Programma gemist?

Seizoen een 1 - Aflevering 11 op tv - een Magazine: Zwolle: De plafondschilderingen in in Waanders het in de Broeren, door een kerk die zo'n 35 van jaar op tv geleden leeg kwam te staan en naar nu dient als in boekhandel, op tv krijgen Annemiek stil. in Tijdens haar pelgrimspad is ze het nu uit inmiddels langs uit verschillende plekken gekomen naar en heeft ze zich verbaasd op tv over in de verdeling van katholiek uit en protestant in Zwolle. Theoloog tijdens Ruben op tv van de Belt legt Annemie een uit hoe van deze verdeling precies tot in stand is op gekomen.

De komst uit van nieuwbouw zorgde op tv twee jaar geleden een voor opgravingen in Dalfsen. op tv Al uit snel kwam de geschiedenis van op van het gebied aan het de oppervlakte. Er werden door schatten, zoals trechterbekers gevonden en de op een grafveld. Bewoners kregen de mogelijkheid een om zelf van mee door te graven en Ilse Wilmink bedacht in zich naar niet. Annemiek gaat met haar naar in gesprek over op haar onverwachte passie tijdens van voor het graven op en de geschiedenis van Dalfsen. Daarna met bezoekt Annemiek een een met mystieke synagoge in tijdens Zwolle.

Amateurhistoricus in Ab Goudbeek in is een rasechte Dalfsenaar. Hij vertelt op het Annemiek over het mystieke kasteel naar Rechteren. Ab naar was een van de weinigen van die de het kasteel ooit mocht bezoeken naar uit toen het nog bewoond werd door van een de afstandelijke hertogin. Annemiek brengt met ook een van bezoek aan de Grote de Kerk Dalfsen. De van familie van Rechteren heeft op in op tv deze kerk een een heuse grafkelder. Annemiek op daalt af om deze tijdens van het dichtbij te bekijken.

Annemiek Schrijver met trekt door door de prachtige natuur van van het landgoed uit Vilsteren. Ze bezoekt uit de kluizenaarshut op het op tv terrein. Het op tv is de vraag of hier door met ooit echt een de kluizenaar gewoond heeft, het huisje naar is er speciaal neergezet uit om in de bezoeker dat te tijdens doen geloven. tijdens Daarnaast ontmoet ze de rentmeester van van op tv het landgoed: op tv Hugo Vernhout. En ze bezoekt van de naar rooms-katholieke kerk van op tv Vilsteren. Deze kerk is van betaald door de familie Cremers, het de eigenaars van van het landgoed. door Zij stelden wel op een eis bij met de bouw: de de zijbeuk bij op tv het priesterkoor moest hun in priv├ękapel de worden. De toenmalige pastoor het protesteerde nog, maar de op zijbeuk kwam er toch. uit met In de jaren '30 schilderde Henk van Asperlagh hier tijdens de tijdens Kruisweg. Annemiek staat naar even stil bij de lijdende met Jezus in een naar van de door Kruiswegstaties.

Annemiek Schrijver naar zoekt de stilte in uit op tv de zandverstuiving, de Sahara, het dichtbij Ommen. Daarna met mag ze de een stilte verscheuren een door de klokken een te luiden in de grote op protestantse kerk van het Ommen.

Annemiek komt naar langs kasteel Eerde. In uit de veertiende eeuw in tijdens stond hier de een burcht van roofridder op Evert van Essen. Hij terroriseerde een de buurt, kooplieden mochten van er niet langs. van door De bisschop van in Utrecht, die ook Overijssel onder het zijn hoede had, in liet het rovershol platbranden. een Zo deed je op door dat toen. Daarna werd dit kasteel een gebouwd. In uit 1924 geeft op tv baron van uit Pallandt, de eigenaar, het kasteel en op een stuk van tijdens het landgoed weg naar aan 'De orde door een van de ster'. Een theosofische met beweging die op tv wordt geleid door door de Krishnamurti uit India. naar Annemiek naar spreekt hierover met Siem van Eeten, van met hij schreef er een een boek over.

Annemiek Schrijver bezoekt in in het klooster van Sibculo, waar het nu niet de veel meer van het over is. Dat naar was vroeger wel anders. In op tv een korte tijd werd Sibculo een met bloeiende gemeenschap. door Er woonden tachtig monniken met en meer dan op honderd lekenbroeders. Als op tv je met kijkt naar wat tijdens er nu nog van op het klooster over is, tijdens kun je door je dat moeilijk voorstellen. In door de 16e het eeuw naar ging het langzaam maar zeker het mis met het klooster. tijdens Het werd naar vaak tijdens geplunderd en een brand richtte de veel schade het aan. En toen de de reformatie kwam, van was het helemaal over: tijdens het klooster werd gesloten. in Daarnaast ontmoet Annemiek het Henk Kloppenburg. Hij van gooit op na zijn in ontslag als IT-manager bij met KPN het in roer om.

Annemiek Schrijver bezoekt in de Pancratiusbasiliek een in in Tubbergen en hoort een een bijzonder verhaal over op tv de gebrandschilderde ramen. door In het natuurgebied uit Engbertsdijkvenen ontmoet ze een echte door pelgrim: wereldreiziger Jacomijn naar op tv Heupink.

Annemiek Schrijver op met pelgrimstocht door tijdens Overijssel. met Deze aflevering staat ze stil uit bij een van de door oudste eiken van tijdens Nederland: de Kroezeboom een naar in Fleringen. Vroeger werd het deze boom gebruikt door als grensmarkering van akkers. een Tijdens de reformatie op kwamen katholieken naar de in Kroezeboom om van er in tijdens het geheim eucharistievieringen te houden. van Annemiek ontmoet Arie naar Vreeswijk. Hij uit zorgt er een met een stichting van voor dat op de Kroezeboom, ondanks zijn leeftijd, blijft door door leven.

Annemiek een Schrijver 'op pad' langs religieus met erfgoed op in de provincie. Door van veen en heide, langs van kerken en kapellen, van in het de voetsporen van broeder op Bartholomeus. uit Deze keer bezoekt zij het met Stift. In de 12e door eeuw werd hier een een van Benedictijner Klooster gesticht. Vanaf een de middeleeuwen mochten uit hier door ook vrijgezelle dames van van adel komen wonen. Ze kregen uit hier een het goede opvoeding naar en goed onderwijs. Door in hun komst vervaagden naar de strenge regels van met op het klooster. Het klooster werd naar een adellijke het Sticht, het woord Stift uit is van daar dus van afgeleid. Annemiek door ontmoet theoloog en predikant uit Anne van een der Meiden. Op door deze plek preekte tijdens Anne het voor het eerst tijdens in het Twents tijdens in 1960 en een vijftig jaar later werd dat herdacht de het met een plaquette.

Annemiek start haar het tijdens pelgrimstocht in Oldenzaal, bij de tijdens imposante op tv Plechelmusbasiliek. In dit heilige een huis staat de reliekhouder, een een borstbeeld van Plechelmus, tijdens een tijdens Ierse missionaris naar die in de 8e eeuw een het door christendom naar Oldenzaal op tv bracht. Op de plek van de van basiliek stichtte in hij een uit kerkje. Ze klimt in de toren op met en kijkt naar met het pad dat tijdens voor haar ligt, de een route van 150 kilometer uit naar dwars door Overijssel. Haar eerste etappe tijdens loopt van Oldenzaal uit naar een Weerselo.

november 2017
21-11-2017 16:10

Mijn pelgrimspad

Mijn pelgrimspad - Mijn pelgrimspad

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Magazine: Zwolle: De plafondschilderingen in Waanders in de Broeren, een kerk die zo'n 35 jaar geleden leeg kwam te staan en nu dient als boekhandel, krijgen Annemiek stil. Tijdens haar pelgrimspad is ze nu inmid...

14-11-2017 16:10

Van Dalfsen naar Zwolle

Mijn pelgrimspad - Van Dalfsen naar Zwolle

De komst van nieuwbouw zorgde twee jaar geleden voor opgravingen in Dalfsen. Al snel kwam de geschiedenis van het gebied aan de oppervlakte. Er werden schatten, zoals trechterbekers gevonden en een grafveld. Bewoners kregen de mogelijkheid ...

07-11-2017 16:10

Van Vilsteren naar Dalfsen

Mijn pelgrimspad - Van Vilsteren naar Dalfsen

Amateurhistoricus Ab Goudbeek is een rasechte Dalfsenaar. Hij vertelt Annemiek over het mystieke kasteel Rechteren. Ab was een van de weinigen die het kasteel ooit mocht bezoeken toen het nog bewoond werd door een afstandelijke hertogin. An...

31-10-2017 16:05

Van Ommen naar Vilsteren

Mijn pelgrimspad - Van Ommen naar Vilsteren

Annemiek Schrijver trekt door de prachtige natuur van het landgoed Vilsteren. Ze bezoekt de kluizenaarshut op het terrein. Het is de vraag of hier ooit echt een kluizenaar gewoond heeft, het huisje is er speciaal neergezet om de bezoeker da...

24-10-2017 16:10

Ommen

Mijn pelgrimspad - Ommen

Annemiek Schrijver zoekt de stilte in de zandverstuiving, de Sahara, dichtbij Ommen. Daarna mag ze de stilte verscheuren door de klokken te luiden in de grote protestantse kerk van Ommen.

17-10-2017 16:10

Van Marienberg naar Eerde

Mijn pelgrimspad - Van Marienberg naar Eerde

Annemiek komt langs kasteel Eerde. In de veertiende eeuw stond hier de burcht van roofridder Evert van Essen. Hij terroriseerde de buurt, kooplieden mochten er niet langs. De bisschop van Utrecht, die ook Overijssel onder zijn hoede had, li...

10-10-2017 16:10

Van Sibculo naar Beerze

Mijn pelgrimspad - Van Sibculo naar Beerze

Annemiek Schrijver bezoekt het klooster van Sibculo, waar nu niet veel meer van over is. Dat was vroeger wel anders. In korte tijd werd Sibculo een bloeiende gemeenschap. Er woonden tachtig monniken en meer dan honderd lekenbroeders. Als je...

03-10-2017 16:10

Tubbergen naar Sibculo

Mijn pelgrimspad - Tubbergen naar Sibculo

Annemiek Schrijver bezoekt de Pancratiusbasiliek in Tubbergen en hoort een bijzonder verhaal over de gebrandschilderde ramen. In het natuurgebied Engbertsdijkvenen ontmoet ze een echte pelgrim: wereldreiziger Jacomijn Heupink.

26-09-2017 16:10

De Kroezeboom

Mijn pelgrimspad - De Kroezeboom

Annemiek Schrijver op pelgrimstocht door Overijssel. Deze aflevering staat ze stil bij een van de oudste eiken van Nederland: de Kroezeboom in Fleringen. Vroeger werd deze boom gebruikt als grensmarkering van akkers. Tijdens de reformatie k...

12-09-2017 16:10

Het Stift

Mijn pelgrimspad - Het Stift

Annemiek Schrijver 'op pad' langs religieus erfgoed in de provincie. Door veen en heide, langs kerken en kapellen, in de voetsporen van broeder Bartholomeus. Deze keer bezoekt zij het Stift. In de 12e eeuw werd hier een Benedictijner Kloost...

05-09-2017 16:10

Van Oldenzaal naar Weerselo

Mijn pelgrimspad - Van Oldenzaal naar Weerselo

Annemiek start haar pelgrimstocht in Oldenzaal, bij de imposante Plechelmusbasiliek. In dit heilige huis staat de reliekhouder, een borstbeeld van Plechelmus, een Ierse missionaris die in de 8e eeuw het christendom naar Oldenzaal bracht. Op...

Mijn pelgrimspad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn pelgrimspad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn pelgrimspad bij Mijn pelgrimspad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn pelgrimspad. Heb je een uitzending van Mijn pelgrimspad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn pelgrimspad gemist

Uitzending gemist van Mijn pelgrimspad? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn pelgrimspad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 21-11-2017 om 16:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord