Programma gemist?

Aan de naar kust komen op tv twee werelden bij uit elkaar. Kusten zijn de meest op dynamische van en uitdagende uit leefomgevingen in de met oceaan. Er zijn met grote beloningen te uit verdienen, maar het een is er ook heel door gevaarlijk. De bijzondere de dieren die hier leven in moeten vindingrijk met zijn om stand te op tv kunnen houden in op tv twee op heel verschillende werelden. Deze aflevering van zit vol adembenemende actie tijdens en in grootse tragedie, met het personages die van variëren van beeldschoon tot bizar. We tijdens naar zien vissen die op het droge tijdens leven, papegaaiduikers door die honderd een kilometer of meer op af moeten leggen voor een de tijdens maaltje en we zijn getuige tijdens van met een strijd op door leven en dood in een felgekleurde door uit getijdenpoel. In een geïsoleerde inham bij het naar de Galapagoseilanden verorberen zeeleeuwen zestig kilo tijdens tonijn. met Normaal gesproken zijn tijdens tonijnen veel te snel tijdens voor de op tv zeeleeuwen, maar hier werken door de zeeleeuwen samen om op tv hun prooi naar tijdens de van kust te op tv drijven. Als de enorme met vissen eenmaal vastzitten in het de ondiepe water, liggen met ze voor een het oprapen. Als het een op eb wordt, springen krabben de in Brazilië van rots naar op tv de rots. Ze blijven koste wat naar kost uit de door buurt van op tv het water. Hun leven hangt op ervan de af. Murenen springen met wijdgeopende op bek omhoog in uit de getijdenpoelen. En een dan naar doen ook met de octopussen dat. Ze een kruipen allebei over de droge met op tv rotsen om hun prooien te verschalken. een Door in de wisselende op getijden ontstaan er poelen. Maar met deze vergankelijke werelden op zijn een slagveld. Roofzuchtige van zeesterren maken van door een magische naar tuin een een horrorlandschap. Over de hele tijdens wereld rollen enorme golven tijdens de kust op tv op. In deze aflevering op laten naar we een aantal op tv van de grootste op het aarde zien, de van meer dan dertig uit meter hoog. een Deze krachten hebben naar gedurende duizenden jaren prachtige kustsculpturen in op tv en kliffen uitgehouwen, op die plaats bieden in aan enorme kolonies de zeevogels. Papegaaiduikers vliegen tot een wel vijftig de kilometer de zee op in om voedsel in te vinden voor hun jongen. Een in naar vader komt terug met z'n snavel het vol op tv voedsel. Dan met vallen de piraten aan. Wanhopige door vaders moeten op tv zien te ontsnappen aan de uit snellere en op tv behendigere jagers, voordat op tv ze hun jongen door van een maaltje van kunnen van voorzien.

De naar vijfde aflevering van de op tv natuurdocumentairereeks Blue Planet het II gaat over naar groene zeeën. De groene op zeeën, en met dus niet de blauwe, met brengen leven in op onze oceanen. Het met zonlicht stimuleert op tv hier van de groei van betoverende kelpwouden, mangroves door en prairies op van op zeegras. In deze delen van de in oceaan is het meeste op leven de te vinden, maar er is in ook veel rivaliteit. een De rijkste uit kelpwouden liggen voor de door het kust van het in zuiden van Afrika, de waar twee enorme oceanen het bij elkaar komen. Er op zwemmen bijna honderd in verschillende door soorten haaien in deze wateren. het Die zorgen naar ervoor dat één bepaalde inwoner, naar de het gewone octopus, een de meester in uit ontsnappen is geworden. In de het Grote uit Oceaan bij Noord-Amerika zijn de door kelpwouden met zestig meter hoog. Het zijn de door grootste en misschien een het wel de meest diverse op aarde. naar Op open door plekken bewaken mannelijke door koraaljuffertjes hun een territorium van op tv zeewier.

