Programma gemist?

Wat is umami? een Umami een is onze op tv jongste basissmaak. Pas in 2002 werd in officieel het bewezen dat onze tong uit de smaak herkend. In een Japan op weten ze de dit echter allang. Joël naar reist af naar de door bakermat van deze een hartige uit smaak om te uit ontdekken wat umami is het en waarom we er de hier in in het Westen nog zo onbekend in mee in zijn. Umami werd ontdekt van door de Japanse op professor Ikeda door in Japans zeewier, dat de uit uit basis vormt van de op tv meeste Japanse gerechten. op tv In het door gedroogde zeewier vond in hij het stofje dat door verantwoordelijk is voor de op umamismaak. Joël leert van hoe traditioneel zeewier verwerkt in wordt de en dringt langzaam door tot het de een kern van de smaak. tijdens Elk land door heeft zijn eigen typische een umamismaak. Een van door de door heftigste gerechten is het Zweedse op surstromming: gefermenteerde vis op met uit zo'n heftige geur dat Joël het op tv met door topchef Rikard naar Andersson alleen buiten op in mag eten. Bij door een smaakpanel van de op Universiteit op tv van Wageningen leert Joël de de fijne kneepjes van tijdens het herkennen tijdens van umami. Kennis de die hij in praktijk met kan brengen bij sterrenchef van op Takahashi in het Japanse met Kyoto. Deze umami-expert laat hem uit het op perfecte umamigerecht proeven. Weet op Joël de uit smaak te de herkennen?

Waarom staat er door zuur in op ons menu? Zuurkool, op zilveruitjes, er tijdens staan heel naar wat zure producten op ons met Hollandse menu. Toch met is zuur vanuit het de op tv natuur eerder een waarschuwing een dan een uitnodiging om iets tijdens tijdens op te eten. Waarom met zijn we het dan toch het gaan eten? Joël op reist naar het op tv land waar door het enorm populaire gerecht de in ceviche, in zuur bereide van vis, vandaan komt: Peru. Hier op zijn limoenen het de van nationale trots en het weten ze dus als geen op ander het wat je met van zure smaken kan op tv doen. Zuur is al eeuwenlang naar een uit belangrijke manier om door eten langer houdbaar te maken. Joël uit leert de kunst op tv van het door fermenteren onder het andere bij zuurhandel met De Leeuw. op Dit familiebedrijf komt voort uit de op tv zuurkarren in waar veel Joodse families vroeger op tv naar mee door de straten trokken. in In Japan is zuur op tv in een lifestyle: in tijdens zuur gelegde groentes een zijn een onderdeel de van elke maaltijd. Voor hen is in zuur niet uit weg te van denken. Maar wanneer is zuur op gezond door en wanneer in wordt zuur te zuur? uit De wetenschap moet Joël door daar het op antwoord op het geven.

Waarom door eten we zo in graag zout? een Iedereen heeft een potje met zout in de keuken op staan, maar waarom door voegen we op tv toch zo met graag zout aan ons eten toe? het En door waar komt op tv het eigenlijk vandaan? Joël de reist af naar de heetste een plek op aarde: op tv de Danakil in Depressie in Ethiopië. de Op deze gigantische zoutvlakte op tv hakken de Afar uit nomaden al met eeuwenlang uit met de hand zoutblokken. Inmiddels hebben op we in Nederland in met de zoutwinning gemachinaliseerd. In tijdens de enorme zoutfabriek met in Hengelo ziet Joël hoe in zout tegenwoordig tijdens geen kostbaar op tv product meer uit is maar met tonnen tegelijk uit op de grond op wordt gepompt. Maar wat naar doet al door dat zout op dat we binnenkrijgen op tv met ons eten? Meesterkok Angelique in Schmeinck laat met Joël ervaren het wat er gebeurt als tijdens je uit zout combineert met bijvoorbeeld tijdens zoet of bitter. Dan blijkt in dat zout op een verrassende wijze kan van op tv spelen met onze van smaakpapillen.

Waarom met eten we uit bitter? Baby's gruwelen van bittere tijdens smaken en de meeste naar kinderen moeten niets naar van spruitjes van of witlof hebben. Bitter uit is met van nature van een waarschuwing van de van natuur, maar waarom zijn het we het dan toch op tv gaan eten? Joël op tv reist af naar de in Suriname, waar één van de een bitterste met groentes ter wereld, de door sopropo, van uit kinds af aan een door belangrijk deel van op het eten vormen. Evolutiebioloog op Roy de Erkens legt uit waarom onze op tv verre voorouders de uit bittere smaken gingen eten. het In ons op tv eigen Hollandse dieet op zijn we de de bittere smaken door ook gaan waarderen. Met koffie-expert met van Kees Kraakman onderzoekt de Joël waarom we zo graag de tijdens dag op beginnen met zo'n bitter in drankje en Fenny een van Wees op neemt hem in mee in de geschiedenis tijdens van het bittertje, de van geneeskrachtig op kruidenmengsel tot populair drankje. Bittere smaken een leren we waarderen, door zeker door als we het uit perfect in in balans brengen met de andere smaken. op Chef-kok met Leonardo Pacenti kan het dat als geen ander het en creëert van het perfecte het bittere gerecht.

Waarom een vinden we zoet tijdens zo lekker? Joël ontdekt op waarom iedereen houdt van een zoet, jong op tv en oud, met overal op de wereld. een Zoet is de eerste met smaak die we met tot ons krijgen. door Joël gaat het daarom terug naar door de roots van in onze liefde voor zoet in en proeft of van moedermelk op nog steeds een in fijn gevoel geeft. een In Ethiopië, de door grootste honingproducent van door Afrika, gaat Joël mee op door een op gevaarlijke tocht in én naar de plek tijdens waar nog op authentieke tijdens wijze het verse boshoning wordt geoogst. Om dat het te proeven blijkt op tv Joël heel wat van pijnlijke van ontberingen te moeten doorstaan. van Op een oude een suikerrietplantage het in Suriname ontdekt hij hoe we uit als mens het steeds efficiënter zijn geworden op tv in het de produceren door van suiker. Op onze eigen Hollandse op velden worden uit jaarlijks de vele miljoenen suikerbieten geoogst en de dat de levert weer nieuwe uitdagingen op, op tv hoe voorkomen de we dat onze liefde voor op tv zoet tijdens te ver van gaat?

april 2019
20-06-2018 22:05

Umami

De 5 smaken van Joël - Umami

Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te ontdekken wat umami is en wa...

13-06-2018 22:05

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

06-06-2018 21:45

Zout

De 5 smaken van Joël - Zout

Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie...

30-05-2018 21:45

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

23-05-2018 21:45

Zoet

De 5 smaken van Joël - Zoet

Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moed...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord