Programma gemist?

Op 31 oktober de is op het 500 jaar van geleden dat op Maarten Luther met de een publicatie van zijn 95 met stellingen de protestante Reformatie een in inluidde. Het is de aanleiding voor door het regisseur Peter Greenaway uit om aan de op tv hand van 16e en tijdens 17e-eeuwse tekeningen en schilderijen van een persoonlijk met en visueel uit rijk filmessay te maken de over Luthers uit erfenis. Hij betrekt daarbij zijn uit tijdgenoten als Erasmus en een tijdens onderzoekt de invloed van tijdens verschillende communicatierevoluties. Eerst die van het de boekdrukkunst, het die het grootschalige propaganda mogelijk maakte, tijdens daarna die van uit de computer. Zo ontvouwt een zich naast een op tv historische schets van naar Luthers op tv leven en gedachtegoed, een uitgesproken, de kritische de en actuele visie op de op tv macht van het beeld de en de invloed op tv van religie. een Door de uit opkomst van de boekdrukkunst en in zijn vertaling van van de op tv Bijbel kon Luthers protest van zich razendsnel van verspreiden, met de grootste in breuk in de geschiedenis van op van het katholieke geloof, ingrijpende van veranderingen en het grote spanningen tot gevolg. van Greenaway baseert zich vooral door op visuele bronnen door de omdat juist die de op meeste invloed hadden van op de grotendeels naar ongeletterde bevolking. Hij ontwaart in op het samenspel met van het verbeelding, macht, geweld en van geld parallellen met het door heden.

oktober 2020
31-10-2017 22:55

De erfenis van Luther

2Doc: De erfenis van Luther - De erfenis van Luther

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie inluidde. Het is de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway om aan de hand van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en sch...

2Doc: De erfenis van Luther gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De erfenis van Luther bij 2Doc: De erfenis van Luther liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De erfenis van Luther. Heb je een uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De erfenis van Luther gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De erfenis van Luther? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De erfenis van Luther kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-10-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!