Programma gemist?

De Stamhouder is door een documentaire tijdens van Ger Poppelaars over van tijdens de familie van schrijver/journalist van Alexander Münninghoff waarin de schrijver op ons meeneemt naar naar de plekken die op een belangrijke uit rol in zijn dramatische van familieverhaal op tv spelen zoals Riga, Würzburg, met Brabant en Den Haag. de In de een film maken we kennis op tv met een machtige de door en rijke grootvader en een Russische in grootmoeder in uit Riga, voelen we van de angst voor van de Sovjet-Unie anno 1939 naar en maken de door vlucht uit het door het paradijselijke Letland mee. het Een zeer traumatische ervaring in die de familie met nooit te van boven zou komen. Alexanders vader Frans een nam dienst bij met de Waffen-SS om aan de het Oostfront te uit vechten door in de hoop ooit weer tijdens terug te een keren van naar Letland. Tevergeefs. De familie kwam naar in Nederland terecht op en in wist dankzij het goed uit georganiseerde binnenlandse en van internationale op netwerk van grootvader Johan, die altijd tijdens door een zeer slimme en sluwe op tv zakenman bleef en het die voortdurend van in de familie uit aan de touwtjes op trok, de oorlog de door te komen. Na het de oorlog scheidden uit de tijdens ouders van de schrijver, werd de door tijdens moeder verbannen naar Duitsland en probeerde in vader op Frans zijn zoon in Alexander nog enigszins op van te voeden. van De pogingen een van Frans om met zijn tweede in vrouw de na zijn oorlogsavonturen de een nieuw bestaan een op te bouwen en naar net als zijn vader tijdens in zaken met te gaan, zouden echter in mislukken. In het De Stamhouder deelt op tv Alexander Münninghoff een met ons zijn beschouwingen over de de rol door van grote geschiedenis tijdens in deze familie van op tv vooral uit op zichzelf gerichte individuen, die ervoor een zorgden dat in henzelf niets op tekortkwam. Dat de auteur er op zelf in van is uit geslaagd om zich te naar redden in deze door door wrok, nostalgie op en het najagen naar van fortuin gedreven familie, mag de een klein wonder tijdens heten. Het thema van tijdens een de film is dan uit ook de wil op tv om te overleven, hoe pijnlijk uit en moeilijk op tv dat ook tijdens is.

mei 2020
10-10-2017 23:10

Docu: De Stamhouder

2Doc: De Stamhouder - Docu: De Stamhouder

De Stamhouder is een documentaire van Ger Poppelaars over de familie van schrijver/journalist Alexander Münninghoff waarin de schrijver ons meeneemt naar de plekken die een belangrijke rol in zijn dramatische familieverhaal spelen zoals Rig...

2Doc: De Stamhouder gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De Stamhouder de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De Stamhouder bij 2Doc: De Stamhouder liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De Stamhouder. Heb je een uitzending van 2Doc: De Stamhouder gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De Stamhouder gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De Stamhouder? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De Stamhouder kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-10-2017 om 23:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!