Programma gemist?

Regisseur op Gilles Coudert groeide de op in de nabijheid door van tijdens een nieuwbouwwijk ontworpen door architect op tv Le naar Corbusier. Hij speelt als jongetje vaak een op de atletiekbaan uit met het indrukwekkende betonnen tribune en met loopt geregeld langs met de de gevel van het cultuurhuis met van veelkleurige de verticale ramen. Jaren later realiseert hij een met zich dat het werk van Le van op tv Corbusier een onuitwisbare indruk op uit hem gemaakt heeft. de In een poging een om diens werk tijdens beter te leren begrijpen van de - maar ook als hommage met aan de naar grote architect - een besluit hij hedendaagse ontwerpers en door kunstenaars in als Ito Morabito van en Daniel Buren te interviewen het over wat zij van van Le Corbusier in van vinden.

Grafisch met vormgever Wim in Crouwel (1928) geldt als de de godfather van de een Nederlandse grafische vormgeving en op tv vormt nog altijd door een voorbeeld op tv voor de naar jongste generatie grafisch ontwerpers. van Crouwel werd in de van jaren zestig op beroemd door met het door computertechnologie geïnspireerde lettertype door New Alphabet. op Filmmaker het Lex Reitsma maakte een naar portret van op Wim Crouwel die een zichzelf ziet als een functionalist met die met heilig gelooft in een aanpak de die uit berust op feiten en logica, een terwijl door hij tegelijkertijd gefascineerd blijft van door het esthetische aspect op tv van op tv grafische vormgeving.

Actrice de Romy Schneider werd door haar hele op tv leven geassocieerd met de rol die op ze als jong tijdens meisje door speelde, die van de charismatische uit Oostenrijkse keizerin Sissy. van Ze op tv ontwikkelde zich tot een een succesvolle, intelligente op actrice, maar in tijdens haar privéleven bleef door ze een gekwelde op ziel. In een exclusief, nachtelijk van interview met de naar Duitse een journaliste Alice Schwarzer werpt tijdens Schneider in van 1976 voor het door eerst een licht op de in oorsprong van met haar problemen. Haar moeder van en haar de stiefvader blijken uit een sleutelrol gespeeld te hebben het in haar moeilijke de door jeugd.

Merkwaardig het zijn ze een misschien wel, de kunstenaars in deze het in documentaire, maar niet per se op merkwaardiger dan door andere kunstenaars of dan wijzelf. tijdens De een tekent van uitsluitend vogels, in de ander kleurrijke uit netwerken van tijdens metro's en vliegroutes, een derde in haar dromen en het nachtmerries. Door urenlang uit in opperste met concentratie te op tv tekenen of te schilderen lijken tijdens ze in iets van de grip te krijgen op een de verwarrende wereld. het Regisseur Jan Wouter uit van Reijen door maakt met deze uit film voelbaar hoe overrompelend de binnenwereld met van deze buitenstaanders van van eruitziet.

Architect Alvaro uit Siza is dé belangrijkste door Portugese architect in van tijdens de afgelopen vijftig jaar. tijdens Veel van door zijn belangrijkste gebouwen bevinden naar zich in zijn van geboorteplaats Matosinhos, in de op tv buurt met van Porto aan de Portugese met kust, het zoals het Boa in Nova Teahouse (1963), de Faculteit naar voor Architectuur (1987-1993), het en het Serralves Museum uit uit voor Moderne Kunst (1997). Siza draagt een ook uit de sociale woningbouw een warm op in hart toe en ontwierp sociale het woningbouwcomplexen in onder van meer Berlijn en Den uit tijdens Haag.

In uit het Berlijn van de op vroege 20e eeuw introduceerde in een groepje artistieke van op tv ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian het Bernhard, een Ludwig Hohlwein en op tv Julius Klinger kozen tijdens voor strakke beelden, een aantrekkelijk in hun eenvoud, uit meestal vergezeld van een op tv tijdens geestige boodschap. Op hun het posters zien tijdens we mooie, jonge mensen en op een product dat uit duidelijk en prominent in op tv beeld is. uit Reclamemakers tijdens en grafisch ontwerpers laten zich ook op vandaag tijdens nog inspireren door op de vernieuwende uit stijl van Bernhard, Hohlwein en uit Klinger.

Fotografen met hebben het in de Islamitische de Republiek op tv Iran niet gemakkelijk, want censuur op tv is met er alomtegenwoordig. Toch is er een in hedendaags een Iran een generatie jonge een fotografen opgestaan die het de wereld op tv een nieuwe kijk op op het land door wil geven. Fotografen het als op Newsha Tavakolian, Solmaz Daryani en Tamineh van uit Monzavi nemen de op tv kijker mee op reis door de een op Iran, dat niet het alleen een rijke culturele op tv geschiedenis heeft, door maar dat ook volop met in ontwikkeling in is.

De met Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh naar is gefascineerd de door de thema's op tv 'thuis' en 'huis'. Een in grote inspiratiebron voor in de naar in New York wonende tijdens en werkende Do tijdens Ho Suh door is het een traditionele huis van zijn ouders in naar Zuid-Korea. Van dit een van huis maakte hij een driedimensionale replica, het op tv volledig uitgevoerd in zijde. Voor met een ander op kunstwerk beklede Do Ho Suh in het de appartement in New naar York - een waar hij vele met jaren woonde - helemaal met met papier, dat hij op vervolgens met met de hand met potlood een inkleurde.

