Programma gemist?

Aan de uit kust tijdens komen twee werelden uit bij elkaar. Kusten het zijn de meest dynamische en uitdagende met in leefomgevingen in de in oceaan. Er zijn grote naar beloningen te verdienen, maar het op met is er ook heel gevaarlijk. door De bijzondere dieren die uit hier leven de moeten vindingrijk zijn op tv om van stand te kunnen houden in door twee heel verschillende naar werelden. Deze aflevering naar zit vol in adembenemende actie met en grootse tragedie, met personages van die op tv variëren van beeldschoon tot bizar. We de zien het vissen die op het een droge leven, papegaaiduikers die de honderd het kilometer of meer van af moeten leggen voor in een maaltje en met we zijn van getuige van een strijd op de leven en op dood in een felgekleurde de met getijdenpoel. In een geïsoleerde inham het bij de Galapagoseilanden verorberen met zeeleeuwen zestig naar kilo tonijn. de Normaal gesproken zijn tonijnen op veel te snel voor met op tv de zeeleeuwen, maar hier werken in de zeeleeuwen samen op tv om hun uit prooi naar uit de kust te drijven. Als de de enorme van vissen eenmaal vastzitten met in het ondiepe water, liggen naar ze voor de het oprapen. met Als het eb een wordt, springen krabben in uit Brazilië van tijdens rots naar rots. Ze blijven uit koste op wat kost op uit de buurt van met het water. Hun een leven hangt ervan het af. Murenen met springen met wijdgeopende bek omhoog uit tijdens door de getijdenpoelen. En met dan doen ook de octopussen door dat. Ze kruipen de allebei over de droge naar rotsen om van hun prooien te in verschalken. Door een de wisselende getijden naar ontstaan er poelen. Maar in deze vergankelijke werelden zijn een een slagveld. Roofzuchtige op zeesterren naar maken van een magische door tuin een horrorlandschap. een Over de hele wereld op met rollen enorme golven de kust op. van In deze aflevering uit met laten we een aantal van de op tv grootste op naar aarde zien, van op meer dan naar dertig meter hoog. de Deze krachten hebben gedurende duizenden op tv op tv jaren prachtige kustsculpturen en uit kliffen uitgehouwen, die door plaats bieden aan enorme van kolonies zeevogels. Papegaaiduikers vliegen in tot wel met vijftig kilometer van de zee op om voedsel een uit te vinden voor hun jongen. door Een vader komt de terug met het z'n snavel vol voedsel. Dan naar de vallen de piraten aan. Wanhopige vaders uit moeten op zien te ontsnappen aan de een snellere in en behendigere door jagers, voordat ze hun jongen van op tv een maaltje kunnen de op voorzien.

De vijfde aflevering een van de uit natuurdocumentairereeks Blue in Planet II gaat over in groene zeeën. De groene het zeeën, met en dus de niet de blauwe, brengen leven van in onze oceanen. naar Het het zonlicht stimuleert hier de groei op van betoverende kelpwouden, tijdens mangroves en prairies op tv van zeegras. In deze delen naar van de een oceaan een is het meeste leven naar te vinden, maar er op is in ook veel rivaliteit. naar De rijkste kelpwouden liggen voor de door kust uit van het zuiden van Afrika, het waar met twee enorme een oceanen bij elkaar komen. Er van zwemmen bijna honderd verschillende naar in soorten haaien in deze wateren. Die in zorgen door ervoor dat één de bepaalde inwoner, de gewone een octopus, een meester in het ontsnappen is een geworden. In tijdens de Grote Oceaan bij het Noord-Amerika zijn met de kelpwouden tijdens zestig meter hoog. Het zijn op de grootste en naar misschien wel in de meest diverse op aarde. in Op open plekken de een bewaken mannelijke koraaljuffertjes hun het territorium van op tv zeewier.

In een de vierde aflevering in van de natuurdocumentairereeks Blue Planet door II tijdens zijn unieke een beelden uit de oceaan te de zien in de aflevering op 'Open door zee'. De een open oceaan is op tv een maritieme wildernis, ver een van de kust, kilometers een diep op en bijna zonder voedsel. Toch leven op tv de hier een aantal van de het grootste door en meest spectaculaire door wezens op aarde. Dankzij speciale drukbestendige tijdens camera's kunnen we op het volgen hoe potvissen tot tijdens op een diepte van in een kilometer op het inktvis op jagen. Tot voor kort wist niemand naar met hoe babyschildpadden kunnen in overleven in de uitgestrekte open oceaan. in Nu op blijkt dat ze ronddrijvende de spullen op gebruiken als vlotten. de Groepen dolfijnen jagen op tv enorme scholen lantaarnvissen naar de oppervlakte door om ze op tv daar te vangen. de Unieke luchtbeelden tonen uit voor uit het eerst een eeuwenoude door legende in het in echt: de op zogenaamde 'kokende zee'.

Koralen uit bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf van in de uit warme, heldere, de ondiepe zeeën in de de tropen. Hun riffen de beslaan minder door dan een tiende een procent van de de oceaanbodem, maar herbergen toch een uit kwart van op alle bekende zeediersoorten. een Het zijn complexe, het unieke structuren die hun op tv bewoners op tijdens allerlei manieren van een onderdak door voorzien. Er wordt gestreden om een ruimte, voedsel en een een partner, maar van het in rif biedt ook veel kansen. door De in dieren die een plekje weten op tv te veroveren naar wacht een grote beloning. De de breedarmige zeekat een verovert een plekje in door zijn prooi te met hypnotiseren, zodat die van zich niet meer het verdedigt. In het door door Groot Barrièrerif zien we een bijzondere uit zaagbaars die gebarentaal door gebruikt, door het zogenaamde kopstandsignaal, tijdens om contact te maken met van een heel in andere soort, een naar rifoctopus. Die naar spoelt vervolgens kleine op visjes uit hun op tv schuilplaats, regelrecht naar in de bek van de zaagbaars. op tv In koraalrifsteden is de altijd wel in wat gaande. Het zijn naar werelden waar de altijd de op klanken van de met vele onderwaterbewoners te horen door zijn. uit Bij zonsopkomst gaat in een van de meest charismatische door bewoners van het door rif, de met groene zeeschildpad, met op weg naar een reinigingsbeurt naar in een bijzonder wellnesscentrum. de Als ze in in de buurt tijdens komt, voegen meer tijdens schildpadden zich van bij haar op tv en wordt ze weggeduwd door door de voordringende naar mannetjes. Ze moet afwachten tijdens tot ze weer door naar binnen kan op glippen. Sommige dieren komen uit naar het rif tijdens voor naar rust en ontspanning. de In het op ondiepe water van de Rode Zee, van bij Egypte, vormen met de de weelderige koraalriffen met een plek waar tuimelaars kunnen uitrusten. het Voor de jonge een door dieren is het rif tijdens een speeltuin. Het is in voor met deze dolfijnen een spel om koraal uit en uit sponzen op hun in neus te laten balanceren. in En zo op tv ontwikkelen ze vaardigheden door die hun de in hun verdere leven van van pas het komen.

De diepzee is van de een rijk dat uit een het sciencefictionfilm lijkt te komen. door Buitenaardse naar werelden, vreemde wezens en in nog nooit een eerder vertoond op gedrag. We zien door hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen de in uit de diepzee en koraaltuinen een bloeien in absolute duisternis. tijdens tijdens In de diepzee leven naar meer koraalsoorten tijdens dan in de tijdens ondiepe tropische riffen. In het de kale naar wildernis van een diepe kloof naar zet een op walvissenkarkas de naar boel op stelten. Haaien die uit net zo groot zijn uit als een tijdens witte haai vechten op tv voor wat weleens tijdens hun eerste maaltijd op van op tv het jaar zou kunnen zijn. het Voedsel is in hier schaars en door een partner vinden uit is bijna onmogelijk, maar in de op dieren passen zich op bijzondere manieren uit aan. Er zijn op van vissen die lopen in tijdens plaats van zwemmen, wormen van die alleen maar naar botten eten en garnalen in die bijna tijdens hun hele leven naar met tijdens hun partner opgesloten op tv zitten in een kristallijne spons. tijdens Hoe dieper de je komt, hoe extremer de op tv omstandigheden worden. Alleen in het met gewicht van het water zorgt met al het voor een bijna door onverdraaglijke druk. in Maar zelfs op naar acht kilometer diepte, op tv een diepte waarvan lang tijdens gedacht werd dat er geen in leven mogelijk was, van zien we van vreemde het wezens in de duisternis naar zwemmen. Hiervandaan reizen we tijdens naar met het diepste punt op met aarde, de Marianentrog. naar Deze elf kilometer diepe kloof van splijt in de zeebodem in op tweeën. Slechts drie mensen zijn door er door ooit geweest en het toch is er ook in van zulke diepe het oceaantroggen leven door te vinden. Het kan er naar heftig aan door toegaan in de een diepzee. Tektonische platen de breken of komen naar met een enorme door klap tegen elkaar het aan. Op zulke uit vulkanische hotspots ontstaan bijzondere in microwerelden het vol leven die de verstoken zijn van de in energie met van de zon. Behaarde krabben een voeden zich de met wolken waterstofsulfide die voor de andere dieren uit giftig zijn. de Garnalen zwemmen op tv langs wolken vulkanische van chemicaliën die zo heet een zijn dat lood erdoor in kan in smelten.

Vanavond een start de op tv bijzondere natuurserie Blue Planet II. In uit Engeland door keken eerder door maar liefst 10 miljoen de mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit op van van de BBC. in Vanaf vanavond is Blue Planet tijdens II uit iedere donderdag om uit 20:30 uur te zien in op NPO naar 1. In de eerste door aflevering, getiteld ‘Eén oceaan’, het trakteert Blue Planet II ons naar met op adembenemende nieuwe plekken, van variërend van de bevroren poolzeeën tot helderblauwe koraalatollen, met het bijzondere van verhalen van het leven onder door de golven. Zo naar varen we mee in op de rug van van een naar orka, terwijl hij op een school de haring belaagt en zien we de hoe in een groep bultrugwalvissen de maaltijd met besluit. In een naar spectaculaire scène in uit aflevering in 1 springt een vis het uit het water van om een vogel in uit vlucht tijdens te vangen. Een bekend fenomeen, maar van uit nooit eerder in in beeld gebracht. Een andere het bijzondere ontdekking de doen we in het tropische Great op tv Barrier Reef bij op tv Australië: in een lipvis gebruikt gereedschap en van stelt daarmee op tv onze mening uit over de intelligentie het van vissen ter discussie. De van in vis slaat kokkels tegen een tijdens ‘komvormig’ stuk koraal, net in zolang met tot de kokkel breekt naar en hij tijdens de inhoud kan eten. uit De vis moet een soms wel 50 een keer slaan een voor hij zijn uit beloning krijgt. De met filmploeg, onder de indruk tijdens van door zijn doorzettingsvermogen en in intelligentie, geeft hem van de naam ‘Persistent Percy’. Nog niet in eerder uit zijn bemande onderzeeërs zo op tv lang en zo door diep onder water gedoken in als het het team van Blue Planet de II. In naar aflevering twee - ‘De door diepzee’ - zien we in inktvissen en krabben van op een kilomeer het door diepte. Een onbekende tijdens wereld gaat voor ons uit open. Adem op diep in voor Blue Planet naar II…

september 2018
01-02-2018 20:35

Kusten

Blue Planet II - Kusten

Aan de kust komen twee werelden bij elkaar. Kusten zijn de meest dynamische en uitdagende leefomgevingen in de oceaan. Er zijn grote beloningen te verdienen, maar het is er ook heel gevaarlijk. De bijzondere dieren die hier leven moeten vin...

25-01-2018 20:35

Blue Planet II: groene zeeën

Blue Planet II - Blue Planet II: groene zeeën

De vijfde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II gaat over groene zeeën. De groene zeeën, en dus niet de blauwe, brengen leven in onze oceanen. Het zonlicht stimuleert hier de groei van betoverende kelpwouden, mangroves en...

18-01-2018 20:35

Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

Blue Planet II - Blue Planet II: unieke beelden uit open zee

In de vierde aflevering van de natuurdocumentairereeks Blue Planet II zijn unieke beelden uit de oceaan te zien in de aflevering 'Open zee'. De open oceaan is een maritieme wildernis, ver van de kust, kilometers diep en bijna zonder voedsel...

11-01-2018 20:35

Koraalriffen

Blue Planet II - Koraalriffen

Koralen bouwen kalkstenen huizen voor zichzelf in de warme, heldere, ondiepe zeeën in de tropen. Hun riffen beslaan minder dan een tiende procent van de oceaanbodem, maar herbergen toch een kwart van alle bekende zeediersoorten. Het zijn co...

04-01-2018 20:30

De diepzee

Blue Planet II - De diepzee

De diepzee is een rijk dat uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Buitenaardse werelden, vreemde wezens en nog nooit eerder vertoond gedrag. We zien hordes wilde humboldtinktvissen jagen op lantaarnvissen in de diepzee en koraaltuinen b...

28-12-2017 20:35

Nieuw: Blue Planet II

Blue Planet II - Nieuw: Blue Planet II

Vanavond start de bijzondere natuurserie Blue Planet II. In Engeland keken eerder maar liefst 10 miljoen mensen naar deze indrukwekkende kijkcijferhit van de BBC. Vanaf vanavond is Blue Planet II iedere donderdag om 20:30 uur te zien op NPO...

Blue Planet II gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Blue Planet II de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Blue Planet II bij Blue Planet II liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Blue Planet II. Heb je een uitzending van Blue Planet II gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Blue Planet II gemist

Uitzending gemist van Blue Planet II? Hier kun je alle uitzendingen van Blue Planet II kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord