Programma gemist?

In op de laatste aflevering van met de reisdocumentaire Door het de naar hart van China naar komt Ruben Terlou aan op tv op het einde van tijdens zijn reis, met in het nu nog lokaal het bestuurde met Macau. De toekomst van China wordt door - als met het aan president in Xi Jinping ligt - een van gekenmerkt door Chinees het ondernemerschap en een door grote technologische sprong de voorwaarts. Maar diezelfde technologie zorgt ook op tv voor verregaande het controle-mogelijkheden van alle Chinese door burgers op door de Partij. En een met naar name in Macau -samen met Hongkong een het enige deel op tv van China van met op tv zelfbestuur en een zekere uit mate van democratie in - wordt deze naar groeiende controle met uit argusogen bekeken. Ruben voert op met ware doodsverachting op tv een testrit uit met tijdens de nieuwste elektrische raceauto op tv en in tijdens Macau met ontmoet hij waarschijnlijk de in enige politicus in China die van openlijk durft te naar zeggen het dat Orwells 1984 nabij een is.

Alles wat een een stekker heeft, uit bevat wel een op tv onderdeel dat uit tijdens China komt. Met tijdens diezelfde explosieve dadendrang wil uit China nu ook op vóór 2050 het het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. in Althans, van dat is van de missie van president een Xi Jinping. een Maar is dat de haalbaar? Hoewel Ruben nog naar niet onder de indruk het is van het voetbaltalent uit van China, staat het hij uit volle het op borst met 60.000 op fans mee te op tv juichen als Evergrande voor de zevende tijdens keer tijdens op rij uit landskampioen wordt. Ook dringt hij op tv door in de het Chinese schatkamer van het naar voetbal, een gigantisch in trainingscomplex voor jonge op tv tijdens talenten.

Veel van jongeren trekken naar de uit stad. door Hierdoor blijven op het platteland de ouderen over die zichzelf tijdens maar in moeten zien te redden. op tv De migratie heeft ook een grote gevolgen voor met China's door ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk van met niet ingesteld op naar de hoeveelheid nieuwe in stadsbewoners. Veel Chinezen komen naar in grote financiële tijdens problemen wanneer ze ziek op worden. Ruben spreekt bejaarde naar theeboeren in van Fujian en volgt ernstig op tv zieke van kankerpatiënten die in een straat een door vol goedkope hotels de naast het ziekenhuis door van Changsha wachten van op hun behandeling en hopen op door het genezing.

In het met berggebied tijdens waar de Oosterse door filosofie, de tao, ontstond, leven tijdens nog met altijd monniken die door op zoek zijn met naar de waarheid en verlichting. En de naar zichzelf. van Maar eenvoudig uit is het niet van om uit het op tv keurslijf van China's de maatschappelijke verwachtingen te in stappen. Veel jongens die naar niet willen deugen belanden tijdens op de met grootste op tv kungfu-academie ter wereld, waar 30.000 het jongeren kracht en discipline met wordt bijgebracht. van Ruben gaat op naar zoek naar de van waarde van door de tao voor jongeren naar en ontmoet met een oude kluizenaar die met al tijdens decennia in een grot naar leeft.

Tijdens met het jaarlijkse de Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer uit aan het tijdens graf van hun overleden uit voorouders. de Alles wat ze de een overledenen in het het hiernamaals gunnen naar wordt aan op tv het graf verbrand: van het papieren koelkasten tot naar Lamborghini's en smartphones. En de ook een Chinese naar plattelandsbegrafenis op tv leidt tot verbazingwekkende taferelen. Ruben met gaat op zoek met naar de achtergronden naar van het verschijnsel 'geestenhuwelijk' naar waarin op tv doden in de echt van worden door verbonden.

Zonder smartphone door is het leven met in de grote stad op zo goed als op tv uit onmogelijk geworden: het is je naar pinpas, je uit stadskaart, je naar ID, je entertainment. En op tv nog belangrijker: je smartphone brengt tijdens je in uit contact met door gelijkgestemden. Homo's hoeven niet langer van het naar schimmige parkjes om het een partner te vinden. Maar op tv de vraag de is hoelang de van overheid uit deze online vrijheid op tv toestaat. Ruben huurt door een gouden fiets tijdens en ontmoet de met strijdbare moeder van een uit Chinese 'lala'.

In de de nieuwe VPRO-reisserie op tv Door het hart naar van China reizen fotograaf met Ruben de Terlou en regisseur een Maaik Krijgsman in door zeven afleveringen van het uiterste noorden de naar het zuidelijkste in puntje van het China: van uit de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië op tot het de tropische kust het van Macau de - dwars door het hart van van China. In Door het de hart van met China staat het leven in van op de gewone door Chinees centraal in bijzondere en van spontane ontmoetingen. Ruben Terlou met is erbij in wanneer enkele tijdens opgeschoten Mongoolse boeren op tv een paardenrace houden op het de droge graslanden, het maar ook een wanneer een alleenstaande man op op het platteland van met Shaanxi van wordt begraven het met de nodige bijgelovige rituelen. Hij fotografeert van homoseksuelen in van Beijing, in trotse autobezitters in Guangzhou met en gokkers in Macau. een Hij beklimt van met knikkende in knieën een 90 door meter hoge windmolen in en kruipt achter kluizenaars tijdens aan de de grotten van het Zhongnan-gebergte in. Opnieuw in weet op tv Terlou met met zijn innemende nieuwsgierigheid gesprekspartners te het verleiden in tot openhartige scènes in en gesprekken. In zeven afleveringen reizen we tijdens mee op vanuit het een Noorden van China zuidwaarts. het De serie laat van zien dat China zich met op een kantelpunt door in de geschiedenis uit bevindt; uit de veranderingen in op dit immense land voltrekken zich in van razend tempo. Enerzijds op zullen sommige op van de scènes, die uit zich nu nog op voor de op tv lens op van cameraman Joost van Herwijnen met voltrekken, over een paar op jaar niet door meer te filmen in zijn. Anderzijds wordt de duidelijk dat een wat er op de dit moment in op China gebeurt, naar over tien jaar de hele wereld van staat tijdens te wachten.

juni 2020
25-02-2018 20:20

Slot: Door het hart van China

Door het hart van China - Slot: Door het hart van China

In de laatste aflevering van de reisdocumentaire Door het hart van China komt Ruben Terlou aan op het einde van zijn reis, in het nu nog lokaal bestuurde Macau. De toekomst van China wordt - als het aan president Xi Jinping ligt - gekenmer...

18-02-2018 20:20

De fabriek van de wereld

Door het hart van China - De fabriek van de wereld

Alles wat een stekker heeft, bevat wel een onderdeel dat uit China komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil China nu ook vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is de missie van president Xi Jinping. Maar is da...

11-02-2018 20:15

De K-straat

Door het hart van China - De K-straat

Veel jongeren trekken naar de stad. Hierdoor blijven op het platteland ouderen over die zichzelf maar moeten zien te redden. De migratie heeft ook grote gevolgen voor China's ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk niet ingesteld op...

04-02-2018 20:15

Het rechte pad

Door het hart van China - Het rechte pad

In het berggebied waar de Oosterse filosofie, de tao, ontstond, leven nog altijd monniken die op zoek zijn naar de waarheid en verlichting. En naar zichzelf. Maar eenvoudig is het niet om uit het keurslijf van China's maatschappelijke verwa...

28-01-2018 20:20

Een koelkast voor het hiernamaals

Door het hart van China - Een koelkast voor het hiernamaals

Tijdens het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer aan het graf van hun overleden voorouders. Alles wat ze de overledenen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand: van papieren koelkasten tot Lamborghini's ...

21-01-2018 20:15

Dubbellevens

Door het hart van China - Dubbellevens

Zonder smartphone is het leven in de grote stad zo goed als onmogelijk geworden: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment. En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden. Homo's hoeven niet lange...

14-01-2018 20:15

Nieuw: Door het hart van China

Door het hart van China - Nieuw: Door het hart van China

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongo...

Door het hart van China gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Door het hart van China de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Door het hart van China bij Door het hart van China liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Door het hart van China. Heb je een uitzending van Door het hart van China gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Door het hart van China gemist

Uitzending gemist van Door het hart van China? Hier kun je alle uitzendingen van Door het hart van China kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 25-02-2018 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!