Programma gemist?

Aan tijdens de kust het komen twee werelden bij elkaar. op Kusten in zijn de meest dynamische in en uitdagende leefomgevingen in de in oceaan. door Er zijn grote beloningen door te verdienen, maar van het het is er ook heel de gevaarlijk. De bijzondere naar dieren die hier van leven moeten vindingrijk een zijn om tijdens stand te kunnen houden op in twee heel in verschillende werelden. Deze door aflevering zit vol tijdens adembenemende actie en grootse met tragedie, met in personages die naar variëren van beeldschoon tot bizar. We van zien vissen die in een op het droge leven, papegaaiduikers met die honderd kilometer of op meer af moeten het leggen voor naar een maaltje en we het zijn in getuige van een strijd van op leven in en dood in met een felgekleurde uit getijdenpoel. In een uit geïsoleerde inham bij het de Galapagoseilanden verorberen zeeleeuwen zestig naar kilo tonijn. de Normaal gesproken op zijn tonijnen veel te snel voor in de zeeleeuwen, maar in het hier werken de zeeleeuwen op samen om hun prooi op naar het de kust te drijven. uit Als de met enorme vissen eenmaal tijdens vastzitten in het ondiepe water, het liggen ze voor in het oprapen. op Als het eb wordt, springen naar krabben in Brazilië op tv van rots van naar rots. Ze blijven het koste wat door kost uit de door buurt van het water. tijdens Hun leven hangt op in ervan af. Murenen naar springen met wijdgeopende het bek omhoog uit de getijdenpoelen. op En op dan doen ook de de octopussen dat. Ze een kruipen allebei het over de droge rotsen om hun door prooien te de verschalken. Door de met wisselende op tv getijden ontstaan er op tv poelen. Maar deze het vergankelijke werelden zijn een slagveld. naar Roofzuchtige zeesterren maken in van een tijdens magische tuin met een horrorlandschap. Over de hele van wereld rollen enorme op golven de kust tijdens op. In deze aflevering met laten we door een aantal van de op door grootste op aarde zien, van meer in met dan dertig meter de hoog. Deze krachten hebben van gedurende duizenden jaren uit prachtige kustsculpturen en tijdens kliffen uitgehouwen, uit die plaats bieden aan met enorme kolonies op zeevogels. Papegaaiduikers vliegen tot wel in vijftig kilometer de met zee op om voedsel tijdens te vinden voor naar hun jongen. Een door vader komt in terug met z'n het snavel vol in voedsel. Dan vallen de tijdens piraten tijdens aan. Wanhopige vaders moeten op zien te ontsnappen aan de op snellere en van behendigere jagers, voordat op tv ze hun jongen tijdens van het een maaltje kunnen de voorzien.

De vijfde aflevering het van de natuurdocumentairereeks op tv Blue Planet II naar met gaat over groene op tv zeeën. De groene zeeën, met en dus in niet de blauwe, brengen leven in door door onze oceanen. Het met zonlicht stimuleert hier de de groei van betoverende kelpwouden, mangroves de en prairies van een zeegras. In deze in delen van met de oceaan is het meeste naar leven te vinden, tijdens maar er is een ook een veel rivaliteit. De naar rijkste kelpwouden liggen het voor de kust van het in zuiden van Afrika, de waar twee tijdens enorme op tv oceanen bij elkaar komen. Er zwemmen met bijna honderd met verschillende soorten het haaien in deze wateren. Die op tv zorgen ervoor dat tijdens één op tv bepaalde inwoner, de op tv gewone octopus, een meester door in ontsnappen is in geworden. In de tijdens Grote de Oceaan bij Noord-Amerika zijn de kelpwouden door zestig meter naar hoog. Het zijn de door grootste op en misschien wel uit de meest tijdens diverse op aarde. Op open met plekken in bewaken mannelijke koraaljuffertjes de hun territorium van het zeewier.

In de vierde de aflevering op tv van de natuurdocumentairereeks op tv Blue Planet II zijn tijdens unieke beelden uit de in oceaan te van zien in de op aflevering 'Open op tv zee'. De open een oceaan is een een maritieme wildernis, het ver van de kust, kilometers uit diep van en bijna zonder voedsel. de Toch leven hier van een aantal van in de grootste het en meest spectaculaire wezens een op aarde. Dankzij speciale drukbestendige uit camera's door kunnen we volgen hoe potvissen op het tot op een diepte van een een kilometer op tv op inktvis naar jagen. Tot voor kort uit wist niemand hoe babyschildpadden kunnen door overleven in het de door uitgestrekte open oceaan. op Nu blijkt dat ze ronddrijvende spullen een op tv gebruiken als vlotten. Groepen dolfijnen met jagen op tv enorme scholen lantaarnvissen naar de oppervlakte in om ze van daar naar te vangen. Unieke luchtbeelden tonen op voor het in eerst een eeuwenoude de legende in het met echt: de zogenaamde 'kokende het zee'.

Koralen een bouwen kalkstenen een huizen voor zichzelf in de tijdens warme, heldere, ondiepe door zeeën in de op tv tropen. tijdens Hun riffen beslaan op tv minder dan een tiende in procent van de oceaanbodem, een maar herbergen toch een het door kwart van alle op bekende zeediersoorten. Het zijn complexe, tijdens unieke structuren die hun de bewoners op van allerlei manieren van van onderdak door voorzien. Er wordt door gestreden om ruimte, voedsel en het een partner, maar met het rif het biedt ook veel kansen. door De dieren die op tv een tijdens plekje weten te veroveren wacht een door op tv grote beloning. De breedarmige zeekat van verovert een plekje door uit zijn prooi te tijdens hypnotiseren, de zodat die zich door niet meer verdedigt. tijdens In het Groot Barrièrerif zien door we een bijzondere uit zaagbaars een die gebarentaal gebruikt, het van zogenaamde kopstandsignaal, uit om contact van te maken met door een heel andere soort, een tijdens rifoctopus. Die spoelt vervolgens van kleine de visjes uit naar hun schuilplaats, regelrecht in de in bek van van de zaagbaars. In het koraalrifsteden is altijd wel wat op in gaande. Het zijn werelden met waar altijd de klanken van van het de vele onderwaterbewoners te de horen zijn. uit Bij zonsopkomst gaat een van de het in meest charismatische bewoners van het rif, het de groene tijdens zeeschildpad, op weg door naar een reinigingsbeurt in een een bijzonder tijdens wellnesscentrum. Als tijdens ze in de buurt tijdens komt, voegen meer schildpadden tijdens de zich bij haar en de wordt ze weggeduwd een door de voordringende mannetjes. op tv Ze moet van afwachten tot ze weer in naar een binnen kan glippen. Sommige dieren naar komen naar het op rif voor rust met en tijdens ontspanning. In het ondiepe van water van de naar Rode Zee, bij Egypte, vormen tijdens de met weelderige koraalriffen het een plek waar tuimelaars tijdens kunnen uitrusten. de Voor de jonge dieren op tv is het rif door een speeltuin. Het is voor met deze uit dolfijnen een spel van om koraal door en sponzen op hun neus te door laten balanceren. de En zo ontwikkelen ze met vaardigheden die hun tijdens in hun met verdere leven van door pas in komen.

De diepzee op is een in rijk dat uit de een sciencefictionfilm lijkt op tv te komen. Buitenaardse van werelden, vreemde wezens en nog tijdens nooit eerder de vertoond gedrag. We het zien op tv hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen een uit in de diepzee en koraaltuinen op bloeien op tv in absolute duisternis. In de op diepzee leven met meer koraalsoorten dan met in de het ondiepe tropische riffen. In de kale uit wildernis van een met diepe de kloof zet een walvissenkarkas in de van boel op stelten. Haaien die van net zo op tv groot zijn op als een witte haai op vechten voor de wat weleens hun eerste door maaltijd van het jaar tijdens zou op kunnen zijn. Voedsel is hier door schaars en een partner naar naar vinden is bijna tijdens onmogelijk, maar de dieren passen een zich op bijzondere een manieren aan. Er zijn op tv de vissen die lopen in plaats de van zwemmen, wormen die het alleen maar botten in eten en garnalen op die bijna hun tijdens door hele leven met hun partner met opgesloten zitten van in een kristallijne spons. Hoe door dieper je komt, de hoe tijdens extremer de omstandigheden worden. Alleen uit het gewicht van het het het water zorgt het al voor een bijna onverdraaglijke druk. tijdens Maar zelfs op de acht kilometer diepte, op tv een diepte waarvan op het lang gedacht werd dat van er geen leven mogelijk was, op zien tijdens we vreemde een wezens in de met duisternis zwemmen. Hiervandaan reizen we het naar het diepste op punt op aarde, uit de Marianentrog. Deze naar elf naar kilometer diepe kloof splijt de door zeebodem de in tweeën. Slechts drie mensen in zijn er ooit geweest op door en toch is naar er ook in zulke diepe op oceaantroggen leven te vinden. de Het kan het er heftig door aan toegaan in de diepzee. door Tektonische platen met breken of komen met op het een enorme klap tegen elkaar het aan. Op zulke vulkanische uit hotspots ontstaan bijzondere het microwerelden met vol leven die verstoken tijdens zijn van van de energie uit van de zon. Behaarde krabben voeden in zich met met wolken waterstofsulfide die voor in andere in dieren giftig zijn. Garnalen zwemmen in langs van wolken vulkanische chemicaliën op tv die zo heet van zijn dat lood met erdoor kan naar smelten.

Vanavond start de het op tv bijzondere natuurserie Blue Planet tijdens II. In Engeland op tv keken eerder het maar liefst 10 miljoen mensen naar uit deze indrukwekkende kijkcijferhit het van de BBC. in het Vanaf vanavond is Blue Planet II het iedere donderdag uit om 20:30 uur van te naar zien op NPO 1. In de eerste tijdens aflevering, op getiteld ‘Eén oceaan’, trakteert naar Blue Planet II ons het op adembenemende tijdens nieuwe plekken, in variërend van de bevroren poolzeeën tot naar helderblauwe koraalatollen, met bijzondere verhalen van in met het leven onder in de golven. Zo varen we mee de op de rug de van een orka, door terwijl uit hij een school haring belaagt met en zien door we de hoe een groep een bultrugwalvissen de maaltijd besluit. In in een spectaculaire scène een in aflevering 1 springt een op op tv vis uit het water een om een vogel van in vlucht te vangen. naar Een bekend fenomeen, uit maar de nooit eerder in beeld tijdens gebracht. Een andere bijzondere ontdekking met doen naar we in het tropische Great op tv Barrier het Reef bij van Australië: een lipvis gebruikt gereedschap en op stelt naar daarmee onze mening over op tv de intelligentie van vissen door ter discussie. De in vis slaat kokkels de tegen met een ‘komvormig’ het stuk koraal, net zolang tot de de kokkel breekt op en hij uit de inhoud kan eten. tijdens De vis moet soms op wel 50 keer het slaan voor een hij de zijn beloning krijgt. De filmploeg, onder een de op tv indruk van zijn door doorzettingsvermogen en intelligentie, geeft de hem in de naam ‘Persistent Percy’. Nog niet eerder in zijn bemande tijdens onderzeeërs op zo lang en zo diep het onder water door gedoken als het team van op door Blue Planet II. In op aflevering twee - een ‘De diepzee’ - zien met we met inktvissen en krabben op een kilomeer op diepte. Een onbekende tijdens wereld gaat door voor ons open. uit Adem het diep in voor Blue Planet op tv II…

april 2019
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord