Programma gemist?

Annemiek met Schrijver trekt door de prachtige de met natuur van het van landgoed Vilsteren. Ze naar bezoekt de kluizenaarshut naar op het terrein. Het is op tv de vraag of hier van ooit uit echt een kluizenaar op gewoond heeft, van het huisje is op tv er speciaal neergezet om door de bezoeker dat te op doen geloven. Daarnaast ontmoet naar van ze de rentmeester van het in landgoed: Hugo tijdens Vernhout. En ze bezoekt de op tv rooms-katholieke kerk van uit Vilsteren. Deze kerk in is betaald op door de familie Cremers, op tv uit de eigenaars van het in landgoed. Zij stelden wel op een eis door bij de bouw: de een zijbeuk bij van het priesterkoor moest in hun privékapel worden. De toenmalige in pastoor protesteerde op nog, maar de zijbeuk op tv op tv kwam er toch. In het de jaren 30 schilderde Henk met Asperlagh uit hier de kruisweg. naar Annemiek staat een even stil bij de lijdende het Jezus uit in een van de op kruiswegstaties.

Annemiek in Schrijver zoekt de stilte met in door de zandverstuiving, de op tv Sahara, dichtbij Ommen. Daarna mag ze tijdens de op tv stilte verscheuren door de op tv klokken te luiden met in de grote protestantse op tv kerk een van Ommen.

Annemiek komt langs het kasteel Eerde. In op tv de 14e naar eeuw stond hier tijdens de burcht van roofridder met Evert van met Essen. Hij terroriseerde in de buurt, kooplieden op mochten er niet langs. met De bisschop naar van Utrecht, die uit ook Overijssel onder zijn op hoede had, liet door het rovershol platbranden. op tv Zo deed je naar het dat toen. Daarna werd dit het kasteel gebouwd. In 1924 door geeft baron in van Pallandt, de eigenaar, het op het kasteel en een stuk met van het door landgoed weg aan naar 'De orde van tijdens de ster'. Een theosofische uit beweging die wordt door geleid door in Krishnamurti uit India. Annemiek op tv spreekt van hierover met Siem van Eeten, tijdens die uit er een boek met over schreef.

Annemiek Schrijver uit bezoekt naar het klooster van Sibculo, waar met nu niet veel met meer een van over is. Dat was uit vroeger wel anders. In het korte tijd naar werd Sibculo een bloeiende de tijdens gemeenschap. Er woonden tijdens tachtig monniken en meer tijdens dan honderd lekenbroeders. Als door je kijkt naar met wat er nu nog van van het klooster door over is, kun de tijdens je je dat moeilijk voorstellen. op In de 16e op eeuw ging het uit langzaam maar zeker mis uit met het tijdens klooster. Het werd met vaak geplunderd en een op brand het richtte veel schade aan. En op tv van toen de Reformatie een kwam, was het helemaal over: het naar klooster werd de gesloten. tijdens Naast het klooster ontmoet Annemiek Henk een Kloppenburg. Hij gooit de na zijn van ontslag als IT-manager bij van KPN het uit roer op tv om.

Annemiek uit Schrijver bezoekt de Pancratiusbasiliek in in Tubbergen tijdens en hoort een bijzonder verhaal het in over de gebrandschilderde ramen. In het uit met natuurgebied Engbertsdijkvenen ontmoet ze een echte uit een pelgrim: wereldreiziger Jacomijn een Heupink.

Annemiek in Schrijver op door pelgrimstocht door Overijssel. tijdens Deze aflevering staat ze stil bij in een van van de oudste eiken van de Nederland: de Kroezeboom op in in Fleringen. Vroeger werd met deze boom in gebruikt als grensmarkering van van akkers. Tijdens de van Reformatie kwamen katholieken naar de de Kroezeboom om er een in het de geheim in eucharistievieringen te houden. Annemiek ontmoet met Arie Vreeswijk. met Hij zorgt uit er met een in stichting voor dat een de Kroezeboom, ondanks zijn leeftijd, tijdens blijft de leven.

Annemiek Schrijver een bezoekt met het Stift. In de 12e eeuw in werd op hier een Benedictijner Klooster in gesticht. Vanaf op tv de middeleeuwen mochten hier ook de vrijgezelle dames naar van adel komen in wonen. Ze op kregen hier een goede opvoeding tijdens en goed onderwijs. naar Door hun komst naar vervaagden de strenge tijdens regels van in het klooster. Het klooster tijdens werd een tijdens adellijke uit Sticht, het woord Stift is daar door dus naar van afgeleid. Annemiek ontmoet op tv theoloog en predikant Anne van de van der Meiden. Op deze plek uit preekte Anne een voor door het eerst in het Twents door in 1960 en tijdens vijftig jaar tijdens later werd dat herdacht in met een een plaquette.

Annemiek door start haar pelgrimstocht in Oldenzaal, op bij op de imposante uit Plechelmusbasiliek. In dit heilige huis het staat de door reliekhouder, een de borstbeeld van Plechelmus, het een Ierse missionaris de die in de 8e eeuw het uit christendom naar het Oldenzaal bracht. Op een de plek een van de basiliek stichtte met hij een tijdens kerkje. Ze klimt met de toren op het en kijkt naar het het pad dat voor haar het het ligt, een route van van 150 kilometer dwars door Overijssel. van Haar een eerste etappe loopt van Oldenzaal tijdens op naar Weerselo.

Aan het eind van van haar pelgrimspad op blikt Annemiek op samen met schrijfster Marjan een Berk terug op van haar gelopen in tocht. Al dobberend over de het naar natuurgebied De Wieden bespreken met ze de lessen van het dit de leven. Annemiek bezoekt ook met de Nicolaaskerk het in Vollenhove.

In naar Hasselt neemt molenaar uit Foekje Pol Annemiek onder haar naar vleugels en laat door haar het reilen het en zeilen van de de molen zien. op Iets in verderop in de tijdens grote of St. van Stephanuskerk in het Hasselt kruipt Annemiek achter tijdens het imposante rode door orgel.

Thomas in a Kempis een zat in de 15e eeuw in de op tv een klooster bij de Agnietenberg. Hij met hing een hervormingsbeweging de naar binnen de katholieke kerk aan. Hij door vond dat uit ieder mens een zelf verantwoordelijk is voor zijn tijdens of haar zielenheil. de de Thomas is nu inmiddels vijf en door een op tv halve eeuw dood, door maar mede door Mink van de Vries is uit zijn gedachtegoed nog op springlevend. Annemiek de spreekt met Mink, met die in het van dagelijks leven docent is op tv en af en toe in transformeert in met Thomas.

De plafondschilderingen in naar in Waanders in de Broeren, een het kerk het die zo'n 35 jaar geleden de leeg kwam het te staan het en nu dient als boekhandel, krijgen door Annemiek door stil. Tijdens haar uit pelgrimspad is van ze nu inmiddels langs met verschillende plekken gekomen en heeft een ze zich naar verbaasd over de het verdeling uit van katholiek en uit protestant in de stad Zwolle. Theoloog tijdens Ruben van naar de de Belt legt Annemiek uit hoe tijdens deze verdeling door precies tot op tv stand is gekomen.

De op komst van nieuwbouw zorgde twee naar op tv jaar geleden voor opgravingen in Dalfsen. met Al snel kwam naar de geschiedenis de van een het gebied aan de oppervlakte. op Er tijdens werden schatten, zoals trechterbekers op tv gevonden en een grafveld. naar Bewoners in kregen de mogelijkheid om naar zelf mee de te graven en Ilse Wilmink met bedacht van zich niet. Annemiek in gaat met haar in gesprek uit over haar op onverwachte passie voor het graven door met en de geschiedenis van van Dalfsen. Daarna van bezoekt Annemiek een mystieke synagoge met in uit Zwolle.

Amateurhistoricus met Ab Goudbeek is een de rasechte Dalfsenaar. Hij vertelt de Annemiek het over het mystieke kasteel het Rechteren. Ab was een tijdens van de in weinigen uit die het kasteel ooit mocht van bezoeken toen het een nog bewoond werd door naar een van afstandelijke hertogin. Annemiek brengt ook door op tv een bezoek aan uit de Grote Kerk Dalfsen. door De familie van van Rechteren heeft in deze kerk in een met heuse grafkelder. Annemiek daalt uit af om deze van met de dichtbij te bekijken.

Annemiek Schrijver op tv trekt naar door de prachtige natuur van door het tijdens landgoed Vilsteren. Ze tijdens bezoekt de kluizenaarshut in op het terrein. Het is de in vraag of op hier ooit op echt een kluizenaar gewoond op tv heeft, het van huisje is er speciaal neergezet op om de op bezoeker op tv dat te doen geloven. Daarnaast ontmoet het door ze de rentmeester van het naar landgoed: Hugo Vernhout. tijdens En ze met bezoekt de rooms-katholieke kerk uit van Vilsteren. Deze kerk een met is betaald door de een familie Cremers, het de eigenaars van het landgoed. een Zij stelden wel op tv een eis bij op de een bouw: de zijbeuk uit bij het priesterkoor moest hun uit privékapel met worden. De toenmalige pastoor het protesteerde nog, tijdens maar de zijbeuk kwam er van toch. In met de jaren '30 van schilderde Henk de Asperlagh hier de in Kruisweg. Annemiek staat van even stil bij de lijdende Jezus uit in een van naar de in Kruiswegstaties.

februari 2018
20-02-2018 16:40

Van Ommen naar Vilsteren

Mijn pelgrimspad - Van Ommen naar Vilsteren

Annemiek Schrijver trekt door de prachtige natuur van het landgoed Vilsteren. Ze bezoekt de kluizenaarshut op het terrein. Het is de vraag of hier ooit echt een kluizenaar gewoond heeft, het huisje is er speciaal neergezet om de bezoeker da...

13-02-2018 16:40

Ommen

Mijn pelgrimspad - Ommen

Annemiek Schrijver zoekt de stilte in de zandverstuiving, de Sahara, dichtbij Ommen. Daarna mag ze de stilte verscheuren door de klokken te luiden in de grote protestantse kerk van Ommen.

06-02-2018 16:10

Van Marienberg naar Eerde

Mijn pelgrimspad - Van Marienberg naar Eerde

Annemiek komt langs kasteel Eerde. In de 14e eeuw stond hier de burcht van roofridder Evert van Essen. Hij terroriseerde de buurt, kooplieden mochten er niet langs. De bisschop van Utrecht, die ook Overijssel onder zijn hoede had, liet het ...

30-01-2018 16:15

Van Sibculo naar Beerze

Mijn pelgrimspad - Van Sibculo naar Beerze

Annemiek Schrijver bezoekt het klooster van Sibculo, waar nu niet veel meer van over is. Dat was vroeger wel anders. In korte tijd werd Sibculo een bloeiende gemeenschap. Er woonden tachtig monniken en meer dan honderd lekenbroeders. Als je...

23-01-2018 16:15

Tubbergen naar Sibculo

Mijn pelgrimspad - Tubbergen naar Sibculo

Annemiek Schrijver bezoekt de Pancratiusbasiliek in Tubbergen en hoort een bijzonder verhaal over de gebrandschilderde ramen. In het natuurgebied Engbertsdijkvenen ontmoet ze een echte pelgrim: wereldreiziger Jacomijn Heupink.

16-01-2018 16:15

De Kroezeboom

Mijn pelgrimspad - De Kroezeboom

Annemiek Schrijver op pelgrimstocht door Overijssel. Deze aflevering staat ze stil bij een van de oudste eiken van Nederland: de Kroezeboom in Fleringen. Vroeger werd deze boom gebruikt als grensmarkering van akkers. Tijdens de Reformatie k...

09-01-2018 16:15

Het Stift

Mijn pelgrimspad - Het Stift

Annemiek Schrijver bezoekt het Stift. In de 12e eeuw werd hier een Benedictijner Klooster gesticht. Vanaf de middeleeuwen mochten hier ook vrijgezelle dames van adel komen wonen. Ze kregen hier een goede opvoeding en goed onderwijs. Door hu...

02-01-2018 16:10

Van Oldenzaal naar Weerselo

Mijn pelgrimspad - Van Oldenzaal naar Weerselo

Annemiek start haar pelgrimstocht in Oldenzaal, bij de imposante Plechelmusbasiliek. In dit heilige huis staat de reliekhouder, een borstbeeld van Plechelmus, een Ierse missionaris die in de 8e eeuw het christendom naar Oldenzaal bracht. Op...

12-12-2017 16:10

Van Hasselt naar Vollenhove

Mijn pelgrimspad - Van Hasselt naar Vollenhove

Aan het eind van haar pelgrimspad blikt Annemiek samen met schrijfster Marjan Berk terug op haar gelopen tocht. Al dobberend over het natuurgebied De Wieden bespreken ze de lessen van dit leven. Annemiek bezoekt ook de Nicolaaskerk in Volle...

05-12-2017 16:10

Van de Agnietenberg naar Hasselt

Mijn pelgrimspad - Van de Agnietenberg naar Hasselt

In Hasselt neemt molenaar Foekje Pol Annemiek onder haar vleugels en laat haar het reilen en zeilen van de molen zien. Iets verderop in de grote of St. Stephanuskerk in Hasselt kruipt Annemiek achter het imposante rode orgel.

28-11-2017 16:10

Van Zwolle naar de Agnietenberg

Mijn pelgrimspad - Van Zwolle naar de Agnietenberg

Thomas a Kempis zat in de 15e eeuw in een klooster bij de Agnietenberg. Hij hing een hervormingsbeweging binnen de katholieke kerk aan. Hij vond dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar zielenheil. Thomas is nu inmiddels vi...

21-11-2017 16:10

Zwolle

Mijn pelgrimspad - Zwolle

De plafondschilderingen in Waanders in de Broeren, een kerk die zo'n 35 jaar geleden leeg kwam te staan en nu dient als boekhandel, krijgen Annemiek stil. Tijdens haar pelgrimspad is ze nu inmiddels langs verschillende plekken gekomen en he...

14-11-2017 16:10

Van Dalfsen naar Zwolle

Mijn pelgrimspad - Van Dalfsen naar Zwolle

De komst van nieuwbouw zorgde twee jaar geleden voor opgravingen in Dalfsen. Al snel kwam de geschiedenis van het gebied aan de oppervlakte. Er werden schatten, zoals trechterbekers gevonden en een grafveld. Bewoners kregen de mogelijkheid ...

07-11-2017 16:10

Van Vilsteren naar Dalfsen

Mijn pelgrimspad - Van Vilsteren naar Dalfsen

Amateurhistoricus Ab Goudbeek is een rasechte Dalfsenaar. Hij vertelt Annemiek over het mystieke kasteel Rechteren. Ab was een van de weinigen die het kasteel ooit mocht bezoeken toen het nog bewoond werd door een afstandelijke hertogin. An...

31-10-2017 16:05

Van Ommen naar Vilsteren

Mijn pelgrimspad - Van Ommen naar Vilsteren

Annemiek Schrijver trekt door de prachtige natuur van het landgoed Vilsteren. Ze bezoekt de kluizenaarshut op het terrein. Het is de vraag of hier ooit echt een kluizenaar gewoond heeft, het huisje is er speciaal neergezet om de bezoeker da...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Mijn pelgrimspad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Mijn pelgrimspad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Mijn pelgrimspad bij Mijn pelgrimspad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Mijn pelgrimspad. Heb je een uitzending van Mijn pelgrimspad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Mijn pelgrimspad gemist

Uitzending gemist van Mijn pelgrimspad? Hier kun je alle uitzendingen van Mijn pelgrimspad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 22
  • Laatste uitzending op 20-02-2018 om 16:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord