Programma gemist?

Deze aflevering speelt uit zich naar af op de van grens van Congo en uit Rwanda. Tijdens de van oorlog tussen met de Hutu's tijdens en de Tutsi's in Rwanda uit zijn er honderdduizenden Rwandezen van vermoord. Iedereen in het met het land heeft de iemand verloren tijdens met deze tragische periode. uit Veel mensen zijn toentertijd met via het de plaatsje Cyangugu over de rivier de door Rusizu naar Bukavu tijdens in op tv Congo gevlucht. Bijna 25 jaar in later naar lijkt de uit rust terug gekeerd te zijn tijdens in Rwanda. Alles in lijkt vergeven. een Vrede en economische groei tijdens zorgen voor rust. De door presentatoren gaan met op zoek naar tijdens de schaduwkant van die van ogenschijnlijke op vrede. Ze op verkennen beide kanten van de een brug. Frank Westerman ziet een in Rwanda uit in hoeverre Hutu's en door Tutsi's in uit Rwanda door echt weer samen leven. Hij bezoekt door een therapiesessie in van een daders en slachtoffers, met samen. Hoe vergeef je tijdens de moordenaar het van je familie? Ondanks de het gewelddadige geschiedenis met lijken de Hutu's de en de Tutsi's vreedzaam met samen te leven in de een een steeds welvarender Rwanda. Maar het wat is de prijs van van deze ogenschijnlijke het voorspoed naar en waarom durven van veel mensen vanuit in Congo niet met terug te keren naar met Rwanda?

Deze van aflevering speelt zich af in de New Orleans, Amerika. door van Deze stad staat bekend met om zijn jazz, maar sinds met in een aantal jaar ook vanwege de in orkaan de Katrina. Twaalf en een op tv half een jaar geleden verwoestte zij New in Orleans. Een tijdens groot deel van de stad uit kwam uit onder water te staan, hele tijdens wijken op tv werden weggevaagd door en duizenden mensen lieten van het leven. in De CCC Bridge richting Gretna was uit voor in veel mensen met de enige manier om de stad naar te verlaten en op tv zichzelf in tijdens veiligheid te brengen. door Tot ontsteltennis in van de vluchtelingen werd door van de tijdens aangrenzende politie-eenheid de het brug afgesloten. De van mensen die uit werden tegengehouden waren voornamelijk van African-American. Voor hen was het in op tv afsluiten van de brug een op tv teken op tv van racisme. De politiechef de van Gretna in liet weten dat hij zijn verantwoordelijkheid uit nam om uit zijn gemeenschap naar te beschermen tegen overvallers, naar verkrachters en moordenaars de die zich mogelijk de onder de vluchtenden zouden op tv bevinden.. naar Zijn besluit werd door gesteund door de met lokale bevolking en politiek. uit Zij door zien zichzelf niet als racisten. De een presentatoren gaan uit elk de aan één kant van op tv de brug op onderzoek uit. uit Maite Vermeulen neemt het op tv downtown New Orleans voor in haar rekening. Ze bezoekt de op tv Afro-Amerikaanse gemeenschap, in spreekt met het Wendoll die aanwezig op was op de brug naar en met de Moyise die nog steeds bezig op tv is zijn naar huis op tv te renoveren en het het zonder hulp moet tijdens doen van de lokale op tv overheid. Frank Westerman door gaat kijken in Gretna. naar Hij spreekt met van de burgemeester van de toen van en volgt de naar sheriff bij door het organiseren van een Thanksgiving een dinner voor de op allerarmsten. De gemeenschappen naar lijken zich in niet in de ander te naar kunnen verplaatsen. Beide uit presentatoren proberen naar te achterhalen of naar een nieuwe in orkaan dezelfde maatschappelijke scheidslijnen zou de het laten zien.

Deze van aflevering speelt zich af op tv in het klein dorpje met San Rafael del in het Rio, dat precies op grens door van Catalonië de en Spanje ligt. de De wens om zich af de te scheiden van door Spanje is sterk de op tv in Catalonië en de heeft afgelopen najaar een naar hoogtepunt bereikt met naar het Catalaanse door referendum en de in daarop volgende represailles een door de Spaanse regering. De presentatoren uit gaan elk één een kant met op van de brug over een de de rivier de door Cenia. Het dorp met 500 inwoners in op werkt toe naar het dorpsfeest waar door door de naamheilige wordt van geëerd: San Rafael. Een feest dat op in het dorp zou moeten verbinden. Desondanks op tv splijt het het vraagstuk over onafhankelijkheid het de dorp. de Maite Vermeulen neemt de naar Spaanse kant voor haar met rekening. Ze spreekt de het met de burgemeester een van het dorp. Hij heeft op tv als taak om het in dorp bij het elkaar te houden. naar Frank Westerman kijkt een aan door de Catalaanse kant. Hij spreekt onder met andere met Placi, naar een inwoonster van uit de San Rafael del de Rio en fanatieke op Catalaan. Maite en Frank van ontmoeten elkaar weer bij op tv de afsluiting met van het feest het waar het van hele dorp samenkomt. de Hoe denken de de inwoners van dit kleine grensdorpje door over onafhankelijkheid op tv en komt er een naar dag dat het een dorpje in twee landen een komt te door liggen?

Frank Westerman het en uit Maite Vermeulen zijn een vanaf vanavond te een zien als presentatoren van in de vierdelige met documentaireserie De Brug, waarin historisch beroemde met bruggen centraal met staan. Voor door De Brug bezoeken het schrijver Frank Westerman op en De Correspondent-journaliste van Maite Vermeulen bruggen die de extreme groepen met elkaar verbinden, een zoals uit arme aan rijke het gebieden of in voormalige oorlogstegenstanders. De onderliggende vraag in op tv iedere uit aflevering is: in in hoeverre lukt het mensen om een die een tegenstelling te overwinnen? De door eerste aflevering speelt zich af naar in Mostar, Bosnie-Herzegovina. in Wie door Mostar zegt, op tv zegt de brug. 'Mostar' door betekent 'brugwachter', de stad is door rond de op tv brug gevormd. In uit Mostar vochten 25 jaar het geleden door Bosnische Kroaten het en het Bosnische de regeringsleger een bloedige op oorlog uit, aan weerszijden de van de rivier de Neratva. de tijdens De iconische Stari Most-brug werd de daarbij opgeblazen. het De brug werd later in met hulp van de tijdens internationale gemeenschap herbouwd, een als een symbool van de verzoening. Maar de een vraag is of die toenadering de ook daadwerkelijk heeft op plaatsgevonden. De presentatoren gaan tijdens elk het aan één kant van tijdens de brug op onderzoek het uit. Maite Vermeulen van neemt de een oostkant voor haar rekening, waar met de Bosniakken wonen, met de de Bosnische moslims. Frank Westerman het gaat kijken met aan de op tv Kroatische katholieke kant, het westelijke deel. door We ontmoeten inwoners uit van de stad, uit van zoals Žika, de tijdens Bosniak die 'war met tours' geeft in de oude stad. uit En uit de Kroatische het Valentina, directrice van een de enige school in Mostar waar door Bosniakken, Kroaten in en Servische leerlingen samen van naar school gaan. door We bezoeken de van door stad tijdens de 451e editie van tijdens op het wereldberoemde brugspringtoernooi. Jonge mannen uit duiken vanaf tijdens de brug het ijskoude naar water van een de Neretva de in. Een oude wijsheid op tijdens de Balkan is de dat elke generatie het een gewapend conflict meemaakt. Denken in een de inwoners van Mostar dat die de spreuk op ook vandaag op de dag nog waarheid kan naar worden?

mei 2020
01-02-2018 20:45

Congo / Rwanda

De Brug - Congo / Rwanda

Deze aflevering speelt zich af op de grens van Congo en Rwanda. Tijdens de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's in Rwanda zijn er honderdduizenden Rwandezen vermoord. Iedereen in het land heeft iemand verloren tijdens deze tragische period...

18-01-2018 21:15

New Orleans, Amerika

De Brug - New Orleans, Amerika

Deze aflevering speelt zich af in New Orleans, Amerika. Deze stad staat bekend om zijn jazz, maar sinds een aantal jaar ook vanwege de orkaan Katrina. Twaalf en een half jaar geleden verwoestte zij New Orleans. Een groot deel van de stad kw...

11-01-2018 21:15

Spanje/Catalonië

De Brug - Spanje/Catalonië

Deze aflevering speelt zich af in het klein dorpje San Rafael del Rio, dat precies op grens van Catalonië en Spanje ligt. De wens om zich af te scheiden van Spanje is sterk in Catalonië en heeft afgelopen najaar een hoogtepunt bereikt met h...

04-01-2018 21:15

Nieuw: De Brug

De Brug - Nieuw: De Brug

Frank Westerman en Maite Vermeulen zijn vanaf vanavond te zien als presentatoren van de vierdelige documentaireserie De Brug, waarin historisch beroemde bruggen centraal staan. Voor De Brug bezoeken schrijver Frank Westerman en De Correspo...

De Brug gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Brug de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Brug bij De Brug liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Brug. Heb je een uitzending van De Brug gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Brug gemist

Uitzending gemist van De Brug? Hier kun je alle uitzendingen van De Brug kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!