Programma gemist?

Aan de in kust komen twee werelden uit de bij elkaar. Kusten zijn de door meest dynamische en op tv uitdagende uit leefomgevingen in de oceaan. Er zijn op tv grote beloningen te uit verdienen, maar het naar is de er ook heel gevaarlijk. De de bijzondere de dieren die hier leven op tv moeten vindingrijk in zijn om stand te kunnen een houden in twee door op tv heel verschillende werelden. Deze aflevering zit een vol naar adembenemende actie en grootse tragedie, in het met personages die variëren het van beeldschoon tot bizar. door We zien het vissen die op het droge tijdens leven, op papegaaiduikers die uit honderd kilometer of meer af in moeten leggen voor van een maaltje en het we zijn getuige op van een uit strijd op leven en dood door door in een felgekleurde getijdenpoel. In met een geïsoleerde inham bij van de Galapagoseilanden in verorberen zeeleeuwen zestig van kilo tonijn. het Normaal gesproken zijn tonijnen de veel te snel voor een de zeeleeuwen, maar tijdens naar hier werken de zeeleeuwen samen met om tijdens hun prooi naar de van kust te een drijven. Als de enorme in vissen eenmaal vastzitten in van het de ondiepe water, liggen op ze voor het oprapen. Als door het eb wordt, uit springen tijdens krabben in Brazilië van uit rots naar rots. Ze door blijven koste wat tijdens kost uit het de buurt van het water. op een Hun leven hangt ervan tijdens af. Murenen springen in met wijdgeopende van bek omhoog uit naar de getijdenpoelen. En dan het doen ook de het octopussen dat. op tv Ze kruipen allebei over de de droge rotsen in om hun prooien met te verschalken. het Door de wisselende getijden ontstaan het er poelen. het Maar deze op tv vergankelijke werelden zijn naar een slagveld. Roofzuchtige zeesterren een maken van tijdens een magische tuin een van horrorlandschap. Over het de hele wereld rollen enorme golven van de in kust op. In deze aflevering tijdens laten op we een een aantal van de uit grootste op aarde zien, op van meer dan dertig meter uit hoog. uit Deze krachten hebben gedurende duizenden door jaren prachtige een kustsculpturen en kliffen uitgehouwen, tijdens die plaats bieden met aan tijdens enorme kolonies zeevogels. Papegaaiduikers vliegen door tot wel van vijftig kilometer op de zee op om voedsel tijdens te vinden door voor hun jongen. een Een een vader komt terug met z'n naar snavel vol voedsel. Dan de vallen door de piraten aan. op tv Wanhopige vaders moeten van zien te ontsnappen de aan de in snellere en behendigere jagers, voordat naar ze hun in jongen van in een maaltje kunnen op voorzien.

De vijfde naar aflevering van met de natuurdocumentairereeks Blue het Planet II gaat uit over groene zeeën. De op groene zeeën, en het dus naar niet de blauwe, brengen op leven in onze het oceanen. Het zonlicht stimuleert hier van de groei in van betoverende tijdens kelpwouden, mangroves en prairies tijdens van zeegras. In deze in delen van de oceaan door op is het meeste leven op tv te vinden, maar er is tijdens ook van veel rivaliteit. De rijkste door kelpwouden liggen voor de met kust van het tijdens zuiden van Afrika, van waar twee van enorme naar oceanen bij elkaar komen. Er met zwemmen op tv bijna honderd verschillende soorten tijdens haaien in de deze wateren. Die zorgen ervoor dat een één bepaalde inwoner, door de gewone uit octopus, een meester in in door ontsnappen is geworden. op tv In de Grote Oceaan op tv bij Noord-Amerika zijn de op tv kelpwouden zestig meter naar hoog. door Het zijn de grootste en misschien tijdens naar wel de meest diverse op op tv aarde. Op open plekken tijdens het bewaken mannelijke koraaljuffertjes hun territorium naar van naar zeewier.

In de naar vierde tijdens aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue een Planet II zijn een unieke beelden uit de het met oceaan te zien in in de aflevering 'Open zee'. De op tv open van oceaan is een maritieme wildernis, in ver van uit de kust, kilometers diep van op en bijna zonder voedsel. Toch leven de hier een aantal met uit van de grootste naar en meest spectaculaire wezens een op aarde. Dankzij het speciale drukbestendige camera's kunnen we op tv volgen hoe in potvissen tot op van een diepte van een een kilometer op tijdens inktvis jagen. Tot voor door kort wist niemand in hoe babyschildpadden van kunnen in overleven in de naar uitgestrekte open oceaan. Nu blijkt dat de de ze ronddrijvende spullen gebruiken als vlotten. het Groepen dolfijnen jagen uit enorme scholen lantaarnvissen het naar de in oppervlakte om ze daar in te vangen. Unieke met met luchtbeelden tonen voor het eerst met een eeuwenoude legende in in het echt: met de op tv zogenaamde 'kokende zee'.

Koralen bouwen kalkstenen tijdens huizen voor zichzelf een in de het warme, heldere, ondiepe naar zeeën in de de tropen. Hun riffen naar beslaan een minder dan een tiende procent van een de de oceaanbodem, maar herbergen naar toch een kwart van alle een het bekende zeediersoorten. Het zijn van complexe, unieke structuren tijdens die hun bewoners op allerlei uit manieren door van onderdak voorzien. met Er wordt gestreden om ruimte, van voedsel op tv en een partner, maar het naar rif biedt tijdens ook veel kansen. De de dieren die door een plekje weten te naar veroveren wacht een in grote op beloning. De breedarmige van zeekat verovert een het plekje door zijn prooi een te hypnotiseren, zodat uit die zich niet van meer verdedigt. In op tv het Groot door Barrièrerif zien we een bijzondere met de zaagbaars die gebarentaal gebruikt, het zogenaamde de kopstandsignaal, de om contact in te maken met een heel een andere soort, een rifoctopus. op tv Die spoelt vervolgens uit kleine visjes uit uit hun een schuilplaats, regelrecht in het de bek van de zaagbaars. de In koraalrifsteden is uit altijd met wel wat een gaande. Het zijn werelden waar altijd op op tv de klanken van de uit vele onderwaterbewoners te een horen zijn. Bij zonsopkomst gaat op een het van de uit meest charismatische bewoners van een het rif, met de groene zeeschildpad, op weg naar tijdens een naar reinigingsbeurt in een met bijzonder wellnesscentrum. Als ze uit in de buurt komt, het voegen meer van schildpadden zich bij haar van met en wordt ze op tv weggeduwd door de in voordringende mannetjes. Ze moet afwachten tot naar van ze weer naar met binnen kan glippen. Sommige dieren komen uit naar van het rif uit voor rust en ontspanning. In een het op ondiepe water van op de Rode Zee, van bij Egypte, vormen de van weelderige koraalriffen een plek door waar op tv tuimelaars kunnen uitrusten. Voor door de jonge dieren naar is het rif een tijdens speeltuin. Het is op voor op tv deze dolfijnen een spel om koraal met en sponzen op van hun neus van te laten balanceren. En het zo ontwikkelen ze op tv in vaardigheden die hun in een hun verdere leven door van pas naar komen.

De door diepzee is een van rijk dat uit een van sciencefictionfilm lijkt te komen. tijdens Buitenaardse van werelden, vreemde wezens de en nog nooit naar eerder vertoond gedrag. We zien op tv hordes wilde humboldtinktvissen een met jagen op lantaarnvissen in met de diepzee en koraaltuinen bloeien tijdens in absolute naar duisternis. het In de diepzee leven meer het koraalsoorten uit dan in de ondiepe tropische riffen. van In tijdens de kale wildernis van door een diepe kloof zet op in een walvissenkarkas de boel op de stelten. Haaien die op tv net zo groot het zijn als op tv een witte het haai vechten voor wat weleens hun in eerste maaltijd van in door het jaar zou kunnen zijn. op Voedsel is van hier schaars tijdens en een partner vinden is bijna een op tv onmogelijk, maar de dieren op passen zich op tv op bijzondere manieren aan. de Er zijn vissen die lopen in tijdens in plaats van zwemmen, wormen die met in alleen maar botten door eten en garnalen die bijna van hun hele een leven met hun partner opgesloten uit zitten in tijdens een kristallijne spons. het Hoe dieper je op komt, van hoe extremer de met omstandigheden worden. Alleen het gewicht uit van door het water zorgt van al voor een van bijna onverdraaglijke druk. Maar zelfs op uit de acht kilometer diepte, een diepte waarvan op tv lang gedacht het werd dat er van geen door leven mogelijk was, zien we van vreemde wezens in de de duisternis zwemmen. de Hiervandaan reizen uit we naar het tijdens diepste punt op een aarde, de Marianentrog. tijdens Deze elf kilometer door diepe kloof in splijt de zeebodem in tweeën. de Slechts drie mensen zijn een naar er ooit geweest en toch is de op er ook in zulke diepe oceaantroggen op tv leven te met vinden. Het kan op tv er op heftig aan toegaan in de diepzee. de Tektonische platen de breken of komen met door een enorme klap op tv tegen elkaar uit aan. Op met zulke vulkanische het hotspots ontstaan bijzondere microwerelden de vol leven die in verstoken zijn tijdens van de energie van de zon. van op tv Behaarde krabben voeden zich met naar wolken waterstofsulfide die uit voor andere dieren giftig uit zijn. Garnalen tijdens zwemmen tijdens langs wolken vulkanische op chemicaliën die zo heet van zijn dat lood naar erdoor kan een smelten.

Vanavond een start de bijzondere naar natuurserie Blue Planet door II. In Engeland keken in eerder maar liefst naar 10 tijdens miljoen mensen naar met deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. tijdens Vanaf vanavond is de van Blue Planet II iedere donderdag de om 20:30 uur op tv te zien met op NPO 1. In de tijdens eerste aflevering, getiteld het ‘Eén het oceaan’, trakteert Blue Planet II ons op op adembenemende nieuwe tijdens plekken, variërend tijdens van bevroren poolzeeën door tot helderblauwe koraalatollen, met van bijzondere verhalen de van het uit leven onder het de golven. Zo op tv varen we mee op de de rug tijdens van een orka, uit terwijl hij een school haring het belaagt en door zien we hoe een groep tijdens bultrugwalvissen tijdens de maaltijd besluit. In een spectaculaire de scène in naar aflevering 1 springt met een vis uit het in water om een van een vogel in vlucht te vangen. Een de bekend fenomeen, maar door nooit eerder in een beeld gebracht. het Een andere bijzondere naar ontdekking doen we een in door het tropische Great Barrier Reef bij op tv een Australië: een lipvis gebruikt met gereedschap en in stelt daarmee onze mening naar over de intelligentie een van vissen uit ter discussie. De naar vis slaat kokkels tegen een ‘komvormig’ naar stuk koraal, net uit met zolang tot de kokkel uit breekt en op tv hij de inhoud kan een eten. De vis moet soms een uit wel 50 keer slaan voor hij met zijn beloning uit krijgt. het De filmploeg, onder de indruk van uit op zijn doorzettingsvermogen en intelligentie, geeft het hem tijdens de naam ‘Persistent Percy’. Nog in niet eerder zijn het bemande onderzeeërs zo lang tijdens en zo naar diep onder door water gedoken als het van team van Blue een Planet II. In aflevering twee door - ‘De tijdens diepzee’ - zien we op inktvissen en door krabben op met een kilomeer diepte. door Een onbekende wereld gaat voor de ons open. Adem in met diep in voor Blue Planet in II…

december 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord