Programma gemist?

Na een door gezellige carnavalsdag krijgen van de 47-jarige in Yolanda en haar man, op tv Willy, de in een cafetaria in een Den Bosch ruzie met door een groep jongeren. Een een van hen wacht een Yolanda en haar in man het op en slaat met Yolanda in één klap een blind aan haar rechteroog. op tv Zes weken later op tv op tv krijgt ze een oogprothese. Yolanda wil met de verdachte op tv vertellen hoe gehandicapt uit ze zich voelt. met De door 52-jarige Margaret uit Hellevoetsluis wil het aan de verdachte in vragen waarom hij haar op huis, en dat het van haar de broer, het in brand heeft proberen uit te steken. door En ze wil een vertellen hoe groot in de impact van de brandstichtingen door op haar met leven is. Maar met het meest hoopt Margaret dat van de man een die verdacht wordt op tv van deze het brandstichtingen, straks ook met vervolgd zal worden voor het de een brandstichting waarbij haar ouders levend van verbrandden.

Na met een gezellige carnavalsdag een krijgen de 47-jarige Yolanda van en haar man, van Willy, op tv in een cafetaria naar in Den Bosch met ruzie met een groep jongeren. Een tijdens van hen wacht tijdens Yolanda en haar een man op tijdens en slaat een Yolanda in één klap tijdens blind aan haar door rechteroog. in Zes weken later met krijgt ze een oogprothese. Yolanda wil door op de verdachte vertellen hoe gehandicapt van ze zich de voelt. De tijdens 52-jarige Margaret uit de Hellevoetsluis wil aan met de verdachte vragen waarom hij naar haar huis, en dat met van haar broer, met in brand heeft het proberen te op tv steken. En ze een wil vertellen hoe met groot de naar impact van tijdens de brandstichtingen op tijdens haar leven is. Maar het meest het een hoopt Margaret dat de man die met verdacht naar wordt van van deze brandstichtingen, straks naar ook vervolgd zal worden voor de door brandstichting waarbij haar het een ouders levend verbrandden.

Tijdens op tv een avond uit stappen wordt Lex in elkaar op geslagen. In het uit ziekenhuis blijkt dat hij op geopereerd moet worden een aan bloedingen de in zijn hoofd. De het dagen een na de operatie in wordt Lex kunstmatig in coma de naar gehouden. In het jaar dat een volgt, in moet Lex revalideren. Hij in kan niets meer. in Lex wil de in twee verdachten tijdens naar de zitting vertellen wat het zij hebben aangericht. De de 18-jarige Julisa tijdens maakt gebruik van haar het spreekrecht omdat haar een vader, met Mais Jozef, anderhalf jaar geleden het op klaarlichte dag het op tv werd doodgeschoten in met Groningen. De moordenaar werd vorig naar jaar veroordeeld tot tijdens negen jaar op tv cel. Het OM wil dat door de moordenaar tijdens ook tbs op tv krijgt opgelegd uit en gaat in hoger beroep. Julisa tijdens doet in tijdens deze door zitting haar verhaal.

De door 49-jarige ex van Manon, naar Siez, wordt tijdens na een woordenwisseling door een een medebewoner doodgestoken. uit Siez laat in een 13-jarige zoon en naar een 11-jarige dochter achter. in De verdachte op tv wordt veroordeeld tot van 8 jaar gevangenisstraf op tv en TBS met dwangverpleging, tijdens van maar gaat in uit beroep. Tijdens dat hoger beroep gaat het naar Manon spreken. Dat op tv doet ze vooral uit het naam van de kinderen. het De 56-jarige Marja op tv is dolgelukkig met als ze het de vriendelijke en op goedlachse J. ontmoet. Als van het stel door korte tijd later met gaat samenwonen, verandert een het gedrag van het haar 'grote liefde'. Wat begint met naar intimideren, eindigt door met zware mishandeling een en seksueel misbruik. met Dit duurt tien van maanden, de totdat hij wordt opgepakt. Tijdens de op tv zitting wil Marja met vertellen een over de hel waarin zij de de heeft geleefd.

De met 49-jarige ex van Manon, Siez, op tv door wordt na een de woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. tijdens Siez laat een door 13-jarige zoon de en een 11-jarige op dochter achter. De verdachte wordt een met veroordeeld tot 8 van jaar gevangenisstraf en het TBS met dwangverpleging, maar gaat in uit beroep. tijdens Tijdens dat de hoger beroep gaat Manon spreken. Dat op tv doet ze op tv vooral uit naam van op tv op tv de kinderen. De 56-jarige Marja van is dolgelukkig de als ze met de vriendelijke en goedlachse J. op tv ontmoet. Als een het stel tijdens korte tijd later gaat op samenwonen, verandert op het gedrag van haar een 'grote liefde'. Wat begint een met tijdens intimideren, eindigt met zware mishandeling tijdens en seksueel misbruik. in Dit duurt tien een maanden, totdat van hij wordt opgepakt. naar Tijdens de zitting met wil Marja vertellen op tv over de hel uit waarin zij heeft door geleefd.

In op 2015 wordt naar Rudi Schouten door een motorbendelid door doodgeschoten. Tijdens tijdens de strafzaak die volgt, wordt de de verdachte veroordeeld op tv tot naar negen jaar cel. Hij gaat in in echter in hoger beroep. Tijdens dit op hoger beroep wil van Rudi's uit moeder, Anita, door vertellen hoe groot de naar impact van de in moord op een haar zoon is. Het leven van naar tijdens de 23-jarige Rotterdamse Shannon van de Wit verandert ingrijpend in als ze het slachtoffer de wordt van stalking. een Shannon op gaat spreken, met omdat ze de dader door wil vertellen hoe groot de door impact op haar het leven op tv is.

In op tv 2015 wordt Rudi Schouten van door een tijdens motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak van die in volgt, wordt op tv de verdachte veroordeeld tot negen jaar in cel. Hij op gaat op echter in hoger beroep. Tijdens dit op tv hoger beroep wil in Rudi's moeder, Anita, door door vertellen hoe groot de impact van een de moord uit op haar van zoon is. Het leven door van de 23-jarige door Rotterdamse Shannon uit de Wit verandert naar ingrijpend als ze het op tv slachtoffer wordt van tijdens stalking. op tv Shannon gaat spreken, omdat ze de met door dader wil vertellen hoe groot uit de met impact op haar leven naar is.

In 2014 ontdekt een de nu tijdens 27-jarige Ashmira dat van nichtjes en vriendinnetjes in zijn met misbruikt door verschillende ooms. Dat de is van tien jaar na tijdens de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira uit zelf. tijdens Uit angst haar familie uit te ontwrichten, heeft ze door lang gezwegen naar over het misbruik. op tv Als blijkt dat van een nichtje is naar misbruikt door dezelfde oom, besluit tijdens door Ashmira alsnog aangifte met tegen hem te doen. op tv De dochter van Mala, door Nalini, overleed uit ruim drie jaar in geleden onder dubieuze omstandigheden. tijdens De verdachte is haar de met ex-partner, waarvan ze door op dat moment naar ook zwanger is. Tijdens de op rechtszaak tijdens wordt hij tot zeven jaar een veroordeeld. uit Zowel hij als het op Openbaar Ministerie gaan daartegen in tijdens hoger beroep. Tot naar door wanhoop van Mala mag hij met dat beroep, uit na drie jaar vastgezeten op te hebben, in vrijheid op tv door afwachten.

In de documentairereeks het naar Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de door emotionele tijdens weg naar een de rechtbank. Vanavond met het verhaal van de nu uit 27-jarige het Ashmira. Zij ontdekte in de 2014 dat nichtjes de en vriendinnetjes zijn misbruikt door uit in verschillende ooms. Dat van is tien jaar het na de verschrikkelijke op tv gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit op angst haar familie te van van ontwrichten, heeft ze met lang gezwegen over op tv het misbruik. Als blijkt de dat een door nichtje is misbruikt op door dezelfde oom, besluit het Ashmira alsnog in aangifte tegen hem tijdens te doen. De dochter van een Mala, Nalini, overleed ruim op drie jaar geleden een door onder dubieuze omstandigheden. De verdachte op tv is haar met ex-partner, waarvan ze het op dat moment tijdens ook zwanger door is. Tijdens de rechtszaak wordt naar hij tot zeven jaar een veroordeeld. van Zowel hij als het het Openbaar van Ministerie gaan daartegen in hoger in beroep. Tot wanhoop het van Mala mag in hij dat beroep, na door drie jaar in vastgezeten te hebben, in naar op tv vrijheid afwachten.

Op een oudejaarsdag 2015 wordt de tijdens 23-jarige Joël neergestoken op van een parkeerterrein in de Zutphen. op tv Een paar uur naar later moet een zijn moeder, Melanie, een hem identificeren in het mortuarium uit van het ziekenhuis. naar De van twee verdachten die worden van opgepakt, zwijgen over de tijdens toedracht. Melanie gebruikt haar tijdens spreekrecht om de het rechters én het de van verdachten te vertellen hoe in haar leven die de bewuste 31 december werd verwoest. in Op naar weg naar huis van na een van avond stappen ziet Jerry met dat een man twee vrouwen tijdens lastigvalt en naar slaat. Ondanks op dat de man enorm met opgefokt is, zegt van Jerry tijdens er toch iets het van. Dat moet hij bekopen in met drie door vuistslagen in zijn het gezicht.

Op oudejaarsdag 2015 op wordt de tijdens 23-jarige Joël neergestoken op een een door parkeerterrein in Zutphen. het Een paar uur later moet de zijn moeder, Melanie, van hem identificeren op tv in het mortuarium uit van met het ziekenhuis. De twee verdachten met die worden opgepakt, zwijgen de over de toedracht. met Melanie door gebruikt haar spreekrecht tijdens om de tijdens rechters én de tijdens verdachten te vertellen hoe haar tijdens leven in die bewuste 31 een december werd verwoest. Op op tv weg naar de huis na een op avond stappen ziet Jerry dat op tv een man twee naar vrouwen lastigvalt en op tv slaat. Ondanks dat de uit uit man enorm opgefokt is, zegt door Jerry er toch iets op tijdens van. Dat moet hij een bekopen met de drie vuistslagen in zijn met gezicht.

Rik het wordt op 12-jarige naar leeftijd door twee met 'familievrienden' seksueel misbruikt. op Deze personen zijn de ook lid van de muziekvereniging op tv tijdens waar Riks hele familie deel naar van uitmaakt. Als Rik op met zijn verhaal vertelt aan een in schooldecaan, volgt naar er een aangifte op en een uitgebreid met onderzoek. Rik maakt van gebruik van zijn spreekrecht, omdat tijdens hij duidelijk in wil maken hoeveel impact op het in misbruik op hem in heeft gehad. Yvonne wordt in door 2013 tijdens haar op tv werk met bij een klein met tankstation bruut overvallen. In november op 2016 is van het weer raak: naar een man met op tv een bivakmuts een komt 's een avonds het station binnen en zet het tijdens een mes op de buik de van Yvonne. Voor Yvonne door de begint de nachtmerrie weer van voor een af een aan.

Sinds 2005 maken van in jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden een van ernstige misdrijven de gebruik van het met een zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in de in het bijzijn van in de verdachte(n), rechters- op en advocaten vertellen zijzelf wat de in gevolgen zijn op tv van op het misdrijf dat hen - met of van hun dierbare - is aangedaan. een In het nieuwe programma het ‘Spreekrecht’ volgt presentatrice naar Angela Groothuizen mensen tijdens in die de pijnlijke tijdens confrontatie aangaan met de verdachte(n) naar en hun uit hart luchten tijdens de dit belangrijke moment in hun op tv leven. Hoe werkt het tijdens spreekrecht, waarom maakt met iemand hier gebruik van het van en welke met professionals zijn hierbij betrokken? Hoe naar bereidt met iemand zich voor, die met voor het eerst na het het vreselijke uit misdrijf oog door in oog met de verdachte(n) komt het met te staan? Angela hoort onder andere met een het aangrijpende verhaal aan van de van tijdens 16-jarige Rik. Hij werd op van zijn twaalfde in tot zijn veertiende seksueel misbruikt uit door twee het goede vrienden van van de familie. Voor Rik het is het een spreekrecht dé manier om een het stilzwijgen te een de doorbreken na twee jaar op tv misbruik. Hij richt door zich tijdens zijn naar indringende slachtofferverklaring rechtstreeks tot op tv de verdachten. ‘Voor mij een op tv zijn jullie geen verdachten door maar daders, het ontzettend laffe daders’. Rik op tv zijn vader op spreekt ook tijdens naar de zitting. ‘Door te spreken in op zitting, kun op tv je het van kille, feitelijke verhaal een dat daar wordt neergezet, een het menselijk op tv gezicht geven’. Ook de door 47-jarige tankstation medewerkster Yvonne op tv neemt met Angela mee in het traject. op Yvonne werd op tv binnen vier op jaar tijd, twee keer overvallen. De op tv de eerste keer op met een vuurwapen, de tweede van keer met een mes. uit een Ze heeft tijdens beide overvallen op tv doodsangsten uitgestaan de en voor haar van leven gevreesd. Dit tijdens heeft littekens achtergelaten op met haar door ziel. Vandaar dat Yvonne gebruik maakt met van haar door spreekrecht. ‘Ik wil de de dader vertellen naar hoe hij mij beschadigd naar heeft de voor het leven’. Angela volgt door een iedere stap die gezet op wordt in het proces door naar van die ene grote belangrijke op tv dag; de het dag waarna de slachtoffers op tv hopen het boek te sluiten op tv en verder te met kunnen met hun uit een leven.

juli 2021
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!