Programma gemist?

Aan het eind in van de haar pelgrimspad blikt Annemiek uit samen met schrijfster Marjan naar Berk terug op op haar gelopen door tocht. Al dobberend over de het door natuurgebied De Wieden bespreken ze de de lessen van het dit op tv leven. Annemiek bezoekt ook de tijdens Nicolaaskerk in uit Vollenhove.

In Hasselt neemt met door molenaar Foekje Pol Annemiek onder haar op vleugels en tijdens laat zij haar het in reilen en op zeilen van de molen de zien. uit Iets verderop in de in grote of St. door Stephanuskerk met in Hasselt kruipt Annemiek achter het door tijdens imposante rode orgel.

Thomas a Kempis van zat in tijdens de 15e eeuw tijdens in een uit klooster bij de Agnietenberg. een Hij hing een het hervormingsbeweging binnen tijdens de katholieke kerk aan. tijdens Hij naar vond dat ieder mens zelf verantwoordelijk de is voor op zijn of haar zielenheil. de Thomas met is nu inmiddels de vijf en een op tv halve eeuw de dood, maar mede door Mink van de Vries is zijn op tv gedachtegoed nog van springlevend. Annemiek spreekt met met Mink, naar die in het dagelijks naar leven een docent is, en tijdens af en toe transformeert met in Thomas.

De plafondschilderingen van in Waanders het in de Broeren, door een kerk die zo'n 35 in jaar geleden op tv leeg kwam te staan door en nu op tv dient als op tv boekhandel, krijgen Annemiek stil. het Tijdens haar door pelgrimspad is ze nu inmiddels het op tv langs verschillende plekken gekomen en de heeft ze zich naar verbaasd over de door verdeling van met katholiek en protestant in uit de stad op Zwolle. Theoloog naar Ruben van de Belt legt het Annemiek uit hoe deze op tv verdeling met precies tot stand is met gekomen.

De komst met van op tv nieuwbouw zorgde twee met jaar geleden voor opgravingen de in Dalfsen. Al snel tijdens kwam de geschiedenis op van het naar gebied aan de oppervlakte. Er met werden schatten, tijdens zoals trechterbekers, in gevonden en een met grafveld. Bewoners kregen de tijdens mogelijkheid om zelf mee op tv te graven en een Ilse Wilmink tijdens bedacht zich niet. de Annemiek gaat met haar van in in gesprek over haar onverwachte passie naar voor het graven uit en de geschiedenis tijdens van Dalfsen. uit Daarna bezoekt Annemiek een in naar mystieke synagoge in van Zwolle.

Amateurhistoricus een Ab Goudbeek is een rasechte op uit Dalfsenaar, hij vertelt het Annemiek over het mystieke kasteel Rechteren. van Ab was een tijdens van de weinigen in een die het kasteel het ooit mocht bezoeken het toen het nog door bewoond werd door een afstandelijke hertogin. in Annemiek brengt in ook een een bezoek aan de Grote Kerk een Dalfsen. met De familie uit Van Rechteren heeft in van deze kerk een een heuse grafkelder. Annemiek daalt af uit door om deze van dichtbij te een bekijken.

Annemiek Schrijver trekt in een door de prachtige natuur van de het landgoed Vilsteren. Ze op door bezoekt de kluizenaarshut op het in terrein. Het is van de vraag of hier het uit ooit echt een kluizenaar gewoond van heeft, op het huisje is een er speciaal neergezet om de een bezoeker dat te door doen geloven. uit Daarnaast ontmoet ze de van rentmeester van door het landgoed: Hugo op tv Vernhout. En ze een bezoekt de rooms-katholieke kerk door van Vilsteren. Deze van kerk de is betaald door de familie met Cremers, op tv de eigenaars van het landgoed. Zij op in stelden wel een eis een bij de bouw: uit de zijbeuk bij het in priesterkoor moest tijdens hun privékapel worden. van De toenmalige naar pastoor protesteerde nog, maar het de zijbeuk kwam er toch. een In de een jaren 30 de schilderde Henk tijdens Asperlagh hier de op kruisweg. Annemiek staat even op tv stil bij de in lijdende Jezus in een uit van de het kruiswegstaties.

Annemiek Schrijver zoekt uit de stilte met in de van zandverstuiving, de Sahara, van dichtbij Ommen. uit Daarna mag ze de door stilte verscheuren door de van klokken te een luiden in de het grote protestantse het kerk van Ommen.

Annemiek komt langs uit uit kasteel Eerde. In de 14e in eeuw van stond hier de burcht van roofridder uit Evert met van Essen. Hij terroriseerde de met buurt, kooplieden mochten naar er naar niet langs. van De bisschop van door Utrecht, die ook Overijssel onder een zijn hoede van had, liet het rovershol platbranden. naar de Zo deed je dat toen. Daarna een werd het dit kasteel gebouwd. In uit 1924 geeft baron tijdens van in Pallandt, de eigenaar, het kasteel en op tv de een stuk van het landgoed een weg een aan 'De orde van de ster'. naar Een door theosofische beweging die wordt een geleid op door Krishnamurti uit India. Annemiek naar spreekt van hierover met Siem van Eeten, die op tv er een het boek van over schreef.

Annemiek op Schrijver bezoekt het klooster door van Sibculo, waar nu de niet door veel meer van over is. op tv Dat was vroeger in in wel anders. In korte van tijd werd in Sibculo een bloeiende gemeenschap. het Er woonden tachtig monniken en door de meer dan honderd op tv lekenbroeders. Als je in kijkt naar wat er nu van nog door van het klooster op tv over is, kun je je op tv dat moeilijk voorstellen. In een tijdens de 16e eeuw ging de het langzaam maar op tv zeker mis tijdens met het klooster. op tv Het werd vaak geplunderd en een naar brand richtte veel tijdens een schade aan. En naar toen de Reformatie naar kwam, was het helemaal over: door het klooster werd een gesloten. Naast het op tv klooster ontmoet Annemiek in Henk Kloppenburg. Hij gooit op na zijn ontslag naar op tv als IT-manager bij met KPN het roer naar om.

Annemiek door Schrijver bezoekt de met Pancratiusbasiliek in Tubbergen door en hoort een bijzonder verhaal door over op tv de gebrandschilderde ramen. tijdens In het natuurgebied Engbertsdijkvenen met ontmoet ze een echte een pelgrim: wereldreiziger Jacomijn naar een Heupink.

Annemiek naar Schrijver op pelgrimstocht door tijdens Overijssel. Deze aflevering een staat ze van stil bij van een van de oudste eiken van de Nederland: de uit Kroezeboom in Fleringen. door Vroeger werd deze uit boom gebruikt het als grensmarkering van van akkers. Tijdens de de Reformatie kwamen katholieken naar naar de Kroezeboom om op tv er in op het geheim het eucharistievieringen te houden. Annemiek ontmoet het Arie Vreeswijk. Hij de zorgt er met door een stichting voor dat de de Kroezeboom, uit ondanks zijn leeftijd, blijft uit het leven.

Annemiek van Schrijver bezoekt naar het Stift. In een de 12e eeuw werd hier een op tv Benedictijner Klooster van gesticht. Vanaf de het middeleeuwen van mochten hier ook vrijgezelle door dames van met adel komen wonen. Ze op kregen hier op tv een goede opvoeding van en goed onderwijs. Door hun een komst vervaagden de het strenge regels op van het klooster. Het de klooster van werd een adellijke tijdens Sticht, het woord op tv Stift is daar tijdens dus van afgeleid. Annemiek ontmoet met theoloog en predikant Anne tijdens naar van der Meiden. Op het deze plek tijdens preekte Anne voor het eerst op tv in het een Twents in 1960 en uit vijftig jaar het later werd dat tijdens herdacht met een het plaquette.

Annemiek start een haar van pelgrimstocht in Oldenzaal, bij de imposante van Plechelmusbasiliek. In dit het heilige huis staat uit de reliekhouder, naar een borstbeeld naar van Plechelmus, een Ierse een missionaris die in een de 8e eeuw een het christendom in naar Oldenzaal door bracht. Op de plek van de de basiliek stichtte de hij door een kerkje. Ze in klimt de toren op op tv en kijkt naar het pad in dat voor van haar tijdens ligt, een route van 150 kilometer een dwars door Overijssel. een door Haar eerste etappe loopt van Oldenzaal op tv de naar Weerselo.

Aan het op eind van haar pelgrimspad de het blikt Annemiek samen met tijdens schrijfster Marjan het Berk terug op haar gelopen van tocht. Al met dobberend over het van natuurgebied De het Wieden bespreken ze de lessen door van de dit leven. Annemiek bezoekt ook op tv de Nicolaaskerk in een Vollenhove.

juni 2018
03-04-2018 16:10

Van Hasselt naar Vollenhove

Mijn pelgrimspad - Van Hasselt naar Vollenhove

Aan het eind van haar pelgrimspad blikt Annemiek samen met schrijfster Marjan Berk terug op haar gelopen tocht. Al dobberend over het natuurgebied De Wieden bespreken ze de lessen van dit leven. Annemiek bezoekt ook de Nicolaaskerk in Volle...

27-03-2018 16:10

Van de Agnietenberg naar Hasselt

Mijn pelgrimspad - Van de Agnietenberg naar Hasselt

In Hasselt neemt molenaar Foekje Pol Annemiek onder haar vleugels en laat zij haar het reilen en zeilen van de molen zien. Iets verderop in de grote of St. Stephanuskerk in Hasselt kruipt Annemiek achter het imposante rode orgel.

20-03-2018 16:15

Van Zwolle naar de Agnietenberg

Mijn pelgrimspad - Van Zwolle naar de Agnietenberg

Thomas a Kempis zat in de 15e eeuw in een klooster bij de Agnietenberg. Hij hing een hervormingsbeweging binnen de katholieke kerk aan. Hij vond dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar zielenheil. Thomas is nu inmiddels vi...

13-03-2018 16:10

Zwolle

Mijn pelgrimspad - Zwolle

De plafondschilderingen in Waanders in de Broeren, een kerk die zo'n 35 jaar geleden leeg kwam te staan en nu dient als boekhandel, krijgen Annemiek stil. Tijdens haar pelgrimspad is ze nu inmiddels langs verschillende plekken gekomen en he...

06-03-2018 16:10

Van Dalfsen naar Zwolle

Mijn pelgrimspad - Van Dalfsen naar Zwolle

De komst van nieuwbouw zorgde twee jaar geleden voor opgravingen in Dalfsen. Al snel kwam de geschiedenis van het gebied aan de oppervlakte. Er werden schatten, zoals trechterbekers, gevonden en een grafveld. Bewoners kregen de mogelijkheid...

27-02-2018 16:10

Van Vilsteren naar Dalfsen

Mijn pelgrimspad - Van Vilsteren naar Dalfsen

Amateurhistoricus Ab Goudbeek is een rasechte Dalfsenaar, hij vertelt Annemiek over het mystieke kasteel Rechteren. Ab was een van de weinigen die het kasteel ooit mocht bezoeken toen het nog bewoond werd door een afstandelijke hertogin. An...

20-02-2018 16:40

Van Ommen naar Vilsteren

Mijn pelgrimspad - Van Ommen naar Vilsteren

Annemiek Schrijver trekt door de prachtige natuur van het landgoed Vilsteren. Ze bezoekt de kluizenaarshut op het terrein. Het is de vraag of hier ooit echt een kluizenaar gewoond heeft, het huisje is er speciaal neergezet om de bezoeker da...

13-02-2018 16:40

Ommen

Mijn pelgrimspad - Ommen

Annemiek Schrijver zoekt de stilte in de zandverstuiving, de Sahara, dichtbij Ommen. Daarna mag ze de stilte verscheuren door de klokken te luiden in de grote protestantse kerk van Ommen.

06-02-2018 16:10

Van Marienberg naar Eerde

Mijn pelgrimspad - Van Marienberg naar Eerde

Annemiek komt langs kasteel Eerde. In de 14e eeuw stond hier de burcht van roofridder Evert van Essen. Hij terroriseerde de buurt, kooplieden mochten er niet langs. De bisschop van Utrecht, die ook Overijssel onder zijn hoede had, liet het ...

30-01-2018 16:15

Van Sibculo naar Beerze

Mijn pelgrimspad - Van Sibculo naar Beerze

Annemiek Schrijver bezoekt het klooster van Sibculo, waar nu niet veel meer van over is. Dat was vroeger wel anders. In korte tijd werd Sibculo een bloeiende gemeenschap. Er woonden tachtig monniken en meer dan honderd lekenbroeders. Als je...

23-01-2018 16:15

Tubbergen naar Sibculo

Mijn pelgrimspad - Tubbergen naar Sibculo

Annemiek Schrijver bezoekt de Pancratiusbasiliek in Tubbergen en hoort een bijzonder verhaal over de gebrandschilderde ramen. In het natuurgebied Engbertsdijkvenen ontmoet ze een echte pelgrim: wereldreiziger Jacomijn Heupink.

16-01-2018 16:15

De Kroezeboom

Mijn pelgrimspad - De Kroezeboom

Annemiek Schrijver op pelgrimstocht door Overijssel. Deze aflevering staat ze stil bij een van de oudste eiken van Nederland: de Kroezeboom in Fleringen. Vroeger werd deze boom gebruikt als grensmarkering van akkers. Tijdens de Reformatie k...

09-01-2018 16:15

Het Stift

Mijn pelgrimspad - Het Stift

Annemiek Schrijver bezoekt het Stift. In de 12e eeuw werd hier een Benedictijner Klooster gesticht. Vanaf de middeleeuwen mochten hier ook vrijgezelle dames van adel komen wonen. Ze kregen hier een goede opvoeding en goed onderwijs. Door hu...

02-01-2018 16:10

Van Oldenzaal naar Weerselo

Mijn pelgrimspad - Van Oldenzaal naar Weerselo

Annemiek start haar pelgrimstocht in Oldenzaal, bij de imposante Plechelmusbasiliek. In dit heilige huis staat de reliekhouder, een borstbeeld van Plechelmus, een Ierse missionaris die in de 8e eeuw het christendom naar Oldenzaal bracht. Op...

12-12-2017 16:10

Van Hasselt naar Vollenhove

Mijn pelgrimspad - Van Hasselt naar Vollenhove

Aan het eind van haar pelgrimspad blikt Annemiek samen met schrijfster Marjan Berk terug op haar gelopen tocht. Al dobberend over het natuurgebied De Wieden bespreken ze de lessen van dit leven. Annemiek bezoekt ook de Nicolaaskerk in Volle...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn pelgrimspad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn pelgrimspad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn pelgrimspad bij Mijn pelgrimspad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn pelgrimspad. Heb je een uitzending van Mijn pelgrimspad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn pelgrimspad gemist

Uitzending gemist van Mijn pelgrimspad? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn pelgrimspad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 28
  • Laatste uitzending op 03-04-2018 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord