Programma gemist?

Vandaag besteedt tijdens de NOS in met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht op tv aan de in zwaarste en dodelijkste met Nederlandse overstroming op tv van de afgelopen eeuwen: de tijdens van Watersnoodramp van 1953. het De programma’s komen uit Ouwerkerk van op Schouwen-Duiveland, waar in pas acht maanden uit na de de ramp het laatste in stroomgat met vier caissons op tv werd gedicht. In op tv de nacht van 31 januari een op op tv 1 februari 1953 veroorzaakte in een combinatie in van stormvloed van en springtij dijkdoorbraken met in Zeeland, Zuid-Holland en het door westen van Noord-Brabant. in Zo’n 200.000 hectare land op van kwam onder water met te staan. De balans: 1836 doden, met honderdduizend mensen in dakloos op tv en tienduizenden stuks vee verdronken. In de op tv uitzending in overdag staat een live met verslag een centraal van de herdenking bij het op tv het Nationaal Monument Watersnood 1953 met in Ouwerkerk. Verder is een naar van reconstructie te zien van de rampnacht een en met een reportage over het hoe de watersnood zich van voltrok in Oude Tonge, de met met 305 doden de gemeente uit die het zwaarst naar getroffen werd. Presentator Herman naar van tijdens der Zandt praat met door mensen uit die de ramp nog van zelf hebben meegemaakt. Ook aan naar tafel naar zit historicus en geograaf het Willem van der tijdens Ham. op Hij heeft publicaties op zijn naam in staan de over de geschiedenis van onder een andere waterstaat, landschap van en ruimtelijke het ordening. Verder spreekt op Herman met directeur Siemco tijdens Louwerse van het een Watersnoodmuseum in Ouwerkerk in dat is op tv gevestigd in een de vier caissons waarmee het door laatste naar stroomgat werd afgesloten. Eén een van die caissons is tevens met op de locatie van de avonduitzending (21:25 het uur op NPO op uit 2). Herman van der met Zandt ontvangt daar tijdens Henk Ovink, het die als Nederlands eerste watergezant de het wereld rondreist door om de Nederlandse waterbouwkundige in kennis onder de in aandacht te de brengen. Verder zijn in de rampreconstructie en een tijdens reportage te zien de en wordt met teruggeblikt op de in herdenkingsplechtigheid.

januari 2021
01-02-2018 10:30

Live: Herdenking Watersnood 1953

NOS Herdenking Watersnood 1953 - Live: Herdenking Watersnood 1953

Vandaag besteedt de NOS met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De programma’s komen uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar...

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Watersnood 1953 bij NOS Herdenking Watersnood 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Watersnood 1953. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Watersnood 1953? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Watersnood 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!