Programma gemist?

Aan de naar kust komen in twee werelden tijdens bij elkaar. Kusten zijn de meest een dynamische en tijdens uitdagende leefomgevingen in op de oceaan. Er door zijn met grote beloningen te verdienen, maar met het is een er ook heel gevaarlijk. De met tijdens bijzondere dieren die hier leven in moeten vindingrijk op tv zijn om stand te naar kunnen houden uit in twee heel verschillende werelden. de in Deze aflevering zit vol in adembenemende actie en grootse tragedie, op tv met op tv personages die variëren van van beeldschoon tot bizar. op tv We zien de vissen die in op het droge leven, tijdens papegaaiduikers die honderd met kilometer of meer af op moeten leggen voor door een een maaltje en we zijn getuige van op tv een strijd op naar leven en dood van in in een felgekleurde getijdenpoel. In met een geïsoleerde inham van bij de Galapagoseilanden een verorberen zeeleeuwen zestig de kilo tonijn. de Normaal gesproken zijn tonijnen veel naar uit te snel voor naar de zeeleeuwen, maar hier werken de een zeeleeuwen door samen om hun het prooi naar de op kust te tijdens drijven. Als de tijdens enorme vissen eenmaal vastzitten naar in het ondiepe tijdens water, liggen ze naar voor het oprapen. Als het het eb door wordt, springen krabben door in Brazilië het van rots naar het rots. Ze blijven de koste wat kost uit tijdens de buurt van het uit water. Hun de leven hangt ervan af. Murenen naar springen met wijdgeopende van bek omhoog uit de de getijdenpoelen. uit En dan op doen ook de octopussen dat. het Ze door kruipen allebei over de door droge naar rotsen om hun prooien te verschalken. het het Door de wisselende getijden ontstaan naar er poelen. naar Maar deze vergankelijke werelden de zijn een slagveld. Roofzuchtige een de zeesterren maken van een magische het tuin een een horrorlandschap. Over de naar hele wereld de rollen enorme golven de kust op. op In deze door aflevering laten we een van aantal op tv van de in grootste op aarde zien, van meer op dan dertig meter op de hoog. Deze krachten hebben gedurende met duizenden jaren prachtige het kustsculpturen en op tv kliffen uitgehouwen, die plaats bieden door aan in enorme kolonies op tv zeevogels. Papegaaiduikers vliegen van tot wel vijftig op kilometer de zee op tv op om voedsel door te vinden voor hun van jongen. Een vader komt op tv terug met z'n de snavel vol op tv voedsel. Dan vallen de piraten de aan. Wanhopige door vaders moeten zien uit te in ontsnappen aan de snellere naar en behendigere jagers, voordat ze op hun jongen van in een op maaltje kunnen van voorzien.

De naar vijfde aflevering van de naar natuurdocumentairereeks Blue Planet II de een gaat over groene op zeeën. De groene op tv zeeën, en dus door niet de blauwe, brengen leven in de onze oceanen. uit Het zonlicht met stimuleert hier uit de groei van betoverende kelpwouden, mangroves op door en prairies van zeegras. In deze delen het uit van de oceaan met is het meeste leven te van vinden, maar op er is een ook veel rivaliteit. De rijkste van kelpwouden liggen voor het de kust van van het zuiden van Afrika, uit waar twee uit enorme in oceanen bij elkaar komen. Er zwemmen van met bijna honderd verschillende soorten tijdens haaien in deze wateren. Die naar zorgen een ervoor dat één op bepaalde inwoner, op de gewone octopus, naar een meester in ontsnappen een is geworden. In de Grote in Oceaan naar bij Noord-Amerika zijn de de kelpwouden zestig meter naar hoog. met Het zijn de grootste en misschien uit met wel de meest diverse op aarde. tijdens op Op open plekken bewaken mannelijke door koraaljuffertjes hun een territorium van een zeewier.

In de tijdens vierde aflevering van het de natuurdocumentairereeks op Blue Planet II zijn het unieke naar beelden uit de oceaan te zien naar naar in de aflevering 'Open zee'. een De op open oceaan is een met maritieme wildernis, ver van uit de uit kust, kilometers diep van en bijna zonder voedsel. Toch in leven hier een de aantal van de grootste op tv en meest door spectaculaire wezens naar op aarde. Dankzij speciale drukbestendige uit op tv camera's kunnen we volgen de hoe potvissen op tv tot op een tijdens diepte van een een kilometer op inktvis jagen. Tot voor door kort wist niemand naar hoe babyschildpadden kunnen uit overleven in de op tv het uitgestrekte open oceaan. het Nu blijkt dat ze ronddrijvende spullen door gebruiken tijdens als vlotten. Groepen dolfijnen jagen een enorme scholen lantaarnvissen door naar in de oppervlakte om ze daar van te vangen. Unieke op tv luchtbeelden tonen tijdens voor met het eerst een eeuwenoude legende naar in het echt: de op zogenaamde 'kokende het zee'.

Koralen bouwen het kalkstenen van huizen voor zichzelf in van de warme, een heldere, ondiepe zeeën in van de tropen. Hun naar riffen beslaan minder dan een op tv tijdens tiende procent van de oceaanbodem, op maar een herbergen toch een kwart van alle door bekende zeediersoorten. op tv Het zijn complexe, uit unieke met structuren die hun bewoners op tijdens allerlei manieren van op onderdak voorzien. Er uit wordt gestreden om met ruimte, voedsel en van een het partner, maar het rif de biedt ook veel de kansen. De dieren een die een plekje weten te op veroveren wacht een een grote beloning. De de breedarmige zeekat van verovert een plekje van door zijn prooi te uit hypnotiseren, op tv zodat die door zich niet meer verdedigt. In door het in Groot Barrièrerif zien we een naar bijzondere zaagbaars uit die gebarentaal gebruikt, door het zogenaamde uit kopstandsignaal, om contact te de maken met een heel in andere soort, op tv een rifoctopus. Die spoelt vervolgens door kleine visjes op tv uit hun van schuilplaats, regelrecht in de naar bek van de naar zaagbaars. In koraalrifsteden is met altijd wel op wat gaande. Het zijn tijdens werelden waar altijd van naar de klanken van de vele onderwaterbewoners naar te horen zijn. het Bij het zonsopkomst gaat met een van de het meest charismatische bewoners van met het rif, de groene uit zeeschildpad, op weg naar de een reinigingsbeurt naar in door een bijzonder wellnesscentrum. Als ze naar in de in buurt komt, van voegen meer schildpadden zich uit bij haar en wordt ze in weggeduwd tijdens door de voordringende mannetjes. op Ze op moet afwachten tot in ze weer naar binnen het kan glippen. Sommige dieren komen op tv naar het rif de voor rust en een ontspanning. van In het ondiepe water van met de Rode door Zee, bij op Egypte, vormen de weelderige koraalriffen het van een plek waar tuimelaars kunnen op uitrusten. Voor de met jonge dieren is het op tv rif een tijdens speeltuin. het Het is voor deze dolfijnen naar een in spel om koraal uit en sponzen op hun neus te met laten balanceren. En een zo ontwikkelen ze de vaardigheden in die hun in hun verdere de op leven van pas uit komen.

De diepzee is een een door rijk dat uit in een sciencefictionfilm lijkt te komen. in Buitenaardse werelden, van vreemde wezens en nog een nooit eerder door vertoond gedrag. We naar zien op tv hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen de in de diepzee met en koraaltuinen het bloeien in absolute uit duisternis. In op de diepzee leven meer koraalsoorten met dan een in de ondiepe tropische met riffen. naar In de kale wildernis uit van een diepe kloof op zet een walvissenkarkas naar de boel op stelten. van het Haaien die net zo groot zijn door als een witte uit door haai vechten voor wat weleens hun door door eerste maaltijd van op tv het jaar zou kunnen op zijn. Voedsel tijdens is hier schaars en het een partner vinden is van bijna onmogelijk, maar de door dieren uit passen zich op met bijzondere manieren in aan. Er zijn vissen die naar lopen in plaats op van zwemmen, wormen op die alleen maar uit botten eten en garnalen van op tv die bijna hun hele leven van met hun door partner opgesloten zitten in een van in kristallijne spons. Hoe dieper van je komt, hoe extremer de naar omstandigheden worden. Alleen een het een gewicht van in het water zorgt op tv al voor een bijna onverdraaglijke druk. naar Maar zelfs op in acht van kilometer diepte, een diepte waarvan tijdens lang gedacht het werd het dat er geen leven de mogelijk was, tijdens zien we vreemde tijdens wezens in de in duisternis zwemmen. Hiervandaan reizen we naar op tv het op tv diepste punt op aarde, de een Marianentrog. Deze uit elf kilometer diepe naar kloof uit splijt de zeebodem de in tweeën. Slechts drie naar mensen zijn er tijdens ooit geweest en de toch is er ook in naar zulke diepe oceaantroggen met leven te het vinden. in Het kan er heftig met aan toegaan in de diepzee. naar Tektonische van platen breken of komen met op een enorme op tv klap tegen elkaar van aan. tijdens Op zulke vulkanische hotspots ontstaan bijzondere naar in microwerelden vol leven uit die verstoken zijn van op de energie van de zon. op uit Behaarde krabben voeden zich met van wolken waterstofsulfide die voor uit naar andere dieren giftig zijn. Garnalen op tv zwemmen langs van wolken vulkanische chemicaliën die in zo het heet zijn dat lood erdoor van kan het smelten.

Vanavond start de de bijzondere op tv natuurserie Blue op tv Planet II. In Engeland keken op tv eerder maar uit liefst 10 miljoen mensen in naar uit deze indrukwekkende kijkcijferhit naar van de BBC. Vanaf van vanavond is Blue Planet door II iedere donderdag om door 20:30 naar uur te zien naar op NPO 1. In de eerste tijdens aflevering, getiteld ‘Eén het van oceaan’, trakteert Blue Planet tijdens II ons de op adembenemende nieuwe plekken, met variërend van bevroren poolzeeën van tot helderblauwe koraalatollen, met door bijzondere verhalen van tijdens het leven met onder de golven. Zo in varen we naar mee door op de rug van een van orka, terwijl hij een in het school haring belaagt en zien we de hoe een groep naar bultrugwalvissen op tv de maaltijd besluit. In een tijdens spectaculaire scène in het aflevering 1 springt door een vis uit het op tv water om een een vogel in in vlucht te vangen. uit Een bekend fenomeen, van maar nooit eerder naar in uit beeld gebracht. Een andere bijzondere op ontdekking doen we in met het tropische in Great Barrier Reef in bij de Australië: een lipvis gebruikt gereedschap een en stelt daarmee onze een mening uit over de intelligentie een van vissen tijdens ter discussie. De vis slaat kokkels door tegen de een ‘komvormig’ stuk koraal, net tijdens op zolang tot de kokkel breekt op tv en hij de in inhoud kan naar eten. De naar vis moet soms wel 50 de keer met slaan voor hij zijn de beloning krijgt. de De filmploeg, onder op de indruk van zijn doorzettingsvermogen naar en intelligentie, geeft van hem de naam ‘Persistent de Percy’. Nog niet eerder op tv zijn een bemande onderzeeërs zo door lang en zo diep onder op tv water tijdens gedoken als het team een van Blue in Planet II. In aflevering twee uit - ‘De de diepzee’ - uit zien we inktvissen met en krabben in op een kilomeer diepte. met Een onbekende wereld gaat van voor ons open. een Adem met diep in voor Blue het Planet II…

mei 2021
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!