Programma gemist?

Aan de kust van het komen twee werelden bij elkaar. Kusten het zijn de meest naar dynamische in en uitdagende leefomgevingen in de op oceaan. Er van zijn het grote beloningen te verdienen, maar met het is er het ook heel in gevaarlijk. De van bijzondere dieren die naar hier leven moeten vindingrijk zijn de om stand in te kunnen de houden in twee heel verschillende werelden. met Deze aflevering zit tijdens uit vol adembenemende actie en op tv grootse tragedie, met het personages die variëren naar van beeldschoon tot bizar. op tv We uit zien vissen die op het droge van leven, papegaaiduikers die in de honderd kilometer of meer af op tv moeten op leggen voor een maaltje en we een met zijn getuige van een strijd op door leven en van dood in een uit felgekleurde getijdenpoel. door In een geïsoleerde inham bij in de door Galapagoseilanden verorberen zeeleeuwen van zestig kilo door tonijn. Normaal gesproken zijn tonijnen veel naar te met snel voor de zeeleeuwen, tijdens maar hier werken het de zeeleeuwen samen om het hun naar prooi naar de op tv kust te drijven. een Als de de enorme vissen eenmaal vastzitten naar in het in ondiepe water, liggen ze met voor het oprapen. het Als het eb wordt, op tv springen krabben naar in Brazilië van met rots naar rots. Ze blijven door koste op wat kost de uit de buurt met van het water. tijdens Hun leven hangt ervan op tv af. Murenen springen met het wijdgeopende het bek omhoog uit de getijdenpoelen. En door dan tijdens doen ook de octopussen het dat. Ze tijdens kruipen allebei over de door droge de rotsen om hun prooien met te verschalken. Door de de wisselende getijden ontstaan de er het poelen. Maar deze vergankelijke in werelden zijn een slagveld. Roofzuchtige door in zeesterren maken van een magische tijdens tuin een tijdens horrorlandschap. Over op de hele wereld een rollen enorme golven de door kust op. In naar deze aflevering laten uit we een aantal van op de grootste op aarde van zien, met van meer tijdens dan dertig meter hoog. een Deze krachten hebben gedurende duizenden met uit jaren prachtige kustsculpturen en kliffen uitgehouwen, op tv uit die plaats bieden aan enorme door kolonies zeevogels. Papegaaiduikers de vliegen door tot wel vijftig kilometer van de zee in op om voedsel te op vinden voor tijdens hun jongen. Een in vader komt terug met z'n snavel tijdens vol het voedsel. Dan vallen de de piraten aan. Wanhopige uit vaders naar moeten zien te ontsnappen aan de tijdens snellere tijdens en behendigere jagers, voordat het ze op hun jongen van het een maaltje kunnen met voorzien.

De vijfde aflevering een de van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II met gaat op over groene van zeeën. De groene zeeën, het en dus niet de tijdens blauwe, brengen naar leven in onze oceanen. Het met zonlicht stimuleert hier door de groei van uit naar betoverende kelpwouden, mangroves en prairies van het zeegras. In deze met delen van op tv de oceaan de is het meeste het leven te vinden, op tv maar er is ook veel rivaliteit. van De rijkste kelpwouden op tv liggen van voor de kust van in het naar zuiden van Afrika, waar twee enorme het oceanen bij elkaar het komen. op Er zwemmen bijna honderd tijdens verschillende soorten haaien in de met deze wateren. Die zorgen ervoor dat het met één bepaalde inwoner, de gewone tijdens octopus, een meester het in ontsnappen van is geworden. In in de Grote Oceaan in bij Noord-Amerika zijn de het kelpwouden zestig van meter hoog. Het op zijn de uit grootste en misschien van wel de meest diverse in op aarde. Op open een plekken door bewaken mannelijke koraaljuffertjes hun op tv territorium van naar zeewier.

In in de vierde op tv aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet met II zijn unieke van beelden van uit de oceaan te het zien in de van aflevering 'Open zee'. uit De uit open oceaan is een een maritieme wildernis, ver naar van de kust, kilometers in diep en bijna zonder een het voedsel. Toch leven hier een aantal tijdens van de grootste van het en meest spectaculaire wezens tijdens op aarde. de Dankzij speciale drukbestendige het camera's kunnen we volgen hoe het potvissen tot het op een door diepte van een kilometer op op inktvis jagen. Tot voor het kort wist niemand uit hoe babyschildpadden een kunnen overleven van in de uitgestrekte open van oceaan. Nu blijkt dat het ze ronddrijvende spullen op gebruiken als vlotten. een Groepen dolfijnen de jagen enorme scholen lantaarnvissen naar uit naar de oppervlakte in om ze daar te in vangen. Unieke luchtbeelden tonen voor op tv het met eerst een eeuwenoude legende in uit het de echt: de zogenaamde 'kokende tijdens zee'.

Koralen een bouwen kalkstenen huizen tijdens voor zichzelf in de warme, het heldere, ondiepe zeeën naar door in de tropen. Hun riffen beslaan het een minder dan een tiende procent uit van de oceaanbodem, de maar herbergen de toch een kwart door van alle bekende uit zeediersoorten. Het zijn met complexe, unieke in structuren die hun bewoners op een allerlei manieren naar van onderdak voorzien. naar Er wordt gestreden om van ruimte, voedsel en een van partner, de maar het rif door biedt ook veel naar kansen. De dieren die een met naar plekje weten te tijdens veroveren wacht een grote het beloning. De breedarmige zeekat in verovert een plekje door in zijn prooi te het hypnotiseren, zodat van die zich niet het meer verdedigt. door In het Groot Barrièrerif van zien we een uit bijzondere op tv zaagbaars die gebarentaal gebruikt, het met zogenaamde in kopstandsignaal, om contact te maken een met een het heel andere soort, een rifoctopus. tijdens Die naar spoelt vervolgens kleine visjes uit uit naar hun schuilplaats, regelrecht in de bek een van de tijdens zaagbaars. In koraalrifsteden tijdens is altijd door wel wat gaande. Het op tv zijn werelden waar in altijd de met klanken van de vele onderwaterbewoners het te de horen zijn. het Bij zonsopkomst gaat in een van de meest charismatische naar bewoners van de het rif, de groene zeeschildpad, op op weg naar tijdens de een reinigingsbeurt in een bijzonder op tv wellnesscentrum. uit Als ze in de buurt naar komt, voegen in meer schildpadden zich bij haar door en door wordt ze weggeduwd door op de voordringende in mannetjes. Ze moet afwachten tot op ze weer naar van binnen kan de glippen. in Sommige dieren komen naar het op tv rif voor rust en in ontspanning. met In het de ondiepe water van de Rode een Zee, bij het Egypte, vormen uit de weelderige koraalriffen een plek waar met tuimelaars een kunnen uitrusten. Voor de een jonge dieren is het een op rif een speeltuin. een Het is voor in deze dolfijnen een op spel om koraal en de sponzen op hun met neus te laten balanceren. in En zo van ontwikkelen ze op vaardigheden die hun door in hun verdere leven van pas van tijdens komen.

De diepzee is met een rijk uit dat uit een een sciencefictionfilm lijkt op tv te komen. Buitenaardse werelden, op vreemde wezens naar en nog op tv nooit eerder vertoond gedrag. door We zien hordes wilde op tv humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen het in de op tv diepzee en koraaltuinen bloeien uit in door absolute duisternis. In de de diepzee leven meer koraalsoorten door dan in de op ondiepe tropische op tv riffen. In de uit kale door wildernis van een diepe van kloof zet een walvissenkarkas de naar van boel op stelten. Haaien in die net de zo groot zijn als een witte tijdens haai vechten tijdens voor met wat weleens hun eerste maaltijd van in het op jaar zou kunnen met zijn. Voedsel is van hier schaars en een met partner vinden het is bijna onmogelijk, maar van de dieren uit passen zich op bijzondere manieren op tv aan. Er in zijn vissen naar die lopen in plaats van de zwemmen, wormen een die alleen het maar botten eten en van garnalen die bijna het hun naar hele leven met hun partner opgesloten de uit zitten in een kristallijne spons. Hoe op door dieper je komt, op tv hoe extremer de omstandigheden worden. de Alleen het gewicht in van het op water zorgt al voor het een bijna op onverdraaglijke druk. Maar zelfs op het acht met kilometer diepte, een diepte waarvan een lang gedacht werd met dat er geen een leven mogelijk was, op tv zien een we vreemde wezens op in de duisternis de zwemmen. Hiervandaan een reizen we naar het diepste punt op tv op aarde, uit de Marianentrog. op tv Deze elf kilometer uit diepe kloof een splijt de zeebodem in tweeën. Slechts een drie tijdens mensen zijn er de ooit geweest en toch tijdens is er met ook in zulke in diepe oceaantroggen leven te vinden. van Het tijdens kan er heftig een aan toegaan van in de diepzee. Tektonische uit platen breken of komen met uit uit een enorme klap een tegen elkaar aan. naar Op zulke vulkanische hotspots ontstaan bijzondere op een microwerelden vol leven die verstoken in zijn op van de energie van de het zon. Behaarde uit krabben voeden zich een met wolken waterstofsulfide die op voor andere dieren giftig het zijn. Garnalen in zwemmen langs wolken tijdens vulkanische chemicaliën het die zo heet zijn het dat lood op tv erdoor kan naar smelten.

Vanavond start de in bijzondere natuurserie op tv Blue Planet II. op In Engeland keken eerder van maar door liefst 10 met miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit tijdens van de BBC. tijdens met Vanaf vanavond is een Blue Planet II iedere donderdag op tv om 20:30 uur te naar zien de op NPO 1. In de eerste tijdens aflevering, getiteld op tv ‘Eén in oceaan’, trakteert Blue Planet II naar ons op adembenemende van nieuwe plekken, variërend van met op tv bevroren poolzeeën tot helderblauwe koraalatollen, door met bijzondere verhalen het van het leven onder door op de golven. Zo varen we tijdens mee met op de rug van een in orka, in terwijl hij een op tv school haring belaagt en zien op we hoe een groep uit het bultrugwalvissen de maaltijd besluit. In een spectaculaire op tv scène in op aflevering 1 springt op een vis uit het het water om door een vogel in een vlucht te vangen. uit Een bekend fenomeen, maar naar nooit eerder de in beeld met gebracht. Een andere bijzondere door ontdekking doen we in op tv het in tropische Great Barrier Reef bij in in Australië: een lipvis gebruikt tijdens gereedschap en stelt met daarmee onze door mening over de intelligentie van de vissen van ter discussie. De vis slaat kokkels op tv tegen op een ‘komvormig’ stuk koraal, door net zolang tot met de kokkel breekt op en uit hij de inhoud kan eten. De tijdens uit vis moet soms wel 50 op keer slaan voor hij van op zijn beloning krijgt. De filmploeg, van onder de in indruk van zijn uit doorzettingsvermogen en in intelligentie, geeft hem de naam ‘Persistent een op Percy’. Nog niet eerder zijn bemande onderzeeërs op tv zo lang met en zo het diep onder water met gedoken als het team een van Blue de Planet II. in In aflevering twee in - ‘De diepzee’ tijdens - zien we inktvissen een en krabben op uit een kilomeer diepte. Een onbekende op wereld tijdens gaat voor ons open. Adem met diep naar in voor Blue Planet van II…

april 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord