Programma gemist?

Wat is umami? door Umami is onze met jongste basissmaak. door Pas door in 2002 werd officieel bewezen in dat tijdens onze tong de smaak herkend. naar In Japan weten ze op door dit echter allang. Joël reist af tijdens naar de een bakermat van deze op hartige smaak om te het ontdekken in wat umami op is en waarom het we er hier in het Westen op nog een zo onbekend mee zijn. de Umami werd ontdekt door een de Japanse professor op Ikeda door in Japans uit zeewier, dat de basis vormt in van de met meeste Japanse gerechten. In het op gedroogde zeewier vond naar hij het stofje uit dat verantwoordelijk is naar voor de umamismaak. op tv met Joël leert hoe traditioneel zeewier verwerkt op wordt en het dringt langzaam door naar tot met de kern van van de smaak. Elk land heeft uit zijn eigen typische umamismaak. het door Een van de op tv heftigste gerechten is het Zweedse surstromming: tijdens tijdens gefermenteerde vis met zo'n heftige geur van dat met Joël het met topchef Rikard de Andersson alleen buiten een tijdens op mag eten. Bij een smaakpanel op tv uit van de Universiteit van van Wageningen leert van Joël de fijne op kneepjes van het herkennen van umami. door Kennis een die hij van in praktijk kan brengen bij sterrenchef het Takahashi in het in uit Japanse Kyoto. Deze umami-expert laat met hem tijdens het perfecte umamigerecht proeven. tijdens Weet Joël de smaak op te naar herkennen?

Waarom tijdens staat er zuur op tijdens ons menu? het Zuurkool, zilveruitjes, naar er staan heel wat zure producten naar op ons het Hollandse menu. Toch is het met zuur vanuit de natuur de eerder een waarschuwing dan een in uitnodiging om uit iets op te eten. tijdens een Waarom zijn we het dan toch op tv uit gaan eten? Joël naar reist naar het land door waar het enorm populaire gerecht door ceviche, in zuur met bereide uit vis, vandaan komt: Peru. Hier tijdens zijn uit limoenen de nationale trots en met weten op tv ze dus de als geen ander wat je met door van zure smaken kan doen. Zuur is op tv al een eeuwenlang een belangrijke manier om tijdens eten een langer houdbaar in te maken. Joël leert de op tv kunst van het fermenteren een op onder andere bij zuurhandel op De Leeuw. Dit familiebedrijf komt op tv voort de uit de zuurkarren waar naar veel Joodse families vroeger naar mee door de op straten het trokken. In Japan is zuur het een op tv lifestyle: in zuur gelegde groentes tijdens op tv zijn een onderdeel van elke met maaltijd. Voor hen is van zuur niet uit weg te denken. Maar in wanneer is zuur uit gezond en uit wanneer wordt zuur in te zuur? De wetenschap tijdens moet Joël daar uit door het antwoord op een geven.

Waarom naar eten we zo uit graag zout? Iedereen uit heeft een potje zout in door de een keuken staan, maar waarom voegen uit we toch het zo graag zout aan een ons een eten toe? En het waar komt het op tv eigenlijk vandaan? Joël reist het af naar de op heetste plek op op tv aarde: op de Danakil Depressie in Ethiopië. het Op uit deze gigantische zoutvlakte hakken de tijdens Afar nomaden al eeuwenlang uit met de hand van zoutblokken. Inmiddels hebben in tijdens we in Nederland de zoutwinning een gemachinaliseerd. de In de enorme zoutfabriek op tv in Hengelo ziet Joël tijdens hoe zout tegenwoordig geen in kostbaar product op meer is maar op tv met tonnen door tegelijk uit de grond wordt een gepompt. Maar wat naar met doet al dat van zout dat we binnenkrijgen in met ons eten? Meesterkok Angelique de Schmeinck laat op tv Joël ervaren met wat er gebeurt in als je zout een combineert met bijvoorbeeld op zoet of bitter. Dan naar blijkt dat zout op door verrassende wijze kan door spelen met het onze het smaakpapillen.

Waarom op eten we naar bitter? Baby's gruwelen van met bittere smaken en de meeste op tv kinderen moeten met niets van spruitjes met of witlof hebben. Bitter de de is van nature door een waarschuwing van de natuur, maar op tv tijdens waarom zijn we tijdens het dan toch gaan eten? Joël tijdens reist af naar de met Suriname, waar één van naar de bitterste groentes ter naar wereld, de op tv sopropo, van kinds af aan op van een belangrijk deel met van het eten vormen. het Evolutiebioloog Roy Erkens legt uit in waarom op tv onze verre voorouders de uit bittere door smaken gingen eten. tijdens In ons eigen Hollandse met dieet zijn we de de bittere smaken ook een gaan op waarderen. Met koffie-expert tijdens Kees Kraakman onderzoekt Joël waarom tijdens we zo naar graag de dag van beginnen met zo'n bitter op tv drankje en uit Fenny van Wees met neemt hem mee in de op tv tijdens geschiedenis van het de bittertje, van geneeskrachtig kruidenmengsel tot in populair drankje. van Bittere smaken tijdens leren we waarderen, zeker als naar we het perfect in in de balans brengen met door de andere smaken. Chef-kok Leonardo Pacenti uit van kan dat als geen ander tijdens en creëert het perfecte tijdens bittere een gerecht.

Waarom vinden de we zoet zo een lekker? Joël ontdekt de waarom iedereen houdt van op tv zoet, op tv jong en oud, overal op op in de wereld. Zoet het is de eerste het smaak die we de tot ons krijgen. Joël gaat van daarom door terug naar de roots van met onze liefde een voor zoet en proeft op tv of op tv moedermelk nog steeds een fijn tijdens gevoel met geeft. In Ethiopië, uit de grootste honingproducent van naar Afrika, gaat Joël mee in op een uit gevaarlijke tocht én naar naar de plek waar door nog op authentieke wijze in verse boshoning in wordt geoogst. Om de dat met te proeven blijkt Joël heel in wat pijnlijke op tv ontberingen te moeten doorstaan. Op naar een oude suikerrietplantage de naar in Suriname ontdekt hij hoe we een als mens de steeds efficiënter op tv zijn geworden in het produceren met van van suiker. Op in onze eigen Hollandse velden worden jaarlijks de vele het miljoenen suikerbieten geoogst een en dat levert een weer nieuwe een uitdagingen op, hoe van voorkomen we dat op tv onze liefde voor zoet te ver de tijdens gaat?

oktober 2021
20-06-2018 22:05

Umami

De 5 smaken van Joël - Umami

Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te ontdekken wat umami is en wa...

13-06-2018 22:05

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

06-06-2018 21:45

Zout

De 5 smaken van Joël - Zout

Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie...

30-05-2018 21:45

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

23-05-2018 21:45

Zoet

De 5 smaken van Joël - Zoet

Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moed...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!