Programma gemist?

Deze uit aflevering speelt zich af uit op met de grens van de Congo en Rwanda. Tijdens de oorlog door tussen de Hutu's op tv op tv en de Tutsi's in Rwanda een zijn er van honderdduizenden Rwandezen met vermoord. Iedereen in het land heeft het iemand de verloren tijdens deze tragische periode. met uit Veel mensen zijn door toentertijd via het plaatsje Cyangugu van over de de rivier de op Rusizu naar Bukavu in naar Congo gevlucht. tijdens Bijna 25 jaar van later lijkt de rust naar terug gekeerd met te zijn in Rwanda. op tv Alles lijkt vergeven. Vrede de en economische groei zorgen op tv voor rust. door De presentatoren gaan op uit tijdens zoek naar de op tv schaduwkant van die ogenschijnlijke vrede. Ze op verkennen een beide kanten naar van de brug. Frank naar Westerman ziet in Rwanda naar in hoeverre in Hutu's en Tutsi's een in Rwanda echt weer uit samen op tv leven. Hij bezoekt van een therapiesessie van daders het en slachtoffers, in samen. Hoe vergeef je de tijdens moordenaar van je tijdens familie? Ondanks de het gewelddadige geschiedenis lijken de met Hutu's en met de Tutsi's vreedzaam tijdens samen te leven in door een steeds met welvarender Rwanda. Maar wat tijdens uit is de prijs van deze ogenschijnlijke in met voorspoed en waarom durven op veel mensen vanuit Congo naar niet terug te naar keren naar naar Rwanda?

Deze met aflevering speelt zich van af in New van Orleans, Amerika. Deze stad staat op tv bekend om in zijn jazz, op maar sinds in een aantal jaar ook vanwege de in van orkaan Katrina. Twaalf en door een half jaar geleden een verwoestte zij New Orleans. een Een groot tijdens deel van met de stad kwam onder door water tijdens te staan, hele wijken werden weggevaagd de en duizenden op tv mensen lieten het het leven. de De CCC Bridge richting Gretna was met voor veel mensen het de met enige manier op om de stad te verlaten en op zichzelf in door veiligheid te op tv brengen. Tot ontsteltennis met van de het vluchtelingen werd door de aangrenzende met politie-eenheid naar de brug afgesloten. De van mensen die werden tegengehouden het waren voornamelijk African-American. Voor door hen de was het afsluiten van de op brug een teken van van racisme. een De politiechef door van Gretna liet van weten dat hij zijn verantwoordelijkheid de in nam om zijn in gemeenschap te beschermen tegen overvallers, verkrachters door en moordenaars die de zich het mogelijk onder de vluchtenden zouden tijdens bevinden.. Zijn op tv besluit werd gesteund van door de lokale bevolking een uit en politiek. Zij zien zichzelf tijdens niet als een racisten. De uit presentatoren gaan elk aan één kant uit van de met brug op onderzoek uit. uit Maite Vermeulen de neemt downtown New door Orleans voor haar rekening. het Ze bezoekt met de Afro-Amerikaanse gemeenschap, spreekt met met Wendoll die op tv met aanwezig was op de brug en op naar met Moyise die nog steeds bezig de is zijn huis in tijdens te renoveren en op tv het zonder hulp moet uit doen van de het lokale overheid. Frank Westerman naar gaat kijken een in Gretna. Hij spreekt met van door de burgemeester van de toen en volgt de op sheriff bij het het organiseren van een Thanksgiving dinner met voor de naar allerarmsten. van De gemeenschappen lijken van zich niet in de ander te de kunnen verplaatsen. in Beide tijdens presentatoren proberen te achterhalen of een naar in nieuwe orkaan dezelfde maatschappelijke uit scheidslijnen zou op tv laten zien.

Deze met aflevering speelt zich af tijdens in het het klein dorpje San tijdens Rafael del Rio, dat precies het op in grens van Catalonië en Spanje naar ligt. De wens uit om naar zich af naar te scheiden van Spanje is sterk door een in Catalonië en heeft afgelopen najaar naar een hoogtepunt met bereikt met het door Catalaanse referendum en de het daarop een volgende represailles door in de Spaanse regering. De presentatoren tijdens gaan een elk één kant uit op van de brug over de van de rivier de Cenia. Het het dorp met 500 inwoners de werkt op toe naar het dorpsfeest waar een de naamheilige door wordt geëerd: San op tv Rafael. Een feest dat het het van dorp zou het moeten verbinden. Desondanks splijt een het vraagstuk over onafhankelijkheid door het op tv dorp. Maite Vermeulen neemt de Spaanse van kant voor een haar uit rekening. Ze spreekt met de burgemeester van van het een dorp. Hij op tv heeft als taak een om het dorp bij de elkaar te houden. van Frank Westerman kijkt aan de de Catalaanse kant. uit Hij naar spreekt onder andere met de Placi, met een inwoonster van San Rafael del op op Rio en fanatieke Catalaan. Maite op tv en Frank ontmoeten elkaar door weer bij op tv de met afsluiting van het feest waar met het hele naar dorp samenkomt. Hoe denken de naar inwoners van dit uit kleine grensdorpje over een onafhankelijkheid naar en komt tijdens er een dag dat het dorpje tijdens in twee op landen komt te een liggen?

Frank met Westerman en tijdens Maite Vermeulen zijn vanaf vanavond tijdens te zien door als presentatoren van de uit vierdelige in documentaireserie De Brug, de waarin historisch beroemde bruggen tijdens centraal staan. Voor met De Brug bezoeken schrijver naar Frank Westerman en van De Correspondent-journaliste in Maite Vermeulen bruggen die tijdens extreme groepen met elkaar verbinden, de zoals naar arme aan rijke gebieden of tijdens voormalige oorlogstegenstanders. De uit onderliggende vraag in uit iedere op tv aflevering is: in hoeverre lukt tijdens het mensen om van op tv die tegenstelling te overwinnen? De tijdens eerste aflevering speelt van zich af op tv in Mostar, Bosnie-Herzegovina. Wie Mostar zegt, het zegt de brug. het 'Mostar' betekent door 'brugwachter', de een stad is rond op de brug gevormd. In Mostar met een vochten 25 jaar door geleden Bosnische Kroaten en een het Bosnische op regeringsleger een bloedige oorlog door uit, aan weerszijden van tijdens de uit rivier de Neratva. op De iconische Stari Most-brug op werd daarbij de opgeblazen. De brug in werd later met hulp van de de internationale gemeenschap op herbouwd, als symbool van van verzoening. met Maar de vraag is of op die op tv toenadering ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De een presentatoren gaan van elk aan één kant tijdens met van de brug op onderzoek uit. het het Maite Vermeulen neemt de oostkant op voor haar rekening, met waar het de Bosniakken wonen, de Bosnische met moslims. van Frank Westerman gaat kijken aan de in Kroatische katholieke in kant, het tijdens westelijke deel. We naar ontmoeten inwoners van de stad, met het zoals Žika, de Bosniak die 'war van een tours' geeft in de oude stad. met op En de Kroatische Valentina, van directrice van de enige school op door in Mostar waar Bosniakken, Kroaten en uit Servische leerlingen op tv samen naar school een gaan. op We bezoeken de in stad tijdens de van 451e editie van de het wereldberoemde brugspringtoernooi. Jonge mannen op duiken vanaf de brug in het ijskoude water in van van de Neretva naar in. Een oude wijsheid op de door Balkan is dat elke een in generatie een gewapend conflict naar meemaakt. Denken de op tv inwoners van van Mostar dat die spreuk ook uit vandaag de dag van nog waarheid op tv kan worden?

januari 2021
01-02-2018 20:45

Congo / Rwanda

De Brug - Congo / Rwanda

Deze aflevering speelt zich af op de grens van Congo en Rwanda. Tijdens de oorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's in Rwanda zijn er honderdduizenden Rwandezen vermoord. Iedereen in het land heeft iemand verloren tijdens deze tragische period...

18-01-2018 21:15

New Orleans, Amerika

De Brug - New Orleans, Amerika

Deze aflevering speelt zich af in New Orleans, Amerika. Deze stad staat bekend om zijn jazz, maar sinds een aantal jaar ook vanwege de orkaan Katrina. Twaalf en een half jaar geleden verwoestte zij New Orleans. Een groot deel van de stad kw...

11-01-2018 21:15

Spanje/Catalonië

De Brug - Spanje/Catalonië

Deze aflevering speelt zich af in het klein dorpje San Rafael del Rio, dat precies op grens van Catalonië en Spanje ligt. De wens om zich af te scheiden van Spanje is sterk in Catalonië en heeft afgelopen najaar een hoogtepunt bereikt met h...

04-01-2018 21:15

Nieuw: De Brug

De Brug - Nieuw: De Brug

Frank Westerman en Maite Vermeulen zijn vanaf vanavond te zien als presentatoren van de vierdelige documentaireserie De Brug, waarin historisch beroemde bruggen centraal staan. Voor De Brug bezoeken schrijver Frank Westerman en De Correspo...

De Brug gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Brug de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Brug bij De Brug liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Brug. Heb je een uitzending van De Brug gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Brug gemist

Uitzending gemist van De Brug? Hier kun je alle uitzendingen van De Brug kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 20:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!