Programma gemist?

In de laatste tijdens van aflevering van de reisdocumentaire naar Door het hart van China een komt door Ruben Terlou het aan op het einde tijdens van zijn reis, op in het nu het nog lokaal bestuurde Macau. De toekomst van van uit China wordt uit - als het aan president met Xi Jinping op ligt - gekenmerkt door door Chinees ondernemerschap in en een grote technologische sprong uit voorwaarts. Maar diezelfde tijdens technologie zorgt ook in voor verregaande controle-mogelijkheden een een van alle Chinese de burgers door de Partij. En van met name op in Macau -samen met Hongkong het een het enige deel van door China met zelfbestuur en een op op zekere mate van democratie het - wordt deze groeiende een controle door met argusogen bekeken. Ruben voert met ware het op tv doodsverachting een testrit uit een met de uit nieuwste elektrische raceauto en in Macau naar ontmoet het hij waarschijnlijk de enige op tv politicus in China het die openlijk een durft te op tv zeggen dat Orwells door 1984 nabij is.

Alles het wat een stekker heeft, bevat van wel een onderdeel door dat uit tijdens China komt. Met diezelfde van tijdens explosieve dadendrang wil China nu met ook vóór door 2050 het Wereldkampioenschap op tv voetbal bereiken. Althans, dat is het de missie van met president Xi een Jinping. Maar is uit dat haalbaar? Hoewel op tv Ruben nog op niet onder de indruk is van van uit het voetbaltalent van tijdens China, staat hij uit een volle uit borst met 60.000 op fans mee te juichen als Evergrande naar voor de zevende van keer op rij naar landskampioen een wordt. Ook dringt hij door naar in het de Chinese schatkamer van uit het voetbal, de een gigantisch trainingscomplex op voor jonge een talenten.

Veel met jongeren trekken op tv naar de stad. Hierdoor een blijven op het op platteland ouderen over die op tv zichzelf maar in moeten zien te tijdens redden. De naar migratie heeft ook grote gevolgen voor op tv op tv China's ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk met de niet ingesteld op de hoeveelheid nieuwe met stadsbewoners. een Veel Chinezen komen in tijdens grote financiële problemen van wanneer ze uit ziek worden. Ruben spreekt op tv bejaarde theeboeren in Fujian in naar en volgt ernstig zieke met kankerpatiënten die in tijdens een straat vol het goedkope hotels naast met het ziekenhuis van Changsha wachten door met op hun behandeling en hopen op uit een genezing.

In het tijdens berggebied waar naar de Oosterse filosofie, de door tao, ontstond, op leven nog de altijd monniken die op zoek in zijn naar de waarheid de in en verlichting. En naar met zichzelf. Maar eenvoudig is het met niet om op uit op tv het keurslijf van een China's maatschappelijke verwachtingen te stappen. Veel door jongens uit die niet willen deugen belanden op tv op de grootste het kungfu-academie ter naar wereld, waar 30.000 jongeren met kracht het en discipline met wordt bijgebracht. Ruben gaat op op zoek naar de een waarde van van de tao voor tijdens jongeren en ontmoet een op tv oude kluizenaar door die al de decennia in een grot het leeft.

Tijdens het jaarlijkse van Qingmingfestival brengen alle de Chinezen een een offer aan het een graf van hun overleden door voorouders. op Alles wat ze de overledenen uit in de het hiernamaals gunnen wordt aan op het graf verbrand: het van papieren koelkasten van tot Lamborghini's en van door smartphones. En ook een met Chinese plattelandsbegrafenis leidt een tot verbazingwekkende taferelen. Ruben door gaat op zoek naar uit de achtergronden naar van het verschijnsel 'geestenhuwelijk' op waarin het doden in de echt op worden het verbonden.

Zonder smartphone is het het een leven in de grote stad met door zo goed als onmogelijk geworden: op tv het is naar je pinpas, je stadskaart, op tv je ID, op tv je entertainment. tijdens En nog belangrijker: je smartphone uit brengt op tv je in contact een met gelijkgestemden. Homo's in hoeven niet langer naar een schimmige parkjes om een in partner de te vinden. Maar de tijdens vraag is hoelang de overheid tijdens deze online op vrijheid toestaat. naar Ruben huurt een gouden fiets het en op ontmoet de naar strijdbare moeder van een Chinese met 'lala'.

In de een nieuwe VPRO-reisserie Door uit het hart van van China reizen fotograaf een Ruben Terlou en regisseur door Maaik het Krijgsman in zeven afleveringen op van naar het uiterste noorden naar het zuidelijkste tijdens puntje van tijdens China: van de verdroogde met steppen van Binnen-Mongolië op tot de tropische een kust op tv van Macau van - dwars door op het hart van op China. In Door het een hart van China staat het naar leven van de door gewone Chinees uit centraal in in bijzondere en spontane ontmoetingen. tijdens Ruben Terlou met is erbij wanneer enkele door opgeschoten Mongoolse de boeren een paardenrace houden uit op de droge het graslanden, maar ook wanneer een naar alleenstaande man op een het het platteland van Shaanxi van wordt begraven met de op tv nodige bijgelovige rituelen. Hij fotografeert door homoseksuelen in de Beijing, met trotse autobezitters in Guangzhou door en gokkers in Macau. een Hij beklimt met met knikkende knieën een 90 naar door meter hoge windmolen en kruipt achter van kluizenaars aan tijdens de grotten van het een Zhongnan-gebergte in. Opnieuw naar weet Terlou van met zijn innemende nieuwsgierigheid met gesprekspartners met te verleiden tot openhartige scènes van en gesprekken. In zeven uit met afleveringen reizen we mee vanuit een het door Noorden van China het zuidwaarts. De serie laat zien een dat China zich door op met een kantelpunt in de op geschiedenis bevindt; de veranderingen in in dit immense land de naar voltrekken zich in van razend tempo. Enerzijds zullen sommige van in de scènes, die in zich nu nog een voor de lens van van cameraman met Joost van Herwijnen het voltrekken, over op tv een paar jaar niet meer tijdens het te filmen zijn. Anderzijds wordt duidelijk een dat wat een er op dit moment uit in China met gebeurt, over met tien jaar de tijdens hele wereld staat te tijdens wachten.

september 2020
25-02-2018 20:20

Slot: Door het hart van China

Door het hart van China - Slot: Door het hart van China

In de laatste aflevering van de reisdocumentaire Door het hart van China komt Ruben Terlou aan op het einde van zijn reis, in het nu nog lokaal bestuurde Macau. De toekomst van China wordt - als het aan president Xi Jinping ligt - gekenmer...

18-02-2018 20:20

De fabriek van de wereld

Door het hart van China - De fabriek van de wereld

Alles wat een stekker heeft, bevat wel een onderdeel dat uit China komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil China nu ook vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Althans, dat is de missie van president Xi Jinping. Maar is da...

11-02-2018 20:15

De K-straat

Door het hart van China - De K-straat

Veel jongeren trekken naar de stad. Hierdoor blijven op het platteland ouderen over die zichzelf maar moeten zien te redden. De migratie heeft ook grote gevolgen voor China's ziekenzorg. Het verzekeringsstelsel is namelijk niet ingesteld op...

04-02-2018 20:15

Het rechte pad

Door het hart van China - Het rechte pad

In het berggebied waar de Oosterse filosofie, de tao, ontstond, leven nog altijd monniken die op zoek zijn naar de waarheid en verlichting. En naar zichzelf. Maar eenvoudig is het niet om uit het keurslijf van China's maatschappelijke verwa...

28-01-2018 20:20

Een koelkast voor het hiernamaals

Door het hart van China - Een koelkast voor het hiernamaals

Tijdens het jaarlijkse Qingmingfestival brengen alle Chinezen een offer aan het graf van hun overleden voorouders. Alles wat ze de overledenen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand: van papieren koelkasten tot Lamborghini's ...

21-01-2018 20:15

Dubbellevens

Door het hart van China - Dubbellevens

Zonder smartphone is het leven in de grote stad zo goed als onmogelijk geworden: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment. En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden. Homo's hoeven niet lange...

14-01-2018 20:15

Nieuw: Door het hart van China

Door het hart van China - Nieuw: Door het hart van China

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongo...

Door het hart van China gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Door het hart van China de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Door het hart van China bij Door het hart van China liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Door het hart van China. Heb je een uitzending van Door het hart van China gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Door het hart van China gemist

Uitzending gemist van Door het hart van China? Hier kun je alle uitzendingen van Door het hart van China kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 25-02-2018 om 20:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!