Programma gemist?

Na een door gezellige uit carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en op haar door man, Willy, in naar een cafetaria in op tv Den Bosch ruzie op tv met een groep jongeren. Een van van hen wacht tijdens Yolanda en haar met man op op en slaat Yolanda in met in één klap blind aan naar haar rechteroog. in Zes weken later krijgt ze van een oogprothese. Yolanda wil met de het verdachte vertellen hoe gehandicapt met ze op zich voelt. De 52-jarige Margaret door uit Hellevoetsluis tijdens wil aan de verdachte vragen het op waarom hij haar het huis, en dat van op tv haar broer, door in brand heeft proberen op te steken. En van ze wil vertellen hoe met groot met de impact van de brandstichtingen tijdens op haar op tv leven is. in Maar het meest tijdens hoopt Margaret dat de op man die verdacht wordt in van deze het brandstichtingen, straks op ook vervolgd zal worden voor de de brandstichting waarbij in haar ouders levend het verbrandden.

Na een gezellige een carnavalsdag krijgen tijdens de 47-jarige Yolanda en de haar door man, Willy, naar in een cafetaria in op tv Den Bosch ruzie met een door groep jongeren. Een tijdens van hen wacht het Yolanda met en haar door man op en slaat Yolanda in door op tv één klap blind aan haar met rechteroog. van Zes weken later krijgt van ze een oogprothese. tijdens Yolanda wil de verdachte vertellen tijdens hoe gehandicapt ze de van zich voelt. De 52-jarige in Margaret uit Hellevoetsluis wil in aan de verdachte tijdens vragen waarom van hij haar huis, en dat een van haar broer, het in een brand heeft proberen uit te steken. En ze tijdens wil vertellen hoe met groot de de impact van de brandstichtingen op tijdens haar van leven is. Maar het meest op hoopt Margaret dat naar het de man die op tv verdacht wordt van deze het brandstichtingen, straks ook de vervolgd zal worden het voor de brandstichting waarbij haar in ouders levend naar verbrandden.

Tijdens in een avond stappen naar wordt Lex naar in elkaar geslagen. In het het ziekenhuis van blijkt dat hij geopereerd moet worden een aan bloedingen met in zijn op hoofd. De dagen in na de operatie wordt op Lex het kunstmatig in coma uit gehouden. In het jaar dat volgt, uit moet Lex in revalideren. Hij kan een niets meer. Lex wil uit door de twee verdachten tijdens de zitting in tijdens vertellen wat zij hebben aangericht. van De 18-jarige tijdens Julisa maakt gebruik door van haar spreekrecht omdat haar naar op tv vader, Mais Jozef, anderhalf uit jaar geleden op een klaarlichte dag tijdens werd doodgeschoten in Groningen. De moordenaar op tv werd vorig tijdens jaar veroordeeld tot negen in jaar cel. van Het OM wil dat van de op tv moordenaar ook tbs krijgt opgelegd uit en een gaat in hoger beroep. Julisa naar doet tijdens tijdens deze zitting haar naar verhaal.

De de 49-jarige ex van Manon, door Siez, wordt tijdens na een woordenwisseling door een de medebewoner het doodgestoken. Siez laat een tijdens 13-jarige zoon van en een 11-jarige het dochter achter. De verdachte wordt op veroordeeld een tot 8 jaar gevangenisstraf en een TBS met naar dwangverpleging, maar uit gaat in beroep. Tijdens met dat hoger de beroep gaat Manon door spreken. Dat doet ze in vooral uit naam van uit de door kinderen. De 56-jarige door Marja is dolgelukkig als ze een de vriendelijke en naar goedlachse een J. ontmoet. het Als het stel korte tijd later op gaat de samenwonen, verandert het gedrag van het haar op tv 'grote liefde'. Wat begint met op intimideren, eindigt uit met zware mishandeling een en de seksueel misbruik. Dit duurt tien maanden, van naar totdat hij wordt opgepakt. Tijdens de van zitting van wil Marja van vertellen over de uit hel waarin zij heeft naar geleefd.

De 49-jarige van ex van Manon, Siez, met wordt door na een woordenwisseling door op een medebewoner doodgestoken. Siez tijdens laat een op 13-jarige zoon naar en een 11-jarige dochter achter. het op tv De verdachte wordt tijdens veroordeeld tot 8 jaar het gevangenisstraf en TBS in met dwangverpleging, maar gaat tijdens in beroep. Tijdens in dat hoger beroep gaat naar Manon op tv spreken. Dat de doet ze vooral uit naam van de de op kinderen. De 56-jarige Marja het is dolgelukkig als ze naar de tijdens vriendelijke en naar goedlachse J. ontmoet. Als het naar stel korte tijd het later gaat samenwonen, tijdens verandert het gedrag de van haar 'grote liefde'. op Wat in begint met intimideren, uit eindigt met zware mishandeling het en uit seksueel misbruik. Dit duurt op tien maanden, totdat hij wordt een opgepakt. Tijdens de door zitting wil Marja van tijdens vertellen over de hel waarin de zij heeft naar geleefd.

In tijdens 2015 wordt Rudi naar Schouten door op een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak op die volgt, wordt tijdens de met verdachte veroordeeld tot met negen jaar tijdens cel. Hij gaat echter door in hoger beroep. Tijdens dit in hoger van beroep wil Rudi's het moeder, Anita, naar vertellen hoe groot door de impact van naar de moord op haar zoon is. met Het leven van het op de 23-jarige Rotterdamse uit Shannon de Wit verandert ingrijpend als met ze het slachtoffer tijdens uit wordt van stalking. Shannon met gaat spreken, omdat met ze de dader wil de vertellen door hoe groot de impact op op haar leven uit is.

In 2015 door wordt Rudi Schouten op tv door een motorbendelid doodgeschoten. een een Tijdens de strafzaak die het volgt, wordt de verdachte veroordeeld met het tot negen jaar cel. van Hij gaat echter een in hoger beroep. met Tijdens dit hoger beroep op tv wil van Rudi's moeder, Anita, vertellen hoe het groot de tijdens impact van de moord op tv op haar door zoon is. Het leven uit van de 23-jarige Rotterdamse in uit Shannon de Wit verandert ingrijpend met als op ze het slachtoffer wordt van uit stalking. Shannon naar gaat spreken, omdat ze op de dader wil door vertellen hoe groot de van impact op de haar leven op is.

In in 2014 ontdekt door de nu 27-jarige Ashmira op dat nichtjes en vriendinnetjes uit zijn misbruikt door van verschillende ooms. op Dat is tien door jaar na de op tv verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. op tv Uit tijdens angst haar familie te op ontwrichten, heeft op ze lang gezwegen over het tijdens misbruik. Als blijkt uit een dat een nichtje is misbruikt naar door dezelfde oom, besluit de met Ashmira alsnog aangifte tegen hem te met doen. De door dochter tijdens van Mala, Nalini, met overleed ruim drie jaar geleden onder het dubieuze op tv omstandigheden. De verdachte op is haar ex-partner, waarvan door ze op dat moment naar tijdens ook zwanger is. Tijdens op de rechtszaak in wordt hij tot met zeven jaar veroordeeld. Zowel het hij als het Openbaar Ministerie de gaan in daartegen in hoger beroep. Tot tijdens op wanhoop van Mala mag hij dat de beroep, na een drie uit jaar vastgezeten te hebben, in door vrijheid tijdens afwachten.

In van de documentairereeks van Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de op tv door emotionele weg naar de rechtbank. tijdens Vanavond het verhaal op van de naar nu 27-jarige Ashmira. Zij in ontdekte in 2014 dat op nichtjes in en vriendinnetjes door zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat een is door tien jaar na de tijdens verschrikkelijke op tv gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst in haar familie door te ontwrichten, heeft met ze lang gezwegen van over door het misbruik. Als naar blijkt dat een nichtje is misbruikt door door dezelfde naar oom, de besluit Ashmira alsnog aangifte tegen naar hem te doen. De een naar dochter van Mala, Nalini, tijdens overleed ruim drie jaar geleden uit onder dubieuze omstandigheden. van De op verdachte is haar ex-partner, waarvan tijdens ze op dat op naar moment ook zwanger uit is. Tijdens de rechtszaak in wordt hij tot de zeven jaar veroordeeld. Zowel op hij als het het Openbaar Ministerie gaan op daartegen door in hoger beroep. uit Tot wanhoop van Mala mag hij de dat tijdens beroep, na drie op jaar vastgezeten te hebben, in uit vrijheid de afwachten.

Op op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige tijdens Joël neergestoken op van een van parkeerterrein in Zutphen. tijdens Een paar met uur later moet zijn moeder, Melanie, uit hem een identificeren in het uit mortuarium van het ziekenhuis. met De twee verdachten die tijdens worden naar opgepakt, zwijgen over met de toedracht. Melanie gebruikt tijdens haar spreekrecht om op tv de van rechters én de naar verdachten te vertellen hoe haar door leven die op tv bewuste 31 december door werd verwoest. Op weg naar in huis na een naar avond stappen ziet van Jerry in dat een man op tv twee vrouwen lastigvalt en op tv slaat. met Ondanks dat de man de enorm opgefokt is, van zegt Jerry op er toch iets van. Dat moet door hij bekopen met de drie vuistslagen door in zijn van gezicht.

Op het oudejaarsdag 2015 in wordt de 23-jarige Joël neergestoken op op een parkeerterrein in naar Zutphen. Een paar door uur later uit moet zijn moeder, door Melanie, hem door identificeren in het op tv mortuarium van in het ziekenhuis. De op twee verdachten die in worden opgepakt, zwijgen de over de toedracht. een Melanie gebruikt haar in spreekrecht om de rechters én de van verdachten tijdens te vertellen hoe haar leven op die van bewuste 31 door december werd verwoest. Op weg naar van huis na een een avond stappen ziet op Jerry dat een op tv man twee vrouwen uit lastigvalt een en slaat. Ondanks door dat de man enorm uit opgefokt is, tijdens zegt Jerry van er toch iets van. Dat naar moet hij bekopen de met drie een vuistslagen in zijn een gezicht.

Rik wordt door op 12-jarige leeftijd de door de twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen de zijn het ook lid op van de muziekvereniging naar waar Riks hele familie deel van in door uitmaakt. Als Rik zijn op tv verhaal vertelt met aan een schooldecaan, volgt naar er een in aangifte en een uitgebreid onderzoek. op tv Rik in maakt gebruik van van zijn spreekrecht, omdat hij duidelijk wil met maken hoeveel impact in het misbruik op de hem heeft het gehad. Yvonne tijdens wordt in 2013 tijdens haar het op werk bij een klein tankstation bruut op tv overvallen. In november op tv tijdens 2016 is het weer raak: een op tv uit man met een bivakmuts het komt 's avonds het naar station binnen en op zet een mes een op de buik de van tijdens Yvonne. Voor Yvonne begint de nachtmerrie naar met weer van voor af in aan.

Sinds 2005 een maken tijdens jaarlijks ruim 500 slachtoffers en een nabestaanden op van ernstige misdrijven gebruik van een het zogenaamde spreekrecht. van Tijdens naar de strafzaak, in het bijzijn op tv van naar de verdachte(n), rechters- op en advocaten vertellen zijzelf wat tijdens de in gevolgen zijn van op tv het misdrijf dat hen uit - of hun dierbare - de is aangedaan. In het het nieuwe het programma ‘Spreekrecht’ volgt een presentatrice Angela op Groothuizen mensen die de van pijnlijke confrontatie aangaan met van de verdachte(n) het en hun hart luchten een tijdens dit belangrijke het op tv moment in hun het leven. Hoe werkt het spreekrecht, tijdens waarom maakt iemand hier een gebruik van en op welke professionals met zijn hierbij betrokken? op tv Hoe bereidt met iemand zich voor, die voor in het eerst na het de vreselijke misdrijf uit oog van in oog met de verdachte(n) op komt te tijdens staan? Angela hoort onder andere op in het aangrijpende verhaal een aan van de 16-jarige tijdens Rik. Hij werd van zijn van twaalfde het tot zijn veertiende seksueel misbruikt uit door op twee goede vrienden van de tijdens familie. Voor een Rik is het uit spreekrecht dé manier de om het de stilzwijgen te doorbreken na twee op tv jaar misbruik. het Hij richt zich op tijdens zijn op indringende slachtofferverklaring rechtstreeks tot met de verdachten. ‘Voor mij tijdens zijn een jullie geen verdachten maar daders, op op tv ontzettend laffe daders’. Rik zijn op tv vader spreekt ook tijdens door de zitting. op ‘Door van te spreken op zitting, kun je op door het kille, feitelijke verhaal dat daar het wordt neergezet, een naar menselijk gezicht met geven’. Ook de op 47-jarige tankstation medewerkster uit Yvonne neemt door Angela mee in het de traject. Yvonne werd binnen vier uit de jaar tijd, twee keer overvallen. op tv De eerste tijdens keer met op tv een vuurwapen, uit de tweede keer met naar een mes. op tv Ze heeft tijdens beide overvallen uit doodsangsten uitgestaan en voor op haar leven gevreesd. met Dit heeft littekens van door achtergelaten op haar op tv ziel. Vandaar dat met Yvonne gebruik maakt van haar een spreekrecht. ‘Ik naar wil de dader de vertellen hoe hij de mij beschadigd heeft de voor het leven’. Angela met volgt iedere stap die uit gezet wordt in in het proces een naar uit die ene grote belangrijke de dag; de een dag waarna de naar slachtoffers hopen het boek op tv te sluiten en verder te een kunnen met hun door het leven.

augustus 2020
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!