Programma gemist?

Deze aflevering speelt uit tijdens zich af op de op tv grens van uit Congo en Rwanda. Tijdens de oorlog naar tussen de Hutu's naar en tijdens de Tutsi's in met Rwanda zijn er honderdduizenden Rwandezen op vermoord. Iedereen de in het land heeft naar iemand een verloren tijdens deze tragische periode. tijdens op tv Veel mensen zijn door toentertijd via het plaatsje Cyangugu over op tv de tijdens rivier de Rusizu naar met Bukavu in Congo gevlucht. het op tv Bijna 25 jaar later lijkt op tv de door rust terug gekeerd te zijn in op Rwanda. uit Alles lijkt vergeven. het Vrede en economische groei zorgen het voor een rust. De door presentatoren gaan op tijdens zoek naar de schaduwkant uit van die ogenschijnlijke vrede. Ze tijdens verkennen beide kanten naar een van de brug. Frank Westerman ziet op tv in Rwanda het in hoeverre Hutu's door en Tutsi's door in Rwanda echt weer de samen leven. Hij bezoekt tijdens een het therapiesessie van daders het en slachtoffers, samen. Hoe vergeef uit je de het moordenaar met van je familie? Ondanks door de gewelddadige geschiedenis lijken de de Hutu's en de met Tutsi's vreedzaam samen het te naar leven in een steeds naar welvarender Rwanda. uit Maar wat is de prijs de van deze tijdens ogenschijnlijke voorspoed en waarom op in durven veel mensen vanuit Congo op niet terug te op tv keren naar op tv Rwanda?

Deze door aflevering speelt zich af tijdens in New naar Orleans, Amerika. Deze stad uit staat bekend in om zijn jazz, maar sinds van een aantal jaar naar ook op vanwege de tijdens orkaan Katrina. Twaalf en een het half jaar in geleden verwoestte uit zij New Orleans. Een groot deel uit van op de stad in kwam onder water uit te staan, hele wijken werden weggevaagd een en op tv duizenden mensen het lieten het leven. De uit CCC Bridge richting door Gretna was voor veel mensen op tv de de enige manier door om de stad van te verlaten en zichzelf in veiligheid het te het brengen. Tot ontsteltennis van van de vluchtelingen van werd door uit de aangrenzende politie-eenheid het de brug afgesloten. het De mensen die werden in tegengehouden waren voornamelijk in African-American. Voor hen op was het afsluiten van door de brug op een teken een van racisme. De politiechef van Gretna in op liet weten dat hij zijn naar verantwoordelijkheid nam van om zijn uit gemeenschap te beschermen tegen overvallers, het verkrachters naar en moordenaars die zich mogelijk op onder de de vluchtenden zouden bevinden.. Zijn besluit tijdens naar werd gesteund door de de lokale bevolking tijdens en politiek. Zij zien zichzelf een niet het als racisten. De presentatoren gaan elk door aan één van kant van de op tv brug op onderzoek uit. op uit Maite Vermeulen neemt downtown New Orleans op tv uit voor haar rekening. tijdens Ze bezoekt de Afro-Amerikaanse gemeenschap, spreekt de met een Wendoll die aanwezig was door op tijdens de brug en met op tv Moyise die nog steeds van bezig is uit zijn huis te renoveren de en het zonder uit hulp moet doen van van de lokale overheid. het door Frank Westerman gaat op kijken in Gretna. naar Hij spreekt met de van burgemeester van van toen en volgt de het sheriff bij de het organiseren van door een Thanksgiving dinner voor de allerarmsten. door De de gemeenschappen lijken in zich niet in de ander te met kunnen verplaatsen. Beide het presentatoren proberen met te achterhalen of het een nieuwe op tv orkaan dezelfde maatschappelijke naar scheidslijnen zou door laten zien.

Deze de aflevering speelt zich van af in het klein dorpje de uit San Rafael del Rio, dat op precies van op grens van naar Catalonië en Spanje ligt. uit De wens om tijdens zich af te de scheiden van Spanje is sterk het in Catalonië en tijdens heeft afgelopen najaar van naar een hoogtepunt bereikt met op tv het Catalaanse van referendum en de door daarop volgende represailles door de tijdens Spaanse regering. met De presentatoren van gaan elk één kant naar op van de op tv brug over de rivier de naar met Cenia. Het dorp uit met 500 inwoners werkt toe op naar op het dorpsfeest waar de naamheilige de wordt van geëerd: San Rafael. Een feest van dat het het dorp zou moeten verbinden. Desondanks een splijt op tv het vraagstuk over onafhankelijkheid het de dorp. Maite Vermeulen in neemt de met Spaanse kant op voor haar rekening. Ze spreekt in met de de burgemeester van het dorp. het Hij heeft uit als taak uit om het dorp op tv bij elkaar te van houden. Frank Westerman kijkt tijdens aan de Catalaanse het kant. Hij de spreekt onder naar andere met Placi, een inwoonster naar van San Rafael met del Rio en fanatieke het Catalaan. Maite in en Frank ontmoeten elkaar uit weer bij de de afsluiting van het het feest waar het op hele dorp de samenkomt. Hoe denken de van inwoners de van dit van kleine grensdorpje over onafhankelijkheid en naar komt er een door dag dat op het dorpje in twee in landen komt in te liggen?

Frank in Westerman en van Maite Vermeulen zijn vanaf vanavond het te zien als naar presentatoren van naar de vierdelige tijdens documentaireserie De Brug, waarin historisch tijdens beroemde door bruggen centraal staan. Voor De Brug de bezoeken schrijver Frank op Westerman en De de Correspondent-journaliste Maite tijdens Vermeulen bruggen die van extreme groepen met op tv elkaar verbinden, zoals arme van aan rijke gebieden of de met voormalige oorlogstegenstanders. De onderliggende vraag in met iedere op tv aflevering is: in hoeverre lukt op het mensen op om die tegenstelling naar te overwinnen? De een eerste aflevering speelt naar zich af het in Mostar, Bosnie-Herzegovina. Wie Mostar tijdens zegt, zegt de op brug. 'Mostar' naar betekent 'brugwachter', op tv de stad is op rond de brug gevormd. In Mostar in tijdens vochten 25 jaar geleden Bosnische uit Kroaten en het naar Bosnische door regeringsleger een bloedige oorlog uit, tijdens aan weerszijden van de het rivier de Neratva. in De iconische in Stari Most-brug op werd daarbij opgeblazen. De uit brug werd van later met hulp van in de internationale gemeenschap van herbouwd, de als symbool van verzoening. Maar door de op vraag is of de die toenadering ook daadwerkelijk heeft met plaatsgevonden. De het presentatoren gaan elk aan één in kant uit van de brug op onderzoek van uit. Maite met Vermeulen neemt de door oostkant voor haar rekening, waar naar met de Bosniakken wonen, de Bosnische het moslims. tijdens Frank Westerman gaat kijken aan met de in Kroatische katholieke kant, het westelijke van deel. We ontmoeten de inwoners van op de stad, het zoals Žika, de Bosniak die 'war op tv tours' geeft naar in in de oude stad. het En de Kroatische uit Valentina, directrice van de door enige school in het Mostar waar Bosniakken, van Kroaten en Servische leerlingen samen in naar school naar gaan. We bezoeken de tijdens tijdens stad tijdens de 451e een editie van het wereldberoemde op brugspringtoernooi. Jonge mannen met duiken vanaf de het brug naar het ijskoude water de van de Neretva in. Een oude een wijsheid op de de Balkan uit is dat elke generatie een gewapend door conflict meemaakt. Denken tijdens door de inwoners van Mostar dat een die spreuk ook vandaag tijdens de dag nog in waarheid kan naar worden?

september 2021
01-02-2018 20:45

Congo / Rwanda

De Brug - Congo / Rwanda

Deze aflevering speelt zich af op de grens van Congo en Rwanda. Tijdens de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's in Rwanda zijn er honderdduizenden Rwandezen vermoord. Iedereen in het land heeft iemand verloren tijdens deze tragische period...

18-01-2018 21:15

New Orleans, Amerika

De Brug - New Orleans, Amerika

Deze aflevering speelt zich af in New Orleans, Amerika. Deze stad staat bekend om zijn jazz, maar sinds een aantal jaar ook vanwege de orkaan Katrina. Twaalf en een half jaar geleden verwoestte zij New Orleans. Een groot deel van de stad kw...

11-01-2018 21:15

Spanje/Catalonië

De Brug - Spanje/Catalonië

Deze aflevering speelt zich af in het klein dorpje San Rafael del Rio, dat precies op grens van Catalonië en Spanje ligt. De wens om zich af te scheiden van Spanje is sterk in Catalonië en heeft afgelopen najaar een hoogtepunt bereikt met h...

04-01-2018 21:15

Nieuw: De Brug

De Brug - Nieuw: De Brug

Frank Westerman en Maite Vermeulen zijn vanaf vanavond te zien als presentatoren van de vierdelige documentaireserie De Brug, waarin historisch beroemde bruggen centraal staan. Voor De Brug bezoeken schrijver Frank Westerman en De Correspo...

De Brug gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Brug de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Brug bij De Brug liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Brug. Heb je een uitzending van De Brug gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Brug gemist

Uitzending gemist van De Brug? Hier kun je alle uitzendingen van De Brug kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!