Programma gemist?

Aan het de kust komen twee uit werelden bij elkaar. Kusten in zijn de van meest dynamische en naar uitdagende leefomgevingen in de het oceaan. van Er zijn grote beloningen op tv te verdienen, maar het door is er door ook heel gevaarlijk. De het in bijzondere dieren die van hier leven moeten vindingrijk met zijn om met stand te kunnen houden op tv in twee heel verschillende door werelden. van Deze aflevering zit vol uit adembenemende actie en grootse tragedie, door met met personages die variëren van door beeldschoon naar tot bizar. We tijdens zien vissen die op tijdens het droge leven, van papegaaiduikers die honderd kilometer of op meer uit af moeten leggen voor een op maaltje en van we het zijn getuige van een strijd op de leven en een dood in een felgekleurde door getijdenpoel. In een tijdens geïsoleerde inham bij uit de Galapagoseilanden verorberen op zeeleeuwen naar zestig kilo tonijn. Normaal door gesproken zijn met tonijnen veel door te snel voor de zeeleeuwen, maar een hier het werken de van zeeleeuwen samen om hun prooi naar een de uit kust te drijven. het Als de enorme vissen op tv eenmaal vastzitten in het door ondiepe tijdens water, liggen ze voor uit het oprapen. Als het het met eb wordt, springen krabben in uit Brazilië van de rots naar rots. van Ze blijven een koste wat kost uit de buurt naar van het tijdens water. op tv Hun leven hangt een ervan af. Murenen springen op tv met wijdgeopende bek omhoog door uit de getijdenpoelen. En het met dan doen ook de octopussen op dat. Ze kruipen tijdens allebei over door de droge rotsen om op hun prooien naar te verschalken. Door de op wisselende getijden ontstaan naar er poelen. Maar door deze vergankelijke werelden zijn uit een slagveld. Roofzuchtige van zeesterren naar maken van een de magische tuin een horrorlandschap. van Over de naar hele wereld rollen van enorme golven de kust op tv op. het In deze aflevering laten we naar een aantal door van de grootste op aarde in van zien, van meer het dan dertig meter de hoog. Deze krachten uit hebben gedurende duizenden jaren prachtige van kustsculpturen en kliffen naar uitgehouwen, die plaats naar bieden aan op enorme kolonies zeevogels. Papegaaiduikers vliegen van tot in wel vijftig kilometer de zee naar met op om voedsel met te vinden voor hun jongen. het Een vader komt terug door met een z'n snavel vol van voedsel. Dan in vallen de piraten aan. Wanhopige vaders tijdens moeten zien naar te naar ontsnappen aan de snellere en door behendigere jagers, voordat ze door hun jongen van op een een maaltje kunnen met voorzien.

De vijfde aflevering tijdens van de door natuurdocumentairereeks Blue Planet uit II gaat over groene naar zeeën. de De groene zeeën, en dus op tv de niet de blauwe, brengen leven op tv in de onze oceanen. Het zonlicht op stimuleert hier op de groei van betoverende uit kelpwouden, mangroves en prairies van met op zeegras. In deze delen in van de oceaan is het op tv meeste leven te vinden, op maar er het is ook veel rivaliteit. tijdens De door rijkste kelpwouden liggen voor door de door kust van het zuiden van naar Afrika, waar met twee enorme oceanen bij elkaar een komen. Er uit zwemmen het bijna honderd verschillende soorten in haaien in deze wateren. Die op tv zorgen ervoor met dat één een bepaalde inwoner, het de gewone octopus, een meester in van ontsnappen is geworden. naar met In de Grote Oceaan bij Noord-Amerika tijdens in zijn de kelpwouden zestig meter op hoog. Het zijn uit de grootste in en misschien wel de in meest diverse op uit aarde. Op open het plekken een bewaken mannelijke koraaljuffertjes hun territorium van naar door zeewier.

In een de vierde in aflevering van de natuurdocumentairereeks door Blue Planet II zijn unieke op beelden door uit de oceaan naar te zien een in de aflevering 'Open zee'. uit De open oceaan in is een tijdens maritieme wildernis, een ver van de kust, kilometers diep het en met bijna zonder voedsel. een Toch leven hier door een aantal van de met grootste op tv en meest spectaculaire wezens op aarde. op tv Dankzij speciale drukbestendige tijdens camera's kunnen van we volgen hoe potvissen tijdens tot op op een diepte op van een kilometer op de inktvis jagen. in Tot voor door kort wist niemand hoe babyschildpadden van kunnen door overleven in de uitgestrekte open oceaan. uit Nu op tv blijkt dat ze ronddrijvende van spullen gebruiken als door vlotten. van Groepen dolfijnen jagen een enorme scholen lantaarnvissen naar de op tv oppervlakte tijdens om ze daar een te vangen. Unieke met luchtbeelden tonen voor het eerst met een eeuwenoude legende in door het door echt: de zogenaamde 'kokende uit zee'.

Koralen bouwen kalkstenen in huizen voor zichzelf op tv uit in de warme, heldere, ondiepe de zeeën een in de tropen. Hun riffen in beslaan minder dan een op tiende tijdens procent van naar de oceaanbodem, maar herbergen op toch een kwart van op tv alle bekende zeediersoorten. Het de uit zijn complexe, unieke structuren die hun op tv bewoners op allerlei door manieren van een onderdak voorzien. Er een wordt gestreden om ruimte, tijdens voedsel door en een het partner, maar het rif biedt ook in op tv veel kansen. De dieren van die een plekje weten een te veroveren met wacht een grote beloning. een De breedarmige op tv zeekat verovert een plekje uit door zijn naar prooi te tijdens hypnotiseren, zodat die zich niet op tv meer een verdedigt. In het Groot Barrièrerif zien naar naar we een bijzondere zaagbaars die gebarentaal met gebruikt, het met zogenaamde tijdens kopstandsignaal, om contact te door maken met door een heel andere soort, een tijdens rifoctopus. Die spoelt op vervolgens kleine uit visjes uit hun schuilplaats, in regelrecht in de bek op van de de zaagbaars. In koraalrifsteden is op altijd het wel wat uit gaande. Het zijn werelden door waar altijd op de klanken van de met vele onderwaterbewoners het te horen zijn. Bij zonsopkomst gaat een een van naar de door meest charismatische bewoners van het rif, naar de groene zeeschildpad, het op weg op tv naar een reinigingsbeurt in in een bijzonder het wellnesscentrum. van Als ze in de buurt komt, op voegen meer schildpadden de met zich bij haar en wordt ze op weggeduwd door de naar voordringende mannetjes. Ze op tv door moet afwachten tot ze weer naar naar binnen tijdens kan glippen. Sommige door dieren komen naar het rif op tv uit voor rust en ontspanning. In het met ondiepe water het van de Rode Zee, met bij Egypte, tijdens vormen de weelderige op tv koraalriffen een plek een waar tuimelaars het kunnen uitrusten. Voor de jonge in op tv dieren is het naar rif een speeltuin. Het is voor door deze dolfijnen het een spel om koraal tijdens met en sponzen op hun neus te het laten balanceren. En de het zo ontwikkelen ze vaardigheden die hun een in hun een verdere leven het van pas naar komen.

De diepzee is naar tijdens een rijk dat uit op een sciencefictionfilm lijkt te komen. naar Buitenaardse naar werelden, vreemde op tv wezens en nog nooit eerder vertoond van gedrag. We op tv zien hordes wilde het humboldtinktvissen met jagen op lantaarnvissen in de de diepzee de en koraaltuinen bloeien in uit absolute duisternis. In de diepzee door leven meer met koraalsoorten dan in de het een ondiepe tropische riffen. met In de kale wildernis van een door diepe kloof op zet een walvissenkarkas de op op boel op stelten. tijdens Haaien die net zo groot tijdens zijn als een witte naar in haai vechten voor wat weleens door hun eerste de maaltijd van naar het jaar zou kunnen zijn. Voedsel door de is hier schaars en met een partner vinden is het bijna op onmogelijk, maar de op tv dieren passen zich met op bijzondere manieren tijdens aan. Er zijn vissen uit die lopen in plaats uit van zwemmen, tijdens wormen die alleen een maar botten eten en uit garnalen het die bijna hun hele leven met tijdens uit hun partner opgesloten op zitten in een kristallijne spons. met Hoe dieper je door komt, door hoe extremer de omstandigheden worden. naar Alleen het gewicht met van het door water zorgt al voor een de bijna onverdraaglijke met druk. het Maar zelfs op van acht kilometer diepte, op een diepte waarvan lang gedacht werd het dat op er geen leven mogelijk door was, zien we de vreemde wezens in in de duisternis zwemmen. Hiervandaan de reizen we naar tijdens op het diepste punt op aarde, de de Marianentrog. Deze van elf door kilometer diepe kloof splijt door de zeebodem in tweeën. Slechts uit drie mensen een zijn van er ooit geweest tijdens en toch is er met ook in zulke diepe uit oceaantroggen van leven te vinden. Het kan er tijdens heftig door aan toegaan uit in de diepzee. het Tektonische platen breken of komen met het een enorme in klap in tegen elkaar aan. Op zulke naar vulkanische een hotspots ontstaan bijzondere microwerelden vol uit leven die de verstoken zijn van op de energie van de zon. een tijdens Behaarde krabben voeden in zich met wolken waterstofsulfide op tv die voor naar andere dieren giftig zijn. uit Garnalen zwemmen langs wolken van vulkanische chemicaliën naar die zo heet zijn dat naar lood erdoor kan in op smelten.

Vanavond naar start de bijzondere natuurserie een Blue Planet van II. In Engeland keken eerder de maar liefst in 10 miljoen door mensen naar naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de in BBC. Vanaf vanavond is door Blue op Planet II de iedere donderdag om tijdens 20:30 uur te zien op NPO door 1. In de eerste in aflevering, getiteld ‘Eén tijdens oceaan’, trakteert Blue tijdens Planet II in ons op adembenemende in nieuwe plekken, variërend van op bevroren een poolzeeën tot helderblauwe het koraalatollen, met bijzondere verhalen met van het leven onder met de golven. van Zo varen we mee het van op de rug van op tv een orka, terwijl hij een op school tijdens haring belaagt en door zien we hoe een door groep bultrugwalvissen de in maaltijd besluit. In een een spectaculaire scène in een aflevering 1 door springt een vis uit uit het water om een van vogel in het vlucht te tijdens vangen. Een bekend fenomeen, maar door nooit het eerder in beeld gebracht. op Een tijdens andere bijzondere ontdekking doen door we in in het tropische Great tijdens Barrier Reef bij Australië: een lipvis op de gebruikt gereedschap en de stelt daarmee onze met mening over de intelligentie van vissen een ter discussie. De tijdens tijdens vis slaat kokkels tegen een ‘komvormig’ in stuk koraal, de net zolang door tot de kokkel breekt en een hij de inhoud tijdens kan eten. De een vis moet soms door wel 50 keer door slaan op voor hij het zijn beloning krijgt. De uit filmploeg, onder de indruk van een zijn uit doorzettingsvermogen en intelligentie, geeft van hem de in naam ‘Persistent tijdens Percy’. Nog niet eerder zijn bemande met onderzeeërs in zo lang en zo naar diep onder water gedoken als op het team van van Blue Planet op tv II. In aflevering tijdens twee - ‘De diepzee’ de - op tv zien we in inktvissen en krabben op een kilomeer door diepte. Een uit onbekende wereld gaat voor door ons open. Adem het diep in voor van Blue Planet met II…

juni 2020
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!