Programma gemist?

Het uit slot van de tijdens documentaireserie over een scheepsramp uit naar 1942 waarbij een 411 Duitse burgers verdronken. op tv Nabestaanden naar gaan op een zoek naar de waarheid. de Oud-verslaggever Dick het Verkijk ontdekt waarom tijdens zijn film over de op Van Imhoff uit 1965 verboden het werd. met Er was sprake van de een doofpot waarbij zelfs met de Nederlandse regering tijdens op tv was betrokken.

Anouk Hoeksema, de in uit kleindochter van de kapitein, en Thomas op Heindl, op tv achterkleinzoon van het een van de Oostenrijkse slachtoffers, van reizen samen naar in Indonesië. Daar ontdekken met zij wat zich een werkelijk heeft afgespeeld op het het tijdens vervloekte schip. De film die op Dick Verkijk over de de Van Imhoff op maakte werd verboden het en van is verdwenen, maar toch vindt naar tijdens de oude journalist van nog een spoor.

Tijdens een scheepsramp door bij Sumatra van in 1942 liet de de kapitein van het tijdens Nederlandse koopvaardijschip de de Van Imhoff meer op tv dan vierhonderd Duitse het burgers op tv verdrinken. Het werd een één van de de grootste Nederlandse een doofpotaffaires van na de op tv Tweede Wereldoorlog. Als Anouk op Hoeksema, kleindochter door van inmiddels overleden kapitein op tv van de het Van Imhoff, benaderd het wordt door Thomas Heindl, in achterkleinzoon van een tijdens van de Oostenrijkse tijdens slachtoffers, staat haar leven uit op zijn kop. van op tv Waarom is haar nooit iets uit verteld over deze ramp? op tv op En waarom probeerde haar de grootvader zijn sporen de te wissen?

Het op tv slot van de documentaireserie over de een scheepsramp door uit 1942 door waarbij 411 met Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan in op zoek naar de op tv waarheid. naar Oud-verslaggever Dick in Verkijk ontdekt waarom naar zijn film over de Van een Imhoff uit van 1965 verboden door werd. Er was sprake van op een doofpot waarbij een zelfs de Nederlandse een regering tijdens was betrokken.

Anouk Hoeksema - de de door kleindochter van de kapitein door - en uit Thomas Heindl een - achterkleinzoon van een van een de Oostenrijkse slachtoffers - een naar reizen samen naar Indonesië. het Daar ontdekken zij wat een zich werkelijk van heeft afgespeeld op uit het vervloekte schip. De naar film op tv die Dick Verkijk door over de Van Imhoff uit maakte werd verboden en is in verdwenen, maar op tv toch vindt de de oude een journalist nog een van spoor.

De door Ondergang van de de Van Imhoff op is een documentaire-drieluik naar over een gruwelijke tijdens Nederlandse scheepsramp uit 1942, die het uitmondde in één van het de naar grootste doofpotaffaires van na de naar Tweede Wereldoorlog. De een de documentaireserie is te zien een op de zondagen door 10, 17 en van 24 december naar om 20.15 uur op NPO 2. de In 1942 wordt tijdens het Nederlandse door stoomschip van de Van Imhoff, met aan met boord 477 uit Duitse burger-gevangenen, op tv bij Sumatra door een Japans de vliegtuig tot zinken op gebracht. De kapitein besluit tijdens om het de voltallige Nederlandse bemanning te het redden, maar veroordeelt door de Duitsers tot in tijdens de verdrinkingsdood. Slechts 65 van hen met de weten de ramp te het overleven. Zij een spoelen aan op het Nederlands-Indische eiland een Nias. tijdens Jaren later, in 1965, in maakt Dick Verkijk op tv als redacteur van VARA’s op op ‘Achter het Nieuws’ een uit reportage over de affaire. door Die uitzending een wordt door de VARA met verboden. Verkijk wordt tijdens ontslagen en de zijn film tijdens is spoorloos verdwenen. Nooit heeft Verkijk het geweten dat er uit een omvangrijk complot op was om hem met tegen te op werken, in een samenzwering waarbij zelfs de Nederlandse tijdens een regering betrokken was. In ‘De Ondergang tijdens naar van de Van Imhoff’ komt een hij daar naar na 52 jaar eindelijk door achter. Het verhaal met begint in Wenen, waar de tijdens naar Oostenrijkse Thomas Heindl begint aan op tv het schrijven van met een boek over het zijn tijdens overgrootvader, dokter Karl Heidt. Die overleefde in de op tv ramp met de Van Imhoff, in maar kwam vlak in met daarna op raadselachtige wijze van om het leven op het op tv eiland Nias. Tijdens het zijn speurtocht van stuit van Thomas op de in naam van de kapitein van de op tv Van Imhoff, Herman van Hoeksema. in Hij vindt diens kleindochter naar Anouk en confronteert uit haar met de uit scheepsramp en de in rol naar die haar opa het heeft gespeeld. Anouk weet door niets over de een ramp met een de Van Imhoff, de affaire naar blijkt op een familiegeheim waar zij altijd buiten op is gehouden. Thomas met en Anouk gaan de naar samen op zoek naar de waarheid door en op tv ontdekken een web van leugens op en geheimen. Mediahistoricus Chris naar Vos zegt uit in de op tv documentaireserie: "Ik denk op dat de Van Imhoff-affaire met zou moeten thuishoren op tv in het rijtje Greet de het Hofmans-affaire, en later de Hueting-affaire over met Nederlandse oorlogsmisdaden. Op naar de een in of het andere manier is op de doofpot zo effectief geweest, tijdens dat uit die uit het collectieve geheugen een is een verdwenen."

juni 2020
04-06-2019 22:20

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

28-05-2019 22:25

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema, de kleindochter van de kapitein, en Thomas Heindl, achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De fil...

21-05-2019 22:20

Het geheim

De Ondergang van de Van Imhoff - Het geheim

Tijdens een scheepsramp bij Sumatra in 1942 liet de kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de Van Imhoff meer dan vierhonderd Duitse burgers verdrinken. Het werd één van de grootste Nederlandse doofpotaffaires van na de Tweede Wereld...

24-12-2017 20:15

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

17-12-2017 20:15

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema - de kleindochter van de kapitein - en Thomas Heindl - achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers - reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De...

10-12-2017 20:15

Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff - Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff is een documentaire-drieluik over een gruwelijke Nederlandse scheepsramp uit 1942, die uitmondde in één van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is te zien op de zond...

De Ondergang van de Van Imhoff gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ondergang van de Van Imhoff bij De Ondergang van de Van Imhoff liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ondergang van de Van Imhoff. Heb je een uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ondergang van de Van Imhoff gemist

Uitzending gemist van De Ondergang van de Van Imhoff? Hier kun je alle uitzendingen van De Ondergang van de Van Imhoff kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-06-2019 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!