Programma gemist?

De slotaflevering van op de het serie CHE, getiteld ‘De een laatste strijd’, speelt op zich af in het Bolivia. Het is van het land op tv waar Che Guevara, op op 9 uit oktober precies vijftig tijdens jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het op tv succes op tv van de revolutie in Cuba probeerde door Guevara de de gewapende strijd met tegen het het imperialisme ook in een andere landen te verspreiden. in Eerst in Congo, maar dat tijdens liep tijdens uit op door een totale mislukking. het Daarna landde Che de in 1966 in Bolivia op tv waar hij met in het oosten een guerrilla-oorlog wilde tijdens het beginnen tegen de van Boliviaanse overheid. In de slotaflevering van de van serie een reist Erik Dijkstra naar op de bergen van Oost-Bolivia een waar door Che strijd leverde met het de de Boliviaanse leger. Die troepen waren slecht van getraind en het wisten tijdens niet hoe ze de tijdens kleine groep guerrillastrijders op van Che Guevara moesten bestrijden. uit De Boliviaanse regering op tv naar riep daarom de hulp in van in de naar Amerikaanse inlichtingendienst, de CIA, die op al met jaren jacht maakte de op de communistische door aartsvijand Che Guevara. In de uitzending tijdens vertellen in oud-CIA-agent Felix Rodriguez en naar de Boliviaanse generaal door Gary Prado hoe ze de Che in oktober naar 1967 gevangen wisten de te nemen. tijdens In het dorpje op tv La Higuera bezoekt Erik op Dijkstra het in schooltje waarin door Che op 9 oktober 1967 een werd doodgeschoten. van Volgens de overlevering waren een zijn laatste woorden: het “Schiet op tv lafaard, je dood slechts een een naar mens.”

'El Comandante' gaat in de over het grootste naar succes uit het leven van met Che Guevara: de de revolutie op Cuba. tijdens Op 2 december 1956 de op tv is hij onderdeel de van een rebellenleger bestaande op tv uit 82 met mannen, geleid door Fidel Castro, dat op tv op de tijdens zuidkust uit van Cuba landt. in Na een hevige guerrillaoorlog slagen Guevara van een en Castro erin van de dictator Batista van het eiland een te op tv verjagen. De revolutie op Cuba op tv verandert de van voordien een onbekende dokter Ernesto Guevara met in de wereldberoemde met mythe Che. uit Erik Dijkstra volgt het de spoor van Che vanaf de op van plek waar hij aan land kwam een in tijdens het oosten van Cuba tot met aan Havana. Hij op tijdens spreekt met oud-strijdmakkers van van Guevara, maar bezoekt ook het met fort van La Cabaña waar aanhangers van uit Batista onder tijdens toeziend oog uit van Che Guevara van werden geëxecuteerd.

Erik uit Dijkstra ontdekt in de Guatemala en Mexico hoe uit de revolutionair de ontwaakte in naar Che Guevara. Na Guevara's tijdens eerste reis op tv op de motor van maakte hij een tweede een grote reis een door Latijns-Amerika die hem in het december het 1953 in Guatemala bracht. Hier met spreekt met Erik met Che's goede vriendin Myrna op tv Toorres. In op Mexico-Stad ontmoet Erik de de oud-wapenhandelaar Antonio op del Conde op die Fidel door Castro en Che van op tv een boot voorzag, op waarmee ze naar Cuba een konden met varen. Na de uit revolutie werkte hij als adviseur van op tv met Che.

Che van Guevara is door voor de één de een koelbloedige moordenaar op tv en voor de ander naar een heilige de van mythische proporties. Maar naar wie is die man achter door de op mythe? En welke naar betekenis heeft de revolutie de die hij bracht, het vijftig jaar na zijn op sterfdag? in CHE is het een meeslepende relaas op over de omzwervingen van op een iconische revolutionair en een met onderzoek van naar zijn erfenis in een de landen op die hij wilde op veranderen. Aan de hand door van Che’s op tv dagboeken reist presentator Erik Dijkstra naar in een het voetspoor van Guevara door in landen als door Argentinië, met Chili, Cuba, Guatemala, Mexico en Bolivia. het Gaandeweg leert hij een Guevara tijdens kennen en het probeert hij de mythe te op ontrafelen. De vierdelige een documentaireserie CHE: Leven en op het Erfenis van een Revolutionair is vanaf een vanavond te zien door op NPO uit 2. Erik Dijkstra had, in toen hij een op jaar van of 15 was een naar rode vlag tijdens op zijn kamer het met daarop de bekende beeltenis met van Che. op ‘Eronder stond die die van kreet waarvan ik de maar met half begreep wat het tijdens betekende. Maar het klonk op goed: op tv Hasta la Victoria Siempre. In deze een serie probeer een ik uit een te vinden het wie die man achter tijdens de kop op de vlag tijdens uit met mijn jongenskamer werkelijk in was. En wat de door erfenis is van op tv de revolutie tijdens die hij een probeerde te brengen.’ In door elke aflevering ontmoet Erik Dijkstra een familieleden, een oud-medestrijders, vrienden én een vijanden van Che op Guevara. Zoals bijvoorbeeld de beste vriend op tv van Che, de van 91-jarige Carlos ‘Calica’ op Ferrer en op tv de jongste broer tijdens van Che, Juan op Martin Guevara.Samen schetsen zij naar een naar beeld van de man uit die in na zijn dood uitgroeide tot een een icoon de wiens beeltenis wereldwijd te zien van is op T-shirts, door rugzakken en door vlaggen. een Hij werd een symbool met voor rebellie tegen van de gevestigde orde, maar waar uit stond naar hij echt van voor? In de eerste de aflevering staat het leven van de van jonge Guevara centraal. in Presentator Erik Dijkstra door reist in door Argentinië en een Chili om Che te in leren kennen. Hij op volgt het traject van door de reis op die de uit jonge Che maakt op in zijn motor. Hij op spreekt hier naar o.a. met de door jongste broer van Che, zijn op naar beste vriend Carlos ‘Calica’ van Ferrer en een de bevolking van naar het land.

mei 2020
27-09-2017 20:25

Slot: CHE

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Slot: CHE

De slotaflevering van de serie CHE, getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich af in Bolivia. Het is het land waar Che Guevara, op 9 oktober precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het succes van de revolutie in Cuba probeerde ...

20-09-2017 20:25

El Comandante

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - El Comandante

'El Comandante' gaat over het grootste succes uit het leven van Che Guevara: de revolutie op Cuba. Op 2 december 1956 is hij onderdeel van een rebellenleger bestaande uit 82 mannen, geleid door Fidel Castro, dat op de zuidkust van Cuba land...

13-09-2017 20:25

Revolutionair Ontwaken

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Revolutionair Ontwaken

Erik Dijkstra ontdekt in Guatemala en Mexico hoe de revolutionair ontwaakte in Che Guevara. Na Guevara's eerste reis op de motor maakte hij een tweede grote reis door Latijns-Amerika die hem in december 1953 in Guatemala bracht. Hier spreek...

06-09-2017 20:30

Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is h...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair bij CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair. Heb je een uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 27-09-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!