Programma gemist?

Door de een uitvinding van de het boekdrukkunst krijgt de de Reformatie vleugels. met Luther weet zijn naar ideeën er op een met handige met manier mee te op verspreiden. Reclamebureau Superheroes op vertaalt de strategie van op tv Luther naar onze tijdens tijd. Hoe op tv zou een eigentijdse op tv Luther nu het publiek aanspreken? Door in de Reformatie tijdens neemt de in macht en invloed op tv van de in Katholieke Kerk af. De de weg wordt gebaand door naar de wetenschappelijke revolutie naar en de verlichting. De met oprichting van in de naar eerste universiteit van Nederland, Leiden, van is rechtstreeks in in verband te op brengen met met de Reformatie. Dat we een nu dankzij de nieuwste in DNA-technieken de kunnen sleutelen aan de met genetische code van de mens uit uit is in zekere zin te met danken aan de in wetenschappelijke pioniers uit naar de 16e en 17e tijdens eeuw. Leo op tv Blokhuis in gesprek met in hoogleraren Eric een Jorink van en Robbert Dijkgraaf over de spanning met tijdens tussen religie en het wetenschap.

De Nederlandse vrouw uit staat te uit boek van als vrijgevochten, onafhankelijk en uit gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de op tv Libelle Zomerweek en met uit ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els met Kloek. op Volgens Kloek is onze samenleving naar bepaald door de op tv koopman, van de dominee en de huisvrouw. Die op tv bijzondere positie het als huisvrouw heeft de op vrouw aan van Calvijn te danken. Maar op is tijdens dat calvinisme nu met een zegen of een de ramp geweest de voor de op vrouwenemancipatie? We volgen een dag uit op tv uit het leven van een werkende moeder de met vier van kinderen. Hoe houdt op tv zij alle op ballen in de van lucht? Ook aandacht voor een een cursus door huwelijksvoorbereiding. Hoe wordt er tegenwoordig van gedacht met over de rol van de met vrouw in op tv het gezin? Ook bezoekt tijdens Leo NS-topvrouw met Marjan Rintel en praat met met haar over de het glazen op tv plafond. En een wat hebben seksualiteit op tv en Calvijn met uit elkaar gemeen? De uit kerkhervormer blijkt het op seksueel gebied een van vernieuwer.

Nederlanders in worden gezien een als een tolerant een volkje, tenminste zo staan we in naar het uit buitenland nog steeds naar bekend. Maar door klopt dat imago van eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met het de Turks-Nederlandse schrijver op Özcan in Akyol, zoon op tv van een gastarbeider. Ook uit bezoekt hij Leiden, op wat in de 16e uit en 17e eeuw de een vestigingsplaats was voor tijdens duizenden gevluchte naar calvinisten. Het calvinisme zou uit uiteindelijk de dienst op tv gaan uit uitmaken. De katholieken verdwenen ondergronds, uit andersgelovigen mochten er het op wel zijn, maar niet al in te zichtbaar. op tv Schuilkerken waren in het gevolg. In Amsterdam met waren de joden vanwege hun uit economische connecties nog op tv in wel welkom, maar in andere de delen van het naar land niet. Ook vaart tijdens Leo mee tijdens de de sloepenparade het op roze door zaterdag in Den Bosch. het Nederland een werd afgelopen decennia het geroemd om haar ruimdenkende van opvattingen, homo's uit de hele het wereld voelen zich op hier de welkom en met veilig. Is dat nog steeds met zo?

Arbeidsethos en tijdens calvinisme zijn onlosmakelijk met in elkaar verbonden. een Een calvinist werkt hard, de van steekt zich liever niet in tijdens de schulden en is van zuinig. Zo zien in Nederlanders zichzelf ook van graag: de koopman op tv en de met dominee, handelaren met een op goed in geweten. Is de dit beeld niet een te rooskleurig? In Middelburg viert Leo tijdens Blokhuis de in afschaffing van de van slavernij. In de met stad van die rijk is geworden dankzij door roven en door verkopen van slaven een vraagt hij zich af met hoe geloof van en slavenhandel naast elkaar door konden bestaan. naar Daarnaast duikt Blokhuis in de met Lutherse diaconie, tijdens de eeuwenoude armenzorg die met zich anno in 2017 ontpopt tot op vastgoedontwikkelaar. Met op huuropbrengsten van van monumenten wordt ouderenhuisvesting gefinancierd. uit En werken door of sporten op zondag, is dat door nog het steeds een probleem door in calvinistisch naar Nederland? Met wielrenner Johnny Hoogerland praat een het Leo over de zondagrust. Koersen een en prijzen winnen door op een zondag ligt in het uit gereformeerde gezin met gevoelig.

Geen land ter naar de wereld met zoveel festivals en uit we zingen massaal. op Ons op kleine landje kent een enorme tijdens koordichtheid. Leo Blokhuis naar start in zijn reis op Pinkpop. de Een reis door van artistiek Nederland: van met Maassluis via Amsterdam naar een Nuenen. op tv Wat is de invloed van van Calvijn geweest op de de schoonheid van de met kunsten? Chef's Special, het Typhoon, Barry met Atsma, door 3FM-dj's, allemaal herkennen ze dat calvinistische van DNA. op tv Ook reist Blokhuis naar Nuenen, tijdens waar onze wereldberoemde op schilder Vincent door van Gogh vandaan de komt. Aan arbeidsethos tijdens geen gebrek. Van Gogh in een werkte dag en nacht om door een van zijn in belangrijkste meesterwerken te uit voltooien.

Leo van Blokhuis reist een van Zeeland via de op grote rivieren naar het de Friese kust. Wat op tv is tijdens de invloed van het wassende met water en het typische naar polderlandschap in op onze identiteit? Bij naar de grote naar rivieren ontmoet Blokhuis van cultuurhistoricus Herman Pleij. Een de gesprek over hoe Nederlanders naar door konden overleven in die drassige van rivierdelta. Die op strijd tegen het water een is nog steeds van actueel. In op tv de Schermerpolder is uit het letterlijk pompen of tijdens verzuipen. Het calvinisme zit een diep een in de genen van van deze op tv watermensen. Ook een bezoekje aan tijdens Den Briel, waar ieder door jaar de inname met tijdens door de Watergeuzen in 1572 op wordt het gevierd. De bevrijding was het naar startschot voor wat uit ooit het huidige Nederland van zou worden. En door op een ontmoeting met weerman op tv Reinier van de den Berg, een calvinist naar met een missie. Volgens Van met uit den Berg loopt Nederland op hopeloos achter uit als het gaat om de de zorg om de aarde, in en dat terwijl van duurzaamheid voor tijdens een land onder de tijdens zeespiegel op tv van levensbelang in is.

Deze op tv aflevering gaat over hoe op koningshuis, politiek en een calvinisme in met elkaar verweven een zijn. Leo Blokhuis in gesprek met door prins Jaime in over door het historische staatsbezoek uit van onze protestantse koning aan de door paus. En op tv terug naar de Tachtigjarige naar Oorlog. in Hoe Willem van Oranje het in calvinisme een gebruikt om met in opstand te komen tijdens tegen de Spaanse op katholieke machthebbers. met En een ontmoeting tussen op tv Leo en zijn in broer Paul, die een wethouder is namens de naar ChristenUnie. In politiek van Den Haag vragen de van twee op tv zich af wat nou precies uit die invloed tijdens is van in dat calvinisme op door het versnipperde politieke op tv landschap.

Leo de Blokhuis ontmoet door oercalvinist en cabaretier Freek de op tv Jonge. op Ook gaat hij het terug naar zijn van ouderlijk huis in op tv Wezep.

Door de op uitvinding met van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie met vleugels. Luther van weet zijn ideeën een er op een handige door manier een mee te verspreiden. Reclamebureau van Superheroes op tv vertaalt de strategie van uit Luther naar onze van tijd. Hoe een zou een eigentijdse Luther nu van het de publiek aanspreken? Door de een Reformatie neemt de macht door en invloed van tijdens de Katholieke door kerk af. De tijdens weg wordt gebaand voor de in wetenschappelijke een revolutie en de verlichting. de De oprichting van de het eerste universiteit van de Nederland, Leiden, is de rechtstreeks in met verband te brengen met door de Reformatie. een Dat we tijdens nu dankzij de nieuwste DNA-technieken naar kunnen op tv sleutelen aan de in genetische code van de de mens is in de zekere zin te danken met door aan de wetenschappelijke pioniers uit in de van zestiende en zeventiende eeuw. Leo op tv Blokhuis tijdens in gesprek met hoogleraren Eric met Jorink van en Robbert Dijkgraaf een over de spanning tussen religie en het het wetenschap.

De Nederlandse van vrouw door staat de boek als vrijgevochten, onafhankelijk van op en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de op tv door Libelle zomerweek en ontmoet daar van hoogleraar vrouwengeschiedenis Els in Kloek. de Volgens Kloek is onze op samenleving bepaald door de door koopman, de dominee en op tv de huisvrouw. van Die bijzondere positie als een huisvrouw heeft naar de de vrouw aan Calvijn te de danken. Maar is dat calvinisme met nu een zegen uit van of een ramp geweest voor de door vrouwenemancipatie? We volgen tijdens een een dag uit het leven tijdens van een werkende op tv moeder met een vier kinderen. Hoe houdt zij op tv door alle ballen in tijdens de lucht? Ook aandacht op voor een cursus huwelijksvoorbereiding. Hoe tijdens naar wordt er tegenwoordig gedacht over naar de rol van op de vrouw in het door gezin? Ook bezoekt tijdens op Leo NS topvrouw Marjan Rintel in en naar praat met haar van over het glazen uit plafond. En wat op hebben seksualiteit en Calvijn met de elkaar gemeen? een De kerkhervormer op blijkt op seksueel gebied van een vernieuwer.

Nederlanders de worden gezien een als een tolerant volkje. Tenminste zo de staan we het in het buitenland van nog steeds bekend. de Maar klopt in dat imago eigenlijk wel? op tv Blokhuis praat met erover met de Turks-Nederlandse schrijver het Özcan op tv Akyol, zoon van in een gastarbeider. het Ook bezoekt hij Leiden, wat de in de naar zestiende en zeventiende eeuw tijdens een naar vestigingsplaats was voor het duizenden gevluchte calvinisten. Het met calvinisme zou uiteindelijk de de dienst gaan uitmaken. De uit katholieken verdwenen op tv ondergronds, anders gelovigen mochten van er wel op zijn, maar niet naar al door te zichtbaar. Schuilkerken waren het gevolg. naar in In Amsterdam waren de uit Joden vanwege hun economische tijdens connecties nog wel welkom, een maar in andere uit delen van het van land met niet. Ook vaart op Leo mee tijdens tijdens de sloepenparade op op roze zaterdag in Den Bosch. de Nederland werd afgelopen tijdens op tv decennia geroemd om op haar ruimdenkende opvattingen, homo's uit de op tv hele wereld door voelen zich hier welkom met en in veilig. Is tijdens dat nog steeds op tv zo?

Arbeidsethos het en calvinisme zijn in onlosmakelijk met elkaar verbonden. op Een calvinist een werkt hard, steekt zich de liever niet in van de schulden en met is zuinig. op Zo zien Nederlanders zichzelf ook in door graag: de koopman en op de dominee, handelaren op tv met een op goed geweten. Is dit de beeld niet te rooskleurig? In door het Middelburg viert Leo Blokhuis in de afschaffing van met de slavernij. een In de stad die rijk uit is geworden dankzij roven op en verkopen van uit slaven vraagt hij uit met zich af hoe geloof de en slavenhandel naast uit elkaar konden bestaan. het Daarnaast duikt het Blokhuis in de Lutherse diaconie, door de eeuwenoude uit armenzorg die zich anno naar 2017 ontpopt tot vastgoedontwikkelaar. op Met huuropbrengsten van van op tv monumenten wordt ouderenhuisvesting gefinancierd. tijdens En werken of sporten op in de zondag. Is dat de nog steeds een probleem op tv in calvinistisch Nederland? Met wielrenner het Johnny Hoogerland op tv praat Leo over in de zondagsrust. Koersen en uit prijzen winnen naar op zondag ligt naar in het gereformeerde tijdens gezin op tv gevoelig.

Geen land ter het wereld met een zoveel op festivals en we met zingen massaal. Ons kleine landje tijdens kent op een enorme koordichtheid. uit Leo Blokhuis start zijn reis op tijdens Pinkpop. Een reis het op tv door artistiek Nederland: van tijdens Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. op tv Wat is van de op tv invloed van Calvijn geweest op op tv de op schoonheid van de kunsten? Chef's Special, door Typhoon, Barry het Atsma, 3FM-dj's, allemaal tijdens herkennen ze dat calvinistische uit naar DNA. Ook reist in Blokhuis naar Nuenen waar onze wereldberoemde op schilder Vincent van uit op tv Gogh vandaan komt. Aan arbeidsethos het geen gebrek. Van van Gogh werkte door dag en nacht om de een op van zijn belangrijkste meesterwerken te het voltooien.

Leo van Blokhuis reist van met Zeeland via van de grote rivieren naar de op tv Friese kust. Wat naar is de invloed van van een het wassende water een en het typische het polderlandschap op onze de identiteit? Bij de grote rivieren uit ontmoet het Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Een met gesprek over hoe Nederlanders een konden overleven op in die naar drassige rivierdelta. in Die strijd tegen het water naar is op tv nog steeds actueel. In de Schermerpolder op tv is het met letterlijk tijdens pompen of verzuipen. Het uit calvinisme zit diep in de naar genen van een deze watermensen. Ook een de bezoekje aan Den op Briel waar ieder met jaar de inname een door de Watergeuzen in in een 1572 wordt gevierd. De uit bevrijding was het van startschot voor een wat ooit het huidige met Nederland in zou worden. En een ontmoeting met het weerman een Reinier van den met Berg. Een calvinist met van een missie. Volgens naar Van den het Berg loopt Nederland met hopeloos achter als het met gaat om de zorg de van om de aarde. En dat naar terwijl duurzaamheid voor de een land onder door de zeespiegel van uit levensbelang in is.

Deze tijdens aflevering gaat over hoe het Koningshuis, politiek en het calvinisme met op tv elkaar verweven zijn. de Leo Blokhuis in van gesprek met van prins Jaime over naar het historische staatsbezoek van onze tijdens protestantse koning aan de naar paus. de En terug door naar de tachtigjarige oorlog. Hoe Willem uit van van Oranje het tijdens calvinisme gebruikt om van in opstand te komen op tegen de Spaanse katholieke door machthebbers. van En een ontmoeting met tussen Leo en van zijn broer Paul, die wethouder is in door namens de ChristenUnie. In politiek de Den Haag vragen het de twee zich af naar uit wat nou precies uit die invloed is van uit dat calvinisme op het versnipperde in politieke uit landschap.

juli 2020
07-09-2019 13:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

31-08-2019 13:30

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat te boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle Zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

24-08-2019 13:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje, tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

17-08-2019 13:30

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

10-08-2019 13:30

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

03-08-2019 13:30

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

03-08-2019 12:40

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de Tachtigjarige O...

20-07-2019 13:30

De aard van het beestje

Achter de dijken - De aard van het beestje

Leo Blokhuis ontmoet oercalvinist en cabaretier Freek de Jonge. Ook gaat hij terug naar zijn ouderlijk huis in Wezep.

25-05-2018 17:25

De revolutie gaat verder

Achter de dijken - De revolutie gaat verder

Door de uitvinding van de boekdrukkunst krijgt de Reformatie vleugels. Luther weet zijn ideeën er op een handige manier mee te verspreiden. Reclamebureau Superheroes vertaalt de strategie van Luther naar onze tijd. Hoe zou een eigentijdse L...

24-05-2018 17:25

De gelukkige huisvrouw

Achter de dijken - De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse vrouw staat de boek als vrijgevochten, onafhankelijk en gelukkig. Leo Blokhuis bezoekt de Libelle zomerweek en ontmoet daar hoogleraar vrouwengeschiedenis Els Kloek. Volgens Kloek is onze samenleving bepaald door de koopman, ...

23-05-2018 17:25

Moeizame tolerantie

Achter de dijken - Moeizame tolerantie

Nederlanders worden gezien als een tolerant volkje. Tenminste zo staan we in het buitenland nog steeds bekend. Maar klopt dat imago eigenlijk wel? Blokhuis praat erover met de Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol, zoon van een gastarbeid...

22-05-2018 17:20

Handelaren met een geweten

Achter de dijken - Handelaren met een geweten

Arbeidsethos en calvinisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een calvinist werkt hard, steekt zich liever niet in de schulden en is zuinig. Zo zien Nederlanders zichzelf ook graag: de koopman en de dominee, handelaren met een goed ge...

21-05-2018 17:20

De echo van Calvijn

Achter de dijken - De echo van Calvijn

Geen land ter wereld met zoveel festivals en we zingen massaal. Ons kleine landje kent een enorme koordichtheid. Leo Blokhuis start zijn reis op Pinkpop. Een reis door artistiek Nederland: van Maassluis via Amsterdam naar Nuenen. Wat is de ...

18-05-2018 17:20

Watermensen

Achter de dijken - Watermensen

Leo Blokhuis reist van Zeeland via de grote rivieren naar de Friese kust. Wat is de invloed van het wassende water en het typische polderlandschap op onze identiteit? Bij de grote rivieren ontmoet Blokhuis cultuurhistoricus Herman Pleij. Ee...

17-05-2018 17:20

God, Nederland en Oranje

Achter de dijken - God, Nederland en Oranje

Deze aflevering gaat over hoe Koningshuis, politiek en calvinisme met elkaar verweven zijn. Leo Blokhuis in gesprek met prins Jaime over het historische staatsbezoek van onze protestantse koning aan de paus. En terug naar de tachtigjarige o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Achter de dijken gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Achter de dijken de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Achter de dijken bij Achter de dijken liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Achter de dijken. Heb je een uitzending van Achter de dijken gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Achter de dijken gemist

Uitzending gemist van Achter de dijken? Hier kun je alle uitzendingen van Achter de dijken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 07-09-2019 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!