Programma gemist?

In de Tweede door Wereldoorlog stortten talloze met de geallieerde piloten en andere op tv bemanningsleden met hun vliegtuig door neer in ons in land. Waarom met wordt in op de ene gemeente wél op en in de andere niet in het tot berging van deze toestellen het en militairen overgegaan? van Regisseur Gisèla Mallant en het interviewer Frénk van met der de Linden proberen deze vraag op te beantwoorden in Liever in dood dan met vermist. In de naar Tweede Wereldoorlog een gaven talloze geallieerde piloten en met andere door bemanningsleden hun leven in de uit strijd tegen Hitler. Duizenden op stortten door met hun vliegtuig tijdens neer in ons land. het Tot op de uit dag van vandaag in liggen velen op nog in Nederlandse tijdens bodem. Nabestaanden met van deze gesneuvelde in bevrijders en betrokken inwoners menen tijdens dat in zij een officieel graf een verdienen. Regisseur Gisèla uit Mallant en interviewer Frénk een van der met Linden proberen in Liever dood de het dan vermist aan de hand van het twee concrete gevallen de een de antwoord te vinden op op de vraag de waarom in naar de ene gemeente wél in en in de de andere niet op tot berging van deze toestellen van en militairen op wordt overgegaan. In het Friese naar Wartena haalt Defensie in tijdens samenwerking van met de lokale autoriteiten en op tv een op civieltechnisch aannemer een vliegtuigwrak het uit de naar grond, in de hoop de op tv door staartschutter sergeant-majoor James Cooper op uit te sporen. In naar het Limburgse Echt-Susteren van ligt door het andersom. Hier blokkeren B&W tijdens en de abt van het een klooster, in dat in bezit met is de van de akker waar uit een toestel neerkwam, de berging. van Dit tot leedwezen van van familieleden van van vier vermisten, onder tijdens wie boordwerktuigkundige sergeant uit Maurice van Pepper. Centraal staat de vraag hoeveel van Nederland verschuldigd is op tv aan de de piloten en het andere inzittenden naar van geallieerde vliegtuigen die tijdens een de Tweede Wereldoorlog probeerden op tv in een eind te maken naar aan de in bezetting van ons land en op tv de rest van Europa. in een De documentaire laat zien welke met conflicten en belangen de in deze kwestie in meespelen. Wat met is de verantwoordelijkheid van gemeenten een en wat met is een de betrokkenheid van het Rijk? Tot slot naar van is Liever dood dan een vermist herkenbaar voor iedereen die tijdens een met dierbare heeft door verloren. Hoe krijg je vrede uit met het uit verlies en op welke een wijze kan het verleden op tv worden in afgesloten?

oktober 2019
15-01-2018 21:10

Docu: Liever dood dan vermist

2Doc: Liever dood dan vermist - Docu: Liever dood dan vermist

In de Tweede Wereldoorlog stortten talloze geallieerde piloten en andere bemanningsleden met hun vliegtuig neer in ons land. Waarom wordt in de ene gemeente wél en in de andere niet tot berging van deze toestellen en militairen overgegaan? ...

2Doc: Liever dood dan vermist gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Liever dood dan vermist de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Liever dood dan vermist bij 2Doc: Liever dood dan vermist liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Liever dood dan vermist. Heb je een uitzending van 2Doc: Liever dood dan vermist gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Liever dood dan vermist gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Liever dood dan vermist? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Liever dood dan vermist kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-01-2018 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!