Programma gemist?

Op naar 31 oktober is het het 500 jaar geleden dat de Maarten het Luther met uit de publicatie van in zijn 95 stellingen de protestante Reformatie uit inluidde. Het is het de aanleiding voor een een regisseur Peter Greenaway van om aan de hand van het 16e de en 17e-eeuwse tekeningen en schilderijen op een persoonlijk en het visueel rijk tijdens filmessay te maken over door Luthers erfenis. Hij in betrekt daarbij tijdens zijn tijdgenoten als door Erasmus en onderzoekt de in invloed van verschillende door communicatierevoluties. Eerst in die van in de boekdrukkunst, die grootschalige propaganda op tv mogelijk maakte, daarna op tv die van tijdens de computer. Zo in ontvouwt zich naast een historische een in schets van Luthers leven met en gedachtegoed, in een uitgesproken, kritische een en actuele visie op de het macht van het beeld in een en de invloed van religie. op Door de opkomst van met de op boekdrukkunst en zijn vertaling van het op de Bijbel kon door Luthers protest zich van razendsnel verspreiden, met de grootste breuk van in een de geschiedenis uit van het katholieke het geloof, ingrijpende veranderingen en grote spanningen uit tot gevolg. Greenaway van baseert zich uit vooral op visuele van bronnen op tv omdat juist die de meeste invloed naar hadden op een de grotendeels ongeletterde van bevolking. het Hij ontwaart in het samenspel in van verbeelding, macht, naar geweld en met geld parallellen een met het heden.

april 2021
31-10-2017 22:55

De erfenis van Luther

2Doc: De erfenis van Luther - De erfenis van Luther

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen de protestante Reformatie inluidde. Het is de aanleiding voor regisseur Peter Greenaway om aan de hand van 16e en 17e-eeuwse tekeningen en sch...

2Doc: De erfenis van Luther gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De erfenis van Luther bij 2Doc: De erfenis van Luther liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De erfenis van Luther. Heb je een uitzending van 2Doc: De erfenis van Luther gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De erfenis van Luther gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De erfenis van Luther? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De erfenis van Luther kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-10-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!