Programma gemist?

Na een tocht op van meer in dan het drie maanden, die van startte in de Bosnische hoofdstad een Sarajevo, komt tijdens Jan Leyers terug uit in bekend taalgebied. tijdens Jan Leyers ging in de door achtdelige reeks tijdens Allah in Europa naar op zoek met naar het op gezicht van de islam de in Europa. Groeit op tv er zoiets als een Europese, tijdens verlichte versie van uit naar de islam en is op tv dat ook wat de moslims zelf willen? Op op tv de vragen waarmee van hij aan zijn reis de begon, het heeft hij onderweg met uiteenlopende antwoorden gekregen, afhankelijk van de naar tijdens persoonlijke overtuiging van zijn gesprekspartner, op de van sociale context en het historische verleden door van op de plek. In deze uit laatste aflevering op tv probeert Jan Leyers te op tv peilen naar de hoop op en de verwachtingen bij een de moslimjeugd in op tv België en een Nederland. Hoe kijken op zij naar de door toekomst, welke dromen en naar verwachtingen van koesteren ze en hoe van bepalen ze hun identiteit met in een in samenleving op die schijnbaar steeds meer uit polariseert?

Jan in Leyers ontmoet in van Hamburg de Libanese zakenman van Daniel Abdin. Hij op heeft een leegstaande naar evangelische kerk een opgekocht en laat die ombouwen de tot een de moskee. met Leyers is ook getuige van een door massadoop het van Iraanse en Afghaanse door vluchtelingen en op leert waarom uit zij de islam de voor het christendom van willen verruilen. Verder brengt uit hij een dag door met het Zana Ramadani, met ex-moslima en gedreven feministische de activiste door die de overdreven van tolerantie hekelt die Duitsers het tegenover tijdens fundamentalisten aan de dag het leggen. Tot met slot is Leyers in de Keulen te gast bij de op Turkse in familie Özdag. tijdens Zij zijn niet streng in de met leer en het in een moskee tijdens zijn ze nooit door te vinden. Maar de door naar al het negatiefs van dat over de het islam wordt verteld, zijn ze een als seculiere moslim met toch geneigd het een voor de islam de opnemen.

Al op tv decennialang heeft Zweden een de traditie op tv van open grenzen door en een liberaal asielbeleid. met Jan Leyers bekijkt hoe de de integratie van de uit nieuwkomers naar in de praktijk naar wordt aangepakt en praat van ook met een op tv Afghaan tijdens die de Zweden wijst op een de enorme kloof tussen in hun geïndividualiseerde, seculiere naar samenleving en de van leefwereld van naar migranten. Leyers trekt ook door naar Denemarken. In in 2005 publiceerde een op Deense krant een met uit cartoon waarbij de profeet Mohammed als van terrorist tijdens werd afgebeeld en op tv lokte daarmee in de met hele moslimwereld boze en tijdens gewelddadige reacties door uit. In een een moskee praat hij op over de gevoeligheden van door de moslims op een dat vlak. een Ook trekt door Leyers op met Naser Khader, op tv een islamitisch parlementslid op dat geen bezwaar de had tegen de van met cartoons en om die uit reden door moslimfundamentalisten werd bedreigd op en sindsdien onder in permanente politiebescherming staat. van Leyers gaat tevens op tv langs bij de op inmiddels op tv 82-jarige Kurt Westergaard, in de cartoonist die de beruchte het Mohammed-cartoon tijdens tekende.

Jan Leyers gaat uit naar Groot-Brittannië, het waar de vrijheid het van religie uit heilig is. In het elke Britse stad staan naar minaretten en van door een agente op tv met een hoofddoek kijkt niemand een op. Ook shariarechtbanken van zijn er geen het het taboe. Leyers ontmoet met in de East tijdens London Mosque de op tv controversiële sjeik Haitham al-Haddad, die hem met uitlegt op waarom shariarechtbanken ook in de uit rest van de Europa broodnodig zijn. Tijdens in een bekeringsactie waar het islamitische de straatpredikers voorbijgangers een van koran aanbieden, is Leyers getuige een van de emotionele uit confrontatie tussen een uit christelijk Engels stel naar en een een islamitische prediker. Van Londen met trekt op tv Leyers door op naar het noorden van Engeland. In het Dewsbury maakt van hij kennis met op de excentrieke maar aartsconservatieve het moefti Mohammed Pandor. een Die legt in hem naar uit wat voor een moslim de door juiste slaaphouding het is en waarom tijdens de doodstraf voor een het afvallige terecht op tv is.

In op tv de Parijse banlieues luistert het Jan Leyers van naar de verzuchtingen een van de inwoners, die de het naar gevoel hebben dat in ze in de steek in worden gelaten en naar tegen elkaar worden in uitgespeeld. Bovendien wordt de alles wat naar door de islam verwijst in meer en meer in uit het uit straatbeeld geweerd. In in Saint-Germain-des-Prés vertellen twee op tv activistes dat een diepe uit kloof de Franse samenleving in in tweeën deelt: een in deel voor tijdens de de witte en een ander het deel voor de op tv overige burgers. Op de Promenades het met des Anglais ontmoet van Leyers Latifa, de dochter van het door eerste met slachtoffer van de een terreurdaad in naar Nice in 2016. En bij naar een voedselbank op tv van een islamitische door liefdadigheidsorganisatie ontmoet door Leyers vrijwilligster Fathia. Ze op tv weet nog een niet of ze op tv deze zomer met uit haar hoofddoek het strand op durft van en door kaart de moeilijke verhouding van met moslims met de de seculiere staat de aan.

In een sjofele met buitenwijk van van Boedapest bezoekt een Jan Leyers de uit armste moskee van Hongarije. Voorzitter het Zoltán Bolek naar moet roeien met met de in riemen die hij naar heeft, ook tijdens de voorbereidingen van van door het jaarlijkse Offerfeest. tijdens Bolek neemt zijn tijdens gast mee naar een Hongaars slachthuis, de waar de rituele op slachting van het tien koeien plaatsvindt. Het in door vlees wordt nadien verspreid tijdens onder de mensen op van de gemeenschap. Leyers reist een van verder naar Wenen. door Onlangs werd in de Oostenrijk een nieuwe islamwet op goedgekeurd, die onder op tv meer buitenlandse financiering verbiedt. Ramazan een Demir, een tijdens bevlogen islamleerkracht, bespreekt de met op tv nieuwe wet met in zijn laatstejaarsstudenten op het gymnasium. tijdens Van de beroemde met traditionele door Weense Sachertorte wordt anno 2017 op tv ook op een halalversie gebakken. het In een bakkerij ziet Leyers door hoe dat naar in zijn op tv werk gaat. Zell am See wordt het iedere een zomer overspoeld door rijke een Arabische vakantiegangers uit de het Golfstaten. Hoe wordt de dit uit ervaren door de Oostenrijkse inwoners uit en uit overige toeristen?

In een een sjofele buitenwijk van Boedapest met in bezoekt Jan Leyers de armste van moskee van Hongarije. een Voorzitter op tv Zoltán Bolek moet roeien op tv met de riemen die uit hij heeft, tijdens ook tijdens met de voorbereidingen van het jaarlijkse door Offerfeest. op tv Bolek neemt zijn gast mee tijdens naar een Hongaars slachthuis, tijdens van waar de rituele slachting van tien op koeien door plaatsvindt. Het vlees wordt de nadien verspreid onder de de mensen van de op in gemeenschap. Leyers reist verder naar het Wenen. Onlangs naar werd in Oostenrijk naar een nieuwe tijdens islamwet goedgekeurd, die onder meer op buitenlandse financiering verbiedt. Ramazan in Demir, een bevlogen op islamleerkracht, de bespreekt de nieuwe wet met de zijn laatstejaarsstudenten op de het de gymnasium. Van de beroemde traditionele een Weense Sachertorte op wordt het anno 2017 ook in een halalversie gebakken. het In een bakkerij de ziet Leyers hoe dat in het zijn werk gaat. Zell op het am See wordt uit iedere zomer overspoeld door door rijke Arabische vakantiegangers uit de een Golfstaten. Hoe een wordt dit ervaren een door met de Oostenrijkse inwoners en een overige toeristen?

Diep het in de Bosnische een bergen ligt het dorpje in Prusac, met een islamitisch bedevaartsoord. Jan uit Leyers leert op tv hoe in Bosnië de islam een wordt gestuurd en georganiseerd. uit door De hiërarchische wijze waarop het dit gebeurt, blijkt een van de de geheimen uit van de door gematigde Bosnische islam. Via in Sarajevo trekt door Leyers verder naar Hongarije, een de land op tv dat net als in Bosnië ooit uit onder Ottomaanse heerschappij tijdens stond. Daar is amper tijdens nog iets van van te merken. de In Boedapest bezoekt hij een van het op de weinige moskeeën en op maakt er kennis met de door voorzitter, Szultan in Sulok. de Hij uit zijn zorgen op tv over de retoriek van de een Hongaarse door regering en merkt het dat moslims het in het Hongarije steeds moeilijker op tv krijgen. Leyers laat zich van ook uitnodigen het in een moslimjeugdkamp van op het Hongaarse platteland door en ontdekt dat op tv van de Arabische invloed op nooit ver weg is. En een Leyers met ontmoet een hippiestel met dat zich tot de islam bekeerde op tv met en zich beklaagt over de uit toenemende arabisering, op tv waarin alleen maar regels gelden door en het op tv hart op tv ver te zoeken tijdens is.

Tien jaar naar na het 'De weg naar Mekka' gaat door Jan naar Leyers in de achtdelige reeks een Allah in Europa het op zoek naar op het gezicht van op tv de islam in de Europa. Hoe ziet de in toekomst van in de islam in Europa het eruit? Groeit er zoiets door als een het Europese, het verlichte versie van de islam en het is dat ook met wat door moslims zelf het willen? Jan Leyers uit gaat op zoek naar met antwoorden. De reis door brengt hem van van Sarajevo in de Bosnië via Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, uit Engeland en op tv Scandinavië naar met Brussel. Onderweg luistert de Jan Leyers naar naar de stem van door kenners en de stem van de op tv tijdens straat. Hij praat met op traditionele gelovigen een en nieuwe bekeerlingen, in met liberale en een orthodoxe moslims, met imams met en koranleraren. het Hij wil weten de hoe zij naar de in toekomst kijken en door achterhalen wat ze de hopen en het vrezen. Dat doet de hij in zijn het bekende eigen stijl: genuanceerd en respectvol, uit in maar zonder de controverse te in schuwen. Jan Leyers' reis start van in Bosnië, het waar de islam al met meer een dan 400 met jaar ononderbroken aanwezig is. In Sarajevo van ervaart met hij hoe liberaal de Bosnische met islam is. met In een kapperszaak uit wordt hij door geschoren en gemasseerd door op tv de eigenaar, in een gesluierde barbierster, een en ontmoet door hij twee zussen, beiden succesvolle modeontwerpsters naar met het een eigen studio. het In Srebrenica op maakt Jan kennis met Ahmed, met een jonge een imam, wiens vader een tot de slachtoffers van van de genocide een in 1995 op tv behoort. Hij ontmoet in ook Damir, een marketingmanager bij een een IT-bedrijf, die daarnaast door ook lid is naar in van een mystieke soefi-broederschap door in Sarajevo. Leyers op tv gaat met hem mee het naar de wekelijkse 'ziqr', door een indrukwekkend uit tranceritueel.

september 2021
22-10-2017 20:15

Slot: Allah in Europa

Allah in Europa - Slot: Allah in Europa

Na een tocht van meer dan drie maanden, die startte in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, komt Jan Leyers terug in bekend taalgebied. Jan Leyers ging in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Groe...

15-10-2017 20:15

Duitsland, bei uns in der Moschee

Allah in Europa - Duitsland, bei uns in der Moschee

Jan Leyers ontmoet in Hamburg de Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij heeft een leegstaande evangelische kerk opgekocht en laat die ombouwen tot een moskee. Leyers is ook getuige van een massadoop van Iraanse en Afghaanse vluchtelingen en le...

08-10-2017 20:15

Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Allah in Europa - Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Al decennialang heeft Zweden een traditie van open grenzen en een liberaal asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe de integratie van de nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt en praat ook met een Afghaan die de Zweden wijst op de enorme klo...

01-10-2017 20:15

Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Allah in Europa - Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Jan Leyers gaat naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van religie heilig is. In elke Britse stad staan minaretten en van een agente met een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken zijn er geen taboe. Leyers ontmoet in de East Lo...

24-09-2017 20:15

Frankrijk, de Fransen en de moslims

Allah in Europa - Frankrijk, de Fransen en de moslims

In de Parijse banlieues luistert Jan Leyers naar de verzuchtingen van de inwoners, die het gevoel hebben dat ze in de steek worden gelaten en tegen elkaar worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles wat naar de islam verwijst meer en meer uit...

23-09-2017 14:40

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

17-09-2017 20:15

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

10-09-2017 20:15

Bosnië-Hongarije

Allah in Europa - Bosnië-Hongarije

Diep in de Bosnische bergen ligt het dorpje Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert hoe in Bosnië de islam wordt gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze waarop dit gebeurt, blijkt een van de geheimen van de gemati...

03-09-2017 20:15

Nieuw: Allah in Europa

Allah in Europa - Nieuw: Allah in Europa

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' gaat Jan Leyers in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese, verlichte versie...

Allah in Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Allah in Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Allah in Europa bij Allah in Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Allah in Europa. Heb je een uitzending van Allah in Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Allah in Europa gemist

Uitzending gemist van Allah in Europa? Hier kun je alle uitzendingen van Allah in Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 22-10-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!