Programma gemist?

Door de uitvinding door van de in boekdrukkunst krijgt de een Reformatie vleugels. het Luther weet op tv zijn ideeën er op een in handige manier mee op tv te verspreiden. Reclamebureau met Superheroes vertaalt uit de strategie van Luther een naar onze uit tijd. Hoe zou een eigentijdse een op tv Luther nu het publiek aanspreken? op tv Door de Reformatie tijdens neemt de naar macht en invloed van de naar Katholieke Kerk af. door De weg wordt op tv gebaand naar de in wetenschappelijke revolutie het en de verlichting. de De oprichting uit van de uit eerste universiteit van een Nederland, Leiden, is met rechtstreeks in verband te brengen tijdens met uit de Reformatie. Dat we nu de dankzij de in nieuwste DNA-technieken op tv kunnen sleutelen aan de genetische in code van de de mens is tijdens in zekere zin te danken op tv aan van de wetenschappelijke pioniers uit door de 16e een en 17e tijdens eeuw. Leo Blokhuis in gesprek tijdens met een hoogleraren Eric Jorink en Robbert op Dijkgraaf over de op spanning tussen religie een en tijdens wetenschap.

De Nederlandse vrouw een op tv staat te boek als vrijgevochten, op tv onafhankelijk met en gelukkig. Leo Blokhuis tijdens bezoekt de Libelle Zomerweek en een ontmoet daar hoogleraar uit door vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens naar Kloek is onze samenleving bepaald op tv door in de koopman, de dominee door en de huisvrouw. op tv Die door bijzondere positie als de huisvrouw heeft de vrouw aan een Calvijn te danken. Maar van met is dat calvinisme op tv nu een zegen in of een ramp geweest de voor de vrouwenemancipatie? We op tv volgen een dag uit uit het leven van van op een werkende moeder met op vier kinderen. Hoe door houdt zij alle ballen in met door de lucht? Ook op tv aandacht voor een op tv cursus huwelijksvoorbereiding. Hoe wordt er de tegenwoordig met gedacht over de rol door van de op vrouw in het gezin? Ook een bezoekt Leo NS-topvrouw Marjan op Rintel en in praat in met haar over met het glazen plafond. de En wat hebben seksualiteit uit en Calvijn een met elkaar gemeen? De kerkhervormer blijkt van op uit seksueel gebied een van vernieuwer.

Nederlanders worden gezien de als een uit tolerant volkje, tenminste op tv zo op tv staan we in het buitenland het nog een steeds bekend. Maar klopt naar dat imago eigenlijk op wel? Blokhuis praat uit erover met op tv de Turks-Nederlandse schrijver uit Özcan Akyol, zoon van tijdens een gastarbeider. uit Ook bezoekt hij de Leiden, wat in de 16e en op 17e van eeuw een vestigingsplaats was uit voor duizenden gevluchte de calvinisten. door Het calvinisme zou uiteindelijk de de dienst gaan uitmaken. op De uit katholieken verdwenen ondergronds, andersgelovigen mochten er het wel zijn, maar uit door niet al te zichtbaar. Schuilkerken waren naar het gevolg. op In Amsterdam van waren de joden vanwege hun met economische connecties nog uit wel uit welkom, maar het in andere delen van het op land niet. Ook op tv vaart Leo met mee tijdens de sloepenparade de op roze zaterdag de in Den Bosch. Nederland op tv tijdens werd afgelopen decennia geroemd om haar tijdens een ruimdenkende opvattingen, homo's uit uit de hele wereld een voelen zich hier welkom en in veilig. Is dat uit door nog steeds zo?

Arbeidsethos uit en calvinisme zijn onlosmakelijk met in elkaar het verbonden. Een calvinist de werkt hard, steekt op tv zich liever niet in de door door schulden en is tijdens zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf het ook graag: de koopman in uit en de dominee, handelaren met een het met goed geweten. Is met dit beeld niet te rooskleurig? op tv In van Middelburg viert Leo in Blokhuis de afschaffing van de in slavernij. uit In de stad uit die rijk is geworden dankzij roven de en tijdens verkopen van door slaven vraagt hij zich af hoe op tv geloof en naar slavenhandel op naast elkaar konden bestaan. in Daarnaast duikt Blokhuis in de met Lutherse diaconie, de met eeuwenoude armenzorg op tv die zich anno in 2017 ontpopt tot vastgoedontwikkelaar. op tv Met op tv huuropbrengsten van van monumenten wordt ouderenhuisvesting tijdens gefinancierd. En werken door of sporten op van zondag, is dat nog een steeds een probleem van in calvinistisch Nederland? Met met wielrenner Johnny op Hoogerland praat Leo van over de zondagrust. Koersen en naar prijzen in winnen op zondag ligt uit in het van gereformeerde gezin op gevoelig.

Geen in land ter wereld een met zoveel festivals en we in met zingen massaal. Ons kleine landje kent op een enorme koordichtheid. met Leo op Blokhuis start zijn reis op uit de Pinkpop. Een reis door op artistiek Nederland: van Maassluis via een in Amsterdam naar Nuenen. van Wat is de invloed van Calvijn door naar geweest op de schoonheid van de een kunsten? Chef's een Special, Typhoon, Barry Atsma, het 3FM-dj's, van allemaal herkennen ze naar dat calvinistische DNA. Ook het reist Blokhuis door naar Nuenen, door waar onze wereldberoemde schilder Vincent naar van Gogh met vandaan komt. Aan arbeidsethos het geen gebrek. Van Gogh op werkte tijdens dag en nacht in om een van zijn op tv belangrijkste van meesterwerken te voltooien.

Leo met Blokhuis reist van Zeeland het via de grote naar rivieren naar de met Friese kust. op Wat is het de invloed van het naar wassende water op en het typische polderlandschap op in onze identiteit? naar Bij de het grote rivieren ontmoet Blokhuis uit cultuurhistoricus Herman een Pleij. Een gesprek in over hoe Nederlanders konden van overleven in die naar drassige rivierdelta. Die in strijd tegen door het water is nog uit steeds actueel. In de naar Schermerpolder is met het letterlijk een pompen of verzuipen. Het calvinisme zit met diep in op de genen van deze door watermensen. Ook met een bezoekje op tv aan Den op Briel, waar ieder jaar de tijdens inname door tijdens de Watergeuzen op in 1572 wordt gevierd. De bevrijding de tijdens was het startschot voor wat in ooit het huidige Nederland uit zou worden. En de een ontmoeting het met weerman Reinier de van met den Berg, een calvinist op met een missie. met Volgens Van op den Berg loopt van Nederland hopeloos achter naar als het gaat om de het zorg naar om de aarde, een en dat terwijl duurzaamheid uit voor een van land onder de zeespiegel van levensbelang de het is.

Deze aflevering gaat de over hoe op koningshuis, politiek op en calvinisme met van elkaar verweven zijn. Leo een Blokhuis in gesprek uit met naar prins Jaime over het historische de staatsbezoek de van onze protestantse tijdens koning aan de uit paus. En terug naar de Tachtigjarige op Oorlog. Hoe met Willem uit van Oranje het calvinisme gebruikt om op op in opstand te komen tegen van de Spaanse katholieke naar machthebbers. En het een ontmoeting tussen Leo met en zijn broer Paul, tijdens die wethouder is van namens de op tv ChristenUnie. een In politiek Den Haag het vragen de twee met zich af wat nou uit precies een die invloed is van met dat calvinisme op het de versnipperde politieke met landschap.

Leo Blokhuis ontmoet van oercalvinist en uit cabaretier met Freek de Jonge. Ook gaat hij naar terug naar zijn het ouderlijk huis de in in Wezep.

Door naar de uitvinding van de op boekdrukkunst krijgt het de Reformatie vleugels. het Luther weet zijn ideeën er uit op een handige op met manier mee te van verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de door strategie op van Luther naar onze tijd. Hoe door zou een een eigentijdse van Luther nu het publiek met aanspreken? Door de naar Reformatie neemt de van macht en invloed van met de Katholieke van kerk af. De op weg wordt gebaand met voor de naar wetenschappelijke revolutie en van de verlichting. De oprichting van de in op eerste universiteit van Nederland, Leiden, is een rechtstreeks in verband in in te brengen met de Reformatie. in Dat we het nu dankzij de door nieuwste DNA-technieken van kunnen sleutelen aan de genetische code door van de uit mens is in zekere met zin een te danken aan de op tv wetenschappelijke pioniers uit een de zestiende het en zeventiende eeuw. Leo Blokhuis het in gesprek met tijdens hoogleraren Eric Jorink in en een Robbert Dijkgraaf over de een spanning tussen een religie en door wetenschap.

De naar Nederlandse vrouw staat op tv de boek als vrijgevochten, onafhankelijk door en gelukkig. Leo naar Blokhuis de bezoekt de Libelle zomerweek door en ontmoet daar hoogleraar de vrouwengeschiedenis een Els Kloek. Volgens in Kloek is onze samenleving bepaald een met door de koopman, de op tv dominee en de huisvrouw. op Die het bijzondere positie als huisvrouw heeft de de vrouw aan Calvijn met te een danken. Maar is dat calvinisme in nu een zegen de of op een ramp geweest voor de in vrouwenemancipatie? een We volgen een naar dag uit op het leven van een tijdens werkende moeder met door vier kinderen. Hoe naar houdt zij alle door ballen in de lucht? Ook naar aandacht met voor een cursus een huwelijksvoorbereiding. Hoe wordt er tegenwoordig naar uit gedacht over de rol van van de een vrouw in het gezin? met Ook bezoekt Leo uit NS topvrouw Marjan Rintel in en praat op tv met haar de over het glazen plafond. En wat in hebben van seksualiteit en Calvijn met elkaar tijdens gemeen? De op kerkhervormer blijkt van op seksueel gebied tijdens een vernieuwer.

Nederlanders worden gezien door als een tolerant de tijdens volkje. Tenminste zo staan naar we in het buitenland nog uit steeds bekend. door Maar klopt dat op imago eigenlijk wel? een Blokhuis praat erover met met de Turks-Nederlandse schrijver het Özcan Akyol, zoon met van de een gastarbeider. Ook bezoekt door hij Leiden, wat in een een de zestiende en zeventiende eeuw door een vestigingsplaats was de voor duizenden in gevluchte calvinisten. de Het calvinisme zou uiteindelijk in de dienst gaan uitmaken. op De van katholieken verdwenen ondergronds, anders gelovigen mochten door er wel zijn, op tv maar niet al de te op tv zichtbaar. Schuilkerken waren het gevolg. de de In Amsterdam waren de Joden op tv vanwege hun economische tijdens connecties in nog wel welkom, naar maar in andere de delen van het land niet. het Ook vaart Leo mee uit tijdens op tv de sloepenparade op roze op zaterdag in Den Bosch. de Nederland in werd afgelopen decennia geroemd om tijdens op haar ruimdenkende opvattingen, homo's uit op de hele uit wereld voelen zich een hier welkom en veilig. Is de het dat nog steeds de zo?

Arbeidsethos een en calvinisme op tv zijn onlosmakelijk met elkaar op verbonden. Een door calvinist werkt hard, steekt zich het liever het niet in de schulden en een is de zuinig. Zo zien naar Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman naar en de dominee, uit handelaren met op een een goed geweten. Is dit op tv beeld niet te door rooskleurig? In Middelburg viert uit Leo Blokhuis de op tv afschaffing van de slavernij. in In de door stad die in rijk is van geworden dankzij roven en verkopen van de slaven vraagt hij de zich naar af hoe tijdens geloof en slavenhandel naast elkaar tijdens konden op bestaan. Daarnaast duikt Blokhuis in door de op Lutherse diaconie, de van eeuwenoude armenzorg die zich tijdens anno 2017 ontpopt van tot vastgoedontwikkelaar. Met huuropbrengsten een van in monumenten wordt ouderenhuisvesting gefinancierd. tijdens En werken of op sporten op zondag. Is dat tijdens nog van steeds een probleem in het calvinistisch Nederland? Met de wielrenner de Johnny Hoogerland praat Leo op over de zondagsrust. uit Koersen en prijzen winnen van op zondag ligt in van het gereformeerde het gezin een gevoelig.

Geen op land ter wereld met zoveel op tv festivals en we met zingen massaal. naar Ons kleine landje met kent een door enorme koordichtheid. Leo Blokhuis uit start in zijn reis op op tv Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: tijdens van naar Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. tijdens Wat is op de invloed de van Calvijn geweest op de door schoonheid van in de kunsten? een Chef's Special, Typhoon, met Barry Atsma, 3FM-dj's, allemaal herkennen naar op tv ze dat calvinistische DNA. Ook uit reist Blokhuis naar Nuenen van waar onze wereldberoemde op tv uit schilder Vincent van Gogh van vandaan komt. Aan in arbeidsethos geen gebrek. Van op Gogh werkte dag met en het nacht om een van van zijn belangrijkste meesterwerken een te voltooien.

Leo Blokhuis reist van van het Zeeland via de grote op tv rivieren naar van de Friese een kust. Wat is de invloed van op door het wassende water en met het typische polderlandschap tijdens op onze identiteit? Bij de uit grote het rivieren ontmoet Blokhuis de cultuurhistoricus Herman Pleij. Een gesprek het het over hoe Nederlanders het konden overleven in die op tv drassige rivierdelta. tijdens Die strijd tegen het water op tv is op tv nog steeds actueel. In de de Schermerpolder is het op tv letterlijk pompen of verzuipen. met Het calvinisme in zit diep tijdens in de genen van op tv deze met watermensen. Ook een bezoekje aan Den in Briel uit waar ieder jaar de inname in door de Watergeuzen een in naar 1572 wordt naar gevierd. De bevrijding was de het startschot tijdens voor wat ooit het huidige naar Nederland uit zou worden. En een ontmoeting met een weerman Reinier van door den Berg. Een met calvinist met op tv een missie. Volgens Van van op tv den Berg loopt Nederland hopeloos het achter als met het gaat een om de zorg om de op tv aarde. En de dat terwijl duurzaamheid voor een uit land uit onder de in zeespiegel van levensbelang tijdens is.

Deze aflevering gaat met over hoe Koningshuis, op tv politiek en calvinisme uit de met elkaar verweven een zijn. Leo Blokhuis in gesprek met met prins van Jaime over het historische uit staatsbezoek van van onze protestantse koning aan de door paus. En de terug het naar de tachtigjarige oorlog. Hoe tijdens Willem van de Oranje het uit calvinisme gebruikt om in naar opstand te komen tegen op tv de Spaanse katholieke machthebbers. uit En in een ontmoeting tussen Leo en tijdens zijn de broer Paul, op tv die wethouder is naar namens de ChristenUnie. het In politiek Den Haag naar vragen de een twee zich af wat nou tijdens precies die invloed is door van dat op calvinisme op het op tv versnipperde politieke een landschap.

januari 2021
07-09-2019 13:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

31-08-2019 13:30

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat te boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle Zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

24-08-2019 13:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje, tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

17-08-2019 13:30

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

10-08-2019 13:30

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

03-08-2019 13:30

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

03-08-2019 12:40

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de Tachtigjarige O...

20-07-2019 13:30

De aard van het beestje

Achter de dijken - De aard van het beestje

Leo Blokhuis ontmoet oercalvinist en cabaretier Freek de Jonge. Ook gaat hij terug naar zijn ouderlijk huis in Wezep.

25-05-2018 17:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

24-05-2018 17:25

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat de boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

23-05-2018 17:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje. Tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

22-05-2018 17:20

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

21-05-2018 17:20

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

18-05-2018 17:20

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

17-05-2018 17:20

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe Koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de tachtigjarige o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Achter de dijken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Achter de dijken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Achter de dijken bij Achter de dijken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Achter de dijken. Heb je een uitzending van Achter de dijken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Achter de dijken gemist

Uitzending gemist van Achter de dijken? Hier kun je alle uitzendingen van Achter de dijken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 07-09-2019 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!