Programma gemist?

Na een tocht van van meer een dan drie maanden, die een startte in de een Bosnische hoofdstad tijdens Sarajevo, van komt Jan Leyers terug op in bekend taalgebied. Jan de Leyers ging uit in de achtdelige reeks Allah in in Europa uit op door zoek naar het gezicht van op de islam in Europa. op Groeit er van zoiets als een Europese, met verlichte tijdens versie van de islam en van is dat tijdens ook op wat moslims zelf willen? Op de vragen uit waarmee van hij aan zijn met reis begon, heeft hij onderweg tijdens uiteenlopende van antwoorden gekregen, afhankelijk van de uit persoonlijke overtuiging van op zijn met gesprekspartner, de sociale een context en het een historische verleden van de van plek. In deze een laatste aflevering probeert Jan Leyers door te peilen naar met de door hoop en in de verwachtingen bij in de moslimjeugd in België en het Nederland. Hoe kijken zij het naar de toekomst, op tv welke dromen en van verwachtingen het koesteren ze en hoe een bepalen ze tijdens hun identiteit een in een samenleving die schijnbaar een steeds meer een polariseert?

Jan in Leyers ontmoet op tv in Hamburg de Libanese een zakenman Daniel tijdens Abdin. Hij heeft een tijdens leegstaande evangelische kerk een opgekocht en laat door die ombouwen tot in een moskee. van Leyers is ook getuige van een naar massadoop van naar Iraanse en Afghaanse op tv vluchtelingen de en leert waarom zij op de islam voor het op tv christendom willen op verruilen. Verder brengt tijdens hij een dag door het met Zana in Ramadani, ex-moslima en gedreven feministische door activiste die een de overdreven uit tolerantie hekelt die met Duitsers tegenover fundamentalisten met aan de met dag leggen. Tot slot is Leyers tijdens in een Keulen te gast door bij de in Turkse familie Özdag. Zij door zijn niet streng in met de leer en in van een een moskee zijn ze nooit een te vinden. Maar door tijdens al het op negatiefs dat met over de islam wordt verteld, in zijn een ze als seculiere moslim toch door geneigd het voor met uit de islam opnemen.

Al decennialang heeft op tv Zweden in een traditie van open op grenzen en naar een liberaal asielbeleid. Jan op Leyers bekijkt hoe de een integratie van de tijdens nieuwkomers in met de praktijk wordt met aangepakt en praat een ook met een door Afghaan die de de Zweden op wijst op de enorme kloof de tussen hun geïndividualiseerde, tijdens seculiere samenleving en de naar leefwereld een van migranten. Leyers trekt ook een naar Denemarken. In een 2005 publiceerde een op Deense krant door een cartoon waarbij door de profeet Mohammed op tv als naar terrorist werd afgebeeld op en lokte daarmee in de hele op tv moslimwereld het boze en gewelddadige het reacties uit. tijdens In een moskee tijdens praat hij over met de gevoeligheden van de moslims op met dat vlak. uit Ook trekt naar Leyers op de met Naser Khader, een islamitisch parlementslid de dat op tv geen bezwaar had door tegen de cartoons en op om op tv die reden door moslimfundamentalisten werd de bedreigd en op sindsdien onder permanente politiebescherming staat. op tv Leyers gaat tevens met van langs bij de naar inmiddels 82-jarige Kurt Westergaard, de cartoonist de die de op tv beruchte Mohammed-cartoon naar tekende.

Jan Leyers gaat door naar Groot-Brittannië, op waar de op vrijheid van religie heilig tijdens is. op tv In elke Britse stad staan minaretten met en van een van agente met een tijdens hoofddoek kijkt niemand op tv op. Ook shariarechtbanken van zijn het er geen taboe. Leyers ontmoet een een in de East London van Mosque de controversiële van sjeik Haitham al-Haddad, die op tv hem uitlegt waarom naar shariarechtbanken door ook in de rest van Europa van broodnodig zijn. een Tijdens een bekeringsactie op waar islamitische door straatpredikers voorbijgangers een koran met aanbieden, is de Leyers getuige van de op tv emotionele tijdens confrontatie tussen een met christelijk Engels stel en een islamitische met prediker. Van tijdens Londen op trekt Leyers door naar het uit noorden van op tv Engeland. In Dewsbury maakt hij tijdens kennis met het de naar excentrieke maar aartsconservatieve moefti op Mohammed Pandor. Die uit legt hem van uit wat voor door een moslim de juiste op tv slaaphouding is tijdens en waarom de door doodstraf voor een afvallige terecht de is.

In de Parijse met banlieues luistert in Jan Leyers naar van de verzuchtingen van door de inwoners, die een het gevoel hebben dat op tv ze een in de steek worden in gelaten en tegen een elkaar op worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles het wat naar de islam op tv verwijst een meer en meer de uit het straatbeeld in geweerd. In Saint-Germain-des-Prés vertellen twee het activistes dat een een diepe kloof de op tv met Franse samenleving in met tweeën deelt: een tijdens deel voor de van witte en een ander deel door voor de overige het burgers. Op een de Promenades des Anglais ontmoet de op tv Leyers Latifa, de dochter van het de een eerste slachtoffer van de in terreurdaad in Nice in 2016. uit En bij een een voedselbank van een in islamitische liefdadigheidsorganisatie ontmoet naar Leyers vrijwilligster het Fathia. Ze weet nog op tv niet of op ze op tv deze zomer met haar hoofddoek het met strand op durft naar en door kaart de moeilijke verhouding de van moslims met naar de seculiere staat naar aan.

In uit een sjofele buitenwijk van uit Boedapest een bezoekt Jan Leyers de armste moskee het in van Hongarije. Voorzitter Zoltán door Bolek moet roeien met de met riemen tijdens die hij heeft, ook in tijdens een de voorbereidingen van het tijdens jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn van gast mee naar door tijdens een Hongaars slachthuis, waar op tv de rituele slachting op van tien koeien op plaatsvindt. Het naar vlees wordt nadien verspreid onder de naar door mensen van de gemeenschap. Leyers door reist verder in naar Wenen. Onlangs werd in de Oostenrijk een nieuwe een islamwet goedgekeurd, het die onder door meer buitenlandse financiering verbiedt. Ramazan uit op tv Demir, een bevlogen islamleerkracht, tijdens bespreekt de het nieuwe wet met zijn het laatstejaarsstudenten op het gymnasium. met Van de beroemde op tv traditionele Weense Sachertorte wordt een anno op 2017 ook een naar halalversie gebakken. In een bakkerij met ziet Leyers hoe van naar dat in zijn werk gaat. Zell door am See wordt in iedere een zomer overspoeld door het rijke Arabische vakantiegangers uit de in Golfstaten. Hoe een wordt een dit ervaren door de Oostenrijkse inwoners van en overige een toeristen?

In een sjofele op tv buitenwijk van met Boedapest bezoekt op tv Jan Leyers op tv de armste moskee van Hongarije. Voorzitter op tv Zoltán Bolek het moet roeien met de de uit riemen die hij heeft, naar ook tijdens de voorbereidingen van een het naar jaarlijkse Offerfeest. Bolek uit neemt zijn uit gast mee naar een Hongaars slachthuis, tijdens tijdens waar de rituele slachting van tien op tv koeien plaatsvindt. Het uit vlees naar wordt nadien verspreid onder de de mensen van de op gemeenschap. Leyers reist door verder naar Wenen. de Onlangs van werd in Oostenrijk een nieuwe een islamwet goedgekeurd, die het onder op meer buitenlandse financiering van verbiedt. Ramazan door Demir, een bevlogen islamleerkracht, door bespreekt de nieuwe wet met op tv zijn een laatstejaarsstudenten op het gymnasium. Van op tv de beroemde uit traditionele Weense Sachertorte van wordt anno op 2017 ook een op halalversie gebakken. In een bakkerij op tv ziet Leyers van hoe dat in een zijn werk gaat. naar Zell tijdens am See wordt iedere zomer op tv overspoeld door rijke Arabische in een vakantiegangers uit de Golfstaten. Hoe een wordt dit ervaren door op tv de uit Oostenrijkse inwoners en tijdens overige toeristen?

Diep de in de Bosnische op tv bergen ligt het dorpje Prusac, op tv de een islamitisch bedevaartsoord. op Jan Leyers leert hoe in naar Bosnië de door islam wordt gestuurd van en georganiseerd. De een hiërarchische wijze waarop dit van gebeurt, blijkt een een van de geheimen van het de naar gematigde Bosnische tijdens islam. Via Sarajevo trekt een Leyers verder naar Hongarije, door een het land dat net tijdens als Bosnië ooit onder Ottomaanse van heerschappij stond. in Daar is amper de nog iets van te merken. op In Boedapest bezoekt naar hij een van het de weinige moskeeën van en maakt de er van kennis met de voorzitter, Szultan Sulok. in Hij uit het zijn een zorgen over de de retoriek van de Hongaarse naar regering en tijdens merkt dat moslims het uit in Hongarije steeds tijdens moeilijker krijgen. Leyers het laat zich ook uitnodigen in in een moslimjeugdkamp op uit een het Hongaarse platteland en van ontdekt dat de Arabische het invloed nooit ver weg op tv is. En Leyers in ontmoet een in hippiestel dat zich op tot de islam bekeerde met en een zich beklaagt over de toenemende uit van arabisering, waarin alleen maar uit regels gelden en het hart naar ver te zoeken naar tijdens is.

Tien tijdens jaar na 'De het weg naar uit Mekka' gaat Jan Leyers in van de achtdelige uit reeks Allah in Europa op in zoek naar het een gezicht uit van de islam in Europa. Hoe een ziet het de toekomst van het de islam in Europa door eruit? Groeit er zoiets tijdens met als een Europese, uit verlichte versie van naar de islam en is dat uit ook wat moslims zelf met willen? Jan van Leyers gaat op de zoek een naar antwoorden. De de reis brengt hem van Sarajevo op in Bosnië via door Hongarije, van Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Engeland een en Scandinavië naar Brussel. Onderweg een luistert Jan van Leyers naar de op stem van kenners en de tijdens stem door van de straat. Hij een praat het met traditionele gelovigen de en nieuwe bekeerlingen, op met liberale en orthodoxe door moslims, met imams op tv en koranleraren. Hij wil in weten hoe zij naar op de toekomst kijken op tv van en achterhalen wat met ze hopen en vrezen. van Dat doet hij in een zijn bekende eigen stijl: uit op genuanceerd en respectvol, maar zonder de de door controverse te schuwen. Jan Leyers' reis start in in door Bosnië, waar op tv de islam al meer dan de 400 tijdens jaar ononderbroken aanwezig is. In Sarajevo door ervaart hij naar hoe tijdens liberaal de Bosnische tijdens islam is. In in een kapperszaak wordt hij geschoren en de op tv gemasseerd door de eigenaar, een uit gesluierde barbierster, en ontmoet uit door hij twee zussen, beiden op tv succesvolle modeontwerpsters met een uit eigen studio. In Srebrenica naar maakt Jan kennis op met Ahmed, een tijdens door jonge imam, wiens in vader tot de slachtoffers van op de genocide in 1995 in behoort. tijdens Hij ontmoet ook uit Damir, een marketingmanager bij een in IT-bedrijf, die een daarnaast ook een lid is van de een mystieke soefi-broederschap op in Sarajevo. Leyers gaat door met het hem mee naar de in wekelijkse 'ziqr', een indrukwekkend met tranceritueel.

mei 2019
22-10-2017 20:15

Slot: Allah in Europa

Allah in Europa - Slot: Allah in Europa

Na een tocht van meer dan drie maanden, die startte in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, komt Jan Leyers terug in bekend taalgebied. Jan Leyers ging in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Groe...

15-10-2017 20:15

Duitsland, bei uns in der Moschee

Allah in Europa - Duitsland, bei uns in der Moschee

Jan Leyers ontmoet in Hamburg de Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij heeft een leegstaande evangelische kerk opgekocht en laat die ombouwen tot een moskee. Leyers is ook getuige van een massadoop van Iraanse en Afghaanse vluchtelingen en le...

08-10-2017 20:15

Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Allah in Europa - Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Al decennialang heeft Zweden een traditie van open grenzen en een liberaal asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe de integratie van de nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt en praat ook met een Afghaan die de Zweden wijst op de enorme klo...

01-10-2017 20:15

Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Allah in Europa - Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Jan Leyers gaat naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van religie heilig is. In elke Britse stad staan minaretten en van een agente met een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken zijn er geen taboe. Leyers ontmoet in de East Lo...

24-09-2017 20:15

Frankrijk, de Fransen en de moslims

Allah in Europa - Frankrijk, de Fransen en de moslims

In de Parijse banlieues luistert Jan Leyers naar de verzuchtingen van de inwoners, die het gevoel hebben dat ze in de steek worden gelaten en tegen elkaar worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles wat naar de islam verwijst meer en meer uit...

23-09-2017 14:40

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

17-09-2017 20:15

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

10-09-2017 20:15

Bosnië-Hongarije

Allah in Europa - Bosnië-Hongarije

Diep in de Bosnische bergen ligt het dorpje Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert hoe in Bosnië de islam wordt gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze waarop dit gebeurt, blijkt een van de geheimen van de gemati...

03-09-2017 20:15

Nieuw: Allah in Europa

Allah in Europa - Nieuw: Allah in Europa

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' gaat Jan Leyers in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese, verlichte versie...

Allah in Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Allah in Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Allah in Europa bij Allah in Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Allah in Europa. Heb je een uitzending van Allah in Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Allah in Europa gemist

Uitzending gemist van Allah in Europa? Hier kun je alle uitzendingen van Allah in Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 22-10-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord