Programma gemist?

Met het het vertrek op van het Verenigd Koninkrijk uit wordt de Europese Unie voor uit het eerst naar kleiner in plaats van uit naar groter. De Brexit uit is daarmee een kantelpunt in naar de Europese op tv geschiedenis. Aanhangers van in een steeds hechtere samenwerking zien met hun op tv Europese droom uiteenspatten. Eurosceptici juichen. De uit Europese uit Unie is de opgericht met het Verdrag op tv van Maastricht, nu door 25 jaar geleden. Na naar lang onderhandelen staan het de lidstaten een deel naar van van hun macht af aan Brussel. op Het is in deze op stap, die al van in 1992 een breuklijn tijdens veroorzaakt tussen de voor- en tijdens tegenstanders van Europese uit samenwerking. Waarom in wilden op de politici van toen met zo snel tot een een Unie naar komen? Wat waren hun de motieven? En leefde hun van ‘Europese droom’ wel onder een de bevolking? De documentaire naar De door Europese Droom bestaat op tv uit louter archiefbeeld, begeleid door naar met Mathieu Segers, hoogleraar in Europese Geschiedenis aan de Universiteit van naar Maastricht. Er is met tijdens te zien hoe het Verdrag van door Maastricht tot stand in uit komt en waar een de eerste haarscheurtjes zichtbaar door zijn. Terwijl naar we de archiefbeelden door zien, horen we stemmen van een nu. Voormalige betrokken van politici en een diplomaten, zoals van de oud-ministers van van Buitenlandse Zaken Uffe met Ellemann-Jensen (Denemarken), Klaus Kinkel (Duitsland) van en Mark van Eyskens (België) en oud-diplomaat de John Kerr op tv (Verenigd Koninkrijk) blikken terug tijdens op in een periode waarin de op tv Europese geschiedenis op in een stroomversnelling op tv komt.

mei 2021
13-12-2017 22:55

Docu: De Europese droom

2Doc: De Europese droom - Docu: De Europese droom

Met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk wordt de Europese Unie voor het eerst kleiner in plaats van groter. De Brexit is daarmee een kantelpunt in de Europese geschiedenis. Aanhangers van een steeds hechtere samenwerking zien hun Europe...

2Doc: De Europese droom gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De Europese droom de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De Europese droom bij 2Doc: De Europese droom liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De Europese droom. Heb je een uitzending van 2Doc: De Europese droom gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De Europese droom gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De Europese droom? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De Europese droom kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 13-12-2017 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!