Programma gemist?

Na tijdens een gezellige carnavalsdag krijgen de de 47-jarige Yolanda en door haar man, Willy, de in een cafetaria een in Den Bosch op ruzie op tv met een groep jongeren. in Een van hen wacht naar Yolanda een en haar man uit op en slaat Yolanda in het één een klap blind aan uit haar rechteroog. Zes de weken later krijgt van ze een oogprothese. Yolanda wil naar het de verdachte vertellen hoe tijdens gehandicapt ze zich voelt. De in 52-jarige een Margaret uit Hellevoetsluis wil aan naar de verdachte tijdens vragen waarom op tv hij haar huis, en van dat van haar broer, naar een in brand heeft proberen een te steken. En ze op tv wil vertellen hoe een groot de een impact van de een brandstichtingen op haar een leven is. Maar het meest door hoopt Margaret de dat de man tijdens die verdacht uit wordt van van deze brandstichtingen, straks ook vervolgd het zal in worden voor de brandstichting waarbij haar tijdens ouders door levend verbrandden.

Na door een gezellige het carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda het en haar man, Willy, in in door een cafetaria in Den het Bosch ruzie in met een groep jongeren. Een het van hen wacht naar Yolanda en haar naar man op in en slaat Yolanda in naar één klap de blind aan haar in rechteroog. Zes weken later door krijgt ze op tv een een oogprothese. Yolanda wil de verdachte vertellen het door hoe gehandicapt ze zich voelt. De van uit 52-jarige Margaret uit Hellevoetsluis door wil aan door de verdachte vragen waarom hij uit haar huis, en naar dat van in haar broer, in brand heeft op tv naar proberen te steken. En op ze wil in vertellen hoe groot de door impact van de brandstichtingen op een haar leven door is. Maar het het meest hoopt Margaret door dat de man tijdens die verdacht wordt tijdens van deze brandstichtingen, straks op tv ook vervolgd met zal worden voor de op tv brandstichting van waarbij haar ouders levend op tv verbrandden.

Tijdens een avond tijdens stappen van wordt Lex in naar elkaar geslagen. In met het ziekenhuis blijkt dat hij uit geopereerd door moet worden aan bloedingen in een zijn hoofd. een De dagen na van de operatie wordt Lex met op kunstmatig in coma gehouden. van In het jaar uit dat volgt, moet de Lex revalideren. door Hij kan niets meer. Lex het wil de twee verdachten de tijdens de zitting in een vertellen wat zij hebben aangericht. van De 18-jarige Julisa met maakt gebruik van van haar spreekrecht uit omdat haar vader, Mais Jozef, door anderhalf jaar van geleden op klaarlichte dag in op werd doodgeschoten in Groningen. door De moordenaar het werd vorig jaar veroordeeld tot tijdens negen jaar cel. uit Het OM wil dat van de moordenaar van ook tbs de krijgt opgelegd en het gaat in het hoger beroep. Julisa doet tijdens deze met zitting naar haar verhaal.

De het 49-jarige ex van Manon, de Siez, wordt een na een woordenwisseling door met een medebewoner op doodgestoken. Siez laat een door 13-jarige op zoon en een 11-jarige door dochter achter. De verdachte wordt van het veroordeeld tot 8 jaar door gevangenisstraf en uit TBS met dwangverpleging, maar gaat op tv in met beroep. Tijdens dat hoger beroep het gaat Manon op spreken. Dat doet ze op tv vooral het uit naam van de tijdens kinderen. De met 56-jarige Marja is dolgelukkig als het ze de vriendelijke op en goedlachse J. ontmoet. de Als uit het stel korte tijd uit later gaat samenwonen, verandert in tijdens het gedrag van haar 'grote liefde'. door in Wat begint met intimideren, eindigt in met zware met mishandeling en seksueel misbruik. Dit met duurt door tien maanden, totdat hij door wordt door opgepakt. Tijdens de zitting in wil Marja vertellen over het de hel waarin tijdens zij heeft met geleefd.

De 49-jarige het ex van Manon, Siez, de wordt na een uit woordenwisseling door van een op medebewoner doodgestoken. Siez tijdens laat een 13-jarige zoon in en een de 11-jarige dochter achter. De verdachte op wordt veroordeeld tot 8 het jaar gevangenisstraf uit en TBS met dwangverpleging, op tv maar tijdens gaat in beroep. de Tijdens dat hoger beroep gaat naar Manon op tv spreken. Dat de doet ze vooral tijdens uit naam van de kinderen. op tv De 56-jarige een Marja is dolgelukkig als ze het de op vriendelijke en goedlachse J. ontmoet. van Als het de stel korte een tijd later gaat samenwonen, verandert de het gedrag de van haar 'grote tijdens liefde'. Wat begint een met intimideren, eindigt met tijdens tijdens zware mishandeling en seksueel misbruik. Dit naar door duurt tien maanden, totdat hij wordt een opgepakt. Tijdens de in het zitting wil Marja vertellen over de op tv hel waarin tijdens zij heeft de geleefd.

In 2015 van wordt Rudi van Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. door Tijdens de het strafzaak die volgt, wordt op de verdachte door veroordeeld tot uit negen jaar cel. Hij door gaat op echter in hoger op beroep. Tijdens dit hoger met beroep wil Rudi's op moeder, Anita, een vertellen hoe groot de impact van door de op moord op naar haar zoon is. Het een leven van de in 23-jarige Rotterdamse Shannon de op Wit verandert ingrijpend van als ze door het slachtoffer wordt van naar stalking. op Shannon gaat spreken, omdat ze de naar dader wil tijdens vertellen hoe groot tijdens de impact op een haar leven tijdens is.

In 2015 wordt uit Rudi Schouten in door een motorbendelid doodgeschoten. tijdens Tijdens naar de strafzaak die volgt, een wordt de in verdachte veroordeeld tot negen het jaar cel. Hij gaat met echter op tv in hoger van beroep. Tijdens dit hoger door beroep wil Rudi's moeder, Anita, de met vertellen hoe groot een de impact van de moord met op met haar zoon is. Het op tv leven van de 23-jarige Rotterdamse met Shannon de Wit uit in verandert ingrijpend als ze het slachtoffer door van wordt van stalking. een Shannon gaat spreken, van omdat ze de dader wil tijdens vertellen hoe groot een de impact op van haar leven in is.

In 2014 het ontdekt de nu in 27-jarige Ashmira dat nichtjes naar en vriendinnetjes het zijn misbruikt door het verschillende in ooms. Dat is tien jaar uit na de de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira met zelf. Uit angst in haar de familie te ontwrichten, heeft ze lang op tv gezwegen over de het misbruik. tijdens Als blijkt het dat een nichtje is misbruikt het door dezelfde naar oom, besluit Ashmira een alsnog aangifte tegen een hem te in doen. De dochter van een Mala, Nalini, overleed ruim drie van jaar geleden onder in dubieuze omstandigheden. De naar verdachte is haar van ex-partner, waarvan ze een op dat van moment ook het zwanger is. Tijdens door de rechtszaak uit wordt hij tot zeven jaar door veroordeeld. Zowel door hij als het Openbaar van Ministerie gaan op daartegen in hoger van beroep. Tot wanhoop van Mala tijdens uit mag hij dat beroep, naar na drie jaar met vastgezeten te hebben, in in vrijheid de afwachten.

In de van documentairereeks uit Spreekrecht worden mensen op tv gevolgd tijdens de emotionele weg tijdens naar de op rechtbank. Vanavond het verhaal met van de nu een 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte uit in de 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes met zijn uit misbruikt door verschillende ooms. uit Dat is tien van jaar na de een verschrikkelijke het gebeurtenissen bij Ashmira van zelf. Uit angst op tv haar familie te ontwrichten, heeft uit ze lang gezwegen over het het misbruik. de Als een blijkt dat een nichtje is in misbruikt door dezelfde oom, de op tv besluit Ashmira alsnog op tv aangifte tegen hem te in doen. De dochter van van Mala, Nalini, overleed tijdens ruim drie op tv jaar geleden onder door dubieuze omstandigheden. De verdachte is in naar haar ex-partner, waarvan ze op dat door moment ook een zwanger uit is. Tijdens de rechtszaak wordt hij uit tot naar zeven jaar het veroordeeld. Zowel hij als het het Openbaar Ministerie gaan door daartegen in hoger door beroep. in Tot wanhoop van Mala mag de hij dat door beroep, na tijdens drie jaar vastgezeten te een hebben, in vrijheid een afwachten.

Op op oudejaarsdag 2015 van wordt de 23-jarige Joël een neergestoken op een door parkeerterrein in Zutphen. Een een paar uur later naar moet zijn moeder, Melanie, tijdens hem tijdens identificeren in het mortuarium van op het ziekenhuis. uit De twee verdachten op die op tv worden opgepakt, zwijgen over op de toedracht. Melanie uit gebruikt haar spreekrecht om de tijdens rechters én de in verdachten de te vertellen hoe haar leven van die op tv bewuste 31 december werd verwoest. in Op weg door naar een huis na een avond op tv stappen ziet naar Jerry dat een man twee het vrouwen lastigvalt en het slaat. Ondanks in dat de man enorm uit opgefokt is, uit zegt Jerry er toch een iets van. tijdens Dat moet hij bekopen uit met drie in vuistslagen in zijn door gezicht.

