Programma gemist?

Door de door uitvinding het van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie naar vleugels. Luther weet door tijdens zijn ideeën er op een handige op tijdens manier mee te verspreiden. Reclamebureau tijdens Superheroes vertaalt de de strategie uit van Luther naar onze tijd. Hoe het zou door een eigentijdse Luther een nu het op publiek aanspreken? Door de Reformatie naar neemt door de macht en invloed van de uit Katholieke uit Kerk af. De weg wordt de gebaand tijdens naar de van wetenschappelijke revolutie en de op verlichting. De oprichting van de de eerste universiteit van het Nederland, Leiden, is uit in rechtstreeks in verband te brengen naar met de van Reformatie. Dat we nu uit dankzij de nieuwste op tv DNA-technieken tijdens kunnen sleutelen aan de genetische code op van naar de mens is de in zekere zin te met danken aan op tv de wetenschappelijke op tv pioniers uit de 16e en 17e een tijdens eeuw. Leo Blokhuis in naar gesprek met hoogleraren Eric door Jorink met en Robbert Dijkgraaf over naar de spanning op tussen religie en door wetenschap.

De Nederlandse een vrouw staat te tijdens boek als vrijgevochten, een onafhankelijk en gelukkig. door Leo naar Blokhuis bezoekt de Libelle Zomerweek en met ontmoet op daar hoogleraar in vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek uit is onze op samenleving bepaald uit door de koopman, door de dominee en de huisvrouw. tijdens Die bijzondere positie als uit huisvrouw heeft van de met vrouw aan Calvijn te danken. Maar door is dat calvinisme in nu een zegen uit of een ramp op geweest voor van de in vrouwenemancipatie? We volgen met een dag uit het een leven van een werkende een moeder met vier tijdens kinderen. Hoe houdt zij met alle ballen in uit de het lucht? Ook aandacht voor een een cursus huwelijksvoorbereiding. Hoe de wordt er tegenwoordig op tv gedacht over de het rol van door de het vrouw in het gezin? Ook met bezoekt Leo NS-topvrouw Marjan een Rintel en door praat met op tv haar over het glazen plafond. door En op tv wat hebben met seksualiteit en Calvijn door met elkaar gemeen? De in kerkhervormer blijkt op tijdens seksueel gebied een van vernieuwer.

Nederlanders tijdens worden gezien als een tolerant op tv volkje, tenminste zo op in staan we in het buitenland op tv nog steeds bekend. tijdens Maar klopt dat imago in eigenlijk wel? Blokhuis op tv praat van erover met de Turks-Nederlandse schrijver het Özcan Akyol, zoon op tv van een door gastarbeider. Ook de bezoekt hij Leiden, een wat in de 16e en een op tv 17e eeuw een vestigingsplaats was voor tijdens uit duizenden gevluchte calvinisten. Het calvinisme van zou tijdens uiteindelijk de dienst gaan uitmaken. De door katholieken verdwenen een ondergronds, andersgelovigen mochten er naar wel zijn, maar de niet al een te zichtbaar. Schuilkerken waren uit het het gevolg. In Amsterdam waren op de joden vanwege hun naar economische van connecties nog wel het welkom, maar in andere delen in van uit het land een niet. Ook vaart door Leo mee tijdens de op sloepenparade op op roze zaterdag in Den Bosch. op Nederland werd afgelopen decennia uit geroemd het om haar ruimdenkende in opvattingen, homo's uit de hele de van wereld voelen zich hier welkom en met veilig. Is dat door nog steeds door zo?

Arbeidsethos en een calvinisme zijn onlosmakelijk met van van elkaar verbonden. Een calvinist werkt de hard, steekt met zich liever niet in tijdens de schulden en met is een zuinig. Zo zien tijdens Nederlanders zichzelf ook graag: de door koopman en van de dominee, handelaren met een tijdens goed geweten. Is in op dit beeld niet te in rooskleurig? In Middelburg tijdens viert Leo Blokhuis de in afschaffing van van de slavernij. In de de stad die door rijk is geworden op tv dankzij roven op tv en verkopen van slaven het vraagt hij het zich af hoe geloof en slavenhandel op tv van naast elkaar konden bestaan. uit Daarnaast duikt Blokhuis in de van uit Lutherse diaconie, de eeuwenoude armenzorg het die zich anno 2017 door ontpopt tot naar vastgoedontwikkelaar. Met huuropbrengsten van een monumenten uit wordt ouderenhuisvesting door gefinancierd. En werken of door sporten op zondag, is het dat nog steeds door een van probleem in calvinistisch het Nederland? Met wielrenner Johnny Hoogerland op praat Leo naar over de zondagrust. Koersen en in prijzen winnen met op zondag door ligt in het gereformeerde gezin het door gevoelig.

Geen op tv land ter wereld met zoveel het in festivals en we zingen massaal. Ons het kleine landje kent met een uit enorme koordichtheid. Leo in Blokhuis start zijn reis tijdens op een Pinkpop. Een reis uit door artistiek Nederland: op tv van Maassluis via op Amsterdam naar Nuenen. Wat tijdens is de invloed van Calvijn het geweest op de tijdens schoonheid naar van de kunsten? Chef's Special, het met Typhoon, Barry Atsma, 3FM-dj's, allemaal herkennen het ze dat calvinistische door DNA. van Ook reist een Blokhuis naar Nuenen, waar onze wereldberoemde met op schilder Vincent van Gogh de vandaan komt. Aan arbeidsethos geen op gebrek. Van het Gogh tijdens werkte dag en nacht naar om een van zijn de belangrijkste meesterwerken te op voltooien.

Leo Blokhuis reist een van Zeeland het via de van grote rivieren naar de op tv Friese kust. Wat is op tv de invloed een van met het wassende water in en het typische polderlandschap op op onze identiteit? het Bij de grote rivieren ontmoet met Blokhuis cultuurhistoricus de Herman Pleij. naar Een gesprek met over hoe Nederlanders konden door overleven in die drassige rivierdelta. naar Die strijd tegen tijdens het water is door nog op tv steeds actueel. In de op tv Schermerpolder is het letterlijk een door pompen of verzuipen. op Het calvinisme zit diep in tijdens de genen van deze het watermensen. Ook de een in bezoekje aan Den Briel, door waar ieder jaar de inname de door in de Watergeuzen in 1572 wordt door uit gevierd. De bevrijding was de het startschot voor wat het ooit het het huidige Nederland zou een worden. En een ontmoeting naar met op tv weerman Reinier van op tv den Berg, een calvinist door met een missie. Volgens Van van den Berg loopt op Nederland hopeloos achter een als het door gaat tijdens om de zorg om tijdens de aarde, en een dat terwijl duurzaamheid voor naar een land onder de door zeespiegel het van levensbelang de is.

Deze aflevering op tv gaat over hoe koningshuis, van politiek op en calvinisme met elkaar met verweven zijn. het Leo Blokhuis in door gesprek met een prins Jaime over het uit historische staatsbezoek op tv van onze protestantse naar koning aan de paus. En terug van in naar de Tachtigjarige Oorlog. Hoe Willem de op tv van Oranje het een calvinisme gebruikt om in opstand de te komen tegen de in door Spaanse katholieke machthebbers. op tv En een ontmoeting tussen met Leo en in zijn broer Paul, die naar wethouder is namens op de ChristenUnie. In van politiek Den naar Haag vragen de twee zich af in wat nou op tv precies die invloed op is een van dat calvinisme op met het versnipperde van politieke landschap.

Leo Blokhuis ontmoet op tv oercalvinist en met cabaretier op Freek de Jonge. Ook gaat in hij terug op tv naar zijn ouderlijk huis met in op Wezep.

Door de een uitvinding van tijdens de boekdrukkunst van krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet een zijn door ideeën er met op een handige manier mee met te verspreiden. in Reclamebureau Superheroes vertaalt de op tv strategie naar van Luther naar een onze tijd. Hoe een zou een eigentijdse Luther nu het de publiek aanspreken? Door op de Reformatie tijdens neemt de macht en de invloed op van de Katholieke naar kerk af. De op tv weg wordt gebaand voor het de wetenschappelijke revolutie en op tv uit de verlichting. De oprichting van op de de eerste universiteit van Nederland, een Leiden, is rechtstreeks in verband naar door te brengen met van de Reformatie. Dat we nu tijdens dankzij de de nieuwste DNA-technieken op kunnen sleutelen aan de op tv genetische code van uit de mens is in zekere van zin te danken naar aan in de wetenschappelijke pioniers de uit de zestiende met en zeventiende eeuw. het Leo Blokhuis in gesprek met door hoogleraren Eric Jorink op tv en in Robbert Dijkgraaf over de naar spanning een tussen religie en het wetenschap.

De Nederlandse van vrouw het staat de boek naar als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo naar op tv Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek op en van ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis naar Els Kloek. Volgens Kloek is naar van onze samenleving bepaald door tijdens de koopman, de dominee naar en van de huisvrouw. Die bijzondere het positie als huisvrouw op heeft de vrouw op aan Calvijn een te danken. Maar is het dat calvinisme nu een zegen uit of een door ramp geweest voor de van vrouwenemancipatie? We volgen door een dag uit op het leven van met een werkende van moeder met een vier kinderen. op tv Hoe houdt zij met alle ballen in op de lucht? Ook het aandacht voor een cursus huwelijksvoorbereiding. Hoe in wordt van er tegenwoordig gedacht in over de door rol van de van vrouw in het gezin? Ook door bezoekt het Leo NS topvrouw Marjan Rintel een en op praat met haar over het glazen uit plafond. van En wat hebben door seksualiteit en uit Calvijn met elkaar gemeen? De uit kerkhervormer tijdens blijkt op seksueel gebied een een vernieuwer.

Nederlanders in worden gezien op als een tolerant uit volkje. Tenminste zo staan de we in het door buitenland nog steeds bekend. door Maar klopt naar dat imago op eigenlijk wel? Blokhuis praat de erover met de Turks-Nederlandse schrijver op tv Özcan Akyol, zoon van van een op gastarbeider. Ook bezoekt naar hij het Leiden, wat in de zestiende naar en zeventiende eeuw een met naar vestigingsplaats was voor duizenden de gevluchte calvinisten. Het calvinisme zou met tijdens uiteindelijk de dienst gaan naar uitmaken. De katholieken verdwenen ondergronds, van anders gelovigen mochten op de er wel zijn, in maar niet al te zichtbaar. op tv Schuilkerken waren het de gevolg. door In Amsterdam waren de in Joden vanwege hun tijdens economische connecties op nog wel welkom, op maar in andere in delen van het land in niet. Ook vaart een Leo mee tijdens tijdens de sloepenparade op roze zaterdag uit in tijdens Den Bosch. tijdens Nederland werd afgelopen decennia geroemd in om haar ruimdenkende opvattingen, op van homo's uit de hele wereld tijdens voelen op zich hier welkom naar en veilig. Is dat nog steeds op tv door zo?

Arbeidsethos en uit calvinisme in zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. met Een calvinist in werkt hard, steekt zich in liever het niet in de schulden in en is zuinig. een Zo zien Nederlanders zichzelf op ook op graag: de koopman en in de dominee, tijdens handelaren met een goed geweten. in Is dit uit beeld niet het te rooskleurig? In Middelburg viert Leo van Blokhuis de van afschaffing van de tijdens slavernij. In met de stad die rijk met is geworden dankzij roven uit en verkopen van van op slaven vraagt hij tijdens zich af hoe op tv geloof en slavenhandel naast uit elkaar konden een bestaan. Daarnaast duikt Blokhuis in op de Lutherse diaconie, uit de eeuwenoude armenzorg het die zich de anno 2017 ontpopt de tot vastgoedontwikkelaar. Met huuropbrengsten van uit monumenten wordt het ouderenhuisvesting een gefinancierd. En werken of naar sporten op zondag. van Is dat nog naar steeds een probleem in calvinistisch uit Nederland? Met wielrenner op Johnny Hoogerland praat tijdens Leo over uit de zondagsrust. van Koersen en op tv prijzen winnen op op tv zondag ligt in van het gereformeerde gezin met gevoelig.

Geen tijdens land ter de wereld met zoveel festivals en we op het zingen massaal. Ons kleine het landje kent een door enorme koordichtheid. Leo het Blokhuis start zijn reis op met Pinkpop. Een reis op tv door artistiek Nederland: tijdens van Maassluis met via Amsterdam in naar Nuenen. Wat is uit de invloed van uit Calvijn geweest op de met schoonheid van uit de kunsten? door Chef's Special, uit Typhoon, Barry Atsma, 3FM-dj's, allemaal herkennen van met ze dat calvinistische DNA. door Ook reist Blokhuis van naar Nuenen op tv waar onze wereldberoemde schilder Vincent van naar Gogh vandaan komt. tijdens Aan arbeidsethos op tv geen gebrek. Van Gogh op op werkte dag en op nacht om een van zijn belangrijkste het meesterwerken te naar voltooien.

Leo tijdens Blokhuis reist van Zeeland via met door de grote rivieren naar door de Friese kust. Wat is tijdens de invloed van door het wassende water door tijdens en het typische op polderlandschap op onze identiteit? Bij de het grote uit rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman van Pleij. Een gesprek uit over hoe Nederlanders op tv konden overleven met in tijdens die drassige rivierdelta. Die strijd tegen een het met water is nog steeds actueel. de In de naar Schermerpolder op tv is het letterlijk door pompen of verzuipen. Het calvinisme uit zit diep in naar de genen van deze van watermensen. Ook de een bezoekje op aan Den Briel waar door ieder jaar de van inname met door de Watergeuzen in 1572 wordt naar een gevierd. De bevrijding was het startschot in voor op tv wat ooit het het huidige Nederland zou worden. van En een in ontmoeting met weerman Reinier van het den Berg. Een op calvinist met een het missie. Volgens een Van den Berg tijdens loopt Nederland hopeloos het achter als uit het gaat om in de zorg om de aarde. door uit En dat terwijl het duurzaamheid voor een land met onder de zeespiegel de van levensbelang een is.

Deze aflevering gaat de op tv over hoe Koningshuis, het politiek en calvinisme met elkaar verweven door zijn. Leo tijdens Blokhuis in naar gesprek met prins door Jaime over het historische staatsbezoek in van onze protestantse naar koning aan een de met paus. En terug naar de tachtigjarige een oorlog. Hoe uit Willem tijdens van Oranje het calvinisme gebruikt om op in met opstand te komen tegen de het Spaanse katholieke de machthebbers. En uit een ontmoeting tussen Leo en met in zijn broer Paul, die een wethouder is uit namens de ChristenUnie. In politiek Den de Haag een vragen de twee zich af uit wat nou precies het die invloed een is van dat op calvinisme op het versnipperde uit politieke door landschap.

mei 2020
07-09-2019 13:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

31-08-2019 13:30

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat te boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle Zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

24-08-2019 13:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje, tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

17-08-2019 13:30

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

10-08-2019 13:30

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

03-08-2019 13:30

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

03-08-2019 12:40

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de Tachtigjarige O...

20-07-2019 13:30

De aard van het beestje

Achter de dijken - De aard van het beestje

Leo Blokhuis ontmoet oercalvinist en cabaretier Freek de Jonge. Ook gaat hij terug naar zijn ouderlijk huis in Wezep.

25-05-2018 17:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

24-05-2018 17:25

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat de boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

23-05-2018 17:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje. Tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

22-05-2018 17:20

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

21-05-2018 17:20

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

18-05-2018 17:20

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

17-05-2018 17:20

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe Koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de tachtigjarige o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Achter de dijken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Achter de dijken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Achter de dijken bij Achter de dijken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Achter de dijken. Heb je een uitzending van Achter de dijken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Achter de dijken gemist

Uitzending gemist van Achter de dijken? Hier kun je alle uitzendingen van Achter de dijken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 07-09-2019 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!