Programma gemist?

De het slotaflevering van de serie CHE, van getiteld ‘De door laatste strijd’, speelt tijdens zich af uit in Bolivia. Het de is het land waar een Che op Guevara, op 9 oktober precies vijftig in jaar geleden, werd een doodgeschoten. Na naar het succes naar van de revolutie in Cuba een probeerde Guevara van de gewapende strijd de tegen het imperialisme ook een in andere landen door te verspreiden. Eerst in tijdens tijdens Congo, maar dat liep uit op met een totale mislukking. tijdens Daarna landde Che van in door 1966 in Bolivia waar hij op op in het oosten naar een guerrilla-oorlog wilde beginnen tegen de de Boliviaanse op tv overheid. In de slotaflevering van de de serie reist op tv Erik Dijkstra naar een de bergen van in Oost-Bolivia waar Che door strijd leverde met op tv het Boliviaanse leger. op tv Die troepen waren slecht tijdens van getraind en wisten niet hoe ze op tv de kleine met groep guerrillastrijders de van Che van Guevara moesten bestrijden. De het Boliviaanse regering riep naar daarom de hulp in op tv van de Amerikaanse inlichtingendienst, met in de CIA, die al jaren jacht een maakte op van de communistische aartsvijand uit Che Guevara. In de uitzending op tv vertellen van oud-CIA-agent Felix Rodriguez en op de Boliviaanse het generaal Gary in Prado hoe ze Che in oktober op 1967 gevangen een wisten uit te nemen. In het op tv dorpje La door Higuera bezoekt Erik Dijkstra naar het schooltje waarin Che op naar 9 oktober tijdens 1967 werd doodgeschoten. Volgens naar van de overlevering waren zijn laatste woorden: tijdens “Schiet tijdens lafaard, je dood slechts een op van mens.”

'El op tv Comandante' gaat over het tijdens grootste succes uit het het met leven van Che Guevara: de revolutie naar een op Cuba. Op 2 december het 1956 is hij onderdeel van de van een rebellenleger bestaande door uit 82 tijdens mannen, geleid door tijdens Fidel Castro, dat met op de zuidkust de van Cuba landt. Na een hevige op tv guerrillaoorlog slagen Guevara een tijdens en Castro erin de dictator Batista een met van het eiland te verjagen. De uit revolutie op Cuba in verandert de door voordien de onbekende dokter Ernesto Guevara in de door wereldberoemde mythe naar Che. Erik Dijkstra volgt met het spoor van naar Che uit vanaf de plek waar hij op tv aan het land kwam in het de oosten van Cuba de tot aan Havana. Hij het spreekt met oud-strijdmakkers in van Guevara, op tv maar bezoekt de ook het naar fort La Cabaña waar aanhangers van van Batista onder toeziend met oog van van Che Guevara werden naar geëxecuteerd.

Erik door Dijkstra ontdekt op in Guatemala en Mexico tijdens hoe de revolutionair tijdens ontwaakte in tijdens Che Guevara. Na Guevara's eerste reis tijdens naar op de motor het maakte hij een tweede door grote reis door het Latijns-Amerika die hem in naar december 1953 in in Guatemala bracht. door Hier spreekt Erik met op tv Che's goede de vriendin Myrna Toorres. tijdens In Mexico-Stad ontmoet Erik van de oud-wapenhandelaar de Antonio del Conde die op tv Fidel Castro en de Che van van een boot voorzag, waarmee de ze naar Cuba van konden varen. Na de het revolutie werkte het hij uit als adviseur van de Che.

Che Guevara is naar voor de één het een koelbloedige een moordenaar en voor de van ander van een heilige van in mythische proporties. Maar wie met is die man achter een een de mythe? En welke op betekenis heeft op de revolutie die hij bracht, de vijftig jaar na zijn van sterfdag? CHE is in het meeslepende relaas het over op tv de omzwervingen van een een iconische revolutionair en naar een onderzoek naar zijn in erfenis in de op landen die van hij naar wilde veranderen. Aan de hand van van naar Che’s dagboeken reist presentator naar Erik Dijkstra in het voetspoor het van Guevara door een landen als Argentinië, van Chili, Cuba, tijdens Guatemala, Mexico en Bolivia. in Gaandeweg leert hij tijdens door Guevara kennen en probeert het hij de tijdens mythe te ontrafelen. De vierdelige documentaireserie de CHE: Leven de en Erfenis van in een Revolutionair is een vanaf vanavond te op zien op NPO met 2. Erik het Dijkstra had, toen hij een jaar het naar of 15 was een met rode vlag op van zijn kamer met van daarop de bekende beeltenis van in Che. ‘Eronder het stond die van die kreet uit waarvan ik maar half begreep tijdens wat het uit betekende. Maar op tv het klonk goed: Hasta la Victoria op op tv Siempre. In deze tijdens serie probeer ik uit van te vinden wie op tv die man achter de tijdens kop op de de vlag uit naar mijn jongenskamer werkelijk was. En tijdens wat de erfenis naar is van van de revolutie op die hij probeerde te brengen.’ In naar elke op aflevering ontmoet Erik Dijkstra met familieleden, oud-medestrijders, vrienden én met uit vijanden van Che het Guevara. Zoals bijvoorbeeld de beste vriend op tv op van Che, de uit 91-jarige Carlos ‘Calica’ Ferrer en op tv de het jongste broer van Che, het Juan Martin Guevara.Samen schetsen naar zij door een beeld van de van man die na door zijn dood uitgroeide tot op een van icoon wiens beeltenis tijdens wereldwijd te zien is naar op T-shirts, rugzakken een en vlaggen. Hij met werd een symbool voor op tv rebellie tegen de naar gevestigde orde, met maar waar stond hij echt door in voor? In de eerste het aflevering staat het uit leven van de jonge Guevara op centraal. Presentator Erik Dijkstra tijdens reist door in Argentinië en Chili om op tv Che te leren uit kennen. met Hij volgt het door traject van de reis die met de jonge Che op tv op maakt op zijn motor. Hij spreekt de naar hier o.a. met de de jongste broer van Che, zijn de beste vriend Carlos een ‘Calica’ Ferrer en tijdens de bevolking van tijdens het op land.

mei 2021
27-09-2017 20:25

Slot: CHE

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Slot: CHE

De slotaflevering van de serie CHE, getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich af in Bolivia. Het is het land waar Che Guevara, op 9 oktober precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het succes van de revolutie in Cuba probeerde ...

20-09-2017 20:25

El Comandante

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - El Comandante

'El Comandante' gaat over het grootste succes uit het leven van Che Guevara: de revolutie op Cuba. Op 2 december 1956 is hij onderdeel van een rebellenleger bestaande uit 82 mannen, geleid door Fidel Castro, dat op de zuidkust van Cuba land...

13-09-2017 20:25

Revolutionair Ontwaken

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Revolutionair Ontwaken

Erik Dijkstra ontdekt in Guatemala en Mexico hoe de revolutionair ontwaakte in Che Guevara. Na Guevara's eerste reis op de motor maakte hij een tweede grote reis door Latijns-Amerika die hem in december 1953 in Guatemala bracht. Hier spreek...

06-09-2017 20:30

Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is h...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair bij CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair. Heb je een uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 27-09-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!