Programma gemist?

Het lijkt van op een scenario van uit een naar film: een gevangenis door zonder tralies met optredens tijdens van Nederlands grootste op artiesten, op rolschaatsdiscos en modderworstelwedstrijden. Een bajes waar in mensen door ontsnappen door van een plek te ruilen met uit hun op tv tweelingbroer of door op zich te verstoppen in een door wasmand. Het zijn uit slechts enkele van de met bijzondere op anekdotes uit de bewogen geschiedenis een van met de Bijlmerbajes. met In de documentaire 40 Jaar een Bijlmerbajes opent Jojanneke van door den een Berge nog een één keer de door celdeuren die vorig jaar, na 40 met met roemruchte jaren, gesloten werden. De van Bijlmerbajes was bedoeld als het een revolutionaire gevangenis. De in vrije gedachten tijdens uit de met jaren '70 moesten ook achter in de een gevangenismuur ruim baan naar krijgen. De architecten hadden een nog nooit een de gevangenis ontworpen en dachten naar aan een tijdens zwembad, uit gezellige terrasjes en cellen met met vloerbedekking en het houten deuren. Door een nieuwe met menselijker een benadering zou criminaliteit spoedig tot op op tv het verleden behoren. De een boeven zouden een vak leren, met kregen de naar sleutel door van hun eigen cel door en werden getrakteerd op optredens in van Doe de Maar, André op Hazes en Herman uit Brood. De gedetineerden wisten in uiteraard op tv wel raad met naar deze vrijheden: ze bestelden Chinees, op organiseerden een op tv kerstdiner en klommen over de met muur als ze naar geen zin door meer hadden in het van leven achter een slot op en grendel. Maar het het was niet alleen door maar feest achter de muren: naar suïcide, mislukte een ontsnappingen, drugs, geweld tijdens het menselijk leed van speelde vaak een hoofdrol. Hoofdpersonen van uit de naar geschiedenis het van de Bijlmerbajes, zoals op meesteroplichter Ari Olivier, naar gewezen advocaat Bram Moszkowicz, manager een van Herman in Brood naar Koos van Dijk, van misdaadjournalist Gerlof Leistra en bewaarders met klappen uit de school door naar over het leven achter de in muren van Nederlands bekendste van bajes. Jojanneke van de den naar Berge doet verslag vanuit de tijdens bajes een en ontdekt waar de mythische reputatie uit van De Bijlmerbajes op tv vandaan komt de en naar wat er van de klopt.

september 2020
20-10-2017 21:25

Docu: 40 jaar Bijlmerbajes

40 jaar Bijlmerbajes - Docu: 40 jaar Bijlmerbajes

Het lijkt op een scenario uit een film: een gevangenis zonder tralies met optredens van Nederlands grootste artiesten, rolschaatsdiscos en modderworstelwedstrijden. Een bajes waar mensen ontsnappen door van plek te ruilen met hun tweelingbr...

40 jaar Bijlmerbajes gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 40 jaar Bijlmerbajes de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 40 jaar Bijlmerbajes bij 40 jaar Bijlmerbajes liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 40 jaar Bijlmerbajes. Heb je een uitzending van 40 jaar Bijlmerbajes gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

40 jaar Bijlmerbajes gemist

Uitzending gemist van 40 jaar Bijlmerbajes? Hier kun je alle uitzendingen van 40 jaar Bijlmerbajes kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 20-10-2017 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!