Programma gemist?

Sterven uit omdat je op een door te lange wachtlijst staat naar of in illegaal een nier kopen op in tijdens een land als India of in Bangladesh? Dat van is het duivelse een dilemma waar de veel nierpatiënten mee door worstelen. In de documentaire de Donordrama duiken de makers het Joost van der het Valk en Mags het Gavan door in het illegale circuit het van de orgaanhandel op door zich voor te in doen als potentiele kopers. een Ze dringen diep naar de door in de van wereld van tussenhandelaren, malafide artsen, advocaten naar en naar zien met eigen ogen hoe het deze mensen de misbruik maken van donoren naar die van uit pure armoede bereid zijn de hun nier af door te staan. In op tv Nederland van is een groot tekort aan donoren. van Zo het wachten er ieder jaar zeshonderd naar mensen op naar een nieuwe op nier. Daarvan sterven er 75 de doordat naar er voor hen uit niet op tijd een donornier op tv beschikbaar in is. Afgelopen jaar stemde de op Tweede Kamer met tijdens de door kleinst mogelijke meerderheid in van met de nieuwe donorwet. op In het het wetsvoorstel van D66 wordt uit iedere op volwassen Nederlander donor, tenzij op tv hij tijdens of zij aangeeft door dat niet te willen. De in nieuwe wet moet meer het de donoren opleveren. Voorafgaand aan met de stemming debatteert de Eerste uit Kamer hier op tv op dinsdag 30 uit januari over. In de Donordrama wordt de Nederlandse nierpatiënt met Lammert gevolgd. Hij van wacht al naar jaren tevergeefs op een de naar nier en moet tot die uit tijd tien uur in per dag, uit zeven dagen per week tijdens dialyseren. De naar geringe beschikbaarheid van donoren van stellen hem en andere van nierpatiënten op tv voor een onmogelijk uit dilemma. Indien zij ervoor kiezen in om in India op door of Bangladesh illegaal een nier te in kopen met belanden zij in schimmige wereld een van in misbruik en uitbuiting, door waarbij de straatarme donoren van altijd het uit onderspit delven. Ze blijven in berooid, verminkt uit en beschimpt de achter.

mei 2020
29-01-2018 20:35

Docu: Donordrama

2Doc: Donordrama - Docu: Donordrama

Sterven omdat je op een te lange wachtlijst staat of illegaal een nier kopen in een land als India of Bangladesh? Dat is het duivelse dilemma waar veel nierpatiënten mee worstelen. In de documentaire Donordrama duiken de makers Joost van de...

2Doc: Donordrama gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Donordrama de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Donordrama bij 2Doc: Donordrama liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Donordrama. Heb je een uitzending van 2Doc: Donordrama gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Donordrama gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Donordrama? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Donordrama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 29-01-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!