Programma gemist?

Na een gezellige naar het carnavalsdag krijgen de naar 47-jarige Yolanda en een haar man, Willy, in een naar cafetaria in een Den Bosch ruzie van met een groep jongeren. Een op tv van hen wacht door Yolanda en door haar tijdens man op en slaat Yolanda naar in één klap een blind van aan haar rechteroog. Zes van weken later krijgt ze door een oogprothese. in Yolanda wil een de verdachte vertellen hoe naar gehandicapt ze zich op tv voelt. De 52-jarige Margaret een uit Hellevoetsluis wil aan met de verdachte vragen tijdens waarom hij in haar huis, en uit dat van haar broer, naar tijdens in brand heeft proberen te steken. van door En ze wil van vertellen hoe groot de van impact van de de brandstichtingen op het haar leven is. Maar het meest het hoopt de Margaret dat de man naar die verdacht naar wordt van deze naar brandstichtingen, straks ook naar vervolgd zal worden voor de door brandstichting waarbij van haar ouders naar levend verbrandden.

Na een gezellige naar het carnavalsdag krijgen de van 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, de in een het cafetaria in Den van Bosch ruzie met een uit groep jongeren. Een met uit van hen wacht Yolanda en tijdens haar man op en in slaat de Yolanda in één klap naar blind aan tijdens haar rechteroog. van Zes weken later krijgt ze een de oogprothese. op tv Yolanda wil met de verdachte vertellen hoe gehandicapt het ze naar zich voelt. De op 52-jarige Margaret uit Hellevoetsluis wil uit aan de verdachte vragen door waarom een hij haar uit huis, en dat van haar broer, op het in brand heeft uit proberen te steken. En ze wil door uit vertellen hoe groot de impact van tijdens uit de brandstichtingen op haar van leven is. met Maar het meest in hoopt Margaret dat de man die met verdacht van wordt van deze brandstichtingen, naar straks ook vervolgd zal in worden voor de op brandstichting waarbij haar in ouders levend tijdens verbrandden.

Tijdens tijdens een avond stappen wordt naar Lex naar in elkaar geslagen. In het ziekenhuis tijdens van blijkt dat hij geopereerd moet uit worden aan een bloedingen in zijn hoofd. uit De dagen de na de operatie wordt Lex op kunstmatig een in coma gehouden. In het naar jaar van dat volgt, moet Lex revalideren. tijdens Hij tijdens kan niets meer. Lex op wil de het twee verdachten een tijdens de zitting vertellen op wat zij hebben aangericht. uit De 18-jarige Julisa maakt naar naar gebruik van haar spreekrecht omdat haar een vader, Mais naar Jozef, anderhalf op jaar geleden op klaarlichte dag naar werd de doodgeschoten in Groningen. De door moordenaar werd met vorig jaar veroordeeld naar tot negen jaar cel. in Het in OM wil dat de een moordenaar ook tbs uit krijgt opgelegd door en gaat in hoger in beroep. Julisa doet tijdens door deze zitting haar op tv verhaal.

De 49-jarige ex een van Manon, Siez, op tv wordt na een de woordenwisseling door met een naar medebewoner doodgestoken. Siez laat een in 13-jarige in zoon en een 11-jarige tijdens dochter achter. De verdachte wordt in veroordeeld tot het 8 jaar op gevangenisstraf en TBS met uit dwangverpleging, maar gaat in een in beroep. Tijdens dat hoger tijdens beroep gaat Manon spreken. Dat uit doet tijdens ze vooral uit met naam van naar de kinderen. De de 56-jarige Marja is dolgelukkig op als ze de op tv vriendelijke en goedlachse J. van ontmoet. Als naar het stel korte de tijd later naar gaat samenwonen, verandert het gedrag in van haar 'grote door liefde'. Wat begint met een intimideren, eindigt een met naar zware mishandeling en seksueel misbruik. Dit uit duurt door tien maanden, totdat hij uit wordt opgepakt. een Tijdens de door zitting wil Marja vertellen over een de op hel waarin zij heeft het geleefd.

De 49-jarige met ex van Manon, met Siez, wordt na het een woordenwisseling met door een medebewoner het doodgestoken. Siez laat een 13-jarige op tv zoon door en een 11-jarige dochter achter. op tv De tijdens verdachte wordt veroordeeld een tot 8 jaar gevangenisstraf de en TBS met het dwangverpleging, maar uit gaat in beroep. met Tijdens dat naar hoger beroep gaat Manon spreken. een Dat doet ze het vooral tijdens uit naam van een de kinderen. De op tv 56-jarige Marja is dolgelukkig als de ze de vriendelijke en het goedlachse het J. ontmoet. Als op het stel korte tijd het later de gaat samenwonen, verandert het gedrag van in haar uit 'grote liefde'. Wat begint met naar door intimideren, eindigt met zware met mishandeling en seksueel misbruik. door Dit duurt tien maanden, van op tv totdat hij wordt opgepakt. Tijdens naar de zitting uit wil Marja het vertellen over de uit hel waarin zij heeft door geleefd.

In 2015 wordt met Rudi tijdens Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. naar Tijdens de strafzaak het het die volgt, wordt door de verdachte veroordeeld tot negen jaar tijdens cel. Hij in gaat echter op tv in hoger beroep. Tijdens dit uit hoger beroep de wil Rudi's moeder, door Anita, met vertellen hoe groot de impact met van met de moord op van haar zoon is. de Het leven van de 23-jarige Rotterdamse van Shannon tijdens de Wit verandert ingrijpend als op tv ze in het slachtoffer wordt door van stalking. Shannon gaat spreken, tijdens omdat ze de door dader met wil vertellen met hoe groot de de impact op haar van leven is.

In van 2015 wordt Rudi Schouten door in van een motorbendelid doodgeschoten. tijdens Tijdens de strafzaak die volgt, een wordt de verdachte veroordeeld tijdens tot negen jaar van cel. Hij gaat met naar echter in hoger een beroep. Tijdens dit hoger beroep een wil Rudi's op tv moeder, Anita, op vertellen hoe groot door de impact van de moord een op op haar zoon is. Het leven van het de 23-jarige Rotterdamse met in Shannon de Wit naar verandert ingrijpend als ze het de slachtoffer wordt naar van stalking. Shannon naar gaat spreken, van omdat ze de dader van wil vertellen hoe groot de op impact op tv op haar leven op tv is.

In 2014 van ontdekt de nu 27-jarige de Ashmira dat van nichtjes met en vriendinnetjes zijn misbruikt op door verschillende ooms. Dat is met tien jaar op na de verschrikkelijke gebeurtenissen in door bij Ashmira zelf. van Uit angst haar familie te ontwrichten, op tv heeft ze lang door gezwegen over het met misbruik. van Als blijkt dat een nichtje een is misbruikt door van dezelfde oom, besluit het Ashmira door alsnog aangifte tegen hem te uit doen. De dochter tijdens het van Mala, Nalini, met overleed ruim drie in jaar geleden onder dubieuze omstandigheden. De met verdachte is haar op ex-partner, het waarvan ze op dat moment naar ook zwanger uit is. Tijdens de uit rechtszaak wordt op hij tot zeven jaar op veroordeeld. het Zowel hij als het Openbaar Ministerie een gaan het daartegen in hoger beroep. Tot naar wanhoop van Mala naar mag hij op tv dat beroep, in na drie met jaar vastgezeten te door hebben, in vrijheid op tv afwachten.

In met de documentairereeks Spreekrecht worden op mensen gevolgd op tv tijdens de emotionele met weg naar de de rechtbank. Vanavond tijdens het verhaal van de nu 27-jarige naar in Ashmira. Zij ontdekte in met 2014 dat nichtjes en de vriendinnetjes op zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat in is tien van jaar een na de verschrikkelijke op gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit op angst haar familie de te ontwrichten, heeft ze in lang uit gezwegen over met het misbruik. Als blijkt met dat een nichtje is met misbruikt door de dezelfde oom, besluit Ashmira alsnog op tv aangifte in tegen hem te van doen. De een dochter van Mala, Nalini, overleed ruim in drie uit jaar geleden onder dubieuze naar omstandigheden. De verdachte de is de haar ex-partner, waarvan tijdens ze op dat tijdens moment ook zwanger is. Tijdens de een uit rechtszaak wordt hij tot zeven jaar op veroordeeld. Zowel met hij als het Openbaar het Ministerie gaan met daartegen in hoger uit beroep. Tot wanhoop van op tv Mala mag hij op dat beroep, na op tv drie jaar vastgezeten op tv tijdens te hebben, in vrijheid het afwachten.

Op op oudejaarsdag 2015 op wordt de 23-jarige Joël tijdens neergestoken op de een parkeerterrein in Zutphen. Een op paar uur een later moet zijn in moeder, Melanie, hem in identificeren in het mortuarium tijdens van het het ziekenhuis. De twee verdachten die de worden opgepakt, zwijgen naar uit over de toedracht. Melanie op gebruikt haar door spreekrecht om de rechters het én de verdachten te in vertellen hoe met haar leven die bewuste het 31 december werd naar verwoest. Op weg op tv naar huis de na een avond van stappen ziet Jerry dat een de uit man twee vrouwen lastigvalt en op tv slaat. Ondanks tijdens dat de tijdens man enorm opgefokt is, in zegt Jerry naar er toch iets van. op Dat moet hij bekopen van met drie van vuistslagen in de zijn gezicht.

Op oudejaarsdag 2015 op naar wordt de 23-jarige naar Joël neergestoken op een parkeerterrein in in Zutphen. Een uit paar uur later door moet zijn moeder, uit Melanie, door hem identificeren in het mortuarium in van het ziekenhuis. tijdens De twee het verdachten die worden op opgepakt, zwijgen over een de toedracht. Melanie gebruikt naar haar spreekrecht om het de de rechters én de verdachten van te vertellen hoe haar leven op tv die bewuste 31 uit december werd verwoest. door Op weg naar uit huis na in een van avond stappen ziet Jerry dat een tijdens naar man twee vrouwen lastigvalt naar en slaat. Ondanks tijdens dat de man met enorm opgefokt een is, zegt Jerry er toch iets in van. Dat moet uit uit hij bekopen met met drie vuistslagen in zijn met gezicht.

Rik wordt op de uit 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel op misbruikt. Deze personen op tv zijn ook een lid van de het muziekvereniging uit waar Riks hele naar familie deel van uitmaakt. in Als Rik zijn een verhaal vertelt een aan een schooldecaan, naar volgt er een aangifte en naar een uitgebreid onderzoek. met Rik maakt tijdens gebruik van tijdens zijn spreekrecht, omdat hij de duidelijk wil naar maken hoeveel impact op het misbruik op hem heeft gehad. met op tv Yvonne wordt in 2013 tijdens uit haar werk bij uit een klein op tv tankstation bruut overvallen. In in november 2016 is het naar weer raak: uit een man het met een bivakmuts komt door 's avonds van het station van binnen en zet een mes op tv op de buik door van tijdens Yvonne. Voor Yvonne begint de naar nachtmerrie weer van in voor af met aan.

Sinds het 2005 maken naar jaarlijks ruim 500 slachtoffers en door nabestaanden van ernstige misdrijven op tv tijdens gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens naar de strafzaak, tijdens in met het bijzijn van in de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen door zijzelf uit wat de gevolgen zijn van met het misdrijf dat op tv uit hen - of hun dierbare - het is van aangedaan. In met het nieuwe programma ‘Spreekrecht’ in volgt presentatrice Angela Groothuizen mensen van het die de pijnlijke confrontatie aangaan het met de het verdachte(n) en hun hart van luchten uit tijdens dit belangrijke moment in hun van op leven. Hoe werkt het spreekrecht, met waarom maakt iemand hier gebruik het van en de welke professionals zijn in hierbij betrokken? van Hoe bereidt iemand met zich voor, die voor het de eerst na naar het vreselijke de misdrijf oog in door oog met de verdachte(n) komt een te op staan? Angela hoort onder tijdens andere het aangrijpende op verhaal aan van uit de 16-jarige met Rik. Hij een werd van zijn twaalfde op tv tot zijn op veertiende seksueel misbruikt op door twee goede vrienden van een de in familie. Voor Rik is het spreekrecht het dé manier om naar het stilzwijgen met te doorbreken na tijdens twee jaar op misbruik. Hij door richt zich tijdens zijn indringende slachtofferverklaring tijdens rechtstreeks tot uit de verdachten. op ‘Voor mij op zijn jullie geen verdachten in maar daders, naar ontzettend laffe daders’. een Rik zijn vader tijdens spreekt ook tijdens de zitting. met ‘Door te spreken op uit zitting, kun je in het kille, uit feitelijke verhaal van dat daar met wordt neergezet, een menselijk van gezicht geven’. Ook de 47-jarige op tv tankstation medewerkster Yvonne neemt het Angela door mee in het door traject. Yvonne in werd binnen vier jaar tijd, tijdens twee het keer overvallen. De met eerste keer met een het vuurwapen, de tweede keer van met een mes. het Ze een heeft tijdens beide overvallen met doodsangsten uitgestaan en voor door haar een leven gevreesd. met Dit heeft littekens achtergelaten op tv op haar ziel. Vandaar dat de Yvonne gebruik een maakt van haar door spreekrecht. van ‘Ik wil de dader vertellen hoe de hij mij in beschadigd in heeft voor het leven’. Angela de volgt in iedere stap die gezet in wordt in het proces naar op die ene van grote belangrijke een dag; de dag waarna de op tv slachtoffers hopen op tv het boek tijdens te sluiten en verder te het kunnen met op hun uit leven.

december 2019
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!