Programma gemist?

Het in lijkt op een scenario met uit een een film: een gevangenis zonder tralies uit met optredens van van Nederlands grootste in artiesten, rolschaatsdiscos en modderworstelwedstrijden. van Een bajes waar een het mensen ontsnappen door van plek de te ruilen met hun door tweelingbroer of op door zich in te verstoppen in een wasmand. tijdens Het zijn van slechts enkele met van de bijzondere een anekdotes uit de bewogen het geschiedenis van van de Bijlmerbajes. In tijdens de documentaire op 40 Jaar Bijlmerbajes opent Jojanneke van een den Berge de nog één keer op de door celdeuren die vorig jaar, na 40 van roemruchte jaren, gesloten op naar werden. De Bijlmerbajes was bedoeld als een door een revolutionaire gevangenis. De vrije uit gedachten uit de het jaren '70 moesten ook achter tijdens de gevangenismuur ruim van baan krijgen. De het architecten hadden nog door nooit een de gevangenis ontworpen en dachten uit aan op een zwembad, gezellige van terrasjes en cellen met door vloerbedekking en houten deuren. het Door een in nieuwe menselijker benadering zou van het criminaliteit spoedig tot het het verleden behoren. De boeven van zouden een vak uit leren, kregen de het sleutel van hun een eigen cel tijdens en werden getrakteerd op uit optredens van uit Doe Maar, het André Hazes en Herman Brood. naar De gedetineerden wisten in uiteraard wel raad met met deze vrijheden: ze op bestelden Chinees, organiseerden op tv een op tv kerstdiner en klommen het over de muur als ze uit op geen zin meer hadden in met het het leven achter slot en de grendel. Maar het was van niet alleen maar door feest achter in de muren: suïcide, mislukte op ontsnappingen, drugs, geweld het in menselijk leed uit speelde vaak een met hoofdrol. Hoofdpersonen uit de de geschiedenis van de uit Bijlmerbajes, van zoals meesteroplichter Ari Olivier, gewezen naar advocaat Bram Moszkowicz, manager naar van de Herman Brood de Koos van Dijk, uit misdaadjournalist Gerlof Leistra en bewaarders het klappen uit de op tv school naar over het leven achter de door muren van Nederlands bekendste de bajes. Jojanneke van door den Berge doet van verslag vanuit met de bajes en op ontdekt waar de mythische van reputatie van het De Bijlmerbajes vandaan in komt en wat naar er van het klopt.

september 2021
20-10-2017 21:25

Docu: 40 jaar Bijlmerbajes

40 jaar Bijlmerbajes - Docu: 40 jaar Bijlmerbajes

Het lijkt op een scenario uit een film: een gevangenis zonder tralies met optredens van Nederlands grootste artiesten, rolschaatsdiscos en modderworstelwedstrijden. Een bajes waar mensen ontsnappen door van plek te ruilen met hun tweelingbr...

40 jaar Bijlmerbajes gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 40 jaar Bijlmerbajes de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 40 jaar Bijlmerbajes bij 40 jaar Bijlmerbajes liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 40 jaar Bijlmerbajes. Heb je een uitzending van 40 jaar Bijlmerbajes gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

40 jaar Bijlmerbajes gemist

Uitzending gemist van 40 jaar Bijlmerbajes? Hier kun je alle uitzendingen van 40 jaar Bijlmerbajes kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 20-10-2017 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!