Programma gemist?

Na een tocht naar van een meer dan drie maanden, die door startte in het de tijdens Bosnische hoofdstad Sarajevo, naar komt Jan Leyers de terug in bekend taalgebied. Jan met Leyers ging op tv in de achtdelige met reeks Allah in in Europa op van zoek naar het gezicht van tijdens de islam in Europa. uit in Groeit er zoiets als een Europese, door verlichte de versie van de islam en door is dat ook op tv wat moslims in zelf willen? Op in de vragen waarmee hij met aan zijn reis tijdens begon, heeft in hij onderweg uiteenlopende antwoorden op tv gekregen, afhankelijk met van de tijdens persoonlijke overtuiging van zijn gesprekspartner, op de sociale context en door het het historische verleden van de plek. In op in deze laatste aflevering probeert Jan tijdens Leyers te peilen naar naar de hoop en het de verwachtingen bij een de in moslimjeugd in België in en Nederland. Hoe kijken met zij naar de toekomst, de in welke dromen en verwachtingen met koesteren ze van en hoe bepalen ze hun door identiteit het in een samenleving op tv die schijnbaar steeds meer naar polariseert?

Jan Leyers ontmoet door in Hamburg de van Libanese zakenman Daniel uit door Abdin. Hij heeft door een leegstaande evangelische door kerk opgekocht en laat die ombouwen naar uit tot een moskee. Leyers is ook naar getuige van een een massadoop van Iraanse op tv op tv en Afghaanse vluchtelingen tijdens en leert waarom zij de naar islam voor het het christendom naar willen verruilen. Verder brengt hij een op dag door met de Zana Ramadani, naar ex-moslima en gedreven het feministische activiste die van de overdreven tolerantie hekelt naar die een Duitsers tegenover de fundamentalisten aan de dag leggen. de Tot slot is in Leyers in het Keulen te op gast bij de op Turkse familie Özdag. Zij zijn door niet streng op tv in de leer tijdens en in een moskee zijn naar ze nooit naar te vinden. naar Maar door al met het negatiefs dat over een de islam op tv wordt verteld, zijn ze van als seculiere moslim toch een geneigd het het voor van de islam opnemen.

Al decennialang door heeft Zweden een naar traditie van open in grenzen een en een liberaal asielbeleid. Jan in Leyers bekijkt hoe van de integratie van de het nieuwkomers in het de praktijk wordt aangepakt de naar en praat ook met een door Afghaan die op de Zweden naar wijst op de enorme uit kloof tussen op hun geïndividualiseerde, seculiere samenleving met en de met leefwereld van migranten. de Leyers trekt ook een naar Denemarken. In 2005 publiceerde een tijdens met Deense krant een cartoon waarbij de het profeet Mohammed als een terrorist de werd afgebeeld en lokte daarmee op tv in de de hele moslimwereld boze het en tijdens gewelddadige reacties uit. tijdens In een moskee praat tijdens hij over de van gevoeligheden van de moslims het op dat vlak. de Ook trekt Leyers op uit met door Naser Khader, een islamitisch in parlementslid dat geen met bezwaar had tegen de een het cartoons en om die reden door van moslimfundamentalisten werd het bedreigd een en sindsdien onder permanente politiebescherming staat. tijdens Leyers in gaat tevens langs bij de uit inmiddels 82-jarige naar Kurt tijdens Westergaard, de cartoonist het die de beruchte Mohammed-cartoon met tekende.

Jan Leyers gaat op tv op tv naar Groot-Brittannië, waar de de vrijheid van religie naar heilig is. op tv In elke Britse stad staan minaretten naar en tijdens van een tijdens agente met een een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken door zijn er geen met taboe. Leyers ontmoet het een in de East de London Mosque de naar controversiële sjeik Haitham al-Haddad, die het hem uitlegt waarom van shariarechtbanken ook in de de rest op van Europa op tv broodnodig zijn. Tijdens een bekeringsactie waar een islamitische straatpredikers voorbijgangers op een koran aanbieden, van is Leyers getuige naar naar van de emotionele confrontatie tussen een een christelijk van Engels stel van en een islamitische prediker. Van met Londen trekt Leyers door door naar in het noorden naar van Engeland. In Dewsbury tijdens maakt hij uit kennis met de excentrieke maar op aartsconservatieve een moefti Mohammed Pandor. Die met legt hem uit wat tijdens voor een de moslim de juiste slaaphouding naar is en de waarom de doodstraf naar voor een afvallige terecht door is.

In de Parijse op tv banlieues van luistert Jan Leyers naar de van verzuchtingen met van de inwoners, die op tv het op tv gevoel hebben dat ze op tv in de steek worden gelaten tijdens en tegen naar elkaar uit worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles naar wat naar de in islam verwijst meer tijdens en meer uit het naar straatbeeld geweerd. In door Saint-Germain-des-Prés het vertellen twee activistes dat een uit diepe kloof de uit Franse door samenleving in tweeën op tv deelt: een de deel voor de witte en van een door ander deel voor de overige van burgers. Op de van Promenades des Anglais ontmoet uit Leyers Latifa, uit de dochter van het door in eerste slachtoffer van de door terreurdaad in Nice in op tv 2016. op tv En bij een op voedselbank van een het islamitische liefdadigheidsorganisatie ontmoet Leyers vrijwilligster met Fathia. een Ze weet nog niet of naar ze deze naar zomer met haar hoofddoek met het strand de op durft en door kaart de moeilijke verhouding van naar moslims met een de uit seculiere staat aan.

In in een sjofele buitenwijk tijdens van Boedapest uit bezoekt Jan Leyers de armste moskee uit van tijdens Hongarije. Voorzitter op Zoltán Bolek moet roeien met het de riemen die hij op tijdens heeft, ook tijdens de op tv voorbereidingen van het jaarlijkse tijdens Offerfeest. Bolek neemt uit zijn gast de mee naar een naar Hongaars slachthuis, waar een de rituele slachting op van tien koeien op plaatsvindt. Het vlees wordt nadien in naar verspreid onder de mensen van de met gemeenschap. Leyers reist de verder op naar Wenen. Onlangs door werd in Oostenrijk een nieuwe een islamwet goedgekeurd, die tijdens onder meer de buitenlandse financiering verbiedt. naar Ramazan Demir, uit een bevlogen tijdens islamleerkracht, bespreekt de nieuwe met wet met zijn het laatstejaarsstudenten op uit het gymnasium. Van in de beroemde traditionele uit Weense Sachertorte wordt anno een 2017 ook een een halalversie gebakken. In het een bakkerij uit ziet Leyers hoe uit dat in zijn naar werk gaat. Zell am See wordt met in iedere zomer overspoeld met door rijke Arabische vakantiegangers tijdens uit de Golfstaten. Hoe wordt van uit dit ervaren door de Oostenrijkse van inwoners en overige in toeristen?

In het een sjofele buitenwijk van door Boedapest bezoekt het Jan Leyers de armste van moskee van Hongarije. Voorzitter een tijdens Zoltán Bolek moet het roeien met de riemen tijdens die hij heeft, op ook tijdens de met voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. in Bolek de neemt zijn gast mee naar op tv een in Hongaars slachthuis, door waar de rituele in slachting van tien koeien van plaatsvindt. Het een vlees wordt nadien verspreid op tv onder de mensen van de naar gemeenschap. Leyers reist een verder naar de Wenen. Onlangs werd in op tv Oostenrijk een nieuwe tijdens islamwet goedgekeurd, in die onder meer een buitenlandse financiering een verbiedt. Ramazan Demir, een bevlogen uit islamleerkracht, bespreekt uit de door nieuwe wet met het zijn laatstejaarsstudenten op het gymnasium. Van uit de beroemde traditionele de op tv Weense Sachertorte wordt van anno 2017 ook een halalversie gebakken. de In een een bakkerij ziet Leyers hoe het dat de in zijn het werk gaat. Zell tijdens am See wordt iedere zomer overspoeld uit uit door rijke Arabische vakantiegangers uit de naar Golfstaten. Hoe wordt naar dit ervaren een door de Oostenrijkse het inwoners naar en overige toeristen?

Diep op in de Bosnische van bergen ligt het op tv dorpje Prusac, de een islamitisch bedevaartsoord. door Jan Leyers leert hoe in met Bosnië de islam van wordt van gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze op tv met waarop dit gebeurt, blijkt de een van tijdens de geheimen van de op tv gematigde Bosnische naar islam. Via Sarajevo trekt in Leyers verder naar Hongarije, de een land dat net door als Bosnië de ooit een onder Ottomaanse heerschappij stond. Daar van is amper nog iets het van te merken. het door In Boedapest bezoekt hij een de van de weinige moskeeën een naar en maakt er kennis op met de op voorzitter, Szultan Sulok. Hij uit op zijn zorgen over in de retoriek van de tijdens Hongaarse met regering en merkt dat naar moslims het de in Hongarije steeds moeilijker op tv krijgen. Leyers door laat zich tijdens ook uitnodigen in een moslimjeugdkamp op op het Hongaarse van platteland uit en ontdekt dat de Arabische invloed met nooit op tv ver weg is. En Leyers tijdens ontmoet een een hippiestel dat uit zich tot tijdens de islam bekeerde en de zich beklaagt over naar de toenemende arabisering, waarin op tv alleen maar op tv regels gelden en het in hart ver tijdens te zoeken van is.

Tien in jaar na 'De tijdens weg naar Mekka' gaat Jan een op tv Leyers in de achtdelige reeks met Allah in Europa op de zoek het naar het gezicht van de een islam in Europa. Hoe door ziet de toekomst naar door van de islam in Europa eruit? naar Groeit er zoiets door als een de Europese, verlichte van versie van de in islam en is dat ook tijdens wat moslims met zelf willen? Jan Leyers naar gaat met op zoek op tv naar antwoorden. De reis brengt hem uit tijdens van Sarajevo in Bosnië tijdens via Hongarije, Oostenrijk, de Duitsland, Frankrijk, Engeland met en Scandinavië het naar Brussel. Onderweg luistert Jan Leyers van naar de stem van door een kenners en de de stem van de straat. Hij een praat tijdens met traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, tijdens met liberale in en door orthodoxe moslims, met imams en een koranleraren. Hij op wil weten hoe zij uit naar de toekomst de kijken en achterhalen tijdens wat met ze hopen en vrezen. Dat op tv doet hij met in zijn bekende naar eigen stijl: genuanceerd en uit respectvol, maar zonder op de op controverse te schuwen. Jan het Leyers' reis start in Bosnië, op waar de islam al een meer de dan 400 jaar ononderbroken aanwezig op is. door In Sarajevo uit ervaart hij hoe liberaal de Bosnische op islam is. tijdens In een kapperszaak wordt van hij de geschoren en gemasseerd door op tv de eigenaar, een uit gesluierde op barbierster, en ontmoet hij twee van zussen, beiden succesvolle modeontwerpsters uit met een van eigen van studio. In Srebrenica maakt Jan tijdens kennis met Ahmed, een een jonge imam, de wiens vader tot het de slachtoffers van de op tv van genocide in 1995 behoort. tijdens Hij ontmoet ook op tv Damir, een marketingmanager met bij een IT-bedrijf, uit die daarnaast de ook lid is op van een mystieke soefi-broederschap in de Sarajevo. Leyers gaat naar met hem mee een naar de het wekelijkse 'ziqr', een indrukwekkend tijdens tranceritueel.

mei 2021
22-10-2017 20:15

Slot: Allah in Europa

Allah in Europa - Slot: Allah in Europa

Na een tocht van meer dan drie maanden, die startte in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, komt Jan Leyers terug in bekend taalgebied. Jan Leyers ging in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Groe...

15-10-2017 20:15

Duitsland, bei uns in der Moschee

Allah in Europa - Duitsland, bei uns in der Moschee

Jan Leyers ontmoet in Hamburg de Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij heeft een leegstaande evangelische kerk opgekocht en laat die ombouwen tot een moskee. Leyers is ook getuige van een massadoop van Iraanse en Afghaanse vluchtelingen en le...

08-10-2017 20:15

Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Allah in Europa - Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Al decennialang heeft Zweden een traditie van open grenzen en een liberaal asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe de integratie van de nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt en praat ook met een Afghaan die de Zweden wijst op de enorme klo...

01-10-2017 20:15

Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Allah in Europa - Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Jan Leyers gaat naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van religie heilig is. In elke Britse stad staan minaretten en van een agente met een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken zijn er geen taboe. Leyers ontmoet in de East Lo...

24-09-2017 20:15

Frankrijk, de Fransen en de moslims

Allah in Europa - Frankrijk, de Fransen en de moslims

In de Parijse banlieues luistert Jan Leyers naar de verzuchtingen van de inwoners, die het gevoel hebben dat ze in de steek worden gelaten en tegen elkaar worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles wat naar de islam verwijst meer en meer uit...

23-09-2017 14:40

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

17-09-2017 20:15

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

10-09-2017 20:15

Bosnië-Hongarije

Allah in Europa - Bosnië-Hongarije

Diep in de Bosnische bergen ligt het dorpje Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert hoe in Bosnië de islam wordt gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze waarop dit gebeurt, blijkt een van de geheimen van de gemati...

03-09-2017 20:15

Nieuw: Allah in Europa

Allah in Europa - Nieuw: Allah in Europa

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' gaat Jan Leyers in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese, verlichte versie...

Allah in Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Allah in Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Allah in Europa bij Allah in Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Allah in Europa. Heb je een uitzending van Allah in Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Allah in Europa gemist

Uitzending gemist van Allah in Europa? Hier kun je alle uitzendingen van Allah in Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 22-10-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!