Programma gemist?

Na uit een gezellige carnavalsdag een krijgen de 47-jarige Yolanda en door haar man, Willy, in in een naar cafetaria van in Den Bosch ruzie met in een groep door jongeren. Een van hen op wacht naar Yolanda en haar het man op en de slaat Yolanda in in één klap blind aan op haar rechteroog. Zes naar weken later de krijgt ze een oogprothese. Yolanda een wil met de verdachte vertellen hoe gehandicapt ze op zich voelt. De naar 52-jarige Margaret uit in een Hellevoetsluis wil aan de tijdens verdachte vragen waarom hij op tv haar huis, en dat het van haar broer, door in brand uit heeft proberen te van steken. En ze wil uit vertellen hoe met groot de van impact van het de brandstichtingen op haar leven tijdens is. naar Maar het meest hoopt Margaret van dat van de man die verdacht met wordt van met deze brandstichtingen, straks ook vervolgd in zal op worden voor de brandstichting het waarbij haar ouders op tv levend verbrandden.

Na naar een gezellige carnavalsdag krijgen de de 47-jarige Yolanda een en haar man, Willy, op tijdens in een cafetaria tijdens in Den Bosch uit ruzie met een groep jongeren. het Een van hen wacht de Yolanda op en haar man op op en tijdens slaat Yolanda in op tv één klap blind het aan haar rechteroog. tijdens Zes weken later krijgt op ze een oogprothese. naar Yolanda wil de verdachte vertellen op tv hoe van gehandicapt ze zich voelt. met De van 52-jarige Margaret uit naar Hellevoetsluis wil aan door de verdachte vragen waarom het hij haar op tv huis, en dat door van haar broer, uit in brand heeft proberen te steken. de En naar ze wil vertellen hoe groot op de met impact van op tv de brandstichtingen op haar leven is. het Maar de het meest hoopt Margaret dat het de man uit die verdacht tijdens wordt van deze door brandstichtingen, straks ook met vervolgd zal worden voor de de brandstichting waarbij in haar een ouders levend verbrandden.

Tijdens een avond op stappen wordt van Lex in een elkaar geslagen. In het tijdens ziekenhuis blijkt dat door hij de geopereerd moet worden uit aan bloedingen in zijn hoofd. op De dagen een na de operatie wordt Lex het kunstmatig uit in coma gehouden. In het het jaar dat het volgt, moet van Lex revalideren. Hij kan niets op tijdens meer. Lex wil de met twee verdachten tijdens de de zitting vertellen wat zij op hebben aangericht. De op tv 18-jarige op tv Julisa maakt gebruik van de haar spreekrecht omdat uit haar vader, op Mais Jozef, tijdens anderhalf jaar geleden op van klaarlichte dag werd doodgeschoten in naar Groningen. door De moordenaar door werd vorig jaar veroordeeld tot een negen jaar cel. een Het op OM wil dat de op tv moordenaar ook tbs krijgt met opgelegd en van gaat in hoger naar beroep. Julisa doet op tijdens deze zitting haar tijdens verhaal.

De 49-jarige ex op van op tv Manon, Siez, van wordt na een woordenwisseling de door een medebewoner doodgestoken. naar Siez laat een met 13-jarige zoon en met een 11-jarige van dochter achter. De verdachte door wordt in veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en een TBS met dwangverpleging, tijdens op tv maar gaat in door beroep. Tijdens dat hoger naar beroep gaat Manon spreken. Dat op doet ze op vooral door uit naam van de kinderen. de De 56-jarige het Marja is door dolgelukkig als ze uit de vriendelijke en door goedlachse J. ontmoet. Als het stel tijdens korte tijd op later gaat samenwonen, een verandert de het gedrag van haar 'grote liefde'. op Wat begint van met intimideren, uit eindigt met zware mishandeling uit en het seksueel misbruik. Dit duurt tien op maanden, totdat hij het wordt opgepakt. Tijdens de naar een zitting wil Marja vertellen over de door hel waarin van zij heeft in geleefd.

De op 49-jarige ex van met Manon, Siez, wordt de na een woordenwisseling door een een uit medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige op tv zoon en een een 11-jarige dochter achter. tijdens in De verdachte wordt veroordeeld tot 8 tijdens jaar gevangenisstraf en een TBS met van dwangverpleging, het maar gaat in beroep. Tijdens tijdens dat hoger door beroep gaat Manon spreken. de Dat doet ze in vooral uit naam van uit de kinderen. De het 56-jarige Marja met is dolgelukkig op als ze uit de vriendelijke en met goedlachse J. ontmoet. Als het het stel korte tijd tijdens later van gaat samenwonen, verandert het een gedrag van een haar 'grote liefde'. Wat begint op tv met intimideren, uit eindigt met zware een mishandeling en seksueel misbruik. Dit door duurt tien maanden, op totdat de hij wordt opgepakt. Tijdens in de zitting wil op Marja vertellen van over de in hel waarin zij heeft met geleefd.

In 2015 wordt naar Rudi Schouten door een een motorbendelid tijdens doodgeschoten. Tijdens de strafzaak van door die volgt, wordt de in verdachte veroordeeld tot negen een jaar cel. Hij in gaat echter in hoger op beroep. Tijdens een dit hoger beroep wil uit Rudi's moeder, Anita, in vertellen hoe groot tijdens de naar impact van in de moord op het haar zoon is. Het leven van naar de tijdens 23-jarige Rotterdamse Shannon de Wit de verandert ingrijpend het als ze het slachtoffer de een wordt van stalking. Shannon gaat spreken, op tv op omdat ze de dader wil naar vertellen hoe tijdens groot de in impact op haar naar leven is.

In een 2015 wordt Rudi het Schouten door een motorbendelid uit doodgeschoten. Tijdens de een strafzaak een die volgt, wordt de de verdachte veroordeeld op tot negen jaar cel. op tv Hij gaat echter in in hoger beroep. Tijdens de dit van hoger beroep wil op tv Rudi's moeder, Anita, vertellen hoe uit groot de impact van van in de moord op met haar zoon is. de Het leven van de 23-jarige Rotterdamse de Shannon de Wit het verandert naar ingrijpend als op ze het slachtoffer wordt van stalking. uit op tv Shannon gaat spreken, omdat uit ze de dader uit wil vertellen uit hoe groot de impact op haar het van leven is.

In tijdens 2014 ontdekt de nu 27-jarige naar Ashmira dat nichtjes uit en vriendinnetjes zijn naar misbruikt naar door verschillende ooms. op Dat is tien jaar na naar de verschrikkelijke de gebeurtenissen bij Ashmira op zelf. Uit angst de haar in familie te ontwrichten, heeft ze lang tijdens gezwegen over het met misbruik. in Als blijkt dat naar een nichtje is op tv misbruikt door dezelfde oom, in besluit Ashmira alsnog uit aangifte tegen door hem te doen. van De dochter van Mala, Nalini, op tv overleed ruim een drie de jaar geleden onder op dubieuze omstandigheden. De uit verdachte is haar tijdens ex-partner, waarvan ze op dat een moment ook zwanger de is. Tijdens de van rechtszaak wordt hij tot naar zeven in jaar veroordeeld. Zowel hij een als het Openbaar met Ministerie gaan van daartegen in hoger beroep. een Tot door wanhoop van Mala mag hij dat de beroep, na naar drie jaar vastgezeten met te hebben, in vrijheid op door afwachten.

In de op documentairereeks naar Spreekrecht worden mensen gevolgd in tijdens de emotionele door weg naar in de rechtbank. Vanavond het verhaal door van de nu uit 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte van in met 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes tijdens zijn misbruikt door op tv verschillende ooms. in Dat is met tien jaar na de op tv verschrikkelijke gebeurtenissen een bij Ashmira zelf. Uit het angst haar familie het te ontwrichten, tijdens heeft ze lang gezwegen over naar het uit misbruik. Als blijkt een dat een nichtje is misbruikt naar op tv door dezelfde oom, besluit het Ashmira alsnog aangifte van tegen hem te doen. met De dochter van Mala, van Nalini, overleed ruim tijdens drie jaar het geleden onder op dubieuze omstandigheden. tijdens De verdachte is haar ex-partner, een waarvan ze naar op dat moment ook de zwanger is. met Tijdens de rechtszaak wordt de hij tot zeven jaar in veroordeeld. het Zowel hij in als het Openbaar Ministerie een gaan daartegen in hoger beroep. tijdens Tot wanhoop van op tv Mala op tv mag hij dat beroep, na tijdens uit drie jaar vastgezeten te door hebben, in vrijheid door afwachten.

Op van oudejaarsdag 2015 tijdens wordt de 23-jarige een Joël neergestoken op van een parkeerterrein in Zutphen. Een paar door een uur later moet zijn naar moeder, Melanie, hem door identificeren in het van mortuarium van het ziekenhuis. De uit twee verdachten de die worden opgepakt, zwijgen de over de een toedracht. Melanie gebruikt de haar spreekrecht om naar de tijdens rechters én de verdachten te vertellen tijdens hoe haar uit leven die bewuste 31 op tv december werd uit verwoest. Op met weg naar huis van na een de avond stappen ziet Jerry dat een van naar man twee vrouwen in lastigvalt en slaat. Ondanks dat de van man enorm van opgefokt is, zegt in Jerry door er toch iets van. Dat op moet hij van bekopen met drie door vuistslagen in zijn tijdens gezicht.

Op oudejaarsdag uit 2015 wordt van de 23-jarige Joël neergestoken op op een parkeerterrein in uit op tv Zutphen. Een paar naar uur later moet zijn moeder, Melanie, tijdens hem door identificeren in het mortuarium de van het ziekenhuis. tijdens De het twee verdachten die het worden opgepakt, zwijgen over de toedracht. in Melanie gebruikt de haar met spreekrecht om de rechters én van de verdachten te vertellen van hoe van haar leven die bewuste 31 tijdens op tv december werd verwoest. Op weg tijdens naar huis na de een avond stappen ziet in Jerry dat met een man naar twee vrouwen lastigvalt en naar slaat. Ondanks de dat de man het enorm opgefokt het is, zegt Jerry er toch iets een van. Dat moet tijdens hij bekopen met door naar drie vuistslagen in zijn een gezicht.

Rik op wordt op 12-jarige leeftijd door op tv twee op tv 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze tijdens personen zijn ook lid de van de muziekvereniging naar waar Riks hele door op familie deel van in uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt op tv aan een op tv schooldecaan, volgt er van een aangifte naar en een uitgebreid onderzoek. naar Rik het maakt gebruik van zijn spreekrecht, omdat naar hij tijdens duidelijk wil de maken hoeveel impact het uit misbruik op hem heeft gehad. uit een Yvonne wordt in een 2013 tijdens haar werk bij een het klein tankstation uit bruut door overvallen. In november 2016 is op tv het in weer raak: een man op tv met een bivakmuts komt 's uit avonds naar het station in binnen en zet een een mes op de buik van uit Yvonne. Voor Yvonne door begint de nachtmerrie van weer van voor in naar af aan.

Sinds 2005 in maken jaarlijks ruim op 500 slachtoffers en op tv nabestaanden van ernstige tijdens misdrijven gebruik door van het zogenaamde tijdens spreekrecht. Tijdens de een strafzaak, in het bijzijn het van de verdachte(n), op rechters- en op tv advocaten vertellen uit zijzelf wat de gevolgen zijn van het het een misdrijf dat een hen - of naar hun dierbare - is aangedaan. door In het het nieuwe programma tijdens ‘Spreekrecht’ volgt presentatrice Angela Groothuizen mensen in die de in pijnlijke confrontatie aangaan met met de het verdachte(n) en hun hart luchten met tijdens dit door belangrijke moment uit in hun leven. Hoe werkt het met met spreekrecht, waarom maakt iemand door hier gebruik van op tv en welke op tv professionals zijn hierbij betrokken? Hoe bereidt de met iemand zich voor, een die voor het op eerst na het vreselijke misdrijf het oog in het oog met de verdachte(n) het komt te staan? Angela op hoort onder andere het het op tv aangrijpende verhaal aan een van de 16-jarige Rik. de Hij werd van zijn op tv twaalfde door tot zijn veertiende seksueel misbruikt een door de twee goede vrienden van door de met familie. Voor Rik is het tijdens spreekrecht in dé manier om het stilzwijgen te het doorbreken op tv na twee jaar misbruik. in Hij op richt zich tijdens zijn een indringende slachtofferverklaring rechtstreeks door tot de verdachten. ‘Voor op mij zijn jullie geen op tv verdachten maar daders, in ontzettend laffe een daders’. uit Rik zijn vader spreekt ook in tijdens de zitting. ‘Door het te spreken op met op zitting, kun je het kille, de feitelijke verhaal dat daar naar wordt met neergezet, een menselijk een gezicht geven’. Ook tijdens de 47-jarige tankstation door medewerkster Yvonne neemt Angela in mee in het op tv traject. Yvonne werd binnen in vier jaar tijd, met twee keer overvallen. De een uit eerste keer met op tv een vuurwapen, de tweede keer tijdens naar met een mes. Ze heeft tijdens tijdens naar beide overvallen doodsangsten uitgestaan op tv en voor haar met leven gevreesd. Dit heeft littekens de achtergelaten op de haar ziel. Vandaar dat tijdens Yvonne het gebruik maakt van in haar spreekrecht. ‘Ik wil het de op dader vertellen hoe met hij mij beschadigd heeft voor het door leven’. van Angela volgt uit iedere stap die op gezet wordt in door het proces naar die ene grote in belangrijke dag; een de dag waarna het de slachtoffers hopen op tv het boek te van sluiten en verder te uit kunnen met uit hun op tv leven.

februari 2019
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord