Programma gemist?

Aan door de kust komen twee werelden in een bij elkaar. Kusten zijn de meest in door dynamische en uitdagende op leefomgevingen in de oceaan. Er zijn met grote uit beloningen te verdienen, maar het met is er ook op heel gevaarlijk. het De bijzondere dieren de die hier het leven moeten op vindingrijk zijn om stand op tv te kunnen houden in twee naar heel een verschillende werelden. Deze aflevering het zit in vol adembenemende actie een en grootse tragedie, met personages door die van variëren van beeldschoon tot bizar. op We zien vissen het die op het droge met leven, met papegaaiduikers die honderd uit kilometer of meer af op tv moeten leggen voor met een maaltje de en we zijn getuige van door een strijd op het met leven en dood in een felgekleurde door getijdenpoel. op tv In een van geïsoleerde inham bij de Galapagoseilanden verorberen uit zeeleeuwen zestig het kilo uit tonijn. Normaal gesproken zijn tonijnen veel met te naar snel voor de zeeleeuwen, maar de de hier werken de op tv zeeleeuwen samen om hun prooi naar uit de kust te in drijven. Als de het enorme vissen het eenmaal vastzitten in uit het ondiepe op water, liggen in ze voor het oprapen. Als het tijdens eb wordt, op springen krabben in uit Brazilië naar van rots naar rots. Ze op blijven koste wat kost met uit de de buurt van het water. tijdens Hun leven hangt op tv ervan het af. Murenen springen met wijdgeopende door bek met omhoog uit de getijdenpoelen. En het dan doen ook tijdens de uit octopussen dat. Ze de kruipen allebei op over de droge rotsen op om hun prooien een te verschalken. Door op tv de wisselende getijden uit ontstaan er een poelen. Maar deze vergankelijke werelden zijn uit op een slagveld. Roofzuchtige zeesterren maken tijdens van een op tv magische tuin een horrorlandschap. Over een de naar hele wereld rollen enorme golven door de kust op. van In deze door aflevering laten we uit een aantal naar van de grootste op het aarde het zien, van meer op tv dan dertig meter een hoog. Deze krachten hebben gedurende duizenden van jaren door prachtige kustsculpturen en met kliffen uitgehouwen, die plaats bieden de aan enorme naar kolonies een zeevogels. Papegaaiduikers vliegen tot wel vijftig het op tv kilometer de zee op door om voedsel te op vinden voor hun jongen. Een in vader komt terug het met z'n uit snavel het vol voedsel. Dan vallen de piraten een aan. Wanhopige vaders met moeten zien te naar een ontsnappen aan de snellere en in behendigere jagers, tijdens voordat ze hun tijdens jongen van een maaltje een kunnen op voorzien.

De door vijfde aflevering van van de natuurdocumentairereeks een Blue Planet II naar gaat over groene een zeeën. De groene zeeën, en het dus niet de op tv blauwe, door brengen leven in onze oceanen. op tv Het zonlicht een stimuleert hier de groei van uit betoverende uit kelpwouden, mangroves en uit prairies van op zeegras. In deze delen van de oceaan met is het meeste van leven te vinden, met naar maar er is ook tijdens veel rivaliteit. De door rijkste kelpwouden liggen een voor de kust van het in zuiden van in Afrika, uit waar twee enorme oceanen de bij elkaar op tv komen. Er zwemmen bijna op tv honderd verschillende op tv soorten haaien in deze wateren. op tv Die op tv zorgen ervoor dat één tijdens bepaalde inwoner, de gewone op tv octopus, door een meester in ontsnappen is op geworden. In de op Grote van Oceaan bij Noord-Amerika zijn de op tv kelpwouden zestig meter hoog. tijdens op tv Het zijn de grootste met en misschien wel de op tv meest diverse op aarde. in Op door open plekken bewaken op mannelijke koraaljuffertjes hun territorium de van in zeewier.

In een de vierde aflevering van de door op natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn tijdens unieke van beelden uit de oceaan te zien in in de aflevering uit 'Open zee'. op tv De op tv open oceaan is een van maritieme wildernis, ver van de tijdens kust, kilometers diep op een en bijna zonder voedsel. Toch van leven hier een de aantal van de het grootste en meest spectaculaire door wezens op aarde. in de Dankzij speciale drukbestendige camera's kunnen we een volgen hoe met potvissen tot uit op een met diepte van een kilometer op inktvis tijdens jagen. Tot van voor kort wist uit niemand het hoe babyschildpadden kunnen in overleven in de uitgestrekte open oceaan. op tv uit Nu blijkt dat ze de ronddrijvende spullen door gebruiken als vlotten. Groepen dolfijnen jagen uit enorme scholen met lantaarnvissen naar de tijdens oppervlakte tijdens om ze daar te vangen. Unieke met luchtbeelden tonen voor op tv het eerst uit een eeuwenoude naar legende in het echt: op de tijdens zogenaamde 'kokende zee'.

Koralen bouwen kalkstenen op tv huizen door voor zichzelf in de met warme, heldere, ondiepe in zeeën uit in de tropen. Hun uit riffen beslaan minder op tv dan een tiende procent tijdens van tijdens de oceaanbodem, maar uit herbergen toch een kwart op tv van alle bekende tijdens zeediersoorten. Het van zijn complexe, unieke structuren die hun uit bewoners op met allerlei de manieren van onderdak voorzien. Er wordt tijdens gestreden op tv om ruimte, voedsel en een op tv partner, maar het van rif biedt ook van veel naar kansen. De dieren tijdens die een plekje weten te tijdens het veroveren wacht een grote beloning. in De breedarmige zeekat verovert op tv een plekje door op zijn een prooi te hypnotiseren, in zodat die zich niet meer van verdedigt. In het door Groot de Barrièrerif zien we een op bijzondere zaagbaars die gebarentaal de gebruikt, het zogenaamde door kopstandsignaal, om het contact de te maken met een heel de andere soort, een in rifoctopus. Die spoelt tijdens vervolgens kleine visjes in uit met hun schuilplaats, regelrecht het in de bek van met de zaagbaars. In koraalrifsteden uit is altijd wel wat de tijdens gaande. Het zijn werelden waar altijd het de klanken op van de vele op onderwaterbewoners te het horen zijn. Bij de zonsopkomst gaat een van de naar meest charismatische bewoners met van het rif, op tv de met groene zeeschildpad, op weg naar met de een reinigingsbeurt in een de bijzonder wellnesscentrum. door Als ze in de buurt op tv komt, voegen naar meer schildpadden in zich bij haar en op wordt ze weggeduwd op tv door de voordringende mannetjes. de Ze moet afwachten tot tijdens ze uit weer naar binnen kan op tv glippen. Sommige dieren tijdens komen naar naar het rif door voor rust en ontspanning. In het tijdens op tv ondiepe water van in de Rode Zee, bij Egypte, vormen een tijdens de weelderige koraalriffen een plek waar op tv tuimelaars kunnen uitrusten. van Voor de jonge op dieren is door het tijdens rif een speeltuin. Het op is voor deze dolfijnen een op tv een spel om koraal en sponzen op in hun tijdens neus te laten met balanceren. En van zo ontwikkelen ze vaardigheden tijdens die hun in hun op verdere leven naar van pas op komen.

De met diepzee is een in rijk dat uit een van sciencefictionfilm lijkt het te komen. Buitenaardse werelden, met vreemde wezens tijdens en nog met nooit eerder vertoond gedrag. We in zien hordes wilde naar humboldtinktvissen een jagen op lantaarnvissen van in de diepzee door en koraaltuinen bloeien in absolute duisternis. op In van de diepzee leven door meer koraalsoorten dan in tijdens de ondiepe tropische in riffen. het In de kale wildernis van een op tv diepe kloof van zet een walvissenkarkas de op boel op stelten. van Haaien die van net zo groot zijn met op als een witte haai een vechten voor het wat weleens hun eerste maaltijd van van het jaar uit zou kunnen een zijn. Voedsel tijdens is hier schaars in en een partner vinden is tijdens bijna op tv onmogelijk, maar de dieren passen zich van op bijzondere manieren een aan. Er op zijn een vissen die lopen in plaats de van zwemmen, in wormen die uit alleen maar botten eten en garnalen van die in bijna hun hele met leven met van hun partner opgesloten zitten van in een kristallijne spons. de Hoe dieper je komt, naar hoe van extremer de omstandigheden worden. het Alleen het gewicht van in het water zorgt de al voor een in bijna onverdraaglijke druk. het Maar zelfs het op in acht kilometer diepte, tijdens een diepte waarvan lang gedacht werd door door dat er geen met leven mogelijk was, zien we vreemde uit wezens in van de duisternis van zwemmen. Hiervandaan reizen we naar het het in diepste punt tijdens op aarde, de Marianentrog. Deze op elf kilometer diepe op kloof naar splijt de zeebodem van in tweeën. Slechts drie op mensen zijn er door ooit geweest en met toch is er ook uit in op zulke diepe oceaantroggen met leven te vinden. uit Het kan er heftig aan op toegaan in de op tv diepzee. Tektonische platen op tv breken of naar komen met een enorme klap een een tegen elkaar aan. Op zulke vulkanische het hotspots het ontstaan bijzondere een microwerelden vol leven die door verstoken zijn van de op tv energie op tv van de zon. Behaarde krabben voeden in door zich met wolken waterstofsulfide door die voor door andere dieren giftig in zijn. Garnalen zwemmen langs wolken vulkanische van van chemicaliën die zo de heet zijn dat lood tijdens erdoor kan op smelten.

Vanavond start een de bijzondere natuurserie Blue van Planet II. op In Engeland keken tijdens eerder maar liefst naar 10 miljoen mensen naar door deze indrukwekkende kijkcijferhit tijdens van de tijdens BBC. Vanaf vanavond tijdens is Blue een Planet II iedere de donderdag om 20:30 uur op tv te zien op NPO naar 1. In de uit eerste aflevering, getiteld ‘Eén op tv het oceaan’, trakteert Blue Planet II ons de op adembenemende nieuwe de in plekken, variërend van op bevroren poolzeeën tot helderblauwe koraalatollen, met met van bijzondere verhalen van het leven onder een de golven. Zo de varen we de mee op de in rug op van een orka, terwijl hij de een school haring naar belaagt en zien een we hoe een op groep bultrugwalvissen de op maaltijd besluit. In een van spectaculaire met scène in aflevering 1 springt een door met vis uit het water om een het tijdens vogel in vlucht te vangen. door Een bekend een fenomeen, maar een nooit eerder in beeld gebracht. het Een op tv andere bijzondere ontdekking doen we in naar het tropische Great op Barrier Reef op tv bij Australië: een lipvis met met gebruikt gereedschap en stelt daarmee onze met de mening over de intelligentie het van vissen ter discussie. De van vis slaat kokkels in tegen een van ‘komvormig’ op stuk koraal, net door zolang tot de kokkel breekt en op tijdens hij de inhoud kan in eten. De vis moet soms tijdens wel in 50 keer slaan een voor hij zijn beloning op tv krijgt. De door filmploeg, onder de op indruk van zijn doorzettingsvermogen en de van intelligentie, geeft hem de een naam ‘Persistent Percy’. Nog niet eerder door zijn bemande naar onderzeeërs zo uit lang en zo diep onder op tv water gedoken als uit het door team van Blue Planet II. in door In aflevering twee - ‘De tijdens diepzee’ - van zien we inktvissen en naar krabben op uit een kilomeer diepte. Een onbekende met door wereld gaat voor ons uit open. Adem tijdens diep in voor Blue Planet het II…

januari 2019
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord