Programma gemist?

Aan de kust de komen op tv twee werelden bij in elkaar. Kusten met zijn de meest dynamische en uitdagende met leefomgevingen in een de tijdens oceaan. Er zijn grote beloningen in te verdienen, tijdens maar het is naar er ook heel de gevaarlijk. De bijzondere van dieren die hier leven het moeten vindingrijk zijn om door de stand te kunnen tijdens houden in twee heel verschillende werelden. tijdens tijdens Deze aflevering zit vol op tv adembenemende actie en door grootse tragedie, met personages die van variëren op van beeldschoon tot een bizar. We zien vissen op tv die op het een droge een leven, papegaaiduikers die het honderd kilometer of meer af tijdens moeten leggen tijdens voor een een maaltje en we zijn getuige van op tv met een strijd op leven en naar dood van in een felgekleurde getijdenpoel. In een op geïsoleerde inham bij uit de Galapagoseilanden tijdens verorberen zeeleeuwen zestig kilo door tonijn. Normaal gesproken op naar zijn tonijnen veel te snel voor op de zeeleeuwen, maar op tv hier tijdens werken de zeeleeuwen samen het om van hun prooi naar de kust te van drijven. door Als de enorme vissen eenmaal in vastzitten in het uit ondiepe op water, liggen ze voor een het oprapen. Als uit het van eb wordt, springen krabben op tv in Brazilië met van rots naar met rots. Ze blijven door koste wat kost tijdens uit de buurt van het water. een Hun leven hangt op op ervan af. Murenen springen op met wijdgeopende bek omhoog uit uit de de getijdenpoelen. En op tv dan doen ook op de octopussen dat. Ze kruipen allebei op over uit de droge rotsen om hun de prooien een te verschalken. op Door de wisselende getijden met ontstaan er poelen. Maar deze het vergankelijke werelden naar zijn een naar slagveld. Roofzuchtige zeesterren maken van op tv de een magische tuin een in horrorlandschap. Over de hele wereld in van rollen enorme golven de door kust op. In deze aflevering op door laten we een aantal van de op op grootste op aarde het zien, van meer uit dan dertig meter hoog. Deze krachten uit hebben op tv gedurende duizenden jaren prachtige kustsculpturen van en kliffen uitgehouwen, een die tijdens plaats bieden aan enorme uit kolonies het zeevogels. Papegaaiduikers vliegen tot wel een vijftig in kilometer de zee het op om voedsel te vinden voor met hun jongen. Een tijdens vader komt door terug met met z'n snavel vol met voedsel. Dan vallen de piraten op aan. Wanhopige de vaders moeten zien te het ontsnappen aan uit de snellere en behendigere uit jagers, voordat met ze de hun jongen van een maaltje op kunnen de voorzien.

De het vijfde aflevering van de de natuurdocumentairereeks Blue Planet tijdens II gaat over op groene zeeën. het De groene zeeën, en een dus niet met de blauwe, de brengen leven in onze de oceanen. Het zonlicht stimuleert hier tijdens de met groei van betoverende tijdens kelpwouden, mangroves de en prairies van door zeegras. In deze delen van van de oceaan is het meeste door leven te vinden, tijdens maar er is door in ook veel rivaliteit. het De rijkste kelpwouden liggen op tv voor de naar kust van het zuiden met van Afrika, waar van twee enorme oceanen bij op elkaar komen. door Er zwemmen bijna honderd verschillende een de soorten haaien in deze wateren. Die door zorgen uit ervoor dat één bepaalde inwoner, in de gewone op octopus, een op meester in ontsnappen is naar geworden. In op tv de Grote een Oceaan bij Noord-Amerika zijn de van kelpwouden zestig meter uit hoog. Het zijn de uit uit grootste en misschien wel op de meest diverse op aarde. uit Op open plekken een bewaken mannelijke koraaljuffertjes op tv hun territorium van tijdens het zeewier.

In de het vierde aflevering van door de natuurdocumentairereeks Blue op Planet II zijn unieke de tijdens beelden uit de door oceaan te zien tijdens in de aflevering op 'Open zee'. De open oceaan is het een de maritieme wildernis, naar ver van de kust, kilometers diep op in en bijna zonder voedsel. naar Toch leven hier een een aantal van de op tv grootste en het meest spectaculaire naar wezens op aarde. Dankzij in speciale drukbestendige camera's van kunnen we volgen hoe door potvissen tot op uit een diepte van met een kilometer met op inktvis jagen. Tot op voor kort wist niemand door hoe babyschildpadden in kunnen overleven van in de uitgestrekte open van oceaan. Nu een blijkt dat ze ronddrijvende spullen uit gebruiken met als vlotten. een Groepen dolfijnen jagen enorme uit scholen lantaarnvissen naar de oppervlakte van door om ze daar te op vangen. Unieke uit luchtbeelden tonen voor het eerst een op tv eeuwenoude uit legende in het tijdens echt: de zogenaamde 'kokende in zee'.

Koralen bouwen op tv kalkstenen met huizen voor zichzelf in op de warme, heldere, ondiepe van zeeën in de tropen. met Hun riffen het beslaan minder dan een een tiende procent van op tv van de oceaanbodem, maar het herbergen toch een kwart van op alle bekende naar zeediersoorten. Het zijn complexe, de unieke structuren die in hun tijdens bewoners op allerlei manieren van onderdak op tv voorzien. het Er wordt gestreden om uit ruimte, voedsel het en een partner, met maar het rif biedt uit ook veel kansen. De naar een dieren die een door plekje weten te veroveren tijdens wacht een grote de beloning. De van breedarmige zeekat verovert een plekje door naar zijn prooi te tijdens hypnotiseren, zodat die door zich niet meer de verdedigt. In het een op tv Groot Barrièrerif zien we een bijzondere tijdens het zaagbaars die gebarentaal gebruikt, het tijdens zogenaamde kopstandsignaal, om het contact te door maken met een heel in andere soort, het een rifoctopus. Die uit spoelt vervolgens van kleine visjes uit hun schuilplaats, regelrecht door in de bek het van de het zaagbaars. In koraalrifsteden met is altijd wel wat uit gaande. Het op tv zijn werelden waar op altijd de klanken van van de vele onderwaterbewoners met te horen het zijn. Bij zonsopkomst gaat tijdens een van de op meest charismatische op tv bewoners tijdens van het rif, de groene zeeschildpad, in op weg met naar een reinigingsbeurt in met een bijzonder uit wellnesscentrum. Als door ze in de op tv buurt komt, door voegen meer schildpadden zich het bij haar en wordt ze naar weggeduwd door de op voordringende mannetjes. de Ze moet afwachten tot het tijdens ze weer naar binnen uit kan glippen. op Sommige dieren komen naar het naar rif voor rust op en ontspanning. door In het ondiepe water met van de door Rode Zee, bij Egypte, op vormen de weelderige koraalriffen op een plek de waar tuimelaars op tv kunnen uitrusten. een Voor de jonge dieren is het tijdens rif een speeltuin. door Het is voor door in deze dolfijnen een spel het om koraal en sponzen op van hun neus te van laten balanceren. uit En zo ontwikkelen ze met vaardigheden die hun door in de hun verdere leven van op pas de komen.

De diepzee tijdens is op een rijk dat uit een uit sciencefictionfilm lijkt te een komen. Buitenaardse werelden, vreemde een wezens de en nog nooit eerder vertoond de gedrag. We door zien door hordes wilde humboldtinktvissen jagen op uit lantaarnvissen van in de diepzee en koraaltuinen het bloeien in absolute duisternis. de In de op diepzee leven meer naar koraalsoorten dan in de het ondiepe tropische riffen. de In de met kale wildernis van met een diepe kloof het zet een walvissenkarkas de de boel op op stelten. Haaien die net tijdens zo een groot zijn in als een witte haai een vechten voor wat weleens met hun eerste maaltijd van tijdens het het jaar zou kunnen zijn. Voedsel tijdens van is hier schaars en een tijdens partner door vinden is bijna op tv onmogelijk, maar de dieren het passen zich op naar bijzondere manieren aan. Er zijn naar uit vissen die lopen de in plaats van zwemmen, op wormen die alleen maar botten met met eten en garnalen die door bijna hun op hele leven met hun partner opgesloten de zitten in op een kristallijne spons. het Hoe dieper je met komt, hoe extremer de met de omstandigheden worden. Alleen het een gewicht van naar het water zorgt al voor een de bijna onverdraaglijke op druk. Maar zelfs door op acht kilometer een diepte, de een diepte waarvan lang gedacht werd tijdens van dat er geen leven mogelijk was, op tv zien we het vreemde wezens in de door duisternis van zwemmen. Hiervandaan op reizen we naar het het diepste punt op het aarde, de door Marianentrog. Deze elf kilometer diepe kloof met splijt de van zeebodem in tweeën. Slechts op tv tijdens drie mensen zijn op er ooit geweest en toch op tv is er van ook in zulke diepe oceaantroggen op tv van leven te vinden. Het kan het er heftig aan in toegaan van in de diepzee. Tektonische platen breken van of een komen met een enorme klap met tegen naar elkaar aan. op tv Op zulke vulkanische hotspots ontstaan in bijzondere een microwerelden vol leven die het verstoken zijn van door de energie het van de zon. Behaarde krabben met voeden zich tijdens met wolken waterstofsulfide die voor een andere dieren giftig de zijn. Garnalen het zwemmen tijdens langs wolken vulkanische chemicaliën die zo uit heet zijn in dat naar lood erdoor kan de smelten.

Vanavond start op de bijzondere het natuurserie Blue Planet op tv II. In Engeland tijdens keken eerder maar liefst 10 op tv met miljoen mensen naar tijdens deze indrukwekkende kijkcijferhit tijdens van de BBC. Vanaf vanavond op tv is naar Blue Planet II uit iedere donderdag om 20:30 tijdens uur te zien op tv op NPO in 1. In de eerste aflevering, getiteld ‘Eén van oceaan’, trakteert het Blue Planet de II ons op op adembenemende nieuwe plekken, variërend van de bevroren poolzeeën tot een helderblauwe uit koraalatollen, met op tv bijzondere verhalen van het leven tijdens onder de golven. Zo een varen we het mee op op tv de rug van een een orka, terwijl hij een met school haring tijdens belaagt en tijdens zien we hoe de een groep tijdens bultrugwalvissen de maaltijd besluit. In een spectaculaire een scène in de aflevering 1 in springt een vis uit het het water om naar een vogel tijdens in vlucht een te vangen. Een bekend naar fenomeen, maar nooit eerder in met beeld gebracht. Een het van andere bijzondere ontdekking doen naar we in het naar tropische Great Barrier Reef het bij Australië: een lipvis op tv gebruikt gereedschap en door stelt naar daarmee onze naar mening over de intelligentie van in vissen van ter discussie. De vis slaat naar kokkels tegen tijdens een ‘komvormig’ de stuk koraal, net zolang tot de in kokkel het breekt en hij van de inhoud tijdens kan eten. De vis moet soms een wel 50 een keer slaan voor in hij op zijn beloning krijgt. De in filmploeg, onder de indruk van het in zijn doorzettingsvermogen en intelligentie, in geeft hem de naam ‘Persistent uit van Percy’. Nog niet eerder het zijn bemande onderzeeërs zo lang van en zo tijdens diep onder water gedoken als op het met team van Blue door Planet II. In aflevering door twee - het ‘De diepzee’ - zien tijdens we inktvissen en van krabben op een kilomeer in diepte. met Een onbekende wereld gaat voor door ons open. Adem een van diep in voor Blue op Planet II…

januari 2021
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 20:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!