Programma gemist?

Vandaag naar besteedt de naar NOS met twee op rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de naar zwaarste en dodelijkste in Nederlandse een overstroming van de afgelopen eeuwen: tijdens de Watersnoodramp van 1953. in naar De programma’s komen uit Ouwerkerk op tv op op Schouwen-Duiveland, waar pas acht maanden na van de van ramp het laatste stroomgat tijdens met vier caissons uit werd naar gedicht. In de nacht door van 31 januari op het 1 februari de 1953 veroorzaakte een in combinatie van stormvloed en springtij door dijkdoorbraken naar in Zeeland, Zuid-Holland de en het westen naar van Noord-Brabant. Zo’n 200.000 van hectare land tijdens kwam onder water te op staan. De balans: 1836 de doden, honderdduizend op mensen dakloos uit en tienduizenden stuks van vee verdronken. In de uitzending uit overdag staat een live naar verslag centraal in van de het herdenking bij het Nationaal in Monument Watersnood 1953 door in Ouwerkerk. een Verder is een reconstructie de te zien van de rampnacht het en door een reportage over door hoe de watersnood in zich voltrok in Oude van Tonge, op met 305 doden de gemeente die in een het zwaarst getroffen met werd. Presentator Herman van van der Zandt praat met in mensen die tijdens de ramp door nog zelf hebben op tv meegemaakt. Ook aan tafel zit historicus een en geograaf Willem op tv een van der Ham. Hij in heeft publicaties een op zijn naam door staan over de geschiedenis van onder het andere waterstaat, landschap uit de en ruimtelijke ordening. Verder spreekt op Herman op tv met directeur Siemco op Louwerse van het Watersnoodmuseum met in Ouwerkerk door dat is gevestigd door in de vier caissons waarmee het door laatste uit stroomgat werd afgesloten. Eén de van die caissons is met tevens de locatie in van tijdens de avonduitzending (21:25 op uur op NPO uit 2). Herman van der Zandt het ontvangt op tv daar Henk Ovink, die als Nederlands op eerste watergezant uit de wereld rondreist een om de Nederlandse waterbouwkundige een kennis uit onder de aandacht te brengen. het Verder zijn door de een rampreconstructie en een reportage te met zien en in wordt teruggeblikt op op de herdenkingsplechtigheid.

september 2021
01-02-2018 10:30

Live: Herdenking Watersnood 1953

NOS Herdenking Watersnood 1953 - Live: Herdenking Watersnood 1953

Vandaag besteedt de NOS met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De programma’s komen uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar...

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Watersnood 1953 bij NOS Herdenking Watersnood 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Watersnood 1953. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Watersnood 1953? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Watersnood 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!