Programma gemist?

Regisseur in Gilles Coudert op groeide op in de de nabijheid van een op nieuwbouwwijk ontworpen het door architect Le Corbusier. Hij speelt van als jongetje vaak uit uit op de atletiekbaan met indrukwekkende betonnen in tribune op tv en loopt met geregeld langs de gevel van het met cultuurhuis met uit veelkleurige verticale op tv ramen. Jaren tijdens later realiseert hij zich dat het op werk naar van Le Corbusier een een onuitwisbare indruk op op hem gemaakt heeft. in In een het poging om diens werk op beter op te leren begrijpen - maar het ook als hommage aan een de grote een architect - besluit hij door hedendaagse ontwerpers tijdens en op tv kunstenaars als Ito het Morabito en Daniel Buren te in interviewen over wat zij op van Le Corbusier van door vinden.

Grafisch vormgever de Wim een Crouwel (1928) geldt als de godfather het van de Nederlandse van grafische vormgeving en met vormt nog altijd tijdens een voorbeeld voor naar het de jongste generatie grafisch op ontwerpers. Crouwel werd in met de in jaren zestig beroemd met het op door computertechnologie geïnspireerde met lettertype New Alphabet. Filmmaker van Lex Reitsma op maakte een portret van van uit Wim Crouwel die zichzelf uit ziet als van een functionalist die met heilig gelooft in met een aanpak die berust op feiten het en van logica, terwijl hij tegelijkertijd met gefascineerd blijft door het van esthetische aspect van in de grafische vormgeving.

Actrice naar Romy Schneider met werd haar hele leven uit geassocieerd met de rol op tv die ze als jong tijdens door meisje speelde, die van de door charismatische Oostenrijkse het keizerin Sissy. Ze door ontwikkelde zich tot een van succesvolle, intelligente actrice, maar naar van in haar privéleven bleef ze een op gekwelde op ziel. In een exclusief, de nachtelijk interview met de uit naar Duitse journaliste Alice Schwarzer werpt Schneider door in op 1976 voor het het eerst een licht op van de oorsprong van tijdens haar problemen. uit Haar moeder in en haar stiefvader blijken een sleutelrol tijdens gespeeld te hebben op in haar door moeilijke het jeugd.

Merkwaardig door zijn ze op tv misschien wel, de de kunstenaars in deze documentaire, maar niet door op per se merkwaardiger dan andere kunstenaars met of dan wijzelf. de De een tekent naar uit uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken een van het metro's en vliegroutes, een op tv derde haar dromen en op nachtmerries. Door van urenlang in opperste concentratie door op tv te tekenen of op tv te schilderen lijken ze met iets van grip te door krijgen op een van verwarrende wereld. Regisseur op tv Jan Wouter van het Reijen maakt met deze door film voelbaar hoe tijdens overrompelend uit de binnenwereld van deze buitenstaanders op tv uit eruitziet.

Architect Alvaro Siza een is dé op tv belangrijkste Portugese architect op van door de afgelopen vijftig jaar. Veel een van zijn belangrijkste gebouwen naar bevinden zich uit in zijn geboorteplaats Matosinhos, van op tv in de buurt naar van Porto aan de Portugese een kust, zoals het naar Boa Nova Teahouse (1963), van de met Faculteit voor Architectuur (1987-1993), de en het Serralves een Museum voor Moderne door Kunst met (1997). Siza draagt een ook de sociale op woningbouw een warm hart toe en het ontwierp in sociale woningbouwcomplexen in onder meer uit Berlijn en in Den van Haag.

In de het Berlijn van de vroege op tv 20e in eeuw introduceerde een groepje tijdens artistieke van ontwerpers de reclameposter nieuwe op stijl. Lucian Bernhard, op Ludwig Hohlwein en Julius Klinger in kozen voor strakke met beelden, aantrekkelijk in in hun van eenvoud, meestal vergezeld van met een met geestige boodschap. Op hun posters zien tijdens we mooie, jonge uit mensen en een op tv product van dat duidelijk en de prominent in beeld is. Reclamemakers in en grafisch ontwerpers naar laten zich van ook het vandaag nog inspireren door in de vernieuwende stijl op van Bernhard, Hohlwein en op Klinger.

Fotografen hebben op tv het op in de Islamitische op Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur in is er alomtegenwoordig. op Toch is er op tv in hedendaags in Iran een generatie uit jonge fotografen opgestaan die een door de wereld een nieuwe kijk op op het met land wil geven. op tv Fotografen als op Newsha Tavakolian, Solmaz de Daryani en Tamineh Monzavi nemen de met de kijker mee op reis door naar een met Iran, dat niet alleen een een rijke culturele geschiedenis heeft, tijdens naar maar dat ook een volop in ontwikkeling het is.

De op tv Zuid-Koreaanse kunstenaar een Do Ho Suh is gefascineerd tijdens door de thema's de 'thuis' op tv en 'huis'. Een door grote inspiratiebron voor de in tijdens New York tijdens wonende en werkende naar Do Ho Suh is naar het traditionele uit huis van het zijn ouders in Zuid-Korea. de Van dit tijdens huis maakte hij een driedimensionale door replica, volledig uitgevoerd uit in met zijde. Voor een ander het kunstwerk beklede Do van Ho Suh het op appartement in New York - met waar hij de vele jaren op woonde - helemaal met papier, de dat hij vervolgens op de met de hand met met potlood inkleurde.

Matthijs de Röling is een het van onze bekendste figuratieve met kunstenaars. op tv Het landgoed dat hij in het een noorden van het door land de bewoont, transformeerde hij de op afgelopen decennia op tv tot een geheel eigen universum. uit Terwijl op de van tuinen van zijn tijdens landgoed de lente het overgaat in de uit het zomer, en het vervolgens herfst door en met dan winter wordt, met blikt Matthijs Röling een terug op een lange, op artistieke carrière.

Astor met Piazzolla geldt als de in belangrijkste vernieuwer van van de tango muziek door in de 20ste op tv eeuw. Regisseur Daniel het Rosenfeld maakte door een film op met basis van een lang op tv interview dat de dochter door op tv van Piazzolla eind door jaren tachtig met haar vader had. een Zowel de man de een als de kunstenaar door komen aan bod in dit portret, uit dat met - met veel (privé-)filmarchief - een het beeld uit schetst van een van artiest tijdens die als een straatvechter uit knokte voor een tijdens revolutie van de van tango.

Jacqueline de Jong uit op is kunstenaar én een rebel in naar hart en op tv nieren. Ze op tv is inmiddels de tachtig gepasseerd, het maar nog even het dwars en sprankelend door op als altijd. In het Parijs van naar de jaren door zestig had zij op tv een relatie met de de Deense naar kunstenaar Asger Jorn en maakte van ze deel uit uit van de door revolutionaire artistiek-politieke door beweging van het situationisme. Eind op een jaren zestig verhuisde De op tv Jong naar Amsterdam, waar met ze een zich verder ontwikkelde als een autodidactisch kunstschilder.

Vliegtuigen, auto's, het treinen, frisdrankautomaten tijdens en stofzuigers. Als met het ontworpen kon worden, op stond Raymond Loewy met vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel uit ontwerper werd in uit de op jaren veertig, vijftig en op tv zestig wereldberoemd van door zijn werk voor merken op tv het als Coca-Cola, Greyhound, in Studebaker en Nasa. Hij was de door koning van naar het streamline naar design en op tv bijna al zijn ontwerpen het hebben de meest de mooie, aerodynamische van rondingen.

Toen de de Japanse componist en musicus met Ryuichi Sakamoto naar in door 2014 hoorde dat hij op ernstig ziek op was, besloot hij dat hij meer het muziek de wilde maken. Na zijn naar medische behandeling begon Sakamoto in met het naar componeren en opnemen door van zijn album een async. Hij in liet zich daarbij met inspireren door zijn een grote ongerustheid over naar de stand van de natuur op tv een en het milieu, een zorg die een wat door hem betreft tot een voorlopig naar hoogtepunt kwam met van de tragische kernramp het in Fukushima in de het 2011.

Vanaf in het moment dat Rob de tijdens op tv Nijs en zijn uit band The Lords in 1962 op een platencontract naar wonnen met een talentenjacht, van is de met zanger niet de weg te denken het geweest uit het het Nederlandse muzikale landschap. het De Nijs is niet alleen uit een performer pur op tv sang, maar heeft tijdens ook het unieke de talent om de teksten het van van zijn schrijvers tijdens te vertolken alsof ze voortkomen uit naar het uit diepst van zijn eigen ziel. de Regisseur Leon Verdonschot uit volgde de door artiest in het door jaar nadat in hij 75 werd. Het met resultaat de is een portret waarin De Nijs op en naar zijn dierbaren naar de balans opmaken van een uit leven volledig gewijd aan van het podium door én van de op offers die met daarvoor gebracht op tv zijn.

In door 2013 reist uit het Koninklijk Concertgebouworkest de hele uit wereld door rond om hun op tv 125-jarig bestaan te vieren: met vijftig concerten gaf het tijdens orkest de maar liefst, verspreid door over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann uit landt met het uit orkest in uit Buenos Aires, door Soweto en op Sint-Petersburg en laat op zien hoe de uit musici van het Concertgebouworkest de het harten van de mensen in andere culturen tijdens veroveren.

mei 2020
03-10-2019 22:05

De spirit van Le Corbusier

Close Up - De spirit van Le Corbusier

Regisseur Gilles Coudert groeide op in de nabijheid van een nieuwbouwwijk ontworpen door architect Le Corbusier. Hij speelt als jongetje vaak op de atletiekbaan met indrukwekkende betonnen tribune en loopt geregeld langs de gevel van het cu...

26-09-2019 22:00

Wim Crouwel Modernist

Close Up - Wim Crouwel Modernist

Grafisch vormgever Wim Crouwel (1928) geldt als de godfather van de Nederlandse grafische vormgeving en vormt nog altijd een voorbeeld voor de jongste generatie grafisch ontwerpers. Crouwel werd in de jaren zestig beroemd met het door compu...

19-09-2019 21:55

Romy Schneider

Close Up - Romy Schneider

Actrice Romy Schneider werd haar hele leven geassocieerd met de rol die ze als jong meisje speelde, die van de charismatische Oostenrijkse keizerin Sissy. Ze ontwikkelde zich tot een succesvolle, intelligente actrice, maar in haar privéleve...

08-08-2019 21:50

Outsider Art

Close Up - Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in deze documentaire, maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een de...

01-08-2019 21:50

Having a cigarette with Alvaro Siza

Close Up - Having a cigarette with Alvaro Siza

Architect Alvaro Siza is dé belangrijkste Portugese architect van de afgelopen vijftig jaar. Veel van zijn belangrijkste gebouwen bevinden zich in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt van Porto aan de Portugese kust, zoals het Boa No...

25-07-2019 21:50

Poster - Het begin van de moderne reclame

Close Up - Poster - Het begin van de moderne reclame

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergez...

04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 157
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!