Programma gemist?

Vandaag van besteedt de NOS met twee met rechtstreekse uitzendingen aandacht het aan de zwaarste op en dodelijkste Nederlandse een overstroming naar van de afgelopen eeuwen: de door Watersnoodramp van 1953. op De programma’s komen tijdens op uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar het pas acht maanden met na de het ramp het laatste een stroomgat met vier caissons werd uit gedicht. In de de nacht van 31 tijdens januari op 1 op tv februari 1953 veroorzaakte een een combinatie tijdens van stormvloed en de springtij dijkdoorbraken in tijdens Zeeland, Zuid-Holland en het in westen van Noord-Brabant. een Zo’n 200.000 hectare de land kwam onder water door te staan. De naar door balans: 1836 doden, honderdduizend mensen door dakloos en tienduizenden de stuks vee verdronken. In de een uitzending in overdag staat een tijdens live verslag centraal van uit de herdenking in bij het Nationaal Monument van Watersnood 1953 in Ouwerkerk. door een Verder is een reconstructie tijdens te zien op tv van de rampnacht en door een reportage van over hoe de naar watersnood zich voltrok in Oude Tonge, in met 305 op tv doden de uit gemeente die het zwaarst van getroffen uit werd. Presentator Herman van der op tv Zandt praat met met mensen die de naar ramp nog een zelf hebben van meegemaakt. Ook aan tafel zit historicus met en geograaf Willem op van naar der Ham. Hij heeft publicaties met op naar zijn naam staan uit over de tijdens geschiedenis van onder andere waterstaat, door landschap uit en ruimtelijke ordening. uit Verder spreekt Herman met directeur tijdens Siemco Louwerse van het een Watersnoodmuseum in Ouwerkerk de dat is met gevestigd in de uit vier caissons tijdens waarmee het naar laatste stroomgat werd afgesloten. Eén tijdens van die caissons is door tevens de locatie van naar de naar avonduitzending (21:25 met uur op NPO 2). Herman een van der Zandt ontvangt van daar door Henk Ovink, die als de Nederlands eerste door watergezant de wereld rondreist om de de naar Nederlandse waterbouwkundige met kennis onder de aandacht te tijdens brengen. Verder zijn tijdens de rampreconstructie en van een reportage te zien in en in wordt teruggeblikt op de het herdenkingsplechtigheid.

mei 2020
01-02-2018 10:30

Live: Herdenking Watersnood 1953

NOS Herdenking Watersnood 1953 - Live: Herdenking Watersnood 1953

Vandaag besteedt de NOS met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De programma’s komen uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar...

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Watersnood 1953 bij NOS Herdenking Watersnood 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Watersnood 1953. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Watersnood 1953? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Watersnood 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!