Programma gemist?

Vanavond is uit de laatste een aflevering van De 5 tijdens smaken van Joël te op tv zien. uit Zoet, bitter, zout, tijdens zuur en umami; op tv iedereen ter wereld proeft het deze vijf basissmaken. met Maar waarom eigenlijk? het Culinair journalist op tv Joël Broekaert maakt op tv in De 5 smaken naar van in Joël een verrassende in ontdekkingsreis door de van wereld van smaak. tijdens Waarom hebben we van deze smaken, wat brengen ze ons op en hoe door kunnen we hen het de best benutten? Van het Hollandse suikerbieten de tot het Peruaanse limoenen, en van tijdens de Japanse liefde door voor umami tot het Amsterdamse een tafelzuur, een serie van om je vingers uit bij af uit te de likken. Umami is onze jongste basissmaak en met het onderwerp van in de laatste uitzending. van in Pas in 2002 de werd officieel bewezen een dat onze tong de smaak uit herkend. een In Japan weten ze dit echter op tv allang. Joël het reist tijdens af naar de van bakermat van deze hartige smaak naar om met te ontdekken wat umami de is en waarom we er tijdens hier in tijdens het Westen het nog zo onbekend mee op zijn. Umami werd van ontdekt door de de Japanse professor Ikeda in tijdens Japans zeewier, dat het de op tv basis vormt van de meeste Japanse van tijdens gerechten. In het gedroogde tijdens zeewier vond tijdens hij het stofje dat verantwoordelijk door is voor de op tv umamismaak. Joël met leert hoe traditioneel het zeewier verwerkt wordt en dringt van langzaam een door tot de kern een van de smaak. Elk door land heeft in zijn eigen typische umamismaak. Een op tv van door de heftigste gerechten is het tijdens van Zweedse surstromming: gefermenteerde vis met zo’n uit in heftige geur dat Joël uit het met van topchef Rikard Andersson een alleen buiten op de mag eten. Bij een tijdens smaakpanel van de tijdens Universiteit van Wageningen met leert Joël de een fijne kneepjes van het herkennen van in umami. Kennis op die hij tijdens in praktijk kan de brengen bij sterrenchef Takahashi in in het Japanse Kyoto. het Deze op umami-expert laat tijdens hem het perfecte umamigerecht proeven. Weet van op Joël de smaak te door herkennen?

Waarom uit staat er zuur op van ons menu? Zuurkool, naar zilveruitjes, er de staan heel wat zure producten met op ons Hollandse in menu. Toch de is zuur vanuit de van natuur met eerder een waarschuwing dan een een uitnodiging om iets op tv op de te eten. Waarom zijn in we het dan op tv toch met gaan eten? Joël met reist naar het een land waar het enorm op populaire gerecht tijdens ceviche - in zuur met bereide vis - vandaan in komt: Peru. Hier zijn de limoenen met de nationale trots en in weten op tv ze dus als geen ander met wat je op met zure smaken tijdens kan doen. Zuur op tv is al eeuwenlang met een belangrijke manier om tijdens eten langer uit houdbaar te maken. Joël van leert de door kunst van het met fermenteren onder andere bij het zuurhandel De Leeuw. op Dit familiebedrijf komt op voort op tv uit de zuurkarren tijdens waar veel Joodse families vroeger mee tijdens tijdens door de straten trokken. In Japan het is zuur met een in lifestyle: in zuur op gelegde groentes zijn een onderdeel uit van elke naar maaltijd. Voor uit hen is zuur niet weg het te van denken. Maar wanneer de is zuur gezond en wanneer tijdens wordt zuur te op zuur? De wetenschap moet op Joël tijdens daar het antwoord in op geven.

Zoet, de bitter, zout, van zuur en umami; op tv iedereen ter wereld proeft deze de vijf basissmaken. Maar het waarom eigenlijk? door Culinair journalist een Joël Broekaert maakt in 'De 5 de op tv smaken van Joël' een verrassende het ontdekkingsreis door de wereld op tv van op tv smaak. Waarom in hebben we deze met smaken, wat brengen ze ons en het hoe kunnen we in met hen het best benutten? Van Hollandse door suikerbieten tijdens tot Peruaanse in limoenen, en van de Japanse liefde door voor umami tot op het Amsterdamse tijdens tafelzuur, een serie om op tv je vingers in bij uit af te likken. Vanavond het het derde deel: zout. Iedereen heeft het een naar potje zout in in de keuken staan, maar van waarom op tv voegen we toch op tv zo graag zout het aan ons eten toe? En door waar komt het met eigenlijk naar vandaan? Joël reist af naar tijdens de heetste op plek op aarde: de van Danakil Depressie in het Ethiopië. Op deze door gigantische zoutvlakte hakken met de in Afar nomaden al in eeuwenlang met de hand de zoutblokken. Inmiddels hebben we in Nederland door de van zoutwinning gemachinaliseerd. tijdens In de enorme zoutfabriek in Hengelo de ziet Joël hoe het zout tegenwoordig naar geen kostbaar product met meer is maar met op tonnen tegelijk op tv uit uit de grond wordt het gepompt. Maar wat doet al op dat zout uit dat we binnenkrijgen met ons eten? tijdens Meesterkok Angelique uit Schmeinck van laat Joël ervaren wat er gebeurt door als je uit zout combineert met met bijvoorbeeld door zoet of bitter. Dan van blijkt dat zout op op verrassende wijze kan spelen de naar met onze smaakpapillen.

Waarom de eten we bitter? op tv Baby's gruwelen van bittere het smaken en de meeste uit kinderen moeten naar niets van spruitjes het of tijdens witlof hebben. Bitter is een van nature het een waarschuwing van op de natuur, maar naar waarom zijn we het met dan toch gaan door eten? Joël reist af naar naar Suriname, in waar een van de bitterste een op tv groentes ter wereld, de sopropo, in van kinds van af aan een de belangrijk deel van de het eten vormen. Evolutiebioloog naar Roy Erkens legt op uit waarom van onze verre van voorouders de bittere smaken gingen een eten. In ons op eigen op tv Hollandse dieet zijn we de bittere het van smaken ook gaan waarderen. Met koffie-expert van naar Kees Kraakman onderzoekt het Joël waarom we zo graag in de dag een beginnen met zo'n bitter drankje op tv en Fenny van op tv uit Wees neemt hem mee in in de geschiedenis van het de bittertje, tijdens van geneeskrachtig kruidenmengsel tot door populair drankje. Bittere met smaken leren met we waarderen, zeker als we door het perfect de in balans brengen met een de op andere smaken. Chef-kok Leonardo Pacenti van kan dat de als op tv geen ander en creëert op het perfecte bittere uit gerecht.

In de 5 tijdens smaken van Joël uit neemt zelfverklaard alleseter tijdens en culinair journalist het Joël Broekaert van de kijker mee van in een tijdens avontuurlijk onderzoek naar de de wereld en op tv de geschiedenis achter de vijf door basissmaken. Joël het wijdt in zijn leven aan alles uit wat met op eten, proeven en met smaak te maken heeft. door Maar wat zijn zoet, van zout, een zuur, bitter en umami precies? Waarom van bestaan die smaken? met Waarom proeven we op ze? Waarom zijn uit uit we altijd op zoek op naar zoetigheid, waarom zijn met we toch naar bitter gaan eten een en waarom was zout tijdens vroeger zo schaars? op tv Joël neemt de kijker in mee naar op tv wetenschappers, chefs uit en smaakmakers en in reist af naar door bijzondere plekken in met de wereld, uit waar iets unieks van te leren valt in over de smaak van die aflevering. in In elke op tv aflevering staat met één basissmaak centraal. In de het eerste aflevering ontdekt tijdens in Joël waarom iedereen houdt van de zoet, jong op en oud, overal op de uit wereld. uit Zoet is de de eerste smaak de die we tot ons krijgen. van Joël gaat daarom op tv terug naar de uit roots van het onze liefde door voor zoet en in proeft of moedermelk nog een steeds een de fijn gevoel geeft. In Ethiopië, van de grootste honingproducent van van Afrika, gaat een Joël mee op met een gevaarlijke tocht, tijdens én de plek door waar met nog op authentieke wijze een verse boshoning wordt geoogst. Om op tv dat te proeven een blijkt Joël de heel het wat pijnlijke ontberingen te moeten doorstaan. Op een een oude suikerrietplantage in in tijdens Suriname ontdekt door hij hoe we van als mens steeds efficiënter zijn op geworden in het produceren uit van uit suiker. Op onze eigen op tv Hollandse velden het worden jaarlijks met vele miljoenen suikerbieten geoogst en dat een levert weer nieuwe met de uitdagingen op – hoe tijdens voorkomen we dat onze liefde tijdens door voor zoet te ver naar gaat?

januari 2021
06-02-2018 20:45

Slot: De 5 smaken van Joël

De 5 smaken van Joël - Slot: De 5 smaken van Joël

Vanavond is de laatste aflevering van De 5 smaken van Joël te zien. Zoet, bitter, zout, zuur en umami; iedereen ter wereld proeft deze vijf basissmaken. Maar waarom eigenlijk? Culinair journalist Joël Broekaert maakt in De 5 smaken van Joël...

30-01-2018 20:45

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

16-01-2018 21:15

De 5 smaken van Joël: Zout

De 5 smaken van Joël - De 5 smaken van Joël: Zout

Zoet, bitter, zout, zuur en umami; iedereen ter wereld proeft deze vijf basissmaken. Maar waarom eigenlijk? Culinair journalist Joël Broekaert maakt in 'De 5 smaken van Joël' een verrassende ontdekkingsreis door de wereld van smaak. Waarom ...

09-01-2018 21:15

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

02-01-2018 21:15

Nieuw: De 5 smaken van Joël

De 5 smaken van Joël - Nieuw: De 5 smaken van Joël

In de 5 smaken van Joël neemt zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven aan alles wat met et...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!