In de de vierde uit aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue van Planet II zijn unieke het beelden uit in de tijdens oceaan te zien uit in de aflevering 'Open zee'. tijdens De open oceaan is het een maritieme uit wildernis, uit ver van de kust, kilometers door diep en bijna zonder in voedsel. de Toch leven hier op tv een aantal in van de grootste en meest spectaculaire met wezens op uit aarde. door Dankzij speciale drukbestendige camera's kunnen het we volgen hoe met potvissen tot op op een diepte van uit een kilometer op inktvis op tv jagen. Tot in voor kort wist naar niemand hoe babyschildpadden door kunnen overleven tijdens in de uitgestrekte open het oceaan. Nu blijkt tijdens dat ze ronddrijvende spullen het gebruiken als het vlotten. Groepen in dolfijnen jagen uit enorme scholen lantaarnvissen naar de op tv oppervlakte om ze in daar te vangen. op tv Unieke luchtbeelden uit tonen voor het eerst naar een eeuwenoude uit legende in in het echt: de zogenaamde 'kokende op zee'.

Koralen in bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf naar in de de warme, van heldere, ondiepe zeeën in een de tropen. Hun tijdens riffen beslaan minder dan door een tiende procent uit van de oceaanbodem, maar in herbergen toch een een naar kwart van alle bekende zeediersoorten. in Het zijn tijdens complexe, unieke structuren die hun in bewoners op allerlei door met manieren van onderdak een voorzien. Er wordt gestreden op om ruimte, voedsel en een een partner, de maar het rif biedt ook tijdens veel van kansen. De dieren die op een plekje een weten te veroveren in wacht een grote beloning. De tijdens breedarmige zeekat door verovert een een plekje door zijn prooi met te hypnotiseren, zodat die door zich niet de meer de verdedigt. In het Groot de Barrièrerif zien met we een bijzondere zaagbaars die in gebarentaal op gebruikt, het zogenaamde kopstandsignaal, om contact de te maken op met een heel andere de soort, een rifoctopus. in Die spoelt uit vervolgens kleine visjes uit op tv hun schuilplaats, regelrecht met tijdens in de bek van de zaagbaars. het In koraalrifsteden het is uit altijd wel wat in gaande. Het zijn werelden waar op tv altijd de klanken van van de vele onderwaterbewoners met een te horen zijn. de Bij zonsopkomst gaat een van de naar meest charismatische de bewoners uit van het rif, de op groene zeeschildpad, door op weg naar een reinigingsbeurt op tv in uit een bijzonder wellnesscentrum. Als ze op tv in de buurt naar komt, voegen meer schildpadden in zich bij tijdens haar en wordt ze naar weggeduwd door de een voordringende naar mannetjes. Ze een moet afwachten tot naar ze weer naar van binnen kan glippen. een Sommige dieren komen naar het tijdens rif voor rust en de ontspanning. van In het ondiepe water de van op tv de Rode Zee, bij Egypte, vormen van de weelderige de koraalriffen een plek tijdens waar op tuimelaars kunnen uitrusten. in Voor de jonge de dieren is het rif een tijdens speeltuin. een Het is voor deze dolfijnen een de spel om koraal met de en sponzen op hun met neus te laten op balanceren. En zo ontwikkelen naar ze uit vaardigheden die hun in in hun verdere leven op tv van pas uit komen.

De in diepzee is een op tv rijk dat uit een het sciencefictionfilm lijkt de te komen. Buitenaardse werelden, het vreemde op tv wezens en nog nooit eerder van vertoond gedrag. We in zien hordes wilde op tv humboldtinktvissen jagen op op lantaarnvissen op tv in de diepzee en koraaltuinen in bloeien tijdens in absolute duisternis. In de de diepzee leven meer door koraalsoorten dan van in de ondiepe tropische in riffen. In de uit kale wildernis tijdens van een diepe kloof zet tijdens een walvissenkarkas naar de boel op door stelten. door Haaien die net op zo groot zijn als tijdens een witte van haai vechten voor door wat weleens hun eerste een maaltijd van het jaar zou het kunnen zijn. met Voedsel is een hier schaars en een tijdens partner vinden is bijna naar onmogelijk, maar het de dieren de passen zich door op bijzondere manieren aan. Er zijn de met vissen die lopen tijdens in plaats van de zwemmen, wormen die alleen maar in botten het eten en garnalen in die bijna hun hele leven met op tv hun de partner opgesloten zitten in in een tijdens kristallijne spons. Hoe dieper je van komt, de hoe extremer de omstandigheden worden. de Alleen het gewicht van de uit het water zorgt een al voor een bijna onverdraaglijke druk. op Maar zelfs de op acht tijdens kilometer diepte, een de diepte waarvan lang gedacht werd van op dat er geen leven mogelijk in was, zien van we vreemde wezens op in de duisternis zwemmen. door Hiervandaan reizen we op naar het in diepste punt op aarde, van de Marianentrog. in Deze elf kilometer met diepe kloof splijt naar de zeebodem in tweeën. tijdens Slechts drie mensen in zijn er ooit naar geweest uit en toch is er ook in in zulke diepe oceaantroggen op tv met leven te vinden. Het van kan er heftig aan toegaan op tv in de diepzee. een Tektonische in platen breken de of komen met een enorme door klap met tegen elkaar aan. een Op zulke vulkanische de hotspots ontstaan bijzondere microwerelden een vol leven die verstoken naar zijn van de energie op tv van in de zon. Behaarde een krabben voeden zich met op tv wolken waterstofsulfide op die voor andere met dieren giftig zijn. Garnalen zwemmen op langs de wolken vulkanische een chemicaliën die zo heet een zijn dat uit lood erdoor kan het smelten.

Vanavond het start de bijzondere natuurserie Blue door het Planet II. In naar Engeland keken eerder maar een liefst 10 miljoen mensen op naar uit deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. door Vanaf vanavond is de Blue met Planet II iedere op donderdag om 20:30 uur te van zien op in NPO 1. In de op tv eerste aflevering, op tv getiteld ‘Eén oceaan’, op tv trakteert Blue Planet de II ons de op adembenemende nieuwe plekken, variërend van in bevroren in poolzeeën tot van helderblauwe koraalatollen, met op tv bijzondere verhalen van naar het leven onder de door golven. Zo uit varen we mee op de rug de van een orka, tijdens terwijl hij in een in school haring belaagt en op tv zien we de hoe een groep bultrugwalvissen de maaltijd tijdens besluit. In een spectaculaire een naar scène in aflevering 1 van springt een vis uit het door water om een een vogel in tijdens vlucht te vangen. een Een door bekend fenomeen, maar nooit naar eerder in met beeld gebracht. Een met andere bijzondere ontdekking doen we de in naar het tropische Great Barrier van Reef bij Australië: de een lipvis met gebruikt gereedschap en stelt daarmee onze uit op tv mening over de intelligentie door van vissen ter discussie. De uit vis slaat van kokkels naar tegen een ‘komvormig’ stuk het koraal, net zolang op tot de naar kokkel breekt en een hij de inhoud naar kan eten. De vis naar moet soms wel 50 keer de in slaan voor hij zijn beloning krijgt. van De filmploeg, het onder de indruk de van zijn een doorzettingsvermogen en intelligentie, het geeft hem de naam op ‘Persistent de Percy’. Nog niet eerder tijdens zijn bemande onderzeeërs een zo lang en een zo diep onder water een gedoken als het team in van Blue Planet door II. In aflevering op tv twee in - ‘De diepzee’ - zien we op tv inktvissen met en krabben op een naar kilomeer diepte. Een het onbekende wereld gaat voor een ons open. met Adem diep in voor uit Blue Planet op tv II…

januari 2020
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!