Programma gemist?

De slotaflevering van door de serie CHE, uit op getiteld ‘De laatste strijd’, speelt door zich van af in Bolivia. Het is uit het door land waar Che Guevara, op naar 9 oktober met precies vijftig jaar geleden, werd de uit doodgeschoten. Na het succes van op tv de revolutie in Cuba probeerde in Guevara de de gewapende strijd tegen het met het imperialisme ook in tijdens andere landen te verspreiden. naar Eerst in Congo, maar dat in liep uit met op een totale in mislukking. Daarna tijdens landde Che in 1966 op tv in Bolivia waar tijdens hij in het oosten naar een guerrilla-oorlog wilde op tv beginnen door tegen de Boliviaanse overheid. In met de slotaflevering van van de serie reist Erik op op Dijkstra naar de bergen de van Oost-Bolivia de waar Che strijd leverde tijdens met het Boliviaanse door leger. Die troepen waren slecht een getraind en wisten van niet met hoe ze naar de kleine groep guerrillastrijders van op Che Guevara moesten bestrijden. van de De Boliviaanse regering riep in daarom de hulp in van op de Amerikaanse inlichtingendienst, uit de met CIA, die al naar jaren jacht maakte op op de communistische aartsvijand met Che Guevara. In van de uitzending tijdens vertellen oud-CIA-agent Felix op tv Rodriguez en de Boliviaanse generaal Gary op door Prado hoe ze Che in oktober tijdens door 1967 gevangen wisten door te nemen. In het dorpje La tijdens Higuera bezoekt naar Erik Dijkstra door het schooltje waarin Che tijdens op 9 de oktober 1967 werd doodgeschoten. Volgens tijdens naar de overlevering waren zijn door laatste woorden: “Schiet een lafaard, je dood op tv slechts een het mens.”

'El Comandante' gaat door over het met grootste succes uit het de de leven van Che Guevara: de tijdens revolutie op uit Cuba. Op 2 december 1956 een is hij het onderdeel met van een rebellenleger met bestaande uit 82 mannen, een geleid door in Fidel Castro, dat op de zuidkust uit van Cuba tijdens landt. Na een op tv hevige guerrillaoorlog slagen uit Guevara en Castro de erin door de dictator Batista van in het eiland te verjagen. van De revolutie het op Cuba verandert de van voordien onbekende dokter het Ernesto uit Guevara in de wereldberoemde mythe op Che. Erik Dijkstra volgt op het naar spoor van Che vanaf met de plek waar op hij naar aan land kwam in op het oosten van van Cuba tot aan Havana. Hij op tv spreekt met oud-strijdmakkers uit tijdens van Guevara, maar uit bezoekt ook het fort La door Cabaña waar met aanhangers van Batista een onder toeziend oog uit van Che Guevara werden het geëxecuteerd.

Erik uit Dijkstra ontdekt door in Guatemala en Mexico hoe op tv de revolutionair ontwaakte de in op Che Guevara. Na Guevara's tijdens eerste reis van op de motor maakte hij een met tweede grote reis in tijdens door Latijns-Amerika die hem in het december met 1953 in Guatemala bracht. het Hier spreekt Erik met uit Che's goede vriendin in Myrna Toorres. In Mexico-Stad met op ontmoet Erik de oud-wapenhandelaar Antonio del van Conde van die Fidel een Castro en Che van een boot op tv voorzag, op tv waarmee ze naar op Cuba konden varen. van Na de door revolutie werkte hij als adviseur van van tijdens Che.

Che Guevara is de voor uit de één van een koelbloedige moordenaar en voor de tijdens ander een op tv heilige van mythische proporties. in Maar door wie is die man door achter het de mythe? En welke naar betekenis heeft de revolutie die van hij bracht, vijftig tijdens jaar na de zijn sterfdag? CHE is een de het meeslepende relaas over de door omzwervingen van op een iconische revolutionair en in een onderzoek op naar zijn de erfenis in de landen met die hij op wilde veranderen. Aan de op hand van Che’s dagboeken reist naar presentator Erik met Dijkstra in in het voetspoor van de Guevara door landen in als Argentinië, Chili, door Cuba, Guatemala, Mexico en het Bolivia. Gaandeweg leert hij op Guevara van kennen en probeert de hij de mythe te naar ontrafelen. De vierdelige documentaireserie tijdens naar CHE: Leven en Erfenis van een een uit Revolutionair is vanaf vanavond te door zien op NPO 2. Erik van de Dijkstra had, toen hij een jaar op tv of op tv 15 was het een rode vlag op zijn door kamer met daarop van de naar bekende beeltenis van Che. de ‘Eronder stond naar die die kreet waarvan van ik maar half begreep met wat het het betekende. Maar het in klonk goed: Hasta door la Victoria Siempre. In op tv deze serie probeer ik met uit naar te vinden wie die man naar achter met de kop op de vlag van tijdens uit mijn jongenskamer werkelijk was. En op wat de op tv erfenis is met van de revolutie op die hij probeerde te een brengen.’ In op tv elke aflevering ontmoet Erik op tv Dijkstra familieleden, oud-medestrijders, vrienden én met vijanden de van Che Guevara. Zoals bijvoorbeeld uit een de beste vriend van het Che, de 91-jarige Carlos ‘Calica’ door Ferrer het en de jongste op broer van Che, Juan de Martin Guevara.Samen schetsen uit zij een door beeld van de man die tijdens na naar zijn dood door uitgroeide tot een icoon wiens door beeltenis wereldwijd te in zien is op tijdens T-shirts, rugzakken en vlaggen. tijdens Hij werd een op symbool voor naar rebellie tegen de gevestigde op orde, maar waar van stond met hij echt een voor? In de eerste op aflevering staat het uit leven van de op tv jonge Guevara centraal. Presentator met Erik Dijkstra reist door op tv Argentinië en uit Chili om Che te leren naar kennen. een Hij volgt het traject van op de de reis die de jonge tijdens Che maakt op zijn tijdens van motor. Hij spreekt hier een o.a. met de jongste naar broer de van Che, zijn in beste vriend Carlos ‘Calica’ Ferrer van en de bevolking op van het de land.

juni 2021
27-09-2017 20:25

Slot: CHE

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Slot: CHE

De slotaflevering van de serie CHE, getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich af in Bolivia. Het is het land waar Che Guevara, op 9 oktober precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het succes van de revolutie in Cuba probeerde ...

20-09-2017 20:25

El Comandante

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - El Comandante

'El Comandante' gaat over het grootste succes uit het leven van Che Guevara: de revolutie op Cuba. Op 2 december 1956 is hij onderdeel van een rebellenleger bestaande uit 82 mannen, geleid door Fidel Castro, dat op de zuidkust van Cuba land...

13-09-2017 20:25

Revolutionair Ontwaken

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Revolutionair Ontwaken

Erik Dijkstra ontdekt in Guatemala en Mexico hoe de revolutionair ontwaakte in Che Guevara. Na Guevara's eerste reis op de motor maakte hij een tweede grote reis door Latijns-Amerika die hem in december 1953 in Guatemala bracht. Hier spreek...

06-09-2017 20:30

Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is h...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair bij CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair. Heb je een uitzending van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 27-09-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!