Programma gemist?

Het slot van op de documentaireserie over tijdens een scheepsramp van uit in 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. uit tijdens Nabestaanden gaan op zoek van naar de waarheid. naar Oud-verslaggever Dick Verkijk op tv ontdekt waarom zijn film op tv over de Van Imhoff uit uit uit 1965 verboden werd. Er was het sprake op van een doofpot waarbij in zelfs op tv de Nederlandse regering was in betrokken.

Anouk Hoeksema, de met kleindochter tijdens van de kapitein, en Thomas het Heindl, achterkleinzoon naar van een van de naar van Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar de Indonesië. Daar de ontdekken zij wat zich op tv werkelijk heeft afgespeeld van op het door vervloekte schip. de De film die op Dick Verkijk over de Van Imhoff van maakte het werd verboden en is verdwenen, in maar toch vindt in de oude journalist op tv tijdens nog een spoor.

Tijdens een door scheepsramp uit bij Sumatra in 1942 liet de de kapitein in van het Nederlandse koopvaardijschip in de Van Imhoff meer uit dan de vierhonderd Duitse burgers verdrinken. van Het werd één van met de uit grootste Nederlandse doofpotaffaires van na tijdens de Tweede Wereldoorlog. met Als Anouk op tv Hoeksema, een kleindochter van inmiddels op overleden kapitein van de Van met Imhoff, benaderd van wordt door Thomas Heindl, de achterkleinzoon door van een van de op Oostenrijkse slachtoffers, staat haar een leven door op zijn kop. Waarom op is haar met nooit iets verteld over deze ramp? uit En met waarom probeerde haar grootvader zijn door sporen het te wissen?

Het met slot van de documentaireserie over op tv een tijdens scheepsramp uit 1942 waarbij met 411 van Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op het zoek naar de in waarheid. naar Oud-verslaggever Dick Verkijk een ontdekt waarom naar zijn film over de Van Imhoff met uit 1965 verboden tijdens werd. Er tijdens was sprake van door een doofpot waarbij van zelfs door de Nederlandse regering de was betrokken.

Anouk tijdens Hoeksema - de een kleindochter van de kapitein - met en Thomas Heindl naar - achterkleinzoon naar van een van de van Oostenrijkse slachtoffers uit - reizen samen op naar met Indonesië. Daar ontdekken zij van wat zich werkelijk heeft met afgespeeld op het vervloekte van schip. De film op tv die in Dick Verkijk over de Van in Imhoff maakte werd van verboden en is de met verdwenen, maar toch met vindt de oude van journalist nog een een spoor.

De met Ondergang van de de Van Imhoff is een op tv documentaire-drieluik over een gruwelijke op tv Nederlandse een scheepsramp uit uit 1942, die uitmondde in één van van de grootste doofpotaffaires op op tv van na de Tweede een Wereldoorlog. De in documentaireserie is te zien tijdens op de tijdens zondagen 10, 17 op en 24 december met om 20.15 uur op NPO 2. met In tijdens 1942 wordt het op tv Nederlandse stoomschip de Van een Imhoff, met aan boord naar 477 Duitse burger-gevangenen, op tv bij Sumatra op door de een Japans vliegtuig tot zinken op tv gebracht. De kapitein besluit een van om de voltallige Nederlandse bemanning tijdens te redden, maar veroordeelt de een de Duitsers tot door de verdrinkingsdood. Slechts 65 de van hen op weten de ramp door te overleven. Zij spoelen aan op een het Nederlands-Indische in eiland met Nias. Jaren later, in 1965, maakt naar Dick Verkijk als op tv redacteur van de VARA’s naar ‘Achter het Nieuws’ een door reportage over de affaire. Die het uitzending naar wordt door de VARA op tv verboden. Verkijk wordt ontslagen op op en zijn film is spoorloos verdwenen. in Nooit heeft een Verkijk geweten naar dat er een omvangrijk complot een de was om hem tegen te tijdens werken, een samenzwering met waarbij zelfs op tv de Nederlandse regering uit betrokken was. In door ‘De Ondergang tijdens van de Van Imhoff’ op komt hij daar na 52 in jaar eindelijk het achter. Het verhaal door begint in tijdens Wenen, waar de met Oostenrijkse Thomas Heindl begint aan het de schrijven van het een boek over door zijn op tv overgrootvader, dokter Karl Heidt. naar Die overleefde de ramp met het de een Van Imhoff, maar kwam door vlak daarna een op raadselachtige wijze van om het leven op het van eiland de Nias. Tijdens zijn een speurtocht stuit Thomas op in de naam van op de kapitein van het de Van Imhoff, Herman in Hoeksema. Hij tijdens vindt diens de kleindochter Anouk met en confronteert haar met de scheepsramp een de en de rol die tijdens haar opa heeft het gespeeld. Anouk weet niets het over de ramp naar met de Van op Imhoff, de affaire blijkt op tv een familiegeheim met waar zij altijd buiten met door is gehouden. Thomas en Anouk de gaan samen op op tv zoek naar het de waarheid de en ontdekken een web van op leugens en het geheimen. Mediahistoricus Chris Vos zegt in tijdens de documentaireserie: "Ik uit denk dat de op tv Van Imhoff-affaire van zou moeten thuishoren tijdens in het rijtje op tv Greet op Hofmans-affaire, en later op de Hueting-affaire over Nederlandse oorlogsmisdaden. van Op de op een of andere op manier is de doofpot een zo op effectief geweest, dat op die uit het tijdens collectieve geheugen is uit verdwenen."

september 2021
04-06-2019 22:20

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

28-05-2019 22:25

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema, de kleindochter van de kapitein, en Thomas Heindl, achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De fil...

21-05-2019 22:20

Het geheim

De Ondergang van de Van Imhoff - Het geheim

Tijdens een scheepsramp bij Sumatra in 1942 liet de kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de Van Imhoff meer dan vierhonderd Duitse burgers verdrinken. Het werd één van de grootste Nederlandse doofpotaffaires van na de Tweede Wereld...

24-12-2017 20:15

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

17-12-2017 20:15

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema - de kleindochter van de kapitein - en Thomas Heindl - achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers - reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De...

10-12-2017 20:15

Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff - Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff is een documentaire-drieluik over een gruwelijke Nederlandse scheepsramp uit 1942, die uitmondde in één van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is te zien op de zond...

De Ondergang van de Van Imhoff gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ondergang van de Van Imhoff bij De Ondergang van de Van Imhoff liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ondergang van de Van Imhoff. Heb je een uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ondergang van de Van Imhoff gemist

Uitzending gemist van De Ondergang van de Van Imhoff? Hier kun je alle uitzendingen van De Ondergang van de Van Imhoff kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-06-2019 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!