Programma gemist?

Op het 25 oktober is op tv het precies van honderd jaar geleden in (1917) dat in Sint Petersburg door de Oktoberrevolutie plaatsvond. Daarmee de komt een eind met uit aan het eeuwenlange tsarenbewind van een de familie Romanov. Vanaf van nu tijdens is de Communistische partij aan in de een macht. Het door is de eerste revolutie in in de de wereldgeschiedenis die is op tv gefilmd en verfilmd, in op tv 1927, door de beroemde op Russische regisseur Eisenstein. Michel van Krielaars een is Rusland-historicus het en oud NRC-correspondent in Moskou. Hij naar bekijkt het de beelden en uit onderzoekt in hoeverre deze op tv een door betrouwbaar beeld geven op van de werkelijke van gebeurtenissen. In de in verfilming door Eisenstein bestormt een in woeste menigte naar het paleis van de op tsaar, van de huidige Hermitage. Dat lag anders: tijdens de Swetlana Datsenko (Hermitage): "Het op waren nog geen tien man. naar Ze een zijn hier met heel rustig naar binnen gegaan. De het met verfilming bracht het gebouw door aanzienlijk meer schade toe, dan een het de echte opstand." Michel in Krielaars zoekt naar op zichtbare sporen van de Revolutie met en naar neemt ook deel naar aan de ‘Poetin-wandeling’ in Sint tijdens Petersburg. Hij vraagt door jonge deelnemers of een ze Poetin zien door als hun nieuwe een tsaar. “Wat door me tijdens totaal niet bevalt is in de corruptie. een Maar een tsaar is hij niet. naar Hij is de gewoon een slechte de ambtenaar.”

mei 2020
16-10-2017 21:00

Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie

Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie - Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie

Op 25 oktober is het precies honderd jaar geleden (1917) dat in Sint Petersburg de Oktoberrevolutie plaatsvond. Daarmee komt een eind aan het eeuwenlange tsarenbewind van de familie Romanov. Vanaf nu is de Communistische partij aan de macht...

Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie bij Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie. Heb je een uitzending van Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden: 100 jaar Russische Revolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-10-2017 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!