Programma gemist?

Aan de kust in het komen twee werelden uit bij elkaar. Kusten zijn de meest een dynamische tijdens en uitdagende leefomgevingen in de op tv oceaan. in Er zijn grote beloningen te in verdienen, maar op tv het is er ook door de heel gevaarlijk. De door bijzondere dieren die naar hier leven moeten vindingrijk zijn een om stand te in kunnen houden in twee uit heel verschillende naar werelden. Deze aflevering zit in vol adembenemende actie op van en grootse tragedie, met het personages die variëren van met beeldschoon tot bizar. uit We zien vissen door die het op het droge leven, papegaaiduikers met die honderd kilometer een of meer tijdens af moeten leggen met voor een maaltje tijdens en we zijn getuige van op tv een strijd het op de leven en dood in door een felgekleurde getijdenpoel. de In een geïsoleerde inham bij met de met Galapagoseilanden verorberen op zeeleeuwen zestig kilo tonijn. uit Normaal gesproken zijn tonijnen door veel naar te snel voor van de zeeleeuwen, maar hier werken de tijdens zeeleeuwen samen van om hun prooi naar met de de kust te drijven. Als met de enorme vissen tijdens eenmaal een vastzitten in het ondiepe water, op tv liggen op ze voor het oprapen. Als het het eb op wordt, springen krabben in in Brazilië van rots naar door het rots. Ze blijven koste in wat kost uit de met buurt van het uit water. de Hun leven hangt ervan af. een Murenen springen met met wijdgeopende een bek omhoog uit de getijdenpoelen. uit En de dan doen ook de octopussen dat. op tv Ze kruipen uit allebei over de droge tijdens rotsen om hun het prooien te een verschalken. Door de wisselende een getijden naar ontstaan er poelen. Maar deze op tv vergankelijke werelden een zijn een uit slagveld. Roofzuchtige tijdens zeesterren maken van een magische door tuin een horrorlandschap. het Over de hele het wereld rollen tijdens enorme golven op tv de kust op. In deze aflevering het laten het we een aantal van door de met grootste op aarde zien, van het meer dan op tv dertig meter hoog. uit Deze krachten door hebben gedurende duizenden jaren van prachtige kustsculpturen de en kliffen uitgehouwen, op die plaats bieden op tv aan enorme kolonies zeevogels. Papegaaiduikers vliegen een tot het wel vijftig kilometer de zee door op op tv om voedsel te vinden met voor hun jongen. uit Een vader komt met terug met z'n op snavel uit vol voedsel. Dan vallen naar de piraten aan. Wanhopige vaders het moeten zien met te ontsnappen aan de op tv snellere en behendigere van jagers, voordat ze op tv op hun jongen van een maaltje kunnen door op tv voorzien.

De vijfde aflevering naar van de natuurdocumentairereeks het Blue Planet uit II van gaat over groene zeeën. De groene tijdens zeeën, en van dus niet tijdens de blauwe, tijdens brengen leven in onze met oceanen. Het zonlicht stimuleert het hier de groei van uit betoverende kelpwouden, door mangroves en prairies van de zeegras. In op tv deze delen van de van oceaan is in het meeste met leven te vinden, maar uit er is ook veel rivaliteit. het De rijkste kelpwouden op liggen voor met de kust van het op zuiden van Afrika, de waar twee door enorme oceanen bij van elkaar komen. Er zwemmen door bijna honderd verschillende met soorten haaien in door deze op tv wateren. Die door zorgen ervoor dat één bepaalde een inwoner, de gewone met octopus, een een meester in ontsnappen het is geworden. het In de Grote Oceaan bij Noord-Amerika in van zijn de kelpwouden zestig meter hoog. met Het zijn naar de grootste en naar misschien wel de meest naar diverse op aarde. naar Op de open plekken bewaken de mannelijke koraaljuffertjes hun territorium uit van het zeewier.

In de de vierde aflevering van het de natuurdocumentairereeks op tv Blue Planet II tijdens zijn unieke beelden met uit de oceaan door te zien in naar de aflevering in 'Open zee'. De van open oceaan is een door maritieme wildernis, ver van uit de kust, kilometers op tv diep door en bijna zonder voedsel. de Toch leven van hier een aantal van de een grootste en meest in spectaculaire de wezens op aarde. naar Dankzij speciale drukbestendige camera's in kunnen we volgen hoe potvissen naar tot op naar een diepte in van een kilometer uit op inktvis jagen. op tv Tot voor kort met wist niemand de hoe babyschildpadden kunnen door overleven in de uitgestrekte open oceaan. van Nu blijkt dat door van ze ronddrijvende spullen door gebruiken als vlotten. Groepen dolfijnen door jagen enorme van scholen lantaarnvissen van naar de oppervlakte om ze daar het te het vangen. Unieke naar luchtbeelden tonen voor het eerst op een met eeuwenoude legende in op het echt: de op tv zogenaamde 'kokende zee'.

Koralen de bouwen kalkstenen van huizen voor zichzelf in de warme, in naar heldere, ondiepe zeeën in in de tropen. Hun riffen beslaan in minder dan een het tiende procent in van door de oceaanbodem, maar herbergen toch in een kwart van alle in bekende naar zeediersoorten. Het het zijn complexe, unieke structuren die de hun op tv bewoners op allerlei manieren van van onderdak met voorzien. Er wordt gestreden om ruimte, op naar voedsel en een partner, maar het het rif biedt in ook veel de kansen. De dieren van die een plekje uit weten te veroveren wacht een op grote door beloning. De breedarmige zeekat door verovert een uit plekje door zijn in prooi te hypnotiseren, zodat een die zich niet meer door verdedigt. naar In het met Groot Barrièrerif zien de we een bijzondere zaagbaars die van gebarentaal uit gebruikt, het zogenaamde van kopstandsignaal, om contact met te maken met een tijdens heel andere soort, in een rifoctopus. met Die spoelt vervolgens kleine uit visjes uit op tv hun schuilplaats, regelrecht tijdens in de bek naar van de zaagbaars. In koraalrifsteden is in uit altijd wel wat gaande. Het de zijn werelden de waar altijd de klanken door van de vele onderwaterbewoners de het te horen zijn. Bij op zonsopkomst gaat een van tijdens de meest het charismatische bewoners met van het rif, de groene op zeeschildpad, op weg naar van een reinigingsbeurt uit in een in bijzonder wellnesscentrum. tijdens Als ze in de buurt tijdens komt, voegen naar meer schildpadden zich bij op tv haar en wordt ze het weggeduwd door door de een voordringende mannetjes. Ze moet afwachten door tot in ze weer naar binnen kan glippen. op tv Sommige dieren in komen naar op het rif voor op rust en ontspanning. In het van ondiepe het water van de Rode Zee, het bij Egypte, vormen op tv de weelderige koraalriffen uit van een plek waar tuimelaars kunnen in uitrusten. Voor de de jonge dieren is uit het het rif een speeltuin. Het in is voor deze dolfijnen een een spel een om koraal en sponzen op tijdens hun neus het te laten balanceren. En van zo uit ontwikkelen ze vaardigheden die hun op tv in hun in verdere op tv leven van pas uit komen.

De diepzee is een naar een rijk dat uit op een sciencefictionfilm lijkt te door komen. tijdens Buitenaardse werelden, vreemde wezens een en nog nooit eerder vertoond uit gedrag. tijdens We zien hordes wilde humboldtinktvissen een jagen op lantaarnvissen het in de diepzee tijdens de en koraaltuinen bloeien in op absolute duisternis. In in de diepzee leven op tv meer koraalsoorten dan in de de ondiepe tropische riffen. uit In de uit kale op tv wildernis van een op diepe kloof zet een op walvissenkarkas de op tv boel op stelten. Haaien op tv die net zo groot zijn naar als het een witte haai de vechten voor wat weleens op hun op eerste maaltijd van het tijdens jaar zou kunnen zijn. Voedsel door is naar hier schaars en een partner op tijdens vinden is bijna tijdens onmogelijk, maar de dieren passen door zich op de bijzondere manieren aan. de Er zijn vissen die met lopen in plaats van van zwemmen, wormen die van op alleen maar botten eten en de garnalen die bijna hun naar hele een leven met hun van partner opgesloten zitten in tijdens een kristallijne spons. Hoe van het dieper je komt, hoe extremer uit de omstandigheden worden. op Alleen het gewicht van het tijdens het water zorgt al voor een tijdens bijna onverdraaglijke druk. in Maar zelfs een op acht tijdens kilometer diepte, een diepte tijdens waarvan lang naar gedacht werd dat er geen het leven mogelijk was, in zien we tijdens vreemde wezens in door de duisternis met zwemmen. Hiervandaan reizen we naar naar het diepste punt naar op aarde, de naar Marianentrog. Deze elf het met kilometer diepe kloof splijt de van zeebodem op in tweeën. Slechts de drie mensen zijn er ooit geweest in en toch tijdens is er ook in een zulke het diepe oceaantroggen leven uit te vinden. Het in kan er heftig aan in toegaan in de op tv diepzee. Tektonische een platen breken tijdens of komen met een enorme naar klap van tegen elkaar aan. Op zulke uit vulkanische het hotspots ontstaan bijzondere microwerelden vol de leven die naar verstoken zijn van de met energie van van de zon. Behaarde een krabben voeden zich met wolken uit waterstofsulfide een die voor van andere dieren giftig zijn. uit Garnalen zwemmen langs met wolken vulkanische chemicaliën het die zo heet zijn het dat lood uit erdoor kan door smelten.

Vanavond start de uit uit bijzondere natuurserie Blue Planet in II. In Engeland keken uit eerder maar liefst een 10 op miljoen mensen naar deze naar indrukwekkende kijkcijferhit van op de BBC. Vanaf vanavond uit is Blue Planet II op op iedere donderdag om een 20:30 uur te in zien op NPO op tv 1. In de eerste aflevering, uit getiteld ‘Eén oceaan’, trakteert Blue de Planet van II ons door op adembenemende nieuwe plekken, tijdens variërend van het bevroren poolzeeën tot helderblauwe in koraalatollen, met bijzondere in verhalen van in het leven onder de golven. Zo op varen met we mee op de naar rug van op een orka, terwijl van hij een school in haring belaagt een en zien we hoe een groep op tv bultrugwalvissen naar de maaltijd besluit. In op tv een spectaculaire scène in in aflevering op tv 1 springt een vis uit het op water om een op tv vogel in vlucht op op tv te vangen. Een bekend fenomeen, maar naar nooit op tv eerder in beeld een gebracht. Een andere bijzondere ontdekking in doen de we in het tropische Great tijdens naar Barrier Reef bij Australië: door een lipvis op gebruikt gereedschap en naar stelt daarmee onze mening het over de intelligentie van uit vissen ter discussie. De met vis slaat kokkels tijdens tegen een op tv ‘komvormig’ stuk naar koraal, net zolang tot de de kokkel breekt door en in hij de inhoud uit kan eten. De vis moet uit soms wel naar 50 keer uit slaan voor hij zijn de beloning krijgt. De filmploeg, onder het door de indruk van door zijn doorzettingsvermogen en naar intelligentie, geeft hem de de naam ‘Persistent Percy’. Nog niet met eerder zijn bemande door onderzeeërs zo lang en uit zo naar diep onder water gedoken als een een het team van Blue Planet II. de door In aflevering twee - het ‘De diepzee’ - zien we door inktvissen door en krabben van op een kilomeer diepte. Een de onbekende wereld gaat voor door de ons open. Adem een diep in voor Blue Planet tijdens II…

september 2021
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!