Programma gemist?

Het uit slot van door de documentaireserie over een scheepsramp uit op tv 1942 op waarbij 411 Duitse burgers verdronken. tijdens Nabestaanden uit gaan op zoek een naar de op tv waarheid. Oud-verslaggever Dick door Verkijk ontdekt waarom door zijn film over de door Van Imhoff uit van 1965 verboden werd. op tv Er was sprake van op een doofpot waarbij zelfs uit het de Nederlandse regering was op betrokken.

Anouk Hoeksema, tijdens de kleindochter van de door op kapitein, en Thomas Heindl, in achterkleinzoon van een uit van de Oostenrijkse slachtoffers, reizen naar samen naar Indonesië. op Daar uit ontdekken zij wat zich werkelijk op tv van heeft afgespeeld op in het vervloekte schip. van De film die Dick op Verkijk over de Van Imhoff van maakte werd verboden een op tv en is verdwenen, maar toch vindt door de de oude journalist nog een op spoor.

Tijdens een scheepsramp naar bij naar Sumatra in 1942 liet de een kapitein van op het Nederlandse koopvaardijschip de tijdens Van Imhoff meer door dan het vierhonderd Duitse burgers tijdens verdrinken. Het werd één van tijdens de grootste het Nederlandse doofpotaffaires van na in een de Tweede Wereldoorlog. in Als Anouk Hoeksema, kleindochter van inmiddels het overleden op tv kapitein van de Van tijdens Imhoff, op tv benaderd wordt door Thomas Heindl, achterkleinzoon met naar van een van door de Oostenrijkse slachtoffers, staat haar tijdens leven uit op zijn kop. Waarom uit is haar met nooit iets verteld over deze ramp? naar En waarom de probeerde haar grootvader zijn het sporen te op wissen?

Het met slot van de het documentaireserie over een een scheepsramp uit 1942 door waarbij 411 Duitse burgers verdronken. naar Nabestaanden gaan uit op zoek naar tijdens de de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom naar zijn door film over de Van Imhoff door uit in 1965 verboden werd. Er was door sprake van een op doofpot waarbij met zelfs de de Nederlandse regering was de betrokken.

Anouk op tv Hoeksema - de kleindochter naar van de naar kapitein - en door Thomas Heindl - het achterkleinzoon van van een van de Oostenrijkse slachtoffers naar - reizen samen naar het naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat met zich werkelijk heeft een afgespeeld een op het vervloekte schip. De op film in die Dick Verkijk over de Van naar Imhoff maakte met werd verboden een en is verdwenen, maar toch het van vindt de oude van journalist nog een met spoor.

De de Ondergang van de Van uit Imhoff is een op documentaire-drieluik over door een gruwelijke Nederlandse op scheepsramp uit door 1942, die uitmondde in één op van de door grootste doofpotaffaires van na de van naar Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie de is te zien op tijdens de zondagen 10, naar 17 en naar 24 december om 20.15 uur tijdens op naar NPO 2. het In 1942 wordt het Nederlandse stoomschip door de Van op Imhoff, met op tv aan boord 477 met Duitse burger-gevangenen, op tv bij Sumatra door een Japans vliegtuig met tot zinken naar gebracht. De kapitein tijdens besluit door om de voltallige Nederlandse in bemanning te redden, een maar veroordeelt de Duitsers tot op de van verdrinkingsdood. Slechts 65 van het hen weten de ramp op te overleven. Zij uit van spoelen aan op het in Nederlands-Indische eiland een Nias. Jaren later, een in 1965, maakt Dick Verkijk het als redacteur van het VARA’s naar ‘Achter het Nieuws’ een reportage een over de affaire. Die het uitzending wordt door een de VARA op verboden. Verkijk wordt ontslagen het en zijn op film is spoorloos tijdens verdwenen. met Nooit heeft Verkijk geweten op tv dat er een naar omvangrijk complot op was om hem met tegen te werken, een samenzwering met waarbij met zelfs de Nederlandse regering betrokken was. van In ‘De door Ondergang van de Van op tv Imhoff’ uit komt hij met daar na 52 jaar uit eindelijk achter. Het verhaal naar begint in van Wenen, waar de Oostenrijkse Thomas Heindl met met begint aan het schrijven van een in het boek over zijn op tv overgrootvader, dokter Karl Heidt. de Die overleefde de ramp van met de Van uit Imhoff, in maar kwam vlak daarna de op raadselachtige op wijze om het leven op het uit eiland Nias. uit Tijdens zijn speurtocht stuit op tv een Thomas op de naam van de uit kapitein door van de Van de Imhoff, Herman Hoeksema. Hij vindt uit diens kleindochter het Anouk en confronteert haar op tv met door de scheepsramp en een de rol uit die haar opa heeft gespeeld. Anouk de weet op niets over de ramp een met in de Van Imhoff, de door affaire blijkt een een familiegeheim waar zij altijd het buiten is gehouden. Thomas een en Anouk tijdens gaan samen op zoek met naar de het waarheid met en ontdekken een web naar van leugens en geheimen. Mediahistoricus Chris naar Vos zegt de in op de documentaireserie: "Ik denk dat door de Van Imhoff-affaire zou door de moeten thuishoren in het rijtje Greet naar Hofmans-affaire, en tijdens later de een Hueting-affaire over Nederlandse oorlogsmisdaden. naar Op de een op of andere met manier is de doofpot zo uit effectief naar geweest, dat op tv die uit het collectieve het geheugen is uit verdwenen."

november 2019
04-06-2019 22:20

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

28-05-2019 22:25

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema, de kleindochter van de kapitein, en Thomas Heindl, achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De fil...

21-05-2019 22:20

Het geheim

De Ondergang van de Van Imhoff - Het geheim

Tijdens een scheepsramp bij Sumatra in 1942 liet de kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de Van Imhoff meer dan vierhonderd Duitse burgers verdrinken. Het werd één van de grootste Nederlandse doofpotaffaires van na de Tweede Wereld...

24-12-2017 20:15

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

17-12-2017 20:15

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema - de kleindochter van de kapitein - en Thomas Heindl - achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers - reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De...

10-12-2017 20:15

Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff - Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff is een documentaire-drieluik over een gruwelijke Nederlandse scheepsramp uit 1942, die uitmondde in één van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is te zien op de zond...

De Ondergang van de Van Imhoff gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ondergang van de Van Imhoff bij De Ondergang van de Van Imhoff liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ondergang van de Van Imhoff. Heb je een uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ondergang van de Van Imhoff gemist

Uitzending gemist van De Ondergang van de Van Imhoff? Hier kun je alle uitzendingen van De Ondergang van de Van Imhoff kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-06-2019 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!