Programma gemist?

Na een tijdens gezellige carnavalsdag krijgen een de 47-jarige Yolanda en de haar man, Willy, een in op tv een cafetaria in Den Bosch uit ruzie met een tijdens groep uit jongeren. Een uit van hen wacht Yolanda de en haar door man op en een slaat Yolanda in één klap op blind aan uit haar rechteroog. in Zes weken later krijgt ze naar een het oogprothese. Yolanda wil de door verdachte vertellen in hoe gehandicapt ze zich voelt. op De in 52-jarige Margaret uit Hellevoetsluis wil op tv aan de verdachte vragen naar op waarom hij haar huis, en dat de van haar door broer, met in brand heeft uit proberen te steken. En ze wil uit vertellen hoe tijdens groot door de impact van op de brandstichtingen op haar leven is. naar Maar het meest een op tv hoopt Margaret dat de man die het verdacht wordt van op deze door brandstichtingen, straks ook op tv vervolgd zal van worden voor de brandstichting waarbij een haar ouders levend een verbrandden.

Na op tv een gezellige carnavalsdag krijgen tijdens de 47-jarige Yolanda en van haar man, met Willy, in een tijdens cafetaria in een Den Bosch ruzie van met een groep van jongeren. Een van hen door wacht Yolanda en naar haar man op met en slaat Yolanda door in één klap tijdens blind aan haar met rechteroog. het Zes weken later krijgt ze tijdens een oogprothese. van Yolanda wil de uit verdachte vertellen hoe uit gehandicapt ze zich tijdens voelt. De 52-jarige Margaret uit op Hellevoetsluis wil aan met de de verdachte vragen waarom de hij haar huis, en met dat een van haar broer, tijdens in brand heeft proberen te steken. tijdens En ze op tv wil vertellen hoe naar groot in de impact van de brandstichtingen van op haar op leven is. de Maar het meest hoopt uit Margaret dat de man op tv die op verdacht wordt van deze brandstichtingen, straks van ook tijdens vervolgd zal worden voor het de uit brandstichting waarbij haar ouders levend in verbrandden.

Tijdens tijdens een avond stappen op tv wordt Lex in het elkaar geslagen. In het uit ziekenhuis de blijkt dat hij geopereerd moet in worden uit aan bloedingen in zijn naar hoofd. De dagen op tv na de operatie wordt Lex op kunstmatig in coma uit gehouden. In naar het jaar dat van volgt, uit moet Lex revalideren. Hij met kan niets meer. Lex de wil de het twee verdachten met tijdens de zitting van vertellen wat zij tijdens hebben aangericht. De 18-jarige de Julisa maakt op tv gebruik van haar spreekrecht naar omdat haar het vader, Mais Jozef, anderhalf jaar geleden op op klaarlichte met dag werd doodgeschoten in tijdens Groningen. De uit moordenaar werd vorig naar jaar veroordeeld het tot negen tijdens jaar cel. Het OM van wil dat de moordenaar ook naar tbs krijgt opgelegd een en gaat op in op hoger beroep. Julisa doet tijdens deze met zitting haar een verhaal.

De tijdens 49-jarige ex van Manon, Siez, van een wordt na een woordenwisseling door de een in medebewoner doodgestoken. Siez de laat een 13-jarige een zoon en een 11-jarige op tv dochter achter. op tv De verdachte wordt in veroordeeld tot 8 door jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging, in maar gaat op in beroep. Tijdens uit dat op tv hoger beroep gaat naar Manon spreken. Dat van doet ze vooral uit naam van op tv de kinderen. met De 56-jarige Marja is op tv dolgelukkig als ze een de naar vriendelijke en goedlachse J. ontmoet. met Als het uit stel korte tijd later naar gaat samenwonen, tijdens verandert het gedrag van door naar haar 'grote liefde'. van Wat begint met op intimideren, eindigt met zware mishandeling en het seksueel de misbruik. Dit duurt een tien maanden, totdat hij uit wordt opgepakt. Tijdens de het met zitting wil Marja vertellen over het de hel waarin het zij heeft van geleefd.

De van 49-jarige ex van Manon, Siez, in wordt het na een woordenwisseling in door een medebewoner doodgestoken. door Siez laat een 13-jarige met zoon en door een op 11-jarige dochter achter. uit De verdachte wordt veroordeeld tot met 8 jaar gevangenisstraf en op tijdens TBS met dwangverpleging, maar het gaat in beroep. Tijdens dat een hoger beroep op tv gaat Manon van spreken. Dat op doet ze vooral uit uit naam van naar de kinderen. De uit 56-jarige Marja is dolgelukkig als ze tijdens tijdens de vriendelijke en goedlachse tijdens J. ontmoet. in Als het stel korte tijd op tv later gaat samenwonen, verandert de het gedrag uit van haar 'grote liefde'. tijdens een Wat begint met intimideren, van eindigt met zware uit mishandeling en seksueel uit misbruik. Dit duurt tien in maanden, totdat hij wordt op tv opgepakt. naar Tijdens de zitting wil Marja de vertellen het over de hel waarin tijdens zij heeft een geleefd.

In door 2015 wordt Rudi Schouten van door een motorbendelid het doodgeschoten. Tijdens met de strafzaak die naar volgt, wordt de verdachte veroordeeld op tv een tot negen jaar cel. Hij van gaat echter in de hoger beroep. Tijdens op tv dit hoger beroep naar wil Rudi's in moeder, Anita, vertellen hoe tijdens groot de op impact van het de moord op haar zoon op tv is. Het op leven van uit de 23-jarige Rotterdamse Shannon door de Wit verandert ingrijpend met als ze het een slachtoffer door wordt van stalking. Shannon naar gaat spreken, omdat ze de van dader wil vertellen de het hoe groot de impact een op haar leven op is.

In 2015 op tv wordt door Rudi Schouten door een motorbendelid uit doodgeschoten. Tijdens op de strafzaak die op volgt, wordt de in verdachte veroordeeld tot negen tijdens jaar cel. Hij in gaat door echter in hoger beroep. Tijdens op tv dit hoger beroep wil met Rudi's moeder, Anita, op tv vertellen uit hoe groot de de impact van de moord op in haar zoon uit is. een Het leven van de 23-jarige Rotterdamse met Shannon de door Wit op tv verandert ingrijpend als ze het slachtoffer uit wordt in van stalking. met Shannon gaat spreken, in omdat ze de dader wil op vertellen naar hoe groot de de impact op haar het leven is.

In in 2014 ontdekt de nu 27-jarige een met Ashmira dat nichtjes de en vriendinnetjes zijn een misbruikt door verschillende ooms. op tv Dat is het tien jaar na de de verschrikkelijke gebeurtenissen bij op tv Ashmira zelf. Uit angst van haar familie te ontwrichten, tijdens heeft een ze lang gezwegen over op het misbruik. Als blijkt het dat uit een nichtje op is misbruikt door het dezelfde oom, besluit Ashmira alsnog het aangifte tegen hem van te doen. De met dochter van Mala, Nalini, het overleed ruim drie van jaar geleden onder op door dubieuze omstandigheden. De verdachte is haar door ex-partner, naar waarvan ze een op dat moment naar ook zwanger is. de Tijdens de rechtszaak door wordt hij tot zeven jaar uit veroordeeld. Zowel hij op tv als op tv het Openbaar Ministerie gaan daartegen uit in hoger met beroep. Tot wanhoop op tv van Mala mag naar hij dat van beroep, na drie jaar vastgezeten te uit hebben, in vrijheid van door afwachten.

In de documentairereeks van Spreekrecht worden mensen met gevolgd tijdens de in emotionele weg een naar de door rechtbank. Vanavond het op tv verhaal van de het nu 27-jarige Ashmira. Zij in ontdekte in 2014 op tv dat nichtjes en in vriendinnetjes zijn misbruikt door het verschillende door ooms. Dat is op tv tien jaar na van de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira tijdens met zelf. Uit angst haar uit familie te ontwrichten, heeft in ze lang gezwegen de over een het misbruik. Als door blijkt dat een nichtje is misbruikt het door op dezelfde oom, besluit Ashmira tijdens alsnog aangifte tegen hem op tv te op doen. De dochter van uit Mala, Nalini, naar overleed ruim drie jaar op geleden onder op tv dubieuze omstandigheden. De verdachte naar is de haar ex-partner, waarvan ze de op dat met moment ook zwanger op tv is. Tijdens de rechtszaak een wordt hij tot zeven met jaar veroordeeld. Zowel hij in naar als het Openbaar Ministerie gaan tijdens daartegen van in hoger beroep. Tot wanhoop van op Mala mag tijdens hij dat beroep, op na drie jaar uit vastgezeten te hebben, in door vrijheid op tv afwachten.

Op oudejaarsdag met 2015 wordt de 23-jarige uit Joël op tv neergestoken op een de parkeerterrein in de Zutphen. Een paar uur later moet een zijn moeder, naar Melanie, door hem identificeren in op het mortuarium van het tijdens ziekenhuis. De een twee verdachten die worden op tv opgepakt, zwijgen over de door toedracht. Melanie op tv gebruikt haar spreekrecht om naar de rechters én de uit verdachten te vertellen in hoe haar leven met de die bewuste 31 door december werd verwoest. Op weg de naar huis na op een naar avond stappen ziet Jerry naar dat een op man twee vrouwen lastigvalt het en slaat. Ondanks het dat de uit man enorm opgefokt is, zegt Jerry naar er in toch iets van. Dat naar moet hij bekopen met een drie vuistslagen in in zijn een gezicht.

Op oudejaarsdag het 2015 wordt de uit 23-jarige Joël de neergestoken op een parkeerterrein de in Zutphen. naar Een paar uur later een moet naar zijn moeder, Melanie, hem de identificeren in het mortuarium van de het ziekenhuis. de De twee verdachten met die worden opgepakt, naar zwijgen over de toedracht. op tv Melanie gebruikt het haar spreekrecht om de door rechters tijdens én de tijdens verdachten te vertellen hoe haar leven op tv die bewuste de 31 in december werd verwoest. met Op weg naar met huis na een avond tijdens stappen ziet Jerry dat van een het man twee vrouwen lastigvalt en naar slaat. Ondanks op dat de man enorm opgefokt de is, zegt uit Jerry naar er toch iets de van. Dat moet hij bekopen met naar drie de vuistslagen in zijn op tv gezicht.

Rik op tv wordt op een 12-jarige leeftijd door door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. met Deze personen op zijn ook lid van de muziekvereniging een waar Riks hele uit familie deel door van uitmaakt. van Als Rik zijn het verhaal vertelt van aan een schooldecaan, op tv volgt er een op tv aangifte en een uitgebreid onderzoek. Rik van met maakt gebruik van zijn van spreekrecht, omdat de hij duidelijk wil maken hoeveel met impact het de misbruik op hem de heeft gehad. Yvonne uit wordt in 2013 tijdens door haar werk uit bij een klein van tankstation bruut met overvallen. In november tijdens 2016 is het het weer raak: een man met het een naar bivakmuts komt 's avonds tijdens het station binnen met en zet uit een mes op de buik de van Yvonne. Voor de Yvonne begint de nachtmerrie tijdens op tv weer van voor op tv af aan.

Sinds op 2005 maken jaarlijks ruim de 500 een slachtoffers en nabestaanden van uit ernstige misdrijven gebruik de van het zogenaamde in spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in uit het een bijzijn van de van verdachte(n), rechters- en advocaten op tv vertellen zijzelf tijdens wat de gevolgen zijn van door het op tv misdrijf dat met hen - of door hun dierbare - is aangedaan. de In het een nieuwe programma ‘Spreekrecht’ volgt het presentatrice Angela Groothuizen mensen van die de pijnlijke de confrontatie aangaan met een met de verdachte(n) en met hun hart luchten de tijdens dit belangrijke tijdens moment in hun op tv leven. Hoe werkt het op tv spreekrecht, waarom maakt iemand in hier gebruik het van en welke professionals zijn hierbij een betrokken? van Hoe bereidt iemand zich op voor, de die voor het eerst na het uit vreselijke uit misdrijf oog in oog op met de de verdachte(n) komt te staan? Angela naar het hoort onder andere door het aangrijpende verhaal aan van naar de 16-jarige Rik. Hij van tijdens werd van zijn twaalfde tot het zijn veertiende seksueel het misbruikt door naar twee goede een vrienden van de familie. Voor Rik op tv is het spreekrecht uit dé manier om van het op stilzwijgen te doorbreken na twee naar jaar misbruik. Hij van richt zich tijdens het zijn op indringende slachtofferverklaring in rechtstreeks tot de de verdachten. ‘Voor mij het zijn jullie geen verdachten maar daders, tijdens ontzettend laffe in daders’. Rik zijn het vader spreekt ook door tijdens de zitting. het ‘Door het te spreken op door zitting, kun je door het kille, feitelijke naar verhaal dat daar van wordt neergezet, een een menselijk gezicht geven’. Ook de 47-jarige door tankstation medewerkster Yvonne de neemt Angela mee uit in het traject. naar Yvonne werd het binnen vier jaar tijd, in twee keer overvallen. De met het eerste keer met een van vuurwapen, de een tweede keer met tijdens een mes. Ze heeft tijdens met beide overvallen door doodsangsten het uitgestaan en voor haar in leven gevreesd. de Dit heeft littekens achtergelaten op haar door ziel. naar Vandaar dat Yvonne gebruik door maakt van haar door spreekrecht. ‘Ik in wil de dader vertellen de hoe hij mij met beschadigd heeft voor de het op tv leven’. Angela volgt iedere stap van die gezet wordt van in het proces naar naar door die ene grote belangrijke dag; tijdens de uit dag waarna de slachtoffers hopen een het boek op tv te sluiten en verder te op uit kunnen met hun het leven.

december 2018
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord