Programma gemist?

In 'Liefde is een van aardappelen' vertelt documentairemaker Aliona tijdens van der Horst op de geschiedenis van tijdens haar moeder en vijf tantes. door Een met ontroerend en aangrijpend verhaal over van haar Russische boerenfamilie van tijdens en het leven onder door Stalin. Met het overlijden van op tv haar in moeder krijgt filmmaker van Aliona van der met Horst een erfenis: een kamertje van op 6m2 in tijdens een houten huisje, op in het platteland van een Rusland. Het met is het door kamertje waarin de haar moeder is opgegroeid, met in het dorp waar Van op der in Horst als kind in de naar met vakanties logeerde. De in erfenis vormt de aanleiding van haar het zoektocht naar het het onbekende uit verleden van haar Russische naar moeder en vijf naar zusters, op tv die ze besloot vast van te leggen op camera. van Wie het waren zij, en wat op tv voor levens hadden een ze? Allen de bleken te kampen met angsten op en verdringing. door Stalin, oorlog en kunstmatige hongersnoden in hadden hun op tv wezen en ziel diep op tv verwond en op bekrast. In het dorp stuit de Van van der Horst op verschillende bronnen een voor haar in verhaal. Rondkijkend tijdens en speurend uit in de krochten met van het boerenhuis, als het in een kathedraal vol relikwieën naar op en iconen. Dozen met en koffers vol afgedragen schoenen, de in de alle maten. Stapels lapjes, uit doeken, dekens, verstofte voorraden een blikjes en weckpotten. in Voor je weet maar van nooit. Pratend met tijdens familie en buren een het tovert de maakster op tv in subtiele, poëtische, in altijd liefdevol nieuwsgierige scènes en naar taferelen de geschiedenis van de de familie de Zotov tevoorschijn. Niet een iedereen is blij door met Van der Horsts de nieuwsgierigheid naar het vroeger. Mede-erfgenaam neef Sasha de heeft in grootse plannen met de de bouwval. Hij vindt het op tv niet prettig, dat gefilm van in tijdens de oude rommel. op tv En tante Liza vindt dat met Van der Horst van overdrijft. Was in het nu echt uit zo erg, die door kunstmatige hongersnood van Stalin? van Of de in oorlog? Het leven van de de familie een was normaal, de iedereen leefde zo: naar ‘Aliona, waarom maak je alles door zo groot? Er op vloog een van mug voorbij maar het jij zag in weer een olifant vliegen!’ op tv En tante Valya van zegt: ‘Met een een volle buik de begrijp je een in hongerlijder niet.’ Van het der Horsts zoektocht de naar de levens en op lotgevallen van haar naar familie resulteert in een liefdevolle, het navrant poëtische in film, naar met personages als uit van een verhaal van Tsjechov. met Animaties door uit de Italiaanse door kunstenaar Simone Massi verbeelden door op poëtische wijze uit de onvoorstelbare gebeurtenissen in een Sovjet-Rusland. Met naar de geschiedenis naar van deze heel gewone door mensen, in het kleine tijdens boerenhuis, vertelt de naar documentairemaker tegelijkertijd het grote op tv verhaal van het uit leven onder het door bewind naar van Stalin.

mei 2020
20-12-2017 23:00

Docu: Liefde is aardappelen

2Doc: Liefde is aardappelen - Docu: Liefde is aardappelen

In 'Liefde is aardappelen' vertelt documentairemaker Aliona van der Horst de geschiedenis van haar moeder en vijf tantes. Een ontroerend en aangrijpend verhaal over haar Russische boerenfamilie en het leven onder Stalin. Met het overlijden...

2Doc: Liefde is aardappelen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Liefde is aardappelen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Liefde is aardappelen bij 2Doc: Liefde is aardappelen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Liefde is aardappelen. Heb je een uitzending van 2Doc: Liefde is aardappelen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Liefde is aardappelen gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Liefde is aardappelen? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Liefde is aardappelen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 20-12-2017 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!