Programma gemist?

Vanavond in is de laatste aflevering tijdens van het De 5 smaken van Joël te tijdens zien. Zoet, bitter, tijdens zout, zuur en met umami; iedereen ter tijdens wereld proeft deze door vijf in basissmaken. Maar waarom eigenlijk? op tv Culinair journalist in Joël Broekaert op maakt in De 5 smaken een van Joël uit een verrassende ontdekkingsreis door door de met wereld van smaak. door Waarom hebben we deze van smaken, wat brengen ze tijdens ons en hoe van kunnen we hen een het de best benutten? Van Hollandse door suikerbieten tot Peruaanse limoenen, en tijdens van uit de Japanse liefde voor van umami tot het Amsterdamse in tafelzuur, een serie het om je vingers met met bij af te likken. Umami naar is onze jongste in basissmaak en naar het onderwerp van de laatste uitzending. het Pas het in 2002 werd officieel in bewezen dat onze tong met de smaak het herkend. In naar Japan weten tijdens ze dit echter allang. Joël op tv reist af naar de uit bakermat naar van deze hartige op tv smaak om te ontdekken wat op tv umami van is en het waarom we er hier in het tijdens Westen nog door zo onbekend mee zijn. Umami naar werd naar ontdekt door de Japanse de professor Ikeda in met Japans zeewier, de dat de basis vormt van naar de het meeste Japanse gerechten. In het van gedroogde zeewier door vond een hij het stofje dat verantwoordelijk van is tijdens voor de umamismaak. Joël leert op hoe traditioneel zeewier een verwerkt wordt en tijdens dringt langzaam het door tot in de kern van de smaak. Elk land het heeft op tv zijn eigen typische umamismaak. Een van een van de heftigste gerechten is de het Zweedse de surstromming: gefermenteerde vis met zo’n het heftige geur dat tijdens Joël op het met topchef Rikard het Andersson alleen buiten het op mag eten. Bij een van smaakpanel van naar de Universiteit op van Wageningen leert Joël de van fijne kneepjes naar van het herkennen van met een umami. Kennis die een hij in praktijk een kan brengen bij sterrenchef op tv Takahashi in het Japanse Kyoto. op tv Deze een umami-expert laat hem het perfecte met umamigerecht door proeven. Weet Joël het de smaak te op tv herkennen?

Waarom met staat er zuur op ons met menu? Zuurkool, zilveruitjes, op tv er staan tijdens heel wat zure tijdens producten op ons uit Hollandse menu. Toch van is zuur vanuit de uit natuur eerder met een uit waarschuwing dan een uitnodiging tijdens om iets op te de eten. Waarom zijn de we het dan met toch gaan eten? Joël een reist naar het het land in waar het enorm populaire het gerecht op ceviche - in zuur bereide van vis - vandaan met komt: Peru. uit Hier zijn limoenen een de nationale trots en in weten ze dus van als op geen ander wat je met het zure smaken kan doen. uit Zuur tijdens is al eeuwenlang een in belangrijke manier om met eten langer houdbaar te in door maken. Joël leert de tijdens kunst van het tijdens fermenteren onder andere door bij zuurhandel De Leeuw. Dit tijdens familiebedrijf komt het voort uit op de zuurkarren waar veel naar Joodse families vroeger mee een door de straten uit trokken. In Japan tijdens is zuur een uit een lifestyle: in zuur gelegde door groentes zijn een onderdeel tijdens van elke maaltijd. in Voor hen is zuur de naar niet weg te denken. het Maar wanneer is op tv zuur gezond en wanneer wordt door zuur te in zuur? op De wetenschap moet Joël daar uit het antwoord een op geven.

Zoet, naar bitter, zout, de zuur en umami; iedereen ter wereld het proeft deze vijf met basissmaken. Maar waarom in door eigenlijk? Culinair journalist Joël op tv Broekaert maakt in 'De een 5 smaken van Joël' in op een verrassende ontdekkingsreis door op tv de wereld van smaak. Waarom met hebben op tv we deze smaken, wat brengen op tv uit ze ons en door hoe kunnen we hen het best door benutten? van Van Hollandse suikerbieten uit tot Peruaanse in limoenen, en van de uit Japanse liefde tijdens voor umami tot het Amsterdamse tafelzuur, het een tijdens serie om je vingers naar bij af te van likken. Vanavond door het derde deel: op zout. Iedereen heeft een op potje zout in naar de keuken uit staan, maar waarom op tv voegen we toch zo van graag zout van aan ons eten het toe? En waar uit komt het eigenlijk in vandaan? Joël reist af naar de een heetste het plek op aarde: de met Danakil de Depressie in Ethiopië. Op op deze gigantische zoutvlakte hakken de uit Afar nomaden in al eeuwenlang met op tv de hand zoutblokken. Inmiddels hebben de we een in Nederland de zoutwinning gemachinaliseerd. in In de enorme door zoutfabriek in Hengelo de ziet een Joël hoe zout tegenwoordig geen het naar kostbaar product meer is maar in met tonnen tegelijk het uit de grond wordt van met gepompt. Maar wat doet een al dat zout tijdens dat we binnenkrijgen met ons eten? van door Meesterkok Angelique Schmeinck laat Joël in ervaren wat er gebeurt met als je van zout naar combineert met bijvoorbeeld zoet of bitter. een Dan blijkt dat van zout door op verrassende wijze kan op spelen met onze op smaakpapillen.

Waarom met eten we bitter? op Baby's gruwelen van van bittere smaken en de door meeste kinderen op tv moeten niets van spruitjes of uit witlof hebben. op tv Bitter is tijdens van nature een waarschuwing in van de natuur, op tv maar waarom zijn we op tijdens het dan toch op gaan eten? Joël op tv reist af naar Suriname, waar tijdens een in van de bitterste groentes ter wereld, op tv de sopropo, op van tijdens kinds af aan een van belangrijk deel op tv van het eten vormen. door Evolutiebioloog Roy Erkens met legt uit waarom onze verre met voorouders de op tv bittere smaken een gingen eten. door In ons eigen Hollandse dieet uit zijn we de bittere naar smaken het ook gaan waarderen. Met koffie-expert op Kees Kraakman naar onderzoekt Joël een waarom we zo graag op tv de door dag beginnen met zo'n tijdens bitter drankje en Fenny tijdens van Wees tijdens neemt hem mee in een de geschiedenis van het uit bittertje, van geneeskrachtig het kruidenmengsel tot populair door op tv drankje. Bittere smaken leren we waarderen, de op zeker als we het op perfect in balans brengen naar met de andere op smaken. uit Chef-kok Leonardo Pacenti kan op dat als geen ander de en een creëert het perfecte bittere in gerecht.

In tijdens de 5 smaken naar van Joël neemt het zelfverklaard alleseter door en culinair journalist Joël Broekaert de in kijker mee in uit tijdens een avontuurlijk onderzoek tijdens naar de wereld en de geschiedenis met achter de vijf de basissmaken. Joël wijdt op tv zijn leven tijdens aan naar alles wat met eten, een proeven en smaak te maken de heeft. Maar met wat zijn zoet, zout, op tv zuur, tijdens bitter en umami precies? een Waarom bestaan die smaken? op uit Waarom proeven we ze? een Waarom zijn op we altijd op zoek naar zoetigheid, van waarom zijn op we toch bitter gaan tijdens eten op en waarom was in zout vroeger zo de schaars? Joël neemt de kijker door mee naar wetenschappers, op tv chefs en de smaakmakers uit en reist af tijdens naar bijzondere plekken op tv in de wereld, waar iets naar unieks te leren een valt over de smaak de van die naar aflevering. In een elke aflevering staat één uit basissmaak een centraal. In de uit eerste aflevering ontdekt Joël waarom iedereen op houdt het van zoet, in jong en oud, overal op op de wereld. Zoet van is de eerste smaak in die naar we tot ons krijgen. de Joël gaat daarom op terug naar in de roots van onze tijdens liefde voor uit zoet en op tv proeft of moedermelk tijdens nog steeds een fijn met gevoel geeft. de In Ethiopië, de grootste honingproducent het van Afrika, gaat Joël op mee in op een naar gevaarlijke tocht, én op de plek waar nog op authentieke met wijze op verse boshoning wordt geoogst. van Om dat te een proeven blijkt Joël de heel wat door pijnlijke ontberingen te in moeten doorstaan. Op een oude suikerrietplantage uit in Suriname door ontdekt hij hoe van we als mens de steeds in efficiënter zijn geworden in van het produceren van tijdens suiker. Op onze eigen Hollandse met op velden worden jaarlijks tijdens vele miljoenen suikerbieten geoogst en dat met op levert weer nieuwe uitdagingen op van – hoe een voorkomen we naar dat onze liefde naar voor zoet te ver van gaat?

augustus 2018
06-02-2018 20:45

Slot: De 5 smaken van Joël

De 5 smaken van Joël - Slot: De 5 smaken van Joël

Vanavond is de laatste aflevering van De 5 smaken van Joël te zien. Zoet, bitter, zout, zuur en umami; iedereen ter wereld proeft deze vijf basissmaken. Maar waarom eigenlijk? Culinair journalist Joël Broekaert maakt in De 5 smaken van Joël...

30-01-2018 20:45

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

16-01-2018 21:15

De 5 smaken van Joël: Zout

De 5 smaken van Joël - De 5 smaken van Joël: Zout

Zoet, bitter, zout, zuur en umami; iedereen ter wereld proeft deze vijf basissmaken. Maar waarom eigenlijk? Culinair journalist Joël Broekaert maakt in 'De 5 smaken van Joël' een verrassende ontdekkingsreis door de wereld van smaak. Waarom ...

09-01-2018 21:15

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

02-01-2018 21:15

Nieuw: De 5 smaken van Joël

De 5 smaken van Joël - Nieuw: De 5 smaken van Joël

In de 5 smaken van Joël neemt zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven aan alles wat met et...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord