Programma gemist?

Van tijdens mannen wordt verwacht dat in ze voor zichzelf van opkomen, dat ze naar sterk zijn, en met dat ze hun de vrouw beschermen. Maar tijdens wat nou van als het geweld juist van het met hun eigen vrouw komt? Op een zes de plekken in Nederland worden jaarlijks ruim in honderd mishandelde in mannen met opgevangen. De documentaire ‘Vrouw op slaat man’ biedt een op unieke kijk in door de tot nu uit toe verborgen wereld van de mannen van die bang zijn op voor hun vrouw en met in een mannenopvang leren in voor zichzelf op tijdens te de komen. Twee mishandelde naar mannen, Louis van (mannenopvang Den Haag) en tijdens Ludwig (mannenopvang op Amsterdam), waren dapper genoeg om uit open en ongeanonimiseerd op tv hun met dramatische verhaal te uit vertellen. Ze werden een jaar lang tijdens de op de voet de gevolgd door documentairemaakster op tv Elena Lindemans. Wat bezielde hen een dat ze het door geweld uit accepteerden? Waarom bleven ze bij hun naar partner? het En hoe ver een moest het komen voor zij van eindelijk hun koffers een pakten? De tijdens film toont op tv op schokkende wijze hoe door gewelddadig ook door vrouwen kunnen uit zijn. Zo is Ludwig op met enige regelmaat het ziekenhuis op ingeslagen. Na het tijdens zoveelste incident en tijdens de smoes dat tijdens hij ‘met zijn uit scooter tegen uit een paaltje gereden’ was, uit zei met een arts tegen hem: ‘Of naar u het nu wilt of niet, wij van rapporteren het dit als mishandeling’. Wanneer Louis, door bont en op blauw met geslagen, op zijn een werk niet anders kan dan een wat op collega’s in vertrouwen nemen, reageren zij met met vol ongeloof: ‘Jouw vrouw is uit amper 1 meter op tv 60, tijdens die duw je naar toch zo om?’. ‘Ze konden maar het niet door geloven dat als zij op eenmaal van doordraait, níemand meer veilig is.’ Elena van Lindemans: ‘Ik hoop van dat van deze documentaire uit zowel in ons land als daarbuiten op tv de ogen het van veel een mensen opent en dat op tv meer mishandelde het mannen zoals op Louis en Ludwig het een lef hebben om met de hun probleem naar buiten de door te treden. Het is op hoog tijd de dat mannen zich op dit punt in in emanciperen.’

oktober 2019
18-09-2017 20:55

Docu: Vrouw slaat man

2Doc: Vrouw slaat man - Docu: Vrouw slaat man

Van mannen wordt verwacht dat ze voor zichzelf opkomen, dat ze sterk zijn, en dat ze hun vrouw beschermen. Maar wat nou als het geweld juist van hun eigen vrouw komt? Op zes plekken in Nederland worden jaarlijks ruim honderd mishandelde man...

2Doc: Vrouw slaat man gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Vrouw slaat man de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Vrouw slaat man bij 2Doc: Vrouw slaat man liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Vrouw slaat man. Heb je een uitzending van 2Doc: Vrouw slaat man gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Vrouw slaat man gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Vrouw slaat man? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Vrouw slaat man kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 18-09-2017 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!