Programma gemist?

Aan de kust de komen het twee werelden naar bij elkaar. Kusten zijn de de meest dynamische en uitdagende in leefomgevingen op in de oceaan. het Er zijn grote beloningen te tijdens verdienen, maar het het is uit er ook heel gevaarlijk. De de bijzondere dieren die op tv op tv hier leven moeten vindingrijk met zijn om stand te door kunnen houden in naar twee op tv heel verschillende werelden. Deze aflevering zit de tijdens vol adembenemende actie het en grootse tragedie, met personages die tijdens variëren van op tv beeldschoon tot uit bizar. We zien vissen die uit op van het droge op tv leven, papegaaiduikers die honderd kilometer of tijdens meer op af moeten op leggen voor een door maaltje en we zijn getuige op tv van een strijd in op leven en dood van in een felgekleurde het getijdenpoel. In een het geïsoleerde inham uit bij de op Galapagoseilanden verorberen zeeleeuwen zestig uit kilo tonijn. Normaal met gesproken zijn tonijnen in veel te op snel voor de zeeleeuwen, maar in een hier werken de zeeleeuwen samen van om hun prooi naar van een de kust te drijven. Als tijdens de enorme vissen met eenmaal vastzitten in door het ondiepe water, liggen door een ze voor het oprapen. Als het de eb door wordt, springen de krabben in Brazilië van rots op naar rots. Ze in blijven koste uit wat kost uit de buurt uit met van het water. Hun leven hangt uit ervan af. naar Murenen springen het met wijdgeopende het bek omhoog uit de getijdenpoelen. En op tv dan doen ook door de octopussen het dat. op Ze kruipen allebei van over de droge rotsen om hun naar prooien door te verschalken. Door op tv de wisselende getijden de ontstaan er een poelen. Maar deze vergankelijke een werelden zijn een slagveld. Roofzuchtige met een zeesterren maken van een de magische tuin een horrorlandschap. Over op de hele op tv wereld rollen enorme van golven de kust uit op. In deze op tv aflevering laten we een uit aantal op tv van de grootste naar op aarde zien, naar van meer dan dertig meter naar hoog. Deze op tv krachten door hebben gedurende duizenden jaren de prachtige kustsculpturen en kliffen uitgehouwen, door die plaats bieden tijdens aan het enorme kolonies naar zeevogels. Papegaaiduikers vliegen naar tot wel vijftig de kilometer de zee op om voedsel op het te vinden voor hun tijdens jongen. Een vader komt van terug met z'n op snavel vol voedsel. naar Dan vallen de piraten uit aan. het Wanhopige vaders met moeten zien te ontsnappen aan de op snellere en behendigere tijdens jagers, een voordat ze hun jongen tijdens van een op maaltje kunnen uit voorzien.

De uit vijfde aflevering van met de natuurdocumentairereeks uit Blue Planet II gaat de over groene uit zeeën. De groene zeeën, tijdens en dus niet met de blauwe, brengen op tv leven in onze oceanen. de Het zonlicht stimuleert hier van de groei met van betoverende kelpwouden, tijdens mangroves op tv en prairies van zeegras. In deze het delen van de door oceaan is het meeste door op leven te vinden, op maar er is ook op veel rivaliteit. van De rijkste kelpwouden liggen voor de tijdens door kust van het zuiden van Afrika, in waar van twee enorme van oceanen bij elkaar komen. Er tijdens zwemmen bijna honderd de verschillende soorten haaien met in door deze wateren. Die zorgen ervoor tijdens dat één bepaalde inwoner, door de gewone octopus, een een uit meester in ontsnappen op is geworden. In de Grote van Oceaan bij Noord-Amerika uit zijn de kelpwouden in zestig in meter hoog. Het zijn de van een grootste en misschien tijdens wel de meest tijdens diverse op aarde. Op naar open plekken bewaken mannelijke koraaljuffertjes de hun territorium op tv van tijdens zeewier.

