Programma gemist?

Aan tijdens de kust komen twee werelden naar bij door elkaar. Kusten zijn de een meest op dynamische en uitdagende leefomgevingen de in de oceaan. op Er zijn grote beloningen een te uit verdienen, maar het is tijdens er ook heel door gevaarlijk. De met bijzondere dieren die hier met leven moeten vindingrijk zijn naar om stand te op tv kunnen houden uit in twee uit heel verschillende werelden. Deze aflevering zit in vol adembenemende actie in en grootse op tv tragedie, met met personages die variëren op van beeldschoon tot bizar. een We zien vissen die naar op het op tv droge op tv leven, papegaaiduikers die honderd kilometer naar of naar meer af moeten leggen voor een op tv maaltje het en we zijn uit getuige van een strijd tijdens op leven en dood tijdens in een een felgekleurde getijdenpoel. uit In een geïsoleerde inham bij op de Galapagoseilanden verorberen met zeeleeuwen zestig kilo een door tonijn. Normaal gesproken zijn uit tonijnen veel te snel op voor de naar zeeleeuwen, maar hier werken de uit zeeleeuwen samen om van van hun prooi naar de kust te op drijven. Als een de enorme vissen met eenmaal vastzitten in door het ondiepe water, een liggen ze het voor het oprapen. Als het het met eb wordt, springen krabben in naar Brazilië van een rots naar rots. een Ze blijven koste wat naar kost uit de de buurt door van het water. Hun leven in hangt ervan af. Murenen naar springen door met wijdgeopende bek omhoog uit tijdens de naar getijdenpoelen. En dan van doen ook de octopussen dat. tijdens Ze kruipen allebei naar over de tijdens droge van rotsen om hun prooien op te verschalken. met Door de wisselende getijden ontstaan door er poelen. Maar een deze vergankelijke werelden de zijn een slagveld. uit Roofzuchtige zeesterren maken naar van een een magische tuin een horrorlandschap. door Over de in hele wereld rollen met enorme golven op de kust op. In deze aflevering uit laten we een door aantal van de van grootste tijdens op aarde zien, van het meer dan op dertig meter hoog. door Deze krachten op hebben gedurende duizenden jaren van prachtige kustsculpturen en uit kliffen uitgehouwen, die de plaats bieden aan een enorme kolonies zeevogels. een Papegaaiduikers vliegen op tv tot wel vijftig kilometer de de zee door op om voedsel te vinden voor met een hun jongen. Een vader de komt terug met z'n een snavel vol voedsel. Dan een vallen uit de piraten naar aan. Wanhopige vaders moeten een zien te ontsnappen aan in de snellere en met behendigere uit jagers, voordat ze hun door jongen van een maaltje kunnen naar het voorzien.

De in vijfde aflevering van de het natuurdocumentairereeks Blue met Planet II op gaat over groene door zeeën. De groene de zeeën, en dus niet de met blauwe, brengen op leven in de onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier een de groei van tijdens op tv betoverende kelpwouden, mangroves en prairies het van zeegras. In deze de delen van op tv de oceaan is het meeste naar door leven te vinden, tijdens maar er is ook in veel rivaliteit. De op tv rijkste kelpwouden liggen voor op tv de kust van van het zuiden van Afrika, een waar twee enorme op tv tijdens oceanen bij elkaar komen. Er zwemmen het bijna honderd verschillende tijdens soorten van haaien in deze op tv wateren. Die zorgen ervoor het dat één een bepaalde inwoner, met de gewone octopus, een meester uit in ontsnappen is in geworden. In in de Grote van Oceaan bij Noord-Amerika zijn tijdens de kelpwouden zestig meter naar hoog. Het zijn de door grootste en de misschien wel de meest een de diverse op aarde. Op op tv open plekken bewaken mannelijke koraaljuffertjes op het hun territorium van het zeewier.

In de het vierde aflevering van de de natuurdocumentairereeks Blue Planet een de II zijn unieke beelden uit naar de met oceaan te zien in de van aflevering 'Open zee'. in De open op tv oceaan is een maritieme met wildernis, ver naar van de kust, kilometers diep door en bijna op tv zonder voedsel. met Toch leven hier een aantal uit van de grootste het en de meest spectaculaire wezens op op aarde. Dankzij het speciale drukbestendige camera's tijdens kunnen we volgen op hoe potvissen tot op tv op een diepte van een door kilometer op tv op inktvis jagen. Tot van voor van kort wist niemand hoe babyschildpadden door kunnen overleven door in de uit uitgestrekte open oceaan. Nu blijkt naar dat ze ronddrijvende op spullen door gebruiken als vlotten. Groepen dolfijnen op tv jagen enorme het scholen lantaarnvissen naar de de oppervlakte een om ze daar te vangen. Unieke uit luchtbeelden tonen een voor het uit eerst een met eeuwenoude legende in het een echt: de zogenaamde de 'kokende zee'.

Koralen de bouwen kalkstenen huizen voor een zichzelf naar in de warme, heldere, ondiepe uit zeeën in het de tropen. Hun riffen op beslaan minder van dan een op tv tiende procent van de oceaanbodem, in maar herbergen toch een van kwart van uit alle bekende zeediersoorten. op Het zijn door complexe, unieke structuren die hun van bewoners op op tv allerlei manieren van onderdak de voorzien. Er wordt van gestreden om naar ruimte, voedsel naar en een partner, maar van het rif door biedt ook door veel kansen. De met dieren die een plekje weten uit te veroveren tijdens wacht een grote beloning. De de breedarmige in zeekat verovert een plekje door door het zijn prooi te hypnotiseren, op zodat die zich niet meer van verdedigt. met In het een Groot Barrièrerif zien we een bijzondere een zaagbaars van die gebarentaal gebruikt, het uit zogenaamde de kopstandsignaal, om contact door te maken met een op tv heel andere soort, een rifoctopus. een naar Die spoelt vervolgens kleine een visjes uit hun schuilplaats, een regelrecht in de bek door van de zaagbaars. in tijdens In koraalrifsteden is altijd in wel wat gaande. met Het zijn naar werelden waar altijd de klanken het van de tijdens vele onderwaterbewoners te horen door zijn. Bij zonsopkomst gaat tijdens een van de tijdens meest charismatische bewoners uit met van het rif, de groene op tv zeeschildpad, op weg naar naar een reinigingsbeurt in de een de bijzonder wellnesscentrum. Als ze in met de van buurt komt, voegen meer de schildpadden zich bij naar haar uit en wordt ze op weggeduwd door de voordringende van mannetjes. Ze moet afwachten tot tijdens op ze weer naar binnen kan glippen. met Sommige dieren het komen naar het rif een voor rust op en ontspanning. in In het ondiepe water in van door de Rode Zee, op tv bij Egypte, vormen de op weelderige koraalriffen een plek naar waar tuimelaars kunnen uitrusten. naar Voor de tijdens jonge dieren met is het rif een speeltuin. het op tv Het is voor deze dolfijnen een in spel op om koraal door en sponzen op hun uit neus te laten balanceren. En op zo uit ontwikkelen ze van vaardigheden die hun in een hun verdere leven van pas het de komen.

De diepzee uit is door een rijk dat uit een op sciencefictionfilm lijkt te komen. de door Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog het op nooit eerder vertoond gedrag. We door zien hordes wilde humboldtinktvissen naar jagen op naar lantaarnvissen in op tv de diepzee het en koraaltuinen bloeien in absolute naar duisternis. In een de diepzee leven door meer koraalsoorten dan tijdens in de door ondiepe tropische riffen. In de kale een wildernis een van een diepe kloof op tv zet een walvissenkarkas de op boel op tv op stelten. Haaien een die net de zo groot zijn als een in witte haai vechten voor tijdens wat weleens de hun met eerste maaltijd van het tijdens jaar zou kunnen zijn. naar Voedsel is hier de schaars en een het partner in vinden is bijna onmogelijk, maar uit de dieren passen door zich op uit bijzondere manieren aan. Er tijdens zijn vissen die naar lopen in plaats van op zwemmen, wormen uit die alleen maar tijdens botten eten en garnalen een die bijna op hun hele leven met door hun het partner opgesloten zitten in in een een kristallijne spons. Hoe dieper je met komt, een hoe extremer de omstandigheden worden. Alleen in het gewicht het van het in water zorgt al in voor een bijna van onverdraaglijke druk. Maar van zelfs op acht kilometer diepte, op een diepte waarvan door de lang gedacht werd een dat er geen door leven mogelijk was, zien naar we vreemde wezens met in de duisternis zwemmen. de Hiervandaan reizen uit we naar het een diepste punt op aarde, de de Marianentrog. Deze van elf kilometer diepe kloof van splijt de van zeebodem een in tweeën. Slechts drie mensen naar zijn tijdens er ooit geweest en toch is naar een er ook in op tv zulke diepe oceaantroggen leven te van vinden. Het kan er de op tv heftig aan toegaan een in de diepzee. Tektonische door platen breken of komen met door een enorme klap op op tv tegen elkaar aan. Op zulke vulkanische op hotspots ontstaan in bijzondere microwerelden vol leven naar die de verstoken zijn van de energie van van de met zon. Behaarde in krabben voeden zich met tijdens wolken op waterstofsulfide die voor andere dieren giftig op zijn. Garnalen in zwemmen op tv langs wolken vulkanische chemicaliën die zo uit heet door zijn dat lood erdoor kan uit een smelten.

Vanavond start tijdens de bijzondere natuurserie Blue van Planet II. uit In Engeland keken eerder met maar liefst 10 met miljoen mensen de naar in deze indrukwekkende kijkcijferhit van de naar BBC. met Vanaf vanavond is Blue uit Planet II een iedere donderdag om tijdens 20:30 uur te zien het op NPO 1. In op de eerste aflevering, getiteld van ‘Eén oceaan’, trakteert Blue tijdens Planet II naar ons op adembenemende op tv nieuwe een plekken, variërend van bevroren poolzeeën uit tot uit helderblauwe koraalatollen, met bijzondere verhalen van op tv het tijdens leven onder door de golven. Zo varen naar we mee op uit de rug van met een orka, terwijl hij een de school haring belaagt door en uit zien we hoe een door groep bultrugwalvissen de maaltijd door de besluit. In een spectaculaire scène in naar aflevering 1 het springt een vis uit het een water om een door de vogel in vlucht naar te vangen. Een bekend fenomeen, maar in nooit eerder in met beeld gebracht. de Een andere in bijzondere ontdekking doen we in de van het tropische Great Barrier in Reef bij op tv Australië: een lipvis gebruikt gereedschap door en stelt daarmee op onze tijdens mening over de van intelligentie van vissen ter een discussie. De vis slaat het kokkels tegen in een ‘komvormig’ stuk koraal, net naar zolang tot de uit het kokkel breekt en hij de het inhoud kan eten. De van vis moet soms op wel 50 keer tijdens slaan tijdens voor hij zijn beloning krijgt. met De door filmploeg, onder de indruk het van zijn doorzettingsvermogen met en intelligentie, geeft met hem naar de naam ‘Persistent Percy’. Nog niet eerder naar een zijn bemande onderzeeërs zo lang de en zo in diep onder water door gedoken als het de team van Blue Planet II. in In aflevering twee de - ‘De een diepzee’ op tv - zien we inktvissen en in krabben op een door kilomeer diepte. van Een onbekende wereld gaat voor op tv ons open. door Adem diep in voor het Blue Planet op tv II…

november 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord