Programma gemist?

Aan de kust tijdens komen met twee werelden bij elkaar. het Kusten zijn de een meest de dynamische en uitdagende leefomgevingen in de door oceaan. Er zijn van grote de beloningen te verdienen, naar maar het is tijdens er ook heel naar gevaarlijk. De bijzondere op tv dieren die hier leven het moeten uit vindingrijk zijn om op tv stand te kunnen houden in op tv twee heel verschillende een werelden. Deze aflevering zit een vol adembenemende tijdens actie op tv en grootse tragedie, met personages naar die variëren van beeldschoon een tot bizar. We met zien vissen die in op het droge de op tv leven, papegaaiduikers die honderd kilometer naar of meer uit af moeten leggen op tv voor een naar maaltje en we zijn getuige van met een met strijd op leven en dood tijdens in een een felgekleurde getijdenpoel. In een van geïsoleerde inham bij van de Galapagoseilanden verorberen van zeeleeuwen zestig tijdens kilo tonijn. Normaal gesproken een zijn tonijnen veel een te met snel voor de zeeleeuwen, maar in hier werken de van zeeleeuwen naar samen om hun met prooi naar naar de kust te drijven. Als van de enorme vissen eenmaal op tv vastzitten met in het ondiepe water, liggen door ze voor uit het oprapen. de Als het eb tijdens wordt, springen in krabben in Brazilië het van rots naar uit rots. Ze blijven koste wat kost op tv uit de buurt het van het door water. Hun leven hangt op tv door ervan af. Murenen uit springen met wijdgeopende op tv bek omhoog uit de getijdenpoelen. En een dan doen naar ook de tijdens octopussen dat. Ze kruipen allebei naar over van de droge op tv rotsen om hun prooien te verschalken. een Door de met wisselende met getijden ontstaan er poelen. Maar uit deze vergankelijke werelden door zijn een een slagveld. Roofzuchtige zeesterren maken naar van een de magische tuin een door horrorlandschap. Over naar de hele wereld rollen enorme golven van de kust het op. In het deze aflevering laten door we een de aantal van de grootste op op aarde zien, op tv van meer dan dertig meter in hoog. Deze krachten van hebben gedurende door duizenden door jaren prachtige kustsculpturen en kliffen uitgehouwen, door die plaats bieden op aan enorme een kolonies met zeevogels. Papegaaiduikers vliegen tot wel op tv vijftig kilometer de zee door op om uit voedsel te vinden voor door hun jongen. van Een met vader komt terug met z'n snavel in de vol voedsel. Dan vallen de door piraten aan. in Wanhopige vaders moeten uit zien te ontsnappen aan de van uit snellere en behendigere op tv jagers, voordat ze het hun jongen van een maaltje kunnen een uit voorzien.

De uit vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks van Blue door Planet II gaat het over groene zeeën. De uit groene zeeën, naar en dus niet de door blauwe, brengen een leven in onze oceanen. Het een zonlicht stimuleert met hier tijdens de groei van betoverende kelpwouden, mangroves tijdens en prairies een van met zeegras. In deze delen van de oceaan tijdens is het van meeste leven te een vinden, maar met er is ook veel rivaliteit. het De rijkste kelpwouden in liggen voor de in kust van op tv het zuiden van de Afrika, waar met twee enorme oceanen van bij elkaar komen. Er naar zwemmen bijna honderd verschillende in soorten haaien het in van deze wateren. Die de zorgen ervoor dat één bepaalde inwoner, door de gewone octopus, van op tv een meester in ontsnappen is geworden. de uit In de Grote Oceaan naar bij Noord-Amerika zijn op tv de kelpwouden zestig meter de hoog. van Het zijn de door grootste en misschien wel de in meest diverse op aarde. naar Op door open plekken bewaken op tv mannelijke koraaljuffertjes hun territorium van door een zeewier.

In de uit vierde aflevering uit van de natuurdocumentairereeks op tv Blue Planet II zijn tijdens unieke beelden door uit de oceaan te het zien in naar de aflevering 'Open zee'. tijdens De open tijdens oceaan is een in maritieme wildernis, ver van de naar kust, kilometers op diep en bijna zonder tijdens voedsel. op Toch leven uit hier een aantal van de grootste een en meest spectaculaire op wezens op aarde. naar in Dankzij speciale drukbestendige camera's kunnen naar we op tv volgen hoe potvissen tijdens tot op een diepte van door een kilometer door op inktvis jagen. Tot voor een kort op tv wist niemand uit hoe babyschildpadden kunnen uit overleven in de uitgestrekte open oceaan. op tv Nu blijkt dat tijdens ze ronddrijvende spullen van gebruiken als vlotten. naar Groepen dolfijnen jagen op tv enorme de scholen lantaarnvissen door naar de oppervlakte om tijdens ze daar te van vangen. Unieke luchtbeelden tonen een voor het eerst een een eeuwenoude door legende in het van echt: de met zogenaamde 'kokende zee'.

Koralen bouwen met kalkstenen tijdens huizen voor zichzelf in de warme, op tv heldere, ondiepe op zeeën in het de tropen. Hun riffen door beslaan in minder dan een door tiende procent van de oceaanbodem, van maar herbergen toch het een kwart van uit alle bekende zeediersoorten. tijdens Het zijn complexe, unieke uit naar structuren die hun naar bewoners op allerlei manieren van onderdak het voorzien. Er op tv wordt gestreden een om ruimte, voedsel en naar een partner, maar het in rif biedt ook in veel kansen. De in dieren die de een plekje van weten te op veroveren wacht een grote beloning. van De op tv breedarmige zeekat verovert een plekje door tijdens zijn het prooi te hypnotiseren, tijdens zodat die door zich niet meer verdedigt. een In het Groot Barrièrerif zien op tv we een bijzondere een zaagbaars die gebarentaal met gebruikt, het een zogenaamde kopstandsignaal, de om contact te tijdens maken met een tijdens heel andere soort, uit een rifoctopus. Die spoelt vervolgens de kleine visjes met uit hun het schuilplaats, regelrecht in de bek een van van de zaagbaars. In het koraalrifsteden is altijd wel wat tijdens naar gaande. Het zijn door werelden waar altijd de klanken het van de vele met onderwaterbewoners te horen zijn. de Bij naar zonsopkomst gaat een van de door meest uit charismatische bewoners van naar het rif, door de groene zeeschildpad, op weg tijdens naar een reinigingsbeurt in op tv een bijzonder het wellnesscentrum. Als op tv ze in de buurt komt, het voegen tijdens meer schildpadden de zich bij haar en wordt ze op tijdens weggeduwd door de voordringende mannetjes. Ze van moet afwachten uit tot ze de weer naar binnen van kan glippen. met Sommige dieren komen naar het rif op tv voor een rust en ontspanning. In het naar ondiepe water van van de Rode een Zee, bij Egypte, op tv vormen de met weelderige koraalriffen een plek waar het tuimelaars kunnen uitrusten. een Voor de jonge de op tv dieren is het rif met een speeltuin. Het is voor tijdens deze dolfijnen een door spel om koraal uit en tijdens sponzen op met hun neus te laten met balanceren. En zo tijdens ontwikkelen ze vaardigheden in die hun in hun het verdere leven van het pas op komen.

De door diepzee is een de rijk dat uit een met sciencefictionfilm lijkt te komen. op tv Buitenaardse werelden, de vreemde wezens en nog het nooit eerder op tv vertoond in gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen in jagen op lantaarnvissen op tv in naar de diepzee en koraaltuinen bloeien de in met absolute duisternis. In een de diepzee in leven meer koraalsoorten naar dan in de ondiepe tijdens tropische riffen. uit In de kale wildernis van de een diepe kloof naar zet een van walvissenkarkas de boel op door stelten. Haaien die net door zo groot op zijn tijdens als een witte haai van vechten voor uit wat weleens hun op tv eerste maaltijd van door het jaar zou kunnen zijn. Voedsel tijdens een is hier schaars en een partner het vinden is naar bijna onmogelijk, maar de op tv uit dieren passen zich op bijzondere manieren op tv aan. Er zijn naar vissen die op tv lopen in naar plaats van zwemmen, het wormen die met alleen maar botten eten en garnalen in die bijna hun met hele leven met naar hun partner naar opgesloten zitten in uit een kristallijne met spons. Hoe in dieper je komt, hoe extremer met de omstandigheden worden. door Alleen het gewicht van van het het water zorgt al voor het een bijna in onverdraaglijke druk. Maar zelfs op een met acht kilometer diepte, een diepte waarvan de lang gedacht werd een de dat er geen leven de mogelijk was, zien van we vreemde wezens in op tv de van duisternis zwemmen. Hiervandaan reizen we tijdens naar een het diepste punt op aarde, de op het Marianentrog. Deze elf kilometer diepe kloof tijdens splijt tijdens de zeebodem in tweeën. Slechts van drie uit mensen zijn naar er ooit geweest en naar toch is naar er ook in zulke op diepe oceaantroggen leven te uit vinden. Het kan er op tv heftig aan van toegaan in de diepzee. in de Tektonische platen breken of een komen met een in enorme klap in tegen elkaar aan. Op zulke van vulkanische op hotspots ontstaan bijzondere microwerelden de vol leven het die verstoken zijn van de met energie van de zon. het Behaarde krabben voeden van zich met wolken het waterstofsulfide van die voor andere dieren giftig op tijdens zijn. Garnalen zwemmen langs wolken met vulkanische van chemicaliën die zo heet zijn dat in lood door erdoor kan met smelten.

Vanavond start de op tv bijzondere natuurserie Blue tijdens op Planet II. In Engeland keken tijdens eerder maar liefst op tv 10 door miljoen mensen naar een deze indrukwekkende kijkcijferhit op van de BBC. Vanaf van vanavond is Blue Planet II van iedere uit donderdag om 20:30 uur naar te zien naar op NPO in 1. In de eerste uit aflevering, getiteld ‘Eén oceaan’, trakteert Blue een Planet II ons door op adembenemende nieuwe het plekken, van variërend van bevroren poolzeeën tot door in helderblauwe koraalatollen, met bijzondere naar verhalen van met het leven onder de met golven. Zo varen we een mee op de rug door van een orka, in terwijl hij door een school haring belaagt tijdens en een zien we hoe een door groep bultrugwalvissen in de maaltijd besluit. In een de spectaculaire van scène in aflevering 1 springt van een tijdens vis uit het water om naar een vogel in op tv vlucht te vangen. door Een de bekend fenomeen, maar uit nooit eerder in beeld gebracht. Een het andere een bijzondere ontdekking doen we naar in het tropische uit Great Barrier Reef een bij Australië: een lipvis in gebruikt door gereedschap en stelt daarmee onze een mening op over de intelligentie uit van vissen ter door discussie. De het vis slaat kokkels op tegen een ‘komvormig’ stuk koraal, door net zolang op tv tot de door kokkel breekt en in hij de inhoud op kan eten. De vis moet op tv soms met wel 50 keer met slaan voor hij zijn beloning van krijgt. De filmploeg, onder door de indruk naar van van zijn doorzettingsvermogen en de intelligentie, geeft hem de tijdens naam ‘Persistent Percy’. Nog niet naar eerder zijn van bemande onderzeeërs het zo lang en zo diep uit onder door water gedoken als in het team van een Blue Planet II. In aflevering twee op - uit ‘De diepzee’ - zien we een inktvissen en krabben uit op met een kilomeer diepte. op Een onbekende wereld gaat naar voor ons open. een Adem uit diep in voor Blue Planet met II…

augustus 2019
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord