Programma gemist?

Avant-gardecomponist de Louis Andriessen een zwoer een halve eeuw geleden dat van op tv hij nooit meer naar voor symfonieorkest zou uit schrijven. Maar tegen met alle verwachtingen in, en na met rijp beraad, in doet hij het nu toch. naar De de aanleiding is in het jubileumconcert voor 125 van jaar Concertgebouworkest en de naar opdracht is een naar verjaardagscadeau van uit het Concertgebouw naar aan het orkest.

Ter op gelegenheid van de David Hockney's tachtigste verjaardag op in 2017 organiseerde het de Royal de Academy of Arts een door grote expositie met de werk uit de de periode 2012-2016. Het meest een opvallend zijn de 82 de portretten die naar Hockney de afgelopen jaren het van vrienden en op tv kennissen maakte. De tijdens kunstenaar uit stelde zichzelf ten tijdens doel elk van de geportretteerden de binnen een tijdsbestek naar van drie dagen op tv te portretteren. Het naar resultaat van in de uitdaging die op tv hij zichzelf in stelde is op tv fascinerend.

Niemand kon zo op tv goed vertellen over tijdens kunst als van journalist, op museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. door Janssen maakte vanaf het 1959 tot de 1972 bijna honderd afleveringen van uit het televisieprogramma van 'Kunstgrepen'. van Terugblikkend op zijn naar carrière vertelde Janssen jaren later de dat het hem tijdens niet zozeer in om de kunst de ging, maar eerder om van het op leren kijken naar bijzondere dingen. een 'Het gaat over in het vreemde dat door je tegenover je door krijgt, het tijdens rare, het schijnbaar van onbegrijpelijke en in dat je je best zou kunnen een doen je daar in eens in tijdens te van verdiepen.'

Acteur en de Hollywoodster Warren Beatty had naar het uiterlijk van uit een playboy, maar met zijn ambities door reikten veel op tv verder. Acteur op en Hollywoodster Warren naar Beatty had het uiterlijk van van een playboy, maar door zijn ambities reikten veel de verder. van Vanuit zijn suite in in het Beverly in Wilshire Hotel uit in Los Angeles in realiseerde Beatty stap van voor stap zijn plannen. Eerst de ontwikkelde hij zich met tot veelgevraagd naar acteur, om vervolgens tijdens succesvol producer tijdens en scenarioschrijver te naar worden. Daarnaast koesterde hij lange tijd het serieuze politieke van ambities. Regisseur het Olivier Nicklaus laat het zien dat er in op tv Beatty's leven één tijdens constante in was: Hij wilde op tv altijd méér.

Het met werk van op Miriam Beerman gaat uit vaak over menselijk leed, zoals op tv het leed veroorzaakt naar door de holocaust, naar dat het zijn weerslag heeft in op vele generaties. een Persoonlijk leed is Beerman ook niet van vreemd: op haar echtgenoot overleed de op jonge leeftijd en zij met naar voedde haar zoon in haar in eentje een op. Dat de met Amerikaanse kunstenares ondanks alles in in het leven het gelooft, blijkt met uit het feit dat ze een graag dieren en van de natuur in schildert.

Brian de Griffin werd geboren als op zoon van de arbeiders in het het industriegebied rondom Birmingham, uit Engeland. Brian Griffin met werd geboren als de zoon van arbeiders in het naar industriegebied op rondom Birmingham, Engeland. In de uit jaren tachtig uit en negentig ontwikkelde hij het zich van tot veelgevraagd uit fotograaf van beroemdheden als Joe uit Jackson, Brian Ferry met en de band in Depeche Mode. Griffin tijdens - die altijd dezelfde op van aimabele, 'gewone' man is gebleven - in wisselt tegenwoordig in het maken het van autonoom werk af met met met opdrachtwerk.

De door zestigjarige zwerver het Ion Barladeanu leeft door op straat in de Roemeense hoofdstad uit met Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud in voorziet door door vuilnis op te van ruimen. De zestigjarige de zwerver Ion Barladeanu de leeft op straat door in de Roemeense op tv hoofdstad Boekarest, waar een hij in zijn levensonderhoud met in voorziet door vuilnis op te ruimen. de Wanneer een galeriehouder van ontdekt dat met Barladeanu beschikt over naar een naar collectie fascinerende maatschappijkritische collages, die hij een op maakte ten tijde van in het communistische regime op tv van Ceausescu, verandert Ion een Barladeanu van van de ene op de tijdens andere op dag in een door beroemdheid..

Barbra Streisand op bereikte de op top van de van showbusiness als zangeres, actrice, in filmproducer en een allround superster. in Barbra Streisand bereikte de een top van de showbusiness een als zangeres, actrice, filmproducer met en allround superster. naar Streisand - op tv allesbehalve een het doorsnee schoonheid - was naar een van de eerste uit naar vrouwen in Amerika die naar haar carrière in van de show business helemaal naar zélf vorm wist door te geven. En uit passant groeide van ze ook uit tot rolmodel het met voor vrouwen en uit homoseksuelen.

Succesvol beeldend een kunstenaar de Gert Robijns (België, 1972) kocht op tv in 2013 het huis uit van zijn op grootouders. Hij brak van het huis naar deels af om het in vervolgens met eigen handen het weer op naar te bouwen. Succesvol op beeldend kunstenaar de Gert Robijns naar (België, 1972) kocht in 2013 met het huis van een zijn grootouders. Hij brak op tv het het huis deels af het om het vervolgens met eigen in handen weer op tv op in te bouwen, maar nu als in residentie voor op kunstenaarsactiviteiten. Zo geeft hij een van nieuwe, met creatieve impuls aan het op tv Belgische plattelandsdorp door waar zijn familie vandaan een komt.

Detroit in groeide in de op tv 20e eeuw in uit tot de rijkste het stad van door Amerika, maar staat in 2013 een op het de punt failliet tijdens te gaan. Sommigen op willen de kunstcollectie een van het Detroit door Institute of Arts naar verkopen. De stad Detroit het groeide in de de 20e eeuw van dankzij de auto-industrie uit tot de de rijkste uit stad van Amerika. Na decennia tijdens van economisch verval met een staat Detroit in op tv 2013 echter op door het punt failliet te gaan. Op uit dat moment gaan naar naar er stemmen op door om de trots van de stad het te verkopen: de in prestigieuze het kunstcollectie van het Detroit naar Institute naar of Arts. De in vraag rijst hoe een belangrijk kunst nog is wanneer tijdens armoede op met de loer op tv ligt.

Kunstenares op tv Lita Cabellut het (1961) beleeft als een meisje een keerpunt in het haar leven van wanneer ze in tijdens het Prado Museum in Madrid een voor het eerst kennismaakt naar met de het schilderkunst. Inmiddels woont tijdens en een werkt Cabellut al vele jaren het in van Den Haag, waar ze haar door meer dan levensgrote portretten een maakt in van een het speciale frescotechniek. Voor haar meest met recente expositie in door India maakte met ze portretten van bekende Nederlanders tijdens in kleding uit een de de Gouden Eeuw. Haar reis naar tijdens India betekent door voor haar een hernieuwde op confrontatie met het de armoede die de ze uit van haar eigen jeugd op tv kent.

Jennifer Tee (1973) uit in kreeg de afgelopen het jaren de opdracht om van een wandvullend kunstwerk te naar maken voor de hal op tv het van de nieuwe metro de op Amsterdam CS. Jennifer Tee in (1973) kreeg in de met afgelopen jaren de opdracht het om een wandvullend door kunstwerk te maken voor de het tijdens hal van de nieuwe metro op met Amsterdam de CS. Tee met liet zich inspireren door traditionele, zogenaamde door 'scheepskleden' in van het met Indonesische eiland Sumatra. op Haar kunstwerk, dat twee grote schepen een een met reizigers voorstelt, bestaat uit meer uit in dan 100.000 gedroogde tulpenblaadjes. het De opdracht betekent naar een enorme naar uitdaging voor de tijdens tot nu toe autonoom met werkende Tee, maar op tv stelt haar ook in uit staat haar werk een voor op het eerst aan op tv een echt groot publiek door te tonen.

Marionettenspeler, regisseur een en het kunstenaar Michael Meschke naar kan bogen op de een internationale carrière van meer dan naar in zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en door kunstenaar door Michael Meschke kan door bogen op een internationale carrière van de meer dan het zestig met jaar. De marionetten die hij in een in die periode schiep en die een in rol speelden in door zijn voorstellingen, zijn de als kinderen voor tijdens hem, door elk met een uniek karakter naar en de uiterlijk.

Van de door bioscoop tot televisieseries in tot mode, ons een heden van lijkt de laatste tien jaar naar meer dan uit ooit doordrenkt van te zijn van het het verleden. Terwijl de creatieve figuren voor naar hun inspiratie nadrukkelijk de in de achteruitkijkspiegel de kijken, gaan de jongste generaties met nog een stapje verder. uit Zij maken op tv van retrocultuur een door complete levensstijl. Vintage cultuur op vormt met een verrijking van de het heden, vinden voorstanders. Anderen op zien door de obsessie met met het verleden als complete op stilstand.

Natuurfotograaf Amos Nachoum van fotografeert al het meer dan dertig naar jaar het de wildste dieren op van deze wereld, waaronder witte haaien, het krokodillen en anaconda's. naar naar Natuurfotograaf Amos Nachoum een fotografeert al meer dan dertig jaar uit door de wildste dieren van deze wereld, met op tv waaronder witte haaien, met krokodillen en anaconda's. een Hij doet dat in zonder zich te hullen in beschermende met een kleding omdat dat in het zijn visie de enige van manier is om van de dieren te naar laten in zien zoals ze écht uit zijn. De meest uit recente uitdaging die hij zichzelf op tv heeft tijdens gesteld, is het fotograferen van uit een zwemmende op ijsbeer. Niet in van een afstandje, maar door terwijl hij van er zelf naast zwemt met in zijn het camera.

maart 2018
09-03-2018 14:15

Imperfect Harmony - Louis Andriessen

Close Up - Imperfect Harmony - Louis Andriessen

Avant-gardecomponist Louis Andriessen zwoer een halve eeuw geleden dat hij nooit meer voor symfonieorkest zou schrijven. Maar tegen alle verwachtingen in, en na rijp beraad, doet hij het nu toch. De aanleiding is het jubileumconcert voor 12...

01-03-2018 22:55

David Hockney - 80 jaar

Close Up - David Hockney - 80 jaar

Ter gelegenheid van David Hockney's tachtigste verjaardag in 2017 organiseerde de Royal Academy of Arts een grote expositie met werk uit de periode 2012-2016. Het meest opvallend zijn de 82 portretten die Hockney de afgelopen jaren van vrie...

28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 17-03-2018 om 10:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord