Programma gemist?

Aan van de kust komen op twee werelden het bij elkaar. Kusten zijn de meest uit dynamische en een uitdagende leefomgevingen in een de het oceaan. Er zijn grote tijdens beloningen te op tv verdienen, maar het is er ook tijdens op heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die een naar hier leven moeten vindingrijk op zijn om stand met te kunnen houden in op tv twee heel verschillende werelden. op Deze met aflevering zit vol adembenemende door actie en in grootse tragedie, de met personages die variëren van van beeldschoon tot bizar. op We met zien vissen die op het droge tijdens leven, het papegaaiduikers die honderd kilometer of naar meer af moeten op leggen met voor een maaltje de en we naar zijn getuige van een strijd uit op een leven en dood in een tijdens felgekleurde tijdens getijdenpoel. In een geïsoleerde inham het bij de Galapagoseilanden een verorberen van zeeleeuwen zestig kilo door tonijn. Normaal gesproken zijn tijdens tonijnen veel van te snel voor de op zeeleeuwen, maar hier in werken de zeeleeuwen samen uit om hun op prooi naar de de kust te een drijven. Als de enorme vissen eenmaal het op tv vastzitten in het ondiepe water, het liggen ze in voor het oprapen. Als het met eb in wordt, springen krabben op in Brazilië van rots de naar rots. uit Ze blijven van koste wat kost uit de het buurt van het water. een Hun een leven hangt een ervan af. Murenen springen met wijdgeopende van bek omhoog uit in de de getijdenpoelen. En een dan doen ook de octopussen van dat. Ze een kruipen allebei in over de droge het rotsen om hun naar prooien te verschalken. Door de wisselende van een getijden ontstaan er poelen. op Maar deze vergankelijke werelden naar zijn een slagveld. Roofzuchtige uit zeesterren maken van op een een magische tuin de een horrorlandschap. Over de hele door wereld in rollen enorme golven het de kust op. In deze naar aflevering de laten we een met aantal van de op grootste op aarde uit zien, van meer dan van dertig meter hoog. naar Deze krachten hebben gedurende op tv duizenden een jaren prachtige kustsculpturen en op tv kliffen uitgehouwen, die een plaats bieden aan enorme kolonies in zeevogels. Papegaaiduikers vliegen op tv tot wel het vijftig kilometer naar de zee op naar om voedsel te tijdens vinden voor hun jongen. uit Een van vader komt terug de met z'n snavel door vol voedsel. Dan vallen de naar piraten uit aan. Wanhopige vaders moeten door zien te van ontsnappen aan de snellere en behendigere met jagers, met voordat ze hun jongen op van een tijdens maaltje kunnen naar voorzien.

De op tv vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks tijdens Blue een Planet II gaat over van groene zeeën. naar De groene van zeeën, en dus niet op de blauwe, brengen leven in met onze tijdens oceanen. Het uit zonlicht stimuleert hier naar de groei van betoverende kelpwouden, van mangroves en op tv prairies van zeegras. In deze van delen van op tv de oceaan is met het meeste leven een te vinden, maar er is op ook veel rivaliteit. van De rijkste op kelpwouden liggen in voor de in kust van het zuiden op van Afrika, waar met twee enorme van oceanen bij elkaar komen. Er zwemmen op tv van bijna honderd verschillende soorten haaien in het deze wateren. tijdens Die zorgen ervoor tijdens dat één naar bepaalde inwoner, de gewone in octopus, een meester in een ontsnappen het is geworden. een In de Grote Oceaan bij Noord-Amerika naar zijn met de kelpwouden zestig meter op tv hoog. de Het zijn de grootste op en misschien door wel de meest diverse op op tv aarde. het Op open plekken bewaken uit mannelijke koraaljuffertjes naar hun territorium van op zeewier.

In met de vierde aflevering met van de natuurdocumentairereeks Blue Planet op II zijn unieke een beelden uit de in naar oceaan te zien tijdens in de aflevering een 'Open zee'. De met open oceaan is een maritieme wildernis, tijdens op tv ver van de kust, kilometers in diep en door bijna zonder voedsel. Toch met leven hier uit een aantal uit van de grootste en de meest spectaculaire wezens op aarde. uit Dankzij uit speciale drukbestendige camera's met kunnen we volgen hoe op tv potvissen met tot op een op tv diepte van een een kilometer op inktvis de jagen. Tot voor kort naar wist niemand hoe babyschildpadden kunnen het overleven in de van uitgestrekte open oceaan. naar Nu blijkt de dat ze ronddrijvende van spullen gebruiken het als vlotten. Groepen dolfijnen door jagen enorme scholen op tv lantaarnvissen naar de van oppervlakte om tijdens ze daar te vangen. tijdens Unieke naar luchtbeelden tonen voor het naar eerst een eeuwenoude legende naar in het echt: de op tv zogenaamde 'kokende tijdens zee'.

Koralen op tv bouwen kalkstenen van huizen voor zichzelf tijdens in de warme, heldere, tijdens ondiepe zeeën in de uit tropen. Hun riffen op tv beslaan minder dan tijdens een naar tiende procent van de in oceaanbodem, maar herbergen toch met een kwart van uit alle bekende zeediersoorten. tijdens Het zijn complexe, unieke van structuren door die hun bewoners op uit allerlei manieren van door onderdak voorzien. Er wordt op uit gestreden om ruimte, voedsel en naar een in partner, maar het rif biedt met ook veel de kansen. De dieren die het een plekje weten naar te veroveren wacht een uit grote beloning. op De breedarmige zeekat verovert het een plekje het door zijn prooi te van hypnotiseren, de zodat die zich uit niet meer verdedigt. In het het Groot op tv Barrièrerif zien we een in bijzondere zaagbaars die van gebarentaal met gebruikt, het zogenaamde kopstandsignaal, om uit contact naar te maken met een van heel andere soort, een een rifoctopus. Die naar spoelt vervolgens kleine de visjes uit hun uit schuilplaats, regelrecht in de op bek van de door zaagbaars. In koraalrifsteden is uit op altijd wel wat gaande. Het het zijn werelden waar uit altijd de klanken op van de met vele onderwaterbewoners te horen zijn. op Bij zonsopkomst gaat naar een tijdens van de meest charismatische bewoners tijdens van het rif, het de groene zeeschildpad, op op weg naar met een reinigingsbeurt met in een bijzonder wellnesscentrum. op door Als ze in de het buurt komt, de voegen meer schildpadden zich bij naar haar door en wordt ze weggeduwd door met de voordringende op mannetjes. Ze het moet afwachten tot van ze weer naar binnen kan glippen. van op tv Sommige dieren komen naar het in rif voor rust en op tv uit ontspanning. In het ondiepe tijdens water van de Rode Zee, naar op bij Egypte, vormen de naar weelderige koraalriffen op een plek waar tuimelaars het kunnen uitrusten. op tv Voor de jonge dieren is het het rif een met speeltuin. op tv Het is voor deze dolfijnen een op tv op tv spel om koraal tijdens en sponzen op hun neus te met laten de balanceren. En zo ontwikkelen tijdens ze vaardigheden die hun het in hun verdere het met leven van pas het komen.

De van diepzee is uit een rijk dat uit een sciencefictionfilm naar de lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde in wezens een en nog nooit een eerder vertoond gedrag. We door zien in hordes wilde humboldtinktvissen in jagen op lantaarnvissen in de de diepzee en koraaltuinen naar bloeien van in absolute duisternis. naar In de diepzee leven meer koraalsoorten in dan op tv in de ondiepe tropische uit riffen. In uit de kale wildernis van uit een diepe kloof zet op tv een op walvissenkarkas de het boel op stelten. de Haaien die net een zo groot zijn als een het witte een haai vechten voor wat weleens hun in eerste met maaltijd van het jaar op zou kunnen tijdens zijn. Voedsel is hier schaars een en een partner met door vinden is bijna onmogelijk, maar met de een dieren passen zich op bijzondere een manieren aan. Er naar zijn vissen die in lopen in plaats van tijdens zwemmen, wormen die met op tv alleen maar botten eten en van garnalen die op tv bijna hun hele op leven met hun partner een opgesloten zitten in een de kristallijne spons. Hoe op tv van dieper je komt, hoe extremer de op omstandigheden worden. Alleen van het in gewicht van door het water zorgt al op voor een tijdens bijna onverdraaglijke druk. Maar zelfs op op acht kilometer diepte, op een diepte waarvan van lang gedacht tijdens werd dat op tv er geen leven op mogelijk was, zien we vreemde op tv wezens in de een uit duisternis zwemmen. Hiervandaan naar reizen we naar het diepste punt met op aarde, de door Marianentrog. Deze elf op tv kilometer diepe op tv kloof splijt de tijdens zeebodem in tweeën. met Slechts de drie mensen zijn er ooit op geweest en toch is van tijdens er ook in zulke uit diepe oceaantroggen met leven te vinden. Het kan er het heftig aan van toegaan naar in de diepzee. Tektonische platen in breken of de komen met een enorme klap van tegen op elkaar aan. Op zulke het vulkanische hotspots ontstaan tijdens bijzondere microwerelden vol leven een de die verstoken zijn van op de energie tijdens van de zon. Behaarde door krabben voeden op tv zich met wolken de waterstofsulfide die voor andere dieren giftig de zijn. Garnalen van zwemmen langs wolken naar vulkanische chemicaliën op die zo heet zijn in dat in lood erdoor kan op tv smelten.

Vanavond op start de op tv bijzondere natuurserie Blue Planet II. door In Engeland keken eerder van maar liefst tijdens 10 miljoen mensen naar naar deze indrukwekkende kijkcijferhit uit van de BBC. in Vanaf vanavond is tijdens van Blue Planet II iedere de donderdag om uit 20:30 uur te van zien op NPO 1. In de eerste uit aflevering, naar getiteld ‘Eén op tv oceaan’, trakteert Blue een Planet II ons door op adembenemende nieuwe plekken, in variërend van een bevroren poolzeeën tot helderblauwe op koraalatollen, met bijzondere verhalen van in het op tv leven onder de golven. uit Zo de varen we mee op de door rug van een orka, tijdens naar terwijl hij een naar school haring belaagt en een zien we hoe in een groep bultrugwalvissen op tv de maaltijd besluit. In een tijdens spectaculaire door scène in aflevering 1 de springt een vis de uit het water om het een vogel in het vlucht te naar vangen. Een bekend fenomeen, maar uit nooit op eerder in tijdens beeld gebracht. Een naar andere bijzondere ontdekking doen we in in het op tv tropische Great Barrier van Reef bij Australië: van een lipvis gebruikt gereedschap en uit stelt daarmee onze van mening over de naar intelligentie van van vissen ter op discussie. De vis slaat de kokkels tegen met een ‘komvormig’ stuk koraal, net op naar zolang tot de uit kokkel breekt en hij de door inhoud kan door eten. De vis moet op soms van wel 50 keer slaan voor hij door zijn beloning met krijgt. De filmploeg, met onder de indruk van tijdens zijn doorzettingsvermogen en naar intelligentie, geeft hem op tv de naam uit ‘Persistent Percy’. Nog op niet eerder zijn bemande onderzeeërs tijdens zo op tv lang en zo diep onder met water op tv gedoken als uit het team van Blue Planet II. op In aflevering tijdens twee - het ‘De diepzee’ - door zien we inktvissen en op tv krabben op een een kilomeer diepte. Een onbekende een wereld gaat van voor ons het open. Adem diep in uit voor het Blue Planet II…

september 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord