Programma gemist?

Op tijdens 31 oktober is het door 500 jaar geleden tijdens dat Maarten met Luther met de publicatie van van het zijn 95 stellingen de protestante een Reformatie de inluidde. Het is de naar aanleiding voor regisseur Peter door Greenaway naar om aan de hand de van 16e en 17e-eeuwse op tv tekeningen en op tv schilderijen een persoonlijk op tv en visueel rijk filmessay op tv te maken een over Luthers het erfenis. Hij betrekt daarbij op zijn tijdgenoten als Erasmus op en onderzoekt de invloed door uit van verschillende communicatierevoluties. Eerst die van in de boekdrukkunst, die op tv grootschalige het propaganda mogelijk van maakte, daarna die tijdens van de computer. Zo een ontvouwt zich met naast een historische schets op van Luthers naar leven en gedachtegoed, het een uitgesproken, kritische naar en actuele visie een op de macht door van het beeld op en de invloed van religie. met Door op de opkomst van de boekdrukkunst en het zijn vertaling in van de Bijbel kon tijdens op Luthers protest zich in razendsnel verspreiden, met de grootste breuk de in de een geschiedenis van het in katholieke geloof, ingrijpende van veranderingen een en grote spanningen tot het gevolg. Greenaway baseert zich de vooral op visuele bronnen op omdat juist die tijdens de meeste invloed op tv hadden op het de grotendeels door ongeletterde bevolking. Hij ontwaart met in het samenspel van naar naar verbeelding, macht, geweld op en geld parallellen met een het heden.

december 2021
31-10-2017 22:55

De erfenis van Luther

2Doc: De erfenis van Luther - De erfenis van Luther

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie inluidde. Het is de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway om aan de hand van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en sch...

2Doc: De erfenis van Luther gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De erfenis van Luther bij 2Doc: De erfenis van Luther liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De erfenis van Luther. Heb je een uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De erfenis van Luther gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De erfenis van Luther? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De erfenis van Luther kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-10-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!