Programma gemist?

Sterven omdat naar je op naar een te naar lange wachtlijst staat of illegaal uit een nier door kopen in in een land als India het of Bangladesh? Dat is door het de duivelse dilemma waar veel nierpatiënten mee het worstelen. op In de documentaire Donordrama tijdens duiken de uit makers Joost van der Valk door in en Mags Gavan in het illegale het circuit het van de naar orgaanhandel door zich voor te in doen als de potentiele kopers. Ze dringen een diep door in de de in wereld van tussenhandelaren, malafide artsen, uit advocaten en zien een met eigen ogen naar hoe op tv deze mensen misbruik maken op van donoren naar die uit pure armoede van bereid zijn hun nier door af te op staan. In Nederland is een het groot tekort aan een donoren. Zo wachten in er ieder jaar zeshonderd met mensen op een een nieuwe nier. de Daarvan sterven er 75 van doordat er het voor hen in niet op tijd een naar donornier beschikbaar het is. Afgelopen jaar stemde op tv de Tweede Kamer een met de kleinst mogelijke uit meerderheid de in met de uit nieuwe donorwet. In het wetsvoorstel naar van in D66 wordt iedere volwassen Nederlander de donor, uit tenzij hij op of zij aangeeft dat uit niet te door willen. De nieuwe wet door moet meer op donoren opleveren. Voorafgaand aan de stemming in debatteert de Eerste tijdens Kamer hier door op dinsdag 30 januari uit over. In Donordrama wordt met de Nederlandse nierpatiënt het Lammert gevolgd. Hij tijdens wacht een al jaren een tevergeefs op een nier en een moet tot die het tijd met tien uur per dag, het zeven dagen per week dialyseren. naar De geringe een beschikbaarheid in van donoren stellen hem uit en andere nierpatiënten voor een op op tv onmogelijk dilemma. Indien zij van ervoor kiezen uit om in India of Bangladesh illegaal op van een nier te kopen belanden zij door in naar schimmige wereld van misbruik en het uitbuiting, van waarbij de van straatarme donoren altijd het onderspit tijdens delven. Ze blijven de berooid, verminkt en naar beschimpt van achter.

december 2021
29-01-2018 20:35

Docu: Donordrama

2Doc: Donordrama - Docu: Donordrama

Sterven omdat je op een te lange wachtlijst staat of illegaal een nier kopen in een land als India of Bangladesh? Dat is het duivelse dilemma waar veel nierpatiënten mee worstelen. In de documentaire Donordrama duiken de makers Joost van de...

2Doc: Donordrama gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Donordrama de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Donordrama bij 2Doc: Donordrama liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Donordrama. Heb je een uitzending van 2Doc: Donordrama gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Donordrama gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Donordrama? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Donordrama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 29-01-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!