Programma gemist?

Wat op tv is umami? Umami is onze met jongste op basissmaak. Pas in uit 2002 werd officieel bewezen op tv dat onze tong door de smaak van herkend. In met Japan weten ze dit in echter allang. Joël met reist af door naar de bakermat van deze hartige de smaak naar om te naar ontdekken wat umami is en waarom een we er hier een in tijdens het Westen nog zo onbekend van mee zijn. Umami door werd ontdekt uit door de Japanse met professor Ikeda in naar Japans uit zeewier, dat de basis vormt op van uit de meeste Japanse gerechten. In uit het gedroogde een zeewier vond hij het uit stofje naar dat verantwoordelijk is voor de op umamismaak. tijdens Joël leert hoe een traditioneel zeewier verwerkt wordt door en dringt langzaam met door tot de op tv kern van het de smaak. Elk van land heeft zijn eigen in typische umamismaak. op tv Een van de heftigste gerechten uit is het een Zweedse surstromming: gefermenteerde vis met uit zo'n een heftige geur een dat Joël het met topchef op tv Rikard Andersson alleen het buiten op mag tijdens eten. Bij een smaakpanel tijdens van op tv de Universiteit van Wageningen leert op tv Joël de met fijne kneepjes van het uit herkennen van umami. een Kennis van die hij in met praktijk kan brengen tijdens bij sterrenchef Takahashi een in het Japanse Kyoto. met Deze umami-expert laat hem een het perfecte naar umamigerecht proeven. Weet Joël naar de smaak te een uit herkennen?

Waarom het staat er op tv zuur op ons menu? Zuurkool, met zilveruitjes, er staan heel van wat uit zure producten op de ons Hollandse menu. de Toch is zuur door vanuit de door natuur eerder een waarschuwing dan van een in uitnodiging om iets van op te eten. Waarom zijn we de het een dan toch gaan uit eten? Joël op reist naar het land waar het uit door enorm populaire gerecht ceviche, in op zuur bereide de vis, vandaan het komt: Peru. Hier het zijn limoenen de nationale van trots en weten ze dus het als het geen ander wat je op tv met zure naar smaken kan doen. het Zuur is al eeuwenlang tijdens een belangrijke in manier om eten langer van houdbaar te maken. Joël tijdens leert de kunst de van het fermenteren de onder andere bij op zuurhandel een De Leeuw. Dit familiebedrijf van komt voort uit de de zuurkarren waar in veel Joodse families door vroeger mee door het de straten uit trokken. In op Japan is zuur een op lifestyle: in zuur gelegde met groentes zijn een onderdeel een van elke maaltijd. op tv naar Voor hen is zuur niet weg tijdens te van denken. Maar uit wanneer is zuur op tv gezond en wanneer naar wordt zuur te zuur? op De wetenschap moet Joël daar door het antwoord door op in geven.

Waarom eten we met zo een graag zout? Iedereen heeft van een potje zout in naar de keuken op tv staan, maar waarom een voegen we op toch zo graag zout op aan in ons eten toe? En waar komt het het door eigenlijk vandaan? Joël op tv reist af naar de de heetste plek op een aarde: de Danakil Depressie naar in Ethiopië. van Op deze gigantische van zoutvlakte hakken de tijdens Afar nomaden al eeuwenlang door met de hand tijdens zoutblokken. uit Inmiddels hebben we van in Nederland de zoutwinning uit gemachinaliseerd. In de enorme naar zoutfabriek op in Hengelo naar ziet Joël hoe zout tegenwoordig geen tijdens kostbaar product door meer is op tv maar met tonnen tegelijk uit uit de grond de wordt gepompt. een Maar wat tijdens doet al dat zout dat uit we binnenkrijgen met in ons eten? Meesterkok Angelique tijdens Schmeinck naar laat Joël ervaren met wat er gebeurt als je van op zout combineert met bijvoorbeeld zoet of het bitter. op tv Dan blijkt in dat zout op verrassende wijze in kan spelen het met onze het smaakpapillen.

Waarom uit eten we bitter? naar Baby's gruwelen van bittere het smaken en de meeste op kinderen tijdens moeten niets een van spruitjes of witlof hebben. Bitter van is van nature een door een waarschuwing van op de natuur, maar waarom zijn we het het dan het toch gaan eten? het Joël reist af naar naar Suriname, waar één op het van de bitterste groentes ter uit wereld, de sopropo, van met kinds af met aan een belangrijk van deel van naar het eten vormen. door Evolutiebioloog Roy Erkens legt van uit de waarom onze verre voorouders de de bittere smaken een gingen eten. In ons eigen op tv de Hollandse dieet zijn we de op tv bittere door smaken ook gaan waarderen. Met koffie-expert uit Kees Kraakman met onderzoekt het Joël waarom we zo de graag de dag beginnen met door zo'n bitter het drankje en op Fenny van Wees neemt hem naar mee een in de geschiedenis op tv van het bittertje, van op tv geneeskrachtig op tv kruidenmengsel tot populair drankje. de Bittere smaken leren tijdens we waarderen, zeker op tv als we het perfect de in door balans brengen met de andere smaken. in Chef-kok in Leonardo Pacenti kan door dat als geen ander op en creëert het de perfecte een bittere gerecht.

Waarom vinden naar we zoet zo door lekker? met Joël ontdekt waarom iedereen houdt door van zoet, tijdens jong en oud, overal naar op de een wereld. Zoet het is de eerste smaak die we uit de tot ons krijgen. Joël het gaat daarom met terug naar de roots van tijdens onze liefde voor van zoet en een proeft of moedermelk nog uit steeds een fijn naar gevoel geeft. op tv In Ethiopië, uit de grootste honingproducent van Afrika, gaat de Joël mee op op tv een gevaarlijke tocht een én naar de in door plek waar nog op authentieke door wijze een verse boshoning wordt geoogst. op Om dat te naar proeven blijkt door Joël heel wat pijnlijke ontberingen door te moeten doorstaan. Op in een op oude suikerrietplantage in Suriname uit ontdekt een hij hoe we als op tv mens steeds efficiënter zijn de geworden in het op tv produceren van suiker. op tv Op onze eigen Hollandse op velden worden op tv jaarlijks in vele miljoenen suikerbieten geoogst en dat het levert van weer nieuwe uitdagingen uit op, hoe voorkomen we dat de onze een liefde voor zoet te tijdens ver uit gaat?

mei 2019
20-06-2018 22:05

Umami

De 5 smaken van Joël - Umami

Wat is umami? Umami is onze jongste basissmaak. Pas in 2002 werd officieel bewezen dat onze tong de smaak herkend. In Japan weten ze dit echter allang. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak om te ontdekken wat umami is en wa...

13-06-2018 22:05

Zuur

De 5 smaken van Joël - Zuur

Waarom staat er zuur op ons menu? Zuurkool, zilveruitjes, er staan heel wat zure producten op ons Hollandse menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan...

06-06-2018 21:45

Zout

De 5 smaken van Joël - Zout

Waarom eten we zo graag zout? Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan, maar waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie...

30-05-2018 21:45

Bitter

De 5 smaken van Joël - Bitter

Waarom eten we bitter? Baby's gruwelen van bittere smaken en de meeste kinderen moeten niets van spruitjes of witlof hebben. Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist af naar...

23-05-2018 21:45

Zoet

De 5 smaken van Joël - Zoet

Waarom vinden we zoet zo lekker? Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet, jong en oud, overal op de wereld. Zoet is de eerste smaak die we tot ons krijgen. Joël gaat daarom terug naar de roots van onze liefde voor zoet en proeft of moed...

De 5 smaken van Joël gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De 5 smaken van Joël de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De 5 smaken van Joël bij De 5 smaken van Joël liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De 5 smaken van Joël. Heb je een uitzending van De 5 smaken van Joël gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De 5 smaken van Joël gemist

Uitzending gemist van De 5 smaken van Joël? Hier kun je alle uitzendingen van De 5 smaken van Joël kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-06-2018 om 22:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord