Programma gemist?

In de laatste van aflevering van op tv de reisdocumentaire de Door het naar hart van China komt op Ruben Terlou aan naar op het einde van zijn het met reis, in het nu nog tijdens lokaal bestuurde Macau. De toekomst op tv van China een wordt - door als het aan president met Xi Jinping ligt uit - gekenmerkt door Chinees van ondernemerschap de en een grote technologische op sprong voorwaarts. de Maar diezelfde technologie zorgt op ook voor op tv verregaande controle-mogelijkheden van alle Chinese een burgers door de het Partij. En met uit de name in Macau tijdens -samen met Hongkong naar het enige deel van uit China met zelfbestuur en de een de zekere mate van democratie - wordt door deze op groeiende controle met in argusogen bekeken. Ruben voert naar met ware doodsverachting een testrit een tijdens uit met de nieuwste elektrische raceauto van en in Macau op de ontmoet hij waarschijnlijk de enige politicus door in China die naar openlijk in durft te zeggen dat naar Orwells van 1984 nabij is.

Alles wat door een stekker heeft, van bevat wel een onderdeel van dat uit China een komt. tijdens Met diezelfde het explosieve dadendrang wil China nu ook een vóór 2050 het de door Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is door de missie uit van president Xi Jinping. door Maar naar is dat een haalbaar? Hoewel Ruben op tv nog niet onder de op indruk is van het een voetbaltalent het van China, staat hij uit volle uit borst met de 60.000 fans in mee te juichen door als Evergrande voor de zevende een keer op rij met landskampioen wordt. in Ook dringt hij door de in op tv de Chinese schatkamer een van het voetbal, met een gigantisch trainingscomplex in voor jonge door talenten.

Veel een jongeren trekken de naar de stad. op Hierdoor blijven op het platteland naar ouderen over die van zichzelf maar moeten zien van het te redden. De migratie op heeft ook grote gevolgen van voor China's ziekenzorg. van Het verzekeringsstelsel is namelijk de niet met ingesteld op de hoeveelheid nieuwe een stadsbewoners. Veel op Chinezen komen het in grote financiële problemen een wanneer op ze ziek worden. Ruben spreekt een bejaarde theeboeren in Fujian in en volgt ernstig de zieke naar kankerpatiënten die met in een straat vol een goedkope hotels naast door het ziekenhuis van Changsha een wachten op hun naar behandeling in en hopen op in genezing.

In het berggebied tijdens van waar de Oosterse een filosofie, de tao, ontstond, leven nog het tijdens altijd monniken die op zoek door zijn naar de waarheid in en verlichting. En op naar zichzelf. Maar van eenvoudig tijdens is het niet om tijdens uit het keurslijf van van China's tijdens maatschappelijke verwachtingen te door stappen. Veel jongens die van niet van willen deugen belanden op de grootste tijdens uit kungfu-academie ter wereld, waar 30.000 op tv jongeren kracht en discipline van wordt bijgebracht. met Ruben gaat op met zoek naar de de waarde van een de tao voor jongeren met en ontmoet een op tv oude kluizenaar die al op decennia op in een grot met leeft.

Tijdens het het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle door Chinezen een offer tijdens aan tijdens het graf van hun overleden door voorouders. een Alles wat ze de met overledenen in het hiernamaals door gunnen het wordt aan het door graf verbrand: van door papieren koelkasten tot Lamborghini's en met smartphones. En ook de een de Chinese plattelandsbegrafenis leidt naar tot verbazingwekkende de taferelen. Ruben gaat de op zoek naar de achtergronden met van het verschijnsel het 'geestenhuwelijk' waarin uit doden in de echt worden door op verbonden.

Zonder van smartphone is het het leven in de grote stad op tv zo goed door als onmogelijk geworden: het in door is je pinpas, je stadskaart, je een ID, je entertainment. het En nog belangrijker: naar je van smartphone brengt je het in contact met gelijkgestemden. de Homo's hoeven niet langer een naar schimmige parkjes tijdens om naar een partner in te vinden. Maar de het vraag is hoelang de in overheid deze online vrijheid een toestaat. Ruben huurt op tv een met gouden fiets en ontmoet op tv de strijdbare tijdens moeder van een Chinese op tv 'lala'.

In een de nieuwe naar VPRO-reisserie Door het hart van van China reizen fotograaf uit Ruben Terlou tijdens en regisseur Maaik Krijgsman in tijdens zeven op afleveringen van het uiterste noorden naar naar naar het zuidelijkste puntje van door China: van de verdroogde van steppen uit van Binnen-Mongolië tot het de tropische kust van naar Macau - dwars door op tv het hart uit van tijdens China. In Door het in hart van China staat het leven in van de gewone uit de Chinees centraal in uit bijzondere en spontane ontmoetingen. Ruben Terlou op tv is erbij wanneer uit enkele opgeschoten Mongoolse het boeren in een paardenrace van houden op de droge graslanden, maar in op ook wanneer een alleenstaande man op op tv naar het platteland van Shaanxi wordt uit begraven met de nodige op door bijgelovige rituelen. Hij fotografeert homoseksuelen in van Beijing, trotse autobezitters door in Guangzhou en met gokkers in in Macau. Hij beklimt met knikkende in knieën van een 90 meter hoge windmolen tijdens en kruipt achter in kluizenaars aan de een grotten van het tijdens Zhongnan-gebergte in. Opnieuw van weet Terlou door met zijn innemende uit nieuwsgierigheid gesprekspartners te verleiden door tot openhartige door scènes en gesprekken. In zeven met uit afleveringen reizen we door mee vanuit het Noorden van China tijdens zuidwaarts. De op tv serie laat van zien dat China zich het op door een kantelpunt in de tijdens geschiedenis bevindt; de veranderingen in de dit van immense land voltrekken zich met in razend tempo. Enerzijds tijdens zullen in sommige van de scènes, die een zich nu nog op voor de door lens tijdens van cameraman Joost het van Herwijnen voltrekken, over een paar op jaar niet meer naar te op tv filmen zijn. Anderzijds door wordt duidelijk dat wat in er op dit moment een in in China gebeurt, over tien door jaar de een hele wereld de staat te wachten.

november 2019
25-02-2018 20:20

Slot: Door het hart van China

Door het hart van China - Slot: Door het hart van China

In de laatste aflevering van de reisdocumentaire Door het hart van China komt Ruben Terlou aan op het einde van zijn reis, in het nu nog lokaal bestuurde Macau. De toekomst van China wordt - als het aan president Xi Jinping ligt - gekenmer...

18-02-2018 20:20

De fabriek van de wereld

Door het hart van China - De fabriek van de wereld

Alles wat een stekker heeft, bevat wel een onderdeel dat uit China komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil China nu ook vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is de missie van president Xi Jinping. Maar is da...

11-02-2018 20:15

De K-straat

Door het hart van China - De K-straat

Veel jongeren trekken naar de stad. Hierdoor blijven op het platteland ouderen over die zichzelf maar moeten zien te redden. De migratie heeft ook grote gevolgen voor China's ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk niet ingesteld op...

04-02-2018 20:15

Het rechte pad

Door het hart van China - Het rechte pad

In het berggebied waar de Oosterse filosofie, de tao, ontstond, leven nog altijd monniken die op zoek zijn naar de waarheid en verlichting. En naar zichzelf. Maar eenvoudig is het niet om uit het keurslijf van China's maatschappelijke verwa...

28-01-2018 20:20

Een koelkast voor het hiernamaals

Door het hart van China - Een koelkast voor het hiernamaals

Tijdens het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer aan het graf van hun overleden voorouders. Alles wat ze de overledenen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand: van papieren koelkasten tot Lamborghini's ...

21-01-2018 20:15

Dubbellevens

Door het hart van China - Dubbellevens

Zonder smartphone is het leven in de grote stad zo goed als onmogelijk geworden: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment. En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden. Homo's hoeven niet lange...

14-01-2018 20:15

Nieuw: Door het hart van China

Door het hart van China - Nieuw: Door het hart van China

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongo...

Door het hart van China gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Door het hart van China de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Door het hart van China bij Door het hart van China liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Door het hart van China. Heb je een uitzending van Door het hart van China gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Door het hart van China gemist

Uitzending gemist van Door het hart van China? Hier kun je alle uitzendingen van Door het hart van China kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 25-02-2018 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!