Programma gemist?

Aan de kust door komen twee door werelden bij een elkaar. Kusten van zijn de meest dynamische en van uitdagende naar leefomgevingen in de oceaan. van Er zijn grote beloningen te het verdienen, het maar het is er ook met heel het gevaarlijk. De bijzondere dieren die tijdens hier tijdens leven moeten vindingrijk zijn tijdens om stand te uit kunnen houden in tijdens twee heel verschillende werelden. op tijdens Deze aflevering zit door vol adembenemende actie en grootse tragedie, het op tv met personages die variëren van uit beeldschoon in tot bizar. We zien vissen het die op van het droge leven, papegaaiduikers door die honderd kilometer van of met meer af moeten leggen voor door een het maaltje en we uit zijn getuige van een strijd op een leven en van dood in een felgekleurde van getijdenpoel. naar In een van geïsoleerde inham bij naar de Galapagoseilanden verorberen zeeleeuwen uit zestig kilo tonijn. Normaal de gesproken zijn tonijnen veel met de te snel voor de zeeleeuwen, maar het hier werken de tijdens een zeeleeuwen samen om uit hun prooi naar het de kust te drijven. Als van de enorme tijdens vissen eenmaal uit vastzitten in het ondiepe het water, liggen ze op tv voor het oprapen. in Als het eb wordt, springen op tv met krabben in Brazilië van de rots naar rots. Ze blijven de koste wat uit kost uit de buurt de van met het water. Hun leven op tv hangt van ervan af. Murenen door springen met wijdgeopende bek omhoog uit van op tv de getijdenpoelen. En dan doen ook tijdens het de octopussen dat. een Ze kruipen allebei over een de droge rotsen om op tv hun prooien te met verschalken. Door naar de wisselende getijden op tv ontstaan er poelen. Maar deze op tijdens vergankelijke werelden zijn een op slagveld. Roofzuchtige in zeesterren maken van door een magische tuin een horrorlandschap. op tv Over de de hele wereld rollen enorme door golven de kust door op. naar In deze aflevering laten we een een een aantal van de een grootste op aarde zien, de van meer dan dertig tijdens meter hoog. Deze een krachten hebben gedurende duizenden door jaren prachtige op kustsculpturen en kliffen uitgehouwen, uit die plaats naar bieden een aan enorme kolonies door zeevogels. Papegaaiduikers vliegen tot naar wel vijftig kilometer de naar zee op om voedsel de te vinden voor in hun jongen. in Een van vader komt terug met uit z'n snavel vol voedsel. Dan tijdens vallen de piraten op aan. Wanhopige uit vaders moeten zien te in ontsnappen aan een de tijdens snellere en behendigere op jagers, voordat ze hun jongen van door een een maaltje kunnen met voorzien.

De vijfde aflevering met van de tijdens natuurdocumentairereeks van Blue Planet II gaat de over groene zeeën. De een groene zeeën, en dus de door niet de blauwe, brengen leven de in onze oceanen. naar Het zonlicht naar stimuleert hier de groei van een betoverende kelpwouden, mangroves door en prairies tijdens van een zeegras. In deze delen naar van de oceaan is het een meeste leven te vinden, uit maar er is met ook veel rivaliteit. een De rijkste kelpwouden door liggen naar voor de kust van een het zuiden uit van Afrika, waar de twee enorme oceanen bij op elkaar in komen. Er zwemmen bijna honderd een verschillende soorten haaien het in deze wateren. Die met zorgen ervoor tijdens dat tijdens één bepaalde inwoner, de gewone met octopus, de een meester in ontsnappen is op tv geworden. In de Grote uit Oceaan op bij Noord-Amerika zijn op de kelpwouden zestig meter een hoog. Het naar zijn de grootste en misschien het wel op de meest op diverse op aarde. Op open door plekken naar bewaken mannelijke koraaljuffertjes hun van territorium van in zeewier.

In uit de vierde aflevering een van de natuurdocumentairereeks op tv Blue Planet II zijn unieke tijdens beelden uit de op oceaan de te zien in tijdens de aflevering op tv 'Open zee'. De open op tv oceaan is een maritieme wildernis, uit ver door van de kust, naar kilometers diep van en bijna zonder voedsel. Toch leven het hier met een aantal van de grootste op en meest spectaculaire naar wezens op van aarde. Dankzij met speciale drukbestendige camera's naar kunnen we volgen uit hoe potvissen door tot op een met diepte van een naar kilometer op inktvis het jagen. Tot voor op kort wist niemand hoe babyschildpadden kunnen met de overleven in de uitgestrekte open oceaan. door naar Nu blijkt dat van ze ronddrijvende spullen gebruiken als vlotten. tijdens Groepen dolfijnen jagen naar enorme scholen lantaarnvissen het naar de oppervlakte met om ze daar met te vangen. Unieke een in luchtbeelden tonen voor het van eerst een het eeuwenoude legende in het in echt: de zogenaamde 'kokende van zee'.

Koralen naar bouwen kalkstenen de huizen voor zichzelf in het de warme, op tv heldere, ondiepe zeeën in de tropen. naar Hun riffen op beslaan naar minder dan een tiende procent van met de de oceaanbodem, maar herbergen toch in een kwart van van alle bekende zeediersoorten. Het uit zijn complexe, unieke de structuren die hun een bewoners een op allerlei de manieren van onderdak voorzien. met Er wordt gestreden om door ruimte, voedsel en naar een naar partner, maar het rif biedt ook naar het veel kansen. De dieren van die een plekje weten van te veroveren wacht door een door grote beloning. De breedarmige met zeekat verovert een in plekje door zijn prooi van te hypnotiseren, door zodat die zich door niet meer verdedigt. In het naar Groot Barrièrerif tijdens zien we een het bijzondere in zaagbaars die gebarentaal gebruikt, het zogenaamde op tv kopstandsignaal, uit om contact naar te maken met een het heel andere soort, een rifoctopus. het Die met spoelt vervolgens kleine visjes uit op tv een hun schuilplaats, regelrecht in de bek door van naar de zaagbaars. In koraalrifsteden is tijdens altijd wel tijdens wat gaande. een Het zijn werelden waar met altijd de klanken tijdens van de vele het onderwaterbewoners te tijdens horen zijn. Bij zonsopkomst tijdens gaat op een van de tijdens meest charismatische bewoners tijdens van het rif, de met groene zeeschildpad, op weg op naar een reinigingsbeurt uit in een bijzonder naar wellnesscentrum. Als ze in in de naar buurt komt, met voegen meer schildpadden zich op tv bij haar op en wordt ze van weggeduwd door de naar voordringende mannetjes. Ze op moet afwachten tot ze weer naar naar binnen naar kan glippen. Sommige dieren uit komen naar het de rif voor rust een en ontspanning. in In het ondiepe van water van de Rode Zee, tijdens bij Egypte, met vormen in de weelderige koraalriffen een plek waar het tuimelaars kunnen uitrusten. op Voor tijdens de jonge dieren naar is het rif een speeltuin. op tv van Het is voor deze dolfijnen van een spel naar om koraal en sponzen het op hun neus op tv te laten tijdens balanceren. En zo ontwikkelen ze tijdens vaardigheden die hun in in tijdens hun verdere een leven van pas naar komen.

De met diepzee is een rijk tijdens dat uit met een sciencefictionfilm lijkt te komen. de Buitenaardse werelden, vreemde uit wezens en op nog nooit eerder met vertoond gedrag. We het zien uit hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen uit in de op diepzee en koraaltuinen het bloeien de in absolute duisternis. van In de diepzee leven het meer koraalsoorten het dan in de ondiepe tropische riffen. in door In de kale wildernis tijdens van een diepe kloof tijdens zet een het walvissenkarkas de boel op op stelten. Haaien die de net met zo groot zijn door als een witte haai vechten voor tijdens wat weleens hun van op eerste maaltijd van het jaar met zou kunnen het zijn. Voedsel is hier de schaars en een partner uit vinden is met bijna onmogelijk, maar de het dieren passen tijdens zich op tv op bijzondere manieren aan. tijdens Er zijn vissen in die lopen in plaats tijdens van zwemmen, wormen die uit alleen maar van botten eten en garnalen op tv die bijna hun door een hele leven met van hun partner opgesloten zitten in tijdens een kristallijne spons. een Hoe dieper een je komt, hoe extremer uit de van omstandigheden worden. Alleen het door gewicht van de het water zorgt al voor een uit op bijna onverdraaglijke druk. op Maar zelfs op acht kilometer een diepte, de een diepte waarvan lang gedacht werd van dat er geen uit leven een mogelijk was, naar zien we vreemde wezens in de op duisternis zwemmen. Hiervandaan een reizen we op tv naar het diepste een punt op aarde, met de Marianentrog. Deze van elf kilometer diepe kloof een splijt door de zeebodem in een tweeën. Slechts drie mensen zijn de er tijdens ooit geweest en toch is tijdens er ook in de tijdens zulke diepe oceaantroggen in leven te vinden. de Het kan er op tv heftig aan toegaan een in de diepzee. Tektonische naar platen breken of de komen met een enorme klap van tijdens tegen elkaar aan. in Op zulke vulkanische op tv hotspots ontstaan bijzondere microwerelden vol leven naar die verstoken door zijn van uit de energie van de zon. op Behaarde krabben tijdens voeden tijdens zich met wolken het waterstofsulfide die voor andere dieren de giftig zijn. van Garnalen zwemmen langs wolken vulkanische van tijdens chemicaliën die zo heet zijn een dat het lood erdoor kan het smelten.

Vanavond een start de een bijzondere natuurserie Blue Planet van II. In Engeland keken het eerder maar op liefst 10 met miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit een op van de BBC. Vanaf vanavond is naar Blue op tv Planet II iedere op tv donderdag om naar 20:30 uur te de zien op NPO 1. In de eerste door aflevering, getiteld ‘Eén het oceaan’, trakteert de Blue Planet II in ons op adembenemende nieuwe met plekken, door variërend van op tv bevroren poolzeeën tot tijdens helderblauwe koraalatollen, met bijzondere verhalen van in tijdens het leven onder de golven. op tv Zo varen we tijdens mee op het de rug van van een orka, terwijl op hij een uit school haring belaagt en naar zien we hoe een groep met een bultrugwalvissen de maaltijd besluit. In een de spectaculaire een scène in aflevering 1 springt een van vis uit uit het de water om een vogel van in vlucht in te vangen. Een bekend fenomeen, maar op tv nooit eerder naar in beeld uit gebracht. Een andere bijzondere de ontdekking doen uit we in het tropische het Great Barrier Reef naar bij Australië: een naar lipvis gebruikt gereedschap naar en stelt daarmee naar onze mening over de op tv een intelligentie van vissen ter op discussie. De vis slaat kokkels uit tegen in een ‘komvormig’ stuk koraal, net met zolang tot de op tv kokkel met breekt en hij de inhoud het kan eten. De een vis moet soms de wel 50 keer van slaan voor hij het zijn beloning krijgt. naar De filmploeg, onder in de door indruk van zijn doorzettingsvermogen en van intelligentie, geeft hem van de naam in ‘Persistent Percy’. Nog naar niet eerder zijn bemande door onderzeeërs zo lang en met zo uit diep onder met water gedoken als het team van in Blue Planet met II. In het aflevering twee - naar ‘De diepzee’ - zien de we inktvissen op en krabben op een het kilomeer diepte. Een onbekende op door wereld gaat voor ons open. op tv Adem diep in uit voor naar Blue Planet II…

juli 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord