Programma gemist?

De de slotaflevering van de een serie CHE, op tv getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich een af naar in Bolivia. Het is het een tijdens land waar Che Guevara, op van 9 oktober precies vijftig door jaar geleden, op tv werd doodgeschoten. Na op tv het succes op tv van de revolutie in de Cuba probeerde Guevara een de gewapende strijd tegen op het imperialisme ook in een van andere landen te het verspreiden. Eerst in Congo, maar de dat naar liep uit op een totale een mislukking. door Daarna landde Che in naar 1966 in Bolivia waar hij uit met in het oosten een guerrilla-oorlog wilde van beginnen tegen in de Boliviaanse overheid. In op de slotaflevering van de het serie reist Erik door Dijkstra met naar de bergen van naar Oost-Bolivia waar naar Che strijd tijdens leverde met het in Boliviaanse leger. Die troepen met waren slecht getraind op tv en wisten niet hoe tijdens ze van de kleine groep guerrillastrijders naar van Che op tv Guevara moesten bestrijden. De Boliviaanse regering in riep daarom de de hulp het in van met de Amerikaanse inlichtingendienst, de CIA, naar die al de jaren jacht door maakte op de communistische aartsvijand uit Che Guevara. In de naar uitzending vertellen uit oud-CIA-agent Felix Rodriguez en op de Boliviaanse op tv generaal Gary Prado in hoe ze Che in oktober op tv 1967 uit gevangen wisten te nemen. In op tv het dorpje La uit Higuera uit bezoekt Erik Dijkstra het op schooltje op waarin Che op 9 in oktober 1967 werd op tv doodgeschoten. Volgens tijdens de overlevering waren de zijn laatste woorden: een “Schiet lafaard, je met dood slechts een het mens.”

'El Comandante' op gaat over het tijdens grootste succes naar uit het leven op van Che Guevara: de revolutie in uit op Cuba. Op 2 december 1956 met is hij tijdens onderdeel van van een rebellenleger bestaande uit 82 een mannen, het geleid door Fidel Castro, dat het op de in zuidkust van Cuba landt. met door Na een hevige guerrillaoorlog slagen op Guevara in en Castro erin de van dictator Batista op tv van het eiland uit te verjagen. De revolutie op van Cuba verandert uit de voordien naar onbekende dokter Ernesto Guevara van in de wereldberoemde mythe op Che. Erik Dijkstra van volgt naar het spoor van Che vanaf met de uit plek waar hij aan op tv land kwam in het oosten door van op tv Cuba tot aan Havana. Hij op spreekt met oud-strijdmakkers het van met Guevara, maar bezoekt ook het op tv fort door La Cabaña naar waar aanhangers van uit Batista onder toeziend oog van op Che Guevara werden op geëxecuteerd.

Erik de Dijkstra ontdekt door in Guatemala en Mexico hoe tijdens de revolutionair ontwaakte in in Che Guevara. Na tijdens Guevara's eerste naar reis op de motor op maakte uit hij een tweede grote reis uit door van Latijns-Amerika die hem in in december 1953 van in Guatemala bracht. naar Hier spreekt Erik uit met Che's goede vriendin Myrna op tv in Toorres. In Mexico-Stad ontmoet Erik de met naar oud-wapenhandelaar Antonio del Conde die het Fidel Castro en Che van van een boot uit voorzag, waarmee met ze op tv naar Cuba konden varen. naar Na de revolutie werkte tijdens hij als de adviseur van de Che.

Che op tv Guevara is voor de het één door een koelbloedige moordenaar het en voor de ander een heilige in uit van mythische proporties. Maar wie op tv is die uit man achter de de mythe? En welke betekenis door heeft de revolutie op die op tv hij bracht, vijftig jaar na naar zijn sterfdag? CHE is in het van meeslepende relaas over de van omzwervingen van een in iconische revolutionair en een met een onderzoek naar zijn erfenis in de een landen het die hij wilde in veranderen. Aan de hand het van Che’s dagboeken reist tijdens presentator Erik Dijkstra de naar in het voetspoor van uit Guevara door landen als op Argentinië, door Chili, Cuba, Guatemala, Mexico en een Bolivia. Gaandeweg leert hij op Guevara op kennen en probeert hij de door mythe te tijdens ontrafelen. De uit vierdelige documentaireserie CHE: uit Leven en Erfenis van van een de Revolutionair is vanaf op tv vanavond te zien op NPO 2. Erik tijdens Dijkstra op had, toen hij tijdens een jaar of 15 was door een rode met vlag op zijn kamer door met de daarop de bekende van beeltenis van Che. ‘Eronder stond uit op die die kreet waarvan ik maar door half begreep de wat op het betekende. Maar uit het klonk goed: Hasta la op Victoria naar Siempre. In deze serie probeer van ik uit te vinden op tv met wie die man in achter de kop op de vlag een uit een mijn jongenskamer werkelijk was. En op tv wat de erfenis met is van van de revolutie die in hij probeerde door te brengen.’ In elke door aflevering ontmoet Erik in Dijkstra familieleden, oud-medestrijders, vrienden op én vijanden op van Che Guevara. Zoals bijvoorbeeld op de tijdens beste vriend van Che, de het 91-jarige op Carlos ‘Calica’ Ferrer en de door jongste uit broer van op Che, Juan Martin de Guevara.Samen schetsen zij een beeld op tv van op de man die na op zijn dood uitgroeide met tot een icoon wiens door beeltenis wereldwijd te naar zien is de op T-shirts, in rugzakken en vlaggen. Hij door werd een symbool het voor rebellie tegen met de gevestigde de orde, maar waar stond op tv hij echt voor? In van de eerste een aflevering staat het leven van de de met jonge Guevara centraal. Presentator met Erik Dijkstra reist van door Argentinië en Chili een om met Che te leren kennen. in Hij volgt het traject in van de reis die een de jonge Che uit maakt op door zijn motor. tijdens Hij spreekt hier o.a. met met de jongste broer de van Che, van zijn beste vriend in Carlos ‘Calica’ door Ferrer en tijdens de bevolking van het de land.

januari 2021
27-09-2017 20:25

Slot: CHE

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Slot: CHE

De slotaflevering van de serie CHE, getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich af in Bolivia. Het is het land waar Che Guevara, op 9 oktober precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het succes van de revolutie in Cuba probeerde ...

20-09-2017 20:25

El Comandante

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - El Comandante

'El Comandante' gaat over het grootste succes uit het leven van Che Guevara: de revolutie op Cuba. Op 2 december 1956 is hij onderdeel van een rebellenleger bestaande uit 82 mannen, geleid door Fidel Castro, dat op de zuidkust van Cuba land...

13-09-2017 20:25

Revolutionair Ontwaken

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Revolutionair Ontwaken

Erik Dijkstra ontdekt in Guatemala en Mexico hoe de revolutionair ontwaakte in Che Guevara. Na Guevara's eerste reis op de motor maakte hij een tweede grote reis door Latijns-Amerika die hem in december 1953 in Guatemala bracht. Hier spreek...

06-09-2017 20:30

Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is h...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair bij CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair. Heb je een uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 27-09-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!