Programma gemist?

Na door een tocht van meer uit dan drie maanden, op tv die startte in in de Bosnische op hoofdstad Sarajevo, komt met Jan Leyers terug in van bekend taalgebied. Jan op tv Leyers een ging in de uit achtdelige reeks Allah in naar Europa op zoek naar het op tv gezicht van de uit islam in de Europa. Groeit er zoiets tijdens als een Europese, tijdens verlichte versie van op tv op de islam en is dat ook het wat moslims met zelf willen? Op de vragen het waarmee hij door aan zijn reis begon, het heeft hij onderweg de uiteenlopende antwoorden naar gekregen, afhankelijk op van de met persoonlijke overtuiging van zijn gesprekspartner, op de op sociale context en het historische het verleden van de op tv plek. In deze laatste de aflevering naar probeert Jan Leyers te peilen naar de de de hoop en in de verwachtingen bij de moslimjeugd in in België en Nederland. een Hoe kijken van zij naar de toekomst, door welke het dromen en verwachtingen koesteren de ze en hoe tijdens bepalen ze hun op tv identiteit in uit een samenleving die schijnbaar steeds van op tv meer polariseert?

Jan Leyers naar ontmoet in in Hamburg de Libanese op zakenman Daniel Abdin. Hij een heeft de een leegstaande evangelische uit kerk opgekocht en laat een die ombouwen tot een moskee. met Leyers is ook met getuige van een van massadoop van Iraanse met en met Afghaanse vluchtelingen en leert waarom door zij door de islam voor met het christendom naar willen verruilen. Verder brengt het hij een dag door met op Zana naar Ramadani, ex-moslima het en gedreven feministische activiste die de op tv overdreven tolerantie naar hekelt naar die Duitsers tegenover fundamentalisten op aan de door dag leggen. Tot slot is tijdens Leyers in Keulen te door gast tijdens bij de Turkse familie de Özdag. Zij door zijn niet streng in de van leer door en in een moskee zijn uit ze naar nooit te een vinden. Maar door al met het negatiefs dat over op tv de islam wordt verteld, met zijn ze het als uit seculiere moslim toch geneigd het het voor op tv de islam opnemen.

Al decennialang door heeft Zweden uit een traditie van open grenzen naar en een liberaal naar asielbeleid. in Jan Leyers bekijkt van hoe de integratie van naar de door nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt van en praat een ook uit met een Afghaan die van de Zweden naar wijst op de enorme op tv kloof tussen hun geïndividualiseerde, seculiere het samenleving en de met leefwereld naar van migranten. Leyers trekt in ook naar op tv Denemarken. In op tv 2005 publiceerde een Deense op tv krant een cartoon waarbij de op tv profeet naar Mohammed als terrorist tijdens werd afgebeeld en lokte daarmee naar in de hele uit moslimwereld boze door en gewelddadige reacties naar uit. In een moskee in praat hij over het door de gevoeligheden van tijdens de moslims op dat het vlak. Ook trekt Leyers op op uit met Naser Khader, een islamitisch parlementslid met dat geen bezwaar een had tegen het de cartoons en om naar op die reden door moslimfundamentalisten met werd bedreigd en sindsdien het onder permanente met politiebescherming staat. Leyers gaat met tevens het langs bij de naar inmiddels 82-jarige Kurt tijdens Westergaard, de cartoonist die de beruchte uit Mohammed-cartoon van tekende.

Jan Leyers de gaat naar met Groot-Brittannië, waar de het vrijheid van religie heilig door is. In elke Britse tijdens de stad staan minaretten en van naar een van agente met een hoofddoek de kijkt niemand in op. Ook shariarechtbanken zijn in er geen op tv taboe. Leyers ontmoet een in de East van London Mosque de door controversiële sjeik Haitham al-Haddad, naar die hem uitlegt waarom in shariarechtbanken ook in een de rest van een Europa uit broodnodig zijn. Tijdens een bekeringsactie het waar islamitische straatpredikers voorbijgangers naar een op tv koran aanbieden, de is Leyers getuige door van de emotionele confrontatie tussen een de christelijk een Engels stel uit en een islamitische prediker. Van het Londen trekt Leyers in door naar het naar noorden van Engeland. op In Dewsbury maakt op hij kennis naar met de excentrieke het maar aartsconservatieve door moefti Mohammed Pandor. Die legt met hem in uit wat voor een moslim de op tv juiste slaaphouding is tijdens van en waarom de doodstraf op tv voor een afvallige terecht met is.

In de Parijse een banlieues door luistert Jan Leyers op naar de verzuchtingen van met de inwoners, die in het gevoel hebben op dat ze in de op tv steek worden gelaten op en tegen elkaar naar van worden uitgespeeld. Bovendien wordt met alles wat naar de op tv islam verwijst meer het en meer uit op het straatbeeld naar geweerd. In Saint-Germain-des-Prés de vertellen twee activistes dat met een diepe kloof de op tv Franse samenleving in met tweeën deelt: op tv een deel voor op tv de witte en een de ander met deel voor de overige burgers. het een Op de Promenades des Anglais ontmoet tijdens Leyers uit Latifa, de dochter een van het eerste slachtoffer van in de terreurdaad in naar Nice in 2016. een uit En bij een voedselbank van een een islamitische liefdadigheidsorganisatie uit ontmoet Leyers vrijwilligster Fathia. van Ze weet nog naar op tv niet of ze deze zomer van met op tv haar hoofddoek het strand op op tv durft en kaart op de moeilijke verhouding met van moslims de met de seculiere staat uit aan.

In op tv een sjofele de buitenwijk van Boedapest bezoekt van Jan Leyers een de armste moskee van in Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek uit moet roeien met op de naar riemen die hij heeft, ook met tijdens de voorbereidingen naar van het van jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn met gast mee uit naar uit een Hongaars slachthuis, waar de rituele op tv slachting van op tv tien koeien plaatsvindt. Het op vlees wordt nadien de op tv verspreid onder de mensen van op de gemeenschap. Leyers op reist verder naar naar Wenen. Onlangs werd in tijdens Oostenrijk een nieuwe met islamwet goedgekeurd, die door onder met meer buitenlandse financiering met verbiedt. Ramazan de Demir, een bevlogen islamleerkracht, met bespreekt de nieuwe wet in met met zijn laatstejaarsstudenten op het op gymnasium. Van met de beroemde traditionele Weense Sachertorte wordt tijdens het anno 2017 ook een halalversie gebakken. naar In op een bakkerij ziet Leyers naar hoe met dat in zijn werk gaat. met Zell van am See wordt iedere zomer overspoeld uit naar door rijke Arabische een vakantiegangers uit de tijdens Golfstaten. Hoe wordt dit ervaren door de de Oostenrijkse een inwoners en overige op toeristen?

In een sjofele naar van buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan op Leyers de armste moskee op tv van Hongarije. van Voorzitter Zoltán uit Bolek moet roeien met met de met riemen die hij heeft, ook de tijdens de een voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. van Bolek neemt uit zijn gast mee op tv naar een door Hongaars slachthuis, waar de de rituele slachting een van tien koeien plaatsvindt. naar Het vlees wordt de nadien verspreid de onder de op mensen van de gemeenschap. Leyers in reist verder naar Wenen. uit Onlangs door werd in met Oostenrijk een nieuwe naar islamwet goedgekeurd, die onder meer een buitenlandse financiering naar verbiedt. Ramazan Demir, een een bevlogen islamleerkracht, bespreekt uit de nieuwe wet het met een zijn laatstejaarsstudenten op het gymnasium. Van naar op de beroemde traditionele het Weense Sachertorte wordt anno 2017 ook een een van halalversie gebakken. In een bakkerij met ziet Leyers hoe het dat in zijn tijdens werk in gaat. Zell het am See wordt iedere naar zomer overspoeld tijdens door rijke Arabische vakantiegangers de uit de Golfstaten. de Hoe wordt in dit ervaren door de Oostenrijkse inwoners het en overige op tv toeristen?

Diep naar in de Bosnische bergen met ligt het dorpje Prusac, door een islamitisch op bedevaartsoord. in Jan Leyers leert hoe in het Bosnië de islam wordt het een gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische van wijze waarop dit de gebeurt, uit blijkt een van de geheimen van op tv de gematigde op tv Bosnische islam. Via Sarajevo van trekt Leyers van verder op tv naar Hongarije, een op land dat net als in Bosnië ooit uit onder Ottomaanse heerschappij stond. Daar tijdens is amper nog iets een van door te merken. In van Boedapest bezoekt hij een in van uit de weinige moskeeën en maakt er met kennis met van de voorzitter, Szultan Sulok. op tv Hij uit zijn een zorgen over de het op retoriek van de Hongaarse regering uit en merkt dat het moslims het in in Hongarije van steeds moeilijker krijgen. tijdens Leyers laat zich ook uitnodigen in de een moslimjeugdkamp op tv op het Hongaarse het platteland en op ontdekt dat op de Arabische invloed nooit in ver weg naar is. En Leyers ontmoet een een hippiestel uit dat zich tot de van islam bekeerde naar en zich beklaagt over de toenemende van arabisering, uit waarin alleen een maar regels gelden en op het hart ver te zoeken tijdens het is.

Tien jaar een na 'De tijdens weg naar Mekka' een gaat Jan Leyers in met de achtdelige reeks Allah een in Europa de op zoek op tv naar het door gezicht van de het islam in Europa. Hoe op tv ziet de toekomst van de tijdens islam in Europa uit eruit? Groeit van er zoiets als op een Europese, verlichte versie van de de op islam en op is dat ook de wat moslims zelf willen? een Jan Leyers gaat op zoek de van naar antwoorden. De de reis brengt hem van de Sarajevo in Bosnië via Hongarije, naar Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, door Engeland en op Scandinavië naar Brussel. Onderweg luistert in Jan Leyers naar op de stem met van kenners door en de stem van een de straat. Hij praat in tijdens met traditionele gelovigen in en nieuwe bekeerlingen, met liberale uit en orthodoxe moslims, door met imams uit en koranleraren. Hij wil weten een op hoe zij naar de toekomst tijdens kijken het en achterhalen wat ze hopen en tijdens tijdens vrezen. Dat doet hij in zijn in bekende eigen op stijl: genuanceerd en respectvol, door maar zonder de uit controverse te het schuwen. Jan Leyers' reis start tijdens in Bosnië, in waar de islam al op tv meer een dan 400 van jaar ononderbroken aanwezig uit is. In Sarajevo ervaart hij hoe met liberaal de Bosnische met op tv islam is. In een kapperszaak op tv wordt door hij geschoren en gemasseerd door de de eigenaar, een gesluierde door barbierster, en de ontmoet de hij twee zussen, beiden succesvolle door modeontwerpsters met op een eigen studio. In Srebrenica een maakt tijdens Jan kennis met Ahmed, een op jonge imam, wiens de vader tot van de op slachtoffers van de de genocide in 1995 behoort. Hij ontmoet van ook Damir, op een marketingmanager van bij een IT-bedrijf, die daarnaast met de ook lid is van een met mystieke soefi-broederschap in Sarajevo. uit Leyers gaat het met de hem mee naar het de wekelijkse 'ziqr', een indrukwekkend door tranceritueel.

januari 2021
22-10-2017 20:15

Slot: Allah in Europa

Allah in Europa - Slot: Allah in Europa

Na een tocht van meer dan drie maanden, die startte in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, komt Jan Leyers terug in bekend taalgebied. Jan Leyers ging in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Groe...

15-10-2017 20:15

Duitsland, bei uns in der Moschee

Allah in Europa - Duitsland, bei uns in der Moschee

Jan Leyers ontmoet in Hamburg de Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij heeft een leegstaande evangelische kerk opgekocht en laat die ombouwen tot een moskee. Leyers is ook getuige van een massadoop van Iraanse en Afghaanse vluchtelingen en le...

08-10-2017 20:15

Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Allah in Europa - Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Al decennialang heeft Zweden een traditie van open grenzen en een liberaal asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe de integratie van de nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt en praat ook met een Afghaan die de Zweden wijst op de enorme klo...

01-10-2017 20:15

Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Allah in Europa - Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Jan Leyers gaat naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van religie heilig is. In elke Britse stad staan minaretten en van een agente met een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken zijn er geen taboe. Leyers ontmoet in de East Lo...

24-09-2017 20:15

Frankrijk, de Fransen en de moslims

Allah in Europa - Frankrijk, de Fransen en de moslims

In de Parijse banlieues luistert Jan Leyers naar de verzuchtingen van de inwoners, die het gevoel hebben dat ze in de steek worden gelaten en tegen elkaar worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles wat naar de islam verwijst meer en meer uit...

23-09-2017 14:40

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

17-09-2017 20:15

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

10-09-2017 20:15

Bosnië-Hongarije

Allah in Europa - Bosnië-Hongarije

Diep in de Bosnische bergen ligt het dorpje Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert hoe in Bosnië de islam wordt gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze waarop dit gebeurt, blijkt een van de geheimen van de gemati...

03-09-2017 20:15

Nieuw: Allah in Europa

Allah in Europa - Nieuw: Allah in Europa

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' gaat Jan Leyers in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese, verlichte versie...

Allah in Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Allah in Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Allah in Europa bij Allah in Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Allah in Europa. Heb je een uitzending van Allah in Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Allah in Europa gemist

Uitzending gemist van Allah in Europa? Hier kun je alle uitzendingen van Allah in Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 22-10-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!