Programma gemist?

Na van een gezellige door carnavalsdag krijgen de uit 47-jarige Yolanda en haar man, een Willy, in een op tv cafetaria in tijdens Den Bosch van ruzie met een groep een jongeren. Een met van hen wacht Yolanda en haar naar man tijdens op en het slaat Yolanda in één klap blind naar aan op haar rechteroog. Zes weken later naar krijgt het ze een van oogprothese. Yolanda wil tijdens de verdachte vertellen hoe gehandicapt ze naar zich voelt. De tijdens 52-jarige Margaret uit een Hellevoetsluis wil een aan de een verdachte vragen waarom hij op haar huis, en op dat met van haar broer, in brand heeft uit het proberen te steken. En ze wil op vertellen hoe in groot de impact van het de brandstichtingen de op haar door leven is. Maar het van meest hoopt het Margaret dat de man een die verdacht wordt op van op deze brandstichtingen, straks ook de vervolgd zal worden naar voor de naar brandstichting waarbij haar ouders levend tijdens verbrandden.

Na een gezellige het carnavalsdag krijgen naar de 47-jarige tijdens Yolanda en op haar man, Willy, met in een cafetaria in Den Bosch op tv ruzie op tv met een groep op tv jongeren. Een een van hen wacht Yolanda en haar in op man op en op tv slaat Yolanda in één op tv klap blind aan haar rechteroog. tijdens Zes weken een later tijdens krijgt ze een door oogprothese. Yolanda wil de verdachte vertellen met hoe gehandicapt uit ze uit zich voelt. De 52-jarige op Margaret uit met Hellevoetsluis wil aan tijdens de verdachte vragen met waarom hij haar huis, door en dat van haar van broer, in brand heeft tijdens proberen te op tv steken. in En ze wil van vertellen hoe groot door de impact van de brandstichtingen op uit haar leven de is. Maar het meest met hoopt Margaret dat op tv de naar man die verdacht wordt van van deze brandstichtingen, tijdens straks ook vervolgd zal op worden voor door de brandstichting waarbij in haar ouders levend van verbrandden.

Tijdens het een avond stappen wordt Lex op op in elkaar geslagen. naar In het ziekenhuis blijkt op dat hij geopereerd de moet worden aan het bloedingen in zijn hoofd. door De dagen na in de operatie wordt Lex tijdens kunstmatig in coma een gehouden. van In het jaar uit dat volgt, moet Lex revalideren. door tijdens Hij kan niets op meer. Lex wil door de twee verdachten tijdens de met zitting uit vertellen wat zij hebben uit aangericht. De 18-jarige Julisa maakt in gebruik van haar door spreekrecht de omdat haar in vader, Mais Jozef, anderhalf jaar geleden het op klaarlichte door dag werd uit doodgeschoten in Groningen. de De moordenaar werd van vorig jaar veroordeeld tot negen van in jaar cel. Het OM wil dat uit de moordenaar ook op op tbs krijgt opgelegd en gaat in op tv hoger beroep. in Julisa door doet tijdens deze zitting een haar verhaal.

De 49-jarige van ex van Manon, door Siez, wordt op na een woordenwisseling door door een medebewoner op tv doodgestoken. Siez de laat een 13-jarige zoon en op een naar 11-jarige dochter achter. De verdachte door wordt naar veroordeeld tot 8 een jaar gevangenisstraf en TBS het met dwangverpleging, maar gaat door in beroep. Tijdens met dat hoger van beroep gaat het Manon spreken. Dat doet ze vooral uit uit van naam van de kinderen. van De 56-jarige het Marja is door dolgelukkig als ze de vriendelijke en uit in goedlachse J. ontmoet. Als het stel door korte door tijd later gaat samenwonen, verandert op tijdens het gedrag van haar 'grote op tv liefde'. Wat begint met in intimideren, eindigt in met zware mishandeling in en seksueel misbruik. met Dit een duurt tien maanden, totdat hij wordt een naar opgepakt. Tijdens de op tv zitting wil Marja vertellen over de uit hel waarin met zij heeft een geleefd.

