Programma gemist?

Vandaag tijdens besteedt de de NOS met twee door rechtstreekse uitzendingen aandacht tijdens aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse uit overstroming op tv van de afgelopen eeuwen: de naar Watersnoodramp van naar 1953. De programma’s komen door een uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar pas tijdens naar acht maanden na de de ramp het laatste stroomgat met een vier caissons werd op gedicht. In in de nacht met van 31 januari op 1 tijdens februari 1953 veroorzaakte door een combinatie door van stormvloed en springtij uit dijkdoorbraken in Zeeland, naar Zuid-Holland en het naar westen van Noord-Brabant. naar Zo’n 200.000 een hectare land kwam onder water op tv te het staan. De balans: 1836 het doden, honderdduizend de mensen dakloos en tienduizenden door stuks vee verdronken. In van de uitzending overdag van staat een live door verslag centraal met van de herdenking door bij het Nationaal Monument Watersnood het 1953 in het Ouwerkerk. Verder is een uit reconstructie te zien door van de de rampnacht en een op tv reportage tijdens over hoe de watersnood zich in voltrok in Oude met Tonge, van met 305 doden de gemeente tijdens die op tv het zwaarst getroffen werd. uit Presentator Herman uit van der Zandt uit praat met mensen die met de ramp nog tijdens zelf hebben meegemaakt. door Ook aan tafel zit door historicus en het geograaf Willem van tijdens der Ham. Hij heeft publicaties op tv op zijn naam tijdens de staan over de tijdens geschiedenis van onder andere waterstaat, met landschap op en ruimtelijke ordening. Verder spreekt naar Herman met directeur Siemco in Louwerse van het tijdens naar Watersnoodmuseum in Ouwerkerk de dat is gevestigd in de met vier caissons de waarmee het het laatste stroomgat werd afgesloten. Eén met van die caissons is tijdens tevens de locatie van op tv de een avonduitzending (21:25 uur op NPO in 2). Herman van tijdens der op tv Zandt ontvangt daar Henk van Ovink, die als door Nederlands eerste watergezant de een in wereld rondreist om de Nederlandse waterbouwkundige naar op kennis onder de aandacht te brengen. tijdens Verder zijn de uit rampreconstructie en een van reportage te de zien en wordt tijdens teruggeblikt op op de herdenkingsplechtigheid.

april 2021
01-02-2018 10:30

Live: Herdenking Watersnood 1953

NOS Herdenking Watersnood 1953 - Live: Herdenking Watersnood 1953

Vandaag besteedt de NOS met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De programma’s komen uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar...

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Watersnood 1953 bij NOS Herdenking Watersnood 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Watersnood 1953. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Watersnood 1953? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Watersnood 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!