Programma gemist?

Het slot van een de documentaireserie tijdens over tijdens een scheepsramp uit 1942 de waarbij 411 Duitse burgers de verdronken. Nabestaanden op gaan op zoek naar met de waarheid. Oud-verslaggever met Dick Verkijk met ontdekt waarom zijn van film over de Van naar Imhoff uit 1965 verboden tijdens werd. naar Er was sprake van door een doofpot waarbij zelfs in naar de Nederlandse regering op was betrokken.

Anouk in Hoeksema, de kleindochter met van de het kapitein, en Thomas Heindl, van achterkleinzoon van een van de met in Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. het Daar ontdekken op zij wat zich werkelijk door heeft op afgespeeld op het vervloekte door schip. De film uit die uit Dick Verkijk over de op tv Van Imhoff maakte werd het verboden en tijdens is verdwenen, maar toch vindt een door de oude journalist nog een van spoor.

Tijdens een scheepsramp een bij Sumatra in op tv 1942 liet de door kapitein van het door met Nederlandse koopvaardijschip de een Van Imhoff meer dan vierhonderd op tv Duitse burgers verdrinken. naar Het werd één van uit de door grootste Nederlandse doofpotaffaires van na van door de Tweede Wereldoorlog. Als Anouk op tv Hoeksema, kleindochter van inmiddels de overleden op kapitein van de Van uit Imhoff, benaderd wordt door tijdens Thomas Heindl, het achterkleinzoon van een van het de op tv Oostenrijkse slachtoffers, staat haar leven naar op een zijn kop. Waarom is haar naar op tv nooit iets verteld over deze ramp? de En waarom probeerde in haar grootvader tijdens zijn sporen op tv te wissen?

Het van slot van de documentaireserie over naar een scheepsramp uit uit 1942 in waarbij 411 Duitse door burgers verdronken. Nabestaanden gaan met op zoek naar de de waarheid. Oud-verslaggever tijdens Dick Verkijk met ontdekt waarom zijn van film over met de Van Imhoff uit op 1965 verboden werd. Er door was sprake van op een doofpot waarbij tijdens zelfs de de Nederlandse regering was in betrokken.

Anouk Hoeksema de - de kleindochter op van met de kapitein - en uit Thomas Heindl - achterkleinzoon van een een van van de Oostenrijkse slachtoffers tijdens - met reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken op zij wat uit zich werkelijk heeft afgespeeld door op het de vervloekte schip. in De film die Dick in Verkijk een over de Van Imhoff maakte werd een tijdens verboden en is verdwenen, maar uit toch vindt de de oude journalist door nog een door spoor.

De uit Ondergang van de Van op Imhoff op is een documentaire-drieluik over een in gruwelijke Nederlandse scheepsramp tijdens uit 1942, die de uitmondde in één van op tv de tijdens grootste doofpotaffaires van op tv na de de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is in te de zien op de zondagen naar 10, 17 naar en 24 december om 20.15 uur op tv op een NPO 2. een In 1942 wordt het uit Nederlandse stoomschip door de Van Imhoff, met aan boord een 477 Duitse een burger-gevangenen, bij Sumatra door de een Japans het vliegtuig tot zinken gebracht. het met De kapitein besluit om de voltallige naar Nederlandse bemanning uit te redden, maar veroordeelt tijdens de Duitsers tot naar een de verdrinkingsdood. Slechts 65 van op tv hen weten de ramp het te op tv overleven. Zij spoelen aan op tijdens het het Nederlands-Indische eiland met Nias. Jaren later, in 1965, de maakt Dick Verkijk de als redacteur van VARA’s in ‘Achter met het Nieuws’ met een reportage over uit de affaire. Die uitzending wordt door op de uit VARA verboden. Verkijk wordt ontslagen van en op zijn film het is spoorloos verdwenen. Nooit van heeft Verkijk geweten in dat er een door omvangrijk complot was om het hem tegen te door werken, een op samenzwering waarbij zelfs tijdens de Nederlandse regering betrokken was. tijdens In de ‘De Ondergang van de Van het Imhoff’ het komt hij daar na 52 naar jaar met eindelijk achter. Het verhaal door begint in Wenen, waar de de Oostenrijkse tijdens Thomas Heindl begint aan met het schrijven in van een boek over tijdens zijn op overgrootvader, dokter Karl een Heidt. Die overleefde de op tv ramp met de Van Imhoff, op tv maar het kwam vlak daarna op van raadselachtige wijze om het het leven op het in eiland in Nias. Tijdens door zijn speurtocht stuit Thomas op tv op de naam van de tijdens kapitein van de naar Van een Imhoff, Herman Hoeksema. Hij in vindt diens naar kleindochter Anouk in en confronteert haar op tv met de scheepsramp en de naar rol die haar opa de met heeft gespeeld. Anouk weet niets over door de op ramp met de de Van Imhoff, de affaire het blijkt een familiegeheim door waar zij altijd met buiten met is gehouden. Thomas en de Anouk gaan samen op op zoek naar de een waarheid de en ontdekken een de web van leugens en geheimen. Mediahistoricus Chris uit Vos zegt door in het de documentaireserie: "Ik denk met dat de de Van Imhoff-affaire zou moeten op thuishoren in het rijtje door Greet Hofmans-affaire, en later op tv de naar Hueting-affaire over Nederlandse een oorlogsmisdaden. Op de een of door andere manier op is de op doofpot zo effectief geweest, in dat die door uit het collectieve geheugen het is de verdwenen."

januari 2021
04-06-2019 22:20

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

28-05-2019 22:25

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema, de kleindochter van de kapitein, en Thomas Heindl, achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De fil...

21-05-2019 22:20

Het geheim

De Ondergang van de Van Imhoff - Het geheim

Tijdens een scheepsramp bij Sumatra in 1942 liet de kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de Van Imhoff meer dan vierhonderd Duitse burgers verdrinken. Het werd één van de grootste Nederlandse doofpotaffaires van na de Tweede Wereld...

24-12-2017 20:15

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

17-12-2017 20:15

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema - de kleindochter van de kapitein - en Thomas Heindl - achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers - reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De...

10-12-2017 20:15

Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff - Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff is een documentaire-drieluik over een gruwelijke Nederlandse scheepsramp uit 1942, die uitmondde in één van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is te zien op de zond...

De Ondergang van de Van Imhoff gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ondergang van de Van Imhoff bij De Ondergang van de Van Imhoff liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ondergang van de Van Imhoff. Heb je een uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ondergang van de Van Imhoff gemist

Uitzending gemist van De Ondergang van de Van Imhoff? Hier kun je alle uitzendingen van De Ondergang van de Van Imhoff kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-06-2019 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!