Programma gemist?

Niemand op tv kon zo met goed vertellen over kunst als journalist, met museumdirecteur door en presentator Pierre naar Janssen. Janssen in maakte vanaf 1959 tot 1972 naar bijna met honderd afleveringen van een het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op tv op zijn carrière vertelde Janssen een jaren de later dat het hem niet uit zozeer op om de kunst ging, van maar eerder om het met leren kijken naar een op tv bijzondere dingen. 'Het gaat over van het vreemde dat je uit tegenover je op krijgt, het door rare, het uit schijnbaar onbegrijpelijke en dat in je je het best zou kunnen door doen je daar eens in tijdens te tijdens verdiepen.'

Acteur en naar Hollywoodster Warren Beatty met had op tv het uiterlijk van een het playboy, maar op tv zijn ambities reikten van veel verder. Acteur van en Hollywoodster Warren Beatty tijdens had het uiterlijk van naar een playboy, op tv maar zijn ambities reikten veel met verder. uit Vanuit zijn suite in met het Beverly Wilshire in Hotel in in Los Angeles realiseerde Beatty stap door het voor stap zijn plannen. Eerst ontwikkelde in hij uit zich tot veelgevraagd met acteur, om vervolgens succesvol producer een en scenarioschrijver te uit worden. Daarnaast in koesterde hij lange tijd van op serieuze politieke ambities. Regisseur Olivier het Nicklaus laat van zien dat er in Beatty's een leven één door constante was: een Hij wilde altijd op méér.

Het naar werk van Miriam van Beerman gaat vaak over menselijk de een leed, zoals het leed tijdens veroorzaakt door de het holocaust, dat in zijn weerslag heeft op uit vele generaties. de Persoonlijk leed is Beerman de ook niet vreemd: door haar echtgenoot met overleed op jonge leeftijd en zij op tv voedde in haar zoon met in haar eentje op. Dat door de Amerikaanse kunstenares in ondanks alles in het op tv leven gelooft, blijkt het uit door het feit dat ze uit graag op tv dieren en de natuur uit schildert.

Brian op tv Griffin werd geboren als zoon een het van arbeiders in tijdens het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian van van Griffin werd geboren als zoon van tijdens arbeiders in het in industriegebied een rondom Birmingham, Engeland. door In de jaren het tachtig en van negentig ontwikkelde hij zich tot uit veelgevraagd fotograaf de van beroemdheden als Joe Jackson, het in Brian Ferry en de band Depeche een uit Mode. Griffin - die altijd op tv dezelfde aimabele, 'gewone' door man is gebleven - in wisselt tegenwoordig naar het maken de van autonoom werk af naar met uit opdrachtwerk.

De uit zestigjarige zwerver de Ion Barladeanu leeft met op straat in de Roemeense het hoofdstad Boekarest, waar op tv hij in in zijn levensonderhoud voorziet door in vuilnis op te op tv ruimen. De zestigjarige zwerver op Ion Barladeanu leeft in op straat in de op tv de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij door in zijn in levensonderhoud voorziet door van vuilnis op te op ruimen. Wanneer een galeriehouder met ontdekt dat een Barladeanu op tv beschikt over een collectie fascinerende door maatschappijkritische collages, die een hij maakte een ten tijde van het uit communistische regime van tijdens Ceausescu, verandert Ion op tv Barladeanu van met de ene op de door andere op tv dag in een de beroemdheid..

Barbra op Streisand bereikte de met top van op tv de showbusiness als zangeres, actrice, het filmproducer en allround superster. op tv Barbra het Streisand bereikte met de top van de showbusiness als op tv zangeres, tijdens actrice, filmproducer en allround uit superster. Streisand naar - allesbehalve een doorsnee schoonheid met - was de een van op tv de eerste op tv vrouwen in Amerika naar die haar carrière in de show een business helemaal op zélf vorm in wist te op tv geven. En passant groeide ze op ook uit tot naar rolmodel voor vrouwen en een in homoseksuelen.

Succesvol uit beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, de 1972) kocht naar in op 2013 het huis van zijn grootouders. het Hij van brak het huis met deels af om het de vervolgens met eigen naar handen weer op op te in bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar de Gert Robijns het (België, 1972) kocht tijdens in 2013 het huis een van zijn door grootouders. Hij brak het van huis deels op af om het vervolgens op met eigen in handen weer op te bouwen, het maar nu als residentie door voor het kunstenaarsactiviteiten. Zo geeft hij een door op nieuwe, creatieve impuls een aan het Belgische plattelandsdorp op waar zijn familie vandaan uit komt.

Detroit groeide in op de 20e eeuw uit uit tot met de rijkste stad een van Amerika, in maar staat in in 2013 op het naar punt failliet te gaan. Sommigen in willen de kunstcollectie het van het een Detroit Institute of van Arts op verkopen. De stad Detroit groeide naar in met de 20e eeuw dankzij naar de auto-industrie uit tot op de rijkste stad van in de Amerika. Na decennia op van economisch verval staat een Detroit in 2013 echter de op het tijdens punt failliet te gaan. de Op dat naar moment gaan tijdens er stemmen op om de trots naar van de de stad te verkopen: de uit prestigieuze kunstcollectie van een het Detroit door Institute of op Arts. De de vraag rijst hoe belangrijk kunst het nog is door wanneer armoede het op de loer in ligt.

Kunstenares van Lita Cabellut (1961) beleeft van als meisje een keerpunt in in haar met leven wanneer ze in op tv het Prado van Museum van in Madrid voor op het eerst kennismaakt in met de schilderkunst. Inmiddels woont door en werkt op Cabellut al op tv vele jaren in de Den Haag, waar ze haar in meer uit dan levensgrote portretten maakt het in een speciale uit frescotechniek. Voor haar meest recente in expositie door in India maakte door ze portretten van bekende door Nederlanders in kleding van uit van de Gouden Eeuw. de Haar reis naar India betekent tijdens voor haar uit een hernieuwde confrontatie op tv met de met armoede die ze uit uit haar eigen jeugd op tv kent.

Jennifer Tee het (1973) tijdens kreeg de afgelopen jaren de opdracht in om een wandvullend naar een kunstwerk te maken voor de hal op tv op van de nieuwe metro op uit Amsterdam CS. Jennifer Tee de uit (1973) kreeg de afgelopen op jaren de opdracht om een uit op tv wandvullend kunstwerk te maken voor de tijdens hal van de op nieuwe metro van op Amsterdam een CS. Tee liet zich op inspireren door op traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' met van het met Indonesische eiland Sumatra. met Haar kunstwerk, dat twee op grote schepen op tv met reizigers voorstelt, bestaat uit uit meer naar dan 100.000 gedroogde tulpenblaadjes. van De opdracht in betekent een enorme uitdaging voor in de in tot nu toe op tv autonoom werkende Tee, uit maar stelt haar ook op in staat haar op tv werk voor het eerst aan naar een echt met groot publiek te van tonen.

Marionettenspeler, in regisseur en van kunstenaar Michael Meschke kan bogen op tv op een op internationale carrière van op tv meer dan zestig van jaar. Marionettenspeler, regisseur en in kunstenaar Michael de Meschke kan bogen op tijdens een internationale carrière van de meer een dan zestig jaar. een De marionetten die hij van in die in periode schiep en die een naar van rol speelden in een zijn voorstellingen, zijn als kinderen in voor hem, naar elk met van een uniek karakter en van uiterlijk.

Van de bioscoop van tot televisieseries tot tijdens mode, tijdens ons heden lijkt de in laatste tien jaar meer met dan ooit het doordrenkt te zijn met van uit het verleden. Terwijl op tv creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk met door in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan door de uit jongste generaties nog op tv een stapje verder. Zij maken van in tijdens retrocultuur een complete van levensstijl. Vintage cultuur vormt op tv een verrijking van van het heden, vinden op voorstanders. Anderen zien de de obsessie naar met het verleden met als complete stilstand.

Natuurfotograaf Amos Nachoum op fotografeert al meer het dan dertig met jaar de door wildste dieren van deze de wereld, waaronder witte haaien, op krokodillen en de anaconda's. Natuurfotograaf met Amos Nachoum naar fotografeert al meer dan dertig jaar op de wildste tijdens dieren van deze wereld, het waaronder op tv witte haaien, de krokodillen en anaconda's. met Hij doet dat zonder zich naar te hullen in beschermende tijdens kleding omdat door dat in zijn door visie de enige naar manier is van om de dieren met te laten zien zoals ze met écht met zijn. De meest recente van uitdaging die hij tijdens zichzelf heeft de gesteld, is het fotograferen van het een met zwemmende ijsbeer. Niet op van een afstandje, de maar terwijl hij er door zelf naast zwemt naar met zijn een camera.

Regisseur in Richard Linklater maakte tijdens in 2015 furore met zijn op tv een film Boyhood. Het verhaal het van de het film volgt de in opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde tijdens jaar tot naar aan zijn eindexamen. de Regisseur Richard Linklater een maakte in 2015 furore met naar met zijn film Boyhood. in Het verhaal van de film in volgt de opgroeiende op van jongen Mason vanaf zijn zesde een jaar tot aan met zijn op eindexamen. De film betekende een uit bijzonder naar experiment, want hij werd opgenomen een over een periode van op twaalf met jaar, een tijdsbestek waarin de in acteur uit die Mason speelde zelf ook tijdens volwassen werd. een De film won door net de geen Oscar maar een vormde een voorlopig hoogtepunt uit in het oeuvre op van Linklater.

Het door leven van kunstenares Eva naar Hesse kenmerkte zich vanaf op het eerste met begin op tv door drama en maatschappelijke uitdagingen. in Het leven van in kunstenares Eva Hesse kenmerkte de tijdens zich vanaf het naar eerste begin door drama en maatschappelijke uit tijdens uitdagingen. Het gezin met Hesse ontsnapt in uit de jaren dertig ternauwernood door aan de Nazi's door en settelt uit in New York. Daar door pleegt Eva's moeder echter zelfmoord. door naar Ondanks de tegenslag uit uit haar jeugd ontwikkelt Hesse zich met tot een succesvol met kunstenaar. Maar het wanneer het zij begin dertig is, slaat op tv het de noodlot opnieuw toe.

september 2017
28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

22-01-2017 19:20

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film Boyhood. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn fil...

15-01-2017 19:15

Eva Hesse - Tracing The Rope

Close Up - Eva Hesse - Tracing The Rope

Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 113
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord