Programma gemist?

In op 'Liefde is van aardappelen' vertelt documentairemaker Aliona tijdens van der door Horst de geschiedenis van haar moeder door en vijf tantes. door Een ontroerend en op aangrijpend verhaal op over een haar Russische boerenfamilie en het leven op onder Stalin. Met het op overlijden in van haar naar moeder krijgt filmmaker Aliona van naar der Horst op een erfenis: een kamertje van op met 6m2 in een houten huisje, door op het platteland de van tijdens Rusland. Het is het kamertje door waarin in haar moeder is opgegroeid, in naar het door dorp waar Van der Horst als op tv kind met in de vakanties door logeerde. De erfenis vormt de van aanleiding van haar uit zoektocht naar het een uit onbekende verleden van haar Russische moeder op tv uit en vijf zusters, door die ze besloot vast te leggen op tv op tv op camera. Wie waren naar zij, en in wat voor levens van hadden ze? Allen bleken te kampen met met angsten en uit het verdringing. Stalin, oorlog en kunstmatige uit hongersnoden hadden hun wezen door en op tv ziel diep verwond en in bekrast. In het dorp het stuit het Van der Horst de op verschillende bronnen voor haar met verhaal. Rondkijkend door en speurend in de krochten de de van het boerenhuis, als naar in een kathedraal vol relikwieën een uit en iconen. Dozen en koffers vol met afgedragen schoenen, in in het alle maten. Stapels naar lapjes, doeken, dekens, verstofte tijdens voorraden blikjes en weckpotten. in Voor uit je weet maar nooit. Pratend met op tv familie en buren het tovert de op tv maakster in naar subtiele, poëtische, altijd een liefdevol nieuwsgierige scènes en naar taferelen met de geschiedenis van de familie op Zotov tevoorschijn. Niet iedereen is op tv op tv blij met Van der naar Horsts nieuwsgierigheid naar vroeger. Mede-erfgenaam naar neef door Sasha heeft grootse plannen met uit een de bouwval. Hij de vindt het niet prettig, door dat gefilm in de op tv oude rommel. tijdens En tante Liza vindt dat de op Van der Horst overdrijft. Was het de nu echt zo op tv erg, tijdens die kunstmatige op hongersnood van Stalin? Of de een oorlog? Het leven door van de in familie was normaal, iedereen leefde in met zo: ‘Aliona, waarom op maak je alles zo groot? Er in vloog een mug naar voorbij maar jij van zag weer van een olifant vliegen!’ En tijdens tante door Valya zegt: ‘Met een volle tijdens buik begrijp je een een hongerlijder uit niet.’ Van der Horsts van zoektocht in naar de levens op en lotgevallen van uit haar familie resulteert in een met liefdevolle, navrant poëtische film, door met uit personages als uit een naar verhaal van Tsjechov. door Animaties door de op tv Italiaanse kunstenaar Simone Massi door verbeelden op uit poëtische wijze de het onvoorstelbare van gebeurtenissen in Sovjet-Rusland. Met met de geschiedenis van deze heel een gewone mensen, in een de het kleine boerenhuis, vertelt de documentairemaker tijdens tegelijkertijd het grote naar met verhaal van het leven onder in het bewind naar van Stalin.

mei 2021
20-12-2017 23:00

Docu: Liefde is aardappelen

2Doc: Liefde is aardappelen - Docu: Liefde is aardappelen

In 'Liefde is aardappelen' vertelt documentairemaker Aliona van der Horst de geschiedenis van haar moeder en vijf tantes. Een ontroerend en aangrijpend verhaal over haar Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin. Met het overlijden...

2Doc: Liefde is aardappelen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Liefde is aardappelen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Liefde is aardappelen bij 2Doc: Liefde is aardappelen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Liefde is aardappelen. Heb je een uitzending van 2Doc: Liefde is aardappelen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Liefde is aardappelen gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Liefde is aardappelen? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Liefde is aardappelen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 20-12-2017 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!