Programma gemist?

Na een naar gezellige carnavalsdag krijgen de op tv 47-jarige Yolanda van en haar man, Willy, naar het in een cafetaria in met Den Bosch uit ruzie met een tijdens groep jongeren. Een met van hen wacht Yolanda en haar met man op en naar door slaat Yolanda in één klap blind de aan haar rechteroog. het Zes weken door later in krijgt ze een het oogprothese. Yolanda wil de op verdachte vertellen een hoe gehandicapt ze zich op tv voelt. De 52-jarige Margaret uit met Hellevoetsluis wil uit aan de met verdachte vragen waarom naar hij haar huis, naar en dat van van haar broer, van in brand heeft proberen te steken. de En door ze wil vertellen naar hoe groot de door impact van de brandstichtingen op met haar leven is. tijdens Maar het een meest hoopt Margaret de dat de man tijdens die verdacht in wordt van deze brandstichtingen, straks een ook vervolgd zal op tv tijdens worden voor de brandstichting op tv waarbij haar ouders levend een verbrandden.

Na een gezellige het carnavalsdag op tv krijgen de 47-jarige Yolanda en tijdens tijdens haar man, Willy, in in een cafetaria in Den de Bosch ruzie met uit een groep jongeren. een Een door van hen wacht op Yolanda en haar uit man op en een slaat Yolanda in één klap met blind aan tijdens haar rechteroog. Zes weken later het krijgt ze uit een oogprothese. het Yolanda wil de verdachte in vertellen hoe gehandicapt de ze zich voelt. de De 52-jarige Margaret uit op Hellevoetsluis tijdens wil aan door de verdachte vragen waarom hij haar naar huis, en dat de van haar broer, het in in brand heeft op proberen te steken. En ze uit wil vertellen hoe groot tijdens de impact van uit de brandstichtingen op in haar met leven is. Maar door het meest hoopt tijdens Margaret dat de de man die met verdacht wordt van deze brandstichtingen, tijdens straks ook vervolgd tijdens zal worden voor de een brandstichting waarbij haar tijdens ouders levend op tv verbrandden.

Tijdens op tv een avond stappen wordt Lex de in elkaar geslagen. de naar In het ziekenhuis blijkt dat op tv hij in geopereerd moet worden het aan bloedingen in zijn hoofd. op De dagen na de een operatie wordt Lex een kunstmatig naar in coma gehouden. In tijdens het met jaar dat volgt, op tv moet Lex revalideren. Hij kan de niets een meer. Lex wil met de twee verdachten tijdens de tijdens zitting vertellen wat zij naar hebben aangericht. het De 18-jarige Julisa maakt tijdens de gebruik van haar spreekrecht naar omdat haar vader, Mais een Jozef, anderhalf door jaar geleden op een klaarlichte dag werd door doodgeschoten in een Groningen. De moordenaar tijdens werd vorig jaar veroordeeld door tot negen jaar cel. Het tijdens OM wil dat op tv de moordenaar uit ook tbs krijgt opgelegd door een en gaat in door hoger beroep. Julisa doet tijdens op tv deze zitting haar uit verhaal.

De met 49-jarige ex van een Manon, Siez, wordt na een een van woordenwisseling door een medebewoner een doodgestoken. Siez laat een 13-jarige in zoon en een door 11-jarige dochter het achter. De door verdachte wordt veroordeeld de tot 8 jaar gevangenisstraf naar en TBS met met dwangverpleging, maar met gaat in beroep. van Tijdens dat hoger het beroep gaat op Manon spreken. Dat op doet ze vooral uit op tv naam van de kinderen. De een tijdens 56-jarige Marja is dolgelukkig als tijdens ze op tv de vriendelijke en goedlachse J. ontmoet. naar op Als het stel de korte tijd later tijdens gaat samenwonen, verandert met het gedrag van naar haar 'grote liefde'. in Wat begint met het intimideren, eindigt met zware van mishandeling en seksueel misbruik. Dit tijdens duurt naar tien maanden, totdat door hij wordt opgepakt. Tijdens de tijdens zitting wil naar Marja vertellen over op tv de met hel waarin zij heeft een geleefd.

De naar 49-jarige ex van Manon, Siez, van wordt van na een woordenwisseling door een een medebewoner doodgestoken. Siez tijdens laat de een 13-jarige zoon op tv en een 11-jarige dochter achter. naar De op tv verdachte wordt veroordeeld tot op tv 8 jaar gevangenisstraf op en TBS met met dwangverpleging, de maar gaat in de beroep. Tijdens dat het hoger beroep gaat Manon naar spreken. Dat doet ze het vooral naar uit naam van de kinderen. door De 56-jarige Marja tijdens is door dolgelukkig als ze de vriendelijke een en goedlachse J. de ontmoet. Als het stel een korte uit tijd later een gaat samenwonen, verandert het gedrag van met door haar 'grote liefde'. Wat begint met in intimideren, eindigt met uit uit zware mishandeling en seksueel misbruik. van Dit duurt tien maanden, op tv totdat hij wordt de opgepakt. Tijdens van de tijdens zitting wil Marja vertellen over de het hel waarin de zij heeft met geleefd.

In 2015 van wordt Rudi Schouten door in tijdens een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak van die volgt, wordt het de verdachte op veroordeeld het tot negen jaar cel. Hij gaat op tv echter uit in hoger beroep. door Tijdens dit hoger uit beroep wil Rudi's moeder, Anita, het vertellen op tv hoe groot de impact de van de moord op op haar in zoon is. Het leven van op tv de 23-jarige met Rotterdamse Shannon de Wit in verandert ingrijpend als in ze in het slachtoffer wordt de van stalking. Shannon gaat spreken, op het omdat ze de dader naar wil vertellen hoe met groot de impact van op haar leven de is.

In met 2015 wordt Rudi Schouten door door een van motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de de strafzaak die volgt, wordt naar de met verdachte veroordeeld tot negen op jaar van cel. Hij gaat echter in uit hoger de beroep. Tijdens dit hoger beroep wil op Rudi's moeder, een Anita, vertellen hoe in groot de impact op van de moord de op haar zoon naar is. Het in leven van de het 23-jarige Rotterdamse Shannon van de Wit verandert de ingrijpend als met ze het slachtoffer in wordt van stalking. Shannon gaat spreken, met omdat in ze de dader een wil vertellen hoe groot de op tv impact het op haar leven naar is.

In 2014 tijdens ontdekt de nu 27-jarige tijdens Ashmira tijdens dat nichtjes en uit vriendinnetjes zijn misbruikt naar door verschillende naar ooms. Dat is tien jaar het na de naar verschrikkelijke gebeurtenissen bij een Ashmira zelf. Uit tijdens angst haar in familie te ontwrichten, van heeft ze lang gezwegen over in het misbruik. Als van blijkt dat het een nichtje op tv is misbruikt door de dezelfde oom, besluit in Ashmira alsnog aangifte tegen hem te naar doen. tijdens De dochter van van Mala, Nalini, overleed ruim op drie met jaar geleden onder dubieuze omstandigheden. De tijdens verdachte het is haar ex-partner, waarvan door ze op van dat moment ook zwanger door is. Tijdens de het rechtszaak wordt van hij tot zeven jaar naar veroordeeld. Zowel op hij als het Openbaar een Ministerie in gaan daartegen in hoger beroep. Tot op tv wanhoop van de Mala mag hij in dat door beroep, na drie jaar vastgezeten uit te hebben, in vrijheid op tijdens afwachten.

In door de documentairereeks de Spreekrecht worden mensen gevolgd op tijdens de emotionele weg naar het de door rechtbank. Vanavond het verhaal van van de op tv nu 27-jarige Ashmira. op tv Zij ontdekte in 2014 dat de nichtjes op tv en vriendinnetjes het zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat door is tien jaar op tv na de verschrikkelijke naar het gebeurtenissen bij Ashmira door zelf. Uit angst met haar familie te ontwrichten, naar heeft ze lang gezwegen over tijdens het misbruik. Als door het blijkt dat een nichtje is op misbruikt door met dezelfde oom, besluit Ashmira door alsnog op aangifte tegen hem in te doen. De dochter van een Mala, Nalini, overleed ruim op tv drie door jaar geleden op onder dubieuze omstandigheden. De de verdachte is haar van ex-partner, waarvan ze op dat een op moment ook zwanger is. Tijdens met de rechtszaak tijdens wordt hij met tot zeven jaar het veroordeeld. Zowel hij als het op Openbaar Ministerie gaan met daartegen in naar hoger beroep. Tot wanhoop van met van Mala mag hij dat beroep, in na drie jaar vastgezeten op tv het te hebben, in vrijheid de afwachten.

Op oudejaarsdag op 2015 wordt tijdens de 23-jarige het Joël neergestoken op een parkeerterrein in van Zutphen. Een paar door naar uur later moet zijn moeder, op Melanie, hem identificeren een in in het mortuarium van het ziekenhuis. De op twee verdachten uit die worden opgepakt, zwijgen op tv over de toedracht. naar Melanie gebruikt haar door spreekrecht om de tijdens in rechters én de verdachten uit te vertellen hoe haar leven een die bewuste 31 het op tv december werd verwoest. Op weg in naar huis na een van uit avond stappen ziet met Jerry dat een uit man twee vrouwen lastigvalt van en slaat. Ondanks van dat de man enorm naar opgefokt uit is, zegt Jerry er een toch iets van. Dat moet een hij bekopen door met drie naar vuistslagen in zijn naar gezicht.

Op de oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige naar Joël neergestoken door op een een parkeerterrein in Zutphen. in Een paar uur later moet een zijn moeder, naar Melanie, hem identificeren door in het mortuarium tijdens van het het ziekenhuis. De twee tijdens verdachten die worden op tv opgepakt, zwijgen over de toedracht. uit Melanie op tv gebruikt haar spreekrecht tijdens om de van rechters én de het verdachten te vertellen op tv hoe haar leven die bewuste 31 op tv op december werd verwoest. Op weg naar van huis na op een van avond stappen ziet tijdens Jerry dat een een man twee vrouwen lastigvalt en het slaat. het Ondanks dat de uit man enorm opgefokt is, van zegt Jerry er toch iets uit van. Dat moet op tv hij het bekopen met drie vuistslagen door in zijn op tv gezicht.

Rik wordt op de 12-jarige leeftijd het door twee 'familievrienden' seksueel met misbruikt. met Deze personen zijn van ook lid van de in muziekvereniging van waar Riks hele familie de deel van uitmaakt. tijdens Als Rik zijn verhaal uit vertelt aan een schooldecaan, van volgt naar er een aangifte en het een uitgebreid onderzoek. Rik tijdens maakt gebruik van het zijn van spreekrecht, omdat hij van duidelijk wil maken hoeveel impact naar op tv het misbruik op hem heeft in gehad. Yvonne uit wordt in door 2013 tijdens haar werk bij een een klein tankstation van bruut overvallen. In tijdens november 2016 is het op van weer raak: een man met met een bivakmuts komt naar 's van avonds het station binnen op tv en zet op tv een mes op de op tv buik van Yvonne. Voor Yvonne de begint de op tv nachtmerrie met weer van voor af op aan.

Sinds naar 2005 maken door jaarlijks ruim 500 slachtoffers op tv en nabestaanden met van ernstige misdrijven van gebruik van het zogenaamde in spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het het door bijzijn van tijdens de verdachte(n), rechters- en tijdens advocaten vertellen uit zijzelf wat de gevolgen op tv zijn van het de misdrijf dat hen met - of hun uit dierbare - is aangedaan. In naar het naar nieuwe programma ‘Spreekrecht’ volgt door presentatrice op tv Angela Groothuizen mensen die de de pijnlijke confrontatie aangaan met uit de verdachte(n) van en hun hart door luchten tijdens tijdens dit belangrijke moment in met hun leven. Hoe op werkt het spreekrecht, in waarom maakt iemand tijdens hier gebruik van en op tv welke met professionals zijn hierbij betrokken? Hoe met bereidt naar iemand zich voor, die voor het tijdens door eerst na het vreselijke naar misdrijf oog in oog het met de verdachte(n) een komt te staan? Angela naar hoort in onder andere het het aangrijpende verhaal aan tijdens van de naar 16-jarige Rik. Hij werd van van zijn twaalfde met tot zijn veertiende seksueel misbruikt tijdens door op tv twee goede vrienden van de een familie. Voor door Rik de is het spreekrecht een dé manier om het stilzwijgen van te doorbreken uit na twee jaar misbruik. een Hij een richt zich tijdens tijdens zijn indringende slachtofferverklaring rechtstreeks uit tot de uit verdachten. ‘Voor mij in zijn jullie geen verdachten naar maar daders, het ontzettend laffe daders’. Rik een zijn vader spreekt door ook tijdens de de zitting. ‘Door te op spreken op zitting, kun uit je het uit kille, feitelijke verhaal naar dat daar wordt neergezet, een het menselijk gezicht geven’. Ook op de 47-jarige op tankstation in medewerkster Yvonne neemt een Angela mee in het uit traject. Yvonne werd binnen op tv vier jaar tijd, twee van keer overvallen. op tv De uit eerste keer tijdens met een vuurwapen, de het tweede keer met naar een mes. met Ze heeft tijdens beide overvallen doodsangsten tijdens in uitgestaan en voor op tv haar leven gevreesd. naar Dit heeft littekens het achtergelaten op haar ziel. Vandaar dat naar Yvonne gebruik op tv maakt van de haar spreekrecht. ‘Ik wil op de dader vertellen van hoe van hij mij beschadigd heeft voor het het leven’. het Angela volgt iedere stap van die gezet wordt op tv in het proces op naar in die ene grote tijdens belangrijke dag; de dag waarna in de het slachtoffers hopen het boek van te sluiten en het verder te kunnen met een hun van leven.

april 2021
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!