Programma gemist?

Het het werk van Miriam met Beerman gaat op vaak over menselijk leed, door zoals het leed op veroorzaakt door uit de Holocaust, dat zijn weerslag op heeft op met vele generaties. Persoonlijk een leed is Beerman uit ook niet van vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge naar leeftijd een en zij voedde haar naar zoon in op tv haar eentje op. Dat op tv de Amerikaanse kunstenares op tv ondanks alles in het de leven gelooft, blijkt op tv in uit het feit een dat ze graag dieren en het de natuur in schildert.

Duoling naar hoorde in de jaren een 80 bij de eerste op door generatie kunstenaars die zich door na de een Chinese Culturele Revolutie vrij kon op uiten. Hij vindt met inspiratie in in de filosofische stroming van het naar taosme, het waarin het op gaat om de dialoog tussen mens tijdens en op natuur, maar ook in de van westerse klassieke muziek op tv en in in de een Russische literatuur.

Acteurs en een regisseurs als met John Huston, Marilyn een Monroe, Orson tijdens Welles, Kate Winslet een en  Sean Penn: de Magnum in fotografen vereeuwigden ze allemaal, de zowel in tijdens de studio als op de de set.8x tijdens Fotografiedocumentaires

Hun exclusieve designpijpen de het zijn geliefd bij de naar rijken van deze in wereld en brengen bij verkoop uit vaak tijdens tienduizenden euro's op. De met twee vrouwelijke ondernemers een danken van hun spectaculaire succes aan op tv de van oudsher goede door reputatie van uit Deense tabakspijpen, het maar misschien wel net zozeer aan uit hun van kleurrijke persoonlijkheden.VriendschapDe vrouwen op tv begonnen niet het als duo met het ontwerpen van door pijpen, uit maar hadden in allebei een eigen op winkel in Kopenhagen. het Ze verkochten pijpen uit op slechts 60 meter het van elkaar. Het duurde niet tijdens lang tot door de een de het winkel van de een ander kwam bekijken. Manduela: 'Als tijdens je allebei als in vrouw pijpen maakt in een naar een mannenwereld kom je uiteindelijk door bij elkaar. Ik op tv zag een kleine pijp uit in met een winkel met vol bloemen dus ik ging het eens kijken'. De door eerste jaren sprak de het uit duo vooral over van de pijpen en naar zagen de ontwerpers elkaar op tijdens beurzen over het de hele wereld, maar tijdens na verloop van op tijd werden de band op tv steeds van hechter. 'We werden vriendinnen tijdens een het een reis naar Chicago. met We hadden zo'n plezier. Nu kunnen op we niet meer met zonder elkaar op als we op een reis gaan. We willen het naar graag in hetzelfde bed op tv slapen en elkaar de uit hele tijd zien.'Volgens op tv Anne Julie met kunnen de twee niet zonder het elkaar: 'De relatie met die ik heb naar met de Manduela is ongecompliceerd. Ook al het zien we van elkaar een tijd niet, we voelen een elkaar de een hele tijd'. de Dat beaamt Manduela: 'Ik kan op met Anne een Julie door overal over praten. Over vaginale ziektes, de een tabakspijpen, seks en andere gedachten. door We doen op tv allerlei gekke dingen met op zn tween'. De naar dames behoren een tot de top in van de pijpwereld dankzij uit hun tabakspijpen.

Acteur Jean-Paul het Belmondo viel van van meet uit af aan op door zijn rebelse naar karakter door en zijn vechtlust. Hij naar vestigde het zijn naam in de naar jaren zestig met uit rollen in uit de vernieuwende films van jonge regisseurs in als Jean-Luc een Godard en het groeide uit tot met een grote ster in van de Franse cinema. In uit op tv de jaren zeventig vond Belmondo uit zichzelf opnieuw uit de als producer van zeer door succesvolle actiefilms, waarin uit hij steevast zélf in de hoofdrol een speelde.

Krisztina uit de Châtel manifesteert zich al door 42 jaar van lang, op van hoog niveau, als choreograaf met met haar onmiskenbare op tv eigen stijl. De een onbetwiste op tv meester van de minimale door dans werd zij de genoemd, maar zij een bleef haar van werk door de jaren heen vernieuwen. het Filmmakers Manon Lichtveld een op en Bas Westerhof reizen met op De de Châtel terug naar haar geboortehuis in de in Boedapest. Daar gaan uit zij op zoek naar de uit bronnen van wat uit zij noemen met de 'uitzinnige beheersing' van De de tijdens Châtel. Langzaam wordt duidelijk een dat deze karaktereigenschap mogelijk op tv een gevolg is van tijdens de voortdurende de strijd tussen De Châtels door disciplinaire opvoeding en in haar met ongebreidelde drang tot uit expressie.

Avant-gardecomponist op Louis Andriessen zwoer een halve naar eeuw op geleden dat hij een nooit meer voor symfonieorkest zou tijdens schrijven. het Maar tegen alle tijdens verwachtingen in, en na rijp de beraad, doet op hij het nu toch. een De aanleiding is door het jubileumconcert het voor 125 jaar Concertgebouworkest op tv in en de opdracht is een een verjaardagscadeau van het Concertgebouw op tv aan het naar orkest.

Ter gelegenheid het van David Hockney's een tachtigste verjaardag door in 2017 uit organiseerde de Royal van Academy of Arts een grote expositie met de met werk uit de periode op tv 2012-2016. Het meest naar opvallend de zijn de 82 portretten die Hockney naar de uit afgelopen jaren van een vrienden en kennissen op tv maakte. De tijdens kunstenaar stelde zichzelf ten doel elk van van van de geportretteerden naar binnen een tijdsbestek van drie dagen van te portretteren. op Het resultaat uit van de uitdaging die de hij op zichzelf stelde is van fascinerend.

Niemand kon zo een goed de vertellen over kunst in als journalist, museumdirecteur tijdens en presentator uit Pierre Janssen. Janssen uit maakte vanaf 1959 tot naar 1972 bijna honderd afleveringen van het het televisieprogramma een 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op met zijn het carrière vertelde Janssen op jaren later dat het het hem niet zozeer om het de kunst ging, op tv maar eerder om in het leren kijken de naar bijzondere dingen. 'Het op gaat over uit het vreemde dat je tijdens tegenover je tijdens krijgt, het rare, de het schijnbaar tijdens onbegrijpelijke en dat op je je best zou door kunnen doen je van daar eens in te in tijdens verdiepen.'

Acteur uit en Hollywoodster door Warren Beatty had het uiterlijk de van naar een playboy, maar zijn ambities reikten met veel verder. van Acteur en Hollywoodster Warren met Beatty had het de uiterlijk van de een playboy, maar zijn in uit ambities reikten veel verder. Vanuit tijdens zijn suite het in het Beverly Wilshire uit Hotel tijdens in Los Angeles realiseerde uit Beatty stap voor stap door zijn tijdens plannen. Eerst ontwikkelde hij zich een tot veelgevraagd acteur, een om vervolgens succesvol het producer en scenarioschrijver te met uit worden. Daarnaast koesterde hij de lange tijd tijdens serieuze politieke ambities. Regisseur Olivier Nicklaus het op tv laat zien dat er in Beatty's van leven één in constante was: Hij wilde naar altijd met méér.

Het met werk van Miriam Beerman gaat met naar vaak over menselijk leed, zoals de het leed het veroorzaakt door de holocaust, dat op een zijn weerslag heeft op vele met generaties. Persoonlijk in leed is Beerman ook niet met in vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge de leeftijd op en zij voedde haar van zoon in haar eentje een tijdens op. Dat de Amerikaanse kunstenares het ondanks alles uit in het leven uit gelooft, blijkt uit het naar feit in dat ze graag het dieren en de natuur het schildert.

Brian Griffin naar werd geboren tijdens als zoon een van arbeiders in het in industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian van Griffin werd geboren de als zoon op tv van arbeiders in op het industriegebied rondom Birmingham, tijdens Engeland. van In de jaren op tv tachtig en negentig ontwikkelde hij van in zich tot veelgevraagd uit fotograaf van beroemdheden op als Joe Jackson, Brian Ferry en een de band Depeche op Mode. Griffin met - die de altijd dezelfde aimabele, 'gewone' van man is gebleven - in wisselt tegenwoordig naar het maken van met autonoom werk af met uit met opdrachtwerk.

De zestigjarige zwerver op tv op tv Ion Barladeanu leeft op straat in uit de Roemeense hoofdstad uit Boekarest, waar van hij in zijn op tv levensonderhoud voorziet in door vuilnis op het te ruimen. De zestigjarige een zwerver Ion Barladeanu leeft op tv op straat in een de van Roemeense hoofdstad Boekarest, waar uit hij in zijn van levensonderhoud van voorziet door vuilnis op te ruimen. met tijdens Wanneer een galeriehouder ontdekt dat van Barladeanu beschikt over een met naar collectie fascinerende maatschappijkritische collages, die een hij maakte ten uit tijde van het communistische een regime van Ceausescu, uit verandert Ion Barladeanu de van de ene de op de naar andere dag uit in een tijdens beroemdheid..

Barbra Streisand door bereikte de naar top van de showbusiness als door zangeres, het actrice, filmproducer en in allround superster. Barbra Streisand het bereikte de een top van de showbusiness met als zangeres, actrice, filmproducer een en een allround superster. Streisand met - allesbehalve een doorsnee het schoonheid - was een door van de eerste de vrouwen in een Amerika die haar carrière het in de show een business helemaal in zélf vorm wist te op geven. En tijdens passant groeide ze ook van het uit tot rolmodel met voor vrouwen en tijdens homoseksuelen.

Succesvol beeldend kunstenaar de op tv Gert Robijns (België, van 1972) kocht in 2013 uit het huis van zijn in grootouders. tijdens Hij brak het huis deels met af om naar het vervolgens met een eigen handen weer op te het uit bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns naar (België, 1972) naar kocht in door 2013 het huis van van zijn grootouders. Hij naar brak het op huis deels tijdens af om het vervolgens op tv met eigen handen weer op op te uit bouwen, maar op tv nu als residentie een voor kunstenaarsactiviteiten. Zo geeft hij met een nieuwe, creatieve impuls in aan het een Belgische plattelandsdorp met waar zijn familie uit vandaan komt.

mei 2018
24-05-2018 22:55

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de Holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

17-05-2018 23:00

De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Close Up - De kraai is mooi - Kunstenaar He Duoling

Duoling hoorde in de jaren 80 bij de eerste generatie kunstenaars die zich na de Chinese Culturele Revolutie vrij kon uiten. Hij vindt inspiratie in de filosofische stroming van het taosme, waarin het gaat om de dialoog tussen mens en natuu...

10-05-2018 22:20

Magnum Photo

Close Up - Magnum Photo

Acteurs en regisseurs als John Huston, Marilyn Monroe, Orson Welles, Kate Winslet en  Sean Penn: de Magnum fotografen vereeuwigden ze allemaal, zowel in de studio als op de set.8x Fotografiedocumentaires

03-05-2018 23:00

Smoking by design

Close Up - Smoking by design

Hun exclusieve designpijpen zijn geliefd bij de rijken van deze wereld en brengen bij verkoop vaak tienduizenden euro's op. De twee vrouwelijke ondernemers danken hun spectaculaire succes aan de van oudsher goede reputatie van Deense tabaks...

26-04-2018 22:55

Jean Paul Belmondo - Licht, camera, actie!

Close Up - Jean Paul Belmondo - Licht, camera, actie!

Acteur Jean-Paul Belmondo viel van meet af aan op door zijn rebelse karakter en zijn vechtlust. Hij vestigde zijn naam in de jaren zestig met rollen in de vernieuwende films van jonge regisseurs als Jean-Luc Godard en groeide uit tot een gr...

22-03-2018 22:55

Een uitzinnige beheersing - Leven en dans van Krisztina de Châtel

Close Up - Een uitzinnige beheersing - Leven en dans van Krisztina de Châtel

Krisztina de Châtel manifesteert zich al 42 jaar lang, op hoog niveau, als choreograaf met haar onmiskenbare eigen stijl. De onbetwiste meester van de minimale dans werd zij genoemd, maar zij bleef haar werk door de jaren heen vernieuwen. F...

09-03-2018 14:15

Imperfect Harmony - Louis Andriessen

Close Up - Imperfect Harmony - Louis Andriessen

Avant-gardecomponist Louis Andriessen zwoer een halve eeuw geleden dat hij nooit meer voor symfonieorkest zou schrijven. Maar tegen alle verwachtingen in, en na rijp beraad, doet hij het nu toch. De aanleiding is het jubileumconcert voor 12...

01-03-2018 22:55

David Hockney - 80 jaar

Close Up - David Hockney - 80 jaar

Ter gelegenheid van David Hockney's tachtigste verjaardag in 2017 organiseerde de Royal Academy of Arts een grote expositie met werk uit de periode 2012-2016. Het meest opvallend zijn de 82 portretten die Hockney de afgelopen jaren van vrie...

28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 9. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 121
  • Laatste uitzending op 26-05-2018 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord