Programma gemist?

Na tijdens een tocht van meer naar dan drie maanden, die door startte in de naar Bosnische hoofdstad Sarajevo, naar komt naar Jan Leyers terug van in bekend taalgebied. het Jan Leyers ging de in de achtdelige reeks Allah tijdens in Europa op op zoek het naar het gezicht van door de islam in Europa. door Groeit er zoiets door als een Europese, op verlichte versie van van de islam door en is uit dat ook wat moslims zelf in willen? Op de vragen tijdens waarmee hij aan op tv zijn in reis begon, heeft hij onderweg de uiteenlopende antwoorden door gekregen, afhankelijk van de op tv persoonlijke met overtuiging van zijn gesprekspartner, in de sociale context en de het historische op verleden van tijdens de plek. In deze laatste aflevering van probeert Jan Leyers met te tijdens peilen naar van de hoop en het de verwachtingen bij de uit moslimjeugd in met België en Nederland. Hoe kijken uit zij naar de op toekomst, welke dromen en op verwachtingen naar koesteren ze en hoe tijdens bepalen ze hun identiteit op tv in een samenleving naar met die schijnbaar steeds meer naar polariseert?

Jan Leyers van ontmoet in Hamburg door de Libanese op zakenman Daniel Abdin. Hij door heeft een leegstaande evangelische op kerk op tv opgekocht en laat die van ombouwen tot een moskee. het Leyers is een ook getuige van een met massadoop van Iraanse tijdens en Afghaanse door vluchtelingen het en leert waarom zij de islam een naar voor het christendom willen verruilen. de Verder brengt hij met een dag het door met door Zana Ramadani, ex-moslima en gedreven feministische op activiste die de een overdreven tolerantie door hekelt die Duitsers tegenover uit met fundamentalisten aan de dag in leggen. Tot slot op is Leyers in Keulen op te naar gast bij de Turkse familie door Özdag. tijdens Zij zijn niet streng in met de leer en met in een moskee zijn tijdens ze nooit te met vinden. Maar door in al het negatiefs een op dat over de op tv islam wordt verteld, de zijn ze als seculiere op tv moslim toch naar geneigd het voor op tv de islam opnemen.

Al op decennialang heeft Zweden een een traditie van open het grenzen met en een liberaal asielbeleid. het Jan Leyers op tv bekijkt hoe de een integratie van de nieuwkomers in de naar praktijk wordt aangepakt op tv en praat een ook met een op Afghaan die met de Zweden wijst op de naar van enorme kloof tussen hun geïndividualiseerde, seculiere een samenleving de en de leefwereld van migranten. naar Leyers trekt naar ook van naar Denemarken. In door 2005 publiceerde een Deense krant met een cartoon uit waarbij de op tv profeet Mohammed als terrorist de werd afgebeeld door en lokte daarmee een in de hele moslimwereld boze door en gewelddadige reacties door uit. In een de moskee praat hij over de de uit gevoeligheden van de moslims uit op dat vlak. Ook het trekt naar Leyers op met het Naser Khader, een islamitisch naar parlementslid dat met geen bezwaar had tegen tijdens de cartoons en om op tv die in reden door moslimfundamentalisten werd in bedreigd en van sindsdien onder permanente een politiebescherming staat. Leyers gaat op tevens langs bij met de naar inmiddels 82-jarige Kurt Westergaard, de uit cartoonist die van de beruchte Mohammed-cartoon uit tekende.

Jan Leyers gaat uit naar Groot-Brittannië, het waar de naar vrijheid van religie heilig is. de In elke op Britse stad staan minaretten door en van een het agente naar met een hoofddoek naar kijkt niemand op. het Ook shariarechtbanken zijn er naar geen uit taboe. Leyers ontmoet in de East in London Mosque in de controversiële sjeik Haitham een al-Haddad, die van hem uitlegt waarom in shariarechtbanken ook in op de rest door van Europa broodnodig de zijn. Tijdens op tv een bekeringsactie waar islamitische een straatpredikers voorbijgangers een koran uit aanbieden, is Leyers getuige de van de met emotionele confrontatie tussen naar een christelijk op tv Engels stel en een islamitische van prediker. Van de Londen trekt Leyers een door naar door het noorden van Engeland. In met Dewsbury uit maakt hij kennis in met de excentrieke maar aartsconservatieve een moefti door Mohammed Pandor. Die legt hem een uit wat op voor een moslim de op juiste slaaphouding door is en waarom op de in doodstraf voor een afvallige terecht het is.

In de uit Parijse door banlieues luistert Jan Leyers naar de uit verzuchtingen van de met inwoners, die het de gevoel hebben dat in ze in de op steek op tv worden gelaten in en tegen elkaar in worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles uit wat naar de in islam op verwijst meer en meer met uit het straatbeeld uit geweerd. In Saint-Germain-des-Prés vertellen uit twee activistes dat door een met diepe kloof de naar Franse samenleving in tweeën deelt: een een deel door voor de witte en een een ander in deel voor de overige burgers. een het Op de Promenades des van Anglais ontmoet Leyers Latifa, uit de dochter het van het eerste slachtoffer een van de terreurdaad uit in Nice de in 2016. En bij een een het voedselbank van een islamitische in liefdadigheidsorganisatie ontmoet door Leyers vrijwilligster Fathia. Ze weet een nog niet of ze op deze het zomer met haar hoofddoek het op strand de op durft en kaart naar de moeilijke in verhouding van moslims het met de seculiere staat op aan.

In op een sjofele met buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan door Leyers de armste moskee door van in Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek met moet roeien met de het riemen die op tv hij heeft, een ook tijdens de voorbereidingen van met het jaarlijkse de Offerfeest. Bolek neemt op zijn gast met mee naar met een Hongaars slachthuis, waar de rituele uit slachting van tien een koeien plaatsvindt. met Het tijdens vlees wordt nadien verspreid onder een de mensen van de naar gemeenschap. de Leyers reist verder naar Wenen. naar Onlangs werd in uit naar Oostenrijk een nieuwe islamwet goedgekeurd, op tv die onder meer het buitenlandse financiering verbiedt. Ramazan naar tijdens Demir, een bevlogen islamleerkracht, de bespreekt de nieuwe wet van met zijn de laatstejaarsstudenten op met het gymnasium. Van de een beroemde traditionele Weense Sachertorte in wordt op tv anno 2017 ook een halalversie de gebakken. In een door bakkerij ziet Leyers het hoe dat in het zijn werk gaat. in Zell am op See wordt iedere zomer overspoeld op tv door rijke de Arabische tijdens vakantiegangers uit de met Golfstaten. Hoe wordt dit ervaren op tv door de op Oostenrijkse inwoners en overige naar toeristen?

In in een sjofele door buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan op tv Leyers de armste moskee een van door Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet uit roeien in met de riemen die hij tijdens heeft, ook tijdens tijdens de in voorbereidingen van naar het jaarlijkse Offerfeest. Bolek op neemt zijn gast de mee naar een van Hongaars slachthuis, in waar de rituele slachting van van tien koeien plaatsvindt. Het in vlees wordt het nadien verspreid onder van de een mensen van de de gemeenschap. Leyers reist verder naar Wenen. tijdens Onlangs naar werd in de Oostenrijk een nieuwe islamwet goedgekeurd, het die onder meer buitenlandse met financiering verbiedt. Ramazan op Demir, een bevlogen een islamleerkracht, op tv bespreekt de nieuwe van wet met tijdens zijn laatstejaarsstudenten op het gymnasium. het Van de beroemde traditionele tijdens Weense Sachertorte door wordt anno 2017 met ook een in halalversie gebakken. In op tv een bakkerij ziet Leyers uit hoe dat uit in zijn werk gaat. Zell in am naar See wordt het iedere zomer overspoeld door rijke Arabische met de vakantiegangers uit de Golfstaten. Hoe wordt op tv dit ervaren uit door de van Oostenrijkse inwoners en tijdens overige toeristen?

Diep uit in de Bosnische bergen met ligt het dorpje Prusac, de een islamitisch van bedevaartsoord. een Jan Leyers leert hoe in de Bosnië de de islam wordt gestuurd en door georganiseerd. De hiërarchische de wijze waarop dit op tv gebeurt, blijkt een een van de de geheimen van de gematigde Bosnische met islam. van Via Sarajevo trekt Leyers de verder naar Hongarije, van een in land dat net als in Bosnië ooit onder de Ottomaanse heerschappij stond. Daar is uit door amper nog iets van te de merken. In Boedapest op tv bezoekt hij een op van de weinige door moskeeën op tv en maakt er kennis met in de voorzitter, Szultan tijdens Sulok. Hij naar uit zijn zorgen over de naar retoriek tijdens van de Hongaarse door regering en merkt in dat moslims het het in Hongarije steeds moeilijker krijgen. de Leyers met laat zich ook uitnodigen op tv in tijdens een moslimjeugdkamp op het Hongaarse door platteland de en ontdekt dat de op tv Arabische invloed door nooit ver weg is. En van Leyers de ontmoet een hippiestel van dat zich tot de islam bekeerde naar het en zich beklaagt over uit de toenemende in arabisering, waarin alleen maar regels gelden op tv en het in hart ver te in zoeken tijdens is.

Tien jaar na op 'De weg uit naar Mekka' gaat op Jan een Leyers in de achtdelige het reeks Allah in Europa in op zoek naar het van gezicht van van de islam een in Europa. Hoe in ziet de toekomst van de islam door in de Europa eruit? Groeit er op tv zoiets als een Europese, door verlichte versie uit van de tijdens islam en is van dat ook wat moslims zelf door willen? Jan het Leyers met gaat op zoek naar antwoorden. in De van reis brengt hem door van Sarajevo in de Bosnië via Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, de Frankrijk, Engeland tijdens en Scandinavië van naar Brussel. Onderweg luistert de Jan Leyers naar in de stem van kenners en de op tv stem van de op straat. de Hij praat met op tv traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar met liberale van en door orthodoxe moslims, met imams uit en koranleraren. Hij het wil weten hoe zij in naar de toekomst kijken uit en achterhalen uit wat ze hopen de en vrezen. Dat doet tijdens hij op tv in zijn de bekende eigen stijl: genuanceerd en door respectvol, maar zonder de een op controverse te schuwen. Jan Leyers' reis uit start in Bosnië, van waar de uit islam al meer op dan 400 jaar ononderbroken aanwezig het is. door In Sarajevo naar ervaart hij hoe liberaal op de Bosnische van islam is. In door een kapperszaak wordt hij tijdens geschoren en gemasseerd van door de met eigenaar, een gesluierde barbierster, van en ontmoet hij twee zussen, op het beiden succesvolle modeontwerpsters met een de eigen studio. In Srebrenica tijdens maakt Jan naar kennis met Ahmed, een op tv jonge imam, op tv wiens vader tot naar de slachtoffers van de het genocide in 1995 uit behoort. Hij ontmoet door ook Damir, een naar de marketingmanager bij een IT-bedrijf, die van daarnaast ook lid is op tv van tijdens een mystieke soefi-broederschap in tijdens Sarajevo. Leyers uit gaat met hem mee naar naar tijdens de wekelijkse 'ziqr', een het indrukwekkend tranceritueel.

september 2019
22-10-2017 20:15

Slot: Allah in Europa

Allah in Europa - Slot: Allah in Europa

Na een tocht van meer dan drie maanden, die startte in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, komt Jan Leyers terug in bekend taalgebied. Jan Leyers ging in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Groe...

15-10-2017 20:15

Duitsland, bei uns in der Moschee

Allah in Europa - Duitsland, bei uns in der Moschee

Jan Leyers ontmoet in Hamburg de Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij heeft een leegstaande evangelische kerk opgekocht en laat die ombouwen tot een moskee. Leyers is ook getuige van een massadoop van Iraanse en Afghaanse vluchtelingen en le...

08-10-2017 20:15

Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Allah in Europa - Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Al decennialang heeft Zweden een traditie van open grenzen en een liberaal asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe de integratie van de nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt en praat ook met een Afghaan die de Zweden wijst op de enorme klo...

01-10-2017 20:15

Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Allah in Europa - Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Jan Leyers gaat naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van religie heilig is. In elke Britse stad staan minaretten en van een agente met een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken zijn er geen taboe. Leyers ontmoet in de East Lo...

24-09-2017 20:15

Frankrijk, de Fransen en de moslims

Allah in Europa - Frankrijk, de Fransen en de moslims

In de Parijse banlieues luistert Jan Leyers naar de verzuchtingen van de inwoners, die het gevoel hebben dat ze in de steek worden gelaten en tegen elkaar worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles wat naar de islam verwijst meer en meer uit...

23-09-2017 14:40

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

17-09-2017 20:15

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

10-09-2017 20:15

Bosnië-Hongarije

Allah in Europa - Bosnië-Hongarije

Diep in de Bosnische bergen ligt het dorpje Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert hoe in Bosnië de islam wordt gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze waarop dit gebeurt, blijkt een van de geheimen van de gemati...

03-09-2017 20:15

Nieuw: Allah in Europa

Allah in Europa - Nieuw: Allah in Europa

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' gaat Jan Leyers in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese, verlichte versie...

Allah in Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Allah in Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Allah in Europa bij Allah in Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Allah in Europa. Heb je een uitzending van Allah in Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Allah in Europa gemist

Uitzending gemist van Allah in Europa? Hier kun je alle uitzendingen van Allah in Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 22-10-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord