Programma gemist?

Het het slot van de documentaireserie over een een scheepsramp van uit met 1942 waarbij 411 in Duitse burgers verdronken. door Nabestaanden gaan op zoek naar de de naar waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom op tv naar zijn film over de door Van Imhoff naar uit 1965 verboden werd. Er was met sprake op van een een doofpot waarbij zelfs de het Nederlandse regering was op betrokken.

Anouk tijdens Hoeksema, de tijdens kleindochter van de in kapitein, en Thomas het Heindl, achterkleinzoon van een van met de het Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. een uit Daar ontdekken zij wat zich met werkelijk heeft afgespeeld op een het het vervloekte schip. De film door die het Dick Verkijk over de Van naar Imhoff maakte werd verboden uit en van is verdwenen, maar toch in vindt de naar oude journalist nog tijdens een spoor.

Tijdens een een scheepsramp bij Sumatra het in 1942 van liet de op tv kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de in de Van Imhoff meer dan van vierhonderd Duitse de burgers verdrinken. Het werd één in van de grootste door Nederlandse doofpotaffaires van tijdens na de Tweede de Wereldoorlog. Als Anouk Hoeksema, uit kleindochter van inmiddels de overleden kapitein het van de in Van Imhoff, benaderd wordt door naar Thomas Heindl, achterkleinzoon met van een van de de Oostenrijkse slachtoffers, op tv staat haar door leven op zijn kop. van Waarom is in haar nooit op iets verteld over deze het ramp? En op tv waarom probeerde haar van grootvader zijn de sporen te wissen?

Het slot in van de documentaireserie over uit in een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 uit Duitse burgers verdronken. uit Nabestaanden op tv gaan op zoek naar de het naar waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk een ontdekt waarom zijn film over op tv de Van met Imhoff uit naar 1965 verboden het werd. Er was sprake een van een met doofpot waarbij zelfs de Nederlandse op regering was het betrokken.

Anouk met Hoeksema - op tv de kleindochter van de met kapitein - en Thomas Heindl het - achterkleinzoon tijdens van een van met de Oostenrijkse naar slachtoffers - reizen samen naar in Indonesië. van Daar ontdekken op tv zij wat zich werkelijk heeft door afgespeeld op het de vervloekte schip. De de film die Dick Verkijk van over de de Van Imhoff maakte werd op verboden en in is verdwenen, tijdens maar toch vindt het de oude journalist nog een de de spoor.

De door Ondergang van de Van Imhoff de de is een documentaire-drieluik over uit een gruwelijke Nederlandse van scheepsramp uit 1942, die in uitmondde in uit één van de grootste naar doofpotaffaires van na op de Tweede Wereldoorlog. De de documentaireserie is te door zien tijdens op de zondagen 10, 17 de tijdens en 24 december op om 20.15 uur op NPO tijdens 2. In door 1942 wordt het uit Nederlandse stoomschip de Van in Imhoff, met van aan boord 477 Duitse burger-gevangenen, door bij Sumatra door een een door Japans vliegtuig tot zinken van gebracht. De kapitein besluit in om de voltallige door Nederlandse bemanning een te redden, de maar veroordeelt met de Duitsers tot de verdrinkingsdood. Slechts op 65 van van hen het weten de ramp te het overleven. Zij naar spoelen aan op het Nederlands-Indische eiland uit Nias. de Jaren later, in 1965, maakt de Dick Verkijk een als redacteur van VARA’s naar ‘Achter het Nieuws’ naar een reportage uit over een de affaire. Die uitzending van wordt door de VARA door verboden. Verkijk wordt het ontslagen en zijn film het is spoorloos verdwenen. een Nooit heeft Verkijk het geweten dat er het een een omvangrijk complot was om een hem tegen te werken, het in een samenzwering waarbij zelfs van de Nederlandse regering uit betrokken was. In ‘De in Ondergang van de naar Van Imhoff’ komt het hij daar in na 52 jaar een eindelijk achter. Het door verhaal begint in met Wenen, waar de Oostenrijkse naar Thomas Heindl in begint aan het schrijven naar van een boek over zijn van overgrootvader, dokter met Karl Heidt. Die door overleefde met de ramp met de van Van Imhoff, met maar kwam vlak daarna op raadselachtige de een wijze om het uit leven op het eiland Nias. in Tijdens zijn speurtocht stuit naar Thomas op de van naam van de een kapitein met van de Van het Imhoff, Herman Hoeksema. Hij tijdens vindt diens kleindochter op Anouk door en confronteert haar met door de scheepsramp en de het rol die tijdens haar opa heeft gespeeld. Anouk uit weet de niets over op tv de ramp met met de Van Imhoff, de affaire blijkt tijdens een familiegeheim waar het zij altijd naar buiten is gehouden. een Thomas en Anouk gaan de tijdens samen op zoek naar de waarheid naar uit en ontdekken een web van leugens in en geheimen. Mediahistoricus uit Chris Vos in zegt in in de documentaireserie: "Ik denk dat de door Van Imhoff-affaire zou door moeten door thuishoren in het rijtje op Greet Hofmans-affaire, en naar later de Hueting-affaire over tijdens van Nederlandse oorlogsmisdaden. Op de een in of andere manier is de de doofpot met zo effectief door geweest, dat die van uit het collectieve geheugen naar is een verdwenen."

mei 2021
04-06-2019 22:20

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

28-05-2019 22:25

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema, de kleindochter van de kapitein, en Thomas Heindl, achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De fil...

21-05-2019 22:20

Het geheim

De Ondergang van de Van Imhoff - Het geheim

Tijdens een scheepsramp bij Sumatra in 1942 liet de kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de Van Imhoff meer dan vierhonderd Duitse burgers verdrinken. Het werd één van de grootste Nederlandse doofpotaffaires van na de Tweede Wereld...

24-12-2017 20:15

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

17-12-2017 20:15

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema - de kleindochter van de kapitein - en Thomas Heindl - achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers - reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De...

10-12-2017 20:15

Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff - Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff is een documentaire-drieluik over een gruwelijke Nederlandse scheepsramp uit 1942, die uitmondde in één van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is te zien op de zond...

De Ondergang van de Van Imhoff gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ondergang van de Van Imhoff bij De Ondergang van de Van Imhoff liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ondergang van de Van Imhoff. Heb je een uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ondergang van de Van Imhoff gemist

Uitzending gemist van De Ondergang van de Van Imhoff? Hier kun je alle uitzendingen van De Ondergang van de Van Imhoff kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-06-2019 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!