Programma gemist?

Wat is van umami? Umami is onze uit jongste basissmaak. Pas tijdens het in 2002 werd officieel bewezen dat het onze tong de de smaak herkend. op In Japan weten het ze uit dit echter allang. Joël reist af door naar de met bakermat van deze hartige in smaak om te naar uit ontdekken wat umami is en waarom naar we uit er hier in het naar Westen tijdens nog zo onbekend mee zijn. op tv Umami werd tijdens ontdekt door de Japanse professor in Ikeda in Japans naar zeewier, dat uit de basis vormt van naar de meeste Japanse de gerechten. In in het naar gedroogde zeewier vond de hij het stofje dat verantwoordelijk uit is voor de umamismaak. naar Joël van leert hoe traditioneel van zeewier verwerkt wordt door en dringt het langzaam door tot de kern naar van de smaak. het Elk land heeft door zijn een eigen typische umamismaak. Een van naar de heftigste van gerechten is het Zweedse door surstromming: gefermenteerde uit vis met zo'n heftige geur uit dat Joël het het met topchef Rikard tijdens Andersson uit alleen buiten op mag uit eten. Bij een smaakpanel in van de door Universiteit van Wageningen leert naar Joël het de fijne het kneepjes van het herkennen van tijdens umami. Kennis die met hij in het praktijk kan brengen door bij sterrenchef Takahashi de in het het Japanse Kyoto. Deze umami-expert laat een hem de het perfecte umamigerecht door proeven. Weet Joël de smaak te op tijdens herkennen?

Waarom staat in er uit zuur op ons menu? Zuurkool, uit zilveruitjes, er de staan heel wat zure producten door door op ons Hollandse menu. Toch op is zuur vanuit een de natuur het eerder een waarschuwing dan de een uitnodiging om iets op op te de eten. Waarom het zijn we het dan toch door de gaan eten? Joël reist in naar het land waar een het het enorm populaire gerecht ceviche, in zuur de bereide vis, tijdens vandaan komt: uit Peru. Hier door zijn limoenen de nationale trots en in in weten ze dus van als geen ander door wat je met zure smaken kan op tv doen. Zuur de is het al eeuwenlang een van belangrijke manier om eten langer houdbaar uit op tv te maken. Joël leert door de kunst van het fermenteren op onder van andere bij zuurhandel De Leeuw. een Dit familiebedrijf tijdens komt voort op uit de zuurkarren waar veel naar Joodse families vroeger tijdens mee op door de straten trokken. uit In Japan uit is zuur uit een lifestyle: in van zuur gelegde groentes met zijn een onderdeel van elke in maaltijd. Voor in hen is zuur niet uit weg te denken. Maar een door wanneer is zuur gezond en op tv wanneer wordt van zuur te op zuur? De wetenschap moet Joël op tv daar het antwoord op de in geven.

Waarom op tv eten we zo graag zout? een van Iedereen heeft een potje zout van in de keuken op tv staan, maar waarom voegen een met we toch zo graag zout tijdens aan ons eten op tv toe? En waar een komt het eigenlijk tijdens vandaan? de Joël reist af naar de heetste van op tv plek op aarde: de naar Danakil Depressie in Ethiopië. Op op tv in deze gigantische zoutvlakte hakken de van Afar nomaden al uit eeuwenlang met door de hand zoutblokken. Inmiddels naar hebben we een in Nederland de zoutwinning gemachinaliseerd. door In de in enorme zoutfabriek de in Hengelo met ziet Joël hoe van zout tegenwoordig geen kostbaar product het meer is uit maar met tonnen op tegelijk uit de door grond wordt gepompt. op tv Maar wat doet al naar dat zout dat we het binnenkrijgen tijdens met ons van eten? Meesterkok Angelique op tv Schmeinck laat Joël ervaren wat uit er gebeurt naar als je van zout combineert met bijvoorbeeld zoet of de bitter. Dan blijkt de uit dat zout op verrassende naar wijze kan spelen met onze een uit smaakpapillen.

Waarom van eten we bitter? Baby's gruwelen op tv van bittere met smaken en de meeste het in kinderen moeten niets van spruitjes op of witlof hebben. tijdens Bitter is op van nature een waarschuwing van door het de natuur, maar waarom de zijn we het dan toch uit gaan naar eten? Joël reist af een naar Suriname, tijdens waar één van de bitterste uit groentes uit ter wereld, de sopropo, van het het kinds af aan een belangrijk de deel van in het eten vormen. Evolutiebioloog Roy door naar Erkens legt uit waarom onze tijdens verre het voorouders de bittere door smaken gingen eten. In ons eigen in Hollandse dieet van zijn we een de bittere smaken ook uit gaan waarderen. Met koffie-expert het Kees Kraakman onderzoekt naar Joël door waarom we zo graag de door dag naar beginnen met zo'n bitter drankje een en Fenny van op tv Wees neemt met hem uit mee in de geschiedenis van het een het bittertje, van geneeskrachtig de kruidenmengsel tot populair op tv drankje. Bittere smaken een leren we waarderen, zeker het als we het het perfect in op balans brengen met de andere op tv smaken. Chef-kok Leonardo met Pacenti kan door dat als geen ander en op creëert het perfecte de bittere tijdens gerecht.

Waarom het vinden we zoet zo tijdens lekker? Joël ontdekt waarom de iedereen van houdt van zoet, jong en uit oud, overal het op met de wereld. Zoet uit is de eerste smaak die uit we tot op ons krijgen. Joël gaat daarom een terug op tv naar de roots van onze het liefde van voor zoet en door proeft of de moedermelk nog steeds uit een fijn gevoel geeft. In op tv Ethiopië, de grootste naar honingproducent van Afrika, tijdens gaat uit Joël mee op een gevaarlijke het tocht én naar tijdens de plek waar nog tijdens op authentieke een wijze verse boshoning wordt op geoogst. Om de dat te proeven met blijkt Joël naar heel wat pijnlijke ontberingen te het moeten doorstaan. Op tijdens een oude suikerrietplantage met tijdens in Suriname ontdekt door hij hoe we een als mens steeds op efficiënter zijn geworden in het uit produceren van suiker. in Op onze eigen een Hollandse uit velden worden jaarlijks vele miljoenen suikerbieten uit een geoogst en dat levert weer nieuwe op uitdagingen met op, hoe voorkomen we op tv dat onze liefde voor in zoet te ver tijdens van gaat?

juli 2020
20-06-2018 22:05

Umami

De 5 smaken van Joël - Umami

Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te ontdekken wat umami is en wa...

13-06-2018 22:05

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

06-06-2018 21:45

Zout

De 5 smaken van Joël - Zout

Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie...

30-05-2018 21:45

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

23-05-2018 21:45

Zoet

De 5 smaken van Joël - Zoet

Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moed...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!