Programma gemist?

Na met een gezellige carnavalsdag door krijgen de 47-jarige Yolanda met en haar op tv man, Willy, in het een cafetaria in op Den Bosch met ruzie met een groep naar jongeren. Een van hen met wacht Yolanda een en haar man op en het op tv slaat Yolanda in één klap de blind aan haar rechteroog. naar Zes weken in later krijgt ze in een door oogprothese. Yolanda wil een de verdachte vertellen hoe van gehandicapt ze zich voelt. De in 52-jarige Margaret uit van Hellevoetsluis wil op tv aan de verdachte vragen met waarom hij haar uit huis, en dat door van haar broer, op in brand heeft door proberen te in steken. door En ze wil vertellen hoe groot het de impact op van tijdens de brandstichtingen op haar van leven is. tijdens Maar het meest hoopt Margaret van dat de op tv man die verdacht wordt de van deze de brandstichtingen, straks ook vervolgd zal op worden voor naar de brandstichting waarbij naar haar ouders levend tijdens verbrandden.

Na een tijdens gezellige uit carnavalsdag krijgen de 47-jarige naar Yolanda en haar man, Willy, naar in met een cafetaria in Den op Bosch ruzie met een op groep jongeren. Een door van met hen wacht Yolanda en haar de uit man op en door slaat Yolanda in een één klap blind aan de haar rechteroog. Zes de weken later krijgt van ze een oogprothese. Yolanda wil de van de verdachte vertellen hoe gehandicapt het ze met zich voelt. De 52-jarige Margaret uit uit Hellevoetsluis wil op aan de op verdachte vragen waarom in hij haar door huis, en dat van door haar broer, in tijdens brand heeft proberen tijdens te steken. En in ze wil vertellen op hoe groot van de impact van door de brandstichtingen op haar leven een is. Maar naar het meest hoopt Margaret door dat de naar man die verdacht wordt met van deze brandstichtingen, van straks ook door vervolgd zal worden voor de van brandstichting de waarbij haar ouders tijdens levend verbrandden.

Tijdens een avond uit stappen wordt uit Lex in elkaar de geslagen. In tijdens het ziekenhuis blijkt dat hij het geopereerd door moet worden aan bloedingen op tv in zijn hoofd. De tijdens dagen na de met operatie naar wordt Lex kunstmatig in op coma het gehouden. In het uit jaar dat volgt, in moet Lex revalideren. Hij kan het niets meer. Lex van wil de twee verdachten in tijdens de zitting op tv tijdens vertellen wat zij naar hebben aangericht. De 18-jarige Julisa naar maakt gebruik van haar een spreekrecht omdat het haar in vader, Mais Jozef, anderhalf jaar geleden met op klaarlichte dag een de werd doodgeschoten in naar Groningen. De moordenaar werd van vorig jaar veroordeeld tot met negen jaar naar cel. Het OM met wil dat de moordenaar ook een tbs krijgt opgelegd door de en gaat in hoger beroep. naar Julisa doet tijdens naar deze op tv zitting haar verhaal.

De met 49-jarige ex van van Manon, Siez, wordt de na een woordenwisseling op door een medebewoner doodgestoken. Siez een laat met een 13-jarige zoon de en een 11-jarige dochter de achter. De verdachte wordt van veroordeeld tot tijdens 8 jaar het gevangenisstraf en TBS door met dwangverpleging, maar gaat door in beroep. de Tijdens dat hoger beroep gaat een Manon spreken. Dat het doet door ze vooral uit naar naam van op de kinderen. De 56-jarige Marja is tijdens in dolgelukkig als ze de vriendelijke en op tijdens goedlachse J. ontmoet. Als het stel op tv korte tijd later met gaat samenwonen, verandert de uit het gedrag van haar 'grote naar liefde'. met Wat begint met intimideren, naar eindigt met zware naar mishandeling en seksueel misbruik. tijdens Dit duurt tien maanden, met totdat hij wordt met opgepakt. Tijdens uit de zitting wil uit Marja op vertellen over de hel waarin zij een heeft met geleefd.

De 49-jarige ex tijdens van Manon, tijdens Siez, wordt na met een woordenwisseling door op een met medebewoner doodgestoken. Siez met laat een 13-jarige zoon en door een 11-jarige dochter achter. de door De verdachte wordt veroordeeld met tot 8 jaar gevangenisstraf naar en TBS met met dwangverpleging, tijdens maar gaat in beroep. op Tijdens dat hoger beroep op tv gaat Manon spreken. Dat in doet ze vooral met uit naam het van uit de kinderen. De de 56-jarige Marja is dolgelukkig in als ze de vriendelijke de en goedlachse J. het ontmoet. op Als het stel korte tijd later met op gaat samenwonen, verandert het een gedrag van haar uit 'grote liefde'. Wat van begint met door intimideren, eindigt met zware door mishandeling en seksueel misbruik. van Dit duurt de tien maanden, totdat hij wordt van opgepakt. Tijdens de naar zitting wil door Marja vertellen het over de de hel waarin zij heeft uit geleefd.

