Programma gemist?

In een de Tweede in Wereldoorlog stortten talloze geallieerde piloten de en andere bemanningsleden van met de hun vliegtuig neer op in ons land. een Waarom wordt in de ene met gemeente op wél en in de andere niet van tot met berging van naar deze toestellen en militairen overgegaan? Regisseur van Gisèla tijdens Mallant en interviewer het Frénk van der Linden met proberen deze het vraag te de beantwoorden in Liever uit dood dan vermist. In de met Tweede Wereldoorlog op gaven talloze geallieerde piloten en andere een bemanningsleden hun leven met in het de strijd tegen Hitler. naar Duizenden stortten met met hun vliegtuig neer in van ons de land. Tot op op de dag van vandaag uit liggen het velen nog in Nederlandse tijdens bodem. Nabestaanden het van deze gesneuvelde bevrijders de en betrokken inwoners menen dat tijdens zij een officieel van op graf verdienen. Regisseur in Gisèla Mallant en interviewer Frénk het van op der Linden proberen in Liever dood het dan vermist aan door van de hand van twee concrete in gevallen een het antwoord te vinden op de van door vraag waarom in de ene gemeente de wél en een in de andere niet een tot berging met van deze toestellen en in naar militairen wordt overgegaan. In het Friese Wartena uit in haalt Defensie in samenwerking met de met lokale autoriteiten de en een civieltechnisch aannemer een een vliegtuigwrak uit op tv de grond, in een de op hoop de de staartschutter sergeant-majoor James Cooper op op tv te het sporen. In het Limburgse door Echt-Susteren ligt het andersom. tijdens Hier blokkeren door B&W en de abt een van door een klooster, dat in bezit is een van op tv de akker waar een toestel naar neerkwam, de berging. de Dit tot door leedwezen van uit familieleden van op tv vier vermisten, onder wie boordwerktuigkundige van sergeant Maurice op Pepper. Centraal staat de uit vraag hoeveel het Nederland verschuldigd is in aan de piloten en de andere inzittenden van geallieerde in vliegtuigen die tijdens de tijdens Tweede Wereldoorlog probeerden door een eind in te maken tijdens aan de bezetting van ons een land en de op tv rest van door Europa. De documentaire laat met naar zien welke conflicten en belangen in door deze van kwestie meespelen. Wat is de de verantwoordelijkheid uit van gemeenten en wat is door de betrokkenheid van door het Rijk? Tot door slot is uit Liever dood dan vermist herkenbaar de uit voor iedereen die naar een dierbare heeft tijdens verloren. Hoe krijg je vrede met de in het verlies en op door welke wijze uit kan het verleden worden tijdens afgesloten?

oktober 2020
15-01-2018 21:10

Docu: Liever dood dan vermist

2Doc: Liever dood dan vermist - Docu: Liever dood dan vermist

In de Tweede Wereldoorlog stortten talloze geallieerde piloten en andere bemanningsleden met hun vliegtuig neer in ons land. Waarom wordt in de ene gemeente wél en in de andere niet tot berging van deze toestellen en militairen overgegaan? ...

2Doc: Liever dood dan vermist gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Liever dood dan vermist de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Liever dood dan vermist bij 2Doc: Liever dood dan vermist liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Liever dood dan vermist. Heb je een uitzending van 2Doc: Liever dood dan vermist gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Liever dood dan vermist gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Liever dood dan vermist? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Liever dood dan vermist kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-01-2018 om 21:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!