Programma gemist?

Sterven op omdat je op een te door lange op wachtlijst staat of illegaal een de nier kopen in in een op tv land als uit India of Bangladesh? met Dat is het duivelse dilemma van waar veel nierpatiënten mee met door worstelen. In de documentaire Donordrama duiken uit de makers Joost in in van der Valk en Mags Gavan van in door het illegale met circuit van de orgaanhandel door zich van voor uit te doen als potentiele kopers. tijdens Ze dringen diep van door een in de wereld van tussenhandelaren, tijdens het malafide artsen, advocaten en een zien met eigen in ogen hoe deze mensen naar misbruik maken van de donoren een die uit pure armoede de bereid zijn hun nier af uit op te staan. In Nederland is het een groot tekort aan met donoren. Zo van wachten er ieder tijdens jaar zeshonderd op mensen op een nieuwe nier. Daarvan door sterven er uit 75 op doordat er voor hen in niet op van tijd een donornier beschikbaar is. Afgelopen tijdens jaar stemde de uit tijdens Tweede Kamer met het de kleinst mogelijke meerderheid met in met de nieuwe donorwet. met In het door wetsvoorstel van D66 wordt van iedere van volwassen Nederlander de donor, tenzij hij in of zij aangeeft dat niet te uit willen. door De nieuwe wet naar moet meer donoren opleveren. de Voorafgaand van aan de stemming debatteert de Eerste van Kamer van hier op dinsdag 30 tijdens januari over. In het Donordrama wordt het de Nederlandse nierpatiënt Lammert gevolgd. Hij de wacht al jaren van tevergeefs op uit een nier en moet tijdens tot die tijd op tien uur per door dag, zeven dagen de van per week dialyseren. het De geringe beschikbaarheid van donoren op tv stellen hem en een andere nierpatiënten het voor een de onmogelijk dilemma. Indien door zij ervoor kiezen om in uit India of op tv Bangladesh illegaal een een nier te kopen met belanden zij naar in schimmige wereld van misbruik op tv en op uitbuiting, waarbij de straatarme donoren altijd de het onderspit naar delven. Ze blijven berooid, uit door verminkt en beschimpt naar achter.

oktober 2020
29-01-2018 20:35

Docu: Donordrama

2Doc: Donordrama - Docu: Donordrama

Sterven omdat je op een te lange wachtlijst staat of illegaal een nier kopen in een land als India of Bangladesh? Dat is het duivelse dilemma waar veel nierpatiënten mee worstelen. In de documentaire Donordrama duiken de makers Joost van de...

2Doc: Donordrama gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Donordrama de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Donordrama bij 2Doc: Donordrama liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Donordrama. Heb je een uitzending van 2Doc: Donordrama gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Donordrama gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Donordrama? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Donordrama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 29-01-2018 om 20:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!