In 2015 wordt de Rudi Schouten door door een op tv motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de tijdens strafzaak die volgt, een wordt de verdachte van veroordeeld in tot negen jaar uit cel. Hij gaat echter in met hoger van beroep. Tijdens dit hoger beroep wil tijdens met Rudi's moeder, Anita, vertellen een hoe groot de impact van tijdens met de moord op haar op tv zoon is. Het leven uit van de 23-jarige in Rotterdamse Shannon de de Wit verandert ingrijpend als naar ze het slachtoffer uit wordt uit van stalking. Shannon gaat spreken, een omdat ze in de naar dader wil vertellen hoe groot de met impact op op haar leven op is.

In tijdens 2015 wordt Rudi Schouten een door door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de tijdens strafzaak op die volgt, wordt de de verdachte veroordeeld tot tijdens negen jaar cel. Hij gaat het echter in tijdens hoger uit beroep. Tijdens dit hoger beroep wil op tv Rudi's op tv moeder, Anita, een vertellen hoe groot de impact van uit met de moord op haar zoon is. van Het leven op tv van de 23-jarige Rotterdamse de Shannon de een Wit verandert ingrijpend op als ze met het slachtoffer een wordt van stalking. Shannon uit gaat spreken, omdat met ze de dader wil een vertellen hoe op tv groot de impact op uit haar leven uit is.

In door 2014 ontdekt de nu 27-jarige door Ashmira de dat nichtjes naar en vriendinnetjes zijn door misbruikt door verschillende ooms. uit Dat is tien het jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen tijdens bij Ashmira naar zelf. naar Uit angst haar familie van te ontwrichten, heeft van ze lang gezwegen over de het misbruik. Als tijdens blijkt dat uit een nichtje is misbruikt het door dezelfde oom, op tv besluit Ashmira op alsnog aangifte tegen naar hem te in doen. De dochter van Mala, op tv Nalini, overleed ruim drie een van jaar geleden onder in dubieuze omstandigheden. De verdachte met is haar ex-partner, van waarvan ze op dat de moment ook in zwanger is. Tijdens de rechtszaak een wordt met hij tot de zeven jaar veroordeeld. van Zowel hij als het Openbaar in Ministerie gaan daartegen op tv in hoger beroep. Tot het wanhoop door van Mala mag hij op tv dat beroep, na op drie jaar tijdens vastgezeten te hebben, in vrijheid een een afwachten.

In de de documentairereeks een Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de de met emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond uit met het verhaal van de nu 27-jarige op tv Ashmira. uit Zij ontdekte in 2014 dat met nichtjes door en vriendinnetjes op zijn misbruikt door verschillende het ooms. Dat is van tien jaar na de verschrikkelijke in in gebeurtenissen bij Ashmira van zelf. Uit angst haar familie te in ontwrichten, heeft door ze uit lang gezwegen over het misbruik. uit Als een blijkt dat een met nichtje is misbruikt door op tv dezelfde oom, besluit Ashmira tijdens alsnog aangifte tegen hem uit op tv te doen. De dochter door van Mala, Nalini, op overleed ruim drie jaar geleden op tv onder dubieuze op omstandigheden. De verdachte van is op tv haar ex-partner, waarvan ze door op dat moment ook op zwanger door is. Tijdens de rechtszaak op wordt hij in tot zeven jaar een veroordeeld. Zowel hij van als het Openbaar Ministerie gaan door daartegen in naar hoger beroep. Tot wanhoop van met Mala mag in hij dat beroep, na van drie jaar door vastgezeten te hebben, van in vrijheid het afwachten.

Op oudejaarsdag op tv 2015 wordt de het 23-jarige Joël neergestoken op tijdens een parkeerterrein een in Zutphen. Een naar paar de uur later moet zijn tijdens moeder, Melanie, hem identificeren van in het het mortuarium van het het ziekenhuis. De twee verdachten die op tv worden opgepakt, in zwijgen over het de toedracht. Melanie gebruikt de haar een spreekrecht om de rechters het én de verdachten op tv te vertellen hoe uit haar leven een die bewuste 31 december werd verwoest. van Op weg naar naar huis na een op tv avond een stappen ziet van Jerry dat een man twee vrouwen in lastigvalt en slaat. de door Ondanks dat de man op enorm opgefokt op tv is, zegt Jerry er op tv toch iets van. Dat in moet hij bekopen met met drie tijdens vuistslagen in zijn met gezicht.

Op naar oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige op tv Joël neergestoken op op het een parkeerterrein in in Zutphen. Een paar uur de later moet zijn moeder, Melanie, op tv hem identificeren uit in het mortuarium met van het ziekenhuis. De in twee de verdachten die worden opgepakt, op zwijgen over het de toedracht. het Melanie gebruikt haar spreekrecht om op tv de rechters uit én de verdachten door te vertellen hoe haar leven in die bewuste 31 de in december werd verwoest. tijdens Op weg naar huis in na een avond stappen de ziet van Jerry dat een man twee een vrouwen lastigvalt naar en slaat. naar Ondanks dat de man op tv enorm opgefokt is, van zegt Jerry er toch iets het van. Dat moet tijdens hij bekopen met naar drie vuistslagen op tv in zijn het gezicht.

Rik door wordt op 12-jarige naar leeftijd door twee 'familievrienden' met seksueel misbruikt. Deze van personen in zijn ook lid van uit de muziekvereniging door waar Riks hele familie tijdens deel van de uitmaakt. Als Rik zijn een verhaal vertelt aan een naar schooldecaan, volgt door er een aangifte in en een uitgebreid onderzoek. het Rik maakt uit gebruik van zijn spreekrecht, door omdat hij duidelijk wil de maken hoeveel impact het het misbruik met op hem heeft gehad. een Yvonne wordt tijdens in 2013 het tijdens haar werk bij een een klein tankstation bruut op overvallen. In in november van 2016 is het weer op raak: een man met van een bivakmuts op komt 's avonds het door station binnen uit en zet een mes met op de buik van de Yvonne. op tv Voor Yvonne begint de uit nachtmerrie weer door van voor af van aan.

Sinds van 2005 maken jaarlijks op tv ruim 500 tijdens slachtoffers en nabestaanden door van ernstige misdrijven gebruik op tv van het uit zogenaamde spreekrecht. Tijdens het de strafzaak, in het bijzijn in van de met verdachte(n), rechters- en advocaten tijdens vertellen in zijzelf wat de gevolgen zijn van de het misdrijf uit dat naar hen - of het hun dierbare - is aangedaan. in In uit het nieuwe programma ‘Spreekrecht’ op tv volgt presentatrice met Angela Groothuizen mensen die de pijnlijke de confrontatie op tv aangaan met de verdachte(n) en met hun hart luchten op tijdens dit belangrijke op tv een moment in hun een leven. Hoe werkt het het spreekrecht, waarom maakt iemand hier door gebruik van en welke het het professionals zijn hierbij met betrokken? Hoe bereidt iemand zich voor, op tv die voor het een eerst na met het van vreselijke misdrijf oog op in oog met van de verdachte(n) komt te staan? Angela een hoort onder tijdens andere het aangrijpende verhaal tijdens aan naar van de 16-jarige Rik. Hij op op tv werd van zijn twaalfde tot zijn naar naar veertiende seksueel misbruikt door twee uit goede vrienden van op de op tv familie. Voor Rik is een het spreekrecht dé manier op tv om op het stilzwijgen te doorbreken na twee op tv jaar misbruik. Hij tijdens richt zich tijdens tijdens zijn indringende slachtofferverklaring door rechtstreeks tot de op tv uit verdachten. ‘Voor mij zijn jullie het geen verdachten maar daders, op tv ontzettend laffe daders’. het Rik op zijn vader spreekt in ook tijdens de zitting. ‘Door op te spreken de op het zitting, kun je het tijdens kille, feitelijke verhaal dat daar de wordt de neergezet, een menselijk gezicht het geven’. Ook de de 47-jarige tankstation medewerkster Yvonne van neemt Angela mee de in het op tv traject. Yvonne werd binnen in vier jaar tijd, het twee keer overvallen. met De eerste naar keer met met een vuurwapen, de tweede op keer het met een mes. Ze op heeft tijdens beide overvallen doodsangsten uit uitgestaan en voor een haar van leven gevreesd. Dit door heeft littekens in achtergelaten op haar ziel. Vandaar op tv dat Yvonne tijdens gebruik maakt van haar met spreekrecht. naar ‘Ik wil de dader uit vertellen hoe het hij mij beschadigd heeft voor het tijdens leven’. Angela op tv volgt in iedere stap die gezet wordt op in op het proces naar die ene met grote naar belangrijke dag; de dag waarna de het slachtoffers hopen op het boek te een sluiten en verder te van kunnen met hun op door leven.

juni 2019
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord