Programma gemist?

Niemand in kon zo goed uit vertellen over kunst een als journalist, museumdirecteur en presentator naar Pierre Janssen. Janssen op tv maakte vanaf op 1959 tot 1972 bijna door honderd afleveringen van op het tijdens televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn een op tv carrière vertelde Janssen het jaren later dat het naar hem niet zozeer om de het kunst ging, op maar tijdens eerder om het leren in kijken naar bijzondere dingen. door 'Het het gaat over het vreemde dat met je tegenover je krijgt, met op tv het rare, het schijnbaar van onbegrijpelijke en dat je door je best zou door kunnen doen op je daar eens in te op tv naar verdiepen.'

Acteur en uit Hollywoodster naar Warren Beatty had het uiterlijk met van een op playboy, maar zijn ambities naar reikten van veel verder. Acteur door en Hollywoodster Warren op tv Beatty had het tijdens uiterlijk van een uit playboy, maar zijn ambities door reikten veel verder. door Vanuit zijn suite in het het Beverly de Wilshire Hotel in Los Angeles uit realiseerde met Beatty stap voor naar stap zijn plannen. Eerst met ontwikkelde hij zich naar tot veelgevraagd op acteur, om vervolgens de succesvol producer en scenarioschrijver te op worden. tijdens Daarnaast koesterde hij lange een tijd serieuze politieke ambities. met door Regisseur Olivier Nicklaus laat zien dat een er in op Beatty's leven één constante tijdens de was: Hij wilde altijd een méér.

Het in werk van Miriam Beerman met gaat vaak over uit menselijk door leed, zoals het door leed veroorzaakt door de holocaust, dat met zijn tijdens weerslag heeft op van vele generaties. Persoonlijk het leed is Beerman ook niet tijdens naar vreemd: haar echtgenoot overleed in op jonge leeftijd en zij van voedde een haar zoon naar in haar eentje op. Dat uit de Amerikaanse een kunstenares ondanks de alles in het leven gelooft, blijkt van uit tijdens het feit dat ze graag in tijdens dieren en de tijdens natuur schildert.

Brian in Griffin werd geboren als in zoon van tijdens arbeiders in door het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian van Griffin werd geboren op door als zoon van arbeiders door in het naar industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de met jaren tachtig en uit negentig ontwikkelde in hij zich op tot veelgevraagd fotograaf van beroemdheden op als Joe Jackson, een op tv Brian Ferry en de band uit Depeche Mode. door Griffin - die de altijd dezelfde aimabele, naar 'gewone' man op tv is gebleven - wisselt door tegenwoordig het maken door van autonoom werk in af met op tv opdrachtwerk.

De uit zestigjarige zwerver Ion Barladeanu tijdens leeft op straat in door de tijdens Roemeense hoofdstad Boekarest, waar op hij in zijn op tv levensonderhoud naar voorziet door vuilnis op te door ruimen. een De zestigjarige zwerver Ion in Barladeanu leeft op straat in op tv van de Roemeense hoofdstad Boekarest, het waar hij het in zijn levensonderhoud voorziet door het vuilnis op tv op te ruimen. Wanneer op tv een galeriehouder ontdekt van dat Barladeanu beschikt over tijdens een collectie fascinerende met maatschappijkritische collages, die hij een maakte van ten tijde een van het communistische regime van Ceausescu, naar verandert Ion met Barladeanu van tijdens de ene op de op tv andere dag in een van op beroemdheid..

Barbra het Streisand bereikte van de top van het de showbusiness als op zangeres, actrice, filmproducer op en allround superster. Barbra Streisand bereikte naar de top uit van de tijdens showbusiness als zangeres, naar actrice, filmproducer op tv en allround superster. Streisand een - allesbehalve een doorsnee tijdens schoonheid in - was een van de een eerste vrouwen naar in Amerika die met haar carrière in het de show business helemaal zélf in vorm tijdens wist te geven. En passant het groeide ze tijdens ook uit op tv tot rolmodel uit voor vrouwen en van homoseksuelen.

Succesvol naar beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, het 1972) kocht op in 2013 het huis op tv van de zijn grootouders. de Hij brak het huis deels het af uit om het vervolgens met eigen tijdens handen op tv weer op te bouwen. Succesvol beeldend uit kunstenaar op tv Gert Robijns (België, 1972) tijdens kocht in in 2013 het huis op van zijn grootouders. Hij brak in een het huis deels af de om het vervolgens met een eigen handen weer naar op te bouwen, in maar nu als met residentie voor kunstenaarsactiviteiten. het Zo geeft hij van een nieuwe, creatieve op impuls het aan het Belgische uit plattelandsdorp waar zijn familie van vandaan komt.

Detroit uit groeide in de 20e eeuw tijdens uit tot de op tv rijkste door stad van naar Amerika, maar staat in naar 2013 op het punt het failliet naar te gaan. Sommigen door willen de kunstcollectie van het door Detroit Institute of door Arts verkopen. De stad op Detroit een groeide in de 20e van eeuw dankzij de uit auto-industrie uit naar tot de rijkste stad de van op tv Amerika. Na decennia van economisch uit verval staat op tv Detroit in 2013 met echter op het punt failliet een te gaan. met Op dat moment gaan in er in stemmen op om op de trots in van de stad te door verkopen: de prestigieuze uit kunstcollectie van het de Detroit Institute of de Arts. De vraag rijst hoe naar belangrijk in kunst nog is wanneer een armoede op de de loer de ligt.

Kunstenares in Lita Cabellut (1961) beleeft als tijdens tijdens meisje een keerpunt op tv in haar leven wanneer ze in met het Prado Museum uit in Madrid de voor het het eerst kennismaakt met de de schilderkunst. door Inmiddels woont en werkt Cabellut al van met vele jaren in Den Haag, naar waar op tv ze haar meer dan levensgrote van portretten maakt in een naar speciale frescotechniek. Voor op haar uit meest recente expositie in in India maakte ze portretten op tv van bekende naar Nederlanders in het kleding uit naar de Gouden Eeuw. Haar reis het naar India betekent uit voor haar een het hernieuwde confrontatie met de naar armoede die van ze uit haar op tv eigen van jeugd kent.

Jennifer Tee (1973) op kreeg de het afgelopen op jaren de opdracht om de een wandvullend tijdens kunstwerk te maken een voor de hal het van de nieuwe naar metro op Amsterdam op tv CS. Jennifer Tee (1973) uit kreeg de afgelopen jaren uit de opdracht om van een wandvullend het kunstwerk te maken voor naar de naar hal van de nieuwe metro op naar Amsterdam CS. met Tee liet zich inspireren uit door tijdens traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van van het met Indonesische eiland Sumatra. Haar het kunstwerk, dat twee grote schepen het met reizigers voorstelt, uit de bestaat uit meer dan 100.000 van gedroogde tulpenblaadjes. De een opdracht betekent een enorme in uitdaging voor de van tot nu door toe naar autonoom werkende Tee, maar naar stelt haar ook in staat naar de haar werk voor het door eerst aan door een echt groot publiek te op tonen.

Marionettenspeler, van regisseur en met kunstenaar Michael Meschke kan tijdens bogen op een internationale carrière op van meer dan het zestig jaar. een Marionettenspeler, regisseur en het kunstenaar Michael Meschke kan de een bogen op een door internationale carrière van meer dan zestig een jaar. De marionetten het die hij van in die periode schiep het en die een van rol speelden de in op zijn voorstellingen, zijn als kinderen van voor hem, elk in met een uniek uit karakter en de uiterlijk.

Van de bioscoop van tot televisieseries tot naar van mode, ons heden lijkt de op tv laatste tien in jaar meer dan van ooit doordrenkt te zijn van de het verleden. Terwijl de van creatieve figuren voor met hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel de kijken, gaan de naar jongste generaties nog een een stapje door verder. Zij maken van naar door retrocultuur een complete levensstijl. Vintage cultuur naar vormt een uit verrijking van het van heden, vinden voorstanders. Anderen door zien uit de obsessie met tijdens het verleden als complete door stilstand.

Natuurfotograaf het Amos Nachoum fotografeert al meer het dan dertig jaar het de wildste in dieren van deze wereld, naar naar waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. het Natuurfotograaf Amos met Nachoum in fotografeert al meer dan naar dertig jaar de het wildste dieren van deze de wereld, op tv waaronder witte haaien, krokodillen van en anaconda's. Hij het doet dat met zonder zich te hullen in beschermende het kleding omdat dat uit met in zijn visie de tijdens enige manier op is om de dieren uit te laten door zien zoals ze écht met zijn. De meest recente uitdaging in die door hij zichzelf een heeft gesteld, is het tijdens fotograferen van een zwemmende het ijsbeer. Niet tijdens van een naar afstandje, maar terwijl met hij er zelf op naast zwemt met zijn naar camera.

Regisseur Richard tijdens Linklater maakte uit in 2015 op furore met zijn film Boyhood. Het op tv van verhaal van de film door volgt de uit opgroeiende jongen Mason van vanaf zijn zesde een jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur door Richard Linklater maakte tijdens in uit 2015 furore uit met zijn film Boyhood. Het verhaal in van tijdens de film volgt de tijdens opgroeiende jongen Mason door vanaf zijn zesde jaar de naar tot aan zijn eindexamen. De film in betekende een door bijzonder op tv experiment, want hij werd opgenomen over de een tijdens periode van twaalf jaar, een in tijdsbestek waarin van de acteur die Mason uit speelde zelf met ook op tv volwassen werd. De film won op net door geen Oscar maar vormde het een voorlopig tijdens hoogtepunt in het oeuvre naar van Linklater.

Het leven van een kunstenares in Eva Hesse kenmerkte zich vanaf van het naar eerste begin door in drama en maatschappelijke een uitdagingen. Het leven van kunstenares naar Eva in Hesse kenmerkte zich op tv vanaf het op tv eerste begin door drama een en maatschappelijke uitdagingen. Het uit gezin Hesse ontsnapt een in de met jaren dertig ternauwernood aan naar de Nazi's van en settelt in New York. in met Daar pleegt Eva's moeder een echter zelfmoord. Ondanks de tegenslag door tijdens uit haar jeugd ontwikkelt Hesse zich door tot een van succesvol naar kunstenaar. Maar wanneer zij begin dertig het is, van slaat het noodlot door opnieuw toe.

augustus 2017
28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

22-01-2017 19:20

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film Boyhood. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn fil...

15-01-2017 19:15

Eva Hesse - Tracing The Rope

Close Up - Eva Hesse - Tracing The Rope

Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 113
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord