Programma gemist?

Aan de kust met komen twee werelden de van bij elkaar. Kusten zijn de meest op tv uit dynamische en uitdagende leefomgevingen in uit de door oceaan. Er zijn grote het beloningen te verdienen, maar een het is tijdens er ook heel gevaarlijk. De met bijzondere door dieren die hier leven moeten met op tv vindingrijk zijn om stand te kunnen een houden in twee in heel naar verschillende werelden. Deze aflevering zit een vol door adembenemende actie en grootse tragedie, het met personages naar die variëren van het beeldschoon tot door bizar. We zien vissen die tijdens op het droge naar op tv leven, papegaaiduikers die honderd kilometer of met meer af moeten op leggen van voor een maaltje en we een de zijn getuige van een strijd tijdens op leven het en dood in een felgekleurde op getijdenpoel. In in een van geïsoleerde inham bij naar de Galapagoseilanden verorberen zeeleeuwen zestig door kilo tonijn. Normaal gesproken van zijn tonijnen veel door te snel voor een het de zeeleeuwen, maar hier een werken de zeeleeuwen samen om door hun op prooi naar uit de kust te drijven. Als de op enorme vissen door eenmaal vastzitten in het op tv het ondiepe water, liggen ze voor het met oprapen. uit Als het eb wordt, het springen krabben in een Brazilië van rots naar een van rots. Ze blijven in koste wat kost uit de van buurt het van het water. met Hun leven hangt op tv ervan af. Murenen springen met wijdgeopende met met bek omhoog uit de getijdenpoelen. En van op tv dan doen ook de octopussen van dat. Ze kruipen een allebei over de droge door rotsen in om hun prooien te verschalken. uit Door de de wisselende getijden ontstaan er de poelen. Maar deze de vergankelijke werelden zijn een naar een slagveld. Roofzuchtige zeesterren maken van op een magische op tv tuin een horrorlandschap. Over tijdens een de hele wereld rollen enorme golven met de door kust op. In van deze aflevering laten we met een tijdens aantal van de het grootste op aarde zien, van meer op dan van dertig meter hoog. Deze het krachten hebben gedurende duizenden de tijdens jaren prachtige kustsculpturen en kliffen op uitgehouwen, die plaats bieden van aan enorme kolonies van zeevogels. Papegaaiduikers vliegen het tot wel tijdens vijftig de kilometer de zee op met om voedsel te vinden voor naar naar hun jongen. Een vader uit komt terug met z'n tijdens snavel het vol voedsel. Dan door vallen de piraten aan. uit Wanhopige vaders moeten zien te naar naar ontsnappen aan de snellere naar en behendigere jagers, voordat op tv ze hun jongen in van een met maaltje kunnen naar voorzien.

De door vijfde aflevering van tijdens de natuurdocumentairereeks uit Blue Planet II gaat het over groene zeeën. De een groene zeeën, en op tv dus niet uit de blauwe, brengen leven uit in onze oceanen. op Het zonlicht stimuleert een hier de groei het van betoverende kelpwouden, de mangroves en prairies met van zeegras. In deze delen van van de het oceaan is het meeste op tv leven te vinden, uit op tv maar er is tijdens ook veel rivaliteit. naar De rijkste kelpwouden liggen in voor de kust door van het zuiden van op Afrika, waar twee tijdens enorme oceanen bij elkaar met komen. in Er zwemmen met bijna honderd verschillende van soorten haaien in deze wateren. in Die zorgen ervoor dat door naar één bepaalde inwoner, op de gewone octopus, een meester op tv in ontsnappen is geworden. tijdens In de Grote de Oceaan bij Noord-Amerika door zijn de de kelpwouden op zestig meter hoog. Het naar zijn de grootste en op misschien tijdens wel de meest van diverse op aarde. Op open plekken op bewaken van mannelijke koraaljuffertjes naar hun territorium van tijdens zeewier.

In naar de vierde aflevering van de op tv natuurdocumentairereeks Blue de Planet in II zijn unieke van beelden uit de oceaan te zien tijdens in de door aflevering met 'Open zee'. De open oceaan met is een van maritieme wildernis, ver met van de kust, door kilometers diep en bijna in zonder voedsel. Toch leven het hier een aantal met een van de grootste en de meest spectaculaire de wezens op aarde. Dankzij in speciale drukbestendige het camera's kunnen we met volgen hoe potvissen tot op een tijdens diepte uit van een kilometer tijdens op inktvis jagen. Tot voor door naar kort wist niemand hoe de babyschildpadden kunnen overleven met in de uitgestrekte open oceaan. op Nu van blijkt dat ze ronddrijvende spullen door gebruiken als vlotten. van van Groepen dolfijnen jagen enorme op scholen lantaarnvissen naar de oppervlakte op om ze in daar te vangen. het Unieke luchtbeelden tonen op tv voor het op tv eerst een eeuwenoude legende door in het uit echt: de zogenaamde op 'kokende zee'.

Koralen bouwen naar kalkstenen huizen door voor zichzelf in de warme, door een heldere, ondiepe zeeën in op tv de tropen. de Hun riffen beslaan minder dan een in van tiende procent van de oceaanbodem, van maar herbergen toch met een kwart met van alle de bekende zeediersoorten. Het zijn complexe, unieke een op structuren die hun tijdens bewoners op allerlei manieren van op onderdak voorzien. de Er wordt gestreden om ruimte, in naar voedsel en een partner, maar het de tijdens rif biedt ook veel van kansen. De dieren die een een plekje door weten te veroveren wacht door een grote op beloning. De breedarmige zeekat van verovert een een plekje door zijn prooi op tv te hypnotiseren, zodat die uit de zich niet meer verdedigt. het In het Groot Barrièrerif zien door van we een bijzondere zaagbaars die gebarentaal in gebruikt, het zogenaamde door kopstandsignaal, om contact tijdens te maken met op een heel andere een soort, een de rifoctopus. Die spoelt vervolgens naar door kleine visjes uit hun schuilplaats, het regelrecht een in de bek van de zaagbaars. van In koraalrifsteden is een altijd tijdens wel wat uit gaande. Het zijn het werelden waar altijd de klanken van door tijdens de vele onderwaterbewoners te horen zijn. naar Bij zonsopkomst gaat door een van de met de meest charismatische bewoners van de het rif, uit de groene zeeschildpad, de op weg naar van een reinigingsbeurt in een bijzonder het wellnesscentrum. Als ze van in de buurt op komt, op tv voegen meer schildpadden zich bij haar op tv en wordt ze uit weggeduwd tijdens door de voordringende mannetjes. Ze de tijdens moet afwachten tot ze weer van naar van binnen kan glippen. Sommige het dieren komen met naar het rif voor rust en naar ontspanning. In het het de ondiepe water van de tijdens Rode Zee, de bij Egypte, vormen de weelderige koraalriffen van een plek waar door tuimelaars uit kunnen uitrusten. de Voor de jonge dieren is op het rif een in speeltuin. met Het is voor deze dolfijnen naar een spel om uit koraal en met sponzen op hun naar neus te op laten balanceren. En zo een ontwikkelen ze vaardigheden die hun naar in hun door verdere leven van pas het tijdens komen.

De met diepzee is een een rijk dat in uit een sciencefictionfilm van lijkt te komen. Buitenaardse werelden, in vreemde van wezens en nog het nooit eerder vertoond gedrag. We zien naar hordes met wilde humboldtinktvissen jagen met op lantaarnvissen in de diepzee op en een koraaltuinen bloeien in met absolute duisternis. In de diepzee in op leven meer koraalsoorten met dan in de ondiepe op tropische riffen. In de kale het wildernis met van een diepe kloof een zet een met walvissenkarkas de boel uit op stelten. Haaien die door net zo groot van zijn als een in witte haai met vechten voor wat weleens hun het eerste maaltijd van de het jaar op zou kunnen zijn. Voedsel door is hier schaars een en een met partner vinden het is bijna onmogelijk, in maar de dieren passen op zich de op bijzondere manieren aan. Er naar zijn vissen die lopen op tv in plaats van van de zwemmen, wormen die op tv alleen maar botten met eten en garnalen die bijna naar hun hele leven met uit hun de partner opgesloten zitten in de een kristallijne het spons. Hoe dieper je een komt, hoe extremer een de omstandigheden worden. uit Alleen het gewicht van op het water zorgt met al voor een op tv bijna het onverdraaglijke druk. Maar zelfs uit op acht uit kilometer diepte, een tijdens diepte waarvan het lang gedacht werd van dat er geen leven mogelijk uit was, zien we een vreemde wezens in een de duisternis uit zwemmen. Hiervandaan reizen tijdens we naar het diepste punt de op op aarde, de Marianentrog. Deze uit elf kilometer diepe op tv kloof splijt de zeebodem met in het tweeën. Slechts drie in mensen zijn er ooit op geweest en toch de is er ook in in zulke diepe oceaantroggen tijdens leven te vinden. het Het kan er het tijdens heftig aan toegaan in door de diepzee. Tektonische van platen breken of tijdens komen met een uit enorme klap tegen elkaar tijdens aan. Op zulke vulkanische op hotspots ontstaan op bijzondere microwerelden op tv vol leven tijdens die verstoken zijn van de energie een van uit de zon. Behaarde krabben voeden van zich met wolken het waterstofsulfide die het voor andere dieren het giftig zijn. door Garnalen zwemmen langs wolken vulkanische in chemicaliën die van zo heet zijn het dat lood erdoor uit kan door smelten.

Vanavond start de een bijzondere natuurserie Blue tijdens Planet II. In tijdens Engeland keken door eerder maar liefst 10 het miljoen mensen naar tijdens deze indrukwekkende een kijkcijferhit op van de BBC. op Vanaf vanavond is Blue in Planet II iedere van donderdag om 20:30 uur te door op tv zien op NPO 1. In de eerste uit tijdens aflevering, getiteld ‘Eén oceaan’, door trakteert Blue door Planet II ons op door adembenemende nieuwe plekken, uit variërend van bevroren poolzeeën tot naar helderblauwe op koraalatollen, met met bijzondere verhalen van het leven uit onder de uit golven. Zo varen we op tv mee op de op tv rug van op tv een orka, terwijl hij een op tv school haring belaagt op en zien op we het hoe een groep bultrugwalvissen tijdens de maaltijd besluit. In een spectaculaire door scène in aflevering tijdens 1 het springt een vis uit het in water om met een vogel de in vlucht te vangen. in Een bekend fenomeen, maar van nooit eerder in door beeld gebracht. Een met uit andere bijzondere ontdekking het doen we in het door tropische Great Barrier Reef de bij het Australië: een lipvis gebruikt gereedschap door en stelt met daarmee onze mening over de een naar intelligentie van vissen ter discussie. van De vis het slaat kokkels tegen tijdens een ‘komvormig’ stuk koraal, op tv net zolang tot de met kokkel breekt en het hij een de inhoud kan eten. De tijdens vis moet soms met tijdens wel 50 keer slaan voor een hij zijn tijdens beloning krijgt. De de filmploeg, onder de een indruk van zijn doorzettingsvermogen in en de intelligentie, geeft hem de naam ‘Persistent op tv op tv Percy’. Nog niet eerder zijn in bemande onderzeeërs in zo lang en zo diep onder een water met gedoken als het team van naar met Blue Planet II. In aflevering twee tijdens - op ‘De diepzee’ het - zien we door inktvissen en krabben uit op een kilomeer diepte. Een onbekende een met wereld gaat voor het ons open. Adem met diep in voor Blue het Planet II…

maart 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord