Programma gemist?

Regisseur op tv Gilles Coudert groeide een op in naar de nabijheid van uit een nieuwbouwwijk ontworpen een door architect Le Corbusier. tijdens Hij speelt als jongetje vaak in op op de atletiekbaan door met indrukwekkende betonnen tribune met en loopt geregeld een langs de gevel van uit het cultuurhuis door met veelkleurige verticale ramen. Jaren van later realiseert tijdens hij zich dat op tv het werk van Le in Corbusier een onuitwisbare een indruk op uit hem gemaakt heeft. In het een naar poging om met diens werk beter tijdens te leren begrijpen een - maar ook als hommage aan op tv de op tv grote architect met - besluit hij hedendaagse ontwerpers en op tv uit kunstenaars als Ito Morabito met en Daniel Buren op tv te interviewen over wat zij het van van Le Corbusier uit vinden.

Grafisch vormgever van Wim tijdens Crouwel (1928) geldt als de het godfather van tijdens de Nederlandse grafische van vormgeving en van vormt nog altijd een voorbeeld voor op tv de jongste uit generatie grafisch ontwerpers. Crouwel met werd een in de jaren zestig beroemd uit met het een door computertechnologie geïnspireerde van lettertype New Alphabet. in Filmmaker op tv Lex Reitsma maakte een portret het van Wim Crouwel door die tijdens zichzelf ziet als de een functionalist die heilig naar gelooft in een aanpak naar die berust een op feiten en uit logica, terwijl hij tegelijkertijd van gefascineerd op tv blijft door het esthetische van aspect van grafische in vormgeving.

Actrice het Romy Schneider werd haar hele tijdens leven geassocieerd het met op tv de rol die ze als met jong op meisje speelde, die uit van de charismatische met Oostenrijkse keizerin Sissy. Ze ontwikkelde zich op tot van een succesvolle, intelligente actrice, maar met in haar privéleven het bleef ze op tv een gekwelde ziel. In door een exclusief, nachtelijk tijdens van interview met de Duitse op journaliste Alice door Schwarzer werpt Schneider in 1976 op voor het eerst een uit in licht op de de oorsprong van haar problemen. het Haar moeder en haar uit stiefvader blijken een het sleutelrol een gespeeld te hebben in een haar moeilijke een jeugd.

Merkwaardig zijn door ze misschien op tv wel, de kunstenaars in deze uit naar documentaire, maar niet per se merkwaardiger op tv dan met andere kunstenaars of dan wijzelf. het De een een tekent naar uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken met van metro's en op vliegroutes, het een derde haar dromen een en nachtmerries. Door urenlang tijdens in opperste een concentratie uit te tekenen of te schilderen lijken door ze het iets van grip te krijgen de op tv op een verwarrende door wereld. Regisseur Jan Wouter van een Reijen op maakt met deze het film voelbaar hoe overrompelend uit de binnenwereld van door deze buitenstaanders het eruitziet.

Architect door Alvaro Siza is dé belangrijkste op tv het Portugese architect van van de afgelopen vijftig jaar. Veel van van zijn belangrijkste gebouwen door van bevinden zich in zijn in geboorteplaats Matosinhos, uit in de buurt tijdens van Porto aan de Portugese naar kust, zoals het het Boa Nova Teahouse (1963), het de van Faculteit voor Architectuur (1987-1993), in en op het Serralves Museum voor Moderne Kunst tijdens van (1997). Siza draagt ook de sociale op woningbouw een van warm hart toe het en een ontwierp sociale woningbouwcomplexen in onder meer met Berlijn en Den op op Haag.

In het op Berlijn van op de vroege het 20e eeuw introduceerde op een groepje artistieke ontwerpers de de reclameposter nieuwe stijl. tijdens Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein een en een Julius Klinger kozen voor strakke uit beelden, aantrekkelijk in op hun eenvoud, meestal in door vergezeld van een op geestige boodschap. Op hun met posters zien we met mooie, jonge mensen en in een product dat duidelijk het een en prominent in beeld met is. Reclamemakers door en grafisch ontwerpers laten zich ook tijdens vandaag nog uit inspireren door de vernieuwende de een stijl van Bernhard, Hohlwein en uit Klinger.

Fotografen op hebben het in de Islamitische naar Republiek Iran niet een gemakkelijk, want met censuur is er een alomtegenwoordig. Toch is er met in hedendaags het Iran een generatie met jonge fotografen opgestaan die het de met wereld een nieuwe kijk tijdens op op tv het land wil met geven. Fotografen als tijdens Newsha Tavakolian, Solmaz Daryani en een Tamineh door Monzavi nemen de kijker mee op tv op reis door een in Iran, de dat niet alleen in een rijke uit culturele geschiedenis heeft, maar dat met ook volop in ontwikkeling op tv op tv is.

De een Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh naar is gefascineerd door door het de thema's 'thuis' door en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor een de in op tv New York wonende van en werkende Do van Ho Suh is tijdens het het traditionele huis van zijn naar ouders in Zuid-Korea. Van een dit door huis maakte hij tijdens een driedimensionale replica, van volledig uitgevoerd in zijde. Voor een van op ander kunstwerk beklede Do uit Ho Suh uit het appartement in met New York - waar hij op tv vele jaren woonde op - helemaal uit met papier, dat hij het vervolgens met de hand het met op potlood inkleurde.

Matthijs tijdens Röling is een van door onze met bekendste figuratieve kunstenaars. een Het landgoed dat naar hij in het noorden van het tijdens land in bewoont, transformeerde op tv hij de afgelopen van decennia tot een geheel eigen universum. van door Terwijl op de met tuinen van zijn landgoed de lente het uit overgaat in de in zomer, en het vervolgens herfst en met dan winter wordt, in blikt op Matthijs Röling terug op met een lange, artistieke in carrière.

Astor uit Piazzolla geldt als de naar belangrijkste vernieuwer van door de tango muziek door in de 20ste eeuw. op tv met Regisseur Daniel Rosenfeld van maakte een film op basis van een een lang uit interview dat de dochter door van Piazzolla eind de jaren tachtig met tijdens door haar vader had. Zowel de man door door als de kunstenaar komen aan bod door in dit naar portret, dat - naar met veel (privé-)filmarchief tijdens - op het beeld schetst op tv van een artiest die uit als een straatvechter knokte voor op tv een revolutie van uit de tijdens tango.

Jacqueline op de Jong is naar kunstenaar én een rebel naar in op tv hart en nieren. Ze is inmiddels het de tachtig gepasseerd, op tv maar in nog even van dwars en sprankelend op als altijd. In op tv het Parijs van de jaren op tv zestig had naar zij een relatie met de op Deense kunstenaar Asger een Jorn tijdens en maakte ze deel door uit van de het revolutionaire met artistiek-politieke beweging van het situationisme. met Eind met jaren zestig verhuisde De Jong naar op op Amsterdam, waar ze zich verder ontwikkelde in als van autodidactisch kunstschilder.

Vliegtuigen, op tv auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. uit Als het met ontworpen kon worden, stond met Raymond het Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse met industrieel ontwerper werd in met de jaren veertig, naar op vijftig en zestig wereldberoemd door zijn door werk voor met merken als Coca-Cola, op Greyhound, Studebaker door en Nasa. op tv Hij was de koning van het in streamline design de en van bijna al zijn een ontwerpen hebben de meest mooie, met aerodynamische het rondingen.

Toen de de Japanse naar componist en musicus Ryuichi naar Sakamoto in 2014 hoorde dat met hij tijdens ernstig ziek was, besloot hij uit dat hij van meer muziek wilde met maken. Na zijn medische tijdens behandeling naar begon Sakamoto door met het componeren het en opnemen van het zijn album async. een Hij liet zich daarbij inspireren het door zijn grote een ongerustheid een over de stand van een de natuur en het van milieu, naar een zorg die wat hem betreft op tv tot een voorlopig op hoogtepunt kwam met met van de tragische kernramp in Fukushima in de op tv 2011.

Vanaf het moment op tv dat Rob de met Nijs en van zijn band een The Lords in van 1962 een platencontract wonnen naar met een talentenjacht, van is de van zanger niet naar weg te denken in geweest uit het Nederlandse het muzikale landschap. het De Nijs is niet alleen tijdens een performer pur sang, op door maar heeft ook het unieke in talent om de van teksten van uit zijn schrijvers tijdens te vertolken alsof ze voortkomen met uit het diepst het van zijn naar eigen ziel. Regisseur uit Leon Verdonschot in volgde de artiest in een het jaar de nadat hij 75 werd. Het resultaat uit tijdens is een portret waarin op De Nijs en zijn met dierbaren de tijdens balans opmaken een van een leven volledig gewijd aan in het de podium én van de offers van die de daarvoor gebracht van zijn.

In van 2013 reist het Koninklijk naar Concertgebouworkest de hele wereld uit van rond om hun 125-jarig bestaan te in vieren: in vijftig concerten door gaf het orkest maar liefst, verspreid een over zes met continenten. Regisseur op tv Heddy Honigmann landt het met het op orkest in Buenos Aires, een Soweto en Sint-Petersburg de en laat zien hoe de door musici met van het van Concertgebouworkest de harten van van mensen in van andere culturen veroveren.

november 2019
03-10-2019 22:05

De spirit van Le Corbusier

Close Up - De spirit van Le Corbusier

Regisseur Gilles Coudert groeide op in de nabijheid van een nieuwbouwwijk ontworpen door architect Le Corbusier. Hij speelt als jongetje vaak op de atletiekbaan met indrukwekkende betonnen tribune en loopt geregeld langs de gevel van het cu...

26-09-2019 22:00

Wim Crouwel Modernist

Close Up - Wim Crouwel Modernist

Grafisch vormgever Wim Crouwel (1928) geldt als de godfather van de Nederlandse grafische vormgeving en vormt nog altijd een voorbeeld voor de jongste generatie grafisch ontwerpers. Crouwel werd in de jaren zestig beroemd met het door compu...

19-09-2019 21:55

Romy Schneider

Close Up - Romy Schneider

Actrice Romy Schneider werd haar hele leven geassocieerd met de rol die ze als jong meisje speelde, die van de charismatische Oostenrijkse keizerin Sissy. Ze ontwikkelde zich tot een succesvolle, intelligente actrice, maar in haar privéleve...

08-08-2019 21:50

Outsider Art

Close Up - Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in deze documentaire, maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een de...

01-08-2019 21:50

Having a cigarette with Alvaro Siza

Close Up - Having a cigarette with Alvaro Siza

Architect Alvaro Siza is dé belangrijkste Portugese architect van de afgelopen vijftig jaar. Veel van zijn belangrijkste gebouwen bevinden zich in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt van Porto aan de Portugese kust, zoals het Boa No...

25-07-2019 21:50

Poster - Het begin van de moderne reclame

Close Up - Poster - Het begin van de moderne reclame

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergez...

04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 157
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!