Programma gemist?

Op 31 oktober van is uit het 500 naar jaar geleden dat Maarten Luther tijdens met de publicatie van door van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie in inluidde. Het is het door de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway op tv om in aan de door hand van 16e het en 17e-eeuwse tekeningen met en schilderijen een persoonlijk met en visueel rijk filmessay op te maken over Luthers met erfenis. Hij betrekt de het daarbij zijn tijdgenoten als Erasmus en op tv onderzoekt uit de invloed het van verschillende communicatierevoluties. Eerst die in van de boekdrukkunst, naar die grootschalige propaganda het mogelijk maakte, het daarna die van naar de computer. Zo ontvouwt zich de naast een historische een schets op van Luthers leven en naar gedachtegoed, een uitgesproken, door kritische en door actuele visie op de macht met een van het beeld en het de invloed van religie. van Door het de opkomst van de boekdrukkunst en van zijn vertaling van op de Bijbel kon tijdens uit Luthers protest zich tijdens razendsnel verspreiden, met de grootste uit breuk tijdens in de geschiedenis van het van katholieke geloof, tijdens ingrijpende veranderingen en door grote spanningen tot de gevolg. Greenaway op tv baseert zich vooral op visuele met bronnen omdat juist die door de meeste invloed een hadden in op de grotendeels ongeletterde in bevolking. Hij ontwaart in het door het samenspel van verbeelding, macht, geweld de en op geld parallellen met het met heden.

juni 2021
31-10-2017 22:55

De erfenis van Luther

2Doc: De erfenis van Luther - De erfenis van Luther

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie inluidde. Het is de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway om aan de hand van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en sch...

2Doc: De erfenis van Luther gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De erfenis van Luther bij 2Doc: De erfenis van Luther liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De erfenis van Luther. Heb je een uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De erfenis van Luther gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De erfenis van Luther? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De erfenis van Luther kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-10-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!