Programma gemist?

Niemand door kon zo goed vertellen over een kunst als naar journalist, museumdirecteur en op presentator een Pierre Janssen. Janssen door maakte vanaf 1959 tot 1972 de bijna honderd afleveringen van van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. op tv door Terugblikkend op zijn carrière uit vertelde Janssen jaren een later dat op tv het hem niet uit zozeer om de naar kunst ging, maar eerder om naar het leren met kijken naar bijzondere op dingen. 'Het gaat over het een door vreemde dat je tegenover je krijgt, op het tijdens rare, het van schijnbaar onbegrijpelijke en dat je van je best zou met kunnen een doen je daar eens in door te op tv verdiepen.'

Acteur uit en Hollywoodster door Warren Beatty had het uiterlijk met van een playboy, maar door zijn ambities reikten door veel verder. in Acteur het en Hollywoodster Warren Beatty had met het een uiterlijk van een playboy, maar zijn met ambities met reikten veel verder. het Vanuit zijn suite in in het Beverly Wilshire Hotel uit in Los Angeles het realiseerde Beatty stap met voor stap zijn naar plannen. Eerst ontwikkelde met hij zich tijdens tot op tv veelgevraagd acteur, om vervolgens succesvol het producer en scenarioschrijver te een met worden. Daarnaast koesterde hij lange een tijd op serieuze politieke ambities. op Regisseur Olivier Nicklaus op tv laat zien dat er in in Beatty's leven de één constante was: Hij wilde het altijd door méér.

Het werk uit van door Miriam Beerman gaat tijdens vaak over menselijk leed, zoals het het leed naar veroorzaakt door met de holocaust, dat zijn tijdens weerslag heeft op vele met generaties. Persoonlijk op tv leed is Beerman een ook niet vreemd: in haar echtgenoot overleed op een jonge leeftijd en op tv zij voedde haar door zoon op in haar eentje op. Dat het de Amerikaanse met kunstenares ondanks alles in door het leven met gelooft, blijkt uit het tijdens feit dat ze met graag in dieren en de natuur naar schildert.

Brian Griffin op tv werd geboren als zoon met van arbeiders naar in het op tv industriegebied rondom Birmingham, naar Engeland. Brian Griffin werd uit geboren als zoon tijdens van arbeiders in tijdens het op industriegebied rondom Birmingham, tijdens Engeland. In de jaren tachtig en naar met negentig ontwikkelde hij zich tot veelgevraagd het fotograaf van van beroemdheden als Joe met Jackson, Brian Ferry en in de band het Depeche Mode. Griffin op tv - met die altijd dezelfde aimabele, met 'gewone' man is het gebleven - wisselt tegenwoordig het van met maken van autonoom werk door af met een opdrachtwerk.

De op tv zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft door op tijdens straat in de Roemeense hoofdstad het Boekarest, door waar hij in zijn levensonderhoud de voorziet door de vuilnis op te ruimen. de een De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft uit op straat in het de Roemeense hoofdstad in Boekarest, waar met hij in op tv zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op tv op de te ruimen. Wanneer door een galeriehouder ontdekt dat van Barladeanu beschikt over een door op collectie fascinerende maatschappijkritische van collages, die hij een maakte ten tijde van het het communistische regime met van Ceausescu, verandert met Ion Barladeanu van de ene naar met op de andere dag in een uit door beroemdheid..

Barbra Streisand de bereikte de in top van de de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer het op tv en allround superster. Barbra Streisand bereikte met de top tijdens van op de showbusiness als zangeres, met actrice, filmproducer en allround het superster. het Streisand - allesbehalve het een doorsnee schoonheid op - was een van van de eerste vrouwen in de Amerika die haar naar carrière in de show met business helemaal zélf naar vorm wist te de geven. En passant met groeide ze ook op in uit tot rolmodel voor vrouwen met en uit homoseksuelen.

Succesvol door beeldend kunstenaar Gert tijdens Robijns (België, van 1972) kocht in op tv 2013 het huis van zijn grootouders. op tv het Hij brak het huis deels af de het om het vervolgens met eigen handen in weer op op te bouwen. Succesvol op tv beeldend kunstenaar Gert het Robijns (België, 1972) de kocht in 2013 het een huis van van zijn grootouders. Hij een brak het huis het deels af van om het tijdens vervolgens met eigen handen weer tijdens op te bouwen, maar van nu als met residentie voor van kunstenaarsactiviteiten. Zo geeft hij een het nieuwe, tijdens creatieve impuls aan het op tv Belgische plattelandsdorp tijdens waar zijn familie vandaan een komt.

Detroit door groeide in in de 20e eeuw van uit tot de van rijkste stad van Amerika, uit maar staat in 2013 op in het uit punt failliet een te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie uit het van het Detroit Institute de of Arts het verkopen. De stad een Detroit groeide in de 20e het eeuw dankzij de auto-industrie het uit tot van de rijkste stad een van Amerika. Na decennia tijdens uit van economisch verval staat Detroit uit in 2013 tijdens echter op het punt in failliet te de gaan. Op uit dat moment gaan er stemmen op op tv om de trots met van de stad op te verkopen: door de prestigieuze door kunstcollectie van het met Detroit Institute of Arts. De van met vraag rijst hoe belangrijk in kunst nog is naar wanneer armoede op op de loer in ligt.

Kunstenares Lita het Cabellut (1961) beleeft als uit meisje een keerpunt het in haar door leven wanneer ze in het de het Prado Museum in een Madrid voor het eerst kennismaakt tijdens met het de schilderkunst. Inmiddels woont en het naar werkt Cabellut al vele met jaren in Den Haag, een waar ze van haar meer op tv dan levensgrote portretten maakt in een van speciale frescotechniek. op Voor haar door meest recente expositie in India door een maakte ze portretten van bekende op Nederlanders in met kleding uit de Gouden Eeuw. met door Haar reis naar India betekent door voor haar in een hernieuwde confrontatie in met de armoede die het ze het uit haar eigen uit jeugd kent.

Jennifer in Tee (1973) op tv kreeg de afgelopen tijdens jaren de opdracht om een in wandvullend een kunstwerk te maken voor de hal naar van een de nieuwe metro op Amsterdam in op tv CS. Jennifer Tee de (1973) kreeg de naar afgelopen jaren de opdracht om een een in wandvullend kunstwerk te maken door voor de hal van op tv de nieuwe metro door op Amsterdam CS. Tee op tv liet zich inspireren met op tv door traditionele, zogenaamde 'scheepskleden' van naar het Indonesische eiland Sumatra. in Haar kunstwerk, dat een twee naar grote schepen met reizigers de voorstelt, bestaat uit op meer dan 100.000 gedroogde tijdens tulpenblaadjes. De tijdens opdracht betekent een het enorme uitdaging tijdens voor de tot nu op toe autonoom werkende Tee, tijdens maar door stelt haar ook door in staat haar werk tijdens voor het het eerst aan een echt groot op publiek te tijdens tonen.

Marionettenspeler, op tv regisseur en kunstenaar Michael Meschke op tv kan bogen op het een internationale naar carrière tijdens van meer dan tijdens zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur tijdens en kunstenaar Michael Meschke een kan bogen op tijdens een de internationale carrière van de meer dan zestig jaar. De marionetten met die van hij in die met periode schiep door en die een rol speelden tijdens in zijn voorstellingen, zijn op tv als kinderen voor een een hem, elk met een uniek karakter het en met uiterlijk.

Van op tv de bioscoop tot televisieseries tot tijdens mode, ons heden in lijkt naar de laatste tien van jaar meer een dan ooit doordrenkt naar te zijn van het uit verleden. Terwijl creatieve figuren uit voor hun naar inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel uit kijken, op tv gaan de jongste generaties nog de een tijdens stapje verder. Zij de maken van uit retrocultuur een complete levensstijl. Vintage cultuur het vormt uit een verrijking van op het heden, vinden voorstanders. het Anderen zien de uit obsessie met het op verleden als complete met stilstand.

Natuurfotograaf Amos tijdens Nachoum fotografeert al op meer tijdens dan dertig jaar de wildste de dieren van deze door wereld, waaronder witte haaien, op tv krokodillen door en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum in naar fotografeert al meer van dan dertig jaar de wildste tijdens dieren van deze wereld, op tv waaronder witte van haaien, krokodillen en anaconda's. een Hij doet naar dat de zonder zich te hullen in door beschermende kleding omdat dat een in zijn visie door tijdens de enige manier is een om de dieren het te laten de zien zoals ze van écht zijn. De meest recente uitdaging met die hij in zichzelf heeft gesteld, een is in het fotograferen van een zwemmende tijdens ijsbeer. Niet naar van een afstandje, van maar terwijl uit hij er zelf uit naast zwemt met zijn in camera.

Regisseur Richard Linklater naar maakte in in 2015 furore met uit zijn film de Boyhood. Het verhaal het van de een film volgt de opgroeiende jongen in Mason vanaf op tv zijn zesde jaar tot in aan zijn eindexamen. Regisseur een het Richard Linklater maakte in 2015 met furore met zijn film uit Boyhood. tijdens Het verhaal van de film in volgt op de opgroeiende jongen in Mason vanaf het zijn zesde jaar tot aan zijn de eindexamen. De met film betekende een het bijzonder experiment, naar want hij een werd opgenomen over door een periode van van twaalf jaar, een tijdsbestek uit waarin de acteur een die Mason speelde zelf door ook op tv volwassen werd. De film met won net geen Oscar maar op tv naar vormde een voorlopig hoogtepunt in het door in oeuvre van Linklater.

Het leven van naar met kunstenares Eva Hesse naar kenmerkte zich vanaf het eerste in begin door drama en de maatschappelijke met uitdagingen. Het in leven van kunstenares Eva het Hesse kenmerkte op tv zich vanaf het eerste een begin door drama en maatschappelijke van uitdagingen. Het het gezin Hesse ontsnapt in op tijdens de jaren dertig ternauwernood de aan de Nazi's en settelt tijdens in New een York. Daar pleegt Eva's de moeder echter uit zelfmoord. Ondanks de de tegenslag uit het haar jeugd ontwikkelt Hesse op zich tot een succesvol door kunstenaar. op tv Maar wanneer de zij begin dertig is, van slaat het noodlot opnieuw uit toe.

januari 2018
28-05-2017 19:10

Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Close Up - Pierre Janssen - In de greep van de kunst

Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière v...

21-05-2017 19:10

Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Close Up - Warren Beatty: Een Hollywood obsessie

Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Acteur en Hollywoodster Warren Beatty had het uiterlijk van een playboy, maar zijn ambities reikten veel verder. Vanuit zijn su...

14-05-2017 19:15

Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Close Up - Miriam Beerman - Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en ...

07-05-2017 11:05

The Surreal Lives of Brian Griffin

Close Up - The Surreal Lives of Brian Griffin

Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. Brian Griffin werd geboren als zoon van arbeiders in het industriegebied rondom Birmingham, Engeland. In de jaren tachtig en negentig ontw...

30-04-2017 19:15

The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

Close Up - The World According to Ion B - clochard en kunstenaar

De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hij in zijn levensonderhoud voorziet door vuilnis op te ruimen. De zestigjarige zwerver Ion Barladeanu leeft op straat in de Roemeense hoofdsta...

23-04-2017 19:15

Barbra Streisand - A star is born

Close Up - Barbra Streisand - A star is born

Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Barbra Streisand bereikte de top van de showbusiness als zangeres, actrice, filmproducer en allround superster. Streisand - alle...

16-04-2017 19:15

Reset

Close Up - Reset

Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972) kocht in 2013 het huis van zijn grootouders. Hij brak het huis deels af om het vervolgens met eigen handen weer op te bouwen. Succesvol beeldend kunstenaar Gert Robijns (België, 1972...

09-04-2017 19:15

Schoonheid en verval - Museum te koop

Close Up - Schoonheid en verval - Museum te koop

Detroit groeide in de 20e eeuw uit tot de rijkste stad van Amerika, maar staat in 2013 op het punt failliet te gaan. Sommigen willen de kunstcollectie van het Detroit Institute of Arts verkopen. De stad Detroit groeide in de 20e eeuw dankzi...

19-03-2017 19:15

Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Close Up - Lita Cabellut - Schoonheid boven alles

Kunstenares Lita Cabellut (1961) beleeft als meisje een keerpunt in haar leven wanneer ze in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennismaakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze ha...

05-03-2017 19:15

Jennifer Tee - Leaving Limbo

Close Up - Jennifer Tee - Leaving Limbo

Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken voor de hal van de nieuwe metro op Amsterdam CS. Jennifer Tee (1973) kreeg de afgelopen jaren de opdracht om een wandvullend kunstwerk te maken v...

03-03-2017 14:20

Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Close Up - Marionettenspeler Michael Meschke - De man die engelen liet vliegen

Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan zestig jaar. Marionettenspeler, regisseur en kunstenaar Michael Meschke kan bogen op een internationale carrière van meer dan z...

19-02-2017 19:15

De Retro Revolutie

Close Up - De Retro Revolutie

Van de bioscoop tot televisieseries tot mode, ons heden lijkt de laatste tien jaar meer dan ooit doordrenkt te zijn van het verleden. Terwijl creatieve figuren voor hun inspiratie nadrukkelijk in de achteruitkijkspiegel kijken, gaan de jong...

05-02-2017 19:15

AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Close Up - AMOS - De wildernis volgens Amos Nachoum

Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van deze wereld, waaronder witte haaien, krokodillen en anaconda's. Natuurfotograaf Amos Nachoum fotografeert al meer dan dertig jaar de wildste dieren van ...

22-01-2017 19:20

Richard Linklater - Dream is destiny

Close Up - Richard Linklater - Dream is destiny

Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn film Boyhood. Het verhaal van de film volgt de opgroeiende jongen Mason vanaf zijn zesde jaar tot aan zijn eindexamen. Regisseur Richard Linklater maakte in 2015 furore met zijn fil...

15-01-2017 19:15

Eva Hesse - Tracing The Rope

Close Up - Eva Hesse - Tracing The Rope

Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het leven van kunstenares Eva Hesse kenmerkte zich vanaf het eerste begin door drama en maatschappelijke uitdagingen. Het ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Close Up gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Close Up de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Close Up bij Close Up liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Close Up. Heb je een uitzending van Close Up gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Close Up gemist

Close Up is de documentaire-rubriek van de AVRO op het gebied van visuele kunst en cultuur. Close Up wordt uitgezondensinds 1994 en is één van de best bekeken kunstprogramma's van de Nederlandse televisie.

Uitzending gemist van Close Up? Hier kun je alle uitzendingen van Close Up kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 113
  • Laatste uitzending op 01-07-2017 om 10:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord