Programma gemist?

De Stamhouder is op een documentaire van uit Ger Poppelaars het over de familie van op op schrijver/journalist Alexander Münninghoff waarin de het schrijver de ons meeneemt naar de plekken die op een op tv belangrijke rol in zijn dramatische op familieverhaal spelen zoals van Riga, Würzburg, tijdens Brabant het en Den Haag. In de met film maken we met kennis een met een machtige en op rijke grootvader en een Russische het grootmoeder in een Riga, voelen de we de angst tijdens voor de Sovjet-Unie anno van 1939 en het maken de vlucht uit het met paradijselijke Letland door mee. Een zeer traumatische naar ervaring die in de familie nooit het te op tv boven zou komen. Alexanders vader Frans nam met dienst bij de een Waffen-SS in om aan het Oostfront het te vechten in de in hoop ooit op weer terug tijdens te keren naar Letland. het Tevergeefs. De familie tijdens kwam op tv in Nederland terecht en wist op dankzij het goed georganiseerde de binnenlandse in en internationale netwerk het van grootvader Johan, op die altijd een zeer slimme uit en door sluwe zakenman bleef naar en die voortdurend uit in de de familie aan de van touwtjes trok, de oorlog tijdens door te komen. op Na de oorlog in scheidden de van ouders van de schrijver, werd op de moeder een verbannen naar Duitsland en probeerde in vader Frans de zijn zoon door Alexander nog met enigszins op te voeden. in De pogingen van op tv Frans om een met zijn tweede vrouw na zijn op oorlogsavonturen het een nieuw bestaan op te het met bouwen en net als zijn op tv vader een in zaken te gaan, op zouden echter mislukken. In De door Stamhouder deelt Alexander Münninghoff een de met ons zijn uit beschouwingen over de rol de van grote met geschiedenis in deze familie van vooral de op van zichzelf gerichte individuen, die ervoor naar zorgden dat op tv henzelf op tv niets tekortkwam. Dat de auteur er op zelf in is naar geslaagd om een zich te op tv redden in deze door van wrok, nostalgie het en het najagen van fortuin op in gedreven familie, mag een klein uit wonder heten. Het een thema van in de film is dan op tv ook de een wil om te met overleven, hoe pijnlijk en uit moeilijk dat op tv ook is.

december 2021
10-10-2017 23:10

Docu: De Stamhouder

2Doc: De Stamhouder - Docu: De Stamhouder

De Stamhouder is een documentaire van Ger Poppelaars over de familie van schrijver/journalist Alexander Münninghoff waarin de schrijver ons meeneemt naar de plekken die een belangrijke rol in zijn dramatische familieverhaal spelen zoals Rig...

2Doc: De Stamhouder gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De Stamhouder de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De Stamhouder bij 2Doc: De Stamhouder liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De Stamhouder. Heb je een uitzending van 2Doc: De Stamhouder gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De Stamhouder gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De Stamhouder? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De Stamhouder kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-10-2017 om 23:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!