Programma gemist?

Door de met uitvinding in van de boekdrukkunst op tv krijgt de Reformatie vleugels. Luther een weet door zijn ideeën er op een handige door uit manier mee te verspreiden. naar Reclamebureau Superheroes vertaalt de de strategie van Luther naar op tv onze op tv tijd. Hoe zou een eigentijdse de Luther nu naar het publiek door aanspreken? Door de Reformatie neemt met de door macht en invloed van naar de het Katholieke Kerk af. De op weg wordt gebaand van naar de wetenschappelijke uit revolutie en de verlichting. het De oprichting de van de eerste universiteit van op tv Nederland, Leiden, van is rechtstreeks in verband in te brengen met met de Reformatie. naar Dat we uit nu dankzij de nieuwste DNA-technieken de met kunnen sleutelen aan de genetische code op tv van de op tv mens een is in zekere zin te danken op tv aan de met wetenschappelijke pioniers uit de op 16e en het 17e eeuw. Leo Blokhuis met in gesprek met tijdens hoogleraren Eric Jorink een en Robbert Dijkgraaf het over de spanning uit tussen religie van en met wetenschap.

De uit Nederlandse vrouw staat te de boek als vrijgevochten, onafhankelijk naar het en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de het Libelle Zomerweek een en door ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. een in Volgens Kloek is onze met samenleving bepaald door de koopman, tijdens de dominee op en de door huisvrouw. Die tijdens bijzondere positie als huisvrouw op tv heeft de op tv vrouw aan Calvijn op te danken. Maar is dat uit calvinisme nu een door zegen of een ramp de geweest voor uit de vrouwenemancipatie? We uit volgen van een dag uit het leven de van een tijdens werkende moeder met vier het kinderen. tijdens Hoe houdt zij alle ballen in naar de lucht? in Ook aandacht voor met een cursus huwelijksvoorbereiding. Hoe het het wordt er tegenwoordig gedacht over door de rol van op de vrouw uit in het met gezin? Ook bezoekt een Leo NS-topvrouw Marjan Rintel op en praat met haar over uit naar het glazen plafond. En in wat hebben seksualiteit en een Calvijn met elkaar uit gemeen? De kerkhervormer blijkt op tv op seksueel gebied door van een vernieuwer.

Nederlanders uit worden gezien als een tolerant op tv volkje, met tenminste zo staan op we in het buitenland nog een steeds bekend. door Maar klopt dat imago de eigenlijk wel? Blokhuis een uit praat erover met de Turks-Nederlandse een schrijver Özcan op tv Akyol, zoon van een een gastarbeider. naar Ook bezoekt hij Leiden, wat in op tv de 16e op tv en 17e eeuw een van vestigingsplaats was een voor duizenden gevluchte calvinisten. een uit Het calvinisme zou uiteindelijk de tijdens dienst gaan uitmaken. de De katholieken verdwenen ondergronds, van andersgelovigen mochten in er wel zijn, in maar niet uit al te zichtbaar. Schuilkerken waren van het gevolg. In een Amsterdam waren uit de joden van vanwege hun economische met connecties nog van wel welkom, maar in andere delen op van op het land niet. Ook vaart naar in Leo mee tijdens naar de sloepenparade op met roze zaterdag in naar Den Bosch. Nederland werd afgelopen met decennia geroemd op om haar op ruimdenkende opvattingen, homo's van uit de hele wereld op tv voelen zich hier het welkom en met veilig. Is dat van nog steeds zo?

Arbeidsethos en de calvinisme tijdens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. van Een calvinist van werkt hard, door steekt zich liever niet in tijdens de schulden en is van tijdens zuinig. Zo zien met Nederlanders zichzelf ook in graag: de koopman en met de dominee, handelaren met met een een goed geweten. Is dit beeld niet op te rooskleurig? In op op tv Middelburg viert Leo Blokhuis van de afschaffing in van de slavernij. naar In de stad die rijk door is geworden dankzij roven het en uit verkopen van slaven vraagt een hij zich op tv af hoe geloof met en slavenhandel naast elkaar konden in bestaan. Daarnaast duikt van Blokhuis in in de Lutherse van diaconie, de eeuwenoude armenzorg het die zich het anno 2017 ontpopt door tot vastgoedontwikkelaar. Met huuropbrengsten op tv van monumenten wordt het ouderenhuisvesting gefinancierd. En op tv werken of sporten op naar zondag, is uit dat nog naar steeds een tijdens probleem in calvinistisch Nederland? Met op wielrenner Johnny Hoogerland tijdens praat Leo met over de zondagrust. op Koersen en prijzen winnen door op zondag op tv ligt in het het gereformeerde gezin tijdens gevoelig.

Geen de land ter wereld de met zoveel festivals en we van zingen massaal. van Ons kleine landje kent naar een enorme koordichtheid. door Leo Blokhuis start met zijn reis op tv op Pinkpop. Een reis tijdens het door artistiek Nederland: van Maassluis door via een Amsterdam naar Nuenen. Wat is de naar invloed van Calvijn naar geweest op op de schoonheid van door de kunsten? Chef's Special, op Typhoon, Barry een Atsma, 3FM-dj's, allemaal uit herkennen de ze dat calvinistische een DNA. Ook reist Blokhuis naar Nuenen, in waar onze naar wereldberoemde de schilder Vincent van Gogh vandaan het komt. Aan naar arbeidsethos geen gebrek. Van Gogh het werkte dag en uit nacht om een een van tijdens zijn belangrijkste meesterwerken op tv te voltooien.

Leo Blokhuis naar reist van Zeeland via van de met grote rivieren naar de een Friese kust. Wat is door de invloed van in het wassende op tv water en het typische op polderlandschap op onze tijdens identiteit? Bij de op grote rivieren op ontmoet Blokhuis een cultuurhistoricus Herman Pleij. Een gesprek een over op tv hoe Nederlanders konden met overleven in die drassige in rivierdelta. Die strijd door tegen het op water is uit nog steeds actueel. In de van Schermerpolder naar is het letterlijk uit pompen of verzuipen. Het een calvinisme zit tijdens diep in de tijdens genen van deze watermensen. een Ook een in bezoekje aan Den Briel, de waar ieder jaar op tv de inname het door de Watergeuzen in 1572 met wordt gevierd. De bevrijding een met was het startschot op tv voor wat ooit naar het huidige Nederland zou met worden. En een ontmoeting de met weerman Reinier van het den Berg, door een calvinist met een van missie. Volgens door Van den Berg loopt de in Nederland hopeloos achter als een het gaat om uit de zorg op om de aarde, op en dat terwijl duurzaamheid de voor een land onder het de zeespiegel van levensbelang tijdens uit is.

Deze aflevering van gaat over hoe koningshuis, door politiek met en calvinisme met elkaar tijdens verweven zijn. Leo Blokhuis door in gesprek met van prins Jaime een over het historische staatsbezoek uit van in onze protestantse koning aan uit de paus. En terug van naar de Tachtigjarige met het Oorlog. Hoe Willem van van Oranje het van calvinisme gebruikt om met in opstand te komen tegen de in Spaanse uit katholieke machthebbers. En een naar ontmoeting op tussen Leo en zijn broer Paul, uit die een wethouder is namens de de ChristenUnie. In politiek Den tijdens Haag op tv vragen de twee zich een af wat nou het precies die op tv invloed is in van dat calvinisme met op het versnipperde op tv politieke landschap.

Leo in Blokhuis ontmoet oercalvinist en met cabaretier tijdens Freek de Jonge. Ook een gaat hij terug op naar zijn ouderlijk huis in naar een Wezep.

Door de uitvinding naar van het de boekdrukkunst krijgt de uit Reformatie vleugels. Luther op weet zijn van ideeën er op op tv een handige uit manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes in vertaalt de van strategie van tijdens Luther naar onze tijd. Hoe uit uit zou een eigentijdse Luther naar nu het publiek van aanspreken? Door de op tv Reformatie neemt de naar macht en invloed van in de Katholieke tijdens kerk af. De weg wordt naar uit gebaand voor de wetenschappelijke revolutie en op tv de verlichting. naar De oprichting van de de eerste op tv universiteit van Nederland, in Leiden, is rechtstreeks naar in verband te het brengen met op tv de Reformatie. Dat door we nu dankzij de in nieuwste DNA-technieken door kunnen sleutelen aan de genetische op tv code van de op tv mens is in zekere van zin te danken tijdens uit aan de wetenschappelijke met pioniers uit de zestiende en zeventiende in uit eeuw. Leo Blokhuis in in gesprek met hoogleraren Eric op tv Jorink van en Robbert Dijkgraaf uit over de spanning tussen religie en het een wetenschap.

De Nederlandse vrouw op staat in de boek als vrijgevochten, onafhankelijk een en gelukkig. Leo van Blokhuis bezoekt de de Libelle door zomerweek en ontmoet daar de hoogleraar vrouwengeschiedenis naar Els Kloek. Volgens op tv Kloek is het onze samenleving bepaald door een de koopman, de een dominee en op tv de huisvrouw. Die bijzondere in positie als huisvrouw heeft door de vrouw tijdens aan Calvijn te danken. op tv Maar is uit dat calvinisme nu een door zegen of een in ramp het geweest voor de vrouwenemancipatie? We naar volgen een dag de uit het op leven van een tijdens werkende moeder met vier uit kinderen. op tv Hoe houdt zij alle ballen de in de naar lucht? Ook aandacht van voor een naar cursus huwelijksvoorbereiding. Hoe wordt er tegenwoordig tijdens gedacht over de de rol in van de vrouw in tijdens het gezin? van Ook bezoekt de Leo NS topvrouw Marjan in Rintel en de praat met haar over naar het glazen uit plafond. En wat hebben seksualiteit en uit tijdens Calvijn met elkaar gemeen? De kerkhervormer een blijkt op op seksueel gebied met een vernieuwer.

Nederlanders worden in gezien uit als een tolerant op tv volkje. Tenminste zo staan met we in met het buitenland nog steeds bekend. uit Maar naar klopt dat imago met eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met door de Turks-Nederlandse schrijver van Özcan van Akyol, zoon van naar een gastarbeider. Ook op bezoekt hij Leiden, wat uit in de zestiende en in zeventiende in eeuw een vestigingsplaats was voor uit door duizenden gevluchte calvinisten. op tv Het calvinisme zou uit uiteindelijk de dienst gaan uitmaken. De het katholieken verdwenen ondergronds, naar anders gelovigen uit mochten er op tv wel zijn, in maar niet al te zichtbaar. Schuilkerken van waren het op gevolg. met In Amsterdam waren de door Joden vanwege hun economische connecties door nog wel welkom, van maar in andere een delen van het met land niet. met Ook vaart tijdens Leo mee tijdens naar de sloepenparade op op roze zaterdag in het Den Bosch. Nederland werd afgelopen naar decennia geroemd om het haar uit ruimdenkende opvattingen, homo's uit naar de hele wereld naar voelen zich een hier welkom van en veilig. Is dat nog steeds op tv met zo?

Arbeidsethos en calvinisme op zijn onlosmakelijk met van elkaar verbonden. Een het door calvinist werkt hard, steekt zich de liever niet in op tv de schulden en is van uit zuinig. Zo zien uit Nederlanders zichzelf ook graag: de op koopman en de dominee, op tv de handelaren met een goed geweten. Is naar dit beeld niet met te het rooskleurig? In tijdens Middelburg viert Leo Blokhuis de afschaffing de van de een slavernij. In tijdens de stad die rijk in is geworden dankzij roven het en op verkopen van van slaven vraagt hij zich af hoe van in geloof en slavenhandel naast elkaar tijdens konden in bestaan. Daarnaast duikt Blokhuis in op tv de door Lutherse diaconie, de eeuwenoude armenzorg die de zich in anno 2017 ontpopt tijdens tot vastgoedontwikkelaar. Met huuropbrengsten door van het monumenten wordt ouderenhuisvesting gefinancierd. met En werken of sporten in op zondag. Is op tv dat nog steeds een een met probleem in calvinistisch Nederland? Met wielrenner naar op Johnny Hoogerland praat Leo over van de in zondagsrust. Koersen en prijzen winnen de op tijdens zondag ligt in het het gereformeerde gezin op tv gevoelig.

Geen uit land ter wereld van met zoveel in festivals en we zingen massaal. Ons tijdens kleine landje kent op tv een enorme in koordichtheid. Leo Blokhuis start het zijn door reis op Pinkpop. Een reis door door op tv artistiek Nederland: van Maassluis op via Amsterdam de naar Nuenen. Wat is met de een invloed van Calvijn geweest op op de schoonheid van de het op kunsten? Chef's Special, Typhoon, Barry Atsma, van 3FM-dj's, allemaal op tv herkennen ze dat het calvinistische DNA. de Ook reist Blokhuis op tv naar Nuenen waar uit onze wereldberoemde schilder Vincent van met Gogh vandaan komt. van Aan arbeidsethos geen in gebrek. in Van Gogh met werkte dag en uit nacht om een van zijn tijdens belangrijkste een meesterwerken te voltooien.

Leo in Blokhuis reist van Zeeland via door de de grote rivieren de naar de Friese kust. Wat is van een de invloed van het wassende het water en met het typische polderlandschap op onze uit identiteit? Bij op de grote rivieren een ontmoet Blokhuis een cultuurhistoricus Herman Pleij. Een door gesprek over hoe Nederlanders op tv konden overleven in de die drassige het rivierdelta. Die strijd tegen het het water is door nog steeds actueel. tijdens uit In de Schermerpolder is het naar letterlijk uit pompen of verzuipen. Het calvinisme een zit diep in door de genen van met deze watermensen. van Ook een bezoekje aan Den de Briel waar ieder op jaar op tv de inname tijdens door de Watergeuzen in 1572 wordt tijdens uit gevierd. De bevrijding was de het startschot voor van wat ooit het door huidige Nederland zou worden. de En een door ontmoeting met weerman op tv Reinier van den tijdens Berg. Een calvinist uit met een missie. Volgens Van door den het Berg loopt Nederland hopeloos achter het als uit het gaat om de naar zorg om van de aarde. En dat uit terwijl duurzaamheid voor in een land onder de op zeespiegel van de levensbelang de is.

Deze het aflevering gaat over hoe naar Koningshuis, in politiek en calvinisme met het elkaar verweven zijn. tijdens Leo Blokhuis in het gesprek met prins Jaime door over het historische uit staatsbezoek van onze op protestantse koning aan de het paus. op tv En terug naar in de tachtigjarige oorlog. Hoe naar Willem met van Oranje het calvinisme gebruikt om door in in opstand te komen tegen het de in Spaanse katholieke machthebbers. En een ontmoeting de tussen Leo met en tijdens zijn broer Paul, die wethouder is van op tv namens de ChristenUnie. In politiek op tv Den Haag vragen met de met twee zich af op tv wat nou precies die invloed is op van op tv dat calvinisme de op het versnipperde politieke het landschap.

mei 2021
07-09-2019 13:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

31-08-2019 13:30

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat te boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle Zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

24-08-2019 13:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje, tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

17-08-2019 13:30

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

10-08-2019 13:30

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

03-08-2019 13:30

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

03-08-2019 12:40

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de Tachtigjarige O...

20-07-2019 13:30

De aard van het beestje

Achter de dijken - De aard van het beestje

Leo Blokhuis ontmoet oercalvinist en cabaretier Freek de Jonge. Ook gaat hij terug naar zijn ouderlijk huis in Wezep.

25-05-2018 17:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

24-05-2018 17:25

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat de boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

23-05-2018 17:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje. Tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

22-05-2018 17:20

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

21-05-2018 17:20

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

18-05-2018 17:20

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

17-05-2018 17:20

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe Koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de tachtigjarige o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Achter de dijken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Achter de dijken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Achter de dijken bij Achter de dijken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Achter de dijken. Heb je een uitzending van Achter de dijken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Achter de dijken gemist

Uitzending gemist van Achter de dijken? Hier kun je alle uitzendingen van Achter de dijken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 07-09-2019 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!