Programma gemist?

Na in een gezellige carnavalsdag krijgen op tv de 47-jarige Yolanda en uit haar man, in Willy, met in een cafetaria in door Den Bosch ruzie met door een groep jongeren. Een uit van hen de wacht Yolanda van en haar man op en van slaat tijdens Yolanda in één de klap blind aan de haar rechteroog. naar Zes weken later door krijgt ze een een oogprothese. Yolanda wil de verdachte vertellen de hoe gehandicapt ze van een zich voelt. De 52-jarige met Margaret uit Hellevoetsluis wil door aan de tijdens verdachte vragen waarom hij haar tijdens huis, en uit dat op tv van haar broer, in brand heeft met proberen te steken. uit En van ze wil vertellen een hoe groot de van impact van de de brandstichtingen op uit haar leven is. Maar door het meest het hoopt Margaret dat de door man die verdacht wordt op van tijdens deze brandstichtingen, straks ook naar vervolgd zal de worden voor de in brandstichting waarbij haar ouders levend het verbrandden.

Na een uit gezellige carnavalsdag krijgen de uit 47-jarige Yolanda en een op tv haar man, Willy, op in een cafetaria het in Den Bosch ruzie met op tv een groep op tv jongeren. Een van met hen wacht op Yolanda en haar op tv man op en slaat Yolanda de in één klap een blind aan de haar rechteroog. Zes op weken later krijgt ze een naar oogprothese. Yolanda wil op naar de verdachte vertellen hoe gehandicapt tijdens ze zich voelt. de De 52-jarige Margaret uit op Hellevoetsluis wil een aan een de verdachte vragen waarom hij haar op tv door huis, en dat met van haar broer, in brand heeft op proberen te steken. de En van ze wil vertellen hoe tijdens groot de impact van door de brandstichtingen op van de haar leven is. van Maar het meest hoopt Margaret dat op de man op die verdacht wordt van de deze brandstichtingen, straks het tijdens ook vervolgd zal worden voor op tv de brandstichting waarbij uit haar door ouders levend verbrandden.

Tijdens een op tv avond stappen wordt in Lex in uit elkaar geslagen. In het ziekenhuis de blijkt dat hij uit geopereerd moet worden van naar aan bloedingen in zijn naar hoofd. De in dagen na de van operatie wordt Lex kunstmatig in coma de gehouden. een In het jaar dat volgt, op tv moet Lex de revalideren. Hij kan niets het meer. Lex tijdens wil de op tv twee verdachten tijdens naar de zitting vertellen op wat zij hebben uit aangericht. De tijdens 18-jarige Julisa maakt gebruik van de haar spreekrecht door omdat haar vader, uit Mais Jozef, anderhalf met jaar geleden de op klaarlichte dag werd doodgeschoten op tv in Groningen. het De moordenaar van werd vorig jaar veroordeeld tot in negen in jaar cel. Het OM een wil dat de moordenaar ook door op tv tbs krijgt opgelegd en gaat in in hoger beroep. Julisa een doet tijdens deze van op zitting haar verhaal.

De van 49-jarige ex door van Manon, Siez, wordt na op een woordenwisseling door tijdens een het medebewoner doodgestoken. Siez een laat een 13-jarige uit zoon en een 11-jarige op tv dochter achter. De verdachte wordt een veroordeeld tot 8 van jaar gevangenisstraf het en TBS met de dwangverpleging, op tv maar gaat in beroep. Tijdens een dat hoger beroep een gaat Manon spreken. Dat van doet ze door vooral uit met naam van de kinderen. het De in 56-jarige Marja is uit dolgelukkig als ze de vriendelijke en door goedlachse J. in ontmoet. Als het uit stel korte in tijd later gaat samenwonen, een verandert met het gedrag van haar van 'grote liefde'. Wat begint op tv met een intimideren, eindigt met zware door mishandeling en seksueel uit misbruik. Dit tijdens duurt tien maanden, totdat hij wordt een opgepakt. Tijdens de op tv op tv zitting wil Marja vertellen over de een hel in waarin zij van heeft geleefd.

De de 49-jarige ex op tv van Manon, Siez, wordt na een de woordenwisseling door met een met medebewoner doodgestoken. Siez laat van een 13-jarige zoon en een een 11-jarige dochter achter. met De verdachte wordt in veroordeeld met tot 8 jaar de gevangenisstraf en door TBS met dwangverpleging, maar de gaat in beroep. op Tijdens dat met hoger beroep gaat Manon spreken. een Dat uit doet ze vooral uit op naam van de naar kinderen. De 56-jarige Marja uit is dolgelukkig de als ze de vriendelijke en uit naar goedlachse J. ontmoet. op tv Als het stel korte tijd later de op tv gaat samenwonen, verandert het gedrag uit van op haar 'grote liefde'. Wat een begint met intimideren, eindigt met met zware het mishandeling en seksueel misbruik. door Dit door duurt tien maanden, van totdat hij wordt opgepakt. Tijdens de op zitting wil van Marja op tv vertellen over de hel van waarin zij heeft met geleefd.

In op 2015 wordt Rudi tijdens Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. naar Tijdens de tijdens strafzaak die volgt, wordt uit de verdachte veroordeeld het tot negen tijdens jaar cel. Hij een gaat echter in van hoger door beroep. Tijdens dit een hoger beroep wil Rudi's met moeder, Anita, vertellen de hoe groot de impact door van de moord van op tijdens haar zoon is. Het leven met van de naar 23-jarige Rotterdamse Shannon de Wit de verandert naar ingrijpend als ze het slachtoffer met wordt van stalking. met Shannon gaat spreken, een omdat ze de in dader wil vertellen op hoe groot het de impact op naar haar leven op tv is.

In 2015 met wordt Rudi een Schouten door een motorbendelid op doodgeschoten. Tijdens door de strafzaak die volgt, het wordt de uit verdachte veroordeeld van tot negen jaar cel. Hij gaat van met echter in hoger beroep. op tv Tijdens dit hoger beroep wil in Rudi's moeder, op Anita, vertellen hoe groot op tv de impact van een de moord op uit haar zoon is. in Het van leven van de 23-jarige Rotterdamse een Shannon de de Wit verandert tijdens ingrijpend als ze de het slachtoffer wordt van tijdens stalking. de Shannon gaat spreken, omdat tijdens ze de dader wil naar vertellen hoe groot de op tv impact op haar de leven op is.

In door 2014 ontdekt de nu 27-jarige een uit Ashmira dat nichtjes en uit vriendinnetjes zijn misbruikt door een verschillende ooms. in Dat is tien jaar de na de in verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. naar Uit angst haar het familie te het ontwrichten, heeft ze lang naar gezwegen over uit het misbruik. op Als blijkt op tv dat een nichtje met is misbruikt door uit dezelfde oom, besluit Ashmira met alsnog aangifte tegen in hem te met doen. De dochter van Mala, naar Nalini, overleed ruim drie in jaar geleden onder op dubieuze tijdens omstandigheden. De het verdachte is haar het ex-partner, waarvan ze op op dat moment ook door zwanger is. Tijdens op tv de rechtszaak wordt hij met tot zeven jaar met veroordeeld. Zowel hij als met het Openbaar van Ministerie met gaan daartegen in hoger beroep. Tot op tv wanhoop van naar Mala mag hij in dat beroep, na drie met jaar vastgezeten tijdens te hebben, in naar vrijheid het afwachten.

In de documentairereeks de door Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de naar emotionele in weg naar de met rechtbank. Vanavond het verhaal van van met de nu 27-jarige Ashmira. Zij het ontdekte in 2014 door dat nichtjes en van vriendinnetjes het zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat de is tien in jaar na de verschrikkelijke uit gebeurtenissen met bij Ashmira zelf. Uit angst op tv haar familie te in ontwrichten, heeft ze de lang gezwegen het over door het misbruik. Als blijkt dat tijdens een nichtje tijdens is misbruikt door uit dezelfde oom, door besluit Ashmira alsnog aangifte het tegen hem te doen. tijdens De dochter van Mala, met Nalini, op tv overleed ruim het drie jaar geleden onder dubieuze op tv omstandigheden. De de verdachte is haar ex-partner, op tv waarvan door ze op dat op tv moment ook zwanger is. Tijdens de de rechtszaak wordt hij op tot zeven een jaar veroordeeld. Zowel hij in als het een Openbaar Ministerie gaan uit daartegen op tv in hoger beroep. Tot uit wanhoop van Mala de mag hij op tv dat beroep, na drie naar jaar vastgezeten op tv te hebben, in vrijheid tijdens afwachten.

Op oudejaarsdag 2015 op wordt op de 23-jarige Joël neergestoken op van van een parkeerterrein in Zutphen. Een met paar uur later moet tijdens zijn moeder, Melanie, op tv hem identificeren uit in het mortuarium van op tv het ziekenhuis. De met twee van verdachten die op worden opgepakt, zwijgen over de tijdens toedracht. Melanie gebruikt door haar spreekrecht om de op rechters én de van op verdachten te vertellen in hoe haar leven de die bewuste 31 december werd uit verwoest. Op weg door naar van huis na een de avond stappen ziet Jerry dat een het op man twee vrouwen lastigvalt en slaat. met Ondanks dat tijdens de het man enorm opgefokt is, op zegt Jerry er toch iets op van. Dat op moet een hij bekopen met drie vuistslagen in door zijn op tv gezicht.

Op het oudejaarsdag 2015 wordt op de 23-jarige in Joël neergestoken op een een parkeerterrein in naar Zutphen. Een paar uur later op tv moet in zijn moeder, Melanie, hem identificeren het in het mortuarium van in het ziekenhuis. De uit twee verdachten die in worden opgepakt, zwijgen het over de toedracht. in Melanie gebruikt haar uit spreekrecht om naar de rechters het én de van verdachten te vertellen hoe haar door leven die bewuste met 31 het december werd verwoest. Op weg naar uit huis na op een van avond stappen ziet op Jerry dat een man twee vrouwen het lastigvalt en een slaat. Ondanks dat de de man uit enorm opgefokt is, zegt Jerry op tv er toch iets in een van. Dat moet tijdens hij bekopen met drie vuistslagen in in zijn door gezicht.

Rik wordt op met 12-jarige leeftijd door op twee 'familievrienden' de seksueel misbruikt. het Deze personen zijn ook lid naar van de muziekvereniging van waar Riks met hele familie deel van op uitmaakt. in Als Rik zijn op verhaal vertelt een aan een schooldecaan, volgt er op tv een naar aangifte en een uitgebreid onderzoek. in Rik maakt gebruik van tijdens zijn spreekrecht, omdat in het hij duidelijk wil maken hoeveel impact uit het misbruik op een hem met heeft gehad. Yvonne wordt de in 2013 tijdens door haar werk het bij een de klein tankstation bruut van overvallen. In november 2016 met is het een weer raak: een man met een het bivakmuts komt 's op tv avonds met het station binnen van en zet een tijdens mes op de buik van in Yvonne. Voor op tv Yvonne begint de de nachtmerrie door weer van voor af door aan.

Sinds door 2005 maken jaarlijks ruim de 500 slachtoffers en door nabestaanden van ernstige misdrijven naar gebruik van op het zogenaamde uit spreekrecht. Tijdens de op tv strafzaak, in door het bijzijn van de verdachte(n), door rechters- en advocaten het vertellen zijzelf met wat de gevolgen zijn van het van het misdrijf dat tijdens hen - of hun uit dierbare - is aangedaan. de In het tijdens nieuwe programma ‘Spreekrecht’ volgt presentatrice tijdens het Angela Groothuizen mensen die de een pijnlijke confrontatie aangaan met uit de verdachte(n) en van hun naar hart luchten het tijdens dit belangrijke op moment in hun leven. Hoe een werkt het het spreekrecht, waarom maakt in iemand hier gebruik op tv van en welke professionals op zijn hierbij betrokken? Hoe de bereidt het iemand zich voor, die voor een het eerst na tijdens het vreselijke misdrijf oog naar in door oog met de verdachte(n) de komt op te staan? Angela hoort door onder andere het het aangrijpende verhaal aan uit van de 16-jarige in Rik. Hij de werd van zijn twaalfde met tot zijn een veertiende seksueel misbruikt door twee goede op tv vrienden met van de met familie. Voor Rik is het spreekrecht op tv dé manier om door het van stilzwijgen te doorbreken na het twee jaar misbruik. naar Hij richt zich tijdens op tv zijn indringende met slachtofferverklaring rechtstreeks tot de het tijdens verdachten. ‘Voor mij zijn jullie op geen verdachten een maar daders, ontzettend laffe met daders’. Rik zijn vader tijdens spreekt de ook tijdens de zitting. het ‘Door een te spreken op zitting, kun in je het naar kille, feitelijke verhaal dat daar door wordt neergezet, door een menselijk door gezicht geven’. Ook de 47-jarige tankstation naar medewerkster Yvonne het neemt Angela mee in de het op traject. Yvonne werd uit binnen vier jaar tijd, een twee de keer overvallen. De met eerste keer met een vuurwapen, het de op tv tweede keer met op een mes. Ze heeft door tijdens beide overvallen doodsangsten uit uitgestaan de en voor haar leven gevreesd. de Dit heeft littekens een de achtergelaten op haar ziel. Vandaar dat met Yvonne gebruik maakt een van haar de spreekrecht. ‘Ik naar wil de dader vertellen op tv hoe een hij mij beschadigd heeft in voor het leven’. een Angela volgt iedere naar stap die door gezet wordt in het op tv proces naar op die ene grote belangrijke dag; op de dag waarna de in slachtoffers hopen uit het boek te het sluiten in en verder te de kunnen met hun een leven.

maart 2020
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!