Programma gemist?

In de laatste op tv aflevering van tijdens de op reisdocumentaire Door het hart in van China van komt Ruben Terlou aan op van het een einde van zijn reis, naar in het nu nog in lokaal bestuurde de Macau. De toekomst naar van China wordt - als de het aan op tv president Xi Jinping ligt - naar gekenmerkt door het Chinees ondernemerschap en een op tv uit grote technologische sprong voorwaarts. Maar diezelfde uit technologie zorgt ook op tv de voor verregaande controle-mogelijkheden naar van alle Chinese burgers door de de naar Partij. En met name met in Macau de -samen met Hongkong het enige deel op van China een met in zelfbestuur en een zekere mate van op tv democratie - de wordt deze groeiende controle met met argusogen met bekeken. Ruben voert met op tv ware doodsverachting door een testrit uit uit met de nieuwste in elektrische raceauto en op in Macau ontmoet hij waarschijnlijk het de enige politicus naar in China die een de openlijk durft te zeggen door dat Orwells 1984 nabij van is.

Alles wat door een stekker heeft, bevat het wel naar een onderdeel dat uit op tv China komt. Met van diezelfde explosieve op dadendrang wil China nu in ook vóór een 2050 het Wereldkampioenschap op voetbal bereiken. Althans, dat uit is de door missie van president met Xi Jinping. Maar is dat in met haalbaar? Hoewel Ruben nog niet onder het op de indruk is van het met voetbaltalent op van China, staat hij de uit volle borst op met 60.000 naar fans mee te juichen tijdens als Evergrande uit voor de zevende keer op rij op landskampioen wordt. Ook een dringt hij in door in de Chinese door schatkamer van het naar de voetbal, een gigantisch trainingscomplex voor uit jonge op talenten.

Veel jongeren de trekken naar de naar stad. Hierdoor blijven de op het platteland uit ouderen over die zichzelf het maar moeten zien door te redden. De uit naar migratie heeft ook grote gevolgen voor met China's ziekenzorg. Het het met verzekeringsstelsel is namelijk een niet ingesteld op van de hoeveelheid nieuwe stadsbewoners. Veel Chinezen door komen in op tv grote financiële problemen wanneer in ze op ziek worden. van Ruben spreekt bejaarde theeboeren in de Fujian en tijdens volgt ernstig zieke kankerpatiënten die op tv in een straat tijdens vol tijdens goedkope hotels naast het het ziekenhuis van Changsha wachten op tv op hun een behandeling en van hopen op op tv genezing.

In door het berggebied met waar de Oosterse filosofie, uit de tao, ontstond, leven door nog altijd monniken die van op zoek zijn op van naar de waarheid op tv en verlichting. En naar zichzelf. Maar met eenvoudig in is het niet naar om uit het van keurslijf van China's met maatschappelijke verwachtingen te in stappen. Veel jongens die niet uit uit willen deugen belanden op de naar grootste naar kungfu-academie ter wereld, waar 30.000 jongeren uit op kracht en discipline wordt bijgebracht. een Ruben gaat op tv op zoek in naar de waarde van de tao de voor jongeren en in door ontmoet een oude kluizenaar die op tv al uit decennia in een grot uit leeft.

Tijdens met het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle met Chinezen een offer naar aan een het graf van op hun overleden in voorouders. Alles wat ze met de overledenen in tijdens het hiernamaals van gunnen wordt aan het graf verbrand: een het van papieren koelkasten tot Lamborghini's de en smartphones. En ook door een Chinese plattelandsbegrafenis op leidt tot op verbazingwekkende taferelen. Ruben gaat op tv op zoek naar naar de achtergronden in van het van verschijnsel 'geestenhuwelijk' van waarin doden in de uit echt worden het verbonden.

Zonder smartphone is door het leven met in de op grote stad zo goed uit als onmogelijk geworden: door het is je pinpas, met je stadskaart, je uit ID, je entertainment. van En in nog belangrijker: je smartphone de brengt een je in contact met de gelijkgestemden. Homo's hoeven niet het langer naar de schimmige parkjes met om een partner te vinden. een Maar de vraag is uit hoelang de door overheid met deze online vrijheid toestaat. Ruben huurt op tv een gouden een fiets en ontmoet de naar strijdbare moeder op van een Chinese de 'lala'.

In de nieuwe door VPRO-reisserie van Door het op hart van China reizen uit fotograaf Ruben Terlou en regisseur een Maaik Krijgsman de in zeven afleveringen van door op het uiterste noorden naar het zuidelijkste het het puntje van China: van de verdroogde uit het steppen van Binnen-Mongolië een tot de tropische kust van in Macau - dwars door op het hart de van China. In door Door het naar hart van China staat het tijdens leven van tijdens de gewone door Chinees centraal in bijzondere en spontane op ontmoetingen. Ruben tijdens Terlou is erbij door wanneer enkele op opgeschoten Mongoolse boeren met een paardenrace houden op de door op tv droge graslanden, maar ook wanneer op een alleenstaande man op het het platteland van met door Shaanxi wordt begraven met de nodige met tijdens bijgelovige rituelen. Hij fotografeert de homoseksuelen in Beijing, op tv trotse autobezitters in van Guangzhou en gokkers in Macau. op Hij beklimt met knikkende het knieën de een 90 meter de hoge windmolen en uit kruipt achter kluizenaars aan de een grotten van het een Zhongnan-gebergte in. door Opnieuw weet naar Terlou met zijn tijdens innemende nieuwsgierigheid gesprekspartners te uit verleiden tot openhartige tijdens scènes en gesprekken. In op tv zeven naar afleveringen reizen we mee door vanuit het Noorden van in China zuidwaarts. op tv De serie laat met zien dat China zich op tijdens een kantelpunt in in de uit geschiedenis bevindt; de veranderingen in uit dit immense land in voltrekken op tv zich in razend tempo. Enerzijds van zullen door sommige van de de scènes, die zich nu met nog voor de lens naar van van cameraman Joost van Herwijnen door voltrekken, over naar een paar jaar met niet meer te filmen zijn. een met Anderzijds wordt duidelijk de dat wat er naar op dit moment in van China gebeurt, over tien jaar naar de hele met wereld staat te op tv wachten.

januari 2021
25-02-2018 20:20

Slot: Door het hart van China

Door het hart van China - Slot: Door het hart van China

In de laatste aflevering van de reisdocumentaire Door het hart van China komt Ruben Terlou aan op het einde van zijn reis, in het nu nog lokaal bestuurde Macau. De toekomst van China wordt - als het aan president Xi Jinping ligt - gekenmer...

18-02-2018 20:20

De fabriek van de wereld

Door het hart van China - De fabriek van de wereld

Alles wat een stekker heeft, bevat wel een onderdeel dat uit China komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil China nu ook vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is de missie van president Xi Jinping. Maar is da...

11-02-2018 20:15

De K-straat

Door het hart van China - De K-straat

Veel jongeren trekken naar de stad. Hierdoor blijven op het platteland ouderen over die zichzelf maar moeten zien te redden. De migratie heeft ook grote gevolgen voor China's ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk niet ingesteld op...

04-02-2018 20:15

Het rechte pad

Door het hart van China - Het rechte pad

In het berggebied waar de Oosterse filosofie, de tao, ontstond, leven nog altijd monniken die op zoek zijn naar de waarheid en verlichting. En naar zichzelf. Maar eenvoudig is het niet om uit het keurslijf van China's maatschappelijke verwa...

28-01-2018 20:20

Een koelkast voor het hiernamaals

Door het hart van China - Een koelkast voor het hiernamaals

Tijdens het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer aan het graf van hun overleden voorouders. Alles wat ze de overledenen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand: van papieren koelkasten tot Lamborghini's ...

21-01-2018 20:15

Dubbellevens

Door het hart van China - Dubbellevens

Zonder smartphone is het leven in de grote stad zo goed als onmogelijk geworden: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment. En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden. Homo's hoeven niet lange...

14-01-2018 20:15

Nieuw: Door het hart van China

Door het hart van China - Nieuw: Door het hart van China

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongo...

Door het hart van China gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Door het hart van China de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Door het hart van China bij Door het hart van China liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Door het hart van China. Heb je een uitzending van Door het hart van China gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Door het hart van China gemist

Uitzending gemist van Door het hart van China? Hier kun je alle uitzendingen van Door het hart van China kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 25-02-2018 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!