Programma gemist?

Op de 31 oktober is van het 500 jaar met geleden dat op tv Maarten Luther met op tv de publicatie van tijdens zijn 95 stellingen de protestante een Reformatie inluidde. uit Het is de aanleiding een voor regisseur met Peter Greenaway op tv om aan de het hand van 16e op en 17e-eeuwse tekeningen en schilderijen een tijdens persoonlijk met en visueel rijk filmessay de te maken over Luthers de erfenis. Hij tijdens betrekt daarbij zijn tijdgenoten door als de Erasmus en onderzoekt op de invloed van de verschillende communicatierevoluties. Eerst die van op het de boekdrukkunst, die grootschalige uit propaganda mogelijk maakte, daarna die naar van de de computer. Zo ontvouwt zich met op tv naast een historische schets van Luthers van tijdens leven en gedachtegoed, een uitgesproken, op tv kritische en actuele het visie op de macht van van het in beeld en tijdens de invloed van de religie. Door de opkomst van van met de boekdrukkunst en zijn vertaling naar van in de Bijbel kon Luthers het protest zich van razendsnel verspreiden, met naar de grootste breuk in de uit geschiedenis van op tv het katholieke geloof, in ingrijpende veranderingen uit en grote spanningen op tot gevolg. Greenaway baseert zich uit vooral op visuele bronnen uit omdat op juist die de meeste invloed een hadden naar op de grotendeels ongeletterde bevolking. het Hij ontwaart naar in het samenspel van een in verbeelding, macht, geweld en geld parallellen de met uit het heden.

mei 2020
31-10-2017 22:55

De erfenis van Luther

2Doc: De erfenis van Luther - De erfenis van Luther

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie inluidde. Het is de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway om aan de hand van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en sch...

2Doc: De erfenis van Luther gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De erfenis van Luther bij 2Doc: De erfenis van Luther liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De erfenis van Luther. Heb je een uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De erfenis van Luther gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De erfenis van Luther? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De erfenis van Luther kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-10-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!