Programma gemist?

De Stamhouder is door een met documentaire van met Ger Poppelaars over de familie uit van schrijver/journalist Alexander door Münninghoff door waarin de schrijver ons op tv meeneemt naar in de plekken die een belangrijke rol tijdens in zijn dramatische uit familieverhaal spelen zoals door Riga, een Würzburg, Brabant en uit Den Haag. In de naar film maken we kennis op tv met een met machtige en rijke grootvader naar op tv en een Russische grootmoeder in Riga, door voelen we een de op angst voor de door Sovjet-Unie anno 1939 en maken de in vlucht door uit het paradijselijke Letland mee. uit Een naar zeer traumatische een ervaring die de familie nooit van te op boven zou komen. Alexanders vader in Frans nam dienst op bij de Waffen-SS om uit aan het Oostfront uit te vechten in een de hoop van ooit weer naar terug te keren het naar Letland. Tevergeefs. De familie tijdens kwam in Nederland de terecht en wist dankzij naar het goed georganiseerde de met binnenlandse en internationale netwerk van grootvader op Johan, naar die altijd een tijdens zeer slimme en sluwe uit zakenman bleef in en die voortdurend in de de familie op tv aan de touwtjes trok, het de oorlog op tv door te komen. Na op de oorlog een scheidden de ouders van de een schrijver, werd de uit moeder verbannen naar een Duitsland op tv en probeerde vader Frans van zijn zoon tijdens Alexander nog enigszins van op te voeden. De pogingen tijdens van Frans om het met zijn tweede tijdens vrouw na zijn uit oorlogsavonturen tijdens een nieuw bestaan op te op bouwen en een net als zijn vader tijdens in op tv zaken te gaan, een zouden echter mislukken. In met De Stamhouder deelt Alexander Münninghoff tijdens met ons zijn het beschouwingen over de tijdens rol van grote naar door geschiedenis in deze familie van in vooral op zichzelf in gerichte individuen, die ervoor naar zorgden dat de henzelf niets tekortkwam. Dat uit de auteur uit er zelf in de is geslaagd om met zich te redden in met het deze door wrok, nostalgie en het een het najagen van fortuin gedreven familie, mag naar een het klein wonder de heten. Het thema van een de film is dan uit ook de wil om de te overleven, hoe in pijnlijk en in moeilijk dat ook de is.

oktober 2020
10-10-2017 23:10

Docu: De Stamhouder

2Doc: De Stamhouder - Docu: De Stamhouder

De Stamhouder is een documentaire van Ger Poppelaars over de familie van schrijver/journalist Alexander Münninghoff waarin de schrijver ons meeneemt naar de plekken die een belangrijke rol in zijn dramatische familieverhaal spelen zoals Rig...

2Doc: De Stamhouder gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De Stamhouder de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De Stamhouder bij 2Doc: De Stamhouder liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De Stamhouder. Heb je een uitzending van 2Doc: De Stamhouder gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De Stamhouder gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De Stamhouder? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De Stamhouder kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 10-10-2017 om 23:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!