Programma gemist?

Op van 31 oktober is het door 500 jaar het geleden dat Maarten tijdens Luther met de publicatie van een zijn op 95 stellingen de protestante Reformatie van naar inluidde. Het is de aanleiding voor naar regisseur van Peter Greenaway om aan een de de hand van 16e en 17e-eeuwse op tv tekeningen en schilderijen een een persoonlijk en visueel het rijk filmessay op tv te maken over van Luthers erfenis. uit Hij betrekt daarbij zijn met tijdgenoten tijdens als Erasmus en een onderzoekt de invloed van verschillende communicatierevoluties. op tv Eerst die van van de boekdrukkunst, die in grootschalige tijdens propaganda mogelijk uit maakte, daarna die van de computer. naar het Zo ontvouwt zich naast door een historische schets van van Luthers naar leven en gedachtegoed, een uitgesproken, op kritische en actuele visie een op naar de macht van uit het beeld en de met invloed van religie. door Door de op tv opkomst van de een boekdrukkunst en op tv zijn vertaling van door de Bijbel kon Luthers protest van zich razendsnel verspreiden, tijdens met de van grootste breuk in op de geschiedenis uit van het katholieke geloof, een ingrijpende veranderingen en grote spanningen de tot gevolg. Greenaway door baseert zich door vooral op visuele bronnen van omdat juist die tijdens de meeste op invloed hadden op de uit grotendeels ongeletterde bevolking. met Hij ontwaart in in het in samenspel van verbeelding, een macht, geweld en geld parallellen de met tijdens het heden.

maart 2021
31-10-2017 22:55

De erfenis van Luther

2Doc: De erfenis van Luther - De erfenis van Luther

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie inluidde. Het is de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway om aan de hand van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en sch...

2Doc: De erfenis van Luther gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De erfenis van Luther bij 2Doc: De erfenis van Luther liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De erfenis van Luther. Heb je een uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De erfenis van Luther gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De erfenis van Luther? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De erfenis van Luther kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-10-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!