Programma gemist?

Met uit het vertrek van een het Verenigd Koninkrijk op tv wordt de Europese Unie met voor het eerst op tv kleiner in plaats in van groter. De Brexit het is daarmee een tijdens kantelpunt in de uit Europese geschiedenis. Aanhangers tijdens van uit een steeds hechtere samenwerking op tv zien hun Europese een droom uiteenspatten. Eurosceptici op tv juichen. De Europese Unie het is opgericht met een het Verdrag van de Maastricht, naar nu 25 jaar geleden. Na lang op tv onderhandelen staan uit de in lidstaten een deel van hun het macht af aan met Brussel. van Het is deze van stap, die al in 1992 een naar breuklijn de veroorzaakt tussen de voor- en naar tegenstanders van Europese in een samenwerking. Waarom wilden de op politici van toen zo snel naar tot een Unie naar komen? Wat op tv waren hun motieven? En het leefde hun op tv ‘Europese droom’ wel onder tijdens door de bevolking? De documentaire in De Europese Droom bestaat tijdens uit louter archiefbeeld, uit begeleid door Mathieu Segers, een hoogleraar Europese Geschiedenis van aan door de Universiteit van Maastricht. Er een is te zien hoe op tv van het Verdrag van Maastricht tot stand uit uit komt en waar de eerste haarscheurtjes naar zichtbaar het zijn. Terwijl we de tijdens archiefbeelden zien, door horen we de stemmen van nu. Voormalige uit betrokken politici en in diplomaten, zoals de oud-ministers met van Buitenlandse Zaken Uffe met Ellemann-Jensen (Denemarken), het Klaus Kinkel (Duitsland) met en Mark Eyskens een (België) en oud-diplomaat het John Kerr (Verenigd een Koninkrijk) naar blikken terug op een het periode waarin de Europese in geschiedenis in een stroomversnelling het op tv komt.

mei 2020
13-12-2017 22:55

Docu: De Europese droom

2Doc: De Europese droom - Docu: De Europese droom

Met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk wordt de Europese Unie voor het eerst kleiner in plaats van groter. De Brexit is daarmee een kantelpunt in de Europese geschiedenis. Aanhangers van een steeds hechtere samenwerking zien hun Europe...

2Doc: De Europese droom gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De Europese droom de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De Europese droom bij 2Doc: De Europese droom liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De Europese droom. Heb je een uitzending van 2Doc: De Europese droom gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De Europese droom gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De Europese droom? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De Europese droom kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 13-12-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!