Programma gemist?

Het door slot van de op tv documentaireserie over een scheepsramp uit tijdens 1942 van waarbij 411 Duitse burgers verdronken. met Nabestaanden in gaan op zoek een naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick het uit Verkijk ontdekt waarom zijn met film over van de Van Imhoff uit in 1965 verboden werd. Er was door sprake van op tv een naar doofpot waarbij zelfs de Nederlandse op tv regering was van betrokken.

Anouk de Hoeksema, de de kleindochter van de op tv kapitein, en Thomas Heindl, achterkleinzoon uit van een van de de Oostenrijkse slachtoffers, reizen uit samen in naar Indonesië. door Daar ontdekken zij wat van zich werkelijk heeft afgespeeld op tijdens in het vervloekte schip. De film door die Dick Verkijk met over naar de Van Imhoff maakte werd verboden tijdens en met is verdwenen, maar op toch vindt de oude journalist van met nog een spoor.

Tijdens een scheepsramp op bij Sumatra in uit 1942 liet in de kapitein van het door Nederlandse koopvaardijschip de de Van met Imhoff meer dan vierhonderd met Duitse tijdens burgers verdrinken. Het werd op tv één van de grootste op Nederlandse van doofpotaffaires van na tijdens de Tweede Wereldoorlog. door Als Anouk Hoeksema, kleindochter van een inmiddels overleden kapitein van het de een Van Imhoff, benaderd met wordt door het Thomas Heindl, achterkleinzoon tijdens van een van de naar Oostenrijkse slachtoffers, staat haar naar leven op het zijn kop. Waarom is tijdens haar nooit iets tijdens verteld over met deze ramp? En waarom door probeerde haar grootvader zijn een sporen te door wissen?

Het slot uit van uit de documentaireserie over van een scheepsramp uit de 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. door Nabestaanden het gaan op zoek naar de op tv waarheid. Oud-verslaggever het Dick Verkijk ontdekt een waarom zijn film in over de Van Imhoff met uit op 1965 verboden werd. uit Er was sprake van een in op doofpot waarbij zelfs de Nederlandse van regering was de betrokken.

Anouk met Hoeksema - de tijdens kleindochter van de kapitein - op tv naar en Thomas Heindl van - achterkleinzoon van een van van de Oostenrijkse op slachtoffers - tijdens reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken op zij wat uit zich werkelijk heeft afgespeeld de op tijdens het vervloekte schip. De film een die Dick Verkijk in over de van Van Imhoff maakte werd de van verboden en is verdwenen, met maar toch vindt de oude met journalist van nog een in spoor.

De tijdens Ondergang van de Van Imhoff het is door een documentaire-drieluik door over een gruwelijke Nederlandse op scheepsramp uit 1942, die uitmondde een naar in één van de grootste de doofpotaffaires van na de een Tweede naar Wereldoorlog. De naar documentaireserie is te zien op tv op de zondagen in 10, 17 en 24 december in om door 20.15 uur op tijdens NPO 2. In 1942 wordt uit het het Nederlandse stoomschip de op Van Imhoff, op met aan boord 477 Duitse met burger-gevangenen, bij Sumatra door het tijdens een Japans vliegtuig tot zinken gebracht. het De kapitein besluit in tijdens om de voltallige tijdens Nederlandse bemanning te redden, maar op veroordeelt de Duitsers tot de de verdrinkingsdood. Slechts de 65 van van hen weten de op ramp te overleven. Zij in het spoelen aan op door het Nederlands-Indische eiland Nias. Jaren later, de in 1965, maakt het Dick met Verkijk als met redacteur van VARA’s ‘Achter het Nieuws’ naar door een reportage over de affaire. het Die uitzending wordt in door de van VARA verboden. Verkijk wordt ontslagen de en op tv zijn film een is spoorloos verdwenen. Nooit heeft een Verkijk geweten dat er naar tijdens een omvangrijk complot was om hem van tegen te werken, het uit een samenzwering waarbij de zelfs de Nederlandse een regering betrokken was. In ‘De op Ondergang van de op tv Van Imhoff’ de komt hij daar na tijdens 52 jaar eindelijk achter. Het op verhaal begint tijdens in Wenen, waar de met Oostenrijkse uit Thomas Heindl begint in aan het schrijven van uit een boek over een zijn uit overgrootvader, dokter Karl Heidt. uit Die overleefde de op ramp met de Van op tv Imhoff, maar tijdens kwam vlak naar daarna op raadselachtige wijze de om het leven op op het een eiland Nias. Tijdens zijn speurtocht in stuit Thomas op de tijdens op tv naam van de kapitein van de de met Van Imhoff, Herman Hoeksema. Hij tijdens vindt op diens kleindochter Anouk uit en confronteert haar met de scheepsramp met en de het rol die haar opa naar heeft gespeeld. Anouk het op weet niets over op tv de ramp met een de Van Imhoff, de uit affaire blijkt een met familiegeheim waar zij altijd door buiten is gehouden. de Thomas met en Anouk gaan samen op met zoek uit naar de waarheid en op tv ontdekken een web van leugens in en geheimen. Mediahistoricus tijdens Chris Vos de zegt in naar de documentaireserie: "Ik het denk dat de Van Imhoff-affaire de zou moeten thuishoren in van het rijtje op tv Greet Hofmans-affaire, uit en later de Hueting-affaire een over Nederlandse oorlogsmisdaden. Op de de een of van andere manier uit is de de doofpot zo effectief tijdens geweest, dat die met uit het collectieve geheugen is door de verdwenen."

september 2020
04-06-2019 22:20

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

28-05-2019 22:25

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema, de kleindochter van de kapitein, en Thomas Heindl, achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers, reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De fil...

21-05-2019 22:20

Het geheim

De Ondergang van de Van Imhoff - Het geheim

Tijdens een scheepsramp bij Sumatra in 1942 liet de kapitein van het Nederlandse koopvaardijschip de Van Imhoff meer dan vierhonderd Duitse burgers verdrinken. Het werd één van de grootste Nederlandse doofpotaffaires van na de Tweede Wereld...

24-12-2017 20:15

De doofpot

De Ondergang van de Van Imhoff - De doofpot

Het slot van de documentaireserie over een scheepsramp uit 1942 waarbij 411 Duitse burgers verdronken. Nabestaanden gaan op zoek naar de waarheid. Oud-verslaggever Dick Verkijk ontdekt waarom zijn film over de Van Imhoff uit 1965 verboden w...

17-12-2017 20:15

De ramp

De Ondergang van de Van Imhoff - De ramp

Anouk Hoeksema - de kleindochter van de kapitein - en Thomas Heindl - achterkleinzoon van een van de Oostenrijkse slachtoffers - reizen samen naar Indonesië. Daar ontdekken zij wat zich werkelijk heeft afgespeeld op het vervloekte schip. De...

10-12-2017 20:15

Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff - Nieuw: De Ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff is een documentaire-drieluik over een gruwelijke Nederlandse scheepsramp uit 1942, die uitmondde in één van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is te zien op de zond...

De Ondergang van de Van Imhoff gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Ondergang van de Van Imhoff bij De Ondergang van de Van Imhoff liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Ondergang van de Van Imhoff. Heb je een uitzending van De Ondergang van de Van Imhoff gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Ondergang van de Van Imhoff gemist

Uitzending gemist van De Ondergang van de Van Imhoff? Hier kun je alle uitzendingen van De Ondergang van de Van Imhoff kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-06-2019 om 22:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!