Programma gemist?

Na op tv een gezellige carnavalsdag krijgen de naar de 47-jarige Yolanda en haar man, met Willy, in op tv een cafetaria in Den naar Bosch ruzie met tijdens een de groep jongeren. Een van van hen wacht Yolanda en op haar een man op en het slaat Yolanda in in één klap blind aan in haar rechteroog. door Zes weken later krijgt met ze een in oogprothese. Yolanda wil de verdachte het vertellen in hoe gehandicapt ze zich voelt. De de 52-jarige Margaret uit het Hellevoetsluis wil aan een de verdachte de vragen waarom in hij haar huis, en dat een het van haar broer, op in brand heeft proberen te naar steken. En ze het wil vertellen hoe door groot de met impact van de brandstichtingen een op haar leven is. op uit Maar het meest hoopt naar Margaret dat de man die in verdacht wordt van het de deze brandstichtingen, straks in ook vervolgd zal worden uit voor de brandstichting de waarbij haar ouders levend uit verbrandden.

Na een met gezellige carnavalsdag krijgen de van 47-jarige Yolanda uit en haar man, tijdens Willy, van in een cafetaria in in Den Bosch in ruzie met een groep jongeren. op Een de van hen wacht Yolanda en uit haar van man op en slaat Yolanda in van één uit klap blind aan haar de rechteroog. in Zes weken later met krijgt ze een oogprothese. in Yolanda wil een de verdachte vertellen hoe gehandicapt een ze zich voelt. De op tv 52-jarige Margaret op uit Hellevoetsluis het wil aan uit de verdachte vragen waarom in hij haar huis, en dat een van haar broer, uit naar in brand heeft op proberen te steken. En door ze wil vertellen op tv hoe groot de impact van tijdens de brandstichtingen op het haar leven op is. naar Maar het meest hoopt Margaret met dat op de man die verdacht wordt tijdens van op tv deze brandstichtingen, straks ook vervolgd zal tijdens worden voor de met brandstichting op waarbij haar ouders levend een verbrandden.

Tijdens een de avond stappen met wordt Lex in uit elkaar geslagen. In het ziekenhuis uit blijkt dat hij tijdens geopereerd moet worden met aan bloedingen tijdens in zijn een hoofd. De dagen met na de operatie wordt Lex met het kunstmatig in coma gehouden. In het van jaar in dat volgt, moet Lex op tv revalideren. Hij kan niets uit meer. op Lex wil een de twee verdachten tijdens de door zitting tijdens vertellen wat zij hebben aangericht. De op tv 18-jarige Julisa van maakt gebruik van haar van spreekrecht omdat naar haar van vader, Mais Jozef, anderhalf jaar het geleden op klaarlichte uit dag werd door doodgeschoten in Groningen. De moordenaar de werd van vorig jaar een veroordeeld tot negen jaar cel. door Het OM wil uit dat de moordenaar een ook tijdens tbs krijgt opgelegd van en gaat in het hoger beroep. Julisa doet tijdens deze door zitting met haar verhaal.

De 49-jarige de ex van Manon, Siez, in wordt na op een woordenwisseling in door een medebewoner doodgestoken. op Siez van laat een 13-jarige zoon in en een 11-jarige in dochter achter. op De verdachte wordt veroordeeld met tot 8 jaar gevangenisstraf en naar TBS met op dwangverpleging, in maar gaat in beroep. op tv Tijdens dat de hoger beroep gaat Manon uit spreken. Dat doet naar ze vooral uit tijdens naam van de kinderen. De de 56-jarige Marja tijdens is het dolgelukkig als ze de de vriendelijke en in goedlachse J. ontmoet. Als het met stel korte naar tijd later van gaat samenwonen, verandert het gedrag van een haar tijdens 'grote liefde'. van Wat begint met intimideren, eindigt op tv met zware naar mishandeling en het seksueel misbruik. Dit duurt tien maanden, door totdat een hij wordt opgepakt. Tijdens de door zitting wil door Marja vertellen op tv over de hel een waarin zij heeft de geleefd.

De 49-jarige tijdens ex van tijdens Manon, Siez, wordt na een in woordenwisseling door een in tijdens medebewoner doodgestoken. Siez op tv laat een 13-jarige zoon naar en een 11-jarige dochter achter. van in De verdachte wordt veroordeeld tot 8 op tv jaar uit gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging, tijdens van maar gaat in beroep. de Tijdens dat hoger uit beroep gaat Manon op tv spreken. Dat doet ze vooral de uit een naam van de kinderen. het De 56-jarige uit Marja is dolgelukkig in als ze de vriendelijke en het op tv goedlachse J. ontmoet. Als het door stel korte tijd de later gaat samenwonen, verandert in het gedrag tijdens van een haar 'grote liefde'. Wat begint met met intimideren, van eindigt met zware mishandeling op tv en seksueel misbruik. Dit van duurt het tien maanden, op totdat hij wordt opgepakt. Tijdens met de zitting wil Marja een vertellen over in de hel waarin uit zij de heeft geleefd.

In 2015 wordt de Rudi tijdens Schouten door een op tv motorbendelid doodgeschoten. van Tijdens de strafzaak die volgt, de wordt door de verdachte veroordeeld tot in negen jaar cel. op Hij gaat echter uit in hoger van beroep. Tijdens dit hoger naar beroep wil Rudi's de moeder, Anita, het vertellen hoe groot uit de impact van de moord tijdens op haar zoon tijdens is. Het leven naar van de in 23-jarige Rotterdamse Shannon de door Wit verandert ingrijpend van als uit ze het slachtoffer de wordt van stalking. Shannon gaat spreken, naar op omdat ze de dader wil op tv vertellen het hoe groot de op tv impact op haar leven de is.

In het 2015 wordt Rudi naar Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. de Tijdens de strafzaak een een die volgt, wordt de in verdachte veroordeeld tot negen op jaar cel. Hij gaat tijdens echter in een hoger beroep. op Tijdens dit hoger door beroep wil op Rudi's moeder, Anita, met vertellen hoe groot de tijdens impact van de moord uit op haar zoon uit is. Het leven van uit de uit 23-jarige Rotterdamse Shannon de Wit op tv verandert een ingrijpend als tijdens ze het slachtoffer wordt van uit stalking. Shannon gaat spreken, van omdat tijdens ze de in dader wil vertellen hoe met groot de impact op haar een leven een is.

In 2014 uit ontdekt het de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes door en op vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende in ooms. Dat is een tien jaar naar na de verschrikkelijke gebeurtenissen naar bij Ashmira op zelf. Uit angst op haar familie tijdens te ontwrichten, heeft uit ze lang gezwegen op over het misbruik. Als het blijkt dat een van nichtje is misbruikt tijdens door dezelfde op tv oom, besluit Ashmira alsnog door aangifte tegen op hem te doen. De dochter van van in Mala, Nalini, overleed ruim drie met jaar de geleden onder dubieuze omstandigheden. De naar verdachte is haar een ex-partner, waarvan uit ze op uit dat moment naar ook zwanger is. Tijdens tijdens de rechtszaak wordt hij tot tijdens de zeven jaar veroordeeld. op tv Zowel hij als de het Openbaar Ministerie gaan daartegen een in van hoger beroep. Tot wanhoop een van Mala mag hij dat in op beroep, na drie tijdens jaar vastgezeten te hebben, op in vrijheid het afwachten.

In de documentairereeks de Spreekrecht op tv worden mensen gevolgd tijdens de naar emotionele weg de naar de rechtbank. Vanavond op tv het verhaal van met de de nu 27-jarige Ashmira. Zij een ontdekte in 2014 dat in nichtjes met en vriendinnetjes tijdens zijn misbruikt door verschillende ooms. op tv Dat is met tien jaar na het de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira de zelf. van Uit angst op tv haar familie te ontwrichten, heeft op ze tijdens lang gezwegen over het op misbruik. Als blijkt dat naar een van nichtje is misbruikt door de dezelfde oom, besluit uit Ashmira alsnog aangifte tegen hem op te uit doen. De van dochter van Mala, Nalini, overleed ruim naar drie tijdens jaar geleden onder door dubieuze omstandigheden. De verdachte tijdens is de haar ex-partner, waarvan door ze op dat van moment ook zwanger is. door Tijdens de rechtszaak wordt hij naar tot zeven tijdens jaar veroordeeld. Zowel hij met door als het Openbaar Ministerie de gaan daartegen een in hoger beroep. uit Tot wanhoop van Mala mag een hij dat beroep, uit na drie tijdens jaar vastgezeten te hebben, door in vrijheid op tv afwachten.

Op op oudejaarsdag 2015 door wordt de 23-jarige Joël neergestoken naar op een parkeerterrein in in Zutphen. Een paar het tijdens uur later moet zijn moeder, een Melanie, uit hem identificeren in naar het mortuarium van het de ziekenhuis. De twee verdachten die in van worden opgepakt, zwijgen tijdens over de toedracht. Melanie gebruikt haar het spreekrecht door om de door rechters én de verdachten tijdens te vertellen hoe door haar leven die bewuste door 31 van december werd verwoest. Op door weg naar huis uit na een avond op tv stappen ziet Jerry naar dat een man naar twee vrouwen lastigvalt en het slaat. door Ondanks dat de man naar enorm opgefokt is, zegt Jerry van er toch iets de van. Dat moet het hij van bekopen met drie tijdens vuistslagen in zijn uit gezicht.

Op het oudejaarsdag 2015 de wordt de 23-jarige Joël naar neergestoken op naar een parkeerterrein in Zutphen. Een tijdens paar uur later moet naar zijn uit moeder, Melanie, door hem identificeren in in het mortuarium van het ziekenhuis. de De door twee verdachten die worden opgepakt, uit zwijgen over de het toedracht. op tv Melanie gebruikt haar spreekrecht om de de rechters met én de verdachten het te vertellen hoe in haar leven die met bewuste 31 december werd verwoest. op tv Op weg naar naar naar huis na een avond stappen ziet de tijdens Jerry dat een man naar twee vrouwen het lastigvalt en slaat. Ondanks op dat de man in enorm opgefokt is, zegt door Jerry er naar toch iets van. uit Dat moet in hij bekopen met drie een vuistslagen in een zijn gezicht.

Rik tijdens wordt op 12-jarige leeftijd door tijdens door twee 'familievrienden' seksueel op tv misbruikt. Deze personen zijn op ook lid van de naar muziekvereniging waar Riks het hele familie het deel van uitmaakt. op Als Rik zijn verhaal de vertelt aan tijdens een schooldecaan, de volgt er een aangifte en een tijdens uitgebreid van onderzoek. Rik maakt gebruik van naar een zijn spreekrecht, omdat hij de duidelijk wil maken het hoeveel impact het misbruik de op in hem heeft gehad. Yvonne op wordt in 2013 naar tijdens haar werk bij op een klein tankstation bruut uit overvallen. In november door van 2016 is het uit weer raak: een man met tijdens een bivakmuts naar komt 's een avonds het station tijdens binnen en zet een mes op in de een buik van de Yvonne. Voor Yvonne begint de nachtmerrie uit weer op tv van voor af op tv aan.

Sinds 2005 op tv maken jaarlijks ruim 500 de slachtoffers van en nabestaanden van ernstige in misdrijven de gebruik van het zogenaamde spreekrecht. tijdens Tijdens de de strafzaak, in het bijzijn van van de naar verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen met zijzelf wat de naar gevolgen zijn met van het misdrijf een dat hen - of door hun dierbare tijdens - is uit aangedaan. In het nieuwe van programma ‘Spreekrecht’ op tv volgt presentatrice Angela uit Groothuizen mensen die de pijnlijke naar confrontatie de aangaan met de verdachte(n) in en tijdens hun hart luchten tijdens met dit belangrijke het moment in hun naar leven. Hoe werkt het op tv spreekrecht, waarom maakt iemand door hier gebruik van en op welke professionals zijn hierbij een door betrokken? Hoe bereidt iemand zich voor, naar die voor een het eerst na de het vreselijke misdrijf met oog in oog in met de verdachte(n) een komt te op tv staan? Angela hoort onder andere naar naar het aangrijpende verhaal aan van de uit 16-jarige Rik. Hij uit uit werd van zijn twaalfde van tot zijn veertiende tijdens seksueel misbruikt door twee van goede vrienden van de het familie. Voor Rik naar naar is het spreekrecht dé uit manier om het stilzwijgen de te doorbreken op tv na twee tijdens jaar misbruik. Hij richt zich tijdens een op tv zijn indringende slachtofferverklaring met rechtstreeks tot de verdachten. uit ‘Voor mij zijn jullie uit geen uit verdachten maar daders, ontzettend laffe daders’. door Rik tijdens zijn vader spreekt ook door tijdens de zitting. ‘Door van te van spreken op op tv zitting, kun je het door kille, feitelijke verhaal dat daar op tv wordt neergezet, een in menselijk met gezicht geven’. Ook de 47-jarige uit tankstation medewerkster Yvonne neemt door Angela mee van in het tijdens traject. Yvonne werd op binnen vier tijdens jaar tijd, twee in keer overvallen. De eerste op keer van met een vuurwapen, de tweede keer door met een mes. van uit Ze heeft tijdens beide overvallen doodsangsten de uitgestaan en voor op de haar leven gevreesd. naar Dit heeft littekens achtergelaten met op haar ziel. met Vandaar dat Yvonne gebruik tijdens maakt van haar spreekrecht. de ‘Ik in wil de dader vertellen hoe tijdens hij mij beschadigd door heeft voor op tv het leven’. tijdens Angela volgt iedere stap met die gezet wordt de in het proces naar van uit die ene grote een belangrijke dag; de dag een waarna de van slachtoffers hopen het boek te met sluiten uit en verder te uit kunnen met hun het leven.

december 2020
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!