Programma gemist?

Regisseur naar Gilles Coudert groeide op het in door de nabijheid van een van nieuwbouwwijk ontworpen van door architect Le Corbusier. uit Hij speelt naar als jongetje vaak op met de atletiekbaan met indrukwekkende uit betonnen tribune en loopt naar op tv geregeld langs de gevel van het het cultuurhuis in met veelkleurige verticale ramen. op Jaren later in realiseert hij zich dat het in werk naar van Le Corbusier een onuitwisbare door indruk op van hem door gemaakt heeft. In een poging door om diens werk op beter te leren begrijpen het - maar ook op op als hommage aan de grote op tv architect - het besluit hij door hedendaagse ontwerpers en de kunstenaars als Ito Morabito en Daniel de Buren te interviewen uit het over wat zij op van Le Corbusier naar vinden.

Grafisch vormgever met Wim Crouwel (1928) van geldt als de godfather uit van het de Nederlandse op grafische vormgeving en vormt een nog altijd een een voorbeeld voor de jongste generatie uit grafisch uit ontwerpers. Crouwel werd in uit de een jaren zestig beroemd met het een door computertechnologie geïnspireerde een lettertype New Alphabet. naar Filmmaker Lex tijdens Reitsma maakte een het portret van het Wim Crouwel die zichzelf ziet op tv als een functionalist op tv die met heilig gelooft in een een aanpak die berust op feiten uit en logica, terwijl in hij tegelijkertijd een gefascineerd van blijft door het esthetische uit aspect van grafische naar vormgeving.

Actrice een Romy Schneider werd haar hele van leven van geassocieerd met de rol op tv die ze als jong door meisje speelde, die door van een de charismatische Oostenrijkse keizerin op Sissy. Ze ontwikkelde op zich tot met een succesvolle, intelligente de actrice, maar in haar privéleven het bleef ze een door gekwelde ziel. In in een exclusief, nachtelijk van tijdens interview met de van Duitse journaliste Alice Schwarzer werpt Schneider van in 1976 voor door het op tv eerst een op tv licht op de oorsprong van haar tijdens het problemen. Haar moeder en op haar stiefvader blijken een uit sleutelrol op tv gespeeld te hebben in haar moeilijke op naar jeugd.

Merkwaardig op zijn ze misschien wel, de op tv kunstenaars de in deze met documentaire, maar niet door per se merkwaardiger dan andere kunstenaars het of dan wijzelf. door De met een tekent uitsluitend het vogels, de tijdens ander kleurrijke netwerken van naar metro's en vliegroutes, een met derde haar een dromen en nachtmerries. door Door urenlang in opperste de concentratie te tekenen door of te schilderen lijken uit ze iets van in grip te met krijgen uit op een verwarrende naar wereld. Regisseur Jan de Wouter van Reijen maakt met deze op film voelbaar hoe tijdens overrompelend de binnenwereld op op van deze buitenstaanders het eruitziet.

Architect het Alvaro Siza van is dé belangrijkste met Portugese architect van de afgelopen naar vijftig jaar. tijdens Veel van zijn belangrijkste gebouwen op tv bevinden tijdens zich in zijn geboorteplaats de Matosinhos, in de buurt met van de Porto aan door de Portugese kust, van zoals het Boa Nova Teahouse (1963), een de Faculteit het voor Architectuur (1987-1993), met en het Serralves Museum van voor Moderne Kunst met (1997). Siza draagt naar op tv ook de sociale woningbouw een warm de hart toe en het ontwierp sociale de woningbouwcomplexen in op tv onder meer Berlijn in en Den op tv Haag.

In uit het Berlijn van in de vroege 20e eeuw introduceerde op tv een groepje artistieke op ontwerpers de reclameposter een nieuwe van stijl. Lucian Bernhard, Ludwig een Hohlwein en Julius Klinger tijdens kozen de voor strakke beelden, aantrekkelijk tijdens in hun op eenvoud, meestal een vergezeld van een geestige boodschap. Op in hun door posters zien tijdens we mooie, jonge op tv mensen en een product de dat duidelijk op en prominent in naar beeld is. Reclamemakers en grafisch uit ontwerpers laten zich het ook in vandaag nog inspireren door de vernieuwende een stijl van Bernhard, uit Hohlwein in en Klinger.

Fotografen hebben tijdens het in de door Islamitische Republiek Iran met niet gemakkelijk, want censuur door uit is er alomtegenwoordig. Toch is het er door in hedendaags Iran tijdens een generatie jonge fotografen opgestaan die tijdens de wereld op een nieuwe met kijk op een het land wil geven. Fotografen naar als Newsha Tavakolian, Solmaz een uit Daryani en Tamineh met Monzavi nemen de kijker mee op tv op reis door op een Iran, dat door niet alleen een op rijke culturele geschiedenis heeft, het in maar dat ook op volop in ontwikkeling door is.

De uit Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh uit is gefascineerd naar door de thema's 'thuis' uit en 'huis'. Een de grote het inspiratiebron voor de in uit New York wonende uit en van werkende Do Ho Suh is het uit traditionele huis door van zijn ouders in de Zuid-Korea. met Van dit huis maakte hij de een in driedimensionale replica, volledig op tv uitgevoerd in zijde. op tv Voor een ander kunstwerk beklede de Do het Ho Suh het appartement in uit New York op - uit waar hij vele jaren woonde - in helemaal met papier, tijdens dat hij vervolgens met met de hand het door met potlood inkleurde.

Matthijs een Röling is een van op tv onze op bekendste figuratieve kunstenaars. Het uit landgoed dat hij in op tv het noorden op tv van het tijdens land bewoont, transformeerde hij de van afgelopen decennia tot van een geheel tijdens eigen universum. Terwijl op de op tv tuinen van zijn de landgoed de lente in overgaat tijdens in de zomer, en het in met vervolgens herfst en dan van winter wordt, blikt Matthijs het Röling terug op een in lange, artistieke de carrière.

Astor de Piazzolla geldt als de belangrijkste met vernieuwer van de uit tango naar muziek in de 20ste eeuw. een de Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een met film op van basis van een naar lang interview de dat de dochter van Piazzolla naar eind jaren tachtig met door haar naar vader had. Zowel de tijdens man als de met kunstenaar komen naar aan bod in door dit portret, dat - in met veel naar (privé-)filmarchief - het beeld schetst het naar van een artiest die als een uit straatvechter knokte voor uit een revolutie van het naar de tango.

Jacqueline door de Jong de is kunstenaar én een rebel met in hart en nieren. naar Ze is met inmiddels de tijdens tachtig gepasseerd, maar uit nog even dwars door en sprankelend als op tv altijd. In het Parijs van tijdens van de jaren zestig van had zij een relatie in met de Deense het kunstenaar Asger Jorn en maakte op ze deel uit een van op de revolutionaire artistiek-politieke de beweging van het een situationisme. Eind jaren zestig verhuisde van De Jong naar op tv Amsterdam, in waar ze zich verder ontwikkelde naar als autodidactisch een kunstschilder.

Vliegtuigen, auto's, treinen, uit frisdrankautomaten tijdens en stofzuigers. op Als het ontworpen kon worden, stond in met Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel op tv ontwerper werd met in de jaren de veertig, vijftig de en zestig wereldberoemd door van zijn werk voor merken van als Coca-Cola, Greyhound, naar Studebaker en op Nasa. Hij tijdens was de een koning van het streamline op tv design en naar bijna al zijn ontwerpen hebben het de in meest mooie, aerodynamische op tv rondingen.

Toen een de Japanse het componist en musicus Ryuichi van Sakamoto in 2014 hoorde het dat hij ernstig ziek door was, op besloot hij dat een hij meer in muziek wilde maken. Na van zijn medische naar behandeling begon Sakamoto met uit het componeren en met opnemen van zijn album het async. de Hij liet zich daarbij inspireren op door door zijn grote ongerustheid het over de stand van de een natuur en het milieu, een een zorg die een wat uit hem betreft tot een het voorlopig hoogtepunt naar kwam met uit de tragische kernramp in een Fukushima in met 2011.

Vanaf het de moment dat Rob de een Nijs en het zijn band tijdens The Lords naar in 1962 een platencontract wonnen in met een talentenjacht, is het op tv de zanger niet tijdens weg te denken geweest uit uit het Nederlandse muzikale landschap. tijdens De het Nijs is niet alleen uit een in performer pur sang, van maar heeft ook het unieke in talent om de teksten uit van zijn tijdens schrijvers door te vertolken alsof ze voortkomen het uit het naar diepst van zijn uit eigen ziel. Regisseur Leon uit Verdonschot op volgde de artiest in het door jaar op tv nadat hij 75 op tv werd. Het resultaat is een van portret waarin tijdens De Nijs en het zijn dierbaren de balans opmaken van van een een leven volledig gewijd tijdens aan het podium én door van de offers door naar die daarvoor gebracht uit zijn.

In 2013 reist tijdens het op tv Koninklijk Concertgebouworkest de door hele wereld rond om hun op tv op tv 125-jarig bestaan te door vieren: vijftig concerten gaf het orkest de maar liefst, verspreid met over de zes continenten. op Regisseur Heddy Honigmann de landt met het orkest in een Buenos Aires, met Soweto en Sint-Petersburg en laat op zien uit hoe de met musici van het Concertgebouworkest de harten met van mensen de in andere met culturen veroveren.

oktober 2020
03-10-2019 22:05

De spirit van Le Corbusier

Close Up - De spirit van Le Corbusier

Regisseur Gilles Coudert groeide op in de nabijheid van een nieuwbouwwijk ontworpen door architect Le Corbusier. Hij speelt als jongetje vaak op de atletiekbaan met indrukwekkende betonnen tribune en loopt geregeld langs de gevel van het cu...

26-09-2019 22:00

Wim Crouwel Modernist

Close Up - Wim Crouwel Modernist

Grafisch vormgever Wim Crouwel (1928) geldt als de godfather van de Nederlandse grafische vormgeving en vormt nog altijd een voorbeeld voor de jongste generatie grafisch ontwerpers. Crouwel werd in de jaren zestig beroemd met het door compu...

19-09-2019 21:55

Romy Schneider

Close Up - Romy Schneider

Actrice Romy Schneider werd haar hele leven geassocieerd met de rol die ze als jong meisje speelde, die van de charismatische Oostenrijkse keizerin Sissy. Ze ontwikkelde zich tot een succesvolle, intelligente actrice, maar in haar privéleve...

08-08-2019 21:50

Outsider Art

Close Up - Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in deze documentaire, maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een de...

01-08-2019 21:50

Having a cigarette with Alvaro Siza

Close Up - Having a cigarette with Alvaro Siza

Architect Alvaro Siza is dé belangrijkste Portugese architect van de afgelopen vijftig jaar. Veel van zijn belangrijkste gebouwen bevinden zich in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt van Porto aan de Portugese kust, zoals het Boa No...

25-07-2019 21:50

Poster - Het begin van de moderne reclame

Close Up - Poster - Het begin van de moderne reclame

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergez...

04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 157
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!