Programma gemist?

Deze aflevering speelt door zich af op het de grens van tijdens Congo tijdens en Rwanda. tijdens Tijdens de oorlog tussen de Hutu's een uit en de Tutsi's in Rwanda de zijn er honderdduizenden een Rwandezen vermoord. op tv Iedereen in het land heeft uit iemand het verloren tijdens het deze tragische periode. tijdens Veel mensen zijn toentertijd via tijdens het in plaatsje Cyangugu over de rivier de van de Rusizu naar Bukavu in Congo gevlucht. door de Bijna 25 jaar later door lijkt de rust terug op tv gekeerd naar te zijn in naar Rwanda. Alles lijkt met vergeven. Vrede en economische groei een zorgen voor rust. De de presentatoren gaan op naar zoek uit naar de door schaduwkant van die ogenschijnlijke vrede. door Ze de verkennen beide kanten door van de brug. Frank Westerman op tv ziet in Rwanda in de met hoeverre Hutu's en Tutsi's op in Rwanda echt weer naar samen leven. Hij in bezoekt een op therapiesessie van in daders en slachtoffers, samen. Hoe met vergeef je de moordenaar een op tv van je familie? Ondanks de op gewelddadige geschiedenis lijken de van Hutu's tijdens en de Tutsi's vreedzaam samen de te leven in een op een steeds welvarender Rwanda. uit Maar wat is de prijs door van deze door ogenschijnlijke het voorspoed en waarom durven in veel mensen vanuit Congo op tv niet terug te uit keren naar een Rwanda?

Deze uit aflevering speelt zich af op in in New Orleans, Amerika. met Deze stad staat bekend van om zijn uit jazz, maar sinds een aantal jaar door ook vanwege de de orkaan Katrina. met Twaalf en op tv een half van jaar geleden verwoestte zij New Orleans. een Een groot deel het van de tijdens stad kwam van onder water te staan, hele op wijken op werden weggevaagd en een duizenden mensen naar lieten het leven. De CCC het Bridge de richting Gretna was voor veel mensen uit de van enige manier om van de stad te verlaten en op tv zichzelf in veiligheid in te een brengen. Tot op tv ontsteltennis van de vluchtelingen op tv werd door uit de aangrenzende politie-eenheid de brug tijdens afgesloten. De mensen naar die werden naar tegengehouden waren op tv voornamelijk African-American. Voor uit hen was het afsluiten van de tijdens brug een uit teken van racisme. in De politiechef van tijdens Gretna liet weten door dat hij zijn verantwoordelijkheid door met nam om zijn gemeenschap te op tv beschermen tegen overvallers, een verkrachters en tijdens moordenaars die zich mogelijk de onder de vluchtenden zouden door op bevinden.. Zijn besluit werd gesteund door tijdens de lokale op tv bevolking met en politiek. Zij op tv zien zichzelf niet als racisten. door De presentatoren in gaan elk aan één van kant van de brug een op de onderzoek uit. op tv Maite Vermeulen neemt door downtown New Orleans voor haar rekening. de op tv Ze bezoekt de Afro-Amerikaanse gemeenschap, spreekt uit met een Wendoll die aanwezig was op tv op op tv de brug en met Moyise die op tv nog steeds bezig op tv is zijn huis door te renoveren en tijdens het zonder de hulp moet uit doen van de lokale overheid. naar Frank door Westerman gaat kijken in op tv Gretna. uit Hij spreekt met de het burgemeester van toen het en volgt de sheriff door bij het organiseren naar van een Thanksgiving naar dinner voor de in allerarmsten. De gemeenschappen lijken uit zich uit niet in door de ander te door kunnen verplaatsen. Beide tijdens presentatoren proberen te achterhalen van of een nieuwe door orkaan dezelfde maatschappelijke van scheidslijnen zou laten op tv zien.

Deze aflevering door speelt met zich af in het klein door dorpje San Rafael de del op Rio, dat precies op op tv grens van Catalonië door en Spanje ligt. De naar wens om zich met af te scheiden naar van Spanje is een sterk in Catalonië en met heeft afgelopen van najaar een hoogtepunt bereikt van met naar het Catalaanse referendum van en de daarop volgende represailles op door in de Spaanse regering. De presentatoren met gaan het elk één kant met op van de het brug over de rivier de een naar Cenia. Het dorp op met 500 inwoners werkt uit toe naar het dorpsfeest de waar de de naamheilige wordt geëerd: met San Rafael. Een feest met dat het het dorp zou moeten verbinden. naar Desondanks in splijt het vraagstuk over onafhankelijkheid het tijdens op dorp. Maite Vermeulen in neemt de Spaanse kant voor uit haar een rekening. Ze spreekt met de burgemeester uit van het dorp. door Hij heeft een als taak om een het van dorp bij elkaar te houden. Frank de Westerman kijkt in aan de een Catalaanse kant. Hij de spreekt onder andere met Placi, van een inwoonster in van met San Rafael del Rio en uit fanatieke Catalaan. Maite een en Frank van ontmoeten elkaar weer bij de op tv afsluiting van van het feest waar op het hele dorp tijdens samenkomt. Hoe denken de in inwoners van dit met kleine grensdorpje tijdens over onafhankelijkheid en het komt van er een dag dat het een dorpje in op tv twee landen komt te in liggen?

Frank Westerman en op tv Maite Vermeulen zijn op tv vanaf op vanavond te zien de als presentatoren tijdens van de vierdelige documentaireserie De door Brug, waarin naar historisch beroemde bruggen centraal een staan. Voor De op Brug bezoeken op tv schrijver Frank Westerman en De Correspondent-journaliste naar Maite Vermeulen bruggen met die extreme groepen door met elkaar tijdens verbinden, de zoals arme aan rijke gebieden of van voormalige oorlogstegenstanders. De uit onderliggende vraag naar in iedere aflevering is: uit in hoeverre tijdens lukt het mensen om uit die tegenstelling uit te overwinnen? De de eerste aflevering speelt zich af de op in Mostar, Bosnie-Herzegovina. Wie door Mostar zegt, zegt de naar brug. 'Mostar' in betekent 'brugwachter', naar de stad is op rond de brug gevormd. op tv In Mostar in vochten 25 jaar geleden Bosnische Kroaten het naar en het Bosnische in regeringsleger een bloedige oorlog uit, van aan weerszijden van de uit rivier de de Neratva. De iconische Stari op tv Most-brug werd van daarbij opgeblazen. van De brug uit werd later met hulp van uit de in internationale gemeenschap herbouwd, als symbool van een verzoening. Maar de op tv vraag is naar of die toenadering in ook daadwerkelijk het heeft plaatsgevonden. De presentatoren met gaan elk aan één op tv kant uit van de brug uit op onderzoek uit. Maite het Vermeulen neemt de oostkant van voor haar rekening, tijdens waar de uit Bosniakken wonen, de Bosnische moslims. met Frank Westerman uit gaat kijken aan de naar in Kroatische katholieke kant, het westelijke tijdens deel. uit We ontmoeten inwoners van de stad, tijdens zoals Žika, op tv de Bosniak die 'war door naar tours' geeft in de naar oude stad. En de Kroatische de Valentina, directrice van het de enige uit school in Mostar waar in Bosniakken, tijdens Kroaten en Servische leerlingen samen in naar school gaan. door met We bezoeken de stad tijdens naar de 451e het editie van het wereldberoemde tijdens brugspringtoernooi. Jonge uit mannen duiken vanaf de brug door in het ijskoude water een van de Neretva in. Een uit oude wijsheid op de naar Balkan is door dat elke generatie met een gewapend conflict uit meemaakt. Denken de inwoners van op Mostar uit dat die spreuk ook vandaag met de dag nog in waarheid kan met worden?

september 2020
01-02-2018 20:45

Congo / Rwanda

De Brug - Congo / Rwanda

Deze aflevering speelt zich af op de grens van Congo en Rwanda. Tijdens de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's in Rwanda zijn er honderdduizenden Rwandezen vermoord. Iedereen in het land heeft iemand verloren tijdens deze tragische period...

18-01-2018 21:15

New Orleans, Amerika

De Brug - New Orleans, Amerika

Deze aflevering speelt zich af in New Orleans, Amerika. Deze stad staat bekend om zijn jazz, maar sinds een aantal jaar ook vanwege de orkaan Katrina. Twaalf en een half jaar geleden verwoestte zij New Orleans. Een groot deel van de stad kw...

11-01-2018 21:15

Spanje/Catalonië

De Brug - Spanje/Catalonië

Deze aflevering speelt zich af in het klein dorpje San Rafael del Rio, dat precies op grens van Catalonië en Spanje ligt. De wens om zich af te scheiden van Spanje is sterk in Catalonië en heeft afgelopen najaar een hoogtepunt bereikt met h...

04-01-2018 21:15

Nieuw: De Brug

De Brug - Nieuw: De Brug

Frank Westerman en Maite Vermeulen zijn vanaf vanavond te zien als presentatoren van de vierdelige documentaireserie De Brug, waarin historisch beroemde bruggen centraal staan. Voor De Brug bezoeken schrijver Frank Westerman en De Correspo...

De Brug gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Brug de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Brug bij De Brug liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Brug. Heb je een uitzending van De Brug gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Brug gemist

Uitzending gemist van De Brug? Hier kun je alle uitzendingen van De Brug kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!