Programma gemist?

In de laatste tijdens aflevering van van de reisdocumentaire Door uit het hart van China in komt Ruben met Terlou op aan op het de einde van zijn de reis, in het een nu nog lokaal bestuurde Macau. De tijdens toekomst van China wordt in - de als het aan president Xi van op Jinping ligt - gekenmerkt op tv door Chinees met ondernemerschap en een grote met technologische sprong voorwaarts. Maar diezelfde uit technologie zorgt ook door op tv voor verregaande controle-mogelijkheden van alle Chinese op een burgers door de Partij. met En met het name in Macau -samen met Hongkong naar het op tv enige deel van China de met zelfbestuur met en een zekere mate de van democratie uit - wordt uit deze groeiende controle in met argusogen bekeken. Ruben voert met van ware in doodsverachting een testrit uit met met de met nieuwste elektrische raceauto en op in Macau ontmoet hij waarschijnlijk het de de enige politicus in het China die openlijk durft te van een zeggen dat Orwells 1984 van nabij is.

Alles uit wat een stekker heeft, bevat met wel een onderdeel met tijdens dat uit China de komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil tijdens China nu van ook vóór met 2050 het de Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is een de de missie van president Xi Jinping. met Maar is op dat haalbaar? op Hoewel Ruben nog niet onder door de indruk is de van in het voetbaltalent van China, staat op tv hij uit volle tijdens borst tijdens met 60.000 in fans mee te juichen als uit Evergrande voor de zevende in keer op rij op tv landskampioen wordt. Ook op tv dringt hij uit door in de Chinese met schatkamer van de het voetbal, de een gigantisch trainingscomplex voor van jonge naar talenten.

Veel jongeren de trekken naar in de stad. Hierdoor blijven op uit het platteland door ouderen over die zichzelf door maar moeten zien het te redden. de De migratie in heeft ook grote van gevolgen voor China's met ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel de is namelijk niet van ingesteld op de hoeveelheid met nieuwe in stadsbewoners. Veel Chinezen van komen in grote financiële op tv problemen wanneer ze ziek in worden. op Ruben spreekt bejaarde theeboeren in Fujian met het en volgt ernstig naar zieke kankerpatiënten die in een straat op tv vol goedkope hotels het naast het tijdens ziekenhuis uit van Changsha wachten op hun behandeling tijdens en hopen tijdens op uit genezing.

In uit het berggebied waar de Oosterse in filosofie, het de tao, ontstond, de leven nog een altijd monniken die het op zoek zijn tijdens naar de waarheid en een verlichting. En naar uit zichzelf. Maar eenvoudig is het een niet om uit uit op het keurslijf van China's het maatschappelijke verwachtingen het te stappen. Veel jongens die niet door willen op tv deugen belanden op de een grootste kungfu-academie met ter wereld, waar de 30.000 jongeren naar kracht en discipline wordt op tv bijgebracht. Ruben door gaat op zoek de naar de waarde naar van de tao voor jongeren en de ontmoet een oude het kluizenaar die al op decennia in een uit grot met leeft.

Tijdens het jaarlijkse tijdens naar Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer een aan het graf de van hun tijdens overleden voorouders. Alles wat door ze de overledenen in in het hiernamaals een gunnen wordt aan tijdens het graf verbrand: met van de papieren koelkasten tot Lamborghini's in en smartphones. op tv En ook een Chinese plattelandsbegrafenis naar leidt de tot verbazingwekkende taferelen. het Ruben gaat op zoek naar met de achtergronden van tijdens het verschijnsel 'geestenhuwelijk' in waarin het doden in de echt worden van van verbonden.

Zonder smartphone in is het het leven in de grote met stad zo het goed als onmogelijk geworden: het de is met je pinpas, je stadskaart, naar je ID, je entertainment. het En nog belangrijker: een je van smartphone brengt je in op tv contact met uit gelijkgestemden. Homo's tijdens hoeven niet langer naar met schimmige parkjes om door een partner te vinden. tijdens Maar de vraag is een hoelang door de overheid deze uit online vrijheid toestaat. Ruben tijdens huurt een gouden fiets de door en ontmoet de strijdbare een moeder van uit een Chinese 'lala'.

In naar de nieuwe naar VPRO-reisserie Door het naar hart van China reizen fotograaf tijdens Ruben Terlou naar en regisseur Maaik tijdens Krijgsman in van zeven afleveringen van het uiterste door noorden naar het de zuidelijkste puntje van een China: van de met verdroogde een steppen van Binnen-Mongolië tot de tijdens tropische kust van Macau door - dwars door op het hart van in China. In Door in het tijdens hart van China staat met het leven van de de gewone met Chinees centraal in de bijzondere en spontane ontmoetingen. Ruben tijdens Terlou is erbij op tv wanneer enkele opgeschoten op Mongoolse boeren een paardenrace van in houden op de uit droge graslanden, maar in ook wanneer een alleenstaande man op van de het platteland van de Shaanxi wordt begraven met de nodige in bijgelovige rituelen. Hij in fotografeert homoseksuelen in Beijing, door van trotse autobezitters in Guangzhou op en gokkers in Macau. van Hij beklimt met knikkende tijdens knieën een het 90 meter hoge windmolen in en tijdens kruipt achter tijdens kluizenaars aan de grotten van op het Zhongnan-gebergte in. Opnieuw van weet het Terlou met zijn innemende tijdens nieuwsgierigheid de gesprekspartners te verleiden door tot openhartige scènes een en gesprekken. In zeven afleveringen reizen op we mee vanuit het het Noorden van in China zuidwaarts. De het serie laat zien dat uit China zich een op een kantelpunt in tijdens de geschiedenis bevindt; de uit de veranderingen in dit immense land het voltrekken zich uit in in razend tempo. Enerzijds zullen sommige door van de op tv scènes, die zich op tv nu nog naar voor de lens van cameraman Joost op tv van Herwijnen op voltrekken, over een van paar jaar niet in meer te filmen zijn. naar Anderzijds wordt een duidelijk dat wat er van op dit moment tijdens in China gebeurt, op over de tien jaar de hele een wereld van staat te wachten.

september 2021
25-02-2018 20:20

Slot: Door het hart van China

Door het hart van China - Slot: Door het hart van China

In de laatste aflevering van de reisdocumentaire Door het hart van China komt Ruben Terlou aan op het einde van zijn reis, in het nu nog lokaal bestuurde Macau. De toekomst van China wordt - als het aan president Xi Jinping ligt - gekenmer...

18-02-2018 20:20

De fabriek van de wereld

Door het hart van China - De fabriek van de wereld

Alles wat een stekker heeft, bevat wel een onderdeel dat uit China komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil China nu ook vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is de missie van president Xi Jinping. Maar is da...

11-02-2018 20:15

De K-straat

Door het hart van China - De K-straat

Veel jongeren trekken naar de stad. Hierdoor blijven op het platteland ouderen over die zichzelf maar moeten zien te redden. De migratie heeft ook grote gevolgen voor China's ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk niet ingesteld op...

04-02-2018 20:15

Het rechte pad

Door het hart van China - Het rechte pad

In het berggebied waar de Oosterse filosofie, de tao, ontstond, leven nog altijd monniken die op zoek zijn naar de waarheid en verlichting. En naar zichzelf. Maar eenvoudig is het niet om uit het keurslijf van China's maatschappelijke verwa...

28-01-2018 20:20

Een koelkast voor het hiernamaals

Door het hart van China - Een koelkast voor het hiernamaals

Tijdens het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer aan het graf van hun overleden voorouders. Alles wat ze de overledenen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand: van papieren koelkasten tot Lamborghini's ...

21-01-2018 20:15

Dubbellevens

Door het hart van China - Dubbellevens

Zonder smartphone is het leven in de grote stad zo goed als onmogelijk geworden: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment. En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden. Homo's hoeven niet lange...

14-01-2018 20:15

Nieuw: Door het hart van China

Door het hart van China - Nieuw: Door het hart van China

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongo...

Door het hart van China gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Door het hart van China de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Door het hart van China bij Door het hart van China liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Door het hart van China. Heb je een uitzending van Door het hart van China gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Door het hart van China gemist

Uitzending gemist van Door het hart van China? Hier kun je alle uitzendingen van Door het hart van China kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 25-02-2018 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!