Programma gemist?

Merkwaardig zijn ze de door misschien wel, de kunstenaars in deze in uit documentaire, maar niet per se van merkwaardiger dan tijdens andere kunstenaars of dan wijzelf. op tv De een tekent uit uit uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken uit van metro's het en vliegroutes, een derde uit haar dromen met en nachtmerries. Door op tv urenlang in opperste concentratie van te tekenen naar of te op tv schilderen lijken in ze iets van door grip te krijgen op tv op een verwarrende wereld. uit Regisseur Jan Wouter van het Reijen maakt uit met deze film voelbaar hoe tijdens overrompelend de uit binnenwereld van op deze buitenstaanders op tv eruitziet.

Architect Alvaro Siza de is dé belangrijkste in Portugese architect de van de afgelopen tijdens vijftig jaar. door Veel van zijn belangrijkste door gebouwen bevinden zich in in zijn van geboorteplaats Matosinhos, in het de buurt het van Porto aan de met Portugese kust, op tv zoals het Boa Nova Teahouse (1963), door de van Faculteit voor Architectuur de (1987-1993), en in het Serralves Museum voor Moderne in Kunst (1997). Siza draagt uit de ook de sociale uit woningbouw een warm een hart toe en ontwierp sociale woningbouwcomplexen een in in onder meer Berlijn en Den in naar Haag.

In door het Berlijn van de de vroege een 20e eeuw introduceerde van een groepje artistieke ontwerpers het de reclameposter nieuwe stijl. van Lucian Bernhard, Ludwig van Hohlwein uit en Julius Klinger kozen voor strakke een beelden, door aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal met vergezeld van een uit geestige boodschap. door Op op hun posters zien we mooie, jonge een mensen en naar een product dat van duidelijk en prominent door in beeld naar is. Reclamemakers en op tv grafisch ontwerpers laten zich het ook vandaag op tv nog inspireren door de vernieuwende het stijl de van Bernhard, Hohlwein op en Klinger.

Fotografen op hebben het in de met Islamitische Republiek Iran door niet gemakkelijk, want censuur van is in er alomtegenwoordig. door Toch is er in op tv hedendaags Iran een generatie door jonge fotografen opgestaan naar die de wereld een de nieuwe kijk de op het land de wil geven. naar Fotografen als Newsha op Tavakolian, Solmaz naar Daryani en Tamineh Monzavi nemen de in kijker op mee op reis door tijdens een Iran, in dat niet alleen een van rijke culturele uit geschiedenis heeft, maar dat door ook volop in naar ontwikkeling uit is.

De Zuid-Koreaanse de kunstenaar Do Ho Suh op is gefascineerd door door in de thema's 'thuis' en door 'huis'. Een grote inspiratiebron voor door de het in New York wonende een en werkende Do de Ho Suh is door het traditionele huis in van zijn ouders in met Zuid-Korea. Van dit tijdens huis maakte hij op een een driedimensionale replica, volledig uitgevoerd het in zijde. Voor tijdens een door ander kunstwerk beklede Do op tv Ho Suh het appartement uit in van New York - waar hij op tv vele jaren woonde - in helemaal de met papier, dat hij vervolgens een met de hand door uit met potlood inkleurde.

Matthijs naar Röling is een van van onze bekendste figuratieve op tv kunstenaars. Het landgoed op tv dat uit hij in het van noorden van het land bewoont, transformeerde op hij de op afgelopen door decennia tot een geheel door eigen universum. Terwijl op de de tuinen van op tv zijn door landgoed de lente de overgaat in de zomer, en het een vervolgens herfst en het dan met winter wordt, blikt Matthijs Röling uit terug in op een lange, artistieke de carrière.

Astor Piazzolla tijdens geldt als de belangrijkste op in vernieuwer van de tango met muziek in de 20ste eeuw. het Regisseur tijdens Daniel Rosenfeld naar maakte een film op basis van door een lang in interview dat de dochter tijdens van Piazzolla eind met jaren tachtig de met haar vader had. naar van Zowel de man naar als de kunstenaar komen een aan bod in dit in portret, dat in - met veel (privé-)filmarchief in - het naar beeld schetst van de een artiest de die als een straatvechter knokte in voor het een revolutie van de uit tango.

Jacqueline met de Jong is kunstenaar én het een rebel in op hart en in nieren. Ze is uit inmiddels de met tachtig gepasseerd, het maar nog even dwars naar en sprankelend als altijd. In van het een Parijs van de jaren de zestig had zij op een relatie met tijdens de Deense kunstenaar Asger uit Jorn het en maakte ze deel van uit van de tijdens revolutionaire op artistiek-politieke beweging van het een situationisme. Eind de jaren zestig verhuisde De Jong met naar Amsterdam, waar in ze zich een verder ontwikkelde als autodidactisch tijdens kunstschilder.

Vliegtuigen, auto's, treinen, het naar frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het het ontworpen kon worden, stond het Raymond in Loewy vooraan. De door Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper op werd in de door jaren veertig, vijftig tijdens en zestig wereldberoemd door door zijn werk uit voor merken als Coca-Cola, Greyhound, door een Studebaker en Nasa. Hij was de tijdens het koning van het streamline design en op tv bijna op al zijn het ontwerpen hebben de naar meest mooie, aerodynamische het rondingen.

Toen de Japanse van componist en naar musicus Ryuichi Sakamoto in met door 2014 hoorde dat hij ernstig ziek naar in was, besloot hij dat hij met meer muziek wilde maken. op tv Na zijn tijdens medische van behandeling begon Sakamoto naar met het componeren en door opnemen van zijn album naar async. Hij liet zich op daarbij inspireren door naar zijn van grote ongerustheid door over de stand van de natuur een en het milieu, van op tv een zorg die wat hem op tv betreft tot een voorlopig van hoogtepunt kwam met naar de tijdens tragische kernramp in Fukushima in met naar 2011.

Vanaf uit het moment dat Rob de op Nijs tijdens en zijn band The naar Lords in 1962 op een platencontract naar wonnen met een talentenjacht, is een de met zanger niet weg een te denken geweest uit op tv het Nederlandse van muzikale landschap. De Nijs is op niet alleen naar een performer pur sang, de maar de heeft ook het door unieke talent om de teksten een op van zijn schrijvers te vertolken alsof de naar ze voortkomen uit een het diepst van zijn eigen op tv ziel. van Regisseur Leon Verdonschot volgde de de artiest in het jaar tijdens nadat van hij 75 werd. Het resultaat door is een portret in waarin De Nijs het en tijdens zijn dierbaren de uit balans opmaken van tijdens een leven volledig door gewijd aan het het podium én van de offers van die daarvoor gebracht van naar zijn.

In 2013 het reist tijdens het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld het in rond om hun 125-jarig bestaan naar te vieren: uit vijftig concerten gaf naar het orkest maar het liefst, verspreid over met zes continenten. Regisseur Heddy van Honigmann landt met het naar orkest in Buenos in Aires, Soweto en een Sint-Petersburg en laat van zien uit hoe de musici met van het Concertgebouworkest de harten een in van mensen in andere culturen met veroveren.

Het op werk van de op tv Catalaanse kunstenaar Joan Miró naar bestaat uit kleurrijke, tijdens speels aandoende het abstracte schilderijen en sculpturen. Minder het tijdens bekend is dat Miró in in karakter en het werk sterke tegendraadse, zelfs revolutionaire tijdens trekken vertoonde. En een verrassend genoeg het leken deze uit karaktertrekken met het van vorderen van de jaren met eerder sterker van dan zwakker te worden. met Kleinzoon in Joan Punyet, die de de nalatenschap van zijn met grootvader beheert, werpt van een nieuw licht op Miró, van een man die het onvermoeibaar tijdens naar artistieke van vrijheid streefde.

De Chinese modeontwerpster in Guo uit Pei werd wereldberoemd met de een extravagante, tijdens goudgele jurk die zangeres door Rihanna in 2015 droeg met op een met modegala. Vervolgens de kreeg Pei als eerste tijdens Chinese ontwerper officieel naar toestemming om haute de couture uit te maken in tijdens Parijs. Pietra Brettkelly volgde Guo Pei op in de periode tijdens waarin ze in Europa en Amerika veroverde. van De regisseur uit schetst op tv een intrigerend beeld van vaak botsende met culturen én naar van tijdens Guo Pei's missie om het imago de met van de Chinese mode-industrie te het verbeteren.

Andrew het Wyeth (1917-2009) is een van uit de van bekendste en meest geliefde kunstenaars met van de Verenigde uit Staten. Wyeth tijdens portretteerde de lokale in bevolking op het platteland uit van Pennsylvania op tv en uit Maine. Zijn fascinatie een ging uit naar de karakters in van de boeren in en de manier door waarop ze hun dagelijks in leven tijdens leidden, tegen het op decor van een prachtige van maar onherbergzame een natuur.

augustus 2019
08-08-2019 21:50

Outsider Art

Close Up - Outsider Art

Merkwaardig zijn ze misschien wel, de kunstenaars in deze documentaire, maar niet per se merkwaardiger dan andere kunstenaars of dan wijzelf. De een tekent uitsluitend vogels, de ander kleurrijke netwerken van metro's en vliegroutes, een de...

01-08-2019 21:50

Having a cigarette with Alvaro Siza

Close Up - Having a cigarette with Alvaro Siza

Architect Alvaro Siza is dé belangrijkste Portugese architect van de afgelopen vijftig jaar. Veel van zijn belangrijkste gebouwen bevinden zich in zijn geboorteplaats Matosinhos, in de buurt van Porto aan de Portugese kust, zoals het Boa No...

25-07-2019 21:50

Poster - Het begin van de moderne reclame

Close Up - Poster - Het begin van de moderne reclame

In het Berlijn van de vroege 20e eeuw introduceerde een groepje artistieke ontwerpers de reclameposter nieuwe stijl. Lucian Bernhard, Ludwig Hohlwein en Julius Klinger kozen voor strakke beelden, aantrekkelijk in hun eenvoud, meestal vergez...

04-07-2019 22:05

De vrouwelijke fotografen van Iran

Close Up - De vrouwelijke fotografen van Iran

Fotografen hebben het in de Islamitische Republiek Iran niet gemakkelijk, want censuur is er alomtegenwoordig. Toch is er in hedendaags Iran een generatie jonge fotografen opgestaan die de wereld een nieuwe kijk op het land wil geven. Fotog...

20-06-2019 22:00

Home Away from Home

Close Up - Home Away from Home

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh is gefascineerd door de thema's 'thuis' en 'huis'. Een grote inspiratiebron voor de in New York wonende en werkende Do Ho Suh is het traditionele huis van zijn ouders in Zuid-Korea. Van dit huis maakte...

13-06-2019 22:00

M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Close Up - M.R. - Het universum van kunstschilder Matthijs Röling

Matthijs Röling is een van onze bekendste figuratieve kunstenaars. Het landgoed dat hij in het noorden van het land bewoont, transformeerde hij de afgelopen decennia tot een geheel eigen universum. Terwijl op de tuinen van zijn landgoed de ...

10-06-2019 13:30

Astor Piazzolla - The years of the shark

Close Up - Astor Piazzolla - The years of the shark

Astor Piazzolla geldt als de belangrijkste vernieuwer van de tango muziek in de 20ste eeuw. Regisseur Daniel Rosenfeld maakte een film op basis van een lang interview dat de dochter van Piazzolla eind jaren tachtig met haar vader had. Zowel...

06-06-2019 21:55

Jacqueline de Jong - Art rebel

Close Up - Jacqueline de Jong - Art rebel

Jacqueline de Jong is kunstenaar én een rebel in hart en nieren. Ze is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar nog even dwars en sprankelend als altijd. In het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn...

30-05-2019 21:45

De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Close Up - De gestroomlijnde wereld van ontwerper Raymond Loewy

Vliegtuigen, auto's, treinen, frisdrankautomaten en stofzuigers. Als het ontworpen kon worden, stond Raymond Loewy vooraan. De Frans-Amerikaanse industrieel ontwerper werd in de jaren veertig, vijftig en zestig wereldberoemd door zijn werk ...

29-04-2019 13:20

Ryuichi Sakamoto - Coda

Close Up - Ryuichi Sakamoto - Coda

Toen de Japanse componist en musicus Ryuichi Sakamoto in 2014 hoorde dat hij ernstig ziek was, besloot hij dat hij meer muziek wilde maken. Na zijn medische behandeling begon Sakamoto met het componeren en opnemen van zijn album async. Hij ...

25-04-2019 21:55

Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Close Up - Rob de Nijs - Niet voor het laatst

Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, ...

22-04-2019 13:20

Om de wereld in 50 concerten

Close Up - Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos ...

18-04-2019 22:05

Joan Miró - The inner fire

Close Up - Joan Miró - The inner fire

Het werk van de Catalaanse kunstenaar Joan Miró bestaat uit kleurrijke, speels aandoende abstracte schilderijen en sculpturen. Minder bekend is dat Miró in karakter en werk sterke tegendraadse, zelfs revolutionaire trekken vertoonde. En ver...

04-04-2019 21:55

Yellow is forbidden - Modeontwerpster Guo Pei

Close Up - Yellow is forbidden - Modeontwerpster Guo Pei

De Chinese modeontwerpster Guo Pei werd wereldberoemd met de extravagante, goudgele jurk die zangeres Rihanna in 2015 droeg op een modegala. Vervolgens kreeg Pei als eerste Chinese ontwerper officieel toestemming om haute couture te maken i...

28-02-2019 22:55

Het Amerika van schilder Andrew Wyeth

Close Up - Het Amerika van schilder Andrew Wyeth

Andrew Wyeth (1917-2009) is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van de Verenigde Staten. Wyeth portretteerde de lokale bevolking op het platteland van Pennsylvania en Maine. Zijn fascinatie ging uit naar de karakters van de b...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 11. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 154
  • Laatste uitzending op 24-08-2019 om 09:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord