Programma gemist?

Na een met tocht op tv van meer dan drie tijdens maanden, die uit startte in de Bosnische hoofdstad op Sarajevo, van komt Jan Leyers terug van in bekend taalgebied. Jan Leyers met tijdens ging in de op tv achtdelige reeks Allah in Europa van op zoek naar het het gezicht van de de islam in Europa. door Groeit het er zoiets op als een Europese, verlichte tijdens versie van door de islam en is dat naar ook wat op tv moslims zelf willen? Op met de vragen op waarmee hij aan door zijn reis begon, tijdens heeft hij onderweg uiteenlopende antwoorden gekregen, door afhankelijk tijdens van de persoonlijke in overtuiging van zijn op gesprekspartner, de sociale door context en een het historische verleden uit van de plek. In naar deze laatste aflevering probeert Jan Leyers naar het te peilen naar de hoop op en de verwachtingen bij een de moslimjeugd in naar België en tijdens Nederland. met Hoe kijken zij door naar de toekomst, welke dromen naar en verwachtingen met koesteren ze en hoe op tv bepalen ze hun op identiteit in een samenleving door die schijnbaar steeds op meer een polariseert?

Jan Leyers ontmoet met in tijdens Hamburg de naar Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij op heeft een op tv leegstaande evangelische kerk opgekocht het en op tv laat die ombouwen in tot een moskee. Leyers in is ook getuige op tv van een massadoop van naar Iraanse en Afghaanse vluchtelingen tijdens en uit leert waarom zij de islam van voor het met christendom willen verruilen. op Verder op tv brengt hij een dag een door met Zana Ramadani, van ex-moslima en een gedreven feministische activiste die de door overdreven tolerantie de hekelt die Duitsers een tegenover naar fundamentalisten aan de het dag leggen. Tot slot is door Leyers een in Keulen te gast bij het de de Turkse familie Özdag. Zij zijn de niet streng met in de het leer en in op een moskee zijn ze nooit uit te vinden. Maar met door al uit het negatiefs een dat over de islam wordt de verteld, zijn ze in als een seculiere moslim toch geneigd het tijdens voor de op islam opnemen.

Al decennialang in heeft Zweden een traditie een van van open grenzen op en een liberaal een asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe in de integratie van naar de nieuwkomers in naar de naar praktijk wordt aangepakt van en praat ook met naar een Afghaan in die de Zweden wijst op de de op enorme kloof tussen hun geïndividualiseerde, naar seculiere van samenleving en de tijdens leefwereld van migranten. Leyers het trekt ook het naar Denemarken. In 2005 publiceerde een een Deense krant een uit cartoon waarbij de door profeet Mohammed als op tv terrorist werd tijdens afgebeeld en lokte uit daarmee in de het hele op tv moslimwereld boze en gewelddadige reacties uit. op tv In van een moskee praat hij over op tv de gevoeligheden van door de moslims op tijdens dat vlak. van Ook trekt Leyers op door met met Naser Khader, een islamitisch uit parlementslid dat geen tijdens bezwaar de had tegen de cartoons en om van die reden door in moslimfundamentalisten werd bedreigd door en in sindsdien onder een permanente politiebescherming staat. Leyers in gaat tevens langs een bij de inmiddels 82-jarige Kurt door Westergaard, de tijdens cartoonist die de de beruchte Mohammed-cartoon naar tekende.

Jan naar Leyers gaat van naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van van religie heilig is. tijdens In elke Britse uit op tv stad staan minaretten en van een uit agente van met een door hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken op tv van zijn er geen taboe. naar Leyers ontmoet in de East op London Mosque de in controversiële sjeik Haitham het door al-Haddad, die hem uitlegt waarom op shariarechtbanken ook met in de uit rest van Europa de broodnodig zijn. Tijdens een van bekeringsactie waar islamitische met straatpredikers voorbijgangers een van koran aanbieden, door is Leyers getuige tijdens van de emotionele confrontatie tussen een op tv christelijk in Engels stel en door een islamitische prediker. Van Londen op tv trekt de Leyers door de naar het noorden van Engeland. In met Dewsbury tijdens maakt hij kennis met met de excentrieke maar met aartsconservatieve moefti Mohammed Pandor. uit Die legt het hem uit wat voor de een op moslim de op tv juiste slaaphouding is en waarom een de doodstraf voor een uit afvallige tijdens terecht is.

In de de Parijse banlieues op tv luistert Jan Leyers het naar de verzuchtingen van de de inwoners, die in het gevoel hebben met dat ze in de uit steek worden gelaten met door en tegen elkaar worden in uitgespeeld. Bovendien wordt alles op wat naar de een islam verwijst meer van en meer uit een het straatbeeld geweerd. In met het Saint-Germain-des-Prés vertellen twee in activistes dat een diepe kloof met de een Franse samenleving in tweeën deelt: op tv een naar deel voor de door witte en een ander naar deel voor de overige burgers. een Op de Promenades een des uit Anglais ontmoet Leyers Latifa, de van dochter tijdens van het met eerste slachtoffer van de terreurdaad tijdens in de Nice in 2016. En bij in een voedselbank van door een islamitische liefdadigheidsorganisatie ontmoet een Leyers naar vrijwilligster Fathia. Ze in weet nog door niet of ze deze zomer met in haar hoofddoek het naar strand op op tv durft en de kaart de moeilijke verhouding van van moslims met de de seculiere tijdens staat aan.

In een sjofele met buitenwijk van Boedapest met bezoekt Jan naar Leyers naar de armste moskee van Hongarije. Voorzitter uit Zoltán Bolek moet door roeien met door de naar riemen die hij met heeft, ook tijdens de voorbereidingen uit van het jaarlijkse Offerfeest. de op tv Bolek neemt zijn gast door mee naar uit een Hongaars slachthuis, waar de met rituele een slachting van tien uit koeien plaatsvindt. Het vlees in wordt nadien verspreid onder het de op tv mensen van de gemeenschap. in Leyers reist van verder naar Wenen. een Onlangs werd in op Oostenrijk een nieuwe op islamwet goedgekeurd, die naar onder meer buitenlandse financiering verbiedt. uit Ramazan tijdens Demir, een bevlogen islamleerkracht, bespreekt uit de nieuwe het wet met zijn laatstejaarsstudenten de op het gymnasium. Van tijdens het de beroemde traditionele Weense Sachertorte wordt met anno naar 2017 ook een halalversie op gebakken. In een bakkerij de tijdens ziet Leyers hoe dat door in zijn de werk gaat. Zell am See met wordt iedere zomer overspoeld in door rijke Arabische uit vakantiegangers uit met de Golfstaten. het Hoe wordt dit met ervaren door de uit Oostenrijkse inwoners en overige naar toeristen?

In de een sjofele buitenwijk van Boedapest in van bezoekt Jan Leyers naar de armste moskee van Hongarije. Voorzitter op de Zoltán Bolek moet roeien met de uit riemen naar die hij heeft, een ook tijdens de voorbereidingen de van het jaarlijkse uit Offerfeest. Bolek neemt zijn door met gast mee naar een met Hongaars slachthuis, waar de rituele naar een slachting van tien uit koeien plaatsvindt. Het in vlees wordt nadien verspreid naar onder de op tv mensen van de gemeenschap. Leyers van reist verder naar Wenen. de een Onlangs werd in Oostenrijk een nieuwe de islamwet goedgekeurd, in die door onder meer buitenlandse financiering verbiedt. op Ramazan Demir, een door bevlogen de islamleerkracht, bespreekt de nieuwe wet door met zijn laatstejaarsstudenten op in het door gymnasium. Van de de beroemde traditionele uit Weense Sachertorte wordt op tv anno 2017 ook een halalversie van gebakken. In door een bakkerij ziet Leyers hoe in dat in op zijn werk gaat. van Zell am See een wordt iedere naar zomer overspoeld door rijke tijdens Arabische vakantiegangers uit in de Golfstaten. Hoe wordt het dit ervaren op tv door het de Oostenrijkse inwoners op en overige toeristen?

Diep een in de Bosnische naar bergen ligt het dorpje de Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. op tv Jan Leyers uit leert hoe in door Bosnië de islam met wordt met gestuurd en georganiseerd. het De hiërarchische wijze naar waarop dit gebeurt, uit blijkt een van de geheimen door van de gematigde door Bosnische naar islam. Via Sarajevo de trekt Leyers verder op naar Hongarije, een land de dat net in als Bosnië ooit onder met Ottomaanse heerschappij in stond. Daar is amper nog de iets van in te merken. In Boedapest bezoekt de het hij een van de weinige het moskeeën met en maakt er kennis met op de voorzitter, een Szultan Sulok. een Hij uit zijn op tv zorgen over de retoriek van met de Hongaarse een regering en merkt in dat moslims op tv het in Hongarije steeds moeilijker krijgen. in Leyers laat de zich ook het uitnodigen in een moslimjeugdkamp op op op het Hongaarse platteland en uit ontdekt dat de Arabische invloed op nooit ver weg de de is. En Leyers ontmoet tijdens een hippiestel dat op zich tot de islam op bekeerde en zich tijdens beklaagt over de toenemende van naar arabisering, waarin alleen maar van regels gelden van en het hart ver te door zoeken tijdens is.

Tien jaar de na 'De weg naar van Mekka' gaat de Jan Leyers in naar de tijdens achtdelige reeks Allah in Europa naar op zoek naar naar het gezicht uit van de islam in Europa. Hoe op tv ziet de toekomst van van de in islam uit in Europa eruit? een Groeit er zoiets door als een Europese, van verlichte versie van de islam en het is dat ook op tv tijdens wat moslims zelf willen? Jan met Leyers met gaat op zoek een naar antwoorden. De door reis brengt hem van uit Sarajevo in tijdens Bosnië via Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, een Engeland en Scandinavië met naar Brussel. Onderweg luistert tijdens Jan Leyers naar uit de stem van naar kenners en de van stem van met de straat. Hij praat op met traditionele gelovigen tijdens naar en nieuwe bekeerlingen, met in liberale en orthodoxe met moslims, met imams en een koranleraren. een Hij wil weten hoe van zij naar de in toekomst kijken het en achterhalen wat ze hopen en van het vrezen. Dat doet hij in zijn op bekende eigen uit stijl: genuanceerd en respectvol, met maar zonder de in controverse van te schuwen. Jan Leyers' op tv reis start in van Bosnië, waar de islam al met meer van dan 400 jaar ononderbroken aanwezig de is. de In Sarajevo ervaart hij hoe uit tijdens liberaal de Bosnische door islam is. In een kapperszaak wordt op tv hij op geschoren en gemasseerd tijdens door de eigenaar, een een gesluierde barbierster, op en ontmoet hij twee tijdens zussen, beiden succesvolle modeontwerpsters op in met een eigen studio. In Srebrenica door maakt Jan uit kennis naar met Ahmed, een jonge door imam, wiens vader tot de in met slachtoffers van de genocide in uit 1995 een behoort. Hij ontmoet ook Damir, uit een marketingmanager het bij een naar IT-bedrijf, die daarnaast ook lid op is van een uit mystieke soefi-broederschap in Sarajevo. met Leyers gaat met op tv hem mee naar door de wekelijkse 'ziqr', met een indrukwekkend het tranceritueel.

januari 2019
22-10-2017 20:15

Slot: Allah in Europa

Allah in Europa - Slot: Allah in Europa

Na een tocht van meer dan drie maanden, die startte in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, komt Jan Leyers terug in bekend taalgebied. Jan Leyers ging in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Groe...

15-10-2017 20:15

Duitsland, bei uns in der Moschee

Allah in Europa - Duitsland, bei uns in der Moschee

Jan Leyers ontmoet in Hamburg de Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij heeft een leegstaande evangelische kerk opgekocht en laat die ombouwen tot een moskee. Leyers is ook getuige van een massadoop van Iraanse en Afghaanse vluchtelingen en le...

08-10-2017 20:15

Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Allah in Europa - Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Al decennialang heeft Zweden een traditie van open grenzen en een liberaal asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe de integratie van de nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt en praat ook met een Afghaan die de Zweden wijst op de enorme klo...

01-10-2017 20:15

Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Allah in Europa - Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Jan Leyers gaat naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van religie heilig is. In elke Britse stad staan minaretten en van een agente met een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken zijn er geen taboe. Leyers ontmoet in de East Lo...

24-09-2017 20:15

Frankrijk, de Fransen en de moslims

Allah in Europa - Frankrijk, de Fransen en de moslims

In de Parijse banlieues luistert Jan Leyers naar de verzuchtingen van de inwoners, die het gevoel hebben dat ze in de steek worden gelaten en tegen elkaar worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles wat naar de islam verwijst meer en meer uit...

23-09-2017 14:40

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

17-09-2017 20:15

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

10-09-2017 20:15

Bosnië-Hongarije

Allah in Europa - Bosnië-Hongarije

Diep in de Bosnische bergen ligt het dorpje Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert hoe in Bosnië de islam wordt gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze waarop dit gebeurt, blijkt een van de geheimen van de gemati...

03-09-2017 20:15

Nieuw: Allah in Europa

Allah in Europa - Nieuw: Allah in Europa

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' gaat Jan Leyers in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese, verlichte versie...

Allah in Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Allah in Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Allah in Europa bij Allah in Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Allah in Europa. Heb je een uitzending van Allah in Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Allah in Europa gemist

Uitzending gemist van Allah in Europa? Hier kun je alle uitzendingen van Allah in Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 22-10-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord