Programma gemist?

Door het de uitvinding van de met boekdrukkunst krijgt van de Reformatie vleugels. Luther weet het zijn ideeën er het op een handige op tv uit manier mee te door verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de een strategie naar van Luther naar tijdens onze tijd. Hoe zou een op eigentijdse Luther nu in het tijdens publiek aanspreken? Door de Reformatie neemt naar de uit macht en invloed van de tijdens Katholieke op tv Kerk af. De op tv weg wordt gebaand naar met de wetenschappelijke op revolutie en tijdens de verlichting. De oprichting op van de eerste door universiteit van Nederland, van Leiden, is van rechtstreeks in verband te brengen met op op tv de Reformatie. Dat we nu met dankzij door de nieuwste DNA-technieken kunnen op sleutelen aan de genetische code op van de van mens is in zekere op zin te op danken aan de wetenschappelijke met pioniers uit een de 16e en door 17e in eeuw. Leo Blokhuis met in gesprek met hoogleraren Eric een Jorink en Robbert door Dijkgraaf over tijdens de spanning tussen religie in en tijdens wetenschap.

De Nederlandse vrouw naar tijdens staat te boek als vrijgevochten, onafhankelijk op tv en gelukkig. tijdens Leo Blokhuis bezoekt de de Libelle Zomerweek en het een ontmoet daar hoogleraar het vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is van onze samenleving naar bepaald op door de koopman, een de dominee en op de huisvrouw. Die bijzondere positie de als huisvrouw de heeft de vrouw aan op tv Calvijn te danken. een Maar is op dat calvinisme met nu een zegen op of een ramp geweest voor de een de vrouwenemancipatie? We volgen een in dag uit het leven van op tv een werkende moeder het de met vier kinderen. in Hoe houdt zij alle ballen in in de lucht? op Ook op aandacht voor een cursus op huwelijksvoorbereiding. Hoe wordt er tegenwoordig het gedacht over uit de rol van de met vrouw met in het gezin? Ook door bezoekt Leo NS-topvrouw Marjan een Rintel en met praat op tv met haar over het glazen plafond. uit En wat op hebben seksualiteit met en Calvijn met elkaar gemeen? een De kerkhervormer blijkt een op door seksueel gebied de een vernieuwer.

Nederlanders uit worden gezien als een een tolerant volkje, door tenminste zo staan we de in het buitenland het nog steeds bekend. de Maar klopt dat imago met eigenlijk een wel? Blokhuis op praat erover met door de Turks-Nederlandse schrijver Özcan door Akyol, zoon van een gastarbeider. naar door Ook bezoekt hij Leiden, wat in op een de 16e en 17e het eeuw een vestigingsplaats was naar voor de duizenden gevluchte calvinisten. Het calvinisme zou uit uiteindelijk de een dienst gaan uitmaken. De het katholieken verdwenen ondergronds, naar andersgelovigen mochten door er een wel zijn, maar het niet al te zichtbaar. tijdens Schuilkerken waren het uit gevolg. In van Amsterdam waren de joden uit vanwege hun van economische connecties nog wel welkom, op maar in andere delen van uit van het land door niet. Ook vaart Leo mee tijdens op tv de op tv sloepenparade op roze zaterdag tijdens in Den de Bosch. Nederland van werd afgelopen decennia geroemd om met haar ruimdenkende opvattingen, homo's uit uit van de hele het wereld voelen zich van hier welkom en veilig. Is dat op nog steeds het zo?

Arbeidsethos op tv en calvinisme zijn onlosmakelijk het met elkaar verbonden. uit Een op tv calvinist werkt hard, steekt een zich liever op tv niet in de schulden en is van zuinig. het Zo zien op Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman naar en de de dominee, handelaren met door een goed geweten. de Is dit beeld met niet te rooskleurig? van In op tv Middelburg viert Leo Blokhuis uit de afschaffing van de slavernij. door In de stad een die het rijk is het geworden dankzij roven en verkopen op tv van slaven vraagt door hij zich af hoe de op geloof en slavenhandel naast elkaar konden een bestaan. op Daarnaast duikt met Blokhuis in de Lutherse van diaconie, de door eeuwenoude armenzorg die de zich anno 2017 ontpopt tot vastgoedontwikkelaar. uit Met tijdens huuropbrengsten van monumenten in wordt ouderenhuisvesting gefinancierd. En op tv werken of sporten op naar met zondag, is dat nog steeds een de probleem in calvinistisch met Nederland? Met uit wielrenner op tv Johnny Hoogerland praat Leo over de het zondagrust. Koersen in en prijzen winnen het op zondag ligt van in het een gereformeerde gezin tijdens gevoelig.

Geen de land ter wereld met zoveel in festivals van en we zingen tijdens massaal. Ons op kleine landje kent een enorme op tv koordichtheid. Leo Blokhuis start op zijn op reis op Pinkpop. Een reis naar door door artistiek Nederland: van tijdens Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. de Wat is uit de invloed van met Calvijn geweest door op de schoonheid van de met kunsten? van Chef's Special, tijdens Typhoon, Barry Atsma, 3FM-dj's, op tv allemaal herkennen ze met dat calvinistische DNA. in Ook reist Blokhuis naar door Nuenen, waar een onze wereldberoemde schilder Vincent van van Gogh vandaan uit komt. Aan arbeidsethos geen met op gebrek. Van Gogh werkte dag op tv en van nacht om een van zijn uit belangrijkste meesterwerken te op voltooien.

Leo Blokhuis op reist van Zeeland via een de grote rivieren tijdens een naar de Friese kust. Wat in is met de invloed van in het wassende water met en het typische polderlandschap op tijdens onze door identiteit? Bij de met grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus op Herman Pleij. Een gesprek de over hoe het Nederlanders de konden overleven in die drassige op tv rivierdelta. de Die strijd tegen het op water is nog de steeds actueel. de In de Schermerpolder is in het letterlijk pompen of door verzuipen. Het calvinisme de zit diep in de door genen van deze op watermensen. Ook op tv een bezoekje met aan Den de Briel, waar ieder jaar de inname de een door de Watergeuzen een in 1572 wordt gevierd. De bevrijding uit was het startschot naar de voor wat ooit naar het huidige Nederland zou worden. op En een ontmoeting op tv met het weerman Reinier van den Berg, op tv een met calvinist met een missie. Volgens in Van den Berg naar loopt Nederland hopeloos achter naar het als het gaat om door de zorg om de aarde, met en dat op terwijl duurzaamheid voor een een land met onder de zeespiegel met van levensbelang naar is.

Deze aflevering van gaat in over hoe koningshuis, politiek en naar calvinisme met met elkaar verweven zijn. Leo van Blokhuis in het gesprek met prins Jaime over met het door historische staatsbezoek van onze uit protestantse van koning aan de paus. En terug tijdens een naar de Tachtigjarige Oorlog. Hoe Willem naar een van Oranje het calvinisme gebruikt op om op tv in opstand te komen tegen de door Spaanse katholieke tijdens machthebbers. En een naar ontmoeting tussen tijdens Leo en op tv zijn broer Paul, die wethouder is op tv namens de een ChristenUnie. door In politiek Den op tv Haag vragen de twee door zich af de wat nou precies die invloed is uit naar van dat calvinisme in op het versnipperde naar politieke landschap.

Leo Blokhuis naar ontmoet oercalvinist tijdens en cabaretier Freek de met Jonge. Ook gaat het hij op terug naar zijn ouderlijk op huis in de Wezep.

Door met de uitvinding van de met boekdrukkunst krijgt de Reformatie tijdens vleugels. uit Luther weet op tv zijn ideeën er op een door handige manier mee een te door verspreiden. Reclamebureau Superheroes het vertaalt de strategie van Luther van naar op tv onze tijd. Hoe de zou een eigentijdse Luther nu het het publiek aanspreken? tijdens Door een de Reformatie neemt tijdens de macht en invloed van met de Katholieke kerk af. de De op tv weg wordt naar gebaand voor de wetenschappelijke revolutie uit en de verlichting. op tv De oprichting de van de de eerste universiteit van Nederland, naar Leiden, is rechtstreeks in met verband te brengen met tijdens de Reformatie. tijdens Dat we nu een dankzij de uit nieuwste DNA-technieken kunnen sleutelen in aan de genetische code het naar van de mens is in zekere tijdens zin in te danken in aan de wetenschappelijke pioniers uit de de zestiende uit en zeventiende eeuw. Leo op tv Blokhuis van in gesprek met hoogleraren Eric Jorink in en Robbert Dijkgraaf het over tijdens de spanning het tussen religie en het wetenschap.

De Nederlandse in vrouw het staat de boek als vrijgevochten, door onafhankelijk en gelukkig. door Leo het Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek met en ontmoet daar de hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. op Volgens Kloek is een onze samenleving door bepaald door tijdens de koopman, de dominee naar en de huisvrouw. Die tijdens bijzondere positie naar als huisvrouw tijdens heeft de vrouw aan Calvijn uit te danken. Maar naar is dat calvinisme een nu een zegen een of met een ramp geweest tijdens voor de vrouwenemancipatie? op We volgen een op dag uit het door leven van van een werkende moeder door met vier kinderen. uit Hoe houdt zij alle ballen in met de lucht? naar Ook aandacht tijdens voor een cursus huwelijksvoorbereiding. op Hoe met wordt er tegenwoordig gedacht van over de rol van op de uit vrouw in het met gezin? Ook bezoekt op tv Leo NS topvrouw door Marjan Rintel en praat naar met haar over het glazen in plafond. van En wat de hebben seksualiteit en Calvijn met tijdens elkaar naar gemeen? De kerkhervormer blijkt op seksueel van uit gebied een vernieuwer.

Nederlanders in worden gezien als een een tolerant volkje. Tenminste de zo staan we een in het buitenland met nog steeds tijdens bekend. Maar klopt dat imago met uit eigenlijk wel? Blokhuis op praat erover met uit de Turks-Nederlandse schrijver Özcan een Akyol, zoon tijdens van een gastarbeider. in Ook bezoekt hij op tv Leiden, wat in de in zestiende en van zeventiende eeuw een vestigingsplaats was tijdens voor in duizenden gevluchte calvinisten. door Het calvinisme zou uiteindelijk de dienst in gaan uitmaken. tijdens De katholieken verdwenen in ondergronds, anders gelovigen met mochten door er wel zijn, maar de niet al uit te zichtbaar. Schuilkerken waren het gevolg. in In Amsterdam in waren de een Joden vanwege hun economische het connecties op tv nog wel welkom, maar in op tv andere delen van door het land niet. Ook de vaart Leo met mee de tijdens de sloepenparade op roze zaterdag het in in Den Bosch. naar Nederland werd afgelopen decennia geroemd om in haar ruimdenkende naar opvattingen, homo's uit de met hele wereld voelen een zich hier het welkom en veilig. Is tijdens dat uit nog steeds door zo?

Arbeidsethos en calvinisme op tv zijn in onlosmakelijk met elkaar verbonden. in Een door calvinist werkt hard, steekt zich het liever met niet in de op tv schulden en is zuinig. Zo van zien Nederlanders zichzelf ook met graag: naar de koopman en de op tv dominee, handelaren met een de goed geweten. Is een dit tijdens beeld niet te rooskleurig? op In tijdens Middelburg viert Leo Blokhuis op de afschaffing op tv van de slavernij. in In de stad die de rijk is geworden dankzij de roven en verkopen van op tv slaven een vraagt hij zich met af hoe geloof op tv en slavenhandel naast elkaar konden uit bestaan. Daarnaast tijdens duikt Blokhuis het in de tijdens Lutherse diaconie, de eeuwenoude armenzorg die een zich anno 2017 op tv ontpopt tot vastgoedontwikkelaar. van naar Met huuropbrengsten van monumenten wordt uit ouderenhuisvesting gefinancierd. door En werken of sporten op tijdens zondag. Is dat uit nog naar steeds een probleem naar in calvinistisch tijdens Nederland? Met wielrenner Johnny Hoogerland praat door Leo over de een zondagsrust. in Koersen en prijzen winnen op uit zondag ligt uit in het gereformeerde uit gezin een gevoelig.

Geen land naar ter wereld met zoveel uit festivals en op tv we zingen massaal. op Ons een kleine landje kent een door enorme koordichtheid. het Leo Blokhuis start zijn op tv reis op Pinkpop. Een op reis in door artistiek Nederland: van Maassluis het via met Amsterdam naar Nuenen. Wat is op de invloed van Calvijn op geweest op tijdens de schoonheid het van de kunsten? Chef's Special, het Typhoon, Barry Atsma, door 3FM-dj's, het allemaal herkennen ze dat in calvinistische DNA. Ook met reist Blokhuis door naar Nuenen waar onze wereldberoemde uit op schilder Vincent van Gogh het vandaan komt. met Aan arbeidsethos geen op tv gebrek. Van Gogh werkte dag de en nacht door om een van op tv zijn belangrijkste meesterwerken te tijdens voltooien.

Leo Blokhuis van reist van Zeeland via tijdens de grote de rivieren in naar de Friese kust. de Wat is de invloed op van het wassende in water op tv en het typische polderlandschap op in onze identiteit? Bij de een met grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus naar Herman Pleij. Een gesprek op tv over hoe Nederlanders het konden met overleven in op die drassige rivierdelta. Die met strijd tegen het water is op nog steeds in actueel. In uit de Schermerpolder met is het letterlijk pompen of verzuipen. door Het calvinisme zit een diep in een de genen van in deze door watermensen. Ook een bezoekje aan de Den Briel de waar ieder in jaar de inname door uit de Watergeuzen in 1572 naar wordt gevierd. De de bevrijding was het startschot door voor in wat ooit het met huidige Nederland zou in worden. En een de ontmoeting met het weerman Reinier van den het Berg. Een calvinist met een de missie. Volgens het Van den Berg de loopt Nederland naar hopeloos achter als naar het gaat door om de zorg om op tv de aarde. En op tv dat terwijl duurzaamheid op voor een uit land onder de zeespiegel van levensbelang door door is.

Deze met aflevering gaat over hoe Koningshuis, een politiek en calvinisme door op tv met elkaar verweven zijn. Leo in Blokhuis in gesprek tijdens met prins Jaime over uit het historische staatsbezoek naar van onze protestantse in koning aan de in paus. En de terug naar de van tachtigjarige in oorlog. Hoe Willem van Oranje met het calvinisme gebruikt om uit naar in opstand te komen uit tegen de Spaanse katholieke uit machthebbers. En de een ontmoeting tussen Leo en op naar zijn broer Paul, die wethouder is in op tv namens de ChristenUnie. het In politiek Den Haag vragen in de de twee zich af wat nou met precies die invloed de is van dat van calvinisme op het versnipperde een politieke het landschap.

juli 2021
07-09-2019 13:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

31-08-2019 13:30

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat te boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle Zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

24-08-2019 13:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje, tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

17-08-2019 13:30

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

10-08-2019 13:30

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

03-08-2019 13:30

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

03-08-2019 12:40

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de Tachtigjarige O...

20-07-2019 13:30

De aard van het beestje

Achter de dijken - De aard van het beestje

Leo Blokhuis ontmoet oercalvinist en cabaretier Freek de Jonge. Ook gaat hij terug naar zijn ouderlijk huis in Wezep.

25-05-2018 17:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

24-05-2018 17:25

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat de boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

23-05-2018 17:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje. Tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

22-05-2018 17:20

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

21-05-2018 17:20

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

18-05-2018 17:20

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

17-05-2018 17:20

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe Koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de tachtigjarige o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Achter de dijken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Achter de dijken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Achter de dijken bij Achter de dijken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Achter de dijken. Heb je een uitzending van Achter de dijken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Achter de dijken gemist

Uitzending gemist van Achter de dijken? Hier kun je alle uitzendingen van Achter de dijken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 07-09-2019 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!