Programma gemist?

Andere Tijden op tv blikt met naar een special terug uit op de jaren 90. Archiefbeelden van op schetsen een tijd de van vrijheid en de optimisme, van gameboys en naar dure auto's, maar ook van een toenemende spanning naar en verruwing. 'Let's een go party' de zingen ontelbare jonge op tv meisjes de Spice Girls na. De op in jaren 90 beginnen door optimistisch. De muur is gevallen, vrijheid naar en voorspoed met liggen in de het verschiet. Het Verdrag van door tijdens Maastricht (1992) plaveit het de weg naar op een monetair verenigd een Europa, de ontwikkeling van op tv internet opent de deuren de naar de hele wereld. Consumenten tijdens wentelen zich in het de van toenemende welvaart, de bomen in lijken tot de in de een hemel te groeien en aan de het zoektocht de naar nieuwe ervaringen naar en steeds grotere van kicks lijkt geen op einde te de komen. Survivaltochten, bungeejumpen, naar paintball, xtc... the sky is naar the limit en de van 'bubbel' is aangenaam van om in te de zweven. Maar op niet iedereen feest op zich kapot in dit van decennium. tijdens Aan de onderkant tijdens van de samenleving sluimert onvrede, uit op de kloof tussen arm en rijk het groeit. in In de Troonrede van uit 1995 spreekt koningin tijdens Beatrix over een 'tweedeling met in de samenleving'. de Op straat tijdens is op het zeker ook niet een en in met al gezelligheid: het voetbalvandalisme neemt toe, van in mensen worden 'zinloos' in elkaar tijdens geslagen, de taal van 'verhuftert'. Zo eindigt het dit tijdperk, tijdens dat vol verwachting en een vrolijk met begon, toch enigszins in tijdens mineur. En tijdens op de millenniumwisseling op kijken we niet helemaal gerust naar met de op toekomst; hoe zal het met verder gaan? van De jaren 90 zijn nabij uit en toch naar ook van alweer ver weg. op tv Televisiefragmenten uit die tijd van brengen de herinneringen terug. een Flippo's, Big Brother, de World Online, de Roxy; het allemaal op tv begrippen die van een hoog 'o ja, dat de was toen!'-gehalte het hebben. Wie realiseert in zich nog op dat we pas in 1990 tijdens voor het eerst met konden pinnen? op tv Maar ook het eerste het Paarse kabinet, de de opkomst van Pim een Fortuyn en uit het drama tijdens van Srebrenica... het naar zit allemaal in de ons collectieve geheugen gegrift. Deze special brengt tijdens aan de hand met van het rijke de beeldarchief de gebeurtenissen de weer tot een leven. Met als het rode tijdens draad het grenzeloze optimisime en op tv de in hoogmoed waarmee de samenleving begin jaren de 90 behept op leek en die op tv pas in de 21e het eeuw volledig met ten een val zou komen.

januari 2021
08-01-2018 21:10

AT Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren 90

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 - AT Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren 90

Andere Tijden blikt met een special terug op de jaren 90. Archiefbeelden schetsen een tijd van vrijheid en optimisme, van gameboys en dure auto's, maar ook van toenemende spanning en verruwing. 'Let's go party' zingen ontelbare jonge meisj...

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 bij Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90. Heb je een uitzending van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 gemist

Uitzending gemist van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90? Hier kun je alle uitzendingen van Andere Tijden Special: Schitterende Hoogmoed in de Jaren '90 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 08-01-2018 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!