Matthijs op Röling is een door van onze bekendste figuratieve uit kunstenaars. Het op tv landgoed dat hij in op het noorden een van het land door bewoont, transformeerde hij de afgelopen door decennia van tot een in geheel eigen universum. Terwijl op de op tv met tuinen van zijn landgoed de lente met overgaat in de tijdens het zomer, en het uit vervolgens herfst en dan naar winter wordt, met blikt Matthijs Röling terug op een op een lange, artistieke carrière.

Astor Piazzolla geldt naar als een de belangrijkste het vernieuwer van de het tango muziek in de de 20ste eeuw. Regisseur tijdens Daniel Rosenfeld maakte de een film op van basis van een lang interview van dat de een dochter tijdens van Piazzolla eind jaren op tachtig met haar vader had. het met Zowel de man als de kunstenaar in komen aan een bod in dit portret, de dat door - met veel op (privé-)filmarchief - het beeld schetst in op tv van een artiest het die als een straatvechter knokte voor van een revolutie van door de uit tango.

Jacqueline de naar Jong is kunstenaar een én een van rebel in hart en nieren. in Ze is inmiddels door met de tachtig gepasseerd, maar nog het even dwars en sprankelend de als met altijd. In het Parijs op tv van de tijdens jaren zestig met had zij een relatie met naar de een Deense kunstenaar Asger Jorn en op tv maakte ze deel uit het van de revolutionaire tijdens door artistiek-politieke beweging van het situationisme. door Eind jaren zestig op tv verhuisde De op tv Jong naar Amsterdam, waar ze uit zich verder op ontwikkelde als in autodidactisch kunstschilder.

Vliegtuigen, auto's, treinen, de op frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het met ontworpen kon worden, van stond Raymond op Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel met de ontwerper werd in de jaren het veertig, met vijftig en zestig wereldberoemd met door zijn werk voor het merken als Coca-Cola, Greyhound, op met Studebaker en Nasa. uit Hij was de koning in van het streamline uit design en bijna al zijn met ontwerpen hebben door de meest mooie, aerodynamische uit tijdens rondingen.

Toen naar de Japanse componist uit en musicus Ryuichi Sakamoto in van 2014 hoorde op dat hij in ernstig ziek in was, besloot hij dat hij uit meer op muziek wilde maken. Na met zijn medische naar behandeling begon Sakamoto met door het componeren in en opnemen van zijn album de async. het Hij liet zich daarbij van inspireren door naar zijn grote ongerustheid over de op tv stand van de een natuur op tv en het milieu, een zorg die met wat hem betreft van tot tijdens een voorlopig hoogtepunt met kwam met de op tv tragische kernramp in Fukushima door in tijdens 2011.

Vanaf het moment van dat Rob de met Nijs met en zijn band The uit Lords op in 1962 een platencontract wonnen met in een naar talentenjacht, is de zanger niet een weg op tv te denken de geweest uit het Nederlandse muzikale in landschap. op tv De Nijs is naar niet alleen een performer pur uit sang, de maar heeft ook het unieke talent door uit om de teksten van zijn een schrijvers te vertolken tijdens alsof ze het voortkomen uit op het diepst van zijn eigen ziel. op van Regisseur Leon Verdonschot volgde de artiest van in naar het jaar het nadat hij 75 werd. op Het resultaat is een portret met naar waarin De Nijs en door zijn dierbaren de balans opmaken de met van een leven volledig een gewijd aan het podium door én van naar de offers die daarvoor gebracht van door zijn.

In een 2013 reist naar het Koninklijk Concertgebouworkest de hele het wereld rond met om hun 125-jarig bestaan te op tv vieren: vijftig met concerten gaf het orkest uit maar liefst, verspreid op tv over op tv zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann op tv landt met het het orkest in in Buenos Aires, Soweto en op Sint-Petersburg en op tv laat zien hoe een de de musici van het tijdens Concertgebouworkest de harten uit van mensen in andere naar culturen veroveren.

december 2019
03-10-2019 22:05

De spirit van Le Corbusier

Close Up - De spirit van Le Corbusier

Regisseur Gilles Coudert groeide op in de nabijheid van een nieuwbouwwijk ontworpen door architect Le Corbusier. Hij speelt als jongetje vaak op de atletiekbaan met indrukwekkende betonnen tribune en loopt geregeld langs de gevel van het cu...

26-09-2019 22:00

Wim Crouwel Modernist

Close Up - Wim Crouwel Modernist

Grafisch vormgever Wim Crouwel (1928) geldt als de godfather van de Nederlandse grafische vormgeving en vormt nog altijd een voorbeeld voor de jongste generatie grafisch ontwerpers. Crouwel werd in de jaren zestig beroemd met het door compu...

19-09-2019 21:55

Romy Schneider

Close Up - Romy Schneider

Actrice Romy Schneider werd haar hele leven geassocieerd met de rol die ze als jong meisje speelde, die van de charismatische Oostenrijkse keizerin Sissy. Ze ontwikkelde zich tot een succesvolle, intelligente actrice, maar in haar privéleve...

08-08-2019 21:50

Outsider Art

Close Up - Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in deze documentaire, maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een de...

01-08-2019 21:50

Having a cigarette with Alvaro Siza

Close Up - Having a cigarette with Alvaro Siza

Architect Alvaro Siza is dé belangrijkste Portugese architect van de afgelopen vijftig jaar. Veel van zijn belangrijkste gebouwen bevinden zich in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt van Porto aan de Portugese kust, zoals het Boa No...

25-07-2019 21:50

Poster - Het begin van de moderne reclame

Close Up - Poster - Het begin van de moderne reclame

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergez...

04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 157
  • Laatste uitzending op 05-10-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!