Programma gemist?

De tijdens slotaflevering van op tv de serie CHE, getiteld ‘De tijdens laatste strijd’, speelt tijdens zich in af in Bolivia. in Het is het land tijdens waar Che Guevara, de op 9 oktober precies vijftig van jaar geleden, werd van doodgeschoten. Na tijdens het succes van de een revolutie in Cuba probeerde een Guevara de gewapende in strijd tegen het tijdens op imperialisme ook in andere landen te van verspreiden. Eerst op tv in het Congo, maar dat liep met uit op een van totale mislukking. Daarna op landde Che in de 1966 in Bolivia waar hij een met in het oosten een een guerrilla-oorlog wilde beginnen tegen het de Boliviaanse overheid. In de op tv naar slotaflevering van de naar serie reist Erik Dijkstra naar uit de op bergen van Oost-Bolivia op waar Che strijd uit leverde met het Boliviaanse leger. van Die troepen waren slecht op tv getraind en het wisten niet hoe ze uit op tv de kleine groep guerrillastrijders op van Che Guevara op moesten bestrijden. van De Boliviaanse regering door riep daarom de op tv hulp in van tijdens de Amerikaanse inlichtingendienst, de een CIA, die het al jaren jacht maakte in op de communistische tijdens aartsvijand Che Guevara. In de in uitzending vertellen oud-CIA-agent Felix naar Rodriguez tijdens en de Boliviaanse generaal door Gary Prado een hoe ze in Che in oktober door 1967 gevangen wisten te nemen. In op het dorpje La tijdens Higuera in bezoekt Erik Dijkstra het uit schooltje een waarin Che op op tv 9 oktober 1967 werd doodgeschoten. Volgens met op tv de overlevering waren in zijn laatste woorden: “Schiet lafaard, met je met dood slechts een tijdens mens.”

'El Comandante' gaat naar over met het grootste succes uit een het leven van Che van Guevara: de revolutie door op Cuba. Op uit het 2 december 1956 is hij tijdens onderdeel van tijdens een rebellenleger bestaande uit 82 met het mannen, geleid door Fidel Castro, met dat op de met zuidkust van op tv Cuba landt. Na een een hevige guerrillaoorlog door slagen Guevara en Castro erin een de van dictator Batista van het in eiland te een verjagen. De revolutie op Cuba de verandert de voordien het onbekende dokter uit Ernesto Guevara in uit de wereldberoemde mythe Che. op Erik Dijkstra op tv volgt het spoor van van tijdens Che vanaf de plek waar een hij aan land door kwam een in het oosten van Cuba met tot aan de Havana. Hij spreekt uit met oud-strijdmakkers van Guevara, een maar bezoekt ook het van op fort La Cabaña met waar aanhangers van Batista onder toeziend op naar oog van Che Guevara werden op geëxecuteerd.

Erik de Dijkstra ontdekt in het Guatemala en Mexico hoe van de de revolutionair ontwaakte in Che Guevara. Na uit Guevara's eerste reis naar op de motor tijdens maakte hij naar een tweede de grote reis door in Latijns-Amerika die het hem in december 1953 in naar Guatemala bracht. Hier spreekt met Erik naar met Che's tijdens goede vriendin Myrna Toorres. In op tv Mexico-Stad ontmoet Erik op tv de door oud-wapenhandelaar Antonio del Conde van die Fidel Castro en de Che van door een boot voorzag, een waarmee ze naar Cuba het konden de varen. Na de revolutie het werkte hij als adviseur van op tv tijdens Che.

Che op Guevara is voor op tv de één een koelbloedige moordenaar met en voor de van ander een heilige van van de mythische proporties. met Maar wie is het die man achter een de mythe? En welke tijdens betekenis heeft de revolutie die met hij bracht, vijftig een op tv jaar na zijn in sterfdag? CHE is het meeslepende het relaas over de omzwervingen met van tijdens een iconische revolutionair en een de het onderzoek naar zijn erfenis in met de landen die hij uit in wilde veranderen. Aan de naar hand van Che’s dagboeken in reist presentator Erik het Dijkstra naar in het voetspoor van een Guevara door landen als tijdens Argentinië, op tv Chili, Cuba, Guatemala, Mexico en in Bolivia. met Gaandeweg leert hij Guevara kennen en tijdens probeert hij in de mythe een te ontrafelen. tijdens De vierdelige documentaireserie CHE: Leven en tijdens uit Erfenis van een Revolutionair is vanaf in naar vanavond te zien op van NPO 2. Erik Dijkstra had, toen naar tijdens hij een jaar het of 15 was een een rode vlag van op zijn kamer door met daarop de bekende beeltenis van in Che. ‘Eronder op stond die een die kreet waarvan op tv ik maar tijdens half begreep wat het van betekende. Maar uit het klonk goed: Hasta la op tv Victoria Siempre. In deze door serie probeer de ik uit te het vinden wie die man op van achter de kop op de tijdens vlag uit mijn jongenskamer op tv werkelijk was. En tijdens uit wat de erfenis is tijdens van de revolutie de die hij probeerde te van brengen.’ In elke aflevering op tv ontmoet Erik Dijkstra van familieleden, oud-medestrijders, vrienden op én op tv vijanden van Che Guevara. naar Zoals bijvoorbeeld de tijdens beste vriend van Che, de door 91-jarige Carlos naar ‘Calica’ met Ferrer en de jongste broer van een naar Che, Juan Martin het Guevara.Samen schetsen zij een met beeld van op de man die na zijn dood de van uitgroeide tot een icoon wiens het beeltenis wereldwijd op te zien is door op T-shirts, rugzakken en een vlaggen. Hij op tv werd een symbool tijdens voor rebellie tijdens tegen de gevestigde orde, maar naar waar stond het hij echt voor? In de door eerste aflevering van staat het leven met van de jonge Guevara centraal. op tv met Presentator Erik Dijkstra reist door Argentinië op en de Chili om uit Che te leren kennen. Hij van volgt door het traject van op de reis die de uit jonge Che maakt op zijn tijdens motor. in Hij spreekt door hier o.a. met tijdens de jongste broer van Che, zijn met beste vriend Carlos de tijdens ‘Calica’ Ferrer en de bevolking naar van het van land.

september 2020
27-09-2017 20:25

Slot: CHE

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Slot: CHE

De slotaflevering van de serie CHE, getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich af in Bolivia. Het is het land waar Che Guevara, op 9 oktober precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het succes van de revolutie in Cuba probeerde ...

20-09-2017 20:25

El Comandante

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - El Comandante

'El Comandante' gaat over het grootste succes uit het leven van Che Guevara: de revolutie op Cuba. Op 2 december 1956 is hij onderdeel van een rebellenleger bestaande uit 82 mannen, geleid door Fidel Castro, dat op de zuidkust van Cuba land...

13-09-2017 20:25

Revolutionair Ontwaken

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Revolutionair Ontwaken

Erik Dijkstra ontdekt in Guatemala en Mexico hoe de revolutionair ontwaakte in Che Guevara. Na Guevara's eerste reis op de motor maakte hij een tweede grote reis door Latijns-Amerika die hem in december 1953 in Guatemala bracht. Hier spreek...

06-09-2017 20:30

Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is h...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair bij CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair. Heb je een uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 27-09-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!