Programma gemist?

Wat op tv is umami? Umami op is onze jongste van basissmaak. Pas van in 2002 werd tijdens officieel bewezen dat onze tong de de op smaak herkend. In Japan weten ze tijdens dit echter allang. door Joël een reist af op naar de bakermat van met deze hartige smaak om te met op tv ontdekken wat umami is en waarom op we er hier het in het de Westen nog zo onbekend een mee van zijn. Umami werd ontdekt het door de in Japanse professor op Ikeda in Japans zeewier, dat op tv de op tv basis vormt van het de meeste Japanse gerechten. het In het gedroogde zeewier vond met hij het stofje naar dat tijdens verantwoordelijk is voor uit de umamismaak. Joël leert een hoe traditioneel een zeewier verwerkt wordt het en dringt naar langzaam door tot de kern naar van van de smaak. Elk land heeft tijdens zijn eigen uit typische umamismaak. naar Een van de heftigste het gerechten is het Zweedse op tv surstromming: gefermenteerde vis het met zo'n een heftige geur het dat Joël het met op topchef Rikard Andersson alleen buiten uit op mag eten. naar Bij een een smaakpanel van de in Universiteit van Wageningen leert op tv Joël in de fijne door kneepjes van het herkennen van een umami. Kennis naar die hij in praktijk in kan brengen bij op sterrenchef door Takahashi in het Japanse Kyoto. Deze met de umami-expert laat hem een het perfecte umamigerecht proeven. Weet Joël tijdens de smaak te door naar herkennen?

Waarom staat er een zuur op ons op in menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel op tv van wat zure producten op ons in Hollandse naar menu. Toch is zuur met vanuit de natuur eerder de een waarschuwing dan door een uitnodiging van om iets op uit te eten. met Waarom zijn we het dan toch het gaan een eten? Joël op reist naar het land door waar het op enorm populaire gerecht ceviche, uit in zuur bereide vis, vandaan door komt: Peru. met Hier zijn op limoenen de nationale een trots en weten met ze dus als geen ander uit wat op je met naar zure smaken kan doen. Zuur is op tv al eeuwenlang een door op tv belangrijke manier om eten op tv langer houdbaar te maken. Joël een leert het de kunst van van het fermenteren onder andere bij op tv van zuurhandel De Leeuw. Dit familiebedrijf naar komt op tv voort uit de zuurkarren een waar veel Joodse families door vroeger mee door van de straten van trokken. In in Japan is zuur een een lifestyle: in zuur gelegde groentes het zijn een tijdens onderdeel van elke maaltijd. uit tijdens Voor hen is zuur niet op tv weg te denken. Maar van wanneer is zuur op gezond door en wanneer wordt zuur uit te zuur? een De wetenschap moet uit Joël daar het antwoord het op naar geven.

Waarom op tv eten we de zo graag zout? Iedereen heeft uit een potje in zout in de keuken tijdens staan, maar tijdens waarom voegen we toch zo het graag op tv zout aan ons eten door toe? van En waar komt het eigenlijk vandaan? met de Joël reist af op naar de heetste plek op door aarde: de Danakil Depressie met in een Ethiopië. Op deze gigantische uit zoutvlakte hakken de Afar in nomaden al eeuwenlang de met de van hand zoutblokken. Inmiddels een hebben we in Nederland van de zoutwinning met gemachinaliseerd. In de uit enorme zoutfabriek op tv in Hengelo ziet Joël hoe in zout tegenwoordig van geen kostbaar product meer in is op maar met tonnen tegelijk op uit tijdens de grond wordt gepompt. tijdens Maar wat doet door al dat zout de dat we binnenkrijgen met op ons eten? in Meesterkok Angelique Schmeinck laat de Joël ervaren wat er van gebeurt als je een zout op tv combineert met van bijvoorbeeld zoet of bitter. Dan met blijkt dat op tv zout op verrassende op tv wijze kan spelen met op onze in smaakpapillen.

Waarom eten uit we met bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken naar en de meeste het kinderen door moeten niets van de spruitjes of witlof hebben. door Bitter uit is van nature met een waarschuwing van de in natuur, maar waarom zijn we met het dan toch uit gaan op eten? Joël reist af naar het Suriname, waar één tijdens van de een bitterste groentes het ter wereld, de naar sopropo, van uit kinds af aan een belangrijk deel van met van het eten vormen. uit Evolutiebioloog Roy Erkens legt met uit waarom onze in verre op voorouders de bittere smaken een gingen eten. In op ons eigen Hollandse tijdens dieet zijn we het de bittere smaken ook gaan een waarderen. in Met koffie-expert naar Kees Kraakman onderzoekt Joël de waarom we zo met graag de dag beginnen het met zo'n bitter drankje op tv en Fenny van naar Wees het neemt hem mee in tijdens de op tv geschiedenis van het op bittertje, van geneeskrachtig van kruidenmengsel tot populair drankje. van Bittere smaken leren we met waarderen, zeker als op tv we het perfect op in balans brengen door met een de andere smaken. uit Chef-kok Leonardo Pacenti kan een dat als geen ander en op tv creëert het perfecte met bittere op tv gerecht.

Waarom vinden we de door zoet zo lekker? Joël ontdekt met waarom tijdens iedereen houdt van van zoet, jong en oud, overal op op tv de wereld. tijdens Zoet is de tijdens eerste smaak de die we tot van ons krijgen. Joël gaat daarom uit terug naar de met roots van onze met op tv liefde voor zoet van en proeft of moedermelk nog op steeds een uit fijn gevoel geeft. In op tv Ethiopië, de de grootste honingproducent van Afrika, gaat door Joël de mee op tijdens een gevaarlijke tocht én tijdens naar de plek waar nog uit tijdens op authentieke wijze verse boshoning wordt door geoogst. Om dat op op te proeven blijkt Joël heel op wat pijnlijke ontberingen te door in moeten doorstaan. Op uit een oude suikerrietplantage in Suriname van ontdekt hij door hoe we als van mens steeds efficiënter naar zijn geworden in het produceren tijdens de van suiker. Op onze eigen Hollandse het velden worden door jaarlijks vele miljoenen suikerbieten op op tv geoogst en dat levert tijdens weer nieuwe het uitdagingen op, hoe voorkomen we dat uit een onze liefde voor zoet te de ver het gaat?

november 2018
20-06-2018 22:05

Umami

De 5 smaken van Joël - Umami

Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te ontdekken wat umami is en wa...

13-06-2018 22:05

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

06-06-2018 21:45

Zout

De 5 smaken van Joël - Zout

Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie...

30-05-2018 21:45

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

23-05-2018 21:45

Zoet

De 5 smaken van Joël - Zoet

Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moed...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord