Programma gemist?

Andere op tv Tijden blikt met een special in terug met op de jaren een 90. Archiefbeelden door schetsen een tijd van vrijheid en door optimisme, het van gameboys en dure auto's, door maar ook op tv van toenemende spanning en met met verruwing. 'Let's go party' zingen ontelbare een jonge meisjes van de Spice Girls na. De tijdens jaren 90 beginnen uit op tv optimistisch. De muur tijdens is gevallen, vrijheid en uit voorspoed liggen in met het verschiet. tijdens Het Verdrag van Maastricht (1992) op plaveit de weg naar door op een monetair verenigd op tv Europa, de ontwikkeling op tv van internet opent op tv de deuren naar de in hele wereld. Consumenten een wentelen zich in de van toenemende welvaart, het de bomen lijken tot in naar de hemel te groeien op tv met en aan de zoektocht naar het nieuwe ervaringen op tv en steeds grotere kicks een lijkt geen een einde te komen. Survivaltochten, naar bungeejumpen, naar paintball, xtc... the sky is the de limit en op tv de naar 'bubbel' is aangenaam om in op te uit zweven. Maar niet een iedereen feest zich kapot door in dit decennium. Aan de de onderkant van de op uit samenleving sluimert onvrede, de kloof een tussen arm in en rijk groeit. de In de Troonrede van uit 1995 spreekt koningin door Beatrix op over een 'tweedeling in de samenleving'. van Op straat op is de het zeker ook op tv niet een en in al gezelligheid: het voetbalvandalisme neemt tijdens toe, het mensen worden 'zinloos' in elkaar geslagen, een de taal 'verhuftert'. het Zo eindigt dit uit tijdperk, dat door vol verwachting van en vrolijk begon, toch een enigszins in mineur. van En tijdens de een millenniumwisseling kijken naar we niet helemaal op tv gerust naar de het toekomst; hoe zal het het verder gaan? uit De jaren 90 zijn nabij door en toch op ook alweer ver op tv weg. Televisiefragmenten uit uit die tijd brengen op de herinneringen naar terug. Flippo's, Big een Brother, World Online, de met Roxy; allemaal door begrippen die met een hoog 'o ja, dat was door toen!'-gehalte hebben. Wie door realiseert zich nog uit dat met we pas een in 1990 voor het van eerst konden met pinnen? Maar ook het eerste tijdens Paarse kabinet, de opkomst in van Pim uit Fortuyn en het drama tijdens door van Srebrenica... het zit allemaal in naar ons collectieve geheugen de gegrift. Deze het special brengt aan de van hand van de het rijke de beeldarchief de gebeurtenissen weer tot leven. tijdens Met als tijdens rode draad het een grenzeloze optimisime en met de hoogmoed waarmee de naar op samenleving begin jaren 90 behept leek op tv naar en die pas in de 21e een eeuw volledig ten een val zou in komen.

mei 2020
08-01-2018 21:10

AT Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren 90

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 - AT Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren 90

Andere Tijden blikt met een special terug op de jaren 90. Archiefbeelden schetsen een tijd van vrijheid en optimisme, van gameboys en dure auto's, maar ook van toenemende spanning en verruwing. 'Let's go party' zingen ontelbare jonge meisj...

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 bij Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-01-2018 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!