Programma gemist?

Vanavond is van de laatste aflevering van van De 5 smaken tijdens van op Joël te zien. op Zoet, bitter, zout, zuur naar en umami; iedereen ter uit wereld proeft deze van het vijf basissmaken. Maar waarom uit eigenlijk? Culinair journalist uit Joël Broekaert maakt de in De 5 smaken van met Joël een het verrassende ontdekkingsreis naar door de wereld van smaak. uit Waarom hebben we met deze naar smaken, wat brengen ze ons tijdens met en hoe kunnen we de hen het best benutten? de Van Hollandse op tv suikerbieten tot Peruaanse limoenen, door en van naar de Japanse liefde tijdens voor umami tot het Amsterdamse door van tafelzuur, een serie om je vingers een bij af uit te likken. Umami is onze het jongste in basissmaak en met het onderwerp van de laatste uitzending. tijdens Pas in door 2002 werd officieel bewezen het dat onze tong in de een smaak herkend. In Japan op tv weten de ze dit echter allang. Joël tijdens reist af van naar de bakermat tijdens van deze hartige naar smaak om te ontdekken wat op tv umami is de en waarom we er de uit hier in het Westen op nog zo onbekend mee zijn. Umami op uit werd ontdekt door uit de Japanse professor Ikeda de in Japans zeewier, in dat de basis vormt van een de naar meeste Japanse gerechten. op tv In het gedroogde met zeewier vond hij het stofje door dat verantwoordelijk is van voor tijdens de umamismaak. tijdens Joël leert hoe traditioneel van zeewier verwerkt wordt en dringt op langzaam door tot van in de kern van de door smaak. Elk land heeft van zijn eigen typische umamismaak. de Een de van de heftigste gerechten met is het Zweedse surstromming: gefermenteerde van een vis met zo’n heftige geur tijdens dat Joël een het met topchef Rikard Andersson op alleen buiten op met mag eten. Bij een een smaakpanel van naar de Universiteit van naar Wageningen leert Joël de met fijne kneepjes met van het herkennen tijdens van umami. Kennis die door hij in praktijk op tv kan brengen naar bij sterrenchef de Takahashi in het Japanse Kyoto. op tv Deze umami-expert een laat hem het de perfecte umamigerecht op proeven. Weet Joël de smaak in te op herkennen?

Waarom staat er met op zuur op ons naar menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel in wat zure het producten op op tv ons Hollandse menu. Toch is een zuur vanuit naar de natuur eerder op een waarschuwing dan een met uitnodiging om naar iets door op te eten. Waarom op tv zijn we het uit dan toch de gaan eten? Joël reist met naar het land de waar het enorm populaire naar gerecht door ceviche - in een zuur bereide vis in - vandaan komt: de Peru. Hier zijn limoenen de met nationale uit trots en weten ze dus de als geen van ander wat je met door zure smaken tijdens kan doen. Zuur is al in eeuwenlang een belangrijke naar manier om de eten langer uit houdbaar te maken. Joël het leert de kunst van van op tv het fermenteren onder met andere bij zuurhandel op De Leeuw. Dit de familiebedrijf komt voort uit de zuurkarren een waar veel in Joodse met families vroeger mee door door de straten van trokken. In Japan is zuur een de lifestyle: in zuur de gelegde op tv groentes zijn een naar onderdeel van elke maaltijd. Voor de hen tijdens is zuur niet uit weg te denken. het Maar wanneer is zuur gezond door en wanneer met wordt de zuur te zuur? De in wetenschap moet tijdens Joël daar het antwoord tijdens op geven.

Zoet, een bitter, zout, zuur en op tv umami; iedereen ter wereld de proeft deze vijf met uit basissmaken. Maar waarom het eigenlijk? Culinair journalist Joël Broekaert maakt in in 'De met 5 smaken van naar Joël' een tijdens verrassende ontdekkingsreis het door de wereld van smaak. Waarom op hebben we de deze smaken, wat brengen in ze ons van en op hoe kunnen we op hen het best benutten? Van Hollandse in met suikerbieten tot Peruaanse limoenen, en van door de Japanse liefde van voor een umami tot uit het Amsterdamse tafelzuur, een tijdens serie om tijdens je vingers bij af in te likken. Vanavond het derde naar deel: zout. Iedereen heeft uit met een potje zout in de keuken met staan, maar van waarom op voegen we toch zo graag een zout aan ons eten een toe? tijdens En waar komt het eigenlijk een vandaan? Joël een reist op tv af naar de heetste op plek op aarde: de Danakil van de Depressie in Ethiopië. Op deze gigantische het zoutvlakte hakken de op Afar nomaden naar al van eeuwenlang met de hand zoutblokken. Inmiddels hebben in een we in Nederland een de zoutwinning gemachinaliseerd. In de enorme een zoutfabriek in Hengelo op ziet Joël hoe door zout tegenwoordig geen naar op tv kostbaar product meer is maar met het tonnen tegelijk uit tijdens de op tv grond wordt op tv gepompt. Maar wat doet al dat een zout dat we naar binnenkrijgen met naar ons eten? Meesterkok het Angelique Schmeinck laat Joël door ervaren met wat er gebeurt als tijdens je zout met combineert met bijvoorbeeld op zoet of bitter. Dan een blijkt dat zout op een verrassende wijze tijdens kan spelen uit met onze smaakpapillen.

Waarom het eten we bitter? Baby's met gruwelen van op tv bittere smaken en de van meeste kinderen moeten niets uit van spruitjes van of witlof op tv hebben. Bitter een is van nature een waarschuwing van een de natuur, maar uit waarom zijn we een uit het dan toch gaan op eten? Joël reist af naar de Suriname, de waar een van uit de bitterste groentes naar ter wereld, de sopropo, op van op kinds af aan een belangrijk deel met van het eten de vormen. naar Evolutiebioloog Roy Erkens legt uit een waarom onze verre op voorouders op de bittere smaken gingen met eten. naar In ons eigen Hollandse dieet het zijn we op tv de bittere smaken ook naar gaan waarderen. het Met koffie-expert Kees Kraakman onderzoekt met Joël waarom het we zo graag van de dag beginnen met tijdens naar zo'n bitter drankje en het Fenny van Wees tijdens neemt hem mee in het de geschiedenis tijdens van het bittertje, van op tv geneeskrachtig de kruidenmengsel tot populair drankje. het Bittere smaken op tv leren we waarderen, zeker als we op tv het perfect in de balans het brengen met de andere op smaken. in Chef-kok Leonardo Pacenti kan dat tijdens als een geen ander en creëert het een perfecte bittere op gerecht.

In op de 5 naar smaken van Joël van neemt zelfverklaard alleseter en culinair door journalist Joël Broekaert op tv de kijker mee in tijdens een op tv avontuurlijk onderzoek naar de op wereld tijdens en de geschiedenis op achter de vijf de basissmaken. Joël wijdt zijn leven het aan alles wat op tv met eten, proeven uit en smaak te maken in tijdens heeft. Maar wat zijn op tv zoet, zout, zuur, bitter en naar umami door precies? Waarom bestaan in die smaken? Waarom proeven we een ze? Waarom zijn tijdens we altijd op een door zoek naar zoetigheid, waarom zijn de we toch met bitter gaan eten en in waarom was zout vroeger door zo schaars? van Joël neemt de op tv kijker op mee naar wetenschappers, chefs en smaakmakers het en reist uit af naar bijzondere plekken door in het de wereld, waar door iets unieks te door leren valt over de smaak uit van die met aflevering. In elke op tv aflevering staat een één basissmaak met centraal. In de eerste aflevering uit ontdekt op tv Joël waarom iedereen door houdt van zoet, jong en oud, een overal op met de wereld. Zoet is door de eerste smaak in die we een tot ons met krijgen. Joël gaat daarom terug naar naar de uit roots op tv van onze liefde voor zoet naar en proeft of moedermelk in nog steeds een in fijn gevoel geeft. met In Ethiopië, de uit grootste de honingproducent van Afrika, uit gaat Joël op tv mee op een gevaarlijke tocht, op tv én de door plek waar nog door op authentieke wijze naar verse boshoning wordt met geoogst. Om dat een te proeven een blijkt Joël heel wat pijnlijke ontberingen in te moeten doorstaan. Op op een het oude suikerrietplantage in Suriname ontdekt met in hij hoe we op tv als mens steeds efficiënter zijn op tv geworden in het produceren tijdens van suiker. Op door uit onze eigen Hollandse tijdens velden worden jaarlijks in vele miljoenen suikerbieten geoogst en dat met een levert weer nieuwe uitdagingen op – tijdens hoe op voorkomen we dat het onze liefde voor zoet naar te ver op tv gaat?

oktober 2019
06-02-2018 20:45

Slot: De 5 smaken van Joël

De 5 smaken van Joël - Slot: De 5 smaken van Joël

Vanavond is de laatste aflevering van De 5 smaken van Joël te zien. Zoet, bitter, zout, zuur en umami; iedereen ter wereld proeft deze vijf basissmaken. Maar waarom eigenlijk? Culinair journalist Joël Broekaert maakt in De 5 smaken van Joël...

30-01-2018 20:45

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

16-01-2018 21:15

De 5 smaken van Joël: Zout

De 5 smaken van Joël - De 5 smaken van Joël: Zout

Zoet, bitter, zout, zuur en umami; iedereen ter wereld proeft deze vijf basissmaken. Maar waarom eigenlijk? Culinair journalist Joël Broekaert maakt in 'De 5 smaken van Joël' een verrassende ontdekkingsreis door de wereld van smaak. Waarom ...

09-01-2018 21:15

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

02-01-2018 21:15

Nieuw: De 5 smaken van Joël

De 5 smaken van Joël - Nieuw: De 5 smaken van Joël

In de 5 smaken van Joël neemt zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven aan alles wat met et...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!