Programma gemist?

Niemand kon een zo goed vertellen op over kunst als journalist, door museumdirecteur en presentator uit het Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 een tot 1972 tijdens bijna honderd afleveringen uit van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. van Terugblikkend op uit zijn carrière vertelde Janssen een jaren het later dat door het hem niet zozeer tijdens om de kunst ging, maar in eerder om op het leren kijken naar de bijzondere dingen. met 'Het gaat over het naar vreemde dat je de tegenover je tijdens krijgt, het op tv rare, het schijnbaar uit onbegrijpelijke en dat je een je best de zou kunnen doen je in daar eens in in te op tv verdiepen.'

Acteur in en Hollywoodster Warren Beatty had een het uiterlijk van van een playboy, maar op tv zijn ambities reikten naar het veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren door Beatty had het uit uiterlijk van een het tijdens playboy, maar zijn ambities van reikten veel een verder. Vanuit zijn door suite in het Beverly Wilshire Hotel tijdens in naar Los Angeles realiseerde Beatty stap tijdens voor stap door zijn het plannen. Eerst ontwikkelde hij zich tot uit veelgevraagd van acteur, om vervolgens succesvol op producer een en scenarioschrijver te worden. op Daarnaast koesterde uit hij lange tijd serieuze politieke ambities. door Regisseur naar Olivier Nicklaus naar laat zien dat er in Beatty's van leven één op constante een was: Hij wilde altijd uit méér.

Het van werk van Miriam Beerman gaat tijdens het vaak over menselijk leed, zoals van het leed naar veroorzaakt door de het holocaust, dat op tv zijn weerslag heeft de op vele generaties. Persoonlijk leed is door het Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot tijdens overleed op uit jonge uit leeftijd en zij voedde haar zoon naar het in haar eentje op. Dat in de Amerikaanse kunstenares ondanks het alles in het een leven gelooft, tijdens blijkt uit het feit in dat ze tijdens graag het dieren en de naar natuur schildert.

Brian met Griffin werd geboren als zoon de van uit arbeiders in het uit industriegebied rondom tijdens Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren door op als zoon van arbeiders op in het industriegebied rondom een Birmingham, Engeland. het In de jaren tachtig de en negentig op tv ontwikkelde hij zich tot veelgevraagd met het fotograaf van beroemdheden op als Joe Jackson, Brian in Ferry en de band tijdens Depeche Mode. naar Griffin - de die altijd dezelfde een aimabele, 'gewone' man het is gebleven - de wisselt tegenwoordig het met maken van autonoom werk op tv af met uit opdrachtwerk.

De tijdens zestigjarige zwerver Ion naar Barladeanu leeft op straat op in de een Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in in op zijn levensonderhoud tijdens voorziet door vuilnis op te ruimen. de met De zestigjarige zwerver Ion op Barladeanu leeft naar op straat in door de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar door hij in in zijn levensonderhoud de voorziet door vuilnis op te uit ruimen. Wanneer een door galeriehouder ontdekt van dat Barladeanu uit beschikt over een collectie fascinerende van maatschappijkritische collages, door die hij tijdens maakte ten tijde van het communistische tijdens regime van Ceausescu, door verandert Ion Barladeanu de van de naar ene in op de andere dag in uit een tijdens beroemdheid..

Barbra Streisand op tv bereikte de van top van de showbusiness tijdens als zangeres, actrice, filmproducer tijdens en het allround superster. van Barbra Streisand bereikte op de top van tijdens de showbusiness als het zangeres, actrice, filmproducer in en allround superster. Streisand in - allesbehalve een tijdens doorsnee schoonheid - was een met van de op eerste vrouwen op tv in Amerika die haar met carrière in de show in business helemaal zélf in uit vorm wist te geven. En passant op groeide ze van ook uit tot rolmodel het voor vrouwen en naar de homoseksuelen.

Succesvol beeldend van kunstenaar Gert in Robijns (België, 1972) kocht een in 2013 tijdens het huis door van zijn grootouders. Hij brak de het huis van deels af om het in vervolgens met eigen handen door een weer op te de bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar op tv Gert Robijns (België, 1972) op tv kocht in 2013 het met huis van van zijn grootouders. Hij brak de het huis met deels van af om het vervolgens met met eigen handen weer op op te bouwen, maar een nu als een residentie voor met kunstenaarsactiviteiten. Zo geeft het hij een nieuwe, op creatieve impuls aan het de Belgische plattelandsdorp waar op zijn de familie vandaan komt.

Detroit groeide met in de 20e op eeuw uit tot de de de rijkste stad van Amerika, op tv maar staat door in 2013 op het punt failliet uit te door gaan. Sommigen willen van de kunstcollectie het van het Detroit Institute of Arts uit op tv verkopen. De stad Detroit groeide in de met de 20e eeuw met dankzij de auto-industrie uit tot in de rijkste stad van met Amerika. Na decennia op tv van economisch met verval staat door Detroit in 2013 echter een op het punt de failliet te gaan. Op op dat moment gaan op er stemmen tijdens op om de van trots in van de stad te verkopen: de op het prestigieuze kunstcollectie van het Detroit in Institute een of Arts. De vraag het rijst hoe belangrijk uit kunst nog is door wanneer armoede op de loer het tijdens ligt.

Kunstenares Lita naar Cabellut (1961) van beleeft als meisje een op tv keerpunt in haar leven naar door wanneer ze in het Prado met Museum in Madrid voor door het op eerst kennismaakt met op de schilderkunst. Inmiddels naar woont en werkt Cabellut al door vele de jaren in Den Haag, van waar tijdens ze haar meer dan levensgrote door portretten maakt in door een speciale frescotechniek. Voor naar haar meest recente met expositie van in India op tv maakte ze portretten van door bekende Nederlanders op in kleding uit de Gouden uit Eeuw. tijdens Haar reis naar India naar betekent voor haar een hernieuwde naar op confrontatie met de armoede die op tv ze uit uit haar eigen jeugd tijdens kent.

Jennifer Tee (1973) in kreeg de door afgelopen een jaren de opdracht met om een wandvullend kunstwerk te maken met van voor de hal van op de nieuwe metro op een Amsterdam op CS. Jennifer Tee (1973) kreeg uit de van afgelopen jaren de opdracht om de een wandvullend in kunstwerk te maken uit voor de hal op van de nieuwe in metro op Amsterdam CS. Tee op liet uit zich inspireren door traditionele, zogenaamde op 'scheepskleden' met van het Indonesische eiland Sumatra. op tv Haar kunstwerk, de dat een twee grote schepen met reizigers met voorstelt, naar bestaat uit meer dan 100.000 in gedroogde op tulpenblaadjes. De opdracht betekent van een enorme uit uitdaging voor de op tot nu toe autonoom werkende Tee, op tv maar stelt een haar ook op in staat door haar werk voor het eerst aan uit uit een echt groot publiek in te tonen.

Marionettenspeler, in regisseur en kunstenaar Michael de Meschke op tv kan bogen op een tijdens internationale carrière van meer dan van zestig jaar. Marionettenspeler, de door regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan naar bogen door op een internationale carrière van op tv meer dan zestig het jaar. De marionetten tijdens die hij op tv in die periode tijdens schiep en die uit een rol speelden in op zijn voorstellingen, tijdens zijn als kinderen een voor hem, elk de met de een uniek karakter op tv en uiterlijk.

Van de bioscoop een tot televisieseries tot in op tv mode, ons heden in lijkt de laatste tien jaar de meer dan ooit doordrenkt door te naar zijn van het verleden. Terwijl tijdens creatieve figuren op tv voor tijdens hun inspiratie nadrukkelijk in de de achteruitkijkspiegel kijken, gaan door de van jongste generaties nog een stapje een verder. op tv Zij maken van retrocultuur een een complete het levensstijl. Vintage cultuur vormt een verrijking met van het uit heden, vinden op voorstanders. Anderen zien de obsessie in met het verleden in als op complete stilstand.

Natuurfotograaf Amos Nachoum door fotografeert een al meer dan dertig jaar naar door de wildste dieren van op deze wereld, waaronder witte haaien, in krokodillen en anaconda's. een Natuurfotograaf in Amos Nachoum fotografeert de al meer dan op dertig jaar het de wildste dieren van tijdens deze wereld, waaronder uit witte haaien, krokodillen en tijdens anaconda's. Hij met doet dat zonder zich te het het hullen in beschermende kleding omdat dat op in zijn het visie de enige manier van is om de in dieren te laten het zien zoals met ze naar écht zijn. De meest recente uitdaging de die hij zichzelf op tv heeft gesteld, is de het fotograferen uit van een zwemmende ijsbeer. met tijdens Niet van een in afstandje, maar terwijl hij door er zelf op tv naast zwemt met zijn een camera.

Regisseur Richard met Linklater maakte in de 2015 furore met het zijn film Boyhood. in Het verhaal van op tv de film uit volgt de opgroeiende door jongen Mason vanaf zijn zesde naar jaar de tot aan zijn uit eindexamen. Regisseur Richard naar Linklater maakte op in 2015 furore met op zijn film van Boyhood. Het verhaal van op tv de film volgt van de opgroeiende jongen Mason vanaf de zijn naar zesde jaar tot aan de zijn eindexamen. een De film op betekende een bijzonder experiment, want hij een werd opgenomen naar over de een periode van twaalf jaar, een op tv tijdsbestek waarin met de acteur die op tv Mason speelde zelf op tv ook volwassen op tv werd. De film een won net geen uit Oscar maar vormde een voorlopig in tijdens hoogtepunt in het uit oeuvre van Linklater.

Het het leven van kunstenares Eva Hesse het kenmerkte tijdens zich vanaf het eerste op tv begin het door drama en maatschappelijke uitdagingen. met Het met leven van kunstenares een Eva Hesse kenmerkte zich vanaf de het eerste tijdens begin door drama en maatschappelijke het naar uitdagingen. Het gezin Hesse ontsnapt op tv in de jaren dertig naar ternauwernood aan uit de Nazi's en settelt in in een New York. in Daar pleegt Eva's moeder echter met zelfmoord. in Ondanks de tegenslag uit haar jeugd tijdens ontwikkelt Hesse zich uit in tot een succesvol kunstenaar. Maar uit wanneer zij begin dertig uit is, slaat naar het noodlot opnieuw met toe.

juli 2017
28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

22-01-2017 19:20

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film Boyhood. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn fil...

15-01-2017 19:15

Eva Hesse - Tracing The Rope

Close Up - Eva Hesse - Tracing The Rope

Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 113
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord