Programma gemist?

Op op 31 oktober is het 500 door jaar naar geleden dat Maarten in Luther met de publicatie tijdens van zijn naar 95 stellingen de in protestante Reformatie inluidde. Het tijdens is de de aanleiding voor op regisseur Peter Greenaway om met aan de hand van 16e van en 17e-eeuwse op tv tekeningen en schilderijen een uit op tv persoonlijk en visueel het rijk filmessay te maken uit over Luthers erfenis. Hij betrekt een daarbij zijn een tijdgenoten als Erasmus en een in onderzoekt de invloed van verschillende communicatierevoluties. de Eerst op die van tijdens de boekdrukkunst, die naar grootschalige propaganda mogelijk maakte, daarna in die van de de computer. Zo ontvouwt zich uit tijdens naast een historische schets van uit Luthers uit leven en gedachtegoed, een uitgesproken, door kritische en uit actuele visie op het de macht van het een beeld tijdens en de invloed van religie. Door door de opkomst het van in de boekdrukkunst en zijn vertaling van op de Bijbel kon in Luthers protest zich uit op tv razendsnel verspreiden, met tijdens de grootste breuk op tv in de geschiedenis van het een katholieke geloof, ingrijpende met veranderingen en grote in spanningen tot gevolg. door Greenaway baseert zich vooral een naar op visuele bronnen omdat juist die tijdens de in meeste invloed in hadden op de grotendeels ongeletterde tijdens bevolking. Hij ontwaart in de tijdens het samenspel van uit verbeelding, macht, geweld het en geld parallellen met het op heden.

november 2020
31-10-2017 22:55

De erfenis van Luther

2Doc: De erfenis van Luther - De erfenis van Luther

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie inluidde. Het is de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway om aan de hand van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en sch...

2Doc: De erfenis van Luther gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De erfenis van Luther bij 2Doc: De erfenis van Luther liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De erfenis van Luther. Heb je een uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De erfenis van Luther gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De erfenis van Luther? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De erfenis van Luther kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-10-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!