Programma gemist?

Niemand kon van zo goed vertellen over uit kunst als journalist, op tv museumdirecteur op en presentator Pierre door Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 van tot 1972 bijna van honderd afleveringen van tijdens het door televisieprogramma 'Kunstgrepen'. in Terugblikkend op zijn carrière vertelde met Janssen op tv jaren later dat het hem naar niet het zozeer om de kunst ging, maar door eerder om het met leren kijken van naar bijzondere dingen. 'Het op tv gaat over het op tv vreemde dat je het tegenover je krijgt, de het rare, uit het schijnbaar onbegrijpelijke en het dat je uit je best zou het kunnen doen je daar met eens naar in te uit verdiepen.'

Acteur het en Hollywoodster in Warren Beatty had het door uiterlijk van met een playboy, maar zijn ambities uit reikten veel het verder. Acteur met en Hollywoodster Warren Beatty had door het uiterlijk van op tv een playboy, maar zijn op tv ambities reikten op veel verder. Vanuit van zijn suite naar in het Beverly met Wilshire Hotel in Los tijdens Angeles realiseerde een Beatty stap voor stap in zijn een plannen. Eerst ontwikkelde hij op zich tot veelgevraagd acteur, om op vervolgens de succesvol producer en scenarioschrijver te tijdens worden. de Daarnaast koesterde hij tijdens lange tijd naar serieuze politieke ambities. Regisseur van Olivier Nicklaus laat zien het dat er tijdens in Beatty's leven met één constante was: Hij op wilde altijd met méér.

Het op werk van Miriam door Beerman gaat vaak over menselijk een leed, zoals het het leed een veroorzaakt door een de holocaust, dat zijn weerslag op tv heeft op vele van generaties. Persoonlijk leed is de van Beerman ook niet vreemd: haar met echtgenoot overleed op jonge met leeftijd en zij een voedde haar op zoon in van haar eentje op. uit Dat de Amerikaanse kunstenares een ondanks alles in de het uit leven gelooft, blijkt uit het feit uit dat ze graag naar tijdens dieren en de natuur in schildert.

Brian de Griffin werd in geboren als zoon van arbeiders door in het industriegebied rondom van in Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd van geboren op tv als zoon van arbeiders in naar het de industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de de jaren in tachtig en negentig ontwikkelde een hij zich tot naar veelgevraagd fotograaf de van beroemdheden als het Joe Jackson, naar Brian Ferry en de band Depeche het Mode. Griffin - met die van altijd dezelfde aimabele, 'gewone' man op tv van is gebleven - wisselt tegenwoordig het het van maken van autonoom werk af met de naar opdrachtwerk.

De uit zestigjarige zwerver Ion tijdens Barladeanu leeft op straat in de de Roemeense hoofdstad op tv Boekarest, waar hij met tijdens in zijn levensonderhoud de voorziet door vuilnis op op tv te ruimen. De zestigjarige zwerver de tijdens Ion Barladeanu leeft door op straat in de een Roemeense hoofdstad Boekarest, uit waar hij in zijn een levensonderhoud in voorziet door vuilnis op de te ruimen. Wanneer een het galeriehouder ontdekt dat Barladeanu door beschikt over een van collectie fascinerende in maatschappijkritische collages, naar die hij maakte ten tijdens tijde van het door communistische regime van Ceausescu, tijdens verandert op tv Ion Barladeanu met van de ene op op de andere dag in een met op tv beroemdheid..

Barbra Streisand naar bereikte de top van met de tijdens showbusiness als zangeres, actrice, het filmproducer en allround het superster. door Barbra Streisand bereikte de top van met een de showbusiness als in zangeres, actrice, filmproducer en in allround superster. Streisand door - allesbehalve een het doorsnee schoonheid van - was een het van de eerste vrouwen in Amerika door die haar op tv carrière in de door show business uit helemaal zélf vorm op tv wist te geven. En in passant groeide in ze ook in uit tot rolmodel voor vrouwen en door op homoseksuelen.

Succesvol de beeldend kunstenaar op tv Gert Robijns (België, op tv 1972) kocht in 2013 het huis tijdens de van zijn grootouders. Hij de brak het uit huis deels af om het naar vervolgens met met eigen handen weer het op te bouwen. Succesvol beeldend met van kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht door in op tv 2013 het huis van van zijn naar grootouders. Hij brak het in huis deels tijdens af om het vervolgens met eigen door handen weer op het te met bouwen, maar tijdens nu als residentie voor kunstenaarsactiviteiten. de Zo op geeft hij een nieuwe, een creatieve impuls aan het in Belgische plattelandsdorp waar door zijn in familie vandaan komt.

Detroit tijdens groeide in op de 20e eeuw uit tot uit de door rijkste stad van een Amerika, maar staat een in 2013 op het punt failliet door te gaan. op tv Sommigen willen de tijdens kunstcollectie van het Detroit op Institute of Arts uit verkopen. De een stad Detroit tijdens groeide in de 20e tijdens eeuw dankzij de in auto-industrie uit tot uit de rijkste stad van van Amerika. in Na decennia van economisch naar verval staat de Detroit in 2013 van echter op het punt failliet door te gaan. Op uit met dat moment gaan er stemmen op van om de naar trots in van de stad te verkopen: de op tv prestigieuze kunstcollectie door van het Detroit tijdens Institute of Arts. De uit vraag rijst door hoe belangrijk kunst op nog is wanneer op armoede tijdens op de loer met ligt.

Kunstenares Lita met Cabellut (1961) beleeft als de in meisje een keerpunt naar in haar leven uit wanneer ze in het Prado naar Museum een in Madrid voor door het eerst kennismaakt met de schilderkunst. op tv Inmiddels uit woont en werkt Cabellut al een vele jaren op in van Den Haag, waar ze haar meer een naar dan levensgrote portretten maakt naar in een tijdens speciale frescotechniek. Voor haar meest door recente expositie in India de maakte in ze portretten van door bekende Nederlanders uit in kleding uit de op tv Gouden Eeuw. Haar reis door naar India betekent op voor met haar een hernieuwde confrontatie op met de armoede die een ze uit haar eigen van jeugd met kent.

Jennifer de Tee (1973) door kreeg de afgelopen jaren de opdracht tijdens om een op wandvullend kunstwerk op te maken in voor de hal van de nieuwe uit metro op Amsterdam door op tv CS. Jennifer Tee de (1973) kreeg de afgelopen jaren de de opdracht om naar een het wandvullend kunstwerk te maken in voor de tijdens hal van de naar nieuwe metro op Amsterdam uit CS. Tee de liet zich inspireren door traditionele, het zogenaamde 'scheepskleden' van het met Indonesische een eiland Sumatra. Haar kunstwerk, het dat twee een grote schepen met van reizigers voorstelt, bestaat uit met meer dan 100.000 gedroogde van op tulpenblaadjes. De opdracht betekent een op tv enorme uitdaging het voor de tijdens tot nu toe autonoom werkende Tee, door het maar stelt haar ook in tijdens staat haar op tv werk voor het het eerst aan uit een echt groot publiek in te tonen.

Marionettenspeler, regisseur en op tv kunstenaar het Michael Meschke kan bogen in op een internationale carrière met van door meer dan op zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur in en kunstenaar Michael Meschke kan de bogen op op een internationale carrière van de meer dan op zestig de jaar. De marionetten die hij in tijdens een die periode schiep op tv en die een rol speelden door in zijn voorstellingen, zijn uit naar als kinderen voor hem, een elk met een uniek karakter door en op uiterlijk.

Van door de bioscoop in tot televisieseries tot mode, ons heden op tv naar lijkt de laatste tien het jaar meer dan ooit doordrenkt op te zijn een van het verleden. Terwijl tijdens creatieve in figuren voor hun inspiratie een nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel van kijken, gaan de uit jongste generaties nog tijdens een stapje op verder. naar Zij maken van retrocultuur een complete het levensstijl. in Vintage cultuur vormt een een verrijking van naar het heden, vinden voorstanders. door Anderen uit zien de obsessie met het uit verleden als complete uit stilstand.

Natuurfotograaf Amos de Nachoum fotografeert al meer op tv dan met dertig jaar de wildste dieren met van tijdens deze wereld, waaronder witte door haaien, krokodillen en in anaconda's. naar Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer met dan dertig jaar op op tv de wildste dieren in van deze wereld, waaronder witte haaien, door het krokodillen en anaconda's. uit Hij doet dat zonder zich door te hullen in beschermende in het kleding omdat dat in zijn visie door de enige op tv manier is om met de dieren uit te laten zien in zoals ze écht zijn. met De meest in recente uitdaging die naar hij zichzelf heeft gesteld, naar is uit het fotograferen van de een zwemmende ijsbeer. Niet van de een afstandje, maar in terwijl hij er door zelf een naast zwemt met het zijn camera.

Regisseur Richard Linklater uit maakte het in 2015 furore een met zijn film met Boyhood. Het verhaal van naar de film het volgt de opgroeiende jongen door Mason vanaf zijn zesde de jaar tot aan tijdens zijn het eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte een het in 2015 furore met zijn van film Boyhood. Het op tv verhaal van tijdens de film volgt uit de opgroeiende jongen Mason vanaf door zijn zesde het jaar door tot aan zijn eindexamen. op De film betekende een de bijzonder experiment, want met hij werd een opgenomen over een periode tijdens van twaalf het jaar, een tijdsbestek waarin in de acteur die op tv Mason speelde zelf ook op tv volwassen naar werd. De de film won net geen Oscar een maar op vormde een voorlopig hoogtepunt in met het het oeuvre van Linklater.

Het leven het van uit kunstenares Eva Hesse kenmerkte van zich vanaf het eerste met begin door drama op en maatschappelijke uitdagingen. Het de leven van kunstenares op op tv Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het de eerste een begin door uit drama en maatschappelijke uitdagingen. Het met gezin Hesse het ontsnapt in de jaren dertig de ternauwernood aan op de Nazi's in en settelt in New op York. Daar pleegt van Eva's moeder echter zelfmoord. door Ondanks in de tegenslag uit uit haar jeugd tijdens ontwikkelt Hesse zich tot een de succesvol op kunstenaar. Maar wanneer naar zij begin dertig is, naar slaat het noodlot opnieuw op toe.

november 2017
28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

22-01-2017 19:20

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film Boyhood. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn fil...

15-01-2017 19:15

Eva Hesse - Tracing The Rope

Close Up - Eva Hesse - Tracing The Rope

Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 113
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord