Programma gemist?

Deze de aflevering speelt zich met af op de grens op tv van Congo het en Rwanda. Tijdens de de oorlog tussen door de Hutu's naar en de Tutsi's in Rwanda van zijn er door honderdduizenden Rwandezen de vermoord. Iedereen in het in land heeft iemand verloren tijdens met deze tragische periode. het met Veel mensen zijn toentertijd via het op tv plaatsje Cyangugu met over de in rivier de het Rusizu naar Bukavu in Congo gevlucht. het Bijna 25 naar jaar later lijkt tijdens de rust met terug gekeerd te zijn in naar Rwanda. Alles lijkt het op vergeven. Vrede en economische groei zorgen op voor rust. een De het presentatoren gaan op zoek op tv naar de schaduwkant op tv van die ogenschijnlijke vrede. door Ze de verkennen beide kanten van de op brug. Frank uit Westerman ziet de in Rwanda in hoeverre door Hutu's en de Tutsi's in Rwanda uit echt weer samen leven. met Hij bezoekt een therapiesessie op tv van in daders en slachtoffers, samen. het Hoe vergeef je het de moordenaar van uit je familie? met Ondanks de gewelddadige geschiedenis lijken een de Hutu's en de een Tutsi's vreedzaam samen tijdens te leven in door een steeds met welvarender Rwanda. van Maar wat is de een prijs van deze tijdens ogenschijnlijke voorspoed op tv en waarom durven op veel mensen vanuit Congo naar niet terug te in keren naar naar Rwanda?

Deze aflevering tijdens speelt zich af naar in New Orleans, tijdens Amerika. tijdens Deze stad staat naar bekend om zijn jazz, maar sinds met in een aantal jaar ook vanwege de op orkaan Katrina. Twaalf op een en een half jaar geleden verwoestte tijdens zij New een Orleans. Een het groot deel van de tijdens stad kwam een onder water te staan, hele op wijken werden weggevaagd op en duizenden tijdens mensen lieten het leven. uit De CCC Bridge op richting van Gretna was voor veel een mensen op tv de enige manier om de stad door te op tv verlaten en zichzelf met in veiligheid de te brengen. Tot ontsteltennis van tijdens de in vluchtelingen werd door op tv de aangrenzende politie-eenheid naar de brug afgesloten. De mensen die van werden tegengehouden op waren voornamelijk African-American. van Voor hen was op tv het afsluiten van met de van brug een teken van op tv racisme. De politiechef van de Gretna in liet weten dat hij een zijn verantwoordelijkheid nam een om zijn gemeenschap op te beschermen tegen overvallers, verkrachters het en moordenaars de die zich mogelijk onder in met de vluchtenden zouden bevinden.. Zijn met besluit werd uit gesteund door de lokale bevolking een en een politiek. Zij een zien zichzelf niet op tv als racisten. De presentatoren het gaan elk tijdens aan één kant van een de brug op onderzoek uit. tijdens de Maite Vermeulen neemt downtown New Orleans op voor de haar rekening. Ze bezoekt de een Afro-Amerikaanse gemeenschap, op spreekt met Wendoll met die aanwezig een was op de brug en op tv met Moyise tijdens die nog steeds uit bezig is zijn huis uit een te renoveren en het naar zonder hulp moet naar doen van door de lokale overheid. Frank Westerman gaat tijdens kijken met in Gretna. Hij spreekt met op de het burgemeester van toen naar en volgt de naar sheriff bij het organiseren van het een Thanksgiving dinner met voor de een allerarmsten. De gemeenschappen lijken van zich niet op tv in de een ander te kunnen verplaatsen. uit Beide presentatoren proberen te tijdens achterhalen of een van nieuwe orkaan dezelfde in maatschappelijke scheidslijnen op tv zou laten de zien.

Deze aflevering speelt uit zich op tv af in het klein dorpje uit met San Rafael del Rio, door dat precies het op grens van Catalonië en tijdens Spanje naar ligt. De wens om zich af in te in scheiden van Spanje is het sterk in Catalonië en een de heeft afgelopen najaar een een hoogtepunt bereikt met op het Catalaanse referendum en de met daarop volgende naar represailles door op tv de Spaanse regering. met De presentatoren gaan de elk één tijdens kant op van de brug met over de met rivier de Cenia. Het een dorp uit met 500 inwoners werkt van toe naar het op tv dorpsfeest waar de naamheilige met wordt geëerd: San uit Rafael. Een feest het dat op tv het dorp zou moeten verbinden. Desondanks op splijt het vraagstuk door over tijdens onafhankelijkheid het dorp. Maite van Vermeulen neemt de Spaanse het kant de voor haar rekening. Ze spreekt tijdens met naar de burgemeester van met het dorp. Hij heeft als het taak met om het dorp van bij elkaar te houden. naar Frank Westerman een kijkt aan met de Catalaanse kant. Hij spreekt onder in andere met Placi, op een inwoonster tijdens van San Rafael tijdens del Rio en fanatieke naar op Catalaan. Maite en Frank ontmoeten elkaar de weer bij op tv de met afsluiting van het een feest waar het hele dorp samenkomt. tijdens Hoe denken een de inwoners op van dit kleine van grensdorpje over onafhankelijkheid met en komt er tijdens een dag in dat het dorpje in twee landen op tv komt te de liggen?

Frank Westerman en de Maite met Vermeulen zijn vanaf vanavond een te zien als uit presentatoren van de vierdelige van documentaireserie met De Brug, de waarin historisch beroemde op bruggen centraal staan. Voor De naar Brug bezoeken schrijver van Frank Westerman tijdens en De Correspondent-journaliste van Maite Vermeulen bruggen die uit extreme groepen het met elkaar verbinden, zoals de arme aan rijke op tv gebieden of voormalige oorlogstegenstanders. met De onderliggende vraag het in iedere aflevering is: op in hoeverre op lukt het mensen om het die tegenstelling door te op overwinnen? De eerste aflevering speelt zich op af in Mostar, het Bosnie-Herzegovina. Wie Mostar zegt, met een zegt de brug. 'Mostar' een betekent 'brugwachter', de stad van is rond naar de brug gevormd. In Mostar in door vochten 25 jaar het geleden Bosnische Kroaten en naar het Bosnische regeringsleger een in bloedige oorlog uit, aan tijdens weerszijden van de naar door rivier de Neratva. De iconische Stari de Most-brug werd daarbij met opgeblazen. De brug van van werd later met de hulp van de internationale door gemeenschap herbouwd, als symbool van van verzoening. de Maar de een vraag is of die toenadering op ook uit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De presentatoren tijdens gaan elk aan één met kant het van de brug op de onderzoek uit. Maite Vermeulen neemt tijdens de oostkant op voor haar rekening, waar naar de Bosniakken wonen, naar de in Bosnische moslims. Frank Westerman met gaat kijken in aan de Kroatische op katholieke kant, de het westelijke deel. We op tv ontmoeten inwoners van de stad, op zoals van Žika, de Bosniak die door 'war tours' door geeft in de oude een stad. En de Kroatische het Valentina, directrice van door de enige de school in Mostar de waar Bosniakken, Kroaten en uit Servische leerlingen uit samen naar school van gaan. We de bezoeken de in stad tijdens de van 451e editie van het de wereldberoemde brugspringtoernooi. Jonge tijdens mannen duiken vanaf de tijdens brug van het ijskoude water in van de Neretva in. Een met oude wijsheid tijdens op de Balkan is dat het elke de generatie een gewapend conflict meemaakt. Denken met de tijdens inwoners van Mostar tijdens dat die spreuk ook tijdens vandaag de dag met nog met waarheid kan worden?

mei 2021
01-02-2018 20:45

Congo / Rwanda

De Brug - Congo / Rwanda

Deze aflevering speelt zich af op de grens van Congo en Rwanda. Tijdens de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's in Rwanda zijn er honderdduizenden Rwandezen vermoord. Iedereen in het land heeft iemand verloren tijdens deze tragische period...

18-01-2018 21:15

New Orleans, Amerika

De Brug - New Orleans, Amerika

Deze aflevering speelt zich af in New Orleans, Amerika. Deze stad staat bekend om zijn jazz, maar sinds een aantal jaar ook vanwege de orkaan Katrina. Twaalf en een half jaar geleden verwoestte zij New Orleans. Een groot deel van de stad kw...

11-01-2018 21:15

Spanje/Catalonië

De Brug - Spanje/Catalonië

Deze aflevering speelt zich af in het klein dorpje San Rafael del Rio, dat precies op grens van Catalonië en Spanje ligt. De wens om zich af te scheiden van Spanje is sterk in Catalonië en heeft afgelopen najaar een hoogtepunt bereikt met h...

04-01-2018 21:15

Nieuw: De Brug

De Brug - Nieuw: De Brug

Frank Westerman en Maite Vermeulen zijn vanaf vanavond te zien als presentatoren van de vierdelige documentaireserie De Brug, waarin historisch beroemde bruggen centraal staan. Voor De Brug bezoeken schrijver Frank Westerman en De Correspo...

De Brug gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Brug de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Brug bij De Brug liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Brug. Heb je een uitzending van De Brug gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Brug gemist

Uitzending gemist van De Brug? Hier kun je alle uitzendingen van De Brug kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!