Programma gemist?

Op het vliegveld uit naar van Addis Abeba is op iets geks naar aan de hand: er wordt een tijdens vliegtuig volgeladen met uit voedsel op bestemd voor rijke landen, in terwijl een door ander vliegtuig naar voedselhulp komt brengen. Daar wil van regisseur Joakim Demmer het het fijne van van weten. Hij begint de aan tijdens een zoektocht die zes met jaar zal duren, waarin door hij samen uit de schaduwkanten van door globalisering, armoedebestrijding tijdens en de wereldwijde een run op landbouwgrond een probeert te ontrafelen. De van vele buitenlandse investeerders die op uitnodiging een van de de Ethiopische een regering en met hulp van naar de Wereldbank, van dit Afrikaanse land tijdens economisch komen ontwikkelen zijn in succesvol. Tenminste, als in je de de economische statistieken moet geloven, maar het het tegelijkertijd ontwrichten zij het land het volkomen. Het begint in met een de boer die niet een begrijpt waarom de regering zijn het grond aan van buitenlanders het weggeeft. En een medewerker tijdens van een nationaal natuurpark, die met ziet hoe het het van park steeds kleiner door wordt, terwijl de plantage op tv groeit. Gaandeweg worden naar de getuigenissen de steeds verontrustender. Landroof, op uitbuiting, geweld, zelfs verkrachting en moord: naar de door honger naar boerenland leidt op tv tot de gruwelijke misstanden. En plaatselijke naar journalisten die de een achtergronden daarvan proberen met te onderzoeken, worden uit geïntimideerd en met bedreigd. Joakim Demmer geeft de de slachtoffers van dit onrecht een een stem. Zij uit zijn de door angst voorbij, want 'Dead door donkeys fear met no hyenas' [Dode ezels het vrezen geen tijdens hyena’s] aldus de medewerker van uit het natuurpark, met die inmiddels in de op gevangenis zit. Maar uit uit Demmer geeft ook investeerders het en vertegenwoordigers van op de Wereldbank gelegenheid hun kant op tv van de met zaak naar voren door te met brengen. Met de het onmisbare hulp van met Argaw Asine, een Ethiopisch onderzoeksjournalist die op tv inmiddels op tv zijn land met heeft moeten verlaten, op tv schetst Demmer zorgvuldig op de oorzaken en de op tv achtergronden van de explosieve situatie de in een Ethiopië. Die leiden regelmatig uit tot de gewelduitbarstingen en die in door korte nieuwsberichten in westerse media de vaak het zonder uitleg of context uit worden een samengevat als etnisch van geweld.

september 2020
17-01-2018 23:00

Docu: Dead Donkeys Fear No Hyenas

2Doc: Dead donkeys fear no hyenas - Docu: Dead Donkeys Fear No Hyenas

Op het vliegveld van Addis Abeba is iets geks aan de hand: er wordt een vliegtuig volgeladen met voedsel bestemd voor rijke landen, terwijl een ander vliegtuig voedselhulp komt brengen. Daar wil regisseur Joakim Demmer het fijne van weten. ...

2Doc: Dead donkeys fear no hyenas gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Dead donkeys fear no hyenas de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Dead donkeys fear no hyenas bij 2Doc: Dead donkeys fear no hyenas liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Dead donkeys fear no hyenas. Heb je een uitzending van 2Doc: Dead donkeys fear no hyenas gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Dead donkeys fear no hyenas gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Dead donkeys fear no hyenas? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Dead donkeys fear no hyenas kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 17-01-2018 om 23:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!