Programma gemist?

Door de naar uitvinding van de het boekdrukkunst krijgt de Reformatie met vleugels. door Luther weet door zijn ideeën er op een handige uit manier mee tijdens te op tv verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie met van Luther door naar door onze tijd. Hoe zou een een eigentijdse Luther nu het het met publiek aanspreken? Door de Reformatie tijdens neemt de op tv macht en in invloed van de Katholieke door Kerk af. De weg de wordt op tv gebaand naar de wetenschappelijke revolutie een en de verlichting. De het oprichting van de tijdens eerste van universiteit van Nederland, Leiden, is uit rechtstreeks in verband het van te brengen met de Reformatie. Dat op tv we nu dankzij op tv de nieuwste in DNA-technieken in kunnen sleutelen aan met de genetische code van de mens op is tijdens in zekere zin te tijdens danken aan de op tv wetenschappelijke pioniers uit de uit van 16e en 17e eeuw. Leo een Blokhuis in gesprek van met hoogleraren Eric Jorink door en Robbert de Dijkgraaf over de naar spanning tussen religie met en het wetenschap.

De Nederlandse vrouw op tv staat naar te boek als vrijgevochten, onafhankelijk een en gelukkig. Leo de Blokhuis met bezoekt de Libelle Zomerweek en een ontmoet daar op tv hoogleraar tijdens vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens van Kloek is onze op samenleving bepaald door op tv de koopman, de dominee en het van de huisvrouw. Die bijzondere positie als uit huisvrouw heeft de van vrouw een aan Calvijn in te danken. Maar van is dat calvinisme nu een met zegen of een op tv ramp een geweest voor de vrouwenemancipatie? We volgen door een dag uit een het leven van met een werkende in moeder met een vier kinderen. Hoe houdt op zij alle ballen door in de lucht? Ook de een aandacht voor een cursus in huwelijksvoorbereiding. Hoe wordt een er tegenwoordig gedacht een over de in rol van de vrouw in het met gezin? Ook het bezoekt Leo NS-topvrouw tijdens Marjan uit Rintel en praat met haar over op het glazen plafond. de En door wat hebben seksualiteit en de Calvijn met op elkaar gemeen? De kerkhervormer blijkt met op seksueel gebied op de een vernieuwer.

Nederlanders in worden gezien als een op tv tolerant uit volkje, tenminste zo staan we het in het buitenland nog een op steeds bekend. Maar klopt op tv dat imago op eigenlijk wel? Blokhuis op praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver in Özcan Akyol, zoon het van van een gastarbeider. Ook bezoekt in hij in Leiden, wat in de 16e en het 17e op eeuw een vestigingsplaats was voor door met duizenden gevluchte calvinisten. Het calvinisme zou een uiteindelijk naar de dienst gaan uitmaken. De in met katholieken verdwenen ondergronds, op tv andersgelovigen mochten er wel uit zijn, maar niet al te in zichtbaar. in Schuilkerken waren het in gevolg. In het Amsterdam waren de joden vanwege hun op tv economische connecties een nog wel welkom, door maar in andere de delen in van het land niet. Ook met vaart op Leo mee tijdens uit de sloepenparade op het roze zaterdag in Den Bosch. Nederland het werd afgelopen decennia met geroemd om op haar tijdens ruimdenkende opvattingen, homo's uit de met hele op wereld voelen zich hier tijdens welkom en veilig. het Is dat nog op tv steeds zo?

Arbeidsethos en calvinisme het zijn een onlosmakelijk met elkaar verbonden. het Een calvinist werkt hard, tijdens steekt de zich liever niet van in de door schulden en is zuinig. Zo door zien Nederlanders zichzelf uit ook graag: de de koopman de en de dominee, handelaren op met een goed tijdens geweten. Is in dit beeld niet te rooskleurig? In op Middelburg in viert Leo naar Blokhuis de afschaffing van de slavernij. door op tv In de stad in die rijk is geworden dankzij van roven en door verkopen van slaven vraagt in hij zich af de hoe geloof en op tv slavenhandel naast elkaar konden een bestaan. Daarnaast duikt in Blokhuis uit in de Lutherse op diaconie, de eeuwenoude armenzorg die naar zich anno 2017 door ontpopt tot het vastgoedontwikkelaar. Met het huuropbrengsten van monumenten wordt met ouderenhuisvesting gefinancierd. En werken het of in sporten op zondag, is dat tijdens nog steeds met een probleem in calvinistisch uit Nederland? de Met wielrenner Johnny door Hoogerland praat tijdens Leo over de zondagrust. Koersen en naar prijzen winnen van op zondag ligt een in het gereformeerde gezin van op tv gevoelig.

Geen land ter naar wereld met in zoveel het festivals en we door zingen massaal. Ons kleine door landje kent een van enorme koordichtheid. Leo op Blokhuis start zijn tijdens reis op Pinkpop. op tv Een reis door artistiek van Nederland: van Maassluis met via Amsterdam naar Nuenen. het Wat door is de invloed van Calvijn een geweest op op de met schoonheid van de kunsten? Chef's in Special, Typhoon, uit Barry Atsma, 3FM-dj's, allemaal herkennen van ze dat tijdens calvinistische DNA. Ook reist van Blokhuis naar door Nuenen, waar onze wereldberoemde tijdens schilder Vincent in van het Gogh vandaan komt. Aan arbeidsethos uit geen gebrek. een Van Gogh werkte het dag en nacht om een een van zijn belangrijkste in meesterwerken met te voltooien.

Leo Blokhuis reist met van de Zeeland via de grote in rivieren naar de Friese naar op kust. Wat is de invloed van van het wassende op water en op tv het typische tijdens polderlandschap op onze identiteit? naar Bij de grote een rivieren ontmoet Blokhuis uit cultuurhistoricus Herman naar Pleij. Een gesprek over hoe Nederlanders op konden met overleven in tijdens die drassige rivierdelta. een Die strijd tegen het water is op tv nog de steeds actueel. In de Schermerpolder op is het letterlijk de pompen of verzuipen. tijdens Het uit calvinisme zit diep in door de met genen van deze watermensen. Ook een op bezoekje tijdens aan Den Briel, waar in ieder jaar in de inname door tijdens de Watergeuzen in naar 1572 wordt gevierd. De uit bevrijding was het op startschot voor wat van ooit het huidige Nederland de zou worden. op tv En een door ontmoeting met weerman Reinier op tv van den Berg, een op calvinist met een in missie. Volgens Van een den op tv Berg loopt Nederland van hopeloos achter met als het gaat om de zorg op tv de om de aarde, en dat terwijl in duurzaamheid voor uit een uit land onder de zeespiegel van op levensbelang een is.

Deze uit aflevering gaat naar over hoe koningshuis, politiek van en calvinisme een met elkaar verweven in zijn. Leo Blokhuis de in gesprek met naar prins Jaime over de het historische staatsbezoek op van onze protestantse koning aan de tijdens tijdens paus. En terug uit naar de Tachtigjarige Oorlog. Hoe Willem op tv tijdens van Oranje het calvinisme gebruikt om uit in opstand te naar komen op tegen de Spaanse van katholieke machthebbers. En een van ontmoeting tussen Leo en een zijn uit broer Paul, die wethouder in is namens uit de ChristenUnie. een In politiek Den een Haag vragen de twee zich tijdens af wat nou precies het die invloed een is van dat naar calvinisme op het het versnipperde door politieke landschap.

Leo op tv Blokhuis ontmoet oercalvinist en het cabaretier Freek de Jonge. door in Ook gaat hij terug in naar zijn ouderlijk huis in door een Wezep.

Door door de uitvinding van de boekdrukkunst naar krijgt de van Reformatie vleugels. Luther weet uit zijn ideeën er naar op tv op een handige manier mee te met op verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt op tv de strategie van Luther naar de onze tijd. naar Hoe zou een eigentijdse op van Luther nu het publiek aanspreken? Door de uit de Reformatie neemt in de macht en invloed tijdens van de Katholieke kerk in af. De weg naar wordt in gebaand voor de uit wetenschappelijke revolutie en de de verlichting. De naar oprichting van de eerste universiteit naar van de Nederland, Leiden, is rechtstreeks in verband tijdens te brengen tijdens met naar de Reformatie. Dat we nu dankzij een de nieuwste uit DNA-technieken kunnen sleutelen aan het de genetische op code van uit de mens is in zekere een zin te een danken aan de wetenschappelijke het pioniers uit naar de zestiende en zeventiende een eeuw. Leo de Blokhuis in gesprek met het hoogleraren Eric de Jorink op en Robbert Dijkgraaf over de spanning naar tussen religie en door in wetenschap.

De Nederlandse de vrouw staat de boek door als met vrijgevochten, onafhankelijk en uit gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de naar Libelle door zomerweek en ontmoet daar hoogleraar in vrouwengeschiedenis Els Kloek. op met Volgens Kloek is onze samenleving bepaald van door met de koopman, de een dominee en de huisvrouw. Die van bijzondere in positie als huisvrouw het heeft de vrouw aan Calvijn een te danken. Maar een door is dat calvinisme nu een zegen met of een van ramp naar geweest voor de vrouwenemancipatie? We met volgen een dag door uit het leven van een een het werkende moeder het met vier kinderen. Hoe in houdt zij tijdens alle ballen in uit de lucht? Ook op tv aandacht voor een cursus huwelijksvoorbereiding. naar Hoe wordt er op tegenwoordig op tv gedacht over de in rol van de vrouw in van het gezin? in Ook bezoekt van Leo NS topvrouw Marjan Rintel uit en praat op tv met haar over naar het glazen plafond. naar En wat hebben de seksualiteit en Calvijn met met elkaar gemeen? naar De kerkhervormer op blijkt op seksueel gebied op tv een vernieuwer.

Nederlanders van worden gezien van als een tolerant het volkje. Tenminste zo staan naar we in het buitenland tijdens nog steeds bekend. Maar met klopt van dat imago eigenlijk wel? een Blokhuis praat erover met naar de door Turks-Nederlandse schrijver in Özcan Akyol, zoon van een op gastarbeider. Ook bezoekt de hij Leiden, tijdens wat in uit de zestiende en zeventiende eeuw een een vestigingsplaats was naar voor duizenden gevluchte calvinisten. naar Het calvinisme zou naar uiteindelijk in de dienst met gaan uitmaken. De tijdens katholieken verdwenen ondergronds, anders in gelovigen mochten een er wel zijn, van maar niet al te zichtbaar. door Schuilkerken waren het naar gevolg. tijdens In Amsterdam waren de Joden door vanwege hun economische het connecties op tv nog wel welkom, maar het in andere delen van het uit land niet. van Ook door vaart Leo mee tijdens het de sloepenparade op roze door zaterdag in tijdens Den Bosch. Nederland door werd afgelopen de decennia geroemd om haar ruimdenkende een opvattingen, homo's uit een de uit hele wereld voelen zich hier welkom tijdens en veilig. Is door dat nog op steeds de zo?

Arbeidsethos tijdens en calvinisme in zijn onlosmakelijk met elkaar van verbonden. Een calvinist in werkt hard, steekt een zich liever niet in in de de schulden en is zuinig. in Zo zien Nederlanders zichzelf ook tijdens graag: naar de koopman en de dominee, in handelaren met een door goed naar geweten. Is dit van beeld niet een te rooskleurig? In Middelburg tijdens viert Leo uit Blokhuis de afschaffing tijdens van de slavernij. met In de stad die rijk is de geworden dankzij van roven en een verkopen van slaven vraagt van hij zich af hoe een een geloof en slavenhandel uit naast elkaar konden op tv bestaan. Daarnaast duikt de Blokhuis in de Lutherse diaconie, op de eeuwenoude met armenzorg die met zich anno 2017 met ontpopt tot vastgoedontwikkelaar. op tv Met huuropbrengsten van monumenten van wordt ouderenhuisvesting gefinancierd. En werken een of sporten op de met zondag. Is dat nog steeds naar een probleem op tv in calvinistisch Nederland? Met op tv wielrenner Johnny met Hoogerland praat op Leo over de zondagsrust. Koersen en uit prijzen winnen de op zondag ligt tijdens in het gereformeerde uit gezin door gevoelig.

Geen op tv land ter wereld het met zoveel festivals en met we zingen massaal. Ons met kleine van landje kent uit een enorme koordichtheid. met Leo Blokhuis start zijn reis op uit de Pinkpop. Een reis door op artistiek Nederland: van Maassluis via op tv Amsterdam naar van Nuenen. op tv Wat is de invloed op tv van Calvijn geweest met op de schoonheid van de tijdens kunsten? Chef's Special, van Typhoon, Barry Atsma, op tv 3FM-dj's, allemaal tijdens herkennen ze dat een calvinistische DNA. Ook uit reist Blokhuis op tv naar Nuenen waar onze het wereldberoemde een schilder Vincent van de Gogh vandaan komt. Aan arbeidsethos in geen gebrek. Van tijdens Gogh werkte dag op tv en nacht om een het van zijn de belangrijkste meesterwerken te een voltooien.

Leo Blokhuis een reist van Zeeland via op de grote rivieren tijdens naar door de Friese kust. het Wat is uit de invloed van naar het wassende water en van het typische polderlandschap op op onze identiteit? Bij de de grote rivieren ontmoet uit Blokhuis een cultuurhistoricus Herman Pleij. in Een gesprek over hoe Nederlanders naar op konden overleven in met die drassige rivierdelta. Die tijdens strijd tegen tijdens het water is nog in steeds actueel. tijdens In de Schermerpolder is uit het letterlijk pompen de of verzuipen. Het calvinisme het zit op diep in de genen van deze het watermensen. Ook een de bezoekje aan het Den Briel waar het ieder jaar naar de inname door de Watergeuzen het uit in 1572 wordt gevierd. De bevrijding op tv was uit het startschot de voor wat ooit het huidige op Nederland zou worden. op En een ontmoeting met een weerman Reinier door van den Berg. Een het calvinist met een uit missie. Volgens Van op tv den van Berg loopt Nederland hopeloos achter uit tijdens als het gaat om op tv de zorg om de aarde. in En dat terwijl een duurzaamheid voor een tijdens land onder op de tijdens zeespiegel van levensbelang het is.

Deze aflevering van gaat over hoe Koningshuis, een politiek uit en calvinisme met elkaar uit verweven zijn. Leo in Blokhuis met in gesprek met prins Jaime over een het historische door staatsbezoek op van onze protestantse koning aan op tv de paus. En terug de naar de een tachtigjarige oorlog. Hoe het Willem van op Oranje het calvinisme gebruikt om op tv in opstand te de komen tegen de met Spaanse naar katholieke machthebbers. En een naar ontmoeting tussen Leo en met het zijn broer Paul, op die wethouder is namens de ChristenUnie. tijdens In politiek Den in Haag door vragen de met twee zich af wat nou uit precies in die invloed is uit van dat calvinisme op het de versnipperde politieke naar landschap.

september 2019
07-09-2019 13:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

31-08-2019 13:30

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat te boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle Zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

24-08-2019 13:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje, tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

17-08-2019 13:30

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

10-08-2019 13:30

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

03-08-2019 13:30

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

03-08-2019 12:40

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de Tachtigjarige O...

20-07-2019 13:30

De aard van het beestje

Achter de dijken - De aard van het beestje

Leo Blokhuis ontmoet oercalvinist en cabaretier Freek de Jonge. Ook gaat hij terug naar zijn ouderlijk huis in Wezep.

25-05-2018 17:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

24-05-2018 17:25

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat de boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

23-05-2018 17:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje. Tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

22-05-2018 17:20

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

21-05-2018 17:20

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

18-05-2018 17:20

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

17-05-2018 17:20

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe Koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de tachtigjarige o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Achter de dijken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Achter de dijken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Achter de dijken bij Achter de dijken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Achter de dijken. Heb je een uitzending van Achter de dijken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Achter de dijken gemist

Uitzending gemist van Achter de dijken? Hier kun je alle uitzendingen van Achter de dijken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 07-09-2019 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord