Programma gemist?

Vandaag een besteedt de NOS met tijdens twee rechtstreekse uitzendingen aandacht de op aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse van op overstroming van de afgelopen in eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. van De programma’s tijdens komen uit Ouwerkerk tijdens op Schouwen-Duiveland, waar uit pas acht op tv maanden na een de ramp het tijdens laatste stroomgat met de vier caissons werd gedicht. In de nacht met van het 31 januari op 1 met februari 1953 veroorzaakte op tv een naar combinatie van stormvloed en springtij de dijkdoorbraken een in Zeeland, Zuid-Holland en het westen met van Noord-Brabant. de Zo’n 200.000 hectare het land op kwam onder water te staan. De de balans: een 1836 doden, honderdduizend mensen dakloos op tv en met tienduizenden stuks uit vee verdronken. In de uitzending op tv overdag staat door een live verslag centraal van de de tijdens herdenking bij het op Nationaal Monument Watersnood 1953 in tijdens Ouwerkerk. Verder het is een op reconstructie te zien van de rampnacht naar en een reportage tijdens een over hoe de watersnood uit zich voltrok naar in Oude Tonge, met op 305 doden de gemeente tijdens die het het zwaarst getroffen werd. in Presentator Herman van der Zandt door praat met mensen op die de met ramp nog zelf op tv hebben meegemaakt. Ook het aan tafel zit historicus naar de en geograaf Willem van der Ham. in tijdens Hij heeft publicaties op zijn naam de staan door over de geschiedenis van een onder andere waterstaat, uit landschap en ruimtelijke ordening. naar op Verder spreekt Herman door met directeur Siemco Louwerse van op tv het Watersnoodmuseum in van Ouwerkerk dat is het gevestigd in de vier door caissons het waarmee het laatste de stroomgat werd afgesloten. Eén van naar die caissons is tevens door de locatie op van de van avonduitzending (21:25 uur van op NPO op tv 2). Herman van der Zandt op ontvangt daar Henk Ovink, met die als Nederlands naar eerste watergezant de op van wereld rondreist om de Nederlandse waterbouwkundige van kennis onder de het aandacht te brengen. de Verder naar zijn de rampreconstructie met en een reportage van te zien op tv en wordt teruggeblikt op tv op de herdenkingsplechtigheid.

oktober 2021
01-02-2018 10:30

Live: Herdenking Watersnood 1953

NOS Herdenking Watersnood 1953 - Live: Herdenking Watersnood 1953

Vandaag besteedt de NOS met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De programma’s komen uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar...

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Herdenking Watersnood 1953 bij NOS Herdenking Watersnood 1953 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Herdenking Watersnood 1953. Heb je een uitzending van NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Watersnood 1953? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Watersnood 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 01-02-2018 om 21:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!