In tijdens de vierde aflevering een van de op tv natuurdocumentairereeks Blue Planet II op tv zijn unieke beelden de uit de oceaan te op tv zien op in de aflevering 'Open zee'. een De open oceaan in is de een maritieme wildernis, ver van de in kust, van kilometers diep tijdens en bijna zonder voedsel. met Toch leven hier een op aantal op van de grootste en meest de spectaculaire wezens op aarde. naar tijdens Dankzij speciale drukbestendige het camera's kunnen we volgen een hoe potvissen tot van op een diepte een van een kilometer van op inktvis jagen. Tot voor uit kort wist een niemand hoe uit babyschildpadden kunnen overleven een in de uitgestrekte open een oceaan. Nu de blijkt dat ze ronddrijvende door spullen gebruiken als naar vlotten. Groepen een dolfijnen jagen enorme scholen het lantaarnvissen naar van de oppervlakte om ze daar met te vangen. in Unieke luchtbeelden van tonen voor het eerst uit een eeuwenoude legende in naar het uit echt: de uit zogenaamde 'kokende zee'.

Koralen bouwen kalkstenen op huizen voor een zichzelf in de van warme, op tv heldere, ondiepe zeeën in op tv de tropen. Hun riffen van beslaan tijdens minder dan een naar tiende procent van de op tv oceaanbodem, maar met herbergen toch een in kwart van alle bekende zeediersoorten. uit Het zijn complexe, unieke op tv structuren die door hun bewoners naar op allerlei manieren van op tv onderdak voorzien. Er op wordt gestreden om ruimte, op voedsel en een op tv partner, maar het uit van rif biedt ook veel kansen. De in dieren door die een plekje met weten te naar veroveren wacht een grote beloning. De uit breedarmige zeekat verovert met een plekje op door uit zijn prooi te hypnotiseren, door zodat die zich niet uit meer verdedigt. tijdens In het in Groot Barrièrerif zien we een bijzondere op zaagbaars die de gebarentaal gebruikt, het zogenaamde van kopstandsignaal, om contact naar het te maken met op tv een heel andere uit soort, een rifoctopus. Die de spoelt vervolgens kleine visjes uit naar hun naar schuilplaats, regelrecht in de naar bek van de zaagbaars. tijdens een In koraalrifsteden is altijd met wel wat van gaande. Het zijn in werelden waar altijd de klanken uit van de vele onderwaterbewoners op naar te horen zijn. Bij zonsopkomst op gaat uit een van de meest charismatische op bewoners van het tijdens rif, de groene uit zeeschildpad, op tv op weg naar een een reinigingsbeurt in met een bijzonder wellnesscentrum. Als ze op tv in de de buurt komt, voegen meer met schildpadden zich bij een haar en tijdens wordt ze weggeduwd de door de voordringende mannetjes. Ze van moet afwachten tot op ze een weer naar binnen kan glippen. van Sommige dieren in komen naar het de rif voor uit rust en door ontspanning. In het ondiepe uit water van met de Rode Zee, uit bij Egypte, vormen het de weelderige koraalriffen een plek waar op tuimelaars kunnen door uitrusten. Voor in de jonge dieren is het in van rif een speeltuin. Het is voor in deze het dolfijnen een spel het om koraal naar en sponzen op hun neus te in laten een balanceren. En zo ontwikkelen ze van vaardigheden die op hun door in hun verdere leven van door pas door komen.

De diepzee het is een rijk in dat uit een sciencefictionfilm het uit lijkt te komen. op tv Buitenaardse werelden, vreemde wezens de en nog nooit eerder vertoond naar de gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen door jagen uit op lantaarnvissen in de diepzee door en koraaltuinen bloeien door op tv in absolute duisternis. In met de diepzee leven meer in koraalsoorten dan in de op tv ondiepe de tropische riffen. in In de kale wildernis van een naar op tv diepe kloof zet een walvissenkarkas de de op tv boel op stelten. een Haaien die net uit zo groot zijn als een uit witte haai naar vechten voor wat weleens een hun eerste met maaltijd van een het jaar zou kunnen door zijn. Voedsel tijdens is hier schaars en een het partner vinden van is bijna de onmogelijk, maar de dieren passen door zich op bijzondere op tv manieren aan. Er op zijn vissen die lopen de in op plaats van zwemmen, tijdens wormen die alleen de maar botten eten en door garnalen die bijna van hun hele leven naar met met hun partner opgesloten zitten het in een op tv kristallijne spons. Hoe dieper op tv je komt, hoe door extremer de omstandigheden worden. Alleen door het uit gewicht van het water zorgt naar al voor een in tijdens bijna onverdraaglijke druk. Maar op zelfs op acht kilometer diepte, met een het diepte waarvan lang gedacht op werd het dat er geen tijdens leven mogelijk was, zien we vreemde uit wezens in in de duisternis zwemmen. Hiervandaan het reizen uit we naar het naar diepste punt de op aarde, de uit Marianentrog. Deze elf kilometer diepe op tv kloof splijt de de zeebodem in met tweeën. Slechts in drie mensen zijn er op ooit geweest van en toch is er ook in uit een zulke diepe oceaantroggen leven te vinden. naar Het naar kan er heftig aan naar toegaan de in de diepzee. Tektonische op tv platen breken op of komen met naar een enorme klap op tv tegen elkaar aan. Op zulke tijdens vulkanische hotspots van ontstaan bijzondere microwerelden het vol leven die met verstoken zijn van de energie uit een van de zon. de Behaarde krabben voeden zich met naar wolken waterstofsulfide een die voor andere uit dieren giftig van zijn. Garnalen zwemmen langs wolken vulkanische van chemicaliën die zo tijdens heet zijn het dat lood het erdoor kan op tv smelten.

Vanavond start de op tv bijzondere natuurserie Blue in Planet II. In uit op Engeland keken eerder maar liefst tijdens 10 tijdens miljoen mensen naar in deze indrukwekkende kijkcijferhit het van de BBC. Vanaf vanavond is in de Blue Planet II iedere door donderdag om door 20:30 uur te zien op van NPO 1. In de eerste op aflevering, in getiteld ‘Eén door oceaan’, trakteert Blue Planet met II ons op adembenemende tijdens nieuwe plekken, een variërend van bevroren van poolzeeën tot een helderblauwe koraalatollen, met bijzondere verhalen van met het leven onder van de golven. Zo uit op tv varen we mee op de door rug van een naar orka, terwijl de hij een school haring belaagt het en zien met we hoe een groep van van bultrugwalvissen de maaltijd besluit. In een op tv spectaculaire tijdens scène in aflevering 1 springt een de vis uit het met water om door een vogel tijdens in vlucht te vangen. Een een bekend fenomeen, de maar nooit eerder door in beeld in gebracht. Een andere uit bijzondere ontdekking doen tijdens we in in het tropische Great Barrier Reef in bij Australië: met een lipvis gebruikt gereedschap en in stelt daarmee onze door naar mening over de tijdens intelligentie van vissen door ter discussie. De vis op tv slaat kokkels door tegen een ‘komvormig’ het stuk koraal, net zolang tot de een kokkel een breekt en hij de inhoud naar kan eten. De op tv vis naar moet soms een wel 50 keer slaan voor hij in naar zijn beloning krijgt. tijdens De filmploeg, onder de met indruk van uit zijn doorzettingsvermogen en intelligentie, geeft hem de de naam ‘Persistent op op Percy’. Nog niet eerder zijn bemande onderzeeërs naar zo lang en met zo diep op onder water gedoken als de door het team van Blue Planet door II. In in aflevering twee op - ‘De diepzee’ - zien van we inktvissen uit en krabben op een in kilomeer diepte. Een onbekende de het wereld gaat voor ons open. van Adem diep in door voor Blue Planet in II…

juni 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord