Programma gemist?

Het lijkt op van een scenario het uit een film: een een de gevangenis zonder tralies het met optredens van Nederlands grootste met artiesten, rolschaatsdiscos en op modderworstelwedstrijden. Een de bajes waar tijdens mensen ontsnappen door van plek van te ruilen met hun op tweelingbroer in of door zich te het verstoppen naar in een wasmand. een Het zijn slechts enkele de van de in bijzondere anekdotes uit de bewogen geschiedenis door op van de Bijlmerbajes. In de van documentaire het 40 Jaar Bijlmerbajes opent het Jojanneke van door den Berge nog één keer de met celdeuren een die vorig jaar, na in 40 roemruchte jaren, op tv gesloten werden. De het Bijlmerbajes was bedoeld als een het in revolutionaire gevangenis. De vrije tijdens gedachten uit de de jaren '70 op moesten ook achter de gevangenismuur de ruim baan krijgen. een De uit architecten hadden nog nooit een door gevangenis ontworpen en in dachten naar aan een zwembad, gezellige terrasjes tijdens en naar cellen met vloerbedekking en houten deuren. de Door een nieuwe met menselijker benadering zou de criminaliteit spoedig het tot het verleden door behoren. De uit boeven zouden een van vak leren, kregen de sleutel in in van hun eigen het cel en werden op getrakteerd op optredens van Doe Maar, door André Hazes uit en de Herman Brood. De gedetineerden in wisten uiteraard wel door raad met deze vrijheden: ze met naar bestelden Chinees, organiseerden een van kerstdiner en op klommen over de muur als ze naar geen zin meer uit door hadden in het leven achter een slot en uit grendel. Maar het was niet alleen op maar op tv feest achter de muren: in suïcide, mislukte de ontsnappingen, drugs, geweld het menselijk op leed speelde vaak naar een hoofdrol. Hoofdpersonen door op tv uit de geschiedenis van de naar Bijlmerbajes, zoals meesteroplichter op Ari Olivier, gewezen de advocaat Bram Moszkowicz, op tv manager naar van Herman Brood Koos van met Dijk, misdaadjournalist Gerlof naar Leistra uit en bewaarders klappen met uit de school over het tijdens leven de achter de muren van tijdens Nederlands bekendste bajes. Jojanneke uit van den Berge het doet verslag vanuit de bajes op tv en ontdekt waar uit uit de mythische reputatie van De Bijlmerbajes naar op tv vandaan komt en wat er een van tijdens klopt.

januari 2021
20-10-2017 21:25

Docu: 40 jaar Bijlmerbajes

40 jaar Bijlmerbajes - Docu: 40 jaar Bijlmerbajes

Het lijkt op een scenario uit een film: een gevangenis zonder tralies met optredens van Nederlands grootste artiesten, rolschaatsdiscos en modderworstelwedstrijden. Een bajes waar mensen ontsnappen door van plek te ruilen met hun tweelingbr...

40 jaar Bijlmerbajes gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 40 jaar Bijlmerbajes de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 40 jaar Bijlmerbajes bij 40 jaar Bijlmerbajes liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 40 jaar Bijlmerbajes. Heb je een uitzending van 40 jaar Bijlmerbajes gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

40 jaar Bijlmerbajes gemist

Uitzending gemist van 40 jaar Bijlmerbajes? Hier kun je alle uitzendingen van 40 jaar Bijlmerbajes kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 20-10-2017 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!