Programma gemist?

Andere Tijden in blikt met een door special terug op tv op de jaren 90. door Archiefbeelden schetsen een tijd tijdens van vrijheid met en optimisme, van gameboys op van en dure auto's, maar ook van naar met toenemende spanning en verruwing. 'Let's door go party' zingen van ontelbare jonge meisjes op tv de Spice Girls met na. De jaren op 90 beginnen optimistisch. De uit muur is gevallen, het vrijheid met en voorspoed liggen op tv in het verschiet. Het Verdrag van van Maastricht (1992) plaveit de de van weg naar een monetair verenigd van Europa, de uit ontwikkeling van internet opent op de deuren naar op de door hele wereld. Consumenten wentelen de zich in naar de toenemende welvaart, de bomen in lijken tot in de tijdens hemel te in groeien en naar aan de het zoektocht naar nieuwe ervaringen een en steeds op tv grotere kicks lijkt geen einde op te op tv komen. Survivaltochten, bungeejumpen, paintball, xtc... op tv the sky is het the limit en van de 'bubbel' is de aangenaam om in door te op tv zweven. Maar niet iedereen feest zich op met kapot in dit decennium. Aan de op onderkant van de uit samenleving de sluimert onvrede, de kloof in tussen de arm en rijk groeit. In de van Troonrede door van 1995 uit spreekt koningin Beatrix over een 'tweedeling uit in uit de samenleving'. Op straat is van het op tv zeker ook niet een tijdens en al op tv gezelligheid: het voetbalvandalisme op tv neemt toe, tijdens mensen worden 'zinloos' in uit elkaar geslagen, door de taal 'verhuftert'. Zo eindigt dit op tv tijdperk, dat vol naar verwachting en van vrolijk begon, de toch enigszins in mineur. En de van tijdens de millenniumwisseling kijken we niet van de helemaal gerust naar van de toekomst; hoe zal het verder naar gaan? De jaren op tv 90 zijn nabij de en toch met ook alweer door ver weg. Televisiefragmenten uit die door tijd naar brengen de herinneringen terug. Flippo's, uit Big naar Brother, World Online, de uit Roxy; uit allemaal begrippen die een naar hoog 'o ja, dat was tijdens toen!'-gehalte hebben. in Wie realiseert zich nog naar op dat we pas in een 1990 voor het eerst konden met pinnen? door Maar ook het eerste Paarse door kabinet, de opkomst op van met Pim Fortuyn tijdens en het drama van Srebrenica... het op zit allemaal het in ons collectieve geheugen met gegrift. Deze special brengt op tv aan het de hand van het rijke met het beeldarchief de gebeurtenissen weer tijdens tot leven. van Met als rode draad het de grenzeloze optimisime en met de het hoogmoed waarmee de samenleving begin het jaren 90 tijdens behept leek en die pas uit van in de 21e de eeuw volledig ten val zou in komen.

mei 2021
08-01-2018 21:10

AT Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren 90

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 - AT Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren 90

Andere Tijden blikt met een special terug op de jaren 90. Archiefbeelden schetsen een tijd van vrijheid en optimisme, van gameboys en dure auto's, maar ook van toenemende spanning en verruwing. 'Let's go party' zingen ontelbare jonge meisj...

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 bij Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-01-2018 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!