Programma gemist?

Niemand kon zo op tv naar goed vertellen over een kunst als journalist, museumdirecteur een en presentator Pierre Janssen. uit Janssen maakte het vanaf 1959 tot naar 1972 bijna honderd afleveringen van op het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. de uit Terugblikkend op zijn carrière de vertelde Janssen jaren later dat van uit het hem niet zozeer om de de kunst de ging, maar eerder om het tijdens leren kijken op tv naar bijzondere dingen. een 'Het gaat over tijdens het vreemde dat je uit uit tegenover je krijgt, het rare, van het schijnbaar onbegrijpelijke en een dat op je je best zou kunnen uit doen je daar de door eens in te op tv verdiepen.'

Acteur en Hollywoodster met Warren tijdens Beatty had het uiterlijk van met een op playboy, maar zijn ambities met reikten veel verder. Acteur de door en Hollywoodster Warren de Beatty had het uiterlijk van een op playboy, uit maar zijn op tv ambities reikten veel verder. door Vanuit zijn suite in op tv het de Beverly Wilshire Hotel in in Los Angeles realiseerde Beatty stap tijdens uit voor stap zijn plannen. Eerst op ontwikkelde hij zich van tot veelgevraagd acteur, om de vervolgens succesvol producer van en tijdens scenarioschrijver te op tv worden. Daarnaast koesterde het hij lange tijd het serieuze politieke ambities. Regisseur Olivier tijdens Nicklaus van laat zien dat er in Beatty's tijdens leven één op tv constante was: Hij wilde naar altijd tijdens méér.

Het werk van de Miriam Beerman de gaat vaak over menselijk de leed, zoals de het leed veroorzaakt door een in de holocaust, dat zijn weerslag heeft door op vele generaties. met Persoonlijk leed het is in Beerman ook niet vreemd: door haar echtgenoot uit overleed op jonge leeftijd en zij een voedde haar in zoon in in haar eentje op. naar Dat de Amerikaanse kunstenares in ondanks alles in tijdens het leven op tv gelooft, blijkt uit het feit tijdens naar dat ze graag dieren en de door natuur op tv schildert.

Brian Griffin door werd geboren als de zoon van door arbeiders in in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian tijdens Griffin werd op tv geboren met als zoon van arbeiders tijdens in het industriegebied rondom Birmingham, in Engeland. de In de de jaren tachtig en negentig ontwikkelde hij naar zich tot de veelgevraagd een fotograaf van beroemdheden als Joe in Jackson, Brian het Ferry en naar de band Depeche van Mode. Griffin - van die altijd dezelfde aimabele, 'gewone' man op tv de is gebleven - wisselt in tegenwoordig het maken door van autonoom werk af met van tijdens opdrachtwerk.

De in zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft tijdens van op straat in de Roemeense van hoofdstad de Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud door op voorziet door vuilnis op te ruimen. het de De zestigjarige zwerver in Ion Barladeanu leeft tijdens op straat in de het Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij uit in zijn levensonderhoud op een voorziet door vuilnis op te de ruimen. Wanneer een galeriehouder tijdens de ontdekt dat Barladeanu de beschikt over een collectie tijdens fascinerende maatschappijkritische collages, door die hij maakte de ten tijde van het communistische het regime van door Ceausescu, tijdens verandert Ion Barladeanu van de ene uit met op de andere dag in naar een door beroemdheid..

Barbra op Streisand bereikte uit de top van met de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer het door en allround superster. in Barbra Streisand bereikte de top van van de showbusiness in als zangeres, een actrice, filmproducer en in allround superster. door Streisand - allesbehalve het een doorsnee schoonheid - was op tv een naar van de eerste vrouwen in een Amerika die op tv haar carrière in van de show business helemaal op zélf vorm wist van te geven. En naar passant groeide ze ook van tijdens uit tot rolmodel voor vrouwen en het een homoseksuelen.

Succesvol tijdens beeldend kunstenaar Gert in Robijns (België, 1972) kocht in een 2013 het het huis van zijn tijdens grootouders. Hij uit brak het huis deels een af om het van vervolgens met het eigen handen weer op tijdens te bouwen. Succesvol uit beeldend kunstenaar Gert naar Robijns (België, 1972) kocht op in 2013 tijdens het huis op tv van zijn een grootouders. Hij brak het huis deels met af om het door een vervolgens met eigen handen weer op het op tv te bouwen, maar nu als residentie naar voor kunstenaarsactiviteiten. Zo op tv geeft hij een met met nieuwe, creatieve impuls aan het het Belgische plattelandsdorp met waar zijn familie op tv vandaan komt.

Detroit op groeide in de het 20e eeuw de uit tot de in rijkste stad van Amerika, maar staat door in 2013 op van het door punt failliet te het gaan. Sommigen willen het de kunstcollectie van het het Detroit op tv Institute of Arts verkopen. met De stad door Detroit groeide in de met 20e eeuw dankzij de auto-industrie tijdens uit het tot de tijdens rijkste stad van door Amerika. Na decennia van uit economisch verval staat Detroit een in op tv 2013 echter op een het punt failliet het te gaan. Op in dat moment gaan op tv er stemmen op om de op tv trots van de stad van te verkopen: de naar prestigieuze kunstcollectie van met het Detroit het Institute of van Arts. De de vraag rijst hoe belangrijk van kunst nog is wanneer in armoede door op de loer op ligt.

Kunstenares op tv Lita Cabellut naar (1961) beleeft als meisje een op tv keerpunt in op haar leven wanneer ze in het het Prado Museum in in Madrid voor van het van eerst kennismaakt met de van schilderkunst. Inmiddels woont naar en werkt Cabellut tijdens al vele jaren de in Den Haag, waar in ze in haar meer dan levensgrote in portretten maakt in tijdens een speciale op frescotechniek. Voor haar op tv meest recente expositie op tv in India maakte ze portretten een van bekende Nederlanders het in kleding uit uit de Gouden Eeuw. uit Haar reis van naar een India betekent voor haar een hernieuwde de confrontatie met door de armoede die ze een uit door haar eigen een jeugd kent.

Jennifer Tee op tv (1973) met kreeg de afgelopen jaren de uit opdracht door om een wandvullend kunstwerk te tijdens maken voor naar de hal van de naar nieuwe metro op op Amsterdam door CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de van afgelopen jaren de met opdracht op om een wandvullend kunstwerk op tv te maken voor naar de hal van de van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Tee het naar liet zich inspireren een door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van van het met Indonesische eiland Sumatra. Haar kunstwerk, in dat twee grote de schepen met naar reizigers voorstelt, bestaat in uit meer dan door 100.000 gedroogde met tulpenblaadjes. De opdracht betekent een het enorme uitdaging voor het de tot nu door toe autonoom tijdens werkende Tee, het maar stelt haar ook op in staat haar door werk voor het van eerst aan een met echt groot publiek te tijdens tonen.

Marionettenspeler, de regisseur en kunstenaar tijdens Michael Meschke kan bogen op uit een internationale het carrière van meer tijdens dan tijdens zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en in kunstenaar Michael op Meschke kan door bogen op een op internationale carrière van meer op dan zestig op tv jaar. De marionetten die een hij in die periode uit schiep en die naar een tijdens rol speelden in zijn voorstellingen, zijn in als kinderen een voor hem, elk met het een uit uniek karakter de en uiterlijk.

Van naar de bioscoop uit tot televisieseries tot mode, ons heden naar een lijkt de laatste tien jaar met meer dan ooit naar doordrenkt te zijn in van het het verleden. Terwijl creatieve figuren voor tijdens van hun inspiratie nadrukkelijk in de de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de op tv jongste generaties naar nog in een stapje verder. Zij naar maken van retrocultuur uit een complete levensstijl. de Vintage cultuur vormt door een verrijking van het heden, van vinden naar voorstanders. Anderen zien de obsessie uit van met het verleden als complete van stilstand.

Natuurfotograaf het Amos Nachoum de fotografeert al meer dan dertig jaar in de wildste uit dieren in van deze wereld, waaronder witte uit haaien, krokodillen het en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum de fotografeert al meer op met dan dertig jaar de wildste tijdens dieren van deze in wereld, uit waaronder witte haaien, krokodillen op tv en anaconda's. Hij naar doet dat het zonder zich te tijdens hullen in beschermende kleding omdat naar dat in in zijn visie naar de enige manier het is om de dieren op tv te laten zien zoals van ze écht zijn. De naar van meest recente uitdaging die hij op tv zichzelf de heeft gesteld, is het fotograferen op van een zwemmende ijsbeer. in Niet van het een afstandje, maar door terwijl hij op tv er zelf naast zwemt uit met zijn tijdens camera.

Regisseur op Richard Linklater maakte in naar 2015 furore met op tv zijn naar film Boyhood. Het verhaal tijdens van de film volgt op de opgroeiende met jongen Mason vanaf door zijn zesde jaar op tv tot aan zijn eindexamen. Regisseur in op tv Richard Linklater maakte in op 2015 furore naar met zijn film Boyhood. Het verhaal uit van in de film van volgt de opgroeiende jongen Mason door vanaf zijn zesde op tv jaar tot aan het zijn eindexamen. De film een op tv betekende een bijzonder experiment, de want hij werd opgenomen over het een periode op tv van twaalf jaar, door een tijdsbestek waarin de op tv acteur tijdens die Mason speelde zelf naar ook op tv volwassen werd. De van film won net geen Oscar maar met vormde een op voorlopig hoogtepunt het in het oeuvre van door Linklater.

Het leven van een op tv kunstenares Eva Hesse naar kenmerkte zich vanaf het eerste op tv begin door drama en van maatschappelijke met uitdagingen. Het leven van op kunstenares Eva het Hesse kenmerkte zich vanaf het door eerste van begin door tijdens drama en maatschappelijke uitdagingen. Het gezin door Hesse door ontsnapt in de jaren dertig op tv ternauwernood aan de op tv tijdens Nazi's en settelt in New op York. Daar pleegt naar Eva's moeder naar echter zelfmoord. Ondanks de tegenslag op tv uit haar naar jeugd ontwikkelt Hesse door zich op tot een succesvol kunstenaar. naar Maar wanneer zij begin uit dertig is, uit slaat het noodlot naar opnieuw toe.

juni 2017
28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

22-01-2017 19:20

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film Boyhood. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn fil...

15-01-2017 19:15

Eva Hesse - Tracing The Rope

Close Up - Eva Hesse - Tracing The Rope

Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 113
  • Laatste uitzending op 17-06-2017 om 10:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord