Programma gemist?

De op slotaflevering van de met serie CHE, getiteld ‘De laatste met op strijd’, speelt zich af in Bolivia. een Het is het van land waar de Che Guevara, op 9 door oktober precies vijftig op tv in jaar geleden, werd van doodgeschoten. Na het succes van de door revolutie in Cuba uit probeerde Guevara de de gewapende op tv strijd tegen het imperialisme ook in op andere het landen te verspreiden. Eerst tijdens in uit Congo, maar dat liep uit op de op tv een totale mislukking. Daarna landde van Che in 1966 in in uit Bolivia waar hij in het door oosten een in guerrilla-oorlog wilde op tv beginnen tegen de Boliviaanse overheid. In naar de slotaflevering uit van de serie reist de Erik van Dijkstra naar de de bergen van Oost-Bolivia het waar Che strijd leverde door met het Boliviaanse leger. op Die troepen waren uit slecht getraind en wisten uit niet hoe het ze van de kleine groep guerrillastrijders het van Che Guevara moesten tijdens bestrijden. De Boliviaanse op regering op riep daarom de op hulp in van van de Amerikaanse inlichtingendienst, de CIA, die met al jaren in jacht maakte door op de communistische aartsvijand uit Che Guevara. In de op tv uitzending vertellen oud-CIA-agent Felix het Rodriguez en de op Boliviaanse tijdens generaal Gary door Prado hoe ze Che in oktober tijdens door 1967 gevangen wisten te nemen. In op het van dorpje La op tv Higuera bezoekt Erik tijdens Dijkstra het schooltje waarin uit Che op 9 oktober naar 1967 werd op doodgeschoten. Volgens de overlevering met waren zijn het laatste woorden: met “Schiet lafaard, je dood van slechts een de mens.”

'El Comandante' op tv gaat over het grootste uit succes op tv uit het leven door van Che een Guevara: de revolutie op door Cuba. Op 2 december het 1956 een is hij onderdeel van een uit rebellenleger bestaande uit met 82 mannen, een geleid door Fidel Castro, uit dat op de zuidkust in tijdens van Cuba landt. tijdens Na een hevige guerrillaoorlog slagen van Guevara en Castro door erin de dictator naar Batista van een het eiland te tijdens verjagen. De revolutie op Cuba het verandert van de voordien op tv onbekende dokter Ernesto Guevara in op de het wereldberoemde mythe Che. Erik Dijkstra van volgt op tv het spoor van tijdens Che vanaf de in plek waar hij naar aan land kwam in het uit oosten op tv van Cuba tot aan Havana. Hij op tv spreekt met door oud-strijdmakkers van Guevara, maar met bezoekt door ook het fort door La Cabaña waar op tv aanhangers van Batista op tv onder toeziend oog van Che door door Guevara werden geëxecuteerd.

Erik het Dijkstra ontdekt tijdens in Guatemala en Mexico hoe de naar met revolutionair ontwaakte in met Che Guevara. Na Guevara's eerste reis door op de motor op tv maakte hij van een tweede grote reis in door Latijns-Amerika naar die van hem in december 1953 in tijdens Guatemala een bracht. Hier spreekt Erik met Che's op tv goede vriendin door Myrna Toorres. tijdens In Mexico-Stad ontmoet Erik naar de oud-wapenhandelaar Antonio del van Conde die op tv Fidel Castro van en Che van op een boot voorzag, een waarmee ze naar uit Cuba konden varen. Na de door uit revolutie werkte hij met als adviseur van in Che.

Che Guevara door is uit voor de één een uit koelbloedige moordenaar en voor de van op ander een heilige van tijdens mythische proporties. op Maar wie is die man het achter de mythe? En met welke betekenis de heeft de revolutie uit die een hij bracht, vijftig jaar in na zijn sterfdag? een CHE is het met meeslepende relaas over een de omzwervingen van een iconische een revolutionair een en een onderzoek naar met zijn erfenis in naar de landen die hij de wilde veranderen. Aan het de hand van op tv een Che’s dagboeken reist presentator uit Erik Dijkstra in het een voetspoor van Guevara door door landen het als Argentinië, door Chili, Cuba, Guatemala, Mexico en Bolivia. in Gaandeweg leert in hij Guevara kennen met en het probeert hij de mythe te door ontrafelen. De vierdelige uit documentaireserie CHE: Leven uit en Erfenis van van een op tv Revolutionair is vanaf vanavond van te zien op NPO 2. Erik naar Dijkstra op tv had, toen hij een jaar van of 15 op tv was een rode met vlag op met zijn kamer met daarop de van bekende beeltenis de van Che. ‘Eronder op tv stond van die die kreet waarvan ik op maar half begreep wat met op tv het betekende. Maar het klonk goed: naar Hasta la uit Victoria Siempre. In in deze serie probeer ik in het uit te vinden wie die man door op achter de kop op naar de vlag uit mijn jongenskamer op naar werkelijk was. En wat de op tv erfenis is van de uit revolutie in die hij uit probeerde te brengen.’ In elke aflevering uit ontmoet Erik uit Dijkstra familieleden, naar oud-medestrijders, vrienden én vijanden van Che op een Guevara. Zoals bijvoorbeeld de tijdens beste vriend van een Che, de 91-jarige Carlos ‘Calica’ het Ferrer en de door jongste broer van met op tv Che, Juan Martin Guevara.Samen schetsen op zij een de beeld van op tv de man die na zijn dood op tv een uitgroeide tot een icoon op wiens beeltenis tijdens wereldwijd te zien is in op T-shirts, rugzakken en de vlaggen. Hij werd een een op tv symbool voor rebellie tegen op de gevestigde orde, van maar waar stond hij naar echt voor? In de eerste uit uit aflevering staat het leven door van de jonge Guevara het centraal. met Presentator Erik Dijkstra reist door Argentinië in en het Chili om Che te op leren kennen. Hij volgt in het het traject van de op tv reis die uit de jonge Che maakt op op zijn motor. in Hij spreekt hier o.a. met op met de jongste broer van in Che, zijn beste het vriend Carlos ‘Calica’ het Ferrer en de op bevolking van het van land.

september 2021
27-09-2017 20:25

Slot: CHE

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Slot: CHE

De slotaflevering van de serie CHE, getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich af in Bolivia. Het is het land waar Che Guevara, op 9 oktober precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het succes van de revolutie in Cuba probeerde ...

20-09-2017 20:25

El Comandante

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - El Comandante

'El Comandante' gaat over het grootste succes uit het leven van Che Guevara: de revolutie op Cuba. Op 2 december 1956 is hij onderdeel van een rebellenleger bestaande uit 82 mannen, geleid door Fidel Castro, dat op de zuidkust van Cuba land...

13-09-2017 20:25

Revolutionair Ontwaken

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Revolutionair Ontwaken

Erik Dijkstra ontdekt in Guatemala en Mexico hoe de revolutionair ontwaakte in Che Guevara. Na Guevara's eerste reis op de motor maakte hij een tweede grote reis door Latijns-Amerika die hem in december 1953 in Guatemala bracht. Hier spreek...

06-09-2017 20:30

Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is h...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair bij CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair. Heb je een uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 27-09-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!