Programma gemist?

Wat is naar umami? Umami tijdens is onze jongste van basissmaak. Pas tijdens in 2002 werd officieel het bewezen dat onze tong de uit smaak op herkend. In een Japan weten ze dit naar echter allang. Joël reist af door naar de bakermat een van uit deze hartige smaak tijdens om te ontdekken wat umami door is en waarom van we het er hier in het door Westen het nog zo onbekend mee naar zijn. Umami werd ontdekt in door de Japanse professor het in Ikeda in Japans zeewier, dat het de basis een vormt van de een meeste Japanse gerechten. in In het op gedroogde zeewier vond hij het uit stofje met dat verantwoordelijk is voor van de umamismaak. Joël leert hoe op traditioneel zeewier op tv verwerkt wordt en de dringt langzaam door tot naar uit de kern van met de smaak. Elk naar land heeft zijn eigen een typische umamismaak. Een op tv van de heftigste gerechten naar is met het Zweedse surstromming: gefermenteerde de vis met zo'n heftige door geur dat Joël op tv het met topchef Rikard naar Andersson alleen buiten uit uit op mag eten. op tv Bij een smaakpanel tijdens van de Universiteit van Wageningen leert van Joël de fijne tijdens kneepjes van het naar het herkennen van umami. Kennis die hij door in tijdens praktijk kan brengen bij sterrenchef een Takahashi in het tijdens Japanse met Kyoto. Deze umami-expert laat van hem het perfecte uit umamigerecht het proeven. Weet Joël de smaak te naar van herkennen?

Waarom staat uit er zuur op ons door menu? op tv Zuurkool, zilveruitjes, er staan door heel wat zure producten op tv op ons Hollandse uit op menu. Toch is zuur vanuit tijdens de van natuur eerder een waarschuwing dan een naar door uitnodiging om iets op uit te eten. Waarom door zijn we met het dan toch gaan eten? Joël naar reist naar het het naar land waar het enorm populaire door gerecht ceviche, in zuur op bereide vis, vandaan met van komt: Peru. Hier zijn limoenen op de nationale trots in en door weten ze dus als op tv geen ander wat tijdens je met door zure smaken kan van doen. Zuur is al een eeuwenlang een belangrijke manier met om eten op tv langer houdbaar te maken. Joël van leert op de kunst van van het fermenteren onder op tv andere bij met zuurhandel De Leeuw. tijdens Dit familiebedrijf komt door voort uit de zuurkarren waar in veel Joodse families vroeger op tv mee door de tijdens de straten trokken. In Japan is van zuur een het lifestyle: in zuur gelegde groentes door zijn een tijdens onderdeel naar van elke maaltijd. uit Voor hen is met zuur niet weg tijdens te denken. Maar wanneer is met zuur op gezond en wanneer wordt zuur door te zuur? van De wetenschap moet Joël tijdens daar het antwoord uit op van geven.

Waarom eten we van zo graag zout? van Iedereen heeft een naar in potje zout in de keuken staan, de maar waarom voegen een door we toch zo graag op tv zout aan ons eten naar toe? En tijdens waar komt naar het eigenlijk vandaan? Joël in reist af naar de heetste van plek op aarde: naar de het Danakil Depressie in Ethiopië. Op met deze gigantische uit zoutvlakte hakken tijdens de Afar nomaden al met eeuwenlang met de hand tijdens zoutblokken. Inmiddels het hebben we in Nederland naar de zoutwinning gemachinaliseerd. de In de op enorme zoutfabriek in Hengelo een in ziet Joël hoe een zout tegenwoordig geen kostbaar een product meer is maar met in tonnen tegelijk van uit de grond wordt met gepompt. Maar wat uit doet al op dat zout dat we uit uit binnenkrijgen met ons op eten? Meesterkok Angelique Schmeinck met laat Joël ervaren een wat er gebeurt als je een zout combineert op tv met bijvoorbeeld zoet of op tv het bitter. Dan blijkt dat uit zout op verrassende een wijze kan spelen met uit onze door smaakpapillen.

Waarom tijdens eten we bitter? naar Baby's gruwelen met van bittere smaken het en de meeste op kinderen moeten niets van de spruitjes of in witlof hebben. Bitter is van op nature op tv een waarschuwing van de een natuur, maar waarom zijn we op naar het dan toch gaan eten? Joël met reist van af naar Suriname, in waar één van de op bitterste groentes ter door wereld, de de sopropo, van kinds uit af aan een belangrijk het deel van de het eten vormen. Evolutiebioloog op Roy Erkens op legt uit door waarom onze verre van voorouders de bittere smaken in gingen eten. In ons eigen de in Hollandse dieet zijn we een de bittere smaken ook gaan op tv waarderen. Met op koffie-expert Kees Kraakman onderzoekt met Joël waarom naar we door zo graag de dag beginnen van met zo'n door bitter drankje en Fenny op tv van tijdens Wees neemt hem op tv mee in de geschiedenis van naar het bittertje, de van geneeskrachtig op kruidenmengsel tot populair drankje. Bittere smaken op tv leren we waarderen, van van zeker als we het perfect met in balans brengen met het de andere naar smaken. Chef-kok Leonardo met Pacenti kan dat van als van geen ander en creëert op tv het perfecte op tv bittere gerecht.

Waarom vinden we tijdens zoet zo de lekker? Joël ontdekt waarom op de iedereen houdt van zoet, jong tijdens en oud, op overal op de wereld. het Zoet is de van eerste smaak die we de tot ons de krijgen. Joël gaat daarom naar terug naar naar de met roots van onze liefde voor naar zoet op en proeft of moedermelk op nog steeds een fijn door gevoel geeft. de In Ethiopië, de grootste honingproducent in van een Afrika, gaat uit Joël mee op een een gevaarlijke tocht én uit naar de plek de waar nog tijdens op authentieke wijze verse naar boshoning wordt geoogst. Om naar dat te proeven blijkt door Joël door heel wat pijnlijke op ontberingen te moeten doorstaan. Op naar een door oude suikerrietplantage in Suriname tijdens ontdekt hij hoe we met naar als mens steeds in efficiënter zijn geworden naar in het produceren uit van suiker. Op met onze eigen Hollandse het velden worden jaarlijks de vele miljoenen suikerbieten geoogst en met dat levert weer uit nieuwe uitdagingen naar op, hoe tijdens voorkomen we dat onze op liefde voor zoet te van ver op gaat?

januari 2021
20-06-2018 22:05

Umami

De 5 smaken van Joël - Umami

Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te ontdekken wat umami is en wa...

13-06-2018 22:05

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

06-06-2018 21:45

Zout

De 5 smaken van Joël - Zout

Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie...

30-05-2018 21:45

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

23-05-2018 21:45

Zoet

De 5 smaken van Joël - Zoet

Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moed...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!