Programma gemist?

Aan de een kust komen op tv twee werelden bij elkaar. op Kusten zijn de met meest dynamische door en uitdagende leefomgevingen in de met op oceaan. Er zijn grote beloningen op tv te verdienen, maar het het is er de ook heel gevaarlijk. De door bijzondere dieren die naar hier op tv leven moeten vindingrijk tijdens zijn om stand op te kunnen op tv houden in twee heel een verschillende werelden. Deze aflevering zit van vol adembenemende actie de op en grootse tragedie, naar met personages die variëren tijdens van beeldschoon op tv tot bizar. We zien vissen met die op het droge met tijdens leven, papegaaiduikers die honderd kilometer of een het meer af moeten leggen op tv voor een een maaltje en we zijn op getuige van een strijd op tijdens leven van en dood in een felgekleurde naar getijdenpoel. in In een van geïsoleerde inham bij de uit Galapagoseilanden verorberen zeeleeuwen zestig kilo in tijdens tonijn. Normaal gesproken zijn tijdens tonijnen veel te snel naar voor de zeeleeuwen, maar door hier op werken de zeeleeuwen naar samen om hun prooi naar naar de kust door te drijven. Als naar de met enorme vissen eenmaal vastzitten in het de ondiepe water, liggen met ze op tv voor het oprapen. Als in het eb wordt, springen van krabben het in Brazilië van de rots naar rots. een Ze blijven koste wat kost van uit de buurt van van naar het water. Hun een leven hangt uit ervan af. Murenen springen in met wijdgeopende bek tijdens omhoog uit de getijdenpoelen. naar En dan doen van ook het de octopussen dat. Ze op kruipen allebei over de droge op rotsen naar om hun prooien uit te verschalken. Door uit de wisselende getijden het ontstaan er van poelen. Maar deze vergankelijke werelden van zijn een slagveld. Roofzuchtige met zeesterren maken het van een het magische tuin een horrorlandschap. met Over de hele wereld van rollen een enorme golven de kust van op. In het deze aflevering laten naar we een aantal van uit de grootste op aarde door zien, van meer het dan dertig meter met hoog. Deze krachten in door hebben gedurende duizenden jaren op prachtige kustsculpturen en kliffen uitgehouwen, uit die door plaats bieden aan enorme kolonies de van zeevogels. Papegaaiduikers vliegen door tot wel vijftig kilometer de de zee op om door voedsel te uit vinden voor het hun jongen. Een vader komt tijdens terug met z'n op snavel vol uit voedsel. Dan het vallen de piraten aan. Wanhopige vaders met moeten een zien te op ontsnappen aan de snellere en behendigere met een jagers, voordat ze hun jongen het van een maaltje kunnen met op tv voorzien.

De vijfde aflevering naar van de natuurdocumentairereeks op tv Blue Planet tijdens II gaat uit over groene zeeën. De groene de naar zeeën, en dus niet de de blauwe, brengen op leven in onze oceanen. Het van zonlicht uit stimuleert hier uit de groei van betoverende kelpwouden, mangroves naar en prairies door van zeegras. In deze delen met met van de oceaan tijdens is het meeste leven te met vinden, maar er is een ook veel naar rivaliteit. De rijkste kelpwouden van liggen een voor de kust op van het zuiden in van Afrika, waar de twee enorme oceanen bij in elkaar komen. Er van zwemmen tijdens bijna honderd verschillende soorten in haaien in deze wateren. Die een zorgen ervoor dat het één met bepaalde inwoner, de gewone in octopus, een meester de in ontsnappen de is geworden. op In de Grote Oceaan bij Noord-Amerika van zijn de kelpwouden uit zestig meter een hoog. Het een zijn de grootste en misschien het wel uit de meest diverse op aarde. op tv Op open plekken op tv bewaken de mannelijke koraaljuffertjes hun territorium van een op tv zeewier.

In op tv de vierde aflevering van de het natuurdocumentairereeks het Blue Planet II uit zijn unieke tijdens beelden uit de oceaan met te zien in uit de aflevering van 'Open zee'. De open met oceaan is naar een maritieme wildernis, ver van van de kust, van kilometers diep en op bijna zonder voedsel. Toch tijdens leven tijdens hier een aantal van op de grootste en meest uit spectaculaire wezens op aarde. op Dankzij speciale drukbestendige met camera's het kunnen we uit volgen hoe potvissen tot op uit een diepte van tijdens een kilometer op inktvis op tv jagen. een Tot voor kort wist tijdens niemand hoe op babyschildpadden kunnen overleven op tv in de uitgestrekte met open oceaan. op tv Nu blijkt dat tijdens ze ronddrijvende spullen gebruiken door als vlotten. een Groepen dolfijnen jagen enorme scholen lantaarnvissen in naar de oppervlakte op om uit ze daar te vangen. Unieke van luchtbeelden met tonen voor het tijdens eerst een eeuwenoude legende in naar het echt: de de zogenaamde uit 'kokende zee'.

Koralen een bouwen kalkstenen huizen voor het zichzelf in op de warme, in heldere, ondiepe zeeën in de tropen. van Hun riffen op beslaan een minder dan een tiende in procent van de oceaanbodem, maar op tv door herbergen toch een kwart met van alle de bekende zeediersoorten. Het zijn complexe, door unieke structuren die in hun bewoners het op allerlei manieren met van onderdak op tv voorzien. Er wordt gestreden tijdens om ruimte, voedsel en naar een partner, door maar het rif biedt uit ook veel kansen. op De dieren die een de plekje uit weten te veroveren door wacht een grote beloning. uit De breedarmige zeekat verovert met een door plekje door het zijn prooi te met hypnotiseren, zodat die zich niet meer het verdedigt. In door het Groot Barrièrerif uit zien we tijdens een bijzondere zaagbaars die uit gebarentaal gebruikt, het zogenaamde op tv kopstandsignaal, om door contact te de maken met een op heel andere de soort, een rifoctopus. Die spoelt door vervolgens kleine van visjes uit hun van schuilplaats, regelrecht in de bek op tv van de zaagbaars. uit In koraalrifsteden is op altijd wel de wat gaande. een Het zijn uit werelden waar altijd het de klanken van de vele met onderwaterbewoners te horen in zijn. Bij zonsopkomst gaat van een van de van in meest charismatische bewoners van op het rif, de in groene zeeschildpad, van op weg naar een naar reinigingsbeurt in een bijzonder wellnesscentrum. door Als ze in op tv de buurt in komt, voegen meer in schildpadden de zich bij haar en wordt tijdens ze weggeduwd de door de in voordringende mannetjes. Ze op moet afwachten tot ze weer van naar binnen kan naar glippen. Sommige dieren komen het naar het rif uit voor rust en een uit ontspanning. In het van ondiepe water van de Rode Zee, naar bij Egypte, vormen tijdens de weelderige van koraalriffen naar een plek waar in tuimelaars kunnen uitrusten. de Voor de jonge op dieren is het rif een in speeltuin. Het is naar voor deze dolfijnen een op tv spel om met koraal en sponzen door op hun neus van te een laten balanceren. En zo ontwikkelen met ze vaardigheden die in hun in hun verdere tijdens op tv leven van pas door komen.

De door diepzee is een de rijk dat uit een op sciencefictionfilm lijkt met te komen. Buitenaardse werelden, vreemde uit wezens en nog van nooit in eerder vertoond gedrag. We zien door door hordes wilde humboldtinktvissen jagen uit op lantaarnvissen in van de diepzee en koraaltuinen het bloeien in absolute duisternis. door In het de diepzee leven meer koraalsoorten het met dan in de ondiepe tropische riffen. de In uit de kale wildernis van de een diepe in kloof zet een walvissenkarkas door de boel van op stelten. Haaien naar die net zo groot op zijn tijdens als een witte haai vechten voor op tv naar wat weleens hun eerste maaltijd van van door het jaar zou kunnen naar zijn. Voedsel is tijdens hier schaars op tv en een partner vinden is bijna het onmogelijk, maar uit de dieren passen in zich op bijzondere manieren uit aan. Er door zijn vissen die lopen uit in in plaats van zwemmen, het wormen die op tv alleen maar botten uit eten en garnalen in die bijna hun hele leven in met uit hun partner opgesloten zitten op in een met kristallijne spons. Hoe in dieper je komt, hoe door extremer de omstandigheden worden. in Alleen op tv het gewicht van met het water zorgt al voor een met bijna onverdraaglijke druk. het Maar zelfs op tijdens tijdens acht kilometer diepte, een diepte waarvan de lang gedacht door werd dat op tv er geen leven op tv mogelijk was, zien we de vreemde wezens in de naar duisternis met zwemmen. Hiervandaan reizen we naar naar het diepste op punt op aarde, de uit tijdens Marianentrog. Deze elf kilometer diepe met kloof splijt de tijdens zeebodem in op tweeën. Slechts drie mensen tijdens zijn er door ooit geweest en toch op tv is op er ook in zulke diepe van oceaantroggen leven te tijdens vinden. door Het kan er heftig op aan toegaan in op tv de diepzee. Tektonische platen breken de of op tv komen met een enorme naar klap tegen elkaar aan. naar Op zulke een vulkanische hotspots ontstaan naar bijzondere microwerelden vol leven met op die verstoken zijn van de energie van van de tijdens zon. Behaarde krabben naar voeden zich met uit wolken waterstofsulfide die van voor andere dieren giftig een zijn. Garnalen zwemmen door langs tijdens wolken vulkanische chemicaliën van die zo heet zijn dat op lood tijdens erdoor kan in smelten.

Vanavond start de door de bijzondere natuurserie Blue op Planet II. In Engeland keken op eerder maar liefst van 10 miljoen mensen naar het door deze indrukwekkende kijkcijferhit van de op BBC. Vanaf naar vanavond is Blue met Planet II iedere donderdag om in 20:30 uur te van zien op een NPO naar 1. In de eerste aflevering, getiteld ‘Eén in oceaan’, trakteert Blue met Planet II het ons op adembenemende het nieuwe plekken, variërend in van bevroren poolzeeën tot het helderblauwe koraalatollen, van met van bijzondere verhalen van het leven een onder de golven. door Zo uit varen we mee op de rug op tv van een met orka, terwijl hij door een school tijdens haring belaagt en zien we uit hoe een een groep bultrugwalvissen de maaltijd tijdens besluit. In een van spectaculaire scène naar in aflevering 1 springt op tv een op vis uit het water om met een op tv vogel in vlucht een te vangen. Een bekend uit fenomeen, maar op nooit eerder in beeld op tv gebracht. Een op tv andere bijzondere ontdekking op tv doen we in het tijdens tropische Great van Barrier Reef bij het Australië: een lipvis gebruikt het gereedschap en stelt daarmee uit onze mening op over de intelligentie van in vissen met ter discussie. De vis slaat van kokkels uit tegen een ‘komvormig’ stuk naar koraal, net zolang tot de op naar kokkel breekt en hij op de inhoud kan eten. De naar vis moet op soms naar wel 50 keer slaan voor hij het zijn beloning van krijgt. De filmploeg, onder in de indruk van op zijn door doorzettingsvermogen en intelligentie, geeft hem uit de naam ‘Persistent van Percy’. Nog de niet eerder van zijn bemande onderzeeërs naar zo lang en zo een diep onder water een gedoken als naar het team van op tv Blue Planet II. in In aflevering twee - ‘De diepzee’ de met - zien we inktvissen en naar krabben op een naar kilomeer in diepte. Een onbekende op wereld gaat voor ons in open. Adem diep in met voor Blue met Planet II…

september 2020
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!