Programma gemist?

Vandaag het besteedt de NOS door met twee rechtstreekse een uitzendingen aandacht aan de zwaarste tijdens en in dodelijkste Nederlandse overstroming naar van de afgelopen eeuwen: de de de Watersnoodramp van 1953. van De programma’s komen uit Ouwerkerk van op een Schouwen-Duiveland, waar pas acht de maanden na door de ramp het laatste stroomgat op met vier caissons met werd het gedicht. In de nacht een van 31 januari uit op 1 februari 1953 veroorzaakte het een combinatie met van stormvloed en in springtij dijkdoorbraken in naar Zeeland, Zuid-Holland door en het westen van Noord-Brabant. een Zo’n 200.000 hectare land uit met kwam onder water te staan. van De naar balans: 1836 doden, door honderdduizend mensen dakloos naar en tienduizenden stuks vee verdronken. In de op tv uitzending overdag in staat een live van verslag met centraal van de herdenking bij het tijdens Nationaal Monument op tv Watersnood 1953 het in Ouwerkerk. Verder is een op reconstructie tijdens te zien van tijdens de rampnacht door en een reportage over een hoe de watersnood met zich voltrok in tijdens Oude Tonge, tijdens met 305 doden tijdens de gemeente die het tijdens zwaarst getroffen werd. Presentator een Herman van der uit Zandt praat op met mensen die de ramp door nog het zelf hebben meegemaakt. op tv Ook aan tafel zit historicus tijdens en tijdens geograaf Willem van der Ham. in Hij heeft publicaties door in op zijn naam van staan over de van geschiedenis van onder andere waterstaat, landschap in en ruimtelijke een ordening. naar Verder spreekt Herman op met directeur Siemco Louwerse uit van het Watersnoodmuseum in met Ouwerkerk dat is naar gevestigd in de vier tijdens caissons waarmee het het laatste stroomgat op werd afgesloten. Eén uit van die caissons is tevens van de locatie van met een de avonduitzending (21:25 naar uur op NPO 2). Herman naar van der Zandt ontvangt op daar in Henk Ovink, die uit als Nederlands eerste watergezant de de wereld rondreist met om de uit Nederlandse waterbouwkundige kennis het onder de aandacht te met brengen. Verder de zijn de rampreconstructie en een tijdens reportage te zien de op en wordt teruggeblikt op door de herdenkingsplechtigheid.

september 2020
01-02-2018 10:30

Live: Herdenking Watersnood 1953

NOS Herdenking Watersnood 1953 - Live: Herdenking Watersnood 1953

Vandaag besteedt de NOS met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De programma’s komen uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar...

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Watersnood 1953 bij NOS Herdenking Watersnood 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Watersnood 1953. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Watersnood 1953? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Watersnood 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!