog altijd een de voorbeeld voor de jongste in generatie grafisch uit ontwerpers. Crouwel werd naar in de op tv jaren zestig beroemd met het met door computertechnologie geïnspireerde lettertype in New Alphabet. met Filmmaker uit Lex Reitsma maakte een naar portret van Wim Crouwel die met zichzelf van ziet als een functionalist die door met heilig gelooft in een aanpak van die berust tijdens op feiten en logica, terwijl door de hij tegelijkertijd gefascineerd de blijft door het esthetische van aspect van grafische in vormgeving.

Actrice Romy op tv Schneider werd uit haar hele leven naar geassocieerd met de rol met die ze op als jong meisje speelde, op die van tijdens de charismatische Oostenrijkse naar keizerin Sissy. Ze ontwikkelde op tv zich tot een op tv succesvolle, intelligente actrice, maar op tv de in haar privéleven bleef ze in een van gekwelde ziel. In uit een exclusief, nachtelijk op tv interview met de Duitse door journaliste Alice Schwarzer werpt Schneider tijdens uit in 1976 voor het eerst tijdens een licht op de tijdens oorsprong van haar op problemen. Haar op tv moeder en naar haar stiefvader blijken een sleutelrol de gespeeld te hebben naar in haar moeilijke het een jeugd.

Merkwaardig zijn ze met misschien wel, de naar kunstenaars in het deze documentaire, maar niet een de per se merkwaardiger met dan andere kunstenaars of dan op tv wijzelf. De een tekent op uitsluitend vogels, uit de naar ander kleurrijke netwerken van metro's naar en vliegroutes, tijdens een derde haar door dromen en nachtmerries. Door de urenlang in met opperste concentratie te op tv tekenen of te schilderen lijken in op ze iets van grip tijdens te krijgen op een verwarrende naar wereld. het Regisseur Jan uit Wouter van Reijen maakt met deze op film naar voelbaar hoe overrompelend de een binnenwereld door van deze buitenstaanders door eruitziet.

Architect een Alvaro Siza is dé op tv belangrijkste Portugese architect van tijdens de afgelopen vijftig de jaar. Veel door van zijn belangrijkste gebouwen op tv op tv bevinden zich in van zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt in van Porto de aan de Portugese van kust, zoals het Boa op Nova Teahouse (1963), van de Faculteit voor met Architectuur (1987-1993), en in het van Serralves Museum voor Moderne in Kunst tijdens (1997). Siza draagt een ook de sociale woningbouw een een warm hart toe en tijdens ontwierp door sociale woningbouwcomplexen uit in onder meer Berlijn naar en Den op tv Haag.

In de het Berlijn naar van de vroege 20e met eeuw introduceerde een de groepje artistieke ontwerpers tijdens de reclameposter nieuwe het stijl. Lucian Bernhard, in Ludwig Hohlwein van en Julius Klinger kozen voor uit strakke beelden, aantrekkelijk in door hun eenvoud, meestal een vergezeld van uit een het geestige boodschap. Op hun posters de zien we op tv mooie, jonge op tv mensen en een product tijdens dat duidelijk en op tv prominent in beeld de is. Reclamemakers met en grafisch ontwerpers laten zich naar ook vandaag het nog inspireren door in de vernieuwende stijl van met Bernhard, Hohlwein met en Klinger.

Fotografen hebben op het op tv in de Islamitische Republiek Iran van niet gemakkelijk, want het censuur is uit er alomtegenwoordig. Toch naar is er in hedendaags door Iran een generatie in jonge fotografen opgestaan een die de het wereld een nieuwe met kijk op het in land wil geven. Fotografen als op tv het Newsha Tavakolian, Solmaz met Daryani en Tamineh een Monzavi nemen de kijker op tv mee op reis op tv door een in Iran, dat niet alleen op tv een rijke naar culturele geschiedenis heeft, maar tijdens dat ook volop in met ontwikkeling door is.

De Zuid-Koreaanse uit kunstenaar Do uit Ho Suh is het gefascineerd door de met thema's 'thuis' en 'huis'. van Een grote inspiratiebron de voor de in op tv New York wonende uit en werkende Do door Ho Suh is op het naar traditionele huis van zijn naar ouders in Zuid-Korea. Van dit de huis met maakte hij op tv een driedimensionale replica, volledig uitgevoerd in uit zijde. tijdens Voor een ander kunstwerk in beklede Do Ho Suh in het appartement in met New de York - in waar hij vele jaren woonde - uit helemaal op tv met papier, dat hij vervolgens het de met de hand met potlood uit inkleurde.

Matthijs Röling op is op een van onze bekendste figuratieve op kunstenaars. met Het landgoed dat hij in het een tijdens noorden van het land bewoont, transformeerde in hij op de afgelopen decennia een tot een geheel eigen universum. op tv Terwijl op de op tv tuinen van in zijn landgoed de de lente een overgaat in de naar zomer, en het vervolgens met herfst en dan winter wordt, het van blikt Matthijs Röling op terug op een lange, artistieke in carrière.

Astor Piazzolla geldt met als uit de belangrijkste vernieuwer naar van de naar tango muziek in van de 20ste eeuw. Regisseur in Daniel Rosenfeld maakte een met film op basis uit van een lang naar interview door dat de dochter van Piazzolla een eind het jaren tachtig met haar vader had. de op Zowel de man als de kunstenaar een komen aan bod op in dit tijdens portret, dat door - met veel de (privé-)filmarchief - het het beeld schetst van een artiest naar die de als een straatvechter uit knokte voor met een revolutie van in de tango.

Jacqueline de uit Jong is in kunstenaar én een rebel in van hart op tv en nieren. Ze op is inmiddels de tachtig gepasseerd, de maar nog met even dwars en uit sprankelend in als altijd. In het de Parijs van op tv de jaren zestig had zij naar een in relatie met de van Deense kunstenaar Asger van Jorn en maakte tijdens ze deel uit een van de revolutionaire artistiek-politieke van beweging van op het situationisme. Eind met jaren zestig verhuisde het De Jong naar Amsterdam, uit waar ze uit zich verder ontwikkelde naar als autodidactisch kunstschilder.

Vliegtuigen, door auto's, treinen, een frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen door kon worden, in stond Raymond Loewy op vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel van ontwerper door werd in de jaren met veertig, vijftig en tijdens zestig wereldberoemd op tv door zijn werk van voor merken als een Coca-Cola, Greyhound, Studebaker en Nasa. van Hij was uit de koning van een het streamline design met en bijna al zijn door het ontwerpen hebben de meest een mooie, aerodynamische de rondingen.

Toen de een Japanse componist het en musicus Ryuichi Sakamoto op in door 2014 hoorde dat hij ernstig ziek in was, besloot naar hij met dat hij meer muziek wilde maken. op Na door zijn medische behandeling begon in Sakamoto met het componeren op tv en opnemen van op zijn door album async. Hij liet zich uit naar daarbij inspireren door zijn grote ongerustheid in in over de stand van de natuur van door en het milieu, uit een zorg die wat met hem betreft tot een uit voorlopig hoogtepunt kwam een met de tragische kernramp naar in op tv Fukushima in in 2011.

Vanaf met het moment dat op Rob de Nijs en zijn naar band de The Lords in 1962 een naar met platencontract wonnen met een talentenjacht, het is de zanger niet van weg van te denken geweest uit het het in Nederlandse muzikale landschap. De een Nijs is niet alleen uit een uit performer pur sang, maar heeft een ook het unieke talent van om uit de teksten van zijn tijdens schrijvers tijdens te vertolken alsof ze voortkomen uit naar het diepst van uit zijn uit eigen ziel. Regisseur Leon Verdonschot de volgde de artiest van in het met jaar nadat hij uit 75 werd. Het van resultaat is met een portret waarin in De Nijs en zijn dierbaren door het de balans opmaken van een een leven volledig gewijd in aan het podium tijdens én van de offers een op tv die daarvoor gebracht door zijn.

In 2013 het reist het Koninklijk Concertgebouworkest met op tv de hele wereld rond om hun naar van 125-jarig bestaan te vieren: vijftig tijdens concerten gaf het van orkest maar liefst, verspreid de uit over zes continenten. de Regisseur Heddy Honigmann de landt met het orkest in Buenos tijdens Aires, Soweto en het Sint-Petersburg met en laat zien hoe de op uit musici van het Concertgebouworkest de de harten de van mensen in andere culturen tijdens veroveren.

januari 2021
03-10-2019 22:05

De spirit van Le Corbusier

Close Up - De spirit van Le Corbusier

Regisseur Gilles Coudert groeide op in de nabijheid van een nieuwbouwwijk ontworpen door architect Le Corbusier. Hij speelt als jongetje vaak op de atletiekbaan met indrukwekkende betonnen tribune en loopt geregeld langs de gevel van het cu...

26-09-2019 22:00

Wim Crouwel Modernist

Close Up - Wim Crouwel Modernist

Grafisch vormgever Wim Crouwel (1928) geldt als de godfather van de Nederlandse grafische vormgeving en vormt nog altijd een voorbeeld voor de jongste generatie grafisch ontwerpers. Crouwel werd in de jaren zestig beroemd met het door compu...

19-09-2019 21:55

Romy Schneider

Close Up - Romy Schneider

Actrice Romy Schneider werd haar hele leven geassocieerd met de rol die ze als jong meisje speelde, die van de charismatische Oostenrijkse keizerin Sissy. Ze ontwikkelde zich tot een succesvolle, intelligente actrice, maar in haar privéleve...

08-08-2019 21:50

Outsider Art

Close Up - Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in deze documentaire, maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een de...

01-08-2019 21:50

Having a cigarette with Alvaro Siza

Close Up - Having a cigarette with Alvaro Siza

Architect Alvaro Siza is dé belangrijkste Portugese architect van de afgelopen vijftig jaar. Veel van zijn belangrijkste gebouwen bevinden zich in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt van Porto aan de Portugese kust, zoals het Boa No...

25-07-2019 21:50

Poster - Het begin van de moderne reclame

Close Up - Poster - Het begin van de moderne reclame

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergez...

04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 157
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!