Programma gemist?

In door de laatste van aflevering van de reisdocumentaire op tv Door het hart van China op komt Ruben in Terlou aan op het in einde van van zijn het reis, in het op tv nu nog lokaal bestuurde Macau. De uit toekomst van tijdens China wordt - een als het aan president in Xi het Jinping ligt - gekenmerkt op door Chinees ondernemerschap en het een grote technologische tijdens sprong de voorwaarts. Maar diezelfde technologie op zorgt ook voor van verregaande controle-mogelijkheden van alle het Chinese burgers door de tijdens Partij. En tijdens met met name in Macau -samen met Hongkong uit het uit enige deel van China van met zelfbestuur en een met zekere de mate van democratie - uit wordt deze groeiende met controle met argusogen naar bekeken. Ruben het voert met ware doodsverachting een de testrit uit door met de nieuwste een elektrische raceauto en in Macau met ontmoet hij door waarschijnlijk op de enige politicus in China die op naar openlijk durft te zeggen dat Orwells de met 1984 nabij is.

Alles op tv wat een stekker heeft, tijdens bevat de wel een onderdeel dat uit naar China naar komt. Met diezelfde een explosieve dadendrang wil China nu met ook met vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. tijdens Althans, tijdens dat is de een missie van president Xi uit Jinping. Maar is de dat haalbaar? Hoewel Ruben uit nog niet onder de het de indruk is van het voetbaltalent op van China, staat van het hij uit volle borst met van 60.000 uit fans mee te juichen als het Evergrande voor de op zevende keer op rij de landskampioen wordt. het Ook dringt hij door tijdens in de de Chinese schatkamer naar van het voetbal, een naar gigantisch een trainingscomplex voor jonge van talenten.

Veel een jongeren trekken naar de stad. in Hierdoor de blijven op het met platteland ouderen over naar die zichzelf maar moeten zien de op tv te redden. De migratie door heeft ook grote gevolgen van voor China's ziekenzorg. Het uit verzekeringsstelsel is van namelijk in niet ingesteld op de hoeveelheid tijdens nieuwe stadsbewoners. Veel Chinezen het komen in grote met financiële de problemen wanneer ze ziek worden. op Ruben op spreekt bejaarde theeboeren in Fujian in uit en volgt ernstig zieke kankerpatiënten die met in van een straat vol goedkope door hotels naast het de ziekenhuis de van Changsha wachten op hun behandeling op tv van en hopen op een genezing.

In in het berggebied waar de Oosterse een filosofie, de de tao, ontstond, leven op nog altijd door monniken die op op zoek zijn naar de naar waarheid en op verlichting. En de naar zichzelf. Maar eenvoudig in is het niet op tv om uit het keurslijf van naar China's maatschappelijke op tv verwachtingen te stappen. naar Veel jongens die niet de willen deugen het belanden op tv op de grootste kungfu-academie ter wereld, tijdens waar 30.000 op tv jongeren kracht en van discipline wordt bijgebracht. Ruben door gaat uit op zoek naar de waarde op tv van de uit tao voor jongeren door en ontmoet een oude met kluizenaar die uit al decennia in een naar op grot leeft.

Tijdens het jaarlijkse naar Qingmingfestival op tv brengen alle Chinezen een een offer aan het graf het op van hun overleden voorouders. Alles naar wat ze een de overledenen in het hiernamaals een door gunnen wordt aan het graf in verbrand: van papieren door koelkasten tot Lamborghini's en de smartphones. naar En ook een de Chinese plattelandsbegrafenis leidt uit tot verbazingwekkende taferelen. van Ruben gaat op zoek met naar de achtergronden van van het verschijnsel op 'geestenhuwelijk' waarin doden in naar de tijdens echt worden door verbonden.

Zonder in smartphone is het leven in op de grote naar stad de zo goed als onmogelijk geworden: tijdens het is de je pinpas, je stadskaart, je van naar ID, je entertainment. En nog tijdens belangrijker: je smartphone brengt uit je van in contact met op gelijkgestemden. Homo's hoeven niet op tv langer naar schimmige parkjes op tijdens om een partner te in vinden. Maar de vraag de is hoelang in de overheid deze online tijdens vrijheid toestaat. Ruben huurt een een de gouden fiets en ontmoet de een strijdbare moeder van op een Chinese uit 'lala'.

In met de nieuwe VPRO-reisserie Door door het hart van een China reizen fotograaf Ruben tijdens Terlou en tijdens regisseur Maaik Krijgsman op tv in het zeven afleveringen van het uiterste op noorden naar het het zuidelijkste puntje de van China: van de van verdroogde steppen met van Binnen-Mongolië tot de tropische het met kust van Macau - dwars door door het hart van naar China. In een Door het hart van China het staat naar het leven van de gewone het op tv Chinees centraal in bijzondere en spontane het naar ontmoetingen. Ruben Terlou met is erbij wanneer een enkele opgeschoten Mongoolse met boeren een paardenrace houden op op de droge in graslanden, maar op tv ook wanneer een van alleenstaande man op door het platteland van Shaanxi wordt uit begraven op met de nodige bijgelovige rituelen. Hij fotografeert van homoseksuelen in het Beijing, met trotse autobezitters in het Guangzhou en gokkers in Macau. Hij uit beklimt met knikkende in knieën een 90 door meter hoge een windmolen en een kruipt achter op tv kluizenaars aan de grotten in van het Zhongnan-gebergte naar in. Opnieuw op tv weet Terlou met tijdens zijn innemende nieuwsgierigheid in gesprekspartners te verleiden uit tot openhartige scènes en gesprekken. In zeven naar afleveringen reizen door we mee in vanuit het Noorden van op tv China zuidwaarts. van De serie laat zien de dat China zich van op een kantelpunt in van de geschiedenis bevindt; met de veranderingen in met dit immense land uit voltrekken zich in van razend tempo. Enerzijds met een zullen sommige van de scènes, die met zich nu nog op voor de lens de van cameraman tijdens Joost uit van Herwijnen voltrekken, over een paar in jaar niet op tv meer te van filmen zijn. Anderzijds op wordt duidelijk dat wat in er op dit moment door in China met gebeurt, over tien jaar in de hele wereld op tv staat van te wachten.

mei 2021
25-02-2018 20:20

Slot: Door het hart van China

Door het hart van China - Slot: Door het hart van China

In de laatste aflevering van de reisdocumentaire Door het hart van China komt Ruben Terlou aan op het einde van zijn reis, in het nu nog lokaal bestuurde Macau. De toekomst van China wordt - als het aan president Xi Jinping ligt - gekenmer...

18-02-2018 20:20

De fabriek van de wereld

Door het hart van China - De fabriek van de wereld

Alles wat een stekker heeft, bevat wel een onderdeel dat uit China komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil China nu ook vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is de missie van president Xi Jinping. Maar is da...

11-02-2018 20:15

De K-straat

Door het hart van China - De K-straat

Veel jongeren trekken naar de stad. Hierdoor blijven op het platteland ouderen over die zichzelf maar moeten zien te redden. De migratie heeft ook grote gevolgen voor China's ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk niet ingesteld op...

04-02-2018 20:15

Het rechte pad

Door het hart van China - Het rechte pad

In het berggebied waar de Oosterse filosofie, de tao, ontstond, leven nog altijd monniken die op zoek zijn naar de waarheid en verlichting. En naar zichzelf. Maar eenvoudig is het niet om uit het keurslijf van China's maatschappelijke verwa...

28-01-2018 20:20

Een koelkast voor het hiernamaals

Door het hart van China - Een koelkast voor het hiernamaals

Tijdens het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer aan het graf van hun overleden voorouders. Alles wat ze de overledenen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand: van papieren koelkasten tot Lamborghini's ...

21-01-2018 20:15

Dubbellevens

Door het hart van China - Dubbellevens

Zonder smartphone is het leven in de grote stad zo goed als onmogelijk geworden: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment. En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden. Homo's hoeven niet lange...

14-01-2018 20:15

Nieuw: Door het hart van China

Door het hart van China - Nieuw: Door het hart van China

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongo...

Door het hart van China gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Door het hart van China de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Door het hart van China bij Door het hart van China liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Door het hart van China. Heb je een uitzending van Door het hart van China gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Door het hart van China gemist

Uitzending gemist van Door het hart van China? Hier kun je alle uitzendingen van Door het hart van China kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 25-02-2018 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!