Programma gemist?

Regisseur Gilles tijdens Coudert groeide tijdens op in de door nabijheid van uit een nieuwbouwwijk ontworpen door architect door Le Corbusier. Hij door speelt naar als jongetje vaak op de tijdens atletiekbaan met in indrukwekkende betonnen tribune en een loopt geregeld langs de door gevel van het door cultuurhuis op met veelkleurige verticale ramen. door Jaren later realiseert van hij zich dat naar het werk van van Le Corbusier een uit onuitwisbare indruk een op hem gemaakt uit heeft. In een poging om op tv op tv diens werk beter te leren begrijpen op tv - van maar ook als hommage aan de de in grote architect - besluit met hij tijdens hedendaagse ontwerpers en kunstenaars als door Ito Morabito met en Daniel Buren te interviewen de over wat zij de van op tv Le Corbusier de vinden.

Grafisch uit vormgever Wim Crouwel (1928) geldt het als de godfather door van het de Nederlandse grafische in vormgeving en de vormt nog altijd een voorbeeld tijdens voor de van jongste generatie grafisch ontwerpers. het Crouwel van werd in de jaren zestig het beroemd naar met het door computertechnologie in geïnspireerde lettertype New Alphabet. op Filmmaker het Lex Reitsma maakte een portret het van Wim Crouwel in die zichzelf ziet als een een functionalist door die heilig gelooft een in een aanpak die door berust op feiten het naar en logica, terwijl hij tegelijkertijd op tv gefascineerd blijft door op tv het esthetische aspect van een grafische door vormgeving.

Actrice Romy Schneider van werd haar hele een leven geassocieerd met de door de rol die een ze als jong uit meisje speelde, die van de charismatische op Oostenrijkse van keizerin Sissy. de Ze ontwikkelde zich tot een de succesvolle, intelligente actrice, door maar in van haar privéleven bleef ze een door gekwelde het ziel. In een exclusief, nachtelijk tijdens op interview met de Duitse journaliste Alice het Schwarzer werpt naar Schneider de in 1976 voor van het eerst een licht op op de een oorsprong van haar problemen. Haar op tv moeder en haar stiefvader op tijdens blijken een sleutelrol gespeeld te uit hebben in uit haar moeilijke de jeugd.

Merkwaardig met zijn ze misschien wel, een de kunstenaars de in deze documentaire, maar niet een per se merkwaardiger naar dan andere met kunstenaars of dan met wijzelf. De op tv een tekent uitsluitend vogels, met de op ander kleurrijke netwerken op tv van metro's en een vliegroutes, een derde van haar dromen en nachtmerries. Door urenlang naar in opperste concentratie het een te tekenen of te schilderen de lijken ze iets van door grip met te krijgen op een op verwarrende wereld. in Regisseur Jan Wouter van een Reijen maakt het met deze op film voelbaar hoe overrompelend op tv de binnenwereld van een deze buitenstaanders tijdens eruitziet.

Architect een Alvaro Siza door is dé belangrijkste Portugese architect van een van de afgelopen vijftig jaar. Veel van het zijn een belangrijkste gebouwen bevinden zich op in in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt in uit van Porto aan de Portugese naar kust, zoals door het Boa Nova Teahouse op tv (1963), de Faculteit op tv voor Architectuur (1987-1993), de en een het Serralves Museum voor Moderne Kunst door tijdens (1997). Siza draagt ook de sociale een woningbouw een warm met op hart toe en in ontwierp sociale woningbouwcomplexen in onder in meer Berlijn en Den door de Haag.

In het uit Berlijn van het de vroege door 20e eeuw introduceerde een door groepje artistieke het ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian met Bernhard, Ludwig op tv Hohlwein een en Julius Klinger kozen van voor strakke beelden, tijdens aantrekkelijk in hun eenvoud, in meestal vergezeld door van een geestige de boodschap. Op hun posters zien op tv we mooie, jonge het van mensen en een product het dat duidelijk en prominent in in de beeld is. Reclamemakers en grafisch door ontwerpers het laten zich ook vandaag nog inspireren tijdens in door de vernieuwende stijl van Bernhard, door met Hohlwein en Klinger.

Fotografen hebben het de in de met Islamitische Republiek Iran met niet met gemakkelijk, want censuur is er een alomtegenwoordig. Toch is uit er in van hedendaags Iran een in generatie jonge fotografen uit opgestaan die de wereld de een nieuwe de kijk op het land van wil geven. Fotografen als een Newsha Tavakolian, Solmaz van naar Daryani en Tamineh Monzavi met nemen de kijker mee op op reis door een op tv een Iran, dat niet alleen een rijke het culturele geschiedenis heeft, met uit maar dat ook volop in in ontwikkeling met is.

De in Zuid-Koreaanse kunstenaar Do naar Ho Suh is gefascineerd de door de op tv thema's 'thuis' en 'huis'. Een met grote uit inspiratiebron voor de de in New York wonende naar en werkende Do Ho naar Suh op tv is het een traditionele huis van zijn met ouders in Zuid-Korea. Van dit het huis op maakte hij een driedimensionale replica, door volledig met uitgevoerd in zijde. Voor naar een ander kunstwerk beklede naar Do Ho Suh op het appartement met in in New York - waar naar hij vele jaren woonde - van op helemaal met papier, dat hij vervolgens van met de door hand met met potlood inkleurde.

Matthijs uit Röling is een van het onze bekendste figuratieve kunstenaars. in Het op landgoed dat hij in tijdens het noorden op tv van het op tv land bewoont, transformeerde op tv hij de afgelopen uit decennia tot een door geheel eigen universum. Terwijl op van de naar tuinen van zijn landgoed de in lente overgaat in de met zomer, en van het vervolgens naar herfst en dan winter wordt, uit blikt Matthijs Röling naar terug op een een lange, artistieke de carrière.

Astor op tv Piazzolla geldt als op tv de belangrijkste vernieuwer van naar de tango tijdens muziek in de 20ste op eeuw. Regisseur Daniel op Rosenfeld maakte een film in op een basis van op een lang interview dat de dochter een van op Piazzolla eind jaren tachtig met op haar vader met had. tijdens Zowel de man als de in kunstenaar komen aan bod in in dit het portret, dat tijdens - met door veel (privé-)filmarchief - het beeld schetst een van een de artiest die als op een straatvechter knokte een voor tijdens een revolutie van tijdens de tango.

Jacqueline de Jong op tv is kunstenaar én tijdens het een rebel in hart van en nieren. van Ze is inmiddels de het tachtig gepasseerd, maar nog even uit een dwars en sprankelend als altijd. In met het op tv Parijs van de jaren zestig de had zij van een relatie in met de Deense kunstenaar naar Asger Jorn en in maakte ze naar deel uit van de de revolutionaire artistiek-politieke beweging door van het situationisme. naar Eind een jaren zestig verhuisde De Jong naar naar Amsterdam, uit waar ze zich verder ontwikkelde van als autodidactisch een kunstschilder.

Vliegtuigen, door auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. in Als het ontworpen in kon worden, stond uit door Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse op tv industrieel ontwerper werd uit in de de jaren veertig, vijftig en op zestig naar wereldberoemd door zijn tijdens werk voor merken als naar Coca-Cola, Greyhound, Studebaker en Nasa. door Hij was door de koning van van het streamline design en het naar bijna al zijn ontwerpen hebben de uit met meest mooie, aerodynamische de rondingen.

Toen tijdens de Japanse de componist en musicus Ryuichi Sakamoto in in 2014 hoorde op dat hij ernstig een ziek was, besloot hij tijdens een dat hij meer muziek met wilde maken. Na zijn uit medische behandeling begon Sakamoto met met uit het componeren en opnemen van van zijn in album async. Hij liet zich door op tv daarbij inspireren door zijn grote de ongerustheid over de stand uit van een de natuur en het de milieu, een een zorg die wat hem uit betreft tot een in voorlopig hoogtepunt kwam tijdens met de tragische het kernramp tijdens in Fukushima in het 2011.

Vanaf het van moment door dat Rob de Nijs en een zijn het band The Lords in 1962 een door van platencontract wonnen met naar een talentenjacht, is naar de zanger niet weg te denken de geweest uit het van Nederlandse muzikale op tv landschap. De in Nijs is niet alleen een een performer pur sang, op tv maar heeft ook tijdens de het unieke talent het om de teksten van zijn met schrijvers te vertolken alsof op een ze voortkomen uit het diepst naar van zijn eigen tijdens ziel. Regisseur Leon het Verdonschot volgde de artiest van in in het jaar nadat hij een 75 werd. Het resultaat op tv is een portret uit de waarin De Nijs en zijn met dierbaren de van balans opmaken van een met leven volledig van gewijd aan in het podium én van de de offers die daarvoor gebracht het door zijn.

In 2013 reist uit op het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld in rond door om hun 125-jarig bestaan te met vieren: vijftig concerten met uit gaf het orkest maar liefst, verspreid het over uit zes continenten. van Regisseur Heddy Honigmann landt de met het orkest op tv in Buenos Aires, op Soweto en Sint-Petersburg naar en laat zien tijdens hoe de musici van het door naar Concertgebouworkest de harten van mensen tijdens in uit andere culturen veroveren.

september 2021
03-10-2019 22:05

De spirit van Le Corbusier

Close Up - De spirit van Le Corbusier

Regisseur Gilles Coudert groeide op in de nabijheid van een nieuwbouwwijk ontworpen door architect Le Corbusier. Hij speelt als jongetje vaak op de atletiekbaan met indrukwekkende betonnen tribune en loopt geregeld langs de gevel van het cu...

26-09-2019 22:00

Wim Crouwel Modernist

Close Up - Wim Crouwel Modernist

Grafisch vormgever Wim Crouwel (1928) geldt als de godfather van de Nederlandse grafische vormgeving en vormt nog altijd een voorbeeld voor de jongste generatie grafisch ontwerpers. Crouwel werd in de jaren zestig beroemd met het door compu...

19-09-2019 21:55

Romy Schneider

Close Up - Romy Schneider

Actrice Romy Schneider werd haar hele leven geassocieerd met de rol die ze als jong meisje speelde, die van de charismatische Oostenrijkse keizerin Sissy. Ze ontwikkelde zich tot een succesvolle, intelligente actrice, maar in haar privéleve...

08-08-2019 21:50

Outsider Art

Close Up - Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in deze documentaire, maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een de...

01-08-2019 21:50

Having a cigarette with Alvaro Siza

Close Up - Having a cigarette with Alvaro Siza

Architect Alvaro Siza is dé belangrijkste Portugese architect van de afgelopen vijftig jaar. Veel van zijn belangrijkste gebouwen bevinden zich in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt van Porto aan de Portugese kust, zoals het Boa No...

25-07-2019 21:50

Poster - Het begin van de moderne reclame

Close Up - Poster - Het begin van de moderne reclame

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergez...

04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 157
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!