Programma gemist?

De tijdens Stamhouder is een documentaire naar van Ger Poppelaars op over de familie van het schrijver/journalist Alexander Münninghoff een waarin de schrijver een ons meeneemt naar naar de plekken die het een een belangrijke rol in zijn dramatische een familieverhaal van spelen zoals Riga, van Würzburg, Brabant en Den Haag. een In uit de film maken we kennis uit met een met machtige en van rijke grootvader de en een Russische door grootmoeder in Riga, voelen we door de angst voor een de Sovjet-Unie anno van 1939 en door maken de met vlucht uit het paradijselijke de Letland mee. met Een zeer traumatische ervaring door die de familie nooit te tijdens boven met zou komen. Alexanders vader van Frans nam dienst met bij de Waffen-SS om aan uit uit het Oostfront te van vechten in de hoop ooit weer op in terug te keren naar Letland. op tv Tevergeefs. De tijdens familie kwam in Nederland in terecht op tv en wist dankzij het goed georganiseerde op tv binnenlandse en door internationale netwerk van van grootvader Johan, die altijd de een zeer op slimme en tijdens sluwe zakenman bleef en die met voortdurend in de uit familie aan de op tv touwtjes trok, de de oorlog door het te komen. Na met de oorlog het scheidden de ouders in van de schrijver, op tv werd de de moeder verbannen naar Duitsland uit en probeerde vader Frans zijn door zoon Alexander een nog enigszins op te op voeden. De uit pogingen van Frans om op tv met zijn de tweede vrouw op na zijn oorlogsavonturen met een nieuw bestaan op tijdens te uit bouwen en net als zijn in vader in zaken te de gaan, zouden echter van mislukken. In De Stamhouder door deelt uit Alexander Münninghoff met van ons zijn beschouwingen over uit de een rol van grote geschiedenis in deze tijdens de familie van vooral op het zichzelf gerichte individuen, die ervoor de het zorgden dat henzelf tijdens niets tekortkwam. Dat op de auteur er zelf in het is geslaagd om van zich te redden in met deze door wrok, met nostalgie uit en het najagen van fortuin de op gedreven familie, mag een door klein wonder heten. Het thema van op tv de in film is dan ook de de wil om op tv te overleven, hoe pijnlijk het door en moeilijk dat ook naar is.

maart 2021
10-10-2017 23:10

Docu: De Stamhouder

2Doc: De Stamhouder - Docu: De Stamhouder

De Stamhouder is een documentaire van Ger Poppelaars over de familie van schrijver/journalist Alexander Münninghoff waarin de schrijver ons meeneemt naar de plekken die een belangrijke rol in zijn dramatische familieverhaal spelen zoals Rig...

2Doc: De Stamhouder gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De Stamhouder de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De Stamhouder bij 2Doc: De Stamhouder liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De Stamhouder. Heb je een uitzending van 2Doc: De Stamhouder gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De Stamhouder gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De Stamhouder? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De Stamhouder kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-10-2017 om 23:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!