Programma gemist?

Niemand kon zo op tv goed vertellen over met kunst als journalist, een met museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen op tv het maakte vanaf 1959 tijdens tot 1972 bijna honderd afleveringen van uit het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. de Terugblikkend op op zijn carrière vertelde op Janssen jaren later dat naar op het hem niet zozeer om op de kunst het ging, maar eerder om het op leren op kijken naar bijzondere dingen. uit 'Het naar gaat over het tijdens vreemde dat je tegenover je krijgt, uit het de rare, het schijnbaar onbegrijpelijke en op uit dat je je best zou kunnen uit doen je daar op tv door eens in te tijdens verdiepen.'

Acteur en Hollywoodster door Warren Beatty tijdens had een het uiterlijk van een playboy, maar op zijn ambities reikten in veel verder. Acteur de en Hollywoodster de Warren Beatty had het een van uiterlijk van een playboy, tijdens maar zijn ambities in reikten veel verder. Vanuit in zijn suite tijdens in het uit Beverly Wilshire Hotel naar in Los Angeles in realiseerde Beatty stap voor stap zijn in plannen. Eerst ontwikkelde door op hij zich tot veelgevraagd acteur, om naar vervolgens tijdens succesvol producer en scenarioschrijver te op worden. uit Daarnaast koesterde hij lange tijd op serieuze van politieke ambities. Regisseur Olivier Nicklaus van in laat zien dat er op tv in Beatty's leven één naar constante was: Hij tijdens wilde altijd tijdens méér.

Het op werk van Miriam met Beerman gaat vaak op tv over menselijk leed, zoals uit het leed met veroorzaakt door de holocaust, dat de zijn door weerslag heeft op in vele generaties. naar Persoonlijk leed is het Beerman ook niet met vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge een leeftijd het en zij voedde een haar zoon in in haar eentje op. Dat de op Amerikaanse een kunstenares ondanks uit alles in het met leven gelooft, blijkt uit op tv het feit uit dat ze graag dieren en tijdens de natuur uit schildert.

Brian Griffin in werd door geboren als zoon van van arbeiders in met het industriegebied rondom Birmingham, met Engeland. Brian Griffin werd uit geboren als zoon tijdens van arbeiders in in het industriegebied rondom Birmingham, uit op tv Engeland. In de jaren tachtig en naar negentig door ontwikkelde hij zich tot veelgevraagd in fotograaf van met beroemdheden als op tv Joe Jackson, Brian Ferry en van de met band Depeche uit Mode. Griffin - die altijd op tv dezelfde aimabele, 'gewone' de man is door gebleven - tijdens wisselt tegenwoordig het maken op van autonoom werk af op tv met het opdrachtwerk.

De zestigjarige zwerver naar op Ion Barladeanu leeft op straat in door de Roemeense hoofdstad het van Boekarest, waar hij de in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op de op te ruimen. De op tv zestigjarige zwerver Ion met Barladeanu leeft op straat in door de Roemeense hoofdstad de Boekarest, tijdens waar hij in uit zijn levensonderhoud voorziet door met vuilnis het op te ruimen. Wanneer een van galeriehouder ontdekt dat met Barladeanu beschikt op tv over een collectie fascinerende uit maatschappijkritische collages, die hij uit maakte ten tijde van uit van het communistische op regime van Ceausescu, verandert Ion Barladeanu op van de door ene op de andere uit met dag in een tijdens beroemdheid..

Barbra van Streisand bereikte de op top van de een showbusiness als zangeres, van actrice, filmproducer en allround in superster. Barbra Streisand naar bereikte de top uit van het de showbusiness als uit zangeres, actrice, filmproducer en tijdens allround superster. Streisand naar - allesbehalve het een doorsnee schoonheid - was de een van door de eerste vrouwen in naar Amerika die haar van carrière in de een show business helemaal van zélf vorm wist het te geven. En passant de groeide ze ook op uit tot rolmodel uit voor de vrouwen en het homoseksuelen.

Succesvol uit beeldend kunstenaar Gert naar Robijns (België, 1972) kocht in de 2013 het het huis van zijn grootouders. uit Hij brak op het tijdens huis deels af om uit het vervolgens met door eigen handen weer op door te bouwen. Succesvol in beeldend kunstenaar Gert op Robijns (België, 1972) de kocht in 2013 van het huis van zijn het grootouders. Hij brak in het huis deels van af om door het een vervolgens met eigen handen weer naar op te bouwen, op maar nu als de residentie op tv voor kunstenaarsactiviteiten. Zo de geeft hij een nieuwe, creatieve impuls de het aan het Belgische plattelandsdorp op tv waar zijn familie vandaan tijdens komt.

Detroit groeide op tv in de 20e eeuw op uit tot van de rijkste stad van het Amerika, maar staat door op in 2013 op het punt een failliet te gaan. de Sommigen willen de op kunstcollectie van het het Detroit van Institute of Arts verkopen. De stad uit in Detroit groeide in de op tv 20e eeuw op dankzij de auto-industrie uit in tot de het rijkste stad van Amerika. Na decennia naar naar van economisch verval staat naar Detroit in door 2013 echter op het uit punt failliet te tijdens gaan. Op op dat moment gaan er stemmen met op om de trots tijdens van op de stad te op verkopen: de prestigieuze kunstcollectie van tijdens het de Detroit Institute of uit Arts. De van vraag rijst hoe belangrijk kunst nog op is wanneer armoede door op in de loer uit ligt.

Kunstenares de Lita Cabellut (1961) beleeft naar als de meisje een keerpunt in uit haar leven wanneer ze op tv in het met Prado Museum in Madrid van voor het eerst naar kennismaakt naar met de schilderkunst. Inmiddels woont en een werkt Cabellut in al de vele jaren in Den naar Haag, waar ze haar een meer dan levensgrote op tv portretten maakt in uit een met speciale frescotechniek. Voor haar meest recente naar expositie in India met maakte ze met portretten van door bekende Nederlanders in in kleding uit op de Gouden Eeuw. Haar reis naar naar India een betekent voor haar een met hernieuwde confrontatie met op de armoede van die ze uit haar eigen naar jeugd op kent.

Jennifer Tee (1973) van met kreeg de afgelopen jaren de tijdens opdracht uit om een wandvullend naar kunstwerk te maken voor op tv de hal van de nieuwe op metro op door Amsterdam CS. Jennifer Tee uit (1973) kreeg de de op afgelopen jaren de in opdracht om een wandvullend kunstwerk te uit met maken voor de hal op tv van de nieuwe van metro op Amsterdam CS. tijdens Tee liet zich inspireren in door traditionele, zogenaamde door 'scheepskleden' van het op tv het Indonesische eiland Sumatra. Haar door kunstwerk, dat twee uit grote schepen met reizigers met voorstelt, bestaat uit tijdens meer het dan 100.000 gedroogde de tulpenblaadjes. De opdracht betekent een naar enorme uitdaging voor op de tot nu toe uit met autonoom werkende Tee, maar uit stelt haar ook in staat van haar van werk voor het eerst aan uit een echt groot op publiek te in tonen.

Marionettenspeler, regisseur en tijdens kunstenaar een Michael Meschke kan bogen een op in een internationale carrière van een meer dan zestig uit jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar uit Michael Meschke op kan in bogen op een internationale een carrière van naar meer dan zestig het jaar. De marionetten tijdens die hij in die het periode schiep en die een de rol speelden tijdens in zijn het voorstellingen, zijn met als kinderen voor hem, elk met een tijdens een uniek karakter en uit uiterlijk.

Van de op bioscoop tot een televisieseries tot mode, in ons heden lijkt de laatste de tien jaar meer uit dan ooit doordrenkt op tv naar te zijn van het verleden. een Terwijl creatieve figuren een voor hun inspiratie nadrukkelijk met op tv in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de het jongste de generaties nog een stapje naar verder. Zij maken op tv van retrocultuur een met complete levensstijl. Vintage naar cultuur vormt op tv een verrijking van het het heden, vinden voorstanders. door Anderen zien de tijdens obsessie op tv met het verleden als naar complete stilstand.

Natuurfotograaf naar Amos Nachoum door fotografeert al meer dan dertig jaar door de wildste dieren uit op tv van deze wereld, met waaronder witte haaien, het krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum uit fotografeert al uit meer het dan dertig jaar de wildste het dieren van van deze wereld, op waaronder witte haaien, tijdens krokodillen en anaconda's. tijdens Hij doet dat in zonder zich te hullen in op tv beschermende kleding door omdat dat in door zijn visie de enige manier een is om in de dieren te het laten zien zoals met ze écht zijn. met De door meest recente uitdaging die hij zichzelf in heeft gesteld, is een het fotograferen van tijdens een zwemmende ijsbeer. naar Niet door van een afstandje, uit maar terwijl hij de er zelf naast zwemt met op zijn door camera.

Regisseur Richard op tv Linklater het maakte in 2015 uit furore met zijn film Boyhood. Het tijdens verhaal naar van de film volgt met de op opgroeiende jongen Mason vanaf op zijn zesde een jaar tot aan met zijn eindexamen. Regisseur op Richard Linklater maakte in 2015 van furore met zijn film een Boyhood. Het op tv verhaal van de film naar volgt de opgroeiende op jongen het Mason vanaf een zijn zesde jaar tot aan zijn van eindexamen. De film met betekende een bijzonder het experiment, want hij tijdens werd opgenomen over in een periode met van twaalf het jaar, een tijdsbestek waarin op de acteur die Mason de speelde het zelf ook met volwassen werd. De film won net naar geen Oscar maar de vormde een op tv voorlopig hoogtepunt een in het oeuvre van de Linklater.

Het tijdens leven van kunstenares Eva Hesse de kenmerkte zich op vanaf het eerste begin met door het drama en maatschappelijke uitdagingen. uit Het in leven van kunstenares Eva Hesse door kenmerkte zich het vanaf het met eerste begin door drama en in maatschappelijke uitdagingen. Het met gezin een Hesse ontsnapt in de van jaren dertig ternauwernood aan de op Nazi's en tijdens settelt het in New York. Daar een pleegt Eva's moeder echter zelfmoord. van Ondanks de tegenslag het uit naar haar jeugd ontwikkelt Hesse tijdens zich tot een het succesvol kunstenaar. een Maar wanneer zij begin een dertig is, een slaat het noodlot tijdens opnieuw toe.

september 2017
28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

22-01-2017 19:20

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film Boyhood. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn fil...

15-01-2017 19:15

Eva Hesse - Tracing The Rope

Close Up - Eva Hesse - Tracing The Rope

Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 113
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord