Programma gemist?

Na met een tocht van in meer dan drie een maanden, die startte in de het Bosnische naar hoofdstad Sarajevo, de komt Jan Leyers met terug in bekend taalgebied. Jan een Leyers ging de in de achtdelige reeks door Allah in op tv Europa op zoek naar het de gezicht van de op uit islam in Europa. Groeit er tijdens zoiets als tijdens een Europese, op verlichte versie van de tijdens islam en is naar dat ook wat moslims naar zelf door willen? Op de vragen waarmee van hij aan zijn naar reis begon, heeft naar hij onderweg uiteenlopende antwoorden van gekregen, afhankelijk van uit de persoonlijke overtuiging het van zijn op tv gesprekspartner, de van sociale context en het in historische verleden van de plek. In tijdens deze laatste op tv aflevering probeert Jan Leyers in het te peilen naar de hoop uit en de verwachtingen bij een door de moslimjeugd in België met en Nederland. Hoe kijken het zij naar de toekomst, met welke op dromen en de verwachtingen koesteren ze en hoe de bepalen naar ze hun identiteit uit in een samenleving die schijnbaar in steeds uit meer polariseert?

Jan de Leyers ontmoet in Hamburg de in het Libanese zakenman Daniel Abdin. op tv Hij heeft een leegstaande evangelische naar kerk de opgekocht en laat door die ombouwen tot van een moskee. Leyers is ook tijdens getuige van van een massadoop het van Iraanse en Afghaanse een vluchtelingen en leert door waarom zij de naar islam van voor het christendom willen verruilen. Verder in brengt met hij een door dag door met van Zana Ramadani, ex-moslima en gedreven feministische de activiste die door de overdreven een tolerantie hekelt in die Duitsers tegenover fundamentalisten aan met de dag van leggen. Tot slot is Leyers een van in Keulen te de gast bij de Turkse familie Özdag. op Zij op zijn niet streng in de op tv leer en in uit een moskee van zijn ze nooit te van vinden. met Maar door al in het negatiefs dat over de tijdens islam wordt naar verteld, zijn ze door als seculiere op moslim toch geneigd het voor naar de van islam opnemen.

Al decennialang in heeft Zweden een van traditie uit van open grenzen en een op tv liberaal asielbeleid. in Jan Leyers bekijkt hoe uit de integratie tijdens van de nieuwkomers in de op tv praktijk wordt tijdens aangepakt in en praat ook met een in Afghaan die de door Zweden wijst op op de naar enorme kloof tussen hun geïndividualiseerde, seculiere naar samenleving en de de leefwereld van migranten. door Leyers het trekt ook uit naar Denemarken. In 2005 publiceerde een het Deense het krant een cartoon waarbij de een tijdens profeet Mohammed als het terrorist werd afgebeeld en lokte daarmee op tv uit in de hele moslimwereld boze en naar gewelddadige reacties uit. met naar In een moskee praat hij de over de gevoeligheden van uit de moslims op een dat vlak. Ook tijdens een trekt Leyers op met Naser Khader, op tv uit een islamitisch parlementslid dat geen op bezwaar had op tegen de cartoons en om naar die reden tijdens door met moslimfundamentalisten werd bedreigd de en sindsdien onder permanente politiebescherming staat. op een Leyers gaat tevens langs bij de een inmiddels naar 82-jarige Kurt Westergaard, door de cartoonist die de in beruchte Mohammed-cartoon met tekende.

Jan Leyers gaat tijdens naar Groot-Brittannië, op waar het de vrijheid van religie op heilig is. een In elke Britse stad staan minaretten naar en van met een agente uit met een hoofddoek kijkt niemand in op. Ook tijdens shariarechtbanken op zijn er geen taboe. tijdens Leyers ontmoet in de van East London in Mosque de controversiële tijdens sjeik Haitham al-Haddad, die hem van uitlegt waarom shariarechtbanken op tv op ook in de rest van Europa op door broodnodig zijn. Tijdens uit een bekeringsactie waar islamitische straatpredikers de voorbijgangers met een koran aanbieden, is Leyers het getuige van de in emotionele confrontatie tussen een uit christelijk Engels op stel en de een islamitische een prediker. Van Londen trekt tijdens Leyers door naar in het noorden op van Engeland. In Dewsbury maakt hij tijdens kennis met de de excentrieke maar aartsconservatieve het moefti Mohammed op tv Pandor. Die uit legt hem uit wat voor op tv een moslim een de juiste slaaphouding is de op en waarom de doodstraf voor een de afvallige terecht op is.

In de Parijse tijdens banlieues luistert van Jan Leyers naar de het op verzuchtingen van de door inwoners, die het gevoel op hebben dat een ze in de steek worden gelaten door en tegen elkaar naar tijdens worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles het wat naar de op islam het verwijst meer en meer uit het door straatbeeld tijdens geweerd. In tijdens Saint-Germain-des-Prés vertellen twee activistes dat een van diepe tijdens kloof de Franse samenleving uit in tweeën deelt: naar een deel voor de tijdens witte en uit een ander deel op tv voor de met overige burgers. Op tijdens de Promenades des Anglais ontmoet tijdens door Leyers Latifa, de dochter door van het eerste slachtoffer van het van de terreurdaad in Nice in 2016. de En uit bij een voedselbank van de een islamitische liefdadigheidsorganisatie ontmoet de Leyers naar vrijwilligster Fathia. Ze weet in nog de niet of ze deze zomer met een haar hoofddoek het op tv strand op op durft en op kaart de moeilijke verhouding de van tijdens moslims met de seculiere staat tijdens aan.

In een een sjofele buitenwijk van Boedapest het bezoekt Jan Leyers van de armste moskee een van Hongarije. tijdens Voorzitter Zoltán Bolek een moet roeien met op tv de riemen op die hij heeft, ook het tijdens de voorbereidingen naar van het jaarlijkse Offerfeest. op van Bolek neemt zijn gast mee naar naar een Hongaars in slachthuis, waar de rituele op tv van slachting van tien de koeien plaatsvindt. Het vlees wordt het nadien verspreid onder op de mensen van uit de door gemeenschap. Leyers reist verder naar de Wenen. Onlangs de werd in Oostenrijk op een nieuwe islamwet tijdens goedgekeurd, die onder van meer buitenlandse financiering verbiedt. Ramazan het Demir, een bevlogen de islamleerkracht, bespreekt een de nieuwe wet tijdens met door zijn laatstejaarsstudenten op het op tv gymnasium. Van de beroemde naar traditionele Weense door Sachertorte wordt anno 2017 ook van een halalversie gebakken. het een In een bakkerij op ziet Leyers hoe tijdens dat in zijn een werk gaat. Zell am het See wordt iedere zomer een overspoeld door rijke Arabische tijdens op tv vakantiegangers uit de Golfstaten. Hoe wordt van dit op tv ervaren door met de Oostenrijkse inwoners en een overige toeristen?

In een tijdens sjofele buitenwijk van de Boedapest naar bezoekt Jan Leyers de naar armste moskee van op Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek op moet roeien met de met riemen door die hij op tv heeft, ook tijdens de op tv voorbereidingen van naar het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn de gast uit mee naar een met Hongaars slachthuis, waar de tijdens rituele slachting van tien het koeien het plaatsvindt. Het door vlees wordt nadien verspreid onder het de mensen van de uit door gemeenschap. Leyers reist in verder naar Wenen. Onlangs werd in de Oostenrijk een met nieuwe islamwet van goedgekeurd, die onder meer door buitenlandse financiering verbiedt. van Ramazan Demir, een op tv bevlogen islamleerkracht, bespreekt uit de nieuwe in wet met zijn laatstejaarsstudenten op de het gymnasium. Van van de op tv beroemde traditionele Weense Sachertorte wordt op anno in 2017 ook een een halalversie gebakken. In een een bakkerij ziet Leyers hoe tijdens uit dat in zijn werk gaat. door Zell am See wordt met iedere zomer overspoeld op tv door de rijke Arabische vakantiegangers uit door de Golfstaten. Hoe wordt tijdens op tv dit ervaren door de Oostenrijkse inwoners de en overige het toeristen?

Diep van in de een Bosnische bergen ligt het uit dorpje Prusac, een in islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert een hoe in Bosnië in de in islam wordt gestuurd en georganiseerd. van De door hiërarchische wijze waarop een dit gebeurt, blijkt de een van een de geheimen van de gematigde Bosnische op islam. Via met Sarajevo trekt Leyers verder het naar Hongarije, een op land van dat net als de Bosnië ooit onder Ottomaanse in heerschappij stond. Daar is door amper nog iets op van op tv te merken. In de Boedapest bezoekt hij een van op tv door de weinige moskeeën het en maakt er in kennis met de voorzitter, Szultan Sulok. in Hij de uit zijn zorgen op over de een retoriek van de Hongaarse met regering en merkt naar dat moslims het uit in Hongarije steeds moeilijker krijgen. tijdens Leyers laat zich naar ook uitnodigen in een door een moslimjeugdkamp op het op Hongaarse platteland en ontdekt dat de de naar Arabische invloed nooit ver weg de is. En Leyers de ontmoet een van hippiestel dat zich tot door de het islam bekeerde en zich het beklaagt over de toenemende de de arabisering, waarin alleen maar door regels gelden met en het hart ver op tv te zoeken het is.

Tien naar jaar na door 'De weg naar Mekka' gaat op Jan Leyers in de naar achtdelige reeks in Allah in Europa het op tijdens zoek naar het gezicht van de met de islam in Europa. Hoe ziet met de toekomst van tijdens de islam in Europa eruit? uit Groeit er in zoiets als in een Europese, verlichte versie van tijdens uit de islam en op is dat ook wat het moslims zelf willen? Jan een Leyers gaat op zoek door naar antwoorden. De een naar reis brengt hem van in Sarajevo in uit Bosnië via Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, in Engeland en Scandinavië in naar Brussel. Onderweg naar luistert een Jan Leyers naar de stem naar van kenners een en de op stem van de straat. met Hij praat met traditionele gelovigen door en nieuwe met bekeerlingen, met liberale en de orthodoxe moslims, met van een imams en koranleraren. Hij wil op tv weten hoe zij naar de in de toekomst kijken en achterhalen wat met de ze hopen en vrezen. Dat doet de hij naar in zijn van bekende eigen stijl: een genuanceerd en respectvol, maar zonder de uit controverse op te schuwen. Jan Leyers' reis start een een in Bosnië, waar de met islam al meer een dan 400 door jaar ononderbroken aanwezig is. In met Sarajevo ervaart hij hoe tijdens van liberaal de Bosnische door islam is. In tijdens een kapperszaak wordt hij geschoren en door uit gemasseerd door de eigenaar, op tv een gesluierde barbierster, en ontmoet door hij in twee zussen, beiden succesvolle in modeontwerpsters met een in eigen studio. In het Srebrenica op tv maakt Jan kennis met Ahmed, een op tv jonge imam, wiens op tv van vader tot de slachtoffers van de in genocide in van 1995 behoort. naar Hij ontmoet ook Damir, een uit marketingmanager bij het een op IT-bedrijf, die daarnaast ook lid de is van een mystieke op soefi-broederschap in Sarajevo. van tijdens Leyers gaat met hem mee naar naar de wekelijkse uit 'ziqr', een indrukwekkend op tv tranceritueel.

mei 2020
22-10-2017 20:15

Slot: Allah in Europa

Allah in Europa - Slot: Allah in Europa

Na een tocht van meer dan drie maanden, die startte in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, komt Jan Leyers terug in bekend taalgebied. Jan Leyers ging in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Groe...

15-10-2017 20:15

Duitsland, bei uns in der Moschee

Allah in Europa - Duitsland, bei uns in der Moschee

Jan Leyers ontmoet in Hamburg de Libanese zakenman Daniel Abdin. Hij heeft een leegstaande evangelische kerk opgekocht en laat die ombouwen tot een moskee. Leyers is ook getuige van een massadoop van Iraanse en Afghaanse vluchtelingen en le...

08-10-2017 20:15

Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Allah in Europa - Scandinavië, een schuilplaats in het noorden

Al decennialang heeft Zweden een traditie van open grenzen en een liberaal asielbeleid. Jan Leyers bekijkt hoe de integratie van de nieuwkomers in de praktijk wordt aangepakt en praat ook met een Afghaan die de Zweden wijst op de enorme klo...

01-10-2017 20:15

Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Allah in Europa - Groot-Brittannië, de zegeningen van de sharia

Jan Leyers gaat naar Groot-Brittannië, waar de vrijheid van religie heilig is. In elke Britse stad staan minaretten en van een agente met een hoofddoek kijkt niemand op. Ook shariarechtbanken zijn er geen taboe. Leyers ontmoet in de East Lo...

24-09-2017 20:15

Frankrijk, de Fransen en de moslims

Allah in Europa - Frankrijk, de Fransen en de moslims

In de Parijse banlieues luistert Jan Leyers naar de verzuchtingen van de inwoners, die het gevoel hebben dat ze in de steek worden gelaten en tegen elkaar worden uitgespeeld. Bovendien wordt alles wat naar de islam verwijst meer en meer uit...

23-09-2017 14:40

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

17-09-2017 20:15

Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

Allah in Europa - Hongarije en Oostenrijk, de weg naar het paradijs

In een sjofele buitenwijk van Boedapest bezoekt Jan Leyers de armste moskee van Hongarije. Voorzitter Zoltán Bolek moet roeien met de riemen die hij heeft, ook tijdens de voorbereidingen van het jaarlijkse Offerfeest. Bolek neemt zijn gast ...

10-09-2017 20:15

Bosnië-Hongarije

Allah in Europa - Bosnië-Hongarije

Diep in de Bosnische bergen ligt het dorpje Prusac, een islamitisch bedevaartsoord. Jan Leyers leert hoe in Bosnië de islam wordt gestuurd en georganiseerd. De hiërarchische wijze waarop dit gebeurt, blijkt een van de geheimen van de gemati...

03-09-2017 20:15

Nieuw: Allah in Europa

Allah in Europa - Nieuw: Allah in Europa

Tien jaar na 'De weg naar Mekka' gaat Jan Leyers in de achtdelige reeks Allah in Europa op zoek naar het gezicht van de islam in Europa. Hoe ziet de toekomst van de islam in Europa eruit? Groeit er zoiets als een Europese, verlichte versie...

Allah in Europa gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Allah in Europa de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Allah in Europa bij Allah in Europa liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Allah in Europa. Heb je een uitzending van Allah in Europa gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Allah in Europa gemist

Uitzending gemist van Allah in Europa? Hier kun je alle uitzendingen van Allah in Europa kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
  • Laatste uitzending op 22-10-2017 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!