De op tv 49-jarige ex van op tv Manon, Siez, wordt na van een woordenwisseling door een een door medebewoner doodgestoken. Siez laat een op 13-jarige zoon in en een 11-jarige dochter uit achter. de De verdachte wordt veroordeeld tijdens tot 8 naar jaar gevangenisstraf en TBS met uit dwangverpleging, maar gaat in een beroep. tijdens Tijdens dat hoger van beroep gaat Manon door spreken. Dat doet ze op vooral uit naam door van met de kinderen. De met 56-jarige Marja is op tv dolgelukkig als ze de vriendelijke het en goedlachse J. het ontmoet. Als het stel door korte tijd later tijdens gaat samenwonen, op tv verandert het het gedrag van haar op tv 'grote liefde'. Wat begint met in met intimideren, eindigt met zware mishandeling en door seksueel misbruik. Dit door duurt tien maanden, uit totdat hij de wordt door opgepakt. Tijdens de naar zitting wil Marja vertellen over het de hel waarin zij op heeft naar geleefd.

In van 2015 wordt Rudi Schouten door naar met een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak door die volgt, naar wordt de verdachte tijdens veroordeeld tot het negen jaar cel. Hij gaat naar uit echter in hoger beroep. Tijdens het dit hoger een beroep wil door Rudi's moeder, Anita, vertellen hoe groot een in de impact van de het moord op haar zoon naar is. Het het leven van de 23-jarige door Rotterdamse Shannon de op Wit verandert ingrijpend door als ze het op slachtoffer in wordt van stalking. Shannon gaat met spreken, omdat uit ze de dader met wil vertellen hoe groot de door impact op haar op leven met is.

In 2015 naar wordt Rudi uit Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. op tv Tijdens de een strafzaak die volgt, wordt van de verdachte veroordeeld op tv tot op tv negen jaar met cel. Hij gaat echter op in hoger beroep. Tijdens door dit hoger op beroep wil Rudi's tijdens moeder, Anita, vertellen hoe op tv groot de impact tijdens van de van moord op haar tijdens zoon is. Het leven van de de de 23-jarige Rotterdamse Shannon de tijdens Wit verandert op tv ingrijpend als ze het slachtoffer naar het wordt van stalking. van Shannon gaat spreken, omdat ze de de dader wil vertellen een op hoe groot de de impact op haar leven de is.

In naar 2014 ontdekt van de nu 27-jarige Ashmira dat naar nichtjes van en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende op ooms. Dat door is tien jaar na uit de verschrikkelijke op tv gebeurtenissen bij in Ashmira zelf. Uit het angst haar familie op tv te ontwrichten, heeft ze lang door gezwegen over het een misbruik. tijdens Als blijkt uit dat een nichtje is misbruikt uit door dezelfde oom, op tv besluit Ashmira alsnog tijdens aangifte tegen hem te tijdens met doen. De dochter uit van Mala, Nalini, overleed ruim een drie jaar naar geleden onder dubieuze de omstandigheden. De verdachte op tv is haar ex-partner, door waarvan ze op tv op dat moment ook zwanger op tv is. Tijdens de het rechtszaak naar wordt hij tot zeven jaar in veroordeeld. Zowel hij op tv als door het Openbaar Ministerie gaan daartegen in door hoger op tv beroep. Tot op wanhoop van Mala mag hij dat op beroep, na drie tijdens jaar vastgezeten te op hebben, in van vrijheid op afwachten.

In in de documentairereeks Spreekrecht met worden mensen gevolgd op tijdens de emotionele op tv weg naar de een rechtbank. Vanavond het verhaal van van de nu 27-jarige het Ashmira. een Zij ontdekte in in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes van zijn misbruikt van door verschillende ooms. Dat tijdens op is tien jaar na de verschrikkelijke uit gebeurtenissen in bij Ashmira zelf. uit Uit angst haar door familie te een ontwrichten, heeft ze lang op tv gezwegen over het misbruik. Als van blijkt dat op tv een nichtje is naar misbruikt door dezelfde op tv oom, besluit Ashmira de alsnog op tv aangifte tegen hem te doen. De het dochter van in Mala, Nalini, overleed ruim op tv het drie jaar geleden onder uit dubieuze omstandigheden. De verdachte de is haar ex-partner, waarvan in het ze op dat moment ook zwanger het is. tijdens Tijdens de rechtszaak wordt in hij tot op zeven jaar veroordeeld. Zowel uit hij als in het Openbaar Ministerie gaan op tv daartegen in hoger beroep. naar Tot wanhoop van tijdens Mala de mag hij dat beroep, na tijdens drie het jaar vastgezeten te hebben, in tijdens vrijheid tijdens afwachten.

Op de oudejaarsdag 2015 wordt uit de 23-jarige Joël op neergestoken op het een parkeerterrein in Zutphen. Een het paar uur met later moet zijn moeder, Melanie, de hem identificeren in van een het mortuarium van het ziekenhuis. De op tv op tv twee verdachten die worden opgepakt, naar zwijgen over de het toedracht. Melanie gebruikt een haar spreekrecht op om de rechters én tijdens de verdachten door te vertellen hoe haar leven uit die bewuste 31 een december werd het verwoest. Op weg van naar huis na een op avond stappen ziet naar Jerry dat de een man de twee vrouwen lastigvalt naar en slaat. Ondanks dat de de man enorm opgefokt met is, zegt Jerry in er toch uit iets van. Dat moet door hij bekopen met door drie in vuistslagen in zijn van gezicht.

Op door oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige met de Joël neergestoken op een met parkeerterrein in Zutphen. Een de paar door uur later moet zijn moeder, Melanie, op tv hem identificeren door in het op tv mortuarium van van het ziekenhuis. De twee verdachten op die in worden opgepakt, zwijgen over de de toedracht. Melanie gebruikt haar door spreekrecht om de het rechters het én de door verdachten te vertellen hoe haar leven van uit die bewuste 31 december werd verwoest. in het Op weg naar huis na een tijdens op avond stappen ziet Jerry dat op een man twee in vrouwen een lastigvalt en slaat. van Ondanks dat de man enorm opgefokt op tv is, zegt tijdens Jerry er toch iets een van. de Dat moet op tv hij bekopen met drie vuistslagen in door zijn in gezicht.

Rik wordt naar op 12-jarige leeftijd door uit twee in 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze een personen zijn naar ook lid van de muziekvereniging van waar van Riks hele familie met deel van uitmaakt. Als met Rik naar zijn verhaal vertelt naar aan een schooldecaan, volgt er naar een aangifte en tijdens een uitgebreid onderzoek. Rik het maakt gebruik het van op zijn spreekrecht, omdat hij duidelijk de wil maken hoeveel impact naar op het misbruik op hem heeft gehad. van Yvonne wordt met in 2013 het tijdens haar werk met bij een tijdens klein tankstation bruut het overvallen. In november 2016 is de het weer raak: de een man met met een bivakmuts komt het 's avonds het station op binnen en het zet een mes op door tijdens de buik van Yvonne. Voor Yvonne naar begint de nachtmerrie tijdens weer van van voor af in aan.

Sinds het 2005 maken jaarlijks in ruim 500 op tv slachtoffers en nabestaanden door van ernstige misdrijven gebruik van het op zogenaamde het spreekrecht. Tijdens een de strafzaak, in het bijzijn van uit de verdachte(n), rechters- op tv met en advocaten vertellen door zijzelf wat de gevolgen op zijn van het op tv misdrijf dat naar hen - of hun dierbare met - is aangedaan. op In het nieuwe programma op tv ‘Spreekrecht’ volgt met presentatrice Angela Groothuizen mensen de van die de pijnlijke confrontatie aangaan met uit de verdachte(n) op en hun hart luchten in een tijdens dit belangrijke moment in hun op tv leven. Hoe van werkt het spreekrecht, het waarom maakt iemand hier op gebruik van en welke op tv professionals zijn op tv hierbij betrokken? Hoe bereidt met van iemand zich voor, die voor op het eerst na naar het vreselijke misdrijf oog een in oog een met de verdachte(n) in komt te staan? naar Angela hoort onder het andere het aangrijpende verhaal een aan van tijdens de 16-jarige Rik. Hij tijdens werd van zijn op tv van twaalfde tot zijn veertiende seksueel tijdens misbruikt uit door twee goede vrienden van de het familie. Voor Rik tijdens is tijdens het spreekrecht van dé manier om het tijdens stilzwijgen te doorbreken na twee naar jaar uit misbruik. Hij tijdens richt zich tijdens zijn de indringende slachtofferverklaring op tv rechtstreeks tot de verdachten. ‘Voor van mij zijn met jullie geen verdachten de maar daders, ontzettend laffe daders’. met Rik zijn de vader spreekt ook uit tijdens van de zitting. ‘Door te spreken op tv op zitting, met kun je het kille, naar feitelijke verhaal dat daar op tv met wordt neergezet, een menselijk gezicht geven’. Ook van de 47-jarige in tankstation met medewerkster Yvonne neemt Angela door mee in het traject. op Yvonne werd in binnen vier jaar tijd, de twee keer overvallen. door De uit eerste keer het met een vuurwapen, de een tweede keer met een mes. in Ze met heeft tijdens beide overvallen een doodsangsten op tv uitgestaan en voor haar leven tijdens gevreesd. op tv Dit heeft littekens achtergelaten op haar uit ziel. het Vandaar dat Yvonne gebruik tijdens maakt van haar spreekrecht. op tv ‘Ik wil op tv de dader op vertellen hoe hij in mij beschadigd heeft voor tijdens het de leven’. Angela volgt iedere stap die op gezet wordt de in het tijdens proces naar die uit ene grote belangrijke een dag; de dag waarna de het slachtoffers uit hopen het naar boek te sluiten van en verder te een kunnen met hun naar leven.

september 2021
18-10-2017 16:06

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

17-10-2017 21:32

Afl. 7

Spreekrecht - Afl. 7

Na een gezellige carnavalsdag krijgen de 47-jarige Yolanda en haar man, Willy, in een cafetaria in Den Bosch ruzie met een groep jongeren. Een van hen wacht Yolanda en haar man op en slaat Yolanda in één klap blind aan haar rechteroog. Zes ...

15-10-2017 23:59

Afl. 6

Spreekrecht - Afl. 6

Tijdens een avond stappen wordt Lex in elkaar geslagen. In het ziekenhuis blijkt dat hij geopereerd moet worden aan bloedingen in zijn hoofd. De dagen na de operatie wordt Lex kunstmatig in coma gehouden. In het jaar dat volgt, moet Lex rev...

04-10-2017 16:06

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

03-10-2017 21:31

Afl. 5

Spreekrecht - Afl. 5

De 49-jarige ex van Manon, Siez, wordt na een woordenwisseling door een medebewoner doodgestoken. Siez laat een 13-jarige zoon en een 11-jarige dochter achter. De verdachte wordt veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverple...

27-09-2017 16:06

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

26-09-2017 21:32

Afl. 4

Spreekrecht - Afl. 4

In 2015 wordt Rudi Schouten door een motorbendelid doodgeschoten. Tijdens de strafzaak die volgt, wordt de verdachte veroordeeld tot negen jaar cel. Hij gaat echter in hoger beroep. Tijdens dit hoger beroep wil Rudi's moeder, Anita, vertell...

20-09-2017 16:06

Afl. 3

Spreekrecht - Afl. 3

In 2014 ontdekt de nu 27-jarige Ashmira dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende ooms. Dat is tien jaar na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Ashmira zelf. Uit angst haar familie te ontwrichten, heeft ze lang gez...

19-09-2017 21:32

Spreekrecht: misbruikt door oom

Spreekrecht - Spreekrecht: misbruikt door oom

In de documentairereeks Spreekrecht worden mensen gevolgd tijdens de emotionele weg naar de rechtbank. Vanavond het verhaal van de nu 27-jarige Ashmira. Zij ontdekte in 2014 dat nichtjes en vriendinnetjes zijn misbruikt door verschillende o...

13-09-2017 16:06

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

12-09-2017 21:33

Afl. 2

Spreekrecht - Afl. 2

Op oudejaarsdag 2015 wordt de 23-jarige Joël neergestoken op een parkeerterrein in Zutphen. Een paar uur later moet zijn moeder, Melanie, hem identificeren in het mortuarium van het ziekenhuis. De twee verdachten die worden opgepakt, zwijge...

06-09-2017 16:06

Afl. 1

Spreekrecht - Afl. 1

Rik wordt op 12-jarige leeftijd door twee 'familievrienden' seksueel misbruikt. Deze personen zijn ook lid van de muziekvereniging waar Riks hele familie deel van uitmaakt. Als Rik zijn verhaal vertelt aan een schooldecaan, volgt er een aan...

05-09-2017 21:34

Nieuw: Spreekrecht

Spreekrecht - Nieuw: Spreekrecht

Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 500 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van het zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters- en advocaten vertellen zijzelf wat de gevol...

Spreekrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Spreekrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Spreekrecht bij Spreekrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Spreekrecht. Heb je een uitzending van Spreekrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Spreekrecht gemist

Programma waarin Angela Groothuizen mensen volgt tijdens de emotionele weg naar de rechtbank waar zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Sinds 2005 maken jaarlijks ruim 250 slachtoffers en nabestaanden van ernstige misdrijven gebruik van dit zogenaamde spreekrecht. Tijdens de strafzaak, in het bijzijn van de verdachte(n), rechters en advocaten, vertellen deze mensen wat de gevolgen zijn van het misdrijf dat hen of een dierbare is aangedaan.

Uitzending gemist van Spreekrecht? Hier kun je alle uitzendingen van Spreekrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 18-10-2017 om 16:06 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!