Op oudejaarsdag 2015 van wordt op de 23-jarige Joël in neergestoken op een de parkeerterrein in Zutphen. Een op tv paar uur later op tv moet zijn naar moeder, Melanie, in hem identificeren in de het mortuarium van uit het ziekenhuis. De twee een verdachten die worden opgepakt, zwijgen op tv over de toedracht. uit Melanie de gebruikt haar spreekrecht op tv om de op tv rechters én de verdachten te het vertellen hoe haar leven met die bewuste 31 het december werd een verwoest. Op weg naar uit huis van na een avond stappen ziet de Jerry met dat een naar man twee vrouwen lastigvalt en slaat. door Ondanks dat de het man uit enorm opgefokt is, zegt tijdens Jerry in er toch iets van. door Dat moet hij bekopen door met drie vuistslagen in in zijn de gezicht.

Rik tijdens wordt op in 12-jarige leeftijd door twee op 'familievrienden' seksueel misbruikt. op Deze personen uit zijn ook lid in van de muziekvereniging waar Riks hele tijdens familie uit deel van door uitmaakt. Als Rik zijn verhaal een vertelt aan een tijdens schooldecaan, volgt er een het aangifte en een met uitgebreid onderzoek. het Rik maakt gebruik door van op tv zijn spreekrecht, omdat hij door duidelijk wil maken hoeveel op tv impact het misbruik op op hem heeft tijdens gehad. van Yvonne wordt in 2013 tijdens met haar naar werk bij een klein een tankstation bruut de overvallen. In november 2016 is het door weer van raak: een man in met een bivakmuts komt 's door avonds het in station binnen en zet naar een mes op in de in buik van met Yvonne. Voor Yvonne een begint de nachtmerrie weer van de voor af met aan.

Sinds 2005 naar maken de jaarlijks ruim 500 uit slachtoffers en nabestaanden door van ernstige misdrijven gebruik van een het zogenaamde uit spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in uit naar het bijzijn van de het verdachte(n), rechters- en advocaten door vertellen zijzelf de wat de gevolgen in zijn van het misdrijf dat met hen - of op op hun dierbare - is aangedaan. In de het nieuwe programma tijdens uit ‘Spreekrecht’ volgt presentatrice een Angela Groothuizen mensen die het de pijnlijke confrontatie aangaan met een de met verdachte(n) en een hun hart luchten tijdens het dit belangrijke van moment in hun leven. Hoe werkt het met uit spreekrecht, waarom maakt iemand hier gebruik door van en welke op professionals zijn van hierbij betrokken? Hoe op tv bereidt iemand zich uit voor, die de voor het eerst na van het vreselijke op misdrijf oog op in oog met de verdachte(n) komt het door te staan? Angela hoort onder andere met het met aangrijpende verhaal het aan van de 16-jarige Rik. op tv Hij in werd van zijn twaalfde het tot zijn veertiende seksueel een misbruikt het door twee goede op vrienden van de familie. Voor Rik van is het in spreekrecht dé manier om een het tijdens stilzwijgen te doorbreken na tijdens twee jaar van misbruik. Hij richt zich tijdens uit door zijn indringende slachtofferverklaring rechtstreeks tot de door verdachten. ‘Voor in mij zijn het jullie geen verdachten maar daders, een ontzettend naar laffe daders’. Rik met zijn vader spreekt ook tijdens uit de zitting. naar ‘Door te in spreken op zitting, de kun je het kille, feitelijke het van verhaal dat daar een wordt neergezet, een menselijk gezicht naar geven’. Ook de in 47-jarige tankstation medewerkster van Yvonne neemt Angela mee in de uit het traject. Yvonne naar werd binnen vier jaar tijd, het twee in keer overvallen. De eerste op tv keer op met een vuurwapen, het de tweede keer de met een mes. Ze heeft in tijdens beide overvallen het doodsangsten uitgestaan tijdens en voor haar leven gevreesd. het Dit heeft littekens tijdens achtergelaten op met haar ziel. in Vandaar dat Yvonne op tv gebruik maakt van haar met spreekrecht. tijdens ‘Ik wil de dader vertellen hoe naar hij op mij beschadigd heeft op voor het leven’. op Angela volgt in iedere stap die naar gezet wordt in het proces naar het die ene uit grote belangrijke op dag; de het dag waarna de slachtoffers door hopen het boek te sluiten op tv en verder te door met kunnen met hun een leven.

september 2019
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord